Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ενημέρωση Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Σαββατο-κύριακο 26 , 27 Μαϊου 2012

Ενημέρωση - Μένουμε και  Βλέπουμε  Ελλάδα Σαββατο-κύριακο 26 , 27 Μαϊου  2012  :
Διασκέδαση στο κέντρο "Νεράϊδα" Αγίου Νικολάου Νεάπολης Λακωνίας 2012



Το  ποντικάκι  μας   ενημερώνει ! :

*** Με εξαφάνιση κινδυνεύει το τσάι του βουνού
~  Έως και 5 τόνους μπορούν να αποψιλώσουν
επιτήδειοι μέσα σε μια... καλή χρονιά
* Η ορθή συλλογή του γίνεται την περίοδο της ανθοφορίας του (Ιούνιο με Ιούλιο) και κόβεται μόνο το στέλεχος με τα άνθη ώστε να εξασφαλιστεί ο πολλαπλασιασμός του είδους μέσω των σπόρων
Η οικονομική κρίση και η ακριβή τιμή οδηγούν Αλβανούς και Έλληνες στην αποψίλωση του Sideritis raeseri - πρόκειται για το γνωστό σε όλους τσάι του βουνού - από την περιοχή των Πρεσπών. Η ζήτηση για το είδος είναι μεγάλη καθώς το ματσάκι (περίπου 50 γραμμάρια) πωλείται έναντι ενός ευρώ.
 
«Παρατηρήσαμε ότι πολλοί Αλβανοί περνούν παρανόμως τα σύνορα και συλλέγουν τεράστιες ποσότητες τσαγιού. Μάλιστα στη βιασύνη τους _ για να αποφύγουν τη σύλληψη _ ξεριζώνουν τα φυτά, ή τα κόβουν πριν την ανθοφορία με συνέπεια να καταστρέφουν τους πληθυσμούς του είδους», λέει στο «Βήμα» ο Δρ. δασολόγος - φυτοκοινωνιολόγος Γιώργος Φωτιάδης, επιστημονικός υπεύθυνος της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα GEF/ UNDP «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Οικοσυστημάτων στη Λεκάνη των Πρεσπών σε Αλβανία, ΠΓΔΜ και Ελλάδα».
Η οικονομική κρίση ωστόσο, οδήγησε τελευταία και πολλούς Έλληνες στο κυνήγι του τσαγιού, όπως υποστηρίζει ο κ. Φωτιάδης. «Εκτιμούμε ότι σε μια καλή χρονιά μπορεί να συλλέγουν από την περιοχή των Πρεσπών έως και πέντε τόνους. Υπάρχει αστυνόμευση αλλά οι εκτάσεις είναι απέραντες. Μια λύση ίσως θα ήταν η έκδοση ειδικής κάρτας για τους συλλέκτες», αναφέρει.
Σύμφωνα με οδηγία της δασικής υπηρεσίας η συλλογή Sideritis raeseri (το είδος φύεται μόνο σε Ελλάδα, Αλβανία και ΠΓΔΜ) για εμπορικούς σκοπούς απαγορεύεται. Επιτρέπεται ωστόσο για προσωπική χρήση _ περίπου δύο με τρία ματσάκια ανά άτομο.
Η ορθή συλλογή του γίνεται την περίοδο της ανθοφορίας του (Ιούνιο με Ιούλιο) και κόβεται μόνο το στέλεχος με τα άνθη ώστε να εξασφαλιστεί ο πολλαπλασιασμός του είδους μέσω των σπόρων. * Για την αποτελεσματική προστασία του είδους, πρόσφατα καταρτίσθηκε Σχέδιο Δράσης με τη συνεργασία επιστημόνων και από τις τρεις χώρες. «Αυτό δεν αρκεί όμως. Πρέπει να περάσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις. Να βρούμε τις απαιτούμενες επιδοτήσεις αλλά και αγρότες οι οποίοι ενδιαφέρονται να το καλλιεργήσουν. Δεν είναι εύκολο. Πάντως υπάρχει μια κινητικότητα. Υπολογίζουμε ότι η παραγωγή για κάθε στρέμμα είναι περίπου 1.000 κιλά φυτού», επισημαίνει ο κ. Φωτιάδης.
Το πλεονέκτημα της καλλιέργειας τσαγιού, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι δεν απαιτούνται γόνιμα εδάφη. «Η καλλιέργεια δεν γίνεται σε γόνιμα εδάφη αλλά σε χωράφια που έχουν καταστραφεί από μακροχρόνια χρήση ή σε βραχώδη λιβάδια. Οπότε δεν πρόκειται για καλλιέργεια που γίνεται σε βάρος άλλων παραδοσιακών για την περιοχή καλλιεργειών», σημειώνει.
Ένα αφέψημα … δια πάσαν νόσο
Το γένος Sideritis (προέρχεται από την ελληνική λέξη «σίδηρος», εξαιτίας της περιεκτικότητας του τσαγιού σε αυτό το στοιχείο) περιλαμβάνει περί τα 150 είδη και υποείδη τα οποία ευδοκιμούν κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο. Περίπου δέκα φύονται στην Ελλάδα, ωστόσο δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για αυτά.
Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα από τα είδη αυτά έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Ωστόσο στην παραδοσιακή ιατρική το αφέψημα από τσάι του βουνού χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της βρογχίτιδας, την ανακούφιση του κοινού κρυολογήματος, του βήχα, των πόνων της κοιλιάς κ.λπ.


***   Ελαιόλαδο
~ Ελπίδες για καλύτερες τιμές παραγωγού φέρνει η αποθεματοποίηση  
* Ξεκινά η διαδικασία ιδιωτικής αποθεματοποίησης εξαιρετικά παρθένου και παρθένου ελαιολάδου, συνολικής ποσότητας 100 χιλ. τόνων, για όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες της ΕΕ, μετά τη δημοσίευση του εκτελεστικού κανονισμού που αφορά στην προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού.
Η πρώτη μερική δημοπρασία αρχίζει στις 31 Μαΐου 2012 και λήγει στις 5 Ιουνίου 2012 και η δεύτερη αρχίζει στις 6 Ιουνίου 2012 και λήγει στις 19 Ιουνίου 2012.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναπολέων Μαραβέγιας, «υπάρχουν σημαντικά αποθέματα ελαιολάδου τα οποία συμπιέζουν τις τιμές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εφαρμογή του μέτρου της ιδιωτικής αποθεματοποίησης, ανεξάρτητα από το αν θα αξιοποιηθεί στην Ελλάδα, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στις τιμές παραγωγού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση». 

*** Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ
~ Είκοσι πέντε δισ. ευρώ για τη στήριξη των καταθέσεων
* Στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης,  που πολλοί κατηγορούν και πολλοί θέλουν να καταγγείλουν, έχουν δοθεί στην Ελλάδα και βρίσκονται σε λογαριασμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας 25 από τα 50 συνολικά δισ. ευρώ που προβλέπονται, για τη στήριξη των Τραπεζών, δηλαδή ουσιαστικά για τη στήριξη των καταθέσεων των Ελληνίδων και των Ελλήνων που βρίσκονται στις ελληνικές Τράπεζες.
Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί, προτείνει και αγωνίζεται να γίνει η εκταμίευση των ποσών αυτών με τους όρους που προβλέπει η νομοθεσία, με όλες τις εγγυήσεις που απαιτούνται ώστε τα χρήματα αυτά τελικά να βοηθήσουν τη ρευστότητα στην αγορά, τις επενδύσεις, τις επιχειρήσεις, την καταπολέμηση της ανεργίας.
 
Αλλά πρέπει να τοποθετηθούν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις στο μείζον αυτό ερώτημα. Συμφωνούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να εκταμιευτούν αυτά τα 25 δισ. ευρώ για τη στήριξη των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών; Για τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και άρα της ανάπτυξης; Για την καταπολέμηση της ανεργίας; Όσοι έχουν επιφυλάξεις για τη δανειακή σύμβαση και δεν τη θέλουν και την κατηγορούν και τη θεωρούν ως κάτι που πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη, θέλουν να πάρουμε τα λεφτά; Ή νομίζουν ότι θα παίρνουμε τα λεφτά αλλά θα βρισκόμαστε εκτός του πλαισίου του σύμβασης, χωρίς να υπάρχει η νομική και πολιτική βάση της σύμβασης αυτής;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τον κάθε Έλληνα πολίτη. Γιατί η υπόσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αφορά όχι τους μεγαλοτραπεζίτες και τους μεγαλομετόχους, αλλά τους μικροκαταθέτες, αφορά όλους τους επιχειρηματίες που ψάχνουν να βρουν κεφάλαια κίνησης μέσα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Αυτά τα ζητήματα στην πραγματικότητα αφορούν ανέργους και εργαζόμενους. Γιατί χωρίς επιχειρήσεις, χωρίς οικονομία που να στέκεται στα πόδια της, θα πολλαπλασιαστεί δραματικά το πρόβλημα της ανεργίας και βεβαίως η χώρα θα πέσει σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση.
 
** ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Φιλικό : Ελλάδα  -Σλοβενία  1-1 (1-0) .-
* Τα γκόλ : 8΄ Βασίλης Τοροσίδης  , 87΄ Κούρτιτς .- ^


*** Υπουργείο Οικονομικών
~ Zήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων από τις εφορίες,
το ΣΔΟΕ και τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς
* Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω της υστέρησης που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού η οποία επιχειρείται να περιορισθεί αφενός μέσω της εντατικοποίησης των ελέγχων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αφετέρου μέσω του περιορισμού των δημοσίων δαπανών.
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπάρχουν εκτιμήσεις ότι αν συνεχισθούν οι σημερινοί ρυθμοί είσπραξης των εσόδων τότε η συνολική υστέρηση των εσόδων στο τέλος του έτους μπορεί να φθάσει το 1,3 δισ. ευρώ. Ήδη τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Απρίλιο σημείωσαν πτώση η οποία διευρύνεται το Μάιο και δεν αποκλείεται να υπερβεί τελικά το 15% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.  
Η βαθιά ύφεση στην οικονομία, η φοροδιαφυγή και η πολιτική αβεβαιότητα που προκαλεί φαινόμενα καθυστερήσεων στην πληρωμή των υποχρεώσεων των φορολογούμενων και στην υποβολή των δηλώσεων είναι οι αιτίες στις οποίες αποδίδεται η αρνητική επίδοση στα έσοδα ενώ από την άλλη πλευρά κίνδυνοι υπερβάσεων εντοπίζονται και στις δαπάνες του προϋπολογισμού οι οποίες διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους.
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στις εφορίες, στο ΣΔΟΕ και στους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εντατικοποίηση των ελέγχων ενώ στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αποστολή ειδοποιητηρίων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε οφειλέτες του δημοσίου - ακόμη και για χρέη κάτω των 500 ευρώ - να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους ώστε να αποφύγουν κατασχέσεις και άλλα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος τους. Επίσης το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αποστείλει επιστολές την ερχόμενη εβδομάδα σε επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν αδρανή μπλοκ παροχής υπηρεσιών με την οποία θα τους γνωστοποιεί ότι αν δεν κινήσουν τις διαδικασίες για το κλείσιμο των βιβλίων τους άμεσα, θα επιβαρυνθούν με την έκτακτη εισφορά των επαγγελματιών ύψους 500 ευρώ για το 2012.
Παράλληλα το υπουργείο εξετάζει να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις επιχειρήσεις και για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα που λήγει στο τέλος Μαΐου. Ανάλογη παράταση εξετάζει και για την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων που λήγει στις 15 Ιουνίου προκειμένου να αντιμετωπισθούν και με αυτόν τον τρόπο οι καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλών και των φόρων των φορολογούμενων.

***  Σχολή Αλγόριθμος
~ Οι νικητές του Μαθητικού Διαγωνισμού πληροφορικής στη Μεσσήνη
* Ολοκληρώθηκε στις 18 Μάιου στη Μεσσήνη ο 12ος Μεσσηνιακός Διαγωνισμός Πληροφορικής που διοργάνωσε η σχολή «Αλγόριθμος». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές 9 έως 14 ετών από τη Μεσσηνία. Οι συμμετέχοντες σε διάρκεια 40 λεπτών έπρεπε να δημιουργήσουν σε εφαρμογή δημιουργίας πολυμέσων στον υπολογιστή, ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό έργο. Στη πρώτη κατηγορία (9-11 ετών) το ψηφιακό έργο αφορούσε το περιβάλλον ενώ στη δεύτερη κατηγορία (12-14 ετών) το ψηφιακό έργο σχετιζόταν με τις νέες τεχνολογίες. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ο διαγωνισμός διήρκησε τρεις ημέρες (16-18 Μαΐου). Το πρώτο βραβείο θα λάβουν οι μαθητές: Ματέους Μαρκόπουλος, Παναγιώτα Μαλλιαρού και Αφροδίτη Ρούτση.  Έπαινο απέσπασαν οι μαθητές: Αμαλία Ηλιοπούλου, Δημήτρης Μαρκόπουλος  Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκη Μαλλιαρού και Καλλιόπη Μιχαλοπούλου. Τους νικητές ανέδειξε τριμελής επιτροπή, ενώ την ευθύνη για τη διεξαγωγή είχε ο διευθυντής της  σχολής Γιάννης Λάσκαρης.


***  Δήμος Δυτικής Μάνης
~ Kαθαριότητα με τη συνεργασία σχολείων του Κάμπου και της Στούπας
* Ο Δήμος Δυτικής Μάνης, συνεπής στις δράσεις που αναπτύσσει για την προστασία του περιβάλλοντος και την καθαριότητα, χθες σε συνεργασία με σχολεία του Κάμπου και της Στούπας, συμμετείχε σε καθαρισμούς περιοχών του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαρίστε τη Μεσόγειο».
Συγκεκριμένα και σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Μάνης καθαρίστηκε η παραλία της Στούπας από μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και η παραλία της Καλόγριας από μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης, τους οποίους συνόδευαν δάσκαλοι και ο διευθυντής του σχολείου κ.  Κωνσταντίνος Καμπούρος.
Παράλληλα, οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Κάμπου συνοδευόμενοι από δασκάλους και το διευθυντή του Σχολείου, κ. Παναγιώτη Ζαχαρέα, προχώρησαν σε καθαρισμό της παραλίας της Σάντοβας.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Αλέξανδρος Ρουτζούνης συμμετείχε και συντόνισε τις παραπάνω περιβαλλοντικές δραστηριότητες.


***   Ανθοκομική Έκθεση
~  Μαθητές στις δραστηριότητες που οργανώθηκαν από το ΚΠΕ Καλαμάτας
* Με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν μαθητές από σχολεία της Καλαμάτας, στις δραστηριότητες που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από το ΚΠΕ Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 1ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας στο πάρκο «Σιδηροδρομικού Σταθμού». Τις δραστηριότητες παρακολούθησαν 40 μαθητές της Β’ τάξης, 40 μαθητές της Δ’ τάξης του 24ου Δ.Σ. Καλαμάτας και 40 μαθητές της Δ’ τάξης του 8ου Δ.Σ. Καλαμάτας. Οι δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν κατασκευές με ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά και παιδαγωγικά παιχνίδια, θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 28 Μαΐου, τις οποίες θα παρακολουθήσουν 96 μαθητές από διάφορα σχολεία της Καλαμάτας.

***  Τιμή στον Κωστή Τσικλητήρα σήμερα στο γήπεδο Πύλου
ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ!
Στo πλαίσιo των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου από τον Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στην Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης το 1912 ο Δήμος Πύλου Νέστορος και ο Αθλητικός Οργανισμός διοργανώνουν σήμερα δύο φιλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Στο Δημοτικό γήπεδο της Πύλου θα συναντηθούν στις 4.30 μ.μ. οι παιδικές ομάδες του Τσικλητήρα Πύλου και του Παμίσου Μεσσήνης. Στις 6 το απόγευμα η ανδρική ομάδα του τοπικού συλλόγου και επίλεκτοι ποδοσφαιριστές από τις υπόλοιπες ομάδες του Δήμου θα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να παίξουν κόντρα σε μια επαγγελματική ομάδα. Ειδικότερα θα υποδεχθούν ομάδα του Ατρόμητου Αθηνών.


*** Στο βάθος των πραγμάτων
~  Αν στο σχολείο υπήρχε τέχνηΤης Μαρίας Νίκα*  «Αν μέσα στο σχολείο υπήρχε περισσότερη τέχνη, η καθημερινότητά μας θα ήταν καλύτερη, θα ξεφεύγαμε από τη ρουτίνα και τη μονοτονία» μου είπε την περασμένη Δευτέρα ο Σωτήρης, υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Μόλις είχε βγει από το εξεταστικό κέντρο του 3ου Λυκείου Καλαμάτας, όπου είχε διαγωνιστεί στο μάθημα της Έκθεσης και με αφορμή κείμενο της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ είχε κληθεί να γράψει για τη σχέση των νέων με την τέχνη και πως το σχολείο μπορεί να συμβάλει σε αυτή.
Οι λέξεις «ρουτίνα» και «μονοτονία» με πήγαν τουλάχιστον δυο δεκαετίες πίσω. Θυμήθηκα τα δικά μου μονότονα σχολικά χρόνια. Δεν ξέρω αν η καθημερινότητα των μαθητών έχει γίνει πιο ποιοτική σήμερα και πόσο, στην εποχή μου πάντως, η σχέση σχολείου - τέχνης ήταν από τραγική έως ανύπαρκτη. Κάτι υποτυπώδη μαθήματα Καλλιτεχνικών και Μουσικής, μία ώρα (για την ακρίβεια 45 λεπτά) την εβδομάδα, τα οποία θεωρούνταν «η ώρα του παιδιού!». Δηλαδή, η ώρα του χαβαλέ και της πλάκας.
Αυτή ήταν όλη κι όλη η καλλιτεχνική παιδεία που προσέφερε το ελληνικό δημόσιο σχολείο. Δεν ξέρω αν έφταιγε μόνο ο τρόπος διδασκαλίας ή και η αντιμετώπιση από τους μαθητές, όμως ουσιαστική δουλειά δε γινόταν. Δεν θυμάμαι καν να υπήρχε δανειστική βιβλιοθήκη στο χώρο του σχολείου.
Όσες δε οικογένειες ήθελαν τα παιδιά τους να έρθουν σε επαφή με την τέχνη, έπρεπε να το κάνουν εκτός σχολείου και να πληρώσουν. Σαν να επρόκειτο για κάτι έξτρα, μια πολυτέλεια, κάτι μη απαραίτητο. Ό,τι δηλαδή πάνω - κάτω συμβαίνει και τώρα.
Όμως, θα ήμασταν άραγε οι ίδιοι άνθρωποι αν στο σχολείο είχαμε έρθει σε επαφή - με ουσιαστικό τρόπο - με τη Λογοτεχνία, την Ιστορία της Τέχνης, τη Μουσική, το Χορό, τα Εικαστικά; Θα αντιμετωπίζαμε με τον ίδιο τρόπο τη ζωή και τους άλλους ανθρώπους, ακόμη και την κρίση που ζούμε σήμερα; 


*** Έρκος οδόντων
~  Debate μεταξύ τους
* Του Δημήτρη Γιατράκου
Το τοπίο από τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο επιχείρησε να ξεδιαλύνει προχθές ο Γ. Δραγασάκης, καθώς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει πολιτικά και όχι νομικά το Μνημόνιο.
Και αντί να καθαρίσει το τοπίο προκλήθηκε βαρομετρικό χαμηλό, που εμποδίζει να δεις ακόμη και τη μύτη σου. Και τούτο  γιατί ο  κ. Δραγασάκης είπε πως «αυτό σημαίνει ότι κάποιες πτυχές θα καταργηθούν, κάποιες άλλες θα τις διαπραγματευτούμε και υπάρχουν και άλλες που πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις». Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό του, το γράφω και το εννοώ, έμεινα ενεός. «Κάγκελο», μ’ άλλα λόγια.
Ωστόσο, ο κ. Δραγασάκης δεν απάντησε στο ερώτημα αν αυτό αποτελεί κεντρική επιλογή του κόμματός του και πότε προέκυψε αυτή η αλλαγή στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή, λοιπόν, καθημερινά ακούμε έπεα πτερόεντα από την πλευρά των στελεχών του, μήπως,  αντί debate Τσίπρα –Σαμαρά, θα έπρεπε πρώτα να γίνει ένα ή και δυο , γιατί με το ένα, πιστέψτε με,  δε θα βγει άκρη, μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ; Κι αυτό για να κατανοήσουμε εμείς οι κοινοί θνητοί την πολυπλοκότητα και το βάθος αυτών των στελεχών-δεξαμενών σκέψης, ώστε να γνωρίζουμε, όταν, εν τέλει, ο κ.Τσίπρας βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ. Σαμαρά ή τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τι ισχύει και τι όχι;
Μεταξύ μας, καθόλου δε με χαλάει που ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Μακάρι και να κυβερνήσει, γιατί οι δυο άλλοι , ως κόμματα, μούσκεμα τα έκαναν. Οπότε , γιατί όχι και αυτός. Επειδή όμως οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά , όπως το 1981 που κυβέρνησε το αριστερό ,τότε, ΠΑΣΟΚ με το χρήμα και τα δανεικά να ρέουν άφθονα, πρέπει να γνωρίζουμε λεπτομερώς τις θέσεις του, μιας και τώρα όχι μόνο δεν υπάρχει σάλιο αλλά χρωστάμε και 350 δισ. ευρώ.
 Κι αν πεισθούμε πως θα ζήσουμε μια δεύτερη μεταπολίτευση με υψηλούς μισθούς, χωρίς υποχρεώσεις, μες την καλή χαρά και την ευδαιμονία κι εμείς μαζί τους. Αν είναι τόσο μάγκες και μας βγάλουν απ’ το αδιέξοδο, γιατί όχι; 
 
** *** OI   ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ  ΤΗΣ  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ  :
 * Προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και «ντέρμπι» με τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αύριο στον κυριακάτικο Τύπο. Η ΝΔ προηγείται από 1,1 έως 5,7 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ, με εξαίρεση την εμφανιζόμενη υποχώρηση της δύναμης του....ΚΚΕ, δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων κομμάτων και ο συνασπισμός Δράση και Δημιουργία Ξανά, βρίσκεται κοντά στο όριο της εισόδου στην επόμενη Βουλή ως το όγδοο κόμμα. Αναποφάσιστοι  -Δεν απαντούν   10,8 % .-
~ Ειδικότερα..
σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 25,8% έναντι 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακλουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 6,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.
* Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 4,6%.
~ Προβάδισμα 3 μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της ΜARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, καθώς συγκεντρώνει το 25,2% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά μαζί με τη Δράση με 3,8%.
* «Ντέρμπι» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη REAL NEWS καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%. Στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με την ίδια εταιρία, η ΝΔ έχει περάσει μπροστά συγκεντρώνοντας το 42,9% από το 33,1% που ήταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 41,7% έχει πέσει στο 35,8%.~ Προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στο ερώτημα για το ποιός από τους δύο διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με την ALCO τον Πρόεδρο της ΝΔ επιλέγει το 42% έναντι 24% του κ. Τσίπρα.
~  Σύμφωνα με την MARC, το 64,8% των πολιτών εκτιμά πως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε σκληρή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, την ώρα που το 21,1% ζητά την ακύρωση της συμφωνίας και την καταγγελία του Μνημονίου. Η μεγάλη πλειοψηφία (87,8%), εξάλλου, ζητεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την MRB. -



*** VIDEO - ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ..ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ! :
Ι.Μ. Παναγιά  Αγίας Μόνης Κυθήρων  2012


~ ** 210.- Αφήγηση γιά ΓΥΘΕΙΟ Λακωνίας 2012 :

~ http://www.youtube.com/watch?v=oCya4eb56rw  ,

 ~

*** 135. - αφήγηση για ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ Λακωνίας 2012 :

~ http://www.youtube.com/watch?v=7suwk9Jeg8s  ,


~

** 163 - Καταρράκτης Φόνισσας Μυλοπόταμου Κυθήρων :

 ~ http://www.youtube.com/watch?v=bji0UQU52Rc  ,


~

*** 164. - Μυλοπόταμος Κυθήρων καταρράκτης «Φόνισσας» 2012 : ~

~ http://www.youtube.com/watch?v=k4bJreSq71k  ,


~

*** 091. - Αγία Μόνη (Παναγίας) Κυθήρων 2012 :

~ http://www.youtube.com/watch?v=RqZy6J0DNLU  ,


~

** 122.- Μηχανισμός Αντικυθήρων 2012 :

~ http://www.youtube.com/watch?v=BEqA-jS1GMg  ,


~

*** 121. Μηχανισμός Αντικυθήρων 2012 :

 ~ http://www.youtube.com/watch?v=PY7OS39jJ90  ,


~

** 120.- ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ μηχανισμός :

~ http://www.youtube.com/watch?v=h_L_rd61rYo  ,




 ~** 095.- Παναγία Αγίας Μόνης Κυθήρων 2012 :

~  http://www.youtube.com/watch?v=SU5Meau2qJU  ,


  



***
 
  
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2012 :
*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html , 1η   του  ΜΑΪ  2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-                                                                            ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html ,  Στο    αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  3 Μαρτίου  2012 ,- 
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html , Στο αγιάζι της  Σαββατιάτικης  ενημέρωσης 5  Μαϊου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή  6  Μαϊου 2012 Ώρα  ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  7 Μαϊου  2012  .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/05/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 8 Μαϊου 2012  .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/8-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/05/9-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  9  Μαϊου  2012 .-
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/11-2012.html , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/12-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης  Σάββατο 12 Μαϊου  2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/13-2012.html , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 13 Μαΐου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/15-2012.html  , Στο  αγιάζι της Μεσσηνιακής  Ενημέρωσης 15  Μαϊου  2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/15-2012.html , Ενημέρωση Ελληνικής πολιτικής τριημέρου μέσα από Βίντεο Τρίτη 15 Μαϊου 2012 .-

  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/16-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετάρτη 16 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/17.html  , Στο  αγιάζι  της καθημερινής μας  ενημέρωσης Πέμπτη  17 Μαϊου  2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/05/22-2012.html , Μένουμε Ελλάδα  και  Βλέπουμε  Ελλάδα Δευτέρα 21 Μαϊου  2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/20-2012.html?spref=fb , Στο  αγιάζι  της τριήμερης ενημέρωσης  Παρασκευή  Σάββατο  Κυριακή  20 Μαϊου  2012.-
Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Δευτέρα   21 Μαϊου  2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/05/22-2012.html  , ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Τρίτη 22 Μαϊου 2012  .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/05/24-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενηγμέρωσης Πέμπτη  24  Μαϊου  2012 .- 
 ~*** Στην  καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή  25  Μαϊου  2012  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/05/25-2012.html .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/05/26-2012.html Σάββατο  26  Μαϊου  2012 στην ενημέρωση .-

~**  
~**  http://www.youtube.com/ekloges12?feature=etp-gd-gre&gclid=CNyoureSwa8CFYEKfAodD13Fyw  , ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 .-


 ~*** 096.-   Εντός εκκλησίας Αγίας Μόνης στα Κύθηρα 2012 :

~ http://youtu.be/1h9HVPSPpIg

,

** ~** 102. --- Από ψηλά τα Κύθηρα 2012 :
~  http://www.youtube.com/watch?v=1PpXkt7gRwE  ,




~ ~** 107. - Από Αγία Μόνη τα Κύθηρα 2012 :

~  http://www.youtube.com/watch?v=xCvvZbDCkpU  ,


~** 089. - Τραγουδάμε στα Κύθηρα 2012 :

 http://www.youtube.com/watch?v=9yCWFbMNGmM  ,



~** 091. - Διασκέδαση -Τραγούδια 2012 :

~  http://www.youtube.com/watch?v=Ohoptig_Jts  ,



~** 092. - Στο πλοίο από Κύθηρα 2012 :
~ http://www.youtube.com/watch?v=0z-i5qyfCa0  ,




~** 093. - Νεάπολη Λακωνίας 2012 φαγητό :

~   http://www.youtube.com/watch?v=P9NgpaqigaA  ,



~** 122. - Aβλέμονας Κυθήρων 2012 :

~ http://www.youtube.com/watch?v=KXg6MFtxuSU ,



~** 123. - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΒΛΕΜΟΝΑΣ 2012 :

~  http://www.youtube.com/watch?v=oLMCwLRylnI  ,



~** 124. - Στο ψαροχώρι Αβλέμονας 2012 :

~  http://www.youtube.com/watch?v=W1_YuKDHQAQ  ,



~** 125.- Στον Αβλέμονα Κυθήρων 2012 :

~  http://www.youtube.com/watch?v=N-nw6zaGQ10  .



~

Δεν υπάρχουν σχόλια: