Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Tο αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013

Tο αγιάζι  στην ενημέρωση Πέμπτη  03 Ιανουαρίου  2013  :

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΆ !
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
Πολλές θερμές  ΕΥΧΕΣ  γιά όλους μας !
Το  ποντικάκι μας κι΄αυτό με πολλές καλές Ευχές για το 2013,  πάντα  κοντά μας !  

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  ΆΛΛΑ :

 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .

*** Στο νοσοκομείο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης :
Στο νοσοκομείο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

*** Το Σαββατοκύριακο θα εγχειρισθεί, ο Κ. Μητσοτάκης :
Το Σαββατοκύριακο θα εγχειρισθεί, ο Κ. Μητσοτάκης
* Με κάταγμα στο ισχίο νοσηλεύεται από την Τετάρτη το βράδυ στο Θεραπευτήριο «Υγεία», ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης υπέστη κάταγμα στο ισχίο, έπειτα από ατύχημα που είχε στα Χανιά.

*** Τρεις αστυνομικοί ανάμεσα στους 29 συλληφθέντες για ναρκωτικά :
Τρεις αστυνομικοί ανάμεσα στους 29 συλληφθέντες για ναρκωτικά

***  Αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν από αλλοδαπούς :
Αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν από αλλοδαπούς

***  Ξεπέρασε τις 4.000 συλλήψεις η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» :
Ξεπέρασε τις 4.000 συλλήψεις η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

*** Δήμος Καλαμάτας: "Κλειστά χαρτιά" για σίγουρες αλλαγές  :
* Κλειστά χαρτιά κρατά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ως προς τα πρόσωπα στα οποία σκέπτεται να αναθέσει θέσεις ευθύνης για το εναπομείναν χρονικό διάστημα της παρούσας δημοτικής αρχής, είτε ως αντιδήμαρχοι, είτε ως πρόεδροι νομικών προσώπων.
Η ερχόμενη Κυριακή 6 Ιανουαρίου θα αφορά αποκλειστικά στην εκλογή των προεδρείων του Δημοτικού Συμβουλίου και των προέδρων στην Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Οι όποιες ανακοινώσεις -αντιδημάρχων και προέδρων νομικών προσώπων- αναμένεται να γίνουν ως τις 15 Ιανουαρίου και μετά, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος προσδιόρισε χθες.
Ο Π. Νίκας ανακοίνωσε, ειδικότερα, ότι υπέγραψε υπηρεσιακό σημείωμα σύμφωνα με το οποίο, "δημοτικοί σύμβουλοι, που έχουν ορισθεί ως αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι, πρόεδροι νομικών προσώπων, κλπ, συνεχίζουν το εποπτικό και συντονιστικό έργο τους, μέχρι της έκδοσης νέων αποφάσεων από το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά περίπτωση".
Ο δήμαρχος αποφεύγει κάθε άλλη αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την… αναπόφευκτη ονοματολογία. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, έχει γίνει γνωστό πως έχει ζητήσει από τα εκλεγμένα στελέχη του συνδυασμού του έγγραφες εκτιμήσεις και απολογισμούς, αλλά και ενδεχόμενες… προτιμήσεις ως προς τα πόστα που θα αναδιανεμηθούν.
"Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, γι’ αυτό λοιπόν μην αρχίσετε να γράφετε στις εφημερίδες" έλεγε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας -ενώ μεταξύ αστείου και σοβαρού προειδοποιούσε ότι "όποιο όνομα δει στον Τύπο θα… κόβεται".
Με το τοπίο στο Δήμο Καλαμάτας να είναι θολό και τις πληροφορίες να διαρρέουν με το σταγονόμετρο, η εικόνα που σχηματίζεται -με κάθε επιφύλαξη, αφού κανείς δεν επιβεβαιώνει το παραμικρό- είναι η εξής:
Από τους σημερινούς αντιδημάρχους, είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν -είτε στη θέση τους, είτε με άλλες αρμοδιότητες- ο Ανδρέας Καραγιάννης και ο Θανάσης Ηλιόπουλος, αλλά και ο επί των οικονομικών αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης.
Για τον νυν αντιδήμαρχο Χρίστο Ριζά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ κοντά σε θέση αντιδημάρχου φέρεται να βρίσκεται ο πολιτικός προϊστάμενος του τομέα Πρασίνου Γιάννης Αδαμόπουλος ως αντικαταστάτης του Γιάννη Καμβυσίδη στον τομέα της Καθαριότητας. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η Μαρία Οικονομάκου, ως αντιδήμαρχος επί κοινωνικών θεμάτων, δεδομένης της πολυετούς εμπειρίας της στο συγκεκριμένο αντικείμενο. "Κλειδί" στην υπόθεση της κατανομής των θέσεων αντιδημάρχων και επικεφαλής νομικών προσώπων κρίνεται και η θέση που θα καταλάβει ο πρόεδρος της "Διοκλής" Δημήτρης Δημόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τη νυν αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα "παίζουν" είτε για την αντιδημαρχία Προγραμματισμού και Νέων Έργων, είτε για τη θέση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου επί θεμάτων Πολεοδομίας, θέσεις που αμφότερες θα δημιουργηθούν οσονούπω. 
Την ικανοποίηση του δημάρχου από το έως τώρα έργο τους αναμένεται να… εισπράξουν τόσο ο υπεύθυνος κυκλοφοριακού Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Παύλος Μπουζιάνης μέσω της αναβάθμισης και της αξιοποίησής τους σε κάποιο από τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ακόμα πού θα… καθίσει η μπίλια για τον Δημήτρη Πολίτη, το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα για διάφορες θέσεις χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει σαφής εικόνα.
Αδιευκρίνιστο παραμένει αν υπάρξει αλλαγή του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Σαράντου Μαρινάκη. Δεν αποκλείεται, πάντως, στην θέση αυτή να επανακάμψει ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Γουρδέας, ο οποίος έχει υπάρξει και παλιότερα πρόεδρος στη δημοτική επιχείρηση.
Οι πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για το τι μέλλει γενέσθαι στο προεδρείο της "Φάρις" Α.Ε. -χωρίς να αποκλείεται μια επιστροφή του νυν αντιδημάρχου Θανάση Ηλιόπουλου και η μετακίνηση του Νίκου Μπασακίδη στη θέση του αντιδημάρχου. Αγνωστη παραμένει, τέλος, η πρόθεση του δημάρχου και όσον αφορά στα προεδρεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του Πνευματικού Κέντρου και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και της Α.Ε. Βιομηχανικά Σφαγεία - Αγορά Καλαμάτας.
Κομβικό σημείο για τις τελικές αποφάσεις είναι φυσικά και το μοίρασμα των έμμισθων και των άμισθων θέσεων.
Αλλαγές θα υπάρξουν κατά τα φαινόμενα και στις θέσεις που καλύπτουν σύμβουλοι των μειοψηφιών. Με δεδομένη την πρόθεση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Ανδρεάκου να αφήσει τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και να συνεχίσει πιο μάχιμα από τις χαμηλότερες θέσεις των εδράνων στη μείζονα μειοψηφία, αναμένεται ακόμα και τις επόμενες ώρες να υπάρξει συνάντηση των μελών για να προκύψει ο αντικαταστάτης του. Τέλος αλλαγές θα σημειωθούν εκτός απροόπτου και σε ορισμένες θέσεις εκπροσώπων των μειοψηφιών τόσο στην Οικονομική Επιτροπή, όσο και στα Δ.Σ. των άλλων νομικών προσώπων με έμφαση στη ΔΕΥΑΚ.
[Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πλεμμένος, Βασίλης Μπακόπουλος]

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ γιά  σήμερα :
*** Ο πρίγκιπας παρέδωσε στην ΠΑΕ τη λίστα με τα 16 μέλη του Δ.Σ.

Εάν βάλει τα 28 εκατ. ευρώ
* Παραδόθηκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός η λίστα του πρίγκιπα Φεϊζάλ η οποία περιέχει τα 16 ονόματα που θα απαρτίσουν το νέο Δ.Σ. των «πράσινων», εφόσον ο υποψήφιος επενδυτής βάλει τα 28 εκ. ευρώ. Στη λίστα βρίσκεται και το όνομα του Μίμη Δομάζου.
Η δικηγόρος του πρίγκιπα, Κασσιανή Μιχοπούλου, παρέδωσε την λίστα με το Δ.Σ. του Σαουδάραβα, ο οποίος μέχρι αύριο θα πρέπει να καταβάλει τα 28 εκ. ευρώ που υποσχέθηκε. Μάλιστα για το θέμα, η ΠΑΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το ραντεβού μεταξύ των δικηγόρων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και της πλευράς του υποψήφιου επενδυτή κατά τη διάρκεια του οποίου μεταξύ άλλων παραδόθηκε η λίστα με τα ονόματα των 16 μελών που θα απαρτίσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ μόλις ολοκληρωθεί η κάλυψη του ποσού των € 28 εκατομμυρίων. Στο ραντεβού συζητήθηκαν και όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της αυριανής καθορισμένης συνάντησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας». Όσο για το ραντεβού της Παρασκευής αυτό έχει οριστεί για τις 11.00 π.μ. στην Τράπεζα Πειραιώς.
Aναλυτικά τα 16 ονόματα που έστειλε ο Βλάσης Τσάκας στην ΠΑΕ
:
Ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ – Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος
Ο Πρίγκπας Αμπνουλαζίζ (Ο αδερφός του Φεϊζάλ)
Ο Μπασίτι Αζίζ (Δικηγόρος)
Ο Βλάσης ΤσάκαςΟ Στέφανος Αυγουλέας – (Μέλος και του ΔΣ του ερασιτέχνη)
Ο Μίμης Δομάζος (Παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού)
Ο Γιάννης Μαρακάκης (Δικηγόρος)
Ο Άγγελος Δέλλας (Ιδιοκτήτης ξενοδοχείων)
Ο Σταύρος Δαϊλάκης (Πρώην βουλευτής ΝΔ)
Ο Γιώργος Παπάζογλου (Βιομήχανος)
Ο Αλέξανδρος Τσατσαρώνης (Αντιπρόσωπος φαρμάκων)
Ο Δημήτρης Σάρρας (Οδοντίατρος)
Ο Κωνσταντίνος Παπάζογλου (Βιομήχανος)
Ο Κωνσταντίνος Κουδούνας (Έμπορος)
Ο Αναστάσιος Στεφάνου (Συνταξιούχος)
Η Αδελαϊς Τελώνη-Βαρθακούρη

Newsroom ΔΟΛ
~** Θολά  τα πράγματα  με τοπν Πρίγκιπα ; ? :
Θολά τα πράγματα με τον πρίγκιπα...
~* in.gr» Αθλητισμός  » Ποδόσφαιρο  » Σούπερ Λίγκα 
Για τα νέα μέλη του ΔΣ :
* «Τι σας νοιάζει;» η απάντηση του πρίγκιπα προς τον Παναθηναϊκό
* Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε από την πλευρά του πρίγκιπα Φεϊζάλ να ενημερώσει για τα μέλη που θα απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην περίπτωση που μπουν μέχρι αύριο, Παρασκευή, τα 28 εκατ. ευρώ και πήρε την απάντησή του: «Τι σας νοιάζει ποιους θα βάλουμε;».
Η πλευρά του πρίγκιπα θα πρέπει ως το μεσημέρι της Παρασκευής να έχει βάλει τα χρήματα στην «Τράπεζα Πειραιώς» ώστε να πάρει τα ηνία της ΠΑΕ και να εκλέξει δικό της ΔΣ.
Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό προγραμματίζουν ήδη την επόμενη ημέρα χωρίς... πρίγκιπες αφού δεν πιστεύουν ότι θα βάλει τα χρήματα.
«Από την στιγμή που θα πάρουμε τον Παναθηναϊκό στα χέρια μας, εσάς τι σας νοιάζει ποιος θα είναι στο νέο Δ.Σ;», απάντησαν στην ΠΑΕ από την πλευρά του Σαουδάραβα.
Πλέον, στον Παναθηναϊκό είναι σίγουροι ότι τα χρήματα δεν πρόκειται να μπουν και προγραμματίζουν την επόμενη Γενική Συνέλευση...

*** Για το Ευρωμπάσκετ :

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ ΑΝΑΤΟΛΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  78-64 , (45-32) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-17 , 45-32, 64-43 , 78-64.-^
Μπανκς, Λάσμε, Ματσιούλις, Γκιστ, Ούκιτς θα είναι οι πέντε του Παναθηναϊκού επίσης : Μπράμος , Καπόνο ,Σόφο Σχορτσιανίτης  , Τσαρτσαρής ,
και   Φάρμαρ, Λούκας, Σιπ, Ερντέν και Σαβάνοβιτς οι πέντε της Εφές...
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
2η Αγωνιστική (3-4/1/2013)
5ος Όμιλος
Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία) - Παναθηναϊκός  78-64 .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  57-65  .-
Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) - Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
Ν Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-0 2
Ουνικάχα Μάλαγα 1-0 2
Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 2
Παναθηναϊκός 1-0 2
Μπάμπεργκ 0-1 1
Αναντολού Εφές 0-1 1
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-1 1
Άλμπα Βερολίνου 0-1 1
6ος Όμιλος
Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου
Κίμκι (Ρωσία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 78-65 .-^
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) - Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία) 70-71.-^
Παρασκευή, 4 ΙανουαρίουΟλυμπιακός - Μπεσίκτας (Τουρκία) 21:45
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία) - Σιένα (Ιταλία)  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Κίμκι 2-0 4
Μπαρτσελόνα 1-1 3
Κάχα Λαμποράλ 1-0 2
Σιένα 1-0 2
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 0-1 1
Ολυμπιακός 0-1 1
Μπεσίκτας 0-1 1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-1 1

*** Σύλληψη 18χρονου για τσιγαριλίκι :
* Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ένας  18χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης.

*** «Επιστρέφουν» στην Ελλάδα οι τραπεζικές καταθέσεις  :
* Αύξηση των καταθέσεων των ιδιωτών στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα οποία δεν ταυτίζονται πλήρως με τα αντίστοιχα της Τραπέζης της Ελλάδος (θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα) καθώς περιλαμβάνουν και τις καταθέσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 408 εκατ. ευρώ στα 161 δισ. ευρώ, από 160,6 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.
Σημειώνεται ότι η αντιστροφή της τάσης φυγής των καταθέσεων άρχισε να σημειώνεται από τον περασμένο Ιούνιο.  πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Αντιδράσεις για την κατάργηση του ΤΑΣ Μεσσηνίας  :
* Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Υπόμνημα της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Μεσσηνίας, με το οποίο προβάλλεται η αναγκαιότητα διατήρησης του συγκεκριμένου τομέα στην περιοχή, προς όφελος του λαού του νομού, στάλθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.
O δήμαρχος Παν. Νίκας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διατήρησης του ΤΑΣ για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, γιατί είναι σεισμογενείς και σεισμόπληκτες περιοχές, αλλά και γιατί οι διαδικασίες αποκατάστασης σεισμοπλήκτων του τελευταίου σεισμού, που αφορά και στο Δήμο Καλαμάτας, δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Ανάλογο σε επιχειρήματα και περιεχόμενο έγγραφο με αυτό των υπαλλήλων του ΤΑΣ αποστέλλεται από το δήμαρχο στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  Αντώνη Μανιτάκη και στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρο Καλογιάννη.
Εν τω μεταξύ, παρεμφερές κείμενο απέστειλε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς. Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «ζητάμε την ακύρωση της απόφασης διάλυσης της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Μεσσηνίας, που ανήκει στη Γραμματεία Δημοσίων Έργων του υπουργείου σας. Η Υπηρεσία υφίσταται από το 1984 και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα, προσφέροντας τεχνική υποστήριξη και αρωγή για την αποκατάσταση κτισμάτων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές), ανακουφίζοντας τους κατοίκους της Νότιας Πελοποννήσου, ιδιαίτερα της Μεσσηνίας, του νομού με τις μεγαλύτερες καταστροφές.
Θεωρούμε επιβεβλημένη τη διατήρηση του ΤΑΣ Μεσσηνίας με τη σημερινή του μορφή, για την ομαλή ολοκλήρωση αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και την ανακούφιση των πληγέντων από πιθανές μελλοντικές θεομηνίες».
Τέλος, σχετική ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Θανάσης Πετράκος. Όπως αναφέρει, «ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί: Γιατί είναι στις προθέσεις η κατάργηση του ΤΑΣ Μεσσηνίας, όταν είναι προφανές ότι υπάρχει ανάγκη διατήρησής του, καθότι η Μεσσηνία με τα έως τώρα στοιχεία έχει πολύ συχνή εμφάνιση καταστροφικών θεομηνιών; Πώς είναι δυνατόν να γίνει παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης πληγέντων από φυσικές καταστροφές χωρίς να υπολογιστεί η υπέρογκη δημοσιονομική δαπάνη που θα απαιτηθεί για το σκοπό αυτό (εκτός έδρας, διαμονή, μετακινήσεις, οδοιπορικά κ.λπ.), εφόσον καταργηθούν οι τοπικές υπηρεσίες; Δεδομένου ότι το γνωστικό αντικείμενο της αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων από φυσικές αιτίες είναι εξειδικευμένο και το προσωπικό εκπαιδευμένο λόγω πολυετούς εμπειρίας, πώς γίνεται να αντικατασταθεί από ιδιώτες με τυχαία επιλογή, όπως προτείνεται στο οργανόγραμμα;».
*** Μειώσεις σε 1.150 φάρμακα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας  ¨:
* Μειώσεις σε 1.150 φάρμακα περιλαμβάνει το νέο διορθωτικό δελτίο τιμών που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας και τίθεται σε ισχύ από την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.
Διευκρινίζεται, ότι στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ, ενώ στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5%.
Επίσης, στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.
Δείτε το δελτίο τιμών και τη σχετική υπουργική απόφαση στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Υγείας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Αλλαγή στη σκοπιά…Υποδέχτηκαν το 2013 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας  :
* Αρκετοί ήταν οι Καλαματιανοί αλλά και οι επισκέπτες της πόλης που υποδέχτηκαν το 2013 κάτω από το δέντρο της κεντρικής πλατείας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας.
Το «Θ» ήταν εκεί και σας παρουσιάζει το ρεβεγιόν της πλατείας: Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11.30 το βράδυ, καθώς ο Αϊ-Βασίλης (Γεράσιμος Βεναρδής) άρχισε να μοιράζει καραμέλες, αλλά και να φωτογραφίζεται με τους μικρούς του φίλους.
Έπειτα έφθασε η Φιλαρμονική του Δήμου που παιάνισε εορταστικά εμβατήρια, ενώ ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της «Φάρις», Νίκος Μπασακίδης, και μαζί με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα μέτρησαν αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2012. Όταν το 2013 έφτασε, ο ουρανός φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, συνοδεία ήχων της Φιλαρμονικής.
Εν συνεχεία, ο δήμαρχος ευχήθηκε στο συγκεντρωμένο κόσμο, ο οποίος είχε την ευκαιρία να πάρει κεράσματα από τα σπιτάκια της πλατείας.
 Στο μεταξύ, δεν ήταν λίγοι όσοι υποδέχθηκαν το 2013 «στα όπλα», καθώς το καθήκον δεν τους επέτρεψε να είναι σπίτι τους μαζί με αγαπημένα πρόσωπα. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Φόβοι για σοβαρό τραυματισμό του Καντούτση :

* Κατά την διάρκεια του φιλικού αγώνα της Καλαμάτας με την ομάδα του Εθνικού Μελιγαλά γύρω στο 35ο λεπτό γύρισε το γόνατο του  Τάσου Καντούτση.
Το παιχνίδι αυτό τελικά τέλειωσε με νίκη της Καλαμάτας με σκορ 3-0  .-

*** Η κρίση νίκησε το δρόμο, μείωση της τουριστικής κίνησης στη Μεσσηνία τις μέρες των γιορτών :
* Είναι σαφή τα σημάδια και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και στον τουρισμό, καθώς με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τις υψηλές τιμές των καυσίμων, αλλά και το κόστος των διοδίων, δύσκολα πλέον να εγκαταλείψει κάποιος τα μεγάλα αστικά κέντρα και να βρεθεί στην περιφέρεια τις ημέρες των γιορτών, μολονότι φέτος, μετά την παράδοση στην κυκλοφορία και του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, έχει καταστεί ευχερέστερη η πρόσβαση στη Μεσσηνία.
Αυτά τα στοιχεία καταγράψαμε από όσα μας είπαν ξενοδόχοι της Καλαμάτας, των οποίων όμως οι απόψεις διίστανται. Σε κάποιες περιπτώσεις μάς μίλησαν για αύξηση στην πληρότητά τους τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε άλλες για πληρότητες ίδιες με τα περσινά επίπεδα, ακόμη και για υποτονική κίνηση.
 Στην Καλαμάτα
Για σχετική κίνηση με κύριο στοιχείο της την παρουσία για πρώτη φορά Γερμανών τουριστών τα Χριστούγεννα μας μίλησε ο κ. Δημ. Μακαρούνης από το ξενοδοχείο ΑΚΤΗ ΤΑΫΓΕΤΟΣ, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρχε κίνηση και από πλευράς Ελλήνων, τόσο μεμονωμένων όσο και σε γκρουπ, με αποτέλεσμα να καταγραφούν και σχετικές αυξήσεις σε σχέση με πέρσι.
Δεν ήταν καλή χρονιά η φετινή, ανέφερε από την πλευρά της η κα Σοφία Πατριαρχέα από το Comfy Boutique Hotel. Μπορεί να βοήθησε ότι παραδόθηκε το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα στην κυκλοφορία, αλλά τα έξοδα μετακίνησης είναι υψηλά, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να σκέπτεται τη μετακίνησή του. Όπως μας είπε, οι επισκέπτες ζητούσαν περισσότερες παροχές και σε πιο χαμηλές τιμές.
Περίπου στα περσινά επίπεδα, ίσως και οριακά καλύτερα, κυμάνθηκε η κίνηση και στο ELEKTRA HOTEL & SPA, σύμφωνα με τον κ. Κων. Ανδριανόπουλο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν κατέβηκε πολύς κόσμος, λόγω της κρίσης και των οικονομικών δυσκολιών, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να είναι από μειωμένο έως υποτονικό». Ταυτόχρονα, δεν καταγράφηκαν τριήμερες διανυκτερεύσεις
Ικανοποιητική χαρακτήρισε την κίνηση η κα Γεωργία Γεωργαλά από το ξενοδοχείο ELITE CITY RESORT, δεδομένου ότι η Καλαμάτα δεν αποτελεί ακόμη τουριστικό προορισμό και το χειμώνα. Η κίνηση ήταν κατά τι μειωμένη σε σχέση με πέρσι, με τους επισκέπτες να είναι πιο σφιγμένοι στις καταναλώσεις τους, ενώ φρόντισαν να επωφεληθούν των προσφορών.
Πληρότητα 100% τα Χριστούγεννα και 70% για την Πρωτοχρονιά κατέγραψε το Pharae Palace, σύμφωνα με την κα Μαρία Αργύρη. Οι επισκέπτες ήταν, κυρίως, Έλληνες, οι οποίοι είχαν κάνει εγκαίρως τις κρατήσεις τους. Όπως ανέφερε, βοήθησε και το νέο τμήμα του δρόμου που δόθηκε στην κυκλοφορία.
Μειωμένη κατά 30% σε σχέση με πέρσι ήταν η κίνηση τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο Rex, σύμφωνα με τον κ. Νικ. Γεωργακάκη. Η Πρωτοχρονιά κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι, υπήρχαν προσφορές που αποτέλεσαν κίνητρο, ο κόσμος ήθελε να φύγει από την Αθήνα και σε αυτό συνέβαλε και το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, που μείωσε σημαντικά την απόσταση, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι, παρά τις προσφορές, σχεδόν όλοι οι επισκέπτες ήθελαν μεγαλύτερη μείωση, κάτι που δείχνει τις έντονες δυσκολίες.              Δεν υπήρχε πληρότητα, ανέφερε από την πλευρά της η κα Κατερίνα Χάικου από το ξενοδοχείο Χάικος. Καταγράφηκε, ωστόσο, σχεδόν τριπλασιασμός ή και πενταπλασιασμός επισκεπτών σε σχέση με πέρσι. Το αξιοσημείωτο είναι πως όλοι αυτοί οι επισκέπτες ήταν ηλικίας έως 45 ετών. Ορισμένοι είχαν βρεθεί στην Καλαμάτα και το καλοκαίρι, ενώ η μείωση των τιμών και η παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία συνέβαλαν σε τριήμερες παραμονές.
 50% κάτω η κίνηση στα ξενοδοχεία Τριφυλίας και Πυλίας
Τουλάχιστον 50% μειωμένη συγκριτικά με την αντίστοιχη εορταστική περίοδο Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς ήταν η κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα στις περιοχές της Τριφυλίας και της Πυλίας. Παρά το γεγονός ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού στις δύο αυτές περιοχές παρείχαν ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών σε άκρως δελεαστικές τιμές, οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των πολιτών δεν τους επέτρεψαν να εκδράμουν από τους τόπους της μόνιμης διαμονής τους στην Τριφυλία και την Πυλία για τις γιορτές.
«Η κίνηση τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν η χειρότερη από κάθε προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο. Οι κρατήσεις και οι διαμονές ήταν τουλάχιστον 50% κάτω συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Δυστυχώς, αυτές είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την κοινωνία μας. Παρ' όλες τις δελεαστικές προσφορές, ο κόσμος δεν μπόρεσε να κάνει διακοπές και να έρθει στην περιοχή. Δεν είχε την οικονομική δυνατότητα και δεν είχε και ψυχολογία για διακοπές με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τα πράγματα για τον κλάδο μας είναι αρκετά άσχημα. Πολλά ξενοδοχεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα. Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το μέλλον και καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες, σε αντίξοες συνθήκες, για να κρατήσουμε τις τιμές και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, προβάλλοντας παράλληλα τις ομορφιές της Τριφυλίας, για να καταστεί ελκυστικός προορισμός!» σημείωσε σχετικά η πρόεδρος των Ξενοδόχων Τριφυλίας, Γεωργία Χριστοδούλου.
Ίδια περίπου ήταν η εικόνα και στην Πυλία, που από την Costa Navarino έχει γίνει και παγκοσμίως γνωστή τουριστικά. Ελάχιστες κρατήσεις και διαμονές τις μέρες των εορτών και λιγοστή η κίνηση. «Οι κρατήσεις ήταν από πολύ λίγες έως ελάχιστες και η κίνηση σχεδόν μηδαμινή. Δεν ήρθε κόσμος, δεν κυκλοφόρησε κόσμος στην Πύλο και την περιοχή. Ζοφερή η κατάσταση, θλιβερή η εικόνα στο τουρισμό», είπαν στο «Θ» ξενοδόχοι από την Πυλία.
Των Χάρη Χαραλαμπόπουλου – Ηλία Γιαννόπουλου
*** Τι φέρνει το 2013 για Δήμους και Περιφέρειες  :
* ΕΤΟΣ ΡΙΖΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
Έτος ριζικών αλλαγών στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας θα είναι το 2013, αφού και οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα, με λιγότερους πόρους και υπαλλήλους και, φυσικά, την Εποπτεία, που - μετά τα ενδεχόμενα λουκέτα- θα γίνει ο Νο2 «εφιάλτης» τους.
Διαθεσιμότητα – αξιολόγηση ώρα μηδέν
Το 2012 άνοιξε με το… κλείσιμο του κύκλου της εφεδρείας και έκλεισε με το… άνοιγμα του κύκλου της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ. Ήδη, με το κλείσιμο του 2012, η ΠΟΕ-ΟΤΑ άλλαξε τις αγωνιστικές δράσεις της και μετέφερε τον «ανένδοτο» κατά της διαθεσιμότητας και στις αίθουσες των δικαστηρίων, με τους εργαζομένους να έχουν μέχρι στιγμής το πάνω χέρι: 14 μπλόκα στη διαθεσιμότητα και 3 μπλόκα στους εργαζομένους (σ.σ. του Πρωτοδικείου Αθηνών).
Οικονομικός έλεγχος – κλοιός
Το 2013 ανατέλλει για τους ΟΤΑ υπό τον ασφυκτικό κλοιό του μνημονίου 3, καθώς μέσω αυτού το «κοντέρ» στις προσλήψεις θα δείχνει μηδέν για τα επόμενα 4 χρόνια, το Παρατηρητήριο – Εποπτεία θα στέκεται ως «Θεία Δίκη» πάνω από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, στην περίπτωση που αποκλίνουν από τους προϋπολογισμούς τους (με τους πολίτες να καλούνται να πληρώσουν τα «σπασμένα» μέσω της αύξησης των τελών), ενώ αναμένεται πολλοί ΟΤΑ να εκπέμψουν SOS λόγω της μείωσης των ΚΑΠ.
Πέραν αυτού, το 2013 φέρνει και νέες μειώσεις στις αντιμισθίες των αιρετών, αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των Δήμων.
Κοινωνική πολιτική
Το τρέχον έτος αναμένεται να επιδεινωθεί η κακή οικονομική κατάσταση των πολιτών, με τους Δήμους και τις Περιφέρειες να καλούνται εκ νέου να… ασκήσουν την κοινωνική πολιτική στη θέση του κράτους.
«Βοήθεια» στη… Φροντίδα
Ένα άλλο κοινωνικό πρόγραμμα που θα βρεθεί στην επικαιρότητα το τρέχον έτος, και κυρίως από τον Απρίλιο και μετά, είναι και το «Φροντίδα κατ’ Οίκον», η διάδοχος κατάσταση του «Βοήθεια στο Σπίτι» (εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του με 60 εκατ. ευρώ και η παράτασή του με νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή μέχρι 31/03/2013).
Οι δήμαρχοι έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους ως προς τους όρους και τα κριτήρια του νέου προγράμματος: ενώ το πρώτο, το «Βοήθεια στο Σπίτι», καλύπτει όλους τους ηλικιωμένους και ....

***

*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ  2012 :
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/12/24-2012.html  , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Δευτέρα  24 Δεκεμβρίου  2012 παραμονή Χριστουγέννων .-

~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/25-2012.html , ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012 στην ενημέρωση .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/26-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  26  Δεκεμβρίου  2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/12/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέςρωσης Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 .- 

~** ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/28-2012.html , Στο  αγιάζι  της  καθημερινής  μας  ενημέρωσης Παρασκευή  28  Δεκεμβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του Σάββάτου 29 Δεκεμβρίου 2012  .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/30-2012.html , Σήμερα είναι Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 ενημέρωση.-
 ~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/31-2012.html , Τελευταία μέρα του χρόνου και ενημέρωση Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012 .-
~**
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013 :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html  , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html  , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012  .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html  , Tο αγιάζι  στην ενημέρωση Πέμπτη  03 Ιανουαρίου  2013  .-
~**

 ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01 , =      2200   video.-
 
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =     541    video.-

~ http://www.youtube.com/vlasiskal , =            512    video.-
                                                              
ΣΥΝΟΛΟΝ  :  3253   Βίντεο ν  Αναρτημένα 

***   ΤΑ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  Βίντεο... :
~**  Αρφαρά -Αγιος Κωνσταντίνος Μεσσηνία 02/01/2013  :
http://youtu.be/ivtJpUFoXGo  ,~*** Αρφαρά πλατεία πρωτοχρονιά  01/01/2013  :
http://youtu.be/l3TRv5tLWFQ  ,~*** ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 02/01/2013  :
http://youtu.be/e1ccJGdP0DE  ,**   ~** ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012  : http://youtu.be/IqQ46E5ox9A  , ~** Σταματάκος τραγούδι χορός 2012  : http://youtu.be/5V3revy8uns  , ~** Χρυσοπηγή Σερρών 2012   : http://youtu.be/BERzhC5Weg4  , ~** Σταματάκος στο μικρόφωνο 2012   : http://youtu.be/4CWOYWri5bM  ,


  


  ~**** Διονύσης Σαββόπουλος Θεσσαλονικιός "η  ζωή μου"  : http://youtu.be/WpdJ2mPJmqs  , ~*** ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ  : Σακελάριος Αλέκ. http://youtu.be/Ere8SPDEl48  , ~*** Μακεδόνας στην Υγειά μας  :Έστειλα ένα περιστέρι http://youtu.be/52XsfV0Dnzw  , ~** Νιάου νιάου .. βρε γατούλα Α. Σακελάριου  :
http://youtu.be/ycOmfppVRJ0  , ~** Ο Αμαξας  ¨: http://youtu.be/pIbbgqH1yh4  , ~** Το τράμ το τελευταίο Α. Σακελάριου  : http://youtu.be/ubAFXwu4YDc  , ~*** Σ΄ αγαπώ σ΄όλες τις γλώσσες  : http://youtu.be/RJECvOknKXk  ,

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: