Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Στο αγιάζι της Ενημέρωσης


Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  : Παρασκευή  15 Ιουλίου  2011 ,   Με  Ειδήσεις  , Παραδοξα , Σχόλια κ.α. :

~ ~** Διαβαίνοντας τον Ταϋγετο 2911 :


http://www.youtube.com/watch?v=Qp-qT5OP_Mw  ,



~** Αθλητικά του χθές :
~** Ραντ Βελιγραδίου Σερβίας – Ολυμπιακός Βόλου 0-1 (0-0) .-
~
* Ο Ολυμπιακός Βόλου Χθές 14-7-2011 στο Βελιγράδι και για τα προκριματικά του 2ου γύρου στo EUROPA LEAGUE μεκεφαλιά γκόλ στο 87΄ του Μαρτίν κέρδισε εκτός έδρας την Ράντ Βελιγραδίου .- Ο επαναλειπτικός αγώνας στο Βόλο θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα .-

Κίτρινες: Μιλιβόγεβιτς, Στανόγιεβιτς

Οι Συθέσεις των ομάδων :

Ραντ (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Πάντιτς, Μρκέλα (93` Κόσοριτς), Γιοβάνοβιτς (79` Πρσο), Πάβλοβιτς, Μιλινόγιεβιτς, Άντριτς (67` Μάλμπασιτς), Μίτροβιτς, Κόχιτς, Στανόγιεβιτς, Λέκοβιτς.

Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια): Γιακούποβιτς, Τομάς, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Σέλεσι, Μόνχε (79` Ακόστα), Μητρόπουλος, Μάρτιν (93` Νταρμπιόν), Ούμπιντες, Μπρέσκα (89` Σκέμπρι).

** Super League: «Όχι» του CAS στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης 

~   Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011, 21:23
 * Η Super League με ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε γνωστό ότι απορρίφθηκε από το CAS το αίτημα του Ηρακλή για μη επικύρωση της βαθμολογίας.
 * Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, όπως επισήμανε η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος, στην ανακοίνωσή της, θα εξετάσει μόνο την ακύρωση απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ.

** Στο αγιάζι των Ειδήσεων και της Ενημέρωσης :
 
~* Περίεργο όχι της Ελλάδας στην... Κύπρο

~

*  Φως στα σκοτεινά σημεία που συνθέτουν το παρασκήνιο γύρω από τους χειρισμούς τόσο της Κυπριακής Κυβέρνησης όσο και της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς σχετικά με την τύχη των επικίνδυνων εμπορευματοκιβωτίων, που οδήγησαν στη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου στη ναυτική βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης», έρχονται να ρίξουν απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στον Κυπριακό Τύπο.
 ?*  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου αμφισβητούσε τις εκτιμήσεις κινδύνου, ζητώντας δειγματοληπτικούς ελέγχους για το ακριβές περιεχόμενο των κιβωτίων από εργαστήρια του εξωτερικού και κυρίως του Ελληνικού Στρατού.
 * Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2011, η Λευκωσία απέστειλε αίτημα στα αρμόδια κλιμάκια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να πραγματοποιήσουν ενδελεχείς ελέγχους σε δείγμα περιεχομένου των συγκεκριμένων εμπορευματοκιβωτίων.
 * Η απάντηση των ελληνικών στρατιωτικών υπήρξε αρνητική, εφόσον η ελληνική πλευρά δεν επιθυμούσε καμία απολύτως εμπλοκή σε μια υπόθεση που αφορούσε σε διακίνηση παράνομου και επικίνδυνου φορτίου, το οποίο, όπως αποδείχθηκε εν συνεχεία, είχε κατασχεθεί από τις κυπριακές αρχές, κατόπιν απαίτησης των Αμερικανών, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου στο υπό κυπριακή σημαία φορτηγό πλοίο «Morchegorsk».

**Κατά των ευρωομολόγων αλλά υπέρ ταχείας λύσης για την Ελλάδα ο Schäuble
~
* Επιμένει στην υλοποίηση διαδικασιών-εξπρές για την λύση του Ελληνικού Ζητήματος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, εκτιμώντας ότι η κρίση χρέους που μαστίζει την χώρα, συνιστά απειλή για το σύνολο της Ευρωζώνης.

 * «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί και να χρηματοδοτήσει το χρέος της. Όμως, για την ώρα οι αγορές εγείρουν αμφιβολίες για το αν η ελληνική κυβέρνηση θα το καταφέρει. Αυτή η κρίση εμπιστοσύνης που προκάλεσε η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο πλέον ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ. Γι αυτό θα πρέπει να προσεγγίσουμε το πρόβλημα με πειστικό τρόπο», επισημαίνει ο κ. Schäuble, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «Westdeutsche Allgemeine Zeitung».
 * Παράλληλα, τάσσεται εκ νέου κατά της έκδοσης ευρωομολόγων. «Θα ήταν λάθος», επιμένει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, «οι χώρες χρειάζονται ένα κίνητρο για να κάνουν καλή διαχείριση των δημοσιονομικών τους, κι αυτό το κίνητρο είναι τα υψηλά επιτόκια, που πρέπει να πληρώνει μια καταχρεωμένη χώρα. Αν δεν υπήρχαν, θα οδηγούσε στην απώλεια εμπιστοσύνης απέναντι στο ευρώ, το κοινό νόμισμα δεν έχανε τη σταθερότητά του. Άρα (τα ευρωομόλογα) δεν μπορεί να είναι η λύση».
 * Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ε.Ε. θα καταφέρει να βγει από την κρίση, αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσμενείς καταστάσεις που έχουν αναπτυχθεί εις βάρος της.

** Στην Κω ο πρωθυπουργός

Την Κω επισκέπτεται σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Θα έχει και συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες, ενώ θα επισκεφθεί και αρχαιολογικούς χώρους.

** Ξεχειλίζει η οργή στην Κύπρο

~ Για τρίτη συνεχή ημέρα οι πολίτες της Κύπρου συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο της Μεγαλονήσου στη Λευκωσία, θέλοντας να δείξουν την οργή τους για την εθνική τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι.

**  Επικρίσεις Καρατζαφέρη για επιλεκτική χρεοκοπία

~ «Ρώσικη ρουλέτα» χαρακτήρισε την επιλεκτική χρεοκοπία ο Γιώργος Καρατζαφέρης που εκτιμά πως τα όσα ελέχθησαν για ένα σχέδιο που την προβλέπει ειπώθηκαν καθ' υπαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεννόηση με αυτήν.

** Για νέο εκβιαστικό δίλημμα μιλά ο Α. Σαμαράς

~ Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε: «Μας είχαν επιβάλει το δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία και τώρα που το μνημόνιο απέτυχε επέβαλαν νέο εκβιαστικό δίλημμα, μεσοπρόθεσμο η χρεοκοπία».

** Τηλεοπτικό διάγγελμα Χριστόφια

~ Τη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, όποιον κι αν βαρύνουν, έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό.

** Αγωνία σε πολίτες και κυβέρνηση

~ Εντείνει την προσπάθειά της η κυβέρνηση, προκειμένου να κατευνάσει την ανησυχία των πολιτών απέναντι στα σενάρια που κυκλοφορούν για τη λύση στην κρίση χρέους. Οι τόνοι προς τη ΝΔ ανεβαίνουν, αλλά η αγωνία του Μαξίμου δεν κρύβεται.

** «Πρέπει να διαπραγματευτούμε με ψυχραιμία»

~ «Είναι θετικό ότι τις τελευταίες ημέρες οι εταίροι μας στην Ευρώπη συζητούν όλο και περισσότερο, και πιέζουν για συνολικές λύσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

** Πριν 94 χρόνια

*  ΣΗΜΕΡΟΝ ο Ιωάννης Δ. Γιαλαμάς εκ του χωρίου Άνω Γαράντζης καταγόμενος ετραυμάτισεν έξωθι του άνω χωρίου δια δικάννου πιστολίου εις την δεξιάν ωμοπλάτην και το στήθος καιρίως τον συγχώριόν του Γρηγόριον Γκέλτην και εφόνευσεν την αδελφήν του τραυματισθέντος Δημήτρω θυγατέρα Νικολάου Γκέλτη απειλών και άλλους οικείους των θυμάτων του.
*  ΕΙΣ την αγρίαν ταύτην πράξιν προέβη ο φονεύς εκδικούμενος τον φόνον του αδελφού του και τον τραυματισμόν του εαυτού του διαπραχθέντα προ έτους από του πατρός των θυμάτων. Απεστάλη αστυνομική δύναμις εκ Νησίου προς καταδίωξιν και σύλληψιν του φονέως, όστις μέχρι της στιγμής ταύτης κατόρθωσε να διαφύγη την σύλληψίν του.
*   -ΑΓΝΩΣΤΟΙ επωφελούμενοι της απουσίας του Β. Δριβαλιάρη εκ της παρά την οδόν Ταϋγέτου οικίας του διαρρήξαντες την οπισθίαν θύραν εισήλθον εντός αυτής και αφήρεσαν διάφορα πράγματα και τρόφιμα υπερβαίνοντα τας 1.000 δραχμάς. Η αστυνομία προς ην κατηγγέλθη η ανωτέρω κλοπή καταγίνεται προς ανακάλυψιν των δραστών.

** Ρένα Ασημακοπούλου

~
Έσπασε το άβατο του Αρείου Πάγου
 * «Άρωμα γυναίκας» αναδίδουν οι κορυφαίες επιλογές της κυβέρνησης στο χώρο της δικαιοσύνης, καθώς, μετά τις προχθεσινές προαγωγικές κρίσεις που έκανε το Υπουργικό Συμβούλιο, το «τιμόνι» της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης περνάει για πρώτη φορά στα 177 χρόνια ιστορίας του Αρείου Πάγου στα χέρια μιας γυναίκας, της Ρένας Ασημακοπούλου, που για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι η πρόεδρος Αρείου Πάγου.
** Η προαγωγή της αποκαθιστά την επετηρίδα, που άλλαξε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.
 * Το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, δέχθηκε την εισήγηση του Μ. Παπαϊωάννου, που χαρακτήρισε την επιλογή της Ρ. Ασημακοπούλου ορόσημο για τον Άρειο Πάγο, αφού πρώτη φορά αναλαμβάνει πρόεδρος γυναίκα δικαστής, ενώ τη χαρακτήρισε ακέραιο άνθρωπο, με μακρά σημαντική διαδρομή και βαθύ γνώστη των θεμάτων της δικαιοσύνης.
~** Ενστάσεις
* Η επιλογή της Ρ. Ασημακοπούλου τάραξε κάπως τα νερά της δικαιοσύνης, όχι μόνο επειδή κάποιοι επαναλάμβαναν ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη η Δικαιοσύνη για γυναίκα πρόεδρο, αλλά κυρίως γιατί κόβεται πλέον ένας ομφάλιος λώρος με πρόσωπα που ταλαιπώρησαν στο παρελθόν την τρίτη των εξουσιών.
* Με τις προαγωγές η κυβέρνηση αποκατέστησε εν μέρει αδικίες του παρελθόντος και αδικαιολόγητες ανατροπές της επετηρίδας. Στην 6ετή μέχρι τώρα διαδρομή της στον Άρειο Πάγο υπερασπίστηκε σθεναρά τη δική της θέση, έστω και αν μειοψηφούσε μόνη, στενοχωρώντας συχνά κάποιους παροδικά ισχυρούς.
* Ο υπουργός επαίνεσε και ευχαρίστησε τον αποχωρούντα πρόεδρο ΑΠ, Γ. Καλαμίδα, για το έργο του, σημειώνοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στις προαγωγές επιχείρησε να συνδυάσει την αξιοκρατία με την επετηρίδα και ότι οι επιλογές ήταν δύσκολες, λόγω των πολλών ικανών υποψηφίων και της στενότητας των θέσεων.
~* Η νέα πρόεδρος
~** Υπέρ των συμβασιούχων, κατά της προσωποκράτησης
* Η Ρ. Ασημακοπούλου γεννήθηκε το 1946 στο Χατζή Πυλίας της Μεσσηνίας και αποχωρεί το 2013. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών, μπήκε στο Σώμα το 1969, προήχθη σε αρεοπαγίτη το 2005 και πέρσι σε αντιπρόεδρο ΑΠ. Ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν ότι οι δικαστές πρέπει να μιλάνε μόνο με τις αποφάσεις τους και έχει δοθεί ολοκληρωτικά στη δικαιοσύνη. Μειοψήφησε σε πολλές μεγάλες υποθέσεις, κάποιες από τις οποίες είχαν ξεσηκώσει και πολιτικές αντιδικίες.
* Έτσι, στάθηκε απέναντι στις παραπεμπτικές προτάσεις του τ. εισαγγελέα ΑΠ, Γ. Σανιδά, για τους κατηγορούμενους στις υποθέσεις της ΔΕΚΑ και του Κτηματολογίου, ενώ διαφώνησε και στην υπόθεση των συμβασιούχων, μειοψηφώντας υπέρ τους στην περιβόητη απόφαση 20/07 (με τη γνωστή «τηλεφωνική διάσκεψη»).
* Ήταν η μόνη που μειοψήφησε στην Ολομέλεια ΑΠ, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο, άποψη που υιοθέτησε τελικά και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Στο παρελθόν συμμετείχε στη σύνθεση του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε τον Γ. Κοσκωτά, ενώ συμμετείχε σε πολλές σημαντικές αποφάσεις υπέρ εργαζομένων και ασφαλιστικών οργανισμών. Μειοψήφησε δύο φορές υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να τεθεί σε αργία ο τ. ανακριτής στο σκάνδαλο Siemens.
 ~** Οι αντιπρόεδροι ΑΠ - ΣτΕ
* Αναστ. Γκότσης (αντιπρόεδρος ΣτΕ): Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1952 και αποχωρεί το 2019. Μετείχε σε μεγάλες υποθέσεις στην Ολομέλεια για τα πρόστιμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, την αντισυνταγματικότητα των προνομιακών επιτοκίων του Δημοσίου και της νομοθεσίας για τη διατήρηση των αυθαιρέτων, ενώ έκρινε συνταγματικό το ΠΔ 164/04 για τους συμβασιούχους.
*

** Στο Κ.Υ. Πύλου

~
Επαναλειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο
 * Σε επαναλειτουργία τέθηκε από χθες το Ακτινολογικό Εργαστήριο στο Κέντρο Υγείας - Α.Ν.Μ. Πύλου. Ύστερα από παύση λειτουργίας δύο ετών, η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε στην επαναλειτουργία του, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν τη δυνατότητα ακτινολογικών εξετάσεων στο Κ.Υ.- Α.Ν.Μ. Πύλου, αποφεύγοντας έτσι την ταλαιπωρία με το να μετακινούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

** Αστυνομικά


Τον έκλεψαν ενώ ψάρευε
 *  Ακριβά πλήρωσε το χόμπι του για ψάρεμα ένας 53χρονος, αφού επιτήδειοι άνοιξαν το αυτοκίνητό του.
~ Μεταξύ 4.00 και 7.00 το απόγευμα της Τρίτης άγνωστοι διέρρηξαν αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας, την ώρα που ο ιδιοκτήτης ψάρευε αμέριμνος στην παραλία. Άγνωστος ή άγνωστοι έσπασαν το παράθυρο του οδηγού και αφαίρεσαν από το παντελόνι του την ταυτότητά του, δύο πιστωτικές κάρτες και 280 ευρώ.
~ Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το οποίο έχει αρμοδιότητα για την περιοχή.
~**  Δύο τσιγγάνοι πουλούσαν  μαϊμού γυαλιά, κολόνιες και κινητά
* Κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου και κολόνιες μαϊμού προσπαθούσαν να πουλήσουν δύο τσιγγάνοι από την Αγία Βαρβάρα, προχθές βράδυ στην πλατεία των Φιλιατρών. Αστυνομικοί που τους εντόπισαν, τους έλεγξαν και βρήκαν να έχουν στην κατοχή τους 5 νάιλον σακούλες με 19 συσκευές κινητών τηλεφώνων και 37 κουτιά με κολόνιες. Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητό τους, όπου βρέθηκε ένας μαύρος σάκος ταξιδίου, ο οποίος περιείχε 100 ζευγάρια γυαλιών αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας.
*  Για κανένα από τα προϊόντα δεν είχαν τιμολόγια.
* Οι αστυνομικοί τούς συνέλαβαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
 ** Κλοπή σε σπίτι στο Βλάσση Πυλίας
* Την είσοδο σπιτιού στο Βλάσση Πυλίας διέρρηξαν άγνωστοι χθες νωρίς το μεσημέρι. Οι δράστες εκμεταλλεύθηκαν την απουσία της ιδιοκτήτριας και, όπως κατήγγειλε στην Ασφάλεια Καλαμάτας η ίδια, αφαίρεσαν 1.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 15.000 ευρώ.

** Για το υπόγειο πάρκινγκ στο Διοικητήριο

* Υπάρχουν ακόμη ανοικτές εκκρεμότητες
 * Μπορεί η Δημοτική Αρχή να δηλώνει εδώ και καιρό ότι από μέρα σε μέρα υπογράφει με τον «Ελλάκτορα» για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στο ύψος του Διοικητηρίου, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις αρχές του φθινοπώρου.
* Κι αυτό, διότι για να συμπληρωθεί ο φάκελος του έργου απαιτούνται ακόμη να αντιμετωπιστούν δύο διαδικαστικές εκκρεμότητες.
 * Η πρώτη έχει να κάνει με την έγκριση χωροθέτησης, απόφαση που αναμένεται να έρθει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και η δεύτερη με την έκδοση άδειας ίδρυσης. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα στο Δήμο Καλαμάτας δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν η απόφαση πρέπει να ληφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή την αιρετή Περιφέρεια.
* Όπως εκτιμάται από τη Δημοτική Αρχή, τα δύο θέματα μπορεί να είναι διαδικαστικά, αλλά απαιτούν κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να τελειώσουν. Έτσι, υπολογίζεται πως τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου και θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

** "Συμπαραστάτης του Πολίτη"

* Ξαναθέτει θέμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου
 * Το θέμα της επιλογής «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» επαναφέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, προκηρύσσοντας εκ νέου τη θέση, μετά από εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
*  Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με δήλωση στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, η οποία έχει εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 4.00 το απόγευμα, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».
 * Υπενθυμίζεται ότι οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης είναι οι εξής:
*  -Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

-Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.

-Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.

-Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του όσο και στο πλαίσιο σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.

** Άρθρο Νικ. Μαραμπέα


Δανειστές, δανειζόμενοι και τα δικαιώματα οικονομικού και πολιτικού ελέγχου
 & Ποια συμπεριφορά έχομε σε κάποιον γνωστό μας που του χρωστάμε τα δανεικά που του ζητήσαμε και μας έδωσε; Ασφαλώς οι περισσότεροι είναι ευαίσθητοι απέναντί του και συνεκτιμούν τις γενικότερες επιθυμίες του. Αυτή η αντιμετώπιση του μέσου πολίτη απέναντι στο δανειστή του ισχύει ανάλογα και για την περίπτωση κρατών και οικονομικών οργανισμών. Όμως, η συζήτηση για το πώς εξελίχτηκαν μακροχρόνια οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και τελικά άλλα κράτη έγιναν δανειστές και άλλα δανειζόμενοι, είναι πολύ μεγάλη. Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι η εξέλιξη αυτή συνδέεται στενά με την ιδιοσυγκρασία, τη συνέπεια και τη διάθεση για συνεννόηση μεταξύ των μελών των κοινωνικών ομάδων που τα συγκροτούν. Αυτές οι σκέψεις ήλθαν στο μυαλό μου, όταν επιχείρησα να αναπολήσω στη μνήμη μου περιόδους της ιστορίας μας που βρεθήκαμε σε καταστάσεις αντίστοιχες με τις τωρινές.
 * Η αρχική οργάνωση του κράτους μας στα τέλη της δεκαετίας του 1820 ήταν μια δύσκολη υπόθεση, γιατί θα 'πρεπε, εκτός από την κάλυψη των μεγάλων οργανωτικών αναγκών μας, να ξεχρεώσουμε δάνεια που δεν είχαν καν φθάσει στον προορισμό τους, είχαν «χαθεί» στη διαδρομή μεταξύ δανειστών και μεταφορέων! Αυτή τη μεγάλη προσπάθεια επιχειρούσε, και μάλιστα με ενδείξεις επιτυχίας, ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, αλλά δεν πρόφτασε… Έδωσε, μάλιστα, και το προσωπικό παράδειγμα για όσους ασκούν δημόσια λειτουργήματα και κρατική οικονομική διαχείριση: Αποποιήθηκε τη λήψη μισθού για το δημόσιο αξίωμά του, αλλά και χρηματοδοτούσε πολλές δημόσιες υποθέσεις από την προσωπική του περιουσία.
 * Είναι εκτενής η βιβλιογραφία που αναφέρεται στις ρυθμίσεις των δανείων που έγιναν κατά την περίοδο που ακολούθησε, της αντιβασιλείας του Όθωνα. Με κύριο χαρακτηριστικό τις πολλαπλές πιέσεις από τους δανειστές και τις κυβερνήσεις τους σχετικά με την πολιτική που θα ασκούσε το νεογέννητο τότε κράτος μας, αλλά και διαμόρφωση μηχανισμών πολιτικών και οικονομικών ελέγχων. Αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν ήταν έντονοι οι έλεγχοι των δανειστών (φυσικών προσώπων, τραπεζών και κρατών) στα δημόσια οικονομικά της χώρας, αλλά και των πολιτικών επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεών μας.
 * Η «σωτηρία» της χώρας μας από τις καταστροφικές επιπτώσεις του άτυχου πολέμου με την Τουρκία το 1897 και ο δανεισμός της, για την πληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων που συμφωνήθηκαν κατά τη συνθήκη ειρήνης, ήταν και επαχθής και μακροχρόνιος. Έφθασε μέχρι τη δεκαετία του 1990, ενώ η αποπληρωμή των χρεών μας εξασφαλιζόταν μέσω της καθιέρωσης μονοπωλίου σε συγκεκριμένα καταναλωτικά προϊόντα (φωτιστικό πετρέλαιο, αλάτι, σπίρτα, τραπουλόχαρτα κ.λπ.). Είχε συσταθεί, μάλιστα, και ξεχωριστή ανώνυμη εταιρεία για τις εισπράξεις του μονοπωλίου και την εξυπηρέτηση μ' αυτές των τοκοχρεολυσίων από εκείνο το δανεισμό. Το κωμικοτραγικό σε αυτή την ιστορία ήταν ότι εν όψει της αποπληρωμής εκείνου του δανείου, αντί για τη διάλυση της εταιρείας, προκρίθηκε, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, από την τότε κυβέρνηση, η απορρόφηση και ένταξη στη δημόσια διοίκηση των υπαλλήλων της εταιρείας εκείνου του μονοπωλίου ή των απογόνων τους. Κλασσικό και γραφικό παράδειγμα για τις μεθόδους που οδήγησαν στον υπερτροφικό δημόσιο τομέα και τις επιδράσεις του στη δημιουργία των κρατικών ελλειμμάτων.
 * Αυτή την ώρα που το κράτος και η κοινωνία βρίσκονται σε σταυροδρόμι αποφάσεων και επιλογών, στοιχεία από αντίστοιχες καταστάσεις του παρελθόντος μπορούν να δημιουργήσουν ερεθίσματα για την καλύτερη εκτίμηση των σύγχρονων δεδομένων. Να δοθεί, κυρίως, η δυνατότητα να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της κάθε απόφασης στις επόμενες δεκαετίες, τόσο στο κράτος όσο και στους πολίτες του. Και ασφαλώς, οι τελικές επιλογές να γίνουν μεταξύ ρεαλιστικών λύσεων. Είναι βέβαιο ότι οι δανειστές μας θα επιδιώξουν την καλύτερη για τα συμφέροντά τους εξέλιξη. Οι κυβερνήτες μας, όμως, είναι υποχρεωμένοι ό,τι αποφασίσουν να γίνει στο φανερό και με όλες τις επιπτώσεις καταγραμμένες και σε γνώση των πολιτών που θα υποστούν τις συνέπειές τους μακροχρόνια. Ας θυμηθούν αυτή την τραγική ώρα το παράδειγμα του Καποδίστρια. Και εμείς οι πολίτες ας μην ξεχνάμε μέσω ποίων πολιτικών επιλογών οδηγηθήκαμε εδώ που είμαστε. Κυρίως για παραδειγματισμό και αποφυγή στο μέλλον…

** Τατούλη, κάτσε φρόνιμα


 ~ Ας το ξεκαθαρίσω, έστω κι αν δεν είναι απαραίτητο. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Τατούλη. Με κανέναν τρόπο, μάλιστα, δεν ισχύει το γνωστό «δεν ήξερες – δεν ρώταγες;». Τον ήξερα και δε χρειαζόταν να ρωτήσω – έστω κι αν κάποιοι παλιοί φίλοι και σύντροφοι, όπως ο Ηλίας και ο Γιάννης, άλλα μου έλεγαν από αυτά που ήξερα.
 ~ Τι ήξερα, λοιπόν. Ήξερα το βουλευτή της τότε νεοδημοκρατικής αντιπολίτευσης που είχε κάνει μήνυση (ή αγωγή; ) για να μη φτιαχτεί το νέο μουσείο της Ακρόπολης – στολίδι σήμερα της χώρας. Κάτι που δεν τον εμπόδισε, βέβαια, να «καμαρώνει» στα εγκαίνια του μουσείου ως υπουργός Πολιτισμού. Υπουργός, βέβαια, υπό τον Ζαχόπουλο – αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που κι ο ίδιος τη θυμήθηκε όταν αποπέμφθηκε. Υπουργός Πολιτισμού για τον οποίο και τι δεν είχε ακουστεί σε σχέση με τη διοργάνωση της «Πάτρας – πόλης πολιτισμού» (ή πολιτιστική πρωτεύουσα όπως ανοήτως την μεταφράσαμε). Για Τατουλάκια μιλούσαν όλοι τότε στην Πάτρα – πρώτοι οι νεοδημοκράτες, βέβαια, που έχαναν τις αμειβόμενες θέσεις στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ –, μέχρι και για κάποιον Τριπολιτσιώτη βενζινά μιλούσαν που έγινε ειδικός στα του πολιτισμού. Ήξερα τον πολιτικό γυρολόγο που από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά κατέληξε σε πολιτευόμενο της δεξιάς με προσωπικό ακροατήριο - πελατολόγιο.
 ~ Τον έμαθα για τα καλά όταν δήλωσε ότι «τι ανάγκη υπάρχει για συνήγορο του δημότη, όταν ΑΥΤΟΣ είναι περιφερειάρχης» - αναρωτιέμαι γιατί εκεί δεν ανέφερε και την Ντίνα. Τον έμαθα όταν βλέπω τις αδυναμίες του να διοικήσει, που τον αναγκάζει να κάνει διαδοχικές «συσκέψεις» αντί για δράσεις (κάτι σαν τον κ. Δράκο δηλαδή) και να εμπιστεύεται μόνο ανθρώπους που ξέρουν να του λένε μόνο yes – ένα όνομα το είπα.
 ~ Θα μου πει τώρα κάποιος δεξιός, τι θες τώρα, άνθρωπε. Εσύ τον ψήφισες για να αποτύχει στην περιοχή του ο Σαμαράς – και θα έχει δίκιο βέβαια. Όμως, εκτός από αυτό, τον ψήφισα γιατί ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Χρήστος Μαλαπάνης – και σας βεβαιώνω ότι οι περισσότεροι Καλαματιανοί που έχω συζητήσει, το ίδιο μου λένε. Μαλαπάνη ψήφισα – παράπλευρη απώλεια ήταν ο Τατούλης.
 ~ Γι’ αυτό θέλω να πω. Χρήστο Μαλαπάνη, μην τολμήσεις να παραιτηθείς. Η Μεσσηνία σε χρειάζεται. Και για μια ακόμη φορά: Τατούλη , κάτσε φρόνιμα.













~


***ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς ΤΟΥ ΜΗΝΑ :
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/07/1-2011.html  , Σήμερα Παρασκευή και 1 Ιουλίου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/172011.html  , Ταξίδι στην καθημερινότητα 1/7/2011 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/07/2-3-2011.html  , Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/07/4-5-2011.html  , Στην Καθημερινότητα Δευτέρας 4 και Τρίτης 5 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/07/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/07/7-2011.html   , Καθημερινότητα στην Ενημέρωση Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Ενημέρωσης Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης .... Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/07/9-10-2011.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/11-2011.html  , Στην καθημερινότητα της ζωής μας Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/12-2011.html , Στην καθημερινότητα της Τρίτης 12 Ιουλίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Αγιάζι της καθημερινότητας .-
~** ** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στην καθημερινότητά μας
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 , Όμορφα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε για όλους μας .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html  , Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 , Στην καθημερινότητά μας .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html ,  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  : Παρασκευή  15 Ιουλίου  2011 ,   Με  Ειδήσεις  , Παραδοξα , Σχόλια κ.α.-

~** Έργα στον κόμβο Αρφαρών 2011 :


http://www.youtube.com/watch?v=A_PJ0_-xLQw  ,



~** Στα ΄εργα της νέας Ε.Ο Καλαμάτας-Τρίπολης-Κορίνθου –Αθηνών :

http://www.youtube.com/watch?v=mYp64i-5gYo  ,




*** ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
~* ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ : !!!
~ Βρέθηκε «χαμένος» πίνακας του Μιχαήλ Άγγελου!


~ «Δεν αγοράζεται η Αγάπη»

~ Με το γάλα της «τάισε» 35 πρόωρα νεογνά!

~ Βρέθηκε «χαμένος» πίνακας του Μιχαήλ Άγγελου!

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/lost-painting-by-michelangelo.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Εσείς πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας έλεγε ότι ο πίνακας που έχετε στο σπίτι σας είναι του… Μιχαήλ Άγγελου; Lost 'Michelangelo' found at Campion Hall, Oxford Μπροστά σε αυτό το...

~ «Δεν αγοράζεται η Αγάπη»
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/do-not-buy-love.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Ένας αγρότης πουλούσε κουταβάκια. Έφτιαξε λοιπόν μια πινακίδα κι όπως έβαζε το τελευταίο καρφί, αισθάνθηκε κάποιον να τον τραβά από το μανίκι. Γύρισε κι είδε... ένα μικρό...

~ Με το γάλα της «τάισε» 35 πρόωρα νεογνά!

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/35-raise-me-to-gala-tis-35-neogna.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
«Το μητρικό γάλα δεν τελειώνει. Πάντα υπάρχει. Ακολουθεί το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης» Μια φαρμακοποιός, εκτός από τα δίδυμα παιδιά της, τάισε με το γάλα της και βρέφη στο «Έλενα...

~**Γειά σου stamos1

 η eugyanto σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου check out my website :
http://www.cursedcrown.com/   and "like"me...:-)))   thank uuuuuuu!!!!!
 Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/eugyanto/ .-

~** Γειά σου stamos1

 ο polyfimos σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
 http://polyfimos.blogspot/...
 Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/polyfimos/  .-

~** Theodorakopoulos Takis : Ο χρήστης Theodorakopoulos Takis δημοσίευσε στην ομάδα ARISTODΙΜΙΟ ,VOURNAZI MESSINIAS , ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΕΙΟ ,ΒΟΥΡΝΑΖΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. .
~ My Big Fat Greek Life: You Know You're Greek if...bigfatgreeksummer.blogspot.com


http://www.facebook.com/profile.php?id=1149057950
I'm amazed that most of that list would apply if you changed it to: You know you're from the Homelan
http://bigfatgreeksummer.blogspot.com/2007/08/you-know-your-greek-if.html  .-

~** http://www.sonico.com/g/968120837/triangulodourado  .- !!

~** Η ομάδα ARISTODΙΜΙΟ ,VOURNAZI MESSINIAS , ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΕΙΟ ,ΒΟΥΡΝΑΖΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ αναβαθμίστηκε στη νέα μορφή των ομάδων, όπου τα μέλη μπορούν πιο εύκολα να συνδέονται και να κοινοποιούν.-  Επισκεφτείτε την ομάδα
Τι μπορείτε να κάνετε στην ομάδα σας;
Τα μέλη μπορούν να δημοσιεύσουν και να σχολιάσουν ενημερώσεις, να συνομιλήσουν ταυτόχρονα με όλους, να προγραμματίσουν εκδηλώσεις της ομάδας, να δημιουργήσουν κοινόχρηστα έγγραφα και more. http://www.facebook.com/groups/67786924967  .-
Δεν ενδιαφέρεστε;
Απλώς μεταβείτε στην ομάδα και πατήστε "Αποχώρηση από την ομάδα".

~** Howdy Stamatios,  Manolis Poulakis would like you to be their neighbor in FrontierVille. We suggest you say "yessiree!" 'cause you'll need all the help you can get out there!  Thank ya kindly,  Your friends at FrontierVille
~  http://apps.facebook.com/frontierville/index.php?key=6a2f090ca5e5f830e274913327b762a1%24%24b4Pl402-fjbzMZV_cAwMFBR6UGvoclGvwfub_b%28S344%2CkrWx%2At.%2AR9PCH5du6xmEKGwd7l&&crt=&aff=&src=&newUser=&sendkey=6a2f090ca5e5f830e274913327b762a1%24%24b4Pl402-fjbzMZV_cAwMFBR6UGvoclGvwfub_b%28S344%2CkrWx%2At.%2AR9PCH5du6xmEKGwd7l&ref=&visitId=&rfm=

~** ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ : ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ: ΤΑ ΑΝΤΙ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? http://ethniko-fronima.blogspot.com/ 


~** MENDING BROKEN HEARTS‏

~ Oxford University researchers have identified a protein that can direct stem cells to become either new heart muscle or blood vessels. This research offers insight into how it might be possible one day to generate tissues to repair the human heart after damage inflicted by a heart attack. http://venitism.blogspot.com

 ~ The scientists, based at the MRC Molecular Haematology Unit at the University of Oxford, identified a protein called fibroblast growth factor (Fgf) as the controlling factor which determines whether developing heart cells become heart muscle or blood vessels.
 ~ They were able to convert blood and blood vessel cells into heart muscle cells by flipping genetic switches controlled by Fgf. The important next step to this research will be to identify the relevant cells in the human heart and take this finding to the next level. http://venitism.blogspot.com
 ~ Early-stage studies in the lab like this are crucial in turning the potential of stem cells into effective treatments that can help patients recover from heart attacks. At the very least, this research will help the production of these cells in the laboratory for use in heart repair. Mending a damaged heart requires new muscle and associated blood vessels. Therefore there is great interest in identifying and manipulating cells that make both.
 ~ This excellent study throws new light on how our four-chambered hearts evolved from the simpler structures we see in other animals. The results significantly increase our understanding of the origins of stem cells found in the adult heart. This provides important clues to researchers working towards the goal of mending broken hearts after heart attack. http://venitism.blogspot.com

~** EPPUR SI MUOVE!
~ EU antitrust has been transformed into a terrorist religion, which relies on pseudoeconomic theories that bestow a veneer of objectivity and credibility on EU law enforcement practices that actually rely on hunch, whim, and blackmail. There is only one violator of Fourth Reich antitrust, and that's Fourth Reich itself, which does not allow VAT competition, fixing 15% floor of VAT and 25% ceiling of VAT! http://venitism.blogspot.com

 ~ On all EU antitrust cases, from mergers to price fixing, arbitrary antitrust laws lead to ill-informed juries and bureaucratic abuse. Those laws also create a perverse incentive for entrepreneurs to hold down sales volume, stop innovation, and avoid improvements in price, quality, and service; otherwise, such entrepreneurs could become the next targets of the antitrust terrorists.
 ~ Galileo muttered the phrase Eppur si muove, And yet it moves, after being forced to recant in 1633, before the Inquisition, his belief that the Earth moves around the Sun. Similarly the new inquisition of regulators force executives to admit something they did not do, in order to get smaller penalties. Eppur si muove! http://venitism.blogspot.com
 ~ European antitrust laws lead to huge corruption, because government officials ask for kickbacks in order to erase the alleged violation. The standard kickback in EU is 10% of the erased penalty! Many Greek officials were caught on tape asking for the corrupt tithe! Many European political parties make up their election expenses from kickbacks on antitrust cases! This is the worst possible blackmail, where tiptop ethical companies are held hostage by European kleptocrats. Eppur si muove!
 ~ European antitrust law is wielded most often by favor-seeking businessmen and their kleptocrat allies. Instead of focusing on new and better products, disgruntled rivals try to exploit the law by consorting with kleptocrats. EU officials routinely direct antitrust regulators to bend the rules in pursuit of political ends. In reality, the threat of abusive EC power is far larger than the threat of oligopoly. Eppur si muove!
 ~ The only viable definition of monopoly is a grant of privilege from the government. It therefore becomes quite clear that it is impossible for the government to decrease monopoly by passing punitive laws. The only way for the government to decrease monopoly is to remove its own monopoly grants. The antitrust laws, therefore, do not in the least diminish monopoly. What they do accomplish is to impose a continual, capricious harassment of efficient business enterprise.
 ~ There is an Antitrust Armageddon in Europe between tiptop companies and Fourth Reich(EU). Eurokleptocrats are willing to do anything in order to get kickbacks from industry leaders. The European antitrust laws have the unfortunate consequence of harming Europeans by chilling innovation and discouraging competition. Instead of protecting competition, EU laws protect competitors who give kickbacks to kleptocrats! Kickback is the lubricant that allows a European industry to run smoothly! No European machinery can run without lubricant! Eppur si muove! http://venitism.blogspot.com
 ~ When a company is forward-thinking, proactive, innovative, and productive, it will produce good products that customers want to buy. As a result, it will win a large market share. If the company is much better than its competitors, it might win most, or almost all, of the market. This is the case with Microsoft. It has earned its market share by producing good products that customers want to buy.
 ~ A company that wins a large market through its own productive efforts deserves accolades. This is because justice, morally, tells us that we must reward the good. However, to the government, a large market share is taken as evidence of anti-competitive behavior, which makes the company a target for antitrust action. This seems to be the motive behind the DOJ's suit against Microsoft.
 ~ To punish the good because it is good is the most vile inversion of justice conceivable. Yet this is the essence of antitrust, and this is exactly what the DOJ is doing to Microsoft. Microsoft is being targeted because it is good at its business, because it is successful, because it is competent. Nothing could be more unjust than this.
 ~ If you want to produce something in America or Fourth Reich, you'd better play the game. Contribute to politicians' campaigns, hire their friends, go hat in hand to a hearing, and apologize for your success. In a parasite economy no good deed goes unpunished for long. Kleptocrats, seeing an opportunity to extend their power and rake in some campaign cash and kickbacks, are circling like sharks. When executives don't show up when kleptocrats invite them, all it does is to increase kleptocrats' interest in what executives are doing and why they do not show up. http://venitism.blogspot.com
 ~ The economy is a good deal for people with connections. Executives are willing to invest money in kleptocrats, because they see opportunities in them. Executives see they can win things, that there's something to be gained. Washington and Brussels have become profit centers. All this reflects Depression-era criminal Willie Sutton's observation about robbing banks: That's where the money is.
 ~ Kleptocrats are costing trillions of euros and dollars every year. The brilliant minds of Silicon Valley and Redmond Washington, are going to waste time and energy on protecting their companies instead of thinking up new products and new ways to deliver them to consumers. Dragging smaller companies into the political swamps is just the latest diversion of West's productive resources into the unproductive world of political predation.

~** OPEN GOVERNMENT PARTNERSHIP‏

~  The Open Government Partnership (OGP) is a new international initiative aimed at securing concrete commitments from governments to promote transparency, increase civic participation, fight corruption, and harness new technologies to make government more open, effective, and accountable.

 ~ A multi-stakeholder International Steering Committee is comprised of government and civil society representatives from around the world. Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers are very common in PIGS. http://venitism.blogspot.com
 ~ Together with partner nations and leading civil society organizations, OGP is a vehicle to further advance goals of strengthening democracy and human rights, fighting corruption, and harnessing technology and innovation to transform governance in the 21st century. The October-18 Mafia is the most disgusting predator of internet.
 ~ Marilizardism has metastasized in many repressed countries. The most disgusting marilizardist countries on Earth are Argentina, Bahrain, Belarus, Burma, Central African Republic, China, Colombia, Cuba, Djibouti, Egypt, Eritrea, Greece, Guatemala, Indonesia, Iran, Italy, Libya, Malaysia, Mongolia, Morocco, North Korea, Saudi Arabia, Sudan, Syria, Turkey, Turkmenistan, Uzbekistan, Vietnam, Yemen, and Zimbabwe. http://venitism.blogspot.com
 ~ Hillary Clinton points out there is an undeniable connection between how a government operates and whether its people flourish. When a government invites its people to participate, when it is open as to how it makes decisions and allocates resources, when it administers justice equally and transparently, and when it takes a firm stance against corruption of all kinds, that government is, in the modern world, far more likely to succeed in designing and implementing effective policies and services.
 ~ The impunity of the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel on Syntagma Square is the most freakish thing on Earth. Even though they looted many billion euros in kickbacks and churning, not a single Graecokleptocrat has ever gone to jail! They are protected by the parliamentary immunity, and nobody can touch them, no matter what. Moreover, they have the nerve to jail dissident bloggers. It's a long way from the 300 Spartans of Leonidas! Allons enfants de la Grece!
 ~ It is also more likely to harness the talents of its own people and to benefit from their ideas and experiences, and it is also more likely to succeed investing its resources where they are most likely to have the best return. Kleptocracy and marilizardism are anathema to civil society. http://venitism.blogspot.com
 ~ Cinton notes that when a government hides its work from public view, hands out jobs and money to political cronies, administers unequal justice, looks away as corrupt bureaucrats enrich themselves at the people's expense, that government is failing its citizens. And it is failing to create an environment in which the best ideas are embraced and the most talented people have a chance to contribute. And it is also denying people often access to education, health care, electricity, or a justice system and a market economy that work for them.
 ~ Netizens abhor kleptocracy and marilizardism. And most importantly, that government is failing to earn and hold the trust of its people. And that lack of trust, in a world of instantaneous communication, means that the very fabric of society begins to fray and the foundation of governmental legitimacy begins to crumble. Atlas shrugged in marilizardist Graecokleptocracy.
 ~ It's impossible for Greeks to produce when marilizardist Graecokleptocrats loot them with heavy taxes, especially the 23% VAT, demand kickbacks, confiscate computers and personal files, impose stupid laws and regulations, harass dissident bloggers, condone cybercop brutality, and spread the cancer of socialism. http://venitism.blogspot.com
 ~ As we have seen with the protests that have broken out around our world this year, when people are kept away from participating in the work of their governments or the actions of their leaders, when they have no idea how decisions are made or tax revenues are spent, when they have no voice in the political process, eventually they will say, "Enough." And it might have been possible for governments to just refuse to be transparent because there were monopolies on sources of information and channels to people. But that is no longer the case.
 ~ And we've also seen the correlation between openness in government and success in the economic sphere. Clinton asserts that countries committed to defending transparency and fighting corruption are often more attractive to entrepreneurs. And if you can create small and medium size businesses, you have a broader base for economic activity. At a time when global competition for trade and investment is fierce, openness is not just good for governance, it is also good for a sustainable growth in GDP.
~ When marilizardist countries curtail internet freedom, they place limits on their economic future. Their young people don't have full access to the conversations and debates happening in the world or exposure to the kind of free inquiry that spurs people to question old ways of doing and invent new ones. And barring criticism of marilizardist officials makes governments more susceptible to corruption, which create economic distortions with long-term effects. Freedom of thought and the level playing field made possible by the rule of law are part of what fuels innovation economies.

Marilizard Libel: accusing dissident bloggers of treason

Marilizard Spaghetti: hurling charges against innocent people

Marilizard Tower: stack of imaginary charges to scare a blogger

marilizardism: terrorizing dissident bloggers

October 18: international day against marilizardism

October-18 Mafia: marilizardist government of Greece

http://venitism.blogspot.com/

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: