Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Ιουλίου 2016 :
~

Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΌστις υπερηφανεύεται παραχωρείται υπό του Θεού να πέσει σε βλασφημία. Όποιος επαίρεται δια πρακτικές αρετάς, παραχωρείται να πέσει σε πορνεία. και όποιος επαίρεται δια την εαυτού σοφία, παραχωρείται να πέσει στις σκοτεινές παγίδες της αγνωσίας.

~ 17 Ιουλίου
Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης (1) († δ΄αι.). Μαρτύρων Βερονίκης και Σπεράτου. Οσίων ιεραποστόλων των Σλάβων Κυρίλλου, Μεθοδίου, Κλήμεντος, Σάβα, Αγγελαρίου, Γοράσδωνος και Ναούμ.
(1) Η Αγία Μαρίνα καταγόταν από την Πισσιδεία και ήταν κόρη του Αιδεσίου, ο οποίος ήταν ιερέας των ειδώλων. Η Μαρίνα όταν ήταν δώδεκα ετών έχασε την μητέρα της και την μεγάλωσε μια άλλη γυναίκα. Στη χριστιανική πίστη κατηχήθηκε από χριστιανούς συμπολίτες της. Έτσι όταν έγινε δεκαπέντε ετών ήταν πλέον έτοιμη να δεχθεί τον αγώνα του μαρτυρίου. Το γεγονός αυτό, μαθεύτηκε αμέσως και έτσι ο ηγεμόνας της περιοχής διέταξε να την συλλάβουν και να την φέρουν ενώπιόν του. Αμέσως θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Την ρώτησε ποία είναι και ποία είναι η πίστη της και αυτή του απάντησε ότι ονομάζεται Μαρίνα και είναι χριστιανή και ότι είναι γέννημα θρέμμα της Πισιδίας. Τότε ο ηγεμόνας προσπάθησε να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της. Η αγία όμως δεν δέχτηκε. Για το λόγο αυτό ο τύραννος πρόσταξε και την υπέβαλαν σε βασανιστήρια φρικτά και αφού τις κατέσκισαν τις σάρκες, την έριξαν στην φυλακή. Μέσα στην φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής: ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα, προσπάθησε να κάνει την αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και την ράχη τον ταπείνωσε. Στη συνέχεια ο ηγεμόνας διέταξε και την έφεραν πάλι μπροστά του. Παρά τις πιέσεις του, η αγία παρέμεινε ακλόνητη. Έτσι υποβλήθηκε σε νέα βασανιστήρια μέχρι που αποκεφαλίστηκε λαμβάνοντας τον στέφανο του μαρτυρίου. ~
Στις 17/07/2016 εορτάζουν:
Αγία Μαρίνα, Μνήμη της Δ' Οικουμενικής Συνόδου
~  Ἦχος πλ. α’. Τόν συνάναρχον Λόγον.
~  Μνηστευθεῖσα τῷ Λόγῳ Μαρίνα ἔνδοξε, τῶν ἐπιγείων τὴν σχέσιν πᾶσαν κατέλιπες, καὶ ἐνήθλησας λαμπρῶς ὡς καλλιπάρθενος· τὸν γὰρ ἀόρατον ἐχθρὸν κατεπάτησας στερρῶς ὀφθέντα σοὶ Ἀθληφόρε. Καὶ νῦν πηγάζεις τῷ κόσμῳ τῶν ἰαμάτων τὰ δωρήματα.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Μαρίνης της Μεγαλομάρτυρος - 17 ΙΟΥΛΙΟΥ :   https://youtu.be/UvVktW4fYRY   .-


Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του

Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος

Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
 
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
 
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
 
Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
 
Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν

Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν
 
Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ

Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ
 
Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος
 

*** Ιστορικές στιγμές με την επαναλειτουργία της Αγια-Σωτήρας του Μοριά στη Χριστιανούπολη
 \
 
Ιστορικές στιγμές έζησε προχθές το απόγευμα η Χριστιανούπολη με την επαναλειτουργία του Βυζαντινού Καθεδρικού Ιερού Ναού της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Αρχιεπισκοπής Χριστιανουπόλεως!
Συγκίνηση και δέος τα συναισθήματα εκατοντάδων πιστών που συμμετείχαν στην ευχαριστήρια δέηση που τελέστηκε στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως της Σωτήρος, μετά τις εργασίες αποκατάστασης και στερέωσης που εκτελέστηκαν, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ αγαλλίαση επικρατούσε στις ψυχές όλων για την απόδοση στο κοινό του μεγαλοπρεπούς αυτού βυζαντινού μνημείου, που αποτελεί σύμβολο και ορόσημο για την Ορθοδοξία!
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας, η ανέγερση του οποίου συνδέεται με την ίδρυση από τον αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄ Κομνηνό της Αρχιεπισκοπής Χριστιανουπόλεως στα τέλη του 11ου αιώνα. Ήταν εσωτερικά διακοσμημένο με εξαιρετικής ποιότητας μαρμάρινα αρχιτεκτονικά γλυπτά, ορθομαρμαρώσεις, ψηφιδωτά και τοιχογραφίες, στοιχεία που μαρτυρούν την οικονομική ευρωστία των κτητόρων και καθιστούν δελεαστική την άμεση σύνδεσή του με την ίδια την αυτοκρατορική οικογένεια.
Στα δυτικά της εκκλησίας εφάπτεται δαιδαλώδες κτήριο με σύνθετη οικοδομική ιστορία, που ταυτίζεται από τους περισσότερους ερευνητές με Επισκοπείο.
Ο ναός είχε καταρρεύσει μετά το σεισμό που έπληξε την Τριφυλία το 1886 και αναστηλώθηκε σε μεγάλο βαθμό τη δεκαετία του 1950 από τον Ευστάθιο Στίκα. Στον κυρίως ναό και στο Επισκοπείο έγιναν εκτεταμένες στερεωτικές εργασίες με τοπικές ανακτήσεις λιθοδομών, εκτέλεση αρμολογημάτων και εφαρμογή ενεμάτων. Δόθηκε η έμφαση στη διατήρηση των αυθεντικών αρμολογημάτων του ναού, στα οποία διακρίνονται τρεις τουλάχιστον διαφορετικές φάσεις. Στον τεράστιο τρούλο που ανέκτησε ο Στίκας κατασκευάστηκαν μεταλλικά κελύφη, τα οποία, σε συνδυασμό με μία σειρά ελκυστήρων και αγκυρίων τιτανίου, παρέλαβαν το βάρος του ημισφαιρικού θόλου, αποφορτίζοντας την υποκείμενη αρχική τοιχοποιία.
Το δάπεδο επιστρώθηκε με μαρμάρινες πλάκες, ενώ στη θέση τους παρέμειναν τα ελάχιστα δείγματα από την αρχική πλακόστρωση. Το ιερό βήμα καλύφθηκε με πήλινα πλακίδια.
Κατά το πρώτο στάδιο του έργου εκτελέστηκαν, τόσο στο Επισκοπείο όσο και στον κυρίως ναό, εκτεταμένες διερευνητικές εργασίες, κατά τις οποίες αποκαλύφθηκαν πολύτιμα στοιχεία για την πληρέστερη κατανόηση της οικοδομικής ιστορίας του ναού, ενώ στο χώρο του νάρθηκα εντοπίστηκαν δεκάδες αλλεπάλληλες ταφές του 13ου και 14ου αιώνα.
Οι διαδικασίες για τη μελέτη του έργου ξεκίνησαν το 1998, το 2003 εγκρίθηκε η προμελέτη, το 2004 η οριστική μελέτη, το 2007 η μελέτη εφαρμογής και το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2010. Οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου 2007-2013 από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με προϋπολογισμό 2.897.000 ευρώ.
Ένα πολύ σημαντικό έργο στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερης αξίας και σημασίας, το οποίο αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώ τονώνει το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών.
Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα που είχε καταρτίσει το υπουργείο Πολιτισμού, η απόδοση του μνημείου στο κοινό έγινε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, δια της προϊσταμένης Ευαγγελίας Μηλίτση-Κεχαγιά. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη και το δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, και η παρουσίαση των αναστηλωτικών εργασιών από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Θεμιστοκλή Βλαχούλη.
Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στον κυρίως ναό και το Επισκοπείο από την κα Μηλίτση και τον κ. Βλαχούλη. Εκτός από τον κ. Σαμαρά, παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Περικλής Μαντάς και Ελένη Αλειφέρη, οι επικεφαλής της μείζονος και της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθης Ανδρινόπουλος και Νώντας Βουδούρης, ο επικεφαλής της Πελοποννησιακής Δημοκρατικής Συνεργασίας, Παναγιώτης Αλευράς, η περιφερειακή σύμβουλος Ντίνα Βουδούρη, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας, Νατάσσα Κυριακοπούλου, η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, οι πρώην δήμαρχοι Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, Φιλιατρών, Άλκης Ξύγκας και Κυπαρισσίας, Ηλίας Τσίγγανος, ο πολιτευτής της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης, η περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια με τη ΝΔ στη Μεσσηνία Αντωνία Μπούζα κ.α.
Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. 

*** ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: Το ΝΑΤΟ έκοψε τα πόδια του Ερντογάν!
 
ΣΤΗΜΕΝΟ από ΕΡΝΤΟΓΑΝ για εκκαθαρίσεις σε Στρατό και Δικαιοσύνη !!! Για εκκαθάριση όλων των αντιπάλων του .....
Όπως σας είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο μου ” ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ….. Η ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ ΝΤΡΙΠΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ….” η Αμερική και ειδικά το ΝΑΤΟ ΔΕΝ πρόκειται να καταπιεί έτσι εύκολα την προδοσία του Ερντογάν μετα την επαναπροσέγγιση του στους Ρώσους. Πολύ περισσότερο για λόγους πίστης και αφοσίωσης στη συμμαχία, αλλά και παραδειγματισμού στην προδοσία, ήταν αναμενόμενο αλλά και επιτακτικό το κόντεμα των ποδιών του ημίτρελου σουλτάνου.
Είναι προφανέστατο ότι η “απόπειρα” πραξικοπήματος αλλά και η “αποτυχία του” θέλει μια πολύ προσεκτική προσέγγιση. Δε νομίζω να υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μη καταλαβαίνει ότι πίσω από αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος είναι η Αμερική και ειδικά το ΝΑΤΟ. Επίσης, ιστορικά όταν οι Αμερικανοί σχεδιάζουν κάποιο πραξικόπημα σχεδόν πάντα πετυχαίνει.
Επομένως είστε σίγουροι ότι το πραξικόπημα απέτυχε; Μάλλον όχι. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο Ερντογάν “προσκύνησε” ξανά τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των αμερικανών υπό την απειλή της επιτυχίας του πραξικοπήματος. Άρα μπορεί το πραξικόπημα φαινομενικά για τη μάζα να απέτυχε, ουσιαστικά όμως ο λόγος για τον οποίο σχεδιάστηκε πέτυχε. Θα δείτε τις επόμενες μέρες – μήνες πλήρη στροφή και πάλι του Ερντογάν προς την Αμερική και το ΝΑΤΟ και νέα ύφεση στις Ρωσοτουρκικές σχέσεις. Αν ο Ερντογάν δεν έσκυβε το κεφάλι τότε σίγουρα το πραξικόπημα θα είχε πετύχει.
 
Οι λόγοι της υποταγής του Ερντογάν στους Αμερικανούς είναι πάρα πολύ απλοί. Όλα τα χρήματα που έχει κερδίσει ο Ερντογάν αλλά και η οικογένεια του έχουν κερδηθεί μέσα από βρομοδουλειές με τους σιωνιστές, τους τζιχαντιστές και τους εβραίους. Να είστε σίγουροι ότι οι μυστικές υπηρεσίες των αμερικανών έχουν πλήρη φάκελο και με κάθε λεπτομέρεια και αποδείξεις για τις δραστηριότητες του “σουλτάνου” όπως άλλωστε κάνουν και με όλους τους πολιτικούς που “συνεργάζονται” παγκοσμίως.
Θυμάστε άλλωστε διάφορα σκάνδαλα του σουλτάνου, του γιού του αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντος του που διέρρεαν κατά καιρούς και έκαναν λόγο για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια με το σουλτάνο να εμφανίζεται λιγο μετα πιο “ερωτευμένος” και πρόθυμος με το ΝΑΤΟ! Ότι χρήματα διαθέτει θα είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους σε τράπεζες του εξωτερικού, δηλαδή στα χέρια των σιωνιστών. δηλαδή στα χέρια αυτών που τους γύρισε την πλάτη με την επαναπροσέγγιση του με τη Ρωσία. Επομένως είναι πλήρως παγιδευμένος. Αν δεν συνεργαστεί και μπλοκάρονται όλα τα χρήματα και αποκαλύπτονται όλα τα σκάνδαλα. Αν ξανα συνεργαστεί τότε και εξακολουθεί να κατέχει τα κλεμμένα και συνεχίζει να παίζει το ρόλο του σύγχρονου σουλτάνου. Από τη στιγμὴ που το πραξικόπημα απέτυχε είναι προφανές ότι ο σουλτάνος προσκύνησε.
Η “δημοκρατία” της μάζας νίκησε! Ο σουλτάνος κέρδισε! Έχουμε ένα νέο ήρωα στους κόλπους του ΝΑΤΟ! Έναν πραγματικό νικητή! Ο κόσμος μπορεί να είναι ήσυχος ότι το καλό επικράτησε του κακού…
Στις προσεχείς πιρουέτες του Ερντογάν το λόγο θα έχει η Ρωσία……
Καλή διασκέδαση Ερντογάν! ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ

***  Αυτοί είναι οι Τούρκοι αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη
 Τρεις Συνταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο χαμηλόβαθμοι αποτελούν το πλήρωμα του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, που προσγειώθηκε το πρωί στην Αλεξανδρούπολη.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα πάνε σήμερα ή αύριο το πρωί στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.
Εκεί, θα αποφασιστεί αν θα γίνει κάποια προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ή θα οριστεί δικάσιμος.
Έπειτα, αφού αποφανθεί ο εισαγγελέας, θα εξεταστεί το αίτημά τους, για πολιτικό άσυλο.enikos.gr
 Διπλωματικό θρίλερ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την...
προσγείωση ενός τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου με πραξικοπηματίες στην Αλεξανδρούπολη.
Πριν από λίγο η «Σαμπάχ» μετέδωσε ότι τελικά η χώρα μας θα επιστρέψει τους πραξικοπηματίες στην Ελλάδα, κάτι που επιβεβαίωσε με tweet και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τη Μογγολία και, όπως είπε, τον διαβεβαίωσε ότι οι οκτώ πραξικοπηματίες θα εκδοθούν στην Τουρκία.
Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «ο Νίκος Κοτζιάς είχε προ ολίγου τηλεφωνική επικοινωνία σε εγκάρδιο κλίμα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, στον οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα καταδικάζει κάθε απόπειρα πραξικοπήματος και στηρίζει την πάλη του τουρκικού λαού για δημοκρατία και προάσπιση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία».
Δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία
Για τις σημερινές εξελίξεις σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, καθώς και για το θέμα των Τούρκων πολιτών που προσγειώθηκαν και ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη, συζήτησαν πριν από λίγο (ώρα 19:00), σε νεότερη τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε στον Τούρκο ομόλογό του την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η απόπειρα ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης συνιστά πραξικοπηματική και γι' αυτό κολάσιμη ενέργεια.
Σε σχέση με το αίτημα χορήγησης ασύλου, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι το θέμα θα εξεταστεί με βάση όσα προβλέπονται από τη σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το διεθνές δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας.
Το χρονικό
Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο Blackhawk μετέφερε οκτώ άτομα, τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγούς και δύο αρχιλοχίες. Το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και έτσι δόθηκε η άδεια προσγείωσης από την Ελλάδα, ενώ μόλις μπήκε στο ελληνικό FIR αμέσως σηκώθηκαν δυο F-16.
Τα οκτώ άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο, που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11.50 το πρωί του Σαββάτου, φυλάσσεται.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.
Την έκδοση των πραξικοπηματιών ζητά η Τουρκία
Την έκδοση των πραξικοπηματιών που επέβαιναν στο ελικόπτερο ζητά τη Τουρκία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών της χώρας. «Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών, οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς. Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση επικοινώνησε με τις τουρκικές αρχές προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για την ταχύτερη επιστροφή του ελικοπτέρου. Σχετικά με τους οκτώ επιβαίνοντες που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο, αλλά στην εξέταση του αιτήματός τους θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν ότι κατηγορούνται για παραβίαση συνταγματικής νομιμότητας και κατάλυση της δημοκρατίας.
Δήλωση Αλέξανδρου Λυκουρέζου
Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, με δήλωσή του, καταθέτει τις πολύτιμες γνώσεις του περί του αντικειμένου.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λυκουρέζου:
«Το αίτημα για χορήγηση ασύλου εκ μέρους των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που εισήλθαν στη χώρα μας, τέμνει τη διπλωματία και την τήρηση θεμελιωδών αρχών του νομικού μας πολιτισμού.
Και τούτο, γιατί ενώ από διπλωματικής απόψεως η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη διατάραξη των σχέσεών της με την Τουρκία, εντούτοις είναι παράλληλα υποχρεωμένη να τηρήσει εσωτερικούς και διεθνείς κανόνες που δεν οδηγούν εκ των προτέρων σε ικανοποίηση της απαίτησης των τουρκικών αρχών για άμεση παράδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία.
Η έλλειψη διμερούς σύμβασης περί έκδοσης με την Τουρκία επιβάλλει την τήρηση των κανόνων της ελληνικής ποινικής δικονομίας, η οποία –μεταξύ άλλων– ορίζει ότι η έκδοση απαγορεύεται αν πρόκειται για έγκλημα που κατά τους ελληνικούς νόμους χαρακτηρίζεται πολιτικό ή στρατιωτικό ή όταν από τις περιστάσεις προκύπτει ότι η έκδοση ζητείται για λόγους πολιτικούς, γεγονός που θα κριθεί εκ παραλλήλου και με τη διατύπωση της κατηγορίας που τελικώς αποδοθεί από τις τουρκικές αρχές. Άπαντα δε τα ανωτέρω θέματα πρέπει να τεθούν στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών, του Αρείου Πάγου και εν τέλει του Υπουργού Δικαιοσύνης.
Πέραν δε της σαφούς ως άνω ελληνικής νομοθετικής πρόβλεψης, τίθεται μείζον ζήτημα αναφορικώς και με την επιβαλλόμενη χορήγηση ασύλου, ιδίως υπό το πρίσμα της Συνθήκης της Γενεύης του 1951 αλλά και της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 1948. Δεδομένου ότι έχει ήδη προαναγγελθεί η βαρύτατη τιμωρία των υπαιτίων, έχουν ήδη παυθεί χιλιάδες δικαστικοί λειτουργοί και διορίζονται νέοι προκειμένου να εκδικάσουν τις υποθέσεις των φερόμενων ως “πραξικοπηματιών”, ενώ γίνεται λόγος και για επαναφορά της θανατικής ποινής –ειδικώς για τον κολασμό της συγκεκριμένης πράξης, η απόρριψη αιτήματος ασύλου εμφανίζεται κατ’ αρχήν ως ηθικώς και νομικώς ανομιμοποίητη.
Η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει ψυχραιμία και νηφαλιότητα κατά το χειρισμό του πρωτοφανούς αυτού διπλωματικού αδιεξόδου, εξαντλώντας συνάμα όλες τις δυνατότητες που της παρέχουν οι κανόνες για την έκδοση και τη χορήγηση ασύλου, μη λησμονώντας ωστόσο το ρόλο της χώρας ως μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και ως διαχρονικού θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». tro-ma-ktiko   Για να δούμε τι θα δούμε...
 ELIKOPTERO , https://youtu.be/2WDW47ggk-0   .-

***  Δημήτριος Λιαντίνης  ή Δημήτρης Νικολακόπουλος Φιλόσοφος :
 
Την 1 Ιουλίου 1998 ο Φιλόσοφος , καθηγητής Πανεπιστημίου Δημήτριος Λιαντίνης (Πραγματικό του όνομα Δημ. Νικολακόπουλος) ... παντρεμένος με μία κόρη μιά μάννα και δυό αδέρφια το Γιώργο και Στέφανο από το χωριό Λιαντίνη ή Τσέρια της Μεσσηνίας ) σχεδίασε την εξαφάνισή του να φύγει από τη ζωή σε ηληκία 56 ετών , εξαφανισμένος σε μιά σχισμή-σπηλιά στην κορυφή το Προφήτη Ηλία , στον όρος Ταϋγετος , αφήνοντας μια επιστολή κι΄ έτσι και έφυγε το 1998 .- Την εξαφάνισή του και τον τόπο θανάτου εκμυστηρεύτηκε στον α΄ πρώτο εξάδελφό του , Παναγιώτη Νικολακάκο , με τη υπόσχεση του εξάδελφού του , το μυστικό του θανάτου του , να το κάνει γνωστό μετά από 7 χρόνια , όπως και έγινε , στην υπόσχεση που του έδωσε .- Πράγματι το 2005 ο εξάδελφός του αποκάλυψε το μυστικό όπου πήγε και άφησε την επίγεια ζωή του - την σχισμή/σπηλιά του Ταϋγέτου πού χάθηκε το 1998 .- Σχεδιάζοντας το θάνατό του έλεγε ότι " ο θάνατος είναι ένας ωραίος ύπνος " .- Έγραψε : " Φεύγω αυτοθέλησα . Αφανίζομαι όρθιος , στιβαρός και περήφανος . Έζησα έρημος και ισχυρός . " .- Δημ. Λιαντίνης ή Νικολακάκος Φιλόσοφος καθηγητής πολυγραφότατος 1998 .-
~ Ελλάδα και ήλιος , ο πρώτος να βλέπω .- Λιαντίνης
Το Liantinis.org αποτελεί μια διαδικτυακή προσπάθεια, αφιερωμένη όχι μόνο στον καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη, αλλά και στην ελεύθερη σκέψη. Ο Λιαντίνης, όπως και πολλά άλλα τραγικά ιστορικά πρόσωπα, τυγχάνουν μιας οδυνηρής μεταχείρισης από τους ανθρώπους, που μεταφράζεται είτε σε παραπληροφόρηση, είτε σε ουσιαστική αφάνεια του έργου τους. Γιατί όπως λέει και ο Fr. Nietzsche:
«Αυτό που κάνουμε δεν το καταλαβαίνουν ποτέ, μα μονάχα το επαινούν ή το κατηγορούν»
~ Λιαντίνης- Έζησα έρημος και ισχυρός .-
~ Video :
~ Δημήτρης Λιαντίνης 1998-2005 έφυγε απο τη ζωή αυτοθέλητος : https://youtu.be/laQM8EaaAYQ .-
~Δημ Λιαντίνης Καθηγητής Φιλόσοφος Αφανίζεται στον Ταΰγετο 1998: https://youtu.be/aJB_9EDuVWQ.-
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Δημήτρης Λιαντίνης αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό στη μητέρα του. Μίλησαν για αρκετή ώρα οι δυο τους. Η ίδια μού μετέφερε αποσπάσματα από αυτή τη συνομιλία:
-Μάνα, άκου. Σύντομα θα λάβεις μια μαχαιριά, όχι στην
πλάτη, αλλά στην καρδιά. Θέλω να φανείς γενναία, σαν αρχαία
Σπαρτιάτισσα, που έχανε το γιο της, αλλά έστεκε περήφανη.
Η μάνα κατάλαβε αμέσως και αντέδρασε:
-Όχι, παιδί μου, όχι, εγώ πρέπει να φύγω πρώτη…
Της έπιασε το χέρι:
-Μανούλα, ηρέμησε. Νιώθω ότι έχω ζήσει πέντε ζωές.
Ήρθε η ώρα να φύγω.
-Παιδί μου, σπλάχνο μου, πάντα πίστευα σε σένα.
Aς γίνει αυτό που θέλεις.
Τον αγκάλιασε και τον φίλησε.
Και εκεί ο Λιαντίνης της είπε τα στερνά του λόγια…
~ Για πρώτη φορά στο φως η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998. Ανέκδοτες προσωπικές επιστολές που φανερώνουν μια σπάνια στάση ζωής, συνεντεύξεις με ανθρώπους που τον γνώρισαν, σημειώσεις του, προσωπικά ημερολόγια, φωτογραφίες, ντοκουμέντα και μία μαρτυρία- αποκάλυψη φωτίζουν το χρονικό ενός σχεδίου που ξεπερνά κάθε φαντασία.
Η δημοσιογραφική έρευνα του Δημήτρη Αλικάκου για τον καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη συνιστά ένα αληθινό μυθιστόρημα.
* Συνεντεύξεις με ανθρώπους που τον γνώρισαν, σημειώσεις του, προσωπικά ημερολόγια, φωτογραφίες, ντοκουμέντα και μία μαρτυρία- αποκάλυψη φωτίζουν επίσης «το χρονικό ενός σχεδίου που ξεπερνά κάθε φαντασία» στο βιβλίο για το οποίο ο Δημήτρης Αλικάκος σημειώνει:
«Την 1η Ιουνίου 1998 χάθηκε για πάντα ένας άνθρωπος. Πικρή ή επώδυνη εμπειρία για τους ανθρώπους που τον γνώρισαν. Οικογένεια, φίλοι, συγγενείς, μαθητές… Αδιάφορη για τους περισσότερους. Για μένα, αυτή η μέρα υπήρξε η αρχή μια νέας εποχής στη ζωή μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω μια σπουδαία μορφή. Μια «ολόδροση σταγόνα ανθρώπου» όπως είπε τότε μια μαθήτριά του. Έκτοτε, αφιέρωσα χρόνο και ψυχή για να αναδείξω αυτόν τον «περίεργο» Έλληνα. Έκτοτε, κάθε χρόνο τέτοια μέρα τον τιμώ σιωπηλά με τον τρόπο μου. Σήμερα, προχωρώ ένα βήμα παραπέρα: Τιμώ τον άνθρωπο και στοχαστή με φωνή σεμνή, αλλά δυνατή!» (1/6/2016)
*   O ιατροδικαστής που εξέτασε τον σκελετό που βρέθηκε επτά χρόνια αργότερα στον Ταϋγετο δεν κατάφερε να εντοπίσει τα αίτια ούτε την ακριβή ημερομηνία θανάτου, αλλά κατέληξε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ήταν ο καθηγητής. Όπως ανέφερε ο ίδιος στο γράμμα προς την κόρη του, όλη του τη ζωή ετοίμαζε το θάνατο του και ήταν αποφασισμένος να πεθάνει όπως εκείνος επιθυμούσε, «όρθιος, στιβαρός και περήφανος». Οι συγγενείς του σεβάστηκαν την επιθυμία του. Ο Λιαντίνης άφησε πίσω του σπουδαίο έργο από βιβλία και χειρόγραφα. Για τους φοιτητές και τους συναδέλφους του ήταν ένας από τους καλύτερους καθηγητές που πέρασαν από τα έδρανα του Πανεπιστημίου. «Θα πεθάνω Θάνατε όχι όταν το θελήσεις εσύ, αλλά όταν εγώ θα θελήσω», είχε πεί. Οταν έφυγε ήταν 56 χρονών…
* Ο Δημήτρης Αλικάκος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου του 1967. Κατάγεται από το χωριό Τσέρια του νομού Λακωνίας. Είναι πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Δημοσιογραφία. Είναι απόφοιτος του τμήματος του «Ελληνικού Πολιτισμού» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Δούλεψε ως ρεπόρτερ σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε. Κάποτε φύτεψε έναν πλάτανο στο χωριό του.
~* ΤΑ ΕΡΓΑ που άφησε :
¨ " ΓΚΕΜΜΑ" , "ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ" , ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ-Στοά και Ρώμη " ,
"HOMO EDUCANDUS" , "ΧΑΣΜΑ ΣΕΙΣΜΟΥ" , " Ο ΝΗΦΟΜΑΝΗΣ" ,
" ΕΞΥΠΝΟΝ ΕΝΥΠΝΙΟΝ" ,
"ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ" , "ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ" .-

*** Η ιστορία του Παρθενώνα από τον Κώστα Γαβρά!

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά για τον Παρθενώνα, το πιο σημαντικό μνημείο στον κόσμο!
Το ντοκιμαντέρ που έφτιαξε πριν μερικά χρόνια ο Κώστα Γαβράς για τον Παρθενώνα, είχε περάσει και κάποιες περιπέτειες.
Αιτία κάποιες ιστορικά επιβεβαιωμένες σκηνές που έδειχνα κάποιους καλόγερους να προβαίνουν σε καταστροφές κάποιων μνημείων του Παρθενώνα, κάτι που είχε οδηγήσει και σε κάποια αντιδικία της εκκλησίας με τον σκηνοθέτη, μια και το ελληνικό ιερατείο απαιτούσε να αφαιρεθούν οι επίμαχες σκηνές.
Η Ιστορία είναι όμως αυτό που είναι και το ίδιο ισχύει και για τον Παρθενώνα και για τις περιπέτειες που πέρασε μέσα στους αιώνες.
Δείτε το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ: Βίντεο , Parthenon by Costa Gavras with greek subs   : https://youtu.be/rUHVV-mvEs4  .-

 ***  Ο καιρός  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 17/7/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Τιμήθηκε με το Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης ο Αντώνης Σαμαράς
Με το Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης, που φέρει το όνομα και το έμβλημα του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τιμήθηκε, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προχθές το βράδυ, στο δείπνο που παρέθεσε ο Δήμος στο ξενοδοχείο «Κανελλάκης» στην Κυπαρισσία, μετά τις εκδηλώσεις στη Χριστιανούπολη!
Μια τιμητική διάκριση, η οποία, όπως είναι γνωστό, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο από το υπουργείο Πολιτισμού όσο και από δημοτικές παρατάξεις και πολίτες και η οποία, τελικά, δεν έγινε στο ναό, ούτε στον περιβάλλοντα χώρο αυτού, αλλά ούτε καν στη Χριστιανούπολη!
Στο δείπνο, μεταξύ του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, του γέροντα Παΐσιου και λίγων επισήμων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων, όπως πληροφορηθήκαμε, δεν ήταν οι δύο βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ούτε οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Τριφυλίας, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας, πλην δύο αντιδημάρχων και του γενικού γραμματέα του Δήμου, ο δήμαρχος Τριφυλίας, με συγκίνηση, τίμησε τον πρώην πρωθυπουργό για όσα έχει προσφέρει στον πολιτισμό και τον τόπο!
Ο κ. Κατσίβελας έκανε λόγο για «λαμπρή μέρα» που τη νιώθουν τόσο πολύ στην ψυχή τους και η καρδιά τους να χτυπάει μέσα στη λειτουργία και την προοπτική της Κοινότητας, της περιοχής και του ναού, ενώ συμπλήρωσε ότι ο Δήμος Τριφυλίας σέβεται όσους προσφέρουν και ξέρει να τιμά, τονίζοντας ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θεσμοθέτησε τα Αριστεία και έχει τη χαρά, το πρώτο, που έχει και την παράσταση του ναού, να το απονείμει στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Κύριε πρόεδρε, τιμάμε τη μεγάλη προσφορά που έχετε κάνει στον τόπο. Τιμάμε ιδιαίτερα την προσφορά σας στον πολιτισμό!».
Προχωρώντας στην απονομή, τόνισε: «Ο Δήμος Τριφυλίας σάς απονείμει το πρώτο Αριστείο του Δήμου για όλη τη συνολική προσφορά σας…»!
Χαρούμενος, μα και φανερά συγκινημένος, ο Αντώνης Σαμαράς, αποδέχθηκε σεμνά την τιμή, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια συγγενική προκατάληψη στα λόγια του δημάρχου, η οποία μας επιτρέπει να μειώσουμε την ένταση των καλών λόγων, γιατί εν πάση περιπτώσει είναι παντρεμένος με την πρώτη μου ξαδέρφη! Είναι αναμενόμενα τα καλά τα λόγια!
Τάκη μου, θέλω μόνο να πω ότι και ο αγώνας ο δικός σου και ο αγώνας εδώ, των κατοίκων της περιοχής, σήμερα βρήκανε μια στάση ψυχής! Κι επειδή παραδόθηκε, πραγματικά, με συντεταγμένο τρόπο, ολοκληρωμένος ο ναός αυτός, που τόσο πολύ αξίζει και από πλευράς βυζαντινής τέχνης και από πλευράς εσωτερικής, συνειδησιακής αξίας για εμάς, όπως είπε ο Δεσπότης μέσα στο ναό από έναν ψαλμό, όλοι βιώσαμε την άνωθεν ευφορία! Και αυτό, γιατί συνέβη κάτι το καταπληκτικό. Δεν είναι το γεγονός ότι άριστοι τεχνίτες απ’ τη Βασιλεύουσα και μαστόροι, πραγματικά, άγιοι, ήρθαν κι ακούμπησαν με την τέχνη τους αυτό το καταπληκτικό επίτευγμα που φτιάξανε. Δεν είναι, δηλαδή, το κυρίως γεγονός για μας που σήμερα εδώ ως συνδαιτυμόνες μιλάμε γι’ αυτή την εμπειρία που αποχτήσαμε. Δεν είναι αυτό το γεγονός. Αυτό σίγουρα είναι τεράστιο γεγονός και φωτογραφίζει μια στιγμή που τη χρωστούσαμε στην Ελλάδα. Άσχετα ποιος βοήθησε ή ποιος δε βοήθησε. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι γευτήκαμε αυτή τη μέθεξη. Αν δεν κάνω λάθος, απ’ το 1825 είναι 191 χρόνια. 191 χρόνια μετά είχαμε την τιμή και τη μεγάλη, πάρα πολύ μεγάλη ευλογία από πάνω, να μετέχουμε στην πρώτη λειτουργία που έγινε από τότε! Αυτό, εκείνη τη στιγμή, μπορεί ο καθένας να μην το κατάλαβε αμέσως, σίγουρα όμως στο τέλος της λειτουργίας αντιληφθήκαμε τι είχαμε μόλις βιώσει! Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα και είναι κάτι το οποίο, ως άτομα, μας ενώνει!
Και θέλω πραγματικά να σας ευχαριστήσω όλους που παρευρεθήκαμε σήμερα σαν μια παρέα σωστών Χριστιανών εδώ. Όπως είπε και ο Δεσπότης στην εκκλησία, είναι μεγάλη τιμή και χαρά να έχουμε ανάμεσά μας το γέροντα Παΐσιο, ο οποίος είναι μια ζωντανή ακτινοβολία της αγάπης και της ανάγκης για ανθρώπινη τελείωση, όπως ήταν μεγάλη χαρά που τόσοι προύχοντες, νοματαίοι, που λέμε στο χωριό, σημαντικοί, παρευρέθησαν σήμερα μαζί μας σ’ αυτή τη διαδικασία που όλοι ακολουθήσαμε.
Θέλω, Τάκη, να σ’ ευχαριστήσω πάρα πολύ, επειδή ακριβώς το έμβλημα βρίσκεται στον ίδιο το ναό. Για μένα είναι κάτι το οποίο δεν ξεχνώ ποτέ! Θα μείνει για πάντα στο γραφείο μου και θα συμβολίζει για πάντα αυτές τις αλησμόνητες στιγμές που ζήσαμε μαζί και που κάναμε αυτό το εκπληκτικό ταξίδι μες στο χρόνο, ίσως από τους πιο τυχερούς Έλληνες αυτή την εποχή! Σε μια εποχή, δηλαδή, που τα πάντα είναι δύσκολα, εμείς είχαμε την τύχη να ζήσουμε αυτή την ευλογία! Και πάλι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ!».
Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, βραβεύτηκε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ενώ απόφαση για τιμητική βράβευση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή για την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Θεμιστοκλή Βλαχούλη.

*** 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας από 28 έως 31 Ιουλίου
Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι και πάλι εδώ, μεγαλύτερο από ποτέ! Η 9η διεθνής διοργάνωση θα γίνει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου, με ενισχυμένο συναυλιακό μέρος με μουσικούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πολλά παράλληλα δρώμενα από φορείς της πόλης και καλεσμένους, ομάδες και καλλιτέχνες, με ελεύθερη είσοδο!
Πρόκειται για συνδυασμό πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, που επιθυμεί να δημιουργήσει ένα χώρο έκφρασης της δημιουργικότητας των νέων, προσφέροντάς τους μαθησιακές ευκαιρίες αλλά και ευκαιρίες διασκέδασης, να τους κοινωνικοποιήσει καταπολεμώντας τις παθογένειες της εποχής και να αναδείξει το δημόσιο χώρο, ως χώρο συνάντησης, συνδημιουργίας και κοινωνικής ανάπτυξης.
  Από τον Απρίλιο
Το Φεστιβάλ Δρόμου έχει ξεκινήσει ήδη από τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας στο κοινό τρεις διεθνείς καλλιτεχνικές δράσεις, την Όπερα Δρόμου, την Προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους και την εικαστική έκθεση Metamorphosis. Ειδικότερα, στις 16 Απριλίου παρουσιάστηκε η Όπερα Δρόμου στους Αγίους Αποστόλους, με τη συνεργασία 50 καλλιτεχνών από την Καλαμάτα και το εξωτερικό και τη σκηνοθεσία της Γερμανίδας καλλιτέχνιδος Dorothea Lubbe και της Γαλλίδας Marjollaine Bencharel.
Στις 26 Μαΐου έγινε προβολή ταινιών μικρού μήκους στην «Μπουκαδούρα», με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και τη συμμετοχή του 8ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας "Artfools", ενώ στις 18  Ιουνίου έγινε η έκθεση Metamorphosis στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας, μία γκαλερί τέχνης με τη συμμετοχή 10 καλλιτεχνών από την Καλαμάτα και το εξωτερικό, σε επιμέλεια της Γαλλίδας καλλιτέχνιδος Marie-Noel Bondois.
Η κύρια διοργάνωση-κεντρική σκηνή ξεκινά την Πέμπτη 28 Ιουλίου με τους Frozen Path, ενώ το Σάββατο 30 του μήνα θα εμφανιστούν οι MrBooze και Grannies Stollen Pills. Παράλληλα, θα υπάρχουν πάνω από 20 δραστηριότητες που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη διαγενεακή συνεργασία και τη διατήρηση πολιτισμικής παράδοσης του νομού. Ενδεικτικά, αναφέρουμε: εργαστήριο κιθάρας, περιβαλλοντικό περίπτερο, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και παραστάσεις ζογκλερικών και ακροβατικών, skates και dirt bikes, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, βιντεοπροβολές, αθλητικές δραστηριότητες (τουρνουά μπάσκετ, ποδηλασία, αναρρίχηση, αθλητικό τραμπολίνο), aerials, χορός, παραστάσεις θεάτρου δρόμου, bazaar, δημιουργική απασχόληση παιδιών και εργαστήρια ζωγραφικής, χορού, αυτοάμυνας και εθελοντισμού.
Ακόμη, θα δώσει βήμα σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και αθλητές, και θα τους κινητροδοτήσει να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες στο μέλλον και να προσφέρουν την ανάλογη αναγνώριση στον τόπο τους.
  Ποιοι συμμετέχουν
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν: Φεστιβάλ Μηδέν, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Γυμναστικός Όμιλος Άθλος, Re:Think, Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα, Καλλιτεχνικό Στέκι, Europe Direct, Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ Καλαμάτας.
Τέλος, οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το Δήμο Καλαμάτας για την άδεια χρήσης του Πάρκου, το Σύλλογο Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» για την παραχώρηση της αίθουσας, τους χορηγούς: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Pizza Fun, Σουβλάκια ο Τζίμης, Κ.Ε.Μ, Ροδανθός μπαρ, Λιακάκης Αγροκουλτούρα, Ηλύσιον και Theatro, Greenland, τους υποστηρικτές: Burgerer’s, Εν’ χοιρίδιο, Bake my Day, Tricky, Ελλάς, Λούφα, της Κακομοίρας, Galerie De Beaute Ρέββας, Street Pasta, Δωμάτια Ταμπάκης, στο Κύμα, Ρούμπος, το Σπίτι του Αγρότη.

***   Στο "σφυρί" ΤΑΙΠΕΔ το κτήριο Αλειφέρη 
Την έναρξη ηλεκτρονικού διαγωνισμού για δεκατέσσερα νέα ακίνητα σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε το ΤΑΪΠΕΔ, μεταξύ των οποίων και το κτηριακό συγκρότημα Αλειφέρη στην Καλαμάτα. H εκκίνηση της δημοπρασίας αρχίζει από 0 ευρώ...
Τα ακίνητα, τα περισσότερα από τα οποία είναι οικόπεδα, βρίσκονται σε Καβάλα, Αττική, Λασίθι, Χαλκιδική, Δωδεκάνησα, Αργολίδα και Μεσσηνία.
Όπως ανακοινώθηκε, συνεχίζεται η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Auction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr, με την έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών για 14 νέα ακίνητα.
Πρόκειται για τα εξής:
1. Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας: Παραθαλάσσιο οικόπεδο στη θέση «Αλάνες» εντός του οικισμού (50ετής μίσθωση)
2. Οικόπεδο στο Δήμο Χαλανδρίου με πρόσωπο στη Λεωφόρο Πεντέλης (30ετής μίσθωση)
3. Οικόπεδο στο Δήμο Χαλανδρίου απέναντι από το parking του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας (πώληση)
4. Κουτσουνάρι ΤΜΗΜΑ Α: Παραθαλάσσιο οικόπεδο στη θέση «Λίμνη Λουρίδη», σε απόσταση περίπου 9 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας Λασιθίου (πώληση)
5. Κουτσουνάρι ΤΜΗΜΑ Α: Παραθαλάσσιο οικόπεδο στη θέση «Λίμνη Λουρίδη», σε απόσταση περίπου 9 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας Λασιθίου (πώληση)
6. Κουτσουνάρι: Παραθαλάσσιο οικόπεδο στη θέση «Λίμνη Λουρίδη», σε απόσταση περίπου 9 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας Λασιθίου (πώληση)
7. Συγγρού & Σκρα: Ένα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο στην Καλλιθέα Αττικής (πώληση)
8. Παράδεισος Νέου Μαρμαρά: Τέσσερα (4) διακριτά οικόπεδα πλησίον της ακτής του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής (πώληση)
9. Κοσκινού, Ρόδος: Έκταση που χωροθετείται σε απόσταση 12 χλμ. από την πόλη της Ρόδου και 200 μ. από τη θάλασσα (πώληση)
10. Κτενά & Περικλέους: Τετραώροφο διατηρητέο κτίριο στην περιοχή του Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας, κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1930. Πρόκειται για μερίδιο 2/3 εξ αδιαιρέτου τετραώροφου διατηρητέου κτηριου επί της Περικλέους και Κτενά, κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1930, το οποίο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο με 3 καταστήματα και 3 ορόφους με οροφοδιαμερίσματα. To ακίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κατοικία
11. Ξενοδοχείο ΗΝΙΟΧΟΣ, Βερανζέρου 26: Ξενοδοχείο 3 αστέρων επί της οδού Βερανζέρου αρ. 26, στο κέντρο της Αθήνας (πώληση). Πρόκειται για μερίδιο 2/3 εξ αδιαιρέτου ξενοδοχείου 3 αστέρων. Το κτήριο αναπτύσσεται σε 9 ορόφους και δώμα, διαθέτει 2 υπόγεια, ισόγειο και ημιώροφο
12. Παλιά πόλη Ναυπλίου: Ακίνητο επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου αρ. 6 εντός του παραδοσιακού ιστού της πόλης του Ναυπλίου (πώληση)
13. Αριστομένους 11-13, Καλαμάτα: Κτηριακό συγκρότημα που αποτελείται από τρία (3) λιθόκτιστα κτήρια, δύο (2) εκ των οποίων είναι διατηρητέα
14. Αγ. Ελεούσα, Ρόδος: Πρώην «Σανατόριο Φρειδερίκης» στη Δ.Ε. Καμείρου σε απόσταση 37 χλμ. περίπου από την πόλη της Ρόδου (50ετής μίσθωση).
Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της α’ φάσης του διαγωνισμού ορίζεται έως τις 26 Οκτωβρίου 2016.

***  Προκήρυξη διαγωνισμού για το master plan λιμένος Καλαμάτας
Διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Τεχνικές μελέτες των νέων έργων του προγραμματικού σχεδίου (master plan) του λιμένα Καλαμάτας» προκήρυξε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δια της Διευθύνσεως Λιμενικών Υποδομών ως αναθέτουσας Αρχής.
Η μελέτη έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΜ 070, Ε.Ε. 2015ΣΑΜ07000006.
Σύμφωνα με ενημέρωση του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Δέδε, προς το δήμαρχο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού υπεβλήθη μία προσφορά, με υψηλή έκπτωση, από την εταιρεία που είχε συντάξει το master plan, το οποίο θα επικαιροποιηθεί. Η προσφορά θα αξιολογηθεί και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα επικύρωσης του διαγωνισμού.
Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της μελέτης είναι, αφενός, η επικαιροποίηση του εγκεκριμένου προγραμματικού σχεδίου (master plan) του λιμένα Καλαμάτας και, αφετέρου, η εκπόνηση προμελέτης και οριστικής μελέτης λιμενικών έργων και οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής Η/Μ εγκαταστάσεων, η σύνταξη μελέτης ΣΑΥ – ΦΑΥ και η σύνταξη τευχών δημοπράτησης.
Η συνολική προεκτιμώμενη αμοιβή ανέρχεται σε 650.381,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και η διάρκεια της σύμβασης ή η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι 24 μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού.

***  Εκσυγχρονισμός Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με τη δωρεά της Μαρίνας Αριδά 
Σε ριζική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προχωρά η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ύστερα και από την υπογραφή των συμβολαίων τις αμέσως επόμενες ημέρες σχετικά με την εκποίηση του κληροδοτήματος Μαρίνας Αριδά.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη με ημερομηνία 7.5.2010 διαθήκη της Μαρίνας Αριδά, η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας έχει καταστεί κληρονόμος του αναφερομένου σε αυτήν ακινήτου. Με την υπ’ αριθ. 23/29.10.2014 (Θ:12), δε, απόφαση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας αποφασίστηκε όπως το κληρονομιαίο ακίνητο εκποιηθεί σύμφωνα με τη βούληση της διαθέτιδος και τα χρήματα που θα προέλθουν από την εκποίηση να αποδοθούν στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας και ειδικότερα για την κάλυψη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Σημειώνεται ότι το ποσό των 310.000 ευρώ ήταν το αποτέλεσμα της ανωτέρω εκποίησης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, σε συνεργασία με τη διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Αγγελική Ζέρβα, το νομικό σύμβουλο Χρήστο Αρχοντή, τους εκτελεστές της διαθήκης Παναγιώτη Αγγελινά και Λουκά Μαραγκό και τα στελέχη του Βιοϊατρικού Τμήματος και του Τμήματος Προμηθειών, προχωρούν μεθοδικά και συντονισμένα στο ριζικό και ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Μάλιστα, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, ήτοι μηχανήματα και πολυθρόνες αιμοκάθαρσης, και ενός συστήματος επεξεργασίας νερού, είναι από τις βασικές προτεραιότητες.
Με αφορμή τα παραπάνω ο κ. Μπέζος δήλωσε: «Τις επόμενες ημέρες υπογράφονται τα συμβόλαια που αφορούν στην εκποίηση του κληροδοτήματος Μαρίνα Αριδά, συνολικού τιμήματος 310.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά και σύμφωνα πάντα με τη βούληση της διαθέτιδος, προχωράμε στην ουσιαστική ιατροτεχνολογική αναβάθμιση της Μ.Τ.Ν του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Είναι κοινά αποδεκτή η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ν.Μ. Κυπαρισσίας και η μεγάλη της συμβολή στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.
Ταυτόχρονα, έχουμε υποβάλει αίτημα στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας να ενσωματωθεί στο εν αναμονή εγκριθέν ΠΠΥΥ 2015 το ποσό των 310.000 ευρώ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.
Μέχρι τέλος του έτους η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ν.Μ. Κυπαρισσίας θα διαθέτει ένα σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ειδικότερα δέκα μηχανήματα τεχνητού νεφρού, δεκατρείς πολυθρόνες αιμοκάθαρσης και ένα σύστημα επεξεργασίας νερού. Επίσης στις προτεραιότητές μας είναι η στελέχωση της Μονάδας με ένα μόνιμο ακόμα ιατρό νεφρολόγο.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά πρώτα από όλα τους εκτελεστές της διαθήκης, Παναγιώτη Αγγελινά και Λουκά Μαραγκό, για τη συμβολή και την άψογη συνεργασία τους, καθώς και την επιτροπή παρακολούθησης και εποπτείας της όλης διαδικασίας εκποίησης απαρτιζόμενη από τον κ. Ιωάννη Ασημακόπουλο, την κα Αγγελική Ζέρβα και την κα Σταματία Αλεξόπουλου και τους συνεργάτες μου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για την καθημερινή δουλειά που επιτελούν».

***   Η εκδίκηση του Ερντογάν: "Πογκρόμ" κατά δικαστών και στρατιωτικών   Απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους 2.745 δικαστές, ενώ συνελήφθησαν άλλοι 10 - Χειροπέδες σε 2.839 στρατιωτικούς
Η εκδίκηση του Ερντογάν:
Οι τουρκικές αρχές απομάκρυναν σήμερα από τα καθήκοντά τους 2.745 δικαστές έπειτα από τη χθεσινοβραδινή απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα στρατιωτικών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK).
Πέντε μέλη του HSYK, του ανώτατου δικαστικού σώματος της Τουρκίας, απομακρύνθηκαν επίσης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Συλλήψεις έγιναν και στο τουρκικό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς και στο Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων.
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν το μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας Αλπαρσλάν Αλτάν για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, μετέδωσε το NTV.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 2.800 δικαστικοί. Εντάλματα έχουν εκδοθεί επίσης για 140 μέλη του Τουρκικού Συμβουλίου του Κράτους, 48 μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ενός μέλους του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Πρόκειται για δικαστικούς που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόσκεινται στον χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι μετά το πραξικόπημα το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί εκκαθάριση στις τάξεις της Δικαιοσύνης, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση για την εκκαθάριση του στρατεύματος από τους πραξικοπηματίες και τους υποστηρικτές τους.
Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, 2.839 στρατιωτικοί όλων των βαθμών συνελήφθησαν σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, την οποία χαρακτήρισε "κηλίδα" στη τουρκική δημοκρατία. Η κατάσταση είναι "υπό πλήρη έλεγχο", πρόσθεσε.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Α΄ στρατιάς ταξίαρχος Εγιούπ Γκιουρλέρ και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Κωναταντινούπολης συνταγματάρχης Γκιουρτζάν Σερτζάν. Επίσης, ο διοικητής της Γ' Στρατιάς συνελήφθη, καθώς φέρεται να συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, ανακοίνωσε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος.
"Ο στρατηγός Ερντάλ Οζτούρκ, διοικητής της Γ' Στρατιάς, συνελήφθη", γνωστοποίησε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, αντιμετωπίζει την κατηγορία της προδοσίας.
Μάλιστα, ο Γιλντιρίμ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής, αν και η ποινή του θανάτου έχει αφαιρεθεί από το τουρκικό νομικό σύστημα.
Οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες που στοχοθέτησαν την χθεσινή νύχτα το κοινοβούλιο της χώρας, δήλωσε ο Γιλντιρίμ στην Εθνοσυνέλευση. Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε επίσης ενώπιον των βουλευτών ότι σήμερα είναι η ημέρα που όλα τα πολιτικά κόμματα είπαν όχι στο πραξικόπημα. Η συνεργασία στους κόλπους του κοινοβουλίου θα σημάνει μια νέα αρχή.

***   Πραξικοπηματίας και ο πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό;  Η "παράλληλη δομή" στο στράτευμα ευθύνεται και για την κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, υποστηρίζει ο δήμαρχος της Άγκυρας
Πραξικοπηματίας και ο πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό;
Ο Τούρκος πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό Su-24 τον Νοέμβριο του 2014 εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti από την Άγκυρα, επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου της Άγκυρας Γκιολίχ Γκιοκτσέκ στο CNN Turk.
Ο δήμαρχος της Άγκυρας έκανε λόγο για ύπαρξη «παράλληλης δομής» στον τουρκικό στρατό, λέγοντας ότι αυτή η «παράλληλη δομή» στις ένοπλες δυνάμεις ευθύνεται για την επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άγκυρας, αυτό ήταν σε γνώση της κυβέρνησης.
«Συγκεκριμένα, αυτή η «παράλληλη δομή» χάλασε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Ήταν το συμβάν (με το αεροσκάφος) στο οποίο συμμετείχε ένας από τους πιλότους αυτής της «δομής», και το λέω εκατό τοις εκατό» δήλωσε ο Γκιοκτσέκ, προσθέτοντας τα εξής: «Ο πιλότος αυτός ήταν ένας από αυτούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Μέχρι σήμερα δεν το λέγαμε, το κρατούσαμε μυστικό. Αλλά εγώ, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, σας λέω ότι τις σχέσεις μας με τη Ρωσία την χάλασαν αυτοί οι παλιάνθρωποι».
Ο δήμαρχος της Άγκυρας είπε ακόμη ότι οι πραξικοπηματίες ήθελαν να απομονώσουν διεθνώς την Τουρκία και αποκάλυψε ότι χθες τον επισκέφθηκε σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χθες είχα επισκέπτη από την Ρωσία, ένα σύμβουλο του Πούτιν, ο οποίος έχει την ίδια άποψη» χωρίς να αναφέρει το όνομα του.

***   Θριαμβευτική επανεμφάνιση Ερντογάν: "Ο στρατός είναι δικός μας"   Το αίτημα για επιβολή θανατικής ποινής στους πραξικοπηματίες θα συζητηθεί στην εθνοσυνέλευση, τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος
Θριαμβευτική επανεμφάνιση Ερντογάν:
Θριαμβευτική επανεμφάνιση έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που μίλησε ενώπιον ενός μεγάλου πλήθους υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο τον επευφημούσε μετά την αποτροπή του πραξικοπήματος που οργανώθηκε από μερίδα του τουρκικού στρατού.
Ήρεμος και χαμογελαστός, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως “ο στρατός είναι δικός μας, όχι της 'παράλληλης δομής'”. Είμαι ο επικεφαλής”.
"Εύχομαι ο Θεός να δείξει έλεος σε όλους τους μάρτυρες μας. Εγώ δεν κάνω διάκριση μεταξύ τους", ανέφερε και συμπλήρωσε: "Γι' αυτά τα γεγονότα είναι υπεύθυνη μια μειοψηφία στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τώρα θα υπάρξει κάθαρση".
"Αυτή η "παράλληλη δομή" δε δίστασε να βομβαρδίσει τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε εναντίον τους", είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Παράλληλα, κάλεσε τις ΗΠΑ είτε να απελάσουν τον Φετχουλάχ Γκιουλέν, είτε να τον εκδώσουν στην Τουρκία. "Παραδώστε μας τον τρομοκράτη Γκιουλέν και στο εξής οι σχέσεις μας θα είναι πολύ καλές", δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί ότι ο Γκιουλέν κρύβεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής.
Επίσης, ο Ερντογάν κάλεσε το λαό να παραμείνει ενωμένος και τόνισε "είμαστε ένα έθνος σε μια πατρίδα".
Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε πολλές φορές υπέρ της επιβολής θανατικής ποινής στους πραξικοπηματίες, με τον Ερντογάν να απαντά ότι αυτό το αίτημα θα συζητηθεί στην εθνοσυνέλευση.

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για το πραξικόπημα στην Τουρκία....

~  Νέες πληροφορίες σχετικά με το πραξικόπημα ανάρτησε η γνωστή σελίδα WikiLeaks. Στην εικόνα που ανέβασε, φέρεται ένα έγγραφο στο οποίο γίνεται αναφορά ότι η CIA είναι πίσω από τον Γκιουλέν.
Δείτε την σοκαριστική εικόνα:***  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!

~ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΔΙΑΝΑ
Έδιναν και έπαιρναν χθες οι προβλέψεις πολιτικών και διεθνών αναλυτών για την τύχη της απόπειρας πραξικοπήματος.
Από νωρίς ο πρώην βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος είχε προβλέψει ότι η απόπειρα θα πέσει στο κενό.
Συγκεκριμένα ο έγκριτος δημοσιογράφος και αναλυτής με διαδοχικά τιτιβίσματα στο τουίτερ εκτιμούσε ότι το πραξικόπημα θα ήταν παρωδία. Δείτε :

***  Επιβεβαιώνονται ο Άγιος Παΐσιος και ο Κοσμάς ο Αιτωλός! Διαβάστε τι έχουν πει…

~ Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, γνωστός από όλους σχεδόν τους Έλληνες, πολιτικούς, στρατιωτικούς, λαϊκούς, Μοναχούς, Ιερείς, Επισκόπους και αυτόν τον ίδιο τον Πατριάρχη, είχε κατά καιρούς μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο και για ό,τι θα δούμε σύντομα! Mήπως τελικά τα γεγονότα έχουν ξεκινήσει και απλά επειδή είμαστε εντός αυτών δεν καταλαβαίνουμε την πλήρη εικόνα; Διαβάστε τι έχουν πει οι Άγιοι Παΐσιος και Κοσμάς ο Αιτωλός εδώ...  
Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, γνωστός από όλους σχεδόν τους Έλληνες, πολιτικούς, στρατιωτικούς, λαϊκούς, Μοναχούς, Ιερείς, Επισκόπους και αυτόν τον ίδιο τον Πατριάρχη, είχε κατά καιρούς μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο και για ό,τι θα δούμε σύντομα! Mήπως τελικά τα γεγονότα έχουν ξεκινήσει και απλά επειδή είμαστε εντός αυτών δεν καταλαβαίνουμε την πλήρη εικόνα; Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».
Συγκεκριμένα θα αναφέρουμε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, που αφορούν τις σχέσεις με την αμετανόητη Τουρκία, η οποία όπως γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ήδη από τον Άγιο Κοσμά τον Αίτωλο θα μας επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια».
Ο Γέρων Παΐσιος για Τουρκία, Πόλη, Αιγαίο
– «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410
– «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412
– «Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» 1991, σελ. 413
– «Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413
– «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417
– «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 – 418
– Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.
– «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…» σελ. 419
– «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422
– «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431
– «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432
– Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436
– «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… 434
– «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991, σελ. 439
– «Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 – 441
– «Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435
– «Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» σελ. 435
Όπως τα κατέγραψε ο Νικ. Ζουρνατζόγλου στο βιβλίο του.
Τέλος και ο Κοσμάς ο Αιτωλός έχει μιλήσει για το θέμα της Τουρκίας. Συγκεκριμένα έχει πει πως : «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενον στα Ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης. Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλι. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σάς ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλι” εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Στην Πόλι θα χυθεί αίμα πού τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (πλεύση)». π. Παΐσιος: Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Δεν θα φθάσει ο στρατός στην Πόλι ” στη μέση του δρόμου θα ΄ ρθει το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο».
Λέτε….

***  Ένας διαφορετικός επισκέπτης… 
Αρκετές φορές η οδός Σταδίου έχει ένα διαφορετικό επισκέπτη.
Κλαπ, Κλαπ ηχούν τα πέταλα του αλόγου στο οδόστρωμα…
Και ο αναβάτης όλο καμάρι για το, όντως, πανέμορφο άτι του!  Ω.

***   Πάει ως τέλος Σεπτέμβρη η ρύθμιση 36 δόσεων της ΔΕΗ
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε κανονικά στις 31 Ιουλίου, καθώς το πρόγραμμα ρυθμίσεων τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου, αρχικά για τέσσερις μήνες.
Το πρόγραμμα προβλέπει μηδενική προκαταβολή και καταβολή της πρώτης από τις 36 δόσεις με την έγκριση του διακανονισμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους περισσότεροι από 230.000 πελάτες με χρέος 680 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι από 1ης Ιουλίου τέθηκε σε εφαρμογή έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές, η οποία ισχύει και για όσους ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

***  Κατασχέθηκαν 30 χωρικά κυβικά ξύλου από λαθροϋλοτομία 
Ακόμα και τώρα συνεχίζει το Δασαρχείο Καλαμάτας να εντοπίζει περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας ξύλου. Ειδικότερα, πριν από λίγο καιρό εντοπίσθηκε λαθροϋλοτόμος σε δασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, προς τον Αριστομένη, και κατασχέθηκαν περίπου 30 χωρικά κυβικά ξύλου. Το Δασαρχείο προχώρησε σε συλλήψεις και κατάσχεση των μηχανημάτων που χρησιμοποιούσαν οι λαθροϋλοτόμοι για να κόψουν τα ξύλα.
Η υπόθεση έχει ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Σχετικά ο δασάρχης Καλαμάτας, Σπύρος Κατσίποδας, τόνισε ότι οι περιπολίες είναι εντατικές καθώς είναι αρκετοί αυτοί που εκμεταλλεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες για να κόψουν παράνομα ξύλα από δασικές περιοχές της Μεσσηνίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες του Δασαρχείου Καλαμάτας λειτουργούν και απόγευμα και κατά τα Σαββατοκύριακο και οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνά του.  Β.Β.

*** Θαλάσσια χελώνα ξεβράστηκε νεκρή στο Καλό Νερό 
 
Θαλάσσια χελώνα ξεβράστηκε σήμερα το πρωί στην παραλία του Καλού Νερού. Κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν το θλιβερό θέαμα με το κουφάρι της άψυχης καρέττα καρέττα στο έλεος των κυματισμών.

***  Στη Μεσσήνη χθες ο Αλέξης Χαρίτσης, σήμερα στην Πύλο 
 
 
Σύσκεψη με Τσώνη για θέματα χρηματοδότησης της Μεσσήνης
 Επόμενος σταθμός του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Μεσσηνία, ήταν η πόλη της Μεσσήνης.
Χθες, το απόγευμα έφθασε στο Δημαρχείο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, όπου συμμετείχαν και αντιδήμαρχοι. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κυριάρχησαν θέματα χρηματοδότησης που απασχολούν τη Μεσσήνη και, φυσικά, από τη συζήτηση δεν έλειψε ο σχεδιασμός του δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος, ζήτημα που αφορά άμεσα την πόλη και όχι μόνο. Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Μεσσήνης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος όπως κάθε φορά που συναντά τον συμπατριώτη μας υπουργό ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης διαπίστωσε τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Δήμο Μεσσήνης, ειδικά με την προετοιμασία έργων που είναι ώριμα να μπουν σε χρηματοδότηση. Στη συνέχεια ο Αλέξης Χαρίτσης πήγε στο γειτονικό Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, όπου τον περίμεναν πολίτες, αλλά και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί πραγματοποιήθηκε πολιτική συζήτηση- ομιλία με θέμα την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, ενώ οι παρευρισκόμενοι άκουσαν από τον Αλέξη Χαρίτση να αναφέρει πως θα υπάρξει ανάπτυξη, αλληλεγγύη και ισχυρή δημοκρατία. Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέπτυξε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.
Σημερινός σταθμός του υφυπουργού είναι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, όπου στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του Βιολογικού Καθαρισμού της Δημοτικής Ενότητας Νέστορος.

***  Η συνεισφορά του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Μεσσηνίας
Στο πρόγραμμα της επιτροπής εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας για τη συλλογή πλαστικών καπακιών συμμετέχει ο Συνεταιρισμός Υδραυλικών Νομού Μεσσηνίας.
Έχοντας ως στόχο τη συνεισφορά στην τοπική κοινωνία και στο συνάνθρωπο και ταυτόχρονα την καλλιέργεια και ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, αποδεικνύει έμπρακτα ότι όλοι μαζί σε πλαίσιο καλής συνεργασίας μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα, δημιουργώντας μια νέα δομή υποστήριξης των συμπολιτών μας, με τον εβδομαδιαίο δανεισμό αμαξιδίων σε όποιον έχει ανάγκη.
Γι’ αυτό το σκοπό ο ΣΥΝΜΕ συγκέντρωσε και παρέδωσε 12 σακούλες με καπάκια στους υπευθύνους του προγράμματος.

***  Δηλητηριώδες ψάρι αλίευσε ψαροντουφεκάς στη Μαραθόπολη
Για ψάρεμα πήγε ο ντόπιος ψαροντουφεκάς Ηλίας Δημητρακόπουλος σε περιοχή της Μαραθόπολης το μεσημέρι της Παρασκευής… όμως η λεία του ήταν διαφορετική από τα συνηθισμένα! Όπως, έγραψε το Gargalianoionline, το εν λόγω ψάρι που αλίευσε ο ψαροντουφεκάς ονομάζεται Φιστουλάρια και  είναι  άκρως επικίνδυνο  , που αν καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο αφού προκαλεί μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια στο κυκλοφορικό σύστημα. Το είδος Φιστουλάρια, ένα από τα 28 είδη που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα κι έφτασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ. Η φιστουλάρια, (ονομάζεται επιστημονικά Lagocephalus Sceleratus) και ανήκει στην οικογένεια των Τετραοδοντοειδών (Tetraodontidae). Έχει ασημί-κυανό χρώμα και μαύρες κηλίδες στη ραχιαία πλευρά, χωρίς λέπια, ενώ τα τέσσερα μπροστινά δόντια του είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα. «Μεταλλαγμένη» ζαργάνα, σύμφωνα με τους ντόπιους ψαράδες. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με μαρτυρίες τοπικών ψαράδων, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ψάρι εμφανίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Μαραθόπολης.

*** Τροχαίο στην επικίνδυνη στροφή στο δρόμο προς Μάτι

 
Ακόμα ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή το πρωί στη «στροφή του θανάτου», όπως χαρακτηρίζεται από κατοίκους της περιοχής, στο δρόμο προς το Μάτι Γαργαλιάνων. Όχημα, που οδηγούσε 55χρονος και κινούνταν στο δρόμο Μαραθόπολης – Τραγάνας, λίγο πριν την παραλία της Χρυσής Ακτής – Μάτι, σε επικίνδυνη στροφή, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε παρακείμενο χαντάκι. Ευτυχώς, ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, όμως το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε υπέστη υλικές ζημιές. Στο σημείο έσπευσε όχημα της Π.Υ. Γαργαλιάνων και περιπολικό του Α.Τ. Γαργαλιάνων. Τα ατυχήματα στη συγκεκριμένη απότομη στροφή είναι διαρκή και διαρκές είναι και το αίτημα κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που περνάνε από το σημείο να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις και η στροφή να είναι πιο «γλυκιά». Μάταια όμως καθώς, παρά τα ατυχήματα που συμβαίνουν, κανένας αρμόδιος και εμπλεκόμενος δεν ενδιαφέρεται.

***  Επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Κάστρο της Κορώνης
Το ολοκληρωμένο έργο αποκατάστασης του Κάστρου της Κορώνης επισκέφθηκε χθες το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, την τέως γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.
Κατά την επίσκεψη, όλοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα, με τον πρώην πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει το έργο ως παρέμβαση σωτηρίας. Όπως δήλωσε: «Με χρήματα, από τον καιρό που ήμουν υπουργός Πολιτισμού μέχρι και σήμερα, καταφέραμε να κάνουμε μια αξιοσημείωτη παρέμβαση. Το έργο αυτό απαίτησε να πραγματοποιηθούν τεράστιες εργασίες και αρκετές μελέτες. Ευχαριστώ το Δήμο Πύλου-Νέστορος, το Μανιατάκειο Ίδρυμα και κυρίαρχα το υπουργείο Πολιτισμού και όλους όσοι εργάστηκαν και μόχθησαν, για ένα έργο που ήταν τεχνικά εξαιρετικά δύσκολο. Έχουμε κρατήσει τα τμήματα που έχουν πέσει και στόχευσή μας είναι σε δεύτερη φάση να γίνει η ανάπλαση».
Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά, για την καθαριστική του παρέμβαση, αφού μετά τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν στο Κάστρο, κινητοποίησε όλο το μηχανισμό του υπουργείου Πολιτισμού, ούτως ώστε σήμερα να έχουμε την ολοκλήρωση του έργου ανάδειξης ενός από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία ολόκληρης της Ελλάδας. Συνεχίζοντας, δήλωσε: «Στο έργο αυτό, που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας, σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε η τέως γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που παρουσιαστήκαν κατά τη διάρκεια υλοποίησής του. Επίσης, η σημαντική συμβολή της Διεύθυνσης Αναστήλωσης του υπουργείου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Μανιατακείου Ιδρύματος, οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Τη μελέτη χρηματοδότησε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος».
Ως γνωστόν, το μνημείο έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης, λόγω των έντονων σεισμικών φαινομένων που είχαν σημειωθεί στην περιοχή, αλλά και της διάβρωσης, η οποία είχε προκληθεί από τις υποθαλάσσιες υποσκαφές, γεγονότα που συνετέλεσαν στην κατάρρευση μέρους του τείχους. Οι εργασίες για την «Προστασία παράκτιας ζώνης και τη στερέωση βραχωδών πρανών του Κάστρου Κορώνης, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, της Περιφέρειας Πελοποννήσου» όπως είναι και ο τίτλος του έργου, έχουν προϋπολογισμό 2.580.000 ευρώ.

***  Δεκαήμερη αστυνομική επιχείρηση με δέκα συλλήψεις στη Μεσσηνία 
Δέκα άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε δεκαήμερη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών έγιναν έλεγχοι σε 822 άτομα, εκ των οποίων 663 ημεδαποί και 159 αλλοδαποί, καθώς και σε 706 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 156 άτομα, από τα οποία 105 ήταν ημεδαποί και 51 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 62.
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-Τέσσερις ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Δύο ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Τρεις ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 275 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 7 του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

***  Θέλεις-δε θέλεις… 
Περίπου 500.000 είναι ακόμα οι φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους, αν και η προθεσμία της παράτασης εκπνέει στις 15 Ιουλίου.
Και πώς να πατήσεις το κουμπάκι της «οριστικής υποβολής», όταν βλέπεις να σου «χαμογελάει  σαρδόνια» εκείνο το ποσό του φόρου, που μόνο με ένα κλικ το φορτώνεσαι στην πλάτη και… τρέχεις.  Τρόμος σε κυριεύει, αλλά «φυγείν αδύνατον…»!   \ Β.Β.  

***  Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αναπληρωτές καθηγητές
Ξεκίνησε την Τρίτη η υποβολή των αιτήσεων για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών, η οποία λήγει στις 19 Ιουλίου. Η πρόσκληση αφορά 28 ειδικότητες και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, ενώ έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν με σειρά προτίμησης τις περιοχές με πλήρες ή μειωμένο ωράριο.
Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι: δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, φωτοαντίγραφο του πρωτότυπου τίτλου σπουδών όπου αναγράφεται ο βαθμός πτυχίου, αποδεικτικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ για την απόδειξη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή τη νόμιμη απαλλαγή τους και πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών του τόπου κατοικίας και προηγούμενης υπηρεσίας. Συμπληρωματικά, αποδεικτικό πολυτεκνίας και τριτεκνίας, αποδεικτικά προϋπηρεσίας και αποδεικτικά πάθησης από αναιμία ή σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η μοριοδότηση έχει ως εξής: Ένα μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας και κάθε μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ μισό μόριο από τον προτελευταίο διαγωνισμό. Τέλος, διπλά μόρια για την προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα μέρη και προτεραιότητα σε πολύτεκνους ή πάσχοντες από αναιμία ή σκλήρυνση κατά πλάκας.

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Φιλικά  Σάββατο 16-07-2016  :
ΠΑΟΚ - ΤΒΕΝΤΕ    2-0  , (0-0) .-  ^
Τα γκόλ   : 77΄  Σακχόφ   και  81΄ Τζαλμά Κάμπος   .-
~ Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση, κερδίζοντας 2-0 την Τβέντε σε φιλική αναμέτρηση και είχε μεγάλους πρωταγωνιστές τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα.
Τα μεταγραφικά αποκτήματα! Κρέσπο, Σακχόφ, Λέο Μάτος, Μπίσεσβαρ και Τζαλμά Κάμπος
ΠΑΟΚ (Bλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος (82’ Κίτσιου), Κρέσπο (70’ Μαλεζάς), Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (82’ Κοροβέσης), Χαρίσης (46’ Μπίσεσβαρ), Σακχόφ (82’ Τζιόλης), Τζάλμα, Ροντρίγκες (66’ Ζάιρο), Αθανασιάδης (70’ Κουλούρης).
Τβέντε: Μάρσμαν, Αντερσεν (46’ Κατσικάς), Ζίεχ (62’ Τζορτζ), Γιάνσεν (62’ Στένζελ), Έντε (46’ Μπόρβεν), Βαν Ντερ Λέλι, Σμιντ (62’ Ντα Κρουζ), Βαν Ντερ Χέιντεν (62’ Χόλσερ), Όοστερβικ, Μοκότχο, Θέσερ (46’ Μπιέν).-

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΤΣΒΟΛΕ  Τετάρτη  20  Ιουλίου  2016 

***  Νέος περίπατος της Εθνικής νέων, 68-36 την Ολλανδία          Στη 2η «στροφή» του Ευρωπαϊκού
«Δύο στα δύο» για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας, που φιλοξενείται στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης», στη Χαλκίδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπιασε ξανά υψηλή απόδοση, υποχρεώνοντας και την Ολλανδία σε... βαριά ήττα με το τελικό 68-36, για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Απολαυστικοί στην επίθεση της Εθνικής οι Χαραλαμπόπουλος (16π.) και Τολιόπουλος (11π.).
Την Κυριακή στις 18.45 η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσει την Αλβανία.
Ένα... ξέσπασμα της ελληνικής ομάδας στη δεύτερη περίοδο ήταν αρκετό για την «γαλανόλευκη», προκειμένου να βάλει τις βάσεις για ένα ξεκούραστο απόγευμα.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με σεμιναριακή άμυνα και επίθεση έτρεξε στο δεύτερο δεκάλεπτο ένα επιμέρους σκορ 14-5 και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +16 (33-17).
Με τους Χαραλαμπόπουλο και Μουράτο να παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες η ελληνική ομάδα ξέφυγε στο 23΄ με +20 (37-17 στο ), με τη διαφορά να μεγαλώνει σταδιακά και τον Κώστα Αντετοκούνμπο να ευστοχεί για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα με την Εθνική, υπό το βλέμμα των αδελφών του, Γιάννη και Θανάση, οι οποίοι όμως δεν πρόλαβαν να τον... χορτάσουν, καθώς μία γονατιά που δέχθηκε το οδήγησε εκτός παρκέ.
Η Ελλάδα δεν απειλήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, που την βρήκε στο +32 (68-36).
Τα δεκάλεπτα: 19-12, 33-17, 52-26, 68-36
Διαιτητές: Γκλίσιτς (Σερβία), Ρόσι (Ιταλία), Πέλτεκοφ (Βουλγαρία)
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 11, Κώττας 6 (9ρ), Κόνιαρης 2 (4 α, 4κλ), Τσαλμπούρης 10, Σκουλίδας 5, Μπιλλής 2, Σταμάτης 5 (4 α), Χαραλαμπόπουλος 16 (5 α), Δίπλαρος, Μουράτος 6, Λούντζης 2, Αντετοκούνμπο 3
Ολλανδία (Στέενμετζ): Όστιν, Μπρούινινγ, Μπάτερ 4, Ντε Πρέε 6, Λίεμ 7, Ντρίσεν 2, Στολκ 3, Κούπμανς 7, Μπλέεκερ, Μπίσααρ 2, Βος 5, Λαρός
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***  Με Σεντ Ετιέν η ΑΕΚ, με ΑΙΚ ή Γιουρόπα ο ΠΑΟ, με Άλκμααρ ο ΠΑΣ
        Στον γ' γύρο του Europa
 
~ Τη Σεντ Ετιέν θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας.
Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία)-Γιουρόπα (Γιβραλτάρ).
Τέλος, την Άλκμααρ από την Ολλανδία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, εφόσον πάρει την πρόκριση απέναντι στην Οντ.
Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα λάβουν χώρα στις 4 Αυγούστου.
Τα ζευγάρια που προέκυψαν έχουν ως εξής:
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Ροβανιέμι (Φινλανδία) - Βόρσκλα Πόλταβα (Ουκρανία)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία) - ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) ή Κλίφτονβιλ (Βόρεια Ιρλανδία) - Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Παντούρι (Ρουμανία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) ή Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν)
Βοϊβοντίνα (Σερβία) ή Κόνας Κουέι (Ουαλία) - Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) ή Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία)
Παρτιζάν (Σερβία) ή Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (Πολωνία) - Στρομσγκόντσετ (Νορβηγία) ή Σεντερίσκε (Δανία)
Λουκέρνη (Ελβετία) - Σασουόλο (Ιταλία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) ή Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία) - Ρίο Άβε (Πορτογαλία)
Χαρτς (Σκοτία) ή Μπιρκιρκάρα (Μάλτα) - Κράσνονταρ (Ρωσία)
Αλκμάαρ (Ολλανδία) - ΠΑΣ Γιάννινα (ΕΛΛΑΔΑ) ή Οντ (Νορβηγία)
Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) ή Γέλγκαβα (Λετονία) - Ομόνοια (Κύπρος) ή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)
Αούστρια Βιένης (Αυστρία) ή Κουκέσι (Αλβανία) - Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) ή Σιράκ (Αρμενία)
ΑΪΚ Σόλνα (Σουηδία) ή Γιουρόπα (Γιβραλτάρ) - Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
Οσμανλισπόρ* (Τουρκία) ή Ζίμπρου Κισινάου (Μολδαβία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) ή Νόμε Κάλιου (Εσθονία)
Βέντσπιλς (Λετονία) ή Αμπερντίν (Σκοτία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
Λιλ (Γαλλία) - Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) ή MTK Βουδαπέστης (Ουγγαρία)
Ολεκσάντριγια (Ουκρανία) - Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) ή Ιάσι (Ρουμανία)
Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία) - Μπρόντμπι (Δανία) ή Χιμπέρνιαν (Σκοτία)
Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Ριέκα (Κροατία)
Χεράκλες (Ολλανδία) - Αρούκα (Πορτογαλία)
Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) ή Τορπέντο-Μπέλαζ Ζόντινο (Λευκορωσία) - Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)
Γκενκ (Βέλγιο) ή Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) - Χάκεν (Σουηδία) ή Κορκ Σίτι (Ιρλανδία)
Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν) ή Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) - Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία)
Γουέστ Χαμ (Αγγλία) - Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία) ή Ντομζάλε (Σλοβενία)
Βιντεότον (Ουγγαρία) ή Τσουκαρίτσκι (Σερβία) - Μίντιλαντ (Δανία) ή Βαντούζ (Λιχτενστάιν)
Γκέτεμποργκ (Σουηδία) ή Πιάστ Γκλίβιτσε (Πολωνία) - Ελσίνκι (Φινλανδία) ή Μπερόε Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία)
Αντμίρα Βάκερ (Αυστρία) ή Καπάζ (Αζερμπαϊτζάν) - Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
Γάνδη (Βέλγιο) - Βιτορούλ Κονστάντσα (Ρουμανία)
Γκρασχόπερς (Ελβετία) ή KR Ρέικιαβικ (Ισλανδία) - Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)
 * Η συμμετοχή υπόκειται στις συνεχιζόμενες διαδικασίες στο CAS.
Το πρόγραμμα του Europa League 2016/17 :30/06/16: 1η προκριματική φάση-Α ματς
07/07/16: 1η προκριματική φάση-Β ματς
14/07/16: 2η προκριματική φάση-Α ματς
21/07/16: 2η προκριματική φάση-Β ματς
28/07/16: 3η προκριματική φάση-Α ματς
04/08/16: 3η προκριματική φάση-Β ματς
18/08/16: Πλέι-οφ-Α ματς
25/08/16: Πλέι-οφ-Β ματς
15/09/16: Ομιλοι-1η αγωνιστική
29/09/16: Ομιλοι-2η αγωνιστική
20/10/16: Ομιλοι-3η αγωνιστική
03/11/16: Ομιλοι-4η αγωνιστική
24/11/16: Ομιλοι-5η αγωνιστική
08/12/16: Ομιλοι-6η αγωνιστική
16/02/17: Φάση των «32»-Α ματς
23/02/17: Φάση των «32»-Β ματς
09/03/17: Φάση των «16»-Α ματς
16/03/17: Φάση των «16»-Β ματς
13/04/17: Προημιτελικά-Α ματς
20/04/17: Προημιτελικά-Β ματς
04/05/17: Ημιτελικά-Α ματς
11/05/17: Ημιτελικά-Β ματς
24/05/17: Τελικός (Στοκχόλμη)
Οι κληρώσεις:
Στις 5 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των πλέι-οφ του Europa League, ενώ στις 26 του ίδιου θα διεξαχθεί στο Μονακό η κλήρωση για τους ομίλους του τουρνουά. Στις 12 Δεκεμβρίου επιστρέφει στη Νιόν η κλήρωση για την φάση ων «32». Στις 24 Φεβρουαρίου θα γίνει η κλήρωση για τους «16», στις 17 Μαρτίου για τα προημιτελικά και στις 21 Απριλίου για τα ημιτελικά της διοργάνωσης      Newsroom ΔΟΛ

***  Σε ρυθμούς πρεμιέρας η «Μαύρη Θύελλα» …
Στους ρυθμούς της πρεμιέρας κινείται η Καλαμάτα. Την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος» έχει προγραμματιστεί να γίνει η επίσημη «πρώτη» της ομάδας της Καλαμάτας, η οποία τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, (η τοπική μας ομάδα επιστρέφει λοιπόν στο τοπικό πρωτάθλημα έπειτα από 35 χρόνια), ενώ θα λάβει μέρος στο Κύπελλο Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την παρουσίαση όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και την πρώτη προπόνηση.
Το «χτίσιμο» της νέας ομάδας της Καλαμάτας έχουν αναλάβει οι προπονητές Έλβιο Μάνα, Τάσος Χατζηαγγελής, ενώ γυμναστής θα είναι ο Γιώργος Κατσούλης.
Το ρόστερ της Καλαμάτας απαρτίζουν αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές, αλλά και πολλοί νεαροί.
Ο στόχος της Καλαμάτας δεν είναι άλλος από την επάνοδο στη Γ’ εθνική.
Το πρόγραμμα της προετοιμασία και των φιλικών αγώνων θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
 
~ ~~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . -
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-
 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/16-17-2016.html .-

~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Ιουλίου 2016
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-17-2016.html  .- 
 ~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 


  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 


 Οι απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες της Γλιστρίδας


~ 

~ Η γλιστρίδα είναι ένα… ευεργετικό ζιζάνιο. Παλιότερα χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά στη διατροφή στις αγροτικές περιοχές και όχι μόνο. Έχει ιδιαίτερη γεύση είναι πολύ ωφέλιμη και έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
Το αστείο είναι ότι όταν σε έναν οργανισμό υπάρχει έλλειψη Ω3 οι ειδικοί συστήνουν συμπληρώματα ή παχιά ψάρια, ενώ η απλή και ταπεινή γλυστρίδα «τα έχει όλα και συμφέρει» που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση. Δυστυχώς είναι ένα από τα παραμελημένα φυτά της ελληνικής υπαίθρου παρά το γεγονός ότι έχει υψηλή διατροφική αξία.       Είναι δύσκολο να την πετύχεις ακόμα και στη λαϊκή.        Όπως υπογραμμίζει ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων κ. χρήση της γλιστρίδας ως θεραπευτικό φυτό στην Ευρώπη, το Ιράν και την Ινδία, έχει ιστορία τουλάχιστον 2.000 ετών και πιθανότατα καταναλωνόταν ως λαχανικό πολλά χρόνια πριν. Στην αρχαία Ρώμη η γλιστρίδα χρησιμοποιείτο για θεραπεία των πονοκεφάλων και της δυσεντερίας, των σκωλήκων των εντέρων και των δαγκωμάτων από σαύρες. Βέβαια τότε δεν γνώριζαν ότι είναι πλούσιο σε ω3 λιπαρά οξέα και σε αντιοξειδωτικά απαραίτητα για την υγειά. Η γλιστρίδα θεωρείτο από παλαιά σαν πολύτιμο φυτό για τη θεραπεία των προβλημάτων του ουροποιητικού και του πεπτικού συστήματος. Ανοίγει την όρεξη και έχει επουλωτικές ιδιότητες. Η διουρητική δράση της χρησιμεύει σαν ανακούφιση των ασθενειών της ουροδόχου κύστης, για παράδειγμα στη δυσκολία κατά την ούρηση. Οι γλυχρασματογενείς ιδιότητες του φυτού το καθιστούν επίσης καταπραϋντικό γιατρικό για τα γαστρεντερικά προβλήματα όπως η δυσεντερία και η διάρροια. Παλαιά στην Κρήτη καταναλώνεται ωμή με ξίδι και ήταν δροσιστική και δημοφιλής. Απαλλάσσει το συκώτι από υπεραιμία γι’ αυτό λέγανε «γλιστρίδα και νερό συκώτι δροσερό». Επίσης, παλαιά στην Κρήτη τη συνιστούσαν στους πάσχοντες από αιμορροΐδες. Κοπανισμένη επιτίθεται σε εγκαύματα. Για κάποιον που είναι αθυρόστομος και φλύαρος οι Κρητικοί λένε «Γλιστρίδα έφαγες και γλιστρά το στόμα σου;». Ως γνωστό η βιταμίνη Ε και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν πιθανώς από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τις φλεγμονώδεις παθήσεις”. Όταν είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας τότε η γευστική και η θεραπευτική της αξία γίνεται μεγαλύτερη. Πολλοί καλλιεργητές όταν την ξεριζώνουν από τις καλλιέργειες του δεν την πετάνε αλλά την πουλάνε για την λαϊκή. Είναι από τα ήπια μορφής ζιζάνια. Ο κόσμος μαθαίνει και αρχίζει να την χρησιμοποιεί σε σαλάτες.
Σύμφωνα με τη διδάκτορα Ιατρικής και πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Διατροφής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ κας Άρτεμης Σιμοπούλου η μεγάλη περιεκτικότητα σε ωμέγα 3-λιπαρά οξέα, κάνει τη γλυστρίδα ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό.  Όπως επισημαίνει η κα Σιμοπούλου στα γραπτά της “οι παραδοσιακές κοινωνίες τη χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύουν πολλά από τα προβλήματα υγείας που σήμερα καταπολεμούνται από τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι φλεγμονές, τα προβλήματα στην καρδιά, οι στομαχικές διαταραχές, ο πόνος και ο πυρετός. Παραδείγματος χάρη, ο Θεόφραστος (372-287 π.Χ.), ο πατέρας της βοτανικής, σύστηνε τη γλιστρίδα ως φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια, το σκορβούτο, τον πονόλαιμο, τον πόνο στα αφτιά, το οίδημα στις αρθρώσεις και την ξηροδερμία…  Η γλιστρίδα είναι γεμάτη από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Εκατό γραμμάριά της περιέχουν 400 χιλιοστογραμμάρια ωμέγα-3, του φυτικού λιπαρού οξέος που συναντάται στο φυτικό βασίλειο και ονομάζεται άλφα-λινολενικό ή LΝΑ – περιέχει δηλαδή δεκαπέντε φορές περισσότερα ωμέγα-3 από ό,τι τα περισσότερα μαρούλια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Και επιπλέον είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Μια μερίδα γλιστρίδας καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη Ε και παρέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ο, Β-καροτένιου και γλουταθειόνης. Συνειδητοποίησα ακόμα ότι οι ανακαλύψεις μου με οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως τόσο η γλιστρίδα όσο και άλλα παρόμοια άγρια φυτά θα πρέπει να συνεισέφεραν ένα σημαντικό ποσοστό LΝΑ και αντιοξειδωτικών στο διαιτολόγιο των πρώτων ανθρώπων”. Οι βιταμίνες που περιέχονται στην γλιστρίδα.
Βιταμίνη Α: Τα ψάρια και το μουρουνέλαιο αποτελούν μεγάλες πηγές. Βοηθάει την όραση και κάνει καλό στο δέρμα.

Βιταμίνη Β: Αναπλάθει την επιδερμίδα, τα νύχια και βοηθάει στην μείωση του στρες.          Βιταμίνη C: Η πιο γνωστή από τις βιταμίνες, η βιταμίνη c, Βοηθάει και προστατεύει τον οργανισμό από ιώσεις και γρίπη.                                                                                     Βιταμίνη D: Ευεργετική για τα κόκαλα, χρησιμοποιείτε κατά κόρον για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.                                                                                                                Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη αυτή είναι της γονιμότητας και της ομορφιάς.                              Βιταμίνη F: Η βιταμίνη αυτή είναι τα γνωστά σε όλους ακόρεστα λιπαρά οξέα και είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας.                                                                                 Βιταμίνη Κ: Είναι σημαντική για τα οστά και για τις αιμορραγικές καταστάσεις, βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.                                                                                    Βιταμίνη P: Ενισχύει τη δράση της βιταμίνης C και έχει πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Πηγη:  www.agrocrete.gr   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: