Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

To αγιάζι της Δευτέρας στην ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2012


To  αγιάζι  της  Δευτέρας στην  ενημέρωση  10  Δεκεμβρίου  2012  :

                              ΚΑΛΗΜΑΡΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Το  ποντικάκι   κοντά  μας !  :
***
~**    Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τους Βαλκανικούς Πολέμους  : 
Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τους Βαλκανικούς Πολέμους
*  Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το βράδυ η έκθεση κειμηλίων των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913) που διοργανώνει ο  Δήμος Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο, μέχρι την Πέμπτη.
Η έκθεση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων και την επαναλειτουργία του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, το Δήμο Πειραιά, την ΕΡΤ, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και την εφημερίδα "Θάρρος".
Στην εκδήλωση μίλησε ο ιστορικός Μάριος Αθανασόπουλος και προβλήθηκε σχετική ταινία.

~** Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 Λεπτά :
** http://elladasimera.blogspot.gr/  ,
** http://youtu.be/QeIu2CtyMOs  ,

 
***  Ορκίστηκαν 1.489 νεοσύλλεκτοι στο Διακλαδικό Τρίπολης  :
Ορκίστηκαν 1.489 νεοσύλλεκτοι στο Διακλαδικό Τρίπολης
* Ορκίστηκαν την Παρασκευή 1.489 νεοσύλλεκτοι  στο Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης Νεοσυλλέκτων, στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη.
Ορκίστηκαν 507 οπλίτες του Στρατού Ξηράς, 457 ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού και 525 σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας.

*** Επίσκεψη παιδιών από τους Γαργαλιάνους στο Μουσείο :
Του  Κώστα Μπούρα  στην Ελευθερία .
Επίσκεψη παιδιών από τους Γαργαλιάνους στο Μουσείο
* Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων με τις δασκάλες τους. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από όσα είδαν και άκουσαν, ενώ τους περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη. Φτάνοντας εκεί είδαν πολλά ζωάκια, λυχνάρια, αγγεία, ειδώλια, ψηφιδωτά, ενώ στην αίθουσα δραστηριοτήτων ζωγράφισαν ζωάκια τα οποία κόλλησαν σε καλαμάκια που πήραν μαζί τους. Στους μικρούς μαθητές διάβασαν και μια ιστορία την οποία είχαν στείλει στο μουσείο τα παιδιά του νηπιαγωγείου τους πέρυσι όταν ήταν στο προνήπιο.

*** Πρεμιέρα χθες στο ΔΗΠΕΘΕΚ: “Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες”  :
Πρεμιέρα χθες στο ΔΗΠΕΘΕΚ: “Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες”
* Πρεμιέρα έκανε χθες το μεσημέρι η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ “Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες”.
Το κλασικό έργο του Ιουλίου Βερν ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, σε σκηνοθεσία-διασκευή της Κλεώνης Φλέσσα για μικρούς και μεγάλους. 
Σκηνικά-κοστούμια Αρτεμις Τσιτούρα, μουσική Νίκος Ξανθούλης. 
Παίζουν οι ηθοποιοί Ηλέκτρα Καρτάνου, Γιάννης Κουμούνδρος, Δημήτρης Οντος, Γιώργος Πασσάκος και Γιώργος Τσαπόγας.
 • Παραστάσεις για το κοινό θα δίνονται τις Κυριακές στις 12 το μεσημέρι. Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία, καθημερινά τις πρωινές ώρες.


*** Αρωμα γυναίκας στο συνέδριο της "Εξπρές"  ¨:
Της  Γιούλας  Σαρδέλης
Αρωμα γυναίκας στο συνέδριο της "Εξπρές" (φωτό)
* Αρωμα γυναίκας είχε η επιτυχημένη εκδήλωση της εφημερίδας "Εξπρές" που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στην Καλαμάτα, σε χώρο του "Elite City Resort".
Η εσπερίδα  αυτή εντασσόταν στον κύκλο ετήσιων εκδηλώσεων "Leaders of the new Economy – Ηγέτες της νέας Οικονομίας" και είχε θέμα "Γυναίκα επιχειρηματίας: Δύναμη δημιουργίας με πίστη στην παράδοση και όραμα για την ανάπτυξη".
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Ζέττα Μακρή. Στους παρευρισκόμενους μίλησαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους οι: Γιώργος Καλοφωλιάς διευθύνων σύμβουλος "Εξπρές - Εκδοτική - Εκτυπωτική" Α.Ε. Ανδρέας Βρης δημοσιογράφος, διευθυντής υποκαταστήματος Δυτικής Ελλάδος - Πελοποννήσου - Ηπείρου. Δανάη Μπεζαντάκου πρόεδρος i-for-U Greek Mentoring Network., Μαρία Παπάζογλου διευθύντρια της εταιρείας δημοσίων σχέσεων και τουριστικού μάρκετινγκ "My Publics". Παναγιώτα Βλάχου συνιδρύτρια της κορινθιακής εταιρείας Fereikos-Helix. Κίττυ Πανουργιά Ευρωπαία πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας - διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γενεύης. Πόλα Κούλη αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Καλαμάτας. Θανάσης Κυριαζόπουλος σύμβουλος επιχειρήσεων. Γεωργία Χριστοδούλου πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας. 
Χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης μίλησε για τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι γυναίκες και απάντησε σε σχόλια προηγούμενων ομιλητών, λέγοντας πως το Επιμελητήριο στηρίζει όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως φύλου του ιδιοκτήτη - διευθυντή τους.
Ο Γιώργος Καλοφωλιάς ξεκίνησε λέγοντας πως η "Εξπρές" εδώ και 30 χρόνια διοργανώνει τέτοιες ημερίδες στην ελληνική περιφέρεια. "Οι περιφέρειες δεν έχουν καταλάβει τις δυνατότητές τους. Εχουμε δυνάμεις που μένουν αναξιοποίητες και η κύρια δύναμή μας είναι η γυναίκα. Η γυναίκα έχει μια μοναδική πρακτική δυνατότητα. Πρέπει απλώς να οργανώσουμε τη δύναμη που έχουμε"! 
Ο Ανδρέας Βρης ξεκίνησε λέγοντας πως από τέτοιες εκδηλώσεις, σκοπός είναι να φεύγουν οι συμμετέχοντες πιο πλούσιοι σε γνώσεις. «Η "Εξπρές" πάντα πίστευε και πιστεύει στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας» εξήγησε. Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα την κ. Μακρή, διαβάζοντας πρώτα το βιογραφικό της. 
Η Ζέττα Μακρή εξέφρασε τη χαρά της που λαμβάνει μέρος σε μια τέτοια εκδήλωση και μίλησε για τις δράσεις της Γ.Γ. Ισότητας Φύλων, αναφέροντας το βασικό στόχο της στρατηγικής μέχρι το 2020. Αυτός αφορά όλα τα κράτη της ΕΕ και περιλαμβάνει την άρση των εμποδίων, την ώθηση της αυτοαπασχόλησης, της πράσινης επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. «Το Σεπτέμβρη του 2012 υπογράψαμε ένα έργο 9 εκ. ευρώ, για την αναβάθμιση και τη διατήρηση των θέσεων των αυτοαπασχολούμενων γυναικών. Αυτό το έργο αφορά περίπου 2.500 γυναίκες» είπε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας. «Εχουμε πολλά να ανατρέψουμε στο χώρο εργασίας της γυναίκας. Και ας μην ξεχνάμε και το ρόλο των προβαλλόμενων προτύπων» πρόσθεσε. «Ξέρουμε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν πανάκεια, είναι απλώς μια βοήθεια στις προσπάθειες των γυναικών και πως πολλά από τα όσα λέμε εξαρτώνται από τις γενικότερες συνθήκες. Χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια. Για εμάς είναι καλοδεχούμενη κάθε πρόταση πάντως», είπε η κ. Μακρή κλείνοντας.
«Οι γυναίκες έχουμε γίνει… της μόδας! Η κρίση έχει δώσει πολλές ευκαιρίες στις γυναίκες» είπε ξεκινώντας η Δανάη Μπεζαντάκου η οποία παρουσίασε ένα powerpoint με διάφορες δραστηριότητες της ίδιας και του σωματείου της, σε όλο τον κόσμο. 
Η Μαρία Παπάζογλου, καταγόμενη από τη Μεσσηνία, παρουσίασε τα βασικά πορίσματα της έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, τα οποία αφορούν τις γυναίκες, αλλά και πολλά παραδείγματα από γυναίκες που ασχολούνται με τον τουρισμό και που έχουν υλοποιήσει δικές τους ιδέες. «Οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν», κατέληξε.
Στο βήμα ανέβηκε η Παναγιώτα Βλάχου, η οποία παρουσίασε την επιχείρηση εκτροφής σαλιγκαριών «Fereikos-Helix» που έχει βραβευθεί για τις επιτυχίες της. Η κ. Βλάχου μίλησε για το πώς ξεκίνησε η ιδέα της, για τα εμπόδια που συνάντησε αρχικά, για τη μετέπειτα εξέλιξη, για τα ανοίγματα που πλέον έχει κάνει και σε άλλες χώρες και, τέλος, για την τυποποίηση των προϊόντων της εταιρείας. 
Η Κίττυ Πανουργιά σχολίασε πως όλες οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εργασία και την επιχειρηματικότητα είναι κοινά, σε όλες τις χώρες της ΕΕ. «Το κλειδί της επιτυχίας είναι η γυναίκα να γίνεται επιχειρηματίας από επιλογή» δήλωσε η κ. Πανουργιά και ανέλυσε το προφίλ της γυναίκας επιχειρηματία, ενώ μίλησε επίσης για την εξισορρόπηση της καριέρας και της οικογενειακής της ζωής και την άρση των στερεοτύπων.  
Η Γεωργία Χριστοδούλου που είπε πως μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες, αλλά από κάπου πρέπει να υπάρξει αισιοδοξία και -γιατί όχι;- από τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. «Εμείς οι γυναίκες τα έχουμε όλα», είπε μεταξύ άλλων!
Η Πόλα Κούλη προέτρεψε όλες τις γυναίκες να δώσουν τις κατάλληλες γνώσεις στα παιδιά της οικογένειας, για το τι είναι επιχείρηση, για το πώς λειτουργεί σωστά ένα νοικοκυριό, για το τι είναι το κάθε επάγγελμα. 
Στη συνέχεια ο Θανάσης Κυριαζόπουλος υπογράμμισε πως οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη τις γυναίκες, γιατί αυτές κατανοούν καλύτερα τις ανάγκες της κοινωνίας, αφουγκράζονται το ρυθμό τους. 
Στο τέλος της βραδιάς, τιμητική βράβευση δόθηκε στη Μεσσήνια επιχειρηματία Κατερίνα Κοτταρίδη, από την εταιρία "Κλήμης πυρηνοκάρβουνο", για την επιτυχημένη δραστηριότητά της.  

***  "Ξορκίζουν" την κρίση με μείωση των τιμών οι έμποροι της Καλαμάτας :
Με  την Κέλλυ  Δημητρούλια
"Ξορκίζουν" την κρίση με μείωση των τιμών οι έμποροι της Καλαμάτας
* Με χαμηλές τιμές προσπαθούν να προσελκύσουν τους καταναλωτές κατά την εορταστική περίοδο οι καταστηματάρχες της Καλαμάτας. Στην πλειοψηφία τους ισχυρίζονται πως έχουν μειώσει σημαντικά τις τιμές των προϊόντων τους, γνωρίζοντας την οικονομική αδυναμία του κόσμου αλλά και το γεγονός πως το δώρο Χριστουγέννων είναι σχεδόν ανύπαρκτο.
Ευελπιστούν πως θα υπάρξει κίνηση στην αγορά στη διάρκεια των γιορτών, Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη καλεί όλους τους συναδέλφους της να μειώσουν σημαντικά την ψαλίδα του κέρδους τους προκειμένου οι τιμές να είναι πιο προσιτές για τον κόσμο και τα μαγαζιά να κρατηθούν στην αγορά. "Ο καθένας με τα λίγα χρήματα που του απέμειναν προσπαθεί να αγοράσει αυτά που χρειάζεται. Κι εμείς έχουμε προσαρμόσει τις τιμές ανάλογα με το βαλάντιο του κόσμου. Εχουμε πολύ ωραία πράγματα σε χαμηλές τιμές. Είναι καλό όλοι οι συνάδελφοι να είναι συγκρατημένοι στα έξοδά τους και να μειώσουν το κέρδος τους για να κρατηθούν", παρατηρεί - και επισημαίνει ότι "δυστυχώς όλος ο εμπορικός κόσμος αιμορραγεί".
Η Γεωργία Τοτάκη από την "Υπεραγορά υποδημάτων" λέει πως πάντα είχε χαμηλές τιμές στο μαγαζί της και κατά τη γνώμη της δε φταίει μόνο η οικονομική κρίση για τη μείωση της δουλειάς, αλλά και των πλήθος των εμπορικών καταστημάτων. Αν και για την εορταστική περίοδο δεν περιμένει πολλά, "με προσιτές τιμές και ειλικρίνεια" λέει πως μπορεί να σταθεί ένα μαγαζί.
Η Μαρία Κότση από τη "Χρυσαλλίδα" είναι αισιόδοξη: "Και με λιγότερα θα επιβιώσουμε", σχολιάζει. Λέει πως ο κόσμος πρέπει να πάψει να φοβάται να βγει στα μαγαζιά καθώς υπάρχουν πολλά καλά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Για τις γιορτές περιμένει πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί, έστω και με λιγότερα.
Ο Παναγιώτης Μαρής βλέπει πως τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς αυξάνεται η ανεργία. Ο ίδιος 40 χρόνια στο εμπόριο τέτοια κρίση δεν έχει ξαναζήσει. Θεωρεί όμως πως μαγαζιά σαν το δικό του "με καλό εμπόρευμα σε καλές τιμές" θα επιβιώσουν. 
Η Κατερίνα και η Φωτεινή Αθανασοπούλου έχουν αλλάξει προμηθευτές προκειμένου το εμπόρευμά τους να είναι και καλό και οικονομικό, σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής. Φυσικά δεν περιμένουν η φετινή εορταστική περίοδος να πάει καλύτερα από την περυσινή, εύχονται όμως να είναι όλοι υγιείς και χαμογελαστοί.
Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος από το "Lifo" βλέπει πως είναι δύσκολα τα πράγματα φέτος, αφού και τα λιγοστά χρήματα που ίσως βάλουν στην τσέπη τους οι καταναλωτές θα πάνε στην... Εφορία, με συνέπεια και αυτά τα λίγα ευρώ να λείψουν από την αγορά. Ελπίζει όμως πως ο κόσμος θα κινηθεί και θα κάνει έστω τις απαραίτητες αγορές, αφού οι καταναλωτές μπορούν να βρουν προϊόντα σε αξιοπρεπείς τιμές.
Η Βασιλική Πλαγιανού από το "Morena Spain" είναι πολύ αισιόδοξη, καθώς το κατάστημά της έχει πολύ χαμηλές τιμές. Πρόκειται για ένα καινούργιο μαγαζί, το οποίο λέει πως ήδη πάει πολύ καλά κι πιστεύει πως έτσι θα συνεχίσει και μέσα στις γιορτές.
Η Μαρία Ζήκου από το "Rossi" θα ήθελε να είναι όλα πολύ καλά, αλλά βλέπει πως τα πράγματα δυσκολεύουν κι ο κόσμος στις γιορτές θα αγοράσει μόνο όσα θεωρεί απαραίτητα. Ελπίζει η κατάσταση ν' αλλάξει για να αποκτήσουν πάλι χαμόγελο οι άνθρωποι.
Η Βίκυ Τσατσούλη από το "Moretti - Stefanelli" κατανοεί πως είναι δύσκολα τα πράγματα για τους καταναλωτές με τόσες περικοπές και για το λόγο αυτό έχει προσθέσει στο μαγαζί της και προμηθευτές με προϊόντα σε πιο χαμηλές τιμές. 
Η Γιάννα Κυριακοπούλου έχει κατάστημα με παιδικά και όπως λέει, "συντηρητικά και με προσπάθεια" ελπίζει σύντομα η κατάσταση να βελτιωθεί. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους, κι έτσι και η ίδια μειώνει τις τιμές της όσο μπορεί ελπίζοντας να φανεί μια αχτίδα... φως κάποια στιγμή.

*** Τι κάνει η Μεσσηνία για την Ολυμπία Οδό;   :
Τι κάνει η Μεσσηνία για την Ολυμπία Οδό;
* ΜΕΧΡΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ

Ημέρες αποφάσεων για την Ολυμπία Οδό, καθώς εκτιμάται ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν κριθεί τα πάντα. Η δυστοκία που εμφανίζεται έχει να κάνει με τις σφοδρές αντιδράσεις που εκδηλώνονται, κυρίως στην Ηλεία, στο ενδεχόμενο περικοπής του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης - καθώς ζητείται η ολοκλήρωση του δρόμου μέχρι την Τσακώνα. Στο αίτημα αυτό συμπαραστέκονται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και ο Δήμος Πατρέων. Στην άλλη "μισή" Πελοπόννησο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης περιορίζεται σε διακηρύξεις περί casus belli (αιτία πολέμου), επιχειρώντας να καταπνίξει κάθε εγχείρημα μη ελεγχόμενο από τον ίδιο, όπως είναι η συγκρότηση "παμμεσσηνιακού μετώπου". Από κοντά και η τοπική Νέα Δημοκρατία που συμπλέει, με κίνδυνο να εκτεθεί σοβαρά με την κατάληξη της υπόθεσης. Και αυτό γιατί οι πληροφορίες θέλουν να έχει "κλειδώσει" η υπόθεση στις συζητήσεις μόνον ως προς το "βασικό" τμήμα από Ελευσίνα μέχρι Πάτρα. 

 Από εκεί και ύστερα... παίζεται το τμήμα Πάτρα - Πύργος, όπου έχει ολοκληρωθεί το 70% των απαλλοτριώσεων και προωθείται η ιδέα της κατασκευής του στο μέλλον ως δημόσιο έργο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην Ηλεία αλλά και την Αχαΐα που "καίγεται" για τη σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία. Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, από την κατασκευάστρια εταιρεία και τις τράπεζες το τμήμα Πύργος - Τσακώνα θεωρείται ότι δεν είναι βιώσιμο και έχει... προγραφεί στις διαπραγματεύσεις.

*** Πετράκος καταγγέλλει Τατούλη για τη διαχείριση σκουπιδιών  :
Πετράκος καταγγέλλει Τατούλη για τη διαχείριση σκουπιδιών
* Την πολιτική του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τη διαχείριση των σκουπιδιών καταγγέλλει ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του βουλευτή αναφέρεται ότι υπάρχει έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο κ. Τατούλης θέλει να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε "ειδική οικονομική ζώνη προς μεγάλη χαρά των μεγαλοεργολάβων και ιδιαίτερα των εκλεκτών του κ. Φούχτελ".
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πετράκου: 
"Επειδή στο παραλήρημά του είπε πολλά ο κ. Τατούλης για τη «μαφία» των σκουπιδιών, αποκαλύπτουμε και ενημερώνουμε τους δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια και τους πολίτες της Πελοποννήσου πόσο «φροντίζει» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων που προτίθενται να αναλάβουν το έργο της δήθεν ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο προχωράει με διαδικασίες που δεν οδηγούν πουθενά. Για το λόγο αυτό πρότεινε στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην ομάδα Task Force του κ. Ράιχενμπαχ να «νομιμοποιήσουν» την παραβίαση της νομοθεσίας και την κατάργηση της οικονομικής και θεσμικής αυτοτέλειας των δήμων προκειμένου οι εκλεκτοί του κ. Φουχτελ, επιστήθιου φίλου του κ. Τατούλη, να «γλεντήσουν» το φιλέτο.
Το έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας είναι άκρως αποκαλυπτικό για την πρόθεση του κ. Τατούλη να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε ειδική οικονομική ζώνη προς μεγάλη χαρά των μεγαλοεργολάβων και ιδιαίτερα των εκλεκτών του κ. Φούχτελ. Στο έγγραφο αυτό που έστειλε στους εκπροσώπους της Ε.Ε. και του Ράιχενμπαχ για την ατζέντα της συζήτησης που έγινε στις 30 Νοέμβρη 2012 πρότεινε τα εξής πρωτοφανή:
- Περιβαλλοντική εξαίρεση!!!
- Θέματα Φ.Π.Α. (δηλ. να χαριστεί στους μεγαλοεργολάβους ο Φ.Π.Α.)
- Δυνατότητα εμπροστοβαρών πληρωμών (άλλο ένα μεγάλο δώρο στους μεγαλοεργολάβους)
- Ρυθμίσεις για την διοικητική παύση λειτουργίας μη συμβατών με το έργο εγκαταστάσεων (δηλ. να απαγορευθεί σε κάποιους δήμους να έχουν π.χ. μια μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης διαλογής στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ.ά. με σκοπό να πηγαίνουν όλα τα απορρίμματα στην μονάδα του ΣΔΙΤ για καύση).
- Ρυθμίσεις για την έγκαιρη μεταφορά πόρων από το ανταποδοτικά τέλη στην αναθέτουσα αρχή!!!
Οσον αφορά τα 250.000 € της μείωσης της αμοιβής του συμβούλου και το 1,7 εκ. € της μείωσης του ποσού που θα έδινε ο κ. Τατούλης για την προεκλογική του εκστρατεία χρηματοδοτώντας φιλικά του ΜΜΕ για δήθεν ευαισθητοποίηση, ενημερώνουμε τους πολίτες αλλά και τα διάφορα «τρωκτικά» ότι το υπουργείο και η διαχειριστική αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ αποκατέστησαν μετά την παρέμβασή μας την νομιμότητα η οποία είχε παραβιαστεί. Η νομοθεσία ορίζει σαφώς ότι οι δαπάνες για ενημέρωση-διαφήμιση δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 0,5% του προϋπολογισμού του έργου. Το ποσό των 153.000€ που απέμειναν είναι ακριβώς το 0,5% του προϋπολογισμού. Θέλει δηλ. ο κ. Τατούλης και οι φίλοι του να παρανομεί το υπουργείο; 
Τέλος, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τατούλη ότι ο Κρεμλής θα παρέμβει για να ξαναπάρει το κονδύλι του 1,7 εκ. €, τον συμβουλεύουμε να μην συνεχίσει να παραπλανεί και να λέει ψέματα στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να μην τους καλεί να παρέμβουν για να παραβιαστεί η νομοθεσία, γιατί θα τον πάρουν σύντομα χαμπάρι ότι τους λέει ψέματα και τους παραπλανεί και τότε θα ψάχνει να κρυφτεί και δεν θα βρίσκει τόπο.
Υ.Γ. Ενα επιπλέον ερώτημα: Γιατί οι 69 ΧΑΔΑ που έκλεισαν μέχρι τώρα στοίχισαν λίγο παραπάνω από 1 εκ. ευρώ και για τους 82 χρειάζονται 20,5 εκ. ευρώ; (Το ερώτημα αυτό ως «γέφυρα» για την συνέχεια…)". 

*** Χωρίς αλυσίδες η κυκλοφορία στον Ταΰγετο :
Χωρίς αλυσίδες η κυκλοφορία στον Ταΰγετο
*  Κανονικά χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον Ταΰγετο. Εξαιτίας της χιονόπτωσης έως τις 9 το πρωί διεξαγόταν με αλυσίδες.

*** Χαλάζι στην Καλαμάτα :

* Χθές  Κυριακή  09/12  , Χαλάζι, σε μέγεθος φουντουκιού, έπεσε λίγα λεπτά μετά τις 8 μ.μ. στην Καλαμάτα. Νωρίτερα είχε πέσει πολύ χαλάζι και βόρεια της Κυπαρισσίας και  στην ορεινή άνω  Μεσσηνία .-

*** AΘΛΗΤΙΚΑ :
*** Καταμέτρηση κερδών και χαμόγελα στον Παναθηναϊκό

~ H πιο «καυτή» εβδομάδα της σεζόν για τον Παναθηναϊκό ανήκει πλέον στο παρελθόν. Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Περισσότεροι είναι όμως αυτοί που πιστεύουν ότι μόνο θετικά μετράνε οι «πράσινοι» από το συγκεκριμένο σερί. Η ομάδα του Ρότσα έδειξε πάθος, έδειξε αγωνιστικότητα αλλά και θέαμα. Με αυτά τα στοιχεία στην... τσέπη ο Παναθηναϊκός μπορεί πλέον να... κρύψει καλά τα οικονομικά προβλήματά του και να δει τις γιορτές με χαμόγελο καθώς το 2013 μπορεί τελικά να έρθει χωρίς γκρίνια...
~  Μπορεί τα δύο μεγάλα ματς της εβδομάδας, απέναντι σε Τότεναμ και Ολυμπιακό, να μην έφεραν νίκες, ωστόσο οι φίλοι του «τριφυλλιού» αποζημιώθηκαν και στο τέλος δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την εμφάνιση της ομάδας.
~ Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και θεωρεί πως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.
~ Στον Παναθηναϊκό απομένουν δύο ακόμη παιχνίδια μέσα στο 2012, το ματς της Κυριακής στη Βέροια για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, καθώς και η ρεβάνς Κυπέλλου με την Προοδευτική στις 19 Δεκεμβρίου, που είναι τυπική διαδικασία μετά το 4-0 στο ΟΑΚΑ.
~ Πλέον ελλείψει συνεχών αγώνων, ο Αργεντινός τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με τους παίκτες του σε τομείς που χρήζουν βελτίωσης.
Ο Ολυμπιακός είχε τον Τζιμπούρ, αλλά ο ΠΑΟ   τον ...Κερκυραίο ΠΑΝΑΘΑ !!...  Χάρη Μαυρία!!!! : ..

*** ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθήνας) ... Δείτε  τα  βίντεο και  διαπιστώστε  την άψογη  διαιτησία του....ου  !!!  Δεν  έδωσε  δύο πέναλτι γιά Παναθηναϊκό και  σφύριζε μερολειπτηκά  υπέρ  Ολυμπιακού ....
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μανιάτης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (84' Μαρίνος), Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Βιτόλο, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (87' Σο), Ζέκα, Μαυρίας, Τοτσέ (83' Πετρόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας (89' Κοντρέρας), Μοντέστο (76' Γκρέκο), Μανιάτης, Ιμπαγάσα (63' Μασάντο), Φουστέρ, Τζιμπούρ, Αμπντούν.-
~** ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-2 Φάσεις  :
 http://youtu.be/P0ZfDi5eBag  ,
~** Κώστας Τριαναφυλόπουλος και Χάρης Μαυρίας 2012  :
 http://youtu.be/GDOoFnUIjtI  ,
~** ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 2-2 Το 4ο γκόλ του Τοτσέ  :
 http://youtu.be/ESwtUTZwsC8  ,
~** ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-2 Τοτσέ  και  τα  Τα τρία γκόλ 2012  : http://youtu.be/Nc6-vw4U82c  , ~** ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ  στο ΝΟVA 2012  :

!

~** ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  -  ΑΕΚ  Αθηνών  1-0 , (0-0)  .-
Διαιτητής : Ζαχαριάδης , Κακή ...  απαράδεκτη διαιτησία , εις βάρος της ΑΕΚ !. Δεν  σφύριξε κανινικό πέναλτι κ.λ.π.... ΔEITE  Βίντεο :

~** ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ -ΑΕΚ  1-0   2012  δεν σφυρίζει πέναλτι δείτε το !! :
http://youtu.be/XpTI8UxRY4c  ,

~** Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-0 το γκόλ στο 62΄ δείτε το  :
http://youtu.be/W61xjRqxq4o  ,~** ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ -ΑΕK1-0 δηλώσεις προπονητών  : http://youtu.be/myaALgctv9c  ,
Τα γκόλ  : 62΄ Βαϊρουά ,

Κάρτες :  Σερφά , Κοτσαρίδη , Παυλίδης ,


Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Μίνγκας(Κυβελίδης), Λουσέρο, Βαϊρουά (Βιγιαρέχο), Μπαϊκάρα, Παπαδόπουλος (Κοντογουλίδης).-
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοτσαρίδης, Κουτρουμπής, Κοντοές, Αρκούδας, Φέτσης(Καντίδης) , Κορδέρο, Φουρτάδο (Σταματής) , Γκερέιρο, Φούντας, Παυλής ,(Κατσικοκέρης)   .-


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
~* http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012  , Ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα εορτασμός Αγίου Ανδρέα 30/11/2012 .-
 ~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/01-02-2012.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02 Δεκεμβρίου 2012   .- 
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Όμορφα και ωραία γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012
 ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/03122012.html  , Το Δευτεριάτικο αγιάζι στην ενημέρωση 03/12/2012  .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/03-2012.html  , Το αγιάζι ενημέρωσης την Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2012  .-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Της Τρίτης το αγιάζι στην ενημέρωση 04/12/2012 .-
~*** ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/04-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012.-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/05-2012.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012 .--  1.   
~**   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8.html   , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) : Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2012 .-  
 ~***  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/12/07-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης μας Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012  .-    2. 
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/08-2012.html , Στο αγιάζι της ενηγμέρωσης του Σαββάτου 08 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/08-09-2012.html?spref=fb  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 08 και 09 Δεκεμβρίου 2012 .- 
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/09-2012.html  , Στην  ενημέρωση  της  Κυριακής 09 Δεκεμβρίου  2012   ,-     
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/to-10-2012.html  , To αγιάζι της Δευτέρας στην ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2012


  
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01 , =2190   video.-


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 3 ΜΕ 7 :

~** Σαν σήμερα 3 Δεκεμβρίου
http://youtu.be/DlkH54aw-L8  ,

 


~** Σαν σήμερα 4 , 5 Δεκεμβρίου 
: http://youtu.be/Wy_h1TP1FaM  ,~** Σαν σήμερα 4 Δεκεμβρίου 
: http://youtu.be/FK2uKIk5BZg  ,
~** Σαν σήμερα 5 Δεκεβρίου 
: http://youtu.be/D-cgS-2hXxU  ,

~** Σαν σήμερα 6 Δεκεμβρίου 
: http://youtu.be/jJzgF7Fu4Mc  ,
~** Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου 
: http://youtu.be/8lBJTH1QJPQ   ,

~*** 6 Δεκεμβρίου ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  :
 http://youtu.be/EExI6Jl8P90  ,
*** Ενδιαφέροντα  Μεσσηνιοακά  μπλόκς κ.α. :

 *** http://platykalamatasmessinias.blogspot.com/  , ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  .
*** *  http://messiniaka.blogspot.com/   ,                                             
*** http://www.arxaiaithomi.gr/  , ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ .- 
*** http://lyrasi.blogspot.com / , ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΛΥΡΑΣ
*** http://lyrasi.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ .-
*** http://valira-messinias.pblogs.gr/  , ΙΘΩΜΑΤΑ  .-
***   http://eklisval.blogspot.com/   , Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://dimmerop.blogspot.com/  ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΡΟΠΗΣ .-
*** http://vlasiosarfara.blogspot.com/ , ΒΛΑΣΗΣ ΑΡΦΑΡΑ .-
~** http://www.aetosmess.blogspot.com/  , ΑΕΤΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
*** http://thamyrisvalyra.blogspot.com/  ,ΘΥΜΑΡΙΣ ΠΟΛ.ΣΥΛ. ΒΑΛΥΡΑΣ  .-
*** http://familykormas.blogspot.com/ ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΜΑ .-
***  http://dsval.blogspot.com/  , ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://lampainalezimessinias.blogspot.com/  ,ΛΑΜΠΑΙΝΑ – ΛΕΣΙ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://meropitopik.blogspot.com/ ,ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://ithominews.blogspot.com/  , ΙΘΩΜΗ ΝΙΟΥΣ .-
*** http://notosspor.blogspot.com/  , ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ .-
*** http://storyval.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .-
*** http://culutreval.blogspot.com/  ,ΒΑΛΥΡΑ –ΠΟΛΚΙΤΙΣΜΟΣ .-
*** http://valped.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ –ΕΚΠ.-ΠΑΙΔΕΙΑ .-
*** http://messiniasblogs.blogspot.com/  , ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ .-
*** http://lykeiomeligala.blogspot.com/  , ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ .-
*** http://dipanoskaltsis.blogspot.com/  , ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ .-
*** http://megalopoli.blogspot.com /, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ .-
*** http://valta-trifilias.blogspot.com / , ΒΑΛΤΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://pyrgostrifylias.blogspot.com/ , ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
***  http://snsstamoskal.blogspot.com/  , ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2 .-
***  http://anodorio.blogspot.com/ , ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ –ΣΟΥΛΙΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://messiniwn-ithi.blogspot.com/ , ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΗΘΗ .-
*** http://trifylianews.blogspot.com/ , ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://www.mmess.gr/  . ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://www.immspartis.gr/ , ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ .-
*** http://www.inathos.gr/athos/el/ , ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .-
*** http://www.inathos.gr/athos/el/ , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://giannislinardos.blogspot.com/ , ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΛΙΝΑΡΔΟΣ .-
*** http://xalkia.blogspot.com/ , ΧΑΛΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://kdavilla.blogspot.com/ , ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΑΒΙΛΛΑΣ .-
*** http://www.terapad.com/ , ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://davillas.blogspot.com/ , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ –ΔΑΒΙΛΛΑΙΟΙ .-
*** http://oriniithomi.blogspot.com/ , ΖΕΡΜΠΙΣΙΑ – ΚΕΦΑΛΙΝΟΣ- ΡΕΥΜΑΤΙΑ .-
*** http://tzeferemini.blogspot.com/ , ΒΑΛΥΡΑ-ΤΖΕΦΕΡΕΜΙΝΙ .-      http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html  .-  ARFARA KALAMATAS .-

****

Δεν υπάρχουν σχόλια: