Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  12  Δεκεμβρίου  2015
~
Video  της  ημέρας :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  ΚΑΡΟΥΖΕΛ Σταματάκος  12/12/2015 : https://youtu.be/H5vmyEeKb3M .-          
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  Καρουζέλ 12/12/2015 : https://youtu.be/RwjF2PVW6hE .-                                         
Καλαμάτα  Καρουζέλ  12/12/2015 : https://youtu.be/XAvCUQ3FRK4 .-
 ~ 

***  Το λαχανικό που πρέπει να… πίνουν όλοι οι καρδιοπαθείς
~*  Ο  Χυμός παντζαριού (συμπυκνωμένος) 
Τα επιστημονικά ευρήματα που συνδέουν τη διατροφή με τις καρδιοπάθειες είναι αναρίθμητα και αλλάζουν διαρκώς.
Σε γενικές γραμμές πάντως, υπάρχουν τροφές που έχουν επιβαρυντικές επιδράσεις και κάποιες άλλες που δρουν προστατευτικά.
Σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Circulation: Heart Failure, ο χυμός ενός λαχανικού μπορεί να ενισχύσει το μυϊκή δύναμη των καρδιοπαθών, λόγω της υψηλής ποσότητας νιτρικών αλάτων που περιέχει.
Τα νιτρικά άλατα μετατρέπονται από τον οργανισμό σε νιτρικό οξύ, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνει τον μεταβολισμό. Τα διατροφικά νιτρικά άλατα, που περιέχονται στο συγκεκριμένο λαχανικό αλλά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, έχει διαπιστωθεί ότι ενισχύουν την μυϊκή επίδοση των επαγγελματιών αθλητών.
-  Βασιζόμενοι λοιπόν σε μελέτες που είχαν γίνει σε επαγγελματίες ποδηλάτες και την ενίσχυση του οργανισμού τους με χυμό παντζαριού για καλύτερη απόδοση, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στο Σεντ Λουις, εξέτασαν τα οφέλη των διατροφικών νιτρικών αλάτων σε εννέα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια.
-  Οι ασθενείς ήπιαν συμπυκνωμένο χυμό παντζαριού και δύο ώρες αργότερα είχαν 13% αύξηση της μυϊκής δύναμης, στον μυ που εκτείνει το γόνατο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης μεγαλύτερα οφέλη όταν οι μύες εκτελούσαν γρήγορες και δυνατές κινήσεις. Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε βελτίωση στην επίδοση κατά τη διάρκεια των τεστ μέτρησης της μυϊκής κόπωσης.
-  Πάντως, το εύρος της βελτίωσης που παρατηρήθηκε ήταν συγκρίσιμο με αυτό που προκύπτει για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια μετά από τρίμηνο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης.
-   «Πρόκειται για μικρή μελέτη, αλλά οι αλλαγές στην μυϊκή ενδυνάμωση είναι αξιοσημείωτη δύο ώρες μετά την κατανάλωση του χυμού παντζαριού από τους ασθενείς» σχολιάζει η Δρ Λίντα Πέτερσον, επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.
-  Προσθέτει βέβαια ότι και πολλές άλλες καθημερινές δραστηριότητες συντελούν στην μυϊκή ενδυνάμωση, όπως το περπάτημα και η ανάβαση σκαλιών, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής όλων μας.


***  Πως θα ηρεμήσετε από τους πόνους στα γόνατα!!!
Είναι από τους πιο ενοχλητικούς πόνους που μπορεί να νιώσει κανείς. Όσοι υποφέρουν από πόνους στα γόνατα γνωρίζουν πόσο δύσκολη γίνεται ακόμα και η πιο απλή καθημερινή δραστηριότητα. Συνήθως, οι πόνοι στις κλειδώσεις οφείλονται σε οστεοπόρωση ή οστεοαρθρίτιδα.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε ανακούφιση από τους πόνους στα γόνατα:
Διατηρήστε σταθερό το σωματικό σας βάρος: Τα επιπλέον κιλά ασκούν, όπως είναι φυσικό, μεγάλη πίεση στα γόνατα. Αν είστε υπέρβαροι, προσπαθήστε με σωστή διατροφή και προσεκτική άσκηση να μειώσετε το σωματικό σας βάρος, έστω και σε ποσοστό 5%. Θα σας βοηθήσει να νιώσετε σαφώς πιο επιεικείς πόνους στα γόνατα. Συμβουλευτείτε τον γιατρό και τον διατροφολόγο σας για το κατάλληλο πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσετε.
-Βρείτε μια δραστηριότητα ήπιας εκγύμνασης: Ιδανική επιλογή για ανθρώπους που πάσχουν από έντονους πόνους στα πόδια είναι το κολύμπι. Προσπαθήστε, ωστόσο, να κάνετε ένα ελαφρύ ζέσταμα και μερικές διατάσεις προτού μπείτε στο νερό. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την κατάλληλη δραστηριότητα για εσάς.
Ξεκούραση και καλός ύπνος: Η απώλεια σωματικού βάρους και η άσκηση θα σας βοηθήσουν σίγουρα. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι να ξεκουράζεστε τακτικά στη διάρκεια της ημέρας για να μην καταπονείτε τα γόνατά σας. Επίσης, ο καλός βραδινός ύπνος είναι ανεκτίμητος για να ηρεμήσει το σώμα και να ανακουφιστείτε από τους πόνους.
Πάγος και θερμότητα: Ο πάγος θα μειώσει τον πόνο και η θερμότητα (πχ μια πετσέτα βρεγμένη με ζεστό νερό) θα βοηθήσει με την δυσκαμψία στα γόνατα. Τα ζεστά ντους είναι επίσης μια επιλογή.

***  Γι αυτό δεν χάνεις λίπος από την περιοχή της κοιλιάς: Αυτά είναι τα βασικότερα λάθη που κάνεις

 Το περιττό κοιλιακό λίπος, ιδιαίτερα εκείνο που βρίσκεται βαθιά και περιβάλλει τα όργανά σας, είναι ένας προγνωστικός δείκτης καρδιακής νόσου, διαβήτη τύπου-2, αντίστασης στην ινσουλίνη και ορισμένων μορφών καρκίνου.
Αν με την διατροφή και την άσκηση δεν χάνετε όσο λίπος θα περιμένατε από την κοιλιακή χώρα, τότε μπορεί να υπάρχουν ορισμένες αιτίες που δεν γνωρίζατε: Όσο μεγαλώνετε ηλικιακά, τόσο πιο δύσκολο είναι να χάσετε το λίπος στην κοιλιά  Καθώς μεγαλώνετε ο μεταβολικός σας ρυθμός πέφτει. Αυτό σημαίνει ότι καίτε λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με παλιότερα και έτσι ο οργανισμός σας “αναγκάζεται” να αποθηκεύσει περισσότερες θερμίδες με την μορφή λιπώδους ιστού.    Δεν ακολουθείτε ποικιλία ασκήσεων στο γυμναστήριο   Οι ασκήσεις που εστιάζουν στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού (διάδρομος, ποδήλατο κλπ) δεν αρκούν από μόνες τους για να μειώσετε την περιφέρεια στην μέση σας. Θα πρέπει να κάνετε έναν συνδυασμό αυτών των καρδιαγγειακών ασκήσεων με ασκήσεις με βάρη. Οι μυς καίνε περισσότερες θερμίδες από το λίπος (ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας) και, ως εκ τούτου, μπορείτε φυσικά να κάψετε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα, αν έχετε περισσότερη μυϊκή μάζα. Καταναλώνετε το λάθος είδος λιπαρών ουσιών           Το σώμα δεν αντιδρά σε όλα τα λίπη με τον ίδιο τρόπο. Έρευνα συσχετίζει την υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών (αυτά που περιέχονται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα) με την αύξηση του κοιλιακού λίπους. Από την άλλη πλευρά, τα μονοακόρεστα λιπαρά (αυτά που περιέχονται στο ελαιόλαδο, στο αβοκάντο κλπ) και συγκεκριμένοι τύποι πολυακόρεστων λιπαρών (κυρίως τα ω-3 λιπαρά οξέα, που υπάρχουν σε ξηρούς καρπούς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός) έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στο σώμα και, εφόσον καταναλώνονται με μέτρο, μπορούν να ωφελήσουν το σώμα σας.         Έχετε αυξημένο στρες    Οι καθημερινοί στρεσογόνοι παράγοντες (εργασιακά, οικονομικά, οικογενειακά προβλήματα κλπ) κάνουν την προσπάθειά σας να χάσετε κοιλιακό λίπος πιο δύσκολη. Και όχι μόνο, επειδή σε καταστάσεις αυξημένου στρες επιλέγουμε συχνότερα τροφές με πολλά λιπαρά, αλλά και επειδή αυξάνεται η “ορμόνη του στρες” στον οργανισμό, η κορτιζόλη, η οποία έχει συνδεθεί επιστημονικά με μεγαλύτερη ποσότητα κοιλιακού λίπους.

πηγή: iatropedia.gr
***  Πονόλαιμος: Αντιμετωπίστε τον με φυσικό τρόπο
Ο πονόλαιμος μπορεί να οφείλεται σε κρυολόγημα, σε ερεθισμό των φωνητικών χορδών ή σε κάποια σοβαρότερη αιτία όπως ο στρεπτόκοκκος.
Όποιος κι αν είναι ο παράγοντας που τον πυροδοτεί, η άμεση ανακούφιση από τον πόνο είναι η βασική προτεραιότητα.
Δείτε μερικές γρήγορες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, μέχρι να πάτε στο γιατρό ή στο φαρμακείο.
- Γαργάρες με χαμομήλι και σόδα
Βράζετε αρχικά χαμομήλι σ’ ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια, αφού το βγάλετε από τη φωτιά και το σουρώσετε, ρίχνετε στο ρόφημα ένα κουταλάκι σόδα. Ανακατεύετε καλά. Όταν το ρόφημα είναι χλιαρό ή φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, κάντε γαργάρες , χωρίς να το καταπίνετε. Επαναλάβετε τις γαργάρες κάθε μία ώρα.
- Γαργάρες με αλατόνερο
Μελέτες δείχνουν ότι το χλιαρό νερό με αλάτι μειώνει το οίδημα και περιορίζει την παραγωγή βλέννας. Έτσι, απομακρύνονται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί από το σώμα. Μισή κουταλιά αλάτι σε μία κούπα νερό είναι μια καλή αναλογία για τις γαργάρες.
- Τσάι με λεμόνι και μέλι
Η αποτελεσματικότητα της φυσικής «θεραπείας» επιβεβαιώνεται από τη βρετανική Υπηρεσία Υγείας (NHS) και κορυφαίους Βρετανούς γιατρούς. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας, τα δύο φυσικά προϊόντα είναι «η πιο απλή και οικονομική» λύση για τον «πρόσκαιρο βήχα». Αναφέρεται επίσης πως «δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να απαλλαγούμε άμεσα από το βήχα που οφείλεται σε ιογενή λοίμωξη, καθώς το σύμπτωμα υποχωρεί συνήθως όταν το ανοσοποιητικό αντιμετωπίσει τον ίδιο τον ιό». Η Mayo Clinic με τη σειρά της επιβεβαιώνει πως το τσάι με μέλι ή το χλιαρό νερό με λεμόνι αποτελούν παγιωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του βήχα στο σπίτι. Μεταξύ άλλων έγκριτων γιατρών, και ο Δρ Τιμ Μπάλλαρντ, αντιπρόεδρος του Royal College of General Practitioners, χαιρετίζει την προτροπή της Υπηρεσίας.
- Κοτόσουπα
Καταπραΰνει την ενόχληση στον λαιμό, καθώς το νάτριο που περιέχεται στον ζωμό έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Therapeutics, μια ένωση που βρίσκεται στην κοτόσουπα, η καρνοσίνη, βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να καταπολεμά τη γρίπη στα πρώτα στάδια της.
- Φασκόμηλο και εχινάκια
Τα φύλλα του φασκόμηλου είναι ένα από τα συνηθέστερα βότανα που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου. Ωστόσο, μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία έδειξε ότι η δράση του ενισχύεται όταν συνδυάζεται με την εχινάκια.
- Σκόρδο
Μπορεί να κάνει το στόμα να μυρίζει άσχημα, όμως το σκόρδο περιέχει αλλισίνη, μια ισχυρή αντιβιοτική ουσία που συμβάλλει στην αντιμετώπιση ιών και βακτηρίων. Για να επωφεληθείτε από το σκόρδο αλλά να μη μυρίζει η αναπνοή σας, φάτε μετά ένα κομμάτι μήλο.
***    "Ασπίδα" για την καρδιά ένας χυμός γκρέιπφρουτ την ημέρα  
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει από καρδιακές παθήσεις

- Ένα ποτήρι χυμού γκρέιπφρουτ την ημέρα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι ευεργετικές επιδράσεις οφείλονται στις χημικές ουσίες, που ονομάζονται φλαβόνες, που βρίσκονται φυσικά στα εσπεριδοειδή.
 
 
*** ΕΜΦΡΑΓΜΑ: 3 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ
Ο πόνος στο στήθος και η απώλεια των αισθήσεων είναι τα πιο γνωστά συμπτώματα …
για έμφραγμα ή καρδιακή προσβολή, δεν είναι όμως τα μόνα.          Υπάρχουν περιπτώσεις που το σώμα στέλνει προειδοποιητικά σημάδια τα οποία μπορεί να φααίνονται ανώδυνα, είναι όμως πολύ πιο σοβαρά απ’ ότι νομίζετε.
Ροχαλητό
Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορεί να ροχαλίσουν σε κάποια φάση στον ύπνο τους. Αν όμως το ροχαλητό ακούγεται σαν αγκομαχητό ή σαν απότομη κοφτή ανάσα, αυτό μπορεί να σημαίνει πως το άτομο παθαίνει υπνική άπνοια. Διακόπτει δηλαδή για μερικά δευτερόλεπτα την αναπνοή του, μία κατάσταση που κουράζει και δυσχεραίνει τη λειτουργία της καρδιάς.
Ναυτία, καούρα ή πόνος στο στομάχι
Το έμφραγμα μπορεί να συνοδεύεται από εμετό. Αν όμως νιώσετε ναυτία, δυσπεψία ή καούρα, μπορεί επίσης να έχετε πρόβλημα στην καρδιά. Αν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου ή έχετε τα παραπάνω συμπτώματα σε συνδυασμό με σφίξιμο ή πόνο στο στέρνο ή/και στο χέρι, τηλεφωνήστε αμέσως στο 166.
Πρήστηκαν ξαφνικά τα πόδια σας
Εάν πρηστούν απότομα τα πόδια σας, τα πέλματα ή οι αστράγαλοί σας, είναι πιθανό η καρδιά σας να μην λειτουργεί σωστά ώστε να κινείται το αίμα σε όλο το σώμα. Αυτό αποτελεί ένδειξη καρδιακής ανεπάρκειας και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Επίσης, αν διαπιστώσετε ότι έχει πρηστεί το ένα σας πόδι μόνο και μάλιστα υπάρχει κάποιο σημείο που το νιώθετε ευαίσθητο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει σοβαρή φλεβική θρόμβωση, μια κατάσταση που επίσης πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
***  ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΡΣΟΥΣ
Επανάσταση στην  θεραπεία των κιρσών φέρνει  νέα μέθοδος με την χρήση κόλλας, η οποία παρουσιάστηκε στο 29ο Ετήσιο Φλεβολογικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου των Φλεβολόγων, το οποίο  έγινε στο Ορλάντο της Φλόριδας των ΗΠΑ (12-15 Νοεμβρίου ).«Η νέα μέθοδος βασίζεται  στη έγχυση κυανοακρυλικής κόλλας (VenaSealTM) μέσα στην φλέβα, η οποία κολλάει τα τοιχώματα και εξαφανίζει τους κιρσούς» αναφέρει ο διαπρεπής φλεβολόγος  κ Μάριος Βαλσάμης.
-  Η νέα θεραπεία βρίσκεται στο τελικό πειραματικό στάδιο των κλινικών μελετών και σύμφωνα μετά τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο υπόσχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα  στην εξαφάνιση των κιρσών που ταλαιπωρούν εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σύντομα αναμένεται να βγει στο εμπόριο και θα αποτελέσει ένα πανίσχυρο όπλο στην φαρέτρα των φλεβολόγων για την θεραπεία των κιρσών.
« Εισάγουμε  μέσα στη φλέβα  καθετήρα και με την καθοδήγηση υπερήχων τον οδηγούμε στο πιο ψηλό σημείο της χαλασμένης φλέβας, εκεί που γινόταν παλιά το χειρουργείο. Τότε αρχίζει η έγχυση της κόλλας» εξηγεί ο κ Βαλσάμης και συνεχίζει
 «Εγχέουμε ελάχιστη ποσότητα κόλλας και συγχρόνως συμπιέζουμε το δέρμα πάνω από τη φλέβα για να κολλήσουν τα τοιχώματα της. Έτσι εξαφανίζονται οι κιρσοί».
 ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗ Η ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η νέα θεραπεία είναι  :
Aπλή ,   
  Aσφαλής ,  
 Γίνεται χωρίς τοπική αναισθησία,  
Με την έγχυση ελάχιστης ποσότητας κόλλας.
 Εφαρμόζεται σε αίθουσα χειρουργείου και μοιάζει πολύ στο ενδοαυλικό laser, η έγχυση της κόλλας δεν ενοχλεί και γι αυτό δεν χρειάζεται τοπική αναισθησία.
Αν η νέα θεραπεία, που φαίνεται εξαιρετικά απλή και ασφαλής στις αρχικές μελέτες, αποδειχθεί ότι κλείνει τις φλέβες μόνιμα , τότε θα είναι η ιδανική μέθοδος στο άμεσο μέλλον για τη θεραπεία των μεγάλων κιρσών.
Βέβαια επανάσταση έχουν ήδη δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν εδώ και λίγα χρόνια στη θεραπεία των κιρσών, οι τεχνικές του "Ενδοαυλικού - Ενδοφλεβικού Laser" και η "Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Σκληροθεραπεία με Αφρό".
Ανώδυνα  χωρίς τραυματισμούς και χωρίς νοσηλεία θεραπεύονται οι κιρσοί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κλασικό χειρουργείο ,που εφαρμόζεται πάνω από 60 χρόνια ,να τείνει πια να εγκαταλειφτεί.
Σήμερα λοιπόν, για την αντιμετώπιση των κιρσών οι φλεβολόγοι χρησιμοποιούν:
Το ενδοαυλικό laser (laser ablation), ή ραδιοσυχνότητες. Τοlaser  με τη θερμότητα  καταστρέψει τη φλέβα. Γίνεται με τη βοήθεια τοπικής αναισθησίας και την εισαγωγή στον αυλό της παθολογικής φλέβας μιας οπτικής ίνας laser, ή μιας ίνας ραδιοσυχνοτήτων που καυτηριάζουν τη φλέβα. Η επιζήμια φλέβα νεκρώνεται και απορροφάται από τον οργανισμό. Με τον τρόπο αυτό νεκρώνει τη φλέβα που δημιουργεί τους κιρσούς. Οι κιρσοί είτε θα μικρύνουν και θα χαθούν με το καιρό, είτε τους αφαιρούν με μικροφλεβεκτομές  την ώρα της διαδικασίας. Ο ασθενής φεύγει σε λίγη ώρα για το σπίτι του περπατώντας και την επομένη πάει στη δουλειά του. Σε εκτεταμένους κιρσούς που γίνονται αρκετές φλεβεκτομές, μπορεί να χρειαστούν 2-3 μέρες απουσία από την εργασία. Η μέθοδος είναι απλή, ασφαλής και έχει καλά και διαρκή αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Είναι όμως επεμβατική, χρειάζεται αρκετή τοπική αναισθησία, γίνεται σε αίθουσα χειρουργείου για να μην υπάρχουν μικρόβια και έχει ορισμένες φορές λίγες ημέρες ανάρρωση. Δεν προσφέρει ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα γιατί οι μικροί κιρσοί και τα αντιαισθητικά φλεβίδια δεν εξαλείφονται και θα χρειαστούν αργότερα σκληρυντικές ενέσεις.    
Τις  σκληρυντικές ενέσεις. Ο σκληρυντικές ενέσεις  καταστρέφουν χημικά την φλέβα. Με την υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη σκληροθεραπεία εισάγεται στη φλέβα, με τη βοήθεια μιας βελόνας και με εξειδικευμένους υπερήχους, ειδικές ουσίες, ή αφρούς που την νεκρώνουν. Η μέθοδος γίνεται στο ιατρείο με ασφάλεια, χωρίς προφυλάξεις, περιορισμούς, ανάρρωση, τομές, ούτε βέβαια αναισθησία. Απαιτούνται μερικές επισκέψεις ανάλογα με την έκταση των κιρσών και αντιμετωπίζονται συγχρόνως οι μικροί κιρσοί και τα αντιαισθητικά φλεβίδια, πετυχαίνοντας ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα. Επίσης η Σκληροθεραπεία των Ευρυαγγειών με Αφρό δίνει εξαιρετικά και ταχύτατα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των αντιαισθητικών σπασμένων αγγείων του δέρματος.
Σχεδόν πάντα, μετά τις θεραπείες που προαναφέραμε, μένουν στα πόδια αντιαισθητικά αγγεία, όπως μέτριοι, μικροί κιρσοί, δικτυωτές φλέβες καθώς και ευρυαγγείες, που δυστυχώς ασχημαίνουν τα πόδια μας. Αυτά τα αντιαισθητικά αγγεία μπορούν να θεραπευθούν μόνο με σκληρυντικές ενέσεις. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία για το αισθητικό αποτέλεσμα, ο φλεβολόγος  να έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στη θεραπεία των φλεβών με σκληρυντικές ενέσεις. Η τέχνη των σκληρυντικών ενέσεων μπορεί να δώσει εντυπωσιακά αισθητικά αποτελέσματα, αλλά αν δεν εκτελεστεί σωστά μπορεί να γεμίσει τα πόδια μας με σημάδια και ουλές.
«Αυτό που υπογραμμίστηκε στο συνέδριο  είναι ότι για να θεραπεύσουμε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φλεβικό μας πρόβλημα, ο γιατρός μας θα πρέπει να έχει πολύ καλές γνώσεις  και μεγάλη εμπειρία στις παθήσεις των φλεβών των κάτω άκρων. Γιατί και η πιο μικρή ευρυαγγεία στα πόδια μας είναι φλεβολογικό και όχι δερματολογικό πρόβλημα!» καταλήγει ο κ Βαλσάμης  www.valsamisveins.gr, Τηλ. επ: 210 3624777  .-
*** Αυτά είναι τα πρώιμα στάδια της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Η σκλήρυνση κατά πλάκας προσβάλλει σχεδόν έναν στους 1.000 Έλληνες και…
εκδηλώνεται συχνότερα σε ανθρώπους ηλικίας 20 έως 40 ετών.
Τα συμπτώματα της σκλήρυνσης έχουν την ιδιαιτερότητα ότι εμφανίζονται και εξελίσσονται εντός ωρών ή πολύ λίγων ημερών και εξαφανίζονται από μόνα τους επίσης εντός μικρού χρονικού διαστήματος.
Ο πάσχων πρέπει να απευθυνθεί σε γιατρό αν εμφανιστούν απότομα ένα ή περισσότερα νευρολογικά συμπτώματα και διατηρηθούν σταθερά ή με τάση επιδείνωσης επί τουλάχιστον 24 ώρες.
Τα συμπτώματα αυτά είναι:
-Θολή όραση στο ένα μάτι
-Μούδιασμα σε κάποιο άκρο, στον κορμό ή στο πρόσωπο
-Περίεργη αίσθηση σε διάφορα σημεία του σώματος (π.χ. αίσθηση σφιξίματος στον κορμό ή στα άκρα, «βελονιάσματα», «καψίματα» κ.λπ.)
-Ζάλη
-Αστάθεια στην όρθια θέση ή κατά τη βάδιση
-Αίσθημα βάρους στα πόδια
-Διαταραχές από την ουροδόχο κύστη
-Κόπωση
Ακόμη και αν αυτά τα συμπτώματα υποχωρήσουν και επανεμφανιστούν κάποια στιγμή αργότερα (ακόμα και μήνες ή και χρόνια αργότερα), υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να οφείλονται στη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια την ιατρική κοινότητα, καθώς αποτελεί μυστήριο ο λόγος για τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ανθρώπου στρέφεται εναντίον του νευρικού συστήματος και αρχίζει να καταστρέφει το προστατευτικό περίβλημα ορισμένων νεύρων.
Παράγοντες κινδύνου
Αν και δεν έχουν αναγνωριστεί παράγοντες κινδύνου, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι απαιτείται η συνύπαρξη γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων για να αναπτυχθεί.
Γενετικοί παράγοντες δεν είναι απαραίτητα η κληρονομικότητα, αλλά η προδιάθεση για την εκδήλωση κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος.
Άλλοι παράγοντες κινδύνου είναι η έλλειψη βιταμίνης D και η ακολούθηση ορισμένων κακών συνηθειών, όπως η υπερβολική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αλάτι και το κάπνισμα.
***  Αυτό είναι το μπαχαρικό που κάνει θαύματα: Καίει τρεις φορές περισσότερο το λίπος
Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τότε σίγουρα ακολουθείτε κάποια δίαιτα και ασκείστε όσο πιο τακτικά μπορείτε. Αλλά, υπάρχει ένα μυστικό κρυμμένο στο ντουλάπι της κουζίνας σας, το οποίο θα σας βοηθήσει περισσότερο από ό,τι φαντάζεστε.
Αυτό το μπαχαρικό για πιο εύκολο αδυνάτισμα είναι το κύμινο! Έρευνα από το πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν, έδειξε ότι το κύμινο όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει το άτομο να κάψει μέχρι και 3 φορές περισσότερο λίπος, αλλά μειώνει με φυσικό τρόπο το επίπεδο κακής χοληστερόλης στο αίμα .  Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 88 υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών που ήταν σε διαδικασία για αδυνάτισμα, τις οποίες χώρισαν σε 2 ομάδες. Και οι δύο ομάδες ακολούθησαν ισορροπημένη διατροφή και μείωσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά κατά 500. Αλλά τα μέλη της 2ης ομάδας, εκτός από αυτό, είχαν οδηγία να καταναλώνουν 3γρ κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά (η 1η ομάδα έτρωγε το γιαούρτι σκέτο).   Διαπίστωσαν ότι μετά από 3 μήνες προσπάθειας για αδυνάτισμα, οι γυναίκες που κατανάλωναν και κύμινο έχασαν 3 φορές περισσότερο ποσοστό λίπους.
Επίσης, υπήρχαν και άλλα οφέλη. Τα μέλη της 2ης ομάδας μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες στην 1η ομάδα μόλις 5 μονάδες. Το ίδιο συνέβη και με την “κακή” χοληστερόλη (LDL), η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της 2ης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδας στα μέλη της 1ης ομάδας.
Πηγή: www.iatropedia.gr

***  Ποτέ νερό μετά από καυτερό φαγητό! Δείτε γιατί

Η πρώτη, σχεδόν αυτόματη κίνηση που κάνει κάποιος όταν φάει κάτι καυτερό, είναι να πιει νερό.
Ωστόσο, σύμφωνα με το onmed.gr. είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε, αφού κάτι τέτοιο λειτουργεί προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
Σε βίντεο που ανήρτησαν ειδικοί από την Αμερικανική Χημική Εταιρεία (ACS) στο YouTube,) εξηγούν ότι η ένωση των μορίων του νερού με την ουσία που είναι υπεύθυνη για την καυτερή γεύση ορισμένων τροφίμων όπως οι πιπεριές τσίλι, είναι σαν να ρίχνει κανείς νερό στο λάδι που έχει αρπάξει φωτιά: θα προκληθεί «έκρηξη» που θα εντείνει τη φωτιά αντί να την σβήσει.
Η ουσία αυτή είναι η καψαϊκίνη, μία άχρωμη και άοσμη ουσία, που υπάρχει σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο εσωτερικό της πιπεριάς όπου είναι προσκολλημένοι οι σπόροι της.
Όταν η καψαϊκίνη έρθει σε επαφή με τον βλεννογόνο του στόματος προκαλεί έντονο αίσθημα καύσου επειδή ενώνεται με τους υποδοχείς του πόνου στην γλώσσα.
Οι υποδοχείς αυτοί λέγονται TRPV1 και ρόλος τους είναι να ανιχνεύουν τις καυτές ουσίες, όπως το βραστό νερό, καθώς και τις όξινες τροφές που μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στους ιστούς του στόματος.
Όταν η καψαϊκίνη ενωθεί μαζί τους, οι υποδοχείς στέλνουν ένα μήνυμα στον εγκέφαλο για να τον ενημερώσουν ότι έχει καταναλωθεί κάτι επιβλαβές και εκείνος ενεργοποιεί μηχανισμούς όπως το αίσθημα της δίψας για να αναγκαστούμε να πιούμε κάτι ώστε να αποβληθεί η επιζήμια ουσία από τον οργανισμό.
Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα μίας τροφής σε καψαϊκίνη, τόσο περισσότερη ενώνεται με τους υποδοχείς TRPV1 και τόσο εντονότερο είναι το παραγόμενο αίσθημα καύσου.
Ο βαθμός της θερμότητας που νιώθουμε από την κατανάλωση φαγητού μετριέται με την επονομαζόμενη κλίμακα Scoville.
Η «πιπεριά φάντασμα» (ghost pepper), λ.χ., η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο που προέρχεται από την βορειοανατολική Ινδία, είναι 400 φορές πιο καυτερή από το ταμπάσκο και έχει βαθμολογία 1.000 μονάδες της κλίμακας Scoville.
Η καψαϊκίνη που αυτή η πιπεριά περιέχει ενώνεται με τους υποδοχείς TRPV1 σε όλο το στόμα και έτσι νιώθει κανείς πως έχει πιάσει φωτιά.
Το πρόβλημα είναι ότι η καψαϊκίνη είναι μία λιπόφιλη ουσία, οπότε πρακτικά είναι αδιάλυτη στο νερό αλλά αρκετά διαλυτή στα λίπη.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν νιώθετε ότι καίγεστε και αντί για νερό, πιείτε γάλα ή φάτε γιαούρτι θα ανακουφισθείτε - και όσο περισσότερα λιπαρά περιέχει, τόσο το καλύτερο.
Τα γαλακτοκομικά περιέχουν επίσης την πρωτεΐνη καζεΐνη, η οποία προσελκύει τα μόρια της καψαϊκίνης, προσθέτουν οι ειδικοί της ACS. Έτσι, τα απομακρύνουν από τους υποδοχείς του πόνου και τα διαλύουν, ανακουφίζοντας περαιτέρω τον πόνο.
Μία άλλη πολύ καλή επιλογή είναι ένα παγωτό, προσθέτουν.
Τα καλά νέα, πάντως, είναι ότι ο οργανισμός μπορεί να συνηθίσει την καψαϊκίνη, διότι με την συστηματική κατανάλωση απευαισθητοποιούνται οι υποδοχείς του πόνου και έτσι μειώνεται ολοένα περισσότερο το αίσθημα καύσου.

*** Λαχανιάζω εύκολα χωρίς να κουράζομαι: Τι μού συμβαίνει;
Σας συμβαίνει συχνά να λαχανιάζετε χωρίς να καταβάλλετε προσπάθεια;Όταν επιτελείτε δραστηριότες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου, ο οργανισμός αυξάνει τον μεταβολισμό του. Η κυκλοφορία δραστηριοποιείται, η αναπνοή επιταχύνεται και η αρτηριακή πίεση αυξάνει. Το λαχάνιασμα μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει οποιαδήποτε διαταραχή στις φυσιολογικές αυτές προσαρμογές του οργανισμού στην αυξημένη καταβολή προσπάθειας.
Μπορεί, επίσης, να προκληθεί από παράγοντες που αποφράσσουν τη δίοδο του αέρα, αλλοιώνουν την επιφάνεια των κυψελίδων ή αλλοιώνουν τη φυσιολογική λειτουργία των εγκεφαλικών κέντρων της αναπνοής.
Χαρακτηριστικά νοσήματα με τους τέτοιους παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς είναι:
-Η νοσογόνος παχυσαρκία
-Η καρδιακή ανεπάρκεια
-Η πνευμονική εμβολή
-Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
-Η αναιμία
-Τα εγκεφαλικά νοσήματα
 Το άγχος επίσης διαταράσσει τις φυσιολογικές προσαρμογές του οργανισμού στην κόπωση και μπορεί να είναι η αιτία του εύκολου λαχανιάσματος.
Ο γιατρός θα εξετάσει αντικειμενικά σημεία (ακρόαση πνεύμονα, μέτρηση αναπνοών, μέτρηση πίεσης, εκτίμηση καρδιακής λειτουργίας) και στοιχεία από το ιατρικό ιστορικό (συνύπαρξη βήχα, αιμόπτυσης, δύσπνοιας, πυρετού) προκειμένου να κάνει τη διάγνωση.
***   Πότε ένας στομαχόπονος του παιδιού πρέπει να θεωρηθεί σοβαρός;
Ο πόνος στην κοιλιά είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα στα παιδιά…
Χρόνιος, συχνός ή με εξάρσεις και υποτροπές, ο πόνος στην κοιλιά χρειάζεται παιδιατρική εκτίμηση, γιατί μπορεί να υποδηλώνει σημαντικό οργανικό νόσημα.
Συχνά βέβαια στις περιπτώσεις αυτές δεν ανευρίσκεται οργανικό αίτιο και ο υποτροπιάζων πόνος στην κοιλιά χαρακτηρίζεται ιδιοπαθής ή αποτέλεσμα στρες, περνάει δε με τον καιρό.
Το παιδί είναι πιο πιθανό να έχει ιδιοπαθή υποτροπιάζοντα πόνο στην κοιλιά όταν:
1. Εστιάζει τον πόνο γενικά στο κέντρο της κοιλιάς και στον ομφαλό.
2. Δεν έχει δυνατό πόνο, ο πόνος δεν περιορίζει την δραστηριότητά του και συνήθως απλώς αναφέρεται χωρίς να απαιτεί παυσίπονο.
3. Ο πόνος στην κοιλιά δεν το ξυπνάει τη νύχτα.
4. Ο πόνος στην κοιλιά δεν σχετίζεται με τα γεύματα.
5. Τα επεισόδια πόνου δεν είναι συχνά και δεν φαίνονται να χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου.
6. Ο πόνος δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως εμετούς και διάρροιες, στασιμότητα ή απώλεια βάρους
Το παιδί είναι πιο πιθανό να έχει υποτροπιάζοντα πόνο στην κοιλιά λειτουργικό από στρες όταν:
1. Ο πόνος έχει συσχέτιση με στρεσογόνες καταστάσεις, όπως κατά τις μέρες του σχολείου ή να περνάει σε σαββατοκύριακα ή διακοπές, γέννηση αδερφού, διαζύγιο, παιδική παραμέληση ή κακοποίηση.
2. Ο πόνος στην κοιλιά ή πονοκέφαλος αναφέρεται συχνά σαν σύμπτωμα μέσα στην οικογένεια από άλλα μέλη της.

*** Πώς θα αυξήσετε την καλή σας χοληστερόλη
Όταν ο γιατρός σας λέει πως πρέπει να «ρίξετε» τη χοληστερόλη σας, αναφέρεται ουσιαστικά στην ολική και την LDL («κακή») χοληστερόλη. Το αντίθετο ισχύει για την HDL ή αλλιώς «καλή» χοληστερόλη, τα επίπεδα της οποίας θέλουμε να «ανεβάσουμε»…
Πρόκειται για μια λιποπρωτεΐνη, που είναι υπεύθυνη για τη συλλογή χοληστερόλης από τα κύτταρα και τους ιστούς και την επιστροφή της στο ήπαρ προκειμένου να αποβληθεί μέσω της χολής. Με αυτό τον τρόπο, αποτρέπεται η εναπόθεση χοληστερόλης στα τοιχώματα των αρτηριών. Επιπλέον, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η «καλή» χοληστερόλη ασκεί αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, προσφέροντας έτσι περαιτέρω προστασία των αγγείων ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκλήρωσης.
Τα αυξημένα επίπεδα «καλής» χοληστερόλης φαίνεται ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική δράση κι έχουν συσχετισθεί από πολλές μελέτες με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Ειδικότερα, οι επιθυμητές τιμές «καλής» χοληστερόλης έχουν οριστεί από διεθνείς οργανισμούς στα 60 mg/dL και άνω, ενώ οι τιμές που χαρακτηρίζονται ως χαμηλές και σχετίζονται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο είναι τα 40 mg/dL και 50 mg/dL για άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.
Οι διατροφικές συνήθειες, καθώς και ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα «καλής» χοληστερόλης.
Παρακάτω θα βρείτε 5 βήματα που μπορούν να συμβάλλουν στην αύξησή της:
Διακόψτε το κάπνισμα: Η αποχή από το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τα επιπεδα «καλής» χοληστερόλης κατά 10%.
Μειώστε το σωματικό σας βάρος: Το υπερβάλλον σωματικό βάρος σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα «καλής» χοληστερόλης. Εάν λοιπόν έχετε «περιττά» κιλά, επιδιώξτε απώλεια.
Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα: Η συστηματική φυσική δραστηριότητα, και ειδικότερα η αερόβια άσκηση, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων «καλής» χοληστερόλης κατά 5%.
Προσπαθήστε λοιπόν να είστε σωματικά δραστήριοι για 30 λεπτά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα. Το γρήγορο περπάτημα είναι μια καλή εναλλακτική, ενώ μπορείτε να μοιράσετε τα 30 λεπτά σε τρία 10λεπτα μέσα στη μέρα, εάν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος.
Επιλέξτε «καλά» λιπαρά: Μειώστε την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και προτιμήστε πηγές μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί και τα λιπαρά ψάρια.
Καταναλώστε αλκοόλ «με μέτρο»: Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, και κυρίως κόκκινου κρασιού, έχει συσχετισθεί με υψηλότερα επίπεδα «καλής» χοληστερόλης. Εάν λοιπόν καταναλώνετε αλκοόλ, περιορίστε το στη 1 μερίδα ανά ημέρα εάν είστε γυναίκα και στις 1-2 μερίδες ανά ημέρα εάν είστε άνδρας.

***  Ιός της γρίπης: Πώς θα τον εξουδετερώσετε από το σπίτι
Αν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης, είναι… απαραίτητο να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην μολυνθούν και οι υπόλοιποι.
Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Centers for Disease Control and Prevention) σύμφωνα με το onmed, συστήνει την απολύμανση όλων των σκληρών επιφανειών.
Τα χλωριούχα προϊόντα για απολύμανση του σπιτιού όμως, περιέχουν ισχυρούς χημικούς παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα και μετά από μακροχρόνια χρήση διαταραχή της ορμονικής παραγωγής.
Τι πρέπει να κάνετε
Η απάντηση των ειδικών, όπως αναφέρει το onmed, είναι πως το χλωριούχο διάλυμα εξουδετερώνει αποτελεσματικά τον ιό της γρίπης και άλλους ισχυρούς ιούς και μικρόβια, οπότε με την προσεκτική εφαρμογή του επιτυγχάνετε την αποστείρωση του σπιτιού σας. Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να προσέχετε για να μειώσετε τις πιθανότητες ερεθισμού του αναπνευστικού, των ματιών σας και του δέρματος;
Η αραίωση: Αν το απολυμαντικό σας είναι σε συμπυκνωμένη μορφή, αραιώστε το με νερό πριν τη χρήση. Σκεφτείτε πως για την απολύμανση του πατώματος και των επιφανειών αρκεί ένα καπάκι χλωριούχου σκευάσματος για έναν κουβά νερό.
Μην αναμιγνύετε ποτέ καθαριστικά προϊόντα. Οι χημικοί παράγοντες που περιέχουν τα καθαριστικά μπορεί να γίνουν επικίνδυνα τοξικοί (στην επαφή ή την εισπνοή) αν αναμιχθούν μεταξύ τους.
Όταν απολυμαίνετε τις επιφάνειες του σπιτιού για να αποτρέψετε τη μετάδοση ιών και μικροβίων από το ένα μέλος της οικογένειας στο άλλο, μην ξεχνάτε τους διακόπτες φωτισμού, το τηλεχειριστήριο, το τηλέφωνο και τα πόμολα στις πόρτες.

***  Αυτό είναι το βότανο που ενισχύει τη μνήμη έως και 75%!
Η χρήση του έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της μνήμης από την αρχαιότητα – Πολλά τα οφέλη του στην υγεία Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραπονούνται τα τελευταία χρόνια ότι πάσχουν από κενά μνήμης, αδυναμία συγκέντρωσης και μείωση των νοητικών τους επιδόσεων.
Υπάρχει ένα βότανο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως ως αρωματική ουσία σε καλλυντικά και σε φάρμακα κυρίως για τη γρίπη και τον πονοκέφαλο, πρόσφατες επιστημονικές μελέτες ωστόσο, αποκάλυψαν μία ακόμα καταπληκτική νέα χρήση για το αιθέριο έλαιο που παράγει: ενισχύει τις νοητικές ικανότητες και βελτιώνει τη μνήμη κατά 75%. Πρόκειται για το δενδρολίβανο, η χρήση του οποίου έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της μνήμης από την αρχαιότητα.
Μελέτη των Mark Moss και Lorraine Oliver στο Πανεπιστήμιο Northumbria στο Newcastle εντόπισε μια ένωση στο δεντρολίβανο την 1,8 κινεόλη που σχετίζεται με τις γνωστικές επιδόσεις και τη συγκέντρωση. Περαιτέρω μελέτες από τον Mark Moss και την ομάδα του έχουν διαπιστώσει βελτιώσεις μνήμης μέχρι το εκπληκτικό ποσοστό 75% από την διάχυση των αιθέριων ελαίων δεντρολίβανου. ‘Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι πτητικές ενώσεις (π.χ. τερπένια) μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του ρινικού βλεννογόνου ή των πνευμόνων.
Τερπένια είναι τα μικρά οργανικά μόρια τα οποία μπορούν εύκολα να διασχίσουν το φράγμα αίματος-εγκεφάλου και συνεπώς μπορεί να έχουν άμεσες επιδράσεις στον εγκέφαλο δρώντας σε θέσεις υποδοχέα ή ενζυμικά συστήματα.
Εκτός από τη βελτίωση της μνήμης σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα εξής:
-Βοηθά στον πονοκέφαλο και την ημικρανία.
-Ανεβάζει τη διάθεση.
-Είναι αποχρεμπτικό και βοηθάει στο βήχα, το άσθμα, τις βρογχίτιδες και τη γρίπη.

***  Σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με τα αυτιά σας
Η απώλεια της ακοής είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη πλην θεραπεύσιμη πάθηση μεταξύ των ηλικιωμένων μετά την αρθρίτιδα και την υπέρταση.
Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, σύμφωνα με το onmed, οι ερευνητές έχουν καταγράψει σημαντική αύξηση προβλημάτων ακοής σε νεαρούς ενήλικες και παιδιά.
Όπως επισημαίνουν μάλιστα, η έκθεση στο θόρυβο έχει αντικαταστήσει τη γήρανση ως νούμερο ένα αιτία απώλειας ακοής σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.
Η απώλεια ακοής υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του ατόμου, καθώς το αποκλείει από κοινωνικές δραστηριότητες, του αφαιρεί κίνητρα κλπ.
Αν παρατηρήσετε ένα από τα παρακάτω συμπτώματα, όπως αναφέρει το onmed, είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την ακοή σας και είναι καλό να απευθυνθείτε σε ωτορινολαρυγγολόγο.
Δυσκολεύεστε όταν μιλάτε στο τηλέφωνο
Η απώλεια ακοής μπορεί να καταστήσει δύσκολη την τηλεφωνική επικοινωνία, ιδιαίτερα στο κινητό και σε μια θορυβώδη περιοχή. Κάντε ένα τεστ ακοής και λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να κερδίσετε ξανά την ακοή σας. Έρευνα έχει δείξει ότι τα άτομα με απώλεια ακοής υποφέρουν από αμηχανία, απομόνωση και κατάθλιψη.
Ζητάτε επανάληψη
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προειδοποιητικά σημάδια για την απώλεια ακοής, είναι να ζητάτε συχνά από τους ανθρώπους να επαναλάβουν τι είπαν. Μπορεί να ακούγονται στα αυτιά σας σαν να μουρμουρίζουν ή σας είναι δύσκολο να ακούσετε τις φωνές των γυναικών ή των παιδιών.
Δεν μπορείτε να ακούσετε σε θορυβώδη μέρη
Δυσκολεύεστε να ακούσετε σε χώρους με πολύ θόρυβο, όπως σε αεροπλάνα ή αυτοκίνητα, σε μία φιλική συγκέντρωση ή σε ένα εστιατόριο, όπου πολλοί άνθρωποι μιλούν ταυτόχρονα. Η αδυναμία συμμετοχής σε μία συζήτηση λόγω της απώλειας ακοής, επηρεάζει αρνητικά τον ψυχισμό του ατόμου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ακόμη ότι η απώλεια ακοής συνδέεται με τη γνωστική εξασθένηση.
Δεν αντιλαμβάνεστε την ένταση
Αν αυξάνετε την ένταση του ήχου σε σημείο που οι άλλοι παραπονιούνται για το πόσο δυνατά είναι, υπάρχει ακόμη ένα προειδοποιητικό σημάδι για την υγεία των αυτιών σας.
Κουδούνισμα στα αυτιά
Οι εμβοές ή το κουδούνισμα στα αυτιά σας, ιδιαίτερα μετά από έκθεση σε πολύ δυνατούς ήχους, μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι της απώλειας της ακοής. Εάν ο ήχος δεν φεύγει από τα αυτιά σας, ίσως θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ ακοής. Μελέτη του 2013 στη Βραζιλία με συμμετοχή 500 ηλικιωμένων με απώλεια ακοής, διαπίστωσε ότι το 43% απ’ αυτούς παρουσίασαν επίσης εμβοές. Εάν το παιδί σας παραπονιέται για κουδούνισμα στα αυτιά, ή για πόνο και δυσκολία ακοής, θα πρέπει επίσης να κάνει ένα τεστ ακοής.

***  «Μεταλλαγμένη» κότα γεννά φαρμακευτικά αβγά
Μια ράτσα κότας που έχει τροποποιηθεί γενετικά ώστε να παράγει στα αβγά της ένα φάρμακο για σπάνιο κληρονομικό νόσημα έλαβε έγκριση από την αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων).
Είναι το τρίτο γενετικά τροποποιημένο ζώο που εγκρίνεται στις ΗΠΑ για την παραγωγή των λεγόμενων «ζωικών φαρμάκων», έπειτα από μια «μεταλλαγμένη κατσίκα που παράγει στο γάλα της έναν αντιθρομβωτικό παράγοντα (αντιθρομβίνη) και ένα διαγονιδιακό κουνέλι που δίνει ένα φάρμακο κατά του κληρονομικού αγγειοοιδήματος.
Η πρακτική της χρήσης φαρμακευτικών ουσιών σε γενετικά τροποποιημένα ζώα ονομάζεται ανεπίσημα «pharming» (συνδυασμός των λέξεων farming, εκτροφή, και pharmaceutical, φαρμακευτικό) ενώ τα ίδια τα φάρμακα που παράγονται με αυτήν τη μέθοδο αποκαλούνται farmaceutical.
Η γενετικά τροποποιημένη κότα φέρει ένα ξένο γονίδιο για την παραγωγή ενός ηπατικού ενζύμου που μεταβολίζει τα λιπαρά οξέα της διατροφής. Το ένζυμο που απομονώνεται από τα αβγά, με την ονομασία Kanuma (άλφα σεμπελιπάση άλφα), προορίζεται για την αντιμετώπιση της «λυσοσωμικής ανεπάρκειας λιπάσης», ενός κληρονομικού νοσήματος, δυνητικά θανατηφόρου, που προκαλεί συσσώρευση λίπους στο συκώτι, τον σπλήνα και τα αγγεία.
Μέχρι σήμερα, το μόνο που μπορούσε να γίνει γι' αυτούς τους ασθενείς ήταν διατροφικές παρεμβάσεις και χορήγηση φαρμάκων για τη χοληστερόλη, τα οποία όμως δεν αντιμετωπίζουν πλήρως το πρόβλημα.
Η διαγονιδιακή κότα και τα αβγά της δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, και η FDA έκρινε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να περάσει το ξένο γονίδιο σε τρόφιμα, δεδομένου ότι οι κότες εκτρέφονται σε κλειστές εγκαταστάσεις.
Ακόμα, η FDA έλαβε υπόψη της το κατά πόσο το ξένο γονίδιο επηρεάζει την υγεία των ίδιων των κοτόπουλων.
Μέχρι σήμερα, μόνο ένα τρόφιμο από γενετικά τροποποιημένο ζώο -ο σολομός της AquaBounty που μεγαλώνει περισσότερο και ταχύτερα- έχει λάβει έγκριση στις ΗΠΑ.
Στην Ευρώπη δεν έχει εγκριθεί κανένα τέτοιο τρόφιμο.

***  Οι τροφές με τις περισσότερες πρωτεΐνες για γρήγορο μεταβολισμό
Η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών είναι απαραίτητη για να καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά και για να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα του σώματός σας.
Οι ειδικοί συνιστούν κατανάλωση 56 γραμμαρίων πρωτεϊνών την ημέρα για τους άνδρες και 46 γραμμαρίων πρωτεϊνών την ημέρα για τις γυναίκες. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 4-5 μπουτάκια κοτόπουλο, δύο μπιφτέκια ή μια μεγάλη μπριζόλα.
Καταναλώνοντας αρκετή ποσότητα πρωτεϊνών σε καθημερινή βάση θα καταφέρετε, μέσω της ανάπτυξης της μυϊκής σας μάζας, να διατηρήσετε το μεταβολικό σας ρυθμό στα επιθυμητά επίπεδα.
Οι ειδικοί που συνεργάστηκαν στο πλαίσιο της συγγραφής του επιτυχημένου βιβλίου Zero Belly Cookbook αποκαλύπτουν ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για να τονώσετε το μεταβολισμό σας, βάσει της περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες.
16. Σκόνη σιταρόχορτου – 2 γραμμάρια/ 1,25 κουταλιές της σούπας
15. Γκρέιπφρουτ – 2 γραμμάρια/ φρούτο
14. Αλεσμένος λιναρόσπορος – 2 γραμμάρια/ 2 κουταλιές της σούπας
13. Σκόνη κακάο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης) – 2 γραμμάρια/ 2 κουταλιές της σούπας
12. Ρεβυθοκεφτέδες – 2,5 γραμμάρια/ κεφτέ
11. Φρούτο του πάθους – 2,5 γραμμάρια/ μισό φλιτζάνι
10. Αβοκάντο – 4 γραμμάρια/ φρούτο
9. Ρόδι – 5 γραμμάρια/ φρούτο
8. Βρώμη – 6 γραμμάρια/ φλιτζάνι
7. Αβγό – 5 γραμμάρια/ αβγό
6. Χούμους – 6 γραμμάρια/ μισό φλιτζάνι
5. Φιστίκια Αιγίνης – 6,5 γραμμάρια/ ένα τέταρτο του φλιτζανιού
4. Μαύρο ρύζι – 10 γραμμάρια/ ένα τέταρτο του φλιτζανιού (πριν μαγειρευτεί)
3. Ιππόγλωσσος – 22 γραμμάρια/ μερίδα 90 γραμμαρίων
2. Στήθος γαλοπούλας – 26 γραμμάρια/ μερίδα 90 γραμμαρίων
1. Χοιρινό φιλέτο – 28 γραμμάρια/ μερίδα 90 γραμμαρίων
onmed

*** Γιατί αξίζει να τρώτε καθημερινά χουρμάδες
dimopoulos
- Οι χουρμάδες περιέχουν χαλκό, κάλιο, μαγγάνιο, βιταμίνη Β-6, μαγνήσιο και φυτικές ίνες Οι χουρμάδες μπορούν να βοηθήσουν όσους πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσκοιλιότητα ή πολλά άλλα πεπτικά προβλήματα λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν. Η συχνή κατανάλωση φυτικών ινών έχε αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, οπότε η καθημερινή κατανάλωση χουρμάδων μπορεί να βοηθήσει. Επειδή περιέχουν πολύ μαγνήσιο που έχει αντιφλεγμονώδη δράση, οι χουρμάδες μπορούν να ανακουφίσουν τους πόνους και να μειώσουν το πρήξιμο. Οι ερευνητές στο UST εξέτασαν 69 γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, εκείνες που έτρωγαν χουρμάδες κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων εγκυμοσύνης, είχαν πιο ήπιο τοκετό. Οι χουρμάδες βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους μετά από μια εγκυμοσύνη. Το μαγνήσιο στους χουρμάδες έχει ακόμα μία λειτουργία, καθώς συμβάλλει στην μείωση της υπέρτασης. Επίσης, και το κάλιο που περιέχουν βοηθά την λειτουργία της καρδιάς και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Τα άτομα που έχουν λαχτάρα για γλυκά, μπορούν αντί για γλυκά να τρώνε χουρμάδες, που είναι πολύ πιο υγιεινοί. Τα άτομα με προβλήματα σακχάρου ή διαβήτη, είναι καλό να αποφεύγουν τους χουρμάδες, διότι αν και φρούτα, αποτελούν συμπυκνωμένη μορφή ζάχαρης. Τα άτομα αυτά ή ακόμα και τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο (τα σάκχαρα τρέφουν τα καρκινικά κύτταρα), θα πρέπει να αναζητήσουν στα λαχανικά τις φυτικές ίνες, ενώ για την κάλυψη των αναγκών τους σε μαγνήσιο, η λήψη ενός συμπληρώματος μαγνησίου είναι επιβεβλημένη.
Μάριος Δημόπουλος Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  Δυσκοιλιότητα...
duskoiliotita
-  Κάποιες τροφές δημιουργούν δυσκοιλιότητα. Δείτε το Βίντεο για να μπορέσετε να λύσετε αυτό το θέμα  Βίντεο  : Χρόνια Δυσκοιλιότητα , https://youtu.be/yawih3KiQwc  .-

***  Καρκίνος: Νέα τεχνική ανίχνευσης του πριν γίνει μεταστατικός
cancer
-  Ερευνητές του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ανέπτυξαν μια νέα απεικονιστική τεχνική με βάσει τα υπάρχοντα μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας για να εντοπίζουν τους όγκους που αναπτύσσουν νέα αιμοφόρα αγγεία, κάτι που ελπίζουν να τους επιτρέψει να ανακόψουν την πορεία των επιθετικών καρκίνων εν τη γενέσει τους. Ως γνωστόν οι καρκίνοι γίνονται επιθετικοί και απειλητικοί για τη ζωή των ασθενών όταν οι όγκοι δώσουν μεταστάσεις και σε άλλα σημεία του σώματος. Ο πρωτοπαθής καρκίνος του μαστού, για παράδειγμα, είναι σχετικά εύκολο να αντιμετωπιστεί σε πρώιμο στάδιο επειδή μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά και στη συνέχεια να ακολουθήσει χημειοθεραπεία. Αλλά αν δώσει μεταστάσεις, συνήθως στα οστά, το ήπαρ ή τους πνεύμονες, είναι απειλητικός για τη ζωής των ασθενών. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορούν να ανακόψουν την πορεία της μετάστασης, και να μειώσουν τα ποσοστά θνησιμότητας, αν δράσουν εγκαίρως. Όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική μέθοδος διαφοροποίησης στα πρώιμα στάδια, μεταξύ των όγκων που είναι σταθεροί και αυτό που πιθανόν να γίνουν μεταστατικοί. Οι βρετανοί ειδικοί σκέφτηκαν ότι αν σκανάρουν περισσότερες περιοχές των όγκων με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο, τότε ίσως αποκτήσουν διαγνωστικό προβάδισμα. Η έλλειψη οξυγόνου (υποξία) είναι πρώιμο σημάδι καρκίνου που πρόκειται να αρχίσει να γίνεται επιθετικός. Και αυτό γιατί όταν τα καρκινικά κύτταρα δεν έχουν πια οξυγόνο μετακινούνται προς άλλα σημεία του σώματος, σχηματίζοντας έτσι νέους όγκους. Η υποξία επίσης προάγει την ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων, παρέχοντας έτσι στα καρκινικά κύτταρα την οδό για να μετακινηθούν αλλού. Η δοκιμή της νέας απεικονιστικής μεθόδου σε 50 καρκινοπαθείς έδειξε ότι ήταν ασφαλής και μπορούσε να εντοπίσει τους όγκους χωρίς οξυγόνο. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ίδια μελέτη στο Μαντσεστερ σε άτομα με καρκίνο του πνεύμονα και του πρωκτού, ώστε να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα της νέας διαγνωστικής μεθόδου. Τελικός στόχος των ερευνητών παραμένει η στοχευμένη ακτινοθεραπεία των επικίνδυνων, υποξικών περιοχών των καρκινικών όγκων, για να ανακοπεί η μετάσταση τους. Και αυτό μπορεί να γίνει εφικτό αφού η νέα μαγνητική τομογραφία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ασθενείς εισπνέουν καθαρό οξυγόνο, καταγράφει τις αλλαγές που προκαλούν οι συγκεντρώσεις του διαλυόμενου οξυγόνου στο πλάσμα αίματος και τα ιστολογικά υγρά. Ορισμένοι ιστοί απορροφούν το πλεονάζον οξυγόνο πιο γρήγορα από άλλους. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η εικόνα των υποξικών περιοχών των όγκων άλλαζε λιγότερο έντονα απ’ ότι οι καλύτερα οξυγονωμένες περιοχές. " Έχουμε ισχυρά προκλινικά στοιχεία ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη νέα αυτή μαγνητική τομογραφία για να εντοπίσουμε, ποσοτικοποιήσουμε και χαρτογραφήσουμε της υποξία στους όγκους" εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Σάιμον Ρομπινσον.  πηγή: www.ladyslife.gr  .-

*** Ελληνικά καινοτόμα τρόφιμα δίνουν τη λύση σε έλλειψη βιταμινών
ellinika
~ Βραβείο αναρτημένης ανακοίνωσης κατέκτησε η ελληνική μελέτη «Ανάπτυξη και μελέτη ελληνικού τύπου ψωμιού και ζυμαρικών για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας βιταμίνης D» του Εργαστηρίου Βιοχημείας του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Διατροφικών Παραγόντων που διεξήχθη στη Σεούλ της Νότιας Κορέας (22-25 Νοεμβρίου).
Συγκεκριμένα, διεθνής ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Ανάργυρο Μουλά παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που στόχο είχε την ανάπτυξη τροφίμων εμπλουτισμένων με βιταμίνη D για να αντιμετωπιστεί η ανεπάρκεια της βιταμίνης D που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας.
Η διεπιστημονική ομάδα υπό τον ίδιο, ανέπτυξε και μελέτησε τρόφιμα της Μεσογειακής Διατροφής και ειδικότερα ψωμί ελληνικού τύπου (σύμμικτο) και παραδοσιακά ζυμαρικά (λαζάνια) εμπλουτισμένα με βιταμίνη D. Για την ανάπτυξη και μελέτη των τροφίμων αυτών χρησιμοποιήθηκαν ειδικές τεχνικές που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο του ΤΕΙ Θεσσαλίας και απεδείχθη ότι το εμπλουτισμένο ψωμί είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας βιταμίνης D.
Πηγή: www.lady’slife.gr .-

*** Ο ελληνικός καφές σας προφυλάσσει από διαβήτη και καρκίνο
kafes
~  Η τακτική κατανάλωση καφέ (ιδίως ελληνικού) μειώνει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο για διαβήτη και καρκίνο. Μια νέα μελέτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών έδειξε ότι η συχνή κατανάλωση καφέ είναι ευεργετική για τον οργανισμό. Αφού μελέτησαν τις συνήθειες κατανάλωσης καφέ περισσοτέρων από 1.300 ατόμων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί που καταναλώνουν συχνά καφέ έχουν 54 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από διαβήτη και φλεγμονώδεις καταστάσεις. Δημοσιευθείσα στο European Journal of Clinical Nutrition, η 10 ετών διαρκείας μελέτη επαινεί τη συνήθη κατανάλωση καφέ (περισσότερα από 1,5 φλιτζάνια την ημέρα). Η μελέτη ξεκίνησε το 2001 και το 2002, όταν 1.300 άνδρες και γυναίκες ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών ρωτήθηκαν σχετικά με τη διατροφή τους και την κατανάλωση καφέ. Αυτοί που έπιναν λιγότερο από 1,5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα θεωρήθηκαν ως περιστασιακοί καταναλωτές καφέ. Αυτή η μελέτη περιελάμβανε 816 συμμετέχοντες. Υπήρχαν 385 συχνοί καταναλωτές και συνολικά 239 που απείχαν από τον καφέ εντελώς. Διεξήχθησαν σε όλους τους συμμετέχοντες εξετάσεις αίματος που μετρούσαν τους πρωτεϊνικούς δείκτες φλεγμονής και τα αντιοξειδωτικά επίπεδα. Το 2012, το 13 τοις εκατό των ανδρών και το 12 τοις εκατό των γυναικών στη μελέτη ανέπτυξαν διαβήτη. Συνολικά, 191 άτομα ανέπτυξαν τα μεταβολικά συμπτώματα του διαβήτη. Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τις συνήθειες κατανάλωσης καφέ, βρήκαν ότι η συνήθεις πότες είχαν 54 % λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σύγκριση με τα άτομα που δεν κατανάλωναν καφέ. Οι ερευνητές πήγαν ένα βήμα παραπέρα και απέκλεισαν άλλες μεταβλητές, όπως η γενετική ιστορία της οικογένειας, η υψηλή αρτηριακή πίεση και το κάπνισμα. Όταν το έκαναν, πήραν τα ίδια αποτελέσματα. Τα άτομα που κατανάλωναν συχνά καφέ είχαν 54 % λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με όσους απείχαν από τον καφέ πάνω από μια δεκαετία. Η μελέτη ήταν κάτι περισσότερο από μια γενική συσχέτιση. Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τον αμυλοειδή δείκτη φλεγμονής στις εξετάσεις αίματος των συμμετεχόντων, διαπίστωσαν ότι η αυξημένη κατανάλωση καφέ μείωσε τα επίπεδα του αμυλοειδούς στον ορό. Ο καφές χαμήλωσε τη φλεγμονή στο σώμα τους, μειώνοντας τα μεταβολικές σήματα που σχετίζονται με τον διαβήτη. Ο επικεφαλής της μελέτης Δημοσθένης Παναγιωτάκος σχολίασε τα εξής: «Το οξειδωτικό στρες έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνει την δυσλειτουργία των παγκρεατικών β-κυττάρων και η πρόσληψη αντιοξειδωτικών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη, έτσι τα αντιοξειδωτικά συστατικά του καφέ μπορεί να είναι ευεργετικά, αλλά χρειάζεται ακόμα περισσότερη έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση». Μια νέα μετα-ανάλυση, που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Clinical Nutrition, έχει δείξει ότι μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και μειωμένου κινδύνου καρκίνου του προστάτη. Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καφέ είναι σημαντικές, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Το πώς παρασκευάζεται ο καφές μπορεί να είναι πιο σημαντικό για τον καθορισμό του κινδύνου διαβήτη. Ο καφές που είναι γεμάτος ζάχαρη μπορεί να μετατρέψει κάτι που είναι καλό για το σώμα σε κάτι που ενθαρρύνει τον διαβήτη, την αύξηση του σωματικού βάρους, και την οξέωση. Διάφοροι καφέδες που πωλούνται σε γνωστές αλυσίδες καφετεριών περιέχουν έως και 400 % της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ζάχαρης. Τα άτομα που πάσχουν από αϋπνία, νευρικότητα, υπερένταση και άγχος και γενικά όσοι είναι ευαίσθητοι στην καφεΐνη, θα πρέπει να αποφεύγουν τον καφέ.
Μάριος Δημόπουλος Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  Η βιταμίνη Ε βοηθά στις αναπνευστικές και ρινικές αλλεργίες
vitaminie
~ Δύο μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη από τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε στις ρινικές και αναπνευστικές αλλεργίες. Ο γιατρός Andrew Fogarty του πανεπιστημίου του Nottingham στην Αγγλία ανέλυσε τα διατροφικά δεδομένα και τα επίπεδα αίματος ανοσοσφαιρίνης Ε (IgE) 25 ασθενών. Η IgE είναι ένα αντίσωμα που παράγεται σε υπερβολικές ποσότητες από ανθρώπους με άσθμα, ρινίτιδα και πυρετό εκ χόρτου (ένα είδος αλλεργικής καταρροής). Ο Fogarty ανέφερε στο ιατρικό περιοδικό Lancet ότι η υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης Ε συνδέθηκε με χαμηλότερα επίπεδα IgE. Το εύρημα είναι σύμφωνο με μελέτες σε ζώα που δείχνουν ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να μειώσει τα επίπεδα IgE και κατά συνέπεια να μειώσει τα συμπτώματα μερικών αλλεργιών. Μια από αυτές τις μελέτες που χρησιμοποίησε εργαστηριακά ποντίκια, βρήκε ότι η χορήγηση βιταμίνης Ε μείωσε τα επίπεδα της IgE στο αίμα καθώς και τις κυτοκίνες. Βασισμένοι σε όλες αυτές τις μελέτες, πιθανόν να σκεφτείτε ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα και να αυξήσει τον κίνδυνο για μολύνσεις. Το αντίθετο είναι αληθινό. Η βιταμίνη Ε παίζει ρόλο στο να ρυθμίζει φυσιολογικές ανοσολογικές ανταποκρίσεις. Η Simin Nikbin Meydani του πανεπιστημίου Tufts έδωσε σε 78 υγιείς ηλικιωμένους διάφορες ποσότητες βιταμίνης Ε ή placebo (εικονικό φάρμακο) για 8 μήνες. Βρήκε ότι οι άνθρωποι που λάμβαναν 200 IU βιταμίνης Ε καθημερινά βελτίωσαν την ανοσοποιητική ανταπόκριση, που μετρήθηκε με μια ιική ή βακτηριακή πρόκληση στο δέρμα, σε ποσοστό 65%. Τα επίπεδα της προσταγλανδίνης Ε2 μειώθηκαν, κάτι που δείχνει ότι τα υψηλά επίπεδα αυτού του φλεγμονώδους συστατικού αντιτίθενται στη φυσιολογική ανοσολογική ανταπόκριση στη μόλυνση. Αν και η μελέτη δεν ήταν σχεδιασμένη να μετρήσει αν η βιταμίνη Ε μείωσε τον αριθμό των μολύνσεων, η Meydani βρήκε ότι οι ασθενείς που λάμβαναν βιταμίνη Ε ανέφεραν ότι είχαν 30% λιγότερα κρυολογήματα από ό, τι η ομάδα placebo. Μάριος Δημόπουλος Διατροφολόγος Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  ΠΟΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ
dimopoulos
~ Χρόνια φλεγμονή: Η ρίζα όλων σχεδόν των ασθενειών Η χρόνια φλεγμονή προκαλεί καταστροφικές επιδράσεις, ιδιαίτερα καθώς γερνάμε. Πολλοί άνθρωποι του σύγχρονου δυτικού κόσμου υποφέρουν από χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις. Ο κοινός δράστης σε αυτούς τους ασθενείς είναι η συστημική φλεγμονή. Η γήρανση συντελεί σε αύξηση των φλεγμονωδών κυτοκινών, οι οποίες συμβάλλουν σε πολλές εκφυλιστικές ασθένειες. Αν και η χρόνια φλεγμονή εκδηλώνεται συχνά συμπτωματικά ως αρθρίτιδα, αναμειγνύεται επίσης σε ασθένειες τόσο διαφορετικές όπως στην αθηροσκλήρωση, στη δυσλειτουργία της καρδιακής βαλβίδας, στη νόσο του Αλτσχάιμερ, ακόμα και στον καρκίνο. Τα φλεγμονώδη συστατικά Δυο ειδικοί τύποι λιπών, καθώς και οι ελεύθερες ρίζες, προετοιμάζουν το σώμα μας για φλεγμονή. Εδώ είναι μια σύντομη περιγραφή τους. - Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα παρέχουν τους θεμελιώδεις λίθους για μια ποικιλία ισχυρών φλεγμονωδών συστατικών. Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα βρίσκονται συχνά ως λινολεϊκό οξύ, κυρίως σε φυτικά λίπη, όπως το καλαμποκέλαιο, το ηλιέλαιο, το φιστικέλαιο, το βαμβακέλαιο και το σογιέλαιο, καθώς και σε επεξεργασμένες και συσκευασμένες τροφές που περιέχουν αυτά τα λίπη. Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα διεγείρουν την παραγωγή από το σώμα πολλών άλλων φλεγμονωδών συστατικών, όπως η προσταγλανδίνη Ε2. - Τα trans λιπαρά οξέα είναι κρυμμένα σε προϊόντα που περιέχουν «μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια», όπως σάλτσες για σαλάτες, μπάρες πρωινού, μη γαλακτοκομικές κρέμες, μαργαρίνες και πολλά προϊόντα αρτοποιίας, όπως κέικ και μπισκότα. Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι κακά αφ’ εαυτών, αλλά η υδρογονοποίηση τα κάνει πολύ χειρότερα. Τα trans λιπαρά οξέα κάνουν μεγάλο μέρος της ζημιάς τους παρεμβαίνοντας με τον χειρισμό του σώματος στα αντιφλεγμονώδη λίπη, και συγκεκριμένα τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. - Οι ελεύθερες ρίζες είναι βλαβερά μόρια που βλάπτουν τα κύτταρα του σώματος, αυξάνουν τον κίνδυνο για πολλές ασθένειες και επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Διεγείρουν και παρατείνουν επίσης τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Τα αντιφλεγμονώδη συστατικά Τρεις ειδικοί τύποι λιπών, καθώς και τα αντιοξειδωτικά συστατικά, βοηθούν στον έλεγχο της φλεγμονής. Εδώ είναι μια σύντομη περιγραφή τους. - Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παρέχουν τους θεμελιώδεις λίθους μιας ποικιλίας ισχυρών αντιφλεγμονωδών συστατικών. Μια μορφή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι το άλφα λινολενικό οξύ που βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και στον λιναρόσπορο. Τα πιο ισχυρά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα το EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια, όπως στον σολομό, στη ρέγκα, στη σαρδέλα και στο γαύρο. Τα ωμέγα-3 ενθαρρύνουν το σώμα να παράγει συστατικά που καταστέλλουν τη φλεγμονή. Θυμίζουν στο σώμα να σβήσουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις, όταν αυτές δεν χρειάζονται πλέον. - Το GLA (γάμμα λινολενικό οξύ) τεχνικά είναι ένα ωμέγα-6 λιπαρό οξύ, αλλά συμπεριφετααι περισσότεροσανενα αντιφεγμονωδες ωμέγα-3. Ενισχύει την επίδραση των ωμέγα-3 να καταστέλλουν τις φλεγμονές. - Τα ωμέγα-9 λιπαρά οξέα δρουν μαζί με τα ωμέγα-3 ως αντιφλεγμονώδη συστατικά. Βρίσκονται στο ελαιόλαδο, στο αβοκάντο και στα φιστίκια μακαντέμια. - Αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε και C είναι ιδιαίτεροι τύποι συστατικών που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και καταστέλλουν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Μάριος
Δημόπουλος Διατροφολόγος Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Απόσπασμα από το βιβλίο του Μάριου Δημόπουλου «Νικήστε τις φλεγμονές» (εκδ. Κάδμος, 2015)

*** Θα πάθετε σοκ! Τι μπορεί να πάθει ένα παιδί από την χρήση ναρκωτικών στην εγκυμοσύνη (BINTEO)
videosok
~  Τα ποσοστά χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην Μ. Βρετανία, σπάνε δυστυχώς κάθε ρεκόρ.
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μια νεαρή μητέρα, την Clorissa Jones, να αφηγείται κλαίγοντας τα όσα έκανε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της και να μας εξηγεί τις επιπτώσεις που είχαν στο κοριτσάκι της.  Δείτε το βίντεο:  Shocking video shows baby born addicted to drugs (VIDEO) , https://youtu.be/haZpR0VpqUo  .-

***  Σύνδρομο Down: Τι είναι;
syndown
~   Το σύνδρομο Down περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους. Από ορισμένους δεν θεωρείται ασθένεια, δεδομένου ότι τα άτομα με σύνδρομο Down δεν υποφέρουν από αυτό. Η επίπτωση του συνδρόμου διεθνώς είναι 1:700 ως 1:800. Στην Ελλάδα κάποιες μελέτες προσδιορίζουν την αναλογία γεννήσεων παιδιών με σύνδρομο Down σε 1 στις 770 γεννήσεις.
Παράγοντας που επηρεάζει κρίσιμα την αναλογία αυτή αποτελεί η ηλικία της μητέρας, καθ' ότι στην ηλικία των 20 ετών η συχνότητα κυμαίνεται περίπου στο 1:2000 για να ανέλθει μετά τα 40 σε 1:100 ή λιγότερο. Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα γέννησης παιδιού με σύνδρομο Down αποτελούν η γέννηση προηγούμενου πάσχοντος παιδιού από τους ίδιους γονείς και η περίπτωση ένας γονέας να είναι φορέας του Μεταθετικού συνδρόμου Down. Δείτε το βίντεο.
Video  :DEAR FUTURE MOM | March 21 - World Down Syndrome Day | #DearFutureMom  , https://youtu.be/Ju-q4OnBtNU  .-

***  Φλεβική ανεπάρκεια (ΒΙΝΤΕΟ)
nefrikh aneparkeia
Video  :  ZOI KAI YGEIA XRONIA FLEVIKH ANEPARKEIA   , https://youtu.be/zMDexX1zghs  .-

***  Σπαστικότητα: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται
spastikotita
Video :   ZOI KAI YGEIA Spastikothta  , https://youtu.be/uZ7YmsCKmhM  .-

***  Υπογονιμότητα (ΒΙΝΤΕΟ)
ypogonimotita
~Video  :   ZOI KAI YGEIA Ypogonhmothta ,  https://youtu.be/kIAFKqizu1c  .-

***  Η σημασία των Βιταμινών (ΒΙΝΤΕΟ)
vitamins
~ Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την ροή της ζωής μας. Διαφορετική είναι η ποσότητα των βιταμινών που χρειάζεται ο καθένας μας.
Δείτε το Βίντεο : ZOI KAI YGEIA Vitamines ,   https://youtu.be/WsTB47hlq3Y  .-

*** Τέλος η χοληστερίνη
xoli
~  Καθώς τα χρόνια περνάνε η χοληστερίνη αυξάνεται.
Αμερικανική έρευνα εξέτασε ανθρώπους με καλή φυσική κατάσταση και διαπίστωσε ότι η χοληστερίνη τους δεν αυξάνεται.
Οι αγύμναστοι που δεν έχουν καλή καρδιοαναπνευστική ικανότητα κινδινεύουν όλο και περισσότερο σε μικρή ηλικία.
Η κλινική Cooper τους Τέξας εξέτασε 11,418 άνδρες από το 1970 μέχρι το 2006.
Οι γυμνασμένοι άνδρες δεν κινδινεύουν από την χολιστερίνη σε μικρή ηλικία.
Έχουν φυσιολογικές τιμές χοληστερίνης σε όλη τους τη ζωή.

*** Tι ωφελεί την καρδιά περισσότερο;
heart
~  Τα οφέλη της άσκησης για την καλή καρδιαγγειακή υγεία και ειδικά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, επιβεβαιώνει νέα μελέτη.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts παρακολούθησαν για τους σκοπούς της μελέτης επί δέκα έτη 4.207 άνδρες και γυναίκες με μέση ηλικία τα 73 χρόνια. Παράλληλα, συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με τις συνήθεις δραστηριότητες των συμμετεχόντων. Από αυτές φάνηκε ότι τα άτομα που ήταν περισσότερο δραστήρια είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο για μελλοντική καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια. Συγκεκριμένα, τα άτομα που περπατούσαν με γρηγορότερο ρυθμό διέτρεχαν 50% χαμηλότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και συνολική καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με αυτούς που περπατούσαν πιο αργά. Τα άτομα που περπατούσαν κατά μέσο όρο επτά τετράγωνα την ημέρα είχαν 36% , 54% και 47% χαμηλότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και συνολική καρδιαγγειακή νόσο, αντίστοιχα, σε σύγκριση με αυτούς που περπατούσαν πέντε τετράγωνα την εβδομάδα. Τέλος, όσοι ασχολούνταν με δραστηριότητες όπως το κούρεμα γκαζόν, η κηπουρική, η κολύμβηση, η πεζοπορία κ.α είχαν επίσης χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες, η μέτρια σωματική δραστηριότητα όπως το περπάτημα συνδέεται με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου, ενώ τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την ευεργετική δράση των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και της άσκησης στην καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αγγείων  . πηγή: www.ladyslife.gr

***   Το "mini" δημιουργεί κυτταρίτιδα
mini
~  Δεν ήξερες ότι τα σουτιέν με μπανέλες μπορεί να σου δημιουργήσουν προβλήματα στο στομάχι; Κι όμως, μάθε ότι πολλές φορές τα ρούχα που επιλέγεις να φορέσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία σου. Σουτιέν με μπανέλες :Αυτού του είδους τα σουτιέν υπάρχει πιθανότητα να σου προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, πόνους στο στήθος, το στομάχι και την πλάτη. Πολύ λογικό αν το καλοσκεφτείς, καθώς οι μπανέλες βρίσκονται σε ένα τόσο ευαίσθητο σημείο που σε πιέζουν και σε ενοχλούν παντού, από το διάφραγμα μέχρι τη ροή του αίματος από και προς το στήθος σου. Tip: Βρες το σωστό σουτιέν. Για να το καταλάβεις, δες απλά αν χωράει το δάχτυλό σου ίσα ίσα κάτω από την μπρατέλα, όταν το κουμπώνεις στη μεσαία θέση. Πρώτον οι Γόβες στιλέτο Οι αγαπημένες σου ψηλοτάκουνες γόβες Manolo Blahnik είναι πολύ πιθανόν να σου προκαλέσουν από πέσιμο, στραμπούλιγμα στον αστράγαλο και στραβοπάτημα μέχρι πόνους στη μέση και αρθρίτιδα. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να παρουσιάσεις δυσμορφίες των άκρων και των αστραγάλων, αλλά και οσφυαλγία επειδή καταπονούν τους μυς χαμηλά στην πλάτη. Ειδικά οι γόβες στιλέτο μπορεί να προκαλέσουν κότσι επειδή πιέζουν το μεγάλο σου δάχτυλο! Tip: Μην φοράς τακούνια τις ώρες της δουλειάς. Στενοχωρήθηκες; Μάθε ότι υπάρχουν και καλά νέα. Τα τακούνια έως 4 εκ. σταθεροποιούν το πόδι και δεν δημιουργούν προβλήματα. Μίνι φούστα ή φόρεμα το χειμώνα. Οι ειδικοί στο Πανεπιστήμιο Γκότινγκεν στη Γερμανία ανακάλυψαν ότι το μίνι μπορεί να δημιουργήσει κυτταρίτιδα, ιδίως το χειμώνα, όταν φοριέται χωρίς καλσόν, αφήνοντας τα πόδια σου εκτεθειμένα. Το σώμα λοιπόν αντιδρά στο κρύο δημιουργώντας μια προστατευτική στοιβάδα λίπους. Επιπλέον, η κακή κυκλοφορία του αίματος, που συνήθως ευθύνεται για τη δημιουργία κυτταρίτιδας, μπορεί να επιδεινωθεί από το κρύο.  πηγή: www.ladyslife.gr .-

***  Υποσιτισμός και Κλιματική Αλλαγή
planitis
~  Η κλιματική αλλαγή σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα αλλάξει το κλίμα της Γης. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρξουν επιπτώσεις στην θερμοκρασία του πλανήτη, θα μειωθεί η διαθεσιμότητα του νερού, δεν θα υπάρχουν πλέον γεωργικές εκτάσεις για να καλλιεργηθούν, θα μειωθούν οι βροχοπτώσεις, θα αυξηθεί κατά 4 βαθμούς κελσίου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και την άνοδο της θάλασσας προς την στεριά. Γενικότερα, θα πληγούν οι φτωχοί και οι φτωχές περιοχές, θα υπάρξει αύξηση των τροφίμων και προβλήματα στην παραγωγή των τροφίμων. Στο Παρίσι, γίνεται η παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα και αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για αυτό το θέμα.

***  Ιώσεις: Πώς αντιμετωπίζονται;
kryologima
~   Συνηθισμένο για το Φθινόπωρο είναι το να κρυολογήσει ο κάθε ένας από εμάς. Οι απότομη αλλαγή του καιρού, μια απροσεξία δική μας και ήρθε το κρυολόγημα.  Πώς όμως θα μπορούσαμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και να μειώσουμε αρκετά τις πιθανότητες κάποιας ίωσης; Βασικά προληπτικά μέτρα για να αποφύγετε τις ιώσεις είναι η αποφυγή συνωστισμού, ο καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων, η αποφυγή επαφής μύτης ματιών και στόματος με άπλυτα χέρια, το συχνό πλύσιμο των χεριών τουλάχιστον επί είκοσι δευτερόλεπτα, η αποφυγή καπνίσματος καθώς και η μεσογειακή διατροφή. Τέλος, ο προληπτικός εμβολιασμός για γρίπη και πνευμονία σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται επιλεκτικά σε ομάδες υψηλού κινδύνου, μετά από σωστή ιατρική παθολογική εξέταση.   πηγή: www.ladyslife.gr  .-

***  Τι νιώθει κάποιος που έχει Alzheimer
alzheimer
~  Σε ένα βίντεο ολίγων λεπτών σκιαγραφείται η ψυχοσύνθεση κάποιου που έχει alzheimer.
Δείτε το Βίντεο , Unforgettable - A Walk with Alzheimers  , https://youtu.be/IRSMcT10oac .-

***  Παιδική παχυσαρκία (BINTEO)
pzxysarkia
~  Η podcaster Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.Sc., στα πλαίσια της ενότητας των podcast του medNutrition " Μεγαλώνοντας υγιή παιδιά" θα σας μιλήσει για δύο από τους σημαντικότερους συμμάχους της παιδικής παχυσαρκίας, την τηλεόραση και τους υπολογιστές. Μας εξηγεί λοιπόν τι κινδύνους μπορεί να κρύβουν, πώς μπορούν να επηρεάσουν το βάρος και τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και τι μπορείτε να κάνετε σαν γονιός για να τους «νικήσετε»!
Video  , Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της παιδικής παχυσαρκίας; https://youtu.be/DROv90C4_Kc .-

***   Άγχος - Κατάθλιψη - Ψυχολογικά προβλήματα
agxos
~  Ο βιοσυντονιστής ομοτοξικολόγος κος Στράτος Μελίτης μιλά σήμερα στην εκπομπή μας για το άγχος την κατάθλιψη τα ψυχολογικά προβλήματα την πρόληψη και την αντιμετωπισή τους με φυσικούς τρόπους  Video  : ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΓΧΟΣ - ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ   ,  https://youtu.be/nwbZuX0JLjc  .-
***  Κάπνισμα και επιπτώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)
kapnistis
~  Το πείραμα έγινε στο ιατρικό πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Παρατηρήστε την διαφορά στον πνεύμονα του μη καπνιστή και του καπνιστή. Το πείραμα απέδειξε τις επιπτώσεις του τσιγάρου στους πνεύμονες. 60 Τσιγάρα για 60 Μέρες έχουν αυτά τα αποτελέσματα.
Video  : Επιπτώσεις του καπνίσματος στους πνεύμονες ενός καπνιστή.  , https://youtu.be/hV72zvfWJ3w  .-

***    Αντιοξειδωτική σαλάτα
salllata
~ Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστό πλέον πως προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού. Γι’αυτό καλό είναι να τα εντάξουμε όλοι στην καθημερινή μας διατροφή. Μία σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, κατάλληλη για κάθε στιγμή της ημέρας είναι η ακόλουθη.
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
• 1½ φλιτζάνι σπόροι σκληρού σιταριού
• ¾ φλιτζάνι καρύδια, κομμένα σε κομματάκια
• 2 κοτσάνια σέλερι, κομμένα σε κομματάκια
• 1 μήλο, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε κομματάκια
• 1 φλιτζάνι σταφύλια, κομμένα στη μέση
• 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε κομματάκια
• ½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε τους σπόρους σιταριού και αρκετό νερό για να καλύψετε τους σπόρους σε ύψος περίπου 4 εκατοστών.
2. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά, ξεσκεπάστε το κατσαρολάκι και μαγειρέψτε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι σπόροι. Στραγγίστε και αφήστε τους να κρυώσουν.
3. Ψήστε τα καρύδια σε μέτριου μεγέθους τηγάνι χωρίς λάδι, για 3 λεπτά περίπου. Ανακατεύετε για να μην καούν.
4. Αναμίξτε σπόρους σιταριού, καρύδια, σέλερι, μήλο, σταφύλια, αποξηραμένα κεράσια, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε για γεύση.
Πηγή: www.ladyslife.gr

***  Για λαμπερό δέρμα βούτυρο κακάο!
buttter
~ Το βούτυρο κακάο μπορεί να το δει κανείς να αναγράφεται στα συστατικά διαφόρων λοσιόν, κρεμών και καλλυντικών και αυτό γιατί είναι πολύ γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Περιέχει μεγάλες ποσότητες Βιταμίνης Ε και θεωρείται πως διαθέτει αντιγηραντικές ιδιότητες. Είναι ιδανικό για ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες, καθώς έχει εντονή ενυδατική δράση.
Οι βασικές του ιδιότητες
• Απορροφάται εύκολα από το δέρμα.
• Διατηρεί το βέλτιστο PH και με αυτό τον τρόπο χαρίζει ένα μεταξένιο και γυαλιστερό δέρμα.
• Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε.
• Αποτελεί την νούμερο ένα θεραπεία για τις ραγάδες.
• Υψηλή ενυδατική δράση.
Πηγή: www.ladyslife.gr

***  Εύκολες λύσεις για περιττά κιλά
gi
~  Μετά τα 30 όλες οι γυναίκες ξεκινούν να παίρνουν κάποια κιλά. Αυτό μπορεί να μην συμβαίνει μόνο λόγω του φαγητού.
Ειδικοί, λένε ότι για να μην κιδνινεύσεις να πάρεις πολλά κιλά καθώς τα χρόνια σου περνάνε, θα πρέπει στην καθημερινότητα σου να βρίσκεσαι σε εγρήγορση.
Ακόμα θα πρέπει να συμπεριλάβεις την γυμναστική στη ζωή σου για να διατηρήσεις το σώμα σου ωραίο.
Να τρως αποτοξινωτικά φαγητά και όλα τα γεύματα να μην έχουν μέσα πρωτεϊνη.
Να πίνεις πάντα πράσινο τσάι διότι βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τον μεταβολισμό σου και να αποφεύγεις την γλουτένη.

***  Τα 7 πιο σημαντικά λάθη της δίαιτας
health
~  Ο μεγαλύτερος εχθρός της δίαιτας είναι πολλές φορές η κακή δίαιτα, η οποία συμπεριλαμβάνει διατροφικές συνήθειες που όχι μόνο δεν σας βοηθάνε να χάσετε κιλά αλλά σας επιβαρύνουν με ακόμη περισσότερα.
Διαβάστε παρακάτω τις 7 διατροφικές συνήθειες που θα πρέπει να αποβάλλετε από τη ζωή σας μια και καλή.
– Δεν προγραμματίζετε τα γεύματά σας. Θα πρέπει το πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό σνακ και βραδινό να έχουν συγκεκριμένες ώρες. Και θα πρέπει να μην παραλείπετε ποτέ κάποιο από αυτά.
– Τρώτε υγιεινά όλη τον μήνα και μόλις φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την δίαιτάς σας. Η σωστή διατροφή πρέπει να γίνει τρόπο ζωής και η πειθαρχία να είναι η λέξη που δεν θα βγάλετε ποτέ από την καθημερινότητά σας.
– Πίνετε ένα ποτηράκι κρασί για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε. Έχει 160 θερμίδες. Μπορείτε κάλλιστα να το αντικαταστήσετε με ένα φλιτζάνι τσάι.
-Δεν πίνετε αρκετό νερό. Ο οργανισμός πρέπει να είναι πάντα ενυδατωμένος. Μην ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.
– Τρώτε τεράστιες ποσότητες τις ημέρες που γυμνάζεστε πολύ στο γυμναστήριο. Είναι σαν να παίρνετε ξανά τις θερμίδες που μόλις κάψατε.
– Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και χαμηλές σε λιπαρά, που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν.
– Προσθέτετε αλάτι σε όλα τα φαγητά που τρώτε. Εκτός του ότι ανεβάζει την πίεση το αλάτι κάνει κατακράτηση “υγρών” με αποτέλεσμα να μη μειώνεται το βάρος σας.
– Τρώτε στο γραφείο παχυντικές τροφές. Μην ξεχνάτε να παίρνετε μαζί σας το τάπερ με το φαγητό σας και μην παρασύρεστε από συναδέλφους που τρώνε τα burger το ένα μετά το άλλο.
Πηγή: www.ladyslife.gr

*** Εμμηνόπαυση: Σε ποια ηλικία έρχεται, ποια είναι τα συμπτώματα
health3
~  Η έναρξη της εμμηνόπαυσης τοποθετείται χρονικά δώδεκα μήνες μετά την τελευταία έμμηνο ρύση και σηματοδοτεί το τέλος του κύκλου της περιόδου για τη γυναίκα.
Η εμμηνόπαυση μπορεί να έρθει λίγο μετά την ηλικία των 40 ή των 50. Στις ΗΠΑ, η μέση ηλικία της εμμηνόπαυσης είναι τα 51 έτη.
Η εμμηνόπαυση είναι μια απολύτως φυσιολογική βιολογική διαδικασία. Αν και συνεπάγεται το τέλος της αναπαραγωγικής ζωής της γυναίκας, η σεξουαλική ζωή μπορεί να παραμείνει υγιής για πολλά χρόνια μετά.
Η επιβάρυνση που συνοδεύει την έλευση της εμμηνόπαυσης οφείλεται κυρίως στα δυσάρεστα συμπτώματα που εκδηλώνει η πλειονότητα των γυναικών.
Τα βασικότερα που εκδηλώνονται την περίοδο πριν την εμμηνόπαυση (μήνες ή και χρόνια πριν σταματήσει η περίοδος) είναι:
– ακανόνιστη περίοδος
– κολπική ξηρότητα
– εξάψεις
– νυχτερινή εφίδρωση
– προβλήματα στον ύπνο
– εναλλαγές στη διάθεση
– αύξηση βάρους/επιβράδυνση μεταβολισμού
– αδύναμα μαλλιά, ξηρό δέρμα
– απώλεια όγκου από το μαστό
Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα αυτά, καλό είναι η γυναίκα να επισκεφθεί το γιατρό της ώστε να σχεδιάσουν ένα εξατομικευμένο πλάνο πρόληψης και αντιμετώπισης.
Εξάψεις: Ποιες θεραπείες βοηθούν και ποιες όχι
Τρεις στις τέσσερις γυναίκες που περνούν το στάδιο της εμμηνόπαυσης βιώνουν τις λεγόμενες εξάψεις, δηλαδή κρίσεις έντονης εφίδρωσης και ταχυπαλμίας.
Η ένταση των κρίσεων ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα. Συνήθεις τρόποι αντιμετώπισης είναι η ορμονοθεραπεία, η φαρμακευτική αγωγή και η λήψη συμπληρωμάτων, μέχρι σήμερα όμως δεν υπήρχαν επαρκή ερευνητικά δεδομένα για το πόσο αποτελεσματική είναι η κάθε θεραπευτική προσέγγιση.
Επιστήμονες από τον αμερικανικό οργανισμό NAMS, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας σε θέματα που αφορούν στην εμμηνόπαυση, ανέλυσαν σειρά μελετών ώστε να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα διαφόρων στρατηγικών αντιμετώπισης.
Δείτε ποιες είναι μερικές από τις δημοφιλέστερες θεραπείες και θεραπευτικές προσεγγίσεις και πόσο αποτελεσματική είναι καθεμιά από αυτές.
– Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία
Τα διαθέσιμα στοιχεία υπέδειξαν ότι η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση των εξάψεων από τις γυναίκες, δεν μειώνει όμως τον αριθμό των εξάψεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία περιλαμβάνει την εξάσκηση πρακτικών χαλάρωσης και υγιεινής του ύπνου αλλά και την υιοθέτηση μιας πιο θετικής στάσης απέναντι στις προκλήσεις της εμμηνόπαυσης.
– Χαμηλή θερμοκρασία δωματίου
Η χρήση κλιματιστικού ή ανεμιστήρα και η τοποθέτηση παγοκύστης κάτω από το μαξιλάρι μοιάζουν λογικές λύσεις για την αντιμετώπιση των εξάψεων, ωστόσο οι επιστήμονες δεν βρήκαν επαρκή τεκμήρια που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά τους.
– Διατροφή
Οι γιατροί συχνά συνιστούν στις γυναίκες που περνούν εμμηνόπαυση να αποφεύγουν το αλκοόλ και τα καυτερά φαγητά, ωστόσο δεν έχουν πραγματοποιηθεί κλινικές δοκιμές που να εξετάζουν την επίδραση συγκεκριμένων τροφών που παραδοσιακά θεωρούνται επιβαρυντικές για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.
– Γυμναστική και απώλεια βάρους
Η συστηματική αεροβική γυμναστική έχει συσχετιστεί με μείωση στον αριθμό των εξάψεων σε ορισμένες μελέτες, άλλες όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν βοηθούν στην αντιμετώπισή τους. Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί ότι η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να πυροδοτήσει μια κρίση σε ορισμένες γυναίκες. Αντιθέτως, η γιόγκα φαίνεται να παρέχει οφέλη στη μείωση των εξάψεων. Όσον αφορά το σωματικό βάρος, ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει ότι η απώλεια μερικών κιλών μπορεί να βοηθήσει ενώ άλλες όχι.
– Συνταγογραφούμενα φάρμακα
Συνταγογραφούμενες δραστικές, όπως η παροξετίνη (εκλεκτικός αναστολέας επαναπρόσληψης της σεροτονίνης – SSRI), παρέχουν οφέλη ενάντια στις εξάψεις, δεν είναι όμως εξίσου αποτελεσματικές με την ορμονοθεραπεία. Η ανακούφιση από τέτοια συνταγογραφούμενα φάρμακα θεωρείται ήπια έως και μέτρια. Άλλα είδη φαρμάκων που παρέχουν έστω και μέτρια οφέλη είναι οι αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης και της νορεπινεφρίνης (SNRIs), η γκαμπαπεντίνη, η πρεγκαμπαλίνη και η κλονιδίνη.
– Μη συνταγογραφούμενα συμπληρώματα
Συμπληρώματα και θεραπείες με βότανα δεν φαίνεται να παρέχουν οφέλη στην καταπολέμηση των εξάψεων, επομένως οι ειδικοί δεν τα συνιστούν ως πρότυπη θεραπεία για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.
– Βελονισμός
Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η πανάρχαια κινεζική πρακτική μπορεί να παράσχει ανακούφιση από τις εξάψεις, ωστόσο τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία που να υποστηρίζουν το βελονισμό ως πρότυπη θεραπεία για τις εξάψεις δεν είναι αρκετά ισχυρά.
Πηγή: www.ladyslife.gr

***    Έρωτας και ανασφάλεια
ispaniko
~ Από τις ανασφάλειες για την εξωτερική εμφάνιση έως την αγωνία μήπως κάποιος διακόψει αναπάντεχα την ερωτική στιγμή, δείτε μερικές από τις συχνότερες σεξουαλικές φοβίες, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πλατφόρμα ranker. «Σκέφτεται άλλον/η», «Φαίνομαι χοντρός/ή», «Θα μπει ξαφνικά στο δωμάτιο το παιδί», «Ο/Η σύντροφός μου δεν θα φτάσει σε οργασμό», «Θα χάσει τη στύση του», «Θα τον/την τρομάξω επειδή μου αρέσει το kinky σεξ», «Δεν είμαι αρκετά καλός/η», « Με βιντεοσκοπεί», «Μας κοιτά το κατοικίδιο».  πηγή: www.ladyslife.gr  .-

***  Βρετανική Ένωση Διαιτολογίας: Οι χειρότερες δίαιτες του 2015
health1
~   Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Βρετανική Ένωση Διαιτολογίας (BDA) δίνει στη δημοσιότητα τη λίστα με τις χειρότερες δίαιτες του έτους που φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του.
Σύμφωνα με την Ένωση, κάποιες από αυτές αποτελούν απλώς χάσιμο χρόνου και χρημάτων, ενώ άλλες είναι ξεκάθαρα επικίνδυνες για την υγεία.
Η διαιτολόγος Sian Porter, εκπρόσωπος της Ένωσης Διαιτολογίας, δηλώνει χαρακτηριστικά πως η διαδικασία απώλειας βάρους δεν είναι καθόλου συναρπαστική –όπως υπόσχονται ορισμένες μοντέρνες δίαιτες– και μπορεί να επιτευχθεί με ένα συνδυασμό ισορροπημένης διατροφής, σωστού ελέγχου των μερίδων και σωματικής άσκησης.
«Υπάρχουν στην αγορά τόσα blogs, τόσα βιβλία, τόσοι ‘ειδικοί’ και τόσα DVDs που προωθούνται από διάσημους, που πρέπει να σκεφτεί κανείς εάν κάποιος προσπαθεί απλώς να επωφεληθεί από το όνειρό του και το μόνο που θα χάσει τελικά είναι τα χρήματα που με τόσο κόπο έχει κερδίσει.»
Δείτε ποιες είναι οι πέντε χειρότερες δίαιτες για το 2015, σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Διαιτολογίας.
1. Δίαιτα χωρίς Ζάχαρη (Sugar Free Diet)
Λέγεται πως την ακολούθησαν οι ηθοποιοί Τομ Χανκς και Άλεκ Μπάλντουιν. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η δίαιτα αυτή αποκλείει κάθε είδος ζάχαρης και συχνά και όλους τους υδατάνθρακες από τη διατροφή. Η Ένωση επισημαίνει ότι ο περιορισμός της κατανάλωσης ζάχαρης και η μεγαλύτερη προσοχή από τους καταναλωτές όσον αφορά τις ετικέτες των τροφίμων είναι σίγουρα δύο θετικά στοιχεία της δίαιτας. Ωστόσο, ορισμένες παραλλαγές της επιβάλλουν τον αποκλεισμό όλων ανεξαιρέτως των σακχάρων, κάτι που στην πράξη είναι αδύνατο ή και ανθυγιεινό, αφού συνεπάγεται τον αποκλεισμό απαραίτητων διατροφικών ομάδων, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και οι ξηροί καρποί.
2. Η δίαιτα της λαχανίδας και της τσίχλας (All-Kale and Chewing Gum Diet)
Λέγεται πως την ακολούθησε ο Τζέικ Τζίλενχαλ προκειμένου να αδυνατίσει για ένα ρόλο. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει μόνο ότι λέει το όνομά της, δηλαδή σαλάτα από λαχανίδα (kale) και τσίχλες! Η Ένωση τονίζει ότι η δίαιτα αυτή είναι πολύ ακραία, καθώς απομονώνει κοινωνικά το άτομο, δεν είναι καθόλου ισορροπημένη, είναι δύσκολο να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και φυσικά δεν είναι καθόλου υγιεινή.
3. Η «αλεξίσφαιρη» δίαιτα (The Bulletproof Diet)
Λέγεται πως την ακολούθησαν ο τραγουδιστής Χάρι Στάιλς και η ηθοποιός Σέιλιν Γούντλεϊ. Η «αλεξίσφαιρη» δίαιτα περιλαμβάνει έναν «αλεξίσφαιρο» καφέ κάθε μέρα, δηλαδή καφέ με δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας λάδι με τριγλυκερίδια μέσης ανθρακικής αλυσίδας (MCT). Να σημειωθεί πως ένα φλιτζάνι «αλεξίσφαιρου» καφέ έχει περίπου 400 θερμίδες! Η «αλεξίσφαιρη» δίαιτα συνιστά επίσης τον περιορισμό του αλκοόλ και των επεξεργασμένων τροφίμων. Σύμφωνα με την Ένωση, δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική τεκμηρίωση για την εν λόγω δίαιτα και παράλληλα ο «αλεξίσφαιρος» καφές παρέχει μεγάλη ποσότητα θερμίδων χωρίς σημαντική ποσότητα άλλων θρεπτικών συστατικών.
4. Το υπερ-ελιξίριο (The Super Elixir)
Το υπερ-ελιξίριο είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που προωθεί η Ελ Μακφέρσον και υπόσχεται τη μεταβολή του pH των ιστών από όξινο σε αλκαλικό. Το συμπλήρωμα περιέχει περισσότερα από 45 συστατικά, όπως φρούτα και λαχανικά (σε σκόνη), γλυκαντικά, κινέζικα βότανα και ένζυμα. Η συνιστώμενη δόση είναι 10 γραμμάρια την ημέρα, κάτι που συνεπάγεται ότι το μηνιαίο κόστος ξεπερνά τα 100 ευρώ. Σύμφωνα με την Ένωση, το υπερ-ελιξίριο είναι εξαιρετικά ακριβό για τα οφέλη που λέγεται ότι προσφέρει, τονίζοντας παράλληλα πως τα ίδια οφέλη παρέχονται από μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.
5. Trim Secrets
Το Trim Secrets είναι ένα χάπι που υπόσχεται τόνωση του μεταβολισμού και παράλληλο περιορισμό της πείνας. Πρέπει να συνδυάζεται με τη δίαιτα πέντε σταδίων Trim Secrets ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή απώλεια βάρους. Η δίαιτα περιλαμβάνει κατανάλωση 1.500 θερμίδων την ημέρα, 1 χάπι Trim Secrets τρεις φορές την ημέρα πριν από κάθε γεύμα, 1,5 λίτρο νερό τη μέρα, τακτική σωματική άσκηση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του στρες. Η Ένωση τονίζει ότι η κατανάλωση 1.500 θερμίδων την ημέρα μπορεί ούτως ή άλλως να οδηγήσει σε απώλεια βάρους χωρίς να συνδυάζεται με το «ειδικό» χάπι.
Πηγή:www.ladyslife.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ   ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ  ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ  2015  Σ.Ν.Σ. - Α΄ Μέρος -
***  ΟΛΕΣ  ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  για  την ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ   μιά  ανακεφαλαίωση ενημέρωσης  :
1~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 14 Μαΐου 2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html  .-
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαΐου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-
4~**   
~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαΐου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015  ΒΛΑΣΗΣ  :http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-
 8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .-
 9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .-                                                                  

β΄ μέρος **  ΟΛΕΣ  ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  για  την ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ   μιά  ανακεφαλαίωση ενημέρωσης  :
1~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 14 Μαΐου 2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html  .-
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαΐου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-
4~**   
~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαΐου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015  ΒΛΑΣΗΣ  :http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-
 8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .-
 9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html
22.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-  

 23.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
 γ΄ μέρος   24.-ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html  .-
25 ~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .- 
    26.-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
27.-
ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
28.- 
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
29.- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
  30.-ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-           

δ΄ Μέρος   31~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-
32 .- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-
33.-~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-

34.- ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015                                                             http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-     
35.- ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-
!!! 36.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .-        
37.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/17-2015.html .-
38.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή 20  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/20-2015.html .- 
39.-   ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
 40.-  ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
41. ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-
42.-   ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-

43.- ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-
44.-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
                                                                                                                       
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4653 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 567 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.480   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
                                                                                                                                        
~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4450  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2689 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2695   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9830  βίντεο   .- 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: