Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Το   αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13  Μαΐου   2013 :

~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/05/11-2013.html , ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ γιά την Υγεία του Στόματος Σάββατο 11 Μαΐου 2013

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** Η εξωτική παραλία του Λαγκούβαρδου  :
   
 
 
 
 
 
Μια μοναδική παραλία υπάρχει στην περιοχή της Τριφυλίας ανάμεσα στα Φιλιατρά και στο Μάραθο.
Οι λόγοι που την κάνουν μοναδική είναι γιατί ουσιαστικά είναι από τις λίγες παραλίες της περιοχή και ακόμα τα ιδανικά κύματα για τους φίλους του board surfing και wind surfing
Ειδικά για το δεύτερο λόγο είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο στους φίλους της σανίδας.
Χθες βρεθήκαμε στην παραλία γύρω στις 7 και δείτε πόσο κόσμο είχε.
Άτομα κυρίως από την Αθήνα που προσπαθούσαν να δαμάσουν τα κύματα της όμορφης αυτής παραλίας.
 
*** «Στα βαθιά» της εγκληματικότητας ανήλικοι της Καλαμάτας  :
 ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑΤης Βίκυς Βετουλάκη
 Ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Κακουργήματα που μέχρι πριν από λίγο καιρό συναντούσαμε μόνο στο Τριμελές και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Δυστυχώς, τελευταία τα συναντάμε και στα δικαστήρια ανηλίκων της Καλαμάτας.
Βαρύτατες κατηγορίες για παιδιά που «χορεύουν» στο ρυθμό της παραβατικότητας έχουν αρχίσει να απασχολούν και την κοινωνία της Καλαμάτας. Μπορεί αριθμητικά οι υποθέσεις που εκδικάζονται στο Μονομελές και το Τριμελές Ανηλίκων να έχουν μειωθεί, αλλά είναι πιο βαριές οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι.
Στην επόμενη συνεδρίαση του Μονομελούς, τέλος Μαΐου, από το εδώλιο του κατηγορουμένου θα περάσουν συνολικά 43 ανήλικοι, με τις περισσότερες παραβάσεις να αφορούν στην εφαρμογή ΚΟΚ. Η δε επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Ανηλίκων θα γίνει τέλος Ιουνίου και η μία από τις δύο υποθέσεις που πρόκειται να εκδικασθούν αφορά πέντε ανήλικους που κατηγορούνται για δημιουργία, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης!
 Μονομελές Ανηλίκων
Με νόμο έως το τέλος του 2011 τέθηκαν στο αρχείο οι παραβάσεις ΚΟΚ για τους ανηλίκους, με συνέπεια να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των υποθέσεων που εισήχθησαν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, το οποίο συνεδριάζει μια φορά στο τέλος κάθε μήνα και πάντα κεκλεισμένων των θυρών, όπως, άλλωστε, συμβαίνει με όλα τα δικαστήρια ανηλίκων.
Έτσι, το 2012, ο αριθμός των υποθέσεων που εκδικάζονταν κάθε μήνα κυμαινόταν μεταξύ 10-20, με πλήρη απουσία παραβάσεων για ΚΟΚ. Οι υπόλοιπες υποθέσεις που οδηγούνται στο Μονομελές Ανηλίκων αφορούν, κυρίως, κλοπές.
Όσο για το 2013, μαζί με την εκδίκαση και υποθέσεων που αφορούν παραβάσεις ΚΟΚ, τον Ιανουάριο συζητήθηκαν 43 υποθέσεις, το Φεβρουάριο 28 και τον Απρίλιο 21.
Για τη συνεδρίαση του Μαΐου, από το Μονομελές Ανηλίκων θα περάσουν 43 ανήλικοι, με τις περισσότερες υποθέσεις να αφορούν παραβάσεις ΚΟΚ. Ωστόσο, κάποιοι από τους ανηλίκους αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κλοπών και διακεκριμένων κλοπών.
 Τριμελές Ανηλίκων
Η πρώτη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο Τριμελές Ανηλίκων είναι καθησυχαστική, καθώς αριθμητικά οι υποθέσεις είναι μειωμένες, μιας και εκεί οδηγούνται κακουργηματικές πράξεις. Η δεύτερη ματιά, όμως, είναι άκρως ανησυχητική, καθώς η μορφή των αδικημάτων έχει αλλάξει.
Κατά το 2012 στο Τριμελές Ανηλίκων εκδικάσθηκαν λίγο περισσότερες από 15 υποθέσεις, όχι όμως με κατηγορίες που, αν τελούνταν από ενήλικα, θα αντιμετώπιζαν ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη, με ανώτατο όριο τα 20 έτη.
Φέτος, όμως, δε συμβαίνει το ίδιο. Μέχρι τώρα έχουν εκδικασθεί δύο μόνο υποθέσεις και έχουν ορισθεί για τη συνεδρίαση του Ιουνίου άλλες δύο.
Οι δύο αρχικές αφορούσαν η πρώτη ληστεία που διαπράχθηκε από τρίτους και η δεύτερη διακίνηση ηρωίνης από ανήλικη. Τέλος Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Τριμελούς Ανηλίκων, με άλλες δύο υποθέσεις. Τότε, πέντε ανήλικοι θα καθίσουν στο εδώλιο με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και τη διεύθυνσή της, με σκοπό τη διάπραξη διαφόρων αδικημάτων.
Ήδη οι εν λόγω ανήλικοι κατηγορούμενοι κρατούνται σε ίδρυμα και για την τύχη τους θα αποφασίσει το δικαστήριο του Ιουνίου.
 
***  «Άλλο το κατεψυγμένο ψωμί και άλλο το φρέσκο» :
    Της Μαρίας Νίκα
 Να προστατέψει την ταυτότητα του φρέσκου ψωμιού ζητούν οι αρτοποιοί από την Πολιτεία, με αφορμή τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί πλέον να ψήνεται κατεψυγμένο ψωμί στα σούπερ μάρκετ, ακόμη και αν αυτά δε διαθέτουν τον ειδικό χώρο των 10 τ.μ. «Το θέμα είναι να γνωρίζει ο καταναλωτής τη διαφορά αυτού του ψωμιού από το φρέσκο» λέει στο «Θ» ο Καλαματιανός αρτοποιός και μέλος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Χρήστος Φραγγέας.
«Στην αρτοποιητική νομοθεσία δεν έχει αλλάξει κάτι. Το να ψήνεται κατεψυγμένο ψωμί παντού ισχύει από το 2012. Απλώς υπήρχε το σημείο που έλεγε ότι χρειάζονταν 10 τετραγωνικά για να γίνεται αυτό το πράγμα, ενώ τώρα δεν υπάρχει».
Ωστόσο, τους αρτοποιούς προβληματίζει το εξής: «Σε λίγο ο καταναλωτής θα μπαίνει σε ένα σούπερ μάρκετ και θα βλέπει ότι από ένα μικρό φούρνο ξεφουρνίζονται ψωμιά. Θα σκεφτεί, ψωμιά ξεφουρνίζουν. Ναι, αλλά δεν ξέρει, αν αυτοί δεν το γράψουν, ότι το ψωμί αυτό μπορεί να έχει παρασκευαστεί 6 μήνες πριν και να έχει μείνει σε μια βαθιά κατάψυξη. Ότι μπορεί να έχει οτιδήποτε μέσα για να διατηρηθεί τόσο πολύ καιρό. Θα νομίζει, ή σε φούρνο μπαίνει ή σε σούπερ μάρκετ, ότι είναι το ίδιο πράγμα. Ε, δεν είναι το ίδιο, είναι εντελώς διαφορετικό. Κι εκεί εμείς ζητάμε, η Πολιτεία, που μόνο να μας παίρνει ξέρει, να μας καλύψει, όπως είναι υποχρεωμένη, στην ταυτοποίηση του προϊόντος μας. Να μην πουλάει κανείς ψεύτικα αυτό το οποίο εμείς βγάζουμε».
Ο κ. Φραγγέας στέκεται ιδιαίτερα στη διαφορά κατεψυγμένου και φρέσκου ψωμιού: «Ο αρτοποιός βγάζει φρέσκο ψωμί που ζυμώνεται, ωριμάζει και ψήνεται στο μαγαζί του. Είναι ψωμί της ημέρας, ενώ το άλλο μπορεί να έχει 20, 30, 40 ημέρες διατηρησιμότητα. Δηλαδή, αν υπάρχει άνθρωπος να πιστέψει ότι ένα ψωμί φρέσκο μπορεί να διατηρηθεί για 30 μέρες! Ακόμη και στην παράδοσή μας, οι προγιαγιάδες μας, που ζύμωναν 5κιλα καρβέλια, δεν τα κράταγαν πάνω από μία εβδομάδα. Ζύμωναν κάθε βδομάδα. Ποια είναι τώρα αυτή η τεχνολογία που μας δίνει φρέσκο ψωμί 30 ημερών; Να μας το πουν κι εμάς των αρτοποιών που ζυμώνουμε και ξαναζυμώνουμε κάθε μέρα. Όποιος πιστέψει ότι το αλεύρι, το νερό και το προζύμι, μπορούν να βγάλουν ψωμί που διατηρείται 30 μέρες, είναι και ο ίδιος λίγο υπόλογος στον εαυτό του, γιατί αυτά τα πράγματα δε γίνονται. Είναι απίθανο. Ένα καλό ψωμί, το καλύτερο που μπορεί να φτιάξει κάποιος, θα κρατήσει 5, 6, 7 μέρες. Παραπάνω δε γίνεται».
Και συμπληρώνει ο κ. Φραγγέας: «Κάθε ψωμί που πωλείται εκτός αρτοποιείου, σύμφωνα με τη νομοθεσία, πρέπει να είναι συσκευασμένο και να γράφει την ημερομηνία παραγωγής και την ημερομηνία λήξεώς του. Εάν τηρηθεί ο νόμος, τότε πιστεύω ότι ο κόσμος θα μείνει στην παράδοση. Αν τον κόσμο τον ξεγελάσουν και ένα ψωμί που είναι προψημένο, κατεψυγμένο, με διάφορα χημικά μέσα, και κανείς δεν ελέγχει, τότε και ο αρτοποιός θα υποστεί αυτές τις συνθήκες της καινούργιας κοινωνίας».
Τέλος, για την τιμή: «Το ψωμί της βιομηχανίας, άμα τα βάλετε κάτω, είναι πολύ ακριβότερο από το ψωμί που πωλείται στο φούρνο. Εμείς από το 2008 δεν έχουμε βάλει ούτε ένα λεπτό πάνω στο ψωμί. Και όλα τα έχουμε φορτώσει στον εαυτό μας, για να μπορούμε να είμαστε μέσα στη κίνηση και την αγορά. Κι όμως, το κατεψυγμένο είναι ακριβότερο από το φρέσκο ψωμί του αρτοποιού. Γενικά, πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, την προστασία του καταναλωτή. Δεν μπορεί να πουλάς κάτι και ο άλλος να μη γνωρίζει ακριβώς αυτό που είναι. Εμείς αυτό θέλουμε. Και μετά ο άνθρωπος που καταναλώνει το ψωμί, θα διαλέξει ο ίδιος από πού θα το πάρει».
 Κώστας Σουρέας
 «Να προσέχουν το βάρος»
 Για μια κατάσταση συγκεχυμένη κάνει λόγο ο αρτοποιός Κώστας Σουρέας, καθώς ο νόμος, όπως λέει, ψηφίστηκε πολύ πρόσφατα και πολλοί αρτοποιοί δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για το τι περιλαμβάνει ή τι αλλαγές έχει.
Πάντως, και ο κ. Σουρέας τονίζει τη διαφορά μεταξύ κατεψυγμένου και φρέσκου ψωμιού, ενώ συνιστά στους καταναλωτές να προσέχουν τι αγοράζουν και να εξετάζουν το βάρος.
 
***  Απαράδεκτη κατάσταση στο Ιστορικό Κέντρο :
 Τις προηγούμενες ημέρες, με τίτλο «Από μέσα κούκλα και απ’ έξω πανούκλα», δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ για την απαράδεκτη και δύσοσμη κατάσταση στους χώρους γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας.
Προς έκπληξή μας, μάλιστα, κανείς υπεύθυνος δεν ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για την εγκατάλειψη που παρουσιάζει η εξωτερική όψη του κτηρίου. Ούτε καν η Δημοτική Αρχή μπήκε στον κόπο να στείλει ένα βυτιοφόρο να πλύνει τους χώρους. Λες και το Μουσείο βρίσκεται σε ξένη πόλη!
Δυστυχώς, όμως, δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη περιοχή που παρουσιάζει εικόνες θλίψης. Μια βόλτα αν κάνει κάποιος λίγο παραπάνω, στα στενά του Ιστορικού Κέντρου, θα διαπιστώσει την ίδια κατάσταση. Πλήρης εγκατάλειψη.
Και μετά θέλουμε τουριστική ανάπτυξη! Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Τραβήχτηκε χθες το πρωί και αποτελεί μοναδικό δείγμα αδιαφορίας των δημόσιων αρχών, αλλά και του δικού μας ατομικού πολιτισμού…     Α.Π.
 *** Οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους, ενώ οι γονείς τους ζητούν να μείνουν στα σχολεία :
  Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν πίσω την απόφαση για απεργία.
Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση
Η Ένωση Γονέων παρακολουθεί καθημερινά το χάος της οικονομικής κρίσης που μας έχει καταβάλει και έχει συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του.
Φυσικά έχει οδηγήσει και στη πλήρη απαξίωση του εκπαιδευτικού συστήματος (αυτού που τέλος πάντων υπήρχε, έτσι όπως υπήρχε) και τη διάλυση της «δωρεάν παιδείας».
Έχουμε κατακρίνει, ουκ ολίγες φορές, τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και έχουμε έρθει σε μεγάλες αντιπαραθέσεις με τους εκπροσώπους τους στη περιφέρειά μας, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών μας αλλά και των δασκάλων τους.
Οι πολιτικές αυτές είναι 100% υπεύθυνες για τη σημερινή κατάντια της «δημόσιας δωρεάν παιδείας», ειδικά τα τελευταία χρόνια αφού βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε μνημονιακές εντολές.
Οι αποφάσεις του Υπ. Παιδείας για τις επικείμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών μας έχουν γίνει γνωστές από τις αρχές του έτους και τις γνωρίζαμε όλοι μας.
Γιατί το Υπ. Παιδείας επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή (λίγο πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις) να τις ανακοινώσει;
Δεν ήξερε ότι οι εκπαιδευτικοί θ’ αντιδράσουν με απεργία και θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα;
Σίγουρα το ήξερε και σίγουρα δεν είναι τυχαίο αλλά έγινε σκόπιμα.  
ΦΙΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δε πρέπει να πέσουμε στη παγίδα του Υπουργείου και να έρθουμε σε αντιπαράθεση μεταξύ μας γιατί είμαστε οι μόνοι που κρατάμε την εκπαίδευση, ακόμα, ζωντανή.
Σαν εκπρόσωποι των γονέων σας ζητάμε:
  • Να πάρετε πίσω την απόφασή σας για απεργία στις Πανελλήνιες εξετάσεις
  • Ν’ αποδείξετε, για μια ακόμα φορά, με τη στάση σας ότι είστε πρώτα απ’ όλα παιδαγωγοί – λειτουργοί
  • Να μη δώσετε, εσείς, τη χαριστική βολή σ΄ ένα εκπαιδευτικό σύστημα προβληματικό
Κανείς μας δεν εναντιώνεται στις όποιες δίκαιες διεκδικήσεις σας.
Όταν όμως είσαι εκπαιδευτικός και αποφασίζεις ν’ απεργήσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις δυσκολεύεις, έτσι, τη ζωή των μαθητών και των γονέων τους που έχουν κυριολεκτικά ματώσει (οικονομικά και ψυχολογικά για την είσοδο των παιδιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ένα σύστημα σκληρό που στηρίζεται στην παραπαιδεία και όχι στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης), τότε κάτι δε πάει καλά και σίγουρα δε μπορούμε να είμαστε δίπλα σας, όπως κάνουμε μέχρι τώρα και το ξέρετε.
Πιστεύουμε ότι σκοπός σας πρέπει να είναι στις απεργιακές κινητοποιήσεις να μας έχετε δίπλα σας και όχι απέναντί σας γιατί έτσι είμαστε όλοι χαμένοι.
Πιστεύουμε, ΤΕΛΟΣ, ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βγούμε μαζί στους δρόμους και να υπερασπιστούμε τα όποια δίκαια αιτήματά σας και όχι μόνο……..
Έχουμε να υπερασπιστούμε, μαζί πάντα, τις άδικες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, τα παιδιά που πρέπει να υπάρχουν ανά τάξη, τις συνεχιζόμενες περικοπές δαπανών στη παιδεία, τα υποσιτιζόμενα παιδιά που αναμένεται να αυξηθούν τη νέα χρονιά και εν τέλει να καταγγείλουμε δυναμικά τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν διαλύσει το δημόσιο-δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης.  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ
 
***  Ανησυχία για πιθανή μετάδοση του νέου κοροναϊού μεταξύ ανθρώπων : O ιός NCoV είναι συγγενικός με τον κοροναϊό του SARS που εμφανίζεται στην εικόνα
O ιός NCoV είναι συγγενικός με τον κοροναϊό του SARS που εμφανίζεται στην εικόνα                     
* Ο νέος κοροναϊός NCoV, ο οποίος έχει σκοτώσει 18 άτομα στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη από την εμφάνισή του πέρυσι, δεν αποκλείεται να μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων που έρχονται σε στενή επαφή, προειδοποίησε την Κυριακή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Λίγο νωρίτερα η Γαλλία είχε ανακοινώσει το δεύτερο κρούσμα του ιού, ο οποίος ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον θανατηφόρο ιό του SARS.Τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής «όλο και περισσότερο συνηγορούν στην υπόθεση ότι, στις περιπτώσεις όπου υπάρχει στενή επαφή, ο νέος κοροναϊός μπορεί να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο» ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.Ο ιός NCoV μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη πνευμονία και σπανιότερα νεφρική ανεπάρκεια. Είναι συγγενικός με τον ιό του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) που εμφανίστηκε στην Ασία το 2003. Είναι επίσης συγγενικός με τους κοροναϊούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα.
Το δεύτερο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία αφορά έναν 50χρονο που μοιράστηκε το ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου με έναν 65χρονο που εμφάνισε συμπτώματα επιστρέφοντας από το Ντουμπάι.
Δύο ακόμα ασθενείς φέρονται να πέθαναν την Κυριακή στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο οι θάνατοι δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από τον ΠΟΥ.
Από την εμφάνιση του NCoV το 2012 έχουν καταγραφεί 33 κρούσματα στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία. Οι 18 από τους ασθενείς πέθαναν.

*** Επισκευάστηκε η βλάβη στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού : Οι δύο αστροναύτες διακρίνονται πάνω και αριστερά καθώς εργάζονται στην αντλία του συστήματος ψύξηςΟι δύο αστροναύτες διακρίνονται πάνω και αριστερά καθώς εργάζονται στην αντλία του συστήματος ψύξης (Φωτογραφία: NASA TV )
* Δύο αστροναύτες που πραγματοποίησαν έκτακτο διαστημικό περίπατο κατάφεραν να αντικαταστήσουν την αντλία από την οποία φαίνεται να προήλθε η διαρροή αμμωνίας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
~ Οι αμερικανοί ένοικοι του σταθμού Κρίς Κάσιντι και Τομ Μάρσμπερν χρειάστηκαν πεντέμιση ώρες μέχρι να αντικαταστήσουν την ελαττωματική αντλία, βάρους 130 κιλών, στη δοκό πάνω στην οποία στηρίζεται ένα ζευγάρι ηλιακών συλλεκτών.
~ Το σύστημα ψύξης του σταθμού χρησιμοποιεί υγρή αμμωνία για να μεταφέρει την πλεονάζουσα θερμότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων σε ένα σύστημα από ψήκτρες που την ακτινοβολεί στο Διάστημα.
* Η διαρροή δεν έθεσε σε κίνδυνο το εξαμελές πλήρωμα, έπρεπε όμως να επιδιορθωθεί πριν από την αναχώρηση τριών αστροναυτών για την επιστροφή τους στη Γη. Το ρωσικό Soyuz με το οποίο θα ταξιδέψουν τη Δευτέρα βρίσκεται σταθμευμένο κοντά στην περιοχή της διαρροής.
~ Οι μηχανικοί της NASA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την αντλία το επόμενο διάστημα για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν νιφάδες παγωμένης αμμωνίας.
*Η δοκός στήριξης όπου εμφανίστηκε το πρόβλημα παραμένει σε τροχιά από το 2010 και είναι το παλαιότερο τμήμα του σκελετού του ISS, ενός πολυεθνικού τροχιακού εργαστηρίου που κόστισε πάνω από 100 δισ. δολάρια.

*** Από το μεσημέρι της 15ης Μαΐου ισχύει η επιστράτευση των εκπαιδευτικών  ¨:
 Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και βάσει της απόφασης που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, η επιστράτευση των εκπαιδευτικών ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου, έως την έκδοση νεώτερης απόφασης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
«α. Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν.
» Ειδικά, οι αποσπασμένοι ή όσοι έχουν διατεθεί εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα.
» β. Όλες οι θεσμοθετημένες άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ 281/11.5.2013 (Β’ 1139) απόφασης Πρωθυπουργού και της υπ’ αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β’) απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήτοι την 11η Μαΐου 2013), δεν θίγονται εξ αφορμής της πολιτικής κινητοποίησης, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί.».   Newsroom ΔΟΛ

*** Εικοσιτετράωρη απεργία την Τρίτη από την ΑΔΕΔΥ σε στήριξη των καθηγητών :
  Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τρίτη αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ προς συμπαράσταση στους καθηγητές, τους οποίους η κυβέρνηση επιστρατεύει μετά την εισήγηση της ΟΛΜΕ για εξαήμερη απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η ΑΔΕΔΥ απέρριψε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 17 Μαΐου, όπως είχε ζητήσει η ΟΛΜΕ.
Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε επίσης την προκήρυξη τετράωρη στάσης εργασίας για την Πέμπτη 16 Μαΐου.
«Με αυτήν μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση, ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.
Την ίδια ώρα, ξεκίνησε ήδη η επίδοση των φύλλων πορείας στους 88.000 καθηγητές μέσης εκαπίδευσης, ενώ την Τρίτη συνεδριάζουν οι κατά τόπους ενώσεις τους, για να αποφασίσουν επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και από τις 20 ώς τις 24 Μαΐου, (δηλαδή τις έξι πρώτες μέρες των πανελληνίων).
Στις 15 Μαΐου θα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ για να ληφθεί η τελική απόφαση.
Αντιδρώντας στην προληπτική επιστράτευση από την πλευρά της κυβέρνησης, η ΟΛΜΕ προσέφυγε ήδη στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και για την επίταξη των σχολείων.
ΣΥΡΙΖΑ: «Αυταρχικός κατήφορος»
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Στην προσπάθειά της να καταπνίξει κάθε φωνή αντίδρασης των εργαζομένων, η κυβέρνηση προσφεύγει στο ιδιαίτερα προσφιλές για την ίδια, κατάφωρα αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων. Αυτή τη φορά, μάλιστα, προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, επιστρατεύοντας προληπτικά τους εργαζομένους, πριν οι ίδιοι αποφασίσουν ουσιαστικά για την απεργία στον κλάδο τους.
» Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης των δανειστών βρίσκει απέναντί της την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Καμία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύει με το 'έτσι θέλω' το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.
» Η ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Εκβιάζουν και κρατούν όμηρους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές και τις οικογένειές τους, όταν λίγο πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων επιβάλλουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις των εκπαιδευτικών και διάλυση των υπαρχουσών υποβαθμισμένων δομών του δημόσιου σχολείου.
» Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ανακαλέσει την επιστράτευση, να αποσύρει τα μέτρα διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλούμε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες να συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια της ΟΛΜΕ».  Newsroom ΔΟΛ

*** «Tο κλουβί και η φωλιά» στον «Ιανό» :
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  Με τη φράση «Θα σας βλέπω πάντα σαν τα μικρά μου αδερφάκια» και με δάκρυα στα μάτια, ο παλιός τρόφιμος του Ορφανοτροφείου Καλαμάτας, Στέλιος Καλαντωνέας, αποχαιρέτησε τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, αφού τραγούδησε μαζί τους το «τραγούδι του αποχαιρετισμού», κλείνοντας έτσι τη συγκινητική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μουσικού Σχολείου «Το κλουβί και η φωλιά: το Εθνικό Ορφανοτροφείο Αρρένων Καλαμάτας» στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» στην Αθήνα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Μαΐου και σε αυτή έδωσαν όλοι το «παρών». Η ομάδα εργασίας του Μουσικού (μαζί με γονείς και κηδεμόνες), με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους Εύη Ντινοπούλου και τη διευθύντριά τους Άννα Φραγκιά, το Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής του σχολείου με τον υπεύθυνο καθηγητή τους Πέτρο Κατσούλη, καθώς και παλιοί απόφοιτοι του ΕΟΑΚ από την Καλαμάτα και την Αθήνα.
 Το πρώτο μέρος
Ο κ. Δ. Μπεζαντές, πρόεδρος των Αποφοίτων ΕΟΑ Θεσσαλονίκης, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το βιβλίο, τονίζοντας την αξία του ως ντοκουμέντο, με το να θίξει το σοβαρό και ευαίσθητο θέμα της παιδικής προστασίας, ενώ αναφέρθηκε στο πόσο συνέβαλε ώστε να ξεπεραστεί η προκατάληψη και ο κοινωνικός στιγματισμός που ακολουθούσαν πάντα τα παιδιά τέτοιων ιδρυμάτων, με τις όποιες επιπτώσεις τόσο στον ψυχισμό τους όσο και γενικότερα στη μετέπειτα ζωή τους.
Η καθηγήτρια Εύη Ντινοπούλου αναφέρθηκε στη διαδικασία της έρευνας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Κατερίνας Κωνσταντινάκου, με αφορμή το κτήριο του παλιού Ορφανοτροφείου που φιλοξένησε το Μουσικό Σχολείο τα τελευταία 19 χρόνια, αλλά και στην εμπειρία που αποκόμισαν όλοι μαθητές, καθηγητές και παλιοί τρόφιμοι.
Ακολούθησε η Κατερίνα Κωνσταντινάκου, η οποία αναφέρθηκε στην ιδρυματική πολιτική του κράτους, που δεν έλαβε αρκετά υπόψη του τις ανάγκες των μικρών τροφίμων.
Έγινε προβολή με φωτογραφίες των παιδιών του ΕΟΑΚ, και ο λόγος δόθηκε στους αποφοίτους του Θ. Αθανασόπουλο και Δ. Αναστασόπουλο, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε αναμνήσεις τους από το ίδρυμα. Ο τελευταίος μίλησε ακόμη με θέρμη για την πετυχημένη πορεία του βιβλίου και εξέφρασε την ικανοποίησή του από αυτό το «ταξίδι», όπως χαρακτηριστικά είπε, «σε μία –επιτέλους- ήρεμη θάλασσα».
Ακολούθησαν δύο άλλοι τρόφιμοι που έζησαν στο παλιό ίδρυμα (στο μετέπειτα κινηματοθέατρο «Ηλέκτρα»), οι Γ. Τσινόρεμας και Στελ. Καλαντωνέας, οι οποίοι ξεδίπλωσαν τις αναμνήσεις τους και συγκίνησαν ιδιαίτερα με τον αυθεντικό τους λόγο. Ο Γ. Τσινόρεμας, μάλιστα, διάβασε απόσπασμα από το υπό επεξεργασία αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τα βιώματά του από τα ιδρύματα όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια.
Την τεταμένη ατμόσφαιρα απάλυναν τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου, που παρουσίασαν την εργασία τους μέσα από μία προβολή για την Ιδρυματική Περίθαλψη του παιδιού στην Ελλάδα και στην ιστορία του κτηρίου του δικού τους σχολείου.
Μαθήτριες και μαθητές διάβασαν, στη συνέχεια, με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό βιωματικές ιστορίες των τότε παιδιών και συγκλονιστικά γράμματα που έφεραν δάκρυα στα μάτια σε πολλούς παρευρισκόμενους..
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με το τραγούδι του αποχαιρετισμού που τραγούδησαν τα παιδιά του Μουσικού με τα «παιδιά του τότε».
 Τραγούδια και άλλο υλικό σε CD
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το σύνολο Μοντέρνας Μουσικής του σχολείου υπό τον Πέτρο Κατσούλη. Τα τρία πρώτα τραγούδια σε στίχους και μουσική Ε. Ντινοπούλου, που μαζί με άλλο ηχητικό υλικό θα κυκλοφορήσουν σε cd μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι, αφιερωμένα στους απόφοιτους του ΕΟΑΚ, προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση και δημιούργησαν κλίμα ευφορίας και λύτρωσης, που κορυφώθηκε με τα υπόλοιπα τραγούδια, γνωστά κι αγαπημένα, τα οποία σιγοτραγούδησαν αλλά και χόρεψαν οι παρευρισκόμενοι.
Τέλος, η διευθύντρια Άννα Φραγκιά εξέφρασε τη χαρά της για τη δυνατή σχέση που έχει αναπτυχθεί και διατηρείται ανάμεσα στις δύο κοινότητες, αλλά και την περηφάνια της για την εξαιρετική εμφάνιση των παιδιών του Μουσικού.
Την τελευταία πινελιά έδωσε ο τραγουδιστής Ηλίας Κλωναρίδης, ο οποίος παρευρισκόταν στην εκδήλωση και μετά από προτροπή των παιδιών, έκλεισε με ένα δικό του τραγούδι.
Τα παιδιά του Μουσικού που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι: Γιώτα Αδαμοπούλου, Βασ. Αδαμόπουλος, Δήμητρα Αργυροπούλου, Κων. Βέλμαχος, Ρένια Γιακουμή, Κων. Γιαννακόπουλος, Ιωάννα Γεωργιοπούλου, Ελπίδα Θάνου, Χριστιάνα Καρακούση, Δόμνα Κασκάνη, Αννίκα Μανιάτη, Ερωφίλη Παναγιωταρέα, Βασ. Παναγιωτόπουλος, Ελένη Κατσούλη, Αναστ. Πυλιώτης, Ευφραιμία Ξυδέα, Δάφνη Τενέντε, Λεων. Φιλόπουλος, Διονυσία Χότι και Βασιλική Χριστοπούλου.

***  Μεσσηνιακό «άνοιγμα» στην Κίνα :
ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
  «Η κινεζική αγορά είναι ανερχομένη, αλλά δύσκολη»
 Της Μαρίας Νίκα
 Διακρατικές και επιχειρηματικές συμφωνίες αναμένεται ότι θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα. Πέρα από την προσέλκυση κινεζικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, άλλος στόχος της αποστολής είναι και η προώθηση ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά. Ανάμεσα σε αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο τους Κινέζους, το ελαιόλαδο και το κρασί.
Με αφορμή την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα, μιλήσαμε με επιχειρηματίες και συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας, οι οποίοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει εξαγωγές στη χώρα αυτή με τα παραπάνω προϊόντα ή βρίσκονται σε επαφές για να προχωρήσουν το εγχείρημα. Πώς βλέπουν την κινεζική αγορά; Έχει προοπτικές και ποιες είναι οι δυσκολίες της;
Γιάννης Τσαβολάκης - Biovin
 «Ανοίγουν κρασί 300 ευρώ για πλάκα!»
 «Κρασί και λάδι ζητάει η Κίνα πάρα πολύ. Πρόπερσι εμείς στείλαμε ένα κοντέινερ με κρασί, ενώ τώρα περιμένουμε να ξεκινήσουμε και άλλη συνεργασία. Υπάρχει προοπτική, όμως, είναι μια αγορά που θέλει μεγάλη προσοχή, πρέπει να προσέξεις να μη χάσεις τα λεφτά σου» μας λέει ο οινοποιός Γιάννης Τσαβολάκης από τη «Biovin».
«Είναι καλή αγορά, γιατί έχει πολύ κόσμο και με λεφτά. Υπάρχει, βέβαια, και πολύς φτωχός κόσμος, αλλά αυτοί που έχουν χρήματα, γιατί είχα πάει κι εγώ εκεί και τους είδα, χαλάνε αβέρτα. Μπορεί να ανοίξουν ένα κρασί και να δώσουν 300 ευρώ για πλάκα. Εγώ βιολογικό τούς είχα στείλει τότε, αλλά δεν το εξετάζουν ιδιαίτερα αυτό, θέλουν κάποιο καλό κρασί που να τους πηγαίνει στη γεύση. Κάνουν και εκείνοι κρασιά, αλλά τα δικά μας είναι άλλο πράγμα, δεν έχουν καμία σχέση».
Όσο για το πώς είχε γίνει τότε η επαφή με την κινεζική αγορά: «Είχαμε στείλει δείγματα μέσω ενός Έλληνα που ήταν εκεί. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ όταν έκανα την εξαγωγή, πήγαινα στα τυφλά, δεν ήξερα τίποτα. Δεν είχα πίσω κάποια κάλυψη από μέρους της κυβέρνησης. Πήγα εγώ, σαν Γιάννης Τσαβολάκης, να κάνω μια εξαγωγή στην Κίνα. Έτσι. Όπως είχα πάει και στη Ρωσία κ.λπ. Το να πηγαίνεις μόνος σου, μια μικρή μονάδα από τη Μεσσηνία, να κάνεις αυτή τη δουλειά, είναι άθλος. Τώρα, αν κλείσει τίποτα καινούργιες συμφωνίες ο κ. Σαμαράς, κάτι μπορεί να γίνει. Μακάρι, για να πηγαίνουμε πιο εύκολα, να έχουμε καλύτερες προσβάσεις με τα τελωνεία, με τα χαρτιά γενικώς που χρειάζονται. Γιατί να βγάλεις μόνο κάποια χαρτιά θέλει ένα σωρό διαδικασίες. Πιστεύω να βοηθήσουν πάνω σε αυτό και να απλουστευτούν. Θα δούμε».
 Τάσος Προσηλιακός - Α.Σ. Γαργαλιάνων
 «Ζητάνε πάρα πολλά πιστοποιητικά»
 «Εμείς ξεκινήσαμε πριν από ένα μήνα, στέλνοντας τα πρώτα 10.000 μπουκάλια με ελαιόλαδο. Φανταστείτε ότι ακόμη το εμπόρευμα δεν έχει φτάσει. Τη Δευτέρα θα είναι εκεί, γιατί θέλει 35 μέρες για να πάει. Θα έχουμε, όμως, και συνέχεια, αυτό είναι το πρώτο που δώσαμε, πιο πολύ για δειγματισμό. Τουλάχιστον απ’ ό,τι μας διαβεβαιώνει ο δικός μας άνθρωπος εκεί. Είναι ένας Έλληνας, ο οποίος έχει στη Σαγκάη μεγάλη αποθήκη με προϊόντα, μεταξύ των οποίων έβαλε και ελαιόλαδο».
Και ο Τάσος Προσηλιακός, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, μιλά για δύσκολη αγορά, με πολλές απαιτήσεις. «Ζητάνε πάρα πολλά πιστοποιητικά, μεγάλη λεπτομέρεια στο παραμικρό. Για την ποιότητα, για το πότε παρήχθη, τα πάντα. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού εκεί, βεβαίως, θα βοηθήσει. Άλλωστε, οι Κινέζοι μάς έχουν σε εκτίμηση ως λαό. Είναι η μόνη χώρα που μας αποκαλεί “Ελλάς” και όχι “Greece” κ.λπ. Σέβονται πολύ τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για παράδειγμα, η επωνυμία στο ελαιόλαδό μας είναι “Πιθάρι” και η ετικέτα πάνω στο μπουκάλι έχει ένα πιθάρι. Μας ζήτησαν, λοιπόν, η εικόνα του πιθαριού να είναι όσο μεγαλύτερη γίνεται για να φαίνεται ότι είναι αρχαίο ελληνικό. Τους αρέσει η ετικέτα να παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα» σημειώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, που σύντομα ξεκινά εξαγωγές και στην Αυστραλία: «Είναι μια καινούργια συνεργασία. Το πρώτο φορτίο που θα φύγει είναι σε 5λιτρα. Θα ανοίξουμε δρόμους, γιατί δε γίνεται διαφορετικά. Το χύμα λάδι είναι θάνατος. Μας το παίρνουν χωρίς τιμή, μας δίνουν όσα θέλουν οι Ιταλοί. Πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό».
Γιώργος Παντελόπουλος – PanProd
 «Προσφέρουν το ελαιόλαδο ως δώρο»
 H PanProd είναι από τις πρώτες μεσσηνιακές εταιρείες που μπήκαν στην κινεζική αγορά με το ελαιόλαδο «Καλλιστώ». Τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης, Γιώργος Παντελόπουλος, οι εξαγωγές της στην Κίνα παρουσιάζουν σταθερά αυξητική πορεία.
«Βάσει και των ταξιδιών που έχουμε κάνει εκεί, είναι μια αγορά ανερχόμενη. Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες βέβαια, με την έννοια ότι στο παρελθόν ήταν εντελώς άγνωστο το ελαιόλαδο ως διατροφικό προϊόν. Εμείς ξεκινήσαμε το 2006-2007, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε σταθερή αύξηση εξαγωγών και οι πολίτες, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, Σαγκάη - Πεκίνο, εξοικειώνονται με το νέο αυτό προϊόν, ιδίως το ΠΟΠ Καλαμάτα. Π.χ. ο δικός μας πελάτης παρουσιάζει αφιέρωμα στην κινεζική τηλεόραση για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου, γιατί το χρησιμοποιούν και πέρα από τη διατροφή, σε μορφή δώρου. Είχαμε πελάτισσα που δίπλα στο αντίγραφο ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος (Αφροδίτη της Μήλου) έβαζε το λάδι μας, το οποίο εξάγουμε μόνο τυποποιημένο. Έχουμε συσκευασίες από 250 ml μέχρι και 5 λίτρα. Ενώ στο παρελθόν είχαμε την ευκαιρία να πουλήσουμε και χύμα, εμείς έχουμε κατοχυρώσει τα σήματά μας στο “Καλλιστώ” και δίνουμε μόνο τυποποιημένο. Δε βγαίνει λάδι από την επιχείρησή μας χύμα».
Για την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα: «Το ταξίδι του πρωθυπουργού αναμφισβήτητα θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάδειξη του τυποποιημένου ελαιολάδου, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας γενικότερα, μέσω των εξαγωγών. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχουν και παγίδες στην αγορά. Δεν είναι όλα ρόδινα, ότι επειδή είναι μια ανερχόμενη αγορά γεμίσαμε λάδι την Κίνα. Είναι ανερχόμενη, αλλά έχει και ιδιαιτερότητες. Χρειάστηκαν χρόνια επαφών, δουλειά και πολλά ταξίδια για να καταφέρουμε να μπούμε στην αγορά αυτή» καταλήγει ο κ. Παντελόπουλος, κάνοντας λόγο και για μεγάλη γραφειοκρατία, που λειτουργεί ως τροχοπέδη.
 Σωτήρης Καλογερόπουλος – «Νέστωρ»
 «Το κρασί μας μπορεί να σταθεί άνετα»
 «Σίγουρα υπάρχει προοπτική. Ειδικά στα δύο παραδοσιακά μας προϊόντα, το λάδι και το κρασί. Στην αρχή μπορεί να είναι λίγες, μικρές οι παραγγελίες, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει η προσπάθεια. Η Κίνα είναι μια μεγάλη αγορά και πιστεύω ότι οι εταιρείες μας έχουν καλό προϊόν, ώστε να υπάρξει θετική ανταπόκριση. Εμείς κάναμε κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν, αλλά, δυστυχώς, δεν προχώρησε. Είναι μια δύσκολη αγορά και πολλοί οι παράγοντες που συντελούν στο να πετύχει μια εξαγωγή. Δεν είναι ότι κάνεις με έναν εισαγωγέα εκεί πέρα, είναι και το κράτος λίγο μέσα, είναι κι άλλα, παρεμβάσεις. Πιστεύω όμως ότι, παρά τα προβλήματα, πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, γιατί η ιστορία της εξαγωγής είναι μονόδρομος, είτε λέγεται Κίνα, είτε Ρωσία, είτε κάποιες άλλες χώρες» παρατηρεί ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Νέστωρ», Σωτήρης Καλογερόπουλος.
«Εμείς, πάντως, συνεχίζουμε τις προσπάθειες. Μάλιστα, συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας που είναι επιδοτούμενο. Πάμε ως ομάδα. Ο Συνεταιρισμός Τυρνάβου, η Ένωση Πάτρας, ο Συνεταιρισμός Αμύνταιου, τα Πεζά, ώστε ο καθένας να επιλέξει ένα κρασί που θέλει να προωθήσει. Να πας εκεί να παρουσιάσεις το προϊόν σου, να πάρεις μέρος σε εκθέσεις, να κάνεις κάποιες συμφωνίες. Είμαστε στη διαδικασία του προγράμματος αυτού. Αφορά τρίτες χώρες, αλλά περισσότερο μιλάμε για την Κίνα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε το προϊόν μας, γιατί μπορεί να σταθεί άνετα σε οποιαδήποτε αγορά».

*** Εμβολιασμός απόρων και ανασφάλιστων παιδιών :
 Ποσό 500.000 ευρώ θα διατεθεί από το τακτικό αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού για την εμβολιαστική κάλυψη απόρων και ανασφάλιστων παιδιών της χώρας για το έτος 2013.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας που αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στη θωράκιση της χώρας και στην προστασία του συνόλου των πολιτών από λοιμώδη και μεταδοτικά νοσήματα.    zougla.gr

*** Διαφωνούν οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης με την πρόταση Αγγελάκα :
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  
 Σοβαρές διαφωνίες ακόμη και με την τροποποιημένη πρόταση του δρόμου Ριζόμυλος- Καλαμάτα, που κατέθεσε ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαν. Αγγελάκας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, εκφράζουν μιλώντας στο «Θάρρος» οι επικεφαλής των τριών συνδυασμών της μειοψηφίας.
Οι Νικ. Τζώρτζης («Ενωτική Δημοτική Κίνηση»), Κων. Σπυρόπουλος («Νέα Πνοή») και Κων. Αποστολόπουλος («Λαϊκή Συσπείρωση») «κοιτούν» με ιδιαίτερη δυσπιστία όσα προτάθηκαν. Ο πρώτος ανέφερε ότι δεν τηρήθηκαν όσα είπε πως αντιμετώπισε ως Ευαγγέλιο ο κ. Αγγελάκας, ο δεύτερος πρότεινε την εκπόνηση νέας μελέτης, που θα λαμβάνει υπόψη της όσα προβλέπει το εγκεκριμένο από το 2009 ΓΠΣ Μεσσήνης, ενώ ο τελευταίος τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου.
Νικ. Τζώρτζης
Όπως μας είπε ο κ. Τζώρτζης, «οι βασικές μας διαφωνίες που αποτελούν κόκκινη γραμμή και είμαστε ανυποχώρητοι, εκτός από τα υψόμετρα και τα άλλα τεχνικά στοιχεία, αφορούν στην πρόσβαση των παρόδιων ιδιοκτησιών και το χαρακτηρισμό του δρόμου ως ήπιας κυκλοφορίας με σεβασμό στο περιβάλλον. Όπως παρουσιάστηκε στην πρόταση, ο δρόμος δέχεται τεράστιο κυκλοφοριακό φορτίο, αφού την καλοκαιρινή περίοδο θα δέχεται όλα τα οχήματα από Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Πύλο, ΠΟΤΑ, Μεθώνη και Κορώνη. Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται την όχληση που θα δημιουργήσει ο δρόμος με την κυκλοφορία ΙΧ, μοτοσυκλετών και νταλικών.
Με βάση τα παραπάνω, μόνο ως ήπιας κυκλοφορίας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ο δρόμος, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ΓΠΣ, το οποίο προτείνει και οικιστική περιοχή και περιοχή ΠΕΡΠΟ και τουριστική ανάπτυξη ήπιας κορφής στην περιοχή.
Η μελέτη πάσχει, επειδή στηρίχθηκε εξαρχής σε λάθος δεδομένα. Δεν ελήφθη υπόψη το εγκεκριμένο ΓΠΣ Μεσσήνης και άρα, εκπονήθηκε με διαφορετικό σκεπτικό από αυτό που έπρεπε, αφού η περιοχή θεωρήθηκε υπεραστική, επειδή υπάρχουν καλλιέργειες και αρδευόμενες εκτάσεις.
Μπορεί να έγιναν προτάσεις βελτίωσης, αλλά εντάσσονται στο γενικό πνεύμα της μελέτης και όχι στο πνεύμα του δρόμου που εμείς θέλουμε.
Επίσης, θα πρέπει ο Δήμος να αναθέσει άμεσα σε νομικό την όλη διαδικασία, όπως άλλωστε προβλέπεται και από την απόφαση 223/2010, που μιλά για την ανάθεση της προσφυγής σε κάθε ένδικο μέσο».
Κων. Σπυρόπουλος
Από την πλευρά του, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε: «Καταβλήθηκε προσπάθεια με ημίμετρα να περάσει απόφαση για ένα δρόμο που, όπως αντιλαμβάνομαι, είναι καταστροφικός για το Δήμο.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν δε με ικανοποίησαν και οι βελτιώσεις που προτάθηκαν, δεν είναι ουσιαστικές. Όταν έρθουν οι προτάσεις, θα ήθελα να μεταβούμε επιτόπου, να τις δει κι ο κόσμος και να αντιληφθεί το τερατούργημα».
«Το βασικό», συνέχισε, «είναι ο δρόμος να είναι ήπιας κυκλοφορίας και φιλικός στο περιβάλλον. Αυτό που προτάθηκε, μόνο φιλικό δεν είναι. Αν κατασκευαστεί τόσο βαρύς δρόμος, θα χρειαστούν ηχοπετάσματα. Η Μεσσήνη θα αποκοπεί από την παραλία της, δε θα ανασαίνει και αλλοιώνεται όλη η περιοχή.
Η πρόταση του κ. Αγγελάκα ακούστηκε ικανοποιητική. Είναι, όμως, έτσι; Δεξιά και αριστερά οι ιδιοκτησίες καταστρέφονται. Τι βελτίωση είναι αυτή;».
Ακολούθως σχολίασε πως η μελέτη είναι προς αποφυγή. Σε καμία σελίδα δεν υπάρχει αναφορά στο ΓΠΣ Μεσσήνης κι ο δρόμος σχεδιάστηκε με άλλες συνθήκες από αυτές που έπρεπε, αφού δεν ελήφθη υπόψη ούτε το εγκεκριμένο ΓΠΣ ούτε και η ανάπτυξη του Δήμου. Ό,τι επιχειρεί ο κ. Αγγελάκας είναι μπαλώματα, δε γιατρεύεται έτσι το όλο θέμα».
Τάχθηκε υπέρ του δρόμου, «αλλά όχι αυτού που μας δίνουν», ενώ ευχήθηκε ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης να απορρίψει τη μελέτη «και να ξεκινήσει άλλη, σύμφωνη με το ΓΠΣ και την ανάπτυξη της περιοχής».
 Κων. Αποστολόπουλος
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αποστολόπουλου, «το αρχικό σχέδιο που χρηματοδότησε ο μεγαλοεφοπλιστής Κωνσταντακόπουλος ήταν κομμένο και ραμμένο για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά των τουριστικών του επιχειρήσεων, που θα μετέφερε τουρίστες από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι κατευθείαν στις εγκαταστάσεις του. Το ότι θα έβλαπτε και το ευαίσθητο περιβάλλον της περιοχής και κάθε προσπάθεια για ήπια τουριστική ανάπτυξη, ουδόλως απασχόλησε τον, κατά τα άλλα, καπετάνιο - ίνδαλμα των δημάρχων της Μεσσηνίας.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι “αν δεν υπάρξει συναίνεση από την πλευρά της Μεσσήνης, θα ζητήσει την κατασκευή ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου από τη Νέα Είσοδο ως τον Πάμισο”, χωρίς να τον νοιάζει το μετά. Ο καθένας τους δουλεύει για την πάρτη του και την επανεκλογή του, απεμπολώντας το δημόσιο συμφέρον. Ο δήμαρχος Μεσσήνης βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί ναι μεν είναι από τους ευνοούμενους του πρωθυπουργού, αλλά κολλητή του πρωθυπουργού είναι και η οικογένεια του καπετάνιου. Οι δήμαρχοι κι οι παρατάξεις τους έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην ικανοποίηση των συμφερόντων των εφοπλιστών και της παρέας τους, κι από την άλλη των λαϊκών στρωμάτων.
Για το δρόμο, όλα είναι στον αέρα, εκτός της μελέτης που συνεχώς διαφοροποιείται. Τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα των εφοπλιστών και άλλων ενδιαφερομένων για την τουριστική εκμετάλλευση της περιοχής είναι πολύ μεγάλα και οι αντιθέσεις τους μεταφέρονται σε κυβερνητικούς κι ευρωπαϊκούς κύκλους. Το πιο πιθανό είναι ότι ο δρόμος δε θα ξεκινήσει στο ορατό μέλλον. Το πρώτο εμπόδιο είναι η χρηματοδότησή του, που θα εξασφαλιστεί, κατά τον κ. Αγγελάκα, αν απενταχθούν άλλα έργα από το ΕΣΠΑ και εισαχθεί αυτό που δήθεν είναι “ώριμο”. Το κουβάρι έγινε μεγάλο και πολύπλοκο και θα γίνει χειρότερο, ακόμη κι αν καταφέρουν να εντάξουν το έργο. Τότε θα αρχίσει σωρεία προσφυγών στο ΣτΕ, που θα το πάνε πολύ πίσω. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα ήταν προτιμότερη μια σημαντική βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, παρά το γαϊτανάκι που παρακολουθούμε σήμερα και το οποίο, φοβούμαι, θα οδηγήσει σε σοβαρές αντιπαλότητες την τοπική κοινωνία».

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
*** Νίκησε άγχος και Γύθειο ο Μεσσηνιακός  :
  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΓΥΘΕΙΟΥ  2-1 .
 Με το δεξί μπήκε στην διαδικασία των πλευ οφ η ομάδα του Μεσσηνιακού. Οι πράσινοι νίκησαν με 2-1 τον Ολυμπιακού Γυθείου σε ένα αγώνα με ανατροπή.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Μεσσηνιακός εμφανίστηκε αρκετά αγχωμένος και οι Λάκωνες στο 20ο λεπτό προηγήθηκαν με 0-1 με το Λαμίν παγώνοντας το γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Στο β ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι από το Γύθειο έχασαν μοναδική ευκαιρία για να κάνουν το 0-2 όταν σε αντεπίθεση ο Νιάρχος απέκρουσε το τετ α τετ με τον ταχύτατο Λαμίν ενώ στη συνέχεια η μπάλα πήγε στο δοκάρι.
 

 

 

 

 

 

   Ο Μεσσηνιακός ανέβασε στη συνέχεια την απόδοση του χωρίς όμως να έχει ευκαιρίες...Στο 64' ο Τσουλάκος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Χελάς με όμορφη κεφαλιά ,μέσα στην καρδιά της περιοχής των φιλοξενουμένων , έκανε το 1-1 φέρνοντας τον αγώνα στα ίσια.
Μόλις 3 λεπτά μετά ο Αθανασόπουλος έδιωξε το άγχος μια και καλή με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής κάνοντας το τελικό 2-1.
Οι Καλαματιανοί είχαν και άλλες ευκαιρίες μετά αλλά δεν τις εκμεταλεύτηκαν ώστε να πάρουν μια πιο άνετη νίκη στο ξεκίνημα της προσπάθειας τους για άνοδο στη Γ εθνική.
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 700 άτομα ενώ 50 ήταν και οπαδοί του Γυθείου.
Δείτε σχετικό βίντεο το  γκόλ ισοφάρισης του  Μεσσηνιακού :
~ http://www.youtube.com/watch?v=pnFQXDBF06s&feature=player_embedded ,
  

***  'Ηττα στο Ταύρο για τη Μαύρη Θύελλα :
  Την ήττα γνώρισε η Μαύρη Θύελλα στον Ταύρο από την ομάδα του Φωστήρα με 2-0 .  Η Καλαμάτα ξεκίνησε ισσοροπημένα το παιχνίδι . Στο 20ο λεπτό η ομάδα της Αθήνας προηγήθηκε με τον Πάλλα με σουτ από μακρινή απόσταση.
Η Μαύρη Θύελλα προσπάθησε να ισοφαρίσει το ματς και είχε καποιες καλές στιγμές με τον Ρήγα και τον Γεωργιόπουλο.  Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά μέτριο και για τις 2 ομάδες ενώ το τεχνικό δίδυμο της Καλαμάτας έδωσε την ευκαιρία και σε νέα παιδιά με λίγες συμμετοχές να αγωνιστούν.
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης η ομάδα του Φωστήρα κέρδισε πέναλτι και ο Δωροβίνη έκανε το τελικό 2-0 από την άσπρη βούλα. -
Καλαμάτα αγωνίστηκε με τους :  Κολοβούρη, Τσόπελα,Καντούτση, Τριανταφυλλάκη, Ψυχογιόπουλο, Τσιμκλή, Πούτσι, Γεωργιόπουλο, Ηλιόπουλο,Ρήγα και Μπελεβέτη 
επίσης αγωνίστηκαν και οι Κουρέας ,Τρίψας και Σαραντόπουλος .-

*** Οι Παλαίμαχοι της ΑΕΚ 4-1 τους Super Stars Μεσσηνίας στο Στάδιο :
 
 
 
   Εντυπωσιακή νίκη με 4-1 επί της ομάδας του Συνδέσμου Παλαιμάχων Super Stars Μεσσηνίας πέτυχε η ομάδα παλαιμάχων της ΑΕΚ, σε φιλικό ματς που διεξήχθη  το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας.
Τα δε έσοδα του φιλικού αγώνα θα διατεθούν για τρόφιμα στο  Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας.
Η ομάδα του Συνδέσμου Παλαιμάχων Super Stars Μεσσηνίας προηγήθηκε στο σκορ, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» μ’ αντεπίθεση διαρκείας έφθασαν σ’ εντυπωσιακό διπλό.-
 SUPER STARS ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Αντώνης Χατζηαγγελής): Δ. Αθανασόπουλος, Μουστάκας, Μπλέτσας, Χατζηαγγελής, Μαρινάκης, Παναγόπουλος, Τ. Χριστόπουλος, Μούργος, Ευστ. Κότσης, Τσιγάρος, Ευστ. Γιαννόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Β. Γιαννόπουλος, Γουρδέας, Καρδάσης, Χανδρινός, Νταουτάκης, Δ. Γιακουμής, Τσετσέκος. Στον πάγκο ήταν οι Ρακιντζής, Μπιστικέας.
ΑΕΚ (Μιχάλης Συμιγδαλάς, Χρήστος Αντωνόπουλος): Μιχαηλίδης, Στυλιανόπουλος, Λέτσας, Καραγκιοζόπουλος, Κούτουλας, Καραφέσκος, Χατζής, Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης, Τόσκας, Κοπιτσής (αρχική ενδεκάδα), Χρ. Αρδίζογλου, Καρακίδης, Αγγελόπουλος, Μασουρίδης, Καλεντέρογλου, Κωνσταντινίδης, Σαρκίρης, Ζήσης, Λαγινάς, Πυθαρούλης, Μ. Αρδίζογλου, Τάσος Κωνσταντίνου, Δαδίτσος. Στον πάγκο ήταν οι Σεβαστόπουλος, Τσαχουρίδης, Μάρκου, Σπυρόπουλος, Κούρμπαλης, Ράπτης.

*** Η αποθέωση, η αναγνώριση και η επιστροφή των πρωταθλητών Ευρώπης :                   
 * Μαγική Δευτέρα για τον Ολυμπιακό, που επιστρέφει στην Ελλάδα με το τρόπαιο της Ευρωλίγκα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» αναμένεται να... υποκλιθούν στους Πρωταθλητές Ευρώπης χιλιάδες «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι (η αποστολή αναμένεται στις 18:30), όπως έκαναν και τα ισπανικά ΜΜΕ στα σημερινά δημοσιεύματά τους.
~Η αναγνώριση της ελληνικής ομάδας είναι καθολική, όπως και οι ύμνοι για τον αρχηγό του Ολυμπιακού τον Βασίλη Σπανούλη. Το 100-88 είναι ένα σκορ που δύσκολα θα ξεχαστεί, όπως και τα πανηγύρια μέσα στο Ο2 Arena!
* Οι Ισπανοί μπορεί να ασχολούνται περισσότερο με τον Φερνάντο Αλόνσο και με την φιέστα της Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν διθυραμβικά σχόλια για τον Ολυμπιακό.
H «Marca» έχει ψηλά στο πρωτοσέλιδο της ως τίτλο: «Αναβλήθηκε το όνειρο του ένατου», ενώ συνεχίζει με αποθέωση στον Σπανούλη: «Ο... τριπλός (λόγω των ευρωπαϊκών του κατακτήσεων) Σπανούλης κατέστρεψε μια διαφορά 17 πόντων»!
Η «As» ασχολείται και αυτή στο εξώφυλλο της με τον αρχηγό του Ολυμπιακού: «Ο Σπανούλης μας άφησε χωρίς το ένατο» γράφει με μεγάλα γράμματα στην πρώτη της σελίδα, ενώ αναφέρει: «Ο Ολυμπιακός έχανε με 27-10 στην πρώτη περίοδο».
Η καταλανική «Sport» με ειρωνικό τρόπο στο κάτω μέρος του πρωτοσέλιδου της, γράφει: «Η Ρεάλ Μαδρίτης ακόμα τρέχει για το ένατο»!
Τέλος η ιντερνετική έκδοση της L' equipe αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας για δεύτερη διαδοχική φορά την Ευρωλίγκα.
Η κίνηση του Σπανούλη
Εξαιρετικά σχόλια και από το μπασκετικό site gigantes.com, που μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη και καταγράφει τη κινησή του να πάει να δώσει το χέρι σε έναν προς έναν τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, αφήνοντας για λίγα δευτερόλεπτα το βάθρο και τις τιμές.
Δείτε το στιγμιότυπο:

Newsroom ΔΟΛ

*** Νεκρός φίλαθλος της Φενέρμπαχτσε στο ντέρμπι με τη Γαλατάσαραϊ :

Με αίμα βάφτηκε το χθεσινό παραδοσιακό ντέρμπι του τουρκικού πρωταθλήματος, μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Γαλατλασαραϊ. Συγκεκριμένα πριν από την έναρξη του ματς 20χρονος φίλαθλος της «Φενέρ» μαχαιρώθηκε σε στάση λεωφορείου από αγνώστους και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματα του, λίγες ώρες αργότερα. Το παιχνίδι στο «Σουκρού Σαράτσογλου» έληξε με τη νίκη της Φενέρμπαχτσε με 2-1 και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά για τον εντοπισμό του δράστη, που τραυμάτισε θανάσιμα τον νεαρό φίλαθλο της Φενέρμπαχτσε.

***
 
***  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  :
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Απριλίου 2013, Κυριακή των Βαϊων.
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/29-04-2013.html, Μ. Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης 29-04-2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/30-2013.html ,Μ. ΤΡΊΤΗ 30 Απριλίου 2013 το αγιάζι της ενημέρωσης.-
ANAΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2013 :
~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 01 ΜΑΪΟΣ 2013 .-
~* http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/1-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη 1η Μάη 2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/m-02-2013.html , M. ΠΕΜΠΤΗ το αγιάζιθ της ενημέρωσης 02- Μαϊου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/03-2013.html ,  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης 03- Μαϊου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/05/04-2013.html  , ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΪΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/05-2013.html , ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ στο αγιάζι της ενημέρωσης 05 ΜΑΪΟΥ 2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/06-2013.html, Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Μαΐου 2013 .-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07-Μαΐου 2013.-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/08-2013.html, Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/09-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Μαϊου 2013 .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/10-2013.html , , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 10 -Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/11-2013.html , Το αγιάζι του Σαββάτου στην ενημέρωση 11 Μαΐου 2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Μαΐου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.-
  ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/05/11-2013.html , ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ γιά την Υγεία του Στόματος Σάββατο 11 Μαΐου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html, ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Ιατρικά Θέματα Τετάρτη 15 Μαΐου 2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.
~ ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα , Παρασκευή 17-05-2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα ,Παρασκευή 17-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ .-
** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
**
 ~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2522  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =        880  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =            909    video.-
                                                         Σύνολο  :  4311     βίντεο ανηρτημένα .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: