Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 23  Ιανουαρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
~

Ο Θεός από εμάς θέλει μόνο την προαίρεση και την αγαθή διάθεση που θα την εκδηλώνουμε με το λίγο φιλότιμο αγώνα μας και την συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μας. Όλα τα άλλα μας δίνει εκείνος.Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Στης 13  Ιανουαρίου 2015   Αγιοποιήθηκε από Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως  υπό Πατριάρχου Βαρθολομαίου , ο Αγιορείτης μοναχός Παϊσιος .- {Ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης . {  (κατά κόσμο Αρσένιος Εζνεπίδης . Γεννήθηκε 25 Ιουλίου 1924  και κοιμήθηκε 12 Ιουλίου 1994 .} .-  Η μνήμη του εορτάζεται από Ο.Ε. 12  Ιουλίου κάθε έτος .- Γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας .- Ο πατέρας του Πρόδρομος (πρόεδρος Φαράσων) και η μητέρα του Ευλαμπία , είχαν οκτώ -8-  παιδιά .- Βαπτίστηκε  7 Αυγούστου 1924 από ιερέα ενορίας Φασάρων  Αρσένιο .-  Το 1988 ο ιερέας Αρσένιος ανακηρύσσεται  Άγιος από Ο. Ε. πατριαρχείο .- 4  Φεβρουαρίου χειρουργήθηκε στο Θεογένειο Θεσσαλονίκη για όγκο στο παχύ έντερο . Τελικά απεβίωσε την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 και ώρα 11:00 και ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.   Η Αγιοποίηση του ιερομονάχου Παϊσίου της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:                                                 «Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.
Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην [..]
Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Ἰανουαρίου 2015
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου»                                                                    ~***
Ο Γέροντας Παΐσιος συνέγραψε 4 βιβλία, τα οποία έχουν εκδοθεί από το Ιερόν Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» (Σουρωτή Θεσσαλονίκης). Τα βιβλία αυτά τιτλοφορούνται:[                    Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (1991)
  • Ο Γέρων Χατζη-Γεώργης ο Αθωνίτης, 1809-1886 (1986)
  • Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα (1993)
  • Επιστολές (1994)                                                                                                                                                                  -----------------------------------------------------
  • «Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου», †Ιερομονάχου Ισαάκ, Άγιον Όρος 2004
  • «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994) - Μαρτυρίες Προσκυνητών», Νικόλαος Α. Ζουρνατζόγλου, Εκδόσεις «Αγιοτόκος Καππαδοκία», 2007
  • «Ο Γέρων Παΐσιος», Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, Εκδόσεις «Η Παναγία, Η φοβερά προστασία», Θεσσαλονίκη, 2000
  • «Γέρων Παΐσιος - Η παιδαγωγική σκέψη του», Γεωργίου Κόλιου, Εκδόσεις «Εν Πλω», 2009
  • «Ο Ασκητής της Παναγούδας», πρεσβ. Διονύσιος Τάτσης, 1998
  • «Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης (Μαρτυρία)», †Μοναχού Θεοκλήτου Διονυσιάτου, Εκδόσεις «Μεταμόρφωσις του Σωτήρος», 2008
  • «Ο πατήρ Παΐσιος μου είπε...», Αθανάσιος Ρακοβαλής, Θεσσαλονίκη, 1999
  • «Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994) - Ο Ασυρματιστής του Στρατού και του Θεού», Δημήτριος Καραΐσκος, Εκδόσεις Γενικού Επιτελείου Στρατού, 2005
~23 Ιανουαρίου
Κλήμεντος ιερομάρτυρος, επισκόπου Αγκύρας (†312). Μάρτυρος Αγαθαγγέλου (†312). Αθανασίου αναγνώστου. Οσίων Διονυσίου του εν Ολύμπω (1) (†1540). Ευσεβίου ηγουμένου εν τη μονή του αββά Αμμωνίου, Μαυσιμά του Σύρου και Σαλαμάνη του ησυχαστού.
(1) Γεννήθηκε λίγο πριν το 1500 στο ορεινό χωριό Σκλάταινα της Καρδίτσας, την σημερινή Δρακότρυπα. Το όνομά του ήταν Δημήτριος και από παιδί επέδειξε ζήλο για την διδασκαλία του Χριστού και την ασκητική ζωή. Σε ηλικία 18 ετών μόνασε στα Μετέωρα λαμβάνοντας το όνομα Δανιήλ. Τρία χρόνια αργότερα, αναζητώντας πιο απομονωμένο τόπο και επειδή δεν του έδιναν την ευκαιρία ν’ αναχωρήσει, πήδηξε ως δια θαύματος κάτω από το βράχο των Μετεώρων και μετέβη στις Καρυές του Αγίου Όρους. Εκεί έγινε ιερεύς και μεγαλόσχημος μοναχός, μετονομασθείς σε Διονύσιο. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην σκήτη Καρακάλου όπου έζησε ερημικά για δέκα έτη με αυστηρή άσκηση, προσευχή και νηστεία, βιώνοντας πολλές θαυματουργικές ενέργειες του Θεού. Η ισάγγελη ζωή του στάθηκε αιτία της εκλογής του ως ηγουμένου της βουλγαρικής, τότε, μονής Φιλοθέου. Συναντώντας μεγάλες αντιδράσεις για τον τρόπο ζωής που θέλησε να εφαρμόσει στην μονή εγκατέλειψε το Άγιο Όρος και εγκαταστάθηκε γύρω στο 1524 στην μονή Τιμίου Προδρόμου στη Βέροια. Θέλοντας ν’ αποφύγει την εκλογή του σε επίσκοπο που επεδίωκαν οι κάτοικοι της περιοχής, αναχώρησε κρυφά και μετέβη στον Όλυμπο. Εκεί ασκήτευσε σ’ ένα σπήλαιο που σώζεται μέχρι και σήμερα. Συκοφαντούμενος όμως εκδιώχθηκε από το ασκητήριό του και αναχώρησε για το Πήλιο, όπου το 1542 ίδρυσε τη μονή της Αγ. Τριάδος Σουρβίας έπειτα από θαυματουργική υπόδειξη του Θεού. Μετά από τρία έτη και λόγω της παντελούς ανυδρίας που έπληξε τον τόπο των διωκτών του, επέστρεψε επισήμως με πρόσκληση του διώκτη του Αγά Σάκου. Με την αγγελική βιωτή του γρήγορα προσείλκυσε πλήθος μοναχών, ο ίδιος όμως χρησιμοποιούσε τα πλησιόχωρα σπήλαια για προσευχή και ησυχία. Δεν παρέλειπε, ωστόσο, να περιέρχεται τα γύρω χωριά για να κηρύξει, να εξομολογήσει και να στηρίξει τους σκλαβωμένους Έλληνες. Είχε απέραντη αγάπη για το λαό. Εκοιμήθη εν ειρήνη, αφήνοντάς μας για ανεκτίμητο θησαυρό τα χαριτόβρυτα λείψανά του.~
Σήμερα 23/01/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος, Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω
~ Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~  Ὡς ἀγαθῶν ἀγγελιῶν προμηθέα, τῆς πρὸς ἠμᾶς τοῦ Ἰησοῦ εὐσπλαχνίας, χαρμονικῶς ὑμνοῦμεν σὲ Μαρτύρων στέρρεσυ γὰρ Ἀγαθάγγελε, ἐναθλήσας νομίμως, στάσεως ἠξίωσαι τῆς Ἀγγέλων ἀζίως, μεθ' ὧν πρεσβεύοις πάντοτε Χριστῷ, πάσης ρυσθήναι, ἠμᾶς περιστάσεως.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αγαθαγγέλου - 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/w_0gaPzAzyc  .-


~
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
~*  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΡΦΑΡΩΝ  :
Σε  ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ιωάννου Βλαχάκης . Η νεκρώσιμος ακολουθία  την Δευτέρα 23-01-2017 από Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών και ώρα  15.00 .- Ο Θεός να τον αναπαύσει και Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του  .  Σ ...

***  Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από τα γραφεία των συμβολαιογράφων 
Φουλάρουν σιγά σιγά και στη Μεσσηνία, οι πλειστηριασμοί, κυρίως όμως κατά εμπόρων και επαγγελματιών, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα, όπως σε άλλες περιοχές, αφού μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα στοιχεία δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες κατά της πρώτης κατοικίας. Άλλωστε για πλειστηριασμούς που αφορούν στην πρώτη κατοικία, οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντα τους.
Ωστόσο, από το Μάρτιο, αναμένεται να αλλάξει η όλη διαδικασία με τους πλειστηριασμούς να μην γίνονται πλέον στα Ειρηνοδικεία, αλλά στα ηλεκτρονικά γραφεία των συμβολαιογράφων.
  Το μεγάλο κύμα
Με το νέο νόμο, από την ημέρα ολοκλήρωσης της κατάσχεσης, ο πλειστηριασμός μπορεί να ορισθεί μετά από 7 μήνες. Κατά συνέπεια το μεγάλο κύμα των πλειστηριασμών για τη Μεσσηνία, έρχεται!
Μία από τις πιο σημαντικές διαφορές σε σχέση με το παλιό καθεστώς είναι ότι οι τράπεζες πλέον προηγούνται στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης και γι’ αυτό και στη Μεσσηνία παρατηρήθηκε από το Σεπτέμβριο και μετά το φαινόμενο, για ορισμένες κατασχέσεις που ήταν με το παλιό καθεστώς, η τράπεζα να προχωρά σε άρση της κατάσχεσης και να κάνει καινούργια, για να προηγηθεί με το 65%.
Μετά όμως τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε άλλα Ειρηνοδικεία τη χώρας, η Κυβέρνηση, αλλάζει και πάλι τα πράγματα, εισάγοντας από τους επόμενους μήνες, το θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ώστε οι συμβολαιογράφοι να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και οι πλειστηριασμοί να μη ματαιώνονται.
Η μεγάλη αλλαγή θα είναι η διενέργεια των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο. Σύμφωνα με τον τρόπο αυτό  η έδρα του πλειστηριασμού πλέον δε θα είναι το Ειρηνοδικείο, αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου.
Επίσης, θα παρέχεται ευχέρεια για την υποβολή όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται, κάθε φορά, το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.
Παράλληλα, υπάρχει η πληροφορία ότι πλειστηριασμοί με ηλεκτρονικό τρόπο για ακίνητα θα διενεργούνται και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και όχι μόνο κάθε Τετάρτη. Με το νέο αυτό σύστημα θα μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και την αλλοδαπή.
  Ηλεκτρονικά
Όσοι θα συμμετέχουν στο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό δε θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν ποιοι άλλοι υποψήφιοι υποβάλλουν προσφορές, ούτε ποιος είναι ο εκάστοτε πλειοδότης.
Αντίθετα, ο συμβολαιογράφος θα έχει τη δυνατότητα, από την έδρα του, μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και μιας σύνδεσης στο διαδίκτυο, να έχει πλήρη γνώση ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, για τους συμμετέχοντες, για τις προσφορές που υποβάλλουν και για την συνολική κατάταξή τους.
Εφόσον επιθυμούν να υποβάλουν νέα βελτιωμένη προσφορά, έχουν τη δυνατότητα οι συμμετέχοντες να πληκτρολογήσουν το ποσό της νέας, βελτιωμένης προσφοράς τους και να δουν τη νέα κατάταξή τους.
Ο συμβολαιογράφος, θα είναι ο μοναδικός αρμόδιος για τη νόμιμη νομική λειτουργία της ηλεκτρονικής διαδικασίας, μετά την αποστολή από τους υποψηφίους πλειοδότες των απαιτούμενων για τη συμμετοχή στον πλειστηριασμό εγγράφων θα διαπιστώνει ποιοι από τους υποψηφίους πλειοδότες έχουν τις από το νόμο απαιτούμενες προϋποθέσεις συμμετοχής στον πλειστηριασμό και την προηγουμένη του πλειστηριασμού θα συντάσσει συμβολαιογραφική πράξη με την οποία θα πιστοποιεί τον αριθμό των πλειοδοτών που θα συμμετέχουν στον πλειστηριασμό, θα την αποστέλλει στην πλατφόρμα και θα εισάγει τα στοιχεία των συμμετεχόντων πλειοδοτών.
Τέλος, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται παράλληλα με τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία. Ο επισπεύδων τον πλειστηριασμό θα έχει τη δυνατότητα μέσω της εντολής στο δικαστικό επιμελητή να επιλέξει ποια από τις δύο διαδικασίες επιθυμεί. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Άστατος ο καιρός  σήμερα Δευτέρα στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Δευτέρα 23/1/2017 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Έρχεται και «μπόγιας» στη Μεσσήνη για τα αδέσποτα 
Κατά την  ομιλία του – απολογισμό,  το βράδυ της Τετάρτης, ο Γιώργος Τσώνης απάντησε εμμέσως και στη διαμαρτυρία της Τοπικής κοινότητας, στο κομμάτι για τα αδέσποτα. Σημείωσε ότι με προσωπικό κόστος – καθώς αρκετές ενέργειες είναι παράνομες- έχει προχωρήσει σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα… Ανέφερε δε ότι στην προθέσεις του, άμεσα, είναι και η συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες… ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πιο ουσιαστικά.  Κ. Γαζ. 

*** Από τον Κάμπο της Αβίας…δήμαρχος Αθηναίων 
Ο "Έλληνας γιατρός είναι η ιστορία ενός άντρα που γεννήθηκε το 1874 και πέθανε το 1941 και η ιστορία της Ελλάδας την περίοδο αυτή μέσα από τη ματιά του. Είναι επίσης η ιστορία μιας δικής μου νοσταλγίας: για μια ξεχασμένη γενιά Ελλήνων, μια χαμένη σειρά αξιών, μια παραγνωρισμένη επιδίωξη ιδανικών.
Και για έναν τρόπο γραφής ευθύγραμμο, γρήγορο. Μια αφήγηση. Έτσι όπως γράφονταν παλιά τα μυθιστορήματα με τα οποία μεγάλωσα. Ο ήρωας είναι ένας άντρας που με την αξία και φιλοδοξία του ανέρχεται στην κορυφή του ολοκαίνουργιου αθηναϊκού αστικού ιστού αλλά δεν παύει να παλεύει, πότε νικητής και πότε ηττημένος, με τη συνείδησή του.
Η πορεία του βίου του διασταυρώνεται με τη ζωή διάσημων (όπως ο βασιλιάς Κωνσταντίνος κι ο Βενιζέλος, ο βασιλιάς Αλέξανδρος κι η Ασπασία Μάνου, η Δέλτα, ο Σαραντάρης, ο Παλαμάς), λιγότερο διάσημων (όπως ο Εϊσα Τζένιγκς, ο Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, η Αννα Μελά-Παπαδοπούλου) και άσημων.
Στο τέλος θα αναμετρηθεί με την πανάρχαια αγωνία τού τι αξίζει ν’ αφήνουν οι άνθρωποι πίσω τους, κι αυτό είναι ίσως και το ερώτημα, από την ανάποδη, που υφαίνεται με την ιστορία μου: Τι αξίζει να κρατάμε στη μνήμη μας απ’ όλα όσα ονομάζουμε «Ιστορία»; Οι απαντήσεις είναι φυσικά τόσο διαφορετικές όσο κι εκείνοι που αναρωτιούνται.
Πρόσφατα η συγγραφέας του βιβλίου έδωσε μια συνέντευξη στη Βένα Γεωργακοπούλου και στην "Εφημερίδα των Συντακτών", την οποία και αναδημοσιεύουμε:
"Η Καρολίνα Μέρμηγκα μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου δεν μιλούσαν παρά ελάχιστα για τον παππού της. Μόνο τα βασικά, τις πιο εντυπωσιακές ιστορίες από τη ζωή του. Ο γιατρός Κωνσταντίνος Μέρμηγκας (1874-1941) είχε, βέβαια, πεθάνει δεκαέξι ολόκληρα χρόνια πριν γεννηθεί αυτή. Ήταν όμως μια ισχυρή προσωπικότητα με πλούσιο σε εμπειρίες και αναγνώριση βίο, κουράριζε βασιλιάδες και είχε μεταφράσει τον «Φάουστ»!
Υπήρχε, όμως, κι «ένα τζιζ στην ιστορία του», όπως λέει η Καρολίνα Μέρμηγκα. Για ένα φεγγάρι (11 Μαΐου-1 Αυγούστου του 1941) υπήρξε δήμαρχος Αθήνας. Επί γερμανικής κατοχής.
Κι αν δεν είχατε ξανακούσει το όνομά του, δεν πειράζει, ακόμα και η εγγονή του που τον έκλεισε στις σελίδες του απολαυστικού, αλλά και απαιτητικού μυθιστορήματος «Ο Ελληνας γιατρός» (εκδόσεις Μελάνι) ομολογεί ότι αναγκάστηκε να διαβάσει πολλή Ιστορία. Άξιζε τον κόπο. Η γνωστή συγγραφέας και μεταφράστρια κέρδισε ένα λογοτεχνικό και προσωπικό στοίχημα.
• Ορίζετε το βιβλίο ως μυθιστόρημα. Ο «Ελληνας γιατρός» δεν είναι δηλαδή ακριβώς ο παππούς σας;
Είναι μια σύνθεση που βασίζεται στη ζωή ενός πραγματικού προσώπου. Ήθελα, όμως, κάπως να προστατεύσω τον παππού μου. Γι’ αυτό, αν και χρησιμοποίησα σαν καμβά τον χαρακτήρα και τη διαδρομή του, του... άλλαξα τα φώτα. Αυθαιρέτησα, πρόσθεσα στοιχεία, ακόμα και ερωτικές ιστορίες. Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία του, γιατί απλούστατα δεν είναι.
• Πώς γεννήθηκε μέσα σας η ιδέα;
Ήθελα να γράψω κάτι για το παρελθόν. Η σημερινή κατάσταση με έχει πάρα πολύ φρικάρει. Είδα, λοιπόν, το παρελθόν σαν καταφυγή. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να μελετώ Νεότερη Ιστορία, αυτήν που ποτέ δεν διδαχτήκαμε κανονικά στο σχολείο. Είδα ότι έχει τόσο πολύ υλικό για μυθιστόρημα που μπορείς να γράφεις τρεις ζωές.
Απορώ πραγματικά που δεν έχουμε στην Ελλάδα ιστορικό μυθιστόρημα κάποιου επιπέδου, μια Χίλαρι Μαντέλ, ας πούμε, και μη με παρεξηγήσετε. Γιατί έχουμε κόμπλεξ, οποιοσδήποτε καταπιαστεί με την Ιστορία είναι σαν να μπαίνει σε ναρκοπέδιο, κι είναι κρίμα.
• Θα μας πείτε με λίγες κουβέντες την ιστορία του παππού σας;
Ξεκίνησε από τη Μάνη, το χωριό Κάμπος, μεταξύ Καλαμάτας και Καρδαμύλης. Οι γονείς του πρέπει να ήταν μισοεύποροι, αφού μπόρεσαν να τον σπουδάσουν Ιατρική στην Αθήνα. Μπαίνανε τότε σε ηλικία 16 χρόνων. Μετά, κέρδισε μια κρατική υποτροφία και σπούδασε Στρατιωτική Ιατρική στη Γερμανία, εξ ου και η αγάπη του γι’ αυτή τη χώρα, που τελικά του δημιούργησε και θέμα.
Όταν γύρισε στην Ελλάδα πέρασε από επαρχία (Λάρισα κ.α.) και κατέληξε στην Αθήνα, όπου παντρεύτηκε μια πλούσια νύφη με προίκα (η προσωπική του ζωή θα ’λεγα ότι είναι διασκεδαστική), έκανε παιδιά, τον πατέρα μου και μια θεία μου, έχουν πεθάνει πια και οι δύο. Σιγά σιγά μπήκε στην πολιτική.
Στην αρχή πολιτεύθηκε με τον Βενιζέλο, γιατί ήταν η ελπίδα, μετά ήρθε η απογοήτευση. Τότε ανέλαβε να κουράρει τον Κωνσταντίνο τον Α΄ και στη συνέχεια τον Αλέξανδρο. Την περίφημη ιστορία με το δάγκωμα της μαϊμούς την έζησε από κοντά, υπάρχουν και φωτογραφίες.
• Ποιο στοιχείο του παππού σας θεωρείτε ότι είναι ίδιον της εποχής του;
Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ότι υπήρξε τότε μια γενιά που ξεκίνησε, όπως αυτός, από την επαρχία, χωρίς οικογενειακά εφόδια, χωρίς τίποτα. Κι όμως, πήγαν στο εξωτερικό και διέπρεψαν, ως γιατροί, γλύπτες και ζωγράφοι.
Ήταν μια γενιά που έκανε κάτι διασκελισμούς που εμείς ούτε τους διανοούμαστε. Επίσης, κάτι που πολύ με συγκινεί είναι ότι αν και δεν σταμάτησε ποτέ να είναι ένας διάσημος χειρουργός, παράλληλα έγραφε, ενώ είναι ο πρώτος που μετέφρασε στα ελληνικά ολόκληρο τον Φάουστ, με ομοιοκαταληξία. Είχε μια ολόκληρη βιβλιοθήκη μόνο με Γκέτε - κανονική εμμονή μαζί του. Προσωπικά, δεν μου λέει τίποτα ο Φάουστ, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι τότε ήταν η Βίβλος.
• Και η συνεργασία του με τους Γερμανούς;
Αποφάσισε να γίνει δήμαρχος Αθήνας για να βοηθήσει. Έμεινε τρεις μήνες, μέχρι που του ζήτησαν μια λίστα με ομήρους. Έγραψε το όνομά του δέκα φορές και παραιτήθηκε.
Πέθανε με αστείο θα ’λεγα τρόπο, τον ίδιο περίπου με τον βασιλιά Αλέξανδρο. Χτύπησε μπαίνοντας στο τραμ, έπαθε μόλυνση και μετά σηψαιμία γιατί αρνήθηκε να πάρει σουλφοναμίδες. Τις φοβόταν, ήταν ακόμα κάτι καινούργιο. Ήταν και πείσμων ως Μανιάτης.
• Το μυθιστόρημα κάθε άλλο παρά παραμελεί τα ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα. Συναντάμε τον Βενιζέλο, τους βασιλιάδες, πηγαίνουμε στη Σμύρνη.
Κάθε τόσο σκάλωνα σε γεγονότα (π.χ. τη Μικρασιατική Καταστροφή, γιατί είχε πάει και στη Σμύρνη) ή πρόσωπα (π.χ. την Πηνελόπη Δέλτα ή την Άννα Μελά-Παπαδοπούλου, που έμεινε γνωστή ως Μάνα του Στρατιώτου) και μου ήταν αδύνατον να μη γράψω γι’ αυτά.
Ξεκίνησα να τιμήσω έναν άνθρωπο και δεν χόρταινα να τιμώ κι άλλους πολλούς. Όποιος διαβάσει το βιβλίο θα το καταλάβει αμέσως - είναι σαν να σταματάω και να παίρνω μια ανάσα. Το γέμισα και με υποσημειώσεις, ίσως είναι λίγο υπερβολικό. Γενικά, θα ’λεγα, ότι είναι ένα βιβλίο αργής ανάγνωσης, δεν μπορεί να διαβαστεί στα πεταχτά -είναι το κακό του και το καλό του. Και είναι και λίγο μεγάλο, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά, παρ’ όλο που μου αρέσει η μικρή φόρμα.
• Νιώθατε όσο προχωρούσατε ότι ίσως κάτι θα διδαχθεί ο αναγνώστης;
  Ούτε θέλω ούτε είμαι σε θέση να διδάξω. Όταν σε απορροφά ένα μυθιστορηματικό υλικό δεν μπαίνει τέτοιο θέμα, το αντίθετο. Το μόνο που θα ’λεγα είναι ότι άρχισαν να με ενδιαφέρουν τα ελάχιστα κοινά σημεία με τη σημερινή Ελλάδα.
Η πάστα των ανθρώπων μοιάζει να ήταν πιο ανθεκτική τότε. Παραδείγματος χάρη, δεν δίνω στην Εκτέλεση των Έξι τόση έμφαση επειδή τους συμπαθώ, αλλά επειδή, αν και ιστορικά αθώοι, έμειναν και εκτελέστηκαν, ενώ θα μπορούσαν πολύ άνετα να φύγουν.
Της Καρολίνας Μέρμηγκα

***  Ιταλική και Κυπριακή ελιά Καλαμάτας 
Νέα επεισόδια, σύμφωνα με τον Βασίλη Ζαμπούνη, στο σήριαλ της ελιάς Καλαμών/Καλαμάτας. Μετά τις εναλλαγές στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ένταξη ή μη της ελιάς Καλαμάτας σαν συνώνυμο της ελιάς Καλαμών στο ευρωπαϊκό Μητρώο ποικιλιών, η Ιταλία και η Κύπρος – σύμφωνα με πληροφορίες – μπήκαν… σφήνα και κατοχύρωσαν στο ευρωπαϊκό μητρώο την ελιά Καλαμάτας!
Ένα είναι σίγουρo, ότι αυτό το τόσο σημαντικό ελληνικό προϊόν μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά και κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει με ακρίβεια τι μπορεί να σημαίνει η κίνηση της Ιταλίας και της Κύπρου και τι επιπτώσεις θα έχει στην επίσημη εμπορική διακίνηση της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας. Μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε τις διευκρινίσεις της Κομισιόν…  Α.Π. 

***  Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, την Τρίτη, στην εκπομπή "People" (βίντεο) 
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην εκπομπή People στο Ionian Channel την Τρίτη το βράδυ στις 10. O 32χρονος σήμερα Ψυχίατρος σε μια συγκλονιστική συνέντευξη μιλαει στον Θοδωρή Σαραντοπουλο για την ζωή του και πως ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να ενταχθεί ως ισότιμο μέλος στην κοινωνία που ζούμε.
Βίντεο : https://www.facebook.com/thodoris.sarantopoulos/videos/1228069243897492 /
 
***  Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 14 κιλά κάνναβης στην Τριφυλία!
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των κατόχων τους
 Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, εντοπίστηκε σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (22.1.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, έρευνα σε παραθαλάσσια περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -14.101- γραμμαρίων.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των κατόχων των ναρκωτικών ουσιών. 

***  Ο δάκος….έφαγε εκατομμύρια ευρώ από τους παραγωγούς 
Η φετινή ελαιοπαραγωγή στη Μεσσηνία παράδειγμα προς αποφυγή 
  "Γύρω γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης, πόδια χέρια στη γραμμή και όλοι κάθονται στη γη κι ο Μανώλης στο σκαμνί". Το θυμόμαστε το παιδικό παιχνίδι; Γιατί τι το επαναφέραμε στη μνήμη μας; Μοιάζει πολύ με το…παιχνίδι που παίζουν οι υπεύθυνοι του Νομού για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη φετινή ελαιοπαραγωγή στη Μεσσηνία. Κι αυτός που έκατσε στο… σκαμνί, ως τιμωρία, ήταν οι χιλιάδες παραγωγοί του Νομού που είδαν την περιουσία τους να χάνεται, μαζί με αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Πρόσφατα, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πύλου- Νέστορος, Ηλίας Κανάκης,  μιλώντας για τα προβλήματα δακοκτονίας, σχολίασε, μεταξύ άλλων ότι "οι αποφάσεις που κατά καιρούς λαμβάνονται από τα Τοπικά Συμβούλια, οι οποίες δεν προσβλέπουν στον επαρκή ψεκασμό είναι απόλυτα σεβαστές, προϋποθέτουν όμως και την ανάληψη της ευθύνης όπου χρειάζεται. Αναρωτιέμαι, πόσες από αυτές τις αποφάσεις ελήφθησαν μέσα από το Δημόσιο Διάλογο με τους ελαιοπαραγωγούς; Πόσοι από τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων που καταψήφισαν το Πρόγραμμα της Δακοκτονίας με δολωματικούς ψεκασμούς μπήκαν στην διαδικασία να επικοινωνήσουν με τους συμπολίτες τους, να ακούσουν τα προβλήματά τους και να αναλάβουν κοινή Δράση;
Οι ζημιές που επήλθαν από την δακοκτονία κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο είναι τεράστιες. Ο δάκος αποτελεί την μεγαλύτερη αιτία ώστε να χαθεί μεγάλο μέρος της φετινής εσοδείας επιφέροντας παράλληλα τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην ποσότητα αλλά και στην ποιότητα του ελαιολάδου .
Τα προβλήματα με το δάκο εντατικοποιήθηκαν, κυρίως, λόγω του ήπιου Χειμώνα που διανύσαμε, γεγονός που συνέβαλε ώστε οι γενιές του δάκου να ξεκινήσουν από πολύ νωρίς. Τα
ο γεγονός αυτό δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτό από την Διεύθυνση Γεωργίας και, αυτό λειτουργώντας συνδυαστικά με την έλλειψη χρημάτων, δημιουργήθησαν όλες οι αρνητικές συνθήκες ώστε να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την φετινή πανωλεθρία σε μεγάλο μέρος της ελαιοπαραγωγής. Στις περισσότερες περιοχές όφειλαν να κινηθούν ως έπρεπε όλες οι παραγωγικές Δυνάμεις της Μεσσηνίας, η αιρετή Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια καθώς και οι κατά τόπους δήμαρχοι".
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία η φετινή παραγωγή δεν ξεπέρασε τους 40.000 τόνους, σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό, κοντά στους 65.000 τόνους της περσινής παραγωγής! Έτσι, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς και με τιμή εκκίνησης τα 3,20 έως 3,30 ευρώ/κιλό λάδι, τότε προκύπτει μια απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Κι όπως είναι φυσικό η κατάσταση αυτή, επηρεάζει συνολικά την τοπική κοινωνία, αφού τα χρήματα θα ανακυκλώνονταν.
Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του ο οργανωτής του παιχνιδιού που περιγράφαμε παραπάνω. Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι του ενορχηστρωτή της διαδικασίας του αναπτυξιακού σχεδιασμού μιας περιοχής.
Σε αυτό το πλαίσιο δημοτικές και περιφερειακές αρχές καλούνται να αναπτύξουν τα δίκτυα επικοινωνίας ανάμεσα στον κόσμο της παραγωγής, σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, σε επαγγελματικές ενώσεις.
Οι πολιτικές αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα της συναπόφασης των πολλών και όχι ορισμένων, που ενδεχομένως με τυχαίο τρόπο και εκμεταλλευόμενοι τις όποιες αδυναμίες της δημοκρατίας βρέθηκαν σε θέσεις «κλειδιά», όπου στην καλύτερη των περιπτώσεων αδυνατούν να χειριστούν διάφορες καταστάσεις λόγω άγνοιας, και στη χειρότερη συνειδητά χρησιμοποιούν τον θεσμικό τους ρόλο για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.
Η έξοδος από την πολύπλευρη κρίση της εποχής μας θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και συναπόφασης των πολλών. Οι δήμοι και κυρίαρχα οι δημότες-πολίτες οφείλουν να δουν την κρίση ως ευκαιρία, να επενδύσουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους, να αναπτύξουν συλλογική κουλτούρα και να αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες.
Συνεκτιμώντας τις ευκαιρίες και τις απειλές του ευρύτερου περιβάλλοντος, η υπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας σε τοπικό επίπεδο επιβάλλεται να είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού «από κοινού» όλης της κοινωνίας.  Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
*** «Άφησέ με να ‘ρθω μαζί σου –μ’ακούς;-» από τη θεατρική ομάδα Re-Act 
Για δεύτερη φορά, κατόπιν απαίτησης του κοινού, ανεβαίνει η παράσταση «Άφησέ με να ‘ρθω μαζί σου –μ’ ακούς;-» στο Θέατρο Νηπιαγωγείο (Λεΐκων 24) από τη θεατρική ομάδα Re-Act.
Για πέντε μόνο παραστάσεις, από 28 Ιανουαρίου έως 1η Φεβρουαρίου κάθε βράδυ στις 9.30, το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη και «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου γίνονται η πρώτη ύλη για μία σκηνική σύνθεση υποκριτικής, χορού και μουσικής.
Σκηνοθεσία: Καλλιρρόη Βελέντζα
Χορογραφία: Κατερίνα Κίτσου
Παίζουν: Απόστολος Μεσσανάκης, Καλλιρρόη Βελέντζα, Κατερίνα Κίτσου
Ήχος-Φως: ομάδα Re-Act
Σκηνικά-κοστούμια: ομάδα Re-Act
Είσοδος: 12 ευρώ, άνεργοι-φοιτητές-μαθητές 8 ευρώ.
Τηλ. κρατήσεων: 6948930181.

***  Επικίνδυνες…κλίσεις 
 
Η κατάσταση με τα πεύκα του Νέδοντα έχει φτάσει στο μη παρέκει. Πολλά από αυτά γέρνουν επικίνδυνα προς την κοίτη του ποταμού, κι ένα έντονο καιρικό φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα, απ’ όσα φανταζόμαστε μέχρι σήμερα. Λίγη πρόνοια από το δήμο Καλαμάτας να υπήρχε, θα ήταν ό,τι το καλύτερο…   Α.Π. 

*** ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ετοιμάζει ο ΣΟΡΟΣ κατά του ΤΡΑΜΠ! Έγγραφο-Φωτιά...

~  Έχετε ενημερωθεί για τις διαδηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ, την ημέρα της ορκωμοσίας του, στην Ουάσινγκτον. Μάλιστα, επειδή η πλειοψηφία των διαδηλωτών, αποτελούντο από γυναίκες και οργανισμούς γυναικών. Τα συστημικά ΜΜΕ όπως ο GUARDIAN ή το VOX ή το MSNBC και φυσικά το CNN παρουσίασαν την πορεία ως μία αυθόρμητη εκδήλωση αντίθεσης στην πολιτική Τραμπ, ειδικότερα κατηγορώντας τον για φαλλοκρατία.

Ωστόσο ψάχνοντας κανείς λίγο περισσότερο το θέμα, ανακαλύπτει πως από τις 403 οργανώσεις γυναικών που συμμετείχαν, οι 56 τουλάχιστον έχουν σχέσεις (οικονομικές τουλάχιστον) με τον Τζωρτζ Σόρος. Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη λίστα των οργανισμών αυτών.
Όπως βλέπετε ο πόλεμος μαίνεται και φαίνεται πως ο Τραμπ έχει έναν πανίσχυρο αντίπαλο για την επόμενη τετραετία. Τον Τζωρτζ Σόρος.

***  'ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ'! Οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ και όλοι το κρύβουν...

~  Ως Εθνικό Έγκλημα μπορεί να χαρακτηριστεί η χαρακτηριστική αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στις μαζικές αγορές ελληνικών ακινήτων (και γης γενικότερα) από τους Τούρκους. Εξ αιτίας της κρίσης οι Τούρκοι έχουν βρει ευκαιρία και προχωρούν σε μαζικές αγορές, όπως μας ενημερώνουν κύκλοι του κτηματομεσιτικού χώρου.
Οι Έλληνες επαγγελματίες της αγοράς λένε ότι ο αριθμός των αγοραστών από την Τουρκία έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2011, όταν οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα άρχισε να παίρνουν την κατιούσα,  και ήταν  της τάξεως του 11,7 τοις εκατό το 2012  10,9 τοις εκατό το 2013, σύμφωνα με δεδομένα της Τραπέζης της Ελλάδος .
«Η πολιτική κατάσταση και η ανασφάλεια που αισθάνονται πολλοί Τούρκοι έχει μεταφραστεί σε ένα θερμό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα», αναφέρουν οι κτηματομεσίτες , τονίζοντας  ότι εκτός από την αγορά ακινήτων, οι  Τούρκοι εύποροι πολίτες θέλουν να μεταναστεύσουν στην χώρα μας λόγω «κακών δυσμενών πολιτικών , κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών».
Αν υποθέσουμε πως στα αστικά κέντρα το ζήτημα των μαζικών αγορών καλύπτεται από το πλήθος των Ελλήνων πολιτών, δε συμβαίνει το ίδιο με τις αγορές στα νησιά του Αιγαίου. Είτε λόγω του μικρού μεγέθους, είτε του μικρού πληθυσμού ή ακόμα και εξαιτίας της απόστασης από την Ηπειρωτική Ελλάδα πρόκειται για ζήτημα που ανησυχεί τους νησιώτες.
Το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί από τους αρμόδιους.

*** ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Τι έπαθε ο Πρωθυπουργός;..

~  Μία περίεργη είδηση δημοσιεύτηκε από το site nantiareport το οποίο μετέδωσε πως το Σάββατο το βράδυ (21/01/2017) ο Πρωθυπουργός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πρόσκαιρη αδιαθεσία λόγω αρρυθμίας και ταχυπαλμίας.
Αφού του έγιναν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις με τρία συνοδευτικά, ο Αλέξης Τσίπρας, επέστρεψε και πάλι  (22/01-04.10) στην οικία του στο Γαλάτσι.
Για το θέμα τηρείται σιγή ιχθύος και επισήμως δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση.

*** 'ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ' ξεκίνησε ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ στα ΣΤΕΛΕΧΗ! Χωρίς πρόγραμμα βέβαια, αλλά τα μαθήματα... μαθήματα...

~ Στα θρανία κάθονται 15 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία ενετάχθησαν στο δυναμικό της Πειραιώς και πρέπει σε υπερεντατικούς ρυθμούς να μάθουν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τα προβλήματα είναι δύο για το κόμμα του  Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αφενός μεν δεν υπάρχει πρόγραμμα, άρα τι θα μάθουν τα…΄παιδιά’.
Αφετέρου δε μεταξύ αυτών των ‘παιδιών’ είναι και ο γιος του Γιάννου Παπαντωνίου, πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ και στελέχους που στη συνείδηση του κόσμου έχει ταυτιστεί με τη διαπλοκή.
Θυμίζουμε πως η οργή του κόσμου για αυτή την προσχώρηση είναι τεράστια στους κόλπους των ΝεοΔημοκρατών.

***  ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ! Δε θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στο τέλος...

~  Κανείς δεν πιστεύει το success story της Κυβέρνησης. Απόδειξη (πέρα από το να ζεις στην Ελλάδα και όχι στον μικρό-κοσμο του Μαξίμου) είναι η ένταση που προκλήθηκε σε ενημερωτική συζήτηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου παρευρίσκονται ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Αρβανιτίδη
Όλα ξεκίνησαν όταν οι επαγγελματίες που βρίσκονταν στην αίθουσα επιτέθηκαν στο Δημήτρη Μάρδα για τις κυβερνητικές πολιτικές.
Οι επαγγελματίες κατηγόρησαν τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την υπερφορολόγηση που σκοτώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για την προστασία του επιχειρείν, καθώς και για το νοικοκύρεμα του δημοσίου.
video : Thestival ΕΕΘ Μάρδας ένταση , https://youtu.be/LvbJBXY7q18 .-  Επίθεση δέχτηκε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος "τα άκουσε" για την πολιτική που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να εντάξει τη χώρα στο πρώτο μνημόνιο.

***   Δώστε ΣΗΜΑΣΙΑ! Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις...

~  Όλες οι συντάξεις θα έχουν καταβληθεί στους συνταξιούχους μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2017.
Ειδικότερα:
Δημόσιο: Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017
ΙΚΑ: Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017
ΝΑΤ και  ΚΕΑΝ: Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017
ΟΑΕΕ: Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου
ΟΓΑ: Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου
ΕΤΕΑ: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.

***  Σοκάρουν οι επιζώντες από το Rigopiano!''Ήταν σαν να βυθιστήκαμε μέσα στη γη''...

~  Mία 22χρονη κοπέλα που διασώθηκε από το ξενοδοχείο Rigopiano,το οποίο χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα βάρους 120.000 τόνων με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα,σοκάρει με τις μαρτυρίες της.
«Καθόμασταν σε έναν καναπέ, στο λόμπι του ξενοδοχείου όταν ξαφνικά, πριν καν προλάβουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει, όλα σκοτείνιασαν. Ήταν σαν να βυθιστήκαμε μέσα στη γη. Δεν ακούγαμε τον παραμικρό εξωτερικό θόρυβο. Μόνο φωνές. Φωνές άλλων πελατών. Μιας άλλης κοπέλας που φώναζε το όνομα του αρραβωνιαστικού της και ενός νεαρού που ούρλιαζε από τον πόνο γιατί είχε χτυπήσει στον ώμο»,είπε η κοπέλα.
Ενώ αναφέρθηκε και στα παιδιά λέγοντας: «Η στάση που κράτησαν έδινε σε όλους μας θάρρος. Δεν έκλαψαν ποτέ. Σε αντίθεση με τους μεγάλους. Αυτός που δεν είχε καμία αμφιβολία ότι θα σωθούμε ήταν ο φίλος μου. Μας ανέβαζε πάντα το ηθικό. Όταν κάποιος έχανε το κουράγιο του, άρχιζε να μας τραγουδά». «Χάσαμε την αίσθηση του χρόνου από ένα σημείο κι έπειτα. Τρώγαμε χιόνι και πάγο για να ζήσουμε. Μέχρι που ακούσαμε φωνές. 'Εδώ είμαι, είμαι η Georgia, φώναξα, κι ήταν η πιο ωραία πρόταση που έχω σχηματίσει στη ζωή μου. Ήταν οι διασώστες...».

*** Ο "κόφτης" μας πλησιάζει! Η πρόταση της κυβέρνησης στους δανειστές...

~  Δεν πρόκειται να έρθουν νέα μέτρα, αναφέρει στο "Έθνος της Κυριακής" ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ωστόσο, ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ετοιμάσει προτάσεις προς τους δανειστές, οι οποίες περιλαμβάνουν μέτρα που θα ενεργοποιηθούν αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι "μόνο το ΔΝΤ ζητά εκ των προτέρων ψήφιση των μέτρων γιατί μόνο το ΔΝΤ αμφισβητεί ότι θα φτάσουμε στο 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.
Ωστόσο, όλες οι νέες εξελίξεις στην οικονομία (ανάπτυξη, έσοδα κ.λπ.) διαψεύδουν τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ, ενώ και η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει τώρα μέτρα για το 2019 και μετά.
Έχω πει δημοσίως, επανειλημμένως (για κάποιο λόγο, όμως, αυτή η 'επανάληψη»' περιγράφεται στα Μέσα με ιδιαίτερη γλαφυρότητα, είτε σαν «βόμβα» Τσακαλώτου είτε σαν 'σάλπισμα υποχώρησης…), ότι είμαστε διατεθειμένοι να περιγράψουμε κάποιες κατηγορίες μέτρων τα οποία κατά την άποψη των δανειστών ενδεχομένως να χρειαστούν μετά το τέλος του προγράμματος. Όμως, όπως έχω επίσης δημοσίως και επανειλημμένως πει, θεωρώ ότι αυτές οι κατηγορίες μέτρων είναι απίθανο να χρειαστούν".

*** Μπλοκάκια 2017:Δείτε την εγκύκλιο...

~ Σε δύο διακριτές κατηγορίες ασφαλισμένων διαχωρίζονται στο εξής όσοι αμείβονται με μπλοκάκια. Αυτό προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίζεται ως ανώτατο ετήσιο ασφαλιστέο πλαφόν το ποσό των 70.320 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν μπλοκάκι και έχουν ετήσια σύμβαση, ενώ για όσους έχουν σύμβαση μικρότερης διάρκειας, δηλαδή μερικών μηνών, το ανώτατο ασφαλιστέο πλαφόν ανά μήνα είναι 5.860,80 ευρώ. 
Η ορίζει ρητά ότι εφόσον το εισόδημα προέρχεται από την άσκηση διαρκούς -και όχι ευκαιριακής- επαγγελματικής δραστηριότητας, και μόνο από την απασχόληση σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά), προκύπτει ουσιαστικά αποκλειστικότητα ως προς το/τα πρόσωπο/α που αποδέχεται/ονται τις σχετικές υπηρεσίες. Επομένως, επί του εισοδήματος αυτού υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές ύψους 20% για τον κλάδο κύριας σύνταξης, κατανεμημένο κατά 6,67% σε βάρος του ασφαλισμένου και κατά 13,33% σε βάρος του αντισυμβαλλόμενου.
Αντίστοιχα κατανέμονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και οι εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ, σε όσες κατηγορίες ασφαλισμένων υφίσταται υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση των κλάδων αυτών (δηλαδή επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) λόγω της ιδιότητας τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία και σε κάθε περίπτωση οι εισπραττόμενες εισφορές καταβάλλονται στους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς στους οποίους και έχει υπαχθεί ο ασφαλισμένος.
Επίσης, όπως αναφέρει η εγκύκλιος διακρίνονται σε δύο κατηγορίες οι ασφαλισμένοι που χρησιμοποιών μπλοκάκια. Αυτοί που έχουν ετήσια διάρκεια σύμβασης . Για αυτούς ισχύει το ετήσιο ανώτατο όριο των 70.320 ευρώ, συνεπώς οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται στο συνολικό ποσό του δελτίου παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ), ακόμα και αν αυτό υπερβαίνει ανά μήνα το ποσό των 5.860,8 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται υπέρβαση του ανώτατου ετησίου ορίου.
Όπως αναφέρει το naftemporiki.gr αυτοί που έχουν σύμβαση μικρότερη από 12 μήνες. Σε περιπτώσεις συμβάσεων με διάρκεια μικρότερη του έτους, καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στην κατανομή της συμφωνημένης αμοιβής ανά μήνα ενώ και το ανώτατο όριο λαμβάνεται υπόψη σε μηνιαία βάση (5.860,80 ευρώ). Στην περίπτωση κατά την οποία το ποσό του/των ΔΠΥ που εκδίδεται/ονται μηνιαίως από ασφαλισμένο που υπάγεται στη ρύθμιση της παρ.9 του άρθρου 39, υπολείπεται της ελάχιστης βάσης υπολογισμού εισφορών, ο εν λόγω ασφαλισμένος υποχρεούται να καταβάλλει τις εισφορές που υπολείπονται του ελάχιστου ποσού κατά το χρόνο της ετήσιας εκκαθάρισης της ασφαλιστικής υποχρέωσης, οπότε και θα οριστικοποιούνται οι αναλογούσες σε αυτόν ασφαλιστικές εισφορές.
Υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ)
Προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών, όσο και η ενημέρωση των υπόχρεων καταβολής, ο ασφαλισμένος που αιτείται την υπαγωγή του στη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 39 οφείλει να αναγράφει στο ΔΠΥ που εκδίδει στον αντισυμβαλλόμενό του, ότι υπάγεται στην εν λόγω ρύθμιση. Αντίστοιχα, και μέχρι το τέλος εκάστου ημερολογιακού μήνα, ο εν λόγω αντισυμβαλλόμενος υποχρεούται να υποβάλει για τον ασφαλισμένο που υπάγεται στην ανωτέρω ρύθμιση ΑΠΔ, προβαίνοντας σε κατανομή της συμφωνηθείσας αμοιβής ανά μήνα, με βάση τη διάρκεια της σύμβασης.
Με την υποβολή της ΑΠΔ αυτής ενεργοποιείται αυτομάτως η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με τα παραπάνω. Στην περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος δεν υποβάλει ΑΠΔ, προκειμένου ο παρέχων σε αυτόν υπηρεσίες ασφαλισμένος να υπαχθεί στην οικεία ρύθμιση, ο εν λόγω ασφαλισμένος οφείλει να υποβάλει στον ΕΦΚΑ υπεύθυνη δήλωση περί πλήρωσης των νόμιμων προϋποθέσεων, όπως αυτές περιγράφονται ως άνω, δηλώνοντας ταυτόχρονα το ΑΦΜ του/των αντισυμβαλλομένου/ων του και προσκομίζοντας τυχόν άλλα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσής του.

*** ΝΕΑ στοιχεία στο ΦΩΣ!Ποιος ο ρόλος ΣΩΡΡΑ στη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου;..

~   Mετά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου,νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία της άτυχης παιδοψυχιάτρου, Θώμης Κουμπούρας,καθώς τώρα στο τραπέζι ‘’ πέφτει’’ και το όνομα του Αρτέμη Σώρρα.Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της άρσης απορρήτου,η παιδοψυχίατρος δέχθηκε δύο κλήσεις από τον δολοφόνο της,το βράδυ της δολοφονίας της ενώ μετά το φόνο, όπως αναφέρουν οι αρχές,έγιναν από το κινητό της δύο εξερχόμενες κλήσεις, τις οποίες έκανε ο δράστης.
Όπως αναφέρεται: “Από το ανωτέρω διάγραμμα διαπιστώνεται ότι η κουμπούρα Θωμαή καθ' όλη τη διάρκεια της 27-12-2016, κατέχοντας την ανωτέρω τηλεφωνική σύνδεση, παραμένει στην πόλη της Λαμίας, που αποτελεί τη μόνιμη κατοικία της. Από την υπ' αριθμ. 69...821 τηλεφωνική σύνδεση του Μπαλαντίνα Χρήστου δέχεται δύο εισερχόμενες κλήσεις. Εν συνεχεία, από την την τηλεφωνική σύνδεση πραγματοποιείται εξερχόμενη κλήση την 02:06:53 ώρα της 28-12-2016, διάρκειας 286 δευτερολέπτων, προς την υπ' αριθμ. 69...892 τηλεφωνική σύνδεση που κατέχει ο Χριστοδουλιάς Νικόλαος (σ.σ. μέλος της “Ελλήνων Συνέλευσις”) και ακόμα μία εξερχόμενη κλήση την 02:15:22 ώρα, διάρκειας 323 δευτερολέπτων, προς την υπ' αριθμ. 69...214 τηλεφωνική σύνδεση, συνδρομητής της οποίας φέρεται άτομο υπό στοιχεία Σώρρας Αρτέμης, του Βασιλείου, γεν. Τη 12-10-1966, κλήση που χρονικά συμπίπτει με αυτή που ανέφερε ότι δέχτηκε ο Βασιλείου Στέφανος στην π' αριθμ. 69...041 τηλεφωνική του σύνδεση”. Το συγκεκριμένο κινητό είναι καταχωρημένο και στον τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ στο όνομα του Αρ. Σώρρα στη διεύθυνση Θεοδότου 24-26 Πάτρα”.

*** ΟΡΓΗ στο ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ! 'ΠΟΙΝΕΣ ΧΑΔΙ' για τους νεοσύλλεκτους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο...

~  Η γνωστή πια σε όλους φωτογραφία με τους νεοσυλλέκτους να σχηματίζουν τον Αλβανικό Αετό, προέρχεται από το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ:
Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).
2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.
3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.

Φυσικά προκύπτουν κάποιες εύλογες απορίες για το ζήτημα.
Το ότι πέρασε κινητό και φωτογραφήθηκαν οι νεαροί, για όποιον έχει πάει στρατό ξέρει πόσο εύκολο είναι να ‘περάσει’ το κινητό από τους ελέγχους. Ποιο όμως είναι το 8ο πρόσωπο που τράβηξε τη φωτογραφία;
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ορκιστούν στις 2 Φεβρουαρίου και, από ότι λένε πηγές του ΓΕΣ «αυτό που είναι σίγουρο σαν μέτρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, όταν γίνουν οι μεταθέσεις, οι επτά νεοσύλλεκτοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον ελλαδικό χώρο και όχι στην ίδια μονάδα».
Όσο για το αν πρόκειται να διωχθούν οι επτά αντιπρόσωποι του αλβανικού εθνικισμού, από το ΓΕΣ λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων.
Πάντως αξιωματικοί του στρατού τονίζουν ότι στους επτά νεοσύλλεκτους - δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν στρατιώτη αλλά για ολόκληρη ομάδα- πρέπει να επιβληθεί ποινή τέτοια που να αποθαρρύνει επίδοξους μιμητές και να στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα κάνει αποδεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες λογικές.

***  Λάρισα: ''Βόμβες'' από διευθύντρια σχολείου για ρατσιστικά βίντεο στο facebook - Κατηγορεί τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων!     - Θύελλα στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας από τις καταγγελίες διευθύντριας δημοτικού σχολείου
- Κατηγορεί τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων, ότι βάζει παιδιά να βλέπουν ρατσιστικά βίντεο στο facebook
- Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του συλλόγου γονέων - ''Είναι εκπρόσωπός μας και δεν το γνωρίζουμε;''
- ''Πόλεμος'' στο δημοτικό σχολείο και στη μέση τα προσφυγόπουλα - Τι συμβαίνει πίσω από την κόντρα
- Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές που ανταλλάσσουν ανακοινώσεις - Ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας
*** Βίντεο  ποικίλου ενδιαφέροντος
~*Τραγούδι και μουσική με όργανο φύλλο δένδρου  2017:
~*Χορός της κοιλιά από δύο  2017 :
 https://youtu.be/vFssZJkKgzI .-
~*ΧΟΡΟΣ στριπτίζ από άνδρα  2017:
 https://youtu.be/5lHsJOOfWXs  .-
~*Χορός Οριεντάλ  από γυναίκα  2017:
 https://youtu.be/1YqKKHRLqjE  .-
~*Αντίο στην γιατρό ΛΙΖΑ  2017:
https://youtu.be/ibMQIu7854U .-
~* Ο  ΤΡΑΜΠ πρίν ορκισθεί προοδρος ΗΠΑ  12/ 01/2017:
 https://youtu.be/82srRF_1PWg .-
~* ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΗΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΘΗΤΗ  13-01-2017:
 https://youtu.be/D5POqL1eJEQ 
~* ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ 2017 :
 https://youtu.be/yF8sfv7Ivls .-  .-
~*ΟΧΗΜΑ διάσπαση ναρκοπεδίου  2016-17:
 https://youtu.be/DomNK3_9GH4 .-
~*  Οι νέοι της Βουδα/πέστης 2017:
https://youtu.be/yEabr_Y4TMg  .-  
~*Μπαλουθιές σε κηδεία ιερομόναχου στην Κρήτη 17/01/ 2017:
 https://youtu.be/Sk5eOb53cV4 .-
~*ΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ  2017: https://youtu.be/sS9L10pfrdo .-
~*Δεν φτάνουν τα 400 ευρώ στους μετανάστες 2017:
 https://youtu.be/IrgCHnafEhs .-

*** Αναβλήθηκε η απόφαση για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Η απόφαση για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο του Τουρκικού Στρατού μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τελικά δεν θα ανακοινωθεί σήμερα.
Η απόφαση αναμένεται πλέον στις τρείς το μεσημέρι της Πέμπτης.Η διαδικασία σήμερα ήταν εξαιρετικά σύντομη. Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δεν έμειναν παρά μισή ώρα στον Άρειο Πάγο μέχρι να γίνει γνωστή η αναβολή και αμέσως, πάντα συνοδευόμενοι από ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, πήραν το δρόμο για την έξοδο και το λευκό βαν που τους μετέφερε ως το δικαστήριο...


Το ένα εκ των τριών τμημάτων ανέβαλε την έκδοση της απόφασης του λόγω ασθένειας ενός μέλους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν οι διασκέψεις. Τα αλλά δυο τμήματα ανέβαλαν την έκδοση των αποφάσεων λόγω συνεχιζόμενων διασκέψεων οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν.

Την ερχόμενη Πέμπτη τρεις διαφορετικές συνθέσεις του Ποινικού Τμήματος θα ανέβουν στην έδρα προκειμένου να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους επί των αιτήσεων αναιρέσεων των αντικρουόμενων κρίσεων που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τους αξιωματικούς
^*  Στον Άρειο Πάγο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί  : https://youtu.be/RvCCVHZ4uHc  .-
Ήδη τρεις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έχουν πει τρία «όχι» στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών στην πατρίδα τους κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με το σκεπτικό ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, ότι θα υποστούν εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση ενώ επικαλέστηκαν και τις έντονες συζητήσεις για επαναφορά της θανατικής ποινής στη γείτονα χώρα.


Το τι θα αποφασίσουν τελικά οι δικαστές των Ποινικών Τμημάτων θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

***  Τραμπ: Σιγά μην σας πω τι επιστροφές φόρου πήρα!
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δε θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις φορολογικές επιστροφές του, ακόμη κι αν ολοκληρωθεί ο λογιστικός έλεγχος τον οποίο συχνά επικαλείται, δήλωσε η Κελιάν Κονγουέι, υψηλόβαθμη σύμβουλός του, σύμφωνα με το CNN.        
Στη διάρκεια συνέντευξής της, στην εκπομπή “This Week” του τηλεοπτικού δικτύου ABC, η Κονγουέι ερωτήθηκε εάν ο Λευκός Οίκος θ' ανταποκριθεί στο αίτημα λίστας με περισσότερες από 200.000 υπογραφές, που καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις επιστροφές φόρων που έχει.
“Η απάντηση του Λευκού Οίκου είναι ότι δε θα δημοσιοποιήσει τις επιστροφές φόρου. Το ρυθμίσαμε αυτό, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για τα φορολογικά του (Τραμπ). Τον ψήφισαν κι αφήστε με να το ξεκαθαρίσω: Οι περισσότεροι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για το πως θα είναι οι φορολογικές επιστροφές του στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του κι όχι για το πώς ήταν προηγουμένως. Επίσης, γνωρίζετε καλά ότι ο πρόεδρος Τραμπ, αλλά και η οικογένειά του, έχουν πλήρως συμμορφωθεί με όλους τους κανόνες ηθικής. Έχουν συμμορφωθεί με όλα κι αναφορικά με την απομάκρυνσή τους από τις επιχειρήσεις, προκειμένου ο ίδιος να ασχοληθεί αποκλειστικά με την προεδρία,” δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ έγινε ο πρώτος προεδρικός υποψήφιος από το 1972, ο οποίος δε δημοσιοποίησε τις φορολογικές επιστροφές του, επικαλούμενος τη διεξαγωγή λογιστικού ελέγχου, ενώ είχε εξαγγείλει ότι θα δημοσιοποιούσε τις επιστροφές του, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου.
Ωστόσο, η Κονγουέι θέλησε χθες το βράδυ να αποσαφηνίσει τη δήλωσή της, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει αλλαγή της προεκλογικής θέσης. “Η θέση μας από την προεκλογική εκστρατεία, δεν έχει αλλάξει. Ο ίδιος, τελεί υπό λογιστικό έλεγχο. Λογιστές και δικηγόροι τον έχουν συμβουλεύσει να μη τα δημοσιοποιήσει,” τόνισε η Κονγουέι. Ωστόσο, δεν προσδιόρισε πότε θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου.
Ο Τραμπ από την πλευρά του, στη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου που έδωσε πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, υποστήριξε ότι ο λογιστικός έλεγχος είναι η αιτία μη δημοσιοποίησης των φορολογικών επιστροφών του. “Δε δημοσιοποιώ τις φορολογικές επιστροφές μου, γιατί όπως γνωρίζετε τελούν υπό λογιστικό έλεγχο. Ξέρετε ότι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για τις φορολογικές επιστροφές μου είναι οι δημοσιογράφοι. Εντάξει; Είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται,” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος, σύμφωνα με το CNN.
VIDEO από τελετή  ορκωμοσίας και παρέλασης στην Ουάσιγκτον του 45ου Προέδρου των Η.Π.Α.  ΤΡΑΜΠ στην 58η ορκωμοσία Προέδρων
~* Ο  ΤΡΑΜΠ πριν ορκισθεί πρόεδρος ΗΠΑ  12/ 01/2017:
~* TRAMP  05 Παρέλαση λεωφόρου προς Λευκό Οίκο από Καπιτώλιο  Ουάσιγκτον 20/01/2017 :
 https://youtu.be/uuC1dMDqY9I  .-
~*TRAMB  14 Παρέλαση και ορκωμοσία προέδρου  προς Λευκό  Οίκο 20/1/2017  : https://youtu.be/w4__W4nWw8g .-
~* Ο  44ο  πρόεδρος ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα  μετά από 8 χρόνια αφήνει το Λευκό οίκο 20/01/2017 : https://youtu.be/dJnp8wSqrY8 .-
~* Ορκομωσία 45ου  προέδρου ΗΠΑ (Donald Tramp ) ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ  20/01/2017:
https://youtu.be/seZd1n-eGn0 .-
~*TRAMP  03 Παρέλαση ορκωμοσίας προς Λευκό Οίκο 20/1/2017: https://youtu.be/0zYDk36dTtk .-
~*ΤΡΑΜΠ από Ν Υ  στην Ουάσιγκτον 20/01/ 2017:
https://youtu.be/9PiSml0PJac .-
~* TRAMP  02  παρέλαση  ορκωμοσίας από Καπιτώλιο 20-01-2017:  https://youtu.be/cEWYHF2J0Ag .,.-  
~*TRAMP 13 από παρέλαση ορκωμοσίας  Ουάσιγκτον 20/1/2017:
  https://youtu.be/hsXEN0gjtI0  ..-
~*Τελετουργικό ορκωμοσίας ΤΡΑΜΠ  20/01/2017:
 https://youtu.be/xX7Z21Uj9xw .-

*** Αθλητική ενημέρωση :


***  Ποδόσφαιρο Σούπερ Λίγκας  Σ/K 17η  αγωνιστική :

~** Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/2017Ηρακλής - Βέροια 1-1
(51΄ Στάμου - 59΄ Λινάρδος)
Πανιώνιος - Παναιτωλικός 2-0
(25΄ Ρισβάνης, 54΄ Καθάριος)
Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-0
(48΄ αυτ. Σβάρνας, 90΄+1 Μανθάτης)
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/1/2017

 ~*  ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Τα γκολ :   (24΄ Πέκχαρτ, 47΄ Μάνταλος)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Κίτρινες: Πέκχαρτ / Μπέρτος
 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (87΄ Βάργκας), Πατίτο (65΄ Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Χαμντανί (70΄ Κώτσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46΄ Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59΄ Γκοντό).

~**  Λεβαδειακός-Ατρόμητος 1-1

Τα  γκολ :   (73΄ Γιουσύφ - 10΄ Λε Ταλέκ)
Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)
Κίτρινες κάρτες: Καψάσκης / Λε Ταλέκ
Λεβαδειακός (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (83` Καραχάλιος), Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες, Καλτσάς, Κουλιμπαλί, Λάτσι (66` Γιουσούφ), Καψάσκης (66` Μαχαίρας), Γιακουμάκης, Μάντζιος.
Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μπάγκα, Κυριακίδης (80` Μπρίτο), Πλατέλλας (67` Πλατέλλας), Ούμπιντες, Λημνιός (88` Βασιλείου), Λε Ταλέκ.

~**  ΑΕΛ-Πλατανιάς 0-0

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης
 Κίτρινες: Ντέλετιτς, Θεοδωρόπουλος, Βαρέλα / Μουνάφο, Μενδρινός
 ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας (56΄ Γκαγιέχο), Φάρκας, Ρέντζας, Τίκο, Φατιόν (46΄ Μασαλέσα), Ικάουνιεκς, Ναζλίδης, Βαρέλα (69΄ Τσακοπίνο), Ντέλετιτς.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκάλας, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Πριντέτα, Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (46΄ Αποστολόπουλος), Γουνδουλάκης (82΄ Μενδρινός) , Μανούσος, Γιακουμάκης (73΄ Σίγκνεβιτς).
~*  Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-1

Τα  γκολ :   (29΄ Επστάιν - 22΄ Μπεργκ)
Διαιτητής: Δ.Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Γκόμες, Βενέτης, Επστάιν, Ζορμπάς - Λουντ, Π.Βλαχοδήμος, Μπεργκ, Βιγιαφάνιες
 ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ.Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (88΄ Γεωργίου), Σπίνουλας, Γκόμες, Ανδρεόπουλος (75΄ Νίκιτς), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (81΄ Κόντος), Ντιόγκο, Ντουαλά.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Χουλτ (33΄λ.τ. Χουχούμης), Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Ζέκα, Λουντ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Π. Βλαχοδήμος (46΄ Λέτο, 60΄λ.τ. Χατζηγιοβάννης)), Μπεργκ.

 ΔΕΥΤΕΡΑ 23/1/2017
  ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ    0-1 , (0-1) .- ^
Τα γκολ :  31' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΒΑΤΣ!  Κεφαλιά του Αθανασιάδη από σέντρα του Μάτος, εκπληκτική επέμβαση του Πασχαλάκη, αλλά ο Λέοβατς παίρνει το ριμπάουντ και σε κενή εστία ανοίγει το σκορ ,.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Χρήστος Γκράνας, με βοηθούς τους Γεώργιο Καλφόγλου και Αντώνη Πυλαρινό, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης.
Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης - Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας - Καρανίκας, Κούτρης, Λίλα, Γιάκος, Κοζορώνης - Ακόστα, Μαμπουλού .-
Στον πάγκο είναι οι: Περιστερίδης, Μπέριος, Ναδάλες, Κόντε, Μπουκουβάλας, Βιδάλ και Νικολιάς.
ΠΑΟΚ: Γλύκος - Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο - Μάτος, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάμπος - Μυστακίδης, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο είναι οι: Μπρκιτς, Κίτσιου, Κάνιας, Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Περέιρα και Κουλούρης. .-
~*  14' Κίτρινη κάρτα στον Σάκχοφ για φάουλ στον Γιάκο. , 30' Κίτρινη κάρτα στον Λίλα που καθυστέρησε την εκτέλεση φάουλ από τον Κάμπος. , 45' Κίτρινη κάρτα στον Μαλεζά για παρατεταμένο κράτημα στον Μαμπουλού , 68' Κίτρινη κάρτα στον Μυστακίδη, που φλέρταρε ώρα με την τιμωρία ,79' Κίτρινες σε Βαρέλα και Κόντε που τα λένε για την προηγούμενη φάση , 88' Κίτρινη κάρτα στον Χαρίση , 93' Κίτρινη κάρτα στον Ακόστα ,   .-
~**  55' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Εκτός ο Γιάκος, μέσα ο Κόντε , 66' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Εκτός ο Καρανίκας, μέσα ο Βιντάλ , 71' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Εκτός ο Μυστακίδης, μέσα ο Χαρίσης ,82' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Μέσα ο Μπέριος, έξω ο Μαμπουλού. Σε θέση φορ ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ , 89' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα ο Κουλούρης, έξω ο Κάμπος , Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Εκτος ο Τσίμιροτ. μέσα ο Κάνιας .-

*** Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο 12η αγωνιστική Σ/Κ  :

Σάββατο 21-01-2017  :
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ  1-2 , (1-2) .- ^
ΟΦΗ-ΛΑΜΙΑ  1-2  , (0-0) .- ^
Κυριακή 22-01-2017 :
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  0-0  .-  ^
ΑΙΓΙΑΝΙΚΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ  1-2  , (0-1) .-  ^
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας  1-0 .- ^
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ -ΧΑΝΙΑ   0-0  .- ^
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΣΠΑΡΤΗ    3-0  .- ^
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης  1-3 , (1-0) .- ^
ΚΑΛΛΟΝΗ-ΤΡΙΚΑΛΑ   0-2  , (0-2) .- ^

*** Γ΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο  3ος όμιλος  14η αγωνιστική  Κυριακή 22/01/2017 :

ΑΧΑΪΚΉ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  1-0  .- ^
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ   5-0 .- ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ  -ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης  1-0  .-^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-Α.Ο.ΘΗΒΑΣ  1-1 .-  ^
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΑ    3-3 .- ^
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ
και  25η αγωνιστική 25/01/2017 :
Α.Ο. ΘΗΒΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας/Πανόπουλο

***Σε αναμετρήσεις για την 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σάββατο 21 Ιανουαρίου
Κύμη-Λαύριο 81-86
ΑΕΚ-Απόλλων Π. 88-69
Τρίκαλα-Άρης 78-62
Ρέθυμνο-Κολοσσός 77-83
ΠΑΟΚ-Δόξα Λευκάδας 84-67
Προμηθέας Π.-Παναθηναϊκός 69-72

*** Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :

Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 16ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, που διεξάγονται σήμερα και αύριο  : 

Σάββατο 21-01-2017 :
Πανθουριακός – Απόλλων Καλαμάτας  6-1 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί    1-2 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας   1-0 .- ^
Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017 :
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Π.Σ. Η Καλαμάτα  1-4 .- ^
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Κυπαρισσίας   1-2  .- ^
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΕ Αβίας  3-1 .- ^
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Διαβολιτσίου   2-1 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – Πάμισος Μεσσήνης   1-4 .- ^
 ** Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑναλυτικά τα σημερινά ματς της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής  κατηγορίας, :

 Σάββατο  21-01-2017 :
 Αστέρας Μικρομάνης – Ηρακλής Καλαμάτας  1-2   .- ^
 Μεσσηνιακός – Παπαφλέσσας Χώρας   2-2  .- ^
Αίαντας Καλαμάτας – Νέος Άρις   1-0 .-^

Κυριακή  22 Ιανουαρίου 2017 :
Ομόνοια – Απόλλων Πεταλιδίου  5-2 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Σπερχογείας   1-3 .- ^
ΑΟ Ασπροχώματος – Χανδριναϊκός  3-1 .- ^
Δωριέας Δωρίου – Ακρίτας Κορώνης  0-2 .- ^
** Β΄ ΤΟΠΙΚΗΑναλυτικά τα ματς της 14ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 12ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου  της ίδιας κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο  :

Σήμερα  Σάββατο 21/01/2017 :
ΑΕ Γαργαλιάνων – Ατρόμητος Πλατέος 5-1 .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας – Διαγόρας Κοπανακίου  0-3 .- ^
Πανευαϊκός – Δόξα Καλαμάτας   0-2 .- ^ 
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  0-0 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας- ΑΟ Στενωσιάς   3-1 .- ^

Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017 :
 ΠΑΟ Καλού Νερού – Θύελλα Μερόπης  3-0 .- ^
ΑΟ Φυτειάς – ΑΟ Πατίστα  4-0 .- ^
Πανιώνιος – ΑΟ Μεθώνης   0-1 .- ^
Παπαφλέσσας Άμφειας – Ηρακλής Κυπαρισσίας  3-0 .- ^
Αστέρας Βαλύρας – ΑΕ Μάνης   0-3 .- ^
Πράσινα Πουλιά – ΑΕ Λογγάς  2-0 .- ^
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΣ Φυτειάς   8-2 .- ^
Ρεπό: ΑΕΚ Καλαμάτας

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :

Στην 12η αγωνιστική Δευτέρα 16-01-2017 :
Α.Ο.ΛΕΪΚΑ-ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας  1-1 .- ^
ΑΠΟ ΙΚΑΡΟΣ Καλαμάτας- Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ 1-4 .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας-ΘΥΕΛΛΑ Καλαμάτας 1-2  .- ^
Τετάρτη 18-01-2017 :
ΑΣΠ ΑΡΙΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας 1-1 .- ^
Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας -ΝΕΣΤΩΡ Πύλου  2-0 .- ^
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 13ης αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο   :
Σήμερα  Σάββατο 21-01-2017 :
 Θύελλα Παραλίας – Ερμής Καλαμάτας  0-1 .-^

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 :  
Θησέας Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας   2-0 .- ^
ΑΟ Λεΐκων – ΑΟ Νέδουσα   2-3 .- ^
Νέστορας Πύλου – Δαναός  2-4 .-
ΑΟ Βέργας – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας  0-1 .- ^
Ρεπό: Παναθηναϊκός Καλαμάτας.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΣΜ :

Τρία ματς σήμερα…Σάββατο 21/01/2017 :
Τρία ματς (που είχαν αναβληθεί για διάφορους λόγους), διεξάγονται σήμερα για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μεσσηνίας που είναι τα εξής:
Αίαντας Καλαμάτας – Π.Σ. Η Καλαμάτα  2-2 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – ΑΣ Ανδρούσας   3-0  α.α. .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί   -
 
*** Σε αγώνες για την 13η αγωνιστική της Α1 Ανδρών στο βόλεϊ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/2017
ΠΑΟΚ-Oρεστιάδα 3-0 (25-21, 25-15, 25-22)
Παμβοχαϊκός-Ολυμπιακός 1-3 (17-25, 25-23, 19-25, 21-25)
Φοίνικας Σύρου-Ηρακλής 3-0 (25-17, 25-10, 25-17)
Κύζικος Νέας Περάμου-ΑΟΠ Κηφισιάς 1-3 (23-25, 22-25, 25-20, 18-25)
Εθνικός Αλεξ.-Ηρακλής Χαλκίδας 3-1 (20-25, 25-21, 25-22, 25-13)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/01/2017
Πάτρα 18:00 Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός

*** Σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική της Α1 Γυναικών, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Α.Ο. Θήρας.

Τα αποτελέσματα:Ελπίς Αμπελοκήπων - Αίας Ευόσμου 3-2 (25-27, 25-21, 25-16, 14-25, 15-12)
Μαρκόπουλο - ΑΕΚ 3-0 (25-10, 25-14, 25-13)
Θέτις Βούλας - Παναθηναϊκός 1-3 (12-25, 25-22, 18-25, 13-25)
Μακεδόνες Αξιού - Άρης 3-0 (25-16, 25-22, 25-19)
Ολυμπιακός - Α.Ο. Θήρας 3-1 (25-19, 23-25, 25-22, 25-22)
Πανναξιακός-Γ.Σ. Ηλιούπολης 11/1

***


~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017 
   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-21-2017.html  .-

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-22-2017-arfara-news-22-2017.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  21 και 22 Ιανουαρίου 2017
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/21-22-2017-k-17-21-01-2017-1-1-0-0.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 23  Ιανουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-23-2017.html . -
~
***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5111   video.  -    Σταματης Σκουλικας  

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3356   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3359  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.816  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  


Δεν υπάρχουν σχόλια: