Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012

 Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  Τρίτη 3 Απριλίου  2012 :
Στο  κρεβάτι του πόνου ! Γ.Ν.Ν.Καλαμάτας

Το ποντικάκι μας τα λέει :
***   Ακριβαίνει το θέρμανσης, φθηναίνει το κίνησης
* Στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο θα πωλείται από τις 15 Οκτωβρίου 2012 το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ στην ίδια τιμή θα πωλείται και το πετρέλαιο κίνησης. Για το μεν θέρμανσης αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της λιανικής τιμής κατά 40% και για το κίνησης μεταφράζεται σε μείωση κατά περίπου 8%. Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, όπως τον αποκάλυψε σήμερα, σε εκδήλωση στο ΣΔΟΕ για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ Παντελής Οικονόμου.
* Ο υπουργός ανέφερε ότι η εξίσωση του φόρου μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης θα γίνει κατά μέγιστο στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης. Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον το επιτρέψει η πορεία των εσόδων, η εξίσωση να γίνει σε χαμηλότερα επίπεδα.
* Παράλληλα, είπε ότι θα δοθεί επίδομα θέρμανσης, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες. Βάσει όσων είπε, ωστόσο, προκύπτει ότι το επίδομα θέρμανσης που θα στοχεύει στο να αντιμετωπιστεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών από την αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι κλιμακούμενο βάσει κριτηρίων όπως είναι η γεωγραφική περιοχή του νοικοκυριού και το υψόμετρο.
* Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, του ΣΔΟΕ και της ΓΓΠΣ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει εκτός από την εξίσωση των φόρων αναλυτικά τα εξής:
-την εγκατάσταση συστήματος δορυφορικού εντοπισμού όλων των σκαφών (εφοδιαστικά, εμπορικά κλπ). Η κίνηση των σκαφών θα επιτηρείται από θάλαμο επιχειρήσεων που λειτουργεί ήδη στο ΣΔΟΕ
-την ιχνηθέτηση όλων των καυσίμων που διακινούνται στην ελληνική επικράτεια. Με το σύστημα που προωθείται θα εντοπίζονται ακόμη και λεπτομέρειες για το διακινούμενο καύσιμο, όπως από ποιο διυλιστήριο έχει φύγει και ποιος χονδρέμπορος το έχει διακινήσει.
-η αυστηροποίηση των ποινών για το λαθρεμπόριο
-η σήμανση και η εγκατάσταση συστήματος δορυφορικού εντοπισμού για όλα τα οχήματα διακίνησης καυσίμων
-η εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών σε όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων
*& Από την πλευρά της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ ανακοινώθηκε ότι απτά αποτελέσματα από την εφαρμογή του σχεδίου αναμένονται σε λιγότερο από ένα έτος.
* Το σχέδιο για την καταπολέμηση του εμπορίου παρουσίασε, εκτός από τον κ. Οικονόμου, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.-


***  «Δώρο» 40 εκατ. ευρώ στα κόμματα
* Την αποδέσμευση δόσεων της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα ύψους πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει κρυφή τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Ρέππας στον ΑΝΤ1: «δεν μπορούν τα κόμματα να αφεθούν στην τύχη τους».-
* Κρυφή τροπολογία για την ενίσχυση των κομματικών ταμείων εν όψει εκλογών υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, με την οποία αποδεσμεύεται η τέταρτη δόση του 2011 από την κρατική επιχορήγηση και οι δύο πρώτες δόσεις του 2012 συνολικού ύψους άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ.
* Η τροπολογία προβλέπει ότι το ποσό καταβάλλεται υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα ή στους δικαιούχους συνασπισμούς κομμάτων και απαγορεύει την κατάσχεση ή εκχώρησή τους.
* Κανείς δεν είναι ευτυχής για αυτή τη ρύθμιση, αλλά τα κόμματα πρέπει να χρηματοδοτηθούν για να κάνουν τις εκλογές και τα ταμεία τους να είναι καθαρά και ανοιχτά, δήλωσε (ΣΚΑΪ 100,3) η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το ίδιο θέμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε πως «δεν μπορούν τα κόμματα να αφεθούν στην τύχη τους».

***  Η κρίση επηρεάζει και τα φακελάκια
* Η οικονομική κρίση φαίνεται να επηρεάζει και τα φακελάκια, δεδομένου ότι η φετινή έρευνα για τη διαφθορά, καταγράφει μείωση των ποσών της διαφθοράς, με αποτέλεσμα το εκτιμώμενο μέγεθος της διαφθοράς , να έχει συρρικνωθεί κατά 78 εκατ. ευρώ.
* Ο δημόσιος τομέας εξακολουθεί να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην πίτα της μικροδιαφθοράς, όπως διαπιστώνεται από την αύξηση του ποσοστού των νοικοκυριών που αναφέρουν περιστατικά διαφθοράς στο Δημόσιο (7,4% έναντι 7,2% το 2010) συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα (3,4% έναντι 4% το 2010), σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα για το 2011, η οποία παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος κ. Κώστα Μπακούρη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Public Issue κ. Γιάννη Μαυρή.
* Η ευρύτερη οικονομική κρίση φαίνεται να επηρεάζει και τα φακελάκια, δεδομένου ότι η φετινή έρευνα καταγράφει μείωση των χρηματικών ποσών της διαφθοράς, με αποτέλεσμα το εκτιμώμενο μέγεθος της διαφθοράς κατά το έτος 2011, να έχει συρρικνωθεί κατά €78 εκατ. (554 εκατ. ευρώ έναντι 632 εκατ. ευρώ το 2010). Εντούτοις, το ποσό που δαπανάται για τη μικροδιαφθορά παραμένει αρκετά υψηλό.
* Χωρίς να αποτελεί πλέον έκπληξη Νοσοκομεία, Εφορίες και Πολεοδομίες παραμένουν σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης της μικροδιαφθοράς στο Δημόσιο Τομέα. Ο φετινός τιμοκατάλογος της διαφθοράς διανύει περίοδο εκπτώσεων, δεδομένου ότι τα φακελάκια ξεκινάνε από €100 για μια εγχειρητική επέμβαση, ενώ για τον έλεγχο ή κλείσιμο βιβλίων στις Εφορίες το κατώτατο ποσό έχει πέσει στα €100. Προσφορές στα φακελάκια κάνει και ο ιδιωτικός τομέας, όπου παρατηρείται αισθητή μείωση του μέσου όρου των χρηματικών ποσών της διαφθοράς (από €1.623 το 2010, σε €1.406 το 2011).
* Λόγω της σημαντικής αύξησης του δείγματος, η έρευνα του 2011 συμβάλλει στην εξαγωγή συμπερασμάτων τόσο ως προς τη γεωγραφική κατανομή της διαφθοράς όσο και ως προς τα ατομικά χαρακτηριστικά των θυμάτων της διαφθοράς. Η ασκούμενη φορολογική πολιτική –και ειδικότερα το μέτρο συλλογής αποδείξεων- δείχνει να επηρεάζει σημαντικά τις κοινωνικές αντιλήψεις σχετικά με τη μικροδιαφθορά, δεδομένου ότι για πρώτη φορά και σε μαζική έκταση, οι ερωτώμενοι εκλαμβάνουν τη μη-έκδοση αποδείξεων στις συναλλαγές τους ως περιστατικό διαφθοράς. Επιπρόσθετα, φαίνεται να υπάρχει μια μικρή ακτίνα φωτός ως προς την ενεργοποίηση των πολιτών: σημαντικό ποσοστό ερωτηθέντων (25,3% για το δημόσιο και 21,6% για τον ιδιωτικό τομέα) δηλώνουν ότι αρνήθηκαν να καταβάλλουν τα ζητηθέντα ποσά.
* Η έρευνα σκιαγραφεί το κοινωνικό προφίλ των θυμάτων της μικροδιαφθοράς (σε ποσοστό 22,2% των ερωτηθέντων): πρόκειται, κυρίως, για άνδρες ηλικίας 45-54 ετών, απόφοιτοι Ανώτερης Εκπαίδευσης, που ζουν στην Περιφέρεια Αττικής, αυτοαπασχολούμενοι, ή εργοδότες.
* Ο κ. Κώστας Μπακούρης κατά τη συνέντευξη Τύπου, τόνισε: «η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς προωθεί την ευρεία κατοχύρωση, εφαρμογή και προστασία του θεσμού των καταμηνυτών της διαφθοράς (γνωστών και ως whistle-blowers) ώστε οι πολίτες από συνένοχοι να γίνουν πολέμιοι, καταγγέλλοντας τη διαφθορά».
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και Άλλα :
~**
Αύξηση ληστειών και κλοπών στη Μεσσηνία το 2011

Image
~ Η συγκρότηση ενός Περιφερειακού Συμβουλίου και άτυπου Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Εγκληματικότητας με δομές σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και διευρυμένη σύνθεση, όπου θα συμμετέχουν τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Εγκληματικότητας των Δήμων, αποφασίσθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο συζήτησε το πρόβλημα της αυξανόμενης εγκληματικότητας.
~ Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, Ηλίας Γεωργόπουλος, ανέφερε πως σε επίπεδο Περιφέρειας η Πελοπόννησος είναι πέμπτη κατά σειρά σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, ενώ το 2011, σε σύγκριση με το 2010, υπάρχει αύξηση 8,62% σε ληστείες και 13,15% σε κλοπές οχημάτων.
~ Στη δε Μεσσηνία υπάρχει μεγάλη αύξηση σε κλοπές και ληστείες, που τη φέρνουν στη δεύτερη θέση στην Πελοπόννησο μετά την Κορινθία.
~ Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνιστά ένα φορέα - ομπρέλα για το συντονισμό, την καταγραφή και τη συνεχή  παρακολούθηση των ζητημάτων παραβατικότητας, εγκληματικότητας, ανομίας, αταξίας, παρεκκλίνουσας πρακτικής και αποκλίνουσας συμπεριφοράς.
~ Σύμφωνα με τα στοιχεία για την εγκληματικότητα που παρουσιάσθηκαν χθες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έρχεται πέμπτη σε επίπεδο χώρας και η Μεσσηνία δεύτερη σε επίπεδο Περιφέρειας, με πρώτη την Κορινθία.
~ Παράλληλα, το Συμβούλιο είπε όχι στην πρακτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον τρόπο καθορισμού κέντρων υποδοχής μεταναστών.
~* Δεύτερη η Μεσσηνία
~ Εισηγούμενη το θέμα η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στην ανασφάλεια που φέρνει η κατάσταση αυτή σε κατοίκους και επενδυτές, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα βαθύ κοινωνικό, αναπτυξιακό και οικονομικό. Παρατήρησε, δε, ότι η εγκληματικότητα, ενισχυόμενη από την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής και την οικονομική κρίση, έχει αυξηθεί.
~ Όπως είπε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πέμπτη κατά σειρά σε ό,τι αφορά τη εγκληματικότητα, με πρώτη σε προβλήματα εγκληματικότητας την Αττική και τελευταία το Βόρειο Αιγαίο.
~ Για τη Μεσσηνία συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν παρατηρείται μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά μεγάλη αύξηση σε κλοπές και ληστείες.
~ Αναλύοντας το γενικότερο φαινόμενο, είπε ότι υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση στα χωριά και για λίγα ευρώ γίνονται ακόμα και δολοφονίες.
~ Επίσης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό, καθώς εργάζονται χωρίς καύσιμα, γραφική ύλη, μιλώντας και για άλλες καθημερινές δυσλειτουργίες. Αναφέρθηκε ακόμη σε πρόγραμμα που συμμετέχει η Περιφέρεια, εξασφαλίζοντας 2 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό των Τμημάτων Τροχαίας. Μάλιστα, είπε ότι πρόσφατα ζητήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, αν δεν είναι έτοιμες οι υπόλοιπες Περιφέρειες, να δοθεί έγκριση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να ξεκινήσει.
~ Αναφερόμενη στη δημιουργία Κέντρων Λαθρομεταναστών και το αίτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ορισθούν χώροι σε μια εβδομάδα, υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, «αλλά ποιος και με ποια λογική αποφάσισε οριζόντια να γίνουν σε κάθε Περιφέρεια τρία κέντρα, τη στιγμή που δεν είναι ίδιες οι ανάγκες όλων των Περιφερειών;».
~ Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχολίασε, δε θα γίνει τίποτα χωρίς να εκφρασθεί η άποψη της περιοχής.
~ Καταλήγοντας για το θέμα της εγκληματικότητας είπε ότι είναι σημαντική η συνέργεια κοινωνίας και Περιφέρειας και πως θα λειτουργήσει άτυπα περιφερειακό όργανο για το τι συμβαίνει.
~ Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ασχοληθεί κι άλλη φορά με το θέμα και πρέπει να διαμορφωθεί συγκεκριμένη πρόταση.
~ Τα θετικά αποτελέσματα της Αστυνομίας, όπως είπε, οφείλονται και στην αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά δε δέχεται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η προσπάθεια που γίνεται από την Αστυνομία υπερβαίνει κάθε λογική και προσδοκία.
~ Για το θέμα των μεταναστών, υποστήριξε ότι η Περιφέρεια δε συμφωνεί με την τακτική του υπουργείου που προσπαθεί με ντιρεκτίβες να λύσει το πρόβλημα. Χαρακτηριστικά, είπε: «Δε δεχόμαστε εντολές από το υπουργείο, γιατί δεν είμαστε υπάλληλοί του».
~* Στοιχεία
~ Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, Ηλίας Γεωργόπουλος, ανέφερε πως σε επίπεδο Περιφέρειας το 2011 σε σύγκριση με το 2010 υπάρχει μια οριακή αύξηση του 1,03% σε διαρρήξεις και κλοπές, αύξηση 8,62% σε ληστείες και 13,15% σε κλοπές οχημάτων.
~ Συνολικά το 2011 συνελήφθησαν 5.117 άτομα. Συγκεκριμένα, για κλοπές και ληστείες συνελήφθησαν 741 άτομα, ενώ εξιχνιάσθηκαν 1.005 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεις. Πάντως, το 2011 υπήρξαν περισσότερες εξιχνιάσεις από το 2010.
~ Για τα τροχαία ατυχήματα, ανέφερε ότι υπάρχει μείωση 15% σε αυτά, όπως και μείωση κατά 18% στους παθόντες από τροχαία. Από τους ελέγχους που έγιναν, μόνο για μέθη βεβαιώθηκαν 3.071 παραβάσεις.
~ Στον τομέα των ναρκωτικών, ο ταξίαρχος ανέφερε ότι 729 άτομα κατηγορήθηκαν για 529 υποθέσεις ναρκωτικών και κατασχέθηκαν 5 κιλά ηρωίνης, 1.100 κιλά χασίς, 132 γραμμ. κοκαΐνης, 2.302 ναρκωτικά χάπια και 3.800 χασισόδεντρα.
~ Για το πρώτο δίμηνο του 2012, είπε ότι έχει καταγραφεί εξιχνίαση στο 72% των περιστατικών και ότι από τις 30 ληστείες που έχουν σημειωθεί το δίμηνο αυτό, έχουν εξιχνιασθεί οι 24. Παρά ταύτα, παρατηρείται αύξηση 12% σε κλοπές και διαρρήξεις και 20% σε ληστείες.
~ Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών, ο κ. Γεωργόπουλος σημείωσε το πρόβλημα στην Περιφέρεια εντοπίζεται λόγων των λιμανιών που υπάρχουν, ενώ το 2011 συνολικά συνελήφθησαν 1.246 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα.
~ Σημείωσε ότι έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες και γίνονται ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, ενώ οι ομάδες ΔΙΑΣ έχουν πραγματοποιήσει 10.498 ελέγχους σε οχήματα και 18.143 έλεγχοι ατόμων.
~ Επίσης, μίλησε για την εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων και ιδιαίτερα αυτής της Μεσσηνίας πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ από θέμα αύξησης εγκληματικότητας στην Περιφέρεια πρώτος έρχεται ο Νομός Κορινθίας και ακολουθεί η Μεσσηνία, όπου, όπως είπε, τους ικανοποιεί ότι υπάρχουν πολλές εξιχνιάσεις. Ακολουθούν η Αργολίδα και η Λακωνία, με τελευταία και πιο ήσυχη την Αρκαδία.
~ Κλείνοντας αναφέρθηκε στο τελευταίο περιστατικό στο Άργος, όπου δράστες κλοπής σε κοσμηματοπωλείο άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών, φαινόμενο που τον ανησυχεί  ιδιαίτερα. Ευχαρίστησε δε όλο το αστυνομικό προσωπικό για την εργατικότητα και το ζήλο, παρά τις αντίξοες συνθήκες.
~* Μεσσηνία
~ Με τη σειρά του ο αστυνομικός υποδιευθυντής Μεσσηνία Στ. Τουφεξής αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης με τις εξιχνιάσεις των ανθρωποκτονιών, ιδιαίτερα αυτής πατέρα και ανήλικου γιου που είχε συνταράξει το πανέλληνιο, ενώ πρόσθεσε ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αύξηση εγκληματικότητας σε ληστείες και κλοπές έχουν οι τσιγγάνοι. Γι’ αυτό στη Μεσσηνία έχει συσταθεί ειδική ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού.
~ Ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι η Αστυνομία κάνει ό,τι είναι δυνατόν, αλλά η επιθετικότητα αυξάνεται συνεχώς και η ναρκομανία έχει καταλάβει τις κεντρικές πλατείες των πόλεων.
~ Κατονόμασε ως αιτία του προβλήματος την οικονομική κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια, λέγοντας πως η αντιμετώπιση δεν μπορεί να έρθει με την καταστολή, αλλά με την καταπολέμηση των αιτιών.
~ Εξέφρασε, δε, το φόβο, μήπως ξεφύγει η κατάσταση, σημειώνοντας ότι πολίτες έχουν αρχίσει ήδη σε χωριά να κάνουν περιπολίες.
~ «Εθνικό έγκλημα από ανικανότητα πολιτικών» ονόμασε το ζήτημα των λαθρομεταναστών ο κ. Νίκας και μίλησε για «επικοινωνιακό ορυμαγδό», προσθέτοντας ότι πολλά θα μπορούσαν να γίνονται χωρίς να ανακοινώνονται στις τηλεοράσεις.
~ Για τους χώρους κράτησης, σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι τοπικές κοινωνίες, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος δήμαρχος να συμφωνεί.
~ Ο δε επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δημ. Δράκος αναφέρθηκε στην ανασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι της υπαίθρου, συμπληρώνοντας όμως ότι οι αστυνομικοί υπερβάλλουν εαυτό υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. «Τα κέντρα που προβάλλονται ως πανάκεια, έχουν αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν λύση του προβλήματος», σημείωσε ο κ. Δράκος, προσθέτοντας ότι πρέπει να ξεκαθαρισθεί δια παντός το θέμα της λαθρομετανάστευσης.
~ Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Νίκος Γόντικας, μίλησε για τεράστιες ευθύνες ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και συγκυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να περάσουν τα μέτρα καταστολής που ετοιμάζουν.
~ Κλείνοντας είπε ότι πρέπει να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες που θέλουν να φύγουν και να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι φύλαξης με δωρεάν παροχές. "Θάρρος"
Της Βίκυς Βετουλάκη

***
«Βροχή» ετεροπροτάσεων στο ΠΑΣΟΚ
Image~ Για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας
Σχεδόν απογοητευτικά ήταν για την Ιπποκράτους τα αποτελέσματα από το πρώτο ξεσκαρτάρισμα των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες στις επικείμενες εθνικές εκλογές στο Νομό Μεσσηνίας. Όπως έγινε γνωστό, οι προτάσεις, οι αυτοπροτάσεις, αλλά και οι εισηγήσεις των νομαρχιακών οργανώσεων που έφθασαν στην αρμόδια επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων, δεν ικανοποίησαν επαρκώς τα μέλη της, τα οποία διαπίστωσαν ότι υπάρχει εμφανής δυστοκία στην ένταξη νέων στελεχών που θα συνέβαλαν στην ανανέωση των ψηφοδελτίων.
* Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το Νομό Μεσσηνίας, μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, μόνο δύο άτομα έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση του κόμματος για τις επικείμενες εκλογές. Αυτοί ήταν οι Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και Στράτος Καλογερέας.
Από εκεί και πέρα, στην προχθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ έγινε της… τρελής με τις ετεροπροτάσεις. Εκεί κατατέθηκαν τα ονόματα των: Διονύση Αλευρά, Θανάση Κανελλόπουλου, Θόδωρου Σταυριανόπουλου, Γιάννη Χριστόπουλου, Κώστα Ανδρεάκου, Γιώργου Λαφαζάνου, Γρηγόρη Μασούρα, Κώστα Τσαπόγα, Ρούλας Μουρδουκούτα, Σπύρου Ζόμπολου, Δημήτρη Ανδριανόπουλου και Θανάση Αντωνόπουλου.
Βεβαίως, είναι άγνωστο πόσοι από τους παραπάνω προτεινόμενους έχουν διάθεση να συμμετάσχουν σ’ έναν εκλογικό αγώνα ιδιαίτερα δύσκολο, με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ, τόσο τοπικά όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Να τονίσουμε ότι οι βουλευτές του νομού Νάντια Γιαννακοπούλου και Δημήτρης Κουσελάς αξιολογούνται από την επιτροπή εκλογών του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, όπως, άλλωστε, θα γίνει με το σύνολο των υποψηφίων του κινήματος σε όλη την Ελλάδα.
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει, επίσης, αν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Καννελόπουλος, κάτι που είναι, πάντως, περισσότερο από βέβαιο, ενώ από την εκλογική διαδικασία δήλωσε «απών» ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Αποστολόπουλος, με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο.
Ως γνωστόν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, οι υποψηφιότητες θα πρέπει να εγκριθούν από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος έως τη Μεγάλη Τετάρτη.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***
Προεκλογικά παιχνίδια με στρατόπεδα λαθρομεταναστών
~ ImageΒλέπει ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ, Παν. Νίκας
* Σε αναβολή οδηγείται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στην Κόρινθο, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρός της και δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας.
* Η συνεδρίαση, με θέματα - μεταξύ άλλων - τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη λαθρομετανάστευση και τη λειτουργία των δημοτικών λιμενικών ταμείων, θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη.

* Χθες ο κ. Νίκας παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα της εγκληματικότητας, αλλά και της λαθρομετανάστευσης.
* Όπως υποστήριξε σχετικά: «Επαναλαμβάνω ότι η άποψη της ΠΕΔ στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την περιοχή μας η σύσταση κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών. Η Πελοπόννησος δεν αντιμετωπίζει, άλλωστε, ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός από μια, δυο περιοχές. Όμως, αν κάποιος Δήμος θεωρήσει ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά του με τη σύσταση ενός τέτοιου κέντρου και με την προϋπόθεση ότι δε βλάπτει άλλους Δήμους, ας προχωρήσει στη λειτουργία του.
* Στο Δήμο Καλαμάτας, μας ενοχλεί ακόμα και η σκέψη, όχι μόνο η πράξη μετατροπής του στρατοπέδου μας σε κέντρο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών.
* Κατά την άποψή μου, τέτοια κέντρα πρέπει να δημιουργηθούν εκεί που υπάρχει το πρόβλημα, δηλαδή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα, Έβρο. Επίσης, λυπούμαι πάρα πολύ, διότι εκείνο το στοιχείο που κυριαρχεί μέχρι σήμερα σ’ αυτή την ιστορία είναι το επικοινωνιακό. Θα μπορούσαν, αν ήθελαν οι κυβερνώντες, να έχουν κάνει ήδη πάρα πολλά πράγματα. Δεν καταλαβαίνω πού αποσκοπούν όλες αυτές οι δηλώσεις, όταν, μάλιστα, πριν από τρία χρόνια ο ίδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έλεγε ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών δεν πρόκειται να γίνουν πουθενά στην Ελλάδα. Βεβαίως, μέσα σε όλα αυτά έχει και η προεκλογική περίοδος που διανύουμε το δικό της ρόλο.
* Από εκεί και πέρα, θα θέσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο θέματα που έχουν σχέση με τους αθίγγανους, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, αλλά και τρόπους εξεύρεσης υποστήριξης των διάφορων ομάδων οι οποίες παλιότερα έβρισκαν να κάνουν κάποια μεροκάματα, αλλά σήμερα με την κατάσταση που υπάρχει αυτό είναι αδύνατο».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***
Παλιό αεροδρόμιο Τριόδου
~ ImageΣτο επίκεντρο η αξιοποίησή του
* Κοινωνό των προθέσεων του Δήμου Μεσσήνης για αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου της Τριόδου και πλήρη λειτουργία του ως Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κατέστησε τον αρχηγό ΓΕΑ Αντ. Τσαντηράκη ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στην 120 ΠΕΑ.
* Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αναστασόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες, του δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξει το σχεδιασμό αξιοποίησης του αεροδρομίου σε δύο φάσεις.
* Σε πρώτη φάση ο βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση του διαδρόμου, ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή αγώνων τύπου dragster, που ήδη έχει προταθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, μέσω της ΕΕΤΑΑ, καθώς και την υλοποίηση επιπλέον ενός τμήματος πίστας, για τη διοργάνωση και άλλων ειδών αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Για την κατασκευή τμήματος της υπόλοιπης πίστας, στόχος είναι να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Jessika. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η λειτουργική κατασκευή του έργου, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, είπε χαρακτηριστικά.
~* Μελλοντικά σχέδια και ελπίδες
* Τα πιο μελλοντικά σχέδια του Δήμου Μεσσήνης περιλαμβάνουν την κατασκευή του συνόλου των υποδομών και εγκαταστάσεων που προτείνει το επιχειρησιακό σχέδιο, και θα μπορούσαν να υλοποιηθούν μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
* Σύμφωνα με το Master Plan, προβλέπεται η κατασκευή υποδομών (κυκλική πίστα, ασφαλτόστρωση, εξοπλισμός ασφάλειας των αγώνων, κερκίδες, parking, καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων κ.λπ.).
* Όμως, για την υλοποίηση και των δύο αυτών σταδίων και για να είναι δυνατή η χρηματοδότηση του έργου, μέσω ΣΔΙΤ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τροποποιηθούν οι όροι του παραχωρητηρίου και να αρθεί το προσωρινό της παραχώρησης.
* Όπως επισήμανε ο κ. Αναστασόπουλος, «ο αρχηγός της Αεροπορίας κατανόησε απολύτως το αίτημα και θα είμαστε σε επικοινωνία, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική απάντηση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Δημ. Αβραμόπουλο, με στόχο το όφελος της τοπικής οικονομίας, αλλά και της Αεροπορίας». Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου Πηγή , εφημ. "Θάρρος"

***
Kεντρική Πλατεία Καλαμάτας
Image~ Χωρίς προβλήματα προχωρά το έργο ανάπλασης
* Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Δημοτική Αρχή από την πορεία των εργασιών ανάπλασης στην κεντρική πλατεία. Όπως ανέφερε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, μέχρι χθες είχε καθαιρεθεί πλήρως το μπετόν από το χώρο: «Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε βάλει σε συνεργασία με τον εργολάβο, το έργο εξελίσσεται ικανοποιητικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Θεωρώ ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρώτη φάση των εργασιών, δε θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα», τόνισε. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν και τη Μεγάλη Εβδομάδα, μια και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
* Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η πρώτη φάση του έργου αφορά στην περιοχή από τα αγάλματα μέχρι την οδό Κροντήρη, και η παρέμβαση θα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% με 80% μέχρι το Πάσχα.
Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει το «ξήλωμα» της Αριστομένους για την εγκατάσταση αγωγού ομβρίων και την κατασκευή καινούργιου οδοστρώματος. Για να εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, όσο καιρό θα είναι κλειστή η Αριστομένους, θα αλλάξει κατεύθυνση η Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Στη συνέχεια η ανάπλαση έχει χωριστεί σε τρεις φάσεις στους χώρους που είναι «απλωμένα» τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων. Η τελευταία φάση αφορά στον ελεύθερο χώρο της πλατείας, από την Καίσαρη μέχρι τη Βαλαωρίτου.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***
Ελαιοτριβεία
Image~ Το ένα τρίτο στη Μεσσηνίας είναι πια διφασικά
* «Διάθεση αποβλήτων ελαιοτριβείων και προστασία του περιβάλλοντος» είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE – PROSODOL «Στρατηγικές για τη βελτίωση και προστασία του εδάφους από τη διάθεση αποβλήτων ελαιοτριβείων στις μεσογειακές χώρες».
Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου, και τη συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Αθηνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Σε δηλώσεις του χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευράς, σημείωσε ότι ο νομός μας βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού από τα 285 ελαιοτριβεία έχουν ήδη μετατραπεί σε διφασικά τα 88.

  Παραγωγή
Μιλώντας για την ημερίδα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, αναφέρθηκε στη σημαντικότητά της για την περιοχή μας, επισημαίνοντας ότι από τη Μεσσηνία προέρχεται το 13% της εθνικής ελαιοπαραγωγικής παραγωγής, ενώ σε επίπεδο Πελοποννήσου κατέχει το 50% της παραγωγής. Επίσης, ανέφερε ότι για κάθε κιλό ελαιολάδου παράγονται 4 κιλά απόβλητα. Από τη συνολική παραγωγή, δε, κατά μέσο όρο παράγονται κάθε χρόνο 200.000 τόνοι αποβλήτων.
Κατά τον κ. Αλευρά, το οικονομικό όφελος από την ελαιοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία, μαζί με τις επιδοτήσεις, αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόγραμμα
Όσο για τα θέματα που θα αναλυθούν στην ημερίδα, είναι τα εξής:
-«Η προστασία του εδάφους στην Ελλάδα και τις μεσογειακές χώρες», δρ. Σ. Θεοχαρόπουλος, δ/ντής Ινστιτούτου Εδαφολογίας Αθηνών.
-«Υφιστάμενη κατάσταση ελαιοτριβείων και πυρηνελαιουργείων στη Μεσσηνία. Προβλήματα, τρόποι αντιμετώπισής τους», Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, διευθυντής Ανάπτυξης Μεσσηνίας.
-«Ελαιοτριβεία Μεσσηνίας-Προτάσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων ελαιοτριβείων», Αντώνιος Κορακάκης, πρόεδρος Ιδιοκτητών Ελαιοτριβείων Μεσσηνίας.
-«Πρόγραμμα Life – Sage10: Αειφορία στην ελαιοκαλλιέργεια προς όφελος του παραγωγού, του καταναλωτή και του περιβάλλοντος», δρ. Ειρήνη Μαντζούνη, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
-«Οι επιπτώσεις της διάθεσης αποβλήτων ελαιοτριβείων στο έδαφος και το περιβάλλον», δρ. Βίκτωρ Καββαδίας, Ινστιτούτο Εδαφολογίας Αθηνών.
-«Αποτελέσματα του έργου LIFE – PROSODOL. Προτάσεις προς τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», δρ. Μαρία Ντούλα, επιστημονική υπεύθυνη του έργου PROSODOL, Ινστιτούτο Εδαφολογίας Αθηνών.

Της Βίκυς Βετουλάκη

***
Από σήμερα οι αιτήσεις ενεργοποίησης στην ΕΑΣ
Image
* Με ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες το απόγευμα η ΕΑΣ Μεσσηνίας, καλούνται οι αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι) να προσέρχονται από σήμερα για συμπλήρωση και έλεγχο αίτησης ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2012, συμπλήρωση και έλεγχο Δήλωσης Καλλιέργειας / Εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2012, καθώς και υποβολή Μητρώου Αγροτών.
Το κάλεσμα απευθύνεται σε κατόχους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, σε δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης και σε ενταγμένους στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, π.χ. συμμετέχοντες σε Προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας, Βιολογικής Κτηνοτροφίας, Μείωσης Νιτρορύπανσης κ.λπ.
Για περισσότερες πληροφορίες, ως προς το πρόγραμμα συλλογής των αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι αγρότες - δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΕΑΣ όπου υποβάλλουν την αίτηση ενεργοποίησης.

***
Ερωτήματα και ερωτηματικά
Image~ Για το απανθρακωμένο πτώμα στη Βλασάδα
Μυστηριώδης είναι η υπόθεση με το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε τη νύχτα του Σαββάτου 24 Μαρτίου στην παραλία της Βλασάδας Τριφυλίας. Η μυστικότητα των ερευνών και η ενδελεχής εξέταση των ευρημάτων φτάνουν σε τέτοιο βαθμό ασφαλείας που εννέα ολόκληρες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, ούτε και χθες, μέχρι το μεσημέρι, η Αστυνομία προέβη σε επίσημη ανακοίνωση – ενημέρωση.
Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως, μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις και τα αποτελέσματα του DNA, οι αστυνομικές αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του απανθρακωμένου ανθρώπου, αλλά ερευνούν περαιτέρω, για να μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θα φωτίσουν πληρέστερα το μυστήριο και θα ξεδιαλύνουν την υπόθεση.

Όπως έχουμε γράψει, όλες οι ενδείξεις αλλά και πρώτα στοιχεία, που κατάφερε από ασφαλείς πληροφορίες να συλλέξει το «Θ», συγκλίνουν πως πρόκειται για πτώμα ανδρός, 62χρονου κατοίκου, εν ζωή, της περιοχής ο οποίος έχει εξαφανιστεί και τον οποίο από το πρωί της Κυριακής αναζητούν συγγενικά του πρόσωπα με τα οποία και διέμενε.
Όπως έχουμε τονίσει, τα ερωτήματα, τις απαντήσεις των οποίων ερευνά η Αστυνομία, με τον εργαστηριακό έλεγχο, την ιατροδικαστική έκθεση και την προανάκριση που διεξάγει είναι, μεταξύ άλλων, ποιος, πότε, πώς και γιατί έβαλε τη φωτιά, πώς και γιατί βρέθηκε στο χώρο ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα; Αφού, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τζιόλα, ο άνθρωπος βρέθηκε στο χώρο της φωτιάς ζωντανός, πώς και γιατί απανθρακώθηκε; Ήταν μόνος στο χώρο; Ποιες είναι οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος;
Με τις απαντήσεις των ερωτημάτων αυτών, εκτιμάται, πως η Αστυνομία θα «δέσει» την υπόθεση με τα στοιχεία που ήδη διαθέτει και θα λύσει το μυστήριο.
Πάντως, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο ίδιος (ο 62χρονος) δε θα προέβαινε σε απονενοημένο διάβημα, με το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας να απομακρύνεται, όπως και η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, αφού από τη νεκροψία – νεκροτομή δε βρέθηκαν κακώσεις, πέραν όσων δικαιολογούνται από τη φωτιά, ενώ ανοιχτό και υπό περαιτέρω διερεύνηση είναι το ενδεχόμενο ατυχήματος.   Η.Γ.

***
Από τη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ
~ ImageΗμερίδα για την ηλεκτρονική πληροφόρηση των γιατρών
* «Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης στο χώρο της Υγείας» έχει τίτλο η ημερίδα που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Καλαμάτας αύριο στις 5.00 το απόγευμα στο καινούργιο αμφιθέατρο του ιδρύματος, στο κτήριο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας.
Η ημερίδα απευθύνεται στον ιατρικό κόσμο και, όπως σημείωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ανδρέας Κανάκης, «πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, γιατί διαπιστώσαμε ότι οι γιατροί, είτε υπηρετούν στο νοσοκομείο είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν έχουν ευχερή πρόσβαση σε όλες τις πηγές πληροφόρησης, σχετικά με την έρευνα στη λύση προβλημάτων υγείας.

Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Καλαμάτας είναι συνδεδεμένη με τις βιβλιοθήκες όλων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των ιδρυμάτων έρευνας. Έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 20.000 περιοδικά και πολλά από αυτά, βέβαια, ανήκουν στον ιατρικό χώρο. Έτσι, δίνουμε τη δυνατότητα στους γιατρούς να επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη μας και, μέσω των δομών της, σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική πληροφόρηση, να μπαίνουν στο διαδίκτυο, να έχουν πρόσβαση στο περιοδικό που τους ενδιαφέρει και να αντλούν την πληροφορία που χρειάζονται, για την αντιμετώπιση της ασθένειας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενούς. Θεωρούμε ότι, με αυτό τον τρόπο, συμβάλλουμε στην καλύτερη περιφρούρηση της υγείας του πληθυσμού του νομού μας».
Ο κ. Κανάκης πρόσθεσε ότι η Διοίκηση του ΤΕΙ θα έρθει σε επαφή και με άλλους επιστημονικούς κλάδους, όπως, για παράδειγμα, το Δικηγορικό Σύλλογο, στους οποίους θα προταθεί να χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη του ιδρύματος. «Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να χρησιμοποιήσουν της βιβλιοθήκη μας, γιατί έχουμε τεράστια πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων» παρατήρησε.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 27210 45195 τις ώρες 10.00 – 14.00 ή να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.lib.teikal.gr. Πρόγραμμα ημερίδας
• Έναρξη και χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του ΤΕΙ, καθηγητή, Ανδρέα Κανάκη και τον πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας Αναστάσιο Πουλόπουλο.
• «Πηγές ΒιοΙατρικής Πληροφόρησης στο Διαδίκτυο: Μέθοδοι αναζήτησης έγκυρης ιατρικής πληροφορίας», Ευαγγελία Λάππα, PhD, MScEcon, προϊσταμένη Ιατρικής Βιβλιοθήκης Νοσοκομείου ΚΑΤ, επιστημονική συνεργάτις στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης ΤΕΙ Αθήνας.
• «Evidence-Based, Ιατρικές Βάσεις Δεδομένων ως Εργαλεία Υποστήριξης Κλινικών Αποφάσεων στη Νοσοκομειακή Περίθαλψη: Η περίπτωση της UpToDate», Μάνος Κόλλιας, γενικός διευθυντής InterOPTICS.
• «Σύγχρονες Τάσεις της Ηλεκτρονικής Υγείας», Θεόδωρος Κοτσιλιέρης, PhD καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ΤΕΙ Καλαμάτας.
• «Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Καλαμάτας: Πρόσβαση σε Ηλεκτρονικά Περιοδικά ΒιοΙατρικής, Υπηρεσίες Πληροφόρησης και Διαδανεισμού», Ιωάννης Αλεβίζος και Δημήτριος Παπαδόπουλος, Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Καλαμάτας.
• Κλείσιμο εργασιών από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλη Μιχαήλ.  
Της Μαρίας Νίκα

***
Πριν 94 χρόνια
- ΚΑΥΣΩΝ φοβερός παρατηρείται τας τελευταίας ταύτας ημέρας. Οι δρόμοι εγέμισαν σκόνην. Ο αντιβραχίων αναλαμβάνει και πάλιν όλην την κίνησίν του.
- Η απογραφή των κατοίκων διήρκεσε καθ’ όλην την προχθεσινήν και χθεσινήν ημέραν διεξήχθη δε εν πλήρη τάξει. Μέχρι της εσπέρας της χθες είχε σχεδόν περατωθή εις όλας τας ενορίας της πόλεώς μας, ελπίζεται δε ότι η συγκέντρωσις του συνολικού αριθμού των δελτίων κατ’ άτομον θ’ αποδείξη μικρότερον αριθμόν αυτών εκ των μέχρι τούδε τοιούτων. Συμφώνως δε προς νεωτέραν διαταγήν του Νομάρχου η απογραφή παρετάθη μέχρι της μεσημβρίας της σήμερον.
- ΤΗΝ παρελθούσαν νύκτα άγνωστοι διέρρηξαν το εν τη συνοικία Πλεύνας και επί της οδού Αρτέμιδος κείμενον Πανδοχείον του Κων. Τσούπελη και αφήρεσαν διάφορα πράγματα αξίας δραχμών 638.
- ΑΝΗΓΓΕΛΘΗ χθες εκ Χατζή της Βουφράδος, ότι εσημειώθη εκεί εν κρούσμα οστρακιάς επί της επταετούς Θεοδώρας Τσαπόγα. Προς πρόληψιν της μεταδόσεως της νόσου ελήφθησαν πάντα τα επιβαλλόμενα μέτρα απομονωθείσης και της προσβληθείσης.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
~** Για το ΤσάμπιονΛίγκ στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο :
* Μπαρτσελόνα - Μίλαν   3-1 , (2-1) .-  ^
~ ΣΤΑ ΗΜΗΤΕΛΙΚΑ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ !!!
Τα γκόλ : 11΄ πεν.  , 41΄ πεν . Μέσι , 54΄ Ινιέστα  ,  32΄ Ντοτσερίνο
* Οι  συνθέσεις :
Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Φάμπρεγας, Τσάβι, Ινιέστα, Ματσεράνο, Μπουσκέτς, Μέσι, Κουένκα.
Στον πάγκο: Πίντο, Αλκάνταρα, Κεϊτά, Αντριάνο, Αλέξις, Πέδρο, Τέγιο.
Μίλαν (Αλέγκρι): Αμπιάτι, Μεξές, Αμπροσίνι, Νέστα, Αμπάτε, Αντονίνι, Ζέεντορφ, Νοτσερίνο, Μπόατενγκ, Ιμπραΐμοβιτς, Ρομπίνιο.
Στον πάγκο: Αμέλια, Μπονέρα, Γέπες, Ακουιλάνι, Εμάνουελσον, Πάτο, Μάξι Λόπες.

** Μπάγερν Μονάχου - Μαρσέϊγ  2-0 .- ^ Στα Ημιτελικά η ΜΠΑΓΕΡΝ .-

~** ΠΑΟ: Εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους οι παλαίμαχοι
Τρίτη, 3 Απριλίου 2012, 21:00
* Οι διαμάχες μεταξύ των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός οδήγησαν τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του συλλόγου στην απόφαση να μην πάρουν τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
* Οι παλαίμαχοι άσοι του «τριφυλλιού» συνεδρίασαν το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία του Ερασιτέχνη και, έπειτα από περίπου δύο ώρες, πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους για εξεύρεση λύσης για την αγαπημένη τους ομάδα.
* Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους μετόχους και κυρίως τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλο, οι οποίοι, αντί να συμπορευτούν για το καλό της ομάδας, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν… νερό στο κρασί τους.

**
Α' Τοπική: Και μαθηματικά τον τίτλο ο Μελιγαλάς
Θα συμμετάσχει σε μπαράζ ανόδου στη Δ΄ Εθνική
Ο Εθνικός Μελιγαλά κατακτά τον τίτλο
Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας πανηγυρίζει ο Εθνικός Μελιγαλά, μετά το σπουδαίο «διπλό» με 2-0 κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και θα συμμετάσχει σε αγώνες μπαράζ (με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας και Κορινθίας), για την άνοδο στη Δ΄ Εθνική κατηγορία.
Η ομάδα του Μελιγαλά έχει 8 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο ΑΟ Σπερχογείας (4-0 τον Αίαντα Καλαμάτας) και στις 3 αγωνιστικές που απομένουν για το «φινάλε» χρειάζεται 1 βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση.
Ακόμη νίκες πέτυχαν ο Ολυμπιακός Καλαμάτας (3-1 τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»), ο ΑΟ Ασπροχώματος (4-0 τον Αστέρα Αρφαρών με χατ τρικ του Αντώνη Φίλιου στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ), και ο ουραγός Ακρίτας Κορώνης (4-1 την Ομόνοια στο Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης).
Ισόπαλοι έληξαν οι αγώνες Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων – Μεσσηνιακού (1-1) και Ηρακλή Καλαμάτας – ΑΕ Αβίας (0-0).
Το ματς ΑΟ Φαραί – Παναθηναϊκού Καλαμάτας ματαιώθηκε.
Στις 7 συναντήσεις της 27ης αγωνιστικής, σημειώθηκαν 21 γκολ. Σε όλα τα ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προέδρου του ΑΟ Σπερχογείας, Πέτρου Γεωργανά.
~ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-0 ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Μία ανάσα από τον τίτλο…
Με γκολ των Αλέξανδρου Τσώνη (27΄ με σουτ) και Δημήτρη Αλεξανδρόπουλου (78΄ με πλασέ), ο Εθνικός Μελιγαλά επικράτησε με 2-0 του ΑΟ Κυπαρισσίας στο ντέρμπι που διεξήχθη την Κυριακή στο Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας και βρίσκεται πλέον μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας (το συγκρότημα του Μελιγαλά χρειάζεται πλέον μόλις 1 βαθμό για να στεφθεί πρωταθλητής).
Δοκάρι για τον Εθνικό Μελιγαλά είχε ο Νίκος Μακρυνιώτης (50΄ σε σουτ).
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Κώστα Ψηλοπαναγιώτη.
Βοηθοί ήταν οι Φώτης Κασκάνης και Χρήστος Γεωργαντάς.
Αποβλήθηκε στο 88΄ (μ’ απευθείας κόκκινη κάρτα) ο Αντρέι Κιούτακ (ΑΟ Κυπαρισσίας).
ΑΟ Κυπαρισσίας (Τάκης Παναγόπουλος): Μπέλι, Μανδραπήλιας, Μαργαρώνης, Γαργαρώνης, Κουρκουμέλης, Λυδιώτης, Σούπουλι, Άλμπαν (60΄ Παναγιωτακόπουλος), Κιούτακ, Σταματογιαννόπουλος (44΄ Μπεγκλεντζής), Αναγνωστόπουλος (42΄ Σιγέρης).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Σπύρος Τσίκινης, Γιάννης Αντωνόπουλος): Χριστόπουλος, Ντονάς, Βιδάκης, Κανελλόπουλος (75΄ Μακρής), Δέδες, Μακρυνιώτης, Καραντζούλιας, Τσώνης, Διακουμής, Θανόπουλος (88΄ Δημητρούλιας), Μουρούσιας (46΄ Αλεξανδρόπουλος).
• Mε τη λήξη του αγώνα οι παράγοντες, το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού Μελιγαλά έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας τη νίκη τίτλου.
• Ακόμη, πολυάριθμοι φίλαθλοι περίμεναν την αποστολή του Εθνικού στο Ζευγολατιό και τη συνόδευσαν στο Μελιγαλά, όπου έγινε μεγάλο γλέντι.
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Αποτελέσματα
(27η αγωνιστική)
Τ. Άγρας – Μεσσηνιακός 1-1
Ηρακλής Κ. – ΑΕ Αβίας 0-0
ΑΟ Κυπαρισσίας – Εθνικός Μ. 0-2
Ολυμπιακός Κ. – Απόλλων Κ. 3-1
ΑΟ Φαραί – Παναθηναϊκός Κ. (χ.α.) 3-0
Κορώνη – Ομόνοια 4-1
Ασπρόχωμα – Αρφαρά 4-0
ΑΟ Σπερχογείας – Αίαντας Κ. 4-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Εθνικός Μ. 59-13 68
2. Σπερχογεία 72-29 60
3. Κυπαρισσία 59-24 57
4. Ολυμπιακός Κ. 50-39 49
5. Αρφαρά 48-35 46
6. Τ. Άγρας 29-27 38
7. Απόλλων Κ. 41-44 36
8. ΑΟ Φαραί 34-32 34
9. Ασπρόχωμα 36-40 33
10. Μεσσηνιακός 35-34 32
-. Ομόνοια 38-42 32
12. Αίαντας Κ. 34-52 29
13. ΑΕ Αβίας 19-32 27
14. Ηρακλής Κ. 31-44 23
15. Κορώνη 30-72 16
* Ο Μεσσηνιακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 4 βαθμούς.
* Ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(7, 8 Απριλίου)
Ηρακλής Κ. – Τ. Άγρας
Μεσσηνιακός – ΑΟ Κυπαρισσίας
ΑΕ Αβίας – Ολυμπιακός Κ.
Εθνικός Μ. – ΑΟ Φαραί
Απόλλων Κ. – Κορώνη
Παναθηναϊκός Κ. – Ασπρόχωμα (χ.α.) 0-3
Ομόνοια – ΑΟ Σπερχογείας
Αρφαρά – Αίαντας Κ.
ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ
30 γκολ: Χελάς (ΑΟ Σπερχογείας)
22 γκολ: Μουρούσιας (Εθνικός Μελιγαλά)
19 γκολ: Φίλιος (ΑΟ Ασπροχώματος)
18 γκολ: Παπαδέας (Απόλλων Καλαμάτας)
13 γκολ: Γιανούσι (Ολυμπιακός Καλαμάτας)
11 γκολ: Αργυρόπουλος (Μεσσηνιακός), Κιούτακ και Παναγιωτακόπουλος (ΑΟ Κυπαρισσίας), Σπαντιδέας (Ηρακλής Καλαμάτας).

*** *** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ :
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/21-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  , Τετάρτη  21 Μαρτίου  2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/03/22-2012.html , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 22  Μαρτίου  2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/ , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/24-2012.html , Σάββατο  στην ενημέρωση 24 Μαρτίου  2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/25-2012.html , Κυριακή στην ενημέρωση 25  Μαρτίου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/26-2012.html , Στο  αγιάζι της καθημερινότητας , Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/27-2012.html   , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  27  Μαρτίου  2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/28-2012.html  , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  28  Μαρτίου  2012 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/30-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 .-  

** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/29-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 .-  

~ **  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/30-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 .-

*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-

*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
**
ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΚΡΙΣΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ κ.α.   :
* *** Πολλοί άνθρωποι φιλονικούν για την θρησκεία,γράφουν περί αυτής,μάχονται γι αυτή,είναι έτοιμοι να πεθάνουν χάριν αυτής.
Κάνουν το παν γι' αυτή εκτός..... του να ζουν σύμφωνα με αυτήν.


*** Ο “Αριστερός” Καμμένος και τα νέα τζάκια της γκροτέσκ Δεξίας!

“…από τον οχτρο προσέχω, από τον φίλο χάνω…” Μακρυγιάννης netakias. Ειμαι Δεξιός, αλλά όχι στραβός. Επειδή ο Καμμένος δεν θέλει να συνεργαστεί με τα κόμματα που έβαλαν την τζίφρα τους στο Μνημόνιο και την Υποδουλώση εβαφτίσθει . . .
“Αριστερός” ! Δηλαδή “Δεξιός” σημαίνει Μνημόνιο! 
Οχι πατρίδα! Οχι θεματοφύλακας της Δημοκρατίας! Αυτά . . . last year! Τώρα είσαι Δεξιός, μόνο αν το πει η…Μέρκελ κι η Συγγρού! 
Για να εξηγούμαι! Αλλό αντίπαλος στην Ιδεολογία, στην νοοτροπία, στις ιδέες όπως ο Γλέζος ή ο Μίκης ή η Κανέλη και…και… Ναι αντίπαλος! Στην Δημοκρατία υπάρχουν αντίπαλα κόμματα, πρωτη φορά το ακούτε; 
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που νομιμοποίησε το ΚΚΕ δεν μεγάλωσε σε κολλεκτίβα, ούτε αγκαλία με τον Τρότσκι, ήταν ο δημιουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας! Ουτε όταν ο Αρχιεπίσκος (ένας ήταν!) επισκέφθηκε τον Περισσό και την Κουμουνδούρου έγινε, Αθεος οπαδός του Ιστορικού Υλισμού. Αλλό λοιπόν σεβαστός Aντίπαλος κι άλλο Εχθρός! Εχθρός της Πατρίδας! 
Ο Εχθρός μου! Αυτός που έκλεψε τα όνειρα μου! Ξεπούλησε τα παιδιά μου! H λεπίδα του ΔΝΤ δεν ξεχωρίζει πλευρές, όλους τους θερίζει! Το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, η Ντόρα κι ο επίδοξος ηγέτης του μνημονίου Σαμαράς είναι ο Εχθρός. 
Με τον αντίπαλο θα διαφωνήσω, αλλά τον σέβομαι και στην Δημοκρατία, θα υπακούσω λαϊκη ετυμηγορία. Κάποιοι όμως την φοβούνται και για αυτό προσπαθούν να ξεθάψουν φαντάσματα στο 21 αιώνα. 
Δεν σας φταίει η Αριστερά κύριοι για τα χάλια σας, μόνοι σας υπογράψατε, μόνοι σας θα τα λουστείτε . Εδιωξαν τα τζάκια για να φέρουν …. νεα, αυτό ήταν η “νεα μεταπολίτευση” υιοι και κόρες συνταξιούχων πολιτικών, εκδοτών κι γκροτεσκ μετεγγραφών. 
Δεν φοβάστε την Αριστερα που κάνει την δουλειά της, τους Δεξιούς φοβάστε γιατί δεν κάνετε την δική σας ! 

** ΕΝΤΟΛΗ ΤΡΟΙΚΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο Γ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,,,,,
~ ΟΞΩ ΩΡΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ,,ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΩΡΕ,,ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΕΞΩ ,,,ΑΝΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΩΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ,,,ΜΠΑΣΤΑΚΏΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΟΥΦΗΞΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΎΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ,,,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΡΑ ,,,ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΖΗΤΙΑΝΟ ΤΗΣ ΕΕΕ,,,ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,,,ΚΑΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ,,Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΩΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΗΤΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΩΡΕ,,,,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ, ΑΝΕΡΓΟΣ,ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ,,,,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,,ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΚΟΥΡΙΑΣΕΙ ΤΑ ΤΣΙΓΚΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΥΔΙ,,,,ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,,,,

*** Μας χρωστάτε – δεν σας χρωστάμε!
162 δις πολεμικές αποζημιώσεις
Το Σάββατο 7 Απριλίου, με αφορμή την επέτειο της Ναζιστικής επίθεσης κατά της Ελλάδος, η Νεολαία ΛΑΟΣ οργανώνει εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Καλλιρρόης 48 στην Αθήνα, στις 6μ.μ., με θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις και κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κο Γιώργο Καρατζαφέρη, εισηγήσεις βουλευτών και προβολή βίντεο.
~ Θα ακολουθήσει πορεία προς την Γερμανική Πρεσβεία.

*** Κουβέλης: "Το Μνημόνιο θα το σεβαστούμε απόλυτα" και η ..  ''Επιστολή προθέσεων''  Τσίπρα σηματοδοτούν την αλλαγή πλεύσης εν όψει συγκυβέρνησης    defencenet.gr    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36405&Itemid=139
* Σε μία πρώτη κίνηση-προάγγελο συμμετοχής του σε μια επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση, προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι "Ναι μεν δεν συμφωνεί με το Μνημόνο, αλλά έχει ψηφιστεί και είναι δεσμευτικό"!
* Και τότε κυρ-Φώτη γιατί να σε ψηφίσει ο κόσμος; Για να εφαρμόσεις στο Μνημόνιο με "αριστερή" συνταγή; Μάλιστα ήταν τόσο σαφής στην συνέντευξή του στην "Καθημερινή" που τόνισε ότι "Όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα συνιστούν ένα δεσμευτικό πλαίσιο και δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης υπάρχει μόνο σε επιμέρους ρυθμίσεις"!δικαιώνοντας βέβαια απόλυτα όλοσυς όσους τον χαρακτηρίζουν "χρυσή εφεδρεία" του Μνημονίου.
* Μάλιστα πετάει και γέφυρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι "Είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μετεκλογικές συνεργασίες υπό προϋποθέσεις"!
* Νέος κωλοτούμπας, λοιπόν, μας προέκυψε, αλλά αυτός ήταν τουλάχιστον περισσότερο αναμενόμενος απ'ότι π.χ. ο Α.Σαμαράς. Από την αρχή ο Φ.Κουβέλης φλερτάριζε έντονα με το ΠΑΣΟΚ και όταν αυτό άρχισε να καταρρέει και η ΔΗΜΑΡ να αποτελεί "την πρώτη στάση εξόδου από το ΠΑΣΟΚ", απέκοψε τελείως τις γέφυρες.
* Τώρα μπαίνει και αυτός στο κλαμπ του Μνημονίου δηλώνοντας ότι "Έχω πει με απόλυτη σαφήνεια ότι τα όσα έχει συμφωνήσει η παρούσα κυβέρνηση και τα οποία έχουν ψηφιστεί με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία στη Βουλή, διαμορφώνουν ούτως ή άλλως, δεσμευτικό πλαίσιο για τη χωρά".
~ Μάλιστα λέει ότι "Αυτά τα έχω ξαναπεί"!
* Πότε και που; Στον ύπνο του ή στον καθρέφτη; Όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε καμία τέτοια δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ούτε κάποια δήλωση που να υπονοεί έστω ότι "Θεωρεί δεσμευτική την ψήφιση του Μνημονίου"; και τότε οι πολίτες που δεν θέλουν το Μνημόνιο γιατί να ψηφίσουν Δημοκρατική Αριστερά; Γιατί θα το εφαρμόσει με "αριστερές ευαισθησίες";
* Και βέβαια παίζει και το χαρτί του "πολιτικού ρεαλισμού": "Στο πλαίσιο του πολιτικού ρεαλισμού αντιλαμβάνομαι ότι μια συνολική διαπραγμάτευση έχει εξαιρετικού μεγάλες δυσκολίες. Αλλά δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης είναι δυνατό να υπάρξουν".
* Άσε κυρ-Φώτη μας τα είπαν κι άλλοι πριν από σένα. Και πιο πατριώτες (έτσι λένε οι ίδιοι) και πιο "εθνικόφρονες" ("του κιλού").
* Ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι "στο ενδεχόμενο που η χώρα δεν θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είναι προφανές ότι εμείς δεν θα δηλώσουμε επίσης αδιάφοροι για την ακυβερνησία της χώρας".
* Μα, αλίμονο, γι αυτό σας ετοιμάζει η διαπλοκή και οι ξένοι: Για να μπείτε στην κυβέρνηση και να στηρίξετε με τις ψήφους των αφελών μια νέα κυβέρνηση μνημονιακών. Τυχαία όλος ο μηχανισμός σας έχει στελεχωθεί από στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ του Σημίτη; Έτσι εξηγείται πως η Γερμανία επέτρεψε την διενέργεια εκλογών. Έχει την ΔΗΜΑΡ "στο τσεπάκι" της...
* Βέβαια, θέτει και "προϋποθέσεις" (εδώ, γελάμε!): "Η μία προϋπόθεση είναι η προγραμματική συμφωνία. Δηλαδή, ένα πρόγραμμα το οποίο θα δείχνει και θα αποτυπώνει το περιεχόμενο μιας πολιτικής που είναι δυνατό να βγάζει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι οι φερέγγυες πολιτικές πρακτικές, οι οποίες να μετατρέπουν σε ένα καθημερινά ωφέλιμο, δημοκρατικό αποτέλεσμα την προγραμματική συμφωνία. Και το τρίτο στοιχείο είναι συνάρτηση το πώς θα διαταχθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Δηλαδή, τι δύναμη θα θελήσει να δώσει ο ελληνικός λαός στη Δημοκρατική Αριστερά" τονίζει ο Φώτης Κουβέλης.
* Δηλαδή οι πιο αόριστες και κωμικές προϋποθέσεις. Έτσι για να τηρηθούν και τα προσχήματα... Στην δεκαετία του '70 είχε γίνει μια ταινία με θέμα μια μετάλλαξη ενός άνδρα σε τραβεστί. Με κυρίαρχο μοτό της ταινίας "Πόσο πάει;", όταν βγήκε στην πιάτσα ο τραβεστί. Νομίζουμε ότι ταιριάζει άψογα στον Φ.Κουβέλη και την μνημονιακή του μετάλλαξη...   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36405&Itemid=139
* Και..  ''Επιστολή προθέσεων''  Τσίπρα
Η Κοινή Δήλωση που ζητάμε να συνταχθεί και να υπογραφεί από όλες τις πατριωτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε. Να καταστήσουμε σαφές στους πάντες, φίλους ή εχθρούς, εντός και εκτός της χώρας, ότι για εμάς δεν ισχύει τίποτε, ότι όλες οι συμφωνίες από το Μάιο του 2010 και μετά, ιδίως δε οι συμφωνίες της παράνομης κυβέρνησης του Νοεμβρίου,είναι άκυρες για το λαό.
 *  Όπως, ωστόσο, συμβαίνει συχνά με τις καλές ιδέες, κι αυτή η ιδέα της Κοινής Δήλωσης κακόπεσε και πάει να μετατραπεί σε καρικατούρα. Διότι την πήρε ο Τσίπρας και την μετέτρεψε σε ''επιστολή προθέσεων'', η οποία στην ουσία της είναι δήλωση επαναδιαπραγμάτευσης των Μνημονίων και όχι ξεκάθαρη δήλωση μη αναγνώρισης.
 *   Το σημειώνω,διότι πολλοί στον αντιμνημονιακό, πατριωτικό, αριστερό χώρο είναι βέβαιο ότι θα σπεύσουν να... ενθουσιαστούν με την ''επιστολή προθέσεων'' και να... πανηγυρίσουν.
*   Όμως, η απλή επιφύλαξη που περιέχεται στη δήλωση, καθώς και η διατύπωση ''πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχτεί...'' σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μη αναγνώριση, απόρριψη ή δήλωση ακύρωσης των ''Μνημονίων''. Σημαίνει επιδίωξη επαναδιαπραγμάτευσης. Επομένως, ούτε καν η στοιχειώδης, αυτονόητη προϋπόθεση συμπόρευσης (η ακύρωση των ''Μνημονίων'') δεν μπορεί να πληρωθεί από την ηγεσία του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.
*  Κι αυτή η εξοργιστική αδυναμία της ηγεσίας του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ φυσικά συνδέεται στενά με την προσκόλληση στο δόγμα της παραμονής στην ΟΝΕ και της πρόσδεσης ως το τέλος στο άρμα της ευρωαπολυταρχίας. Αν θέλει, μάλιστα, κανείς να συνδέσει την επιστολή Τσίπρα με την απαίτηση της ευρωαπολυταρχίας για πολιτική σταθερότητα και για δηλώσεις συμμόρφωσης από τα πολιτικά κόμματα, θα καταλήξει σε ένα απογοητευτικό συμπέρασμα: ότι από τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ η Τρόικα πήρε αυτό που θα μπορούσε να πάρει, δεδομένης και της θέσης του κόμματος αυτού στο πολιτικό σύστημα. Δηλαδή μια επιστολή επαναδιαπραγμάτευσης, άρα νομιμοφροσύνης.

*   Με τον τρόπο αυτό, ο Τσίπρας διεκδικεί τη θέση του εκφραστή της ''επαναδιαπραγμάτευσης'' που μέχρι πρότινος κατείχε ο Σαμαράς, δίνοντας αντικειμενικά σωσίβιο στο καταρρέον πολιτικό σύστημα. Η ταχύτατη κατρακύλα σε Μνημονιακές θέσεις του Σαμαρά δεν φαίνεται να διδάσκει τίποτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδεικνύει από τώρα ότι, εάν κάποτε κληθεί να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες από τις σημερινές, είναι βέβαιο ότι θα σκορπίσει και εκείνη απογοήτευση στον λαό. Και η πηγή γι'αυτήν την ασφαλή εκτίμηση, την οποία διατυπώναμε ορισμένοι και για τη ΝΔ ήδη από τον πρώτο καιρό της ψευτοαντιμνημονιακής παντιέρας του Σαμαρά, είναι η συμμόρφωση στην ΟΝΕ, στην ΕΕ και στην αναγνώριση του χρέους.Το συμπέρασμα από τη δήλωση προθέσεων του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, που μοιάζει ριζοσπαστική αλλά στην πραγματικότητα είναι δήλωση νομιμοφροσύνης, είναι απλό.
*  Όποιος (και για όσο) δεν τολμάει να σπάσει τα δεσμά της ΟΝΕ και του δήθεν χρέους, όποιος (και για όσο) δεν θέτει στόχους ρήξης και ανατροπής της ευρωαπολυταρχίας, άρνησης του δήθεν χρέους και μονομερούς διαγραφής του, όποιος (και για όσο) δεν ακολουθεί τροχιά ρήξης με την ΕΕ, θα παραμένει ευνουχισμένος στο πλαίσιο του συστήματος και θα αποτελεί μια ''άκακη'' και ακίνδυνη ''αντιπολιτευτική'' φωνή η οποία θα προσδίδει μανδύα ''εναλλακτικού λόγου'' και ''δημοκρατικότητας'' σε ένα αυταρχικό καθεστώς που πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα, προτού προλάβει να ολοκληρώσει την κοινωνική καταστροφή.
 *    Για τους λόγους αυτούς, επιβεβαιώνεται η θέση ότι η γραμμή ''ακύρωση των Μνημονίων-άρνηση του χρέους και μονομερής διαγραφή του-έξοδος από την ΟΝΕ'' αποτελεί το ελάχιστο σημείο αφετηρίας για μια γνήσια αντιμνημονιακή πολιτική η οποία δεν επιθυμεί να σπείρει αυταπάτες στον λαό.
*   Σε αυτήν τη γραμμή είναι αναγκαίο και απολύτως εφικτό σήμερα να συγκεντρωθούν δυνάμεις, κόμματα, κινήματα, λαϊκές επιτροπές, μέτωπα, πρωτοβουλίες, ώστε να σπάσουν οι αδύναμοι κρίκοι της ευρωαπολυταρχίας και να αρχίσει στην πράξη (κι όχι στα λόγια) να παίρνει εδώ και τώρα σάρκα και οστά η διαδικασία αποδέσμευσης συνολικά από την ΕΕ.
 *   Δεν είναι σωστό να παραπέμπουμε το καθήκον αυτό, που σήμερα μπορεί να ξετυλίξει το κουβάρι και να αρχίσει να ξηλώνει την ευρωαπολυταρχία, στην μελλοντική λαϊκή εξουσία (όπως κι αν την οραματίζεται αυτήν τη λαϊκή εξουσία ο καθένας μας).
  *  Η ακύρωση των Μνημονίων, η μονομερής διαγραφή του χρέους και η έξοδος από την ευρωζώνη μπορούν να διεκδικηθούν τώρα, δηλαδή μπορούν να μπουν ως άμεσοι στόχοι πάλης και να κατακτηθούν τώρα από ένα λαϊκό μέτωπο.
* Σαφώς, η αυριανή λαϊκή εξουσία είναι απαραίτητη για να στεριώσει και να βαθύνει αυτές τις κατακτήσεις του λαϊκού μετώπου και είναι βέβαιο πως χωρίς μια λαϊκή εξουσία θα υπάρξει, σχετικά γρήγορα κι αφού θα έχει κοπάσει η λαϊκή ορμή και κλιμακωθούν οι εσωτερικές και διεθνείς πιέσεις στη χώρα, πισωγύρισμα και εκ νέου εξάρτηση από τα μονοπώλια, τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους (αυτό άλλωστε δείχνουν οι περιπτώσεις της Αργεντινής και του Ισημερινού,και ενδεχομένως -στο κοντινό μέλλον- ακόμα και της Ισλανδίας). Το ζήτημα της προοπτικής της λαϊκής εξουσίας είναι, λοιπόν, θεμελιώδες και κανείς δεν μπορεί να κρύβεται επ'αυτού, ούτε και να καλλιεργεί αυταπάτες ότι μια νίκη του λαϊκού μετώπου που θα αγωνιστεί με άξονα την ελάχιστη γραμμή αφετηρίας (ακύρωση των Μνημονίων-άρνηση του χρέους-έξοδος από το ευρώ) δεν θα αποβεί Πύρρειος νίκη, αν δεν περάσει ταχύτατα και σε ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας (κι όχι φυσικά απλώς και μόνο της κυβέρνησης).
* Αυτό σημαίνει ότι η προοπτική και ο στόχος της λαϊκής εξουσίας είναι απαραίτητο να υπάρχουν από την αρχή, από τώρα, στον αγώνα εκείνων που έχουν στρατηγικότερες βλέψεις και οργανωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Δεν είναι όμως λόγος για να αποκλείονται όσοι δεν είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν στα της λαϊκής εξουσίας, αλλά επιθυμούν να συμπορευτούν και να ενώσουν δυνάμεις για το σπάσιμο των αδύναμων κρίκων. Κι όποιος διεκδικεί την λαϊκή εξουσία πρέπει να ''χτίσει'' σήμερα αυτήν του την επιδίωξη, συνδέοντας την στρατηγική του με το καθήκον να σπάσουν σήμερα οι πιο αδύναμοι κρίκοι της ευρωαπολυταρχίας.
  * Οι σύντομες αυτές πρώτες εκτιμήσεις-σκέψεις με αφορμή την επιστολή Τσίπρα, δεν αφορούν βεβαίως όσους δηλώνουν νομιμοφροσύνη στην ΕΕ και στην ΟΝΕ θεωρώντας ''αιώνιο και απαραβίαστο νόμο'' την ύπαρξη αυτού του αντιδραστικού μορφώματος όπως ακριβώς κάποιοι πριν από δυο αιώνες θεωρούσαν αιώνια και απαραβίαστη την Ιερά Συμμαχία. Δεν αφορούν όσους ντύνουν την υποταγή τους στο αντιδραστικό ευρωμόρφωμα με προσχηματικές επικλήσεις ενός ''διεθνισμού'' που δεν είναι διεθνισμός, καθώς δεν υπάρχει διεθνισμός με λαούς δούλους. Αφορούν όσους κατανοούν την ανάγκη της διαδικασίας ρήξης και αποδέσμευσης ως μονόδρομο για να αποκατασταθεί η δημοκρατία, να επανακτηθούν η εθνική και η λαϊκή κυριαρχία, όσους παλεύουν για το πέρασμα της εξουσίας στον μόνο φυσικό φορέα της, τον ίδιο τον λαό, και παλεύουν από διαφορετικά μετερίζια για τον σκοπό αυτό.
 *  Το μαύρο μέτωπο των μονοπωλίων και των τοκογλύφων (με τις κρατικές και παρακρατικές παραφυάδες του,'δεξιάς' ή 'αριστερής' απόχρωσης), το οποίο σε πολιτικό επίπεδο εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΣΥ, εξυπηρετείται από τη συναινετική δράση της ΔΗΜΑΡ και διευκολύνεται από την πολιτική νομιμοφροσύνη της ηγεσίας του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδύναμο και μπορεί να πέσει σαν χάρτινος πύργος από ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με ξεκάθαρο προσανατολισμό, στοχευμένες αιχμές πάλης, και πρωτίστως μέγιστη συγκέντρωση δυνάμεων στο χτύπημα των αδύναμων κρίκων του καθεστώτος.  http://www.epam-xanthis.net/index.php/31-2012-02-26-02-36-32
~ ** Αθήνα, 3 Απριλίου 2012

400 κόμματα, κινήματα και φορείς, καλούνται στο προσκλητήριο του Πατριωτικού Μετώπου, την ερχόμενη Κυριακή, 8 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Crystal City (πλατεία Καραϊσκάκη).

Στόχος: Κοινή κάθοδος σε εκλογές, με το Αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα στο χέρι, για Συντακτική Βουλή και πέρασμα των εξουσιών στο Λαό.

Τετρακόσια κόμματα, κινήματα και φορείς, καλούνται να συμμετάσχουν την ερχόμενη Κυριακή 8 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Crystal City (Αχιλλέως 4, πλατεία Καραϊσκάκη, με το Μετρό, στάση Μεταξουργείο), σε διαβούλευση, με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές, με το Αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα στο χέρι, για Συντακτική Βουλή και πέρασμα των εξουσιών στο Λαό.

Στην ιστορική αυτή συνάθροιση, θα ξεκαθαρίσει ίσως για πρώτη φορά με σαφείς όρους, ποιοι πραγματικά επιθυμούν να παραδώσουμε την εξουσία στον ελληνικό Λαό, (δικαιοσύνη, άμυνα, ανακλητότητα όλων των αιρετών αξιωματούχων, δημοψηφίσματα κλπ). Έτσι ώστε, ο ίδιος ο Λαός, να στείλει στη φυλακή τους ενόχους για την υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ την ΤΡΟΙΚΑ και τους διεθνείς τοκογλύφους και να προχωρήσει αμέσως σε δημοψηφίσματα, για το αν επιθυμεί να επιστρέψει στη δραχμή, να κηρύξει το χρέος επαχθές, να καταργήσει τα μνημόνια, όπως έπραξε πρόσφατα, ο Λαός της Ισλανδίας.

Το Πατριωτικό Μέτωπο από την πλευρά του, ξεκαθαρίζει για μια ακόμη φορά, πως ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ στον σκληρό αυτό αγώνα, για απαλλαγή της χώρας και του Λαού μας, από την κατοχική συμμαχία που κυβερνά τον τόπο. Αν αποφασισθεί κοινή κάθοδος στις εκλογές, το Πατριωτικό Μέτωπο, εκφράζει προκαταβολικά την πρόθεσή του, να καταχωρηθεί το όνομα του Κινήματος, ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ.

Δεν υπάρχει δευτερόλεπτο για χάσιμο. Κάθε στιγμή που περνά, η χώρα μας και ο Λαός μας, οδηγούνται ολοένα και περισσότερο στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την εξαθλίωση και φυσικά στο τέλος της διαδρομής, στην εθνική υποτέλεια.

Ας περάσουμε από το «εγώ» στο «εμείς». Τώρα είναι η απόλυτη στιγμή της ευθύνης μας, απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου, απέναντι στις γενιές επί γενεών, οι οποίες έδωσαν τη ζωή τους, στους εθνικοαπελευθερωτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Για ναʼ χουμε εμείς το δικαίωμα, να ζούμε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς.

Τον παρακάτω κατάλογο των προσκεκλημένων στη διαβούλευση αυτή, τον παραδίδει η ιστορία και ο καταταλαιπωρημένος Λαός μας,. Το Πατριωτικό Μέτωπο, είναι απλά ο αγγελιοφόρος της «ώρας της καλής» του ξεσηκωμού και της απαλλαγής μας από την νέα κατοχή που βιώνουμε για μια ακόμη φορά, ως Έθνος και ως Λαός.
.
1.         ΚΚΕ
2.         ΣΥΡΙΖΑ
3.         ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
4.         ΑΝΤΑΡΣΥΑ
5.         ΑΡΜΑ  ΠΟΛΙΤΩΝ
6.         ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
7.         ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
8.         ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
9.         ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ «Ε.ΛΑ.Σ»
10.       ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
11.       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
12.       ΕΛ.Α.ΔΑ ΣΠΙΘΑ
13.       ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
14.       ΕΠΑΜ
15.       ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
16.       ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
17.       ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
18.       ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ
19.       ΕΔΗΚ
20.       ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21.       ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
22.       Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών
23.       ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ
24.       ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ
25.       ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
26.       ΟΑΚΚΕ
27.       Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)
28.       ΑΣΚΕ
29.       ΑΚΟΑ
30.       ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
31.       ΔΕΑ
32.       ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
33.       ΞΕΚΙΝΗΜΑ
34.       ΟΚΔΕ
35.       ΚΟΕ
36.       ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ
37.       ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ
38.       ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
39.       ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
40.       ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
41.       ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
42.       ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
43.       ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ
44.       ΕΑΡ
45.       ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
46.       ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
47.       ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
48.       Εργατικό Κέντρο Αθήνας
49.       ΟΛΜΕ
50.       ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
51.       ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ
52.       ΑΔΕΔΥ
53.       ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
54.       ΠΟΠΟΚΠ Υπάλληλοι Κοινωνικής πολιτικής
55.       ΓΣΕΕ
56.       ΓΣΒΕΕ
57.       ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
58.       Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
59.       Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου
60.       Oμοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου
61.       ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
62.       ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
63.       ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
64.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
65.       ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
66.       ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
67.       ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
68.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΕΩΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
69.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕ
70.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΣΤΕΡ
71.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ & ΑΣΥΛΟΥ ΑΝΙΑΤΩΝ
72.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ
73.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
74.       ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
75.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΟΑΚΑ
76.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
77.       ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
78.       ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
79.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
80.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΠΑΠ. Α.Ε
81.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ "Ο ΙΚΑΡΟΣ"
82.       ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
83.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ
84.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
85.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
86.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
87.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗ
88.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ "ΜΗΤΕΡΑ"
89.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΟ "ΙΑΣΩ GENERAL"
90.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΡΕΦΩΝ "Η ΜΗΤΕΡΑ"
91.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
92.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ "Η ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"
93.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΑΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ "Η ΛΗΔΑ"
94.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ "Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ"
95.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ
96.       ΕΡΓ/ΝΟΙ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
97.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
98.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
99.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ ΚΑΡΤΑ
100.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΕΛΛΑΣ ΑΕ)
101.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANK ΑΕ
102.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
103.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
104.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
105.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΒΙΠΕΤΒΑ Α.Ε.
106.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠ/ΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
107.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
108.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΕΤΥΠΕΤ)
109.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε.
110.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΚΛΑΔΟΥ
111.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
112.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
113.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΠΙΧ/ΣΗΣ EFG EUROBANK
114.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ABN - AMRO BANK
115.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
116.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
117.     ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ E.F.G.EUROBANK - ERGASIAS
118.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ EUROBANK
119.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
120.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
121.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
122.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΞΠΡΕΣ
123.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
124.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΣΥΕΤΕ)
125.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
126.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
127.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ ΔΕΗ
128.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ "ΣΕΠ/ΔΕΗ"
129.     ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΔΕΗ
130.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΗ Δ/ΝΣΗ
131.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΗ
132.     ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ (ΕΤΕ/ΔΕΗ)
133.     ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ(ΕΔΟΠ/ΔΕΗ)
134.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ, ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ, ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΕΗ
135.     ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΗ (ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ)
136.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
137.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ
138.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
139.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΑΡΔΙΑΣ ΔΕΗ
140.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΗ "ΔΙΑΣ"
141.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
142.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΔΕΗ
143.     ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΕΤΕ/ΟΤΕ)
144.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΤΕ
145.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ
146.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΤΕ
147.     ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ
148.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ INFO
149.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΕ
150.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COSMOTE
151.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ
152.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ
153.     ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
154.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ
155.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ ΕΥΔΑΠ
156.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
157.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ
158.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΥΔΑΠ
159.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
160.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ
161.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ
162.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΥΔΑΠ
163.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΛΤΑ
164.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΤΑ
165.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΤΑ
166.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΤΩΝ & ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ
167.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΤΑ Δ/ΝΣΗ
168.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΑΔΟΥ 1 ΕΛΤΑ ΑΘΗΝΩΝ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
169.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΕΛΤΑ
170.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΕΛΤΑ ΑΘΗΝΩΝ & Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΛΑΔΩΝ 2,3,4
171.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΤΕ
172.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
173.     ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ & ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
174.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ
175.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΟΑΣΑ)
176.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΛΙΝΑΜΑΞΩΝ & ΚΛΙΝΟΘΕΣΙΩΝ ΟΣΕ
177.     ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ
178.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ
179.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΠΑΠ
180.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ
181.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
182.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΗΤΩΝ, ΕΚΦΩΝΗΤΩΝ, ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΒΑΣΕΩΣ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΕΛΛΑΔΟΣ
183.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ
184.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ
185.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
186.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΟΕΛΕΓΚΤΩΝ & ΕΠΟΠΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ
187.     ΕΝΩΣΗ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
188.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ (ΣΗΤΑ)
189.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
190.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΚΕΛΜΑ)
191.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΩΝ, ΥΠΟΓΕΙΩΝ, ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ & ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΛΠΑΠ
192.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΑΣΑ
193.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΠΑΠ
194.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΟΣΕ
195.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΠΑ
196.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΣΕ & ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
197.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΣΕ
198.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΟΣΕ
199.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΣΕ
200.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΛΠΑΠ
201.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
202.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΣΜΑΜ)
203.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ ΑΕ
204.     ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΕΤΕΜ&Π)
205.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
206.     ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
207.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
208.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝ.ΛΙΟΣΙΩΝ
209.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ Ε.Ε.Τ.Α.Α. (ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)
210.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"
211.     ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
212.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΠΕΜ-ΟΤΑ)
213.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
214.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΣΥΚΕΔ)
215.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔ. ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ
216.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)
217.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  ΙΝΤΡΑΚΟΜ
218.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΕΔΡΕΥΟΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΗΜΕΝΣ-ΕΛΛΑΣ
219.     ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
220.     ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Χ & Β ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ ΑΒΕ
221.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΕ ΑΤΛΑΣ ΚΟΠΚΟ ΕΛΛΑΣ
222.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ
223.     ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ κ.λ.π. ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
224.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΑ ΑΝΥΨΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΑΜ.Ε)
225.     ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
226.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ-ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΙΣΤΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
227.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
228.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΕΩΝ ΓΕΡΑΝΩΝ
229.     ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
230.     ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΟΕΙΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
231.     ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
232.     ΠΑΝ/ΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΕΚ ΚΡΕΑΤΟΣ
233.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΦΕΖΥΘΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
234.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ
235.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ & ΒΟΟΕΙΔΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ & ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ
236.     ΕΠΑΓΓ/ΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΖΥΘΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΣ ΕΞΟΧΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΑΠΟΦ. ΤΟΥΡ. ΣΧΟΛΩΝ
237.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ABELLA
238.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ VARNIMA
239.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΛΗΔΡΑ ΜΑΡΡΙΟΤ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
240.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΚΑΡΑΒΕΛ
241.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HOLIDAY INN ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
242.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ
243.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
244.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΤΕΣΤΕ (ΠΑΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ) ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
245.     ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
246.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATHINEUM INTERCONTINENTAL " Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"
247.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ
248.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΑΝΔΡΗΣ
249.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΓΟΝΗΣΙ ΤΩΝ ΓΕΝ. ΤΟΥΡ. ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Α.Ε "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"
250.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΙΤΑΝΙΑ
251.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΖΙΝΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
252.     ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΛΤΟΝ ΑΘΗΝΩΝ
253.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΉΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
254.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ
255.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΣΕΓΕΣ
256.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
257.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΠΑ Α.Ε
258.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΠ (ΣΕ-ΔΕΠ)
259.     ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
260.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΕΒΕ
261.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ & ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ
262.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΑ.ΣΩ.Τ.Α.Κ.)
263.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΟΜΙΛΟΥ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
264.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ
265.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ "RILKEN ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Α.Ε." ΚΑΙ "HENKEL ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ"
266.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ "Η ΕΝΩΣΗ"
267.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΑΛΟΥΡΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΙΟΥΛΑ Α.Ε. "Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"
268.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΕΤΜΑ & ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
269.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ UNILEVER
270.     ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΝΤΕΡ ΜΠΕΤΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ Α.Ε.
271.     ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ -ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΜΑ
272.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΚΟ Α.Ε
273.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ L' OREAL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
274.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΠΕΧΝΕ)
275.     ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"
276.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
277.     ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ " Η ΠΡΟΟΔΟΣ"
278.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ L' OREAL PRODUITS DE LUXE HELLAS ΑΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ
279.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΑΡΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ "Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"
280.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ
281.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
282.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗ ΕΕΑΕ & ELEPHANT
283.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
284.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΕ
285.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ
286.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
287.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
288.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
289.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
290.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΠΗΝΤΕΞ
291.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ "ΕΡΜΗΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΗΡΑΚΛΗΣ"
292.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SERVICE B/S/H ΑΒΕ
293.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
294.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕ.Θ.Ε.Α.
295.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AIR COURIER SERVICES
296.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 3Μ HELLAS LIMITED
297.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΦΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ ΑΕ
298.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ AGFA CEVAERT ΑΕΒΕ
299.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΤΟΣ COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
300.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΚ
301.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Η/Υ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
302.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠ/ΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ "Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
303.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
304.     ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
305.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ
306.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΜ/ΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
307.     ΕΝΩΣΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ
308.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
309.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΌΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
310.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
311.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRACTIKER HELLAS Α.Ε.
312.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
313.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΕΒΕ
314.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ DHL EXPRESS (HELLAS) S.A
315.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ NOKIA ΣΗΜΕΝΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Α.Ε. (NOKIA SIEMENS NETWORKS)
316.     ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
317.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΑΡΤΕΡΓΑΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΙΑΩΣ & ΝΗΣΩΝ
318.     ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΤΟΥ
319.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ Α.Ε.
320.     ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
321.     ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
322.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
323.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
324.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ
325.     ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
326.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΤ ΑΕ
327.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (ΣΕΕΘ)
328.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 94,0 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ FM
329.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "Ο ΑΡΙΩΝ"
330.     ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
331.     ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
332.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
333.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡAΦΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
334.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
335.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙΘΕΤΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ -ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
336.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
337.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΟΣ & ΟΠΕΡΕΤΤΑΣ
338.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ ΕΡΤ ΑΕ
339.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΤ ΑΕ
340.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ & ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΕΡΤ ΑΕ
341.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΤ ΑΕ
342.     ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α
343.     ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ
344.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΤ ΑΕ
345.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΓΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΟΣΕ.Α.Ε.
346.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΤΥΕ)
347.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
348.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
349.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΑΓΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΦΑΡΑΝ ΑΒΕ ΗΝΩΜΕΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΙ
350.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
351.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΗΣ BAYER ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
352.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ BOEHRINGER INCELHEEIM ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
353.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΠΕΡ
354.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΑΓΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΓΙΕΡΣΤΟΡΦ HELLAS Α.Ε.
355.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ
356.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
357.     ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ-ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
358.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
359.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ -ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
360.     ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΕΚΟΠ)
361.     ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν. ΑΤΙΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
362.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Σ.ΥΠ.Ι.Ν
363.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΤΗΣ ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
364.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΕΕΓΑ - Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ
365.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ "Η ΕΘΝΙΚΗ"
366.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
367.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AEGEAN AIRLINES
368.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ SWISSPORT HELLAS & ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
369.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ GOLD AIR
370.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ALITALIA
371.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
372.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΞΗΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ "Ο ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ"
373.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΞΗΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ "Η ΝΕΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ"
374.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ & ΚΟΜΙΣΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
375.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ & ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
376.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΝΩΠΩΝ & ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΣΦΑΓΙΩΝ "Η ΕΝΩΣΗ"
377.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ"
378.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΩΛΗΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ, ΒΟΗΘΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
379.     ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ Α.Ε
380.     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΒΓΑ
381.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΖΥΘΩΝ, ΠΟΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
382.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ Α.Ε.
383.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-DIA
384.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΣΤΥ ΦΟΥΝΤΣ ΑΒΕΕ & ΟΡΙΖΩΝ ΕΠΕ
385.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΩΛΗΤΩΝ - ΟΔΗΓΩΝ -  ΒΟΗΘΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΜΣΤΕΛ
386.     ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΥΛΙΔΗ ΤΗς KRAFT FOODS HELLAS Α.Ε.
387.     ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΠΟΤΩΝ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
388.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
389.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Σ&Η&Α ΜΕΤΑΞΑ ΑΒΕ
390.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ELBISCO ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ELLITE ΚΡΙΣ-ΚΡΙΣ)
391.     ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ
392.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΙΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗ
393.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.
394.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ
395.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
396.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΟΔΗΓΩΝ - ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ "ΣΕΠΟΠΕ"
397.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΗΔΕΙΩΝ "Η ΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ"
398.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ "ΟΙ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ"
399.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΗΔΕΙΩΝ "Ο ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ"
400.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΣΣΠΕ)

Το Πατριωτικό Μέτωπο, ζητά προκαταβολικά συγγνώμη, αν διέφυγε της προσοχής μας, κάποιο κόμμα, κίνημα ή φορέας, με αντιμνημονιακό προσανατολισμό. Είμαστε στη διάθεση όλων, για την οποιαδήποτε διόρθωση.

Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr  mailto:pametopo@gmail.com

*** Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.(Μας θυμίζει τίποτα;)Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του...

ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού.
(Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να ...συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις...)Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει;)Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν...)Για να μην τα πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου.
Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας, είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού που τα κατέγραψε:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
(όπα...)2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες. (αμάν...)3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια. (και όχι τα βουνά...).
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
(από τότε έ...)5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.(ΦΠΑ δεν είχε τότε...)6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. (έλα...)7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους. (είχε ο Λοβέρδος προ-προπάππου τότε;)
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
(πιθανόν να έφερναν ξένους...)9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. (ε, όχι, αυτό όχι...)10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης. (ερχόμαστε δεύτεροι...)11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. (αθάνατη Ελλάδα...)

(Είναι να τρελλαίνεσαι, είναι δυνατόν να αντέγραψαν οι τωρινοί ένα τόσο παλιό σχέδιο, μια που δεν είχαν άλλες ιδέες;)

Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; για ποιούς;
Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ:
Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλήρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη, το 1893.
Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
Μήπως πρέπει να αναλογιστούν σοβαρά οι εντός και εκτός αρμόδιοι, τι ανάλογο μπορεί να συμβεί και με το τωρινό μνημόνιο...Έτσι για να ταιριάξει κι' αυτό με το τότε...

*** «Ελληνοφρένεια» για Τσίπρα –Κουβέλη. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα η συμμετοχή μας στην Ευρώπη για να υπάρχει ένα πιάτο φαΐ.  Εκεί φτάσατε σύντροφοι;;; http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0XxCz4qDIa8!

Επέλαση Καμμένου στη Β' Αθήνας, καταρράκωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Εκτός ο ΛΑΟΣ. http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=38163&Itemid=131

Λουκέτο στον ΟΕΔΒ ελέω κρίσης!‏ http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=38033&Itemid=160

Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ - Αξιούμεν Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.http://fanoulla.koukouvagia.com/?p=170

Thessaloniki‏ http://www.wow.gr/projects/thessaloniki/index.htm

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ MEDIA ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ.
Στίχοι: Ευαγόρα Παλληκαρίδη
http://www.youtube.com/watch?v=2e3HTu2q2qI


Ο Πούτιν στο Άγιον Όρος

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΦΤΩΧΟΙ ΛΑΟΙ.... Είναι γνωστή η άνιση κατανομή του πλούτου στον πλανήτη. Το συγκεκριμένο βίντεο συμπεριλαμβάνει και ενδιαφέροντα στοιχεία για την παραγωγή και ''διάθεση" των προϊόντων σε πολλές χώρες της Αφρικής. Θα δείτε π.χ. πώς καλλιεργούν τα τριαντάφυλλα, που χρειάζονται τόνους νερού, την ώρα που τα παιδιά πεθαίνουν από την έλλειψή του. http://player.vimeo.com/video/37169808

Νόµιµη µίζα 4% και 432.000 ευρώ υπέρ υπαλλήλων της Βουλής! http://www.greece-salonika.blogspot.com/2012/03/4-432000.html


Ο μασκαράς ο Σαμαράς, τώρα γλείφει εκεί που έφτυνε. http://www.capital.gr/News.asp?id=1457448

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο Μέγας Αριστερός (με την 735 BMW) και υπερασπιστής(;) των απανταχού φτωχών Λάκης Λαζόπουλος με τον Alpha έχουν ως εξής:
Ζητάει για τη νέα σεζόν......... 5.100.000 για 30 εκπομπές.
Δηλαδή 170.000...ευρώ ανά εκπομπή.
Με δεδομένο ότι ο καθαρός χρόνος (εκτός διαφημίσεων) είναι περίπου 2 ώρες, αυτό σημαίνει ότι το "ταλέντο" Λάκη του Αριστερούλη εκτιμάται από τον ίδιο σε 1.416 ευρώ ανά λεπτό!
Χωρίς να υπολογίζεται το added value και τα "παράπλευρα έσοδα" όπως π.χ. η τζάμπα διαφήμιση του θεάτρου του ή οι πωλήσεις δικαιωμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Λάκης ο Αριστερούλης πούλησε τα δικαιώματα προηγουμένων εκπομπών σε εκδοτικό οίκο για ...μόλις 7.000.000 ευρώ (Επτά Εκατομμύρια Ευρώ!!!)

Υ.Γ.: Κι εσύ Έλληνα (μακακα όπως σε λέει ο Λάκης ο Αριστερούλης) κάθεσαι και βλέπεις τον "φίλο" του λαού και την προπαγάνδα του..και το χειρότερο όλων... τον πιστεύεις...

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: