Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017

Σήμερα το απόγευμα , έγινε Εσπερινός και Αρτοκλασία στο εξωκλήσι Αγίου Νεκταρίου στη μονή Προφήτη Ηλία Αρφαρών Καλαμάτας από τον Πρωτοπρεσβύτερο ιερέα μας Μιχάλη Ε. Μπούρα .-
Αύριο 09 Νοεμβρίου 2017 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου στο όμορφο εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου Αρφαρών συλλειτουργώντας μετά του Αρχημανδρίτου Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο .-

 
 
 

~ Σήμερα 08 Νοεμβρίου 2017 , στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών ετελέσθει Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία , για τον εορτασμό Αρχαγέλων Μιχαήλ -Γαβριήλ ....
 
 
 
 
 
~

~** ΒΙΝΤΕΟ η τελευταία στιγμή του Μητροπολίτη Μάνης καθαγιάζοντας τα Τίμια Δώρα

 Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη
Τις τελευταίες στιγμές του Μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου κατέγραψε σε ΒΙΝΤΕΟ φωτογραφικός φακός, ο οποίος βρισκόταν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την οποία τελούσε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, διακρίνουμε στο 17ο λεπτό του ΒΙΝΤΕΟ, τον Μητροπολίτη να βρίσκεται γονατιστός στην ιερώτερη στιγμή του Καθαγιασμού των Τιμίων Δώρων και να μεταβαίνει στην Θριαμβέυουσα Εκκλησία.
Ακολουθεί Βίντεο: Μάνη news ,,,,,,,,,,,,, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΗΣ ΚΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ...: https://youtu.be/Gs6WWZ-4e2k .-


~** Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριοστύ Μητροπολίτη Μάνης (ΦΩΤΟ)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
 
 
 
 
Το απόγευμα της Τετάρτης υποδέχτηκαν στο Ηρώον Γυθείου κλήρος και λαός το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου.
Μετά το τρισάγιο που εψάλη η πομπή που σχηματίστηκε κατευθύνθηκε προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, όπου το σκήνωμα του μακαριστού Ποιμενάρχου μας ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα.
Τιμές απέδωσαν η φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής... Μάνης, στρατιωτικό άγημα από το 3ο Τάγμα ΚΕΕΜ Γυθείου, οχήματα των σωμάτων ασφαλείας της πόλης, ένστολοι μανιάτες και μανιάτισσες.
Τη σορό του μακαριστού Μητροπολίτη υποδέχτηκαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος, ως επικεφαλής του Ιερού κλήρου,ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

 
 
 

~**   Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως Ιγνάτιος
Εκοιμήθη σήμερα, 9η Νοεμβρίου ε.έ, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ.Ιγνάτιος, εφησυχάζων Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε ηληκία 87 ετών .









----------------------------------------------------
Ο μακαριστός Αρχιερεύς, κατά κόσμον Γεώργιος Μανδελίδης, εγεννήθη στην Έδεσσα το 1930, όπου και εσπούδασε τα εγκύκλια γράμματα. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κατέστη το 1952, χειροτονήθηκε Διάκονος το 1968, Πρεσβύτερος ...και Αρχιμανδρίτης το 1969. Επί σαράντα έτη διηκόνησε ως Ιεροκήρυξ (αρχικά ως λαϊκός και μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ» και εν συνεχεία, από το το 1969, ως κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης, έως το 1998, προσφέροντας πλουσιότατο ποιμαντικό έργο, ως βοηθός του φλογερού ιεραποστόλου γέροντός του, Αρχιμ. Χαρίτωνος Πνευματικάκη, στην Κανάνγκα του Κονγκό. Το έτος 1997, διορίσθη υπεύθυνος του ιεραποστολικού κλιμακίου, από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Τιμόθεο. Την 14η Μαρτίου 2003 (θανόντος του μακαριστού Τιμοθέου), εξελέγη υπό της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, χειροτονηθείς στον Πατριαρχικό Ι. Ναό Αγίου Σάββα την 16η Μαρτίου 2003, από τον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο Ζ΄. Στις 4 Μαρτίου 2010, παραιτήθηκε για λόγους υγείας και η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, τιμητικώς τον ανύψωσε στις 23 Νοεμβρίου του ιδίου έτους, σε τιτουλάριο Μητροπολίτη Πενταπόλεως, δίδοντάς του για πρώτη φορά τον τίτλο της Επισκοπής του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού.
Έκτοτε, έως και την ημέρα της κοιμήσεώς του, 9 Νοεμβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία εορτάζει η Εκκλησία μας τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως, προσέφερε τον εαυτό του στη διακονία της ιεραποστολής, παραμένοντας στις επάλξεις και αναλώνοντας τον εαυτό του, για τη δόξα του Θεού και της Εκκλησίας Του.
Η Εξόδιος Ακολουθία, θα τελεσθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 11.00π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, ενώ η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου, θα γίνει στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου. Ας είναι αιωνία η μνήμη, του φλογερού ιεραποστόλου και τίμιου εργάτη του Ευαγγελίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου!
Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας

***  Στα χέρια του Θεού
~  του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου
«Εσύ κάμε αυτό που μπορείς… κάμε ό,τι μπορείς, χωρίς ν’ αγχώνεσαι, χωρίς ν’ αγωνιάς, χωρίς να ταλαιπωρείσαι. Αφού κάνεις αυτό που μπορείς και η συνείδησή σου σού καταμαρτυρεί ότι «έκανα ότι μπορούσα, μέχρις εδώ! Από ‘δώ και κάτω δεν μπορώ να κάνω τίποτα!»
* Τότε παραδίδεις το θέμα, το πρόβλημα, το παιδί σου, την υγεία σου, τα οικονομικά σου, ό,τι έχεις που σε βαραίνει το παραδίδεις στα χέρια του Θεού. Και τότε πράγματι, εκεί ο Θεός εμφανίζεται!
Κι αν ακόμα αργήσουν να γίνουν τα πράγματα, όπως πιθανόν πρέπει να γίνουν, κι αν ακόμα φανεί ότι ο Θεός σιωπά και δεν ενεργεί και παραμείνει ο άνθρωπος μέσα στην εμπιστοσύνη του Θεού, τότε ο Θεός αποκαλύπτει πράγματι με θαυμαστό τρόπο τον εαυτό Του.
~  Κανένας, λέγει η Γραφή, κανένας δεν ήλπισε επί Κύριον και καταισχύνθηκε. Λέει ο Δαβίδ ένα ωραίο λόγο:
«Εμβλέψετε, κοιτάξετε στις αρχαίες γενεές, βρείτε μου ένα άνθρωπο ο οποίος ήλπισε επί Κύριον και εντράπηκε. Ένας άνθρωπος να βρεθεί που να πει ότι εγώ, είχα την ελπίδα μου στον Χριστό κι ο Χριστός δεν ανταποκρίθηκε. Δεν με βοήθησε. Μ’ εγκατέλειψε!» Κανένας!
Βέβαια θα μου πεις ότι μπορεί να μην έγινε αυτό που ήθελα, μπορεί να μην έγινε αυτό που εγώ ζητούσα… Εάν όμως έχεις εμπιστοσύνη στον Θεό, θα δεις πως τελικά αυτό που έγινε, αυτό ήταν το καλύτερο.»

***  Αγιος Νεκτάριος: Το δωμάτιο στο Αρεταίειο όπου εκοιμήθη ο Αγιος (ΦΩΤΟ)

~  Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου του 1920 ο Άγιος Νεκτάριος (κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς) άφησε την τελευταία του πνοή στο δωμάτιο 2 του Αρεταίειου νοσοκομείου σε ηλικία 74 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο του προστάτη.
* Ο θάλαμος όπου νοσηλεύθηκε, στον πρώτο όροφο του Αρεταιείου νοσοκομείου, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας, έχει μετατραπεί σε τόπο προσκυνήματος για τους πιστούς και βέβαια για το προσωπικό του νοσοκομείου. Στο δωμάτιο υπάρχει το κρεβάτι όπου εκοιμήθη ο Άγιος Νεκτάριος, το οποίο μάλιστα βρισκόταν εγκαταλελειμμένο σε μια αποθήκη του νοσοκομείου και πριν από λίγα χρόνια βρέθηκε και μεταφέρθηκε στην αρχική του θέση. Εικόνες του Αγίου Νεκταρίου, λουλούδια, καντήλια και τάματα πιστών βρίσκονται γύρω και πλάι από το κρεβάτι της κλινικής.
«Όσες μέρες νοσηλεύεται εδώ ο άνθρωπος μου έρχομαι κάθε πρωί και προσεύχομαι μπροστά από το κρεβάτι του Αγίου. Παίρνω δύναμη», είπε συγγενής ασθενούς.
Προσκυνάνε πριν ξεκινήσουν βάρδια
Το δωμάτιο του Αγίου Νεκταρίου είναι ένας «άγνωστος» τόπος προσκυνήματος στην Αθήνα. Όσοι πιστοί γνωρίζουν ότι ο Άγιος Νεκτάριος νοσηλεύθηκε και εκοιμήθη στο Αρεταίειο νοσοκομείο πηγαίνουν τις ώρες του επισκεπτηρίου για να προσκυνήσουν. Γιατροί και νοσηλευτές πριν ξεκινήσουν τη βάρδια τους ανεβαίνουν αρχικά στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου για να προσκυνήσουν, ενώ ασθενείς και οι συγγενείς τους πηγαίνουν συχνά για να προσευχηθούν και να ζητήσουν ένα θαύμα.
Στην πτέρυγα αυτή νοσηλεύονται κυρίως χειρουργημένοι ασθενείς, πάσχοντες από καρκίνο. Το Αρεταίειο νοσοκομείο, το οποίο είναι πανεπιστημιακό νοσοκομείο, έχει διακεκριμένους γιατρούς και χειρουργούς ενώ διαθέτει από τα καλύτερα χειρουργεία στην Ελλάδα. Στο νοσοκομείο αυτό μάλιστα, έχουν γίνει και αρκετές επιτυχημένες επεμβάσεις αφαίρεσης όγκου από το πάγκρεας και άλλες δύσκολες επεμβάσεις.
Παλεύουν με τις ελλείψεις
Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, όπως και στα περισσότερα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποχρηματοδότηση. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές ωστόσο, παλεύουν καθημερινά για να διαμορφώσουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους ασθενείς.
Έξω από το δωμάτιο του Αγίου Νεκταρίου υπάρχουν αρκετά τάματα από ασθενείς που θεραπεύθηκαν και επιστρέφουν στο νοσοκομείο για να ευχαριστήσουν και «να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους και την πίστη τους στο Θεό», όπως λένε.
~«Στον θαυματουργό Άγιο Νεκτάριο που στο θάλαμο τούτο μου ξανάδωσε τη ζωή (χειρουργικά) το 1963. Με ανείπωτη ευλάβεια και αιώνια ευγνωμοσύνη», έγραφε ο λογοτέχνης Ιωάννης Σηφάκης, σε μια εικόνα που βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι του Αγίου. Σήμερα, όπως είπαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, «εκατοντάδες άνθρωποι που στο παρελθόν νοσηλεύτηκαν στο Αρεταίειο ανεβαίνουν σιωπηλά τις σκάλες του νοσοκομείου για να προσευχηθούν μπροστά από το κρεβάτι του Αγίου Νεκταρίου».
Στην ίδια πτέρυγα, γνωστή ως Τζιβανοπούλειο, νοσηλεύτηκε για περίπου δυο μήνες και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, ο οποίος σχεδόν καθημερινά έμπαινε μόνος του στο δωμάτιο του Αγίου Νεκταρίου για να προσευχηθεί.
Το πρώτο θαύμα στο Αρεταίειο
Σύμφωνα με τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, το πρώτο θαύμα έγινε μέσα στο Αρεταίειο νοσοκομείο. Ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος ήταν λαοφιλής ποιμενάρχης ταξίδεψε το 1920 από την Αίγινα, μαζί με δυο μοναχές και έναν ακόμη, τον Κωστή Σακκόπουλο, και εισήχθη στο Αρεταίειο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε καρκίνος του προστάτη. Δύο μήνες μετά ο Άγιος Νεκτάριος εκοιμήθη. Σύμφωνα με τον βίο του, αφού εξέπνευσε, οι μοναχές έβγαλαν τα ρούχα του Αγίου Νεκταρίου και τα ακούμπησαν στο διπλανό κρεβάτι όπου βρισκόταν ένας 40χρονος παράλυτος.
Όταν ακούμπησαν τα ρούχα του Αγίου Νεκταρίου στο σώμα του εκείνος σηκώθηκε και περπάτησε!
“Σηκώθηκα, περπατάω! ανέκραξε δυνατά, Θεέ μου, έγινα καλά! Τι έχει αυτή η φανέλα;» Το νεκρό σώμα μοσχομύριζε. Η γερόντισσα πήρε τη φανέλα, την έβαλε ένα κουβάρι στο ράσο της. Τα χέρια της έτρεμαν. Απόρησαν oι γιατροί, απόρησε και το προσωπικό του νοσοκομείου όταν έμαθαν πως ο φτωχός ρασοφόρος από την Aίγινα ήταν άλλοτε γενικός διευθυντής στη Ριζάρειο και δεσπότης», αναφέρεται στον βίο του.
Αυτό ήταν και το πρώτο θαύμα του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης που καταγράφηκε αμέσως μετά από τον θάνατο του.

*** Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε νέες ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ! ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τη Ρωσία...

~ Η συμμαχία του Βόρειου Ατλαντικού αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κέντρο για τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σήμερα.
«Σήμερα, οι υπουργοί συμφώνησαν για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου για τις κυβερνοεπιχειρήσεις στο πλαίσιο της προσαρμοσμένης δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Stolterberg.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα ενισχύσει την συμμαχία και «θα συμβάλει στην ενσωμάτωση της κυβερνητικής συνιστώσας στο σχεδιασμό και τις λειτουργίες του ΝΑΤΟ σε όλα τα επίπεδα».
Είναι ξεκάθαρο ότι το ΝΑΤΟ φοβάται τις δυνατότητες που έχει η Ρωσία στο διαδίκτυο, καθώς έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες η εξαιρετική ικανότητα των Ρώσων hachers, κι έτσι αναλαμβάνει έκτακτα μέτρα...
 Με πληροφορίες από RIA Novosti & RT

*** Αυτό είναι το ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΟΠΛΟ που πρότεινε ο ΠΟΥΤΙΝ στην Ελλάδα;..

~  Είναι γεγονός πλέον. Οι Ρώσοι μετατρέπονται με ταχύ ρυθμό σε πανίσχυρη δύναμη στη θάλλασα και ακόμη πιο κοντά σε αυτό το στόχο την έχει φέρει μια νέα κορβέτα με εξαιρετικές δυνατότητες.
Ο λόγος για την πρώτη Ρωσική κορβέτα κλάσης Karakurt (Project 22800) με την ονομασία «Typhoon» και μόλις 800 τόνων εκτοπίσματος. Ξ κορβέτα αυτή θα είναι από τις μικρότερες αλλά και από τις πιο θανατηφόρες, σε σχέση με το εκτόπισμά της, θαλάσσιες πλατφόρμες μεταφοράς βλημάτων cruise του κόσμου.
Σύμφωνα με τα Ρωσικά ΜΜΕ αυτή η κορβέτα θα πωληθεί στην Ινδία το επόμενο διάστημα, δίνοντάς της ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας.
Όμως, μια άλλη αποκάλυψη δείχνει ότι στην Ελλάδα τα εγκλήματα είναι αναρίθμητα από το πολιτικό μας σύστημα. Οι κορβέτες αυτές αυτές, σύμφωνα με το ProNews.gr είχαν προταθεί και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αναφέρει η ιστοσελίδα ότι στο ελληνικό Ναυτικό προτεινόταν μία ναυπήγηση 1800 τόνων, και η εγκατάσταση συστήματος μάχης της Thales με εξοπλισμό κατά σκαφών επιφανείας MM-40 Exocet Block III.
Παρά ταύτα, εμείς δεν γνωρίζουμε κάποια επίσημη ή ανεπίσημη πρόταση αυτού του είδους προς το Ελληνικό Ναυτικό και ως εκ τούτου δεν υιοθετούμε την άποψη αυτή και κρατάμε τις αποστάσεις μας.
Το σίγουρο είναι ότι εάν η Ελλάδα έπαιρνε τις κορβέτες αυτές θα αποκτούσε μεγάλο πλεονέκτημα κατά της Τουρκίας, όμως οι γεωπολιτικές επιλογές των ηγητόρων μας δεν το επιτρέπουν...

*** ΒΟΜΒΑ για Άδωνι! Τελευταία εξέλιξη

~ Μια αποκάλυψη «βόμβα» έκανε η υπεύθυνη του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ Κατερίνα Πολύζου καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.
Όπως σημείωσε, 23 προσλήψεις ημετέρων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Γεωργιάδη έγιναν από χορηγίες του ΟΠΑΠ (και όχι Estee Lauder, όπως είχαν ισχυριστεί τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ) το 2007 και το 2008, αλλά χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις.
Η κα Πολύζου πρόσθεσε πως πρόκειται για χορηγίες που αφορούσαν δράσεις κοινωνικού εθελοντισμού, 350.000 ευρώ για καταπολέμηση της κατάθλιψης και 400.000 ευρώ για εκστρατεία κατά του καρκίνου.
Τα παραπάνω ποσά, σύμφωνα με την κατάθεση της, έμειναν ανεκμετάλλευτα και διατέθηκαν για τις προσλήψεις που έκανε ο τότε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

***  Ψευδοδίλλημα: Η επιλογή Ψευδολόγων...

~  Ψευδοδίλημμα:  Η  επιλογή  Ψευδολόγων
Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Εκτιμώ πως η τελευταία συνέντευξη του Γερμανού τ. Υπουργού Οικονομικών σε Δ/ντή Ελληνικής Εφημερίδας διευκολύνει ακόμα και τους πλέον δύσπιστους ή ΚΟΜΜΑΤΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ να ξεκαθαρίσουν το  τι συνέβη τα τελευταία χρόνια.
Ακούγονται διαμετρικά αντίθετες απόψεις από εκείνες της Συγκυβέρνησης τόσο από δικούς μας -τ. συντρόφους  του ΣΥΡΙΖΑ -όσο και από τους ξένους αξιωματούχους.
Ποιούς να πιστέψουμε; (Εκείνους τους οποίους - συναισθηματικά ή κομματικά -θέλουμε να πιστέψουμε ή αυτούς που πρέπει;)
Νομίζω πως θα βοηθήσουν τα εξής:
-  Η ανάλυση των γεγονότων που συνέβησαν.
- Η έξωθεν καλή μαρτυρία /ή το βεβαρυμμένο παρελθόν ανειλικρίνειας των εμπλεκόμενων. Ημετέρων και ξένων.
Ως Έλληνας θα ήθελα να έχουν δίκιο,  να λένε αλήθεια οι δικοί μας και όχι οι ξένοι.
Όμως οι εξουσιαστές μας -εδώ και πολλές δεκαετίες - με έχουν πείσει ότι ψεύδονται καθ' έξιν ,ενσυνείδητα, ασύστολα, επαγγελματικά!.
Οι προηγούμενοι (με κυμαινόμενα/αναλογικά τα ποσοστά ψευδολογιών , υποσχέσεων, δημαγωγίας, λαϊκισμού)  έβαλαν τις .... "βάσεις" οικοδόμησης διάχυτου εμπαιγμού του λαού.
Οι νυν, για πρώτη και μάλιστα αριστερή φορά, ξεπέρασαν κάθε όριο , ίσως ..... "δικαιολογημένα" επειδή έπρεπε να πουν μαζεμένα όσα όλοι οι προκάτοχοι της εξουσίας έλεγαν σε βάθος και πλάτος χρόνου.
Αν συνεχίσουν ανερυθρίαστα να ψεύδονται τότε θα βιώσουν την "πρώτη και τελευταία τους φορά στη διακυβέρνηση του Τόπου".
Τηλεγραφικά θα σας πω την άποψή μου (βάσει των παρακάτω):
1. Ασφαλώς και ο Γερμανός Υπ/γος όπως και άλλοι Ευρωπαίοι και του ΔΝΤ αξιωματούχοι  χρησιμοποιούν ανακρίβειες και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα δικά τους λάθη, αστοχίες, παραλείψεις, αλυσιτελείς σχεδιασμούς και προγράμματα.
Συγκριτικά όμως με τους δικούς μας εμφανίζονται πλησιέστερα  προς  την αλήθεια.
Παραθέτω  ενδεικτικά  τα  των  ημετέρων:
• Την αναφορά στις δηλώσεις του τότε Αρχηγού - και νυν Πρωθυπουργού - στον Γερμανό περί των προθέσεών του (όταν θα γίνει Κυβερνήτης) να μείνει στην Ε.Ε  αλλά χωρίς Μνημόνια , δεσμεύσεις κ. α υποχρεώσεις. Πράγμα ανέφικτο.
• Την αλαζονική /περιφρονητική συμπεριφορά του τότε Έλληνα Υπ/γου Οικονομικών προς τους Εταίρους.
• Την απώλεια ενός 6μήνου και περίπου 100 δις ευρώ (επειδή παρά τις προειδοποιήσεις του Γερμανού οι δικοί μας επέμεναν στο κυνήγι μαγισσών).
• Τα όσα έγραψε στο βιβλίο ο δικός μας τ. Υπ/γος Οικονομικών.
• Την υπογραφή 3ου Μνημονίου και τη δέσμευση της χώρας για πολλές δεκαετίες.
• Την απεχθή φορολογία, την οποία οι δανειστές αρνούνται ότι εισηγήθηκαν ή μας επέβαλλαν.
• Την αντίθεση /αγανάκτηση τ. συντρόφων /συναγωνιστών , κάποιων και σημαντικών προσωπικοτήτων της "Αριστεράς".
• Το Δημοψήφισμα του 62% ΟΧΙ που ... ερμηνεύτηκε (εκ  παραδρομής ή ενσυνείδητα και προκλητικά;) ως ... ΝΑΙ (;).
• Τα σχισμένα άσχιστα Μνημόνια, οι ανέγγιχτες μέχρι σήμερα (απλώς ... μακελλεμένες) συντάξεις , τα 741 €  κατώτατη  αποδοχή κ.α.
Αν τα αθροίσουμε αυτά τα  ολίγα,  καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως μάλλον οι δικοί μας μας δουλεύουν (ψευδόμενοι πολύ περισσότερο από τους ξένους!).
ΥΓ Καλό θα μας κάνει να συνυπολογίσουμε και την μοναδική ευχέρεια των Κυβερνώντων τόσο ως  προς  την ... δ α ι μ ο ν ο π ο ί η σ η  όσο και την α π ο δ α ι μ ο ν ο π ο ί η σ η  των ξένων, όπως του Αμερικανού Προέδρου και του Γερμανού Προέδρου της Βουλής. (Χάριν φυσικά πάντοτε της ειλικρίνειας και της αντικειμενικότητας).

*** Κενολόγος δήλωση του νέου Προέδρου του Α.Π.

~ Κενολόγος δήλωση του νέου Προέδρου του Α.Π.
 Γράφει ο πολίτης Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου

«Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το έργο τους με αίσθημα ευθύνης…» («Το βήμα», 24-9, σελ. Α15).
Αυτές οι εξωκοινωνικές ωραιοποιήσεις όλων των επαγγελματικών κλάδων κατέστρεψαν την Ελλάδα. Αν αυτό ήταν στοιχειωδώς αληθινό ο γράφων δεν θα έκανε έκκληση εδώ και δύο δεκαετίες: Να εισάγει η Ελλάδα δύο πούλμαν εισαγγελείς από την Ιταλία «τύπου Ντι Πιέτρο»!
Όσοι δεν τον γνωρίζετε ρωτήστε να μάθετε και γι’ αυτόν και για τον συνάδελφό του Φαλκόνε που δολοφονήθηκε από τη Μαφία.
Όχι, αξιότιμε Πρόεδρε του Αρείου Πάγου. Αυτό δεν είναι αλήθεια. (Σας παραπέμπω στα άρθρα μου, εντελώς ενδεικτικά: «Ποιος δικαστής θα τολμήσει το εθνικό απόστημα να καθαρίσει;» «Πολιτικά Θέματα», 16-6-1995). Κανείς τους δεν τόλμησε.
«Η δικαιοσύνη, «Τα Νέα» και ο τ. εισαγγελέας του Α.Π.» («Πολιτικά Θέματα», 4-7-2003).
Διαπιστώνοντας τότε κάποιες διαπλοκές δικαστών και οικονομικοεκδοτικών συγκροτημάτων, ο αποχωρήσας εκ της υπηρεσίας του εισαγγελέα του Α.Π., τους έλεγε: «Μείνετε μακριά από τα εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα». (βλ. «Απογευματινή», της 28 Ιουνίου 2003). Ο γράφων, εν κατακλείδι του άρθρου του έγραφε-κάνοντας και έκκληση προς τη δικαιοσύνη, : «Συνεπώς, οι διεφθαρμένοι κυβερνώντες και λοιποί πολιτικοί είναι ταυτόχρονα και παραχαράκτες-ανατροπείς του πολιτικού συστήματος. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Πήδημα για τη Δικαιοσύνη». Δυστυχέστατα για την Ελλάδα δεν τόλμησε από τότε να κάνει το «Πήδημα» δηλαδή να καθαρίσει τους πολιτικούς οχετούς και τις λίστες των ληστών. Από λόγια χορτάσαμε κ. Πρόεδρε του Α.Π.
Περιμένουμε έργα για τα οποία σας πληρώνει ο πεινασμένος λαός.
Ιδού, ξανά, η Ρόδος…
Περιμένω!

***  Η Σημαία είναι σύμβολο των Ελλήνων μόνο...

~ Οι αριστερές ιδεοληψίες, έχουν εξαϋλώσει την εθνική μας συνείδηση
Η Σημαία είναι σύμβολο των Ελλήνων μόνο
Οι δάσκαλοι ας διδάξουν σωστά την ιστορία μας, αν θέλουμε να παραμείνουμε ελεύθεροι
 Κηφισιά, 6 Νοεμβρίου 2017
Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
 Με αφορμή το απολύτως αδικαιολόγητο θόρυβο που δημιουργήθηκε, επειδή, λέει, δεν σήκωσε την Σημαία ο Αμίρ το Αφγανόπουλο, λυπάμαι που μας αναγκάζει να επανέλθουμε στο παλιό θέμα του αν δικαιούται ένας αλλοδαπός να κρατήσει την Σημαία κατά τις παρελάσεις κυρίως. Έννοιες απλές και συμπεράσματα αυτονόητα, έχουν δημιουργήσει μιαν αδικαιολόγητη σύγχυση στην ελληνική κοινωνία. Όπως θα αναλύσω πιο κάτω, τούτο οφείλεται στις ιδεοληψίες της αριστεράς, που δεν δέχονται την ύπαρξη κρατών και εθνών, άρα δεν υπάρχουν σύμβολα όπως η Σημαία και ασφαλώς δεν χρειάζονται και παρελάσεις που τονίζουν την εθνική συνείδηση και τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Επειδή δεν τους ήταν εύκολο να καταργήσουν τις παρελάσεις, γιατί οι Έλληνες τις θέλουν και αναγνωρίζουν την αξία και την πατριωτική σκοπιμότητα τους. Τελευταία κατάργησαν να την φέρει ο άριστος, διότι η αριστεία είναι μπαμπούλας και εχθρός για τους αριστερούς, αφού οι άνθρωποι όλοι πρέπει να είναι ισοϋψείς. Ο άριστος ξεχωρίζει και αυτό δεν γίνεται δεκτό στην αριστερά. Η αριστερά γενικά έχει πολλές ισοπεδωτικές εκπλήξεις να μας παρουσιάσει, και όχι μόνο, αν την διατηρήσουμε στην εξουσία!
Η στρεβλή αυτή νοοτροπία κατά κάποιο περίεργο τρόπο, έχει επεκταθεί στην αφελή και ευκολόπιστη κοινωνία μας, επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό,  φαινόμενο που συμβαίνει συνήθως σε χρόνους ειρήνης, ησυχίας και έλλειψη ιδιαιτέρων προβλημάτων. Τα οικονομικά προβλήματα δεν είναι ικανά να ανατρέψουν τις δήθεν «ανοικτόμυαλες» και «προοδευτικές» έννοιες και ιδέες. Αυτές εμπεριέχονται στα δήθεν ανθρωπιστικά συναισθήματα και κατ’ αντιδιαστολή,  παραφράσεις της ρατσιστικής συμπεριφοράς, που χρησιμεύουν ως πολιορκητικοί κριοί για να εκπορθήσουν την καλόπιστη αλλά ευαίσθητη συνείδησή μας. Αλλά ας δούμε λίγο τις έννοιες που εμπεριέχονται σε όλη αυτή την υπόθεση της παρέλασης και της Σημαίας, χωρίς εξάρσεις και ακρότητες, με απλά, ήρεμα και αληθινά λόγια, για να γίνει αντιληπτό, όχι από όλους φοβάμαι, το μεγάλο λάθος να συγχέουμε τον ανθρωπισμό και τον αντιρατσισμό, με μια καθαρά Ελληνική και Εθνική υπόθεση. Η χώρα μας από αρχαιοτάτων  χρόνων περιβάλλονταν από εχθρούς και οφείλαμε να είμαστε πάντοτε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι γείτονές μας, εποφθαλμιούν τη χώρα μας ή στην καλύτερη περίπτωση, μέρος της χώρας μας και ως εκ τούτου θα πρέπει να μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι είμαστε πάντοτε οι νικητές, διότι είχαμε ανεπτυγμένο το αίσθημα της ελευθερίας και του πατριωτισμού.
Οι παρελάσεις λοιπόν, συμβάλουν πρώτον να τιμήσουμε τους προγόνους μας που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την πατρίδα και την ελευθερία και δεύτερον να τους υποσχεθούμε ότι αν ποτέ χρειαστεί, θα πολεμήσουμε όπως εκείνοι, για να προστατεύσουμε τα ίδια αυτά ιδανικά. Με την ένδοξη σημαία μας μπροστά λοιπόν, όπως και στις μάχες των προγόνων μας, παρελαύνουμε με καμάρι και υπερηφάνεια για κείνους που με την ανδρεία τους και τις θυσίες τους, μας χάρισαν την ελευθερία μας, που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε και όποτε προκύψει ανάγκη να πολεμήσουμε και εμείς με ανδρεία και αυτοθυσία για να φανούμε αντάξιοι εκείνων, για να διατηρήσουμε κι να χαιρόμαστε την ελευθερία και την δημοκρατία. Ποιος μπορεί άραγε να αμφισβητήσει την αξία, την εκτίμηση και την αναγκαιότητα να μας κρατά ζωντανή τη μνήμη μας και ψηλά το ηθικό και την φιλοπατρία μας, με τις παρελάσεις με μπροστάρη την ένδοξη σημαία μας που θα την κρατάει περήφανα το άριστο Ελληνόπουλο.
Είναι ποτέ δυνατό, το αλλοδαπό παιδί να αισθανθεί τον εθνικό αυτό παλμό, όπως τον δίδαξε μέσα από την ιστορία, ή που θα έπρεπε να είχε διδάξει και να εξάρει ο δάσκαλος  στο σχολείο τα Ελληνόπουλα; Να τα κάνει να νιώσουν υπερήφανα και ενθουσιασμένα από τα επιτεύγματα των άξιων προγόνων μας, έτοιμα να πέσουν στη μάχη με θάρρος και αυταπάρνηση για την πατρίδα και την ελευθερία; Ασφαλώς όχι! Με ανθρωπισμό και ευαισθησία φιλοξενούμε τα αλλοδαπά παιδιά, και τους παρέχουμε αγάπη, κάθε φροντίδα και ανάγκη τους, ακόμη και την μόρφωσή τους, πολλές φορές μάλιστα περισσότερο και από τα δικά μας παιδιά. Όμως το να τους αναθέσουμε ρόλους που δεν τους ανήκουν και δεν τους δικαιούνται και που δεν αντιλαμβάνονται την σημασία τους και ενδεχομένως τις ευθύνες και πιθανούς τους κινδύνους, αφού οι παρελαύνοντες υπόσχονται να πέσουν στη μάχη όπως εκείνοι, έννοιες και αξίες  που εμπεριέχονται σε αυτές τις διαδικασίες.
Οι αξίες και οι έννοιες αυτές, είναι ασφαλώς terra incognita για τους αριστερούς, Δεν δέχονται αυτές τις αξίες και σκοπιμότητες και αφού δεν μπορούν να καταργήσουν τις παρελάσεις, τις βλέπουν ως μια περιττή φιέστα και κατά συνέπεια δεν έχει ουδεμία διαφορά ποιος θα παρελάσει και ποιος θα κρατήσει τη σημαία, αν είναι Έλληνας ή αλλοδαπός. Έτσι προέκυψε θέμα με τον καημένο τον Αμίρ, όπως όταν  το πρώτον αναδείχθηκε, με τον Αλβανό Οδυσσέα στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, από κάποιους αριστερούς καθηγητές του σχολείου και έγινε πανελλήνιο θέμα και ακούστηκαν του κόσμου τα παράδοξα και περίεργα τότε, και καθιερώθηκε, υπερισχύουσες οι αριστερές σκέψεις, να κρατά τη σημαία ο καλύτερος μαθητής, έστω και αν ήταν αλλοδαπός. Να σημειώσουμε ότι ο νόμος προέβλεπε, και πολύ σωστά, μόνο Έλληνας να σηκώνει τη σημαία. Η διάταξη αυτή του νόμου, ισχύει ακόμη, διότι δεν τόλμησαν να φέρουν το θέμα στη Βουλή για να αλλάξει. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Έλληνας που θα γίνει λιοντάρι για να νικήσει τον εχθρό στη μάχη, στο καιρό της ειρήνης, είναι απλά ένα ήρεμο αρνάκι, που ζει ήρεμα με την οικογένειά του και έτσι οι πάντοτε «επαναστατικοί» αριστεροί, υπερισχύουν. Έχουν κολλήσει στην παρερμηνεία του λόγου του Ισοκράτη, ότι «Έλλην είναι ο έχων την ελληνική παιδεία», αντί του «Έλλην είναι αυτός που είναι έτοιμος να πεθάνει για την πατρίδα»
Αλήθεια πως έγινε γνωστό ότι επαναλήφθηκε η κλήρωση στο σχολείο; Ποιος αριστερός, για να μην πω ανθέλληνας, άδραξε την ευκαιρία για να εκφράσει τα «προοδευτικά» του προσόντα και τις «επαναστατικές» του σκέψεις, αυτός που είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζει την έννοια της φιλοπατρίας και της ελευθερίας και συνοδεύει τους μαθητές του, κατ’ ανάγκη, στην παρέλαση ως μπουλούκι, χωρίς να γνωρίζουν γατί παρελαύνουν. Ασφαλώς οι προπηλακισμοί στο σπίτι του μικρού Αμίρ, ήταν απαράδεκτοι και καταδικαστέοι. Αλλά να ξεσηκωθεί όλη η κυβέρνηση για να «αποκαταστήσει» το δίκιο και να «ευπρεπίσει» το έγκλημα, πάει πολύ. Να φθάσουμε μέχρι του σημείου να επισκέπτεται απολογούμενος την οικογένεια του μικρού Αμιρ ο Υπουργός και να τους συνοδεύει, εν χορδαίς και οργάνοις,  στο μέγαρο Μαξίμου και να τους υποδέχεται ο Πρωθυπουργός, καταντά από γελοίο μέχρι αντεθνικό. Αντιλαμβανόταν ο κ.Πρωθυπουργός, όταν του έδινε την Ελληνική Σημαία, ως δωράκι εξευμενισμού και διόρθωσης του «εγκλήματος», ότι ευτέλιζε την Ελληνική Σημαία;  Όλα τα ΜΜΕ ολημερίς να σαλπίζουν και να φωνάζουν στεντόρεια το «κακό» που προξενήθηκε στον μικρό Αμίρ, αποδεικνύει τουλάχιστον την άγνοια, την ελαφρότητα και επιπολαιότητα των ανθρώπων αυτών.
Αλήθεια ποιος ενδιαφέρθηκε για τα βασανιστήρια της ογδοντάχρονης γυναίκας, που την βασάνισαν, την έκαψαν με το σίδερο και την λήστεψαν; Είμαστε απλά συνηθισμένοι από ληστείες και κακοποιήσεις ανθρώπων, οπότε δεν μας συγκινεί; Ή στην περίπτωση του μικρού Αμίρ υπερίσχυσε έντονα η ιδεοληψία, που κανείς δεν μας εμποδίζει, ούτε η Τρόϊκα, να την εκφράσουμε, με τα απωθημένα μας αισθήματα, για να μην ξεχνιόμαστε;  Το θλιβερό και απογοητευτικό συμπέρασμα που μπορεί κανείς να εξάγει από την φαρσοκωμωδία αυτή είναι, να ευχόμαστε να μην χρειαστεί να υπερασπιστούμε την πατρίδα!!! Είναι βέβαιο ότι οι «προοδευτικάριοι» αυτοί, θα με ξεσκίσουν. Δεν πειράζει, θα τους περάσει. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου για την φιλοπατρία μου και τον τρόπο που εξασφαλίζεται η ελευθερία και η δημοκρατία! Θα δεχθώ την όποια σκληρή κριτική, αλλά μόνο με επιχειρήματα.
 Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com

*** Ο Ερντογάν στην Αθήνα: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;...

~ Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης,
 Ο Ρ. Τ. Ερντογάν θεωρεί πως έχει το ελεύθερο
να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του
όλες τις ευρωπαϊκές αξίες όταν καλείται να τις εφαρμόσει,
αλλά να απαιτεί φορτικά από όλους τους άλλους να τις εφαρμόσουν, όποτε τον βολεύουν!
 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός μιας σύγχρονης φαμίλιας Κορλεόνε ο οποίος έχει επιβάλλει στην γειτονική Τουρκία μια απροκάλυπτη δικτατορία με κοινοβουλευτικό φερετζέ, θα καταφθάσει οσονούπω στην Αθήνα απαιτώντας, με την αναίδεια και την θρασύτητα που τον διακρίνει, διάφορα εξωφρενικά «για το καλό της ειρήνης και των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Η αιφνιδιαστική «πρόσκληση» Ερντογάν φαίνεται πως προέκυψε μετά από πολύωρες συζητήσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στρατηγό Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακ Μάστερ τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του 2017, με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο.
Η διαρκής επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας εξ αιτίας πολλών και σοβαρών θεμάτων (Αμερικανική υποστήριξη στους Κούρδους, Τουρκική υποστήριξη σε τζιχαντιστές,  προμήθεια S-400 από την Ρωσία, αναστολή έκδοσης βίζας από ΗΠΑ προς Τουρκία, σύλληψη του ταμία της «οικογένειας» μόλις πάτησε το πόδι του στις ΗΠΑ καθώς και του  Ριζά Ζαράμπ, «συνεργάτη» του υιού Ερντογάν κ.α.π.) κορυφώθηκε με τις αποκαλύψεις ότι ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, εισέπραξε μισό εκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη των Τουρκικών «θέσεων» στις ΗΠΑ σε κρίσιμα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της «βίαιης απόσυρσης» του Φετουλάχ Γκιουλέν από την Αμερική!
Η εσπευσμένη μετάβαση του Νίκου Κοτζιά στην Άγκυρα στο τέλος Οκτωβρίου 2017, σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και η πρόσκληση Παυλόπουλου προς τον Ερντογάν, δεν φαίνονται άσχετα με την επικίνδυνη όξυνση των σχέσεων Αμερικής και Τουρκίας. Την αλήθεια δεν πρόκειται να την μάθουμε πριν περάσει πολύς χρόνος γιατί στην πολιτική «Πολλά λέγονται χωρίς να γίνονται και πολλά γίνονται χωρίς να λέγονται».
Επίσημα, στην ατζέντα θα βρίσκονται «διμερή και περιφερειακά θέματα»: Το Κυπριακό, οι Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, η καλύτερη δυνατή οργάνωση της επόμενης Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος Τουρκίας (Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος 2018), η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών κ.α.
Βέβαια, η συζήτηση θα είναι μεταξύ κουφών αφού η Τουρκία θα κατηγορεί την Ελλάδα πως έγινε καταφύγιο πραξικοπηματιών (είναι στραβοί, δεν βλέπουν πόσες χιλιάδες Τούρκοι σκόρπισαν σε Ευρωπαϊκές χώρες – τους φταίει η Ελλάδα, στην οποία θέλουν να στέλνουν μόνο λαθρομετανάστες από την Ασία και την Αφρική, αλλά δεν θέλουν να έρχονται μορφωμένοι και σκεπτόμενοι Τούρκοι που δεν αντέχουν την «Δημοκρατία» του Ερντογάν με την μόνιμη πλέον «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Επικαλούνται το πραξικόπημα το οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες του Φετουλάχ Γκιουλέν, ήταν σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι ο μυστηριώδης αρχηγός της ΜΙΤ Φιντάν Χακάν, δέχτηκε για τα μάτια του κόσμου, δημόσια επίπληξη από τον «αρχηγό» γιατί (δήθεν) ήταν άφαντος την νύχτα του πραξικοπήματος!
Η Ελλάδα από την πλευρά της έχει το δικό της τροπάριο: «Στηρίζουμε με πάθος τη Δημοκρατία στην Τουρκία και ταχθήκαμε εξαρχής ενάντια στο πραξικόπημα του Ιουλίου». Όλοι βέβαια γνωρίζουν πλέον πως Δημοκρατία στην Τουρκία δεν υπάρχει και πως το πραξικόπημα ήταν «στημένο» προκειμένου να επιβληθεί η δικτατορία της «φαμίλιας».
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα παραδέχεται πως «Έχουμε διαφωνίες, αλλά αναπτύσσουμε μια θετική ατζέντα για να προχωρήσουμε στις μεταξύ μας σχέσεις» (Νίκος Κοτζιάς, 24 Οκτωβρίου 2017). Απόλυτα θεμιτό και ορθό. Όταν όμως έχεις απέναντι σου ένα τελείως αναξιόπιστο και αλαζόνα αρχηγό «φαμίλιας», πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός. Πρέπει να βάλεις ατζέντα που «χρονίζει» ολόκληρες δεκαετίες:
Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή από το 1971 χωρίς κανένα λόγο. Οι προηγούμενοι (Κεμαλιστές) έκαναν το «έγκλημα» με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της σχολής και το συνεχίζουν πεισματικά οι ισλαμιστές.
Το ίδιο και σε άλλα κρίσιμα θέματα όπως η αναγνώριση της νομικής προσωπικότητας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η απόδοση των τεράστιας ηθικής και υλικής αξίας κοινοτικών περιουσιών του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, η «προσαρμογή» του αριθμού των μουσουλμάνων Ελλήνων της Θράκης στον αριθμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με το άρθρο περί «αμοιβαιότητας» της Συνθήκης της Λωζάνης, ο περιορισμός της απαράδεκτης δράσης της Τουρκικής ΜΙΤ στην Ελληνική Θράκη όπου Τούρκοι υπουργοί φωτογραφίζονται κάτω από την φωτογραφία μιας σημαίας της ανύπαρκτης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».
Αλήθεια, σκέφτηκε κανείς να θέσει το ερώτημα στους διάφορους Μουεζίνογλου και Τσαούσογλου που περιφέρονται ανενόχλητοι στην Ελλάδα, τι θα έλεγαν αν ένας Έλληνας υπουργός οργάνωνε μια ομιλία στην Κωνσταντινούπολη μπροστά σε μια τεράστια σημαία της ανύπαρκτης «Ελληνικής Δημοκρατίας της Κωνσταντινούπολης»; Θα τους άρεσε μήπως; Ασφαλώς όχι! Τότε γιατί κάνουν ακριβώς το ίδιο μέσα στην Ελλάδα; Τόσο αλαζόνες και θρασείς είναι; Ή μήπως αισθάνονται ασφαλείς επειδή η Ελλάδα είναι ένα Ευρωπαϊκό κράτος που σέβεται κάθε ιδιαιτερότητα, ενώ η Τουρκία είναι ελεύθερη να κάνει τις πλέον απάνθρωπες διακρίσεις, χωρίς να ακούγεται ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας;
Η ανατολίτικη πονηριά θεωρεί «τα τζαμιά στρατώνες, τους μιναρέδες ξιφολόγχες και τους πιστούς στρατιώτες». Θεωρεί ακόμα πως «η δημοκρατία είναι ένα τραίνο που ανεβαίνουμε για να μας οδηγήσει στον προορισμό μας. Μόλις φθάσουμε, απλά κατεβαίνουμε!»
Με τέτοια ακριβώς νοοτροπία θα φθάσει η αλεπού από την Άγκυρα στο παζάρι της Αθήνας. Θα θέσει ένα μακρύ κατάλογο των πλέον εξωφρενικών «απαιτήσεων» νομίζοντας πως μπορεί να επικαλείται ελεύθερα και απεριόριστα την δημοκρατία και τις ευρωπαϊκές αξίες από όλους τους άλλους – εκτός από τον εαυτό της!
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν θεωρεί πως έχει το ελεύθερο να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλες τις ευρωπαϊκές αξίες όταν καλείται να τις εφαρμόσει, αλλά να απαιτεί φορτικά από όλους τους άλλους να τις εφαρμόσουν, όποτε τον βολεύουν!
Η αλεπού της Άγκυρας, αφού πλημμύρισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με ποταμούς Πακιστανών, Ινδών, Αφγανών και λαθρομεταναστών από κάθε γωνιά της Αφρικής, τώρα μας ζητάει φορτικά να δημιουργήσουμε «τζαμιά για τους στρατιώτες» της, την ίδια ώρα που ο ίδιος μετατρέπει συνεχώς, ψυχρά και μεθοδικά, ανεκτίμητης αξίας εκκλησίες του Βυζαντινού πολιτισμού σε τζαμιά!
Η αλεπού της Άγκυρας, αφού απαγορεύτηκε δια πυρός και σιδήρου η λειτουργία Ελληνικών σχολείων και η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, αφού διορίστηκαν Τούρκοι υποδιευθυντές στα σχολεία της Κωνσταντινούπολης περιορίζοντας την διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στο ελάχιστο, αφού συρρικνώθηκε κατά 95% ο πολυπληθής Ελληνικός πληθυσμός που ζούσε ειρηνικά στην Τουρκία με συνεχή, απάνθρωπα «μέτρα», τώρα μας ζητάει φορτικά και τα ρέστα γιατί οι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα που ζουν στην Θράκη αυξήθηκαν μόνο κατά 85% και όχι περισσότερο! Μας ζητάει φορτικά να επιτρέψουμε την ελεύθερη λειτουργία νέων σχολείων προπαγάνδας της Τουρκίας μέσα στην Ελλάδα!
Η αλεπού της Άγκυρας αφού απαγορεύτηκαν δια πυρός και σιδήρου οι Ελληνικές επιγραφές σε ολόκληρη την Τουρκία, σήμερα ωρύεται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια γιατί οι Ελληνικές αρχές δεν επιτρέπουν τον «αυτοπροσδιορισμό» των Ελλήνων μουσουλμάνων σαν «Τούρκων» και γιατί δεν επιτρέπονται οι επιγραφές στην Τουρκική γλώσσα! Από την μία πλευρά η Τουρκία επέβαλε στην Συνθήκη της Λωζάνης τον όρο οι Έλληνες μουσουλμάνοι που παρέμειναν στην Θράκη να ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (από τον φόβο των Κούρδων μέσα στην Τουρκία) και μόλις θεώρησε ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα την εξυπηρετούν, απαιτεί το ακριβώς αντίθετο!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αναξιόπιστος, ασταθής, μεγαλομανής, απρόβλεπτος και αλαζόνας. «Αχίλλειος πτέρνα του» είναι η ανασφάλεια και ο τρόμος μήπως ανατραπεί από τον βαθύ διχασμό που σπέρνει διαρκώς μέσα στην Τουρκία και χάσει όχι μόνο την εξουσία, αλλά και το κεφάλι του. Με εκατοντάδες χιλιάδες φυλακισμένους ή απολυμένους και πολλά εκατομμύρια «αντιφρονούντων» η προσωπική του ασφάλεια κρέμεται από μια κλωστή.
Για τον λόγο ακριβώς αυτό, θορυβεί συνεχώς με επικίνδυνες μεγαλοστομίες, αλλά δεν μπορεί να κάνει κανένα πρακτικό βήμα που θα έθετε σε κίνδυνο την εξουσία της «οικογένειας». Όλες οι πολεμικές «περιπέτειες» προς ανατολάς, όλες οι διαδοχικές «αλλαγές κατεύθυνσης», με τεράστιο κόστος αίματος, έγιναν ή γίνονται μετά από «έγκριση» της Ρωσίας και της Αμερικής – κυριολεκτικά εκ του ασφαλούς.
Η επίσκεψη του στην Αθήνα δεν πρόκειται να λύσει κανένα απολύτως από τα προβλήματα που δημιουργεί μονομερώς η νέο-οθωμανική μεγαλομανία του, μια μεγαλομανία που συνεχίζει χωρίς παρεκκλίσεις στον δρόμο που χάραξαν πριν από αυτόν, οι Κεμαλιστές. Αντίθετα, η μεγαλομανία του μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση την Ελληνική πολιτική ηγεσία ή να προκαλέσει ένα «διπλωματικό ατύχημα» που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ας ευχηθούμε, αυτό τουλάχιστον, να αποφευχθεί…

*** Νέα Γερμανική ΕΠΙΘΕΣΗ κατά Τραμπ! Τον χαρακτηρίζουν «ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ»...

~ Το Βερολίνο προέτρεψε σήμερα εκ νέου τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει το πρόγραμμα δοκιμών πυραύλων και να δεχθεί την προσφορά των Ηνωμένων Πολιτειών για συνομιλίες σχετικά με τα πυρηνικά της σχέδια.
Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Αμερικανική εξωτερική πολιτική στο πλαίσιο του «Τραμπ» έχει καταστεί «απρόβλεπτη», εννοώντας ότι από διπλωματικής απόψεως η ρητορική του Αμερικανού είναι λανθασμένη.
Η Γερμανία εδώ και πολύ καιρό έχει σταθεί απέναντι στην Αμερικανική εξωτερική πολιτική στο θέμα της Βορείου Κορέας, στο Ιράν, ακόμη και στο ΝΑΤΟ. Και η κόντρα αυτή θα έχει συνέχεια...
 Με πληροφορίες από Reuters

*** Ξανά ΣΚΛΗΡΗ γλώσσα Τραμπ κατά της Β. Κορέας! Νέες ΑΠΕΙΛΕΣ απ' τον Αμερικανό...

~ Σκληρή γλώσσα κατά του καθεστώτος της Βορείου Κορέας χρησιμοποίησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε ομιλία του στη Νότια Κορέα.
Ο Τραμπ προειδοποίησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν λέγοντας «Μην μας υποτιμάτε, μην δοκιμάστε μας», αναφερόμενος τόσο στη Δύση όσο και στη κυβέρνησή του, η οποία τόνισε ότι είναι «πολύ διαφορετική» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΗΠΑ.
Μάλιστα αποκάλεσε τη Βόρεια Κορέα «κόλαση» στην οποία κανείς δεν αξίζει να ζει. Δείτε τις δηλώσεις του στο παρακάτω βίντεο: 'North Korea is a hell no person deserves' – Trump issues warning on DPRK ,  https://youtu.be/7BmfrnMV1uM  .-

***  Νέες "ΜΑΓΚΙΕΣ" από τους Τούρκους στην Κυπριακή ΑΟΖ...

~ “Διαπιστευτήρια” προκλητικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζει να δίνει η Άγκυρα.
Σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στα ηχηρά μηνύματα που εκπέμφθηκαν εχθές από την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και μετά την συνάντηση Αναστασιάδη - Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Παρίσι,  οι τούρκοι επιτελείς ξεπέρασαν κάθε όριο δεσμεύοντας περιοχή-“μαμούθ" στα δυτικά και νοτιοδυτικά του νησιού της Αφροδίτης, για στρατιωτικές ασκήσεις.
Στην ναυτική προαναγγελία της τουρκικής υδρογραφικής υπηρεσίας  δεν διευκρινίζεται το είδος των γυμνασίων αλλά γίνεται διακριτή αναφορά στην παρουσία του ωκεανογραφικού Μπαρμπαρός στην ευρύτερη περιοχή και στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφάλειας για αυτό.
Η περιοχή που δεσμεύεται παράνομα από την τουρκική υδρογραφική υπηρεσία περικλείει και το οικόπεδο 6, αλλά και τα υπόλοιπα που βρίσκονται στα νότια του νησιού, για το οποίο -πρo ημερών- ο γαλλικός κολοσσός της TOTAL προανήγγειλε έναρξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του.
 Δείτε την τουρκική NAVTEX
TURNHOS N/W : 1148/17
MEDITERRANEAN SEA
1. MILITARY TRAINING, ON 11 NOV 17 FROM 0900Z TO 1500Z IN AREA GAZİMAĞUSA BOUNDED BY;
33 40.00 N - 032 16.00 E
33 41.00 N - 031 09.00 E
34 47.00 N - 031 09.00 E
34 46.00 N - 032 05.00 E
34 32.00 N - 032 16.00 E
2. TRAINING UNITS WILL KEEP CLEAR FROM R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA.
CAUTION ADVISED.
 Η νέα τουρκική πρόκληση εκδηλώθηκε δυο ημέρες μετά την συνάντηση Αναστασιάδη-Μακρόν στο Παρίσι, στο επίκεντρο της οποίας είχαν βρεθεί οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος Μακρόν είχε κάνει ιδιαίτερη μνεία στη δραστηριοποίηση της TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ,  και ήταν χαρακτηριστική η αποστροφή του ότι: «στηρίζουμε εκατό τοις εκατό την παρουσία της στην Κύπρο».   onalert.gr

*** ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Ρωσία! ΦΛΕΓΕΤΑΙ κυβερνητικό κτήριο πληροφοριών...

~ Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από μόλις λίγα λεπτά σε μια Ρωσική υπηρεσία Εξωτερικών Υπηρεσιών Πληροφοριών στη νοτιοδυτική Μόσχα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν φόβοι ότι εργάτες έχουν παγιδευτεί σε υπόγειους ορόφους.
Το κτίριο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά είναι μέρος ενός μεγάλου συγκροτήματος στα περίχωρα της Μόσχας, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
Σύμφωνα με μη επαληθευμένες αναφορές του RT, η πυρκαγιά ξεκίνησε σε υπόγεια σήραγγα καλωδίων, ενδεχομένως κατά τις εργασίες συντήρησης. Τουλάχιστον τρία άτομα από το πλήρωμα εργασίας λέγεται ότι αγνοούνται.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Σεργκέι Ιβάνοφ, δήλωσε στον TASS ότι «είναι πολύ νωρίς για να γίνουν οποιαδήποτε σχόλια πριν από μια επίσημη έρευνα», αλλά επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο συγκρότημα.
Τουλάχιστον 15 πυροσβεστικά οχήματα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για το ΠΑΣΟΚ! Δραματικές εξελίξεις...

~ Το «νέο» ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…
Νέο, λέμε τώρα και κουβέντα να γίνεται αφού συνεχίζει να πρεσβεύει πολιτικές που έφεραν την Ελλάδα εδώ που την έφεραν.
Ωστόσο, άλλαξε όνομα και ΑΦΜ, σαν να «ξαναγεννήθηκε» δηλαδή με σκοπό να κάνει μια νέα αρχή.
Μη γελιέστε- προφανώς και δεν ήταν αυτός ο σκοπός αλλά να γλυτώσει τα υπέρογκα χρέη του που υπολογίζονται πάνω από 200 εκατομμύρια.
Τα χρήματα αυτά θα μεταφερθούν στον ελληνικό λαό  ο οποίος θα συνεχίζει να πληρώνει τα χρέη του ΠΑΣΟΚ- που τώρα είναι Δημοκρατική Συμπαράταξη και θα κάνει άλλα χρέη μέχρι να αλλάξει πάλι όνομα και ΑΦΜ και ούτω καθεξής…

*** ΛΟΓΩ Θ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ δε λέει τίποτα η ΝΔ για τον Ο. Τσακαλώτο...

~ Ξέρετε για ποιο λόγο δε φωνάζει η Νέα Δημοκρατία για τον Ορέστη Τσακαλώτο και την, κατά τη γνώμη μας, ανήθικη (όχι παράνομη) λήψη των ληξιπρόσθεσμων οφειλών της ΔΕΗ; Κι όχι μόνο της ΔΕΗ αλλά και 9 δις κόκκινων δανείων;
Απλούστατα διότι υπάρχει και ΝεοΔημοκράτης με συγγενή που έκανε κάτι αντίστοιχο.
Όπως είχαμε γράψει και πριν από μήνες οι τράπεζες EUROBANK & ALPHA BANK  έχουν σκοπό να πουλήσουν τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια σε ένα εταιρικό σχήμα που περιλαμβάνει την γνωστή επενδυτική εταιρεία Pillarstone.

Η Pillarstone συνιστά σύμπραξη των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank, με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και σύμφωνα με την ανακοίνωση των μετόχων της, στόχο έχει «την υποστήριξη των αναπτυσσόμενων και των μεσαίων επιχειρήσεων που διαθέτουν ισχυρό εξαγωγικό δυναμικό, καθώς και τη δημιουργία συμπράξεων που θα αναδείξουν εθνικούς πρωταθλητές». Η συμφωνία προβλέπει την ανάληψη δανειακού χαρτοφυλακίου ύψους 1,2 δισ. ευρώ από τις δύο τράπεζες Alpha Bank και Eurobank, ενώ συζητήσεις γίνονται ήδη και με την Εθνική Τράπεζα για τη συμμετοχή της στο σχήμα. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 12/5/2017)
Η Pillarstone, η οποία αποτελεί βραχίονα του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου KKR. Η V+O των Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολύμπιου συμπεριέλαβε στο πελατολόγιο της την KKR Credit, την οποία και εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Καλά διαβάσατε… Βαρβιτσιώτη. Φυσικά, δεν θα πρέπει να λησμονεί κανείς και τις «σχέσεις αίματος» του Γιάννη Ολύμπιου με τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου υπήρξε εξ απορρήτων συνεργάτης.
Τονίζουμε φυσικά πως δεν μιλάμε για κάτι παράνομο. Αλλά το ζήτημα της ηθικής….



*** ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ και ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ! Η κοσμοθεωρία του Νίκου Παρασκευόπουλου...

~  Αξίζει να διαβάσουμε το βιογραφικό του Νίκου Παρασκευόπουλου, του Υπουργού Δικαιοσύνης και θα καταλάβετε πολλά γύρο από τον τρόπο σκέψης του.
Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του (πηγή Wikipedia) και παραθέτουμε:
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Διατέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις 27 Ιανουαρίου 2015 μέχρι τις 28 Αυγούστου 2015 στην πρώτη κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Από τις 23 Σεπτεμβρίου επανήλθε ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην δεύτερη κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2016.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, υπήρξε μεσολαβητής σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990,1996), μετά από αίτημα των ίδιων των εξεγερμένων, και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997). Απόψεις που υποστήριξε υιοθετήθηκαν από την ποινική νομοθεσία (μεταρρύθμιση εγκλημάτων κατά της κρατικής ελευθερίας και αποποινικοποίηση μοιχείας, εισαγωγή περιπτώσεων δικαστικής άφεσης της ποινής, νέα νομοθεσία για τον εγκλεισμό ψυχασθενών σε ψυχιατρεία, κατάργηση θανατικής ποινής και ειδικού νόμου κατά της τρομοκρατίας, αποποινικοποίηση περιύβρισης αρχής, μείωση ποινών για εξαρτημένους μικροδιακινητές, διευκόλυνση της επιλογής της απεξάρτησης). Συνέγραψε βιβλία που εστιάζουν στην ερμηνεία του ποινικού κώδικα, του κώδικα νόμων ναρκωτικών, ασκώντας κριτική σε νομικά κενά και ατέλειες, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, καθώς και βιβλία ιστορίας του ποινικού δικαίου.
Απόψεις και έργο
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος θεωρεί ως ύστατη λύση ποινικής διαχείρισης τη στερητική της ελευθερίας ποινή, που θα πρέπει κατά τη γνώμη του να αφορά μόνο ακραίες περιπτώσεις (ultima ratio), ενώ έμφαση πρέπει να δίνεται στην επανένταξη των κρατουμένων. Πρωτοστάτησε ώστε τελικά να υπερψηφιστεί η διεύρυνση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, μη τασσόμενος κατά του γάμου και της τεκνοθεσίας, για την εν λόγω κοινωνική ομάδα. Την ημέρα της ψήφισης του Συμφώνου Συμβίωσης, ρητά δήλωσε "φτάσαμε στο τέλος μιας συζήτησης, που παίρνει ιστορικές διαστάσεις",ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη συζήτηση ως προς τα άλλα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του LGBTQI  κινήματος.
Όπως παρατηρήσατε η αντίληψη, η κοσμοθεωρία του κου Παρασκευόπουλου είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την νομοπαρασκευή του. Σαφέστατα τα επιστημονικά του εχέγγυα είναι αδιαπραγμάτευτα. Βλέπουμε όμως πως εν τοις πράγμασι ο νόμος απέτυχε.

~ ΒΟΜΒΑ: ΦΕΥΓΕΙ από την Προεδρία του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης! Ποιος πάει στη θέση του...

~ Ως απάντηση σε όσους «…περίμεναν να γίνουν αποδεκτές αυτές οι κατηγορίες, για να ικανοποιήσουν τον φθόνο τους» εξέλαβε το βούλευμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που παρουσιάστηκε βέβαιος πως όσες κατηγορίες απέμειναν σε βάρος του θα καταπέσουν. Παράλληλα αποκάλυψε πως μέχρι τότε προτείνει για πρόεδρο της ΠΑΕ τον Γιάννη Μώραλη.
 Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε ομόφωνα τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ως απολύτως αβάσιμες και απογύμνωσε, έτσι, όσους περίμεναν να γίνουν αποδεκτές αυτές οι κατηγορίες, για να ικανοποιήσουν τον φθόνο τους.
Την αθωότητά μου και για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα αναδείξει η διαδικασία που θα επακολουθήσει, δικαιώνοντάς με απολύτως, επικυρώνοντας την εκφρασμένη γνώμη του Προέδρου του Συμβουλίου.
Μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας και για τους λίγους μήνες που απομένουν για την πλήρη δικαίωσή μου, προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Δήμαρχος Πειραιά και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης».
Όσον αφορά το θέμα των μετοχών, δεδομένης και της χθεσινής σχετικής τοποθέτησης του υφυπουργού αθλητισμού κ. Βασιλειάδη περί παράδοσης τους εντός δεκαπενθήμερου, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν αποκάλυψε τις μελλοντικές του κινήσεις.  sport-fm.gr

***  Τα  δικά μας Βίντεο αυτής της βδομάδας :
~* O Φονιάς της Δώρας  17/10/2017:
 https://youtu.be/FSrS9Go8OTU .-
~* Αλεξία κόρη Π Μπακογιάνη ΣΉΜΕΡΑ 9/11/2017:
https://youtu.be/Wos3Zf2WVg0  .-
~* Η ΑΔΕΙΑ στον Κουφοντίνα 17Ν  9-11-2017:
https://youtu.be/v7Y6mEcdU-I .-
~* Ο πατέρας κατά του φονιά της κόρης του 7-11-2017:
https://youtu.be/JahIU3RQxmc .-
~* Οι  11α δολοφονίες 17Ν  με Κουφοντίνα 2017:
https://youtu.be/5vWi9styqZg  .-
~* Τα  μέλη της οργάνωσης  17Ν  9/11/2017:
https://youtu.be/rO4CDcOqIrg  .-

~*Βαλτοπούλια ή Βουρτσέλια 06/11/2017:
 https://youtu.be/oa7_PNmKjLg  .-
~* Βόμβα 2ου Π Πολέμου ελεγχόμενη έκρηξη 06/11/2017:
https://youtu.be/TrpggUijsIY  .-
 ~*Βουρτσέλια στην Κληματαριά του κήπου 6/11/2017:
https://youtu.be/ZN6Di6sgW1Y    .-
~*Ελεγχόμενη έκρηξη στη Γλυφάδα 06/11/2017:
https://youtu.be/DoBA4hwquRo  .-
~* Ελεγχόμενη έκρηξη στη Γλυφάδα 06/11/2017:
https://youtu.be/s5WEpuSbHNM  .-

~*  Δημοτικό Αρφαρών εκδήλωση  -1-  27/10/2017:
~ Δημοτικό Αρφαρών εκδήλωση   -2-  27/10/2017   :
https://youtu.be/yBCWyWRT51w  .-
~Δημοτικό Αρφαρών εκδήλωση 27/10/2017  -3-:
https://youtu.be/ZIgQYiO0QkY .-
 ~Δημοτικό Αρφαρών εκδήλωση 27/10/2017  -4-:
https://youtu.be/9fEYafZC2WI  .-
~Δημοτικό Αρφαρών εκδήλωση 27/10/2017  -5-:
https://youtu.be/rqqvQn4mKr4 .-
~* Φωτεινή Β.  Σ . στην πλατεία ΑΡΦΑΡΑ βόλτα   28/10/2017: https://youtu.be/9_Cvi4LbV_I   .-
~ Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του σπιτιού μου Φωτεινούλα 15 μηνών 28/10/2017: https://youtu.be/yF2P0uysuek .-
~*Γιαγιά και εγκονάκια 29-12-2016 ARFARA MESSHNIA: https://youtu.be/tmGVMwkj03I .-
~*ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  28/10/2017 παρέλαση σχολείων: https://youtu.be/HPyRJ_0_lv8 .-
~*Παρέλαση στο Αρφαρά 28/10/2017:
https://youtu.be/bteQt0Wuxxg  .-
~I. M.  ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 29/10/2017   - 4 - :
 https://youtu.be/y_4Tmf8wTDM  .-
~ I.M. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 29/10/2017  -1- :
 https://youtu.be/g0q58EvHhm4 .-
~I. M. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 29/10/2017   -3-:
https://youtu.be/IXQBmi1GpYI  .-
~Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στο Βουρκάνο 29/10/2017  : https://youtu.be/PvGv9NAPRK0 .-
~I. M. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 29/10/2017   -2-:
https://youtu.be/g28ItEuELXA .-
~Θεία Λειτουργία και Αγιασμός στον Άγιος Κων/νος Αρφαρών 01/11/2017: https://youtu.be/DFEnhiWj-b0 .-
~* Αγιασμός στο Ναό Αγίου Κων/νου Αρφαρών μετά την Θ.Λ.  01/11/2017: https://youtu.be/GZi1_Xn8zp0 .-
~* Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Αρφαρών 02/11/2017 Εσπερινός Αρτοκλασία::  https://youtu.be/_Vs_VW0mB_s .-
~*Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Αρφαρών 02/11/2017 Εσπερινός Αρτοκλασία: https://youtu.be/aZ7gSU5hg5g   .-
~*ΑΡΦΑΡΑ 2013-15  Σταματάκος - Δεσποινούλα  B. SKOULIKA φωτογραφίες:   https://youtu.be/zeOxbaPrnbM  .-
~*Τα εγγόνια μας 25/08/2017:
https://youtu.be/4b0n8Jd52BA  .-    
~* Arfara stamatis-despoina –Φωτεινούλα Β.Σ..2013-15 φώτο-βίντεο 2017: https://youtu.be/Qjo9Lm7VQ3w  .-
~*Stamatakos- Δέσποινα-Φωτεινούλα B. Skoulika 2,3/11/2017  Αρφαρα:: https://youtu.be/Ss30g6sj2WM .-
~*ARFARA Νοέβριος-2017  ΤΑ 3  ΕΓΚΟΝΆΚΙΑ Μας: :
https://youtu.be/BFu-EKGC-GY   .
~*ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ  σπάνιο βίντεο το 1992:
https://youtu.be/dI2rpEto9X8  .-

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5904   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3762    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3764  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.430   βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: