Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

To αγιάζι της ενημέρωσης Πεμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πεμπτη  31  Οκτωβρίου  2013  :*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :


*** Ο Φώτης Κουβέλης στην Καλαμάτα: Απέρριψε ξανά την όποια πιθανότητα συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ            
         Αντίθετος στην όποια πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή το ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χθες από την Καλαμάτα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στο πλαίσιο ενημέρωσης της κοινής γνώμης, αλλά και της προετοιμασίας του κόμματός του για το επικείμενο δεύτερο συνέδριό του από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκε με τη διοίκησή του, ενώ ακολούθησε συνέντευξη Τύπου και ομιλία του στο ξενοδοχείο «Ρεξ».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη κατάσταση της χώρας, στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και επισήμανε πως πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, ζητώντας ταυτόχρονα χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Τάχθηκε κατά του φόρου ακινήτων, λέγοντας πως είναι άδικος, δε λαμβάνει υπόψη του την κατάσταση των ιδιοκτητών και πλήττει βαρύτατα τα αγροτεμάχια.
Από την άλλη, τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης του παραγόμενου αποτελέσματος της γεωργικής εκμετάλλευσης και πρόσθεσε πως η ελπίδα κι η ανάκαμψη αναμένεται να έλθουν από τον αγροτικό τομέα.
Εκτίμησε δε πως ο χρόνος εξόδου από την κρίση θα είναι μακρύς αν δεν υπάρξουν αλλαγές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές, οι οποίοι αναγνώρισαν ότι το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας ήταν λανθασμένο.
Ζήτησε να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική, η Ευρώπη να αποκτήσει ενιαία οικονομική πολιτική, ενώ όσον αφορά στο συνέδριο του κόμματός του, είπε πως θα γίνει και επικαιροποίηση του προγράμματός του.
  Λείπει το πολιτικό περιεχόμενο για την Κεντροαριστερά
Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε πως το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας των «58» για την Κεντροαριστερά δε βλέπει τη συγκρότηση του πόλου, ενώ λείπει το πολιτικό περιεχόμενο. «Η πρόταση να πάμε με το σημερινό ΠΑΣΟΚ μαζί στις ευρωεκλογές θα είναι στρέβλωση της πολιτικής πραγματικότητας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η ΔΗΜΑΡ προωθεί τον τρίτο πόλο, καλώντας σε συμπαράταξη για τον πόλο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως με την πολιτική που ακολουθεί, δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας.
Σε άλλο σημείο δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα συνεπείς στην πολιτική μας και στα όσα πράξαμε, αλλά και περήφανοι όταν πήραμε τόσο την απόφαση να στηρίξουμε την κυβέρνηση, για να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια, όσο και την απόφαση να αποχωρήσουμε από αυτήν».
Αναρωτήθηκε ακόμη πώς μπορεί να «βγει» η χώρα στις αγορές όταν υπάρχει μεν πρωτογενές πλεόνασμα που οφείλεται σε μη εκταμιεύσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στους φόρους ή στη μη καταβολή των οφειλών από το Δημόσιο σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, πώς μπορεί να «βγει» όταν υπάρχουν χειμαζόμενοι μικρομεσαίοι, όταν υπάρχουν 550.000 επιχειρηματίες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όταν δεν έχει «σηκωθεί» ο πρωτογενής τομέας.
«Δυστυχώς, μελαγχολικά, είναι αδύνατο ή σχεδόν αδύνατο να βγούμε στις αγορές το 2014», είπε χαρακτηριστικά, «εκτός κι αν μεταβληθεί η οικονομική πολιτική της Ευρώπης».
Σημείωσε πως δεν υπάρχει ανάγκη προσφυγής στις κάλπες, ενώ όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε πως πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι να υπάρξει απλή αναλογική, ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης να έχει εκλεγεί με το 50% +1 ψήφους, αλλά και να έχουν την πλειοψηφία στα αντίστοιχα συμβούλια δήμαρχοι και περιφερειάρχες.
«Εμπιστευόμαστε τις αυτοδιοικητικές κινήσεις και τα κριτήριά μας είναι τι θέλουν να κάνουν για τις τοπικές κοινωνίες, η αξιοσύνη των προσώπων και η διαφάνεια – χρηστότητα του κάθε προσώπου», εξήγησε.
Δανειακή ρευστότητα και ασφαλιστικό τα θέματα του Επιμελητηρίου στον Φ. Κουβέλη 
Θέματα μεταφορών και επικοινωνιών, την έλλειψη ασφάλειας σε όσους οφείλουν στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, αλλά και την έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες, έθεσαν επί τάπητος στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες το απόγευμα.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου η Ιόνια οδός να φτάσει έως τον Πύργο, δεδομένων και των συνθηκών που υπάρχουν, ενώ μίλησε για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Πελοποννήσου με εκπρόσωπο της Μεσσηνίας την Αρχαία Μεσσήνη.
 
Κατά τη συνάντηση τέθηκε θέμα ρευστότητας των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις, αφού, όπως επισημάνθηκε, έχουν «στεγνώσει» τα πάντα, αλλά και ζήτημα γενικότερης επιβίωσης των μικρομεσαίων, που στηρίζουν τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας, καθώς χωρίς αυτούς η ανεργία θα είχε εκτιναχθεί στα ύψη.
Απαντώντας ο κ. Κουβέλης, ανέφερε πως η έλλειψη ρευστότητας είναι γεγονός, επειδή έγινε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τα 50 δισ. ευρώ, που είναι, πλέον, χρέος της Ελλάδας, και πρέπει να πειστούν οι δανειστές ότι αυτό το ποσό πρέπει να φύγει από το Δημόσιο και να πάει στις τράπεζες.
Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να χαλαρώσουν η δημοσιονομική προσαρμογή και η ακατάσχετη λιτότητα, ενώ επισήμανε ότι αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική της Ευρώπης, η κατάσταση θα συνεχιστεί και θα υπάρξουν και φυγόκεντρες τάσεις, αφού οι Ευρωπαίοι θα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο κοινοτικό σπίτι.
Σημείωσε ακόμη πως πρέπει να ενοποιηθεί η οικονομική πολιτική της Ευρώπης.
Όσον αφορά στα ασφαλιστικά, είπε πως με τη διαδικασία που ακολουθείται ζημιώνεται το ασφαλιστικό σύστημα και κατέθεσε την εκτίμησή του πως, αν κλείσουν κι άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στο 2014 και αν δεν επέλθουν αλλαγές, η ανεργία θα ανέλθει στο 34,2%.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 
***  Εντελώς ξαφνικά κλειστή η οδός Βασιλίσσης Όλγας λόγω έργων!          
   Ο... ορισμός του προγραμματισμού και της ενημέρωσης των πολιτών αποτελεί η απόφαση του αναδόχου και της εποπτεύουσας αρχής, του Δήμου Καλαμάτας, να προχωρήσουν σε κλείσιμο για συγκεκριμένο διάστημα μιας εκ των πλέον σημαντικών οδών της πόλης.
Όπως διαπίστωσαν, λοιπόν, ξαφνικά χθες οι χρήστες της οδού,  κλειστή για τρεις ημέρες θα παραμείνει η Βασιλίσσης Όλγας, από την Αριστομένους μέχρι την Αριστοδήμου, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση δυτικού πεζοδρομίου Αριστομένους (από οδό Φραντζή έως Ξενοφώντος)», προκειμένου να συνδεθεί ο αγωγός ομβρίων που διέρχεται από το σκάμμα του εν λόγω έργου με τον αγωγό ομβρίων της οδού Αριστοδήμου.
Ανάλογη ρύθμιση, για τις ανάγκες του έργου, θα ισχύσει και για την οδό Ανδρέα Σκιά, από τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι τη Βασιλίσσης Όλγας.
Κατά την πρώτη φάση της σύνδεσης του αγωγού (από Αριστομένους έως Αριστοδήμου) ισχύουν οι εξής ρυθμίσεις: Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Βασ. Όλγας από την οδό Αριστομένους έως την οδό Αριστοδήμου. Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Σκιά από την οδό Βασ. Σοφίας έως την οδό Βασ. Όλγας. Κατ’ εξαίρεση, μετά από συνεννόηση με τον εργολάβο που κατασκευάζει το έργο, τα οχήματα που εξυπηρετούν τα ΕΛΤΑ θα μπορούν να προσεγγίζουν το ταχυδρομικό κατάστημα.
Η διάρκεια αυτής της φάσης υπολογίζεται σε τρεις ημέρες, με έναρξη στις 30/10/2013 για τα χωματουργικά έργα. Σε επόμενη χρονική περίοδο θα απαιτηθεί μία ημέρα για ασφαλτόστρωση.
Κατά τη δεύτερη φάση της σύνδεσης του αγωγού (διάβαση Αριστομένους), η οποία θα γίνει στη συνέχεια και σε χρονική περίοδο που θα ανακοινωθεί, θα ισχύσουν οι εξής ρυθμίσεις: Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Ξενοφώντος από τις γραμμές του ΟΣΕ έως την οδό Αριστομένους. Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Αριστομένους από την οδό Φραντζή έως την οδό Βασ. Όλγας.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αστικού λεωφορείου, η κατασκευή θα γίνει τμηματικά (πρώτα το μισό, ανατολικό τμήμα και στη συνέχεια το δυτικό τμήμα). Κατά την κατασκευή του ανατολικού τμήματος, και λόγω της στενότητας της οδού, θα δοθεί μέριμνα από τον εργολάβο (για παράδειγμα, διάστρωση με υλικό), ώστε τα οχήματα να διέρχονται από τμήμα του ημιτελούς δυτικού πεζοδρομίου.
Η διάρκεια αυτής της φάσης υπολογίζεται σε τρεις ημέρες, με έναρξη μετά τη φάση α΄, για τα χωματουργικά έργα. Σε επόμενη χρονική περίοδο θα χρειασθεί μία ημέρα για ασφαλτόστρωση.
Σε περίπτωση που υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις (όπως καιρικές συνθήκες, προβλήματα με δίκτυα οργανισμών κοινής ωφέλειας κ.λπ.), η διάρκεια των απαιτούμενων ρυθμίσεων θα παραταθεί μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.
Σε όλες τις φάσεις του έργου θα υπάρχει κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση, η οποία θα τοποθετηθεί από τον εργολάβο. Παρακαλούνται οι οδηγοί και οι διαβάτες να δίδουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του συνεργείου.  Α.Π.
 
***  Αποτελέσματα για 10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας (όλα τα ονόματα)
          Εκδοθηκαν από τον ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων στο πρόγραμμα των 10.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας που αφορούσε προσλήψεις σε Δημους και Περιφέρειες. Για να δειτε τα αποτελεσματα πατήστε στα παρακάτω link:Ονοματεπώνυμα με Λατινικούς χαρακτήρεςΟνοματεπώνυμα με Ελληνικούς χαρακτήρες (Α-Ε)Ονοματεπώνυμα με Ελληνικούς χαρακτήρες (Ζ-Λ)Ονοματεπώνυμα με Ελληνικούς χαρακτήρες (Μ-Ρ)Ονοματεπώνυμα με Ελληνικούς χαρακτήρες (Σ-Υ)Ονοματεπώνυμα με Ελληνικούς χαρακτήρες (Φ-Ω)Πίνακας ΑποκλειομένωνΟπως ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ, αναρτήθηκαν::Α. Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» ο οποίος αφορά σε 10.000 ωφελούμενους ανέργους κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.) Γενικών Καθηκόντων οι οποίοι θα εργαστούν με πλήρη απασχόληση για 5 μήνες σε Περιφέρειες και Δήμους (Δημόσια πρόσκληση 4/2013 του Διοικητή του ΟΑΕΔ).Β. Ο πίνακας αποκλειόμενων για το ίδιο πρόγραμμα.Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) στην ενότητα e-υπηρεσίες/πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.Ο οριστικός πίνακας κατάταξης ωφελουμένων, όπως και ο πίνακας αποκλειομένων, θα καταρτιστούν μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ άμεσα, μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων. Μετά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες προς τους επιβλέποντες φορείς και προς τους ωφελούμενους ανέργους.Επισημαίνεται ότι η κατάρτιση των πινάκων έγινε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του ΟΠΣ του ΟΑΕΔ με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της Δημόσιας Πρόσκλησης η οποία είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ.Ήδη ο ΟΑΕΔ καταρτίζει την επόμενη δημόσια πρόσκληση ανέργων για 27.946 θέσεις σε επιβλέποντες φορείς του Δημοσίου. Η δημόσια πρόσκληση, αφού εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, θα δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.Για το πως θα καταθέσετε ενσταση πατήστε εδω Πηγή: e-dimosio.gr/ - 
 
*** Γατούλα σε μπελάδες          
           Μπορεί σε άλλη περίπτωση να ήταν απλώς μια ωραία φωτογραφία, με μια γλυκύτατη γατούλα να χουζουρεύει ένα ζεστό μεσημέρι.
Όμως, αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική. Κι αυτό, γιατί η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και πρόκειται για το εσωτερικό αίθριο του κτηρίου.
Πιθανότατα, η «τεμπέλα» γατούλα μπήκε στα κλεφτά, είτε από την πλευρά της Αριστομένους είτε από την πλευρά της Ψαρών. Βρίσκοντας  κάποιο παράθυρο ανοικτό, πήδηξε στο αίθριο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του κτηρίου και είναι κλειστό από παντού με τζαμαρία. Προφανώς στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα δέντρα και ανέβηκε στα στέγαστρα για έναν υπνάκο.
Ωστόσο, πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, καθώς εκεί δεν πρόκειται να βρει φαγητό, εκτός κι αν κάποιος της πετάξει, ούτε υπάρχει νερό.    Β.Β. 
 
***  Ο Βασίλης Καλλίδης στην Καλαμάτα με... «Θάρρος»          
    Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η εκπομπή «Νόστιμη Γη» που προβλήθηκε την Κυριακή από τον Alpha. Ο γνωστός μάγειρας Βασίλης Καλλίδης έδειξε πολλά σημεία από την πόλη, ενώ πίνοντας τον καφέ του διάβασε «Θάρρος», όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.  Π.Μπ.
Υ.Γ. Όσοι δεν είδατε την εκπομπή και θέλετε να τη δείτε, υπάρχει πιο κάτω ,   Video:

 
 
 
***   Ποιοι απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας                                           

  Στις κατηγορίες αναπήρων που δικαιούνται απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων αναφέρεται αναλυτικά η κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη και του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση. Με την υπουργική απόφαση προσδιορίζεται η διαδικασία ιατρικής εξέτασης ατόμων με αναπηρίες για τη χορήγηση της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων με βάση ιατρικές γνωματεύσεις των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Σύμφωνα με αυτή απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης ή τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου ανάπηροι με: Πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών. Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%. Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο. Ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%. Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%. Μεσογειακή αναιμία ή συγγενής αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία]. Δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμόσχευση νεφρού Αυτισμό, εφ' όσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο και, εξαιτίας των παθήσεων αυτών ο παθών έχει καταστεί ανάπηρος, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, και είναι ανίκανος για εργασία και έχει ανάγκη βοήθειας. Η ιατρική εξέταση των ενδιαφερομένων ατόμων με αναπηρίες, προκειμένου να αιτηθούν κατά περίπτωση την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και από τα τέλη κυκλοφορίας γίνεται από τα ΚΕΠΑ. Η παραπομπή των ενδιαφερομένων στα ΚΕΠ.Α γίνεται είτε από ιδιώτες ιατρούς είτε από ιατρούς του ΕΟΠΠΥ. Η εκάστοτε αρμόδια τριμελής επιτροπή του ΚΕΠΑ με βάση το υποβληθέν σε αυτή έντυπο παραπομπής προβαίνει στην αυτοπρόσωπη εξέταση του ενδιαφερομένου, λαμβάνοντας υπόψη της όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την αντιστοίχιση των παθήσεων με τις παθήσεις και τα ποσοστά αναπηρίας του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Π.Α.).Η ανωτέρω αρμόδια επιτροπή του ΚΕΠΑ. αποφαίνεται για την υπαγωγή του ενδιαφερομένου σε μια από τις κατηγορίες παθήσεων με την έκδοση ιατρικής βεβαίωσης. Τέλος, οι αρμόδιες για τη χορήγηση των απαλλαγών υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα ελέγχουν τις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ, μέσω ανάκτησης αυτών απευθείας από το μηχανογραφικό σύστημα ΟΠΣ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά την οριστικοποίησή τους και θα χορηγούν τις απαλλαγές. newpost.gr - 
 
***
 
 *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

*** Παρέμβαση Ερασιτέχνη στη διαμάχη Σούπερ Λιγκ - ΠΑΟ
 «Η απόφαση αποτελεί ντροπή»
Παρέμβαση Ερασιτέχνη στη διαμάχη Σούπερ Λιγκ - ΠΑΟ
Αθήνα
Με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός καταφέρεται εναντίον της απόφασης της Σούπερ Λιγκ να τιμωρεί τα δυσφημιστικά σχόλια τονίζοτας ότι η απόφαση αυτή «αποτελεί ντροπή για τον Ελληνικό αθλητισμό και ταυτόχρονα ασέβεια προς την ιστορία του Έθνους που γέννησε το δημοκρατικό πολίτευμα».
Στη συνέχεια, καλεί την Πολιτεία να παρέμβει, ενώ στο τέλος κάνει έκκληση στου φιλάθλους των «πράσινων» να μην αποπροσανατολιστούν εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το Σάββατο.
Η ανακοίνωση
«Δυστυχώς, στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης των ιδεών και των αξιών, μέρα με τη μέρα καταλύεται και μία ακόμα αρχή της δημοκρατίας. Χθες (σ.σ. Τρίτη), η Super League με μία άνευ προηγουμένου απόφαση, η οποία μας παραπέμπει σε πρακτικές Γερμανικής κατοχής, αφαίρεσε το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης, άποψης και κριτικής από τους Ποδοσφαιρικούς συλλόγους - μέλη της.
Επιπλέον, η αναγκαστική συμφωνία των περισσοτέρων συλλόγων προκαλεί αηδία στους φιλάθλους που καταλαβαίνουν ότι το μόνο που μετράει στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι να κάνεις ό,τι ζητάει ο δυνάστης του. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ντροπή για τον Ελληνικό αθλητισμό και ταυτόχρονα ασέβεια προς την ιστορία του Έθνους που γέννησε το δημοκρατικό πολίτευμα.
Καλούμε την Πολιτεία να επέμβει δυναμικά ενάντια σε αυτή την ωμή καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών και ενημερώνουμε άπαντες πως όσες διατάξεις και αν ψηφίσουν στους συνεταιρισμούς τους, η φωνή των Παναθηναϊκών φιλάθλων θα βρίσκει πάντα τρόπο να ακουστεί δυνατά.
Τέλος, καλούμε τους φιλάθλους της ομάδας μας να μην αποπροσανατολιστούν από τις ωμές προκλήσεις του ποδοσφαιρικού κατεστημένου και να επικεντρωθούν στην ώθηση ποδοσφαιριστών μας, πάντα με κόσμιο τρόπο, προς τη νίκη έναντι του ΟΣΦΠ».
Newsroom ΔΟΛ
 
*** Στους «16» του Κυπέλλου Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και Απόλλων
Εκπλήξεις από Μαγούλα, Αιγινιακό και Νίκη
Στους «16» του Κυπέλλου Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και Απόλλων
Aθήνα
Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο υπερασπίστηκε το 2-1 του πρώτου αγώνα, αλλά επικράτησε και δεύτερη φορά του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-1), παίρνοντας εύκολα το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο Ολυμπιακός μετά το 5-1 του πρώτου ματς προσέφερε σκορ και θέαμα και στην Άμφισσα (Φωκικός - Ολυμπιακός 3-5), ενώ ο ΠΑΟΚ νίκησε και στην Καρδίτσα μετά το 3-1 της Τούμπας (Αναγέννηση Καρδίτσας - ΠΑΟΚ 0-1).
Το πρόγραμμα των ρεβάνς του Κυπέλλου ξεκίνησε, με τον Αιγιανιακό να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να αποκλείει τον ΠΑΣ Γιάννινα, νικώντας τον με 1-0 (το πρώτο ματς είχε λήξει 0-0).
Ο Πανιώνιος είχε ήδη μεγάλο προβάδισμα, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε επιβληθεί του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-1 και με το 0-0 στη Καλαμαριά πήρε και τυπικά την πρόκριση. Ο Αστέρας Μαγούλας έχασε με 3-2 αλλά πήρε την πρόκριση με το γκολ του τερματοφύλακα του, Αλέξη Κασμερίδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (2-1 το πρώτο ματς).
Η Νίκη Βόλου πήρε την πρόκριση για την επομένη φάση στα πέναλτι (4-1), καθώς στην κανονική διάρκεια το σκορ ήταν 2-1 όσο και αυτό του πρώτου αγώνα.
O Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στο «Γεώργιος Καμάρας», και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, αφού στην πρώτη αναμέτρηση οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1.

***Για  το  κύπελλο  Ελλάδας  σήμερα , Aναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
Live το Κύπελλο Ελλάδας
ΑΕΛ Καλλονής - Πιερικός 2-2 (2-1)   /.- ^
Τα γκόλ : 19΄ πεν. Μανούσος , 43΄Καζάκης , 48΄ Βινίσους , 68΄Βινίσιους ,
 Καλλονή (Γ. Ματζουράκης): Χογκ, Γάλας, Κριπιντίρης, Αναστασιάδης, Λίμα, Σιλιγαρδάκης, Γιουκαρής, Μανούσος, Βλαστέλλης, Χουάνλου, Καζάκης.
Πιερικός (Γ. Φοιρός): Παπατολίκας, Νικολίτσης, Τσιρλίδης, Παπαδόπουλος, Μπρίτο, Μιχαηλίδης, Παπατόλιος, Ίτσιος, Ιορδανίδης, Καρτσαμπάς, Μανίκας.


Χανιά - Αστέρας Τρίπολης 0-1 (0-0) .- ^
Τα  γκόλ : 80΄Ντε Μπλάσης ,
 Οι συνθέσεις:
Κόκκινη  : Πάγκαλος ,
ΑΟ Χανιά: Θεοδωρόπουλος, Πότσι, Ζντράβκοβιτς, Παπατζίκος, Βασιλόγιαννης, Χατζηησαΐας, Πάγκαλος, Μανωλάς, Κωνσταντίνοφ, Τσάτσος, Παγώνης
Αστέρας Τ.: Μπαντής, Πιπίνης, Κουρμπελής, Λούη, Κοντοές, Σέτι, Μουνάφο, Κάφα, Ντε Μπλάσις, Ντελγάδο, Ουρτάδο

Βέροια - Ηρακλής Ψαχνών 2-1 (1-3)  .- ^
Τα γκόλ : 13΄ Μρντάκοβιτς , 33΄ Νικολόπουλος , 87΄Καλτσάς ,
Οι συνθέσεις του αγώνα Βέροια - Ηρακλής Ψαχνών:
ΒΕΡΟΙΑ (Στέφαν Στόικα): Λόπεζ, Αποστολόπουλος, Μπάρμπας, Σισοκό, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Σιόντης, Ζεζίνιο, Σεγκούντο, Μοχάμεντ, Μρντάκοβιτς.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Στουρνάρας, Παλαιολόγος, Νικολόπουλος, Λάμπρου, Μπακομήτρος, Κοιλιάρας, Πατσατζόγλου, Τσιμότζι, Γκμπαγκουιντί, Κρητικός.

Παναιτωλικός - Κασσιόπη 1-0 (1-0)  ./- ^
Τα γκόλ : 88΄ Μπελόν ,
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Τακίδης, Γκόλιας, Καλί, Μουμίν, Θεοδωρίδης, Πασάς, Καλογέρης, Μπακάκης, Μπικέι, Ιωάννου, Μπελόν.
Κέρκυρα: Βρονταράς, Βλάχος, Καραγιαννίδης, Παρασκευαΐδης, Σουάνης, Καραδέμητρος, Αρμένης, Κουλούρης, Ραπτάκης, Μπαλντοβαλίεφ, Ελληνίδης.


ΟΦΗ - Καλλιθέα 1-1 (1-0)  .- ^
Τα  γκόλ : 9΄ Παπάζογλου , 90΄Φαγιέ  ,
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος, Ζβασίγια, Φραγκουλάκης, Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης.
Καλλιθέα (Κ. Βαζέχα): Λυμπερόπουλος, Μουσταφίδης, Παγώνης, Θεολόγου, Πίκολο, Καλαμιώτης, Φαγιέ, Σταύρου, Κατσικογιάννης, Γκαλάν, Τόρες

Ξάνθη - Ηρακλής 2-2 (0-1)  .- ^
Τα  γκόλ : 30΄ και  33΄ Μάνταλος ,78΄Σιατραβάνης , 90΄ Παρτουλίδης ,  
Ξάνθη (Ρ. Μάουερ): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κάλβο, Μάνταλος, Φλίσκας, Γούτας, Σολάρι, Μαρίν, Χοσέμι, Βασιλακάκης.
Ηρακλής(Γ. Καραϊσκος-Φ. Γκιζέλης): Κηπουρός, Σαββίδης, Λίμα, Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Σιατραβάνης, Κυριάκος, Μπάμπα, Μπριλάκης, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης.

 20:30 Άρης - Ολυμπιακός Βόλου 0-0 ,  (0-1) .- ^
Τα  γκόλ :
Άρη: Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Έλσνερ, Ηρακλής, Οικονομόπουλος, Σταυρόπουλος, Σουνάς, Τάτος, Αγκάνθο
Ολυμπιακού Βόλου: Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας, Καπετάνος, Πινδώνης, Γκέσιος, Πένκα, Μπρέσκα

 20:30 Ατρόμητος - Φωστήρας  7-0  , (1-0)  .- ^
Τα  γκόλ : 5΄ Γεωργίου , 16΄ καί 30΄Καραμάνος , 34΄αυτογκόλ Κάργα , 41΄Ιγκλέσιας , 63΄Καραγκούνης , 69΄
Ατρόμητου: Τσενάμο, Νάστος, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Καραγκούνης, Ιγκλέσιας, Γκαρσία, Γεωργίου, Φάμπιο, Καραμάνος Ταυλαρίδης ,
Φωστήρα: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Καμπάσης, Κάργας, Τεγούσης, Κόντης, Κακαράς, Κουλιμπαλί, Μακρίδης, Γιόνδης, Κιμανί
 
***Για  το Ευρωμπάσκετ -Ευρωλίγκα  3η αγωνιστική  ,
Live Ολυμπιακός - Μπάγερν (66-66, 30'), χωρίς τον Πέτγουεϊ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου    25-20 , (47-39) , 66-66, 88-83 .-^
 Η πεντάδα του Ολυμπιακού: Λο, Σπανούλης, Περπέρογλου, Πρίντεζης, Ντάνστον
Η πεντάδα της Μπάγερν:  Ντελάνεϊ, Μπέντσινγκ, Μπράιαντ, Τζέντοβιτς, Σάβοβιτς
 Με Σπανούλη, Λο, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Ντάνστον, Σλούκας , Μάτζαρης,  θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός3η Αγωνιστική
30/10/2013 Λιέτουβος Ρίτας Λαμποράλ Κούτσα 64 - 85.-^
31/10/2013 Μπουντιβέλνικ Παρτιζάν 74-69.-^
31/10/2013 Ζαλγκίρις Στρασμπούρ88-64 .-^
31/10/2013 Ουνικάχα Μάλαγα Γαλατασαράι84-57.-^
31/10/2013 Ολυμπιακός Μπάγερν Μονάχου  88-83 .-^
31/10/2013 Φενέρμπαχτσε Ούλκερ ΤΣΣΚΑ Μόσχας86-67 .- ^
31/10/2013 Μπαρτσελόνα Ναντέρ 67-71 .-^
01/11/2013 Λοκομοτίβ Κουμπάν Μακάμπι -
01/11/2013 Ζιέλονα Γκόρα Σιένα -
01/11/2013 Μπάμπεργκ Αναντολού Εφές -
01/11/2013 Ερυθρός Αστέρας Παναθηναϊκός -
01/11/2013 Ρεάλ Μαδρίτης Αρμάνι Μιλάνο -


Διαβάστε αναλυτικά: http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=311393&Sport=1&Season=132145&Competition=2689&Round=365169&Country=82#ixzz2jKOzE23W
Follow us: @Novasportsgr on Twitter | Novasports.gr on Facebook

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2822  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1290 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1305  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5417  βίντεο ανηρτημένα .-

***
~        ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :

* *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- 
 ~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-
~ 
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/06-2013.html , Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://ar fara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/07-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  07  Σεπτεμβρίου  2013.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08 Οκτωβρίου  2013.-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , ΟΜΟΡΦΑ  και  Ωραία  γιά  όλους  μας επιλέγοντας και  Διαλέγοντας Τετάρτη  09 Οκτωβρίου  2013 .-
 ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/14-2013.html , ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Βίντεο-Φωτογραφίες  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013.-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/ , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/15-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τρίτη  15  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/16-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  16  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/17-2013.html , Το  καναλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Οκτωβρίου  2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/18-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  18  Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  19 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/20-2013.html , Το  κανάλι  της ενημέρωσης Κυριακή 20 Οκτωβρίου  2013.-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/19-20-21-2013.html , Αθλητικό Τριήμερο 19 , 20 και 21 Οκτωβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/21-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Οκτωβρίου  2013.-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/22-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Ανθολογόντας   Γραφοντας  Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/24-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/25-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  25  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/26-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  26 Οκτωβρίου  2013  . –
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/27-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  27  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/28-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/to-29-2013.html , To αγιάζι  της ενημέρωσης  29 Οκτωβρίου  2013  ,
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/30-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/to-31-2013.html  , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πεμπτη  31  Οκτωβρίου  2013  ,


Δεν υπάρχουν σχόλια: