Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας Δευτέρα 04 Ιανουαρίου 2016

ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :
~
 dontia
 ~ Ουλίτιδα: Πρόληψη και θεραπεία από την Περιοδοντολόγο Ειρήνη Γεωργίου , Video  :  https://youtu.be/5FNHoNjuZ-c  .- oulitida

***  Η απίστευτη οδοντόκρεμα που θα αφήσει τους οδοντιάτρους χωρίς δουλειά...
odontokrem
~  Ο Ιάπωνας ερευνητής Kazue Yamagishi επινόησε μία νέα οδοντόκρεμα που το χρώμα της είναι μαύρο και μπορεί να καλύψει όλες τις τρύπες τις οποίες έχουμε στα δόντια μας και να ξανά βγει πάλι το σμάλτο.
Η σύνθεση αυτή είναι υγρή αλλά κάνει την ίδια δουλειά με το σμάλτο με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται στις κατάλληλες επιφάνειες.
Όταν η οδοντόκρεμα αγγίξει τα δόντα μας η επιφάνεια του δοντιού διαλύεται για περίπου τρία λεπτά και έτσι η οδοντόκρεμα κρυσταλώνει και τοποθετείται στο φυσικό σμάλτο.

***    Φραγμένες αρτηρίες: 4 σημάδια που σε προειδοποιούν 
Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορούν να προβλεφθούν με μικρές καθημερινές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας προϊδεάσουν ότι οι αρτηρίες μας ενδεχομένως να είναι φραγμένες.
Στυτική δυσλειτουργία
Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Η αδυναμία ή η δυσκολία στυτικής λειτουργίας ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο, ενδείξεις μίας επικείμενης καρδιακής προσβολής.
Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των στυτικών δυσλειτουργιών και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου. Χρόνος ικανός, για να εντοπίσει ο γιατρός σας το πρόβλημα και να εργαστείτε από κοινού για την πρόληψη των καρδιακών ζητημάτων.
Φαλάκρα
Σε μια νέα εμπεριστατωμένη μελέτη, που διεξήχθη σε σχεδόν 37.000 άνδρες, η έντονη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού προέβλεψε την παρουσία σιωπηλών ενδείξεων για φραγμένες αρτηρίες σε οποιαδήποτε ηλικία.
Σε μια ξεχωριστή μελέτη, που έγινε σε περισσότερα από 7.000 άτομα (συμπεριλαμβανομένων και 4.000 γυναικών), η μέτρια έως σοβαρή φαλάκρα διπλασίαζε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και στα δύο φύλα.
Πτυχή του αυτιού
Μια πτυχή στο λοβό του αυτιού (συγκεκριμένα, μία γωνιακή πτυχή στο αυτί που υπάρχει διαγώνια από το κανάλι μέχρι το κατώτερο άκρο του λοβού) έχει αναφερθεί σε ιατρικές εκθέσεις ως ένδειξη σιωπηλής στεφανιαία νόσου. Η πτυχή του αυτιού μπορεί να προκύψει από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών της καρδιάς.
Αν και μερικοί ειδικοί έχουν υποστηρίξει ότι μια πτυχή είναι μόνο μια γενική ένδειξη της γήρανσης του πληθυσμού, οι ερευνητές πρόσφατα χρησιμοποίησαν την πιο εξελιγμένη μέθοδο αξονικής τομογραφίας για τη μέτρηση της σιωπηλής στεφανιαία νόσου και διαπίστωσαν ότι σε μία προβλεπόμενη καρδιοπάθεια το αυτί τσαλακώνεται. Φυσικά συνυπολόγιζαν και άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, το κάπνισμα κ.λπ.
Πόνος στην κνήμη
Ο πόνος στην κνήμη μπορεί να σημαίνει ότι έχουν μπλοκάρει οι αρτηρίες των σκελών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση των καπνιστών, πριν ακόμα διαγνωστεί η στεφανιαία νόσος. Ένα τέτοιο σύμπτωμα απαιτεί αξιολόγηση χωρίς καθυστέρηση όμως, ώστε ο γιατρός σας να εξετάσει τους παλμούς στα πόδια σας, να εκτελέσει απλές μετρήσεις της πίεσης του αίματος (στα πόδια) και τη ροή του αίματος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της κακής κυκλοφορίας .
Είναι ζωτικής σημασίας οι καρδιακές παθήσεις να διαγιγνώσκονται όσο το δυνατόν νωρίτερα, διότι υπάρχουν πολλές διατροφικές και ιατρικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστροφή του προβλήματος.  www.enallaktikidrasi.com .-


*** Ποιά σημάδια δείχνουν πρόβλημα στα νεφρά;
nefra
~ Η οξεία νεφρική ανεπάρκεια συμβαίνει όταν τα νεφρά σας αδυνατούν ξαφνικά να φιλτράρουν τα απόβλητα από το αίμα σας.
Είναι μια επείγουσα πάθηση που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς σε διάστημα μερικών ωρών ή λίγων ημερών. Η οξεία νεφρική μπορεί να είναι θανατηφόρα και απαιτεί εντατική θεραπεία. Ωστόσο, μπορεί να είναι αναστρέψιμη, εφόσον γίνει εγκαίρως αντιληπτή.
Δείτε τα συμπτώματα που πρέπει να σας θορυβήσουν και να επικοινωνήσετε άμεσα με το γιατρό σας:
- Μειωμένη παραγωγή ούρων
- Αιματουρία (αίμα στα ούρα)
- Κατακράτηση υγρών, η οποία προκαλεί οίδημα στα πόδια, στους αστραγάλους ή στα πόδια σας
- Υπνηλία
- Δύσπνοια
- Μεταλλική γεύση στο στόμα (από την αύξηση της ουρίας στο αίμα)
- Κόπωση
- Σύγχυση
- Ναυτία, ζαλάδα και δυσκολία στη συγκέντρωση
- Πόνος ή/και “πλάκωμα” στο στήθος
- Επιληπτικές κρίσεις ή κώμα

*** Διαλύστε οριστικά τις πέτρες στα νεφρά!
nefra
~  Υπάρχουν βότανα που μπορούν να συμβάλλουν στη διάλυση και αποβολή όλων των λίθων στα νεφρά , είτε πρόκειται για λίθους ουρικού οξέος , οξαλικού οξέος και φωσφορικών αλάτων. Αυτά τα βότανα μπορείτε να τα παίρνετε για ένα μήνα . Τα βότανα αυτά είναι τα εξής:
Μαντζουράνα (Origanum majorana) Σύμφυτο (Symphytum officinale) Μαραθόσπορος (Foeniculum vulgare) Kιχώριο ( Chichorium itybus) Αρκτοστάφυλο ( Αrctostaphylos) Ευπατόρειο (Εupatorium purpureum) Αλθαία ( Αlthea officinalis)
Πάρτε 20 γραμμάρια από τα πρώτα δυο βότανα και 40 γραμμάρια από τα υπόλοιπα . Αναμείξτε τα καλά και διατηρείστε το μίγμα σε αεροστεγές δοχείο . Μουλιάστε τρεις κουταλιές της σούπας σε ένα φλιτζάνι νερό το βράδυ πριν κοιμηθείτε .
Το επόμενο πρωί βράστε το μείγμα και φιλτράρετε το.
Πιείτε λίγο κάθε φορά 6 φορές την ημέρα. Να πίνετε το μίγμα ζεστό και όχι κρύο.
Πηγη: www.ladyslife.gr

***   Νέα μέθοδος μεταμόσχευσης ήπατος...
ipar
~  {youtube\]fNFU5LlAWy8{/youtube}

***  Νέα μέθοδος αλλαγής αορτικής βαλβίδας...
aortiki valvida
~ Εξελιγμένη επέμβαση αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας Βίντεο  : https://youtu.be/znhne2HjkpE .-

***  Τι κρύβει ο ανθρώπινος εγκέφαλος;
kefali
 Ο ανθρώπινος εγκέφαλος ελέγχει τη σκέψη, τα συναισθήματα και τις κινήσεις μας. Σε μια έκθεση στη Νότια Γαλλία, τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του. Ο επιμελητής της έκθεσης μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς οι Ευρωπαίοι ερευνητές ξεκλειδώνουν τα μυστήρια του εγκεφάλου.
«Η εξέλιξη οδήγησε στη δημιουργία διαφορετικών εγκεφάλων στα ζώα, και ο κάθε ένας έχει πολύ διαφορετικές δυνατότητες. Ακόμη και οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι, έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.Το πως χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας, οι εμπειρίες της ζωής μας και οι γνώσεις μας παίζουν ρόλο στο πως αναπτύσσεται. Η προσωπική μας διαδρομή μετατρέπει τον εγκέφαλό μας σε ένα μοναδικό όργανο, απολύτως προσαρμοσμένο στον κάθε άνθρωπο» υποστηρίζει ο Βινσέντ Ζουανέου, επιμελητής της έκθεσης «Cervorama».
«Στο παρελθόν, ο εγκέφαλος μας μπορούσε να μελετηθεί μόνο σε νεκρούς, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας ή αμέσως μετά. Σήμερα, παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο, έναν ζωντανό εγκέφαλο χάρη στην ιατρική απεικόνιση. Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας βοηθά να κατανοήσουμε πολύ καλύτερα το πως λειτουργεί και ποιες είναι οι δυνατότητες του. Όλοι φοβούνται να αγγίξουν αυτό το εύθραυστο ανθρώπινο όργανο. Η νευροχειρουργική δεν είναι ένας ανώδυνος και απόλυτα ασφαλής τρόπος μελέτης. Η επεξεργασία του εγκεφάλου ακόμη και σήμερα προκαλεί άγχος και ανησυχία» προσθέτει ο Ζουανέου.
Σε ένα νοσοκομείο στη Λιθουανία, μια ασυνήθιστη εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ασθενείς με τραύμα στο κεφάλι, φορούν πλαστικά γυαλιά που μετρούν την πίεση στους εγκεφαλικούς ιστούς.
Οι μετρήσεις αυτές έχουν βοηθήσει σημαντικά τους επιστήμονες που προσπαθούν να διαγνώσουν αν οι ασθενείς κινδυνεύουν από σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες. Μέχρι σήμερα, αυτή η εξέταση μπορούσε να γίνει μόνο με διάτρηση του κρανίου, μια επικίνδυνη και δαπανηρή διαδικασία. Γι' αυτό και 1 εκατομμύριο ασθενείς στην Ευρώπη δεν υποβάλλονται στις κατάλληλες εξετάσεις για τα τραύματα του εγκεφάλου τους. Όμως κάτι τέτοιο, μπορεί σύντομα να ανήκει στο παρελθόν.
«Η πλατφόρμα αυτή, δίνει σε εμάς τους νευροχειρουργούς τη δυνατότητα να καταλάβουμε τι συμβαίνει στον εγκέφαλο χωρίς να επέμβουμε. Στις μέρες μας, οι επεμβατικές μετρήσεις είναι η συνήθης πρακτική στην νευροχειρουργική. Αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε τέτοιες επεμβάσεις, όσο ο ασθενής είναι ξύπνιος. Αυτός ο μηχανισμός μας επιτρέπει να κάνουμε ασφαλείς, γρήγορες και ακριβείς μετρήσεις της ενδοκρανιακής πίεσης» υποστηρίζει ο Σαούλιους Ρόκα, καθηγητής στο τμήμα Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Βίλνιους.
Επισκεφθείτε μας στο:
Youtube http://bit.ly/VO4CUD
Facebook http://www.facebook.com/euronews.elli...
Twitter http://twitter.com/euronewsgr
~ Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποκαλύπτει τα μυστικά... - futuris , Βίντεο  : https://youtu.be/PdIM7Bo_gTo .-

***  Τριγλυκερίδια...
triglieridiaa
Η παγκρεατίτιδα και οι αποφράξεις αγγείων είναι οι πιο σοβαρές επιπλοκές από τα αυξημένα τριγλυκερίδια. Κατά την ειδική παθολογική εξέταση, πρέπει να διερευνηθεί το αίτιο της αύξησης, να εντοπιστούν τυχόν επιπλοκές και να χορηγηθεί ειδική εξατομικευμένη θεραπεία. Γενικά μέτρα που πρέπει να τηρούνται από τους πάσχοντες είναι η αποφυγή της καθιστικής ζωής, η αποφυγή κορεσμένων ζωικών λιπαρών και φυτικών κορεσμένων λιπαρών ζωικού τύπου όπως το φοινικέλαιο, η αποφυγή των trans λιπαρών, η αποφυγή ζάχαρης φρουκτόζης γλυκαντικών, η αποφυγή κατάχρησης αλκοόλ λευκών ζυμαρικών αποφλοιωμένων δημητριακών.
~ Αυξημένα τριγλυκερίδια Αίτια  , παθολογικές επιπτώσεις, μέτρα αντιμετώπισης  , Βίντεο  : https://youtu.be/STr_9zOuE6Q  .- 

***   6 απλά καθημερινά πράγματα που διώχνουν την ημικρανία!
imikr
~   Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αυτά τα 6 καθημερινά πράγματα, που γίνονται συνήθειες, μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε ή ακόμα και να διώξετε τις ημικρανίες.
Συνήθεια 1: Το ισορροπημένο σάκχαρο
Όταν τα επίπεδα σακχάρου πέφτουν, είναι πολύ πιθανό να προκληθεί ημικρανία. Για να τα κρατάτε σε ισορροπία θα πρέπει να τρώτε μικρά, συνεχή και υγιεινά γεύματα. Προτιμήστε ανάλατους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή λαχανικά και μπάρες δημητριακών με βρώμη.
Συνήθεια 2: Αερόβια άσκηση
Σε μικρή σουηδική έρευνα, όσοι υπέφεραν από ημικρανίες και έκαναν ποδήλατο στο σπίτι 3 φορές την εβδομάδα είχαν λιγότερους πονοκεφάλους μετά από 3 μήνες. Βαριέστε το ποδήλατο; Πηγαίνετε για τρέξιμο ή επιλέξτε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής, όπως το dance aerobic.
Συνήθεια 3: Χαλάρωση στον καναπέ
Μη μας πείτε ότι δεν ξέρατε πως το στρες οδηγεί σε ημικρανίες; Χαλαρώστε λοιπόν στον καναπέ ακούγοντας μουσική και μην κάνετε απολύτως τίποτα! Η βαρεμάρα εμποδίζει μεγάλες αλλαγές στα επίπεδα κορτιζόλης.
Συνήθεια 4: Σεξ
Το σεξ είναι πανάκεια! Συνεπώς βοηθά και στη μείωση του πονοκεφάλου καθώς οδηγεί στην απελευθέρωση ενδορφινών, σύμφωνα με γερμανική έρευνα του 2013. Η δικαιολογία «δεν μπορώ απόψε μωρό μου, έχω πονοκέφαλο», μάλλον δεν είναι και τόσο υπέρ σας σε αυτήν την περίπτωση!
Συνήθεια 5: Το παρακάνετε με τα αντισυλληπτικά!
Φάρμακα που περιέχουν οιστρογόνα, συμπεριλαμβανομένου του αντισυλληπτικού χαπιού, μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν ορμονικές διακυμάνσεις, που με τη σειρά τους οδηγούν σε ημικρανία ή στην επιδείνωσή της. Σκεφτείτε πιθανές εναλλακτικές με τον γιατρό σας.
Πηγή: http://www.ladyslife.gr/

***  Ξέρετε τους λόγους που φουσκώνει η κοιλιά μας;
kilia
~  Κάνεις εξαντλητική δίαιτα και η κοιλιά σου δεν λέει να ξεφουσκώσει; Έχεις βαρεθεί να φοράς μακριές και φαρδιές μπλούζες για να την κρύβεις; Το κουμπί του τζιν σου έχει τεντωθεί τόσο πολύ που αν πάρεις βαθιά ανάσα θα σπάσει; Μάθε για ποιους λόγους μπορεί να φουσκώνει η κοιλιά σου -αν δεν έχεις περίοδο- και αντιμετώπισέ τους με αυτοπεποίθηση!
1. Το πολύ αλάτι
Πολύ βασικό! Η κοιλιά σου μπορεί απλά να έχει φουσκώσει επειδή το σώμα σου κάνει κατακράτηση υγρών. Επομένως κόψε το αλάτι και πιες πολύ νερό!
2. Η Δυσκοιλιότητα
Η δυσκοιλιότητα μπορεί να κάνει την κοιλιά σου να πρήζεται. Αν θες να νιώσεις και να δείχνεις καλύτερα θα πρέπει να φροντίσεις τη σωστή λειτουργία του εντέρου σου. Επίλεξε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά με βρώμη και δαμάσκηνα. Αν επιμείνει το πρόβλημα, πάρε κάποιο χάπι, που θα σου συστήσει ο φαρμακοποιός σου για τη δυσκοιλιότητα.
3. Η Κληρονομικότητα
Μια ερώτηση στη μητέρα σου θα σε πείσει! Έρευνες έχουν δείξει ότι το τοπικό πάχος μπορεί να είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό! Πριν στενοχωρηθείς, μπορείς να το αντιμετωπίσεις με κάποιες μικρές συμβουλές.
4. Η Υπερκατανάλωση αλκοόλ
Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο για λίπος στην κοιλιά και σου δημιουργεί φούσκωμα (τη γνωστή μπυροκοιλιά). Αυτό συμβαίνει γιατί το συκώτι σου προσπαθεί να μεταβολίσει το αλκοόλ, εγκαταλείποντας τελείως το λίπος. Αρκέσου στο ένα ποτηράκι, λοιπόν!
5. Η Έλλειψη φυτικών ινών
Οι φυτικές ίνες σημαίνουν υγεία και μικρότερη μέση. Πες ναι λοιπόν, στα σάντουιτς με μαύρο ψωμί, στα φρούτα, τα λαχανικά και τα μπισκότα βρώμης.
6. Το Άγχος
Όπως έχεις καταλάβει πια, το στρες κάνει κακό στα πάντα, ακόμα και στο φούσκωμα της κοιλιάς. Με την αύξηση του στρες ο οργανισμός εκκρίνει κορτιζόλη, η οποία ευνοεί την κατακράτηση υγρών που αναφέραμε προηγουμένως. Μήπως να χαλαρώσεις;
Πηγη : www.ladyslife.gr

***  Βούλωσε η μύτη σας; Δείτε τη λύση... (ΒΙΝΤΕΟ)
 miti
~  Περιμένατε πώς και πώς να έρθουν τα Χριστούγεννα, αλλά οι διακοπές σάς βρήκαν με κρύωμα και βουλωμένη μύτη…
Εκτός από το προφανές, δηλαδή υπομονή, σας δίνουμε 4 συμβουλές για να ανακουφιστείτε από το μπούκωμα και το συνάχι και να μπορείτε να συμμετέχετε σε όλες τις δραστηριότητες των ημερών!
Αναλυτικά:
Εισπνοές με σκόρδο
Αν η λοίμωξη δεν έχει εκδηλωθεί πλήρως ακόμα, οι εισπνοές πρέπει να είναι η πρώτη σας πορεία δράσης για να ανακουφιστείτε από την ταλαιπωρία.
Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέστε φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο σε αυτό (3 έως 4 σκελίδες αρκούν). Σταθείτε πάνω από την κατσαρόλα που βγάζει ατμούς, καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και αρχίσετε να παίρνετε βαθιές εισπνοές. Στην αρχή ίσως νιώσετε λίγο δυσάρεστα/άβολα, αλλά θα σας βοηθήσει.
Ο ατμός από μόνος του είναι ένα καταπληκτικό αποσυμφορητικό και βοηθά να καθαρίσει τις αναπνευστικές οδούς. Το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό και έχει αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.
Εισπνοές με μηλόξυδο
Αντί για φρέσκο σκόρδο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο. Μια αναλογία 1:1 με το βρασμένο νερό θα δημιουργήσει ένα ισχυρό διάλυμα.
Το μηλόξυδο αραιώνει την συσσωρευμένη βλέννα και βοηθάει στην αποσυμφόρηση της βουλωμένης μύτης.
Εισπνοές με αιθέρια έλαια
Προσθέστε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου από τεϊόδεντρο, το οποίο είναι ένα άλλο ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό και αντιμυκητιακό. Με την εισπνοή, θα μεταφέρετε το αντιβιοτικό άμεσα στις ρινικές σας μεμβράνες.
Επίσης, το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου βοηθά στη ρινική συμφόρηση που προκαλείται από κρυολογήματα και λοιμώξεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί για το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου.
Δείτε το βίντεο: How To Clear A Stuffy Nose Instantly  , https://youtu.be/gg8TWB7ux4s .-

***  Μπορείτε να φτιάξετε το τέλειο δέρμα…
dermaaa
~ Ανακάλυψε πως το αβοκάντο, ο σολομός, τα αυγά και άλλα τρόφιμα και θρεπτικές ουσίες βοηθούν να ενισχύσεις την επιδερμίδα σου. Επιπλέον, διάβασε τις συνταγές που σου προτείνουμε να δοκιμάσεις.
1.Avocado on white. Το αβοκάντο δεν είναι μόνο τρόφιμο! Μια καλή πηγή βιοτίνης, τα αβοκάντο βοηθούν στην πρόληψη της ξηροδερμίας και των εύθραυστων μαλλιών και νυχιών. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να ενυδατώσει το αποξηραμένο δέρμα.
-> Φτιάξε μια μάσκα ενυδάτωσης. Πολτοποίησε το αβοκάντο και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου. Το έλαιο δρα ως μαλακτικό. Περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, που είναι πολύτιμη για το δέρμα.
2. Πιες στην υγειά … ενός υγιούς δέρματος. Το πράσινο τσάι είναι ψηλά στον κατάλογο των φιλικών προς το δέρμα ποτών, χάρη στην εντυπωσιακή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες. Στόχος είναι τα τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα.
tomatoes13. Πολλές ντομάτες. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι ντομάτες, που είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, όταν συνδυάζονται με ελαιόλαδο, βοηθούν να αποφεύγονται τα εγκαύματα. Πέραν του ότι είναι σπουδαία πηγή του αντιοξειδωτικού λυκοπένιου, οι ντομάτες θεωρούνται φρούτα πλούσια σε καροτενοειδή. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της κυτταρικής καταστροφής από τις ελεύθερες ρίζες.
4. Πες ναι στην αντιγήρανση με σολομό! Ο σολομός περιέχει ασταξανθίνη, ένα καροτενοειδές που βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Έτσι, θα έχεις λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
5. Σπάσε … αυγά. Η πρωτεΐνη βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων που έχουν υποστεί ζημία ελεύθερων ριζοσπαστών. Τα αυγά, εκτός του ότι είναι μια πλήρης πηγή πρωτεϊνών, περιέχουν επίσης βιοτίνη, μια βασική βιταμίνη που προστατεύει από το ξηρό δέρμα.
ρόδι6. Βάλε το ρόδι στη διατροφή σου. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, αυτό το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φρούτο, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να δημιουργήσει περισσότερο κολλαγόνο, ενώ επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων.
7. Δοκίμασε τα καρύδια. Θέλεις να προσθέσεις ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή σου, αλλά δεν είσαι φίλος στο ψάρι; Τα καρύδια αποτελούν μια πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν να αποκτήσεις λάμψη στα μαλλιά και πιο λείο και νεανικό δέρμα.
8. Χτίσε καλύτερο δέρμα με φασόλια. Μια άλλη πηγή πρωτεΐνης, τα όσπρια, βοηθούν στην αποκατάσταση των κυττάρων που έχουν υποστεί ζημία ελεύθερων ριζοσπαστών. Κατά τη διάρκεια της πέψης, η πρωτεΐνη διασπάται σε αμινοξέα, που είναι τα δομικά στοιχεία των κυττάρων. Τα αμινοξέα βοηθούν να επιταχυνθεί η επισκευή και η αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και του κολλαγόνου.  Πηγη: www.ladyslife.gr

***  Τα κιλά έχουν άμεση σχέση με τη συμπεριφορά μας
Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική διαδικτυακή πύλη Journal of Personality & Social Psycology
Τα κιλά έχουν άμεση σχέση με τη συμπεριφορά μας
Πώς επηρεάζει την ψυχολογία και τη συμπεριφορά μας το βάρος μας; Γιατί η εικόνα μας δείχνει πολλά για το χαρακτήρα μας και τι είναι αυτό που εν τέλει φανερώνει;Αυτό προσπάθησε να διερευνήσει πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Γηριατρικής των ΗΠΑ.
Σε γενικές γραμμές, τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν ήταν τα εξής:
  • Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια.
  • Οι αγχωμένοι παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν έλκος στομάχου.
  • Οι συναισθηματικά ασταθείς χαρακτήρες τείνουν να καπνίζουν και να πίνουν περισσότερο.
Όλα αυτά τα συμπεράσματα αποδεικνύουν ότι ο χαρακτήρας μας, οι συνήθειές μας και η συμπεριφορά μας, μας δίνουν μία πρώτη ιδέα για την εικόνα της υγείας μας. Τι γίνεται, όμως, όσον αφορά στο σωματικό μας βάρος;
Η έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Γηριατρικής των ΗΠΑ επικεντρώθηκε στη συμπεριφορά μιας ομάδας ανθρώπων (περί τους 2.000 ανθρώπους) και στη σχέση που έχει το βάρος με την προσωπικότητα του ατόμου. Η μελέτη βασίστηκε στους 5 μεγάλους παράγοντες της προσωπικότητας (εξωστρέφεια, ευσυνειδησία, δεκτικότητα, συγκαταβατικότητα και συναισθηματική σταθερότητα). Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική διαδικτυακή πύλη Journal of Personality & Social Psycology και είναι τα παρακάτω.
Το προφίλ των ατόμων με φυσιολογικό βάρος
Οι άνθρωποι που διατηρούν ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος, δηλαδή έναν σταθερό δείκτη μάζας σώματος καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, είναι συνήθως ευσυνείδητα άτομα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες αυξομειώσεις στο βάρος τους κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Αυτό συμβαίνει μάλλον λόγω της ικανότητάς τους να έχουν αυτοέλεγχο και έτσι, να ρυθμίζουν το βάρος τους.
Το προφίλ των υπέρβαρων ατόμων
Άτομα που είναι παρορμητικά, ανταγωνιστικά και συναισθηματικά ασταθή είναι, σύμφωνα με την έρευνα, πιο πιθανό να γίνουν κάποια στιγμή υπέρβαρα.
Ο παρορμητισμός είναι μία προειδοποιητική ένδειξη ότι κάποιος θα γίνει κάποια στιγμή υπέρβαρος. Αυτό συμβαίνει διότι ο παρορμητικός άνθρωπος είναι πιο πιθανό να ενδώσει σε έναν πειρασμό, να μην πειθαρχήσει σε κανόνες διατροφής ή να γίνει ευερέθιστος. Η τακτική σωματική άσκηση και η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προγράμματος απαιτούν δέσμευση στην τήρησή τους και αυτοσυγκράτηση. Τα χαρακτηριστικά αυτά δεν υπάρχουν σε ένα παρορμητικό άτομο.
Η ανταγωνιστικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό συμπεριφοράς που συνοδεύεται από άγχος. Μελέτες που έχουν γίνει ως τώρα έχουν συσχετίζουν τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης με το αυξημένο βάρος.
Ακόμη και η κατάθλιψη, είναι μία κατάσταση που φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο τους ανθρώπους που έχουν παραπανίσια κιλά. Τα άτομα που αυξομειώνουν συχνά το βάρος τους διακρίνονται για τη συναισθηματική τους αστάθεια και τη χαμηλή τους ευσυνειδησία. Επίσης, τείνουν να εκδηλώνονται με περισσότερο αυθορμητισμό και να καταβάλλονται από καταθλιπτικές και απαισιόδοξες σκέψεις. Οι καταθλιπτικοί έχουν μεγάλες εναλλαγές στην όρεξή τους, έλλειψη αυτοελέγχου και ως εκ τούτου, διακυμάνσεις στο βάρος τους.
Πηγή: περιοδικό Vita - k-mag.gr

***   Η γυμναστική μειώνει την επιθυμία για αλκοόλ και κάπνισμα  
Η συστηματική άσκηση μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση του ατόμου και να το βοηθήσει να καταπολεμήσει το στρές
Η γυμναστική μειώνει την επιθυμία για αλκοόλ και κάπνισμα
Έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση προκαλεί μείωση της επιθυμίας για κάπνισμα ή για χρήση αλκοόλ, και άρα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως συμπληρωματική στρατηγική, μαζί με άλλα θεραπευτικά μοντέλα, στη διαδικασία απεξάρτησης από τις βλαβερές για τον οργανισμό αυτές συνήθειες, αναφέρει ο καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Θεοδωράκης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ESCAPEE-ΘΑΛΗΣ, το οποίο ανιχνεύει τις σχέσεις της άσκησης με το κάπνισμα και το αλκοόλ, και τη διερεύνηση των μηχανισμών μείωσης ή διακοπής του καπνίσματος και της κατάχρησης στο αλκοόλ.
Οι μηχανισμοί των κινήτρων που οδηγούν τα άτομα στο κάπνισμα, επισημαίνει ο ίδιος, δεν είναι μόνο κοινωνικοί, προσωπικοί και ψυχολογικοί, αλλά σχετίζονται και με νευροχημικούς και νευροβιολογικούς μηχανισμούς έκκρισης σχετικών ουσιών. Τις ανθυγιεινές συνήθειες, και μεταξύ αυτών το κάπνισμα ή το αλκοόλ, δεν τις υιοθετούν τα άτομα μόνες τους, αλλά σχετίζονται και με πολλές άλλες ανθυγιεινές συνήθειες, και βρίσκονται σε αντίθεση με τον αθλητικό τρόπο ζωής.
 Ωστόσο, διευκρινίζει, παρότι υπάρχουν πολλές αποδείξεις για τη θετική επίδραση της άσκησης στην υγεία, δεν είναι ξεκαθαρισμένη η αιτιολογία και η ερμηνεία των ψυχολογικών και φυσιολογικών μηχανισμών που συντελούν σ' αυτό.
Ειδικότερα για τις σχέσεις της άσκησης με την κατανάλωση αλκοόλ, ερευνητές καταλήγουν, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ότι δεν αξιοποιείται ακόμα ο ρόλος της άσκησης στην υποστήριξη των αλκοολικών, ενώ υπάρχουν πολλές ενδείξεις για τις ευεργετικές της επιδράσεις. Έτσι, προσθέτει, συζητείται σοβαρά πλέον, η πρόταση ότι η άσκηση μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματική στρατηγική, μαζί με άλλα θεραπευτικά μοντέλα, να επιδράσει θετικά στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπευτική διαδικασία, για την αποχή από το αλκοόλ. Η άσκηση, μάλλον, δεν οδηγεί τον αλκοολικό στο να μειώσει το αλκοόλ, αλλά επηρεάζει ευεργετικά τη ψυχική του διάθεση, τη φυσική του κατάσταση, την αίσθηση της ικανότητας και την αίσθηση ότι το σώμα του μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα.
Οι μηχανισμοί μέσω των οποίων η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα μπορεί να επηρεάσει τον καπνιστή ώστε να αποστραφεί από το κάπνισμα, είτε τον αλκοολικό να ξεφύγει από την κατάχρησή του, μπορεί να είναι είτε ψυχολογικοί, είτε φυσιολογικοί, ή βιοχημικοί. Η συστηματική φυσική δραστηριότητα, επισημαίνει ο κ. Θεοδωράκης, μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση του ατόμου ότι μπορεί να κόψει το κάπνισμα, να αντιμετωπίσει δυναμικά τα συμπτώματα στέρησης, που προκαλεί η εξάρτηση από την νικοτίνη και που συνοδεύουν συνήθως το άτομο, όπως είναι το στρες, η κατάθλιψη, η οξυθυμία, οι ανησυχίες, η κακή συγκέντρωση. Η άσκηση, επίσης, βοηθάει μέσω της αύξησης κατανάλωσης των θερμίδων στην μεταβολική ισορροπία και την προστασία του ατόμου από την αύξηση του βάρους του σώματος.
Οι σχετικές έρευνες, δείχνουν ότι τα άτομα αντιλαμβάνονται την άσκηση ως ένα τρόπο να ρυθμίσουν αισθήματα στρες και έντασης, και να βελτιώσουν τη ζωή τους και να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, και επίσης αντιλαμβάνονται την φυσική δραστηριότητα ή τα οργανωμένα προγράμματα άσκησης ως μια βασική στρατηγική παρέμβασης στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος, καταλήγει ο ίδιος.

***  Περισσότερο φως στα γενετικά αίτια της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας 
Η πάθηση πλήττει περίπου το 5% των ανθρώπων άνω των 75 ετών
Περισσότερο φως στα γενετικά αίτια της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
Μια μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα -με ελληνική συμμετοχή- αποκάλυψε μια σειρά από γονίδια που ευνοούν την εμφάνιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, της βασικής αιτίας μειωμένης όρασης των ηλικιωμένων, η οποία σε προχωρημένες περιπτώσεις οδηγεί σε τύφλωση.
Η πάθηση πλήττει περίπου το 5% των ανθρώπων άνω των 75 ετών. Πάνω από 150 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από αυτή την εκφύλιση και, από αυτούς, τα δέκα εκατομμύρια σε προχωρημένη μορφή.
Περισσότεροι από 100 επιστήμονες από διάφορες χώρες ανέλυσαν το DNA άνω των 43.500 ανθρώπων (εκ των οποίων οι 23.000 με εκφύλιση και οι 20.000 χωρίς) για να ρίξουν περισσότερο φως στο γενετικό υπόβαθρο της νόσου, ανακαλύπτοντας συνολικά 52 παραλλαγές γονιδίων σε 34 γονιδιακές περιοχές, που εμπλέκονται στη νευροεκφυλιστική πάθηση. Η ανακάλυψη ελπίζεται ότι θα οδηγήσει σε έγκαιρη διάγνωση όσων κινδυνεύουν περισσότερο και σε καλύτερη πρόληψη ή σε νέες φαρμακευτικές θεραπείες της πάθησης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζόναθαν Χέινς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics". Στη διεθνή ερευνητική κοινοπραξία συμμετείχαν η αναπληρώτρια καθηγήτρια Οφθαλμολογίας Ευαγγελία Τσιρώνη του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής κυτταρικής βιολογίας και παιδιατρικής Νικόλας Κατσάνης του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα.
Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας προκαλείται από ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, καθώς και του τρόπου ζωής, η οποία εμφανίζεται σε δύο μορφές: την υγρή (όταν συνοδεύεται από αγγειογένεση) και την ξηρή (χωρίς αγγειογένεση). Η πρώτη μορφή εξελίσσεται πιο γρήγορα από ό,τι η δεύτερη. Και οι δύο όμως προξενούν προοδευτική ζημιά στην όραση, καθώς σταδιακά καταστρέφουν τα κύτταρα-φωτοϋποδοχείς στην ωχρά κηλίδα, μια μικρή περιοχή στο κέντρο του αμφιβληστροειδούς στο πίσω μέρος του ματιού.
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την συνηθέστερη ξηρή μορφή της νόσου, ενώ για την υγρή οι υπάρχουσες θεραπείες «φρενάρουν» μεν την εξέλιξή της, αλλά δεν την θεραπεύουν, ούτε είναι αποτελεσματικές σε όλους τους ασθενείς. Συνήθειες όπως το κάπνισμα αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου.
Μέχρι σήμερα είχαν εντοπισθεί 21 περιοχές του γονιδιώματος, που αυξάνουν τον κίνδυνο για τη νόσο. Η νέα έρευνα ανεβάζει πλέον τον αριθμό αυτό σε 34. Οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν πλέον να κατανοήσουν καλύτερα τους βιολογικούς-γενετικούς μηχανισμούς που οδηγούν στην «πυροδότηση» και στην εξέλιξη της εκφύλισης.

*** Ένα βήμα πιο κοντά σε εμβόλιο για τον ιό MERS   
Οι γιατροί ελπίζουν ότι το εμβόλιο θα εμποδίσει την εξάπλωση του ιού MERS στις καμήλες και, κατ' επέκταση, στους ανθρώπους
Ένα βήμα πιο κοντά σε εμβόλιο για τον ιό MERS
Οι Ευρωπαίοι επιστήμονες έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του ιού MERS (Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής). Τροποποίησαν γενετικά ένα εμβόλιο για τον ιό της ευλογιάς, έτσι ώστε να προστατεύει τις καμήλες, το ζώο που μεταφέρει τον ιό στους ανθρώπους.
Οι γιατροί ελπίζουν ότι το εμβόλιο θα εμποδίσει την εξάπλωση του ιού MERS στις καμήλες και, κατ' επέκταση, στους ανθρώπους. Ο εν λόγω ιός αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι μολύνει ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία το 2012. Από τότε, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχουν αναφερθεί πάνω από 1.600 περιστατικά και από αυτά περίπου 600 έχουν καταλήξει στο θάνατο του ασθενούς.
'Ανθρωποι με χρόνιες παθήσεις, όπως διαβήτη, πνευμόνων, νεφρών κ.α., είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Η εξάπλωση του ιού -προς το παρόν τουλάχιστον- περιορίζεται σε όσους έχουν έλθει σε στενή επαφή με τους φορείς του ιού, όπως μέλη της οικογένειας και ιατρικό προσωπικό. Οι επιστήμονες ανησυχούν μήπως ο ιός σταδιακά μεταλλαχθεί, ώστε να εξαπλώνεται πιο εύκολα μεταξύ των ανθρώπων.
Έχουν αναφερθεί κρούσματα του ιού σε 26 χώρες, με το επίκεντρό τους στην Αραβική χερσόνησο, σύμφωνα με το BBC. Δεν υπάρχουν ακόμη θεραπείες για τον ιό, αλλά καταβάλλεται προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Η ανάπτυξη εμβολίου για τις δρομάδες καμήλες αποτελεί ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα, καθώς πιστεύεται ότι ο ιός μολύνει τους ανθρώπους μέσω των σωματικών υγρών του ζώου, προκαλώντας αρχικά συμπτώματα που μοιάζουν με το κρυολόγημα.
Οι ερευνητές από την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ισπανία, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπαρτ Χάαγκμανς του ολλανδικού Ιατρικού Κέντρου Έρασμος, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", δήλωσαν ότι το εμβόλιο δεν εμπόδισε τελείως την μόλυνση των καμηλών, όμως περιόρισε σημαντικά την παρουσία του ιού στον οργανισμό τους, καθώς και τα συμπτώματα της λοίμωξης.

***  Ετήσιο τεστ αίματος σώζει από τον καρκίνο των ωοθηκών 
Το τεστ μετρά στο αίμα των γυναικών το επίπεδο μιας χημικής ουσίας της πρωτεϊνης CA 125, η οποία παράγεται από τις ωοθήκες
Ετήσιο τεστ αίματος σώζει από τον καρκίνο των ωοθηκών
Ένα διαγνωστικό τεστ αίματος που γίνεται κάθε χρόνο, μπορεί να περιορίσει κατά το ένα πέμπτο περίπου (20%) τους θανάτους από καρκίνο των ωοθηκών, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα διεθνώς.
Οι όγκοι της συγκεκριμένης σχετικά σπάνιας μορφής καρκίνου -που αποκαλείται και «σιωπηλός δολοφόνος»- είναι συχνά θανατηφόροι, επειδή συνήθως ανακαλύπτονται με καθυστέρηση. Τα συμπτώματα, που περιλαμβάνουν πόνους ή επίμονο φούσκωμα στην κοιλιά, είναι εύκολο να παρερμηνευθούν. Περίπου το 60% των ασθενών πεθαίνουν μέσα σε μια πενταετία από τη διάγνωση. Η νόσος εμφανίζεται συνήθως μετά την εμμηνόπαυση και σε αυτήν παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο τεστ για έγκαιρη διάγνωση. Η νέα μελέτη διάρκειας 14 ετών, μεταξύ άνω των 200.000 γυναικών ηλικίας 50 έως 74 ετών, δείχνει ότι η καθιέρωση ενός ετήσιου τεστ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου. Περίπου 15 θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν για κάθε 10.000 γυναίκες που θα κάνουν το ετήσιο τεστ.
Όμως οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ούσα Μενόν του University College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", δήλωσαν ότι είναι ακόμη πρόωρο να εισηγηθούν ένα τέτοιο τεστ σε μαζική κλίμακα και θα χρειασθούν περαιτέρω μελέτες μέσα στην επόμενη τριετία.
Το τεστ μετρά στο αίμα των γυναικών το επίπεδο μιας χημικής ουσίας της πρωτεϊνης CA 125, η οποία παράγεται από τις ωοθήκες. Υπάρχει όμως πάντα ο φόβος ότι -όπως συμβαίνει και με το τεστ αίματος PSA για τον καρκίνο του προστάτη στους άνδρες- θα υπάρξουν περιπτώσεις, όπου τα αυξημένα επίπεδα του εν λόγω βιοδείκτη (ψευδώς θετικά) θα οδηγήσουν σε περιττή χειρουργική αφαίρεση των ωοθηκών.

*** Πορτοκάλια και κουνουπίδι προστατεύουν από τον καρκίνο του στομάχου
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φρούτων και… λευκών λαχανικών, όπως οι πατάτες και το κουνουπίδι, μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αντιθέτως, όσοι τρώνε πολύ αλάτι ή πίνουν πολύ αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο αυτό.
Η νέα μελέτη αποτελεί τη μεγαλύτερη έως σήμερα ανάλυση της δυνητικής συσχέτισης διατροφής και καρκίνου του στομάχου, γράφουν οι ερευνητές στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Καρκίνου» (EJC).
Η προστατευτική δράση των φρούτων και ορισμένων λαχανικών αποδίδεται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πιστεύεται ότι καταπολεμά το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.
Το βακτήριο αυτό θεωρείται κυρίως υπεύθυνο για τους γαστρικούς καρκίνους, όπως λέγονται επιστημονικά οι κακοήθεις όγκοι του στομάχου.
Οι ερευνητές ανέλυσαν συνδυαστικά μεταξύ τους 76 προγενέστερες μελέτες για τη διατροφή και τον καρκίνο του στομάχου, στις οποίες είχαν συμμετάσχει πάνω από 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι.
Μεταξύ αυτών είχαν καταγραφεί 32.758 κρούσματα καρκίνου του στομάχου, ενώ οι διατροφικοί παράγοντες που εξετάσθηκαν ανέρχονταν σε 67 και αφορούσαν τα πάντα – από τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας και τα ψάρια έως το αλάτι, το αλκοόλ, το τσάι και τον καφέ.
Κάθε μελέτη, εξάλλου, είχε διαρκέσει από 3,3 έως 30 χρόνια.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Zhejiang της Κίνας και άλλα ερευνητικά κέντρα, οι εθελοντές που γενικώς κατανάλωναν άφθονα φρούτα, καθώς και λευκά λαχανικά, όπως οι πατάτες, το κουνουπίδι και το κρεμμύδι, είχαν κατά το ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του στομάχου.
Προστατευμένοι ήσαν επίσης όσοι έτρωγαν άφθονα πρασινοκίτρινα λαχανικά, όπως το λάχανο, το σέλερι και η κράμβη.
Στην πραγματικότητα, με κάθε 100 γραμμάρια φρούτου που έτρωγαν οι εθελοντές την ημέρα, ο κίνδυνος καρκίνου του στομάχου μειωνόταν κατά 5% (τα 100 γραμμάρια αντιστοιχούν σε μισό μήλο περίπου).
Επιπλέον, με κάθε 50 mg βιταμίνης C την ημέρα (περίπου όση περιέχουν δύο πατάτες ή ένα φλιτζάνι κουνουπίδι ή 50 γραμμάρια τομάτες ή τα τρία τέταρτα από ένα μέτριο πορτοκάλι) ο κίνδυνος μειωνόταν κατά 8%.
Αντιθέτως, κάθε κουταλάκι του γλυκού (περίπου 5 γραμμάρια) αλάτι την ημέρα αύξανε τον κίνδυνο κατά 12%, ενώ με κάθε 10 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα ο κίνδυνος αυξανόταν κατά 5%.
Το τελευταίο εύρημα ίσχυε μόνο για τη μπύρα και τα «δυνατά» ποτά και όχι για το κρασί, διευκρίνισαν οι ερευνητές.

***  “Γρίπη: Καταπολεμήστε την με φυσικούς τρόπους”
Τη χειμερινή περίοδο δημιουργούνται οι συνθήκες για την… εξάπλωση πολλών μικροβίων. Ευτυχώς, υπάρχει ένα πλήθος από φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις λοιμώξεις και να κατευνάσουμε τα συμπτώματά τους.
Γράφει ο Γουίλιαμ Τάιλερ, Dr of Naturopathy
Άσκηση
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό BritishJournalofSportsMedicine διαπίστωσε ότι η τακτική αερόβια άσκηση είναι ένας καλός τρόπος για να αποτραπούν τα κρυολογήματα και η γρίπη. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 1002 ενήλικες όλων των ηλικιών για 12 εβδομάδες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.
Κατά την περίοδο αυτή, τα άτομα που ανέφεραν ότι έκαναν τουλάχιστον 20 λεπτά αερόβια άσκηση μέτριας έντασης (τρέξιμο, ποδηλασία ή κολύμβηση) πέντε ή περισσότερες ημέρες κάθε εβδομάδα αρρώσταιναν με συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης για μόλις 5 ημέρες κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με περίπου 8,5 ημέρες μεταξύ των ανθρώπων που ασκούνταν μόνο για μια μέρα την εβδομάδα ή και λιγότερο. Επιπλέον, όσοι αθλούνταν τακτικά έτειναν να έχουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα όταν αρρώσταιναν (BrJSportsMed, 2011;45: 987-92).
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άσκηση φαίνεται να προκαλεί προσωρινή αύξηση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που κυκλοφορούν στο σώμα. Αν και αυτά τα επίπεδα επανέρχονται στο φυσιολογικό μέσα σε λίγες ώρες, το αποτέλεσμα συνολικά είναι αυξημένη προστασία από ιούς και παθογόνα βακτήρια, μειώνοντας έτσι τον αριθμό και τη σοβαρότητα παθήσεων όπως το κοινό κρυολόγημα.
Ωστόσο μην το παρακάνετε, καθώς η πάρα πολύ εντατική άσκηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μία παράδοξη εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος (AminoAcids, 2011; 41: 1165–72).
Βιταμίνη C
Από το 1970, όταν o δύο φορές βραβευμένος με Νόμπελ βιοχημικός Linus Pauling υποστήριξε τις μεγάλες δόσεις βιταμίνης C στο βιβλίο του VitaminCandtheCommonCold (Η βιταμίνη C και το κοινό κρυολόγημα), το ενδιαφέρον για τη λήψη της βιταμίνης για πρόληψη και θεραπεία κρυολογημάτων και άλλων ιογενών λοιμώξεων, έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Αν και δεν συμφωνούν όλες οι μελέτες, τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι, όταν η βιταμίνη λαμβάνεται προληπτικά για την πρόληψη του κρυολογήματος, μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια και τη σοβαρότητά του.
Σύμφωνα με μία μετα-ανάλυση (συγκεντρωτική ανάλυση) 30 μελετών, ελεγχόμενων με εικονικό φάρμακο, οι οποίες περιλάμβαναν πάνω από 11.000 συμμετέχοντες, η βιταμίνη C που λαμβάνεται για πρόληψη (200mg/ημέρα ή περισσότερο) σχετίστηκε με 8% μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος σε ενήλικες και 14% μείωση σε παιδιά, σε σχέση με το εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, η τακτική λήψη βιταμίνης C οδήγησε σε μείωση της σοβαρότητα του κρυολογήματος.
Όσον αφορά τη μείωση της συχνότητας εμφάνισης κρυολογήματος, η ανάλυση αυτή δεν μπόρεσε να βρει καμία σημαντική διαφορά μεταξύ βιταμίνης C και εικονικού φαρμάκου. Ωστόσο, μια υποομάδα έξι μελετών στις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν βαριά σωματική καταπόνηση λόγω άσκησης ή εκπαίδευσης σε ψυχρά κλίματα (στρατιώτες, σκιέρ και μαραθωνοδρόμοι), εκείνοι που έπαιρναν βιταμίνη C ως μέσο πρόληψης είχαν 50% μειωμένη συχνότητα εμφάνισης κοινού κρυολογήματος.
Η μετα-ανάλυση αξιολόγησε επίσης τα οφέλη της βιταμίνης C, όταν λαμβάνεται κατά την έναρξη των συμπτωμάτων του κρυολογήματος (για θεραπεία παρά για πρόληψη), αλλά δεν βρήκε στατιστικά σημαντικό όφελος για τη διάρκεια ή τη σοβαρότητα του κρυολογήματος.
Μία μεγάλη δοκιμή, ωστόσο, ανέφερε μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος με 8g βιταμίνης C όταν αυτή λαμβάνεται από την πρώτη ημέρα της ασθένειας (Cochrane Database Syst Rev, 2007; 3: CD000980).
Σημαντικά λιγότερη έρευνα έχει διεξαχθεί σχετικά με τη βιταμίνη C και τη γρίπη. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία της (Altern Med Rev, 2007; 12: 25-48). Σε γενικές γραμμές, συνιστώνται τουλάχιστον 1.000mg βιταμίνης C κάθε μέρα, για την αποφυγή των κρυολογημάτων και της γρίπης, και πολύ υψηλότερες δόσεις όταν εμφανιστούν τα συμπτώματα.
Ψευδάργυρος
Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανασκόπηση, εάν δράσουμε γρήγορα, λαμβάνοντας ψευδάργυρο σε μορφή συμπληρώματος (ως παστίλια, σιρόπι ή ταμπλέτα) μπορούμε να μειώσουμε τη διάρκεια και τη σοβαρότητα του κρυολογήματος. Τα αποτελέσματα 13 δοκιμών, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, έδειξαν ότι όσοι έλαβαν συμπλήρωμα ψευδαργύρου εντός 24 ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων τους, είχαν μικρότερης διάρκειας και ηπιότερα κρυολογήματα σε σχέση με εκείνους που δεν έπαιρναν ψευδάργυρο. Επιπλέον, η λήψη του ψευδάργυρου για τουλάχιστον πέντε μήνες συνδέθηκε με σημαντικά μειωμένη συχνότητα εμφάνισης κρυολογημάτων, απουσίας από το σχολείο και ανάγκης συνταγογράφησης αντιβιοτικών σε παιδιά (Cochrane Database Syst Rev, 2011; 2: CD001364).
Μια άλλη ανασκόπηση εξέτασε συγκεκριμένα τις παστίλιες ψευδαργύρου για τη θεραπεία του κρυολογήματος και ανακάλυψε ότι είναι πράγματι αποτελεσματικές, αλλά μόνο σε υψηλές δόσεις. Σε δοκιμές που χρησιμοποιήθηκε συνολική ημερήσια δόση σε ψευδάργυρο κάτω των 75mg δε βρέθηκε καμία επίδραση, ενώ εκείνες που χρησιμοποίησαν ημερήσιες δόσεις μεγαλύτερες από 75mg έδειξαν μια σημαντική μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος κατά 20-40 τοις εκατό. Επιπλέον, ο οξικός ψευδάργυρος (zincacetate) αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός από άλλα άλατα ψευδαργύρου (Open Med J Respir, 2011; 5: 51 – 8).
Βιταμίνη D
Ευρύτερα γνωστή για το ρόλο της στην υγεία των οστών, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η βιταμίνη Dμπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για τη μείωση του κινδύνου του κρυολογήματος και της γρίπης. Σε μια μεγάλης κλίμακας μελέτη στις ΗΠΑ που χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από την έρευνα NHANES III, τα άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D ανέφεραν ότι είχαν σημαντικά περισσότερα κρυολογήματα ή εξάρσεις γρίπης. Οι κίνδυνοι ήταν μεγαλύτεροι στα άτομα με χρόνιες αναπνευστικές διαταραχές, όπως άσθμα και εμφύσημα (Arch Intern Med 2009; 169: 384-90).
Σύμφωνα με τον Adit Ginde, επικεφαλής της μελέτης: “Τα ευρήματα της μελέτης υποστηρίζουν το σημαντικό ρόλο της βιταμίνης D στην πρόληψη των κοινών λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Σχεδιάζουμε κλινικές δοκιμές για να ελέγξουμε την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης D στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού.”
Συνιστάται η λήψη 600-1000 IU βιταμίνης D3 καθημερινά κατά τους χειμερινούς μήνες. Μια καλή πηγή βιταμίνης D είναι το μουρουνέλαιο, το οποίο επίσης περιέχει βιταμίνη Α, άλλη μία χρήσιμη βιταμίνη για την καταπολέμηση των λοιμώξεων και άλλων ασθενειών (ORV Hetil, 2011; 152: 323 έως 30).
Ρινικές πλύσεις
Η ρινική πλύση με αλατούχο διάλυμα, η οποία χρησιμοποιείται για των καθαρισμό των ρινικών διόδων, φαίνεται να είναι ένα ακόμα χρήσιμο όπλο κατά του κρυολογήματος και της γρίπης. Σε μία δοκιμή σε 401 παιδιά με κρυολόγημα ή γρίπη, μια τυχαιοποιημένη ομάδα έπαιρνε τη συνηθισμένη φαρμακευτική αγωγή, ενώ η άλλη έκανε επιπλέον καθημερινά ρινικές πλύσεις με ένα διάλυμα θαλασσινού νερού.
Η δοκιμή αποτελούνταν από μία φάση θεραπείας τριών εβδομάδων που ακολουθείται από μία φάση πρόληψης εννέα εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια των δύο φάσεων, τα παιδιά που έκαναν ρινικές πλύσεις ανέφεραν σημαντικά μειωμένη ρινική συμφόρηση και λιγότερες ρινικές εκκρίσεις, καθώς και μειωμένη ανάγκη χρήσης φαρμάκων. Επίσης τα παιδιά στην ομάδα ρινικής πλύσης ανέφεραν λιγότερες ημέρες ασθένειας (31% έναντι 75%), λιγότερες απουσίες από το σχολείο (17% έναντι 35%) και λιγότερες επιπλοκές (8% έναντι 32%) σε σύγκριση με την ομάδα που λάμβανε μόνο φαρμακευτική αγωγή (Arch Otolaryngol Head Neck Surg, 2008; 134: 67-74).
Προβιοτικά
Σύμφωνα με πρόσφατη αξιολόγηση μελετών, τα φιλικά βακτήρια, τα οποία είναι γνωστό ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ιώσεων και να μειώσουν την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή.
Η λήψη προφυλακτικών δόσεων φιλικών βακτηρίων μέσα από την κατανάλωση γιαουρτιού ή με συμπληρώματα, συνδέθηκε με 12% λιγότερες οξείες λοιμώξεις της άνω αναπνευστικής οδού συγκριτικά με εικονικό φάρμακο. Η μελέτη, η οποία εξέτασε 10 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές και σχεδόν 3500 συμμετέχοντες, επίσης, διαπίστωσε ότι η χρήση αντιβιοτικών ήταν επίσης μειωμένη μεταξύ εκείνων που λαμβάνουν προβιοτικά σε σύγκριση με εκείνους που λάμβαναν εικονικό φάρμακο (Cochrane Database Syst Rev, 2011; 9: CD006895).
Δεν είναι σαφές ως προς το τι δόσεις και τύπους προβιοτικών είναι καλύτερο να λαμβάνουμε για την πρόληψη του κρυολογήματος και της γρίπης, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι τα προβιοτικά με πολλαπλά στελέχη είναι πιο αποτελεσματικά από ό,τι τα σκευάσματα ενός στελέχους (Eur J Nutr, 2011; 50: 1-17).
Πρόπολη
Αυτή η κολλώδης ουσία που συλλέγεται από τις μέλισσες, μπορεί να είναι χρήσιμη για την πρόληψη κρυολογήματος και για να συντομευθεί η διάρκειά του όταν εκδηλωθεί. Σε μια δοκιμή που διεξάχθηκε στη Ρουμανία σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, δόθηκε ένα υδατικό παρασκεύασμα με βάση την πρόπολη καθ’ όλη τη διάρκεια της εποχής των ιώσεων. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα παιδιά αυτά είχαν λιγότερες περιπτώσεις οξέων ή χρόνιων συμπτωμάτων, καθώς επίσης και μείωση του αριθμού των παθογόνων μικροοργανισμών που μεταφέρονται μέσω των αεραγωγών του άνω αναπνευστικού (Rom J Virol, 1995; 46: 115-33).
Σε μια άλλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία σε 50 ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με πρόπολη, αποδείχθηκε ότι τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος διαρκούσαν μόνο για μία έως τρεις ημέρες σε σύγκριση με τις σχεδόν πέντε ημέρες ασθένειας μεταξύ εκείνων που λάμβαναν εικονικό φάρμακο (Otolaryngol Pol, 1989? 43: 180-4). Η πρόπολη είναι πλούσια σε βιοφλαβονοειδή που μπορεί να είναι υπεύθυνα για τις αντι-ιικές ιδιότητές της (J Nat Prod, 1992; 55: 294-302).
Μείωση του στρες
Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται ψυχολογικά κάτω από έντονο στρες είναι πιο επιρρεπείς στις ιώσεις (Ν Engl J Med, 1991; 325: 606 – 12; Psychosom Med, 2010; 72: 823-32). Αυτό σημαίνει ότι οι τεχνικές που προκαλούν χαλάρωση και ηρεμία μπορεί να είναι ένας σημαντικός τρόπος καταπολέμησης των ασθενειών. Πράγματι, ελεγχόμενες μελέτες σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες έχουν δείξει ότι οι τεχνικές διαχείρισης του στρες μπορεί να είναι αποτελεσματικές για τη μείωση των συμπτωμάτων κρυολογήματος ή γρίπης (J Psychosom Res, 2001; 51: 369-77, 721 – 8). Ο διαλογισμός και η γιόγκα μπορούν επίσης να επιτύχουν παρόμοια αποτελέσματα.
Αντιμετωπίστε τους ιούς με τη βοήθεια των βοτάνων
Εχινάκεια
Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι ανάμικτα, πιθανώς επειδή χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη και μέρη των φυτών. Ωστόσο, μια πρόσφατη ανασκόπηση ανέφερε ότι η ποικιλία Echinacea purpurea, είναι το πιο χρήσιμο είδος για το κοινό κρυολόγημα. Αποδείχθηκε αποτελεσματική για τη μείωση των συμπτωμάτων και τη διάρκεια του κρυολογήματος σε πέντε από τις έξι δοκιμές (Can Fam Physician, 2011; 57: 31-6). Η εχινάκεια φαίνεται να είναι επίσης αποτελεσματική για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της γρίπης (J Med Altern Συμπληρώματος, 200; 6: 327-34).
Επιστημονικές έρευνες από το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης έχουν αποδείξει τη σημασία της χρήσης του φρέσκου φυτού, καθώς τα αλκυλαμίδια που είναι τα δραστικά συστατικά της εξατμίζονται κατά την αποξήρανση του βοτάνου, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά του. Το κιχωρικό οξύ, δραστικό συστατικό που προσδίδει στην εχινάκεια την αποτελεσματικότητά της κατά των παθογόνων, καταστρέφεται ενζυμικά κατά την παραμονή και αποξήρανση του φυτού.
Μελέτες σύγκριναν την αποτελεσματικότητα βάμματος φρέσκιας εχινάκειας σε σύγκριση με τους αναστολείς νευραμινιδάσης (Tamiflu) στην αντιμετώπιση της γρίπης. Αποδείχθηκε ότι το εκχύλισμα φρέσκιας εχινάκειας παρεμβαίνει στη διαδικασία αναπαραγωγής του ιού και, το πιο σημαντικό, δεν συντελεί στην εμφάνιση ανθεκτικών στελεχών γρίπης, σε αντίθεση με το χημικό φάρμακο που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρών στελεχών που δεν αντιμετωπίζονται εύκολα με χημικά φάρμακα.
Περιέργως, οι ανθεκτικοί ιοί που προέκυψαν από τη χρήση του Tamiflu παρέμειναν επιρρεπείς στην εχινάκεια. (Plescha S, Stein M, Schoop R, Hudson JB. Anti-viral properties and mode of action of standardized Echinacea purpurea extract against highly pathogenic avian influenza virus and swine-origin H1N1. VirologyJournal 2009;6:197). Για καλύτερα αποτελέσματα, είναι καλύτερο να λαμβάνεται στα πρώτα σημάδια της ασθένειας.
Σκόρδο
Σε μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο με συμμετοχή 146 εθελοντών, μία κάψουλα την ημέρα ενός συμπληρώματος που περιέχει αλισίνη από σκόρδο, οδήγησε σε 63% λιγότερα κρυολογήματα και 70% λιγότερες μέρες ασθενείας σε σύγκριση με αυτούς που έλαβαν εικονικό φάρμακο (Adv Ther, 2001; 18 : 189-93).
Τζίνσενγκ
Σε μια τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη με τη συμμετοχή 227 ασθενών που είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης, όσοι λάμβαναν καθημερινά 100mg εκχυλίσματος τζίνσενγκ (Panax Ginseng) για 12 εβδομάδες, μείωσαν τη συχνότητα των κρυολογημάτων και της γρίπης, ενώ αύξησαν τη ανοσολογική απάντησή τους (DrugsExpClinRes, 1996; 22: 65–72).
Αστράγαλος
Αυτό το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως τονωτικό και ως θεραπεία για το κρυολόγημα και τη γρίπη είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα βότανα. Σε μία μικρή, διπλή-τυφλή ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη, οι συμμετέχοντες έλαβαν εκχυλίσματα εχινάκειας (Ε. purpurea), Αστράγαλο (Astragalus membranaceus) ή γλυκόριζα (Glycyrrhiza glabra), μόνα τους ή ως συνδυασμό και των τριών, ή εικονικό φάρμακο, δύο φορές την ημέρα για μια εβδομάδα για να προσδιορίσουν την επιρροή στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο αστράγαλος κατέδειξε την ισχυρότερη ενεργοποίηση και πολλαπλασιασμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού (Altern Med Rev, 2007; 12: 25-48).
Η θερμότητα αποτρέπει το κρυολόγημα
Όπως υποστηρίζει μια αυστριακή μελέτη, κάνοντας σάουνα τακτικά μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητές σας να κρυολογήσετε. Πενήντα εθελοντές χωρίστηκαν σε μια ομάδα που έκανε τακτικά σάουνα και μια ομάδα ελέγχου, και παρακολουθήθηκαν για έξι μήνες. Στο τέλος της μελέτης, υπήρχαν σημαντικά λιγότερα επεισόδια κοινού κρυολογήματος στην ομάδα της σάουνας -ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, όταν το ποσοστό κρυολογημάτων ήταν περίπου το μισό σε σύγκριση με τα άτομα της ομάδας ελέγχου (Ann Med, 1990; 22: 225-7).
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό HOLISTIC LIFE

***  Ημικρανίες: Πέντε συμβουλές για να τις αποφύγετε
Υπολογίζεται ότι το 18% των γυναικών και το 6% των ανδρών ταλαιπωρούνται τακτικά… από ημικρανίες, από έντονους, δηλαδή, πονοκεφάλους που εκδηλώνονται στη μία πλευρά του κεφαλιού.
Η Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία προτείνει μερικούς τρόπους για να βοηθήσετε τον ευατό σας απέναντι στις ημικρανίες.
-Μην αλλάζετε συνήθειες ύπνου. Φροντίστε να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ, και να ξυπνάτε την ίδια ώρα το πρωί.
-Αντιμετωπίστε το στρες. Βάλτε ένα πρόγραμμα στις καθημερινές υποχρεώσεις σας και φροντίστε να έχετε λίγη ώρα κάθε μέρα για να κάθεστε κάπου ήρεμα, με κλειστά τα μάτια, ώστε να χαλαρώνουν οι μύες σας και να ξεκουράζεται το μυαλό σας. Η τακτική άσκηση επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το στρες.
-Αποφύγετε τις «ενοχοποιητικές» τροφές, δηλαδή εκείνες που έχετε παρατηρήσει ότι μπορεί να σας οδηγήσουν στην ημικρανία. Είναι, πάντως, πολύ σημαντικό να κάνετε τρία τουλάχιστον γεύματα την ημέρα και να μην παραλείπετε κανένα.
-Δοκιμάστε τεχνικές χαλαρώσεως και διαλογισμό. Θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε ορισμένες σωματικές λειτουργίες σας, οι οποίες φυσιολογικά ρυθμίζονται δίχως τον δικό σας έλεγχο, καθώς και να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από το στρες.
-Μην καπνίζετε. Το κάπνισμα μπορεί να επιφέρει ή να επιδεινώσει μια ημικρανική κρίση.

***  Η κατανάλωση μη βιολογικού κρέατος και βιομηχανοποιημένου γάλακτος οδηγεί σε αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά...
kreasgala
~  Η κατανάλωση γάλακτος του εμπορίου αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα, διότι οδηγεί σε ανθεκτικά μικρόβια στα αντιβιοτικά, τα οποία θα μας προκαλούν ασθένειες και τα αντιβιοτικά δεν θα μπορούν να τα σκοτώσουν. Την 1η Μαρτίου 2014 δημοσιεύθηκε στο Science News ένα άρθρο με τίτλο “Where antibiotics go” (Πού πηγαίνουν τα αντιβιοτικά). Ας δούμε τι γράφει αυτό το άρθρο: «Από τους 51 τόνους αντιβιοτικών που καταναλώνονται κάθε μέρα στις ΗΠΑ, περίπου 80% πηγαίνουν σε ζωικά προϊόντα. Η ευρεία χρήση αντιβιοτικών στα ζώα μπορεί να συμβάλλει στην αυξανόμενη αντίσταση σε φάρμακα από βακτήρια όπως η σαλμονέλα». Στο άρθρο παρατίθεται ένας πίνακας που δείχνει πόσα κιλά ετησίως αντιβιοτικών πηγαίνουν στις σοδειές, στα κατοικίδια, στις υδατοκαλλιέργειες, στους ανθρώπους και στα ζώα που τρώμε. Στις σοδειές πηγαίνουν 70.000 κιλά αντιβιοτικών, στα κατοικίδια 150.000, στις ιχθυοκαλλιέργειες 150.000, στους ανθρώπους 3.290.000 κι στα ζώα 13.540.000. Αυτό σημαίνει ότι όποτε τρώμε κρέας και γάλα του εμπορίου, καταναλώνουμε εν αγνοία μας και τόνους αντιβιοτικών που έχουν χορηγήσει στα ζώα. Έτσι τρώγοντας κρέας και γάλα καταστρέφουμε την εντερική μας χλωρίδα, τα θετικά δηλαδή βακτήρια που βρίσκονται στο έντερό μας και κάνουμε τα μικρόβια να είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Με την καταστροφή της εντερικής μας χλωρίδας αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα, και έτσι μπορούμε να υποστούμε πιο εύκολα μια μικροβιακή λοίμωξη, και αφού τα μικρόβια θα είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, η ζωή μας θα βρίσκεται σε κίνδυνο. Να μια άγνωστη πτυχή της κατανάλωσης βιομηχανοποιημένου γάλακτος που λίγοι γνωρίζουν, κάτι που μπορεί να αποτελεί απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η ανεξέλεγκτη χορήγηση αντιβιοτικών σε ανθρώπους και ζώα έχει κάνει τα βακτήρια ανθεκτικά. Η Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας σε έκθεσή της αναφέρει ότι «η μάχη ενάντια στην αντίσταση των βακτηρίων στα αντιβιοτικά είναι ένας πόλεμος που δεν πρόκειται να νικήσουμε ποτέ».
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  Σόγια: Είναι όντως υγιεινή;
sogia
~    Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι η σόγια είναι ένα καλό εναλλακτικό των ζωικών τροφών, διότι είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών. Οι χορτοφάγοι τη θεωρούν ως σούπερ τροφή και βασίζονται σε αυτήν για την πρόσληψη των πρωτεϊνών τους. Στην Ελλάδα η σόγια δεν είναι πολύ δημοφιλής, κυρίως οι Έλληνες χορτοφάγοι την καταναλώνουν και μερικοί παμφάγοι κατά τη διάρκεια της νηστείας του Πάσχα. Σε εστιατόρια βιολογικών ή χορτοφαγικών μενού σερβίρουν κρέας από σόγια, ενώ πολλοί πίνουν γάλα σόγιας αντί για αγελαδινό γάλα. Πριν μερικές δεκαετίες η σόγια παρουσιαζόταν ως τροφή μακροζωίας. Έλεγαν μάλιστα ότι η συχνή κατανάλωση σόγιας μας προστατεύει από τον καρκίνο και την καρδιοπάθεια. Και ανέφεραν ως παράδειγμα την καλή υγεία των Γιαπωνέζων και άλλων ασιατικών λαών που τρώνε σόγια. Οι τελευταίες όμως έρευνες αποδεικνύουν το τελείως αντίθετο. Ότι η σόγια δεν είναι και τόσο υγιεινή τροφή, όπως μας έλεγαν και ότι η συχνή κατανάλωσή της προκαλεί σημαντικά προβλήματα υγείας. Στην ουσία όλα αυτά που ακούγαμε για τη δήθεν υγιεινή σόγια, δεν ήταν παρά μια προπαγάνδα των μεγάλων εταιρειών σόγιας. Αυτές οι εταιρείες μας παρουσίαζαν ως καλό για την υγεία και την καρδιά ακόμα και το σογιέλαιο, ενώ, όπως όλοι τώρα γνωρίζουμε το σογιέλαιο είναι ένα σπορέλαιο με μεγάλη περιεκτικότητα σε ωμέγα 6 λιπαρά, που προκαλούν φλεγμονή στο σώμα και ένα σωρό χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες. Οι Ασιάτες τρώνε σόγια αλλά σε άλλη μορφή από ό, τι την τρώνε οι δυτικοί λαοί (οι Ασιάτες τρώνε ζυμωμένη σόγια), και φυσικά όχι σε πολύ μεγάλες ποσότητες, όσες η βιομηχανία σόγιας μας προτείνει να τρώμε. Και μόνο το γεγονός ότι το 95% της σόγιας που πωλείται παγκοσμίως είναι μεταλλαγμένη, πρέπει να σας υποκινήσει την υποψία τι παιχνίδια παίζονται πίσω από την δήθεν υγιεινή σόγια και ότι εφόσον είναι μεταλλαγμένη, δεν κάνει καλό στην υγεία. Αλλά και μη μεταλλαγμένη σόγια να τρώγαμε, πάλι δεν μας κάνει καλό, διότι η σόγια αφ’ εαυτής είναι βλαβερή τροφή για τον άνθρωπο.
Η σόγια περιέχει αναστολείς πρωτεάσης. Οι αναστολείς αυτοί εμποδίζουν μερικά από τα βασικά ένζυμα που μας βοηθούν να χωνέψουμε τις πρωτεΐνες. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η τρυπσίνη. Οι αναστολείς της πρωτεάσης συνδέονται με υποθρεψία, παγκρεατικές ασθένειες, εντερικές παθήσεις, ακόμα και καρκίνο. Η σόγια περιέχει επίσης φυτικά οξέα τα οποία εμποδίζουν την απορρόφηση μετάλλων, όπως ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο. Η σόγια περιέχει επίσης κάποιες πρωτεΐνες που λέγονται λεκτίνες. Οι λεκτίνες της σόγιας αντιδρούν με περιεχόμενο υδατανθράκων των κυτταρικών μεμβρανών, προκαλώντας κυτταρικές ζημιές και κυτταρικό θάνατο. Καθώς η βλάβη αυτή συσσωρεύεται, επιδρά αρνητικά στο γαστρεντερικό, στο ανοσοποιητικό και σε άλλα συστήματα του ανθρώπινου σώματος.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η έγκυες γυναίκες δεν θα πρέπει να τρώνε σόγια ούτε και τα βρέφη, διότι η σόγια είναι επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά. Τα οιστρογόνα στη σόγια μπορεί να βλάψουν τη σεξουαλική ανάπτυξη και την αναπαραγωγική υγεία του βρέφους σας. Περίπου 20% των βρεφών στις ΗΠΑ τρέφονται με φόρμουλες σόγιας. Το να τρέφετε τα μωρά σας με φόρμουλες σόγιας, είναι σαν να δίνετε σε έναν άνθρωπο 4 με 5 αντισυλληπτικά την ημέρα. Τα βρέφη που τρέφονται με φόρμουλες σόγιας έχουν 20.000 φορές την ποσότητα των οιστρογόνων στην κυκλοφορία τους σε σύγκριση με τα βρέφη που τρέφονται με άλλες φόρμουλες.
Το 1991, μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση 2 μόνο κουταλιών της σούπας ημερησίως ψημένων σπόρων σόγιας για 3 μήνες από υγιείς ενήλικες που λάμβαναν επαρκή ποσότητα ιωδίου από τη διατροφή τους προκάλεσε καταστολή του θυρεοειδούς και συμπτώματα δυσφορίας, δυσκοιλιότητας, υπνηλίας και βρογχοκήλης.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***   Γρήγορη ανάπτυξη μαλλιών; Δείτε πως…
trixa
~  Η μάσκα με γάλα καρύδας είναι μια φυσική θεραπεία για την θρέψη, την ενδυνάμωση και την γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σας . Το γάλα καρύδας έιναι πλούσιο σε πρωτεΐνη , κάλιο και φολικό οξύ καθώς και απαραίτητα λιπαρά , ανόργανα άλατα, σίδηρο και μαγγάνιο , τα οποία είναι πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη , την ενυδάτωση , την ενίσχυση της υφής και της λάμψης των μαλλιών καθώς και για την πρόληψη της τριχόπτωσης . Αποκτήστε υγιή και μεταξένια μακριά μαλλιά με την μάσκα με γάλα καρύδας .
Υλικά
3/4 της κούπας γάλα καρύδας
Δυο κουταλιές αμυδαλέλαιο ή σιτέλαιο
Δυο κουταλιές μέλι
Χυμό από μισό λεμόνι
Σε ένα μπολάκι προσθέτετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε πολύ καλά . Απλώνετε την μάσκα στα μαλλιά κάνοντας μασάζ απο τις ρίζες μέχρι τις άκρες . Τυλίγετε τα μαλλιά σε μια διαφανή μεμβράνη και περιμένετε μια ώρα . Στη συνέχεια ξεπλένετε πολύ καλά με χλιαρό νερό και σαμπουάν. Εφαρμόζετε την μάσκα δυο φορές την εβδομάδα .

***   Κολονοσκόπηση: αίτια και συνέπειες...
kolonoskopisi
~  Kολονοσκόπηση video  :   https://youtu.be/r73OO2C6gF0  .- ( Αναδημοσίευση video animation για την τεχνική της κολονοσκόπησης. Στην ιστοσελίδα http://www.digestive-surgery.gr/colon... υπάρχει αναλυτική παρουσίαση και οπτικό υλικό.) .-

*** Μέτρηση RMR
rmr
~  Μέτρηση RMR στο "Όλα για την υγεία μου"  , video  :  https://youtu.be/4Onie_dKeyQ   .-  ( Απόσπασμα από την εκπομπή "Όλα για την υγεία μου" με θέμα "Βάλε μπρος τον μεταβολισμό σου". Η μέτρηση βασικού μεταβολισμού με έμμεση θερμιδομετρία είναι η ιδανική λύση για μέτρηση και αξιολόγηση του βασικού μεταβολισμού μας. Η επιτραπέζια συσκευή Fitmate της Cosmed προσφέρει υψηλή αξιοπιστία και ακρίβεια στις μετρήσεις βασικού μεταβολισμού. Το Quark RMR της Cosmed, που αποτελεί τη ναυαρχίδα του capital εξοπλισμού της Cosmed, μπορεί να μετρήσει και την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα στα εκπνεόμενα αέρια του εξεταζόμενου, με αποτέλεσμα τον καθορισμό και του υποστρώματος (απόδοση θερμιδικής κατανάλωσης σε λίπη, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες). Μπορείτε να βρείτε περαιτέρω πληροφορίες στα ακόλουθα link:
Fitmate: http://www.serinth.gr/index.php?optio...
Quark RMR: http://www.serinth.gr/index.php?optio...
Join us on facebook: http://www.facebook.com/serinth .-  )

 *** H εξωσωματική θέλει υπομονή: Τα δύο τρίτα των γυναικών «πιάνουν» παιδί έως την έκτη προσπάθεια!
 gyna
~  Οι γυναίκες που προσπαθούν να «πιάσουν» παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, δεν πρέπει να απελπίζονται, αν αποτύχουν τις πρώτες φορές. Τα δύο τρίτα των γυναικών επιτυγχάνουν τελικά έως την έκτη προσπάθεια, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, που συνιστά υπομονή και επιμονή (μέχρι ένα όριο).
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Μπρίστολ και της Γλασκώβης, με επικεφαλής τον “Αντριου Σμιθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 157.000 γυναίκες, οι οποίες συνολικά έκαναν πάνω από 257.000 «κύκλους» εξωσωματικής. Ως «κύκλος» θεωρείται η θεραπεία ορμονικής υπερενεργοποίησης των ωοθηκών για την παραγωγή αρκετών ωαρίων, η εξωσωματική γονιμοποίηση και η κατοπινή μεταφορά του εμβρύου στην μήτρα.
Η στατιστική ανάλυση δείχνει ότι επιτυχής τοκετός με την πρώτη προσπάθεια επιτυγχάνεται στο 29,5% των περιπτώσεων. Το 20,5% των γυναικών γεννά παιδί με την τέταρτη προσπάθεια, το 17,4% με την έκτη και το 15,7% με την ένατη. Έτσι, τουλάχιστον δύο στις τρεις γυναίκες (ποσοστό 67,4%) έχουν επιτυχία στην εξωσωματική έως την έκτη απόπειρά τους.
Συχνά οι γυναίκες απογοητεύονται μετά την τρίτη ή την τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια, όμως η νέα έρευνα -η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα- δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια επιτυχούς έκβασης της εξωσωματικής, ιδίως για τις γυναίκες κάτω των 40 ετών, οι οποίες δεν είναι ανάγκη να απογοητεύονται πρόωρα και να στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις όπως τα ωάρια από άλλη γυναίκα ή η τεκνοθεσία.
Η ηλικία της γυναίκας παίζει σημαντικό ρόλο. Πριν τα 40 τους, επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει το 32,3% των γυναικών και με την έκτη το 17%. Για τις γυναίκες 40-42 ετών, τα αντίστοιχα ποσοστά επιτυχίας είναι 12,% και 6,9%.
Όμως μετά την ένατη προσπάθεια, οι πιθανότητες είναι πλέον πολύ μικρές. Από την άλλη, οι αλλεπάλληλες απόπειρες (κύκλοι) αποτελούν ένα οικονομικό και συναισθηματικό βάρος για πολλά υπογόνιμα ζευγάρια, χωρίς να παραγνωρίζεται και ο πιθανός ιατρικός κίνδυνος λόγω της επιβάρυνσης των ωοθηκών.
ΠΗΓΗ: www.ladyslife.gr

***  Η ανεξήγητη κατάθλιψη μπορεί να σημαίνει όγκο στο κεφάλι, προειδοποιούν οι ειδικοί
kata
~  Τα άτομα άνω των 50 ετών που εκδηλώνουν ανεξήγητα συμπτώματα κατάθλιψης, τα οποία μάλιστα δεν υποχωρούν όταν ο πάσχων λαμβάνει θεραπεία, θα πρέπει να κάνουν εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει καρκινικός όγκος στον εγκέφαλό τους.
Η σύσταση αυτή έρχεται έπειτα από ένα περιστατικό που καταγράφηκε στη Γαλλία, όπου μια 54χρονη γυναίκα εκδήλωνε συμπτώματα κατάθλιψης για διάστημα έξι μηνών και τελικά διαγνώσθηκε με όγκο στο κεφάλι.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, η γυναίκα δεν είχε ιστορικό κατάθλιψης και εμφάνισε αιφνιδίως απάθεια, δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, έλλειψη ενέργειας, δυσκολίες συγκέντρωσης και προβλήματα στον ύπνο.
Οι γιατροί τής χορήγησαν αρχικά αγχολυτική φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο η ασθενής δεν φάνηκε να ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Η 54χρονη άρχισε να ταλαιπωρείται από αυτοκτονικές σκέψεις και έχασε κάθε ενδιαφέρον για δραστηριότητες που παλαιότερα απολάμβανε.
Εν τέλει, η εγκεφαλική απεικόνιση έδειξε ένα μεγάλου μεγέθους μηνιγγίωμα, το οποίο κάλυπτε τον αριστερό μετωπιαίο λοβό της ασθενούς. Το μηνιγγίωμα είναι ο συνηθέστερος τύπος καλοήθους όγκου.
Η ασθενής υποβλήθηκε επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση και ανέρρωσε πλήρως. Τα καταθλιπτικά συμπτώματα υποχώρησαν εντελώς σε διάστημα ενός μήνα.
Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι ο προμετωπιαίος φλοιός συνδέεται άμεσα με την κατάθλιψη.
Αν και ο καρκινικός όγκος θεωρείται από τις σπανιότερες αιτίες της κατάθλιψης, οι γιατροί συνιστούν την προληπτική απεικόνιση για άτομα άνω των 50 ετών εάν ο ασθενής δεν έχει ιστορικό κατάθλιψης και δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή.
ΠΗΓΗ: www.ladyslife.gr

***  Tο μασάζ κάνει καλό...
masage
~ Πώς να της κάνετε μασάζ  ,video  : https://youtu.be/HEn0jYaaIJs  .-

*** Κίνδυνος! Νέο μεταλλαγμένο γονίδιο αχρηστεύει τα αντιβιοτικά
microres
~  Σε επιφυλακή βρίσκεται η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα καθώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι έκαναν και στην Ευρώπη την εμφάνισή τους νέα ισχυρά μικρόβια, τα οποία δεν καταπολεμούνται με τα υπάρχοντα αντιβιοτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες τους voicenews.gr, παρουσιάστηκε ένα μεταλλαγμένο γονίδιο, το οποίο καθιστά άτρωτα τα μικρόβια, και στο τελευταίο "ισχυρό" αντιβιοτικό, την κολιστίνη, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για το ενδεχόμενο μιας πανδημίας.
Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στην Κίνα, όταν έσπευσαν στο νοσοκομείο ασθενείς που έφεραν τα συγκεκριμένα μικρόβια, από τις αγροτικές περιοχές της χώρας.
Σιγά σιγά όμως το φαινόμενο παρουσίασε εξάπλωση αφού, εντοπίστηκαν "μεταλλαγμένα" μικρόβια στη Δανία, με τελευταίο θύμα τους τη Βρετανία.
Με βάση τα στοιχεία του κυβερνητικού οργανισμού Public Health England (PHE) που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας της Γηραιάς Αλβιώνας, σε ένα δείγμα 24.000 βακτηρίων εντόπισαν 15 βακτηρίδια που κουβάλαγαν  το μεταλλαγμένο γονίδιο MCR-1, το οποίο προκαλεί αντοχή στην κολιστίνη.

***  Τέλος ο HIV. Έρχεται το προφυλακτικό που το καταστρέφει...
profylakt
~  Ένα προφυλακτικό που περιέχει αντιοξειδωτικά ικανά να καταπολεμήσουν τον HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016. Το σούπερ προφυλακτικό κατασκευάστηκε από το Texas A&M Health Science Center και είναι φιαγμένο από υλικό που θα βασίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό του στο νερό. Σε αντίθεση με τα προφυλακτικά που κυκλοφορούν σήμερα, τα νέα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από ένα ισχυρό πολυμερικό με την ονομασία hydrogel, το οποίο είναι κατασκευασμένο κυρίως από νερό. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το νέο προφυλακτικό, θα καταστρέφουν τον HIV μην επιτρέποντας την σεξουαλική μετάδοσή του. «Φτιάξαμε ένα προφυλακτικό που δεν προστατεύει μόνο από την μόλυνση με HIV αλλά τον εξαλείφει», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που δημιούργησε το προφυλακτικό, Mahua Choudhury. «Οι άνθρωποι συνήθως λένε ότι δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό, επειδή δεν τους παρέχει την ίδια σεξουαλική ικανοποίηση, όμως ειδικές ουσίες στο προφυλακτικό αυτό θα ενισχύουν την αίσθηση στους νευρώνες και θα δίδουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στον χρήστη», σημειώνει ο Dr. Choudhury.
πηγή: www.ladyslife.gr

***  Το προϊόν που δίνει τέλος στις πετσέτες του μπάνιου!
petsetes
~   Ένα νέο προϊόν, ονόματι Body Dryer, υπόσχεται να βάλει τέλος στις πετσέτες του μπάνιου στο μέλλον.
Οι δημιουργοί αυτής της καινοτόμας συσκευής απευθύνθηκαν στην υπηρεσία συγκέντρωσης χρηματοδότησης Indiegogo για να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο κεφάλαιο (50.000 δολάρια) για την ανάπτυξή της.
Ο δημιουργός της, Τάιλερ Όβερκ και η ομάδα του δουλεύουν πάνω στο συγκεκριμένο project εδώ και δύο χρόνια και ευελπιστούν η συσκευή να βγει στην αγορά σύντομα και μάλιστα σε προσιτή τιμή. Το Body Dryer λειτουργεί περίπου σαν τους στεγνωτήρες χεριών, μόνο που δεν στεγνώνει μόνο χέρια αλλά όλο το σώμα.
Ο Όβερκ επεσήμανε σε συνέντευξή του την ανάγκη «εξέλιξης» της έννοιας της πετσέτας, λόγω των μικροβίων. «Υπάρχει πρόβλημα με την ανάπτυξη των βακτηρίων στην υγρή, ζεστή επιφάνεια μιας πετσέτας, εάν δεν στεγνώσει σωστά. Εάν σκουπιστείτε με αυτήν ξανά, μεταφέρετε αυτά τα βακτήρια πάνω σας. Το χαλάκι του μπάνιου είναι η πιο πλούσια πηγή κυττάρων δέρματος, βακτηρίων και μούχλας, επειδή νερό και σωματίδια του σώματος κατεβαίνουν προς τα πόδια σας καθώς σκουπίζεστε. Με το που μπαίνετε στο Body Dryer, τα βακτήρια εξαφανίζονται, ειδικά στα πόδια σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πώς δουλεύει το Body Dryer;
Ο χρήστης μπαίνει μέσα στη συσκευή, η οποία μπορεί να παραμετροποιηθεί βάσει των χαρακτηριστικών του σώματός του και στεγνώνει φυσικά, χωρίς τη χρήση πετσέτας.
Πηγή: http://www.ladyslife.gr/2015/12/23/6810/#.VnqmqfmLTbg

***  Τριχόπτωση: Ποιά τα αίτια και ποιά η αντιμετώπιση!
trixopt
~  Τριχόπτωση: Αντιμετώπιση με Advanced FUE - Δρ. Αναστάσιος Βεκής , video  :  https://youtu.be/NfxTz5SIY_E  .-  (  Τριχόπτωση; Αντιμετώπιση με Advanced FUE: η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών με εντυπωσιακά αποτελέσματα!
O πλαστικός χειρουργός, Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, μιλάει στην Eλεονώρα Μελέτη, στην εκπομπή "Μεσημεριανή Μελέτη" του STAR, για την γυναικεία και ανδρική τριχόπτωση, την αντιμετώπισή της, και δείχνει αποτελέσματα πριν και μετά της αποκατάστασης του προβλήματος, με την πιο σύγχρονη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced FUE.
Μάθετε περισσότερα για τριχόπτωση και την αντιμετώπισή της με την μέθοδο Advanced FUE: http://goo.gl/U2W4x
Ο πλαστικός χειρουργός, Δρ. Αναστάσιος Βεκρής:http://goo.gl/rDche  .-  ).-

***  Πλατυποδία και μέθοδοι θεραπείας
platypodia
~  Πλατυποδία και μεθοδοι θεραπείας , συνέντευξη του Ορθοπεδικου Μπαδέκα Θάνου , video  : https://youtu.be/WfTaqJowpXs  .-

***  Τι είναι το " Μπαλονάκι";
mpalonaki
~  Τί είναι το «μπαλονάκι» / Έμφραγμα μυοκαρδίου   , video  :  https://youtu.be/aa8IpnI1nGA .-

*** Ακράτεια ούρων. Ποιά τα αίτια και ποιές οι λύσεις;
akrateia
~  Ακράτεια Ούρων σε Γυναίκες   , video  :  https://youtu.be/Vjep55gOre8  .-  (  Το 25% των ανδρών και το 45% των γυναικών της τρίτης ηλικίας πλήττει σήμερα η ακράτεια, μία από τις πιο διαδεδομένες παθήσεις σε όλο τον κόσμο, με σοβαρές συνέπειες στην καθημερινή ζωή του ατόμου.
Διαβάστε περισσότερα για την αυτοεκτιμηση στο http://www.sec-aftoektimisi.gr/sxetik... .- ) .-

***  Καρκίνος προστάτη... Η λύση είναι δίπλα μας
cancer prost
~ Οι ασθενείς με τοπικό εντοπισμένο μη μεταστατικόκαρκίνο του προστάτη έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης μετά χειρουργική αφαίρεση του όγκου από ό,τι με ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με καναδική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο European Urology.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, με επικεφαλής τον Δρ Ρόμπερτ Ναμ, έκαναν την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα μετα-ανάλυση όλων των έως τώρα δημοσιευμένων μελετών, που συγκρίνουν την χειρουργική επέμβαση με την ακτινοθεραπεία.
Από την αξιολόγηση των στοιχείων προέκυψε ότι, άσχετα με το είδος της ακτινοθεραπείας και την επιθετικότητα του καρκίνου, γενικά η χειρουργική αφαίρεση υπερτερεί συντελώντας σε μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας.
Συγκεκριμένα, οι ασθενείς έχουν περίπου διπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν, αν υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία, αντί χειρουργικής επέμβασης.
«Από την άλλη, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που η θεραπεία είναι καταλληλότερη, συνεπώς είναι σημαντικό η θεραπεία που πρέπει να ακολουθηθεί, να συζητείται μεταξύ γιατρού και ασθενούς» διευκρινίζει ο Δρ Ναμ.
Ωστόσο, η οριστική επιβεβαίωση για την ανωτερότητα της χειρουργικής αντιμετώπισης του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου του προστάτη αναμένεται από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της τυχαιοποιημένης κλινικής δοκιμής PROTECΤ το 2016.
Ο τοπικά εντοπισμένος καρκίνος του προστάτη αφορά περίπου το 80% των συνολικών περιστατικών της νόσου. Περίπου 40.000 άνδρες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη στην Ευρώπη κάθε χρόνο, από τους οποίους οι 320.000 έχουν τοπικό εντοπισμένο καρκίνο. Ανάλογα με τη χώρα, οι ογκολόγοι προτιμούν περισσότερο την ακτινοθεραπεία ή την χειρουργική αφαίρεση.

***  Δείτε τι μπορείτε να κάνετε όταν έχετε αϋπνίες...
piata
~  Mια ομάδα ειδικών η οποία ερεύνησε το πως κάποιος μπορεί να κοιμηθεί εύκολα όταν έχει αϋπνίες.
Η πρώτη οδηγία που έδωσαν για να κοιμάται κάποιος εύκολα είναι να μην κάνουν εντός του δωματίου που κοιμούνται καβγάδες.
Ακόμα δεν πρέπει να υπάρχουν φώτα όπως της τηλεόρασης του tablet ή του laptop γιατί έτσι δυσκολεύουν ακόμα πιο πολύ τον οργανισμό για να χαλαρώσει.
Εκείνοι που θέλουν να κοιμούνται πιο εύκολα θα πρέπει να κάνουν κάποια οικιακή δουλειά, λένε οι ειδικοί σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν κάνει.
Μια δουλειά είναι να πλένεται τα πιάτα.

***  Χρώμιο: Ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τους διαβητικούς
xromioena
~   Το ιχνοστοιχείο χρώμιο παίζει ρόλο στην ευαισθησία των κυττάρων στην ινσουλίνη. Η έλλειψη χρωμίου είναι διαδεδομένη στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες. Η λήψη συμπληρωμάτων χρωμίου έχει φανεί ότι βελτιώνει σημαντικά τη δράση της ινσουλίνης, βελτιώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και μειώνει τη γλυκόζη νηστείας. Το χρώμιο δεν είναι πανάκεια. Αν και το χρώμιο είναι σημαντικό και πολλές περιπτώσεις διαβήτη θα βελτιωθούν με το χρώμιο, θα έχει οφέλη μόνο σε ανθρώπους με χαμηλά επίπεδα χρωμίου. Τα επίπεδα χρωμίου μπορούν να αδειάσουν από την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σάκχαρα ή προϊόντα λευκού αλευριού και από έλλειψη άσκησης.
xromiodio
Το χρώμιο υπάρχει φυσιολογικά σε τροφές όπως μπρόκολο, χυμός σταφυλιού, κριθάρι, βρώμη, μαγιά μπύρας, μελάσα, συκώτι, τυρί, πατάτες και ντομάτες. Ωστόσο οι περισσότερες από αυτές τις τροφές περιέχουν αρκετά σάκχαρα και αντενδείκνυνται για τους διαβητικούς. Υπάρχουν τροφές ενισχυμένες με χρώμιο. Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση είναι να πάρετε συμπληρώματα χρωμίου. Στα συμπληρώματα το χρώμιο είναι στη μορφή chromium polynicotinate ή chromium picolinate.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  Λεμφικό μασάζ και άσκηση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας
lemfiko
~  Η τόνωση της κυκλοφορίας της λέμφου είναι απαραίτητη για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος και να μη συσσωρεύονται τοξίνες. Όπως εξηγήσαμε, η υπερφόρτωση της λέμφου με τοξίνες συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία κυτταρίτιδας. Η φυσική άσκηση είναι σημαντική, το ίδιο και το τρίψιμο του δέρματος και το λεμφικό μασάζ, το οποίο πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.
Η άσκηση είναι σημαντική, διότι η κίνηση των μυών προκαλεί την κυκλοφορία της λέμφου καθώς και του αίματος. Η καλή κυκλοφορία του αίματος διευκολύνει τη μεταφορά του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, έχοντας ως αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους και την απομάκρυνση των άχρηστων προϊόντων.
Για το τρίψιμο του δέρματος, αγοράστε μια βούρτσα με φυσική τρίχα. Τρίψτε ολόκληρο το σώμα σας όταν είναι στεγνό με μια στεγνή βούρτσα. Τρίψτε πιο μαλακά σε ευαίσθητα σημεία όπως είναι το στέρνο, ο λαιμός και η κοιλιά. Ξεκινήστε από τα πόδια και ανεβείτε προς τα πάνω, φτάνοντας στα χέρια, στο στέρνο και στην πλάτη σας. Κάντε το αυτό κάθε πρωί πριν το ντους.
Το λεμφικό μασάζ, εκτελείται πάνω στους λεμφικούς αγωγούς του σώματος και στα λεμφογάγγλια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα λεμφαγγεία. Με τις κατάλληλες πιέσεις στα λεμφογάγγλια και το «ντραινάρισμα» των λεμφικών αγγείων, επηρεάζονται θετικά τα ζωτικά όργανα του σώματος και βελτιώνεται θεαματικά η λειτουργία τους. Το λεμφικό μασάζ βοηθάει στη γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη μείωση της κυτταρίτιδας, στο χάσιμο πόντων και κατ’ επέκταση και στο αδυνάτισμα. Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό, επιμένοντας σε προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, τα πρηξίματα και το τοπικό πάχος. Τονώνει τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στην εξάλειψη των οιδημάτων από τη συσσώρευση λίπους. Έτσι, χάρη στην αντιοιδηματική και αποσυμφορητική δράση του, το λεμφικό χειροπρακτικό μασάζ συντελεί στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, καθώς και στη βελτίωση του προβλήματος του τοπικού πάχους.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  Οστεοπόρωση: Πόσο ασβέστιο χρειάζεστε καθημερινά για να την προλάβετε
osteoporosi
~  Η διαδικασία της σύνθεσης των οστών και ανάπτυξης ενός υγιούς σκελετού, ξεκινά από την εμβρυϊκή ηλικία και ολοκληρώνεται στην ηλικία περίπου των 25 ετών.
Μέχρι τότε ο οργανισμός χρησιμοποιεί το ασβέστιο για να «χτίζει» τα οστά του. Με την πρόοδο της ηλικίας το ασβέστιο που λαμβάνεται από τη διατροφή, χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας.
Μετά την ηλικία αυτή, όσο ασβέστιο και αν λάβει κάποιος δεν θα αποκτήσει πιο γερό σκελετό. Χρειάζεται όμως μία συγκεκριμένη ποσότητα για να συντηρήσει τον ήδη υπάρχοντα σε καλή κατάσταση.
Η πρόληψη της οστεοπόρωσης πρέπει να επιδιώκεται όσο το δυνατόν ενωρίτερα, με στόχο την επίτευξη της υψηλότερης δυνατής κορυφαίας οστικής μάζας. Ωστόσο, στην Ελλάδα μόλις το 25% των κοριτσιών άνω των 11 ετών και το 10% των ενηλίκων καταναλώνουν τις συνιστώμενες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων.
Συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα
Η καθημερινή λήψη ασβεστίου είναι αναγκαία, επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να αποθηκεύσει το πολύτιμο αυτό μέταλλο.
Κύρια πηγή ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία αναλόγως με το είδος περιέχουν 250-300 mg ασβεστίου ανά μονάδα (μία μονάδα ισούται με ένα ποτήρι γάλα ή με έναν κεσέ γιαούρτι ή με 30 γρ. κίτρινο τυρί).
Ένα παιδί χρειάζεται περίπου 800 mg ασβεστίου καθημερινά, ένας έφηβος 1.200 και ένας ενήλικας 1.000, αλλά μετά την εμμηνόπαυση απαιτούνται 1.500.
Προσοχή όμως: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να είναι αλμυρά, διότι το αλάτι διεγείρει την αποβολή ασβεστίου, ενώ για καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου απαραίτητη είναι η βιταμίνη D, η οποία παράγεται από το δέρμα όταν αυτό εκτίθεται στον ήλιο.
Είναι λάθος πάντως να βασίζεται κανείς στην ηλιοφάνεια για να έχει όση βιταμίνη D χρειάζεται.
Μελέτες έχουν δείξει πως στις μεσογειακές χώρες παρατηρείται υψηλότερο ποσοστό ανεπάρκειάς της απ’ ότι στις βορειοευρωπαϊκές, κυρίως επειδή στις τελευταίες γίνεται μεγάλη κατανάλωση μαργαρινών εμπλουτισμένων με βιταμίνη D.
Εάν πάντως αντιπαθείτε τα γαλακτοκομικά ή έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείτε να τρώτε τρόφιμα εμπλουτισμένα με ασβέστιο, όπως είναι τα δημητριακά και πολλά ροφήματα.
Πηγή: www.ladyslife.gr

***  Παιδική παχυσαρκία: Πόσο αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο
po
~  Περίπου 16-20% των θανάτων από καρκίνο στις γυναίκες και 14% στους άνδρες πιθανολογείται ότι οφείλονται στην παχυσαρκία.
Πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει μία ισχυρή συσχέτιση της παιδικής παχυσαρκίας με την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου στους ενήλικες, όπως:
-Ο καρκίνος του οισοφάγου
-Ο καρκίνος του παχέος εντέρου
-Ο καρκίνος των νεφρών
-Ο καρκίνος της μήτρας και του μαστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες
Αναφορικά με το ρόλο της παχυσαρκίας στην παθογένεια του καρκίνου, υπάρχουν διάφορες θεωρίες.
Μία θεωρία αναφέρεται στην ύπαρξη ομοιοτήτων μεταξύ λιπογένεσης και ογκογένεσης, καθότι και οι δύο μηχανισμοί προάγουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, όμως στη λιπογένεση τα κύτταρα είναι υγιή, ενώ στην ογκογένεση έχουν μεταλλαχθεί.
Άλλοι συγγραφείς αποδίδουν την πρόκληση του καρκίνου στους παχυσάρκους στην παρουσία χρόνιας υπερινσουλιναιμίας. Αυτή θεωρείται ότι συμβάλλει στην παθογένεια ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως του καρκίνου εντέρου, μαστού, παγκρέατος, προστάτη και ενδομητρίου. Η υπερινσουλιναιμία δρα είτε με άμεσο τρόπο, μέσω διέγερσης των υποδοχέων των νεοπλασματικών κυττάρων-στόχος, είτε εμμέσως, μέσω αύξησης του κυτταρικού πολλαπλασιασμού λόγω των ορμονικών μεταβολών που προκαλεί.
Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η αύξηση σύνθεσης στεροειδών του φύλου, που έχει συσχετισθεί με ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως του μαστού, του ενδομητρίου, καθώς και του επιθετικού καρκίνου προστάτη. Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι η μετφορμίνη συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου εντέρου/ορθού και προστάτη, μέσω παρεμπόδισης του κυτταρικού πολλαπλασιασμού και μείωσης της αγγειογένεσης στους όγκους, καθώς επίσης μέσω μείωσης της υπερινσουλιναιμίας.
Η αξία της πρόληψης
Η πρόληψη της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας πρέπει να ξεκινήσει νωρίς, ήδη από την εγκυμοσύνη, με την αποφυγή υπερβολικής πρόσληψης βάρους από την έγκυο. Επίσης οι πρώτοι μήνες ζωής είναι κρίσιμοι για την πρόληψη εμφάνισης παιδικής παχυσαρκίας με την αποφυγή ταχείας αύξησης βάρους του μικρού βρέφους μέσω της διατήρησης του μητρικού θηλασμού τουλάχιστον ως την ηλικία των 6 μηνών. Εξίσου σημαντικές είναι οι αρχές υγιεινής διατροφής από όλη την οικογένεια, η τακτική άσκηση (τουλάχιστον 30 λεπτά/ημέρα), ο περιορισμός τηλεθέασης και χρήσης internet (max 2 ώρες/ημέρα) και η σχολική εκπαίδευση για σωστή διατροφή.
ΠΗΓΗ: www.ladyslife.gr

***



 
 ~  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ   ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ  ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ  2015  Σ.Ν.Σ. -
Α΄ Μέρος -
***  ΟΛΕΣ  ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  για  την ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ   μιά  ανακεφαλαίωση ενημέρωσης  : 1~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 14 Μαΐου 2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html  .-
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαΐου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-
4~**   
~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαΐου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015  ΒΛΑΣΗΣ  :http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-
 8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .-
 9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .-                                                                  
 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-
 12 ~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : 

http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
13 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
14 ~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-    
 15 ~ ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. 
16~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .-
17 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
 18 - ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 :
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-











19 .-      
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html
 20 .- ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
22.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-  
23.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/0
 γ΄ μέρος   24.-ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html  .-
25 ~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .- 
    26.-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
27.-
ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
28.- 
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
29.- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
  30.-ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-           
δ΄ Μέρος   31~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-
32 .- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-
33.-~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-















34.- ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015                                                             http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-     
35.- ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-
!!! 36.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .-        
37.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/17-2015.html .-
38.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή 20  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/20-2015.html .- 
39.-   ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
 40.-  ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
41. ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-
42.-   ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-
            43.- ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-
44.-~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  12  Δεκεμβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/12-2015.html .-
45.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .-
46.-  
 

***~ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :   
~ Η Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-30-2015.html .-
~H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και Η  Βασιλόπιτα ,   Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/h.html .-                                                                          
 ~  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-31-2015.html .-

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 31  Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/31-2015.html .- 
~          
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-
 Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .-  ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .-
~                       
                                                                                                                                                                                              
***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 568 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.482   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

*** 
    STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    

*** 
   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2715 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2718   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9892  βίντεο   .- 

                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: