Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 18 Μαρτίου 2014,

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 18  Μαρτίου  2014  :

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
***   Από την Καλαμάτα ξεκινά ο μίτος της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο           
           
Στο μικροσκόπιο νεαροί ύποπτοι, ενώ εξετάζεται ο ρόλος μεγαλοποινικών
Μία ληστεία σε τράπεζα της Καλαμάτας τον Οκτώβριο του 2008, μία ρίψη εκρηκτικού μηχανισμού στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού το Μάρτιο του 2012, αλλά και μία απόπειρα δολοφονίας το Σεπτέμβριο του 2013 στη Νίκαια είναι οι τρεις ένοπλες επιθέσεις που επανεξετάζονται από την ΕΛΑΣ, προκειμένου να εξιχνιαστεί η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, την 1η Νοεμβρίου 2013.
Οι αστυνομικοί διαθέτουν σημαντικές πληροφορίες και ενδείξεις ότι ορισμένοι από τους υπόπτους ποινικούς (ηλικίας περίπου 28-34 ετών, οι οποίοι ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά) που έχουν αναφερθεί στις τρεις ένοπλες ενέργειες πιθανόν σχετίζονται και με την αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις.
Στελέχη της ΕΛΑΣ σημειώνουν ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία μας, τα πρόσωπα αυτά, τα οποία είναι ήδη σε αστυνομικό κλοιό, πιθανόν επιλέχθηκαν και καθοδηγήθηκαν στην επίθεση στο Νέο Ηράκλειο από ένα σύστημα δραστήριων αντιεξουσιαστών με τη βοήθεια άλλων μεγαλοποινικών που λυμαίνονται την περιοχή».
  Πρόσωπα και επιθέσεις
Η ληστεία στην Καλαμάτα είχε σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2008 σε υποκατάστημα της Alpha Bank με λεία 383.000 ευρώ. Βασικός δράστης ήταν ο 53χρονος πρώην αστυνομικός Νικήτας Μαυρίκης, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 20 Ιουνίου 2011 στα Καμίνια.
Συνεργός του στη ληστεία στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ήταν ένας 31χρονος που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 14 ετών, ενώ τρεις άλλοι συγκατηγορούμενοί του απηλλάγησαν. Ωστόσο, ο 31χρονος αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερος, ενώ ένας 38χρονος που είχε απαλλαγεί για τη ληστεία της Καλαμάτας κατηγορήθηκε αμέσως μετά για σωρεία ληστειών σε χρηματαποστολές και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.
Η δεύτερη ενέργεια για την οποία έχει εκδηλωθεί νεότερο ενδιαφέρον της ΕΛΑΣ είναι η έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος στις 29 Μαρτίου 2012 στο ΑΤ Κορυδαλλού, στο ίδιο όπου το 2009 είχε εκδηλωθεί και η επίθεση της Σέχτας Επαναστατών. Από την αυτοσχέδια βόμβα σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Αστυνομικοί είχαν τότε κατορθώσει να συλλάβουν έναν 29χρονο, ο οποίος υποστήριξε ότι «στόχος του δεν ήταν το Τμήμα, αλλά το μπαλκόνι μιας γυναίκας στη διπλανή πολυκατοικία, με την οποία είχε προσωπικές διαφορές». Ο νεαρός, πάντως, προφυλακίστηκε γι' αυτή την υπόθεση.
Το τρίτο περιστατικό που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ σημειώθηκε το ξημέρωμα της 14ης Σεπτεμβρίου 2013 στη Νίκαια, όταν ο 31χρονος που είχε αρχικώς καταδικαστεί για τη ληστεία της Καλαμάτας πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές σε βάρος του 38χρονου συνεργού του στην ίδια ληστρική επιδρομή. Ο δεύτερος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τις ληστείες σε χρηματαποστολές, είχε λάβει πολυήμερη άδεια από τις φυλακές. Ο 38χρονος διέφυγε από την «παγίδα» στη Νίκαια, όμως οργανώθηκε παρόμοια επίθεση εναντίον του στις 20 Σεπτεμβρίου 2013 στη Γλυφάδα. Στη δεύτερη αυτή ενέργεια ο 31χρονος δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς οι οποίοι βρήκαν στην κατοχή του οδηγίες για την κατασκευή και τοποθέτηση βομβών.
  Βόμβες και υποψίες
Στην πορεία της ανάκρισης, ωστόσο, κυρίως για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νίκαια, υπήρξαν μαρτυρίες για συμμετοχή δύο ακόμη προσώπων σε αυτήν: ενός 34χρονου που είχε αναπτύξει ποινική δραστηριότητα στην περιοχή του Πειραιά, αλλά και ενός ατόμου που είχε επιχειρηθεί να συσχετιστεί και με την έκρηξη της βόμβας μικρής ισχύος στο ΑΤ Κορυδαλλού το 2012. Τα άτομα αυτά, όμως, δε συνελήφθησαν.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μνημονεύουν τώρα ότι «σχεδόν λίγες ημέρες μετά την επίθεση με θύματα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαμε στοιχεία για την πιθανή εμπλοκή ατόμων που σχετίστηκαν έμμεσα ή άμεσα με αυτές τις τρεις επιθέσεις. Τους είχαμε μάλιστα υπόψη μας και από παλαιότερες έρευνες για βομβιστικές επιθέσεις. Η έρευνα είναι σε κομβικό σημείο...».
  -Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος, «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

***  Το γύρο της Ελλάδος κάνει η οικονομική συναλλαγή με τον Θ. Καράμπελα         
           
Το ΣΔΟΕ τον καταδίωκε, ο δήμαρχος τον πλήρωνε…
Το δημοσιογραφικό γύρο της Ελλάδος έχουν κάνει οι δηλώσεις τις προηγούμενες ημέρες του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρη Φαββατά και του επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτη Μπεχράκη, στον ενημερωτικό περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό Ionion FM, αλλά και σε ιστοσελίδα, για τις «επικίνδυνες» σχέσεις μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και του σκουπιδοεργολάβου Θόδωρου Καράμπελα.
Το «Θ» έχει επανειλημμένως αναφερθεί στο θέμα με ρεπορτάζ, ενώ από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή, δια στόματος του δημάρχου Παν. Νίκα, έχει αποφανθεί ότι «δεν πρέπει να βιαζόμαστε να γινόμαστε εισαγγελείς», αλλά και ότι «όλες οι οικονομικές συμβάσεις έχουν ελεγχθεί από υπερκείμενες αρχές και έχουν πάρει το “πράσινο φως”».
Χθες, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», αλλά και η ιστοσελίδα το «Κουτί της Πανδώρας», ανέφεραν τα ακόλουθα για το θέμα:
«Σοβαρά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για το δήμαρχο της Καλαμάτας και τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μεσσηνίας, μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Φαββατά, δημοτικού συμβούλου και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής, ότι ο προφυλακισθείς εργολάβος Θεόδωρος Καράμπελας, που φέρεται από τις δικαστικές αρχές της Ηλείας ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε πρόσφατα, είχε λάβει τα τελευταία χρόνια 7 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των απορριμμάτων.
Χρήματα που φέρεται να εισέπραξε κανονικά ο εργολάβος με τη συγκατάθεση του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μεσσηνίας, παρότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δεκάδες δικογραφίες και παρότι το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας τον κατηγορούσε για πλαστά και εικονικά τιμολόγια και για σχέσεις με εταιρείες “μαϊμούδες”.
Ο κ. Φαββατάς προ ημερών κλήθηκε και κατέθεσε σχετικά στην ανακρίτρια του Πύργου που χειρίζεται την υπόθεση, ως δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή (σ.σ. μαζί με τους επικεφαλής Θόδωρο Μπρεδήμα και Σταμάτη Μπεχράκη).
Μιλώντας τις προηγούμενες ημέρες στον ενημερωτικό περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό Ionion FM, αποκάλυψε πολύ σοβαρές παραμέτρους της υπόθεσης, καταγγέλλοντας ότι ουδέποτε προσκομίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έγγραφα για την κατάληξη των απορριμμάτων που μετέφερε ο προφυλακισθείς εργολάβος.
Ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι ανήμερα το Πάσχα το 2011 κάηκαν από ανεξήγητη αιτία τα μηχανήματα κομποστοποίησης απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στην τοποθεσία Μαραθόλακκα.
  Επτά εκατ. ευρώ στον Καράμπελα
Αμέσως – όπως είπε – εμφανίσθηκε ο προφυλακισθείς εργολάβος και ο Δήμος υπέγραψε μαζί του σύμβαση για τη μεταφορά των σκουπιδιών σε νόμιμο χώρο. Το κόστος ανήλθε σε 7 εκατ. ευρώ για την περίοδο από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι και τον Αύγουστο του 2013.
Ο κ. Φαββατάς κατήγγειλε ότι, παρότι ζητήθηκαν επανειλημμένα τα παραστατικά για το χώρο μεταφοράς και εναπόθεσης των απορριμμάτων, ουδέποτε προσκομίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ή στην Οικονομική Επιτροπή.
  Με κρυφά παραστατικά
Μάλιστα, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας ανέφερε στους δημοτικούς συμβούλους που ρωτούσαν για τα παραστατικά ότι μόνο ο δήμαρχος γνώριζε για το χώρο διάθεσης των σκουπιδιών, ο οποίος δήλωνε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο προφυλακισθείς εργολάβος είναι ο μοναδικός που μπορεί να αναλάβει τη μεταφορά των σκουπιδιών.
Ο κ. Φαββατάς ανέφερε ακόμα ότι, παρότι η Δημοτική Αρχή είχε ενημερωθεί για την παραβατική συμπεριφορά του εργολάβου, από τα απανωτά δημοσιεύματα και το περιστατικό με τα σκουπίδια της Καλαμάτας που θάβονταν στο δρυοδάσος της Φολόης, δεν υπήρξε καμία αντίδραση.
  Ο επίτροπος ενέκρινε τις πληρωμές
Παράλληλα, αναρωτήθηκε πώς ο αρμόδιος επίτροπος για τον έλεγχο των παραστατικών ενέκρινε την πληρωμή χωρίς να προσκομίζονται τα παραστατικά για το χώρο μεταφοράς απορριμμάτων και για ποιο λόγο ο Δήμος Καλαμάτας, μετά τη φωτιά στα μηχανήματα δεματοποίησης το 2011, δεν προχώρησε στην αντικατάσταση τους, όπως έκανε σήμερα μετά την σύλληψη του εργολάβου και ξόδεψε 7 εκατ. ευρώ για να μεταφέρονται τα σκουπίδια σε άγνωστους προορισμούς.
Τα ίδια ακριβώς ερωτηματικά που έθεσε ο κ. Φαββατάς, έθεσε χθες στο www.apokalypseis.com και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης, που επίσης κατέθεσε στις δικαστικές αρχές για την πολύκροτη υπόθεση.
  Ερωτηματικά και ευθύνες
“Ρωτούσαμε πού πάει τα σκουπίδια ο εργολάβος και κανείς δε μας έλεγε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μέσα σε 3 χρόνια δόθηκαν στον εργολάβο 7 εκατομμύρια ευρώ και το ερώτημα είναι πώς πληρώθηκε και πώς ενέκρινε τα εντάλματα ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βάση ποια παραστατικά; Λέγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν την παραβατική συμπεριφορά του εργολάβου και τις ερωτήσεις που γίνονταν γι’ αυτόν στη Βουλή και κανείς δε μας έδινε εξήγηση, αλλά συνέχιζαν μαζί του τη συνεργασία και τις απευθείας αναθέσεις. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες και ερωτηματικά για τη Δημοτική Αρχή” ανέφερε ο κ. Μπεχράκης.
Στον ανακριτή Πύργου κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη για την ίδια υπόθεση και ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νίκας κατέθεσε στην ανακρίτρια του Πύργου που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση ως ανωμοτί μάρτυρας και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις που σχετίζονταν με τη διαχείριση των απορριμμάτων τα τελευταία χρόνια και τη σχέση της Δημοτικής Αρχής με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης». Του Αντώνη Πετρογιάννη

***   Μακριά τα σκυλιά από τις παραλίες Στούπας, Καλόγριας και Σάντοβας          
           
Την απαγόρευση ζώων συντροφιάς στις παραλίες Στούπας, Καλόγριας και Σάντοβας εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης η Οικονομική Επιτροπή.
Αφού έγινε αναφορά και διαχωρισμός των περιπτώσεων στις οποίες επεμβαίνει η Λιμενική Αστυνομία και εκείνων που επιλαμβάνονται οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές, όπως και διάκριση ανάμεσα στην κυκλοφορία του σκύλου σε παραλία λουομένων και στο μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα, επισημάνθηκε πως, σύμφωνα με το νόμο, επιτρέπεται ο περίπατος του σκύλου σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, αρκεί να μην κυκλοφορεί ελεύθερος και να γίνεται ο περίπατος πάντα με συνοδό.
Τα ζώα συντροφιάς μπορούν να ακολουθούν το συνοδό τους σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, άρα και στις παραλίες, οργανωμένες και μη, αρκεί να είναι πάντα συνοδευόμενα και οι συνοδοί να έχουν μαζί το βιβλιάριο υγείας τους, για να αποδείξουν ότι είναι εμβολιασμένα όταν τους ζητηθεί.
Το πρόβλημα, όπως τονίστηκε και έχει καταγραφεί στο πρακτικό που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», μεταξύ άλλων, δεν είναι η κυκλοφορία και η παρουσία των σκύλων στις παραλίες, αλλά το επιτρεπτό ή μη του να μπαίνουν τα σκυλιά στη θάλασσα.
Από εκεί και πέρα, είναι θέμα ερμηνείας του τι θεωρείται χώρος λουομένων. Έγινε αναφορά σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δικαστικές αποφάσεις και, όπως αναφέρθηκε, επιτρέπεται η παρουσία και ο περίπατος σκύλων στις παραλίες, αρκεί να συνοδεύεται, ενώ επιτρέπεται το μπάνιο του σκύλου σε απομακρυσμένες παραλίες, εκτός αν παραπονεθεί κάποιος λουόμενος, οπότε πρέπει να βγει από τη θάλασσα.
Σε κάθε περίπτωση, αρμόδιο όργανο για τη βεβαίωση της παράβασης είναι, για μεν την παρουσία και τον περίπατο του σκύλου στην παραλία η Αστυνομία, για δε το μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα το Λιμενικό.
Μετά τα παραπάνω προτάθηκε η απαγόρευση των ζώων συντροφιάς από την 1η  Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου στις παραλίες της Στούπας, Καλόγριας και Σάντοβας για τους εξής λόγους:
-Ο μεγάλος αριθμός των λουομένων, καθώς και η μεγάλη πυκνότητά τους λόγω της μικρής έκτασης των παραλιών, καθιστά πρακτικά αδύνατη την απομάκρυνση και ασφάλιση των ζώων σε σημείο που δε θα παρενοχλούν τους λουόμενους.
-Επίσης, η πιθανότητα ατυχήματος (όπως να πατήσει λουόμενος ένα μικρό ζώο, επειδή δεν το είδε ή ένα ζώο να δαγκώσει λουόμενο επειδή πατήθηκε ή αισθάνθηκε απειλούμενο) είναι σημαντικά αυξημένες στις παραλίες αυτές, όπου είναι υποχρεωτική η ύπαρξη ναυαγοσώστη τους καλοκαιρινούς μήνες.

***  Το Στρατιωτικό Μουσείο της πόλης μας, εντυπώσεις από πρόσφατη επίσκεψη

  Όλοι οι Καλαματιανοί θα πρέπει να νιώθουμε ευτυχείς και υπερήφανοι για την παρουσία στην πόλη μας του Στρατιωτικού Μουσείου, μοναδικού στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για έναν αξιόλογο χώρο, που μέσα απ’ αυτόν προβάλλονται η νεώτερη ιστορία των πολέμων της πατρίδας μας και ιδιαίτερα της πόλης μας, η οποία έχει να παρουσιάσει πολλές προσωπικότητες ανθρώπων του στρατεύματος. Θυμάμαι, πριν 10 χρόνια, που ρίχτηκε η ιδέα της υλοποίησής του, από άξιους ανθρώπους, στους οποίους οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, τότε υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, υπήρξε ο ακάματος πρωτεργάτης της ιδέας αυτής. Ο τότε συνταγματάρχης και συμπατριώτης μας Παναγιώτης Ζυγούρης, υπήρξε ο μεγάλος υποστηριχτής. Ο συνταγματάρχης ε.α. Βασίλης Νικόλτσιος είχε αναλάβει τη μελέτη και την επιμέλεια του χώρου. Αλλά και η προσφορά του κτηρίου της Ιεράς μας Μητρόπολης, υπήρξε γενναιόδωρος προκειμένου να στεγαστεί το Μουσείο. Στους εσωτερικούς χώρους του περιλαμβάνονται: πολεμικά εκθέματα που ξεκινούν από την επανάσταση του 1821 και συνεχίζουν στους Μακεδονικούς αγώνες (1904 – 1908), στον Βαλκανικό πόλεμο (1912-1913) στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Μικρασιατική εκστρατεία, στον ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940 – 41), στην Γερμανική επίθεση (μάχη των οχυρών 1941), στη μάχη της Κρήτης, στη Μέση Ανατολή (1941 – 44), στην εθνική αντίσταση, στις ειρηνευτικές αποστολές και στα κατορθώματα της 4ης Μεραρχίας Πεζικού και του 9ου Συντάγματος Πεζικού. Το μουσείο διαθέτει, στον επάνω όροφο, αίθουσα προβολής πολεμικών ιστορικών «ντοκιμαντέρ», στην οποία ο επισκέπτης μπορεί άνετα να παρακολουθήσει τις προβολές. Υπάρχουν ακόμη εκθέματα προτομών, στολών, όπλων, παρασήμων, κ.ά των ιστορικών οικογενειών του τόπου μας, Βενετσάνου Κετσέα, Γεωργίου Μπουλούκου, Γεωργιου Μπούσιου, Π. Βασιλόπουλου, και άλλων, διατηρημένα σε υπέροχες γυάλινες προθήκες προφυλαγμένα από τη φθορά του χρόνου. Στον αύλιο χώρο εκτίθενται μεγάλα πολεμικά όπλα, όπως κανόνια, άρματα μάχης (τανκ) καθώς και ένα ωραιότατο αεροπλάνο (τύπου Φάντομ) που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Σε πρόσφατη επίσκεψή μου, με εντυπωσίασαν πραγματικά (για μια φορά ακόμη) η τάξη και η καθαριότητα που επικρατεί σ’ όλους τους χώρους. Η υποδειγματική ξενάγηση απ’ το ευγενέστατο και πλήρως κατηρτισμένο προσωπικό, το οποίο εκπαιδεύεται και καθοδηγείται από την εξαίρετη διευθύντρια του μουσείου κα Θεοδώρα Σπανού, ανθυπολοχαγό. Το Μουσείο άνοιξε τις πύλες του πριν 8 χρόνια, στις 10 Απριλίου του 2006 και έκτοτε υπολογίζεται ότι το έχουν επισκεφτεί δεκάδες εκατοντάδων ανθρώπων, συλλόγων, σχολείων, κ.ά. Η γνώμη του γράφοντος είναι, ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας Καλαματιανός ή Μεσσήνιος που να μην έχει επισκεφθεί αυτό το ιστορικό Μουσείο του τόπου μας. Βασίλης Ι. Μανιάτης Παλαιός Καλαματιανός

*** Ομιλία με θέμα «Πόσα παιδιά; Λίγα και καλά;»
 
  Στο πλαίσιο των μηνιαίων συνάξεων που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας (β΄ όροφος έναντι Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής), την Κυριακή 16 Μαρτίου θα μιλήσει η κα Ματίνα Βαρκάδου – Κουβαρά, δασκάλα, με θέμα: «Πόσα παιδιά; Λίγα και καλά;». Ώρα έναρξης 7.00 μ.μ. Για τους γονείς που έχουν μικρά παιδιά, υπάρχει ασφαλής μέριμνα φύλαξής τους, κατά τη διάρκεια της ομιλίας, με δημιουργικό παιχνίδι από τα στελέχη του Κέντρου Νεότητος, σε ισόγεια αίθουσα του κτηρίου. - 

***  Με υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Παναγιώτη Κάτσαρη η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις εκλογές         
          
Τον Καλαματιανό γεωπόνο Παναγιώτη Κάτσαρη κατεβάζει η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις εκλογές του Μαΐου, ακολουθεί η ανακοίνωση.
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/3 στην Τρίπολη  ιδρυτική συνέλευση για την δημιουργία περιφερειακού ανεξάρτητου αριστερού αντικαπιταλιστικού σχήματος.  Της Πανπελοποννησιακής συνέλευσης είχαν προηγηθεί ανοιχτές συσκέψεις και συζητήσεις σε κάθε Νομό. Στη συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα η παρέμβασή μας στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο. Μετά από διεξοδική συζήτηση και  αρκετές προτάσεις, αποφασίστηκε το όνομα του συνδυασμού να είναι «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ - Συμπόρευση για την Ανατροπή». Ένα όνομα που συμβολίζει την ευρύτερη συμπόρευση αγωνιστών της περιφέρειας με βάση το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ανατροπής για να ξεφύγουμε από την εξαθλίωση των μνημονιακών πολιτικών και του ξεπουλήματος, που υπηρετεί και στην Πελοπόννησο τα τελευταία χρόνια η παράταξη Τατούλη.
    Στη συζήτηση που έγινε για το πολιτικό πλαίσιο της παρέμβασής μας, αναδείχθηκαν ως κύρια αιτήματα η κατάργηση του Καλλικράτη με στόχο μία άλλη αυτοδιοίκηση, με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, η κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών τους νόμων, η ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ με μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και αποδέσμευση από την ΕΕ. Η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος μέσω ΤΑΙΠΕΔ, η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας. Η ανατροπή των σχεδίων για Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) στην Πελοπόννησο, η στήριξη της αγροτικής παραγωγής, η υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, η διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους-ες. Σύντομα θα επεξεργαστούμε και θα γνωστοποιήσουμε πιο αναλυτικά τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  Επικεφαλής του σχήματος αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία ο Παναγιώτης Κάτσαρης, Γεωπόνος - Βιοτεχνολόγος από την Καλαμάτα. Η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ - Συμπόρευση για την Ανατροπή» έχει στόχο να αποτελέσει ένα ζωντανό, μαχητικό σχήμα που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων στην Πελοπόννησο και να συμβάλλει στο χτίσιμο ενός αντικαπιταλιστικού ρεύματος ανατροπής που θα σαρώσει κυβέρνηση, μνημόνια, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ.

*** Δε σώζεται με τίποτε…         
   
Σε χθεσινό σχόλιο του γνωστού «Πασοκολόγου» των «Νέων», Γιώργου Παπαχρήστου, γίνεται αναφορά στα τεκταινόμενα στο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος», στις αντιδράσεις που υπάρχουν στη στήριξη της υποψηφιότητας του Π. Τατούλη, αλλά και σε κάποιες «σπατάλες» στο έργο του νυν περιφερειάρχη.
Όπως γράφει, μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, ο πρόεδρος Ευ. Βενιζέλος κάλεσε τους αντιφρονούντες για ένα πολιτικό μασάζ στην Αθήνα. Πήγαν οι περισσότεροι, άκουσαν, μίλησαν και αποτέλεσμα μηδέν. Επαναβεβαιώθηκε το χάος.
Τώρα, με εντολή του ΠΑΣΟΚ, διενεργείται από γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων έρευνα για ακούσουν την άποψη των πολιτών. Στην έρευνα μετριώνται, μεταξύ άλλων, η Νάντια Γιαννακοπούλου (σ.σ. η οποία έχει δηλώσει στο «Θ» ότι οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν της επιτρέπουν προεκλογικούς αγώνες) και η Κατερίνα Φαρμάκη από την Κορινθία.
Πάντως, ο δημοσιογράφος, κλείνοντας το σχόλιό του, λέει ότι το πράγμα δε σώζεται με τίποτε...
Α.Π. 
 
*** Στα… κάγκελα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τις εξελίξεις στο Δήμο Καλαμάτας
 Πράσινοι αυτοδιοικητικοί φλερτάρουν με το “Δίκτυο”Του Αντώνη Πετρόγιαννη Οι πρωταγωνιστές των εκλογών του Μαΐου για το Δήμο Καλαμάτας αρχίζουν να ανοίγουν σιγά σιγά τα πανιά τους. Ήδη η Δημοτική Αρχή και ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» παρουσίασαν τόσο τα πεπραγμένα της θητείας τους όσο και τα μελλούμενα, ενώ η υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη παρουσιάζεται και επίσημα τις επόμενες ημέρες. Το μέγα ζητούμενο είναι τι θα γίνει με το χώρο που καλύπτεται πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και κάποιους πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες που έχουν εμπλακεί στην προεκλογική κίνηση. Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι προσώπων το οποίο, όπως γράφαμε και προχθές, ανήκει στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται να προκρίνει τη συνεργασία με το «Δίκτυο» και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μάκαρη. Όπως υποστηρίζουν, για να υπάρξει αλλαγή της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής, η σημερινή περίπλοκη κατάσταση στο Δήμο Καλαμάτας απαιτεί ευρύτερες συμμαχίες που να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στην κοινωνία και να μπορούν να προτείνουν ένα συνεκτικό και ελκυστικό πρόγραμμα που να απαντά στα μεγάλα και κρίσιμα ερωτήματα για τη ζωή των πολιτών. Απαιτεί συνεργασίες και συμμαχίες με όσες δυνάμεις μπορούν να συναποτελέσουν την εναλλακτική πρόταση. Βέβαια, η άποψη αυτή δε διαπερνά όλο το μπλοκ των δυνάμεων που δεν έχουν ακόμα καταλήξει. Τόσο το επίσημο τοπικό ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, με δηλώσεις του γραμματέα Πελοποννήσου Μπ. Βακαλόπουλου στο «Θάρρος», αποκλείουν κάθε περίπτωση συνεργασίας με το «Δίκτυο» και προσπαθούν να πείσουν το νεαρό πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Παπαντωνίου να αποδεχτεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί μια ριζοσπαστική πρόταση, που μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ενεργότερη συμμετοχή της νεολαίας στα κοινά. - 
 
***  Δεν προχωρά η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Παπαντωνίου για το Δήμο της Καλαμάτας         
           
Οι επαγγελματικές και ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του Παναγιώτη Παπαντωνίου στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο είναι ο βασικός λόγως που δεν μπορεί αυτή τη χρονική στιγμή να είναι Υποψήφιος για Δήμαρχος Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον 29χρονο Πολιτικό Μηχανικό καθώς αρκετοί νέοι είδαν με θετικό μάτι την πιθανότητα υποψηφιότητας του για το Δήμο, όμως τα αξεπέραστα εμπόδια που αναφέραμε δεν προχώρησαν αυτή την υποψηφιότητα . 
 
*** Ένα μικρό χωριό ξεκλήρισε ο ιός της γρίπης
  Ένα μικρό χωριό έχει ξεκληριστεί από τον ιό της γρίπης. Τα τελευταία στοιχεία είναι απογοητευτικά, αφού έχουν καταλήξει 94 άτομα. Δε γνωρίζω αν θα υπάρξουν κάποιες επιπλέον ενέργειες από την πλευρά της Πολιτείας, αλλά, όπως και να ’χει, νομίζω ότι ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος. Χ.Χ. - 
 
***   Νέο θερμό επεισόδιο στη Ναυτική Βάση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα
Υψώθηκε η ρωσική σημαία
Οι επιγραφές αλλάζουν με συνοπτικές διαδικασίες, το ίδιο και οι σημαίες   (Φωτογραφία
Μόσχα, Ρωσία

Εισβολή στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα έκαναν φιλορώσοι απο τις λεγόμενες «ομάδες άμυνας», υψώνοντας τη σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ένας από τους αξιωματικούς εντός της βάσης δήλωσε στον ανταποκριτή του BBC ότι ομάδα 200 ατόμων έσπασε τις πύλες και μπήκε στη βάση. Ο επικεφαλής αξιωματικός ανέλαβε να διαπραγματευθεί μαζί τους.
Λίγο αργότερα, ομάδα ουκρανών στρατιωτικών εγκατέλειπαν τη βάση. Δεν αναφέρθηκαν επεισόδια.
«Ήταν άοπλοι για αυτό και δεν έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών» δήλωσε στο AFP ουκρανός αξιωματικός.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι παρά το γεγονός ότι από το Κίεβο έχουν έρθει σαφείς εντολές για τη χρήση όπλων σε τέτοιες περιπτώσεις, «εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο».
Οι Αρχές στην Κριμαία έχουν καλέσει όλους τους Ουκρανούς να αποχωρήσουν από τις βάσεις, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά και τις αποφάσεις του ρωσικού κοινοβουλίου.
Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού της Ουκρανίας κάλεσε εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να στείλει τον μεταβατικό υπουργό Αμυνας στην περιοχή για να λύσει το ζήτημα.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας ξεκαθάρισε ότι κανείς υπουργός της Ουκρανίας δεν πρόκειται να γίνει δεκτός στην χερσόνησο. 
Εν τω μεταξύ το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας επικύρωσε ομόφωνα τη συνθήκη για την ένταξη της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια.
«Η συνθήκη είναι σύννομη με το Σύνταγμα» δήλωσε ο πρόεδρος Βαλέρι Ζόρκιν.
Εγκαίνια Ψυχρού Πολέμου
 Η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας με φόντο την Κριμαία μόλις άρχισε, ενώ ήδη ένας ουκρανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του σε θερμό επεισόδιο στη Συμφερούπολη.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, στη διάρκεια της οποίας τον προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις θα έχουν συνέπειες.
Μετά την επικοινωνία, το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Κριμαίας έκαναν τη δημοκρατική τους επιλογή σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, την οποία η Ρωσία σέβεται και αποδέχεται.

***  Δείπνο των Μαορί τα τελευταία γιγάντια πτηνά μόα
Αφανισμός στη Νέα Ζηλανδία
  
***   Tουρκία: Απολυμένος σκοτώνει 6 συναδέλφους του σε υπηρεσία πρoτού αυτοκτονήσει
Ένας ακόμα τραυματίστηκε
Τουρκία: Απολυμένος σκοτώνει 6 συναδέλφους του σε υπηρεσία πρoτού αυτοκτονήσει
Φωτογραφία αρχείου   
Αγκυρα, Τουρκία
Ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ και σκότωσε έξι εργαζόμενους του Ινστιτούτου Στατιστικής της Τουρκίας (TUIK) στην πόλη Καρς της ομώνυμης επαρχίας στη βορειο-ανατολική Τουρκία πριν αυτοκτονήσει. Ο δράστης εργαζόταν στην Υπηρεσία και είχε απολυθεί πρόσφατα.
Δεδομένα χάρτη©2014 Δεδομένα χάρτη Basarsoft, Google, ORION-ME
Δεδομένα χάρτη
©2014 Δεδομένα χάρτη Basarsoft, Google, ORION-ME
©2014 Δεδομένα χάρτη Basarsoft, Google, ORION-ME
Χάρτης
Χάρτης
Δορυφόρος
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Ο κυβερνήτης της Καρς, Εγιούπ Τεπέ, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
«Το περιστατικό δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση. Το όνομα του δράστη είναι Βεϊσί Ερίν. Εργαζόταν ως ψυχολόγος στο Ινστιτούτο Στατιστικής» αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη τον κυβερνήτη.
Αξιωματούχος του TUIK επιβεβαίωσε τον θάνατο επτά ανθρώπων, μεταξύ τους και ο διευθυντής του παραρτήματος του TUIK και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ακόμη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση :

 Τα εύσημα σε Αστυνομία και Αδαμόπουλο… για το Final 4          
   
Πραγματική γιορτή ήταν για την Καλαμάτα το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ, το οποίο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο κλειστό της Παραλίας.
Η διοργάνωση (αν και οι υποδομές δεν την ευνοούσαν) ήταν αψεγάδιαστη και η Καλαμάτα απέδειξε για ακόμα μια φορά στο πανελλήνιο ότι έχει κοινό που αγαπά και γνωρίζει το άθλημα του βόλεϊ, δημιουργώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα για τους αθλητές στο κλειστό…
Για να φτάσουμε εκεί, όμως, χρειάστηκαν τα «πρωτοφανή» αστυνομικά μέτρα για αγώνες στην επαρχία, αλλά και η άμεση αντίληψη της κατάστασης που πήγε να δημιουργηθεί το Σάββατο το απόγευμα από τον υπεύθυνο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Αδαμόπουλο.
Οι φόβοι για την «επίσκεψη» στην πόλη μας χούλιγκανς, που μόνο το βόλεϊ δε τους ενδιαφέρει, επαληθεύτηκαν, αλλά βρέθηκαν εκτός του Δημοτικού Σταδίου πριν το αντιληφθούν οι ίδιοι και χωρίς κανείς στο στάδιο να καταλάβει το παραμικρό.
Έτσι, χάρις στην άψογη συνεργασία του Γιάννη Αδαμόπουλου με την Αστυνομία, αποφεύχθηκαν τα πολύ χειρότερα για το άθλημα αλλά και την πόλη και η διοργάνωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.  
 ***  Χ. Καλαντζής: «Καταστροφικό το αποτέλεσμα…»

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ… ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΙ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ, ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΧΑΪΑΣ Του Νίκου Μπαλόπουλου
Ο Χρήστος Καλαντζής δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις και μιλώντας στον «Αρκαδία 93.8» λίγες μόλις ώρες μετά το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναρκαδικό, έκανε σαφές ότι η ομάδα της Καλαμάτας δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο ματς, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως καταστροφικό… «Σίγουρα ήταν μια δίκαιη νίκη. Ήταν κακή η ομάδα μου και δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω. Εγώ πρώτη φορά αγωνίζομαι σε αυτή την κατηγορία και υπάρχουν δύσκολες έδρες και δύσκολα παιχνίδια. Νομίζω ότι το βασικό ήταν η κακή εμφάνιση που κάναμε εμείς. Όσο καλός και ψυχωμένος και αν ήταν ο Παναρκαδικός, αν ήμασταν εμείς καλοί θα ήταν πιο δύσκολο να πάρει τη νίκη. Από εκεί και πέρα κάναμε το έργο του Παναρκαδικού πολύ εύκολο. Δεν περίμενα να ήταν χαλαρό γιατί και ο Παναρκαδικός παλεύει για τη σωτηρία του. Οπότε σίγουρα θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς είχαμε διαφορετικό στόχο και δεν κατεβήκαμε έτσι όπως θα έπρεπε και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα το οποίο είναι καταστροφικό για εμάς», τόνισε αρχικά ο πολύπειρος επιθετικός, που έκανε ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος… «Είμαστε πολύ πίσω και έχουμε το μειονέκτημα να είμαστε από κάτω στη βαθμολογία και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στα υπόλοιπα παιχνίδια είναι δύσκολο να καλύψουμε τη διαφορά. Δεν χρειάζεται να νικάμε μόνο εμείς αλλά και να χάσει τρία παιχνίδια η Ερμιονίδα, πράγμα το οποίο είναι δύσκολο σε αυτή την κατηγορία».Πολλές και προς όλες τις κατευθύνσεις οι ευθύνες αλλά απαιτείται ηρεμία Παρακολουθώντας το παιχνίδι με τον Παναρκαδικό από την κερκίδα των φιλάθλων της Καλαμάτας, είχαμε την ευκαιρία να «εισπράξουμε» συναισθήματα, που λίγο πολύ χαρακτηρίζουν το κλίμα το οποίο υπάρχει πλέον στις τάξεις της ομάδας. Για κάποιους φταίει η διοίκηση ο Γιώργος Ράλλης τ’ άκουσε από λιγοστούς στο τέλος – για άλλους ο Γκόφας και για κάποιους άλλους οι ποδοσφαιριστές. Η αλήθεια είναι ότι ευθύνη έχουν όλοι οι παραπάνω, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή απαιτείται ηρεμία. Άλλωστε μαθηματικά δεν χάθηκε το τρένο της ανόδου και όσο υπάρχουν ελπίδες η ομάδα πρέπει να τις διεκδικεί. Οφείλουμε πάντως να ξεκαθαρίσουμε πως σ’ ένα τέτοιο ματς και απέναντι σ’ ένα σωματείο που παίζει κυρίως με παίκτες τοπικού, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας έπρεπε να κερδίσουν και έπρεπε να το κάνουν τόσο για τους εαυτούς τους, όσο κυρίως για την ιστορία της Καλαμάτας και τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό τους.Χωρίς δύο με Ατρόμητο… Σενάρια για αλλαγή της ημέρας Και επειδή η στιγμή δεν είναι ιδανική για να αναλυθούν τα λάθη και οι ευθύνες, άπαντες στις τάξεις της Καλαμάτας πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα και να βρουν τον τρόπο να ξεπεράσουν το εμπόδιο του πολύ επικίνδυνου Ατρόμητου Αχαΐας. Το ματς της 22ης αγωνιστικής είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή, και πιθανότατα θα διεξαχθεί τη συγκεκριμένη ημέρα, μολονότι χθες κυκλοφόρησαν σενάρια που ήθελαν τους ανθρώπους της ομάδας να σκέπτονται τη διεξαγωγή του μια μέρα νωρίτερα. Ο Μίλτος Γκόφας δε θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Μαρτίνο και Σκαρλάτο – ο πρώτος αποβλήθηκε στο χθεσινό ματς και ο δεύτερος συμπλήρωσε 4 κίτρινες – όμως υπολογίζει κανονικά τον Ζαχαρόπουλο που εξέτισε την ποινή του. Καλαντζής και Τσόπελας επέστρεψαν με προβλήματα τραυματισμών από την Τρίπολη, με τα δεδομένα να μην είναι και τόσο ευχάριστα για τον δεύτερο, που θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του στην ωμοπλάτη, ενώ το πρόγραμμα θεραπείας συνέχισε και χθες ο Νίκος Λιόλιος

***  Ικανοποίηση και εύσημα από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη για το final 4 της Καλαμάτας

Η Καλαμάτα μετά από 11 χρόνια φιλοξένησε ξανά την τελική φάση του Κυπέλλου, με την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας να δικαιώνει την Ομοσπονδία για την επιλογή της. Το κατάμεστο γήπεδο, η απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί όλων των ομάδων και κυρίως οι Καλαματιανοί φίλοι του βόλεϊ σε συνδυασμό με το θέαμα που πρόσφεραν οι ομάδες ήταν το ιδανικό φινάλε σε ένα ονειρικό Σαββατοκύριακο, που ξεκίνησε με τους ημιτελικούς (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 και Κηφισιά-ΑΕΚ 3-0) και κορυφώθηκε προχθές το βράδυ με τον τελικό και τις απονομές. Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης με δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην επιτυχία και τη σημασία της διοργάνωσης: «Το μήνυμα που στείλαμε αυτό το Σαββατοκύριακο από την Καλαμάτα σε όλη την Ελλάδα είναι ότι ο αθλητισμός ζει, αντέχει στις δυσκολίες και είναι κοινωνικό αγαθό που ενώνει. Το Βόλεϊ φιλοδοξεί να είναι πρωτοπόρο στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου του ελληνικού αθλητισμού κι ο τρόπος διεξαγωγής του Final 4 του Κυπέλλου με τη λογική της ευρείας συμμετοχής και της αποκέντρωσης που καθιέρωσε η ΕΟΠΕ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Είχαμε τη χαρά αυτό το διήμερο να παρακολουθήσουμε όμορφο θέαμα σε εξαιρετικό φίλαθλο περιβάλλον, με παρουσία κόσμου και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ήταν μια γιορτή όπως ακριβώς πρέπει να είναι κάθε αθλητική εκδήλωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές του Final 4, το Δήμο Καλαμάτας και το ΑΟ Καλαμάτας 80’ για την φοβερή προσπάθεια που έκαναν όλο αυτό το διάστημα. Τις Αστυνομικές αρχές για την εξαιρετική εφαρμογή των μέτρων τάξης καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Τις ομάδες που συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις του θεσμού και κυρίως τον κόσμο της Καλαμάτας που συνέβαλλε με την άψογη παρουσία του ώστε να φτάσει μέσα από τη Δημόσια Τηλεόραση αυτή η πολύ όμορφη εικόνα σε όλη τη χώρα» κατέληξε ο κ. Μαυρομάτης. Βραβεύθηκαν Γεωργουλέας-Μπαντιανίδη και Ξεροβάσιλας Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού του κυπέλλου ανδρών πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από ειδικές βραβεύσεις. Η ΟΔΒΕ απένειμε τιμητική πλακέτα στον διεθνή διαιτητή Χρήστο Μπαντιανίδη για την πολυετή προσφορά του, καθώς στο τέλος της φετινής σεζόν ολοκληρώνει την καριέρα του ως διεθνής διαιτητής. O ΑΟ Καλαμάτα 80’ απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον διεθνή διαιτητή Γιώργο Γεωργουλέα, ο οποίος κατάγεται από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Ο Μεσσήνιος προπονητής Βασίλης Ξεροβάσιλας, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του φορώντας τα πράσινα του Μεσσηνιακού, αλλά μεγαλούργησε με τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού, ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που τιμήθηκαν από τον ΑΟ Καλαμάτα ’80 στο πλαίσιο του προχθεσινού τελικού, ως ο πρώτος διεθνής αθλητής του βόλεϊ από την πόλη Καλαμάτας κι αποθεώθηκε για μία ακόμη φορά από τους συντοπίτες του. Συνοδευόμενος από το γιό του παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον τότε έφορο της ομάδας του Μεσσηνιακού (και νυν παράγοντα του ΑΟ Καλαμάτα 80’ Γιάννη Μπουσούνη) δηλώνοντας: «…συγκινημένος και συνάμα χαρούμενος για αυτή την τιμή. Είναι πολύ όμορφο να επιστρέφεις στον τόπο που μεγάλωσες με μια τέτοια αφορμή, γιατί ότι δεν ξεχνιέται συνεχίζει να υπάρχει». Το κλειστό γυμναστήριο Παραλίας όπου φιλοξενήθηκαν οι αγώνες του Final 4, ήταν το πρώτο κλειστό γυμναστήριο στο οποίο έκανε προπόνηση κι εκεί τον είδε ο Γέρζι Βελτζ… «Μπαίνοντας στο γήπεδο από το μυαλό μου πέρασαν όλα όσα έζησα ως αθλητής του βόλεϊ. Εδώ ερχόμασταν όταν ήταν ακόμη γιαπί, εδώ ξεκινήσαμε προπονήσεις. Κι όταν έπαιρνα την απόφαση να αφήσω το ποδόσφαιρο για το βόλεϊ φυσικά δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα επακολουθούσε. Τότε δεν ήταν και πολύ εύκολο για ένα παιδί από την επαρχία να βρεθεί στις εθνικές ομάδες και να κάνει όνειρα για καριέρα», παραδέχθηκε ο παλαίμαχος άσος ο οποίος φυσικά δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή ζωής που έκανε. «Αν και οι στεναχώριες, οι απογοητεύσεις είναι αρκετές συχνές στο άθλημα μας, οι χαρές που έχω μπορεί να είναι λιγότερες ωστόσο εξισορροπούν την κατάσταση», λέει χαρακτηριστικά και κάποιες από τις πιο όμορφες εικόνες των τελευταίων ετών ήταν κι αυτές που αντίκρισε το διήμερο του Final 4. «Το μέλλον του βόλεϊ είναι στην Περιφέρεια. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπεις ένα κατάμεστο γήπεδο με οικογένειες, νεαρά παιδιά. Αυτές είναι οι εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε όλοι και χαίρομαι που όλη αυτή η γιορτή έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου». -

***  Πρόσκληση του Γιαννακόπουλο στον Ομπράντοβιτς να επιστρέψει... σπίτι του
«Έλα να ξεπεράσουμε τη Ρεάλ σε ευρωπαϊκούς τίτλους»Πρόσκληση του Γιαννακόπουλο στον Ομπράντοβιτς να επιστρέψει... σπίτι του
  (Φωτογραφία:    Μήνυμα επιστροφής στον Zέλικο Ομπράντοβιτς έστειλε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. «Έλα να ξεπεράσουμε τη Ρεάλ σε ευρωπαϊκούς τίτλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ένα 24ωρο πριν την αναμέτρηση των «πρασίνων» με τη Φενέρμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ.
«Μοιάζει με κακόγουστο αστείο το να προπονεί άλλη ομάδα ο Ζοτς... Πρέπει το συντομότερο να επιστρέψει μια για πάντα στο σπίτι του, ώστε να ολοκληρωθεί ο στόχος του να ξεπεράσουμε την Ρεάλ σε ευρωπαϊκούς τίτλους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Ωστόσο ο πρόεδρος του τριφυλλιού επεσήμανε ότι στο ματς της Πέμπτης, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα φύγει απογοητευμένος: «Οσο για το παιχνίδι της Πέμπτης, θα τον στεναχωρήσουμε διότι θα κερδίσει ο Παναθηναϊκός» κατέληξε.
 * Αύριο στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα τιμήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς
.

***

 ** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ   2014  :                                     
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013. - 508 .

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-
~http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/01-2014.html , Επιλογές   Παρασκευή  07  Μαρτίου  2014.  
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/08-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 08 Μαρτίου 2014 .-
~
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/8-9-2014.html , Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Σ/Κ  8 και  9 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/10-2014.html , Άρωμα  Δευτέρας  στην ενημέρωση  10 Μαρτίου  2014 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/11-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης  την  Τρίτη  11  Μαρτίου  2014 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/12-2014.html , Άρωμα Μεσσηνιακής ενημέρωσης Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 ,.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/14-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-2014.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 15 Μαρτίου 2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-16-2014.html , Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 15 και 16 Μαρτίου 2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/16-2014.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  16  Μαρτίου  2014 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  17 Μαρτίου  2014 .-
~
 
~ ** ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ  ΣΟΥ ΓΙΑ ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ .- {Μέγας Βασίλειος } ** Καλόν είναι να μην κάνεις την αμαρτία  , όταν όμως την κάνεις , μην την κρύβεις , αλλά αμέσως εξομολογήσου την .-    **Την ψυχή που συνηθίζει να εξομολογείται , η σκέψη της εξομολόγησης την συγκρατεί σαν χαλινάρι  και δεν την αφήνει να αμαρτήσει .- {Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊΐτης  }.-

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =3152   Video.-^

~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1645  video.-^

~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1663   video.- ^

                                                     Σύνολο  :  6460  βίντεο  .- ^

 

 ~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home, 2495   . -   Φίλοι.     
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 255   φίλοι .-    www.spirospero.gr   ,

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: