Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 29 Μαϊου 2015

ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015  :
 
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  : 
1~  ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html.-
 2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .- 
4~**   ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .- 

6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .- 

8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .- 

 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .- 
 
12 ~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-    13 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
14 ~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-  
                                                        

~

~




***  Τι μας οδηγεί στην απώλεια μνήμης;
brain
-  Σχετικά με την μνήμη τους οι άνθρωποι ανησυχούν πολλοί εύκολα για τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται.
Η μνήμη είναι ένα από τα πολυτιμότερα όπλα που κατέχει ο άνθρωπος. Η δύναμη της μνήμης πάντως σχετίζεται με επιτυχίες στην επαγγελματική ζωή αλλά και γενικότερα με την ποιότητα της ζωής μας.
Πολλές όμως καταστάσεις υπάρχουν που προκαλούν παροδικά απώλεια μνήμης. Καλό είναι να τις γνωρίζουμε γιατί είναι σημαντικές διότι η αντιμετώπιση τους αποκαθιστά τις δυνατότητες της μνήμης μας.
Ενώ αν τις αφήσουμε τις ένοχες καταστάσεις που βλάπτουν τη μνήμη να εξελίσσονται τότε είναι δυνατόν να δημιουργούνται μόνιμες ελλείψεις στη δύναμη της.

 Η αϋπνία
Ο ύπνος είναι θεμελιώδης για τη μνήμη. Κατά τον ύπνο ο εγκέφαλος οργανώνει τη μάζα των πληροφοριών που δέχεται όταν είμαστε ξύπνιοι. Η οργάνωση, επεξεργασία και αποθήκευση των πληροφοριών είναι βασική λειτουργία της μνήμης που γίνεται όταν κοιμόμαστε.
Ο ύπνος είναι άκρως απαραίτητος για την ορθή λειτουργία της μνήμης. Η στέρηση ύπνου την εμποδίζει από του να λειτουργεί κανονικά.
Η στέρηση ύπνου δυνατόν να προκαλείται για διάφορους λόγους. Υπάρχουν οι διαταραχές του ύπνου που συνοδεύονται από αϋπνία. Σε πολύ περισσότερες όμως περιπτώσεις η στέρηση ύπνου οφείλεται σε υπερβολικές ώρες εργασίας ή παρακολούθησης τηλεόρασης, στη χρήση διαδικτύου και σε κακή διαχείριση του χρόνου για διάφορες άλλες δραστηριότητες.
Οποιοιδήποτε και εάν είναι οι λόγοι που αφαιρούμε από τον οργανισμό μας ώρες ύπνου πρέπει πάντοτε να έχουμε υπόψη μας ότι του κάνουμε κακό σε πολλά συστήματα και ιδιαίτερα στη μνήμη. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 6 ώρες καλού ύπνου κάθε νύχτα.
Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε κάποια δυσκολία μνήμης σκεφτείτε μεταξύ άλλων το πόσο κοιμάστε. Εάν θέλετε τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων της μνήμης σας να κοιμάστε ιδεωδώς από 7 έως 8 ώρες κάθε νύχτα.

 Το στρες
Το στρες βλάπτει τη μνήμη. Ανακαλύψτε τις καταστάσεις που σας προκαλούν στρες και προσπαθήστε να μειώνετε την επίδραση τους στον ψυχικό σας κόσμο.
Το χρόνιο παρατεταμένο στρες αφαιρεί από τις δυνατότητες της μνήμης σας. Αντίθετα η ορθή διαχείριση του στρες την προστατεύει.
Εάν αισθάνεστε ότι μόνοι σας δεν μπορείτε να διαχειριστείτε και να αντιμετωπίσετε τις στρεσσογόνες καταστάσεις, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από εξειδικευμένους επαγγελματίες της υγείας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε τραγικές καταστάσεις που αυξάνουν υπέρμετρα το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη όπου η βοήθεια από ειδικούς συμβούλους είναι αναγκαία.

 Η κατάθλιψη
Η κατάθλιψη μπορεί να συνυπάρχει ή να είναι και συνέπεια του στρες. Υπάρχουν βέβαια διάφορες αιτίες και μορφές κατάθλιψης. Σε όλες όμως, η οργάνωση και η αποτελεσματικότητα της μνήμης παρουσιάζουν προβλήματα.
Η έγκαιρη αντιμετώπιση της κατάθλιψης διορθώνει τα προβλήματα της μνήμης που προκλήθηκαν από αυτήν. Για αυτό τα άτομα που αισθάνονται λύπη συνεχώς, χάνουν το ενδιαφέρον τους για πράγματα τα οποία συνήθως αγαπούσαν, δεν βλέπουν ελπίδα για το αύριο ή που όλα τους φαίνονται χωρίς νόημα, είναι καλύτερα να ζητούν βοήθεια από γιατρό τους για να φανεί εάν έχουν πρόβλημα κατάθλιψης ή όχι.
Η παρατεταμένη κατάθλιψη χωρίς θεραπεία βλάπτει τη μνήμη. Η θεραπεία της κατάθλιψης την αποκαθιστά.

 Η βιταμίνη Β12
Η βιταμίνη Β12 έχει σημαντικό ρόλο στο νευρικό σύστημα. Η σχέση της με τη λειτουργία της μνήμης παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Τα εγκεφαλικά κύτταρα χρειάζονται βιταμίνη Β12 για την κανονική τους λειτουργία.
Τα άτομα με έλλειψη βιταμίνης Β12 έχουν μεταξύ άλλων και προβλήματα μνήμης. Η χορήγηση βιταμίνης Β12 στα άτομα αυτά αποκαθιστά τη μνήμη. Όσο περισσότερο αφήνεται να εξελίσσεται μια έλλειψη της βιταμίνης Β12 τόσο πιο δύσκολο είναι να αποκατασταθεί πλήρως η μνήμη του ασθενούς.
Οι καπνιστές και οι αλκοολικοί κινδυνεύουν περισσότερο από έλλειψη βιταμίνης Β12. Το ίδιο ισχύει και για τους ηλικιωμένους.
Η απορρόφηση της βιταμίνης Β12 από το έντερο μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας και αυτό καθιστά τους ηλικιωμένους πιο επιρρεπείς στην έλλειψη της βιταμίνης αυτής. Τα άτομα με αντικειμενικό πρόβλημα μνήμης πρέπει να ελέγχουν με το γιατρό την κατάσταση τους σχετικά με τη βιταμίνη Β12.

 Ο αλκοολισμός
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητικές συνέπειες στην εγκεφαλική λειτουργία. Η κατάχρηση αλκοόλ προκαλεί αρχικά απώλεια της βραχυπρόθεσμης μνήμης, στη συνέχεια οδηγεί σε αμνησία και πιθανόν σε μια μορφή άνοιας.
Οι άνθρωποι που ανέχονται την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή που είναι αλκοολικοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις απώλειες των εγκεφαλικών τους δυνατοτήτων και ιδιαίτερα της μνήμης τους.

 Τα φάρμακα
Υπάρχουν διάφορες φαρμακευτικές ουσίες που επηρεάζουν τη μνήμη. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνούμε και τις επιδράσεις που δυνατόν να έχουν συνδυασμοί φαρμάκων.
Μπορεί κάποια φάρμακα  να μην επηρεάζουν τη μνήμη όταν χορηγούνται από μόνα τους. Όταν όμως χορηγούνται μαζί, η συνδυασμένη δράση τους δυνατόν να μειώνει τη μνήμη.
Υπάρχουν κατηγορίες φαρμακευτικών ουσιών που είναι γνωστό ότι επιδρούν αρνητικά στη μνήμη. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα αντικαταθλιπτικά, τα αναλγητικά, τα αντιαλλεργικά, τα υπνωτικά και τα αγχολυτικά.
Να θυμάστε ότι οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι στις παρενέργειες των φαρμάκων διότι ο μεταβολισμός τους είναι πιο αργός. Αυτό σημαίνει ότι οι φαρμακευτικές ουσίες τους επηρεάζουν για περισσότερο.
Η αναγνώριση προβλημάτων της μνήμης που προκαλούνται εξαιτίας φαρμάκων είναι πολύ σημαντική. Η διακοπή της λήψης των εν λόγω φαρμάκων αποκαθιστά τη μνήμη.

 Ασθένειες του μεταβολισμού
Οι ασθένειες του μεταβολισμού προκαλούν ανεπάρκεια της μνήμης. Σε αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα, όπως ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός, ο διαβήτης, η ηπατική, η νεφρική και η πνευμονική ανεπάρκεια. Οι παθήσεις αυτές συνοδεύονται από προβλήματα μνήμης.
Εκτιμάται ότι 10% των ηλικιωμένων παρουσιάζουν προβλήματα με τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και αυτό έχει άμεσες συνέπειες για τη μνήμη. Η θεραπεία για τις ασθένειες του μεταβολισμοί βελτιώνει ή αποκαθιστά τις διαταραχές της μνήμης.

 Οι μολύνσεις
Η μνήμη μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα από μολύνσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως η εγκεφαλίτιδα ή η μηνιγγίτιδα. Οι βλάβες στη μνήμη δυνατόν να υποχωρήσουν μετά την οξεία φάση μιας τέτοιας μόλυνσης. Ωστόσο σε ποσοστό ασθενών παραμένουν προβλήματα και μετά.
Το ίδιο ισχύει και για άλλες διάφορες μολύνσεις που προσβάλλουν το ουροποιητικό σύστημα, τους πνεύμονες ή άλλα όργανα. Οι ηλικιωμένοι είναι περισσότερο ευάλωτοι. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία τέτοιων μολύνσεων αποτρέπει τα προβλήματα της μνήμης.
~
***  Χάσε 5 κιλά σε 5 μέρες με τον "μαγικό" χυμό! (ΒΙΝΤΕΟ)
kila
-   Το υπερβολικό βάρος μπορεί να βλάψει την υγεία σας και να επηρεάσει βασικά όργανα το σώματος μας, όπως: την καρδιά, τα νεφρά, το συκώτι, τους αστραγάλους και άλλα...

Οι άνθρωποι που πάσχουν από παχυσαρκία έχουν συνήθως υψηλότερο κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις ...

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό, προσπαθήστε με τη βοήθεια αυτών των τριών συστατικών:

- 1 λεμόνι

- 60g μαϊντανό

- 300ml νερό

 Προετοιμασία:

 - Στύψτε το λεμόνι και ψιλοκόψτε το μαϊντανό (χρησιμοποιήστε μπλέντερ).

- Τοποθετήστε τα σε 1 γυάλινο βάζο με 300 ml νερό.
 Ολοκλήρωση:

 - Πάρτε ένα φλιτζάνι αυτού του ποτού κάθε πρωί πριν από το πρωινό για πέντε ημέρες.

- Μετά από αυτό, κάντε ένα διάλειμμα για 10 ημέρες και στη συνέχεια επαναλάβετε την όλη διαδικασία.

- Η θεραπεία με παύσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως ότου φτάσετε στο επιθυμητό για εσάς βάρος.

Αυτό το ποτό επιταχύνει τη διαδικασία της καύσης λίπους και ικανοποιεί τις καθημερινές σας ανάγκες για βιταμίνες και μέταλλα.
Δείτε το βίντεο: Φτιάξτε το σε 5 λεπτά, καταναλώστε το για 5 μέρες και χάστε έως και 5 κιλά! , https://youtu.be/rm4cp4ZzYOQ  ,
~
***  Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε αιμορροΐδες
aimo
-  Όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες, όμως δεν αντιμετωπίζουν όλοι πρόβλημα με αυτές. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα πρέπει να γνωρίζετε πως η κατάλληλη διατροφή μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων, αλλά ακόμα και στην εξάλειψή τους. Διαβάστε παρακάτω ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε και ποιες πρέπει να προτιμάτε αν έχετε αιμορροΐδες.
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε
- Τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (γλυκά, τυριά, κρέας)
- Αεριούχα αναψυκτικά, καφές, αλκοόλ
- Ζύμες, άσπρο ψωμί, ζυμαρικά με άσπρο αλεύρι
- Καυτερά φαγητά
- Επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν νάτριο σε μεγάλες ποσότητες
- Γενικά τροφές πλούσιες σε λίπη
- Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
Οι τροφές που πρέπει να προτιμάτε
- Τρόφιμα ολικής άλεσης, όπως τα δημητριακά, τα ψωμιά, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και το μαύρο ρύζι
- Ριζοματώδη λαχανικά, ειδικά πατάτες και γογγύλια
- Ωμά ή φρέσκα λαχανικά, όπως το μαρούλι, οι ελιές, οι ντομάτες, το αγγούρι και τα καρότα
- Ξηρά ή φρέσκα φρούτα, όπως τα σμέουρα, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα μανταρίνια
- Τα προβιοτικά γιαούρτια μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά για τη γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων
- Μην παραλείπετε να καταναλώνετε 6 έως 10 ποτήρια του νερού καθημερινά. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο
~
***  Βάλτε ένα τέλος στο ροχαλητό με αυτές τις τροφές
roxalhto1
-  Άνδρες αλλά και γυναίκες ταλαιπωρούνται συχνά από το πρόβλημα του ροχαλητού.
Αρκετοί παράγοντες, όπως η διατροφή, μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία της αναπνοής αλλά και μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί το επίμονο ροχαλητό. Ορισμένες τροφές που περιέχουν λιπίδια προκαλούν διόγκωση των ιστών της αναπνευστικής οδού και έτσι εντείνουν το ροχαλητό. Ενώ άλλες τροφές βοηθούν να παραμένει ανοιχτή η αναπνευστική οδός και να πραγματοποιείται ανεμπόδιστα η αναπνοή.
 Γάλα σόγιας
Η ευαισθησία ή δυσανεξία στη λακτόζη που περιέχει το γάλα αγελάδος μπορεί να εντείνει το ροχαλητό. Για όσους δεν μπορούν να μεταβολίσουν επαρκώς τη λακτόζη το γάλα σόγιας είναι μια πολύ καλή εναλλακτική.
 Μέλι
Πριν τον ύπνο ένα φλιτζάνι τσάι με λίγο μέλι καταπραΰνει το λαιμό, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης το μέλι έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση που βοηθά να αντιμετωπιστεί η συμφόρηση του λάρυγγα.
 Κουρκουμάς (κιτρινόριζα)
Το ενεργό συστατικό του μπαχαρικού, η κουρκουμίνη, έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη φράση κι έτσι διευκολύνει τη διαδικασία της αναπνοής.
 Ψάρι
Η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και η αντικατάστασή του με το ψάρι βοηθούν να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου. Τα λιπαρά του κρέατος προωθούν τις φλεγμονές στη ρινική κοιλότητα, ενώ αντίθετα τα λιπαρά οξέα του ψαριού δρουν ενάντια στη φλεγμονή.
 Κρεμμύδι
Μπορεί να κάνει την αναπνοή να μυρίζει άσχημα, όμως έχει αποσυμφορητική δράση και βοηθά να ανοίξει η αναπνευστική οδός.
~
***  Πώς θα ξεπεράσετε τις κρίσεις πανικού;
kriseis
-   Η κρίση πανικού εμφανίζεται χωρίς λόγο, και αποτελεί ένα ξαφνικό επισόδιο έντονου φόβου το οποίο συνδυάζει σωματικά και συναισθηματικά συμπτώματα. Διαβάστε πώς μπορείτε να ξεπεράσετε τις κρίσεις πανικού, με 10 απλά βήματα:
1. Εντόπισε τι είναι αυτό που πραγματικά ευθύνεται για την κρίση πανικού. Σκέψου ποιο ψυχοπιεστικό γεγονός καθορίζει το τελευταίο διάστημα τη ζωή σου. ών που σχετίζονται με το άγχος.
2. Εκπαιδεύσου στη γνωσιακή αναδόμηση. Το άγχος και ο φόβος σου μπορούν να μειωθούν, είτε μειώνοντας τις σκέψεις με καταστροφολογικό περιεχόμενο είτε αυξάνοντας τη σιγουριά στις δυνάμεις σου σχετικά με την αντιμετώπιση της επικείμενης απειλής. Εξέτασε όλα τα στοιχεία, σε όσο μπορείς πιο ρεαλιστική βάση, και συνειδητοποίησε πως ο κίνδυνος από τον οποίο νομίζεις ότι απειλείσαι δεν είναι και τόσο μεγάλος.
3. Πειραματίσου σε εναλλακτικές, μη καταστροφολογικές σκέψεις. Παραδείγματος χάρη, σκέψη: "Έχω ταχυπαλμία. Παθαίνω καρδιακή προσβολή", ρεαλιστική Σκέψη: "Το ότι έχω ταχυπαλμία δεν σημαίνει πως θα πάθω καρδιακή προσβολή. Οι χτύποι της καρδιάς μου αυξάνουν και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο γυμναστήριο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα πεθάνω. Ξέρω ότι η ταχυπαλμία αποτελεί χαρακτηριστικό σύμπτωμα άγχους".
4. Απόφυγε την αποφυγή! Όσο αποφεύγεις μία κατάσταση η οποία φοβάσαι ότι θα σε οδηγήσει σε μια κρίση πανικού, τόσο αυξάνεται το άγχος σου και η πεποίθηση πως κινδυνεύεις.
5. Δημιούργησε μια λίστα ξεκινώντας από τα όσα σε φοβίζουν περισσότερο και συνέχισε με εκείνα που σου προκαλούν λιγότερο άγχος. Στη συνέχεια, προσπάθησε να έρθεις σταδιακά σε επαφή με τις καταστάσεις που σε αγχώνουν, αρχίζοντας από το τέλος (τα πιο εύκολα) προς την αρχή (τα πιο δύσκολα), και μην προχωρήσεις στο επόμενο βήμα εάν δεν έχεις κατακτήσει το προηγούμενο ικανοποιητικά.
6. Σε κατάσταση άγχους το άτομο τείνει να αναπνέει κοφτά, δίχως να εισπνέει την κανονική ποσότητα αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κακή αναλογία οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στον οργανισμό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά αρνητικών συμπτωμάτων (π.χ. δυσφορία, ζαλάδα, πονοκέφαλο), γι' αυτό το λόγο κάθισε αναπαυτικά σε μια καρέκλα έτσι ώστε η πλάτη σου να βρίσκεται σε ορθή γωνία και τα πόδια σου να ακουμπούν στο πάτωμα, πάρε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη μετρώντας μέχρι το 4 και στη συνέχεια βγάλε όλο τον αέρα εκπνέοντας από το στόμα, μετρώντας και πάλι αργά μέχρι το 4 και συνέχισε για τουλάχιστον 10 λεπτά, δύο φορές την ημέρα (πρωί - βράδυ).
7. Σε περίπτωση που η παραπάνω άσκηση σε δυσκολεύει, δοκίμασε να επιβραδύνεις τον ρυθμό της αναπνοής σου με τη βοήθεια μιας χαρτοσακούλας. Κάλυψε το στόμα και τη μύτη σου με μια μικρή, χάρτινη σακούλα και άρχισε να εισπνέεις και να εκπνέεις μέσα σε αυτή.
8. Δοκίμασε την "απόσπαση προσοχής". Όταν νιώσεις ότι το άγχος σε κατακλύζει, στρέψε την προσοχή σου σε ένα ουδέτερο γεγονός. Όσο περισσότερο εστιάζεις την προσοχή σου σε άλλες δραστηριότητες (π.χ. συζήτηση με έναν φίλο), τόσο θα μειώνεται η δυσφορία που νιώθεις στο σώμα σου λόγω άγχους, καθώς ουσιαστικά αγνοείς τις αρνητικές σκέψεις που σε αγχώνουν.
9. Δημιούργησε νοερά ένα μέρος όπου θα νιώθεις ασφάλεια, ηρεμία και χαλάρωση. Άδειασε το μυαλό σου από κάθε είδους σκέψη και άσε όλες τις αισθήσεις σου να ζωντανέψουν μέσω της φαντασίας σου.
10.Σε περίπτωση που εκδηλώνεις έντονες και συχνές κρίσεις πανικού είναι πιθανό το άγχος σου να είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα ώστε να μην μπορείς να το αντιμετωπίσεις τη δεδομένη στιγμή κατευθείαν με ψυχολογικές τεχνικές. Ο Ψυχίατρος μπορεί να σε κατευθύνει κατάλληλα χορηγώντας σου είτε αγχολυτικά είτε κάποιο από τα νεότερης γενιάς αντικαταθλιπτικά, τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση των διαταραχών.
~
*** Δείτε ποιά είναι η καλύτερη ώρα για καφέ! (ΒΙΝΤΕΟ)
patti
-  Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να χασμουριέται ενώ μόλις ήπιες καφέ;
H ASAP Science κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εσωτερικό, βιολογικό ρολόι ελέγχει τη διοχέτευση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και έχει άμεση σχέση με την ετοιμότητα.
Η ποσότητα κορτιζόλης στον οργανισμό φτάνει στο αποκορύφωμά της από τις 8 έως τις 9 το πρωί, που σημαίνει ότι το σώμα μας προσπαθεί να μας «ξυπνήσει», έτσι κι αλλιώς έτσι μεταξύ 8 και 9 το πρωί, μειώνεται η επίδραση της καφεΐνης.
Ξύπνα, πάρε πρωινό και μετά καφέ, θα δείς διαφορά.
Βίντεο  , Are You Consuming Your Coffee Correctly? : https://youtu.be/0mgmayMSESI  ,

~
***  Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί στην αύξηση των εισφορών του ΤΣΑΥ
TSAY1
-  Έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για αιφνιδιαστική αύξηση των εισφορών του ΤΣΑΥ, την ίδια ώρα που οι παροχές υγείας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση καθώς οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς παρουσιάζουν πολύμηνη καθυστέρηση.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητούν άμεση ρύθμιση που να ελαφραίνει το βάρος στις πλάτες των νέων οδοντιάτρων και φαρμακοποιών.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις και με στόχο την εξυγίανση του Ταμείου των υγειονομικών, το υπουργείο Εργασίας και το ΤΣΑΥ ζητούν ειδικά από τους νέους επιστήμονες, υπέρογκες εισφορές κατατάσσοντας τους υποχρεωτικά αναδρομικά σε ανώτερη κατηγορία.
 Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΟΣΑ:
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει την διαχρονική ασυνέπεια της Πολιτείας στην τήρηση των υποσχέσεων της αλλά και την αδιαφορία που την διακατέχει στην στήριξη των Ελλήνων οδοντιάτρων. Σε μια περίοδο κρίσης που πλήττει κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους νέους επιστήμονες το ΤΣΑΥ στέλνει ειδοποιητήρια σύμφωνα με τα οποία όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι ανεβαίνουν υποχρεωτικά στην μεθεπόμενη ασφαλιστική κατηγορία!
Η νομοθέτηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Ρωμανιά με τελευταία αναφορά του στις 14/2/2015 στην διάρκεια της ΓΣ της ΕΟΟ, όπου τόνισε πως η υποχρεωτική μετάταξη ανά 3ετία θα καταργηθεί εντός διμήνου.
Η Πολιτεία με τον τρόπο αυτό επιβαρύνει οικονομικά Αναστά το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στην χώρα μας , την ίδια ώρα που η διαρροή στο εξωτερικό νέων επιστημόνων από όλους τους επιστημονικούς κλάδους είναι αυξανόμενη.
Ζητάμε την άμεση νομοθέτηση του θέματος της προαιρετικής υπαγωγής σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία για τους νέους ασφαλισμένους. Η λογική της άκριτης είσπραξης είναι ξεπερασμένη και αναποτελεσματική. Καλούμε όλους τους υγειονομικούς φορείς να αντιδράσουν και να συμπαραταχτούν μαζί μας ζητώντας την ανατροπή της απόφασης αυτής. Το οφείλουμε σε όλους τους Συναδέλφους και ιδιαίτερα τους νέους Επιστήμονες.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
 Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΠΦΣ:
Την πλήρη αντίθεση τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί στην αιφνιδιαστική αύξηση των εισφορών του ΤΣΑΥ, την ίδια ώρα που το σύνολο των παρόχων υγείας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω της συγκυρίας αλλά και της έλλειψης ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ.
Ενώ οι πληρωμές προς τα φαρμακεία έχουν ήδη συμπληρώσει πολύμηνη καθυστέρηση , το Υπουργείο Εργασίας και το ΤΣΑΥ ζητούν ειδικά από τους νέους επιστήμονες, υπέρογκες εισφορές κατατάσσοντας τους υποχρεωτικά αναδρομικά σε ανώτερη κατηγορία, για να λάβουν στο πολύ … μακρινό μέλλον σύνταξη, που δεν θα ξεπερνά τα 400 ευρώ.
Η στήριξη του ταμείου που παραπαίει, αποτελεί προτεραιότητα για τον Φαρμακευτικό κλάδο, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με την λογική της εισπραξιμότητας χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση και κυρίως να έχει συνταχτεί αναλογιστική μελέτη που να αποτυπώνει τα αποτελέσματα αυτών των επιβαρύνσεων.
Και βέβαια δεν είναι ρεαλιστική οποιαδήποτε εισπρακτική απαίτηση, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης .
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί σε συστράτευση όλους τους δευτεροβάθμιους Υγειονομικούς Φορείς (Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο ) προκειμένου να απαιτήσουν την αναστολή αυτής της αποφάσεως.
Ζητά από τον Αναπλ. Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημ. Στρατούλη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γ. Ρωμανιά, να έλθουν σε συνεννόηση με τα δευτεροβάθμια όργανα και με οικονομοτεχνικά κριτήρια να λάβουν αποφάσεις που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους τους υγειονομικούς.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
~
***  Κανόνες πρόληψης για να μην μολυνθείτε από αφροδίσια νοσήματα
noshmata
-  Υπάρχουν και άλλοι τρόποι μετάδοσης των αφροδίσιων νοσημάτων εκτός από αυτόν που όλοι ξέρουμε (π.χ. μολυσμένες βελόνες, μετάδοση από τη μητέρα στο νεογνό), αλλά ο ρόλος τους είναι δευτερεύων, καθώς ο βασικός είναι αυτός της σεξουαλικής επαφής.
Για να μην μολυνθείτε από αφροδίσιο νόσημα ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες:
-Χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό, κατά την σεξουαλική σας δραστηριότητα.
-Μετά τη σεξουαλική πράξη να πλένεστε με άφθονο τρεχούμενο νερό. Μην χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά στον κόλπο που μπορεί να αλλοιώσει τη χλωρίδα της περιοχής.
-Κάντε το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β και εάν είστε γυναίκα κάτω των 30 και το εμβόλιο HPV.
-Μην χρησιμοποιείτε κοινόχρηστες πετσέτες.
-Κάντε ετήσιο τσεκ απ αλλά και ειδικές εξετάσεις, ειδικά αν είστε σεξουαλικώς δραστήριοι και ανήκετε σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
-Ελέγχετε το σώμα σας (πρωκτός, γεννητικά όργανα, μάτια, στόμα) και αν διακρίνετε σημάδια αλλοίωσης συμβουλευτείτε τον γιατρό.
-Υιοθετήστε ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει αρκετό νερό (τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως), γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε τα λιπαρά, την καθιστική ζωή και το κάπνισμα.
~
***  Με αυτό το μπαχαρικό Χάνετε 3 φορές περισσότερο λίπος
kumino
-  Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τότε σίγουρα ακολουθείτε κάποια δίαιτα και ασκείστε όσο πιο τακτικά μπορείτε. Αλλά, υπάρχει ένα μυστικό κρυμμένο στο ντουλάπι της κουζίνας σας, το οποίο θα σας βοηθήσει περισσότερο από ό,τι φαντάζεστε.
 Αυτό είναι το κύμινο! Έρευνα από το πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν, έδειξε ότι το κύμινο όχι μόνο μειώνει με φυσικό τρόπο το επίπεδο κακής χοληστερόλης στο αίμα, αλλά μπορεί να βοηθήσει το άτομο να κάψει μέχρι και 3 φορές περισσότερο λίπος.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 88 υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών, τις οποίες χώρισαν σε 2 ομάδες. Και οι δύο ομάδες ακολούθησαν ισορροπημένη διατροφή και μείωσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά κατά 500. Αλλά τα μέλη της 2ης ομάδας, εκτός από αυτό, είχαν οδηγία να καταναλώνουν 3γρ κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά (η 1η ομάδα έτρωγε το γιαούρτι σκέτο).
Διαπίστωσαν ότι μετά από 3 μήνες, οι γυναίκες που κατανάλωναν και κύμινο έχασαν 3 φορές περισσότερο ποσοστό λίπους.
Επίσης, υπήρχαν και άλλα οφέλη. Τα μέλη της 2ης ομάδας μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες στην 1η ομάδα μόλις 5 μονάδες. Το ίδιο συνέβη και με την “κακή” χοληστερόλη, η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της 2ης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδας στα μέλη της 1ης ομάδας.
~
***  Το πιο επικίνδυνο ναρκωτικό στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
drug1
-  Δείτε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το πιο επικίνδυνο ναρκωτικό στον κόσμο στο πως φτιάχνεται αλλά και πως μπορεί να καταστρέψει τις ζωές των ανθρώπων.
 Δείτε το βίντεο:  WORLDS MOST DANGEROUS DRUG DOCUMENTARY  ,  https://youtu.be/LTd5a_BLm3Y  ,

~
***  Τι σχέση έχει ο πονοκέφαλος με το ροχαλητό;
ponokefalos
-  Σύμφωνα με νέα στοιχεία, οι άνθρωποι που ροχαλίζουν έχουν πιο συχνά πονοκεφάλους σε σχέση με τους άλλους. Γιατροί από το National Institute on Aging, στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέτασαν 206 ασθενείς που πάσχουν από χρόνιους πονοκεφάλους και 507 εθελοντές που πάσχουν από πονοκεφάλους μόνο περστασιακά. Επίσης, εξετάστηκε αν και πόσο ροχαλίζουν τα άτομα αυτά. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν συσχετισμό μεταξύ ροχαλητού και πονοκεφάλου, καθώς μεταξύ των ασθενών που πάσχουν από χρόνιους πονοκεφάλους, υπήρχαν 3 φορές περισσότεροι ασθενείς που ροχάλιζαν σε σχέση με τους εθελοντές. Οι ερευνητές θεωρούν πως η κακή ποιότητα του ύπνου που έχουν τα άτομα που ροχαλίζουν, και τα προβλήματα οξυγόνωσης κατά τον ύπνο, δημιουργούν τους πονοκεφάλους που εμφανίζονται μέσα στη μέρα.
~
***  Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι;
dinatos-info8FAaAAΑaaΑaab-3
- Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να …….αισθάνεται λιποθυμία έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.
Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους… με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.
Μια ανάσα και ο βήχας πρέπει να επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο δευτερόλεπτα προς τα πάνω μέχρι να φτάσει η βοήθεια ή έως ότου αισθανθείτε την καρδιά να χτυπάει και πάλι κανονικά.
Οι βαθιές ανάσες δίνουν οξυγόνο στους πνεύμονες και ο βήχας κινήσεις που συμπιέζουν την καρδιά να κρατήσει το αίμα που κυκλοφορεί. Η συμπίεση στην καρδιά βοηθά επίσης να ανακτήσει φυσιολογικό ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό τα θύματα καρδιακής προσβολής μπορεί να καλέσουν για πρώτες βοήθειες. Ενημερώστε πολλούς άλλους ανθρώπους όσο το δυνατόν γι ‘αυτό σε βλακείες είστε πρώτοι!. Θα μπορούσε να σώσει τις ζωές τους!
Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που βλέπει αυτή την ανάρτηση αν την μοιραστεί σε 10 άτομα μπορεί να στοιχηματίσετε ότι θα κερδίσει τουλάχιστον μία ζωή ..
Αντί αστείας ανταλλαγής πληροφοριών παρακαλώ να συμβάλλετε με τη διαβίβαση των πληροφοριών μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ατόμου . γιατί θα ξέρει τι θα κάνει.
~
*** Αυτά είναι τα 7 ψέματα της διατροφής που εξακολουθούμε να πιστεύουμε
imageDDDDDDDDDDsO κόσμος της διατροφής   μαστίζεται από ψέματα, παρανοήσεις και ανακρίβειες. Κακή επιστήμη και άπληστες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την άγνοια του κοινού, δημιουργώντας «αστικούς μύθους». Ποιοι από αυτούς, όμως, ισχύουν πραγματικά;
Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύει το Goweloveit, αποκαλύπτονται τα 7 μεγαλύτερα ψέματα που σας έχουν πει για τη διατροφή, καθώς και τα στοιχεία που τα «ξεσκεπάζουν».
1. «Τα κορεσμένα λίπη κάνουν κακό στην καρδιά σας»
Ολόκληρη τη ζωή σας ακούτε ότι η κατανάλωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κάνει κακό στην καρδιά και τη χοληστερίνη σας. Βούτυρα, κρέμες, τυριά, μπριζόλες και όλα τα αγαπημένα σας κρεατικά σας οδηγούσαν προς μια αναπόφευκτη καρδιακή προσβολή. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Η συγκεκριμένη έρευνα συγκεντρώνει 21 μελέτες 14 χρόνων στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 350.000 άτομα εκ των οποίων τα 11.000 είχαν καρδιακή νόσο. Το συμπέρασμά τους; Δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ διατροφικού κορεσμένου λίπους και καρδιοπάθειας.
2. «Πρέπει να τρώτε 5 γεύματα την ημέρα για να χάσετε βάρος»
Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι καραμέλα των personal trainers και των διαιτολόγων για δεκαετίες. Οι μελέτες δείχνουν ότι η συχνή κατανάλωση γευμάτων δεν φαίνεται να αλλάζει θετικά τη σύνθεση του σώματος των ανθρώπων που κάνουν καθιστική ζωή. Με απλά λόγια: αν δεν είστε αθλητής, ή δεν ασκείστε έντονα πάνω από 6-8 ώρες την εβδομάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε βάρος με αυτή τη μέθοδο.
3. «Οι υδατάνθρακες παχαίνουν»
Όλοι έχουμε αισθανθεί ενοχές επειδή τσιμπήσαμε λίγο γλυκό παραπάνω. Αλλά, στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε για τις επιπτώσεις των υδατανθράκων στην περιφέρεια σας. Εάν δεν τρώτε γλυκά, σιροπιαστά και τηγανίτες όλη την ημέρα, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρέπει να αισθάνεστε ένοχοι. Για την ακρίβεια, αν κάνετε μία συνειδητή προσπάθεια, τρώγoντας τρόφιμα ολικής αλέσεως, ελάχιστα επεξεργασμένα, μόνο με υδατάνθρακες, τότε δεν θα πρέπει να αισθάνεστε ένοχοι για μία μικρή ατασθαλία. Όταν τρώτε έξυπνα υδατάνθρακες δεν πρόκειται να πάρετε βάρος.
4. «Ο χυμός φρούτων είναι υγεία»
Έχετε διαβάσει τις ετικέτες στους χυμούς και τα smoothies, πόσα φρούτα περιλαμβάνουν μέσα; Σκεφτείτε τώρα αν θα μπορούσατε να φάτε όλα αυτά τα φρούτα. Προφανώς και όχι, γιατί ο οργανισμός δεν τα αντέχει. Όταν τα πίνετε όμως, το σώμα αντιδρά διαφορετικά, κυρίως γιατί δεν μασάει, άρα δεν νιώθει κορεσμό. Ωστόσο τα σάκχαρα όλων αυτών των φρούτων παραμένουν στο χυμό και τα πίνετε ξεγελώντας τον οργανισμό σας. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δείχνει ότι η αυξημένη κατανάλωση φρουκτόζης μπορεί να αυξήσει το σωματικό λίπος σας, και να έχει αμέτρητες αρνητικές συνέπειες για το σώμα σας. Για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο της φρουκτόζης χρειάζεται να φάτε πολλά φρούτα, πράγμα αδύνατον, ωστόσο όταν τα πίνετε είστε πολύ πιο κοντά στις αρνητικές συνέπειες για την υγεία σας. Καλύτερα προτιμήστε το νερό ή το αρωματικό τσάι.
5. «Τα τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά είναι υγιεινά»
Έχουμε ήδη εξηγήσει παραπάνω γιατί τα κορεσμένα λίπη δεν κάνουν κακό στην καρδιά σας. Τι γίνεται όμως με τα τρόφιμα με «χαμηλά λιπαρά»; Ο Βρετανός διατροφολόγος, Μπεν Κούμπερ εξηγεί ότι όταν αφαιρέσετε το «λίπος» (ή τη ζάχαρη σε ορισμένες περιπτώσεις) το προϊόν θα γεμίσει αδιάσπαστες χημικές ουσίες. Οι περισσότερες από αυτές είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό, με τον μεγαλύτερο ένοχο να είναι η ασπαρτάμη. Καλό είναι λοιπόν, αν θέλετε να αδυνατίσετε υγιεινά να επιλέγετε πλήρη τρόφιμα.
6. «Η καταμέτρηση θερμίδων είναι πολύ σημαντική»
Κάθε καταμέτρηση θερμίδων που έχετε κάνει ποτέ ήταν λάθος. Οσες ημέρες περάσατε μετρώντας τις θερμίδες σας, διαβάζοντας τις ετικέτες και εστιάζοντας στον μαγικό αριθμό σας ήταν όλες σπατάλη. Στο τέλος της ημέρας, οι θερμίδων δεν λένε τίποτα, γιατί δεν δημιουργούνται όλες με τον ίδιο τρόπο σε κάθε φαγητό και δεν έχουν όλες τις ίδιες επιπτώσεις στον οργανισμό. Για παράδειγμα 500 Θερμίδες μπριζόλας είναι πολύ καλύτερες για σας από 500 θερμίδες Σοκολάτας. Το ένα είναι ένα υγιές θρεπτικό γεύμα, γεμάτο με τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και τα λίπη. Το άλλο είναι απλώς μια μπάρα σοκολάτας.
7. «Τα φυτικά έλαια και τα σπορέλαια κάνουν καλό»
Είναι ασφαλές να πούμε ότι όλα τα ιδιαίτερα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι ανθυγιεινά και το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για όλα τα σπορέλαια, τα φυτικά έλαια και τις μαργαρίνες που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα. Πωλούνται ως έναν τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και ως υγιεινή εναλλακτική από τα μαγειρικά έλαια με πλήρη λιπαρά και βούτυρα. Όμως στην πραγματικότητα, μπορούν να προκαλέσουν πραγματικά όλα τα προβλήματα που υποτίθεται ότι λύνουν. Οι μελέτες δείχνουν ότι εντείνεται ο κίνδυνος καρδιακής νόσου και η φλεγμονή στο σώμα σας, λόγω του υψηλού επιπέδου των πολυακόρεστων λιπών, όπως ωμέγα-6. Προτιμήστε τρόφιμα με κανονική περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Το συμπέρασμα; Κάντε τη δική σας έρευνα. Μην πιστεύετε απλά τους ισχυρισμούς για την υγεία των «επαγγελματιών». Εάν σχεδιάζετε να κόψετε ένα τρόφιμο από τη διατροφή σας εντελώς, κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση και δείτε αν υπάρχει πραγματικά κάποια έρευνα για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς σας.  Πηγή: iefimerida.gr
~
***  Πειραματικά φάρμακα οδηγούν στην αυτοκαταστροφή τον καρκίνο του πνεύμονα
karkinos pnefmona
-  Ο συνδυασμός δύο πειραματικών φαρμάκων μπορεί να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό αυτοκαταστροφής των καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
 -  Σε πειράματα στο εργαστήριο και σε ποντίκια ανακάλυψαν ότι αυτό το φαρμακευτικό «κοκτέιλ» ενεργοποιεί τους μοριακούς «διακόπτες» που υπάρχουν στον μηχανισμό του κυτταρικού θανάτου, εξωθώντας τα καρκινικά κύτταρα στην αυτοκαταστροφή.
 - Οι επιστήμονες από το Ίδρυμα Καρκίνου του University College του Λονδίνου (UCL) θα παρουσιάσουν την έρευνά τους εντός της εβδομάδας στο 10οΟγκολογικό Συνέδριο του βρετανικού Εθνικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (NCRI 2014), το οποίο αρχίζει τις εργασίες του σήμερα στο Λίβερπουλ.
 - Όπως εξηγούν σε δελτίο Τύπου οι ερευνητές, όταν τα υγιή κύτταρα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, ενεργοποιούν έναν γενετικά καθορισμένο, εσωτερικό μηχανισμό αυτοκαταστροφής, που αποκαλείται απόπτωση και τα οδηγεί στην «αυτοκτονία».
 - Στα καρκινικά κύτταρα, όμως, η απόπτωση αδρανοποιείται και έτσι γίνονται αθάνατα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται εκτός ελέγχου και να δημιουργούνται οι όγκοι.
Αυτό το έλλειμμα κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες του UCL, οι οποίοι διαπίστωσαν πως τα δύο φάρμακα «επαναπρογραμματίζουν» την απόπτωση στα καρκινικά κύτταρα.
 -  Οι ερευνητές λένε πως αν το εύρημά τους επιβεβαιωθεί στους ανθρώπους, θα ανοίξει ο δρόμος για την επινόηση νέου τύπου αντικαρκινικών θεραπειών.
Τα δύο πειραματικά φάρμακα ανήκουν σε ισάριθμες νέες οικογένειες φαρμάκων, που αποτελούν αντικείμενο εντατικών μελετών για την αντιμετώπιση του καρκίνου (το ένα ανήκει στους επονομαζόμενους ανταγωνιστές του υποδοχέα TRAIL και το άλλο στους επονομαζόμενους αναστολείς του CDK9).
 - «Η ενεργοποίηση του “διακόπτη” που προκαλεί την αυτοκαταστροφή των καρκινικών πνευμονικών κυττάρων μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μία εντελώς νέα θεραπευτική προσέγγιση, η οποία αφήνει ανέπαφα τα υγιή κύτταρα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χένινγκ Γουάλτσακ, καθηγητής Βιολογίας του Καρκίνου στο UCL.
 «Το επόμενο βήμα είναι να εξακριβώσουμε αν η μέθοδός μας είναι αποτελεσματική και σε άλλες μορφές καρκίνου και, τελικά, να οδηγηθούμε σε κλινικές μελέτες που θα δείξουν εάν μπορεί να βοηθήσει και ανθρώπους».     ΠΗΓΗ: tanea.gr
~
***   Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι; Κοινοποιήστε το παντού θα σώσετε ζωές!!
 Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.
 Μια ανάσα και ο βήχας πρέπει να επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο δευτερόλεπτα προς τα πάνω μέχρι να φτάσει η βοήθεια ή έως ότου αισθανθείτε την καρδιά να χτυπάει και πάλι κανονικά.
 Οι βαθιές ανάσες δίνουν οξυγόνο στους πνεύμονες και ο βήχας κινήσεις που συμπιέζουν την καρδιά να κρατήσει το αίμα που κυκλοφορεί. Η συμπίεση στην καρδιά βοηθά επίσης να ανακτήσει φυσιολογικό ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό τα θύματα καρδιακής προσβολής μπορεί να καλέσουν για πρώτες βοήθειες. Ενημερώστε πολλούς άλλους ανθρώπους όσο το δυνατόν γι ‘αυτό! Θα μπορούσε να σώσει τις ζωές τους!
 Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που βλέπει αυτή την ανάρτηση αν την μοιραστεί σε 10 άτομα μπορεί να στοιχηματίσετε ότι θα κερδίσει τουλάχιστον μία ζωή...
 Αντί αστείας ανταλλαγής πληροφοριών παρακαλώ να συμβάλλετε με τη διαβίβαση των πληροφοριών μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ατόμου . γιατί θα ξέρει τι θα κάνει.
~
***  Έτοιμο το τεστ-εξπρές για τη διάγνωση του Εμπολα
TERSATEUYDTGSDFG
 -   Σύμφωνα με τη «Liberation», γάλλοι επιστήμονες ανέπτυξαν στο εργαστήριο ένα διαγνωστικό τεστ- εξπρές που μπορεί να ανιχνεύει τον ιό σε λιγότερο από 15 λεπτά και οι δοκιμές θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο σε ασθενείς στη Γουινέα.
Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών θα δοθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
«Το διαγνωστικό τεστ -που μοιάζει με το τεστ εγκυμοσύνης- θα κάνει τη μεγάλη διαφορά στην διάγνωση του ιού», επεσήμανε στο Παρίσι ο γάλλος επικεφαλής της εκστρατείας καταπολέμησης του Έμπολα, Ζαν Φρανσουά Ντελφρεσί.
Tην ίδια ώρα, στη Λιβερία, μία από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα από τον ιό, μπορεί ο ρυθμός εμφάνισης των νέων λοιμώξεων να επιβραδύνεται, ωστόσο, η υγειονομική κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Πρόκειται για μία τάση η οποία πράγματι καταγράφεται στη Λιβερία. Πιθανώς εκεί η εξάπλωση της επιδημίας να επιβραδύνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπρους Αϊλγουόρντ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του διεθνούς υγειονομικού οργανισμού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Έχουμε όλο και περισσότερα στοιχεία, που δείχνουν ότι τα κράτη που μαστίζονται σήμερα από την επιδημία αιμορραγικού πυρετού Εμπολα μπορούν τελικά να την ξεπεράσουν», επισήμανε ο Αϊλγουόρντ, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να θεωρηθεί από οποιονδήποτε ότι η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου πέντε χιλιάδες, ενώ, τα κρούσματα αιμορραγικού πυρετού υπολογίζονται σε 13.703.
Η Λιβερία είχε 6.535 κρούσματα Έμπολα, η Σιέρα Λεόνε 5.235 κρούσματα και η Γουινέα, όπου και άρχισε η επιδημία στα τέλη του περασμένου χρόνου, 1.906 κρούσματα. Στο γειτονικό Μάλι, όπου ένα κορίτσι δύο ετών πέθανε από Εμπολα την περασμένη εβδομάδα ύστερα από πολύωρο ταξίδι με λεωφορείο από τη Γουινέα, δεν καταγράφηκαν νέες λοιμώξεις.
~
***  Έγκλημα! Η οικονομική κρίση "εξαφάνισε" ακόμα και τα...
fe qafweagsdgasdgsdags
 -  «Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις μεταμοσχεύσεις και αυτό οφείλεται αφενός στις κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πράγμα που δυσχεραίνει την ανίχνευση των υποψηφίων δοτών οργάνων και αφετέρου στη μείωση της χρηματοδότησης του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Μόνο στη Θεσσαλονίκη, το 2011 και το 2012 είχαμε 40 και 45 δότες αντίστοιχα, ενώ το 2014 -μέχρι σήμερα- είχαμε μόνο 23. Η ιδιαιτερότητα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη και η διάδοσή τους, δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και όλου του κοινωνικού συνόλου» επισημαίνει η συντονίστρια μεταμοσχεύσεων στο Περιφερειακό Γραφείο ΕΟΜ Βορείου Ελλάδος Δήμητρα Ζαχαρούδη, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, με αφορμή την 1η Νοεμβρίου – Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, η κ. Ζαχαρούδη θα μιλήσει, σήμερα, στις 6.00μμ, στη ΧΑΝΘ, με θέμα «Μεταμόσχευση: Μύθος και Πραγματικότητα», ενώ αύριο την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με τίτλο «Δωρεά Οργάνων – Ζωής Συνέχεια», στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και το Σάββατο, από τις 9.00πμ μέχρι τις 3.00μμ, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις μεταμοσχεύσεις
Όπως εξηγεί η κ. Ζαχαρούδη, δωρητής οργάνων μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε άντρας ή γυναίκα κάθε ηλικίας, ενώ ο θεράπων γιατρός είναι αυτός που θα κρίνει, αν τα όργανα είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση ή όχι.
Τα όρια ηλικίας που είχαν τεθεί παλαιότερα έχουν ξεπερασθεί από τις εξελίξεις της ιατρικής. Για τη λειτουργική κατάσταση του οργάνου που πρόκειται να αφαιρεθεί και να μεταμοσχευτεί, σημαντική είναι η βιολογική και όχι η χρονολογική ηλικία. Η παρουσία κάποιου προβλήματος υγείας δεν αποτελεί πάντα αντένδειξη για να γίνει κανείς δωρητής οργάνων.
Πραγματοποιείται έλεγχος σε όλους τους δυνητικούς δότες για να αποκλειστούν μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως το ΗΙV (AIDS) και η ηπατίτιδα, καθώς επίσης και κακοήθεια. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη και γνωστοποιείται στην οικογένεια του δότη.
Η απόφαση για το αν τα όργανα είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση ή όχι λαμβάνεται μόνο από τον θεράποντα ιατρό. Τα όργανα μπορούν να αφαιρεθούν μόνο από ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έχει γίνει διάγνωση εγκεφαλικού θανάτου, που έχει πιστοποιηθεί από τρεις γιατρούς (θεράπων, νευρολόγος ή νευροχειρουργός, αναισθησιολόγος) οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους γιατρούς της ομάδας μεταμοσχεύσεων.
Ο υποψήφιος δότης μπορεί να καθορίσει ποια όργανα θέλει να δωρίσει και να το συζητήσει με την οικογένειά του, γιατί αυτοί θα μεταφέρουν την επιθυμία σου, αν και εφόσον έρθει εκείνη η ώρα. Η κατανομή των μοσχευμάτων στους υποψήφιους λήπτες του Εθνικού Μητρώου διενεργείται αναλόγως με το όργανο που μεταμοσχεύεται και βάσει αυστηρών κριτηρίων, όπως η ομάδα αίματος, η ιστοσυμβατότητα, το ιατρικώς πιστοποιούμενο επείγον της επέμβασης, ο χρόνος αναμονής, η ηλικία, το σωματικό βάρος, η εγγύτητα του τόπου λήψης του μοσχεύματος προς τον τόπο μεταμόσχευσης. Το Εθνικό Μητρώο Ληπτών τηρείται σε μια ειδική βάση δεδομένων στον ΕΟΜ και είναι απόρρητο και ασφαλές.
Η ταυτότητα του νεκρού δότη δεν αποκαλύπτεται στον λήπτη και στην οικογένειά του. Δεν αποκαλύπτεται, επίσης, η ταυτότητα του λήπτη στην οικογένεια του νεκρού δότη. Τα αρχεία των ληπτών περιέχουν «ευαίσθητα δεδομένα» που προστατεύονται από τον νόμο. Ωστόσο, ο μεταμοσχευμένος ασθενής που θέλει να μάθει ποιος ήταν ο δότης, μπορεί να στείλει επιστολή στον ΕΟΜ, ο οποίος με τη σειρά τη μεταβιβάζει στους οικείους του δότη και εφόσον επιθυμούν, θα επικοινωνήσουν μαζί του.
Μύθοι και πραγματικότητες
«Δεν αφήνουν κανένα να πεθάνει, επειδή ξέρουν ότι θέλει να γίνει δωρητής οργάνων γιατί προέχει η επιβίωση του ασθενούς και όλες οι προσπάθειες εστιάζονται σ” αυτό, γιατί η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού βασίζεται στην αρχή ότι «η δωρεά οργάνων έρχεται πάντα δεύτερη μετά τους βασικούς ιατρικούς χειρισμούς», γιατί η έναρξη της διαδικασίας της μεταμόσχευσης προϋποθέτει την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου και γιατί κανείς δεν γνωρίζει εκ των πρότερων τους συμβατούς, με τον δότη, λήπτες. Η αφαίρεση των οργάνων από τον νεκρό δότη γίνεται με σεβασμό στο σώμα του νεκρού κάτω από κατάλληλες συνθήκες. Η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων γίνεται από χειρουργούς και εκπαιδευμένο προσωπικό με μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να μην παραμορφώνεται το σώμα ή η όψη ή τα χαρακτηριστικά του νεκρού δότη. Η Εκκλησία δεν είναι αντίθετη με τις μεταμοσχεύεις και, σύμφωνα με τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου, τις αντικρίζει ως και κάθε τι σχετιζόμενο με την υγεία του ανθρώπου και την πάλη του με τον θάνατο, μετά ιδιαίτερης συμπάθειας και κατανόησης» εξηγεί η κ. Ζαχαρούδη.
Παράλληλα, τονίζει ότι κανείς δεν πρέπει να φοβάται, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
  • κανένας δωρητής οργάνων δεν κινδυνεύει. Είναι τόσο πολύπλοκες οι διαδικασίες και για να πετύχει μια μεταμόσχευση εμπλέκονται τόσοι εξειδικευμένοι επαγγελματίες, που αποκλείεται μια μεταμόσχευση οργάνων να γίνει κρυφά ή παράνομα.
  • οι «αστικοί μύθοι» που κυκλοφορούν κατά καιρούς περί απαγωγών και άλλων περίεργων καταστάσεων, δεν ευσταθούν και καταρρέουν έπειτα από ελάχιστη έρευνα. Είναι αυτονόητο ότι καλό είναι να μην αναπαράγονται ούτε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.
  • με τον όρο «εμπόριο οργάνων» νοείται οργανωμένη αγοραπωλησία οργάνων, που πραγματοποιείται σε τριτοκοσμικές χώρες, χωρίς νομικό πλαίσιο που να την απαγορεύει. Σε καμία περίπτωση κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.
  • ο εγκεφαλικός θάνατος ισοδυναμεί με θάνατο, είναι μη αναστρέψιμη κατάσταση και ποτέ στα ιατρικά χρονικά δεν έχει επανέλθει άνθρωπος που το στέλεχός του έχει υποστεί βλάβη. Ο εγκεφαλικός θάνατοςκαμία σχέση δεν έχει με το κώμα ή το «φυτό».
Προσθέτει ακόμη ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι:
  • τα όργανα από πολλούς δυνητικούς δότες δεν αξιοποιούνται επειδήδεν είχαν συζητήσει ποτέ τη θετική τους στάση απέναντι στη δωρεά εν ζωή με την οικογένειά τους.
  • η δωρεά οργάνων πραγματοποιείται μόνο από εγκεφαλικά νεκρούς ανθρώπους, που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και όχι από ανθρώπους που καταλήγουν στο σπίτι ή π.χ. σε ένα τροχαίο ατύχημα.
  • πάντα ζητείται η συναίνεση των συγγενών. Είναι προτιμότερο να «χαθεί ένας δότης παρά να ακουστεί κάτι αρνητικό που θα βλάψει την ιδέα της δωρεάς».
  • ο ΕΟΜ είναι ο αρμόδιος κρατικός φορέας που ελέγχει, συντονίζει, διαμεσολαβεί και διασφαλίζει όλες τις διαδικασίες από το δότη στο λήπτη.
  • η πιθανότητα να χρειαστεί κανείς ένα μόσχευμα σε κάποια στιγμή της ζωής του είναι πολύ μεγαλύτερη από το να καταλήξει υπό συνθήκες που θα μπορεί να δωρίσει τα όργανά του μετά θάνατον.
~
*** Nέα έρευνα - «βόμβα»: Κίνδυνος για την υγεία η υπερβολική κατανάλωση γάλατος;
imaghjhjes- Ίσως το γάλα δεν κάνει τόσο καλό όσο νομίζαμε στα κόκαλα και γενικότερα στην υγεία μας - ή απλώς και στην περίπτωση του ισχύει ότι για το κάθε τι χρειάζεται μέτρο. Η μεγάλη κατανάλωση γάλατος δεν συνοδεύεται από μικρότερο κίνδυνο καταγμάτων, όπως συνήθως πιστεύεται λόγω του αυξημένου ασβεστίου και των πρωτεϊνών για τα οστά, αλλά αντίθετα με μεγαλύτερη πιθανότητα κατάγματος και πρόωρου θανάτου τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.
Σε αυτό το «αιρετικό» συμπέρασμα κατέληξε μια νέα μεγάλη σουηδική επιστημονική μελέτη, η οποία όμως πρέπει να επιβεβαιωθεί από μελλοντικές έρευνες, προτού οι επιστήμονες προχωρήσουν σε νέες διατροφικές συστάσεις. Η έρευνα, από την άλλη, συσχετίζει το πρόβλημα μόνο με το γάλα και όχι με τα άλλα γαλακτοκομικά, αφού βρήκε ότι όσες γυναίκες τρώνε πολύ γιαούρτι και τυρί, κινδυνεύουν λιγότερο από κάταγμα ή πρόωρο θάνατο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρλ Μικάελσον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, που έκαναν τη σχετική δγημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το "New Scientist" και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέφεραν ότι ο αυξημένος κίνδυνος μπορεί να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα γαλακτόζης, η οποία προέρχεται από διάσπαση της λακτόζης, δύο μορφών σακχάρου που περιέχονται στο γάλα και οι οποίες, όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες σε πειραματόζωα, αυξάνουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό.
Μέχρι σήμερα μια διατροφή πλούσια σε γάλα και γενικά σε γαλακτοκομικά προϊόντα θεωρείται ότι μειώνει την πιθανότητα καταγμάτων λόγω οστεοπόρωσης. Οι σουηδοί επιστήμονες διευκρίνισαν, πάντως, ότι η έρευνά τους διαπίστωσε μια συσχέτιση ανάμεσα στο πολύ γάλα και στον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων και πρόωρου θανάτου και όχι μια άμεση σχέση αιτίας - αποτελέσματος, γι' αυτό τα απρόσμενα ευρήματά τους πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιφύλαξη, τουλάχιστον προς το παρόν.
Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για δύο ομάδες, μία 61.433 γυναικών ηλικίας 39 - 74 ετών και μία 45.339 ανδρών ηλικίας 45 - 79 ετών, αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειές τους και την κατανάλωση γάλατος, γιαουρτιού και τυριού. Η γυναικεία ομάδα παρακολουθήθηκε επί 20 έτη και η ανδρική επί 11. Στη διάρκεια αυτών των περιόδων οι επιστήμονες κατέγραψαν πόσα κατάγματα έπαθαν οι άνθρωποι και πόσοι πέθαναν πρόωρα.
Η στατιστική ανάλυση για τις γυναίκες έδειξε ότι η αυξημένη κατανάλωση γάλατος όχι μόνο δεν μείωνε καθόλου τον κίνδυνο κατάγματος, αλλά μάλλον τον αύξανε. Μέσα σε μια δεκαετία, 42 στις 1.000 γυναίκες που έπιναν πολύ γάλα, έπαθαν κάταγμα, έναντι 35 στις 1.000 που ήταν ο μέσος όρος και 31 στις 1.000 μεταξύ όσων έπιναν λίγο γάλα ή καθόλου.
Επιπλέον, οι γυναίκες που έπιναν πάνω από τρία ποτήρια γάλα τη μέρα (κατά μέσο όρο 680 μιλιγκράμ), είχαν υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου (180 γυναίκες στις 1.000) μέσα σε μια δεκαετία, σε σχέση με όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι (κατά μέσο όρο 60 μιλιγκράμ), από τις οποίες πέθαναν 110 στις 1.000 μέσα στην ίδια δεκαετία, ενώ ο μέσος όρος (ανεξάρτητα από την κατανάλωση γάλατος) ήταν 126 θάνατοι στις 1.000 γυναίκες.
Όσες έπιναν πάνω από τρία ποτήρια ημερησίως, είχαν 90% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, 60% μεγαλύτερο κίνδυνο κατάγματος ισχύου και 15% οποιουδήποτε άλλου κατάγματος, σε σχέση με όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι τη μέρα, όπως είπε ο Καρλ Μικάελσον.
Όσον αφορά τους άνδρες, παρατηρήθηκε επίσης ότι η αυξημένη κατανάλωση γάλατος σχετιζόταν με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αν και σε μικρότερο βαθμό από ό,τι στις γυναίκες (περίπου 10% για τρία ποτήρια και πάνω). Η περαιτέρω ανάλυση επιβεβαίωσε ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση γάλατος συνδεόταν με «ανεβασμένους» βιοδείκτες οξειδωτικού στρες και φλεγμονής.
Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση μόνο ενός ποτηριού γάλατος τη μέρα δεν φαίνεται να αποτελεί οποιοδήποτε πρόβλημα (το πρόβλημα αρχίζει μετά τα δύο ποτήρια), ενώ η μελέτη διαπίστωσε αυξημένο κίνδυνο σε όλα τα είδη γάλατος (με πολλά, λίγα ή καθόλου λιπαρά κ.α.). Αντίθετα, όπως διαπιστώθηκε, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (κυρίως γιαούρτι, τυρί), που έχουν πολύ πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη, συνδέονται με μειωμένη πρόωρη θνησιμότητα και λιγότερα κατάγματα, ιδίως μεταξύ των γυναικών.
«Τα ευρήματά μας μπορεί να θέσουν σε αμφισβήτηση την ισχύ των συστάσεων για την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων γάλατος ως μέτρου πρόληψης των καταγμάτων» τονίζουν οι ερευνητές, αλλά προσθέτουν ότι «τα ευρήματα αυτά πρέπει να τύχουν ανεξάρτητης επιβεβαίωσης, προτού μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για νέες διατροφικές συστάσεις».
Ειδικοί από άλλες χώρες συμφώνησαν ότι τα ευρήματα πρέπει να διασταυρωθούν από άλλες έρευνες, καθώς η κατανάλωση γάλατος εμφανίζει αυξητική τάση διεθνώς, παράλληλα με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Ορισμένοι επιστήμονες επεσήμαναν ότι η νέα μελέτη εγείρει περισσότερα ερωτήματα, παρά δίνει απαντήσεις.
~
*** Μάστιγα για την ανθρωπότητα ο σακχαρώδης διαβήτης
diavitis
-  Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μάστιγα για την ανθρωπότητα, καθώς είναι η τέταρτη αιτία θανάτου στον κόσμο και εξαπλώνεται πολύ γρήγορα παρότι δεν είναι μεταδοτική λοιμώδης νόσος. Το 2030 υπολογίζεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι διαβητικοί ασθενείς θα είναι μισό δισεκατομμύριο σε όλο τον κόσμο. Η νόσος δεν θεραπεύεται, αλλά αντιμετωπίζεται θεραπευτικά. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο θα έχει διαβήτη σε όλη του τη ζωή. Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά εμφανίζονται χρόνιες επιπλοκές που αφορούν τα μάτια (αμφιβληστροειδοπάθεια), τα νεφρά (νεφρική ανεπάρκεια), και τα πόδια (διαβητικό πόδι με έλκη που μπορεί να οδηγήσουν σε ακρωτηριασμό).
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε εκδήλωση με θέμα “Σακχαρώδης Διαβήτης: Η μάστιγα του αιώνα” που διοργάνωσε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με κεντρικό ομιλητή τον διευθυντή της Διαβητολογικής Μονάδας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και πρόεδρο της Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού, Χρήστο Μανέ, και ομιλητές τους παθολόγους διαβητολόγους Ιωάννη Σαπάκο, Βασίλειο Ανδρεάδη και Ιωάννη Τσαβδαρίδη.
“Ο διαβήτης είναι η πρώτη αιτία για ακρωτηριασμούς στα κάτω άκρα . Ένα εκατομμύριο διαβητικοί ασθενείς ακρωτηριάζονται κάθε χρόνο παγκοσμίως. Είναι επίσης η πρώτη αιτία για ένταξη στο τεχνητό νεφρό και η πρώτη αιτία τύφλωσης. Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν και να προληφθούν με τη σωστή ρύθμιση σακχάρου, χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης” επισήμανε ο κ Μανές και πρόσθεσε: “Υπάρχουν νεότερα φάρμακα π.χ. ινσουλίνες που μπορούν να ρίξουν το σάκχαρο χωρίς υπογλυκαιμίες. Αυτό ήταν ακατόρθωτο τα περασμένα χρόνια. . Υπάρχουν επιπλέον και χάπια που μειώνουν το σάκχαρο χωρίς τον κίνδυνο υπογλυκαιμιών Αρα μπορεί να επιτύχουμε καλή ρύθμιση, με μικρότερο κίνδυνο για υπογλυκαιμικά επεισόδια “.
~
***  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Πρώτη φορά ελέγχθηκαν γονίδια με τη δύναμη της σκέψης!
egefalos episthmh
-  Ακούγεται βγαλμένο από επιστημονική φαντασία, αλλά ερευνητές στην Ελβετία ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή μέθοδο, η οποία τους επιτρέπει να κατευθύνουν τη ρύθμιση των γονιδίων μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή τεχνική ελέγχου των γονιδίων μέσω του νου, η οποία ακόμη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, αλλά θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο μέλλον.
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Μάρτιν Φουσενέγκερ, καθηγητή βιοτεχνολογίας και εμβιομηχανικής του Τμήματος Βιοσυστημάτων του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", ανέπτυξαν μια μέθοδο που χρησιμοποιεί τα εγκεφαλικά κύματα της σκέψης για να ελέγξει την μετατροπή των γονιδίων σε πρωτεΐνες, δηλαδή τη λεγόμενη «έκφραση» των γονιδίων.
«Για πρώτη φορά μπορέσαμε να απομονώσουμε τα εγκεφαλικά κύματα, να τα μεταφέρουμε ασύρματα σε ένα δίκτυο γονιδίων και, στη συνέχεια, να ρυθμίσουμε την έκφραση ενός γονιδίου ανάλογα με το είδος της σκέψης. Η ικανότητα να ελέγχουμε την έκφραση των γονιδίων μέσω της δύναμης της σκέψης, είναι ένα όνειρο που κυνηγούμε εδώ και πάνω από μια δεκαετία» δήλωσε ο Μάρτιν Φουσενέγκερ.
Η αξιοποίηση των εγκεφαλικών κυμάτων γίνεται με τη βοήθεια μιας ειδικής ηλεκτρονικής «κάσκας», που φοριέται στο κεφάλι και λειτουργεί ως συσκευή καταγραφής ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος. Τα εγκεφαλικά κύματα που «συλλαμβάνει» η συσκευή - κάσκα, αναλύονται και μετά μεταδίδονται με ασύρματο τρόπο μέσω Bluetooth σε μια ηλεκτρονική διάταξη, που γεννά ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και η οποία εμφυτεύεται στο εσωτερικό του οργανισμού. Το εμφύτευμα περιέχει επίσης έναν ενσωματωμένο μικροσκοπικό λαμπτήρα LED, που εκπέμπει φως στο εγγύς υπέρυθρο τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.
Ανάλογα με το τι σκέπτεται κανείς, τα εγκεφαλικά κύματά του καταλήγουν να ανάβουν ή να σβήνουν το φως του εμφυτεύματος, κάτι που, με τη σειρά του, ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τα γονίδια στα κύτταρα, με τελικό αποτέλεσμα αυτά να παράγουν περισσότερη ή λιγότερη από κάποια συγκεκριμένη πρωτεΐνη. Η πολύπλοκη αυτή οπτογενετική τεχνολογία δοκιμάστηκε με επιτυχία τόσο σε καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων στο εργαστήριο, όσο και σε πειραματόζωα (ποντίκια). Η πρωτεΐνη - στόχος που έπρεπε να ρυθμιστεί με τη σκέψη, ήταν η SEAP.
Τα πειράματα έδειξαν ότι όσο πιο συγκεντρωμένοι ήσαν οι εθελοντές (π.χ. αν έκαναν διαλογισμό), τόσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα της εν λόγω πρωτεΐνης, που καταγραφόταν στο αίμα των πειραματόζωων. Η χρήση του εγγύς (σχεδόν) υπερύθρου φωτός προτιμήθηκε, επειδή θεωρείται γενικά ότι δεν είναι επιβλαβές για τα ανθρώπινα κύτταρα, ενώ παράλληλα μπορεί να διεισδύσει βαθιά στους ιστούς και επιτρέπει την οπτική παρακολούθηση της λειτουργίας του εμφυτεύματος.
Όπως είπε ο Μάρτιν Φουσενέγκερ, στο μέλλον ίσως ένα τέτοιο εμφύτευμα ελεγχόμενο από τη σκέψη να μπορεί να θεραπεύσει νευρολογικές παθήσεις, όπως χρόνιους πονοκεφάλους, πόνους στη μέση, επιληψίες κ.α.
~
***  Εφαρμογή βλαστοκυττάρων στο ΑΧΕΠΑ έσωσε από ακρωτηριασμό 47χρονη που πάσχει από διαβήτη τύπου 1
egxeirish me blastokytara
-  Με την εφαρμογή βλαστοκυττάρων, στην Προπαιδευτική Κλινική του ΑΧΕΠΑ σώθηκε από τον ακρωτηριασμό, λόγω διαβητικού έλκους, το πόδι μιας 47χρονης γυναίκας, η οποία πάσχει από διαβήτη τύπου 1. Η ασθενής είχε στο πέλμα (στην κεφαλή του δεύτερου μεταταρσίου) διαβητικό έλκος, το οποίο παρά τις συντηρητικές θεραπείες παρέμενε ανεπούλωτο περισσότερο από έξι μήνες. Έναν μήνα μετά την εφαρμογή των βλαστοκυττάρων, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και το έλκος είχε επουλωθεί πλήρως.
«Πήραμε λιπώδη ιστό από την ασθενή, απομονώσαμε τα βλαστοκύτταρα και στη συνέχεια τα βάλαμε στην περιοχή του έλκους. Η θεραπεία αυτή δεν είναι θεραπεία ρουτίνας, έγινε στο πλαίσιο μελέτης της Α΄ Προπαιδευτικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ και το κόστος καλύφθηκε από κάποιο πρόγραμμα. Δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε απλή μέθοδος και έχει ένα κόστος. Σκεφτείτε, όμως, ότι ο ασθενής γλυτώνει από τον ακρωτηριασμό. Είναι μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η εφαρμογή έγινε πριν από δύο χρόνια, αλλά έπρεπε να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί πριν ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας-Διαβητολογίας στο ΑΠΘ Τριαντάφυλλος Διδάγγελος.
Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής θα παρουσιαστούν στο 28ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ), που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 12-15 Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν, επίσης, τα αποτελέσματα πολυκεντρικής μελέτης για τον συνδυασμό αντλιών ινσουλίνης και αισθητήρων γλυκόζης, στην οποία μετείχαν 11 Διαβητολογικά Κέντρα από όλη την Ελλάδα. «Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για άτομα που φορούν αντλίες ινσουλίνης και είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή η επίδραση στη ρύθμιση και μείωση των υπογλυκαιμικών επεισοδίων» πρόσθεσε ο κ. Διδάγγελος.
~
*** Βίντεο ΣΟΚ! Βάζουν χημική κόλλα στο κρέας
meat-glue
 -  Απίστευτη αποκάλυψη έκανε το abc σε ρεπορτάζ για το κρέας που τρώμε!
 Πρόκειται για μια από τις πολλές πρακτικές των βιομηχανιών τροφίμων, άγνωστη στους καταναλωτές, η οποία ονομάζεται... κόλλα κρέατος.
Η συγκεκριμένη κόλλα, είναι επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών, και παρόλο που έχει ζητηθεί να αποσυρθεί, σε πολλές χώρες συνεχίζεται μέχρι και σήμερα να επιτρέπεται.
 Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ABC:  Ρεπορτάζ του ABC για την επικίνδυνη για την υγεία "κόλλα κρέατος"!  , https://youtu.be/SXGascllUUQ  ,
 


~
***   Σε ποιο ακριβώς έτος της ηλικίας τους όλοι οι άνθρωποι πέφτουν σε κατάθλιψη

-  Το 54ο ηλικίας των ανθρώπων είναι κομβικό, σύμφωνα με νέα έρευνα, καθώς είναι η στιγμή εκείνη της ζωής τους που η ικανοποίηση που νιώθουν πιάνει... πάτο. Βέβαια, αυξάνεται λίγο αργότερα, σε πιο προχωρημένη ηλικία.
    Ομως, αυτή η τάση δεν είναι καθολική σε όλο τον κόσμο, καθώς παρατηρείται κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, ιδίως στις αγγλόφωνες, όμως δεν φαίνεται να ισχύει σε άλλες περιοχές, όπως στη Ρωσία, στην Ανατολική Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική και στην υποσαχάρια Αφρική, όπου όσο γερνάει κανείς, τόσο λιγότερο ευτυχισμένος είναι.
 Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ιρλανδία και η Νέα Ζηλανδία επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη μιας καμπύλης σχήματος U, όσον αφορά την ευτυχία στη ζωή. Η ικανοποίηση, που ήταν μεγαλύτερη στη νεανική ηλικία, φθίνει σταδιακά και φθάνει στο ναδίρ στην ηλικία των 45 έως 54 ετών, για να αρχίσει να αυξάνει και πάλι από εκεί και πέρα.
 Η αιτία γι\' αυτή την «παρένθεση» της μέσης ηλικίας (που ποικίλει χρονικά από άνθρωπο σε άνθρωπο) αποδίδεται κατά βάση στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο συνήθως κανείς βρίσκεται στο απόγειο της επαγγελματικής επιτυχίας του. Αυτό έχει ως συνέπεια να εργάζεται περισσότερο και να έχει μεγαλύτερες ευθύνες, σε βάρος της ψυχικής υγείας του, αλλά με την προοπτική να έχει περισσότερο πλούτο και δυνατότητες, όταν βγει στη σύνταξη.
 Έτσι, αντίθετα με τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, που έκαναν την μετάβαση από τον σοσιαλισμό στον καπιταλισμό κατά τις τελευταίες δεκαετίες, στις ανεπτυγμένες και πιο πλούσιες καπιταλιστικές χώρες είναι σπάνιο ένας ηλικιωμένος να νιώθει μειωμένη ικανοποίηση όσο γερνάει. Οι διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών, όσον αφορά αυτή την τάση, είναι ανεπαίσθητες.
 Ανθρωποι με στόχους ζουν παραπάνω
 Επίσης οι 65χρονοι και άνω που έχουν κάποιο στόχο στη ζωή τους, ζουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια παραπάνω από τους κυνικούς και όσους δεν βρίσκουν νόημα στη ζωή. Οι άνθρωποι στην τρίτη ηλικία που έχουν στόχο και νιώθουν γενικά ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, έχουν 30% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν μέσα στην επόμενη οκταετία σε σχέση με όσους δεν έχουν στόχους, ούτε ικανοποιούνται με τη ζωή τους.
 Η κακή σωματική υγεία προκαλεί κακή διάθεση
 Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης μια αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στη σωματική και στην ψυχική υγεία: η χειρότερη σωματική υγεία οδηγεί σε μικρότερη ικανοποίηση από τη ζωή, ενώ η μεγαλύτερη ψυχολογική ικανοποίηση και η ύπαρξη ενός σκοπού στη ζωή φαίνεται να βελτιώνουν τη σωματική υγεία και τελικά τη διάρκεια της ζωής. Όσο πιο μικρή είναι η ψυχική ικανοποίηση στην τρίτη ηλικία, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα πρόωρου θανάτου.
 Αυτές είναι οι βασικές διαπιστώσεις μιας νέας αμερικανοβρετανικής επιστημονικής έρευνας, με επικεφαλής τον καθηγητή Άντριου Στεπτόου του University College του Λονδίνου και τον καθηγητή Άνγκους Ντίτον του Πανεπιστημίου Πρίνστον των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό \"The Lancet\".
 Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από διάφορες έρευνες κοινής γνώμης και άλλες βάσεις δεδομένων, εστιάζοντας σε διάφορους παράγοντες που προσδιορίζουν το επίπεδο της ευτυχίας και ικανοποίησης στη ζωή ενός ανθρώπου, ενώ πήραν υπόψη τους και στοιχεία για τη σωματική υγεία.
 ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr  .-
~
*** Πώς από τα ζαχαρότευτλα θα μπορούσε να παραχθεί υποκατάστατο του αίματος
ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ -  Μία φυτική πρωτεΐνη που υπάρχει στα σακχαρότευτλα (από όπου παράγεται η ζάχαρη), θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως υποκατάστατο του αίματος, βοηθώντας έτσι να αντιμετωπιστεί η έλλειψή του που υπάρχει παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσαν σουηδοί επιστήμονες. Πάντως η προοπτική για κάτι τέτοιο παραμένει μακρινή, καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδιά της.
 Η αιμοσφαιρίνη είναι η πρωτεΐνη που μεταφέρει οξυγόνο στο αίμα και, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι αρκετά όμοια με την αντίστοιχη πρωτεΐνη στα φυτά. Οι επιστήμονες προσπαθούν να επέμβουν στην φυτική πρωτεΐνη, ώστε να την μετατρέψουν σε μια μορφή που θα είναι αποδεκτή από τον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που μπορεί να έχει γίνει μέσα στην επόμενη τριετία.
 Αν αυτό όντως γίνει πραγματικότητα, τότε η «ζαχαρένια» πρωτεΐνη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αντί για αίμα στις μεταγγίσεις που πρέπει να γίνουν επειγόντως σε ένα νοσοκομείο, όταν κάποιος ασθενής έχει χάσει πολύ αίμα, καθώς επίσης σε μακροχρόνιους ασθενείς που χρειάζονται θεραπεία με χρήση αίματος σε βάθος χρόνου.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Λουντ, με επικεφαλής τη Νελίντα Λέιντα, σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι η «αιμοσφαιρίνη» του σακχαρότευτλου έχει ομοιότητα της τάξης του 50% έως 60% με την ανθρώπινη και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του φυτού. Η εν λόγω πρωτεΐνη έχει δομή παρόμοια με την ανθρώπινη και συμπεριφέρεται με παρεμφερή τρόπο, όσον αφορά την μεταφορά του οξυγόνου.
 Μια εναλλακτική λύση, πέρα από την μετατροπή της φυτικής πρωτεΐνης σε ανθρώπινη, θα ήταν -μέσω γενετικής τροποποίησης- να χρησιμοποιηθούν τα ίδια τα φυτά για να παράγουν ανθρώπινου τύπου αιμοσφαιρίνη αντί για τη δική τους αντίστοιχη πρωτεΐνη.
 Θα γίνουν αρχικά δοκιμές σε πειραματόζωα και, αν όλα πάνε καλά, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δοκιμές σε ανθρώπινους ιστούς. Άλλοι επιστήμονες χαρακτήρισαν ενδιαφέρουσα την όλη ιδέα, αλλά προειδοποίησαν ότι σε κάθε περίπτωση τυχόν υλοποίησή της θα πάρει αρκετά χρόνια.  ΠΗΓΗ: Iefimerida
~
*** Οι κοντοί άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνοια
egefalos
-  Οι κοντοί είναι πιο πιθανό να πάθουν άνοια και να πεθάνουν από αυτήν, σε σχέση με τους ψηλούς, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή. Είναι η πρώτη μελέτη, η οποία συνδέει το ύψος με τον κίνδυνο άνοιας στην τρίτη ηλικία. Η συσχέτιση ύψους - άνοιας είναι πολύ πιο έντονη στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, για λόγους που δεν είναι σαφείς.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τομ Ρους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό ψυχιατρικής "British Journal of Psychiatry", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 220.000 ανθρώπους.
Η στατιστική ανάλυση έδειξε ότι οι άνδρες με ύψος κάτω από 1,65 μέτρα έχουν κατά μέσο όρο 50% μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν άνοια και να πεθάνουν από αυτήν, σε σχέση με όσους έχουν ύψος πάνω από 1,73 μέτρα. Μια "ψαλίδα" 7,3 εκατοστών ανάμεσα σε δύο οποιαδήποτε ύψη αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας κατά 24% περίπου για τον πιο κοντό.
Στις γυναίκες ο παράγων του ύψους παίζει σχετικά μικρότερο ρόλο. Παρ' όλα αυτά, μια γυναίκα με ύψος 1,56 μέτρων έχει 35% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσει άνοια, σε σχέση με μια γυναίκα ύψους 1,65 μέτρων. Μια οποιαδήποτε διαφορά ύψους 6,8 εκατοστών αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας κατά 13% για την πιο κοντή.
Το χαμηλό ύψος θεωρείται από τους επιστήμονες ένδειξη για την ύπαρξη αναπτυξιακών δυσκολιών κατά τα πρώτα χρόνια ζωής ενός παιδιού, κυρίως λόγω ψυχολογικού στρες, διαφόρων ασθενειών ή κακής διατροφής. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα κορίτσια επηρεάζονται λιγότερο από ό,τι τα αγόρια από την κακή διατροφή και το στρες κατά την παιδική ηλικία τους, γι' αυτό ο παράγων του ύψους παίζει μικρότερο ρόλο αργότερα, όσον αφορά τον κίνδυνο της άνοιας.
«Η νέα έρευνα δείχνει τη σημασία που έχουν οι έγκαιρες παρεμβάσεις, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν φυσιολογική διατροφή και γενικά να μην αντιμετωπίζουν κινδύνους», δήλωσε ο Τομ Ρους.
Περίπου ένας στους έξι ανθρώπους άνω των 80 ετών έχει άνοια και το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο στο μέλλον. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής (σωστή διατροφή, σωματική και νοητική άσκηση, όχι κάπνισμα κ.α.) μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας.
Στην έρευνα συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής Εμμανουήλ Σταματάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας (και μέχρι πρόσφατα στο University College του Λονδίνου), ο οποίος αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) το 1996.
~
***  Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι δεν βρίσκουν ταίρι
exipnoi 0
-  Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών του London School of Economics και του Birbeck College, οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι όταν έχουν να κάνουν με βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής, όπως για παράδειγμα ο γάμος ή τα παιδιά, δεν τα πάνε και τόσο καλά.
Αυτό είναι πόρισμα πανεπιστημιακών ερευνών και βασίζεται στο εξής επιχείρημα: Σχεδόν από την αρχή της ιστορίας του, και για εκατομμύρια χρόνια, ο άνθρωπος ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να βρίσκει λύσεις για την επιβίωσή του, δηλαδή για τα βασικά και αναγκαία πράγματα της ζωής: νόστιμη τροφή, ασφαλή στέγη και αναπαραγωγή με ελκυστικά άτομα. Όμως, με τη βιομηχανική επανάσταση και την ακόλουθη επανάσταση της υψηλής τεχνολογίας, εδώ και δύο αιώνες περίπου, η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη με καινούργια συστήματα. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχει να λύσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι καινοτομικά και πολύπλοκα – να είναι καλός μαθητής, να βρει δουλειά, να κάνει τα πάντα μέσω υπολογιστή.
Και αυτό που παρατήρησαν οι επιστήμονες είναι ότι οι άνθρωποι με αυξημένη ευφυΐα, δηλαδή πάνω από το μέσο όρο, είναι ότι τα πάνε μεν καλά με την σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά τα πάνε χάλια με τις παραδοσιακές πλευρές της , όπως την εύρεση συντρόφου, την τεκνοποίηση, τη δημιουργία φίλων. Σε αυτά η "έξτρα" νοημοσύνη, όχι μόνο δεν τους βοηθά καθόλου, αλλά σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, τους βάζει και τρικλοποδιά. Η συλλογική ευφυία εξελίχθηκε ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει καινοτομικά προβλήματα και κατά κάποιο τρόπο ήρθε σε σύγκρουση με την παραδοσιακή δομή της. Έτσι, πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ενστερνιστούν ιδέες για πράγματα που οι πρόγόνοι μας απλά απλά δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ 100.000 χρόνια πριν.
Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να είναι και νυχτερινοί τύποι γιατί το ανθρώπινο γένος παραδοσιακά είναι σχεδιασμένο να ξυπνά όταν ο ήλιος ανατέλλει και να κοιμάται όταν ο ήλιος δύει. Επίσης είναι πιο πιθανό να τους αρέσει η ορχηστρική μουσική γιατί η μουσική στην καταγωγή της βασίζονταν μόνο στη φωνή! Επίσης είναι πολύ πιο πιθανό να καταναλώνουν αλκοόλ, τσιγάρα και ναρκωτικά, γιατί όλες αυτές οι ουσίες είναι εξελικτικά πιο καινούργιες. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι πίνουν περισσότερο και συχνότερα.
Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι δεν γίνονται πάντα καλοί γονείς και φίλοι. Οι δε έξυπνες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς εξαρχής. Επειδή η αναπαραγωγική επιτυχία είναι ο έσχατος στόχος για όλους τους ζώντες οργανισμούς, οι έξυπνες γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να πάνε αντίθετα σε αυτή την εξελικτική διαδρομή. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες – είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς.
~
***
~
*** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :                          
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/23-2015.html .-                                                                   ~ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 

ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-

~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  24  Μαϊου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-24-2015.html .-  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα ,25  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-25-2015.html .- 

~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-  ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαΐου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαϊου 2015:   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-                                                                      

~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html ,  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .- 

~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-

~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  28  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-28-2015.html .- 

 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Μαϊου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/28-2015.html .-

~https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.134 

  ~ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-29-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .-                                                                   


  ~  Ο έρωτας ξεγυμνώνει τα σώματα. Η φιλία ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες. C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας                                      
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2507 video.  2479.-           
  https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2505   video.-  2408.-                
  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9210  βίντεο   .-
~
~ Αν γίνεις φίλος με τον εαυτό σου, δεν θα είσαι ποτέ μόνος. Maxwell Maltz, 1899-1975, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
~
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4378 /  .-  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 450 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.133  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   439 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 407. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 95 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-  
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: