Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015 :


~Ι  Ν Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 1 / 11 / 2015  Θ  Λειτουργία από Παπά Διονύση Κ   Καράγιαννη : https://youtu.be/YTyevItCPLM .-
~ Μονή Σιδερόπετρας στο Καρβέλι Ταϋγετιος  αφήγηση Χ Α  Δ : https://youtu.be/jGk0Obb8xGg  .-

~ 2 Νοεμβρίου
Μαρτύρων Ακίνδυνου, Ανεμποδίστου, Αφθονίου, Ελπιδηφόρου, Πηγασίου και Ανεμποδίστου (†341-345). Νεομαρτύρων Θεοδώρου και Λάμπρου (†1786). Δόμνης, Δομνίνης και Κυριακής της από της Συγκλήτου Βουλής. Αττικού και των συστρατιωτών αυτού Αγαπίου, Ευδοξίου, Ευστρατίου, Καρτερίου, Μαρίνου, Νικοπολιτιανού, Στύρακος, Τωβίου και Ωκεανού. ΟσίωνΑβίβου και Μαρκιανού (1).
(1)Ο όσιος Μαρκιανός είχε πατρίδα την κωμόπολη Κύρο της Συρίας. Προερχόταν από πλούσια οικογένεια, ήταν λόγιος και γνώστης της θεολογίας και της θύραθεν σοφίας. Πιστός στο λόγο του Χριστού μοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς και αποσύρθηκε σε έναν ερημικό τόπο. Εκεί έστησε ένα μικρό κελί, ίσα ίσα για να χωράει το σώμα του μέσα. Στο ερημητήριό του προσήλθαν, ακούγοντας την μεγάλη φήμη του, δύο άλλοι στρατιώτες του Θεού. Ο Ευσέβιος και ο Αγαπητός. Παρακάλεσαν τον άγιο να τους δεχθεί σαν μαθητές του. Ο Μαρκιανός, αφού βεβαιώθηκε ότι μπορούν και θέλουν ειλικρινά να υπηρετήσουν τον λόγο του Θεού, τους επέτρεψε να κτίσουν κοντά σε αυτόν δύο κελιά για να στεγάζονται. Και οι τρεις κατά περιόδους περιπλανιόντουσαν στις πόλεις και κήρυτταν τον Θείο Λόγο. Πολλοί άνθρωποι, τόσο λαϊκοί όσο και κληρικοί πήγαιναν στις σκήτες τους για να τους ακούσουν και να τους συμβουλευτούν. Κάποτε πήγε στον όσιο και ο επίσκοπος Αντιόχειας Φλαβιανός μαζί με άλλους λόγιους και επιφανείς άνδρες για να τον πείσουν να απαρνηθεί την ερημική ζωή και να ζήσει στην κοινωνία προς όφελος των ανθρώπων. Ο όσιος αρνήθηκε την πρόταση τους. Ο Μαρκιανός εργάσθηκε με πολύ ζήλο κατά των διαφόρων αιρέσεων. Αποδήμησε ειρηνικά μέσα στο κελί του.  ~
Σήμερα 02/11/2015 εορτάζουν:
Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος
 ~  02/11/ Απολυτίκιο Αγ. Ακινδύνου, Αφθονίου, Ελπιδοφόρου, Ανεμπόδιστου - 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/c8jWFA-rxAs?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC .-


***  Από τον Κολοσούρτη, μια διαδρομή του χθες

Τα παλιά λεωφορεία είχαν στο πίσω μέρος τη μεταλλική σκάλα που οι αχθοφόροι από εκεί ανέβαιναν στην οροφή τους και τοποθετούσαν τις αποσκευές των επιβατών. Διαδικασία χρονοβόρα διότι πάντοτε οι αποσκευές πήγαιναν στη πλάστιγγα για να μετρηθούν. Τα παλιά λεωφορεία Mercedes και Scania είχαν περιορισμένους χώρους, μεγάλες όμως αντοχές οι μηχανές τους.
l
 Στη πλατεία του Άργους πολυκοσμία, οι άνθρωποι σε διαρκή κίνηση, φωνές δίχως κάποιο συγκεκριμένο προορισμό. Όλοι κάπου πήγαιναν δίχως να κατανοώ το πού. Έτρεχα δίπλα στο πρακτορείο να πιάσω σειρά για σουβλάκι καλαμάκι, τη νοστιμιά του ακόμα την κρατάω. Με το άκουσμα της σφυρίχτρας το μαγαζί άδειαζε και το λεωφορείο ξεκινούσε. Όταν άρχιζε τη διαδρομή του, η εικόνα που παρουσίαζε ήταν πολύ κωμική, στην οροφή του κάθε λογής πραμάτεια, από αποσκευές μέχρι και κότες!!

 Όταν περνούσε το λεωφορείο τους Μύλους και τη διασταύρωση για Κιβέρι – Ξηροπήγαδο – ’Αστρος, η αδρεναλίνη άρχιζε και ανέβαινε λές και ζήλευε το αγκομαχητό του. Ο δρόμος στενός μέχρι το πρώτο πέταλο. Πολλοί επιβάτες στο παλιό «κολοσούρτη» έκλειναν τα μάτια από το φόβο, ειδικά σε κείνα τα πέταλα που η μούρη του λεωφορείου έχασκε στο γκρεμό. Πάντα θυμάμαι τον αγώνα του οδηγού στο κολοσούρτη, πως έστριβε το τεράστιο τιμόνι στα πέταλα, πως άλλαζε ταχύτητες χαράζοντας πορεία με το λεβιέ.

Στα γυρίσματα του ο κολοσούρτης αποζημίωνε όσους σαν κι εμένα είχαν τα μάτια ανοικτά και έκαναν πως δεν φοβόντουσαν, μας χάριζε σε κάθε του στροφή τον Αργολικό κόλπο, το απόλυτο μπλέ μιας ονειρικής εικόνας. Μια ώρα δρόμος ήταν η διαδρομή αυτή και ίσως περισσότερο μέχρι να φτάσουμε στο διάσελο και να πάρουμε την κατηφόρα για τον Αχ-λαδόκαμπο . Απέναντι μας τώρα έστεκε η γέφυρα του τρένου ενώνοντας ένα μεγάλο φαράγγι. Ο δρόμος για τον Αχλαδόκαμπο είχε τις δικές του δυσκολίες, στενότερος από τον κολοσούρτη και με κλίση πολύ μεγαλύτερη από αυτόν.

 Μετά τον Αχλαδόκαμπο το λεωφορείο παίρνοντας γι’ άλλη μια φορά ανηφορική πορεία, βγάζοντας μαύρους καπνούς πίσω του, έβγαινε δειλά – δειλά στο Αρκαδικό οροπέδιο. Ο τόπος έλαμπε σαν τον χρυσό από τα θερισμένα χωράφια και τις εναπομείναντες καλαμιές, το χώμα μοσκοβόλαγε αγριάδα και το τέλος μιας περιόδου γόνιμης για τον αγρότη. Τα επόμενα χωριά, Στενό, Αγιωργίτικα, ήταν γεμάτα ζωή. Στα ηλιοκαμένα πρόσωπα διέκρινες χαρά, σκεπασμένα όλα από τη τραγιάσκα που τη φορούσαν χειμώνα – καλοκαίρι. Ο καταναλωτισμός ήταν άγνωστη λέξη για τους ήρωες αυτούς της καθημερινότητας. Είχαν να θρέψουν φαμελιά, που να μείνουν εκτός από τα απαραίτητα για αγορές περιττές.

 Στο βάθος φάνηκε η Τρίπολη, η πόλη, η πρωτεύουσα, η πατρίδα των παππούδων μας. Μπαίνοντας στο σταθμό δίπλα στον Άγιο Βασίλη, τα πράγματα έπαιρναν τη σωστή τους διάσταση, η κούραση μονομιάς εξαφανιζόταν. Το ταξίδι για το χωριό είχε πολύ δρόμο ακόμα, αρχικά με το λεωφορείο και στη συνέχεια με τ’ άλογα καβάλα. Όλα σαν σε ταινία με πρωταγωνιστές εμάς και σκηνοθέτη την Αρκαδική γη. Η ταινία αυτή συνεχίζεται ακόμα, οι ρόλοι έχουν κάπως αλλάξει, σκηνοθέτης πάντα η ευλογημένη Ελληνική γη. arcadians.gr - 

***  Μεγάλη ανταπόκριση των Καλαματιανών για δωρεά μαλλιών σε παιδιά με καρκίνο         
     
Κάθε προσδοκία της Κέλλυς Φερέτου, ιδιοκτήτριας κομμωτηρίου στην Καλαμάτα, έχει ξεπεράσει η προσφορά κυρίως από παιδιά και νεαρές κοπέλες, των μαλλιών τους, προκειμένου να φτιαχτούν περούκες για παιδιά με καρκίνο.
Η προσπάθεια στην Καλαμάτα ξεκίνησε από τον Ιανουάριο και το κομμωτήριο της κας Φερέτου, στην οδό Ύδρας και Ξενοφώντος. Ήταν τότε το πρώτο στην Καλαμάτα που συμμετείχε στην εθελοντική πρωτοβουλία «Donate Hair, Donate Love».
Ιδιαίτερα συγκινητικές είναι οι ιστορίες που μας αφηγήθηκε, ακόμα και με γυναίκες που δίνουν τον αγώνα τους κατά του καρκίνου και πριν ξεκινήσουν χημειοθεραπείες, πηγαίνουν στο κομμωτήριο και προσφέρουν τα μαλλιά τους. Επίσης, ολόκληρες οικογένειες που έχουν άτομο στο περιβάλλον τους με καρκίνο.
  Εθελοντική προσπάθεια
Η ιδέα στην Ελλάδα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2013 από τη Θεσσαλονίκη, όταν η 23χρονη Μελίνα-Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη, έκοψε και δώρισε τα μαλλιά της στον Οργανισμό «Wings for kinds» στο Οhio της Αμερικής, ώστε να φτιαχτεί περούκα για παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους.
Παράλληλα, δημιούργησε ανοιχτή ομάδα στο facebook με τίτλο «Δωρεά μαλλιών – Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις  με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων». Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση, με χιλιάδες να γίνονται μέλη.
Η προσπάθεια αυτή έφτασε και στην Καλαμάτα τον Ιανουάριιο, με υποστηρίκτρια την κομμώτρια Κέλλυ Φερέτου. Στο κομμωτήριό της, όποιος θέλει μπορεί να δωρίσει τα μαλλιά του στην προσπάθεια «Donate Hair, Donate Love». Η προσπάθεια είναι εθελοντική και όλοι συμμετέχουν (κομμωτήρια, εταιρείες μεταφοράς των μαλλιών, κατασκευής περουκών κ.λπ.) αφιλοκερδώς.
Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια η δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).
  Συγκινητικές προσφορές
Η κα Φερέτου, μιλώντας στο «Θ», είπε ότι η ανταπόκριση από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα είναι πολύ μεγάλη και την έχει εκπλήξει ευχάριστα. Ήδη έχουν περάσει την πόρτα του κομμωτηρίου της  πάνω από 100 δωρητές μαλλιών.
«Έρχονται και μου φέρνουν μαλλιά που είχαν κουρέψει πριν χρόνια και τα έχουν κρατήσει. Έρχονται άτομα απ’ όλες τις ηλικίες, αλλά το πιο συγκινητικό είναι παιδάκια και κυρίες μεγάλης ηλικίας. Επίσης, έχουν έρθει κυρίες που έχουν αρρωστήσει και πρόκειται να ξεκινήσουν χημειοθεραπείες και πριν πάνε, δωρίζουν τα μαλλιά τους. Εκεί πραγματικά υποκλίνομαι στη δύναμη της ψυχής τους. Έχει έρθει κοριτσάκι που είχε νοσήσει η μαμά του. Δώρισε τα μαλλιά του και έκανε ένα κούρεμα πολύ κοντό, ξυρισμένο. Μετά από λίγο καιρό η μητέρα ξανανόσησε και έκανε χημειοθεραπείες. Το κοριτσάκι ήρθε πάλι και έδωσε όλα τα μαλλιά της και κουρεύτηκε «γουλί». Ήταν τόσο συγκινητικό.  Όπως επίσης, είχε έρθει μια κυρία που είχε αρρωστήσει και έδωσε τα μαλλιά της, αλλά τελικά έφυγε από τη ζωή. Μετά από λίγο καιρό ήρθαν μέλη της οικογένειάς της και δώρισαν όλοι τα μαλλιά τους. Σε αυτές τις ενέργειες δεν μπορείς ούτε λέξη να αρθρώσεις».
Καθημερινά, κόσμος απευθύνεται στο κομμωτήριο και ρωτάει πως μπορεί να γίνει κι αυτός δωρητής.
«Είναι πολύ αυτοί που ψάχνουν αν γίνεται τέτοια δωρεά στην Καλαμάτα και ρωτάνε καθημερινά. Είναι πολύ ωραία αυτή η προσφορά, με όλο αυτό το μπάχαλο που γίνεται στη ζωή μας και με όλα αυτά τα προβλήματα. Τα παιδιά συνεχώς μας εκπλήσσουν, γιατί κανείς δεν έχει πιάσει το παιδί του να του πει, «θα δωρίσεις τα μαλλιά σου». Τα περισσότερα ζητούν τα ίδια από τους γονείς τους να τα φέρουν στο κομμωτήριο. Το έχουν δει στο ίντερνετ  ή στο σχολείο από κάποια συμμαθήτριά τους και το λένε αυτά στους γονείς τους. Τα παιδιά δίνουν πλέον το ερέθισμα στους γονείς και με εμμονή. Ήρθε ένα κοριτσάκι που δεν το ήξερα και δεν ήταν τα μαλλιά της τόσο μακριά. Έχει βάλει λοιπόν στόχο να τα μακρύνει  και να έρθει τα Χριστούγεννα να τα προσφέρει. Μάλιστα, επειδή είπε η μαμά της ότι δεν τρώει σωστά, της είπα ότι πρέπει να βελτιώσει τη διατροφή της για να είναι γερά τα μαλλιά της. Πριν λίγες ημέρες που τους συνάντησα, μου είπαν ότι άλλαξε τη διατροφή της γι’ αυτό το λόγο», αφηγήθηκε η κα Φερέτου.
Η προσπάθεια έχει πλέον έδρα την Αθήνα και αν και έπρεπε να έχει ξεκινήσει η κατασκευή των περουκών, η γραφειοκρατία καθυστέρησε την όλη διαδικασία. Όμως σύντομα τα προβλήματα λύνονται.
«Όλα τα μαλλιά που έχουν δωρηθεί τα έχουμε φυλάξει στο κομμωτήριο και αυτές τις ημέρες θα έρθουν να τα παραλάβουν για να ξεκινήσει η παραγωγή περουκών. Φυσικά, η προσπάθεια της δωρεάς δεν σταματάει», κατέληξε η κα Φερέτου.
  Προϋποθέσεις
Για να μπορέσει κάποιος να γίνει δωρητής, τα μαλλιά πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μπορείτε να δωρίσετε τα μαλλιά σας ανεξάρτητα με την ηλικία σας και το φύλο σας. Αποδεκτά είναι τα μαλλιά που είναι:
-20 εκατοστά και άνω, δεν υπάρχει μέγιστο επιτρεπτό όριο
-Μόνο στο φυσικό τους χρώμα, σε υγιή κατάσταση
-Με λευκές τρίχες
-Που έχουν κρατηθεί για χρόνια κομμένα αρκεί να τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα να έχουν διατηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία.
-Φυλαριστά, αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι 20 εκατοστά και άνω.
Δεν είναι αποδεκτά τα μαλλιά με μήκος λιγότερο από 20 εκατοστά, βαμμένα με όλων των ειδών τις βαφές, που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία όπως περμανάντ ή ισιωτική, ανταύγειες και οποιαδήποτε άλλη χημική επεξεργασία».
Να σημειωθεί ότι για να φτιαχτεί μια περούκα, απαιτούνται τουλάχιστον 4 κοτσίδες μαλλιών.
  Της Βίκυς Βετουλάκη  

***   Διερευνάται από τη δικαιοσύνη η σύμβαση του Δήμου Δυτικής Μάνης για τα απορρίμματα          
     
Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τη διερεύνηση του θέματος που έχει προκύψει σχετικά με τους διαγωνισμούς του Δήμου Δυτικής Μάνης για την «αποκομιδή, μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων για 24 μήνες», καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων έστειλε την υπόθεση στον Οικονομικό Εισαγγελέα και αυτός μεταβίβασε αρμοδίως τη δικογραφία στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.    
Όπως αναφέρεται στην πράξη 154/2013 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Μάνης αποφασίστηκε η διεξαγωγή ανοικτού διαγωνισμού στις 26 Ιουνίου 2012 με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την ανάθεση της αποκομιδής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων και εγκρίθηκαν οι όροι της διακήρυξης[…].
Κατά της διακήρυξης άσκησε προσφυγή μία εταιρία, που έγινε δεκτή κατά το ένα μέρος της από την Οικονομική Επιτροπή και απορρίφθηκε το υπόλοιπο[…].
  Οι ενέργειες που έγιναν
Η προκήρυξη του διαγωνισμού ανακλήθηκε και προκηρύχθηκε νέος, στις 9 Αυγούστου 2012, που δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είχε γίνει και με την προηγούμενη προκήρυξη, καθώς προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Η ίδια εταιρία κατέθεσε εκ νέου προσφυγή, που επίσης απορρίφθηκε τόσο από την Οικονομική Επιτροπή, όσο και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Στο διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μία εταιρία, η προσφορά της οποίας απορρίφθηκε ως απαράδεκτη.
Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος και με την αιτιολογία ότι οι δύο διαγωνισμοί απέβησαν άγονοι, προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με προσφορές και τα δικαιολογητικά της τελευταίας διακήρυξης.
Όμως, με απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, το αίτημα του Δήμου απορρίφθηκε. Ασκήθηκε αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης και με νέα του ανακοίνωση στις 27 Φεβρουαρίου 2013 ο δήμαρχος ανακάλεσε την προηγούμενη για προσφυγή σε διαπραγμάτευση επιφυλασσόμενος να εκδώσει νέα σε περίπτωση έγκρισης από την  Αρχή. Η Αρχή έκανε δεκτή την αίτηση θεραπείας και χορήγησε τη σύμφωνη γνώμη της για προσφυγή σε διαπραγμάτευση με δημοσίευση διακήρυξης.
Στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υποβλήθηκαν  τρεις προσφορές: η πρώτη («Χ. Καιρίδης ΑΕ») που συνοδευόταν από όλα τα δικαιολογητικά, η δεύτερη («Α. Διαμαντόπουλος & Σία ΕΕ») που δεν συνοδευόταν από συγκεκριμένα πιστοποιητικά και η τρίτη (Α. Ανδρουτσόπουλος), που συνοδευόταν εν μέρει από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Η Οικονομική Επιτροπή δεν γνωμοδότησε υπέρ της κατακύρωσης, καθώς από τα 7 μέλη, 3 ψήφισαν υπέρ της δεύτερης, 1 υπέρ της πρώτης, 1 κατά της ανάθεσης σε ιδιώτες, 1 κατά  λόγω του κόστους της και 1 λευκό.
Κατά της απόφασης άσκησε προδικαστική προσφυγή η τρίτη εταιρία, που όμως απορρίφθηκε νόμιμα, μέσω της σιωπηρής  απόρριψής της ως ειδικής διοικητικής προσφυγής.
Το Δ.Σ. στις 28 Μαρτίου 2013, δεν αποφάσισε την κατακύρωση των υπηρεσιών, καθώς από τους 15 παρόντες σε σύνολο 21, 6 ψήφισαν υπέρ της πρώτης εταιρίας, 5 υπέρ της δεύτερης, 3 κατά της κατακύρωσης γενικά και 1 αποχώρησε πριν την ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης, που κοινοποιήθηκε μόνο στην πρώτη, καθώς είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στο Δήμο.
Με ανακοίνωσή του την 1η Απριλίου 2013 και με την αιτιολογία ότι το Δ.Σ., δεν έλαβε απόφαση ανάθεσης , ο δήμαρχος προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους σε νέα διαπραγμάτευση.  Κατά της απόφασης αυτής, όπως και της νέας ανακοίνωσης του δημάρχου, ασκήθηκαν προδικαστικές προσφυγές από τον τρίτο συμμετέχοντα, οι οποίες τελικά απορρίφθηκαν σιωπηρά.
Στην τελευταία διαδικασία υποβλήθηκε προσφορά μόνο από την «Α. Διαμαντόπουλος & Σία ΕΕ», ποσού 1,25 εκατ. ευρώ, που συνοδευόταν από όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Η Οικονομική Επιτροπή γνωμοδότησε υπέρ της μη κατακύρωσης, καθώς από τα 6 παρόντα μέλη, 1 ψήφισε κατά της κατακύρωσης, 2 ψήφισαν παρών, 1 ψήφισε λευκό και 2 ψήφισαν υπέρ.
Όμως, με απόφασή του στις 28 Μαρτίου 2013, το Δ.Σ. αποφάσισε την κατακύρωση των υπηρεσιών στην συγκεκριμένη εταιρία που κατέθεσε προσφορά, καθώς από τους 15 παρόντες 8 ψήφισαν υπέρ της κατακύρωσης, 4 κατά και 3 απουσίαζαν κατά την ψηφοφορία.
Στην πράξη γίνεται λόγος για σειρά μη νόμιμων ενεργειών από πλευράς Δήμου κατά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ενώ, διαπιστώθηκαν και άλλες νομικές πλημμέλειες, βάσει των οποίων κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης με την «Α. Διαμαντόπουλος & Σία ΕΕ».
Ωστόσο, σε συνεδρίασή του στις 28 Ιουλίου 2013, κατά την οποία έγινε μνεία στη συγκεκριμένη πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παρά τα όσα αναφέρονταν σε αυτήν, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προβεί σε απευθείας ανάθεση της μεταφοράς των απορριμμάτων για το χρονικό διάστημα πέντε μηνών στον εργολάβο Αντ. Διαμαντόπουλο  με πίστωση ποσού 205.000 ευρώ.   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  

***  Ολοκληρώνεται η επιλογή των δικαιούχων για το επισιτιστικό, αλλά δεν υπάρχουν υποδομές

Στην Αθήνα οι ενστάσεις των απορριφθέντων για την οριστικοποίηση των πινάκων Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης ενστάσεων απ’ όσους αρχικά απορρίφθηκαν για να ενταχθούν ως δικαιούχοι στο επισιτιστικό πρόγραμμα της Μεσσηνίας και οι ενστάσεις τους έχουν σταλεί πλέον στην Αθήνα. Από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν τους προηγούμενους μήνες εγκρίθηκαν ως δικαιούχοι στη Μεσσηνία 3.462 άτομα, ενώ απορρίφθηκαν 564 αιτήσεις. Αρκετοί από αυτούς που απορρίφθηκαν, κατέθεσαν ενστάσεις και τώρα αναμένεται να κριθούν οι ενστάσεις και να αποσταλούν πλέον στη Μεσσηνία οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Ωστόσο, είναι άγνωστο ακόμα πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του επισιτιστικού προγράμματος, καθώς πολλά ζητήματα ακόμα δεν έχουν ρυθμισθεί, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το πρόγραμμα θα ξεκινούσε το τελευταίο τρίμηνο του 2015.Τρόπος διανομής Από τον προηγούμενο μήνα, προκηρύχθηκαν κεντρικά οι διαγωνισμοί προμήθειας των ειδών που θα διατίθενται. Για την πρώτη φορά οι προμήθειες θα γίνουν συνολικά από την Αθήνα, ενώ στόχος είναι από την επόμενη χρονιά, οι διαγωνισμοί να γίνονται από τις αρχές διαχείρισης του προγράμματος σε κάθε περιοχή. Οι διαγωνισμοί αυτοί βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δημιουργηθεί, ούτε έχει ξεκαθαρισθεί ο τρόπος διανομής των ειδών και οι δομές. Η διάθεση των ειδών στους δικαιούχους απαιτεί χώρους, όπου θα αποθηκεύονται και θα φυλάσσονται, καθώς και ειδικές υποδομές για τα ευπαθή προϊόντα (ψυγεία, κ.λπ.). Παράλληλα, απαιτείται προσωπικό που θα απασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο, αλλά και μεταφορικά μέσα. Δεν υπάρχουν υποδομές Όλες αυτές οι υποδομές δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα και παραμένει άγνωστο στις δομές διαχείρισης του προγράμματος πως θα γίνεται η διανομή. Ακόμα κι αν δοθεί εντολή για προσωρινή λύση, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος, σίγουρα θα απαιτηθεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για την προετοιμασία της. Παραμένει λοιπόν άγνωστο και προφανώς δύσκολο, να ξεκινήσει η εφαρμογή του επισιτιστικού προγράμματος στη Μεσσηνία μέχρι τέλος του χρόνου. της Βίκυς Βετουλάκη - 

***  Η παιδική χαρά της Παραλίας         
     
Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στην παιδική χαρά της Παραλίας, με την τοποθέτηση οργάνων και περίφραξης, προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερη για τους χρήστες της.
Άντε, να αυξηθεί κατά τι και ο αριθμός των πιστοποιημένων χώρων για τα παιγνίδια των παιδιών στην Καλαμάτα.  Χ.Χ.

***  Τα capital controls ταλαιπωρούν ακόμα...          
      
Φίλη της στήλης θέλησε να προσθέσει και άλλον συνδικαιούχο, στενό συγγενικό της πρόσωπο, σε προθεσμιακό λογαριασμό που διατηρεί σε τραπεζικό ίδρυμα. Εκεί, έκπληκτη πληροφορήθηκε πως λόγω των capital controls δεν μπορεί να το κάνει. Όταν δε ρώτησε τι θα συμβεί σε περίπτωση κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας ή και θανάτου, πληροφορήθηκε με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη πως θα ακολουθηθεί η νομική διαδικασία, χωρίς βέβαια να διασφαλίζεται ότι τα χρήματα θα δοθούν στο συνδικαιούχο (αν δεν κάνει αποδοχή κληρονομιάς ή ό,τι άλλο)…  Χ.Χ.   

*** «Ξύπνησαν» τον Έλληνα πολεμιστή μετά από 3.500 χρόνια (βίντεο ντοκουμέντο) 
 
Άγνωστες λεπτομέρειες από τη εντυπωσιακή ανασκαφή, oι αμερικανοί αρχαιολόγοι έσκαψαν τυχαία στο σημείο και βρήκαν ασύλητο τάφο... Ένας πολεμιστής, θαμμένος κάτω από το χώμα για 3.500 χρόνια, ήρθε στο φως από τη σκαπάνη των μεγάλων Αμερικανών αρχαιολόγων Jack L. Davis και της συζύγου του Sharon R. Stocker. Η ομάδα του Πανεπιστημίου του Cincinnati αναζητούσε στην Πύλο σπίτια ή ίσως ναούς της Μυκηναϊκής εποχής πριν «ξυπνήσει» τον πολεμιστή, ο οποίος έγινε το «κλειδί», όπως λένε, για τη σύνδεση του Μυκηναϊκού με τον Μινωικό πολιτισμό. Μιλήσαμε με τον ίδιο τον Jack L. Davis, ο οποίος μάλιστα μιλάει άπταιστα Ελληνικά μιας και βρίσκεται στη χώρα μας τα τελευταία 25 χρόνια. Χάρη στην επιμονή του και την αγάπη του για την ελληνική αρχαιότητα, κατάφερε να φτάσει στην «άκρη του νήματος» ώστε να συνδέσουμε το «παζλ» της Υστεροελλαδικής Περιόδου του 1.500 π.Χ. Όπως μας λέει ο ίδιος, σίγουρα αυτή ήταν μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη ανακάλυψη της ζωής του… «Το μεταπτυχιακό μου και όλη η καριέρα μου συγκεντρώνεται γύρω από την αρχαιολογία των βαλκανικών χωρών. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανακάλυψη που έχω κάνει ποτέ», λέει στην άλλη άκρη της γραμμής από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρέθηκε μόλις λίγες μέρες μετά τις ανακοινώσεις για την ανακάλυψη της Πύλου....Ένας σπουδαίος πολεμιστής, ιερέας ή… και τα δύο Στο δάπεδο του τάφου, που είχε διαστάσεις 2,44 μ. μήκος, 1,52 μ. βάθος και 1,22 μ. πλάτος, βρέθηκε σε στάση εκτάδην ο σκελετός ενός ενήλικα άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, τοποθετημένου σε ξύλινο φέρετρο. «Ήταν κάποιος πολύ σημαντικός άνθρωπος, σίγουρα ένας αρχηγός πολεμιστής ή ένας ιερέας ή και τα δύο. Στην εποχή πριν από τη γραμμική β” δεν έχουμε γραπτά κείμενα. Έχουμε μόνο τα στοιχεία που μας δίνουν οι ανασκαφές. Δεν έχουμε ιδέα όμως ποιος ήταν! Δεν γνωρίζουμε την ταυτότητά του», εξηγεί ο κύριος Davis.... «Αυτός ο τάφος μπορεί να είναι μία “πύλη” δύο πολιτισμών γιατί περιέχει πάρα πολλά κτερίσματα μινωικής καταγωγής», επισημαίνει ο κύριος Davis, καθώς οι επιρροές του Μυκηναϊκού πολιτισμού από τον Μινωικό είναι κάτι που γίνεται εμφανές στον τάφο. «Όχι μόνο η ποσότητα και η ποιότητα της επεξεργασίας των κτερισμάτων είναι εντυπωσιακή. Φαίνεται ξεκάθαρα, κατά τη γνώμη μου, από τα αντικείμενα. Αυτοί που έμειναν τα πρώιμα χρόνια της Μυκηναϊκής εποχής στην περιοχή, μιμούνται τους Μίνωες. Είναι τα πρώιμα μυκηναϊκά χρόνια, είναι η εποχή που δημιουργείται ο Μυκηναϊκός πολιτισμός και δημιουργείται με επιρροές από την Μινωική τεχνοτροπία»....Ευρήματα συμπιεσμένα, δίπλα στα κόκαλα, μέσα σε μάζα από χώμα Τις δυσκολίες της ανασκαφής μας περιέγραψε ο συντηρητής της αρχαιολογικής ομάδας Αλέξανδρος Ζόκος: «Από τις πρώτες μέρες της εύρεσης των αρχαιολογικών υπολειμμάτων έπρεπε να συνεργαστούν όλες οι ειδικότητες, αρχαιολόγοι, συντηρητές, γραφίστες, όλοι δουλεύαμε ταυτόχρονα για να βγει νόημα από όλα αυτά τα ευρήματα. Είχαμε μπροστά μας ένα υλικό συμπιεσμένο, κολλημένα μεταξύ τους υλικά οργανικής και ανόργανης φύσης, μέσα σε μάζα από χώμα. Ήταν πολύ δύσκολη η αφαίρεσή τους γιατί το πέρασμα του χρόνου είχε λειτουργήσει πάνω στα υλικά. Όλα τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά και είχαν βάση τον χρυσό, τον άργυρο, τον χαλκό και τον ελεφαντόδοντο. Βρέθηκαν υπολείμματα ξύλου από το φέρετρο του νεκρού, ίχνη από ύφασμα και ανθρώπινα οστά. Τα εργαστήρια συντήρησης αναλαμβάνουν τώρα την υπόλοιπη δουλειά»....Οι αρχαιολόγοι έσκαψαν τυχαία στο σημείο του τάφου!... Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κύριος Davis, ο τάφος ήταν μία μεγάλη έκπληξη, καθώς είχαν προγραμματίσει ανασκαφή που τελικά δεν ήταν εφικτή, στο διπλανό κτήμα. «Ο τάφος του δεν είχε τύμβο και χώμα επάνω, ήταν μέσα σε έναν ελαιώνα. Δεν είχε ίχνη στην επιφάνεια, μόνο λίγες πέτρες που σχημάτιζαν μία γωνία και θεωρούσαμε πρώτα ότι είχαμε βρει τη γωνία μιας μυκηναϊκής οικίας» εξηγεί. «Δεν το περιμέναμε καθόλου», τονίζει. «Είχαμε προγραμματίσει ανασκαφή μάλιστα στο διπλανό κτήμα αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορέσαμε να το αγοράσουμε. Γι αυτό αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή να σκάψουμε σε ένα κτήμα που ανήκει στο κράτος. Σκεφτόμασταν ότι εκεί θα βρούμε σπίτια από την μυκηναϊκή εποχή, σύμφωνα με το Ανάκτορο του Νέστορος. Δεν ξέρουμε αν έχει κι άλλους τάφους γύρω. Το επόμενο καλοκαίρι θα κάνουμε γεωφυσικές έρευνες για να δούμε αν μπορούμε να εντοπίσουμε κι άλλους τάφους».... mixanitouxronou.gr - 
Video  :

*** Παράταση έως τέλος του χρόνου για το Ριζόμυλος - Κορώνη         
      
Μέχρι τέλος του χρόνου παρατείνεται η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου «Βελτίωση – συντήρηση 9ης Ε.Ο. (τμήμα Ριζόμυλος - Κορώνη», προκειμένου η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων να οριστικοποιήσει τη βέλτιστη τεχνικά λύση για τον τύπο του ισόπεδου κόμβου στο δρόμο Χαρακοποιό – Κορώνη – Βασιλίτσι.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και εκτελείται από την κοινοπραξία «Ηλιόπουλος Ιωάννης – Αδαμόπουλος Παντελής».
Η σύμβαση για την κατασκευή του έργου έχει υπογραφεί στις 18 Οκτωβρίου του 2013.
Η ανάδοχη εταιρία ζήτησε παράταση έως τέλος Νοεμβρίου, όμως η αρμόδια υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου και εγκρίθηκε, να δοθεί παράταση έως 31 Δεκεμβρίου, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη για τον ισόπεδο κόμβο Κορώνης.
Επίσης, η παράταση κρίθηκε αναγκαία, καθώς ακόμα δεν έχει γίνει η αποπληρωμή της 7ης πιστοποίησης του έργου, με αποτέλεσμα από τις 29 Σεπτεμβρίου η ανάδοχη εταιρία να έχει προχωρήσει σε ειδική έγγραφη δήλωση διακοπής εργασιών. 

***  Ξυλοκόπησαν άγρια δίχρονο αγοράκι!          
      
Δίχρονο αγοράκι ξυλοκοπήθηκε άγρια στην Κορινθία και μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο των Παίδων στην Αθήνα. Για τον ξυλοδαρμό συνελήφθησαν ο 23χρονος σύντροφος της μητέρας του παιδιού  για βαριές σωματικές βλάβες καθώς και η 22χρονη μητέρα για έκθεση ανηλίκου.   Το περιστατικό έγινε σε καταυλισμό σε αλσύλιο και την αστυνομία ειδοποίησαν περίοικοι. Το παιδάκι είχε τραύματα από γροθιές και κλωτσιές.   Αρχικά η μητέρα του αγοριού έπεσε σε αντιφάσεις και ισχυρίσθηκε ψευδώς ότι το παιδί το ξυλοκόπησε ο βιολογικός του πατέρας. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου. Αργότερα κατά τη διάρκεια της εξέτασης η μητέρα είπε ότι το παιδί ξυλοκοπήθηκε από τον 23χρονο φίλο της , όταν αυτή αρνήθηκε να το βγάλει στο δρόμο για επαιτεία. Πηγή: www.lifo.gr 

*** Ζούμε τη συλλογική μας ήττα…

Βραδιάζει νωρίς πια και το σκοτάδι επιτείνει την ένταση των εικόνων. Είμαι έξω από μία τράπεζα. Η ουρά είναι μεγάλη και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Δε ρώτησα, αφού δεν είχα όρεξη για κουβέντες. Το σκοτάδι, όμως, δεν μπορεί να κρύψει την απελπισία στα μάτια αυτών που βρίσκονται στην ουρά. Αν κάτι κατάφερε η κρίση είναι τα προβλήματα πλέον να είναι συλλογικά. Οι πρώτες δόσεις στην Εφορία έχουν ήδη δοθεί, ο ΕΝΦΙΑ έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και κάτι ακούγεται για αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας! Απέναντι, ένας άστεγος ψάχνει στα σκουπίδια. Το σκοτάδι δεν μπορεί να κρύψει τα βλέμματα που τον ακολουθούν στην πορεία του προς τη λήθη. Είναι βλέμματα που από το 2010 έχουν εθιστεί στη φρίκη της απόλυτης φτώχειας. Ο άνθρωπος συνηθίζει την ομορφιά και εθίζεται στην ασχήμια. Και είναι πλέον πάρα πολλά τα χρόνια που ζούμε αυτό τον παρατεταμένο Χειμώνα της Οργής και της Απάθειας. Ζούμε πλέον πέρα από τις γραμμές της όποιας δημοσιονομικής λογικής οικοδομεί το εξαίσιο αυτό οικοδόμημα της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας. Έξι χρόνια μέσα στην ύφεση, με διαρκείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και διαρκείς αυξήσεις σε φόρους, προϊόντα και υπηρεσίες. Ζούμε πλέον τη δική μας συνολική ήττα. Α.Π. - 
***  Κυβίστηση με τους απινιδωτές

Όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, κατέθεσε πριν από κάποιες εβδομάδες την πρόταση για τοποθέτηση απινιδωτών σε κεντρικά σημεία της πόλης, ο δήμαρχος Π. Νίκας βρήκε διάφορες προφάσεις για να ακυρώσει την πρόταση. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου… γύρισε το βιολί. Όπως ανακοίνωσε, υπάρχει αίτημα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας για αγορά και τοποθέτηση απινιδωτή στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Ο δε Δήμος θα προβεί στην αγορά της συσκευής και η διαχείρισή της θα γίνεται από πιστοποιημένα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Για το σκοπό αυτό το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο θα είναι πάντοτε ανοικτό σε εκδηλώσεις. Ας βρει το πολιτικό θάρρος ο κ. Νίκας να αυξήσει τον αριθμό τους. Είναι αναγκαίοι… Α.Π. - 

***  «Ο φόβος» του Στέφαν Τσβάιχ, κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας 

 
ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΠΕΓΚΑ Μια παράσταση για τις απαγορευμένες επιθυμίες “Μικρή ή μεγάλη, η τιμωρία είναι πάντα καλύτερη από το αβέβαιο, το ατελείωτο μαρτύριο του φόβου.” Σ.Τσβάιχ Επιμέλεια: Χάρης Χαραλαμπόπουλος Σε Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, θα «ταξιδέψει» η φετινή κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, με τη διασκευή της νουβέλας του Αυστριακού συγγραφέα Στέφαν Τσβάιχ «Ο φόβος» από την πολυπράγμονα Έλενα Πέγκα, η οποία σκηνοθετεί και την παραγωγή. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του συγκεκριμένου έργου, που το ΔΗΠΕΘΕΚ αποφάσισε να αναθέσει στη συγγραφέα και σκηνοθέτιδα, η οποία «μετρά» μια σημαντική πορεία στο χώρο του πρωτοποριακού θεάτρου. «Ο φόβος», ένα κλασικό κείμενο γραμμένο την ίδια εποχή των σπουδαίων ψυχαναλυτικών κειμένων του Φρόυντ ανοίγει την πόρτα στον θεατή σε μια κατάσταση αμείωτης δραματικής έντασης όπου ο φόβος αλλάζει μορφές, αλλά παραμένει μπροστά του σε όλο το φάσμα των συναισθημάτων που τον συνοδεύουν. Ο έρωτας, ο γάμος, η πίστη, η ζήλεια, η ίντριγκα, η απόρριψη, η αγωνία στροβιλίζονται στη σκηνή ανάμεσα στο γοητευτικό κουαρτέτο των εξαιρετικά χτισμένων χαρακτήρων του Τσβάιχ. Η παράσταση, που είναι συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ και του Γ. Λυκιαρδόπουλου, θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα, όπου θα παραμείνει έως τις 27 Δεκεμβρίου. Θα μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη (θέατρο «Αυλαία»), όπου θα παραμείνει από τις 7 έως τις 17 Ιανουαρίου και στις 21 Ιανουαρίου, θα καταλήξει στην Αθήνα (θέατρο Βασιλάκου). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα, διεκδικώντας δυναμικά την υποψηφιότητά της για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2020-2021, έχει ξεκινήσει σειρά σημαντικών δράσεων στο χώρο του πολιτισμού, στο πλαίσιο των οποίων είναι και η φετινή λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης. Ο «Φόβος» είναι μία εκ των δυο παραγωγών που θα παρουσιάσει φέτος το ΔΗΠΕΘΕ. Η δεύτερη είναι «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου. Ταυτότητα της παράστασης Η μετάφραση και διασκευή ανήκουν στην Έλενα Πέγκα, η οποία συνεργάστηκε στη μετάφραση με την Μαριλένα Καβάζη και στη διασκευή με την Ορσία Σοφρά. Η σκηνοθεσία ανήκει επίσης στην Έλενα Πέγκα. Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι του Αντ. Δαγκλίδη, η μουσική του Ορέστη Τάνη, οι φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου και η επιμέλεια κίνησης της Ίριδας Νικολάου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, οι φωτογραφίες ανήκουν στον Τάσο Βρεττό και το μακιγιάζ στον Αχιλλέα Χαρίτο. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ταλαντούχοι νέας γενιάς ηθοποιοί Διαμ. Καραναστάσης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Κατερίνα Μαούτσου και Παν. Σούλης. Σύνοψη  Η Ιρένε, μια νέα γυναίκα, παντρεμένη, έχει ένα νεαρό πιανίστα για εραστή. Κάθε φορά που φεύγει από το σπίτι του εραστή της, λέει μέσα της πως είναι η τελευταία φορά. Δε θέλει να διακινδυνεύσει την οικογενειακή ζωή της, το ασφαλές σπίτι της, τα δυο της παιδιά, ούτε να χάσει το σύζυγό της, που της είναι αφοσιωμένος. Την τελευταία φορά που βγαίνει από το σπίτι του εραστή της, στην εξώπορτα, έρχεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο, η ζωή της αλλάζει και οδηγείται σε μια σκοτεινή διαδρομή με αναπάντεχο τέλος. Ο Στέφαν Τσβάιχ με χειρουργική ακρίβεια περιγράφει και μας αναλύει το φόβο ως ατομικό βίωμα, αλλά και τις κοινωνικές συνιστώσες του. Η Έλενα Πέγκα για το έργο Στο έργο «Φόβος» του Τσβάιχ με ενδιαφέρουν τα κλασικά ερωτήματα που θέτει. Γιατί η ηρωίδα φοβάται την τιμωρία; Ποιές κοινωνίες εκθρέφουν τον φόβο; Πρόκειται για τον φόβο του σώματος; Το έργο γράφτηκε στην Βιέννη του 1913 σε μια κοινωνία που καλλιεργούσε την άρνηση των ενστίκτων. Σήμερα εκατό χρόνια μετά είμαστε λιγότερο συντηρητικοί; Τι ρόλο παίζει η κοινωνία στην επιλογή μας να είμαστε ή να μην είμαστε με έναν άνθρωπο και πώς; Τί κάνουμε με τις απαγορευμένες ερωτικές μας επιθυμίες; Πόσο διακινδυνεύουμε να διαταράξουμε την κανονικότητα της ζωής; Πώς ορίζουμε την απαγόρευση; Τί φοβόμαστε; Ο συγγραφέας Ο Στέφαν Τσβάιχ γεννήθηκε στη Βιέννη στις 28 Νοεμβρίου 1881. Γιος του Μόριτς Τσβάιχ, Εβραίου βιομηχάνου, σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου το 1904 απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα. Στη ζωή του ασχολήθηκε με πολλά λογοτεχνικά είδη, αλλά οι νουβέλες τον κατέστησαν παγκοσμίως γνωστό. Παρουσιάζονται σα μια σειρά πίνακες που αναπαριστούν την εκλέπτυνση και την ευαισθησία του κλειστού κόσμου που ήταν η βιενέζικη κοινωνία των αρχών του 20ου αιώνα και δείχνουν το ενδιαφέρον του συγγραφέα για μια ψυχολογία του βάθους. Υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλής, ο πιο πολυμεταφρασμένος συγγραφέας στον κόσμο. Ως το 1935 ζει στην Αυστρία αν και πραγματοποίησε πολυάριθμα ταξίδια στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας. Παρόλα αυτά, παρέμεινε ειρηνιστής σε όλη του τη ζωή, τασσόμενος υπέρ της ενοποίησης της Ευρώπης. Μεταφράζει Βερλαίν, Μπωντλαίρ και Βεράρεν, δημοσιεύει ποίηση ("Ασημένιες χορδές", "Τα πρώτα στεφάνια"), νουβέλες ("Φόβος", "Αμόκ", "Σύγχυση των αισθήσεων" κ.ά.), θεατρικά ("Βολπόνε"), δοκίμια, καθώς και τα περισσότερα έργα μια μεγάλης σειράς βιογραφικών μελετών και λογοτεχνικών πορτρέτων για μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος ("Τρεις δάσκαλοι: Μπαλζάκ-Ντίκενς-Ντοστογιέφσκι", "Ρομαίν Ρολάν", "Μαρία Αντουανέτα", "Μαρία Στιούαρτ", "Θρίαμβος και τραγωδία του Εράσμου του Ρότερνταμ" κ.ά.). Το 1933, με την ανάληψη της εξουσίας από τους εθνικοσοσιαλιστές στη γειτονική Γερμανία, τα βιβλία του Τσβάιχ γίνονται στόχος της ναζιστικής προπαγάνδας. Το 1934, μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, κατέφυγε στην Αυστρία κι έπειτα στην Αγγλία. Το 1941 πήγε στη Βραζιλία, όπου στις 23 Φεβρουαρίου 1942 ο ίδιος και η δεύτερη σύζυγός του, Lotte, αυτοκτόνησαν απελπισμένοι για το μέλλον της Ευρώπης και του πολιτισμού της στην Πετρόπολη, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η σκηνοθέτιδα Η Έλενα Πέγκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε θέατρο και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Wesleyan στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ και σενάριο – συγγραφή θεατρικών έργων στο University of Southern California του Λος Άντζελες. Στις ΗΠΑ έζησε 10 χρόνια, όπου ξεκίνησε την καριέρα της ανεβάζοντας έργα σε πρωτοποριακά θέατρα της Νέας Υόρκης. Στην Ελλάδα επέστρεψε τη δεκαετία του ’90, και συνέχισε να γράφει θέατρο, πεζογραφία και σενάρια, αλλά και να σκηνοθετεί. Ξεχώρισε γρήγορα για τις νεωτεριστικές, ανατρεπτικές και προκλητικές δουλειές της. Γράφει και σκηνοθετεί έργα με σύγχρονο λόγο και προβληματισμό και έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, τούς Δελφούς, το Αμόρε, το Θέατρο Του Νέου Κόσμου, τα Δημήτρια και πρόσφατα με το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Έργα της έχουν μεταφραστεί (και κάποια έχουν επίσης εκδοθεί) στα Ολλανδικά, Σουηδικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά, και έχουν παρουσιαστεί στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη, στη Λισαβόνα, στην Ολλανδία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Γαλλία, στο Λονδίνο. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλά Φεστιβάλ στο εξωτερικό. Ήταν υπότροφος στην Μπιενάλε της Βόννης το 1998, στο Theater Treffen στο Βερολίνο το 2001 και στο IMEC στην Καέν της Γαλλίας το 2014. Έχει συνεργαστεί για δύο χρονιές με το Kitchen Center for Performing Arts της Νέας Υόρκης και τη βραβευμένη χορογράφο Rose Anne Spradlin το 1996 και το 1997. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Menagerie Theatre του Cambridge της Αγγλίας το 2005 και το 2011. Έγραψε το σενάριο για τη βραβευμένη ταινία του Λάκη Παπαστάθη «Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον» (Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο το 2001). Έχει διδάξει γραφή θεατρικού έργου στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στο Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, στο Ίδρυμα Κακογιάννη και αλλού. Τα θεατρικά της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Νεφέλη και από τις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα πεζά της. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για τα διηγήματα της με τίτλο «Σφικτές Ζώνες και Άλλα Δέρματα» (Εκδόσεις Άγρα). To Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε καλλιτεχνική διευθύντρια της Καλαμάτας Υποψήφια Πόλη για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα. - 

*** Δυο νέα ναυάγια το βράδυ στο Αιγαίο, έχουν ανασυρθεί 18 σοροί μέχρι τώρα

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών προσφύγων σε δύο νέα ναυάγια που σημειώθηκαν στα νερά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης το φυλάκιο Καλολίμνου ενημέρωσε το Λιμενικό για ανατροπή ξύλινης λέμβου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολίμνου και Καλύμνου. Η πρώτη εκτίμηση ήταν για περίπου 100 πρόσφυγες στη θάλασσα. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, πλωτό της Frontex, ελικόπτερο Σούπερ - Πούμα και τρία αλιευτικά. Ως αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 138 πρόσφυγες, ενώ έχουν ανασυρθεί 18 σοροί. Οι έρευνες συνεχίζονται για αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί. Στη περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ. Επίσης τα ξημερώματα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε έξι πρόσφυγες και τρεις νεκρούς, ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις. tovima.gr - 

***  Ρίχνουν βάρος στην Πελοπόννησο τις τελευταίες ημέρες οι επίδοξοι αρχηγοί της Ν.Δ.         
       
Στα αστικά κέντρα, με το μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων, αλλά και στα παραδοσιακά «γαλάζια κάστρα», όπου αναμένεται να υπάρξει αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές, ρίχνουν τώρα το βάρος της προεκλογικής καμπάνιας τους οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, στοχεύοντας στην αύξηση της δυναμικής τους.
Μεγάλο βάρος θα πέσει και στις Περιφέρειες της Κρήτης, λόγω καταγωγής Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, αλλά και της Πελοποννήσου, όπου οι υποψήφιοι ετοιμάζονται να περιοδεύσουν τις επόμενες ημέρες, καθώς εκεί υπάρχουν τέσσερα παραδοσιακά «κάστρα» της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία σε κάθε εκλογική διαδικασία φέρνουν στο κόμμα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην επικράτεια.
Η βάση από την οποία ξεκινούν και οι τέσσερις υποψήφιοι είναι η διεκδίκηση των 1.526.205 ψηφοφόρων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Σημειωτέον ότι στη Μεσσηνία ο αριθμός των γαλάζιων ψηφοφόρων έφτασε στους 33.200.
Οι τέσσερις υποψήφιοι, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την επιρροή τους στις συγκεκριμένες μεγάλες περιφέρειες, επιστράτευσαν σειρά τοπικών στελεχών της Ν.Δ., προσπαθώντας πολλές φορές να μπουν και στα χωράφια των ανθυποψηφίων τους.
«Οργώνουν» την Πελοπόννησο
Τις επόμενες ημέρες όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ. προγραμματίζουν να επισκεφθούν την Πελοπόννησο, καθώς από τους πέντε νομούς οι τέσσερις (Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα και Αρκαδία) αποτελούν παραδοσιακά «κάστρα» της «γαλάζιας» παράταξης και η συμμετοχή των Νεοδημοκρατών στην εσωκομματική διαδικασία αναμένεται αυξημένη.
Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στηρίζουν ο Γιάννης Κουλιζάκος, υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας, ο οποίος διατηρεί ισχυρά ερείσματα και στον Πειραιά, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος (Αρκαδία), ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Αποστολάκος, ο Αδ. Γάκης, και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Λακωνίας, Ευδοξία Παπαγεωργίου.
Στις πελοποννησιακές υπογραφές του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεχωρίζει αυτή του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Τον Άδωνι Γεωργιάδη στηρίζουν στην Πελοπόννησο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας, Γιώργος Μούκιος, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Π. Κατσίβελας, και ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς.
Η έκπληξη, πάντως, ήρθε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος, αν και Μακεδών, παρουσίασε τρεις πολύ δυνατές υπογραφές από την Πελοπόννησο.
Η πρώτη ήταν του δημάρχου Άργους, Δημήτρη Καμπόσου, ο οποίος έχει τεράστια επιρροή στο δεξιό ακροατήριο της Πελοποννήσου, η δεύτερη του προέδρου της ΝΟΔΕ Λακωνίας Κυριάκου Διαμαντάκου και η τρίτη του Μίλτου Χρυσομάλλη από τη Μεσσηνία.
  Του Γ. Λυκουρέντζου – εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

***  50χρονος εξαπατούσε ανυποψίαστους αγοραστές αυτοκινήτων           
 
 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις άπατης με υπολογιστή και σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο διενέργειας Προκαταρκτικής Εξέτασης, ύστερα από Παραγγελίες των Εισαγγελιών Πρωτοδικών Θηβών και Αθηνών αντίστοιχα, σε βάρος 50χρονου ημεδαπού για απάτη με Η/Υ κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, τον περασμένο Αύγουστο, στο Τμήμα Ασφαλείας Θήβας, υπεβλήθη έγκληση από ιδιώτη, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απάτης από άγνωστους δράστες, με τη μέθοδο της ανάρτησης αγγελίας πώλησης οχήματος στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστοι ανάρτησαν σε ελληνική ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης αγροτικού μηχανήματος, έναντι του χρηματικού ποσού των (17.200) ευρώ.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο παθών επικοινώνησε με τον φερόμενο ως πωλητή, ο οποίος του γνωστοποίησε πως το όχημα βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και του υπέδειξε να επικοινωνήσει με μεταφορική εταιρία, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα αναλάμβανε και την μεταφορά του οχήματος στην Ελλάδα, μετά την προκαταβολή χρηματικού ποσού.
Ο ιδιώτης επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εκπροσώπους της παραπάνω υποτιθέμενης εταιρίας και πείσθηκε να καταβάλλει ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των (3.617) ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό τράπεζας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοπό την αποστολή του αγροτικού μηχανήματος, πλην όμως, ποτέ δεν παρέλαβε το εν λόγω μηχάνημα.
Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2014 από έτερο ιδιώτη υπεβλήθη έγκληση στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία είχε πέσει θύμα απάτης από άγνωστους δράστες, με την ίδια μέθοδο και όμοιο τρόπο δράσης.
Στη περίπτωση αυτή, ο ιδιώτης είχε εντοπίσει σε ελληνική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, αγγελία πώλησης πολυτελούς Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με έδρα το Εδιμβούργο Σκωτίας, έναντι σαράντα έξι χιλιάδων διακοσίων (46.200) ευρώ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον φερόμενο ως πωλητή, του υπεδείχθη να επικοινωνήσει με την ίδια μεταφορική εταιρία και ακολούθως, με την προαναφερόμενη μέθοδο, πείσθηκε να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα (3.450) ευρώ ως προκαταβολή, σε λογαριασμό τράπεζας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ουδέποτε παρέλαβε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατόπιν σχετικών παραγγελιών των Εισαγγελιών Πρωτοδικών Θήβας και Αθηνών αντίστοιχα, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων - στοιχείων των εν λόγω υποθέσεων. Στη συνέχεια και μετά από αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψε η εμπλοκή του 50χρονου ημεδαπού και στις δύο υποθέσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω, πραγματοποιήθηκε προχθές (27-10-2015) έρευνα στην οικία του 50χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ για τον σε βάρος του 50χρονου έχουν σχηματισθεί και κατά το παρελθόν από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συναφείς δικογραφίες, για παρόμοια αδικήματα.

***  Ο Αντιφασισμός είναι ειρηνικός
Όταν προχθές ένας εθνικιστής, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, μου έστειλε μήνυμα ότι σήμερα το βράδυ θα γίνει πορεία για τους δύο Χρυσαυγίτες που έχασαν τη ζωή τους σαν σήμερα το 2013 στο Νέο Ηράκλειο, από πυρά, μέχρι στιγμής, αγνώστων, του απάντησα ότι επειδή και η Αντιφασιστική Κίνηση έχει προγραμματισμένη πορεία, καλό θα είναι να προσέχουν, γιατί μπορεί να γίνουν επεισόδια. Σύμφωνα με την αφίσα τους, πρόκειται για «αυτόνομη εθνικιστική συγκέντρωση» και «πορεία μνήμης» για τους Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη. Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, το ίδιο βράδυ μέλη της Αντιφασιστικής και Εθνικιστές-Χρυσαυγίτες ήλθαν σε αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια εκατέρωθεν αφισοκόλλησης για τις σημερινές πορείες. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ουδείς συνετίστηκε από τη δολοφονία του Φύσσα, που είχε ως συνέπεια τη δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών. Την εποχή εκείνη, μάλιστα, βουλευτής Χρυσαυγίτης, με τον οποίο είχα συνομιλήσει για ρεπορτάζ της εφημερίδας, είχε προβλέψει πως «ο επόμενος νεκρός θα είναι δικός μας». Δυστυχώς, έπεσε μέσα εις διπλούν. Κι αυτό, γιατί, όταν χάνονται άνθρωποι και ειδικά νέοι-στο βωμό της όποιας ιδεολογίας (;)-πρέπει να είσαι χαλασμένο μυαλό, αν δεν τα βάζεις στην ίδια ζυγαριά. Η προσωπική μου θέση, λόγω του ότι έχω την τύχη να έχω δημόσιο βήμα, μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη, είναι γνωστή. Αντιφασίστας μέχρι κόκαλο. Έχω καταφερθεί και έχω στηλιτεύσει την ιδεολογία και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής κατ’ επανάληψη και με πολύ σκληρό ύφος. Με αφορμή, ωστόσο, το προχθεσινό επεισόδιο και εν όψει των σημερινών πορειών, αν οι αντιφασίστες θέλουν να δώσουν πραγματική σημασία στον όρο, πρέπει να αποποιηθούν των πρακτικών της Χρυσής Αυγής. Τη βία, μ’ άλλα λόγια, στην όποια της μορφή. Η ειδοποιός διαφορά του Αντιφασισμού είναι η ειρήνη σε σχέση με τη βία που υιοθετεί ο Φασισμός. Τελειώνοντας, μακάρι όλα σήμερα να κυλήσουν ειρηνικά στην Καλαμάτα, γιατί μια σπίθα μπορεί να δημιουργήσει πυρκαγιά. Υ.Γ. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, όπως, ιστορικά, όλων των εθνικιστικών κινημάτων, συμβαίνει σε ταραγμένες εποχές, όπως τούτη που διανύουμε τώρα. Μόνο η Δημοκρατία μπορεί να τα συνθλίψει, αλλά, δυστυχώς, στη χώρα μας είναι του... θανατά.του Δημήτρη Γιατράκου - 

***   Για να μην καίγονται οι ψυχές μας από νοσταλγία…         
    Στις μεγάλες πόλεις που χάθηκα από το 1982, περίπου, ως επαρχιώτης φοιτητής έβρισκα υπέροχο το καυσαέριο, το θόρυβο, το ανθρωπολόι και τα στριμωγμένα διαμερίσματα.
Είχα αφήσει πίσω μου το γενέθλιο τόπο, τα χαρίσματα και τις ανθρώπινες στιγμές του και ρίχτηκα με ενθουσιασμό στη σπουδή του καινούριου. Όμως, κάτι βράδια, όσο περνούσε ο καιρός, ξυπνούσαν μέσα μου μνήμες. Του καθενός ο τόπος, η αιώνια πατρίδα.
Μνήμες και αναπολήσεις, βιώματα και εμπειρίες, η πόλη της παιδικής ηλικίας, των εφηβικών φαντασιώσεων, των νεανικών αγωνιών, των ενήλικων απωλειών και απωθήσεων, με ακολουθούσε.
Ένας τόπος πραγματικός, με τομές και χάσματα που κατοικείται, όπως όλοι, από την αμφιβολία, την αβεβαιότητα και την αστάθεια. Διαβρωμένος όπως και οι ψυχές των ανθρώπων.
Ορισμένοι από τους φίλους μου πιάστηκαν στο δίχτυ των εμμονών, των φοβιών, των παθών και των παραισθήσεών τους. Ακολούθησαν τους ίδιους γνωστούς δρόμους, συμβουλεύτηκαν το χάρτη, αλλά χάθηκαν. Άνθρωποι χωρίς σκιά που αφέθηκαν να ξεθωριάσουν και να σβήσουν. Άνθρωποι χωρίς πυξίδα που παρέλυσαν μπροστά σε άυλα όρια και αόρατους λαβυρίνθους. Έρημοι και ξένοι μέχρι το τέλος.
Με το σημερινό σχόλιο καρφιτσώνω πινέζες στο χάρτη της πόλης μου και της ζωής μου. Ιχνηλατώ διαδρομές δίπλα στη θάλασσα, αλλά δεν είναι η νοσταλγία, η περιπλάνηση ή το ταξίδι που κινεί τα νήματα, αλλά μια εσωτερική ανάγκη. Κάνω μια βόλτα στους δρόμους. Εκεί που κρυφοδιαβαίνουν οι ψυχές που χάθηκαν για πάντα και ψιθυρίζουν προσευχές για το καλό μας. Που μόνο εμείς τις ψυχανεμιζόμαστε και κανείς άλλος. Που οι ψυχές που ζουν κλαίνε και γελούν και μαραίνονται και ανθίζουν. Και οι ψυχές που θα ’ρθουν, θα κλάψουν, θα γελάσουν και θα μαραθούν και θα ανθίσουν κι αυτές. Εδώ στον ίδιο τόπο, το γενέθλιο.
Τελικά, πρέπει να κρατάμε σφιχτά το νήμα της μνήμης και να μη «χανόμαστε». Να ακουμπούμε στα χώματα που κάποτε περπατήσαμε ξυπόλητοι και να παίρνουμε δύναμη. Να ανταμώνουμε με γνώριμα πρόσωπα που τα κοιτάς και έχεις πλήρη την αίσθηση των αλλαγών που πάνω τους σμιλεύει ο χρόνος.
Γιατί μόνον εδώ μπορείς να νιώσεις ως το μεδούλι το βαρύ φόρτο της ανεπανάληπτης συνέχειας του χρόνου. Μόνον εδώ μπορείς να ξέρεις από πρώτο χέρι πως ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε, αλλάζουν ονόματα και πάλι απ’ την αρχή. Εδώ που ο καθένας μας έχει πολλά να θυμηθεί, πολλά να πει, πολλά να τραγουδήσει και να κλάψει. Μόνον εδώ, πουθενά αλλού.
Γενέθλιος τόπος. Για να μην καίγονται οι ψυχές μας από νοσταλγία…
του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 
***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
Κερδισμένη η ΑΕΚ στην ισοπαλία με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο
***   ~* Βέροια - Ολυμπιακός  0-2 (0-0)  .-  ^ Σάββατο
(55΄ Ιντέγε, 74΄ Ντουρμάζ)
Βίντεο : Βέροια-Ολυμπιακός  0-2    αγων   31/10/2015 : https://youtu.be/sphRD3rGG00 .-

~ * Λεβαδειακό - Πανιώνιος    0-2  .- ^ Σάββατο
(46΄ Καραμάνος, 57΄ Μπουμάλ)
Video :Λεβαδειακός-Πανιώνιος  0-2    αγων   31/10/2015 : https://youtu.be/lrcqYtW3e-U .-

~* Πλατανιάς-Καλλονή  2-1  .- ^  Σάββατο
(17΄ Ανγκούλο, 84΄ Γιακουμάκης - 5΄ Μπαργκάν
Video :ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΚΑΛΟΝΗ 2-1  9  αγων  31/10/2015 : https://youtu.be/Ms5OWEN8qUI .-

  ~* ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός   2-0 .-
Τα  γκόλ : (67΄ Μιχαήλ, 90+2΄ Ίλιτς)
Video : Γιάννενα-Πανθρακικός 2-1    αγων   01/11/2015 : https://youtu.be/S2E4wWBzxVc .-

  ~*  Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-1 .-^
(49' Μπερτόλιο, 82' Σανκαρέ - 23' Πέλκας)
Βίντεο : Αστέρας Τρ-ΠΑΟΚ  2-1     αγων   01/11/2015 : https://youtu.be/acCmSvEJKrA. .-


~* Ξάνθη-Παναιτωλικός   3-1 .- ^Τα  γκόλ : (16΄ Ντιμιτρόφ, 71΄ Παπαστεριανός, 90+2΄πεν. Ερέα - 9΄ Μαρκόβσκι)       
Βίντεο :ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3-1 3ο γκολ 9η  αγων  01/11/2015 : https://youtu.be/FGB25QTxf8A .-
Ξάνθη-Παναιτωλικός  3-1 9η  αγων   01/11/2015 : https://youtu.be/4py0uCiur_g  .-

~* Παναθηναϊκός-ΑΕΚ  0-0 .- ^
Βίντεο :Παναθηναϊκός- ΑΕΚ  0-0 9η  αγων   01/11/2015:                                                              https://youtu.be/EzBP1XT9klg .-                                  
ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0    αγων   01/11/2015 : https://youtu.be/-T5gJf5nQ .-


Livescore: Ηρακλής-Ατρόμητος (2-0)
~** ΗΡΑΚΛΗΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ        2-0  .- ^
Τα  γκόλ  : 19΄ και 66΄ Ρομάνο .- (19', 66' Ρομάνο)
Video  :
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0    αγων  02/11/2015 : https://youtu.be/8bKn_iwfOik .-  ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0    αγων  02/11/2015  2ο  γκολ : https://youtu.be/ZCmvdWNc4jA .-
***  Στις αναμετρήσεις για την 6η αγωνιστική της Football League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Νίκη της Αναγέννησης Καρδίτσας επί των Τρικάλων
Παναιγιάλειος-Απόλλων Σμύρνης 0-0
Εργοτέλης-Πανελευσινιακός 3-1
Κέρκυρα-Πανσερραϊκός 1-0
Λαμία-Κισσαμικός 0-0
Παναχαϊκή-Ζάκυνθος 0-0
Αχαρναϊκός-Αγροτικός Αστέρας 2-0
Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου 1-0
Καλλιθέα-Χανιά 2-0
Αναγέννηση Καρδίτσας-Τρίκαλα 2-1

 
 *** Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ , Κυριακή 01/11/2015  :
5η αγ. 1/11/2015, 15:00-18η αγ. 21/2/2016, 15:00
 Ηρακλής Ψαχνών-Χαλκίδα 1-0 .-^
 Παναργειακός-Λουτράκι 3-0 .- ^
 Σπάρτη-Λεβάντε  3-0 .- ^
 Ερμιονίδα-Καλαμάτα  2-1 .- ^
 Παμβουπρασιακός-Παναρκαδικός  2-1 .- ^
 Αιολικός-Δόξα Ν. Μανωλάδας  2-0 .- ^
 Βύζας Μεγάρων-Κανάρης Νενήτων 1-0  Σάββατο
~* Επόμενη αγωνιστική (6η)
Δόξα Ν. Μανωλάδας – Κανάρης
Λεβάντε – ΠΑΟ Βάρδας
Παναργειακός – Ηρακλής Ψαχνών
Χαλκίδα – Σπάρτη
Λουτράκι – Ερμιονίδα
Καλαμάτα – Αιολικός
Παναρκαδικός – Βύζας Μεγάρων.
 
*** Πρωταθλήματα  ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ/Δ  31/10  και 01, 02/11/2015  :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ  Σ/Κ 31/10 και  01/11/2015  :
8η αγωνιστική 
 Σάββατο 31/10/2015 :
ΑΟ Φαραί – Σπερχογεία 2-1  .- ^
Θουρία – Κυπαρισσία  1-1  .- ^  
Μεσσηνιακός – Πύλος  1-2  .- ^  
Πάμισος Μ. – Δώριο  5-0 .- ^ 
Κυριακή  01/11/2015  :
Διαβολίτσι – Ανδρούσα  1-1 .- ^
Ολυμπιακός Κ. – Τ. Άγρας  1-0 .- ^
Εθνικός Μ. – Αρφαρά  3-1 .- ^
Μιλτιάδης – Απόλλων Κ.  3-0 .- ^

***  Α1 Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας σ/κ 31/10  και 01/11/2015  :
6η αγωνιστική
Σάββατο 31/10/2015 :
Χανδριναϊκός – Χώρα  2-3  .- ^
Ομόνοια – Αναγέννηση Π.  1-2  .- ^
Κυριακή 01/12/2015 :
  ΑΕ Αβίας – Νέος Άρις  2-0 .- ^
Κορώνη – Πεταλίδι  3-0 .- ^
Ηρακλής Κ. – Αίαντας Κ 0-0 .- ^
Ασπρόχωμα – Μεθώνη   1-1 .- ^
Κεραυνός Κ. -Εράνη Φ 0-1 .- ^

*** Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας 4η  αγωνιστική Σ/Κ  :
4η αγωνιστική  1ος  όμιλος
 Σάββατο 31/18/2015 :
Θύελλα Μερ. – ΑΟ Φυτειάς  0-0  .- ^
Ηρακλής Κυπ. – Κοπανάκι  2-1  .- ^ 
ΑΕ Γαργαλιάνων – Πανιώνιος  1-1  .- ^ 
Κυριακή 01/12/2015 :
ΑΟ Πατίστα – Πλατύ  2-2 .- ^
Άμφεια – Καλό Νερό  1-5 .- ^
Αστέρας Μ. – ΑΕ Αιθαίας  7-0 .- ^
4η αγωνιστική 2ος  όμιλος 
Σάββατο 31/10/2015 :
Δόξα Κ. – Ανάληψη  1-2  .- ^ 
Θύελλα Χαρ. – Παναθηναϊκός Κ.  3-0 .- ^ 
Κυριακή 01/12/2015 :
ΑΕΚ Κ. – Βλαχόπουλο
Ατρόμητος Κ. – ΑΕ Μάνης  0-4 .- ^
Ακαδ. Παμίσου – Πράσινα Π.  0-1 .- ^
ΑΟ Στενωσιάς – Καλλιθέα  0-1 .- ^

***  Γ΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας  2η  αγωνιστική :
  Δευτέρα 26/10/2015 :
Λέϊκα -Ικαρος  1-1 .- 
Βέργα -Θύελλα Παραλίας 3-1  .- 
2η αγωνιστική  1ος  όμιλος
Πανευαϊκός – Ερμής Κ.  4 - 3 .- ^  Σάββατο 31/10
ΑΟ Βέργας – ΑΟ Λεΐκων 0-2 .- ^
Ίκαρος Κ. – Αστ. Βαλύρας  --
Θύελλα Π. – ΠΑΟΚ  0-5 .- ^
2η αγωνιστική 2ος όμιλος
ΑΣ Φυτειάς – ΑΕ Λογγάς  -   {Δευτέρα  02/11/2015 }
Νέστωρ Πύλου – ΑΟ Χατζή  0-4 .- ^
Άρις Κ. – Θησέας Κ 1-2 .- ^
Δαναός – ΑΟ Νέδουσα  4-0 .- ^

~*  Παιδικό ΕΠΣΜεσσηνίας :
Αναγέννηση Παραλίας -Πράσινα Πουλιά  0-2  .- ^
Α.Ο.Ασπρόχωμα -Α.Ε.Μάνης  4-2  ./- ^
Μεσσηνιακός Γ.Σ. -Δόξα Καλαμάτας  0-11  .- ^
Α.Ο.Σπερχογίας -ΑΣ Δαναός ς  4-4 .- ^
Θησέας Καλαμάτας -Εθνικός Μελιγαλά  2-2  .- ^
Τέλος Άγρας -Α.Ο. Κυπαρισσίας  3-0 .- ^
Εράνη Φιλιατρών - Α.Ο. Μιλτιάδης 7-1 .- ^
ΑΣ.Ο. Μεθώνης -Παπαφλέσσας Χώρας  1-5  .- ^

~***   Σε αναμετρήσεις για την 4η αγωνιστική στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Αρκαδικός-Ρέθυμνο 75-70 .- ^
Λαύριο-Άρης 68-76 .- ^
Τρίκαλα-Κηφισιά 73-76 .- ^
Κόροιβος Αμαλιάδας-ΑΕΚ 67-76  .- ^
Καβάλα-Απόλλων Πατρών 72-91 .- ^
Livescore: ΠΑΟ-Κολοσσός Ρόδου (47-34 20')
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου   107-66  (47-34) .-
Video : Παναθηναϊκός-Κολοσσός 107-66 01/11/2015 : https://youtu.be/2Qcak6umOZ0 .-

***  ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός   99-104  .- ^ κ.α.   87-87 .-
Διαιτητές: Παπαπέτρου, Πουρσανίδης Γ., Ψαριανός
Τα δεκάλεπτα: 15-22, 43-42, 67-67, 87-87, 99-104  .- ^
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 8 (1), Βασιλειάδης 13 (2), Μαργαρίτης 9, Μάρκοβιτς 17 (1), Χάτσερ 15 (3), Λιάπης, Κακαρούδης 18 (2), Τσόχλας 15 (3), Κώττας 4, Ντούβνιακ
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 12, Σπανούλης 20 (2) Στρόμπερι 12 (2), Πρίντεζης 9, Μάντζαρης 4, Χάντερ, Παπαπέτρου 16 (2), Μιλουνίνοφ, Αγραβάνης, Χάκετ 19 (1), Λοτζέσκι 12 .-

*** Γιώργος Λαζαρίδης: Θα τερματίσω στο Μαραθώνιο ακόμα και μπουσουλώντας         
     
Ηταν 19 ετών τον Ιανουάριο του 1990 και φοιτούσε στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Τ.Υ.Α.) όταν το αυτοκινητιστικό ατύχημα που του συνέβη τον καθήλωσε σε αναπηρικό καρότσι με μόνιμη παράλυση των κάτω άκρων. Εικοσιπέντε χρόνια μετά, ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι  ο 6os καλύτερος αθλητής ΑμεΑ για το 2013, ενώ το 2014 βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Εθνική ομάδα τένις, κορυφαία ομάδα ΑμεΑ για το 2014 στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ. Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο Μαραθώνιο. Θα αγωνιστεί στον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό. Με το αμαξίδιο και το συνοδό του φιλοδοξεί να καλύψει τα 42 χιλιόμετρα της απόστασης. Δεν τον ενδιαφέρει ο χρόνος που θα καλύψει την απόσταση. Αυτό που τον νοιάζει είναι να τερματίσει. «Ακόμα και μπουσουλώντας...», μας λέει σε μια συγκινητική συνέντευξη στο www.thetoc.gr
  Τα χρόνια που ακολούθησαν του ατυχήματος, με τη σημαντική βοήθεια και ουσιαστική στήριξη του οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος, ο Γιώργος Λαζαρίδης αγωνίστηκε για να μη μείνει κλεισμένος στο σπίτι, αλλά να παραμείνει ενεργά ενταγμένος στο κοινωνικό περιβάλλον της Καλαμάτας. Κορυφαία στιγμή για τον αθλητή ήταν η συμμετοχή του στην Παραολυμπιάδα του Πεκίνου (2008). Μέχρι σήμερα έχει καταγράψει αμέτρητες διακρίσεις σε εγχώρια και διεθνή τουρνουά στο αγώνισμα Τένις με Αμαξίδιο.
Πως ξεκίνησε η ενασχόληση με το τένις;
«Αφορμή στάθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 που έγιναν στην Ελλάδα και η προετοιμασία ενός αθλητή στο Τένις με Αμαξίδιο που είχε έρθει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καλαμάτα. Μέσω εκείνου γνώρισα ανθρώπους που με παρότρυναν να ασχοληθώ με τον αθλητισμό και το τένις. Πριν το ατύχημα έπαιζα μπάσκετ, αλλά είπα να αλλάξω. ΄Εχω δίπλα μου πολλούς ανθρώπους που με βοηθούν και με στηρίζουν: την οικογένειά μου, τους χορηγούς, υποστηρικτές, πολλοί φίλοι – και νιώθω ευλογημένος γι’ αυτό».
Και ο Μαραθώνιος πως προέκυψε;
«Με παρότρυνε ένας φίλος μου ο οποίος ασχολείται με τις μεγάλες αποστάσεις – ο Διονύσης – και επειδή αισθανόμουν την ανάγκη να δοκιμαστώ και κάπου αλλού (γιατί από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 πέρασα μια περιπέτεια υγείας), ένιωσα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία να το κάνω.  Στόχος μου είναι να τερματίσω. Δεν με νοιάζουν οι χρόνοι. Στόχος μου είναι να τερματίσω ακόμα και "μπουσουλώντας". Με το feeling που έχω νομίζω ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές κι απ’ αυτή τη μάχη».
Πως θα καλύψει τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου;
«Κάθε εμπόδιο σου δίνει μια ευκαιρία να κάνεις ένα άλμα και να πας ψηλότερα. Θα τρέξω μαζί με το συνοδό με το καθημερινό μου αμαξίδιο, δεν θα τρέξω με κάποιο τροχήλατο ή αγωνιστικό που μπορεί να αγωνιστούν τα ΑμεΑ αλλά με δικό μου. Το αποφάσισα διότι θεωρώ ότι αυτά είναι τα πόδια μου και ήθελα να τολμήσω να καλύψω τη διαδρομή με το καθημερινό μου αμαξίδιο. Σίγουρα η δυσκολία είναι μεγαλύτερη αλλά δεν με τρομάζει.  Στο τένις έχω αγωνιστικό αμαξίδιο, αλλά στο Μαραθώνιο δεν θα το χρησιμοποιήσω. Η πρόκληση αυτή αφορά εμένα, δεν εξετάζω πως τρέχει ο καθένας».
Τι προετοιμασία έχει γίνει;
«Ναι, είναι ο πρώτος μου Μαραθώνιος, παρ' ότι το άθλημά μου εδώ και 10 χρόνια είναι το Τένις με Αμαξίδιο. Εχω κάνει μια μίνι προετοιμασία – το 2015 είναι μια προολυμπιακή χρονιά και βρίσκομαι συνεχώς σε αγώνες στο εξωτερικό – οπότε δεν είχα να δώσω περισσότερα στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ωστόσο αισθάνομαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό μου, αισθάνομαι πολύ δυνατός και πιστεύω ότι μαζί με το συνοδό μου θα καταφέρουμε να τερματίσουμε. Μαζί έχουμε κάνει κάποιες μίνι διαδρομές στην Καλαμάτα (από εκεί κατάγομαι), έχουμε καλύψει αρκετά χιλιόμετρα, έχουμε φθάσει έως τα 21 χιλιόμετρα προετοιμασίας – σε περίπου 2 ώρες. Αν δεν είσαι σίγουρος και δεν θέλεις κάτι πολύ να το κάνεις δεν το πετυχαίνεις. Και η δική μου η προσπάθεια θα είναι να δοκιμάσω με όλες μου τις δυνάμεις να τερματίσω».
Κι αν δεν καταφέρει να τερματίσει;
«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να απογοητευόμαστε. Ισως μια αποτυχία να αποτελέσει πρόκληση να συμμετάσχω του χρόνου. Από μια αποτυχία μπορείς να βγεις πιο δυνατός. Κι αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω: Από τα δύσκολα πρέπει να βγαίνουμε όλοι μας πιο δυνατοί. Επειδή η ζωή μου είχε διάφορα εμπόδια, κάθε φορά βάζω καινούργιες προκλήσεις για να προχωράω περισσότερο. Μου αρέσει να βάζω στόχους. Ενα είναι το μήνυμα στην περίοδο της κρίσης: Πρέπει να βάζουμε στόχους και να μη βλέπουμε τα πράγματα απαισιόδοξα όσο απογοητευτικά και να είναι. Πρέπει να τα βλέπουμε θετικά. Η εύκολοι στόχοι είναι η καθημερινότητά μας. Οι δύσκολοι είναι η ζωή μας».
thetoc.gr

***   «Παρελθόν» και επίσημα ο Αναστασίου από τον ΠΑΟ
Μετά από 2,5 χρόνια
«Παρελθόν» και επίσημα ο Αναστασίου από τον ΠΑΟ
-   Ήταν γνωστό από το πρωί της Δευτέρας, πλέον είναι και επίσημο, αφού όπως γνωστοποίησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση της, ο Γιάννης Αναστασίου δεν είναι πλέον προπονητής του «τριφυλλιού» με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.
Ο 42χρονος τεχνικός φεύγει από την ομάδα έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας το 2013, ενώ στις δύο σεζόν με την ομάδα πήρε ισάριθμες φορές την πρώτη θέση στα πλέι οφ που έδιναν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.
Στα 111 ματς που συμπλήρωσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Έλληνας τεχνικός είχε απολογισμό 61 νίκες, 23 ισοπαλίες και 27 ήττες, με 187 γκολ στο ενεργητικό του και 95 παθητικό.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αναστασίου. Μετά από 2,5 χρόνια κοινής πορείας κλείνει ο κύκλος μιας γεμάτης διαδρομής. Σε αυτό το διάστημα πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2013, αλλά και μεγάλες νίκες με ξεχωριστή σημασία για την ομάδα και τον κόσμο.
Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος τοποθετήθηκε σχετικά με τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών: «Ο Γιάννης ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό το Μάιο του 2013. Μαζί δημιουργήσαμε ένα πλάνο που υπηρετήθηκε με συνέπεια και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ομάδας, που όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη παραδέχονταν. Φτάσαμε σε σημαντικές επιτυχίες και φυσικά του πιστώνονται σε σημαντικό βαθμό. Στη διάρκεια της συνεργασίας μας έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές. Όλοι όσοι είμαστε στον Παναθηναϊκό τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».
Ο Παναθηναϊκός εύχεται ό,τι καλύτερο στον Γιάννη Αναστασίου.
Ο Γιάννης Αναστασίου ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού στις 14 Μαΐου του 2013 και κατάφερε στην πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά στην ομάδα να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο στο γήπεδο στηριζόμενος κυρίως σε νεαρά παιδιά και τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα. Την επόμενη σεζόν (2014-15) οι πράσινοι τερμάτισαν και πάλι δεύτεροι πίσω από τον Ολυμπιακό.
Οι επιδόσεις της ομάδας δημιούργησαν προσδοκίες στον κόσμο, οι οποίες όμως όσο περνούσε ο καιρός άρχισαν να ξεθωριάζουν. Το πλάνο άλλωστε ήταν στην τρίτη χρονιά του Αναστασίου, ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Κάτι τέτοιο, όμως, φέτος μοιάζει αρκετά δύσκολο μετά και τις πρώτες εννέα αγωνιστικές, βλέποντας παράλληλα και τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού.
Έτσι ο Γιάννης Αναστασίου απομακρύνθηκε από τον πράσινο πάγκο και πλέον θα ψάξει αλλού τον επόμενο προπονητικό σταθμό της καριέρας του».
Newsroom ΔΟΛ

 ***  Οι διαιτητές στους αγώνες του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League
Σύντομες Αθλητικές Ειδήσεις
Εικόνα ΑθλητισμόςΟ Βορειοϊρλανδός, Αρνολντ Χάντερ, ορίσθηκε από την UEFA, να διευθύνει την αναμέτρηση Κράνονταρ-ΠΑΟΚ, που θα γίνει στην Ρωσία την ερχόμενη Πέμπτη (20:00), για την 4η αγωνιστική του Europa League. Βοηθοί του Χάντερ, θα είναι οι συμπατριώτες του, Ρίτσαρντ Στόρεϊ και Αντριου Νέλσον, ενώ 4ος διαιτητής ο -επίσης Βορειοϊρλανδός- Στέφεν Μπελ. Παράλληλα, την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον ΑΠΟΕΛ, που θα γίνει την ίδια ημέρα (22:05) για την ίδια διοργάνωση, θα διευθύνει ο Αυστριακός, Ολιβερ Ντράχτα, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ρόλαν Μπράντνερ και Στέφαν Κουερ, ενώ 4ος διαιτητής ορίσθηκε ο -επίσης Αυστριακός- Ρόλαντ Ρίντελ.
 
***ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΥΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015 :
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  28η  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-28-2015.html .-                              ~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-29-2015.html  .-                                                                                            ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  30  Οκτωβρίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-30-2015.html .-                                                                                                               ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  30  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/30-2015.html .- 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 .-  ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-  
 

 ** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,  

*** ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas = 
Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4437  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2635   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2628 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9693   βίντεο   .-


***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  :
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4594 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 560 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.424   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 /
 

ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΜΑΣ : Φωτογραφίες  2015  :


 Ταϋγετος

 Ταΰγετος 

  Ταΰγετος

  Ταΰγετος

  Ταϋγετος

 Ταϋγετος

Ταΰγετος

Ταΰγετος

Ταΰγετος

Ταΰγετος

Αλαγονία Θεοτόκος

 Γύθειο

 Γύθειο

 Θεοτόκο Αλαγονίας

Ταΰγετος διαδρομή Καλαμάτα -Σπάρτη

 Αλαγωνία πηγές Θεοτόκου

 Θεοτόκο πηγές Αλαγονία

Πηγές Θεοτόκου

 Σπήλαιο έναντι Λεμονιά Σπάρτης

 Γύθειο

 Γύθειο

***  

Δεν υπάρχουν σχόλια: