Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 .
  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
 ΑΘΩΣ Περιβόλι Παναγιάς
  Αθωνική Πολιτεία
 Στη Σκήτη Αγίας  Άννης
~ Στο λευκό Πύργο
Μ. Αλέξανδρος
Ι. Καποδίστριας
Βεργίνα Μακεδονίας
   ~ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΛΕ ..τώρα σε χρειάζεται  η ΕΛΛΑΔΑ !!μας..
 ~ Ο Μακαριστός Χριστόδουλος στο Σύνταγμα :
             https://youtu.be/uh2de6Yyb24   .- 
~ XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ : 
            https://youtu.be/ciwrrQUFAeE   .-
Αρχιεπίσκοπος  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣΑ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
~~** ΑΥΤΟΙ  ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .!!!!!!!  ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ !!!!
~1.- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
~2.-  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑΣ
~ ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ :
~*Μητροπολίτης Αμβρόσιος Αιγιαλείας  2018:
~*Μητροπολίτης Σερρών για Σκόπια 2018 :
 https://youtu.be/e7fw2MJkV6g .-
~*ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ που είσαι ; 2005-2018 :
 https://youtu.be/EfytXqZkDKI  .-
~
19 Ιανουαρίου
Οσίων Μακαρίου του Αιγυπτίου (1)και Μακαρίου του Αλεξανδρέως. Αρσενίου αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Μάρκου του Ευγενικού (2), επισκόπου Εφέσου (†1444). Μαρτύρων Ευφρασίας, Λουκιανού, Παύλης και των νηπίων Κλαυδίου, Υπατίου, Παύλου και Διονυσίου. Κοσμά του «Χρυσοστομάτου», Θεοδότου επισκόπου Κυρήνειας, των εν Κύπρω. Μελετίου ομολογητού του Γαλησιώτου. Μακαρίου (Καλογερά) οσίου ιεροδιακόνου του Πατμίου.
(1)Ήταν ένας εκ των ασκητικοτέρων αναχωρητών της Αιγύπτου. Πέρασε σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωής του σ’ ένα κελί στην έρημο όπου με θαυμαστό τρόπο ασκούταν στην αρετή με πόνους και υποδειγματική καρτερία. Για τα πολλά πνευματικά και ηθικά του χαρίσματα, συνέρεε πλήθος κόσμου επιζητώντας ν’ ακούσει το πύρινο κήρυγμά του και να τον συμβουλευθεί. Εκείνος όμως απέφευγε τα πλήθη και απομονωνόταν σε μία σπηλιά στην οποία έφθανε με σήραγγα που είχε σκάψει ο ίδιος με τα χέρια του. Με την επίμονη άσκηση και την αγιότητα του βίου του, αξιώθηκε να επιτελεί εξαίσια κατορθώματα και κατά τον Παλλάδιο ακόμη και αναστάσεις νεκρών. Εκοιμήθη εν ειρήνη σε βαθύ γήρας στα χρόνια του Μ. Θεοδοσίου.
(2)Γεννήθηκε από ευσεβείς και πιστούς γονείς, το διάκονο Γεώργιο και τη Μαρία. Λόγω των πολλών του πνευματικών χαρισμάτων έκανε περίλαμπρες θεολογικές και φιλοσοφικές σπουδές και διακρίθηκε ως διδάσκαλος της ρητορικής. Ακολούθησε το δρόμο του πατέρα του και έγινε και ο ίδιος κληρικός. Το 1436 εκλέχθηκε αρχιεπίσκοπος Εφέσου. Ακολούθησε τον αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγο στη Φεράρα και τη Φλωρεντία, όπου πραγματοποιήθηκε Σύνοδος για την ένωση της Ανατολικής και της Δυτικής Εκκλησίας. Εκεί ο Μάρκος ανεδείχθη ο θερμότερος και στερεότερος υπέρμαχος της Ορθοδοξίας, αρνούμενος να υπογράψει τον όρο της ψευδοενώσεως, έτσι που όταν ο πάπας πληροφορήθηκε την εμμονή στην άρνηση του είπε: “ Λοιπόν, εποιήσαμεν ουδέν”. Συνέγραψε πολλές πραγματείες κατά των λατινικών πλανών και καινοτομιών. Ο αυτοκράτορας τον περιόρισε στην Μονή Μαγγάνων όπου εκοιμήθη το 1444. 
~   Καστορίας Σεραφείμ: «Βοηθείστε τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
~  Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ
1. Το όνομα «Μακεδονία» στις κρίσιμες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας θα πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχουν τόσα άλλα ονόματα που μπορούν οι γείτονές μας, με τις αλυτρωτικές διαθέσεις που τους διακατέχουν, να δεχθούν.
* 2. Δεν είναι θέμα μόνο πολιτικό, αλλά κυρίαρχα εθνικό. Για τα εθνικά θέματα η εκάστοτε πολιτική εξουσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει ιδεολογική άποψη και θέση που να διαφοροποιείται από την θέληση του λαού ιδιαίτερα σε θέματα που κρίνονται τελεσίδικα!
3. Η ονομασία της γείτονος χώρας αποτελεί και εκκλησιαστικό θέμα διότι συμπαρασύρει και το θέμα της ονομασίας της σχισματικής εκκλησίας του κράτους αυτού. Συντάσσομαι λοιπόν πλήρως με το κείμενο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου. Για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη, η βίαιη και ένοπλη βουλγαρική διείσδυση κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνος τον προηγούμενο αιώνα, δεν θα είχε καμία δυναμική και προοπτική εάν δεν συνδέονταν με το εκκλησιαστικό θέμα της Βουλγαρικής Εξαρχίας. Η ίδια ιστορία πρόκειται να επαναληφθεί εάν την αφήσουμε να εξελιχθεί και αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη εκκλησιαστική «προσέγγιση» Βουλγαρίας και Σκοπίων.
4. Ο γεωγραφικός χώρος των Σκοπίων όντως ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι κάτοικοι της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Η βασικότερη αντίδραση των Ελλήνων έγκειται στην αξίωση των Σκοπιανών, να παρουσιάζονται ως απόγονοι εκείνων, εγείροντας μάλιστα και θέματα αλυτρωτισμού των υποτιθέμενων «υπόδουλων μακεδόνων» στην Ελλάδα! Μόνο Έλληνες μπορούν να είναι οι απόγονοι των Μακεδόνων, εφόσον και οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Οι ιστορικές αποδείξεις της ελληνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων είναι πολυπληθείς, αδιαμφισβήτητες και γνωστές ιδιαίτερα στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό κόσμο.
5. Αυτό το όνομα ανήκει μόνον στο συγκεκριμμένο γεωγραφικό χώρο και σ΄ αυτούς που κατοικούν σ΄ αυτόν, δεν προσδιορίζει όμως εθνικότητα. Όπως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, που ονομάζονται Θεσσαλοί, είναι όμως Έλληνες, οι κάτοικοι της Ηπείρου, ονομάζονται Ηπειρώτες και είναι Έλληνες, έτσι και οι κάτοικοι της Μακεδονίας, ονομάζονται Μακεδόνες και είναι Έλληνες. Οι Σλάβοι Μακεδόνες είναι κάτοικοι του Κράτους των Σκοπίων.
6. Εάν αυτή την ώρα η Εκκλησία σιωπήσει, τότε θα μιλήσουν οι πέτρες και οι Μάρτυρες και οι ήρωες που πότισαν με το αίμα τους τον τόπο αυτόν.
7. Ως Μητροπολίτης Καστορίας και ευτελής διάδοχος του Γερμανού Καραβαγγέλη και του ήρωος του Μακεδονικού Αγώνος Παύλου Μελά, επαναλαμβάνω τα λόγια του Ίωνος Δραγούμη :
Βοηθείστε τη Μακεδονία την ώρα αυτή όλοι οι Πανέλληνες όπου και αν βρίσκεσθε, και η Μακεδονία θα σας βοηθήσει.
Η Ιστορία της Μακεδονίας γράφτηκε με το αίμα ηρώων Ελλήνων και ως εκ τούτου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Έλληνες απογόνους τους.
Ο κατακτητής και ο έποικος μίας ένδοξης χώρας, όχι μόνο δεν μπορεί να κατακτήσει την ιστορία της χώρας αυτής αλλά αντιθέτως πάντοτε θα στοιχειώνεται από αυτήν. Η ιστορία της Μακεδονίας είναι πολύ βαριά, για να την διεκδικεί ο καθένας!
Ας μην ξεχνούν οι αγαπητοί μας γείτονες, ότι ενώ αυτοί δεν έχουν ιστορικά δικαιώματα πουθενά στην περιοχή, εμείς έχουμε παντού!
Η Μακεδονία είναι μία και είναι ΕΛΛΑΣ!
~ Πορεία στο Αίγιο με μπροστάρη τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

~  Πορεία για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων πραγματοποίησαν δεκάδες Ιερείς στο Αίγιο κατόπιν εισήγησης του Μητροπολίτη Αιγιαλείας, Αμβρόσιου εκφράζοντας την αγωνία και της ανησυχία τους.
*  Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε πομπή από τα φανάρια της Σολωμού με πανό, ενώ αρκετός κόσμος βρέθηκε στους δρόμους, επικροτώντας την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη.
Η πομπή κατέληξε στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας όπου όλοι οι ιερείς μπήκαν στο εσωτερικό του, ψάλλοντας τρισάγιο. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές, όταν Μητροπολίτης και ιερείς έψαλλαν όλοι μαζί τον Ακάθιστο Ύμνο καθώς και τον Εθνικό Ύμνο.
~  Στη συνέχεια μετέβησαν στα διόδια στην εθνική οδό, προκειμένου να διανείμουν διαφωτιστικά για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, φυλλάδια, στους διερχόμενους οδηγούς.
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες από το filodimos.gr και τη Μητρόπολη…
Βίντεο : Πορεία ιερέων Ι.Μ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ΑΙΓΙΟ 17.1.2018   , https://youtu.be/ob_CF2qKmmU .-



*** «Διαλύθηκε» ο μόλος του αλιευτικού καταφυγίου της Μαραθόπολης 
Προς ολοκληρωτική καταστροφή βαίνει ολοταχώς το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, καθώς πλέον «διαλύθηκε» τμήμα του μόλου, ενώ τα μπλόκα και οι ογκόλιθοι για την προστασία του "έφυγαν" στη θάλασσα.
Η μανία των κυμάτων ξέσπασε από προχθές τη νύχτα στον προσήνεμο μόλο και, δυστυχώς, συνέβη αυτό που όλοι φοβούνταν κι έλεγαν: διαλύθηκε τμήμα του μόλου και ουσιαστικά πια δεν παρέχει ούτε προστασία αλλά ούτε και ασφάλεια σε βάρκες και σκάφη εντός της λιμενολεκάνης...
Ζημιές προκλήθηκαν από το δυνατό αέρα και στη χερσαία ζώνη, όπου εκριζώθηκαν μεγάλα δέντρα.



*** Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Ποιοι και πότε θα πληρωθούν 
Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 66.509.986,25 ευρώ για την πληρωμή μηνός Ιανουαρίου σε 296.223 δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».
Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.
Η πληρωμή θα γίνει το διάστημα μεταξύ 26 με 31 Ιανουαρίου με πιθανότερη την πρώτη ημερομηνία, ενώ θα εκδοθεί και σχετική απόφαση που θα την καθορίζει.

*** Εγκαίνια σήμερα του Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών 
Σήμερα στις 11.30 το πρωί  θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης – Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) Ν. Μεσσηνίας από τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.
Το γραφείο είναι εντός του ιστορικού Δημαρχείου, επί της οδού Αριστομένους, σε χώρο που έχει παραχωρήσει δωρεάν ο Δήμος.
Το Κέντρο στελεχώνουν δύο υπάλληλοι, αποσπασμένοι από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Δήμο Οιχαλίας.
Η ανακατασκευή και η επίπλωση του χώρου βάρυναν το δημοτικό προϋπολογισμό. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας και εκείνων όλης της Μεσσηνίας.

*** Κάθειρξη 5 χρόνων για τα 2 κιλά χασίς σε ταράτσα πολυκατοικίας 
Με κάθειρξη 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ τιμωρήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο 20χρονος Αλβανός που το καλοκαίρι συνελήφθη μαζί με τον 29χρονο Έλληνα φίλο του να έχουν σε ταράτσα πολυκατοικίας στην Κανάρη ένα σακίδιο με περισσότερα από δύο κιλά χασίς.
Ο 29χρονος Έλληνας αθωώθηκε χθες από το δικαστήριο, καθώς έγιναν πιστευτοί οι ισχυρισμοί του πως δε γνώριζε κάτι, ενώ το ίδιο βεβαίωσε και ο 20χρονος συγκατηγορούμενός του.
Ο νεαρός Αλβανός κρίθηκε ένοχος για κατοχή των ναρκωτικών με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ έγινε δεκτό το αίτημά του η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους όρους της παρουσίασης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
  Σε ταράτσα
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έφτασε τον Ιούνιο πληροφορία για την υπόθεση. Ερεύνησαν διακριτικά την ταράτσα της πολυκατοικίας στην οδό Κανάρη, όπου εντόπισαν ένα μπλε σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε 3 πακέτα κάνναβης.
Έθεσαν την ταράτσα του κτηρίου σε διακριτική παρακολούθηση και λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα εμφανίστηκαν εκεί ο 20χρονος Αλβανός και ο 29χρονος Καλαματιανός.
Οι αστυνομικοί τούς συνέλαβαν και προέκυψε ότι τα τρία πακέτα περιείχαν 2 κιλά και 100 γραμμάρια χασίς.
  Απολογίες
Ο 20χρονος Αλβανός στην απολογία του εξήγησε στο δικαστήριο πως στο γυμναστήριο που πήγαινε είχε γνωρίσει ένα άτομο, το οποίο κατονόμασε, κι αυτός του έδωσε τα ναρκωτικά να τα φυλάξει για μερικές ώρες. Όπως είπε, τον είδε πολύ αγχωμένο και τον λυπήθηκε. Σημείωσε ακόμη πως ούτε χρήση κάνει ούτε κανόνισε κάποιο αντάλλαγμα για αυτή την εξυπηρέτηση, ενώ βεβαίωσε ότι ο φίλος και συγκατηγορούμενός του δε γνώριζε.
Ο 29χρονος είπε ότι γνωρίζονται χρόνια με τον 20χρονο και στην ταράτσα της πολυκατοικίας που έμεναν είχαν ανεβάσει δύο πολυθρόνες και κάθονταν το καλοκαίρι. Το σακίδιο με τα ναρκωτικά βρισκόταν στη διπλανή ταράτσα της πολυκατοικίας, ενώ ούτε ήξερε την ύπαρξή του ούτε το είχε δει. Εκείνο το βράδυ, όπως περιέγραψε, ανέβηκαν στην ταράτσα και είδε τρία άτομα, ενώ πριν προλάβει να ρωτήσει ποιοι είναι τους συνέλαβαν, καθώς ήταν αστυνομικοί. Μετά, όπως είπε, έμαθε τι συνέβαινε.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σήμερα η επιλογή γενικού διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Τ 
Σήμερα το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας (Δ.Ε.Υ.Α.Τ) θα γίνει επιλογή του γενικού διευθυντή έπειτα από συνέντευξη των υποψηφίων.
Τέσσερις είναι οι ενδιαφερόμενοι που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον μετά τη δημόσια προκήρυξη – πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων με σκοπό την επιλογή γενικού διευθυντή υπηρεσιών στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ).
Σημειώνεται ότι η επιλογή γενικού διευθυντή στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας έχει προκαλέσει ισχυρό «ρήγμα» στους κόλπους της συμπολίτευσης. Όπως είχαμε αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 18 Δεκεμβρίου, «αγεφύρωτο είναι το χάσμα μεταξύ δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, σχετικά με τη διαδικασία προκήρυξης για πρόσληψη γενικού διευθυντή στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ), που “διχάζει” τη συμπολίτευση. Αυτό έγινε πασιφανές στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, οπότε και έθεσε προ ημερήσιας διάταξης θέμα, με ερωτηματικά, για την πρόσληψη γενικού διευθυντή στη ΔΕΥΑΤ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, και επ’ αυτού παρενέβησαν και τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, με εκ διαμέτρου διαφορετικές απόψεις – θέσεις, αλλά και στιγμιαίες εντάσεις μεταξύ τους με λεκτικές αντιπαραθέσεις, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.
Βεβαίως, το τελευταίο διάστημα υφέρπει έντονη φημολογία σχετικά με τη ΔΕΥΑΤ και τη στοχοποίησή της, δικαίως ή αδίκως, από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης για δικούς τους λόγους, με τις εξελίξεις που συντελούνται να παίρνουν ραγδαία μορφή, να δίνουν “πατήματα” σε κάθε μία από τις διαμορφούμενες και “αντιμαχόμενες” πλευρές της συμπολίτευσης και – για την ώρα – να έχουν άγνωστο αποτέλεσμα και συνέπειες στην ίδια τη συνοχή της συμπολίτευσης, αλλά και την προοπτική της ΔΕΥΑΤ».
Για το θέμα της επιλογής γενικού διευθυντή ζητήθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ και τον ίδιο το δήμαρχο ο έλεγχος της διαδικασίας και η έκφραση γνώμης από τη νομική σύμβουλο του Δήμου Τριφυλίας.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ και με εισήγηση του προέδρου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την πρόσληψη, αρκεί βεβαίως ο υποψήφιος διευθυντής να πληροί τους όρους που καθορίζει η παράγραφος 1, του άρθρου 6 του νόμου 1069/1980, τους όρους της προκήρυξης – πρόσκλησης και, βεβαίως, τους όρους του Ο.Ε.Υ. της Επιχείρησης.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Παραχώρηση στο Δήμο Καλαμάτας 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία 
Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως με αριθμό 298 η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας, ως προς τις χρήσεις γης στην περιοχή του Κορδία.
Αναφορικά με έκταση 49 στρεμμάτων, την οποία διεκδικεί ο Δήμος από την κυβέρνηση, προβλέπονται χρήσεις αθλητισμού, εκπαίδευσης και αστικού πρασίνου, με σκοπό την αναψυχή, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τον εμπλουτισμό του αστικού πρασίνου. Πλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, απομένει η παραχώρηση του χώρου, κατά το ανάλογο των Δήμων Καισαριανής, Περάματος και Κερατσινίου.
Υπενθυμίζουμε ότι κάτοικοι της περιοχής Γουλιμίδες – Κορδίας είχαν επανειλημμένες συναντήσεις με το δήμαρχο για το γνωστό θέμα του ενδεχόμενου κινδύνου εκποίησης των 49 στρεμμάτων παραθαλάσσιας έκτασης – ιδιοκτησίας του Δημοσίου – από το ΤΑΙΠΕΔ.
Ο κ. Νίκας είχε παραδώσει στους κατοίκους φάκελο, στον οποίο εμπεριέχονταν όλες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και μία τριετία – συνεχώς – για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της συγκεκριμένης έκτασης (master plan ανάπτυξης της περιοχής από το Δήμο κ.λπ.).  Α.Π.

*** Μόνιμη θέση Παθολογίας-Ογκολογίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για μόνιμη θέση παθολόγου-ογκολόγου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Όπως επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος: “Βγήκε το ΦΕΚ και το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποκτά για πρώτη φορά στον οργανισμό του, μόνιμη θέση Παθολογίας-Ογκολογίας. Στόχος το αμέσως επόμενο διάστημα να προκηρυχθεί η θέση».
Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν μια διάγνωση καρκίνου και ακολούθως τα διάφορα στάδια της θεραπείας (χειρουργική, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία κ.τ.λ.), έχουν μπροστά τους μια πλειάδα θεμάτων προς επίλυση, για την οποία καθοριστική σημασία έχει η αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία με το γιατρό, τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας (νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους, διαιτολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς), την οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρο.
Πέρα από την προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή, ο ασθενής χρειάζεται να αναπτύξει ένα πλαίσιο σχέσεων εμπιστοσύνης και επικοινωνίας μέσα στο οποίο θα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας, τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία με γραφειοκρατία, αναμονές, καθυστερήσεις και ελλείψεις και τη βεβαιότητα ότι το πρόβλημά του αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο τρόπο.
Η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας, της ψυχικής ηρεμίας και της ποιότητας ζωής θα πρέπει να συνοδεύουν τη φροντίδα του ασθενούς σε όλα τα στάδια της νόσου.
Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Μπέζος είχε αναφέρει ότι το 1ο επτάμηνο του 2017 πραγματοποιήθηκαν 1159 συνεδρίες χημειοθεραπείας, δηλαδή 341 παραπάνω σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Όλες οι παραπάνω θετικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τους σχεδιασμούς για το 2018 της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας για Κέντρο Ακτινοθεραπείας, που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των καρκινοπαθών της Πελοποννήσου, αναμένεται να διευκολύνουν εκατοντάδες ασθενείς που θα έχουν την απαιτούμενη περίθαλψη στην Καλαμάτα, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των μετακινήσεων στην Αθήνα.

*** Με απόφαση Μητσοτάκη ο Μεσσήνιος Δ. Μελιτσιώτης νέος διευθυντής της Κ.Ο. 
Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε νέος διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Μεσσήνιος Διονύσης (Σάκης) Μελιτσιώτης.
Ο κ. Μελιτσιώτης, που κατάγεται από το Πεταλίδι, είναι στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη (σ.σ. από το 2013 στο γραφείο του) και διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι γνωρίζοντες τον περιγράφουν ως σοβαρό και έμπειρο άνθρωπο, «εξπέρ» στην πολιτική διαχείριση.

*** Hμερίδες για «Κόκκινα Δάνεια και τα Χρέη προς το Δημόσιο» παρουσία Κατρούγκαλου και Παπαδημητρίου 
Δύο ημερίδες για τη ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών και τα κόκκινα δάνεια θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, στην Καλαμάτα.
Στην πρώτη ημερίδα, από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στις 10.00 το πρωί, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στη «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων και Ελευθέρων Επαγγελματιών», ενώ στη δεύτερη, που διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας, στις 11.30,  θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τα «Κόκκινα Δάνεια και τα Χρέη προς το Δημόσιο», καθώς και την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Και στις δύο ημερίδες έχουν κληθεί και θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, ο  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.
Επίσης στο Δημαρχείο Καλαμάτας, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, θα γίνουν τα εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών.
Αύριο το μεσημέρι ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει συναντήσεις με τον κ. Κ. Κατσούλη, πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και τον κ. Σταύρο Αδαμόπουλο, πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέρνας Μεσσηνίας, για θέματα που αφορούν στους συνεταιρισμούς.

*** Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα της Υπαπαντής 
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα λαμπρύνει με την παρουσία του τις τελετές για τον εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

*** «Πλούσιο» πρόγραμμα αλλά… χωρίς κόσμο έως τώρα 
Ως το πληρέστερο πρόγραμμα, από τα 5 προηγούμενα καρναβάλια, μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που παρουσιάστηκε χθες εν όψει του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.
Συγκροτήματα και παρουσιαστές πασίγνωστοι που μπορούν να «ξεσηκώσουν» τον κόσμο, αλλά και να προσδώσουν στο «Καλαματιανό Καρναβάλι» την απαιτούμενη εξωστρέφεια…
Αλλά μιας και είπαμε για κόσμο… σε δύο εβδομάδες περίπου έχουμε έναρξη του καρναβαλιού και έως τώρα συμμετοχή έχουν δηλώσει 13 ή 14 γκρουπ…
Πού είναι η συμμετοχή του κόσμου; Τόσοι σύλλογοι,τόσος νέος κόσμος στην πόλη κ.ο.κ., γιατί γυρνούν έως τώρα την «πλάτη»;
Όσοι συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια, γιατί δε δείχνουν ενδιαφέρον ξανά;   Κ. Γαζ. 

*** Τραγωδία στη Βραζιλία: Βρέφος 8 μηνών νεκρό και 15 τραυματίες... (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

~ Ένα βρέφος μόλις 8 μηνών σκοτώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο ακολούθησε τρελή πορεία παρασύροντας πεζούς στην πολυσύχναστη οδό Φιγκερέντο ντε Μαγκαλιάες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στις 8.45 τοπική ώρα. Ακόμα 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι από αυτούς σοβαρά.
Οι αρχές επιβεβαίωσαν επισήμως ότι ο 41χρονος οδηγός Αλμέιντα Ανακίμ υπέστη επιληπτική κρίση και έχασε τον έλεγχο του οχήματος.






enikos

*** Ο Ιερώνυμος ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τον Τσίπρα; Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής...

~ Την Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισκέφθηκε χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό.
 Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους πρέσβεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στους οποίους παρουσίασε τις προτάσεις του.
 Αμέσως μετά τη συνάντηση η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 «Ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. Ο Πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό του τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Του ζήτησε δε να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους,εκ του Συντάγματος, καθ’ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».
 Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr

*** Ο ΡΟΛΟΣ της CDRSEE! Nίμιτς, Μπουτάρης, Κοτζιάς και ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ... (βίντεο-φωτογραφίες)

~ O καθηγητής Iωάννης Μάζης είχε πει δημοσίως πριν λίγες εβδομάδες πως Νίμιτς και Μπουτάρης έχουν σχέσεις με τον Τζωρτζ Σόρος. «Ο κύριος Νίμιτς είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ‘CDRSEE‘ το οποίο κέντρο χρηματοδοτείται από το γνωστό ‘Open Society Fund – Macedonia’ του κύριου Σόρος και το οποίο έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και ..  χρηματοδοτείται και από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης…» και όλοι αυτοί γενικώς τώρα συζητάνε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
*  Το VoiceNews έψαξε και βρήκε περισσότερες πληροφορίες και σας τις παρουσιάζουμε.
 Ο σκοπός του CDRSEE [CENTER FOR DEMOCRACY AND RECONCILIATION IN SOUTHEAST EUROPE] είναι, επισήμως , να προωθήσει στην περιοχή μας, την «ειρήνη», τη «δημοκρατία» και την «αγάπη». Στην ουσία τη διαπερατότητα των συνόρων και την εξάλειψη του πατριωτισμού. Όσα ευαγγελίζεται ο κος Σόρος και το Οpen Society Foundation.

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!  'ΥΒΡΙΔΙΚΟ' Μνημόνιο από τον Αύγουστο και μετά!Τι θέλουν οι Δανειστές...

~  Σύνδεση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος
Αποκαλυπτικός για την «επόμενη μέρα» των Μνημονίων, ήταν ο «γνωστός - άγνωστος» αξιωματούχος της ευρωζώνης στην τελευταία του ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.
Όλα τα λεφτά ήταν η απάντηση στην ερώτηση για το «αν θα υπάρξει προληπτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου»;
«Αν και δεν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης - επομένως δεν υπάρχει θέμα συζήτησης - θα υπάρξει, ωστόσο, ενισχυμένη εποπτεία από τους πιστωτές» είπε ο αξιωματούχος.
Και επειδή αυξημένη εποπτεία χωρίς πιστωτική γραμμή (ενισχυμένη ή μη) ή κάποιο νέο Πρόγραμμα όχι απαραίτητα Μνημόνιο, δεν γίνεται μάλλον τα ελληνικά νοικοκυριά θα αναγκαστούν να πιουν νέο «πικρό ποτήρι».
Το νέο Πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών που θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2019 θα συνδέει τις μεταρρυθμίσεις με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
Και αυτό προκειμένου να υπάρχει εφησυχασμός στις αγορές ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να βαδίζει στον ενάρετο δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης επιτυγχάνοντας υψηλά πρωτογενή  πλεονάσματα και όχι ελλείμματα όπως την περίοδο πριν από τα Μνημόνια.
Μόνο έτσι θα εξασφαλίσει χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού που θα καταστήσουν «βιώσιμη» την έξοδο στις αγορές.
Σε ότι αφορά το σενάριο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, το οποίο έβαλαν από νωρίς πάνω στο τραπέζι οι δανειστές φαίνεται να μην προχωρεί διότι και δύο γραμμές πίστωσης (προληπτικών προϋποθέσεων (Precautionary Conditional Credit Line - PCCL και ενισχυμένων προϋποθέσεων (Enhanced Conditions Credit Line - ECCL), είναι διαθέσιμες για χρονικό διάστημα μόλις ενός έτους, ενώ μπορούν να ανανεωθούν το πολύ δύο φορές.
Με δεδομένο ότι τα ελληνικά αξιόχρεα χρειάζονται τουλάχιστον πέντε αναβαθμίσεις από την κατηγορία στην οποία βρίσκονται σήμερα για να διατηρηθεί το πτωτικό κανάλι στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων - κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται χρονικό διάστημα  μεγαλύτερο του ενός έτους - μάλλον οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από ένα Πρόγραμμα (Υβριδικό Μνημόνιο) και όχι στο σενάριο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής.
Σύμφωνα με το υβριδικό Μνημόνιο ο ΕSM, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ  θα εξακολουθούν να ελέγχουν εάν η Αθήνα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει. Για το σκοπό αυτό, θα υπάρχει αποστολή αναθεώρησης του Προγράμματος με εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμικών οργάνων που θα συνεδριάζουν περιοδικά με την ελληνική κυβέρνηση.
Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στο νέο Πρόγραμμα είναι λίγο πολύ γνωστές:
 1. Να παρέχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για την εκτέλεση των δανειακών της υποχρεώσεων και τα σχετικά μέτρα διαχείρισης κινδύνων, όπως μηνιαία πληροφορία για την χρηματοοικονομική της κατάσταση, το ταμειακό απόθεμα και άλλες κρίσιμες πληροφορίες.
 2. Να χορηγεί στην ΕΕ, την ΕΚΤ και τις εποπτικές αρχές πλήρη αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, με τη συχνότητα που εκείνοι θα ζητήσουν.
 3. Να πραγματοποιεί stress tests και ανάλυση ευαισθησίας (sensitivity analysis) ώστε να αξιολογείται η αντοχή του χρηματοπιστωτικού τομέα σε μακροοικονομικά και χρηματοοικονομικά σοκ, με βάση τις οδηγίες και υπό την επίβλεψη των εποπτικών αρχών.
 4. Να  υπόκειται σε τακτικές αξιολογήσεις των εποπτικών του ικανοτήτων στον τραπεζικό του τομέα.   Μάριος Χριστοδούλου www.bankingnews.gr

*** Ο Πούτιν δεν μασάει! Είναι σκληροτράχηλος και ατρόμητος!Βούτηξε στην παγωμένη λίμνη... (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μασάει. Είναι σκληροτράχηλος και ατρόμητος. Είναι το αντίπαλον δέος του Τσακ Νόρις. Ο ρώσος Πρόεδρος βούτηξε στα παγωμένα νερά λίμνης στην Ρωσία για τα Θεοφάνεια.
Φορώντας μια γούνα και ένα ζευγάρι γαλότσες ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην λίμνη Σέλιγκερ βόρεια της Μόσχας. H θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν -27 βαθμούς Κελσίου!
Προκειμένου να τιμήσει την εορτή των Θεοφανείων ο ρώσος ηγέτης αποφάσισε να βουτήξει στα παγωμένα νερά της λίμνης.
 ~ Ο Πούτιν αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την «βουτιά» ρωτώντας τους αν κρυώνουν.
 Στην συνέχεια έβγαλε το γούνινο παλτό και βούτηξε στο νερό το οποίο προηγουμένως είχε αγιάσει ο ιερέας.
 Είναι παράδοση στην Ρωσία να μπαίνουν οι ορθόδοξοι σε ποτάμια και λίμνες το βράδυ της 18ης προς την 19η Ιανουαρίου όπου γιορτάζονται τα Θεοφάνεια.
 Πολλοί Ρώσοι έπραξαν το ίδιο, ακόμη και στην περιφέρεια της Γιακουτίας στην ρωσική Άπω Ανατολή όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στους -40 βαθμούς Κελσίου.
Ακυρώθηκαν τα Θεοφάνεια στην Σιβηρία
 Ωστόσο στο Νορίλσκ της βόρειας Σιβηρίας, όπου η θερμοκρασία είχε πέσει στους -50 βαθμούς Κελσίου, οι αρχές προτίμησαν να ακυρώσουν τη γιορτή. Συμβούλευσαν τους πολίτες να αποφύγουν να βουτήξουν στα νερά. Ο Πούτιν θα βουτούσε ακόμα κι εκεί…  newsit

 *** Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ για το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ και το 'ρόλο' κάποιων....(ΒΙΝΤΕΟ)

~ Περίεργα δημοσιεύματα κυκλοφορούν εδώ και λίγες ώρες που βάλλουν κατά του Κ. Βελόπουλου και κάνουν λόγο για εντολή του Κρεμλίνου, με εντολολήπτη τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, να χτυπήσει το συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου. 
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τέτοιο άρθρο. «Σε εκπομπή του στην τηλεόραση κατηγορούσε τους ομιλητές του συλλαλητηρίου της Κυριακής ότι θα κάνουν κόμμα, ότι είναι άνθρωποι του Σαμαρά, ότι είναι αντίχριστοι, ότι υπηρετούν τον Βελζεβούλ, ότι, ότι, ότι...προκειμένου να πριονίσει την συγκέντρωση - κούνα που τον κούναγε - εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τα ...ρωσικά συμφέροντα που στην φάση αυτή στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον Γκρουέφσκι!»

Καταρχάς παραπέμπουμε στη χθεσινή εκπομπή.

*** Οι ΗΠΑ στηρίζουν Τσίπρα μέσω ΦΟΥΣΚΑΣ στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ; Όλα τα δεδομένα του Χ.Α...

~  Ανεξαρτήτως της διόρθωσης των τελευταίων ημερών στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες σε γενικές γραμμές μπορεί να ειπωθεί ότι η αγορά μετοχών και ανέκαμψε στηριζόμενο στους αμερικανούς που ρέουν στην Ευρώπη και αναζητούν αποδόσεις και όχι στα ισχυρά θεμελιώδη της Ελλάδος.
Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς και ποντάρει στην βελτίωση του κλίματος στα ελληνικά ομόλογα και στις ελληνικές μετοχές ώστε μέσω ενός αυτοτροφοδοτούμενου μηχανισμού να στηρίξει το πολιτικό επιχείρημα…ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
Το βασικό πρόβλημα αυτής της ανόδου ωστόσο είναι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα θεμελιώδη.
Για να τεθεί πιο απλά, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν έφθασε από τις 750 στις 850 μονάδες και τα ελληνικά ομόλογα δεν υποχώρησαν από το 5,5% στο 3,76% επειδή ξαφνικά οι επενδυτές ανακάλυψαν τον χαμένο ελληνικό θησαυρό.
Τα ελληνικά assets, όπως αποδεικνύεται και από το ETF GREK έχουν «αναβαθμιστεί» στα μάτια κυρίως των αμερικανών επενδυτών που ούτως ή άλλως εισρέουν στην Ευρώπη.
Οι αμερικανοί βλέποντας τα συνεχή ράλι της Wall Street κατανοούν ότι η διασπορά κινδύνου είναι η ενδεδειγμένη επενδυτική στρατηγική και έτσι σταδιακά επενδύουν και στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα προσφέρει χαρακτηριστικά αναδυόμενης αγοράς σε ευρώ, το ελληνικό χρηματιστήριο και τα ομόλογα είναι τα μόνα σε ευρώ που θεωρούνται emerging markets αναδυόμενη αγορά.
Εάν δεν είχαν υπάρξει κάποια σημαντικά γεγονότα όπως το swap στα ελληνικά ομόλογα που έδωσαν βάθος σε μια εξωφρενικά ρηχή αγορά και εάν δεν υπήρχε η τάση – μετατόπιση των αμερικανών σε ευρωπαϊκά assets προς αναζήτηση αποδόσεων….τόσο τα ελληνικά ομόλογα όσο και οι μετοχές θα είχαν βαλτώσει στην μετριότητα.
Το ETF GREK όπως έχει αναλυθεί διεξοδικά από το bankingnews αποκαλύπτει ότι σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται επενδύσεις από αμερικανούς σε ελληνικά assets, όγκοι και τζίροι αποδεικνύουν το αληθές.
Όμως μέσω αυτής της ροής κεφαλαίων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη τα ελληνικά assets επανατιμολογήθηκαν και εύλογα γεννάται το ερώτημα, το ράλι θα συνεχιστεί;
Η απάντηση είναι ότι το ράλι δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, όπως και δεν δικαιολογείται από τα βασικά θεμελιώδη για την οικονομία.
Οι παράγοντες που εντείνουν την αβεβαιότητα όπως stress tests, πορεία της Ελλάδος μετά το 3ο μνημόνιο, χρέος και άλλα δεν έχουν ξεκαθαρίσει, οπότε οι τράπεζες έφθασαν κοντά στις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του 2015 και οι τιμές αυτές προσδιορίζουν το fair value.
Κάτι ανάλογο μπορεί να ειπωθεί και για τα ομόλογα όπου έχουν σημειώσει ένα ράλι ιστορικών διαστάσεων με αποδόσεις στην 5ετία 2,81% και στην 10ετία στο 3,74%.
Ήδη το spread έχει κλείσει εντυπωσιακά με το Πορτογαλικό 10ετές ομόλογο που εμφανίζει απόδοση 2,01%.
Έχει αναλυθεί διεξοδικά ότι από τα 11 δισεκ. που κατέχουν οι ξένοι επενδυτές ελληνικών ομολόγων το ράλι το έστησαν funds με ομόλογα 3-4 δισεκ. ευρώ.
 …και το σενάριο συνωμοσίας
 Κυκλοφορεί ένα σενάριο «συνομωσίας» που δεν μπορούμε να το εξακριβώσουμε αλλά το παρουσιάζουμε ως έχει…
Οι ΗΠΑ θέλουν να στηρίξουν τον Τσίπρα για να κλείσει πολλά ανοικτά μέτωπα και του παρέχουν μεταξύ άλλων και επενδυτικές βοήθειες σε χρηματιστήριο και ομόλογα.
Εάν η αγορά έχει ανακάμψει – ανεξάρτητα από τις διορθώσεις – λόγω δημιουργίας κλίματος….τότε το ανοδικό story θα ξεθωριάσει στο πρώτο εμπόδιο.
Πάντως οι τιμές των ΑΜΚ του 2015 για τις ελληνικές τράπεζες για το ορατό μέλλον είναι ο προσδιοριστικός παράγοντας των δίκαιων αξιών των τραπεζών.  bankingnews

***  "ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" πάλι για το ΧΡΕΟΣ της Ελλάδος ΔΝΤ-Ευρώπη...

~ Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές του Ταμείου με τους Ευρωπαίους, προκειμένου να εγκριθεί από το ΔΝΤ η ενεργοποίηση της προληπτικής γραμμής πίστωσης που περιλαμβάνει το επί της αρχής πρόγραμμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον, ο κ. Ράις επισήμανε πως το ΔΝΤ έχει ένα «επί της αρχής» πρόγραμμα με την Ελλάδα και προκειμένου να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να συντρέχουν δύο προϋποθέσεις: Πρώτον θα πρέπει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, κάτι που γίνεται και υπάρχει πρόοδος, και δεύτερον να υπάρξει ελάφρυνση χρέους που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους.
«Όταν θα έχουμε και τα δύο αυτά ζητήματα στη θέση τους θα πάμε στο Εκτελεστικό μας Συμβούλιο για να ενεργοποιήσουμε το "επί της αρχής" πρόγραμμα», επεσήμανε. Συμπληρώνοντας, υποστήριξε ότι παρόλο που έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους σε σχέση με το 2015, παρόλα αυτά δεν έχουν γεφυρωθεί όλες οι διαφορές. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για κάτι τέτοιο και επανέλαβε πως παραμένουν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, γεγονός που καθιστά αβέβαιη τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.
Πάντως εξέφρασε την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μειώσει με αξιόπιστο τρόπο το χρέος της Ελλάδος, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει μια βιώσιμη ανάκαμψη.
 Ευρωπαίος αξιωματούχος: Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης
Μείωση κατά 320 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Νοέμβριο του 2017 συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που καταγράφουν πρόοδο στον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.
Ειδικότερα, τον Νοέμβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης περιορίστηκαν στο ποσό των 3,14 δισ. ευρώ έναντι 3,46 δισ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο. Από την αρχή του 2017 έως και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους διατέθηκε από τον προϋπολογισμό για την μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης το ποσό των 724,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές προς τους ιδιώτες ανήλθαν σε 792,6 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2017 επιταχύνθηκαν και οι επιστροφές φόρων, με αποτέλεσμα οι εκκρεμείς επιστροφές να ανέλθουν στο ποσό των 776,2 εκατ. ευρώ έναντι 832 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο. Από την αρχή του 2017 ως και το Νοέμβριο διατέθηκαν για το σκοπό αυτόν χρηματοδοτήσεις ύψους 166,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές ανήλθαν σε 186,8 εκατ. ευρώ
Τον Νοέμβριο ου 2017 για την πληρωμή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης διατέθηκε από τον προϋπολογισμό το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές ανήλθαν στο ποσό των 87,9 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων του προϋπολογισμού για την πληρωμή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης ανήλθε από την αρχή του έτους έως το Νοέμβριο στα 545 εκατ. ευρώ ενώ οι πληρωμές διαμορφώθηκαν στα 455,5 εκατ. ευρώ όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία.
 Μείζον θέμα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Τεράστια σημασία δίνει ο αξιωματούχος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, εκτιμώντας πως θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των κόκκινων δανείων. Συνεπώς, οι θεσμοί θα εξετάσουν ενδελεχώς τις διαδικασίες που προωθούν οι ελληνικές αρχές για την επίλυση του προβλήματος.
Μιλώντας για τη μεταπρογραμματική Ελλάδα, ο αξιωματούχος τόνισε πως θα ισχύσουν όσα ισχύουν και για τις άλλες χώρες που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Συνεπώς, η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, μέχρι να αποπληρώσει το 75% των οφειλών της προς τους δανειστές.
Πάντως, ο αξιωματούχος εκτιμά πως η Ελλάδα διαφέρει από τις άλλες χώρες, καθώς παράγει πλεονάσματα και έτσι το «μαξιλάρι» ρευστότητας μπορεί να είναι μικρότερο και οι άλλες χώρες δεν έχουν μέτρα ελάφρυνσης χρέους και επίσης οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες τη περίοδο της εξόδου της Ελλάδος είναι σαφώς ευνοϊκότερες.
Είναι σημαντικό για τον αξιωματούχο το «μαξιλάρι» ρευστότητας να μην σχετίζεται με τον προϋπολογισμό του κράτους και έτσι να μην υπάρχουν μεταφορές ποσών από αυτό προς άλλες χρήσεις.  parapolitika.gr

***  Ο Ερντογάν συνεχίζει τις ΔΙΩΞΕΙΣ! Για άλλους 3 μήνες σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ η χώρα...

~ Ο Ερντογάν συνεχίζει την ολιγαρχική-δικτατορική πολιτική μέσω του Τουρκικού κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, η Τουρκία επέκτεινε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για άλλους τρεις μήνες αργά την Πέμπτη μετά την επικύρωση του νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο.
Είναι η έκτη φορά που η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει επεκταθεί στη χώρα. Πρώτη φορά έγινε στις 20 Ιουλίου 2016, μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
Χιλιάδες ύποπτοι συμμετοχής στο πραξικόπημα συνελήφθησαν από τότε από τις δυνάμεις ασφαλείας, πολλοί από τους οποίους ήταν στην κυβέρνηση και το στρατό.  Με πληροφορίες από Daily Sabah

***  ΒΟΜΒΑ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ! Τέλος στα κέντρα εκπαιδεύσεως του Στρατού...

~ Τέλος στα κέντρα εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς. Από την επόμενη σειρά (Β ΕΣΣΟ 2018 )του Μαρτίου, οι υπόχρεοι στράτευσης θα λάβουν χαρτί από την στρατολογία, προκειμένου να καταταγούν απευθείας στη μονάδα που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους.
 Εκεί θα γίνει και η βασική εκπαίδευσή τους, αφού προηγουμένως περάσουν από 22-23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) , τα οποία θα δημιουργηθούν ανά την επικράτεια για να δώσουν και τα φύλλα πορείας.
 Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών επί της ουσίας θα είναι μονάδες που θα λειτουργήσουν εν είδει τοπικού κέντρου νεοσυλλέκτων , αλλά σε αυτά θα παραμείνουν οι στρατιώτες για μία ή δύο μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα η κατάταξή τους, να περάσουν δηλαδή από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους.
 Για παράδειγμα, στη Ρόδο θα λειτουργήσει ένα ΣΥΠΟ, στο οποίο θα μεταβούν όλοι οι στρατιώτες που προορίζονται να επανδρώσουν με τη σειρά του Μαρτίου όλες τις μονάδες του νησιού , αλλά και τις φρουρές-φυλάκια των γύρων νησιών, όπως το Καστελόριζο. Το ίδιο θα συμβεί και στην Κω, στη Χίο, στη Σάμο, στη Μυτιλήνη, στη Λήμνο και την Κρήτη.
 Στα νησιά και τον Έβρο, όπου υπηρετεί η πλειονότητα των στρατιωτών, θα συσταθούν και θα λειτουργήσουν τα περισσότερα σημεία υποδοχής. Ορισμένα ακόμη θα λειτουργήσουν στην ηπειρωτική χώρα. Αμέσως μετά οι οπλίτες θα μεταφέρονται στις μονάδες τους για να περάσουν τη βασική εκπαίδευση τους και να ορκιστούν, όπως συνέβαινε έως τώρα στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων και στη συνέχεια να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους.
 Σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» πληροφορίες από το ΓΕΣ αναφέρουν ότι δεν θα κλείσουν και τα 13 Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν στη χώρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Θα παραμείνει ένας μικρός αριθμός, όπως είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και του Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.
 Θα κλείσουν αυτά που υπάρχουν στην περιφέρεια, όπως είναι του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Λαμίας, της Άρτας και του Μεσολογγίου. Δεν επηρεάζονται τα κέντρα εκπαιδεύσεως των άλλων δύο κλάδων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Όσα δεν κλείσουν θα χρησιμοποιηθούν ως άλλες μονάδες. enikos

***  Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην Ουκρανία! Για ΠΟΛΕΜΟ ετοιμάζει τη χώρα ο Ποροσένκο;...

~ Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσική κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου ο Πέτρο Ποροσένκο διοικεί καιρό τώρα σας δικτάτορας, κάτι στο οποίο πλέον προσπαθεί να δώσει νομική υπόσταση.
Συγκεκριμένα, στην Ουκρανία ψηφίστηκε ένας νόμος ο οποίος δίνει απεριόριστες εξουσίες στον Πρόεδρο. Θυμίζει αρκετά τα όσα έκανε ο Ρ. Τ. Ερντογάν στην Τουρκία πριν από λίγους μήνες.
Η αντίδραση της Ρωσίας ήταν ήταν άμεση, και πριν από λίγο το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου υποστηρίζει ότι ο Ποροσένκο ετοιμάζει την Ουκρανία για πόλεμο.
Συγκεκριμένα το Υπ. Εξ. αναφέρει πως «Ο νόμος παραχωρεί στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο απεριόριστες εξουσίες να “αποσιωπά” την διαφωνία, μετατρέποντάς τον σε δικτάτορα. [...] Αυτό δεν μπορεί παρά να περιγραφεί ως προετοιμασία για έναν νέο πόλεμο». Με πληροφορίες από RT

***  Αλλάζουν οι ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ στην Ασία! Η Ινδία αναπτύσσει ΠΥΡΗΝΙΚΑ κατά Κίνας-Πακιστάν... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Η Ινδία έκανε δοκιμές σήμερα για τον διηπειρωτικό πύραυλο μεγαλύτερης εμβέλειας την Πέμπτη, σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης. Η κίνηση αυτή θεωρείται ως μέρος των προσπαθειών για την οικοδόμηση ενός πυρηνικού αποτρεπτικού μέσου έναντι του γειτονικού Πακιστάν και της Κίνας.
Ο πύραυλος Agni των 5.000 χιλιομέτρων δοκιμάστηκε σε ένα νησί στην ανατολική ακτή της Ινδίας στον κόλπο της Βεγγάλης, σύμφωνα με το υπουργείο. Περιέγραψε την δοκιμή ως «σημαντική ώθηση στις αμυντικές δυνατότητες» της Ινδίας.
Το Agni-V είναι μέρος ενός προγράμματος που ξεκίνησε τη δεκαετία του '80. Το Νέο Δελχί θεωρεί ότι απειλείται από το Πακιστάν και την Κίνα, οι οποίοι αναπτύσσουν δικό τους πυρηνικό πρόγραμμα και πρόγραμμα πυραύλων. Με πληροφορίες από Reuters

***  Νέος ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ για την Ε.Ε.! Αντι-ευρωπαϊκό κόμμα στην ΕΛΒΕΤΙΑ ζητάει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Ένα δεξιό Ελβετικό κόμμα ξεκίνησε εκστρατεία με στόχο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση μιας συμφωνίας που θα επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της Ε.Ε. στην Ελβετία.
Μια τέτοια απόφαση για δημοψήφισμα θα μπορούσε σίγουρα να να οδηγήσει σε διμερείς εντάσεις και νέα αναστάτωση στην Ευρωπαϊκή «οικογένεια». Κανείς δεν αποκλείει μετά την Ελβετία να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες το παράδειγμά της και να μπούμε σε ένα νέο κύκλο χάους.
Δείτε το ρεπορτάζ του Russia Today για το θέμα:


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** «Έκλεισε» τον Κωνσταντίνο Γκιντίδη η Καλαμάτα 
Ο 19χρονος αμυντικός Κων/νος Γκιντίδης (με πέρασμα από Ακαδημία της ΑΕ Διδυμοτείχου, Πανθρακικό και Κ-20 ΠΑΟΚ) είναι το τρίτο χειμερινό μετεγγραφικό απόκτημα της Καλαμάτας (προηγήθηκαν οι Αργεντίνοι Λουκάς Βιγκικλάντε και Χαβιέ Αντρές Κασέιρο).
Εξάλλου, με προπονήσεις στο Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος συνεχίζει  την προετοιμασία της για το κυριακάτικο Πελοποννησιακό ντέρμπι με τον Πανηλειακό η Καλαμάτα. Ένα πολύ κρίσιμο ματς και η Μαύρη Θύελλα βλέπει μόνο νίκη για να μην χάσει νέο πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου στον  5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.
Τέλος, η Καλαμάτα θα διαθέσει 500 προσκλήσεις σε Σχολεία για να παρακολουθήσουν μαθητές και μαθήτριες τον αγώνα με τον Πανηλειακό.

***  19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(18-19/1/2018)Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου  2018 :
~  Κίμκι (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 82-54
Τα δεκάλεπτα: 28-14, 49-25, 65-38, 82-54
Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Πέρεθ Πέρεθ (Ισπανία), Ομπρκνέζεβιτς (Σερβία)
KΙΜΚΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Σβεντ 19 (2/9 τρίποντα, 7 ασίστ, 4 λάθη), Χάνεϊκατ 6 (2), Βίαλτσεφ 3 (1), Ζαΐτσεφ, Μάρκοβιτς 7 (1), Μόνια, Γκιλ 7 (1), Τοντόροβιτς 4, Ζούμπκοφ, Αντερσον 8 (6 ριμπάουντ), Τζένκινς 16 (4/5 τρίποντα), Τόμας 12 (2/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 5 (1/4 τρίποντα, 6 λάθη), Μιλουτίνοφ 6 (6/8 βολές), Στρέλνιεκς 10, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3 (1), Ρόμπερτς 2, Μπόγρης, Ουίλτζερ 11 (3/5 τρίποντα), Τόμπσον 4
~  Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Βαλένθια (Ισπανία) 86-82
~  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 89-75
~  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 81-66

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου  2018 :

~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 70-75 , (29-31) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-15  , 9-16 , 22-20 , 19-24 .- ^
~ Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ  84-89 , (35-46) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-24 , 11-22 , 22-22 , 27-21 .- ^
~  Μπασκόνια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 82-83 , (36-47) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-22 , 17-25 , 20-18 , 26-18  .- ^
~  Μάλαγα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  80-75 , (38-27) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-15 , 18-12 , 19-25 , 23-23 .- ^

Κατάταξη (σε 19 αγώνες)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας    15-4
Ολυμπιακός           13-6
Φενέρμπαχτσε       13-6
Ρεάλ Μαδρίτης      12-7
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Παναθηναϊκός           12-7
Ζαλγκίρις Κάουνας   12-7
Κίμκι                          11-8
Μακάμπι Τελ Αβιβ    10-9
-----------------------------
Μπασκόνια                8-11
Μάλαγα                     8-11
Μπάμπεργκ               7-12
Μπαρτσελόνα           7-12
----------------------------
Ερυθρός Αστέρας      7-12
Βαλένθια                    6-13
Αρμάνι Μιλάνο          6-13
Αναντολού Εφές         5-14

*** Η Επόμενη αγωνιστική :
Αγωνιστική ημέρα: 20
25.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΖαλγκίρις Κάουνας
 
25.01. 21:45ΟυνικάχαΜπασκόνια
 
25.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές
 
26.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπάμπεργκ
 
26.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα
 
26.01. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟλυμπιακός
 
26.01. 21:30ΒαλένθιαΚίμκι
 
26.01. 21:45ΜιλάνοΜακάμπι Τελ Αβίβ

*** «Συμφωνία ΠΑΟ - Ιντερνασιονάλ για Μολέντο»   Μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ
~Από τη στιγμή που απέσυρε το ενδιαφέρον του ο ΠΑΟΚ ο Ροντρίγκο Μολέντο καταλήγει στις ανοικτές αγκάλες της Ιντερνασιονάλ. Σύμφωνα μάλιστα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ έχει επιτευχθεί ήδη προφορική συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για τον άμεσο επαναπατρισμό του παίκτη.
Τα οικονομικά ανταλλάγματα, βέβαι,α θα είναι μικρότερα για το Τριφύλλι (ούτε τα μισά από τις 400.000 που πρόσφερε ο ΠΑΟΚ), ωστόσο το συμβόλαιο του Μολέντο λήγει το καλοκαίρι και η πώληση είναι μονόδρομος για οικονομικούς λόγους.
«Δεν ήρθα για να σώσω ηλιθιότητες»
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova ο προπονητής του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε πως «όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό δεν ήταν φιλοδοξία μου να σώσω τις ηλιθιότητες των προηγούμενων χρόνων» και προέβλεψε ότι «ακόμα πιο δύσκολα θα έρθουν».
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
-Για την αντίδρασή του στο ματς με τον Λεβαδειακό: «Πολλές φορές είναι μαζεμένα. Είχα εκνευριστεί πάρα πολύ, γιατί ήμασταν επιπόλαιοι και δεχθήκαμε χαζά γκολ που χάλασαν την προσπάθεια. Όταν είναι κάτι επαναλαμβανόμενο δεν είναι τυχαίο. Δεν παίζουμε άσχημα στα τελευταία παιχνίδια. Μας έλειπε στη Λιβαδειά η συγκέντρωση στο αγωνιστικό κομμάτι».
-Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα: «Ο αντίπαλος δεν θα έχει σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στο οποίο είχε αρκετές αλλαγές. Μας ενδιαφέρει να μπούμε να παίξουμε καλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θέλουμε μία νίκη. Όταν δεν κερδίζεις εκτός έδρας πολλά παιχνίδια, είναι φυσιολογικό να έχεις άγχος. Παρά τα προβλήματα είμαστε Παναθηναϊκός. Μία νίκη θα άλλαζε πολλά. Δεν παίζουμε άσχημα στα τελευταία παιχνίδια. Δεν φτάνει όμως αυτό για να κερδίσεις εκτός έδρας. Σε ορισμένες στιγμές υπάρχει έλλειμμα προσωπικότητας σαν ομάδα. Όσο περνάνε αυτά τα παιχνίδια εκτός έδρας και δεν κερδίζεις τόσο μεγαλύτερο γίνεται το βάρος».
-Για το ενδεχόμενο απόκτησης επιθετικού: «Πώς να κάνουμε συμφωνία με κάποιον παίκτη χωρίς να έχουμε λεφτά; Ο Παναθηναϊκός είναι σε μία διαδικασία πτώχευσης. Αυτό που κάνεις για να συντηρηθείς είναι να πουλάς. Όπως σε ένα σπίτι πουλάς την τηλεόραση, τον καναπέ και κάθεσαι στο πάτωμα. Δεν είναι πωλήσεις αυτό που κάνουμε, είναι αποχωρήσεις. Δεν εισπράττουμε. Προσπαθούμε να προχωρήσει λίγο ακόμα, να δούμε που θα φτάσει. Υπάρχει από πίσω ένας λαός που υποφέρει. Εμείς υποφέρουμε από μέσα. Είμαστε η μοναδική ομάδα που μόνο φεύγουν οι παίκτες. Θα πρέπει αγωνιστικά όμως να κρατηθούμε και σε ένα επίπεδο».
-Για τη χρησιμοποίηση του Δώνη σε θέση σέντερ φορ: «Ο Χρήστος προσπάθησε και αυτή την στιγμή είναι από τις καλύτερες επιλογές που έχουμε σε αυτή τη θέση. Προσπαθούμε να φέρουμε τους μέσους πιο κοντά στην περιοχή. Έχουμε παίκτες όπως ο Βιγιαφάνιες, ο Λουντ, ο Άλτμαν, ο Όσκαρ που μπορούν να το κάνουν. Μπορεί να μας πληγώνει η κατάσταση αλλά έτσι έχει».
-Για τη συνέχεια: «Πρέπει να είναι κάποιος χαζός για να μην βλέπει την κατάσταση. Εγώ περιμένω ακόμα πιο δύσκολα να έρθουν. Θεωρητικά είναι κάποια παιχνίδια για να πάρουμε πιο εύκολα βαθμούς. Παρά το γεγονός ότι δεν ήρθαν κάποιοι παίκτες που περίμενα, είναι παιχνίδια που μπορούμε να πάρουμε με το ρόστερ που έχουμε».
-Για τον κόσμο: «Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες με αυτή την κατάσταση. Δεν μπορείς να απαιτείς από τον κόσμο συνέχεια. Κόσμος που του έλεγαν να κάνει υπομονή γιατί υπάρχει πλάνο. Παρ ‘όλα αυτά, τα προβλήματα αυξήθηκαν. Ζητάω μόνο από τον κόσμο να στηρίξει στη διάρκεια του αγώνα».
-Για τον Διαμαντόπουλο: «Ο κ. Διαμαντόπουλος είναι όλη μέρα στα γραφεία και λειτουργεί για το καλό του Παναθηναϊκού. Αυτό που γίνεται προσπάθεια από όλους εμάς είναι πως θα σωθεί η ομάδα και όχι ο Ουζουνίδης, ο Τουμαζάτος, ο Βλάχος.
-Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Δεν βλέπω διάθεση να βοηθήσει. Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό δεν ήταν φιλοδοξία μου να σώσω τις ηλιθιότητες των προηγούμενων χρόνων. Παρ’ όλα αυτά εδώ και τέσσερις μήνες αυτός ο σύλλογος υπάρχει».  in.gr

***  Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την ελευθερία του Κουτρουμπή  Διαζύγιο με Παναθηναϊκό
~  Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε και ο Γιώργος Κουτρουμπής είναι πια ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Κατά την εκδίκαση της προσφυγής ο δικηγόρος του παίκτη είχε ζητήσει να μείνει ελεύθερος ο πελάτης του το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου να προλάβει τη μεταγραφική περίοδο. Να σημειωθεί πάντως ότι η απόφαση για το ποσό της οφειλής και ο αριθμός των δόσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.
H απόφαση:  «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις: "Αναγνώρισε ότι η μεταξύ του ποδοσφαιριστή Γεωργίου Κουτρουμπή και της ΠΑΕ με την επωνυμία «ΠΑΕ Παναθηναϊκός Α.Ο.», καταρτισθείσα από 16.1.2017 σύμβαση λύθηκε από 27-12-2017 με αποκλειστική υπαιτιότητα της καθ’ ής. Κατά τα λοιπά χωρίζεται η υπόθεση και αναβάλλεται η έκδοση της απόφασης μαζί με τη σύνταξη του σκεπτικού αυτής για το άνω διατακτικό».
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


  ***    Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 ήττα εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας       εντός
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας        εντός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα     εκτός

  ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018
 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-12-2018-12-1-226-2-305.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης ..,
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_13.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 14  Ιανουαρίου  2018 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,.Δευτέρα 15  Ιανουαρίου 2018 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης ,.
 Τρίτη  16  Ιανουαρίου  2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_16.html .-

~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 17  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-17-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  18 Ιανουαρίου  2018
:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-18-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-19-2018.html .-  
~**


 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5970   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3821   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3821  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 632   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  


~* Από τα δικά μας βίντεο για σήμερα :
~*  Έργα ΕΡΝΤΟΓΑΝ στην Κωνσταντινούπολη 2018 :
~* Στην ΑΛΑΣΚΑ σε Δ Σ  με εωσφόρο 2018 :
 https://youtu.be/ouzio4SlN6o  .-
~*οι  μεταγραφές στον Τσίπρα:
 https://youtu.be/WD9FCZEkljo  .-
 ~  Γέφυρα Ρωσίας  Κρυμέας 2017-18 :
 https://youtu.be/X7IDrHe0_CQ .-
~ Τυπικός Πάπας αρνήται να μιλήσει για Θεό 2018:
 https://youtu.be/pHKddpUqCaM .-
~ Από το κοράνι 2018 :
 https://youtu.be/Uicam42BzA8 .-
~ o Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ όλα τα φωνάζει 2018:
https://youtu.be/PtHYyanCv6k  .-
~ Ο Α  ΤΣΙΠΡΑΣ έλεγε όλο ψέματα ακούστε τα :
 https://youtu.be/oebrF5WJgIU .-
~ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΦΛΈΓΟΝΤΕ  1  2018 :
https://youtu.be/0c9DxorSoRU  .-
~ ΠΟΥΤΙΝ υπέρ Ελλάδας 2018:
 https://youtu.be/LrtMejMWbhU .-
~ Αλήθειες που δεν  λέγονται  3 2018:
 https://youtu.be/c_UvMQFD0j4 .-
~ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ ανατρεπτικό Δελτίου 17/01/2018:
 https://youtu.be/m6AEmdvpKyY .-
200 χιλ έλληνες στα Σκόπια 2018 :
 https://youtu.be/PvjCwpCQpQg .-
Ι.Μ. Χιλιανδάρι   έχει καει   2018 :
https://youtu.be/bzXBmeGooeA .-
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ  Μακεδόνες ;  ;:
 https://youtu.be/pz5aNi9smXw  .-
Σκοπιανά βιβλία :
https://youtu.be/EGlZMTIcJFQ   .-
 ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ ανατρεπτικό Δελτίου 17/01/2018:
https://youtu.be/3a3yz3Yxjsk  .-
Διόδια και Τσίπρας :
 https://youtu.be/o4x7LF7ae1g .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: