Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 13  Νοεμβρίου  2016 :
~
Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαΦόβος Θεού, αρχή σοφίας στον άνθρωπο.

 
 
 
13 Νοεμβρίου
Ιωάννου Χρυσοστόμου (1) αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως (†407). Οσιομάρτυρος Δαμασκηνού του Κωνσταντινοπολίτου (†1681).
(1) Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γεννήθηκε το 347 στην Αντιόχεια από ευσεβείς χριστιανούς, τον Σεκούνδο και την Ανθούσα. Ευφυής καθώς ήταν διακρίθηκε στις επιστήμες και στα γράμματα. Ιδιαίτερα δε εντρύφησε στη μελέτη των ιερών γραφών, αποκτώντας βαθιά θεολογική κατάρτιση. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, αποφάσισε να αφοσιωθεί στο μοναχικό βίο. Ο ένθεος ζήλος του, τον οδήγησε στην έρημο, όπου επιδόθηκε στην άσκηση και στην προσευχή. Όταν επέστρεψε στην Αντιόχεια χειροτονήθηκε διάκονος από τον Πατριάρχη Μελέτιο. Έξι χρόνια μετά ενθρονίστηκε πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ο Ιωάννης υπήρξε έξοχος ποιμένας, αλλά και ερμηνευτής των ιερών γραφών. Μάλιστα άφησε ανεκτίμητο συγγραφικό έργο. Όμως η σύγκρουσή του με την ασεβή αυτοκράτειρα Ευδοξία, τον οδήγησε στην εξορία και συγκεκριμένα στον Κουκουσό της Αρμενίας. Εξορισμένος από τόπο σε τόπο ο άγιος Ιωάννης εξεδήμησε προς Κύριο, καθώς δεν άντεξε τις ταλαιπωρίες και τις κακουχίες τις οποίες υπέστη. ~ 
Σήμερα 13/11/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης, Άγιος Δαμασκηνός ο Νέος Οσιομάρτυρας ο Κωνσταντινουπολίτης
~ Ἦχος πλ. δ’.
~ Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
~* Απολυτίκιο Άγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου - 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/2lXpEvgqFHM  .-

~
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
Ο κόσμος των Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
~   Ξεκαθαρεῖστε τὸ τοπίο ὡς πρὸς τὴν αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.  Λάβατε ὑπεύθυνη θέση.  Εἶναι ἡ αἵρεση τῶν ἐσχάτων (π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος).  Δὲν εἶναι ἁπλῶς αἵρεση, εἶναι παναίρεση (ἅγ. Ἰουστῖνος Πόποβιτς).  Ἀκολουθεῖστε τὰ βήματα τῶν Πατέρων ποὺ συνεχως ἑορτάζουμε (ἀλλιῶς γιατί τοὺς τιμᾶτε), οἱ ὁποῖοι δὲν συνεκάλεσαν τὶς Συνόδους γιὰ νὰ ἐρευνήσουν μόνο, ἂν ὑπάρχει αἵρεση καὶ αἱρετικοί, ἀλλὰ γιὰ νὰ ἐξετάσουν καὶ να δικάσουν τοὺς καταγγελθέντας αἱρετικοὺς (ἀπὸ τοὺς ὁποίους ἤδη πολλοὶ πιστοὶ εἶχαν ἀπομακρυνθεῖ), νὰ καλέσουν τοὺς αἱρετικοὺς σὲ μετάνοια καί, ταυτόχρονα, νὰ προφυλάξουν τοὺς πιστοὺς (μὲ τὴν ἐπίσημη καταδίκη τῆς αἱρέσεως) ἀπὸ τὶς καταστρεπτικὲς συνέπειες τῆς αἱρέσεως. .-

~ Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος - Εικόνα από το Aγιογραφείο της Μονής Βατοπαιδίου Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος - Ησυχαστήριο «Παναγία των Βρυούλων»
Ο μεγάλος αυτός πατέρας και διδάσκαλος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γεννήθηκε στην Αντιόχεια το 347 μ.Χ.(κατά άλλους το 354 μ.Χ.). Πατέρας του ήταν ο στρατηγός Σεκούνδος και μητέρα του η Ανθούσα. Γρήγορα έμεινε ορφανός από πατέρα, και η μητέρα του - χήρα τότε 20 ετών - τον ανέθρεψε και τον μόρφωσε κατά τον καλύτερο χριστιανικό τρόπο. Ήταν ευφυέστατο μυαλό και σπούδασε πολλές επιστήμες στην Αντιόχεια - κοντά στον τότε διάσημο ρήτορα Λιβάνια - αλλά και στην Αθήνα, μαζί με τον αγαπημένο του φίλο Μέγα Βασίλειο (βλέπε 1 Ιανουαρίου).
Όταν αποπεράτωσε τις σπουδές του, επανήλθε στην Αντιόχεια και αποσύρθηκε στην έρημο για πέντε χρόνια, όπου ασκήτευε προσευχόμενος και μελετώντας τις Άγιες Γραφές. Ασθένησε όμως και επέστρεψε στην Αντιόχεια, οπού χειροτονήθηκε διάκονος - το 381 μ.Χ., σε ηλικία 34 ετών - από τον Αρχιεπίσκοπο Αντιοχείας Μελέτιο. Αργότερα δε από τον διάδοχο του Μελετίου Φλαβιανό πρεσβύτερος σε ηλικία 40 ετών.
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος - Mονή Xιλανδαρίου, Άγιον Όρος Ο Απόστολος Παύλος υπαγορεύει στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο την ερμηνεία των επιστολών του. Εικόνα του αγιογραφείου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Ο Απόστολος Παύλος υπαγορεύει στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο την ερμηνεία των επιστολών του. (Κελλί Ροδοστόλου) Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος - Ησυχαστήριο «Παναγία των Βρυούλων»
Κατά την Ιερατική του διακονία ανέπτυξε όλα τα ψυχικά του χαρίσματα, πύρινο θείο ζήλο και πρωτοφανή ευγλωττία στα κηρύγματα του. Έσειε και συγκλόνιζε τα πλήθη της Αντιόχειας και συγκινούσε τις ψυχές τους βαθύτατα. Η φήμη του αυτή έφτασε μέχρι τη βασιλεύουσα και έτσι, την 15η Δεκεμβρίου 397 μΧ., με κοινή ψήφο βασιλιά Αρκαδίου και Κλήρου, έγινε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, κάτι που ο ίδιος δεν επεδίωξε ποτέ. Και από την θέση αυτή ο Ιερός Χρυσόστομος, εκτός άλλων, υπήρξε αυστηρός ασκητής και δεινός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής, όπως φαίνεται από τα πολλά συγγράμματα του (διασώθηκαν 804, περίπου, ομιλίες του). Έργο επίσης του Χρυσοστόμου είναι και η Θεία Λειτουργία, που τελούμε σχεδόν κάθε Κυριακή, με λίγες μόνο, από τότε μετατροπές.
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Παλαιοχώρας Αίγινας)
Ο ιερός Χρυσόστομος κατά τη διάρκεια της πατριαρχείας του υπήρξε αδυσώπητος ελεγκτής κάθε παρανομίας και κακίας. Αυτό όμως έγινε αιτία να δημιουργήσει φοβερούς εχθρούς, και μάλιστα αυτήν την αυτοκράτειρα Ευδοξία, επειδή ήλεγχε τις παρανομίες της. Αυτή μάλιστα, σε συνεργασία με τον τότε Πατριάρχη Αλεξαδρείας Θεόφιλο (ενός μοχθηρού και ασεβούς ανθρώπου), συγκάλεσε σύνοδο (παράνομη) από 36 επισκόπους (όλοι τους πνευματικά ύποπτοι και δυσαρεστημένοι από τον άγιο) στο χωριό Δρυς της Χαλκηδόνας και πέτυχε την καθαίρεση και εξορία του Αγίου σ' ένα χωριό της Βιθυνίας. Η απόφαση αυτή όμως, τόσο εξερέθισε τα πλήθη, ώστε αναγκάστηκε αυτή η ίδια η Ευδοξία να τον ανακαλέσει από την εξορία και να τον αποκαταστήσει στο θρόνο με άλλη συνοδική αθωωτική απόφαση (402 μ.Χ.). Αλλά λίγο αργότερα, η ασεβής αυτή αυτοκράτειρα, κατάφερε και πάλι να εξορίσει τον Άγιο (20 Ιουνίου 404 μ.Χ.) στην Κουκουσό της Αρμενίας και από κει στα Κόμανα, όπου μετά από πολλές κακουχίες και άλλες ταλαιπωρίες πέθανε το 407 μ.Χ.
Ο Μ. Ι. Γαλανός στον Συναξαριστή του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει για τον Ιερό Χρυσόστομο, ότι υπήρξε και αναγνωρίζεται ως ο πιο άριστος και δημοφιλής διδάσκαλος της Χριστιανικής Εκκλησίας. Κανένας δεν εξήγησε όπως αυτός, με τόσο πλούτο και τόση σαφήνεια τα νοήματα των θείων Γραφών, ούτε δε υπήρξε εφάμιλλός του στην ετοιμολογία, την απλότητα, αλλά και στη φλόγα και τη δύναμη της ρητορείας. Υπήρξε ρήτορας θαυμαστός, λογοτέχνης απαράμιλλος, βαθύτατος και διεισδυτικότατος, ψυχολόγος και καταπληκτικός κοινωνιολόγος με αίσθημα χριστιανικής ισότητας, χωρίς προνομιούχους, με καθολική αδελφότητα. Ανήκει σ' αυτούς που φαίνονται «ὡς φωστῆρες ἐν κόσμῳ» (Προς Φιλιππησίους, 6' 15.). Δηλαδή σαν φωτεινά αστέρια μέσα στον κόσμο.
Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο ιερός Χρυσόστομος πέθανε την 14η Σεπτεμβρίου, αλλά λόγω εορτής της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού μετατέθηκε η εορτή της μνήμης του την 13η Νοεμβρίου. Επίσης την 15η Δεκεμβρίου εορτάζουμε την χειροτονία του σε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, την 27η Ιανουαρίου την ανακομιδή των λειψάνων του, αλλά η μνήμη του εορτάζεται και την 30η Ιανουαρίου μαζί με τον Μέγα Βασίλειο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Και τέλος την 26η Φεβρουαρίου εορτάζουμε την μνήμη της χειροτονίας του σε πρεσβύτερο.

***  Επιτέλους ξύπνησε η Εκκλησία - Ξεσηκώνει για το νέο ΟΧΙ και συλλέγει υπογραφές για την προστασία της Οικογένειας


Η οικογένεια αποτελεί το βασικό, το πρωτογενές κύτταρο της κοινωνίας. Αν οι οικογένειες που αποτελούν την κοινωνία είναι υγιείς, τότε και η κοινωνία θα είναι υγιής και εύρωστη. 

Η ελληνική οικογένεια, παρ’ ότι κρατιέται ακόμα σε ανώτερο επίπεδο από τη μέση ευρωπαϊκή, έχει επηρεαστεί από τη γενικότερη κρίση, δεν έχει μείνει αλώβητη. Αυτό καταδεικνύεται από την τεράστια αύξηση των διαζυγίων, των μονογονεϊκών οικογενειών, των γεννήσεων εκτός γάμου, την καθιέρωση των συμφώνων συμβίωσης, και δη μεταξύ ομοφυλόφιλων ατόμων, ως νέων μοντέλων συμβίωσης. Ίσως δεν είναι πολύ μακριά η εποχή που οι τόσο όμορφες και περιεκτικές λέξεις «Πατέρας» και «Μητέρα» θα εξαφανιστούν από τα δημόσια έγγραφα και θα αντικατασταθούν από τους όρους «Γονέας 1» και «Γονέας 2» για χάρη των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν στην υγιή οικογένεια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Μια ομάδα Ευρωπαίων πολιτών ανέλαβε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών με τον τίτλο «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά». Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών είναι μια θεσμοθετημένη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Παρέχεται έτσι η δυνατότητα συμμετοχής στους απλούς πολίτες στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός είναι η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων ή κανονισμών ενταγμένων στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Για να υλοποιηθεί μια πρωτοβουλία και να φτάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να συλλεχθούν τουλάχιστον 1.000.000 υπογραφές από 7 τουλάχιστον χώρες. Οι υποστηρικτές, αυτοί που υπογράφουν πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου. Η επαλήθευση των δηλώσεων γίνεται από κάθε κράτος στη βάση κάποιου δημοσίου εγγράφου, ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» στοχεύει στην προστασία του θεσμού του γάμου και της οικογένειας. Αποσκοπεί σε έναν οριζόντιο εφαρμοστέο κανονισμό, ο οποίος θα ορίζει την έννοια του γάμου και της οικογένειας στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας συμφωνούν ότι γάμος είναι η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας και ότι η οικογένεια εδράζεται στο γάμο και στους απογόνους. Σκοπός του γάμου είναι η αλληλοβοήθεια και ολοκλήρωση των συζύγων, καθώς και η ανατροφή της επόμενης γενιάς. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μεγαλώνουν σε μια σταθερή οικογένεια αγάπης με τον πατέρα και τη μητέρα. 

Η κοινωνία έχει ανάγκη το γάμο και την οικογένεια. Γι’ αυτό πρέπει να υποστηρίζονται. Εθνικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» στη Ελλάδα είναι η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και οι κατά τόπους Σύλλογοι Πολυτέκνων. Όποιος επιθυμεί να υποστηρίξει την πρωτοβουλία αυτή μπορεί να το κάνει με τρεις τρόπους:

- Ο ένας είναι ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://signatures.mumdadandkids.eu.
 
- Ο άλλος είναι η υπογραφή σε σχετικό έντυπο, που μπορεί να βρει στους κατά τόπους Συλλόγους Πολυτέκνων ή άλλους συνεργάτες.
 - Αν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και εκτύπωσης μπορείτε να κατεβάσετε τη φόρμα, να συλλέξετε υπογραφές από όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μπορείτε και να την αποστείλετε ταχυδρομικώς στην ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, Πλατεία Ελευθερίας 22, 10553 Αθήνα (Πλ. Κουμουνδούρου).

***  Τρία μέτρα-φωτιά ζητά το ΔΝΤ για να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα
«Μειώστε συντάξεις, κάντε απολύσεις»Τρία μέτρα-φωτιά ζητά το ΔΝΤ για να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα










~  Ο κύβος ερρίφθη. Το «καλούπι» της συμφωνίας για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι έτοιμο και πλέον η αγωνία κορυφώνεται για τα μέτρα που θα ζητηθούν από την ελληνική πλευρά ώστε να γεμίσει.
Οι τελευταίες διασταυρωμένες πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής θέλουν την κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου να βάζει στο τραπέζι τρία μέτρα-φωτιά:
  • Την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις οι οποίες μετά τον επανυπολογισμό που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου παραμένουν υψηλότερες από τις νέες. Αυτό θα οδηγήσει σε ισόποση μείωση συντάξεων πάνω από ένα όριο, αρχής γενομένης (το πιθανότερο) το 2019.
  • Τη μείωση του αφορολογήτου κάτω από το σημερινό όριο των 8.600 ευρώ και την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.
  • Την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων στο 10% του συνόλου των εργαζομένων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και κατάργηση της δυνατότητας «βέτο» από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.  
* Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί.
Newsroom ΔΟΛ
 
***  Ομπάμα: Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και χρειάζεται ελπίδα
Μήνυμα πριν την επίσκεψηΟμπάμα: Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και χρειάζεται ελπίδα  Ο Μπαράκ Ομπάμα
~  Σαφές μήνυμα στήριξης προς τον ελληνικό λαό στέλνει ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα.
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα» λέει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δίνουν «τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα» και πως η Ουάσιγκτον είναι στενός εταίρος «στην πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις».
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει ακόμη ότι «όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ».
Επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της».
Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει επίσης: «Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους».  Newsroom ΔΟΛ 

*** Δίμηνο... κυνηγητό με τους φορολογούμενους υπό τον φόβο του “κόφτη”
- Τι καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι το επόμενο δίμηνο
- Περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ αναμένει η κυβέρνηση στα κρατικά ταμεία
- Η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων το βασικό διαπραγματευτικό “χαρτί” της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές
- Ακόμη και πρόσθετα μέτρα ή ενεργοποίηση του κόφτη θα ζητήσουν οι δανειστές αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι

"Φεύγει ο παλιός ο χρόνος", αλλά για γιορτές ούτε λόγος. Άλλωστε μαζί του αναμένεται να πάρει και μεγάλο μέρος των εισοδημάτων των πολιτών που καλούνται να εξοφλήσουν μια σειρά φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Οι εποχές που παίρνοντας το “δώρο Χριστουγέννων” οι εργαζόμενοι ξεχύνονταν στα εμπορικά μαγαζιά για τα ψώνια τους και δώρα για τους συγγενείς τους, έχουν περάσει. Πλέον τα χρήματα τα διαχειρίζεται... η εφορία.
Πιο συγκεκριμένα, εντός των επόμενων έξι εβδομάδων, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν:
-την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων  συνολικού ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ
-την τρίτη και τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ
-τα τέλη κυκλοφορίας ύψους 1,2 δις ευρώ
-τις δυο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων
-τις δόσεις για τις ρυθμισμένες οφειλές των φορολογούμενων, όπως για τη ρύθμιση των 100 δόσεων
-συνολικό ΦΠΑ ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ
Το αν τα χρήματα αυτά θα φτάσουν στα ταμεία του κράτους, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα συνεχιστεί και η υπέρβαση των εσόδων που είναι και το βασικό διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης στις συζητήσεις με τους δανειστές για την πορεία εφαρμογής του μνημονίου.
Κοινώς το να μην επιτευχθούν οι εισπρακτικοί στόχοι, μπορεί να σημάνει άμεσα απαίτηση των δανειστών για πρόσθετα μέτρα ή την ενεργοποίηση του περιβόητου “κόφτη δαπανών”.  ΠΗΓΗ: capital.gr
*** Ασυνείδητος οδηγός δημιούργησε κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
 
Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ στο κέντρο της Καλαμάτας. Ασυνείδητος οδηγός , πάρκαρε παράνομα, στην οδό Νέδοντος, έξω από το Δημαρχείο με αποτέλεσμα να  μην μπορεί να περάσει το αστικό λεωφορείο. Αμέσως στο σημείο δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό «κομφούζιο» με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν μεγάλες ουρές… Ο οδηγός του ΙΧ για αρκετή ώρα δεν είχε εμφανιστεί… Ενώ τα αυτοκίνητα έφυγαν από την οδό Κολοκοτρώνη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό στα «πέριξ» των στενών του κέντρου της πόλης. 

***  Χειροβομβίδα βρέθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης στο Ασπρόχωμα! 
 Θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τεράστια καταστροφή! 
  Μπροστά σ’ ένα απίστευτο εύρημα βρέθηκαν οι υπάλληλοι του Κέντρου Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών στο Ασπρόχωμα χθες το πρωί. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Παρασκευής, καθώς γινόταν η περισυλλογή αντικειμένων από τους κάδους ανακύκλωσης, ένας υπάλληλος αντιλήφθηκε μια χειροβομβίδα ανάμεσα στα ανακυκλώσιμα απορρίμματα… Αμέσως σταμάτησαν οι εργασίες και κλήθηκε η Ασφάλεια.
Οι άνδρες της Ασφάλειας της Καλαμάτας περισυνέλεξαν τη χειροβομβίδα, την οποία και παρέδωσαν σε ειδικούς πυροτεχνουργούς του στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χειροβομβίδα ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ είχε και την περόνη κανονικά στη θέση της.
Στην Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης πηγαίνουν όλοι οι κάδοι ανακύκλωσης από τη Μεσσηνία, ενώ ο συντριπτικά μεγαλύτερο όγκος αυτών αφορά κάδους της Καλαμάτας. Προανάκριση για το συμβάν και για το πώς βρέθηκε η χειροβομβίδα σε κάδο ανακύκλωσης, διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Καλαμάτας.  Του Κώστα Γαζούλη

***  Η πρόγνωση του καιρού  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Κυριακή 13/11/2016 προβλέπεται αρχικά άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***    H «Μετάβαση στην Euphoria» της Ελευσίνας έπεισε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή… (βίντεο) 
Η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
    «Μόλις βγήκαμε από το υπουργείο Πολιτισμού, πανηγυρίζοντας» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος δικαίως δε συγκρατεί τη χαρά του, αφού η Ελευσίνα προκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Δεν είναι και λίγο, αν σκεφτεί κανείς ότι άφησε πίσω την Καλαμάτα και τη Ρόδο και θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα μαζί με το Νόβισαντ της Σερβίας και την Τιμιοσοάρα της Ρουμανίας.
«Είναι πολύ σημαντική αυτή η απόφαση για μας, γιατί είναι μία ευκαιρία να αλλάξει η αντίληψη για την πόλη μας. Δεν είναι μόνο μια βιομηχανική πόλη, είναι μια πόλη με πολιτιστικό ενδιαφέρον» εξηγεί στο tvxs.gr o δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς. «Είχαμε τον πιο ολοκληρωμένο και δυνατό φάκελο απ’ ό,τι είπαν. Μένει τώρα να αποδείξουμε ότι οι προτάσεις μας θα γίνουν πράξη», συμπληρώνει.
«Η επιλογή της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 αποτελεί, μέσα σε δύσκολους καιρούς, μια πολύ καλή είδηση. Η επιλογή της πόλης της Δήμητρας και της Περσεφόνης, της εργατούπολης, του πάλαι ποτέ ανθηρού βιομηχανικού κέντρου, που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση και την υψηλή ανεργία, εκπέμπει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.
Το μήνυμα του πολιτισμού ως αντίδοτο στην εσωστρέφεια και παράγοντα υπέρβασης της σημερινής κρίσης με όρους κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας.
Μήνυμα οικουμενικό, που υπερβαίνει τα όρια μιας πόλης, μιας Περιφέρειας και μίας χώρας. Για αυτό και η Ελευσίνα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο μια ευρωπαϊκή επιλογή Πολιτισμού» δήλωσε με τη σειρά της η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.
12elefsina-2.jpg

Η περίληψη της πρότασης
Με τίτλο «Μετάβαση στην EUphoria», η πρόταση της Ελευσίνας εστίασε στην ποιοτική αναβάθμιση που μπορούν να παράγουν οι τέχνες και ο πολιτισμός, εφόσον τεθούν στο επίκεντρο κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας.
Η «EUphoria» αποτελεί μια προσπάθεια να συνδέσουμε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας με την τέχνη και τον πολιτισμό, αντιμετωπίζοντας υπό ένα νέο πρίσμα τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές.
Η «EUphoria» δεν είναι απλώς μία ιδέα: είναι τρόπος σκέψης και δράσης, νοοτροπία και λειτουργία. Γι’ αυτό τρέφεται και δυναμώνει από την ουσιαστική συμβολή των ανθρώπων, γίνεται ρεύμα και κίνημα», έγραφαν στον φάκελο της υποψηφιότητάς τους.
Άλλωστε, οι ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες αποτελούν διαχρονικά βασικό στοιχείο του χαρακτήρα της Ελευσίνας. Στην αρχαιότητα, τα Ελευσίνια Μυστήρια ήταν η μόνη τελετή ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και κοινωνικής τάξης, ενώ στη σύγχρονη εποχή, η πόλη διαμορφώνεται από ένα μωσαϊκό ανθρώπων από διάφορα σημεία της Ελλάδας και του κόσμου, που ήρθαν εδώ, αναζητώντας εργασία στη βιομηχανία.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Video: Dead Can Dance | Eleusis   , https://youtu.be/c8ZXJsvmKdE .-
*** Γιώργος Καραμανώλης: Η υποψηφιότητα της Καλαμάτας άφησε παρακαταθήκες
 
Παρακολούθησα τη διαδρομή του KALAMATΑ21. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, έγινε μια διαδρομή με ουσιαστική αξία για την πόλη μας.
Αναφέρω ενδεικτικά κάποια αποτελέσματα:
Σχηματίστηκαν ομάδες και ανθρώπινα δίκτυα υποστήριξης. Αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν και στο μέλλον. Δημιουργήθηκαν πληροφοριακές  υποδομές  και έγινε μεγάλη προσπάθεια σε επίπεδο place branding. Έγινε συνολικά σημαντική ανάπτυξη ικανοτήτων της πόλης (capacity building) στη διαχείριση ενιαίων έργων, αστικού, κοινωνικού και οικονομικού σχεδιασμού.
Όλα αυτά αφήνουν μια σημαντική κληρονομιά στη Δημοτική Αρχή και στους πολίτες. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να διαχειριστεί αποδοτικά αυτή  την κληρονομιά και να την κεφαλαιοποιήσει προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας.
Με αναπτυξιακό προσανατολισμό και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Με την οργανωμένη συμμετοχή της πόλης μας σε ευρωπαϊκές και εθνικές δράσεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τη σύνδεση όλων αυτών γύρω από τα Creative Industries.
Το KALAMATA21 άφησε και χιλιάδες ιδέες πολιτών, που είναι δημοσιευμένες στην πλατφόρμα post-it@citylabs της Crowdpolicy, που διαθέσαμε δωρεάν. Κάποιες από αυτές μπορούν να ωριμάσουν και να γίνουν προτάσεις για υλοποίηση!
  -Ο Γιώργος Καραμανώλης με καταγωγή από την Καλαμάτα είναι συνιδρυτής της εταιρείας Crowdpolicy. Η εταιρεία Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com) ιδρύθηκε το 2012 και βασίζεται στη φιλοσοφία ότι κάθε οργανισμός, δημόσιος ή ιδιωτικός, χρήζει βελτιώσεων και επαναπροσδιορισμού σε διάφορους τομείς.

***  H αδιαφορία των αρμοδίων για τα αδέσποτα σκυλιά 
Κάποιοι που έχουν σκυλιά δεν μπορούν να επιβαρύνονται τα έξοδα διατροφής, εμβολίων και τότε αποφασίζουν να τα αφήσουν ελεύθερα. Αυτά είναι επόμενο να γυρίζουν σε πάρκα, πλατείες, δοχεία απορριμμάτων, ταβέρνες, κρεοπωλεία για να βρουν τροφή. Άλλα πάλι μπουλουκιάζουν και γίνονται επικίνδυνα για τους περαστικούς. Συχνά επιτίθεται κάποιο σκυλί από το μπουλούκι σε κάποιον που του φέρθηκε άσχημα. Τα άλλα σκυλιά κάνουν «συναίνεση» και ορμούν όλα εναντίον του με πολύ δυσάρεστες συνέπειες. Η Πολιτεία έχει αυστηρούς νόμους για το θάνατο ενός σκυλιού, που μπορεί να φτάνει τα δέκα χιλιάδες ευρώ.
Η Μεσσήνη, όπως κι άλλες πόλεις, έχουν αρκετά αδέσποτα σκυλιά, που περιφέρονται στην πλατεία και στη λαϊκή αγορά. Τις τελευταίες μέρες έχουν κάνει επιθέσεις σε περαστικούς, αλλά κανενός «δεν ιδρώνει το αυτί». Ούτε ο Δήμος ασχολείται καθώς έπρεπε, για να προστατέψει τους δημότες, που κινδυνεύουν, συγκεντρώνοντας αυτά τα σκυλιά σε ειδικούς χώρους. Τότε μόνο προστατεύονται τα ζώα καθώς και οι δημότες από τις επιθέσεις και τα μεταδοτικά νοσήματα (εχινόκοκκοι).
Συχνό φαινόμενο είναι η ρύπανση από τα ούρα και τα κόπρανα των σκυλιών. Κανείς απολύτως δεν καθαρίζει, λες κι είναι κατοχυρωμένο δικαίωμά του να ρυπαίνει το σκυλί καθενός τους δρόμους και τις πλατείες.
Αν δεν παρθούν μέτρα, η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι πόλεις θα γίνουν ζούγκλα. Η ασφάλεια, η τάξη και η καλή οργάνωση του κράτους είναι υποχρέωση των αρμοδίων.
Έργα θέλει ο λαός και όχι λόγια όπως: «Θα σας φτιάξω και γεφύρια» ή «θα σας φτιάξω και ποτάμια».
Δεν πρέπει να προσέχουμε πολύ το ατομικό συμφέρον και να αγνοούμε το γενικό συμφέρον, γιατί η δυστυχία του γείτονα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα.  Κων/νος Κωνσταντακόπουλος   Μεσσήνη

***  Σουρεαλιστικές εικόνες… 
Η εικόνα είναι - αν μη τι άλλο- άκρως σουρεαλιστική. Στην οδό Ναυαρίνου έχουν σκεπαστεί με πλαστικό κάλυμμα ένας κάδος σκουπιδιών και ένα παγκάκι! Μήπως μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει το λόγο, γιατί - όσο κι αν προσπαθήσαμε - δε βρήκαμε λογική εξήγηση…  Α.Π. 

*** 'ΠΟΛΕΜΟΣ' ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ!Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 'ΧΤΥΠΑΕΙ' ΤΗ ΡΩΣΙΑ...

~  10 τζιχαντιστές συνελήφθησαν και ομολόγησαν πως συνδέονται με το ISIS και λέγεται πως σχεδίαζαν επιθέσεις με όπλα αλλά και εκρηκτικά στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τη Ρώσικη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας(FSB) και σε ανακοίνωση της είπε πως οι τζιχαντιστές συνελήφθησαν με τη βοήθεια του Τατζικιστάν και του Κιργιστάν.
Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 αυτοσχέδιες βόμβες,όπλα και πυρομαχικά με τα οποία σχεδίαζαν τις επιθέσεις δημόσιους χώρους στις δύο ρωσικές πόλεις.

*** Είδηση ΒΟΜΒΑ για Πολιτικό Αρχηγό! 'ΓΛΕΙΦΕΙ εκεί που ΕΦΤΥΝΕ';..

~  Το παλαιοκομματικό σύστημα της Ελλάδας, δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι προκλητικό το πόσο απροκάλυπτα «γλείφουν εκεί που κάποτε έφτυναν». Τα πάντα για να ξαναμπουν στο προσκήνιο. Το πιο απλό που κάνουν είναι η λεγόμενη πολιτική κωλοτούμπα.
Με την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ασχολήθηκε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Αφιέρωσε μάλιστα ολόκληρη σχεδόν εκπομπή στο να μιλά όχι απλά με κολακευτικά λόγια για τον Αμερικανό Πρόεδρο και Επιχειρηματία, αλλά σχεδόν έφτασε στο όριο της ‘αγιογραφίας’. Αυτή η ‘επίθεση αγάπης΄ όμως μας θύμισε κάποιες άλλες καταστάσεις και ψάξαμε στο πολιτικό ‘αρχείο’ των εφημερίδων.
Εκεί ανακαλύψαμε λαβράκι.
Πριν από 4 χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να αγοράσει το Ελληνικό η κ. Άννα Ζωηρού ( η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ  στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τότε δεξί χέρι του κου Καρατζαφέρη) είχε βάλει βέτο στις προθέσεις του Αμερικανού επιχειρηματία, με αποτέλεσμα  4 χρόνια  μετά, το Ελληνικό να έχει γίνει καταφύγιο λαθρομεταναστών και να έχει πωληθεί αντί εξευτελιστικού αντιτίμου.
Φανταστείτε μόνο το εξής. Να ήταν το Ελληνικό στην κατοχή του κου Τραμπ ΣΗΜΕΡΑ που έχει εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. Φανταστείτε ανάπτυξη, ώθηση στον αμερικανικό τουρισμό και κυρίως κοινά συμφέροντα. Το καλό της ελληνικής οικονομίας θα ταυτιζόταν με του Τραμπ.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε (για όσους καλόπιστα πιθανώς το σκεφτούν) την τότε στάση του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, Προέδρου της ΕΛΛΗΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. Ο Κ.Βελόπουλος πάντοτε θιασώτης της ανάπτυξης και της ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ της ακίνητης περιουσίας (όχι του ξεπουλήματος) ‘ούρλιαζε’ πως πρέπει να χειριστεί αλλιώς η κα Ζωηρού το θέμα. Ο Κ.Βελόπουλος, μπορούσε να δει αυτό που οι άλλοι αρνιόντουσαν. Πως το μνημόνιο θα φέρει καταστροφή αν δε συνδυαστεί με πραγματικές επενδύσεις, ουσιαστική εκμετάλλευση της ελληνικής περιουσίας και κυρίως με αύξηση του ελληνικού πλούτου.
Το παλαιοκομματικό όμως σύστημα…
Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδα του ΒΗΜΑ της 20/5/2012, προς επικύρωση των όσων σας αναφέραμε.

«Στις ελληνικές καλένδες φαίνεται πως παρέπεμψε τα σχέδια του αμερικανού επενδυτή Ντόναλντ Τραμπ για το Ελληνικό η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Άννα Ζωηρού, καθώς μετά από δική της πρόταση το Δ.Σ. του οργανισμού αποφάσισε «πάγωμα» των διαδικασιών μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στη θυελλώδη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου την περασμένη Τρίτη, η θέση της κυρίας Ζωηρού πλειοψήφησε, καθώς μαζί της συντάχθηκε τόσο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αντώνης Βαρθολομαίος όσο και ο πρόεδρος του Ταμείου και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουκιάδης.
Στην αντίπερα όχθη βρέθηκαν οι… τεχνοκράτες του Ταμείου, ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Μητρόπουλος και ο εκτελεστικός διευθυντής Ανδρέας Ταπραντζής, που επέμεναν στη συνέχιση του έργου, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του οργανισμού προς τους ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου.
Έτσι, μετά την παρέμβαση της κ. Ζωηρού, αναβάλλονται μέχρι και τις εκλογές όλες οι διαδικασίες επιλογής των ομίλων που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Από τις εννέα εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον φαίνεται πως τουλάχιστον τέσσερις εκπληρούσαν τα κριτήρια προκειμένου να συνεχίσουν στον β’ γύρο.
Πρόκειται για τη βρετανική London and Regional Properties, το κρατικό fund του Κατάρ QIA, την ελληνική Lamda Development του ομίλου Λάτση καθώς και την ισραηλινή Elbit.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μεγαλοεπενδυτής Ντόναλντ Τράμπ, παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των τεσσάρων ομίλων, ανέμενε να του δοθεί η δυνατότητα να προσκομίσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά για να περάσει στη δεύτερη φάση.
Όμως η εξέλιξη αυτή βάζει στον πάγο τα σχέδια της Trump International καθώς όλα δείχνουν πως θα πρέπει να περιμένει μέχρι τουλάχιστον τις 17 Ιουνίου προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά της.
Την έκπληξή τους για την εξέλιξη δεν έκρυψαν φυσικά οι δύο διορισμένοι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της Ευρωζώνης , ο Ολλανδός Μάρτεν Βέρβεϊ και ο Γάλλος Ερβέ Λε Ροΐ, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους εξέφρασαν «την ανησυχία τους για την απόφαση του Συμβουλίου»…»

***  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο Περιοδικό STERN...
Αγαπητό περιοδικό Stern,
Ο κ Ferry Batzoglou είναι πράγματι ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος και κάνει σπουδαία δουλειά. Ωστόσο, αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε ορισμένα σημεία και να αποσαφηνίσουμε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.
Καταρχάς εκπροσωπούμε το πραγματικό Πνεύμα της Ευρώπης. Ποιας Ευρώπης όμως, είναι η ερώτηση. Μιας Ευρώπης από τη Σιβηρία ως τη Λισαβόνα.  Είμαστε ενάντια σε ορισμένες  πολιτικές που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας. Πολιτικές που μας εμποδίζουν από την ανάπτυξη και την ευημερία. Είναι πεποίθησή μας ότι χωρίς την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, καμία χώρα δεν έχει ένα βιώσιμο μέλλον. Ευρωπαϊκές Πολιτικές όπως η Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Με τέτοιες πολιτικές η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εισάγει σχεδόν τα πάντα, χωρίς τη δυνατότητα παραγωγής αγροτικών ή κτηνοτροφικών προϊόντων.
Όχι μόνο αυτό αλλά η Ελλάδα έχει μείνει μόνη, να αντιμετωπίζει  το θέμα της στέγασης και της σίτισης των προσφύγων. Καμία οικονομική βοήθεια, κανένας καταμερισμός των προσφύγων στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Πρέπει επίσης να συνυπολογίσετε το οικονομικό και τραπεζικό σύστημα και τους κανόνες που ισχύουν για τις επιχειρήσεις. Δεν υπάρχουν ενιαίοι κανόνες στην Ευρώπη. Σκεφτείτε μόνο ότι μία επιχείρηση στην Ελλάδα, δανείζεται (αν καταφέρει να δανειστεί) με επιτόκιο 15%, στη Γερμανία αντίστοιχα με 3%. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η επιχείρηση θα πτωχεύσει. Καμία Ενιαία Αγορά  στην πράξη.
Η μείωση των συντάξεων και των μισθών δεν βοηθά επίσης έχοντας κατά νου, την αναγκαστική αύξηση των φορολογικών συντελεστών στην Ελλάδα. Είναι μαθηματικά αδύνατο να βγούμε από την ύφεση με αναποτελεσματικές πολιτικές.
Πιστεύετε, βαθιά μέσα στην καρδιά σας ότι το οικονομικό μοντέλο που η E.U και το I.M.F, έχουν επιβάλει είναι  παραγωγικό, αποδοτικό και πάνω απ 'όλα μια επιτυχημένο; 
Το επόμενο σημείο που θα θέλαμε να διευκρινίσουμε είναι η στροφή μας προς τη Ρωσία και το Βλαντιμίρ Πούτιν ως πρόσωπο. Δεν είμαστε εναντίον των ευρωπαϊκών χωρών, για λογαριασμό της Ρωσίας. Της Ρωσίας που απετέλεσε το βασικό παράγοντα νίκης κατά των Ναζί, μαζί με την Ελλάδα.
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω πιστεύουμε ότι η Ευρώπη εκτείνεται από τη Σιβηρία ως τη Λισαβόνα. Είναι βασικό μας όραμα η ενότητα μεταξύ της Ρωσίας και της Δυτικής Ευρώπης. Ο κομμουνισμός ήταν μια «σκοτεινή περίοδος» που χώριζε την Ευρώπη στα δύο. Το παρόν και πάνω απ 'όλα το μέλλον χρειάζεται την Ευρώπη, ενωμένη και πάλι κάτι που η Αμερική δεν επιθυμεί. Μια Ευρώπη τέτοιου μεγέθους, όπως περιγράψαμε, δεν είναι κάτι καινούριο. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να παραθέσουμε  τα ιστορικά γεγονότα που αποδεικνύουν τη σκέψη μας. Ωστόσο, θα θέλαμε απλά να φανταστείτε μια Ευρώπη τόσο μεγάλη. Ισχυρή, έτοιμη να νικήσει κάθε εχθρό, να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Μία Ευρώπη χριστιανική, που θα προστατεύει το Χριστιανισμό ενάντια στο εξτρεμιστικό Ισλάμ. Πλήρης αντίθεση δηλαδή με τη σημερινή Ευρώπη.
Επιπλέον, πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι αυτή η διαίρεση της Ευρώπης είναι ακόμα σε ισχύ λόγω του αμερικανικού παράγοντα. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη Ρωσία ως εχθρό, για τα δικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα που πιστεύουμε ότι δεν είναι ταυτόσημα με τα ελληνικά.
Θα θέλαμε,  να συνυπολογίσετε τα εξής στοιχεία. Η Ελλάδα είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, ο Οργανισμός δε συμπεριφέρεται ως σύμμαχος. Η Αλβανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά έχει αξιώσεις στην εθνική μας επικράτεια, τα ΣΚΟΠΙΑ (για μας)  ΠΓΔΜ για σας (επίσης δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ), όχι μόνο αμφισβητούν την  ελληνική επικράτεια, αλλά και την ελληνική Ιστορία. Η  Τουρκία (μέλος του ΝΑΤΟ) υποστηρίζει πως της ανήκει το μισό Αιγαίο και τα νησιά του. Ωστόσο το ΝΑΤΟ δεν κάνει τίποτα είτε για να υπερασπιστεί την Ελλάδα, ή έστω για να μας επιτρέψει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει οπλισμό ούτε από τη Ρωσία, ούτε από την Κίνα, χώρες με υψηλής τεχνολογίας όπλα που μας προτείνουν και εξαιρετικές  συμφέρουσες μεθόδους  αποπληρωμής.
Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν είναι ένα ρωσικό κόμμα στην Ελλάδα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ένα ελληνικό κόμμα, που επιθυμεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του έθνους μας. Παίρνουμε εντολές μόνο από τον ελληνικό λαό και κανέναν άλλο. 
Δεν είναι μυστικό πως  θέλουμε να εξετάσουμε τη δυνατότητα μιας συμμαχίας με τη Ρωσία, μια συμμαχίας αμοιβαίου οφέλους. Θα διερευνήσουμε πρωτίστως  τη δυνατότητα αυτή με τη Ρωσία, δεδομένου ότι υπάρχουν ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πολλές φορές στο παρελθόν έχει προσφέρει ηθική και υλική βοήθεια. Να αναφέρουμε απλά τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη την πρόταση εξαγοράς των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ (δημόσιων εταιρειών)? Προτάσεις ωφέλιμες τις οποίες η Ελλάδα απέρριψε για λόγους έξωθεν πιέσεων από την Ευρώπη.
Ωστόσο, δεν παίρνουμε εντολές από τη Μόσχα. Παίρνουμε εντολές από τον ελληνικό λαό. Παίρνουμε δύναμη από το λαό, για το λαό της Ελλάδας και από κανέναν άλλο.
 Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Κυριάκος Βελόπουλος
Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

***  ΒΟΜΒΑ SPIEGEL!Tα λεφτά στους πρόσφυγες...

~ Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Spiegel,η ΕΕ χρησιμοποιεί τα κονδύλια που προορίζονταν για τη βοήθεια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες,καθώς απ’ότι φαίνεται η ένταξη της θεωρείται απίθανη.
 Έτσι 4,5 δισ. ευρώ τα  οποία  προορίζονταν για την προετοιμασία της ένταξης της Τουρκίας διατίθενται για την υποστήριξη των Σύρων προσφύγων οι οποίοι ζουν χρόνια στην Τουρκία θα δοθούν  από την Ευρώπη για τη διαμονή και τη διατροφή των Σύρων προσφύγων. Πιο συγκεκριμένα από έγγραφα προκύπτει ότι 1,2 δισ. ευρώ θα αναδιανεμηθούν για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων ή για τη χρηματοδότηση της κατασκευής πάνω από 500 υγειονομικών σταθμών στην Τουρκία.

***  VIDEO Από προσκύνημα  Αγίας  Ζώνης στην ΠΑΤΡΑ  :
1~***  Προσκύνημα Αγίας Ζώνης Παναγίας  8/11/2016 ΠΑΤΡΑ :
~**Τίμια Ζώνη Παναγίας ενημέρωση Αθανασία 8/11/2016 :
 https://youtu.be/BPESZ9Jhtj8 .-
~**Άγιος Ανδρέας Πατρών προσκύνημα Αγίας Ζώνης Παναγίας μας 8/11/2016: https://youtu.be/xfkuuGWzcnc .-
~**Μέγας Εσπερινός Τίμιας Ζώνης Αγ   Ανδρέας Πάτρα 8/11/2016 : https://youtu.be/mWQHY9Q-J_I  .-
5~**Τραγούδι πούλμαν επιστροφής από Πάτρα  8/11/2016:
 https://youtu.be/DQyk0H6xKLI  .-
~**Τραγούδι επιστροφή 8/11/2016 από Πάτρα:
https://youtu.be/GLZy6mtMrf0  .-
~** I.  Προσκύνημα Αγίας και Τιμίας Ζώνης Χ Α  Δαβίλλας  8/11/2016: https://youtu.be/WNOSYjGRPOw  .-
~**Τέλος ημερήσιας  8/11/2016 Χ.  Α.  Δαβίλλας :
 https://youtu.be/VvaYnoitFSM .-
~**Επιστροφή με τραγούδι 8/11/2016 από Πάτρα:
 https://youtu.be/yZ_6epjLUuk .-
10~**Όμορφη φωνή τραγουδά επιστροφή πούλμαν 8/11/2016:
https://youtu.be/v-W9p_lxtM4 .-
~**Τραγούδι Διασκέδαση επιστροφή από προσκύνημα Πάτρα  8-11-2016:  https://youtu.be/ojNtleMfaO4 .-
~**Τραγούδια επιστροφή  3 προσκύνημα  8/11/2016:
 https://youtu.be/eKaFYQPV0lM  .-
~** Τραγούδι  1  :
https://youtu.be/e8w8r-qLoOM   .-
14 ~**Τραγούδια  1 επιστροφή προσκύνημα  8/11/2016 :
https://youtu.be/wP0hVPZUg9Y  .-
~** Επιστροφή 2 με τραγούδια από Ι  Προσκύνημα  8/11/2016:
https://youtu.be/apsBTvUVjjM .-
~**Τραγούδια 2 επιστροφή προσκύνημα  8/11/2016:
https://youtu.be/QEblbeaGLBc .-
~**Τραγούδια επιστροφή  4  προσκύνημα  8/11/2016:
https://youtu.be/HmEe9MzIKAY .-
~**Τραγούδια επιστροφή 5  προσκύνημα  8/11/2016:
 https://youtu.be/JLKLWYKn2T4 .-
~Εκδρομή προσκύνημα επιστροφή με τραγούδι  8/11/2016:
https://youtu.be/Rc4U7nEiI8g .-
20~Εκδρομή Ι .Προσκύνημα επιστροφή  τραγούδι  8/11/2016:
https://youtu.be/it7kC_UjtaE .-
~ ΕΚΔΡΟΜΉ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΤΡΑΓΟΎΔΙ  8/11/2016:
https://youtu.be/Sn3IbZAGvu8  .-
~Τραγούδι εκδρομή προσκύνημα 08/11/2016:
 https://youtu.be/2KcmVNyn3DE  .-
23 ~Τραγούδι προσκύνημα εκδρομή 8/11/2016:
 https://youtu.be/K1izglb0JO4 .-

*** Μια βόλτα στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου το kalamatagastronomy.gr… 
Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί εμπεριστατωμένη ευρετική αξιολόγηση για τον ιστότοπο www.kalamatagastronomy.gr, αλλά επισήμανση λαθών και παραλείψεων κατά την πραγματοποίηση μιας «βόλτας» στο «χώρο» της νέας αυτής προσπάθειας του Δήμου Καλαμάτας για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.
Εκτός από το περιεχόμενό του, αφορμή για τη «βόλτα» έδωσε και το κόστος του (10.000 ευρώ +ΦΠΑ). Αυτό φαντάζει υπερβολικό, ακόμη κι αν δεν αφορά μόνο στη δημιουργία της ιστοσελίδας, αλλά συμπεριλαμβάνει κι εκείνο του server φιλοξενίας και του υλικού προς δημοσίευση.

gastronomy-1.jpg
(Το πρότυπο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της ιστοσελίδας, κόστους 47 δολαρίων)
Κι αυτό, γιατί η kalamatagastronomy.gr βασίζεται στο πρότυπο “Niku - Restaurant & Food Menus WooCommerce Theme” για το WordPress, κόστους 47 δολαρίων (+13,13 δολάρια για επιπλέον τεχνική υποστήριξη ενός έτους) [https://themeforest.net/item/niku-restaurant-food-menus-woocommerce-them....
Η χρήση προτύπων είναι πλέον κάτι παραπάνω από συνηθισμένη - θα έλεγε κανείς ότι είναι ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζονται σήμερα οι ιστοσελίδες - και βασικός λόγος της μείωσης του κόστους τους. Οι δε «τιμές» για την παραμετροποίηση ενός τέτοιου προτύπου ποικίλουν, ανάλογα με το βαθμό παραμετροποίησης, το «βάθος» του περιεχομένου και τυχόν πρόσθετα που θα εγκατασταθούν στον ιστοχώρο. Σπάνια, όμως, ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.
Το βασικό design και οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται στο kalamatagastronomy.gr δεν είναι αποτέλεσμα γραφιστικής δουλειάς του αναδόχου, αλλά παρέχονται από το πρότυπο (με εξαίρεση σκίτσα με δένδρα ελιάς, καρπούς κ.λπ. που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του ιστοχώρου). Το ίδιο και ο κώδικας (html, css, php) της σελίδας, ο οποίος κατά 99% «ανήκει» στο πρότυπο.
gastronomy-2.jpg
(Η σελίδα είναι στα ελληνικά… αλλά το κεντρικό μενού στα… αγγλικά!)
  Κεντρική σελίδα (homepage)
Στο κέντρο της φωτογραφίας στην αρχική σελίδα του ιστοχώρου διακρίνουμε το λογότυπο του site και ένα όμορφο κινούμενο γραφικό (animation). Ακριβώς πάνω από αυτό και στην κορυφή του ιστοχώρου υπάρχει το βασικό μενού. Κάπου εδώ ξεκινούν και τα προβλήματα…
Αν και η γλώσσα που έχουμε επιλέξει είναι τα ελληνικά (Greek) – άλλωστε, τα αγγλικά δεν είναι ακόμη ενεργά (Γιατί; Τα 10.000 ευρώ δεν επαρκούσαν για την ύπαρξη μεταφραστή κατά τη συγγραφή των ελληνικών κειμένων, ώστε το site να ανέβει ολοκληρωμένο; Βάσει προκήρυξης, σκοπός του δεν είναι η προώθηση της μεσογειακής διατροφής στο εξωτερικό;) –, το μενού είναι στα αγγλικά (TASTE, LIVE, LEARN, VIDEOS, LANGUAGE, SEARCH).
gastronomy-3.jpg
(Τα γράμματα της κεφαλίδας KALAMATA FOOD MARKET (γιατί στα Αγγλικά) έχουν μπλεχθεί, με αποτέλεσμα να μην είναι αναγνώσιμο το κείμενο)
Το ίδιο και σε άλλα σημεία της κεντρικής σελίδας (αντί για «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» συναντάμε το… “KALAMATA FOOD MARKET”).
Εδώ ξεκινά κι ένα άλλο πρόβλημα, που στο πρότυπο δεν υπάρχει, αλλά μόνο στην τελική έκδοση της σελίδας: το κείμενο της κεφαλίδας «KALAMATA FOOD MARKET» δεν αναδιπλώνεται σε νέα γραμμή, όταν επισκεπτόμαστε τη σελίδα από κινητή συσκευή (μικρή οθόνη), με αποτέλεσμα τα γράμματα να μπλέκουν και να μην είναι αναγνώσιμα. Επίσης σε κινητές συσκευές, αρκετά από τα κείμενα δε διαβάζονται λόγω των γραφικών που τα επικαλύπτουν.
  Περιεχόμενο
Θα περίμενε κανείς ο ιστοχώρος που παρουσιάστηκε από το Δήμο να είναι πανέτοιμος και λειτουργικός. Δεν είναι, όμως, μόνο η αγγλική γλώσσα που απουσιάζει. Πολλές συνταγές «αγνοούνται». Ή, καλύτερα, θα είναι κοντά μας… soon.
Προφανώς και ο ιστοχώρος θα ενημερώνεται και θα εμπλουτίζεται με νέες συνταγές. Αλλά η ύπαρξη φωτογραφιών με τίτλους εδεσμάτων και αναγραφή… soon για τη συνταγή, δημιουργεί την εντύπωση ότι το έργο παραδόθηκε ημιτελές και εγείρει ερωτήματα για τα κριτήρια της απευθείας ανάθεσής του. Πόσο «δύσκολο» ήταν οι 3-4 συνταγές που αναγράφονται σε κάθε κατηγορία να έχουν ανέβει εξ αρχής;
gastronomy-4.jpg
(Το βίντεο είναι μεταφορτωμένο στο youtube σε ιδιωτική σελίδα του κατασκευαστή του site, γιατί;)
Σε ορισμένες, δε, συνταγές υπάρχει βίντεο με την εκτέλεσή τους. Θα περίμενε κανείς τα πνευματικά δικαιώματα των βίντεο -με κόστος 10.000 ευρώ- να ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας. Όπως θα διαπιστώσετε, όμως, πατώντας κάτω δεξιά στο βίντεο (συγκεκριμένα στη συνταγή «Τσιλαδιά») το εικονίδιο του youtube, ορισμένα βρίσκονται σε κανάλι ιδιωτικής σελίδας του κατασκευαστή του site (kalamatain.gr) και όχι στο κανάλι του kalamatagastronomy. Σκόπιμη ενέργεια ή εκ παραδρομής… μη αλλαγή του συνδέσμου στο βίντεο;
Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη που «ανέβηκε» το site υπήρχαν πολλές ακόμη παραλείψεις, όπως αναγραφή άλλων τίτλων με κεφαλαία και άλλων με πεζά, μη συνεπής χρήση γραμματοσειρών, συνταγές σε λάθος ενότητες (η Τσιλαδιά στα πρωινά), ακόμη περισσότερες κεφαλίδες με λατινογραφή κ.λπ.
gastronomy-5.jpg
(Φυ(ι)στίκι αράπικο, γραμμένο και με (υ) και με (ι) σε απόσταση αναπνοής...)
Όσον αφορά στην ταχύτητα του ιστοχώρου, ο οποίος είναι ανεβασμένος σε shared server, βάσει μετρήσεων με χρήση του εργαλείου PageSpeed της Google: την Πέμπτη το… «σκορ» ήταν απογοητευτικό (23/100), χθες ωστόσο τα πράγματα ήταν αρκετά βελτιωμένα (52/100).
Προφανώς το kalamatagastronomy.gr είναι μια δυναμική ιστοσελίδα, το περιεχόμενο της οποίας θα βελτιώνεται και θα διορθώνεται διαρκώς. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει την αίσθηση ότι δόθηκε με προχειρότητα στο κοινό.
Τέλος, δε θα πρέπει να ενημερωθούμε για το πόσο κόστισαν ξεχωριστά η κατασκευή του site (αγορά – παραμετροποίηση προτύπου, ανέβασμα αρχικού υλικού), η φιλοξενία στον server, η δημιουργία λογότυπου και λοιπών γραφικών στοιχείων, πέρα αυτών που παρέχει το πρότυπο, η συγγραφή των κειμένων, η μετάφρασή τους, οι φωτογραφίες και τα βίντεο; Μόνο έτσι θα μπορούμε να κρίνουμε με «ασφάλεια» το τελικό κόστος.
Π. Γκ.

***  Ζευγάρι έκλεψε εκκλησία στο Ριζοχώρι Κοπανακίου 
Εκκλησία στο Ριζοχώρι Κοπανακίου έκλεψε ένα ζευγάρι χθες τα ξημερώματα, αλλά γρήγορα συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.
Συγκεκριμένα, ένας 39χρονος και μία 32χρονη παραβίασαν πλαϊνή πόρτα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας στο Ριζοχώρι και πήραν από το παγκάρι 71,20 ευρώ.
Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία τους συνάλαβε. Πάνω τους οι αστυνομικοί βρήκαν τα χρήματα που είχαν πάρει, καθώς και ένα διαρρηκτικό εργαλείο.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου.  
***  Οι πυροσβέστες της Μεσσηνίας επισκέφθηκαν το Μεσσήνιο αρχηγό τους
 
Συνάντηση με το Μεσσήνιο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο, είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας.
Μαζί του συζήτησαν για την ανάδειξη των προβλημάτων του νομού, σχετικά με τη συντήρηση των πυροσβεστικών οχημάτων και τη δυνατότητα αντικατάστασης των παλαιωμένων οχημάτων μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και NATURA από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και για τον ατομικό εξοπλισμό των πυροσβεστών.
Επίσης, αναφέρθηκαν τα κτηριακά προβλήματα των υπηρεσιών και ό,τι αφορά τη συντήρηση – αναβάθμιση τους, αλλά και προτάσεις της Ένωσης πάνω σε θέματα που αφορούν στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και από την πλευρά του ο κ. Καπέλιος διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα των υπηρεσιών της Μεσσηνίας, καθώς και να δώσει λύσεις στα γενικότερα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τα μέλη της Ένωσης ευχαρίστησαν τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής και του ευχήθηκαν ολόψυχα υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. 
***  Το Facebook «πέθανε» τον Ζούκεμπεργκ καθώς και μερικά ακόμη εκατομμύρια χρήστες! 
Ένα ανεξήγητο μακάβριο λάθος που έκανε το Facebook, εμφάνισε περίπου δύο εκατομμύρια λογαριασμούς ολοζώντανων χρηστών του να ανήκουν σε πεθαμένους. Μεταξύ των «νεκρών» βρισκόταν και ο ίδιος ο συνιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ!
Το λάθος διορθώθηκε και το Facebook ζήτησε συγγνώμη, αλλά το κακό είχε γίνει και ουκ ολίγοι χρήστες έπρεπε να καθησυχάζουν συγγενείς και φίλους ότι ακόμη ζουν.
«Ήταν ένα τρομερό λάθος που διορθώσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Λυπούμαστε γι' αυτό που συνέβη», δήλωσε εκπρόσωπος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το BBC.
Το σχετικό χαρακτηριστικό στα προφίλ των χρηστών που έχουν πεθάνει, εισήχθη πέρυσι τον Φεβρουάριο, επιτρέποντας στους χρήστες να μετατρέπουν τον λογαριασμό τους σε μια ιστοσελίδα εις ανάμνησή τους, αφότου θα έχουν αποβιώσει. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να δώσει εντολή να διαγραφεί ο λογαριασμός του μετά το θάνατό του. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Παράδοση του περιμετρικού της Καλαμάτας την Παρασκευή εξήγγειλε ο Φλαμπουράρης 
Την παράδοση στην κυκλοφορία την προσεχή Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, του περιμετρικού της Καλαμάτας, εξήγγειλε  ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης εμφανιζόμενος το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Ακραίως» στην τηλεόραση του Σκάι.  Ο Υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «αναθέρμανε» όλα τα μεγάλα έργα στα οδικά δίκτυα της χώρας ενώ έκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την Παρασκευή θα παραδώσουμε στην κυκλοφορία τις «στροφές» της Καλαμάτας, εννοώντας προφανώς τον Περιμετρικό… 

*** Υποψηφιότητα… 
Από την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, αν θέλουμε, μπορεί να μη μείνουν ως ανάμνηση τα κάθε είδους διαφημιστικά φυλλάδια, φωτογραφίες και ό,τι άλλο επιτάσσει το σύγχρονο marketing για την προώθηση μιας ιδέας. Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάζεται πολλά πράγματα να γίνουν. Αλλά τέτοιες ώρες ας μη μιλάμε για λάθη και παραλείψεις. Το ταμείο, όμως, πρέπει να γίνει, αλλά αυτή τη φορά σωστά…   Α.Π.  


*** Αθλητική ενημέρωση :












*** Την  Κυριακή 13/11/2016 για τα προκριματικά Ευρωποδοσφαίρου:
Εθνική  ΕΛΛΑΔΑΣ-ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ    1-1 , (0-1) .-
Το γκολ : 33΄ από φάουλ του Μίραλεν Πιάνιτς δοκάρι ,πλάτη Καρνέζη και αυτογκόλ , 95΄ Τζαβέλας .
ΒΕΛΓΙΟ-ΕΣΘΟΝΙΑ 7-1 ,   (3-1) .-
Οι ενδεκάδες:
Ελλάς: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου. 
Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Βράνιες, Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Λούλιτς, Χαΐροβιτς, Τζέκο, Ιμπίσεβιτς
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 11/11

Αρμενία - Μαυροβούνιο 3-2 
(50' Γκριγκοριάν, 74' Χαρογιάν, 90+3' Γκαζαριάν - 36' Κογιάσεβιτ,ς 38' Γιόβετιτς)
Γαλλία - Σουηδία 2-1 
(58' Πογκμπά, 65' Παγέτ - 54' Φόρσμπεργκ)
Τσεχία - Νορβηγία 2-1 
(11' Κέρμεντσικ, 47' Ζμέρχαλ - 86' Κινγκ)
Βόρεια Ιρλανδία - Αζερμπαϊτζάν 4-0 
(27' Λάφερτι, 40' Μακόλεϊ, 66' Μακλάφλιν, 83' Μπραντ)
Σαν Μαρίνο - Γερμανία 0-8 
(7' Κεντίρα, 9', 58', 76' Νιαμπρί, 32', 65' Χέκτορ, 82' αυτ. Στεφανέλι, 85' Φόλαντ)
Δανία - Καζακστάν 4-1 
(15' Κορνέλιους, 36' πέν., 90+2' Έρικσεν, 78' Άνκερσεν - 17' Σουγιουμπάγεβ)
Ρουμανία - Πολωνία 0-3 
(11' Γκροσίτσκι, 82', 90+1' πέν. Λεβαντόβσκι)
Αγγλία - Σκωτία 3-0 
(24' Στάριτζ, 51' Λαλάνα, 61' Κέιχιλ)
Μάλτα - Σλοβενία 0-1 
(47' Βέρμπιτς)
Σλοβακία - Λιθουανία 4-0 
(12' Νέμετς, 15' Κούτσκα, 36' Σκέρτελ, 86' Χάμσικ)
Σάββατο 12/11
Αυστρία - Ιρλανδία 0-1 
(48' Μακλίν)
Γεωργία - Μολδαβία 1-1 
(16' Καζαϊσβίλι - 78' Γκάτσκαν)
Κροατία - Ισλανδία 2-0 
(15', 90+1' Μπρόζοβιτς)
Τουρκία - Κόσοβο 2-0 
(51' Γιλμάζ, 55' Σεν)
Ουαλία - Σερβία 1-1 
(30' Μπέιλ - 85' Μίτροβιτς)
Αλβανία - Ισραήλ 0-3 
(18' πέν. Ζάχαβι, 66' Έινμπιντερ, 83' Ατάρ)
Λίχτενσταϊν - Ιταλία 0-4 
(11', 44' Μπελότι, 12' Ιμόμπιλε, 32' Καντρέβα)
Ισπανία - Σκόπια 4-0 
(34' αυτ. Βελκόσκι, 63' Βιτόλο, 85' Μονρεάλ, 86' Αντούριθ)
Ουκρανία - Φινλανδία 1-0 
(24' Κράβετς)
Κυριακή 13/11Βουλγαρία - Λευκορωσία 1-0
Λουξεμβούργο - Ολλανδία 1-3
Ουγγαρία - Ανδόρα 4-0
Ελβετία - Νήσοι Φερόε 2-0
Κύπρος - Γιβραλτάρ 3-1
Πορτογαλία - Λετονία (21:45)
Βέλγιο - Εσθονία  7-1
Ελλάδα - Βοσνία 1-1
Οι βαθμολογίες

1ος όμιλος

1. Γαλλία 10 (7-2)
2. Ολλανδία 7 (8-4)
3. Σουηδία 7 (6-3)
4. Βουλγαρία 6 (6-10)
5. Λευκορωσία 2 (2-6)
6. Λουξεμβούργο 1 (5-9)
2ος όμιλος
1. Ελβετία 12 (9-3)
2. Ουγγαρία 7 (8-3)
3. Πορτογαλία 6 (12-2)
4. Νήσοι Φερόε 4 (2-8)
5. Λετονία 3 (1-4)
6. Ανδόρα 0 (1-13)
3ος όμιλος
1. Γερμανία 12 (16-0)
2. Βόρειος Ιρλανδία 7 (8-2)
3. Αζερμπαϊτζάν 7 (2-4)
4. Τσεχία 5 (2-4)
5. Νορβηγία 3 (5-7)
6. Σαν Μαρίνο 0 (1-17)
4ος όμιλος
1. Ιρλανδία 10 (7-3)
2. Σερβία 8 (9-5)
3. Ουαλία 6 (8-4)
4. Αυστρία 4 (6-7)
5. Γεωργία 2 (3-5)
6. Μολδαβία 1 (2-11)
5ος όμιλος
1. Πολωνία 10 (10-5)
2. Μαυροβούνιο 7 (9-4)
4. Δανία 6 (7-5)
3. Ρουμανία 5 (6-4)
5. Αρμενία 3 (4-10)
6. Καζακστάν 2 (3-11)
6ος όμιλος
1. Αγγλία 10 (6-0)
2. Σλοβενία 8 (4-2)
3. Σλοβακία 6 (7-2)
4. Λιθουανία 5 (5-7)
5. Σκωτία 4 (6-8)
6. Μάλτα 0 (1-10)
7ος όμιλος
1. Ισπανία 10 (15-1)
2. Ιταλία 10 (11-4)
3. Ισραήλ 9 (8-5)
4. Αλβανία 6 (4-6)
5. Σκόπια 0 (4-11)
6. Λίχτενσταϊν 0 (1-16)
8ος όμιλος
1. Βέλγιο 9 (13-0)
2. Ελλάδα 9 (8-1)
3. Βοσνία 6 (7-4)
4. Εσθονία 3 (4-7)
5. Κύπρος 3 (3-8)
6. Γιβραλτάρ 0 (2-17)
9ος όμιλος
1. Κροατία 10 (10-1)
2. Ουκρανία 8 (7-3)
3. Ισλανδία 7 (6-5)
4. Τουρκία 5 (5-5)
5. Φινλανδία 1 (3-6)
6. Κόσοβο 1 (1-12)
*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας.
**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς.

 ***  A΄ Τοπικό ΕΠΣ Μεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο 8η αγωνιστική :
Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2016
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας -Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   0-2 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -Α.Σ ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ   0-1 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ -Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών  4-0 .- ^
Κυριακή 13 -11 - 2016 :
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης-Α.Ο.ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ  5-0 .-^
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  1-3 .-^
Α.Ε.ΑΒΙΑΣ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών 1-1 .-^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  0-2 .-^
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -Α.Σ.ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  1-1 .- ^

***  Α1  Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας 7η αγωνιστική :
Σάββατο 12/11/2016 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ   1-2 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.- ΑΚΡΙΤΑΣ  Κορώνης  3-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης-ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας   0-1 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ  0-0 .-^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-Α.Ο.  ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  0-1 .-^
Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ  0-0 .-^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας-Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 2-2.-^

*** Β΄ Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας :
1ος  Όμιλος 6η αγωνιστική , Σάββατο 12/11/2016 :
ΑΕΚ Καλαμάτας -Α.Ο.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ   0-1 .- ^
Α.Ε. Κυπαρισσίας/Ηρακλής-ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ  2-2 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΑΣΤΕΡΑΣ  Βαλύρας   1-0 .- ^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας-Α.Ε. Μάνης    0-2 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
Α.Ε.  ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας  2-1 .-^
Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  0-1 .-^
2ος  Όμιλος  5η αγωνιστική , Σάββατο 12/11/2016 :
Α.Ο. ΜΕΘΟΝΗΣ-Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ  4-1 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού 1-0 .-^
Π ΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας- Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ 1-1 .-^
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ- ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 1-0 .-^
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσα-Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ 1-1.-^
Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης

*** Γ΄ Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας 5η αγωνιστική :
Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας-ΘΥΕΛΛΑ  Καλαμάτας  4-0 .- ^{Τετάρτη 9/11/2016 .} .- 
Σάββατο 12/11/2016 :
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας-Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ   4-3 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας-ΑΠΣ ΑΡΙΣ  1-2 .-^
Α.Ο.ΛΑΙΪΚΩΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας 3-2 .-^
Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ-ΑΠΟ ΙΚΑΡΟΣ Καλαμάτας  4-1.-^
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας-ΝΕΣΤΩΡ Πύλου  .-^

ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -ΠΑΤΙΣΤΑΣ  1-1 .- ^ 
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  4-3 .-^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης 0-7 .- ^
Α.Ο.ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ-Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 0-6 .-^


*** Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής για τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2018:
«Τριάρα» από τα... τρία λιοντάρια η Σκωτία, ανατροπή η Γαλλία
1ος όμιλος
Γαλλία-Σουηδία 2-1
(57΄ Πογκμπά, 65΄ Παγέτ - 54΄ Φόρσμπεργκ)

Λουξεμβούργο-Ολλανδία 13/11
Βουλγαρία-Λευκορωσία 13/11

2ος όμιλος
Ελβετία-Νήσοι Φαρόε 13/11
Πορτογαλία-Λετονία 13/11
Ουγγαρία-Ανδόρα 13/11

3ος όμιλος
Β.Ιρλανδία-Αζερμπαϊτζάν 4-0
(27΄ Λάφερτι, 40΄ ΜακΌλεϊ, 67΄ ΜακΛάφλιν, 83΄ Μπραντ)

Τσεχία-Νορβηγία 2-1
(11΄ Κρμέντσικ, 47΄ Ζμραλ - 87΄ Κινγκ)

Σαν Μαρίνο-Γερμανία 0-8
(7΄ Κεντίρα, 9΄,58΄,76΄ Γκνάμπρι, 32΄,65΄ Χέκτορ, 82΄αυτ. Σιμοντσίνι, 85΄ Φόλαντ)

4ος όμιλος
Αυστρία-ΕΪΡΕ 12/11
Γεωργία-Μολδαβία 12/11
Ουαλία-Σερβία 12/11

5ος όμιλος

Αρμενία-Μαυροβούνιο 3-2
(50΄ Γκριγκοριάν, 74΄ Χαρογιάν, 90+3΄ Γκαζαριάν - 36΄ Κογιάσεβιτς, 38΄ Γιόβετιτς)

Ρουμανία-Πολωνία 0-3
(11΄ Γκροσίτσκι, 82΄πεν., 90+1΄ Λεβαντόφσκι)

Δανία-Καζακστάν 4-1
(15΄ Κορνέλιους, 36΄πεν., 90+2΄ Ερικσεν, 78΄ Ανκερσεν - 17΄ Σουγιουμπάγεφ)

6ος όμιλος
Σλοβακία-Λιθουανία 4-0
(12΄ Νέμετς, 15΄ Κούτσκα, 36΄ Σκρτελ, 86΄ Χάμσικ)

Μάλτα-Σλοβενία 0-1
(47΄ Βέρμπιτς)

Αγγλία-Σκοτία 3-0
(24΄ Στάριτζ, 50΄ Λαλάνα, 61΄ Κέιχιλ)

7ος όμιλος
Ισπανία-ΠΓΔΜ 12/6
Λιχτενστάιν-Ιταλία 12/6
Αλβανία-Ισραήλ 12/6

8ος όμιλος
Κύπρος-Γιβραλτάρ 13/11
Βέλγιο-Εσθονία 13/11  3-1 .-
ΕΛΛΑΔΑ-Βοσνία 13/11  1-1 .- ^

9ος όμιλος
Κροατία-Ισλανδία 12/11
Ουκρανία-Φινλανδία 12/11
Τουρκία-Κόσοβο 12/11
 ***  Σε αγώνες της 6ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
«ΑΕΚ» στην Πυλαία, νίκες για Αρη, Ρέθυμνο και Δόξα

Το Ρέθυμνο... βύθισε ακόμη περισσότερο τα Τρίκαλα
Ρέθυμνο-Τρίκαλα 84-56
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 44-39, 62-49, 84-56
Ρέθυμνο (Κωνσταντινίδης): Αρνολντ 8(1), Φιτζπάτρικ 20(4), Τάλτον 8, Γιαννόπουλος 5, Κράβιτς 12, Ραζής 5, Χριστοδούλου 4, Καμπερίδης 4, Θεοδωρίσης 2, Εβάλντας 6, Εντουαρντς 10
Τρίκαλα (Καστρίτης): Κάφει 2, Μπιρούτα 10(1), Τσαγκαράκης 15(4), Μπάρλοου 6, Χότον, Μανωλόπουλος 15(3), Λίποβι 3(1), Καραθανάσης, Ατιτς, Πουλιανίτης, Καλλές 5, Βαρυτιμιάδης

Με... φόρα από το ντέρμπι, ο Προμηθέας νίκησε και το Λαύριο
Προμηθέας Π.-Λαύριο 64-61
Τα δεκάλεπτα: 15-12, 38-24, 47-45, 64-61
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Νίκος Βετούλας): Κλαρκ 15(1), Πέττας, Φαγιέ 9(3), Τζόνσον 10, Μουρ 9, Αντερσον 6(2), Γιαννικόπουλος, Γκίκας 2, Γερομιχαλός 2, Τσάμης 6(1), Σαρικόπουλος 5
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Χάμιλτον 2, Γιανγκ 17, Αθανασούλας 4, Κοκ 1, Μπονλτς 17(1), Τζόνσον 16, Στεφανίδης, Περράκης 2, Γιαννακόπουλος 2, Κακαλαμανάκης

Η Δόξα πήρε το ντέρμπι των νεοφώτιστων κόντρα στην Κύμη
Δόξα Λευκάδας-Κύμη 84-81
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 38-45, 59-60, 84-81
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Μαγλογιάννης, Τσόνος
 ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Μαρκόπουλος): Σκοτ 15 (2), Μπασάμπε 12, Ντόμπλας 9, Τσαλδάρης 10 (2), Ουέλς 26 (2), Πεταλωτής, Κάρτερ, Δεμερτζής, Γεωργάκης, Ταπούτος 5, Ψαθάς, Ρόμπινσον 7.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Αντεγκμπόγιε 8 (1), Τσούπκοβιτς 10 (2), Κοστόφ 7 (1), Μόργκαν 9 , Ελ Αμίν 7 (1), Τουντζιαράκης 14 , Σχίζας 5, Σιγκούνας 6 (2), Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 10 (2), Πάλμπλαντ 5 (1).

Ο Κόροιβος τις εντυπώσεις, ο Αρης τη νίκη στη 2η παράταση
Κόροιβος Αμαλιάδας-Άρης 94-99 2η παρ., 90-90 (1η παρ.), 76-76 (κ.α.)
Τα δεκάλεπτα: 34-14, 51-37, 67-58, 76-76 (καν. αγ.), 90-90 (1η πρτ.), 94-99 (2η πρτ.)
Διαιτητές: Πουρσανίδης, Σώμος, Ανδρικόπουλος.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Γκότσερ 11 (1), Μπράουν 27 (5), Μιλουτίνοβιτς 11 (3), Μιχάλογλου 1, Βαν Όστρουμ 8 (1), Σαχπατσίδης 6, Χατζηνικόλας, Σπυριδωνίδης 6 (1), Αποστολίδης, Χολ 24.
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μαρμπλ 28 (1), Ξανθόπουλος 3 (1), Τσαϊρέλης, Τζένκινς 13 (2), Κάμινγκς 27 (3), Ζάρας 2, Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 9, Γιάνκοβιτς 17, Ντραγκίσεβιτς.

Η ΑΕΚ πήρε το νέρμπι των «Δικεφάλων» με νίκη στην Πυλαία
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 71-78
Δεκάλεπτα: 21-15, 38-34, 58-53, 78-71
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μπίτης, Παντελίδης
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 7 (1), Κόνιαρης, Τσόχλας, Τέιλορ 5 (1), Μιλιένοβιτς 4, Γλυνιαδάκης 15, Σάιμπερτ 10 (2), Μπράιαντ 17 (3), Πέινερς 13, Κλάντον.
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 16, Σάκοτα 9, Βασιλειάδης, Μιλόσεβιτς 11, Χαριτόπουλος, Ντίξον 22 (3), Λαρεντζάκης, Ιβάνοβιτς, Μαυροειδής 8, Γουίλιαμς 12 (4).

Με «σβηστές μηχανές» ο ΠΑΟ 80-65 τον Κολοσσό
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρ. (13/11, 17:00)  80-65 .-^
Τα δεκάλεπτα: 21-13, 40-33, 64-50, 80-65
Διαιτητές: Παφίλης, Αναστόπουλος Α., Καραβίτης
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Φώτσης 8 (2), Φελντέιν 6, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Καλάθης Ν. 8 (2), Ρίβερς 5 (1), Μποχωρίδης 7 (1), Καλάθης Π., Παππάς 12 (1), Γκιστ 7 (1), Μπουρούσης 19 (1), Γόντικας.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 4, Τσούκου 12 (2), Ρέλεφορντ 4, Βασιλόπουλος 13 (1), Χολ 5, Λιάπης, Γεωργαλλής 13 (4), Αγγελάκος, Άχονεν 8 (2), Παπαδάκης 3, Ουάτσον 3.

Ξεκούραστα ο Ολυμπιακός 83-55 τον Απόλλωνα Πάτρας
Ολυμπιακός-Απόλλων Π. (13/11, 18:00   83-55 .-  ^
Διαιτητές: Ταρενίδης, Σκούτας, Λόρτος
Τα δεκάλεπτα: 20-14, 49-31, 66-45, 83-55.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 6, Σπανούλης 5, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης 9, Λοτζέσκι 12 (8ρ), Γιανγκ 5, Παπαπέτρου 13, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 12 (5ασ, 5ρ), Χάκετ 4, Αθηναίου 13.
Απόλλων (Μέξας): Κόμπινς 7, Χίκεϊ, Σλαφτσάκης 5, Τσιάρας 14, Καλινόσκι 7, Νιφόρας, Ράσελ 12, Μαστογιανόπουλος, Μπάβτσιτς 3, Κουζέλογλου 7, Μπαζίνας.

***  Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Επιστροφή στις νίκες για Βουλιαγμένη, «διπλά» και για ΠΑΟΚ, Εθνικό
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 14-4
Πανιώνιος - Καλαμάκι 6-5
Υδραϊκός - Χίος 9-6
Γλυφάδα - Βουλιαγμένη 4-9
Παλ. Φάληρο - ΠΑΟΚ 6-10
ΝΟ Πατρών - Εθνικός 6-8
*** Σε αγώνες της 4ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο γυναικών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Αήττητος συνεχίζει οι Ολυμπιακός, εύκολα και η Βουλιαγμένη
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
 Ολυμπιακός-Εθνικός 19-4  . ,
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 5-0, 5-0, 5-3
 Ρέθυμνο-Βουλιαγμένη 7-15  .,
Οκτάλεπτα: 3-5, 0-4, 3-3, 1-3
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11
Τρίτων Αμαρ.-Ηλυσιακός 18-3  .,
Τα οκτάλεπτα: 5-0, 3-0, 4-2, 6-1
ΝΕ Πατρών-Γλυφάδα 11-11  .,
Τα οκτάλεπτα: 5-4, 3-3, 2-3, 1-1
*** Τα αποτελέσματα Στην Α1 βόλεϊ γυναικών  :Εύκολα οι «αιώνιες», «κάηκε» στη Σαντορίνη ο Πανναξιακός
Ολυμπιακός - Μακεδόνες 3-0 (25-14, 25-22, 25-16)
Άρης - Θέτις 3-0 (25-20,25-16,25-20)
Αίας Ευόσμου - ΓΣ Ηλιούπολης 3-2 (26-24, 22-25, 15-25, 25-14, 15-13)
Μαρκόπουλο - Ελπίς 3-0 (25-18, 25-19, 25-21)
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-3 (22-25, 19-25, 14-25) 
ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός 3-1 (25-22, 19-25, 25-17, 25-20)
*** «Καθάρισαν» σε ένα 2λεπτο Αθανασόπουλος και Τσουλάκος για την Καλαμάτα (φωτογραφίες) 
Αναγέννηση Παραλίας - Καλαμάτα 0-2
 
 
 
 
Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε το απογευματινό ντέρμπι στον Κορδία ανάμεσα στην Αναγέννηση και την Καλαμάτα για την 8η αγωνιστική της Α’ Τοπικής, με τη δυνατή βροχή να πέφτει ασταμάτητα στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου, επηρεάζοντας σαφώς τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά και την προσέλευση των φιλάθλων που ήταν απογοητευτική (υπολογίζεται ότι έφτασαν στη συνέχεια τους 200). Η Μαύρη Θύελλα είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά τον αντίπαλό της, αλλά και χωρίς να νιώθει κίνδυνο στα μετόπισθεν.
Η εικόνα αυτή διατηρήθηκε περίπου αναλλοίωτη και στο β’ μέρος, όμως μέσα σε δύο λεπτά οι «μελανόλευκοι» επιβεβαίωσαν το χαρακτηριστικό που τους προσδίδουν όλοι, ότι δηλαδή αρκούν μια-δυό ενέργειες από τους παίκτες κλάσης που διαθέτει για να κάνουν τη διαφορά.
Η πρώτη ήρθε στο 64’ με τον Βασίλη Αθανασόπουλο να …ανοίγει το φετινό του λογαριασμό στην ομάδα, ενώ το αμέσως επόμενο λεπτό «χτύπησε» ο Σταύρος Τσουλάκος που έφτασε έτσι τα 6 προσωπικά τέρματα (7 έχει ο Καλαντζής), αγκαλιάζοντας και κλειδώνοντας ταυτόχρονα μέσα σε ένα 2λεπτο το πολύτιμο 3ποντο για την Καλαμάτα που διατηρεί έτσι τη θέση της στην κορυφή της Α’ Τοπικής, ευελπιστώντας και στην αποκλειστικότητα, σε περίπτωση που ο συνοδοιπόρος στην 1η θέση Μιλτιάδης δεν καταφέρει αύριο να περάσει από τη Μεσσήνη.
Το φιλμ του αγώνα
21’ για λίγο αυτογκόλ για την Αναγένννηση, σε μια προσπάθεια του Κανελλόπουλου να διώξει το με κεφάλι και τη μπάλα να περνάει μόλις άουτ
30’ φάουλ του Τρίψα από δεξιά, απέκρουσε ο Κυριακόπουλος
45’ ωραία εναλλαγή της μπάλας Τσουλάκου-Καλαντζή από αριστερά και πάσα στο Λιόλιο, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Ανδρέου απέκρουσε
60’ φάση διαρκείας για την Καλαμάτα με τον Αθανασόπουλο να κόβει τη μπάλα από δεξιά, τον Καλαντζή να μη βρίσκει ελεύθερο πεδίο για να σουτάρει, τη μπάλα να φτάνει στον Τσουλάκο, ο οποίος έκανε ένα ωραίο γυριστό σουτ, που όμως έφυγε ψηλά άουτ
64’ ωραία κατά μέτωπο προσπάθεια του Λιόλιου, που άλλαξε τη μπάλα με τον Καλαντζή, πάσαρε πιο δεξιά στον Αθανασόπουλο, ο οποίος γύρισε εξαιρετικά το σώμα του και έπιασε το δυνατό σουτ που χτύπησε πρώτα στο κάθετο δοκάρι του Ανδρέου και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας το πολυπόθητο προβάδισμα στην Καλαμάτα
65’ μετά από σέντρα του Καλογερόπουλου ο Τσουλάκος έπιασε τη δυνατή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της Αναγέννησης για δεύτερη φορά μέσα σε δύο λεπτά
85’ ο Μάλαμας έκανε μια χαμηλή μπαλιά από δεξιά που πέρασε απ’ όλους και έφτασε στο 2ο δοκάρι, όπου ο επερχόμενος Κορομηλάς επιχείρησε το διαγώνιο σουτ με τον Κυριακόπουλο να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια
Διαιτητές: Κώστας Ψηλοπαναγιώτης (Σοφία Αθανασοπούλου-Κώστας Αδαμόπουλος).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Ανδρέου, Γερμάνης (90’Πανταζής), Κορομηλάς, Δουρούμης, Κανελλόπουλος, Δασκαλάκης (78’ Μάλαμας), Αργυρόπουλος, Μουλιάτος, Τρίψας, Μάρης (87’ Καλύβας), Τριανταφυλλάκης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Μπεγέτης (61’ Βασιλόπουλος), Καλαντζής (86’ Τζανετέας), Νάτσης, Αθανασόπουλος, Τσουλάκος (82’ Κουρούπης), Νικολόπουλος.
Χ.Ε    Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Έκαναν το 2 στα 2 τα κορίτσια του Μεσσηνιακού απέναντι στις Αμαζόνες (φωτογραφίες) 
 
 
 
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, με 3-1 ,στο πρωτάθλημα της Α’2 πανηγύρισαν χθες το απόγευμα, τα κορίτσια του Μεσσηνιακού στο κλειστό γυμναστήριο της παραλίας, απέναντι στις Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας.
  Οι «πράσινες» της Γωγώς Σουρή  πήραν τα 2 πρώτα σετ με 25-8 και 25-13. Έχασαν το 3ο με 23-25 και στο 4ο και καθοριστικό επικράτησαν δύσκολα με 26-24.
 Μεσσηνιακός: Σουρή, Σκλήρη, Κωνσταντοπούλου, Χειλαδάκη, Δεδούση, Πασσιά, Σαμπάτη, Χάσκου, Ραμούνδου, Μπεσή, Παυλέα,Μπαξιβανάκη Καραγιάννη, Βυθούλκα και  Γεωργιοπούλου Τίνα
 Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

***  Δύσκολη αρχή με Παλλήνη για την Καλαμάτα ’80 (Κλειστό, 6 μ.μ.) 
Επιτέλους δράση σήμερα για την Καλαμάτα ’80, η οποία θα δώσει τον πρώτη της αγώνα για την Α2 Βόλεϊ των ανδρών, υποδεχόμενη στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας την Παλλήνη. Η τοπική μας ομάδα που δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί κατά την 1η αγωνιστική του 1ου Ομίλου-Α’ Υποομίλου, καθώς ο αγώνας στο Ρέθυμνο είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα, έχει δύσκολη αποστολή, απέναντι στο αθηναϊκό συγκρότημα, καθώς μάλιστα θα απουσιάζει, λόγω τιμωρίας από πέρυσι, ο Νίκος Μανιατέας.
Οι «Λύκοι» αγωνίζονται φέτος υπό την διαχείριση του νεοσύστατου ΑΣ Καλαμάτα Βόλεϊ,  έχουν και πάλι πρωταγωνιστικές βλέψεις και περιμένουν τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθειά τους. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του συλλόγου θα κληρώσουν για τους φιλάθλους ένα ποδήλατο.
-Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Καψάσκης-Τσουμελέας.
-Χθες η ΑΕΚ κέρδισε στο Κλειστό του Μίλωνα την ομώνυμη ομάδα, ενώ το πρόγραμμα του ομίλου συμπληρώνουν σήμερα οι συναντήσεις Χανιά-ΟΦΗ (3 μ.μ.), Ρέθυμνο-Πανερυθραϊκός (4 μ.μ.).
  Β’ ΕΘΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Πρώτο σερβίς σήμερα στην Πάτρα ο Ακρίτας

 Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής-Περιφερειακό Γυναικών της ΕΣΠΕΠ, με τον Ακρίτα να ξεκινά τις υποχρεώσεις του από την Πάτρα, όπου στις 6 μ.μ. θα αντιμετωπίσει την Ολυμπιάδα. Στο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής περιλαμβάνονται ακόμη οι συναντήσεις Ποσειδώνας Λουτρακίου-ΓΕ Ναυπλίου (5 μ.μ.), Παμβοχαϊκός-ΓΣ Άργους (6 μ.μ.) και Λύκαια Μεγαλόπολης-Παναχαϊκή (6 μ.μ.).

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-

***
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 :

 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ 19.- ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html.-

 ~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-07-2016.html .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες   Δευτέρα 07  Νοεμβρίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2016/11/103.html  .-   
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  08  Νοεμβρίου  2016:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-08-2016.html .- 
  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-09-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι ενημέρωσης  ARFARA NEWS  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  2016
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-11-2016.html .-
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 12  Νοεμβρίου  2016 : 

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-12-2016.html .-  
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 12 και 13  Νοεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/12-13-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 13  Νοεμβρίου  2016  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-13-2016.html .-
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...
ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟ
ΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5052  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3188 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3184  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.414   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: