Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014 :




*** Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ για πλημμύρες και χιόνια, αλλά τα προβλήματα παραμένουν στη Μεσσηνία           
           
«Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού περιόδου 2014-2015» ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) στην αίθουσα «Π. Φωτέας», υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχου Ελένης Αλειφέρη.
Η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για το σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού και αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν από πλευράς Π.Ε. σε μηχανικά μέσα, προσωπικό και εξοπλισμό, γνωστοποιώντας ότι θα δεσμευθούν πιστώσεις για την εκμίσθωση μηχανημάτων για το σκοπό αυτό.
Επισημάνθηκαν τα σημεία επικινδυνότητας από χιονοπτώσεις στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης (Ταΰγετος), στην 7η Ε.Ο. Μεσσήνης – όρια Επικούριου Απόλλωνα και στο δρόμο Ριζόμυλος – Σουληνάρι (παγετός), ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προμήθειας άλατος.
Όσον αφορά στην πρόληψη αντιπλημμυρικών φαινομένων, έχει ήδη ξεκινήσει από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας έλεγχος σε επικίνδυνα σημεία (ποταμός Άρις, Πάμισος, Αρκαδικός, Νέδα κ.α.) και καθαρισμός σε πολλά από αυτά.
Ωστόσο, όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις που έγιναν, δεν έχουν αντιμετωπιστεί ριζικά τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν είναι απίθανο σε ενδεχόμενη κακοκαιρία να επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος.
  Δεν υπάρχει ριζική αντιμετώπιση σε Άρι, Πάμισο και αλλού  
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, Π. Γιαννακέας, ο οποίος ανέφερε πως μόνο στον Άρι έχει καθαριστεί τμήμα του 4 χιλιομέτρων από την εκβολή μέχρι τη γέφυρα του Ασπροχώματος, και απομένει να καθαριστεί ένα άλλο, μήκους 3,5 χλμ., έως τη Μικρομάνη. Την ερχόμενη Τρίτη δημοπρατείται ο καθαρισμός του συγκεκριμένου τμήματος με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ και ο κ. Γιαννακέας κάλεσε τους εργολήπτες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ώστε να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο. Από την ίδια εργολαβία θα καθαριστούν τμήματα μεταξύ του Άρι και της Λιγδούς, καθώς και διάφορα κανάλια που προκαλούν προβλήματα.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει στον Πάμισο, περίπου 100 μέτρα μετά το φράγμα, όπου σχηματίζεται ένας μαίανδρος και αν σπάσει το ανάχωμα, θα πλημμυρίσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο, όπως συνέβη το 1998. Ο κ. Γιαννακέας τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνει έργο στη συγκεκριμένη περιοχή για την αντιμετώπιση του κινδύνου.
Ακόμη, επισήμανε ότι υπάρχουν τμήματα στην παλιά εθνική οδό (Ασπρόχωμα, Θουρία, Σπερχογεία και Νοσοκομείο), που τις περισσότερες φορές πλημμυρίζουν, λόγω κακοτεχνίας στην κατασκευή του δρόμου και των αυθαίρετων παρεμβάσεων ιδιοκτητών.
  «Υπερεκτιμήθηκε ο Νέδοντας»
Το θέμα του Νέδοντα έθιξε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Ανδρέας Καραγιάννης, λέγοντας πως εκκρεμεί η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στο καλυμμένο τμήμα του χειμάρρου, ώστε να αποκατασταθεί η παροχετευτικότητα, αν και η μελέτη έχει κατατεθεί από το 2009.
Πρόσθεσε, δε, πως αν η μελέτη εγκριθεί, ο Δήμος ή η ΔΕΥΑΚ θα προβούν σε παρεμβάσεις στο πλαίσιο των οικονομικών τους δυνατοτήτων, με προτεραιότητα την κατασκευή τοιχίων για την ένωση των υποστυλωμάτων, τα οποία έχουν την ευθύνη για τη μείωση της παροχετευτικότητας.
Μίλησε, επίσης, για την προσθήκη τσιμέντου στο μέσο της κοίτης του Νέδοντα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές που έχουν προκληθεί σε αυτήν από τη ροή του νερού, ενώ όσον αφορά στις χιονοπτώσεις, είπε πως έχει ήδη διανεμηθεί αλάτι στα χωριά, έχουν οριστεί οι υπεύθυνοι και υπάρχει σχέδιο του Δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η παρατήρηση του κ. Καραγιάννη για την καθυστέρηση στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων θορύβησε την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, η οποία ζήτησε από την εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να παρέμβει για την επίλυση του θέματος.
Ο κ. Γιαννακέας υποστήριξε ότι ο Νέδοντας έχει υπερεκτιμηθεί, εκφράζοντας την άποψη ότι έχει ήδη πολύ μεγάλη παροχή. Τόνισε, όμως, πως πρέπει να γίνει καθαρισμός στο σημείο των υποστηλωμάτων, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά, επειδή προκαλείται τυρβώδης ροή του νερού, άποψη με την οποία συμφώνησε και η κα Αλειφέρη.
  Πάμισος, Χράνοι και Αίπης τα προβλήματα στη Μεσσήνη 
Τρία ήταν τα σημεία που έθιξε ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Ν. Φύκιρης. Η μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για τον Πάμισο, ενώ δεύτερο κατά σειρά είναι το σταμάτημα εκτέλεσης εργασιών στη γέφυρα των Χράνων και τρίτο ο μη καθαρισμός, επί δεκαετίες, όπως τόνισε, του ποταμού Αίπη, στη Νέα Κορώνη. Ο κ. Φύκιρης ζήτησε να εξεταστεί άμεσα το θέμα με τον Πάμισο, καθώς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Όμως, σύμφωνα με την απάντηση που του έδωσε ο κ. Γιαννακέας, στον Πάμισο δεν προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις. Αντιθέτως, έγιναν συστάσεις σε όλους να προβούν οι ίδιοι σε παρεμβάσεις καθαρισμού, ενώ ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση ώστε σε ημέρες με έντονη βροχόπτωση να ανεβαίνει το φράγμα του Άρι, προκειμένου να αποφεύγονται πλημμύρες. Όσο δε αφορά στη γέφυρα των Χράνων, ανέφερε πως θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα η γέφυρα, που αντιμετωπίζει στατικά προβλήματα.
Με την ευκαιρία, ο κ. Γιαννακέας έθεσε και ζητήματα ελέγχου στους χείμαρρους που τροφοδοτούν τον χείμαρρο Πύρνακα, που με τη σειρά του εκβάλλει στον Πάμισο. Έτσι, σύστησε έλεγχο στην περιοχή της Ανδανίας από όπου διέρχεται ο Χάραδρος, πρότεινε τη διεύρυνση του πλάτους του γεφυριού στη Μαγούλα, όπου συμβάλλουν οι χείμαρροι της περιοχής, ενώ αναφερόμενος στη Νέδα, μίλησε για την εκπόνηση μιας διαπεριφερειακής μελέτης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  Χωρίς αντιδιαβρωτικά η Αρχαία Μεσσήνη
Ο διευθυντής Δασών, Γ. Σωτηρόπουλος, ανάμεσα σε άλλα, γνωστοποίησε πως δε θα γίνουν αντιδιαβρωτικές επεμβάσεις στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης, που κάηκε το καλοκαίρι, αλλά θα καθαριστούν οι αποδέκτες των ομβρίων νερών, προκειμένου να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα.
  Οι εθελοντές
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του 9ου Συντάγματος Πεζικού, της 120 ΠΕΑ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, της Διεύθυνσης Δασών, των εθελοντικών ομάδων (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος, Πολιτιστικός και Μορφωτικός  Σύλλογος των Απανταχού Περαίων «Η Αγία Σωτήρα», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών), καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Εκ μέρους του ΕΟΣ ο Μαν. Αλοίμονος γνωστοποίησε πως υπάρχουν δέκα άτομα εκπαιδευμένα στο ορειβατικό σκι, που μπορούν να σπεύσουν όπου χρειαστεί, ενώ ο πρόεδρος των εθελοντών της Αγίας Σωτήρας, Ανδ. Χριστόπουλος έθεσε θέμα με τα καλάμια στο δρόμο Ριζόμυλου – Κορώνης, πριν από το Πεταλίδι.   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

***  Οι Έλληνες κατάφεραν να τρελάνουν μέχρι και την Apple!          
   
Διάβασα χθες στο διαδίκτυο ότι μέσα σε μια ημέρα πουλήθηκαν 10.000 iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ενώ η εταιρεία εκτιμά ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει πουλήσει 50.000 στην ελληνική αγορά.
Μια λεπτομέρεια είναι ότι το κάθε τηλέφωνο από αυτά κοστίζει πολύ παραπάνω από τον κατώτατο μισθό. Συγκεκριμένα, το iPhone 6, με οθόνη 4,7 ιντσών, ξεκινά από τα 739 ευρώ και το iPhone 6 Plus, με οθόνη 5,5 ιντσών, ξεκινά από τα 859 ευρώ.
Νομίζω ταιριάζει απόλυτα το «κάθε μέρα τρως αγγούρι, μα το Σάββατο είσαι μούρη»…
Καλή όρεξη, λοιπόν, και καλορίζικα τα νέα σας τηλέφωνα!   Π.Μπ. 

*** Δημοσκόπηση: Το 51,6% δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και... Σαμαράς για πρωθυπουργός
 
~ Όπως καταγράφει η έρευνα της εταιρίας metrisi, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ποσοστό 51,6% διαφωνεί με τις πρόωρες κάλπες έναντι του 39,8% που ζητά εκλογές, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 23,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος θέλει να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο- τάσσεται κατά της επιλογής του κόμματός του.
~ Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει, όμως η Ν.Δ. εμφανίζει αύξηση της συσπείρωσης με αποτέλεσμα να μειώνεται η ψαλίδα στο 3,1%. Οπως καταγράφει η δημοσκόπηση, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι 27,2% έναντι 24,1% που συγκεντρώνει η Ν.Δ., ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,4%. Με οριακές διαφορές ακολουθούν το Ποτάμι με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, ενώ εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,3%. Οι «Μεταρρυθμιστές» του Σπύρου Λυκούδη εμφανίζουν 2,2%, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. καταγράφει 1,2% και η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι κάτω από τη μία ποσοστιαία μονάδα. Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου κυμαίνεται στο 14,9%.

*** Δημόσιος θηλασμός σήμερα και στην Καλαμάτα          
           
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, σήμερα Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 διοργανώνει μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.
Σκοπός της εκδήλωσης - γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης, μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.
Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.
Σε αυτές τις ομάδες, μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο...
Στην Καλαμάτα η εκδήλωση θα γίνει στο πάρκο του ΟΣΕ στο χώρο του Πατινάζ και θα ξεκινήσεις στις 11 το πρωί. 
~**  Την Κυριακή στην Καλαμάτα οι μητέρες θηλάζουν δημόσια!         
     
Εκδηλώσεις για τη σημασία του θηλασμού θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στο νέο σιντριβάνι, θα γίνει δημόσιος θηλασμός.
Σχετικά το «Θάρρος» μίλησε με δύο από τις διοργανώτριες αυτής της εκδήλωσης:
  -Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Μεσσηνίας… πείτε μας τι ακριβώς είναι αυτή η ομάδα.
H Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Μεσσηνίας ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Ομάδων Μητρικού Θηλασμού ανά νομό/πόλη, που σκοπό έχουν την προώθηση του μητρικού θηλασμού και την ενημέρωση για τη φυσική αυτή διαδικασία, από την οποία τόσο έχουμε απομακρυνθεί.
Στο γκρουπ υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες μητέρες που είναι στη διάθεση μαμάδων που ίσως χρειαστούν κάποια βοήθεια για το ξεκίνημα ενός επιτυχημένου θηλασμού.
Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική. Οι απόψεις των μελών είναι προσωπικές και είναι στην κρίση της κάθε μαμάς αν θα δεχτεί τις συμβουλές των άλλων μαμάδων ως σωστές.
Δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, απλά μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει μέσα σε αυτό το ταξίδι της μητρότητας.
Επίσης, μπορούμε να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας σε ό,τι αφορά τη μητρότητα, όπως είναι ο τοκετός, η διατροφή του παιδιού, θέματα αγωγής και ό,τι προβληματίζει την καθεμιά ή και τον καθέναν.
  -Από ποιους και πώς δημιουργήθηκε;
Ως θηλάζουσες μητέρες συναντήσαμε στην αρχή αρκετές δυσκολίες με το θηλασμό, αλλά άλλες ομάδες με μητέρες, και συγκεκριμένα από την αντίστοιχη ομάδα της Πάτρας, μας βοήθησαν πολύ να τις ξεπεράσουμε.
Έτσι σκεφτήκαμε, εγώ, η Κατερίνα Βαρδάκη από το Νομό Λασιθίου Κρήτης και η Μαρία Τζανετέα από τον Κάμπο Αβίας της Δυτικής Μάνης, να δημιουργήσουμε μια υποστηρικτική ομάδα, με στόχο την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το μητρικό θηλασμό.
  -Πόσο σημαντικό είναι για εσάς ένα μωρό να θηλάζει και μέχρι ποια ηλικία;
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), τη UNICEF και άλλους παγκόσμιους έγκυρους επιστημονικούς οργανισμούς, ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι (6) μήνες, ακολουθούμενος από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια, σε συνδυασμό με την προσθήκη θρεπτικών στερεών τροφών, αποτελούν το κλειδί για τη μελλοντική υγεία. Από εκεί και πέρα, ο θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί για όσο θέλει η δυάδα μητέρα και παιδί.
  -Θεωρείτε σωστό μια μητέρα να θηλάζει παντού, π.χ. σε ένα καφέ;
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να ισοπεδώνει την προσωπικότητα της θηλάζουσας μητέρας, να της στερεί την ελευθερία κίνησης και συμμετοχής στα κοινά, το κράτος οφείλει να σεβαστεί το συμφέρον των παιδιών που θηλάζουν, ώστε ο θηλασμός να είναι ανεμπόδιστος και απρόσκοπτος, όπου και όποτε το έχουν ανάγκη, χωρίς να εξαναγκάζεται η δυάδα μητέρας - βρέφους να καταφύγει σε ακατάλληλους χώρους υγειονομικά, π.χ. τουαλέτα, ή, πολύ περισσότερο, να θηλάζει το παιδί καλυμμένο με σεντόνι ή με κάποιο άλλο σκέπασμα.
Ποιος θα έτρωγε το φαγητό του στην τουαλέτα; Γιατί, λοιπόν, ένα μωρό πρέπει να θηλάσει απομονωμένο από τον κόσμο; Αυτό που, δυστυχώς, δε λαμβάνουν υπόψη τους οι επικριτές του θηλασμού είναι ότι αποτελεί το φυσικό τρόπο διατροφής των βρεφών και των νηπίων, συνεπώς δεν υπάρχει ωράριο και συγκεκριμένος χώρος όπου μπορεί να τραφεί ένα μωρό.
Στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, τα γυναικεία στήθη θεωρούνται αποκλειστικά αντικείμενο σεξουαλικού πόθου και ευχαρίστησης. Με αποτέλεσμα οι μητέρες που θηλάζουν να δυσκολεύονται να εκτεθούν σε δημόσιο χώρο στα ενοχλητικά βλέμματα των άλλων και, ως εκ τούτου, πολλές φορές να στερούνται τις εξόδους με τα μωρά τους.
  -Πείτε μας για την εκδήλωση της Κυριακής:
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, μεταξύ 11.00-14:00, μια εκδήλωση- γιορτή για το μητρικό θηλασμό!
Η δράση «Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός» γίνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, σε 39 πόλεις, με σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο με λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία.
Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστομένους (μπροστά από τον ΟΤΕ) και, σε περίπτωση βροχής, στο Πνευματικό Κέντρο.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί εθελοντικά ο κλόουν Βούλης ο οποίος θα απασχολήσει τους μικρούς μας φίλους, ενώ θα υπάρχει ένας φουσκωτός παιδότοπος, προσφορά από τον παιδότοπο «Πυγολαμπίδα», από τις 11.00 π.μ. έως και τις 2.00 μ.μ. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά.
Τέλος, θα γίνει κλήρωση με δωράκια και εκπλήξεις για όσες έγκυες και θηλάζουσες μητέρες συμμετάσχουν.
  -Να περιμένουμε και άλλες δράσεις πλέον;
Ναι, η κοινωνία μας έχει ανάγκη από τέτοιες δράσεις. Η ομάδα της Μεσσηνίας φέτος κλείνει ένα χρόνο ύπαρξης, και ελπίζουμε όλο και περισσότερες έγκυες αλλά και μητέρες να μάθουν για τη δραστηριότητά της και να μεγαλώσει η παρέα μας.
Στην ομάδα μας στο facebοok γίνονται συζητήσεις και ανταλλαγές πληροφοριών και εμπειριών, όχι μόνο γύρω από το θηλασμό, αλλά και γύρω από άλλα θέματα που μπορούν να απασχολούν μια μητέρα και το παιδί της.
Τα μέλη της ομάδας κανονίζουν συναντήσεις με θέματα προς συζήτηση, ενημέρωση, καθώς και γνωριμία των μελών.
Για τις ενδιαφερόμενες που θέλουν να μας βρουν στο facebook:
ΟΜΑΔΑ: ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
ΣΕΛΙΔΑ: ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ.
Ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και ένα μέιλ για όσες δεν έχουν facebook ή ίντερνετ: 6981301876 watch up και vardakikaterina78@gmail.com.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

***  Συνελήφθη Αλβανός που είχε μαχαιρώσει στο Πεταλίδι 

 Στα Γιάννενα συνελήφθη ένας 37χρονος Αλβανός, που το Σεπτέμβρη του 2011 αποπειράθηκε να σκοτώσει με μαχαίρι ομοεθνή του, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, με ένταλμα που είχε εκδοθεί από την ανακρίτρια Καλαμάτας για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο συλληφθείς στις 17 Σεπτέμβρη του 2011, στο Πεταλίδι, επιτέθηκε σε συμπατριώτη του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά με μαχαίρι. Ο 37χρονος, ο οποίος στερείται νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. - 

***  Tετραήμερος εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (το πρόγραμμα)          
   
Ο εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, θα είναι τετραήμερος και θα διαρκέσει από την Πέμπτη 6 έως και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.
Στη Μεσσηνία, κέντρο εορτασμού θα είναι το αεροδρόμιο της 120 Πτέρυγας  Εκπαίδευσης Αέρος, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και ώρα 9.00, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μεσσήνιων Πεσόντων Αεροπόρων στην πλατεία μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη (Φραγκόλιμνα).
Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και ώρα 11.00, θα γίνει ο επίσημος εορτασμός – δοξολογία.
Από την Πέμπτη 6 έως και Κυριακή 9 Νοεμβρίου θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16C Block 52+ Advance, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6Α, Τ-2C/E και ελικόπτερο ΑΒ-205.
Η Πτέρυγα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό:
-Την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, από 9.00 έως 17.00.
-Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, από 13.00 έως 17.00.
  Πρόγραμμα Αεροπορικών Επιδείξεων
Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α «Δαίδαλος»
- Παρασκευή 7/11, 10.30 π.μ., στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας
- Σάββατο 8/11, 12.10 μ.μ., στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.
Οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.

***  Ξύπνησαν μνήμες από το διπλό φονικό στη Μάνη   
   
Βήμα προς βήμα και με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψαν χθες το πρωί οι δύο 18χρονοι δράστες τη δολοφονία του 26χρονου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη, φέτος τον Αύγουστο, με αιτία την αγοραπωλησία αναβολικών ουσιών.
Η αναπαράσταση του διπλού εγκλήματος, παρουσία και των δύο δραστών, ξεκίνησε στις 9. 00 το πρωί και διήρκεσε μέχρι τη 1.00 περίπου μετά το μεσημέρι.
Στοιχεία που να αφήνουν έστω και ενδείξεις πως στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ή βοήθησε στη συνέχεια τρίτο άτομο δεν προέκυψαν, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», οι δύο νεαροί δεν άλλαξαν σε τίποτα όσα λένε από την αρχή. Ωστόσο, η υπόθεση διανθίστηκε με περισσότερες λεπτομέρειες. Τα λεγόμενα των 18χρονων ταίριαξαν με τις περιγραφές που έκαναν χθες κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης, ενώ δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα στο να σηκώσουν και να μεταφέρουν τα θύματα που προσποιήθηκαν δύο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ίδιου σωματότυπου και βάρους με τους δολοφονημένους.
Από την πλευρά της, η οικογένεια Σγούρου εξακολουθεί να τονίζει πως ένα τέτοιο έγκλημα δεν μπορούσε να γίνει μόνο από τους δύο 18χρονους.
Κατά κοινή, πάντως, ομολογία η όλη διαδικασία της αναπαράστασης είχε οργανωθεί πολύ προσεκτικά και άρτια.
  Αναπαράσταση σε τρία μέρη
Το πρώτο μέρος της αναπαράστασης εκτυλίχθηκε πάνω από το χωριό Αλτομυρά, όπου οι δύο 18χρονοι παρέσυραν, με δόλωμα ότι θα έβλεπαν ένα αυτοκίνητο, τα δύο θύματά τους και τα σκότωσαν. Το δεύτερο μέρος, στο σημείο όπου άφησαν τη μηχανή των θυμάτων και το τρίτο μέρος στο Οροβιανό γεφύρι, πάνω από το χωριό Κάμπος, στο δρόμο προς Γαϊτσές, όπου οι δράστες πέταξαν τις σορούς.
Στην περιοχή των Αλτομυρών, όπου εκτυλίχθηκε και το κυρίως μέρος της αναπαράστασης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευαν την πρόσβαση σε οποιονδήποτε, ακόμα και στο χωριό.
Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, δύο τζιπ με οπλισμένους αστυνομικούς μετέφεραν στο σημείο της δολοφονίας τους δράστες, φορώντας αλεξίσφαιρα και με σκυμμένα κεφάλια.
Ερωτήσεις στους δράστες έγιναν από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα, ενώ παρακολουθούσαν από κοντά ο ιατροδικαστής, οι δικηγόροι όλων των πλευρών και από μακρινή απόσταση ο αδελφός του Κώστα Σγούρου. Παράλληλα, η όλη διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε από ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που βρέθηκε στη Μεσσηνία γι’ αυτό το λόγο.
  «Σαν πούπουλο τους σήκωσαν»
Αρχικά εξετάσθηκε ο κάθε δράστης χωριστά και ακολούθως και οι δύο μαζί. Σπιθαμή προς σπιθαμή έγινε όλη η διαδρομή από το σημείο που σταμάτησε αρχικά η μηχανή στην οποία επέβαιναν τα θύματα έως το σημείο που φόρτωσαν τα πτώματα στο αγροτικό αυτοκίνητο.
Προκειμένου όλα τα στοιχεία να προσομοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με τις συνθήκες που υπήρχαν εκείνο το βράδυ, χρησιμοποιήθηκαν η μοτοσικλέτα των θυμάτων και η καραμπίνα με την οποία έγινε το διπλό φονικό.
Δυο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, με τον ίδιο σωματότυπο και βάρος, προσποιήθηκαν τα θύματα και οι δράστες απέδειξαν ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τη μεταφορά τους. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά περιγράφηκε από παρευρισκόμενο, «σαν πούπουλα τους σήκωσαν».
Η αναπαράσταση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, στο γεφύρι που βρέθηκαν οι σοροί των άτυχων νέων, όπου και οι δράστες απέδειξαν ότι με ευκολία πέταξαν τα πτώματα. Εκεί, για τις ανάγκες της αναπαράστασης χρησιμοποιήθηκαν τσουβάλια με κατανεμημένα σακουλάκια γεμάτα άμμο.
  Δηλώσεις Αλ. Κούγια – Γ. Ράλλη
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της αναπαράστασης, στην περιοχή των Αλτομυρών, ο συνήγορος υπεράσπισης του 18χρονου από τον Κάμπο, Αλέξης Κούγιας, σημείωσε ότι από τη διαδικασία δεν προέκυψε κανένα νέο στοιχείο: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, τόσο προς το Συμβούλιο Εφετών Καλαμάτας όσο και προς τον εισαγγελέα και την κα ανακρίτρια, γιατί η σημερινή αναπαράσταση διαφώτισε με όλες τις λεπτομέρειες όσα συνέβησαν εκείνο το τραγικό βράδυ. Είναι μια οδυνηρή διαδικασία, την οποία, δυστυχώς, υπέστη και η οικογένεια ενός εκ των θυμάτων, με τον αδελφό του που παρευρέθη, και θέλω και πάλι να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου.
Οτιδήποτε ισχυρίσθηκαν οι δύο νεαροί δράστες από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα είναι ακριβώς το ίδιο. Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψαν τις στιγμές του δράματος και, ευτυχώς, που έγινε αυτή η αναπαράσταση, γιατί όλοι βιώσαμε την αγριότητα της περιοχής. Είναι σοκαριστικό το τοπίο, είναι η απόλυτη ερημιά και να σκεφτούμε ότι το έγκλημα έγινε ξημερώματα. Κατά την προσωπική μου κρίση, επαληθεύτηκε πλήρως ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων ότι όλα έγιναν από το φόβο τους».
Ο κ. Κούγιας διευκρίνισε ότι κανένα νέο στοιχείο δεν προστέθηκε στη δικογραφία από την αναπαράσταση και πως προσωπική του άποψη είναι ότι αποκλείσθηκε πλήρως το ενδεχόμενο παρουσίας στο σημείο τρίτου προσώπου.
Για την ανάμειξη συγγενούς του 18χρονου που γνώριζε τις προθέσεις του, ο κ. Κούγιας είπε: «Πιστεύω ότι γίνεται μια προσπάθεια περισσότερο για εντυπωσιασμό και όχι ουσίας», ενώ για την κατάσταση των δύο δραστών: «Είναι δύο παιδιά, με εξαιρετική παιδεία, κι αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έδιναν. Δεν είναι παιδιά που μπορείς να πεις ότι δεν έχουν ειρμό στη σκέψη τους και αυτό δείχνει τι κακό και σε ποια παιδιά, μπορεί να προκαλέσει η εγκληματική εξάπλωση των αναβολικών, που για μένα είναι και η πραγματική αιτία αυτής της ιστορίας».
Από την πλευρά του 18χρονου δράστη από την Καλαμάτα, ο συνήγορός του Γιώργος Ράλλης περιορίσθηκε να πει ότι αμφότεροι ήταν ειλικρινείς από την πρώτη στιγμή και έχουν πει την απόλυτη αλήθεια.
  Δηλώσεις Π. Μαντούβαλου
Χρήσιμη για όλους χαρακτήρισε τη διαδικασία της αναπαράστασης ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος, εκ μέρους της οικογένειας του Κ. Σγούρου: «Αυτά που έπρεπε να προκύψουν και γι’ αυτό ζητήσαμε την αναπαράσταση, βγήκαν κατά απόλυτο τρόπο και διαφωτιστικό, με στόχο μας το δικαστήριο που θα γίνει.
Βεβαίως και πιστεύω ότι υπάρχει τρίτο πρόσωπο. Το βασικό είναι ότι υπάρχουν δύο πρόσωπα που αδίστακτα σκότωσαν, έσυραν και εξευτέλισαν ανθρώπινες ζωές. Ομοιόμορφα ντυμένοι σήμερα, με τα ίδια πανάκριβα παπούτσια, ως δίδυμοι, όπως δίδυμα έκαναν και την πράξη τους, μας έδειξαν πράγματα, αλλά νομίζω ότι είχαν σημαντική βοήθεια και από άλλες παρουσίες εδώ. Και σε αυτό βοήθησε η σημερινή αναπαράσταση».
Ο κ. Μαντούβαλος εξέφρασε την άποψη ότι όλες οι κινήσεις τους ήταν πολύ μελετημένες και συμμετείχαν πολύ περισσότερα άτομα. Επίσης, είπε πως είδε πολλά ψέματα και ανακρίβειες κατά την αναπαράσταση, τις οποίες θα αναλύσει και θα παραδώσει στην ανακρίτρια.
Τέλος, ο αδελφός του 26χρονου θύματος, Γιάννης Σγούρος, ο οποίος παρακολούθησε όλη τη διαδικασία, τόνισε: «Έζησα τη δολοφονία του αδελφού μου λεπτό προς λεπτό, στιγμή προς στιγμή, πάλι από την αρχή, όπως την πρώτη ημέρα που το μάθαμε. Πιστεύουμε ότι υπάρχει κι άλλο άτομο πίσω απ’ όλο αυτό. Ζητήσαμε την αναπαράσταση για να φωτισθεί κάθε πλευρά αυτής της υπόθεσης. Η οικογένειά μου πιστεύει ότι όλα είχαν προμελετηθεί. Είτε κάποιος βοήθησε είτε κάποιος μετά συγκάλυψε. Ένιωσα οργή γι’ αυτούς τους ανθρώπους, γιατί αφαίρεσαν τη ζωή μας. Η δικαίωση θα έρθει, όταν δε θα ξαναδούν ελεύθεροι τον ήλιο, κι αυτό θέλω να πετύχω».
Της Βίκυς Βετουλάκη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας, Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

*** Υπάρχει κι αυτή η άποψη για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές          
    
Όπως έχουμε ήδη γράψει, χθες ξεκίνησε το δεκαήμερο προσφορών και για τα καταστήματα της Καλαμάτας. Έτσι, λοιπόν, σήμερα τα καταστήματα της πόλης θα μπορούν να είναι ανοιχτά για το κοινό.
Μια αφίσα, πάντως, που έκανε εντύπωση και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, φτιαγμένη μάλιστα από καταστηματάρχη της Καλαμάτας, γράφει: την Κυριακή κλειστά, ποτέ την Κυριακή. Επίσης, αναφέρει ότι η ημέρα αυτή είναι ημέρα ξεκούρασης εργαζομένων και εργοδοτών.
Πόσοι καταστηματάρχες θα τον ακολουθήσουν στην πόλη μας θα το μάθουμε σε μερικές ώρες.
Π.Μπ.
   Υ.Γ.: Τελικά, ο κόσμος δεν ψωνίζει γιατί δεν έχει χρόνο ή γιατί δεν έχει χρήματα; Εκτός αν κάθε Κυριακή μοιράζουν κάπου λεφτά και δεν το έχω πάρει χαμπάρι! 

***  Η Κυπαρισσία λέει όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές         
           
Με μια λιτή ανακοίνωση ο εμπορικός σύλλογος Κυπαρισσίας κάνει γνωστό ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά αύριο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, αποφάσισε ότι, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά (προαιρετικά), προτείνοντας να ανοίξουν μια άλλη Κυριακή όπου στη πόλη θα τρέχουν διάφορες εκδηλώσεις.

*** «Σχολεία με κήπο», φέτος, για τρίτη χρονιά 

Το παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την ομάδα το αγρόκτημα φυσικής καλλιέργειας Φοίφα, το “RE:THINK PROJECT”, τη στήριξη Δήμων της Μεσσηνίας, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην περιβαλλοντική δράση «Σχολεία με κήπο 3 - slow food», που θα υλοποιηθεί και θα εμπλουτιστεί με νέες ιδέες, για τρίτη χρονιά το 2014-2015. Η ιδέα γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια, αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και θα συνεχιστεί και φέτος. Πάνω από 150 σχολεία είχαν πάρει μέρος στη δράση τις δύο προηγούμενες χρονιές. Στόχος είναι η δημιουργία της ομάδας εκπαιδευτικών-συντονιστών, που θα δημιουργήσουν παρέα με τους μαθητές και τους γονείς( προαιρετικά) κήπους στα σχολεία τους. Σκοπός της ομάδας «Σχολεία με κήπο» είναι η δημιουργία από τα μέλη της σχολικής κοινότητας ενός κήπου χαράς και εργασίας, με βάση τις ανάγκες της, προσανατολισμένου στην αειφορία. Ταυτόχρονα, προωθείται η ιδέα της καλλιέργειας και διάσωσης των τοπικών ποικιλιών και σπόρων. Στοιχεία επικοινωνίας: ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: peekpe.pel@gmail.com,http://peekpepeloponnisou.blogspot.gr. και στην ομάδα στο fb ΠΕΕΚΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ή και στο τηλέφωνο 6976390430.

***  Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Φασισμός στην εκπαίδευση»

Εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΤΕ (Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ), αύριο Κυριακή στις 11.00 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», με θέμα «Φασισμός στην εκπαίδευση», ένα επίκαιρο θέμα που αφορά γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες και εν γένει την ελληνική κοινωνία. Όπως αναφέρεται σχετικά: «Με έμφαση, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, έχει έρθει στο προσκήνιο η συζήτηση γύρω από το φασισμό – ναζισμό, με ειδική αναφορά στην εκπαίδευση και το ρόλο που αυτή μπορεί να έχει στην αντιμετώπισή του. Δεν είναι μυστικό ότι η συγκεκριμένη ιδεολογία, ακόμη και όταν δε συνδυάζεται με συγκεκριμένη πολιτική δράση, μπορεί να ανιχνευθεί στο μαθητικό περιβάλλον είτε με μορφή “αστεϊσμών” είτε με τη μορφή “παράγωγων ιδεών” ή και πρακτικών, σε παράλληλα ζητήματα (μετανάστευση, βία, ιεραρχία, επιβολή, διαφορετικότητα κ.ά.). Το πρόβλημα είναι πιθανό να ενισχυθεί, εάν δεν υπάρξει κατάλληλη παρέμβαση και είναι προφανές ότι ο εφησυχασμός δεν είναι η λύση. Οι εκπαιδευτικοί δε σιωπούν, δεν παραμένουν παθητικοί παρατηρητές. Είναι δεκάδες οι πρωτοβουλίες που έχουν μέχρι τώρα αναληφθεί στα σχολεία. Συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια, σας καλούμε, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους πολίτες της Μεσσηνίας, για να συζητήσουμε. Όχι μόνο για να περιγράψουμε ή να αναλύσουμε το φαινόμενο. Αλλά κυρίως να αναζητήσουμε λύσεις σε πρακτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινόμενου». Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι: -Ντούλας Πάνος, εκπαιδευτικός – ΚΕΜΕΤΕ -Τσούχλος Θεόδωρος, εκπαιδευτικός – ΚΕΜΕΤΕ. 

*** Πουλήθηκαν 10.000 νέα iPhone σε μία ημέρα και θα δοθούν συνολικά 50.000 μέχρι τα Χριστούγεννα!

Ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης η ζήτηση για iPhone ξεπερνά κάθε προσδοκία. Και μπορεί να μη βλέπουμε ουρές όπως στο εξωτερικό, όμως, το να πωλούνται σε μια ημέρα 10.000 τέτοια τηλέφωνα που κοστίζουν περισσότερο κι από έναν μηνιαίο μισθό, ασφαλώς αποτελεί έκπληξη. Χθες ξεκίνησε η διάθεση των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, των δύο νέων smartphones της Apple και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην ελληνική αγορά πουλήθηκαν περί τα 10.000 τεμάχια. Όσες αλυσίδες επέλεξαν να δώσουν τη δυνατότητα προπαραγγελιών φέρονται να έχουν ήδη εξαντλήσει τα τεμάχια που της ήρθαν με το πρώτο κύμα. Από την άλλη, οι αλυσίδες (π.χ. Vodafone) που επέλεξαν απλώς να δώσουν τη δυνατότητα για εκδήλωση ενδιαφέροντος φέρονται να έχουν συσκευές προς πώλησης στα καταστήματα τους, αλλά η ζήτηση είναι τέτοια που αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα να μην υπάρχει συσκευή ούτε για δείγμα. Από την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένονται πάντως νέες παραλαβές προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των παραγγελιών από τις αλυσίδες και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το πρώτο δίμηνο εκτιμάται ότι φθάνει στις 50.000. Στελέχη της αγοράς κινητής τηλεφωνίας ανέφεραν στην Hmerisia.gr ότι ο κύριος όγκος των νέων iPhone που έφθασαν στην Ελλάδα αφορά το iPhone 6, δηλαδή τη συσκευή με την οθόνη των 4,7 ιντσών. Μάλιστα, εκτιμάται ότι περίπου το 80% είναι iPhone 6 και το υπόλοιπο 20% iPhone 6 Plus, στο οποίο η οθόνη είναι στις 5,5 ίντσες. Πάντως, η ζήτηση για το “μεγάλο” iPhone 6 Plus είναι μεγαλύτερη από εκείνη που αναμενόταν. Επιπλέον, μεγαλύτερη του αναμενομένου είναι η ζήτηση για τα μοντέλα όπου ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 64 GB, τα οποία είναι και περίπου 100 ευρώ πιο ακριβά από τις εκδόσεις των 16 GB. Όμως, η πλειοψηφία των συσκευών που ήρθαν με το “πρώτο κύμα” έχουν χωρητικότητα 16 GB. Ο λόγος της αυξημένης ζήτησης είναι ότι πολλοί χρήστες των φορητών συσκευών της Apple είδαν ότι το iOS 8 έχει μέγεθος περίπου 7 GB, κάτι που σημαίνει ότι ο εναπομείναντας αποθηκευτικός χώρος δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μίας πολύ μεγάλης μερίδας χρηστών. Υπενθυμίζεται ότι τα νέα iPhone κάθε άλλο παρά φθηνά μπορούν να χαρακτηριστούν. Tο iPhone 6, με οθόνη 4,7 ιντσών ξεκινά από τα 739 ευρώ και είναι διαθέσιμο σε χρυσό, γκρι και ασημί. Tο iPhone 6 Plus με οθόνη 5,5 ιντσών ξεκινά από τα 859 ευρώ και είναι και αυτό διαθέσιμο σε χρυσό, γκρι και ασημί. imerisia.gr 

***  Ελπίδες και για τα πυροδάνεια άφησε χθες ο Νίκος Δένδιας  

Στη Βουλή η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια Ο «καυτός» φάκελος με τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια που περιμένουν από το καλοκαίρι περίπου 170.000 επιχειρηματίες φάνηκε να κλείνει μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις για ένταξη των «κόκκινων» δανείων της Αγροτικής και των δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ανέφερε ότι θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και μετά θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο. Oι πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν ότι το νομοθέτημα είναι καθ’ όλα έτοιμο από τον Νίκο Δένδια. Ωστόσο, η διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά και με το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ διαρκώς φτάνουν στο υπουργικό γραφείο θέσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο για να γίνουν βελτιώσεις στα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου. Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου ΙΝΕΜΥ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), αφού μελέτησε το νομοσχέδιο «Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την ενίσχυση της απασχόλησης: κίνητρα για τη ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και έκτακτες διαδικασίες ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων», κατέληξε σε συμπεράσματα τα οποία γνωστοποιήθηκαν χθες στο γραφείο υπουργού με σχετική επιστολή του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη. Σε γενικές γραμμές, εκτιμάται ότι οι μικρομεσαίοι της χώρας χρειάζονται ένα νόμο σαν αυτόν και προσβλέπουν και σε άλλα νομοθετήματα, τα οποία θα κινούνται προς τη διάσωση και την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, ενώ σημειώνεται ότι από τις προωθούμενες διατάξεις των πέντε κεφαλαίων και των 22 άρθρων, προκύπτουν ερωτήματα που χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου όπως διατυπώνονται στο προσχέδιο δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά που θα χρειαστούν τις ανάλογες διευκρινίσεις, ώστε το τελικό κείμενο να καταστεί λειτουργικό και να εφαρμοστεί ουσιαστικά και ολοκληρωμένα από τους μικρομεσαίους της αγοράς.

***  Αίτημα στις δικαστικές αρχές κατά της ΧΑ από την οικογένεια Καπελώνη         
            
Aίτημά της στις δικαστικές αρχές με το οποίο ζητεί να απαγορευτεί στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί το όνομα του δολοφονηθέντος Μ.Καπελώνη καθώς και να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις στη μνήμη του κατέθεσε η οικογένεια του θύματος.
Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, η Χρυσή Αυγή οργάνωσε συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη έξω από τα γραφεία της οργάνωσης.
«Πέρασε ένας χρόνος και δεν έχει βρεθεί τίποτε απολύτως. Όλες οι υπηρεσίες του κράτους δεν μπορούσαν να βρουν τους δολοφόνους, γιατί ήταν απασχολημένοι στη δίωξη της Χρυσής Αυγής» είπε στην ομιλία του ο βουλευτής της Ηλίας Παναγιώταρος.
«Η θυσία των παλικαριών είναι πολύ βαριά και θέλω να συνεχίσω για όλα αυτά που πίστευε το παιδί μου» είπε ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη, ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια ώρα, αντιρατσιστικές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, έξω από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι και στο Ν. Ηράκλειο.
Η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» ,αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «η αντιφασιστική συγκέντρωση θα είναι η απάντηση στη νεκροφιλική φιέστα που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί με αφορμή την ανεξιχνίαστη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, μπροστά από τα παλιά γραφεία τους στη Λ. Ηρακλείου».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Η απουσία της πνευματικής μας ελίτ         
   Η συμπατριώτισσά μας Κική Δημουλά ακαδημαϊκός και σπουδαία ποιήτρια, η οποία σπάνια παραχωρεί συνεντεύξεις, κατέθεσε τη γνώμη της και κυρίως την ευχή της στις αρχές του μήνα που έφυγε σε αφιέρωμα του περιοδικού Κ της Καθημερινής για τα ευρήματα στην Αμφίπολη: «Αυτό που με καθηλώνει είναι σε τι βάθος τιμητικό έκρυβε τους επιφανείς νεκρούς του ο χρόνος και με τι δρακόντειες, αμετακίνητες από το βάρος πλάκες έφραζε την είσοδο ωσάν (πέραν εκείνης της ιερόσυλης φθοράς που έχει το ελευθέρας από το θάνατο να εισχωρεί) να έπεται κι άλλη λαθραία φθορά, κι άλλη, κι άλλη – σπείρα ολόκληρη της οποίας εγκέφαλος είναι η λήθη.»
Όσο για την ταυτότητα του προσώπου που βρίσκεται θαμμένο στην Αμφίπολη, η Κική Δημουλά γράφει: «Κι επειδή όπου γης και πατρίς, εμένα κυρίως μ' ενδιαφέρει, προσεύχομαι και ονειρεύομαι να ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος ο κτήτωρ αυτού του ταφικού μνημείου. Οχι από μεγαλομανία, αλλά μόνο για να πάψει εκείνη η σαλεμένη γοργόνα να δέρνεται στο άγριο πέλαγος του ερωτήματος: ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος1; Οτι ζει, να έχω να της αναγγείλω»
Σπουδαία λόγια ποιητικά δοσμένα, από μια σοφή γυναίκα, της οποίας τις αναρτήσεις παρακολουθώ και στα social media με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είναι απόσταγμα ζωής.
Αν και φανατικός οπαδός της τέχνης της, εκείνο που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι πως η πνευματική ελίτ του τόπου μας είναι ουσιαστικό να ασχολείται με τα πολιτισμό μας, γιατί αυτός είναι κτήμα εσαεί για την πατρίδα μας, αλλά θεωρώ πως όλοι τούτοι οι πνευματικοί άνθρωποι με τα ευλογημένα και χαρισματικά μυαλά θα έπρεπε να έχουν συστρατευθεί μπρος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, καθοδηγώντας μάλιστα τους πολιτικούς ταγούς της χώρας.
Δυστυχώς, πλην ελαχίστων και σποραδικά δεν το βλέπω να γίνεται .Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον , αν μέσα από συνεντεύξεις τους σε εφημερίδες ή ακόμη πιο μαχητικά στην τηλεόραση τοποθετούνταν για τη βασανιστική καθημερινότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός, ο οποίος από τη μια έχει χάσει και δίκαια τις ελπίδες από τους πολιτικούς και από την άλλη έχει πέσει στην υποκουλτούρα μέσα από τα τα διάφορα reality show και άλλες μαλακίες που του σερβίρουν. Χρεωκοπήσαμε από τους πολιτικούς από τη μια , μας έχουν ρίξει στην πρέζα της υποκουλτούρας από την άλλη για να μας κάνουν όσο πιο μαλάκες μπορούν και η πνευματική μας ελίτ καταπιάνεται μόνο με την τέχνη της.
Χαμένοι από χέρι...   Στη Λυδία Κ.   Του Δημήτρη Γιατράκου 

***

*** Άρωμα  στην Αθλητική  ενημέρωση  :
http://www.dikisports.blogspot.gr    ,  = Η δίκη στο ΣΚΑΪ κάθε Δευτέρα  βράδυ !!

*** ~ Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός  0-0   ,(0-0) .-^
Τα γκολ : -
Διαιτητές :Η.  Σπάθας , Χρ. Σωτηρόπουλος , Ι. Κοντιζάς ,
~* { ΝΤΡΟΠΗ στην Διαιτησία !!!!!! (κατευθυνόμενη) του   ΣΠΑΘΑ! και των συν αυτών συγκατοικούντων . Δεν  υπάρχει  Ελληνικό κράτος ; Ελληνική  κυβέρνηση ς  Ελληνική  δικαιοσύνη; Που  κατευθύνουν την νεολαία  μας ; Στην επικράτηση των δυνατών -ισχυρών έναντι των αδυνάτων ; Στην ανωμαλία ; Στην παραπληροφόρηση ; Στην αβλεψία  των  πραγματικών  προβλημάτων που αντιμετωπίζει  ο κάθε Έλληνας; ......  } Ο  Θεός  ας  βάλλει το χέρι  του , αφού η  δικαιοσύνη αδρανή , ίσως κι  αυτή  κατευθυνόμενη .. Πιστεύω  , ότι  ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  δεν έχει  την ανάγκη  συμπεριφορών τέτοιων διαιτησιών !!!...
~  Ο διαιτητής  Ηλίας Σπάθας  υπέπεσε σε σοβαρό λάθος αφήνοντας τον Αστέρα με δέκα παίκτες, καθώς απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον  Μάσα  στο 43΄   θεωρώντας ότι ο Αργεντινός έκανε θέατρο για να εκβιάσει ένα φάουλ. - (ένα από τα πολλά  λάθη) !
Κάρτες :  Μάσα , Παντελίδης ,Σανκαρέ , Μάσα (2) κίτρινες =κόκκινη ,Ρόλε ,
Οι  συνθέσεις :
Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ουσέρο, Μουνάφο, Γιαννιώτας, Πάρα(Μπαράλες), Ρόλε(Μπαντιμπαγκά), Μάσα
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Μασουακού, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης(Ντουρμάζ), Κασάμι( Διαμαντάκος ) , Ντοσεβί, Φορτούνης(Φουστέρ), Μήτρογλου
 Αναπληρωματικοί για τον Αστέρα οι: Θεοδωρόπουλος, Μπαράλες, Γκοϊάν, Φερνάντες, Τσοκάνης, Μπακασέτας, Μπαντιμπανγκά  ,
Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκονται οι: Μέγιερι, Διαμαντάκος, Ντουρμάζ, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Γιαννούλης, Σιόβας
Βίντεο από τον αγώνα : ~**  ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολη.- ΟΣΦΠ  0-0  1/11/2014        : http://youtu.be/PxodmUfl7UE
~ **   ΣΑΒΒΑΤΟ  01/11/2014
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα  0-0   , (0-0) .- ^
 Βίντεο από αγώνα ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ- ΓΙΑΝΝΕΝΑ  0-0  01/11/2014 : http://youtu.be/YE6phwRP-zQ ,

Βέροια - Πανιώνιος    2-2  , (2-1) .- ^
Βίντεο  γκολ από αγώνα :
Βέρια-Πανιώνιος γκολ ισοφ  2-2    1 /11/ 2014 : http://youtu.be/saEQEZanzqE 
Βέρια- Πανιώνιος  Το 1ο  γκολ  0-1 01/11/2014 : http://youtu.be/OOjQXBTY2WM ,
Βέρια- Πανιώνιος  Γκολ ισοφάρ    1-1  01/11/2014 : http://youtu.be/UMPsaQEj3tM ,
ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ημίχρονο2-1  τα γκολ  και 2ο  1-11-2014 : http://youtu.be/n1RY6tFA2fw

~ Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός  0-0   ,(0-0) .-^
   ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολη.- ΟΣΦΠ  0-0  1/11/2014  : http://youtu.be/PxodmUfl7UE ,    

***  ΚΥΡΙΑΚΗ  02/11/2014
Εργοτέλης - ΠΑΟΚ (Παγκρήτιο Στάδιο, 15:00)   , (0-0) .-
Τα  γκόλ :
Διαιτητές : Διαιτητής: Δημητρόπουλος.
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης, Καμπούρης.
Κάρτες :
Συνθέσεις : Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Γιουσούφ, Χαντί, Χαλκιαδάκης, Παμλίδης.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Μακ, Ρατς.
Oι πάγκοι:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Σαϊνάτι, Πίτσος, Βλαχοδήμος, Νόσκοβιτς, Μπογκντάνοφ, Μπαμ Μπαμ.
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Παπαδόπουλος, Περέιρα, Γκολάσα, Σπυρόπουλος, Μάρτενς, Τζαβέλλας.

Νίκη Βόλου - Κέρκυρα (Πανθεσσαλικό Στάδιο, 17:15)
Τα  γκόλ :
Διαιτητές :
Κάρτες :
Συνθέσεις :

Πανθρακικός - ΟΦΗ (Δημ. Γηπ. Κομοτηνής, 17:15)
Τα  γκόλ :
Διαιτητές :
Κάρτες :
Συνθέσεις :

Παναιτωλικός - Ξάνθη (Γηπ. Παναιτωλικού, 17:15)
Τα  γκόλ :
Διαιτητές :
Κάρτες :
Συνθέσεις :

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (Γηπ. "Απ. Νικολαϊδης, 19:30)
Τα  γκόλ :
Διαιτητές :
Κάρτες :
Συνθέσεις :

ΔΕΥΤΕΡΑ  03/11/2014
Καλλονή - Λεβαδειακός (Δημ. Γηπ. Μυτιλήνης, 19:30)
Τα  γκόλ :
Διαιτητές :
Κάρτες :
Συνθέσεις :

*** Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας  :  ~* Αναλυτικά οι συναντήσεις της 8ης αγωνιστικής,  έχουν ως εξής…
Σήμερα (χθές)  Σάββατο  01/11/2014 :  
Αστέρας Αρφαρών – Κυπαρισσία  0-4 .-^
Ασπρόχωμα – Μεσσηνιακός  0-2 ,-^ 
Τσικλητήρας Πύλου – Ακρίτας Κορώνης 1-1 .-^
Κυριακή  02 Νοεμβρίου 2014  – 3.00 μ.μ.
 Πάμισος – Απόλλων Καλαμάτας
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Διαβολιτσίου
Εθνικός Μελιγαλά – Τέλος Άγρας
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Α.Σ. Ανδρούσας
Σπερχογεία – Δώριο

***  Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΜ  ~* Αναλυτικά οι συναντήσεις της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας   έχουν ως εξής
Σήμερα Σάββατο 01/11/2014  
Παπαφλέσσας Χώρας – Πανθουριακός 0-0 .- ^ 
Ομόνοια – Παπαφλέσσας  4-2 .- ^
 Κεραυνός Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας  1-1 .- ^
 Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 
Νέος Άρις – Χανδριναϊκός
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Φαραί
 Απόλλων Πεταλιδίου – Αίαντας Καλαμάτας

*** Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜ  ~* Αναλυτικά τα ματς της 6ης αγωνιστικής που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα   έχουν ως εξής
 Σήμερα Σάββατο 01/11/2014 
  ΑΟ Πατίστα – ΠΑΟ Καλού Νερού 1-6 .-^ 
Διαγόρας Κοπανακίου – Αστέρας Μικρομάνης 0-0 .-^ 
 Θύελλα Μερόπης – Αναγέννηση Παραλίας 1-1 .- ^ 
Ολυμπιακός Ανάληψης – Πανιώνιος 4-1 .-- 
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Στενωσιάς 3-1 .-^ 
  Κυριακή   02  Νοεμβρίου 2014  
 ΑΕΚ Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας
  Ατρόμητος Πλατέος – ΑΕ Αιθαίας
  Ηρακλής Κυπαρισσίας – Πράσινα Πουλιά
ΑΕ Μάνης – ΠΑΟΚ
Δόξα Καλαμάτας - ΠΑΟ Καλλιθέας
ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα – ΑΕ Αβίας:
 Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
  Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης

*** Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜ  ~* Στους αγώνες της πρεμιέρας του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας είναι οι εξής
 Κυριακή  02 Νοεμβρίου 2014  
Θησέας Καλαμάτας – Νέδουσα Αλαγονίας
 ΑΟ Φυτειάς Καλαμάτας – ΑΣ Δαναός
 Ερμής Καλαμάτας -  ΑΠΣ Άρις
Ρεπό: ΑΣ Φυτειάς.

  ~** Για  το Παιδικό στην ΕΠΣΜεσσηνίας :
~ Απόλλων Καλαμάτας -Αίαντας Καλαμάτας  3-4 .-
~ Αστέρας Αρφαρών - Αναγέννηση Παραλίας  1-1 .-
 ~ Α.Ο. Φαραί -Α.Ο. Ασπρόχωμα  3-3 .-
~ Πάμισος Μεσσήνης -Ομόνοια Καλαμάτας 4-0 .-
~ Θύελλα Καλαμάτας -Α.Σ.  Ανδρούσας 5-0 .-
~ Α.Ο. Μιλτιάδης - Α.Ο.  Μεθώνης  7-1 .-
~ Α.Ο. Διαβολιτσίου -Εράνη Φιλιατρών  3-1 .-
~ Α.Ο Δωρίου -Α.Ε. Κυπαρισσίας /Ηρακλής  2-5 .-

***   Έφθασε η ώρα να δείξει η Καλαμάτα αν αξίζει την άνοδο         
           
Σήμερα το μεγάλο ντέρμπι με τον Πανελευσινιακό
 Με πρωινή προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της Καλαμάτας για την αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής που θα γίνει σήμερα στις 15:00, στο ίδιο γήπεδο.
Ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Κουρμπανάς, επέλεξε 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή οι οποίοι είναι οι: Πάππος, Μούζος, Γεωργακόπουλος, Ηλιόπουλος, Καλαντζής, Κουντάνης, Λουμπαρδέας, Μαρτίνος, Νιφορόπουλος, Δημητριάδης, Ρούσσης, Σκαρλάτος, Σκάρος, Τριάντος, Χαρίτος, Χριστοφιλέας, Τσάτσος, Ζάρκος, Σαλαπάτας, Βασιλόπουλος.
«Είναι ένα ντέρμπι με όλες τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που κρύβουν τέτοιου είδους παιχνίδια. Εμείς απ' την πλευρά μας έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, έχουμε δουλέψει σκληρά όλο αυτό το διάστημα και πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα έτσι ώστε να φτάσουμε στην επιτυχία», τονίζει για την σημερινή αναμέτρηση ο Τάσος Χριστοφιλέας και συνεχίζει: «Προερχόμαστε από ένα θετικό αποτέλεσμα για το Κύπελλο και μία μεγάλη σε εύρος νίκη αλλά αυτό δεν μας αποπροσανατολίζει. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του ματς, ξέρουμε πως απέναντί μας θα βρεθεί ένας δυνατός αντίπαλος αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και πιστεύω πως να ανταπεξέλθουμε. Υπάρχει μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών στη συνέχεια, ωστόσο εμείς κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά, Ποντάρουμε στην παρουσία του κόσμου που πιστεύω ότι θα βρεθεί και  δίπλα μας έτσι ώστε όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίσουμε μια σπουδαία νίκη».
Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει και  από το περίπτερο της «Μαύρης Θύελλας» (Ναυαρίνου και Φαρών), από τις 10:00 έως τις 15:00 και από τα εκδοτήρια του Δημοτικού σταδίου από τις 12:00 το μεσημέρι.
Θυμίζουμε πως παράλληλα με την διάθεση των εισιτηρίων, στο περίπτερο της ομάδας θα πωλείται η επίσημη φετινή φανέλα της Καλαμάτας καθώς επίσης και τα υπόλοιπα είδη της μελανόλευκης μπουτίκ όπως κασκόλ, μπρελόκ, κούπες και σκουφιά.    
5η Αγωνιστική 02-11-2014 13:00 Παναρκαδικός- : - Αιολικός
  02-11-2014 15:00 ΑΟ Λουτράκι- : - Μανδραϊκός
  02-11-2014 15:00 Αστέρας Μαγούλας- : - Ζακυνθιακός
  02-11-2014 15:00 Αχαϊκή- : - ΠΑΟ Βάρδας
  02-11-2014 15:00 Μαύρη Θύελλα- : - Πανελευσινιακός
  02-11-2014 15:00 Παναργειακός- : - Ερμής Κιβερίου
  02-11-2014 15:00 Δόξα Νέας Μανωλάδας- : - Βύζας Μεγάρων

***

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ       
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3743    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2187     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2186    video.- 
Σύνολον                                                        8116    βίντεο   .-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2624  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    689.–
~ https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   246 .-
~ http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8

***  ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014 :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,
η  εφημερίδα  μας ,
Δευτέρα  27  Οκτωβρίου  2014    : 
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/27-2014.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,
 η Εφημερίδα  μας 
Τρίτη  28  Οκτωβρίου  2014    : 
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/28-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  29  Οκτωβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/29-2014.html 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  30  Οκτωβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/30-2014_30.html ,.-
Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 30 Οκτωβρίου  2014  :    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/30-2014.html  .-    
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης   Παρασκευή  31  Οκτωβρίου  2014    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html ,.-  
Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~
https://www.facebook.com/grhawkgr , = Γιώργος Ανεστόπουλος .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .-  
~

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

~ Με την προσευχή μπορούμε να πάρουμε από τον Κύριό μας , όχι εκείνο που ζητήσαμε , αλλά και κάθε άλλο καλό που δεν ζητήσαμε . { Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης } .-
~ Μερικοί καταβάλλουν πολλή φροντίδα για την είσοδο των φαγητών στο στόμα , δείχνουν όμως αμέλεια για την έξοδο των λόγων από το στόμα . { Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής } .-
` Εκείνος που εμποδίζει μια πληγή να θεραπευθεί , είναι περισσότερο υπεύθυνος από εκείνον που την προξένησε , και είναι άξιος μεγαλύτερης τιμωρία . { Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος .}.-