Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Φεβρουαρίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  :
 
02/02/2015 ~** Απολυτίκιο Υπαπαντής του Σωτήρος - 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/pNKERBFiFYk,  


~  Εορτασμός Υπαπαντής Σωτήρα  στην Καλαμάτα  02/02/2015 :  http://youtu.be/Ep_OTclfOkU
 


~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  από εορτασμό Υπαπαντής  2-2-2015: http://youtu.be/HsJsrGEl3ns ,

*** Η Μεγάλη Εορτή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα
 
Στις 2 Φεβρουαρίου η Καλαμάτα γιορτάζει την πολιούχο της  Υπαπαντή του Κυρίου και χιλιάδες  προσκυνητές  από όλη την Ελλάδα συρρέουν στον Μητροπολιτικό ιερό ναό για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.
Στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα  οι θρησκευτικές εορτές για την μεγάλη εορτή της Υπαπαντής έχουν ξεκινήσει από τις 27 Ιανουαρίου και η Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Υπαπαντής βρίσκεται στο θρόνο της έτοιμη για την Λιτάνευση.
Την παραμονή της μεγάλης εορτής θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.
Ανήμερα της Υπαπαντής θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.
Η Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας θα γίνει στις 11 π.μ.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 9 Φεβρουαρίου με αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και η μεγάλη θρησκευτική εορτή θα κλείσει με την εναπόθεση της Ιεράς Εικόνας στο προσκυνητάρι.
  Η ιερή εικόνα της Υπαπαντής
 
 Η Εικόνα βρέθηκε με θαυματουργό τρόπο σε στάβλο την περίοδο της Τουρκοκρατίας, μετά από όραμα που είδε ένας σταβλίτης. Το αξιοθαύμαστο ήταν πως ενώ στο πίσω μέρος της ήταν καμένη το μπροστινό τμήμα ήταν ανέπαφο.
Η εικόνα αποκαταστάθηκε από τον αγιογράφο συγγραφέα της Βαβυλωνίας Δ. Κ. Βυζάντιο το 1839, ενώ νέες διορθωτικές επεμβάσεις έγιναν μετά απο πυρκαγιά του 1914 από τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών ζωγράφο Γεώργιο Ιακωβίδη
Μετά από εύρεσή της, η εικόνα τοποθετήθηκε στο ναό του Αγίου Γεωργίου (μητροπολιτικό ναό τότε), 1843 στο ναό Αγίων Κωνσταντίνου Ελένης (μονή Καλογραιών), 1854 στον επισκευασμένο ναό της Υπαπαντής από 1873 στο σημερινό.
Μετά τους σεισμούς του 1986, μεταφέρθηκε πάλι στη μονή Καλογραιών (στο ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού αυτή τη φορά), για να επιστρέψει στη θέση της το 1992.
Η λιτάνευση της εικόνας έγινε για πρώτη φορά 1841, αλλά η καθιέρωση της ετήσιας λιτάνευσης έγινε 1884.
  Ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής
 Ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού  δεσπόζει στην ομώνυμη πλατεία και είναι ο Μητροπολιτικός Ναός της Καλαμάτας.
Ο σημερινός μεγαλοπρεπής ναός της Υπαπαντής θεμελιώθηκε το 1860 και εγκαινιάστηκε το 1873. Ο ναός έχει διπλά κωδωνοστάσια και ευμεγέθεις τρούλους ενώ στα νοτιοανατολικά του ναού, στο προαύλιο, υπάρχει ένας πέτρινος σταυρός που θυμίζει ότι στο σημείο αυτό υπήρχε ο παλιός ναός που καταστράφηκε το 1770.
Οι σεισμοί, τόσο και του 1886, όσο και του 1986, κατέστρεψαν τον κεντρικό τρούλο της εκκλησίας, ο οποίος αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια
 Νοτιοανατολικά του σημερινού ναού, στον προαύλιο χώρο, βρίσκεται υψωμένος, μέσα σε κιγκλίδωμα, ένας πέτρινος σταυρός, που θυμίζει ότι στο σημείο αυτό υπήρχε πιθανότατα ο ναός της Υπαπαντής που καταστράφηκε 1770 στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από τους κατακτητές ως στάβλος. Εκεί βρέθηκε, ύστερα από όνειρο που, κατά την παράδοση, είδε ο προύχοντας της Καλαμάτας Π. Τζάνες, μισοκαμμένη η ιερή εικόνα της Παναγίας.
 
***  02 Φεβρουαρίου: Η Καλαμάτα γιορτάζει την πολιούχο της και προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή         
     
Με βροχερό καιρό γιορτάζει φέτος η Καλαμάτα την Παναγιά Υπαπαντή, από το πρωί στον Ιερό Ναό Υπαπαντής έχει ξεκινήσει η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ στις 11 θα ξεκινήσει η  λιτάνευση της εικόνας.
Χρόνια πολλά σε όλους λοιπόν.

*** Με βροχή η περιφορά της εικόνας, η αυριανή πρόγνωση         
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 2/2/2015 προβλέπεται άστατος.
Καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Κατά διαστήματα αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει απότομη πτώση και θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν περαιτέρω, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 4-5 μποφόρ.
Το φορτίο Αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης θα παραμείνει τις νυχτερινές ώρες δίνοντας λασποβροχές αλλά από τις πρωινές-πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά θα αρχίσει να απομακρύνεται προς την ανατολική Ελλάδα.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Στην Καλαμάτα αύριο ο Άδωνις Γεωργιάδης 

Για τον εορτασμό της Υπαπαντής, θα βρεθεί αύριο στην πόλη μας σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης - 

*** Ξενάγηση στα ιστορικά μονοπάτια της παλιάς Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
      
Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης
 Συνεχίζεται η ξενάγηση των φίλων αναγνωστών, μέσα στα ιστορικά μονοπάτια της παλιάς μας πόλης. Έχει, δε, σταθεί και σήμερα στα παλιά αρχοντικά σπίτια των οικογενειών που βοήθησαν στην οικοδόμηση και την οικονομική ανόρθωση της Καλαμάτας.

Αυτή είναι η θερινή κατοικία της οικογένειας Κοτταροπούλου. Κτίστηκε το 1900 και βρίσκεται κοντά στην παραλία, γωνία Φαρών 223 και Μεθώνης. Σήμερα έχει αγοραστεί από το Δήμο Καλαμάτας
(Αρχείο Β. Μανιάτη)

Μία άλλη άποψη της οικίας Κοτταροπούλου (Δημακοπούλου 32), όταν το 1950 στέγαζε το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα. Τα χρόνια εκείνα υπήρχαν πέντε αστυνομικά τμήματα. Τρία στην Καλαμάτα και δύο στην παραλία, στην οδό Κορώνης και στην Ανάληψη.
Ακόμη γίνονταν περιπολίες – ημερήσιες και νυκτερινές – από δύο χωροφύλακες

 Αυτό το οίκημα ήταν της οικογένειας Γ. Κοτταροπούλου. Κτίστηκε το 1899 και βρίσκεται στην οδό Δημακοπούλου 32, πλησίον του παλαιού Γυμνασίου Θηλέων. Ο Γ. Κοτταρόπουλος είχε χοντρομπακάλικο και έκανε εισαγωγές αλίπαστων ειδών. Διετέλεσε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου για 10 χρόνια. Το 1903 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, επί δημαρχίας Πέτρου Καπετανάκη (1900- 1903)
(Αρχείο Β. Μανιάτη)

Αυτό το κτήριο βρισκόταν μέχρι το 1980 στην οδό Μαντίκλου 17. Η οδός Μαντίλκου βρίσκεται στη δεύτερη μεσαία πάροδο της κεντρικής οδού Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Κτίστηκε το 1875 και εκεί στεγαζόταν η χειρουργική κλινική του γιατρού Αναστασιάδη.
Ο Γεώργιος Αναστασιάδης (1871 – 1942) γεννήθηκε στη Λάμπαινα Μεσσηνίας και ειδικεύθηκε στην Ιατρική Χειρουργική σε Παρίσι, Βιέννη και Βερολίνο.  Από το 1910 άσκησε το επάγγελμα αυτό στην Καλαμάτα
(Αρχείο Β. Μανιάτη) 

***  Το ιστορικό φορτίο του γεφυριού της Πλάκας   

«Σήμερα πενθούμε», «χάσαμε ένα ιερό μνημείο», «κατέρρευσε το σημείο αναφοράς του τόπου μας». Με αυτά τα λόγια περιγράφουν οι Πλακιώτες, αλλά και όλοι οι κάτοικοι των Τζουμέρκων, τα συναισθήματα για τη μεγάλη «απώλεια», την κατάρρευση του γεφυριού της Πλάκας, το πρωί της Κυριακής. Το μονότοξο Γεφύρι της Πλάκας ήταν το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, είχε άνοιγμα τόξου 40,20 μέτρα και ύψος, στο κέντρο, 21 μέτρα. Γεφύρι με ιστορικό φορτίο, καθώς εκεί λειτούργησε το τελωνείο από την ελεύθερη Ελλάδα στην σκλαβωμένη Ήπειρο. Σύμβολο ενότητας και ομοψυχίας των αντιστασιακών δυνάμεων, καθώς εκεί, στις 29 Φεβρουαρίου του 1944, υπογράφηκε η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφιλλου για την κοινή δράση κατά των Γερμανών κατακτητών της χώρας. Ο Θεόφιλος Παπαδημητρίου, κάτοικος των Ραφταναίων, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση ανάσας από τον οικισμό, αναφέρει ότι το γεφύρι κτίστηκε από μαστόρους και πελεκάνους της πέτρας από την Πυρσόγιαννη. Όταν τελείωσε το γεφύρι και έγιναν τα εγκαίνια, έπεσε η καμάρα και μετά από λίγο καιρό οι Τζουμερκιώτες έφεραν τον αρχιμάστορα Μπέγκα από την Πράμαντα και το έργο ξανακτίστηκε το 1866. Μάλιστα, όπως μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες αυγά από την περιοχή και μαζί με ασβέστη «έγινε πορσελάνη, η συνδετική ουσία της πέτρας». Το γεφύρι, δρόμος εμπορίου, ένωνε τα Τζουμέρκα με την υπόλοιπη Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Η καμάρα του δέχτηκε τις βόμβες των γερμανικών αεροπλάνων, όμως άντεξε με μικρές φθορές στη δεξιά του πλευρά. Οι Ραφτανίτες το επισκεύασαν με τσιμέντο το 1943 και η γέφυρα έκτοτε λειτουργούσε χωρίς προβλήματα. Κάθε χρόνο, τα Θεοφάνεια, στο Γεφύρι τις Πλάκας, οι Τζουμερκιώτες κάνουν την βάφτιση του Σταυρού. Όλοι στην περιοχή κάνουν λόγο για αδιαφορία των αρμοδίων σε ζητήματα υποστήριξης του πέτρινου γεφυριού, τα οποία πολλές φορές έθεταν και κατέθεταν την ανησυχία τους. Ο δάσκαλος Χαρίλαος Μήτσης, λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σήμερα, έγινε το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει διαπραχτεί, γιατί υπήρξε αδιαφορία. Επισήμανα πολλές φορές τον κίνδυνο ότι θα πέσει. Μάλιστα τελευταία προσπάθεια ήταν τον Γενάρη, πέρυσι, όταν ζητούσα από τους αρμόδιους άμεση επέμβαση». ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

*** Τα σχέδια της κυβέρνησης για την δημόσια ραδιοτηλεόραση

Η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη ημέρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει ξεκινήσει και η κυβέρνηση φαίνεται να έχει ήδη αποφασίσει το σχέδιο με το οποίο θα προχωρήσει. Την ευθύνη και επίσημα για τα θέματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Ήδη στα χέρια του βρίσκονται τόσο ο φάκελος που αφορά στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσο και εκείνος για τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον νέο φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, περιλαμβάνει άλλη διοίκηση, καινούργιο νομικό καθεστώς, διαφορετικές δομές και αξιολόγηση προσωπικού. Βασικός άξονας θα είναι η επιστροφή στο brand name της ΕΡΤ. Ξεκάθαρο θεωρείται ότι στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα θα προσληφθούν όλοι όσοι εργάζονταν πριν πέσει το «μαύρο». Το ίδιο θα ισχύσει και για τους νεοπροσληφθέντες στη ΝΕΡΙΤ. Ωστόσο, δεν θα προσληφθούν οι τότε γενικοί διευθυντές, ειδικοί σύμβουλοι και προσωπικό ειδικών θέσεων. Ξεχωριστά θα εξεταστεί τι θα γίνει με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει αξιολόγηση προσωπικού και θα χρησιμοποιηθεί η κινητικότητα. Το δικό τους σχέδιο για τη νέα περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ παρουσίασαν οι απολυμένοι της 11ης Ιουνίου 2013, οι οποίοι δεν θέλουν στη νέα ΕΡΤ όσους δούλεψαν στη ΝΕΡΙΤ. Μερικά από τα βασικά σημεία της πρότασής τους είναι: Το ανταποδοτικό τέλος να είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης της ΕΡΤ. Όλοι να εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου, με πλήρη αποκλειστική απασχόληση και ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς εξαιρέσεις. Να παύσει η εργολαβική ανάθεση παραγωγής προγράμματος σε ιδιωτικές εταιρείες. Μοντέλο αυτοδιεύθυνσης στον τομέα διοίκησης/οργάνωσης με επιλογή των υπευθύνων από τη βάση. Να θεσπιστεί και να λειτουργήσει ένα πανελλαδικό όργανο βάσης που θα ονομάζεται Εποπτικό Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου. Newsroom ΔΟΛ - 

***  Τρομερή πατέντα (φωτογραφία)          
       
Αποκαλυπτική είναι η φωτογραφία που κοινοποίησε η Αστυνομία από σπίτι συλληφθέντος στην Τρίπολη για ναρκωτικά. Σε μία και μόνο γλάστρα, ένα φυτό κάνναβης «φουντωμένο». Ξεχωρίζει, όμως, ο εξοπλισμός για την καλλιέργειά του: μία ειδική λάμπα φωτισμού, επενδύσεις στον τοίχο και ένα αερόθερμο να ίπταται από το ταβάνι για να διατηρεί τη θερμοκρασία που επιβάλλεται για την ανάπτυξη του φυτού.
Τι να σχολιάσεις περαιτέρω…    Β.Β. 

***  Συνέντευξη του Νευροχειρουργού Σ. A. Λαφαζάνου για τη Νευροχειρουργική

lafazanos 2Picture5

Ο  Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου γεννήθηκε στα Αρφαρά-Μεσσηνίας στις 19.03.73 και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης ( Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ)  το 1997.
Ειδικεύθηκε στην Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘’Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’’ (2003-2007) και έλαβε το τίτλο της Νευροχειρουργικής ειδικότητας το 2007.
Υπηρέτησε ως διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του 492 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης (2007-2008)  και εν΄ συνεχεία ως επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Αθήνας(2008-2010).
Εξειδικεύθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική-Εργαστήριο Νευροχειρουργικής Ανατομίας  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ‘’YEDITEPE’’ στην Κωνσταντινούπολη( 10. 2010-10. 2013 ) στη  χειρουργική όγκων βάσης κρανίου-αγγείων, κάτω από την επίβλεψη του διεθνούς φήμης νευροχειρουργού Ugur Ture.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ιατρικών συνεδρίων ,σεμιναρίων και workshops, στην Ελλάδα και το εξωτερικό,  ως εκπαιδευόμενος και ως εκπαιδευτής-ομιλητής.
Παρουσιάζει πλούσιο συγγραφικό έργο σε δημοσιευμένα άρθρα και εργασίες.
Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης με θέμα:Η ΥΠΕΡΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΗΝΙΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ  ΣΤΟ  ΠΡΟΣΘΙΟ  ΤΜΗΜΑ  ΤΗΣ ΕΣΩ  ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΟΤΑΦΙΚΟΥ ΛΟΒΟΥ. ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ    ΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΕ  ΣΧΕΣΗ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ.
Έχει τιμηθεί με το βραβείο Νευροχειρουργικής Εκπαίδευσης της  Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (ΕΝΧΕ)  για  μετεκπαίδευση ειδικευόμενου νευροχειρουργού (ετήσιος έπαινος  της  ΕΝΧΕ  στο καλύτερο  ειδικευόμενο νευροχειρουργό), Ρόδος 2007.
Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών(1997), της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας(2007), της Ευρωπαικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (EANS) και της Παγκόσμιας Νευροχειρουργικής Εταιρείας(WFNS).
Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του ‘’Πειραματικού Εργαστηρίου Νευροχειρουργικής’’ της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και ασχολείται, σχεδόν σε καθημερινή βάση, με τη μελέτη  ανατομικών δομών του εγκεφάλου(λευκή ουσία) αλλά και της βάσης του κρανίου(λιθοειδές οστό, περιοχή οπίσθιου κρανιακού βόθρου). Επίσης , ιδιαίτερα απαιτητικές επεμβάσεις που αφορούν τη βάση του κρανίου (Διαστοματικές, Δια  του προσώπου-άνω γνάθου, Κοχομετωπιαίες-δια του σηραγγώδου κόλπου , Διαζυγωματικές μέσω του πρόσθιου και  μέσου υποκροτάφιου βόθρου,   Διαλιθοειδικές, Συνδυασμένες Λιθοειδικές  και άλλες) αποτελούν αντικείμενο μελέτης και εφαρμογής στο νευροανατομικό εργαστήριο με τη χρήση του μικροσκοπίου και εργαλείων μικροχειρουργικής. Βασικός στόχος η απόκτηση ισχυρής ανατομικής γνώσης, απαραίτητη προυπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή αυτών , των τεχνικά ιδιαίτερα απαιτητικών προσπελάσεων σε ασθενείς.
Εκτελεί ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων που αφορούν τον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη και τα περιφερικά νεύρα με ιδιαίτερο αντικείμενο την χειρουργική δύσκολα προσβάσιμων όγκων του εγκεφάλου-βάσης κρανίου και των αγγείων(ανευρύσματα-αγγειακές δυσπλασίες). Έχοντας εξειδικευτεί σε μικροχειρουργικές τεχνικές που αφορούν την παθολογία του εγκεφάλου, της βάσης του κρανίου και των αγγείων, και υιοθετώντας τις σύγχρονες μεθόδους της Νευροχειρουργικής, είναι θέση να εκτελέσει  δύσκολες, πολύωρες νευροχειρουργικές επεμβάσεις με στόχο πάντα την επιτυχή αντιμετώπιση των κάθε φύσεως νευροχειρουργικών βλαβών ελαχιστοποιώντας παράλληλα το κίνδυνο εμφάνισης νευρολογικού ελλείμματος για τον ασθενή.
Είναι επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, Επιστημονικός Συνεργάτης Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Ν.Α ‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ’’, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Πειραματικού Εργαστηρίου Νευροχειρουργικής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης Νευροχειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Α ”Γ.Γεννηματάς”, Συνεργάτης Δ.Θ.Κ.Α ‘’ΥΓΕΙΑ’’,ΙΑΣΩ/Παίδων, Mediterraneo Hospital.
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://s-lafazanos.gr/viografiko-simioma-2/
Πηγή :   ~ http://aegeanews.gr/  ,  
Σχετικά  Βίντεο :
~  Σπυρίδων Λαφαζάνος Νευροχειρουργός 3 : http://youtu.be/7FRfyIjt8Oo ,
~  Σπυρίδων Λαφαζάνος Νευροχειρουργός 5 : http://youtu.be/FJzL_vimDQw ,  

***  Βαρουφάκης στη Le Monde: Η Ελλάδα θέλει να σταματήσει να μιμείται τον Σίσυφο
«Είμαστε αποφασισμένοι...»

«Τα δύο σφάλματα των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η διαρκής προσφυγή στον δανεισμό χωρίς σκέψη για το μέλλον και η απουσία μεταρρυθμίσεων», προειδοποίησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και διαβεβαίωσε ότι θα μπει ένα τέλος

Σε τι συνοψίζεται η στρατηγική της νέας ελληνικής κυβέρνησης; Η Αθήνα θέλει «να σταματήσει να μιμείται τον Σίσυφο» λέει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde. «Η ορθή στρατηγική για τον Σίσυφο είναι να σταματήσει να σπρώχνει τον βράχο του, όχι να έχει στόχο να τον ανεβάσει στην κορυφή του λόφου» λέει σε μία μεταφορά που παραπέμπει στην αποπληρωμή του ελληνικού δημοσίου χρέους.                                             
«Δέχθηκαν να δανείσουν στην Ελλάδα μεγάλα ποσά για να αποπληρώσει τα χρέη της, ζητώντας της να περιορίσει τα έσοδά της. Αυτή δεν ήταν καλή ιδέα» εξηγεί και επισημαίνει: «Πρέπει να ενεργήσουμε κατά πιο έξυπνο τρόπο βρίσκοντας ένα σχέδιο που λειτουργεί προς όφελος της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας».
«Επανεκκίνηση προγράμματος»
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργασθούμε με τους εταίρους μας. Δεν θα ενεργήσουμε κατά μονομερή τρόπο» διαβεβαιώνει και πάλι ο κ. Βαρουφάκης τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται «να κάνει "επανεκκίνηση" του προγράμματος που εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα και στηριζόταν σε μία εσφαλμένη λογική».
«Τα δύο κύρια σφάλματα των ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες είναι η διαρκής προσφυγή στον δανεισμό χωρίς σκέψη για το μέλλον και η απουσία μεταρρυθμίσεων. Αυτό θα το σταματήσουμε» προειδοποίησε.
Σε ερώτηση, πώς το ελληνικό κράτος σκοπεύει να πληρώσει τις προσεχείς λήξεις ομολόγων, ο κ. Βαρουφάκης δεν απαντά ευθέως, αλλά δηλώνει ότι σκοπεύει «να συζητήσει με τους εταίρους για να διασφαλισθεί ότι, όταν θα δανεισθούμε και πάλι, αυτό θα γίνει στο πλαίσιο ενός βιώσιμου σχεδίου».
«Είναι εφικτή η εφαρμογή (αυτού του σχεδίου) σε διάστημα λίγων μηνών. Αυτό που ζητάμε είναι ένα δημοσιονομικό περιθώριο τις προσεχείς εβδομάδες για να προτείνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, να τις συζητήσουμε με τους εταίρους μας, να διδαχθούμε από τις συμβουλές τους και να βρούμε μαζί τα μέσα για να τελειώσουμε με την χωρίς τέλος κρίση» σημειώνει.
«Οι ξένοι επενδυτές θα βρουν απέναντί τους ανοικτό πνεύμα»
Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «εν μέσω μίας κρίσης αποπληθωρισμού, δεν είναι πολύ έξυπνο να πουλήσει κανείς τα οικογενειακά κοσμήματα για ψίχουλα. Είναι περισσότερο σώφρον να αναπτύξουμε τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους για να αυξήσουμε την αξία τους χρησιμοποιώντας έξυπνα μέσα χρηματοδότησης για να ενισχύσουμε την οικονομία μας» εξηγεί τονίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν είναι συνετή η ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ολοκληρωθεί».
Φέρνοντας ως παράδειγμα τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει ότι «οι επενδύσεις αυτές (της Cosco) είναι πολύ θετικές για την Ελλάδα». Σε γενικότερη βάση, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δηλώνει πως θεωρεί «τις ξένες επενδύσεις, και κυρίως τις κινεζικές, σημαντική πηγή ελπίδας για τη βελτίωση των υποδομών μας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας». «Αυτή η κυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει τους ξένους επενδυτές ότι θα βρουν απέναντί τους ανοικτό πνεύμα» καταλήγει.
 
***  Σίγησε το «Αηδόνι της Ηπείρου» -Πέθανε στα Ιωάννινα ο σπουδαίος Αλέκος Κιτσάκης  ΕΙΧΕ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙ 2.500 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Σίγησε το «Αηδόνι της Ηπείρου» -Πέθανε στα Ιωάννινα ο σπουδαίος Αλέκος Κιτσάκης             Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί το «Αηδόνι της Ηπείρου», ο γνωστός τραγουδιστής Αλέκος Κιτσάκης. Ο Αλέκος Κιτσάκης άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες. Να θυμίσουμε πως ο Αλέκος Κιτσάκης μετά από επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο το 2005, για να πει τα κάλαντα στον Ηπειρώτη φίλο του, Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επιστρέφοντας στο σπίτι υπέστη έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο... Ο Αλέκος Κιτσάκης γεννήθηκε στο Ριζοβούνι του Νομού Πρέβεζας το 1934 και έμεινε ορφανός σε νεαρή ηλικία.
Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου άρχισε να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Ηπειρώτικης Πμοσπονδίας καθώς και σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο θέατρο Rex με τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Εκεί, η πριγκίπισσα τότε Φρειδερίκη ενθουσιασμένη τον πήρε μαζί της στο παλάτι, όπου και διέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Οικοτροφείο Κέρκυρας (Αχίλλειο Ίδρυμα) και τον Σεπτέμβριο 1949 στάλθηκε στη Μέση Γεωπονική Σχολή Πατρών (Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο) όπου παράλληλα σπούδασε στο Ωδείο Πατρών, έψελνε στην εκκλησία και παρουσιαζόταν σε εκπομπές δημοτικού τραγουδιού στο ραδιόφωνο.
Με την επιστροφή του στην Αθήνα συμμετείχε σε εκπομπές της ΕΡΤ, ενώ εξασφάλισε, με τη βοήθεια του Μανόλη Καλομοίρη, υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Αν και ξεκίνησε τις σπουδές, δεν τελείωσε λόγω στράτευσης. Συνεργάστηκε με την ODEON του Μίνωα Μάτσα και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη μουσική βιομηχανία. Υπολογίζεται ότι έχει ηχογραφήσει περίπου 2.500 τραγούδια. Συνεργάσθηκε με την Καίτη Γκρέι, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τη Μαρινέλλα, τη Ρίτα Σακελαρίου, την Τζένη Βάνου, τον Περικλή Περράκη, τον Βασίλη Σούκα, τον Στάθη Κάβουρα και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες.
Στη διάρκεια της δικτατορίας, επειδή το ραδιόφωνο έπαιζε συχνά δημοτικά τραγούδια, ατυχώς το όνομά του συνδέθηκε με το καθεστώς. Αρνήθηκε διπλωματικά να τραγουδήσει στη γιορτή της ΕΣΑ, ενώ τον πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης, στέλνοντας κάποιον άλλο τραγουδιστή μη επώνυμο. Το 1966 είχε έναν ατυχή πρώτο γάμο και το 1987 είχε τον δεύτερο γάμο του, από τον οποίο απέκτησε ένα αγόρι. Η κηδεία του θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη, στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, στα Ιωάννινα.  http://www.iefimerida.gr/  Πηγή: epirusgate

 ***  Αλ. Τσίπρας: Ελλάδα και Κύπρος παραμένουν δύο σημαντικοί πυλώνες σταθερότητας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (Δ) υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα (Α) στο Προεδρικό Μέγαρο στην Λευκωσία, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015. Ο κ. Α. Τσίπρας πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο όπου θα έχει διμερείς συνομιλίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIO/ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου, 2015/12:10 / ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταία ενημέρωση: 12:13
Αλ. Τσίπρας: Ελλάδα και Κύπρος παραμένουν δύο σημαντικοί πυλώνες σταθερότητας
Το Κυπριακό αποτελεί τη Λυδία λίθο τόσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και για την εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συντονισμού της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης και τόνισε ότι η οικονομική κρίση έχει επιβαρύνει την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες όμως, όπως είπε, παραμένουν δύο σημαντικοί πυλώνες σταθερότητας.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Η έλευση του ερευνητικού σκάφους "Μπαρμπαρός"» τόνισε «συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και υπονομεύει τις διμερείς συνομιλίες».
 
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Αγώνας για χρόνο και τραπεζική ρευστότηταO κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, κ. Μ. Σαπέν, και σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν πιο θετικό από ότι το περίμενε η ελληνική αποστολή.
O κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, κ. Μ. Σαπέν, και σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν πιο θετικό από ότι το περίμενε η ελληνική αποστολή.
                    Τη διασφάλιση χρόνου και ρευστότητας έχει ως κεντρικό της στόχο η Αθήνα στο διπλωματικό παιχνίδι που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες και θα συνεχιστεί με μεγάλη ένταση τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.
Οι επαφές του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκη και του πρωθυπουργού, κ. Αλ. Τσίπρα, με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους και τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων, έχουν στο επίκεντρό τους το να λάβει η νέα κυβέρνηση τον απαραίτητο χρόνο έως ότου ολοκληρώσει το πρόγραμμά της για να το παρουσιάσει στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, όμως, αντιλαμβανόμενη την κατάσταση, η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει και την ύπαρξη επαρκούς ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα κατά τη διάρκεια του χρόνου που χρειάζεται για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της.
Στο πλαίσιο αυτών των επιδιώξεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γ. Δραγασάκης, δήλωσε ότι είναι πιθανή μία «πολιτική συμφωνία» μεταξύ του κ. Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Τρίτη. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφεραν χθες πώς η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις της και ότι «δεν δέχεται τον εκβιασμό ότι στις 28 Φεβρουαρίου λήγει το πρόγραμμα» και αναμένει από την Ευρώπη την αντίδρασή της. Πάντως, ο κ. Βαρουφάκης, δήλωσε χθες πώς η παροχή έκτακτης ρευστότητας είναι δουλειά της ΕΚΤ και δική μας δουλειά είναι να διασφαλίζουμε ότι θα υπάρχει συμφωνία με την Κομισιόν.
Χθες, υπήρξαν δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο που ανέφεραν πρώτον ότι ο κ. Γιούνκερ βάζει τέλος στην τρόικα και δεύτερον πώς ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει καταρτίσει σχέδιο που θα διασφαλίζει την χρηματοδότηση της Ελλάδας έως το καλοκαίρι. Γενικότερα, στελέχη της τρόικας ανέφεραν πώς στα θετικά δημοσιεύματα συνέβαλε η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα αποπληρωθούν κανονικά οι υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Από την άλλη πλευρά, όλα τα δημοσιεύματα που επικαλούνταν Ευρωπαίους αξιωματούχους ανέφεραν πώς αυτό που δεν συζητά η Ευρωζώνη είναι ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Μάλιστα, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, κ. Χανς-Γέργκ Σέλινγκ, εμφανίστηκε ακόμα πιο σκληρός δηλώνοντας ότι «είναι τελείως σίγουρο ότι δεν θα ανεχθούμε εκβιασμό» και πρόσθεσε ότι «η μπάλα της κρίσης χρέους βρίσκεται τώρα μόνον στην Ελλάδα». Σημείωσε, δε, πώς η Ευρώπη και η Αυστρία, έχουν κάνει πάρα πολλά και είναι πρόθυμες να παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη, ωστόσο μόνο με ταυτόχρονη καταβολή προσπαθειών από τους ίδιους τους Έλληνες.
Πάντως, χθες, ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, κ. Μ. Σαπέν, και σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν πιο θετικό από ότι το περίμενε η ελληνική αποστολή. Αμέσως μετά δήλωσε πώς η αποπληρωμή του χρέους θα πρέπει να συνδεθεί με την ανάπτυξη, ενώ σχολιάζοντας την πρόσληψη της Lazard ως σύμβουλο για θέματα χρέους ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλους τους εμπειρογνώμονες που μπορούν να βοηθήσουν. Να σημειωθεί ότι σήμερα ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Οζμπορν, και την Τρίτη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντόαν, στη Ρώμη.

*** Bloomberg: «Η Ελλάδα ζητά από την ΕΚΤ να κρατήσει ζωντανές τις τράπεζες»
BLOOMBERG
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η αναζήτηση μιας νέας συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές για το δημόσιο χρέος της χώρας καθώς και η χορήγηση ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, αποτελεί πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναζητεί συμμάχους απέναντι στις γερμανικές απαιτήσεις για λιτότητα την ώρα που η νεοσύστατη ελληνική κυβέρνηση απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να ενισχύσει τη ρευστότητα των τραπεζών» τονίζεται στο δημοσίευμα των Τζόναθαν Στερνς και Μαρκ Ντιν για το Bloomberg.
«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί άλλη οικονομική βοήθεια υπό την παρούσα συμφωνία και επιθυμεί ένα νέο ντιλ με τους δανειστές» συνεχίζει το άρθρο. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, προσπαθεί να πετύχει παραχωρήσεις σχετικά με το χρέος από τους δανειστές ώστε να χρηματοδοτήσει αναπτυξιακές πολιτικές.
«Δεν θα ζητήσουμε άλλα δανεικά» δήλωσε ο Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι εφικτό με τη συνδρομή της ΕΚΤ να εξασφαλίσουμε την αναγκαία ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Το πρακτορείο τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα αναλάβει τις οικονομικές της υποχρεώσεις την ώρα που τα σπρεντς των ελληνικών κρατικών ομολόγων «εκτοξεύθηκαν» ενώ οι τραπεζικές μετοχές «κατρακύλησαν». Στο άρθρο επίσης υπογραμμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένεται να συναντήσει την Άγγελα Μέρκελ πριν τις 12 Φεβρουαρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Στόχος της Μέρκελ είναι να δείξει στον Τσίπρα ότι είναι απομονωμένος» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος τονίζοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν βλέπει και πολλά περιθώρια ελιγμών σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις για επιπλέον στήριξη προς την Ελλάδα, ενώ τρέφει αμφιβολίες για το κατά πόσον ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του περί αύξησης των κρατικών εσόδων μέσω πάταξης της διαφθοράς και αύξησης της φορολόγησης στους πλούσιους.
«Η Ευρώπη θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, με την προϋπόθεση ότι αυτές θα προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις», επανέλαβε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Abendblatt το Σάββατο.

***  Αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών
Οι κ.κ. Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας ανέλαβαν από χθες το τιμόνι του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Fairfax Prem Watsa την Παρασκευή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη επιβεβαιώθηκε η πρόθεση και των δύο πλευρών για ανάπτυξη της Eurobank, όπως και «κλείδωσε» το θέμα της αλλαγής στη διοίκηση.
~ Από την έντυπη έκδοση 
Οι Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας (νέος διευθύνον Σύμβουλος της Τράπεζας ) ανέλαβαν από χθες το τιμόνι της Eurobank, στην πρώτη αλλαγή που λαμβάνει χώρα στον χρηματοπιστωτικό χώρο μετά τις εκλογές.
Ο κ. Καραμούζης αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και ο κ. Καραβίας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ ο Χρήστος Μεγάλου που παραιτήθηκε χθες μετακινείται σε υψηλόβαθμο πόστο στο Fairfax, βασικό μέτοχο της τράπεζας.
Πρόκειται για μια κίνηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης που επιδιώκει να ισορροπήσει μεταξύ του αυξημένου δημόσιου ελέγχου στον χρηματοπιστωτικό χώρο και της συνεννόησης με τους ιδιώτες μετόχους.
Ο Νίκος Καραμούζης , ο νέος  Πρόεδρος της EurobankΣτη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Fairfax Prem Watsa την Παρασκευή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη επιβεβαιώθηκε η πρόθεση και των δύο πλευρών για ανάπτυξη της Eurobank, όπως και «κλείδωσε» το θέμα της αλλαγής στη διοίκηση.
Τη συμβολή του κ. Χρ. Μεγάλου στη Eurobank εξήρε ο κ. Watsa, ενώ αναφέρθηκε στις ικανότητες και την εμπειρία των κ.κ. Καραμούζη και Καραβία.
Ο μέχρι χθες διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου αναλαμβάνει υψηλόβαθμη θέση στον όμιλο της Fairfax στο Τορόντο, έχοντας επιτύχει το έργο της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας με την προσέλκυση μεγάλων επενδυτών που τοποθέτησαν 2,86 δισ. ευρώ και επέτρεψαν την επιστροφή της στον ιδιωτικό τομέα.
Μετά την έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου ο κ. Καραμούζης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον όμιλο όταν πέρασε στον πλήρη έλεγχο του ΤΧΣ. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής στη Γενική Τράπεζα και του συμβούλου διοίκησης στον όμιλο Πειραιώς.
Ο Φωκίων Καραβίας ήταν μέχρι χθες ανώτερος γενικός διευθυντής στη Eurobank, στην οποία μετρά μακρά και επιτυχημένη θητεία. Αυτή η πρώτη αλλαγή διοίκησης με γνώμονα τη συνέχεια και την επιλογή στελεχών με εμπειρία, γνώση των αγορών και καλή σχέση με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, επιβεβαιώνει σε αυτή τη φάση, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, θέσεις που έχει εκφράσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: ότι το κράτος θα ασκήσει τα δικαιώματά του χωρίς να θίξει τα δικαιώματα των ιδιωτών μετοχών και ότι οι όποιες αλλαγές σε επίπεδο προσώπων δεν θα γίνουν βιαίως, αλλά έπειτα από διαβούλευση.
O κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο θέμα, τονίζοντας ότι η αλλαγή διοίκησης έγινε στο πλαίσιο της συνεννόησης με τους μετόχους, οι οποίοι αποδέχθηκαν και ενίσχυση της εκπροσώπησης του Δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της Eurobank. Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Οσο και αν ακούγεται παράξενο, οι ιδιώτες μέτοχοι θα πρέπει να αισθάνονται πιο ασφαλείς με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Σταθερά της κυβέρνησης είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας του Δημοσίου με την έννοια του αυξημένου ελέγχου, σε συνδυασμό με την αλλαγή προσώπων στις διοικήσεις όπου κρίνεται σκόπιμο, όπως και στο ΤΧΣ.
Το υφιστάμενο πλαίσιο επιτρέπει την παρέμβαση του Δημοσίου, μέσω του ΤΧΣ, σε περιορισμένη έκταση όταν η συμμετοχή των ιδιωτών υπερβαίνει το 10%, κάτι που ισχύει σήμερα σε όλες τις συστημικές τράπεζες και περισσότερο για τη Eurobank, στην οποία οι ιδιώτες έχουν υπερβεί το 50%.
Μετά τις προγραμματικές
Επόμενες κινήσεις αναμένονται μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ενώ θα γίνουν αλλαγές στη διοίκηση του ΤΧΣ, τα μέλη του οποίου, τόσο της εκτελεστικής επιτροπής όσο και του γενικού συμβουλίου, διορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών με σύμφωνη γνώμη του Eurogroup.
Ο χειρισμός του κλάδου είναι ευαίσθητος καθώς οι τράπεζες έχουν συγκεντρώσει επενδυτικά κεφάλαια μεγάλου ύψους, ενώ μέσω των warrants μπορούν να βρεθούν σε τροχιά πλήρους ιδιωτικοποίησης, αποδίδοντας έτσι στο Δημόσιο μέρος των κεφαλαίων που έχει τοποθετήσει.
Εύθραυστη ισορροπία
Από πλευράς της νέας κυβέρνησης θα επιχειρηθεί, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε και να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση του αυξημένου ελέγχου, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ενδεδειγμένο για την προστασία του Δημοσίου, αλλά και να μη διαταραχθεί η εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών. Πρόκειται για μια ισορροπία εύθραυστη τη στιγμή που οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, ειδικά στο «μέτωπο» της ρευστότητας, είναι ισχυρές.
Ηδη, η ερχόμενη Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου είναι μια από τις επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες καθώς η ΕKT θα κληθεί να εγκρίνει την ανανέωση της παροχής Emergency Liquidity Assistance από την ΤτΕ.
Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στους όρους που θα συνοδεύσουν την ανανέωση αφού το πρώτο αίτημα της ΤτΕ προ δεκαπενθημέρου έγινε δεκτό κατά το 70% του αρχικού ποσού, το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά πληροφορίες φέρουν μεταξύ 15 και 20 δισ. ευρώ.
Η πίεση ρευστότητας των τραπεζών αντανακλά στο Δημόσιο αφού περιορίζονται οι δυνατότητες κάλυψης των εντόκων γραμματίων, για τα οποία δίνεται σαφής «αντένδειξη» και από τον Ευρωπαϊκό Εποπτικό Μηχανισμό.  ΑΝΝΑ ΔΟΓΑ -  adoga@naftemporiki.gr

***  Λυδία Καρρά: Αν χαθεί η μνήμη, δεν αξίζει η ζωή…         
       
Με αφορμή την ταινία της «Τα Άνθη του Σεισμού», που προβλήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
Η σκηνοθέτις της ταινίας «Τα Άνθη του Σεισμού» και ιδρύτρια της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Λυδία Καρρά, μίλησε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, με αφορμή την προβολή της ταινίας. Το θέμα από τον τίτλο του είναι ενδεικτικό: Η Καλαμάτα και τα όσα έζησε ως πόλη και κοινωνία από τους φονικούς σεισμούς του 1986.
Η κυρία Καρρά μίλησε για την ταινία και όχι μόνο στο «Θάρρος»:
  -Κυρία Καρρά, το περιβάλλον και ο πολιτισμός, όπως προδίδει το βιογραφικό σας, αποτελούν κεντρικούς άξονες της δράσης σας.
Πράγματι, θεωρώ το ποιοτικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον βασικό στοιχείο της ευτυχίας του ανθρώπου, παντού και πάντα. Δεν είναι πολυτέλεια, αλλά θεμελιώδες. Δεν είναι τυχαίο ότι ως φοιτήτρια ίδρυσα με τον σύζυγό μου την Ελληνικη Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – που μετράει φέτος 43 χρόνια συνεχούς δράσης – και από τότε ασχολούμαι ενεργά.
Ούτε είναι τυχαίο ίσως ότι σχεδόν όλες μου οι ταινίες αναφέρονται σ’ αυτό το θέμα. Ακόμα και στην ταινία μου για τον Μιχάλη Κακογιάννη, το θέμα αυτό παίζει ουσιαστικό ρόλο – τόσο για εκείνον όσο και για εμένα. Αυτό που δεν έχουμε ακόμα όλοι καταλάβει στη χώρα μας, είναι ότι ο δημόσιος χώρος (το δάσος, η παραλία, ένα όμορφο τοπίο) είναι ο πλούτος όλων μας.
  -Πώς βιώσατε εσείς τον αγώνα για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Καλαμάτας;
Ο σεισμός ήταν πραγματικά μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Έγινε ένας σημαντικός αγώνας δρόμο – δρόμο, πόρτα – πόρτα μεταξύ των οπαδών του μαύρου Χ (για τελικό γκρέμισμα) και των οπαδών του πράσινου Π (για τη συντήρηση και διάσωση των ιστορικών σπιτιών), για να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να μην γκρεμίσουν, στο βαθμό που ήταν δυνατόν, μαζί με το παραδοσιακό τους σπίτι και την αρχιτεκτονική ιστορία της Καλαμάτας, παρασυρμένοι από μια λανθασμένη ιδέα «ανάπτυξης». Από την άλλη, υπήρξε μια πραγματικά ευτυχής συγκυρία: η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τη Μελίνα Μερκούρη, ο δήμαρχος Σταύρος Μπένος και κυρίως αρκετοί κάτοικοι, συνεργάστηκαν, γρήγορα, αποτελεσματικά και με μεγάλο σθένος, για τον κοινό στόχο της διατήρησης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και των μνημείων.
  -Ποιος είναι ο γενικότερος προβληματισμός που αναδεικνύεται από την ταινία;
Πάνω απ’ όλα, η ταινία απευθύνει ένα πολύ απλό αλλά ουσιαστικό ερώτημα: εάν, τελικά, πιστεύουμε ότι η κληρονομιά μας αξίζει να σωθεί, και γιατί; Στην ταινία εμφανίζεται μια γριούλα που πάνω στα ερείπια του σπιτιού της αναρωτιέται – εκφράζοντας ίσως πολλούς – εάν αξίζει τόσος κόπος για την αναστήλωση. Ο τότε δήμαρχος Σταύρος Μπένος τής απαντά: «Γιαγιά, αν έχανες την μνήμη σου, θα άξιζε η ζωή σου;» «Α, κατάλαβα!» αποκρίθηκε η γιαγιά. Κι αυτή ακριβώς είναι η ερώτηση/απάντηση που ισχύει για όλους μας.
Η Καλαμάτα, τελικά, διατήρησε τη μνήμη της και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι αναστηλωμένη και με παρούσα την ιστορία της εξελίσσεται σήμερα σε αξιόλογο πολιτιστικό κέντρο που κάνει όλους μας, κατοίκους και επισκέπτες, περήφανους.
  -Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη στιγμή που θυμάστε;
Θυμάμαι με πολλή αγάπη το διακεκριμένο Βρετανό συγγραφέα Paddy Leigh Fermor, βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και σημαντικό Φιλέλληνα. Ο ίδιος ο Fermor από το παραδοσιακό σπίτι που έχτισε στην Καρδαμύλη με απόλυτο σεβασμό στη φύση και την αρχιτεκτονική κληρονομιά της περιοχής, μας εκμυστηρεύτηκε τον ισχυρό δεσμό του με τον τόπο και τους ανθρώπους. Κυρίως, όμως, μας μίλησε για τη βαθύτερη αξία που έχει για τον άνθρωπο μια αρχιτεκτονική εναρμονισμένη με τη φύση. Η αγωνία του για τη διάσωση της Καλαμάτας με συγκίνησε και με δίδαξε πολλά.
  -Η ταινία μιλά για το μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας το 1986. Τι είναι αυτό που την κάνει επίκαιρη σήμερα;
Πραγματικά, «Τα Άνθη του Σεισμού» ξεκίνησαν, αν θέλετε, ως χρονικό της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου του σεισμού στην Καλαμάτα, και της αγωνιώδους προσπάθειας να διασωθεί η αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης. Σε μια εποχή που η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και το μορφωτικό μας επίπεδο ίσως ήταν λιγότερο υψηλό απ’ ό,τι σήμερα, τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. Μου δίνει μεγάλη χαρά, όταν οι θεατές κάνουν τη σύγκριση με τη σημερινή εποχή, και την αναφέρουν ως ένα σημαντικό «μάθημα» που μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε σήμερα καμιά δικαιολογία για την υποβάθμιση του φυσικού μας περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η ταινία είναι ένα ντοκουμέντο ιστορικό μιας κρίσιμης στιγμής για την πόλη. Θα μπορούσαν τότε οι μπουλντόζες να αποτελειώσουν το έργο του σεισμού και η ιστορική Καλαμάτα να υπάρχει μόνο σε παλαιές φωτογραφίες. Αυτό δεν έγινε, χάρη στον αγώνα κάποιων κατοίκων και της φωτισμένης πολιτικής και δημοτικής ηγεσίας της εποχής. Για την Καλαμάτα, όλοι εκείνοι που καταγράφονται στην ταινία, είναι, νομίζω, οι σύγχρονοι ήρωες της πόλης.
   *ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ταινία διατίθεται στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» στην Καλαμάτα (τηλ: 27210-28828). Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης 

***  Με λαμπρότητα και παρά τη βροχή η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή (φωτογραφίες και βίντεο)         
        
 
 
 
 
 
Υπό καταρρακτώδη βροχή ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, η βροχή προβλημάτισε τους υπεύθυνους για την περιφορά όμως την ώρα που βγήκε η εικόνα η βροχή σταμάτησε και έγινε κανονικά η περιφορά της εικόνας από τις οδούς Υπαπαντής- Αριστομένους- Καίσαρη- Φαρών και Φάριος και η εικόνα επέστρεψε στην εκκλησία.
Πλήθος κόσμου αγνόησε τη βροχή και έφθασε στην Καλαμάτα να προσκυνήσει.
Αργότερα αναλυτικό ρεπορτάζ και περισσότερες φωτογραφίες.
Video: http://youtu.be/l98SOAj5hvA ,
 
*** Η Simone Bitton στην Καλαμάτα         
      
Η πολυβραβευμένη σκηνοθέτιδα Simone Bitton είναι επίσημη προσκεκλημένη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.
Χθές ήταν στην Αμαλιάδα και σήμερα Δευτέρα απόγευμα στην Καλαμάτα όπου θα μιλήσει για το έργο της.
Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Αλ. Κουμουνδούρος" της Νομαρχίας.
Συγκεκριμένα το αφιέρωμα στη Simone Bitton έχει ως εξής:
-18:00 Bombing
-18:50 Συζήτηση
-19:30 Rachel
 
***  Το  Αθλητικό αγιάζι της Δευτέρας :

***  Σάββατο 31 Ιανουαρίου  2015   Πανιώνιος - Πανθρακικός  2-1  , (1-0).- ^
Τα  γκολ  :  1΄ Παύλος  Μητρόπουλος , 55΄ Γιάννου , 62 ΄ Τζανής,.-
Διαιτητές :Μιχάλης Βοσκάκης  ,Χρήστος Σωτηρόπουλος , I. Σίπκας
Κάρτες : Μπαλδάς , Πάνο , Παπαδόπουλος .-
Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Ρισβάνης, Πάνος, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Κολοβός(Σιώπης), Μπουμάλ (Μασούρας), Φούντας(Μπακατσέ), Γιάννου.
Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μεχία, Τσουμάνης, Μπαϊκαρά (Μαλδά), Ποτουρίδης, Ρομέου (Μάρτινς), Εμπόου, Τζάνης(Χασομέρης), Ντιγκινί, Ιγκόρ.
Στον πάγκο του Πανιωνίου: Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Γκέζος, Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρας.
 Στον πάγκο του Πανθρακικού: Πασχαλάκης, Ροζέριο, Χασομέρης, Ζδράβος-Ρίζος, Μανού, Παπαγεωργίου.
Βίντεο  με 1ο  γκολ  Πανιωνίου Π. Μητρόπουλος στα 30''  το σκορ  στο {1ο Ημίχρονο}:
~** Πανιώνιος-Πανθρακικός  το  1ο  γκολ  31/1/2015  21η  αγων : http://youtu.be/md0DkiXpcE8 ,  
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-1 21η αγων  δηλώσεις γκολ  31/1/2015: http://youtu.be/eu28k8R25SM ,
~**Πανιώνιος-Πανθρακικός  2ο  γκολ Πανιωνίου  31/1/2015 : http://youtu.be/iTFduHLqYWo  ,
~**Πανιώνιος-Πανθρακικός  2-1  γκολ Πανθρακικού  31/1/2015 : http://youtu.be/g9HT4fHAm-8 ,

 Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης 1-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκολ  : 74΄ Τσαμπούρης  
Διαιτητές :Ανδρέας Παππάς ,Δ Γκάγκας  ,Δ.  Ζυγούρης
Κάρτες : Σανκαρά , Χουάνμα , Ιγκλέσια , Λεοζίνιο , Κεϊτά ,.-
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
KAΛΛΟΝΗ (Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Κεϊτά, Μίνγκας(Άλβες), Άλβες, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Λεοζίνιο(Χωριανόπουλος), Μανούσος, Χουάνμα(Κάλτσάς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτόκο(Ζησόπουλος), Λούι, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης(Μουκάμ), Μουνάφο, Ρόλε, Γιαννιώτας, Πάρα, Σκούρτης(Ιγκλέσιας).
Οι πάγκοι:
ΚΑΛΛΟΝΗ: Δαύκου, Αγρίτης, Ναβάρο, Καμαρά, Καλτσάς, Χωριανόπουλος, Γιορέντε.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Ιγκλέσιας, Φερνάντες, Ζησόπουλος, Τιέ Μπι, Αλόκο, Μούκαμ.
Βίντεο  από αγώνα  :
~**ΚΑΛΛΟΝΗ –ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπ   Α΄ ΗΜΙΧΡ  0-0  21η  αγων  31/1/2015 : http://youtu.be/ymYTACSTtEs  .,   
~**Καλλονή-Αστέρας Τρ  1-0  το γκολ 31/1/2015 : http://youtu.be/eZjYgoG-qcM  ,  
~** ΚΑΛΛΟΝΗ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ   1-0 δηλώσεις γκολ 31/1/2015  21η  αγων : http://youtu.be/1AZxfv6TyrA ,
ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός  1-2  , (0-1) .- Τα  γκολ  :  7΄ πεν.  και  94΄ Άλβες , 73΄ Μάκ .-
Διαιτητές :Α. Δημητρόπουλος , Δ. Βέρτης , Γ. Σταυρουλάκης
Κάρτες : Αθανασιάδης , Στεφανάκο , Νομπόα ,  Μαρτίνες , Μπεχαράνο ,Μαντούρο  ,
ΠΑΟΚ (Α. Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Κατσικάς(Κίτσου), Βίτορ, Τζανδάρης(Μάκ), Μαντούρο, Νομπόα, Περέιρα, Σαλπιγγίδης(Ρικάρντο Κόστα ), Αθανασιάδης
Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Στεφανάκος, Μπεχαράνο, Κέβιν, Κούσας, Ετζεγκέλε, Γοδόι, Μαρτίνες, Φωτάκης(Μαλεζάς), Βιγιαφάνιες(Ρουσκουγιέδα), Κάπελ(Λάζαρ), Άλβες
Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κίτσιου, Ρικάρντο Κόστα, Μακ, Παπαγιαννόπουλος, Κουλούρης
Αναπληρωματικοί για τους φιλοξενούμενους οι: Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Ρουσκουγιέδα, Σκαραμοτσίνο, Μαλεζάς, Λάζαρ, Βασιλείου
Βίντεο  από τον αγώνα  :
~**ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  Α΄ Ημιχρ  0-1  γκολ πεν   31/1/2015 21η  αγων  : http://youtu.be/keSNEf4ti0M ,
~**ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός  Α΄ ημίχρ  0-1  31/1/2015: http://youtu.be/HAkqpmFrX_M
~**ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2  γκολ δηλώσεις 31/1/2015 21η  αγων   :
http://youtu.be/95SD1P-oaHI ,
~**ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-2 31/1/2015 γκολ ισοφάρ, ΠΑΟΚ 21η αγων  : http://youtu.be/qcBMWN07W28 ,

Κυριακή 1η Φεβρουαρίου  2015
  Παναθηναϊκός - Πλατανιάς   3-0, (1-0)
Τα  γκολ :  7΄ Πέτριτς , 45΄ χαμένο πεν  από Μπεργκ ,  47΄ Κ. Τριανταφυλλόπουλος  , 78΄Βίκτ.  Κλωναρίδης .-
Διαιτητές : Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτ/νίας).
Βοηθοί: Χασάν (Ξάνθης), Φαντόπουλος (Πειραιά)
Κάρτες:   Τριανταφυλλόπουλος   , Χουχούμης ,Ατζαγκούν  ,Ταυλαρίδης ,Πέτριτς , Αποστολόπουλος , Τετές ,
Oι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης(Νάνο), Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης(Βασ. Αγγελόπουλος), Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Ατζαγκούν, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Πέτριτς(Νίνης).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Μπανανά, Μαχαμάτ(Γουνδουλάκης), Μιλούνοβιτς, Νούνες, Ιτούα, Ζαραδούκας, Μαχλελής(Τσουράκης), Τετέ, Αποστολόπουλος, Γιακουμάκης(Κάσιος).
Οι πάγκοι: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Αγγελόπουλος, Καρέλης, Νάνο, Ντίνας, Νίνης, Μπούρμπος.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Δημήτρης, Μενδρινός, Τόρες, Κάσιο, Γουνδουλάκης, Τσουράκης
Βίντεο  από τον αγώνα :
~** ΠΑΟ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  γκολ Πέτριτς  1/2/2015 21η αγων : http://youtu.be/Ra1rWUvnCYs ,
~** ΠΑΟ -ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  Α΄ ΗΜΙΧΡ  1-0 γκολ και χαμένο  πεν  Μπεργκ 01/2/2015: http://youtu.be/U7EztL1jINQ ,



~**ΠΑΟ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3-0  2ο  γκολ  Τριανταφυλλόπουλος  01/2/2015: http://youtu.be/F9OdLlFPJNw ,

~**ΠΑΟ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0 3ο  γκολ Κλωναρίδης  01/2/2015  21η αγων : http://youtu.be/vEcplYGWzhs ,
~**PAO-PLATANIAS  3-0  δηλώσεις γκολ   01-2-2015   21η αγων   : http://youtu.be/YxvboYvZyYI  ,

Λεβαδειακός - Ξάνθη   1-2 . (0-1) .-

Τα γκολ : 29΄Γκομσί , 49 ΄ Βούκσεβιτς , 59΄Καπετάνος ,
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σπάθας με βοηθούς τους Μαγιάννη και Τάτση. Τέταρτος ορίστηκε ο Μήτσιος.
Κάρτες:  Κλέϊντον , 39κκινη Ζίτο ΄, Φλίσκας , Πίντερ , Βάλτερ , Τόμας , Μιλιάζες , Σολτάνι , Λουσέρο .
Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Ζίτο, Βούκσεβιτς, Τομάς, Σοτέλο(Κατίδης), Πίντερ(Γκόμεζ), Μιλοσάβλιεβ(Γιακουμάκης), Μιλιάζες, Μπουσταμάντε.
Skoda Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκομσί, Μπαξεβανίδης, Βάλτερ(Λουσέρο), Βασιλακάκης, Κλέιτον, Φλίσκας, Κομεσίδης, Γούτας, Καπετάνος(Σολτάνι), Μπέλιτς.
Στον πάγκο των Βοιωτών κάθονται οι: Στρατηλάτης, Σκέμπης, Μάγκας, Κατίδης, Γιακουμάκης, Σάντσες, Γκόμεζ.
Αναπληρωματικοί για την Ξάνθη είναι οι: Ζαρόπουλος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Λισγάρας.
Βίντεο  από αγώνα :
~** ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 0-1  Α΄ Ημίχρ   21η αγων  01/2/2015 : http://youtu.be/GhMsIbR24P8 ,
~**Λεβαδειακός-Ξάνθη  1-2  Δηλώσεις γκολ 01/2/2015 21η αγων : http://youtu.be/nTByg-7nyls
~**Λεβαδειακός- Ξάνθη 1-2  γκολ ισοφάρ   01/2/2015 : http://youtu.be/dfXZj7GUyxk ,
~** Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-2  2ο  γκολ Ξάνθης  01/2/2015 : http://youtu.be/oLfA74aY3mU ,  ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1,(1-1) .-
Τα γκολ : 14΄Χαβίτο , 44΄ Ίλιτς , 80΄Μανιάς , στο 92΄ πεν για ΠΑΣ  απουκρούεται ,
Διαιτητές :
Διαιτητής: Καμπαξής
Βοηθοί: Τουμπακάρης, Κοντιζάς
Κάρτες:  Ντιμιτρόφσκι ,
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα(Κοροβέσης), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τσάβες(Χαρίσης), Ναδάλες(Ντάσιος).
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόσο(Σιόντης), Μαρκόβσκι, Κρητικός, Κόντος(Καϊκούτ), Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Λεάλ(Φάμπιο )..
Oι πάγκοι:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Ντάσιος, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Γιάκος, Χαρίσης.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Σέτκους, Ζορμπάς, Καϊκούτ, Σιόντης, Κουμπούτια, Ανδρεόπουλος, Φάμπιο.
Video από τον αγώνα :
~**ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ 1-1  Α΄ Ημίχρ  21η  αγων   01/2/2015 : http://youtu.be/eb5AUepxuVo ,
~** ΠΑΣΓιάννενα-Κέρκυρα 2-1 Δηλώσεις γκολ 01/2/2015  21η αγων : http://youtu.be/Q9yzaU6Eqh8 ,
 
Βέροια - Ολυμπιακός   0-2  , (0-0) .-
Τα γκολ :  71΄Μήτρογλου  ,  87΄Ντοσεβί
Διαιτητές : Ιωαννίδης , Βλάσσης , Γεωργαράκος  . {ΝΤΡΟΠΗ για τα σφυρίγματα του Ιωαννίδη, επικίνδυνος για το ποδόσφαιρο}  .
Κάρτες: από το 12΄κόκκινη στο Μπαλάφα για διαμαρτυρία ! ,Μπατιόν (2) κίτρινες  =  κόκκινη , Μπαργκάν , Κασάμι , Όστοϊτς , Σιόβα , Μήτρογλου ,
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βέροια (Χ. Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο(Γεωργιάδης), Μαλόν, Όστοιτς, Βεργώνης(Ναζλίδης), Μπατιόν, Ντουμίτρου(Βαζγκέζ), Μπαργκάν, Καλτσάς, Μπαλάφας
Ολυμπιακός (Β. Περέιρα): Μέγιερι, Αυλωνίτης, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μανιάτης, Μασουακού(Χάρα), Κασάμι, Φορτούνης(Ντουρμάζ), Αφελάι(Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου, Ντοσεβί
Βίντεο  από τον αγώνα :
~**ΒΕΡΟΙΑ-ΟΣΦΠ  Α΄ Ημίχρ  0-0  21η  αγων  01/2/2015: http://youtu.be/iN2jWuxT68w ,
~** ΒΕΡΟΙΑ-ΟΣΦΠ 0-2  01/2/2015  21η  αγων : http://youtu.be/ciHvMqVp1KE ,
~**Βέροια-Ολυμπιακός  0-2  1ο  γκολ  01/2/2015 : http://youtu.be/d1vzXwGj55k , ~**Βέροια-Ολυμπιακός 0-2  21η  αγων  01/2/2015 :! http://youtu.be/XdDhI_lhR54 ,
Ατρόμητος-ΟΦΗ (Δεν ορίστηκε)
Εργοτέλης-Νίκη Βόλου 3-0 (α.α)

***   Ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜ  Α΄ κατηγορίας τοπικού  :   www.epsmes.gr   ,
Σάββατο  31-01-201520η αγωνιστική
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ    1-0 .- ^
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-0 .- ^   
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ    0-1 .- ^
  http://www.sportstonoto.gr/ , .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-
Κυριακή 01-02-2015 : 20η αγωνιστική
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ   1-0 .- ^  
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ   3-1 .- ^  
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ   1-0 .-^ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   0-0 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ   4-0 .-^

Α1 Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας
 Τετάρτη  28-01-2015  : 17η αγωνιστική
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.  5-0  .- ^
Σάββατο  31-01-2015  : 18η αγωνιστική
Α.Ο.ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. 2-0 .-^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  Άμφειας  1-1 .- ^
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου  2-0 .- ^
Κυριακή  01-02-2015 : 18η αγωνιστική
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας 1-1  .- ^
Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  1-1 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  0-1 .- ^

*** Β΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Τετάρτη    11/02/15
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ   
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ    
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο    31/01/15 18η  αγωνιστική
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ    3-0 .- ^ 
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ   5-2 .-^     
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  2-3 .- ^    
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ   6-0 .-^  
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ    3-0 .-^  
    Κυριακή    01/02/15   18η αγωνιστική   
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ    1-0 .-^
Σάββατο    31/01/15   18η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  2-1 .-^ 
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Π.Α.Ο.Κ.    0 -1 .-^
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ    2-0 .-^   
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού  - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  3-3.-^    
      Κυριακή    01/02/15    18η  αγωνιστική
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ    ΚΑΜΠΟΥ   3-1 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ   
 
*** Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜ
Τετάρτη  28-01-2015 : 17η αγωνιστική
Α.Ε.ΑΙΘΑΙΑΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ 1-2 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας -ΑΕΚ  Καλαμάτας  1-6.- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου 6-0 .- ^
 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας - Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης 3-0 .- ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΠΑΟΚ Καλαμάτας -Α.Ε.ΜΑΝΗΣ  0-2 .- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης 1-0 .- ^
ΠΑΟ  ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας  5-3 .- ^
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμ. 0-1.-^
Α.Ε.ΑΒΙΑΣ -Α.Σ. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  4-0 .- ^
Α.Ο ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού 1-0 .- ^
http://dikisports.blogspots.gr/   .-
*** Γ΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας :
Σάββατο  31-01-2015 : 9η  αγωνιστική
ΝΕΣΤΩΡ Πύλου -Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  0-5 .- ^
Κυριακή 01-02-2015  :  9η αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας -Α.Ο.ΔΙΟΔΙΩΝ 1-3 .- ^
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Καλαμάτας 1-3 .- ^
Α.Ο.ΒΕΡΓΑΣ -ΑΠΟ Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ  4-0 ^
Κυριακή 01-02-2015 : 12η αγωνιστική
ΑΠΣ ΘΗΣΕΑΣ - ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας   -
Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας - Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ  0-4 .-^

***  Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής
Ερμής Κιβερίου – Ζακυνθιακός 1-2
Αιολικός – Δόξα Μανωλάδας 1-0
Πανελευσινιακός – Βύζας Μεγάρων 1-2
Μανδραϊκός – Αστέρας Μαγούλας 0-0
Λουτράκι - Παναργειακός 1-0
Καλαμάτα - Παναρκαδικός 0-2
ΠΑΟ Βάρδας - ΑΟ Κύμης 3-0 χ.α
Ρεπό: Αχαϊκή

~**   Η  αγωνιστική  (1/2/2015)
Ερμής Κιβερίου-Αχαϊκή  1-2 .- ^
Ζακυνθιακός-Πανελευσινιακός  Αναβλήθηκε
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Μανδραϊκός   2-1 .- ^
Βύζας Μεγάρων-Παμβουπρασιακός  3-1 .- ^
Αστέρας Μαγούλας-Λουτράκι ΠΑΟ  0-0 .-
Κύμης ΑΟ-Καλαμάτα 0-3 χ.α.
Παναρκαδικός-Παναργειακός  1-1 .- ^

***

  ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4048   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2331    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 332   video.- 
Σύνολον                                                    8711  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3385.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   347
~ https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    839. –   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook  ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   300 .-  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-  
 *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 361 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
~*** http://www.newsbeast.gr/   .-

  *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  , Παρασκευή   16  Ιανουαρίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/16-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/17-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  18  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/18-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/17-18-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  19  Ιανουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/19-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  20  Ιανουαρίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  21  Ιανουαρίου   2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/22-2015.html .-
~Δημοσκοπήσεις Βουλευτικών εκλογών 25-01-2015 Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/25-01-2015-22-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/23-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/24-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/24-25-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  εκλογών 25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/30-2015.html .-
Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
 ~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015
 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html  .-

~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .-

**    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html   .-  
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: