Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  ....
~
Σκιάς όναρ άνθρωπος.
μτφρ: ο άνθρωπος είναι τ’ όνειρο μιας σκιάς.
Πίνδαρος, ο μεγαλύτερος λυρικός ποιητής της αρχαιότητος

Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας

Όποιος ελέγχει τον άλλον κρυπτώς, υπάρχει ιατρός σοφός· και όποιος θεραπεύει τον άλλον έμπροσθεν πολλών ανθρώπων, πραγματικός ονειδίζει αυτόν. Το σημείον της συμπαθείας υπάρχει η συγχώρησης του σφάλματος παντός ανθρώπου· το δε σημείον της κακής προαιρέσεως είναι η αντιλογία προς τον πταίσαντα.   Όσιος Ισαάκ ο Σύρος

Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας
15 Δεκεμβρίου
Ιερομάρτυρος Ελευθερίου (1), επισκόπου Αυλώνος (Ιλλυρικού ) και Ανθίας της μητρός αυτού (†β΄ αι.). Μαρτύρων Βάκχου του Νέου, Ελευθερίου του Θαλαμηπόλου, Κορέμωνος του επάρχου. Οσιομάρτυρος Σωσάννης (2), διακονίσσης, της εν Ελευθερουπόλει. Οσίων Παύλου του Νέου, του εν τω Λάτρω και Στεφάνου αρχιεπισκόπου, του Ρώσου.

Άγιος Ελευθέριος ο ΙερομάρτυραςΆγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας - Καζακίδου Μαρία© (byzantineartkazakidou. blogspot.com)Άγιος Ελευθέριος ο ΙερομάρτυραςΆγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας

(1)Ο Ελευθέριος έδρασε στη Ρώμη κατά τον 2ο αιώνα όταν αυτοκράτορες ήταν ο Κόμμωδος και ο Σεπτίμιος Σεβήρος. Η μητέρα του Ανθία, που έμεινε χήρα όταν ο Ελευθέριος ήταν μικρός, κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη από τον Απ. Παύλο. Η Ανθία ανέθρεψε το γιο της σύμφωνα με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου και μάλιστα ανέθεσε την ηθική του τελείωση και τη θεολογική του κατάρτιση στον επίσκοπο Ρώμης Ανίκητο. Σε ηλικία 15 ετών ο Ελευθέριος χειροτονήθηκε διάκονος από τον Ανίκητο, ενώ αργότερα έγινε επίσκοπος Ιλλυρικού. Ο βασιλιάς της Βρετανίας Λούκιος έστειλε επιστολή στον άγιο, δηλώνοντας την επιθυμία του να διδαχθούν την πίστη στον Χριστό αυτός και ο λαός του. Όταν ο αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος πληροφορήθηκε τη χριστιανική δράση του Ελευθερίου διέταξε τη σύλληψή του. Έπειτα από πολλά βασανιστήρια ο Ελευθέριος οδηγήθηκε από τους ειδωλολάτρες στην αρένα της Ρώμης. Τα άγρια ζώα όμως δεν τον άγγιξαν, γι` αυτό και αποκεφαλίσθηκε μαζί με τη μητέρα του.
(2) Η αγία Σωσάννη έζησε στα τέλη του τρίτου αιώνα. Καταγόταν από την Παλαιστίνη, είχε πατέρα εθνικό και μητέρα Ιουδαία. Η ίδια όμως όταν γνώρισε την χριστιανική πίστη βαπτίστηκε από τον επίσκοπο Σιλουανό χριστιανή. Αυτό εξόργισε πολύ τους Εθνικούς και τους Εβραίους, οι οποίοι αποφάσισαν από κοινού να την σκοτώσουν. Το σχέδιο της δολοφονίας της όμως, το πληροφορήθηκε ο επίσκοπος και μαζί με την αγία προσπάθησαν να βρουν μία λύση. Τελικά τη λύση την έδωσε η Σωσάννη. Μοίρασε την περιουσία της στους φτωχούς και ντυμένη άνδρας εγκατέλειψε τα Ιεροσόλυμα. Αργότερα μετέβη στην Ελευθερούπολη, στην οποία ντύθηκε πάλι γυναίκα. Όταν κηρύχθηκε ο διωγμός της Εκκλησίας από τον Διοκλητιανό, η Σωσάννη χωρίς να φοβηθεί καθόλου, εξακολούθησε να λατρεύει τον Ιησού Χριστό φανερά. Συλληφθείσα γι` αυτό και επειδή δεν θέλησε να θυσιάσει στα είδωλα καταδικάστηκε μαζί με άλλους σε θανατική ποινή. Η αγία Σωσάννη παρέδωσε το πνεύμα στον Κύριο της μέσα στην πυρά.

Ο Άγιος Ελευθέριος με την μητέρα του Αγία ΑνθίαΆγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας - Ι. Ν. Οσίων Παρθενίου και Ευμενίου των εν Κουδουμά, δια χειρός Παναγιώτη Μόσχου (2006 μ.Χ.)Άγιος Ελευθέριος ο ΙερομάρτυραςΆγιος Ελευθέριος ο ΙερομάρτυραςΆγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας

~** 15 Δεκεμβρίου: Εορτή του Αγίου Ελευθερίου του Ιερομάρτυρα
~ Τη μνήμη του τιμά σήμερα, , η μας. Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε τον 2o αιώνα μ. Χ. στην Ελλάδα (κατά άλλους στην Ρώμη) από πλούσιους γονείς. Τότε αυτοκράτορας ήταν ο Κόμμοδος και ο Σεπτίνος Σεβήρος.
* Ορφανός από πατέρα, ανατράφηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου από την ευσεβέστατη και φιλάνθρωπη μητέρα του, Ανθία (της Ευανθίας γόνος, στιχηρό Εσπερινού) (βλέπε ίδια ημέρα) η οποία έγινε χριστιανή ακούοντας το κήρυγμα από μαθητές του Απ. Παύλου.
Διακαής πόθος της Ανθίας ήταν να επισκεφτεί τη Ρώμη, που τα χώματά της είχαν βαφτεί με το αίμα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Κάποτε, λοιπόν, αποφάσισε και πήγε. Μαζί πήρε και το νεαρό γιό της Ελευθέριο. Ο επίσκοπος Ρώμης Ανίκητος (βλέπε 17 Απριλίου), όταν είδε τον Ελευθέριο εκτιμώντας την πολλή νοημοσύνη του, τη θερμή πίστη και το αγνό ήθος του, τον έλαβε υπό την προστασία του.
Σε ηλικία 15 ετών χειροτονήθηκε από τον επίσκοπο Ρώμης Ανίκητο, διάκονος και έπειτα από τρία χρόνια χειροτονήθηκε ιερέας. Από τη θέση αυτή ο Ελευθέριος αγωνίστηκε με ζήλο για τη διδαχή του ποιμνίου του, και σε έργα φιλανθρωπίας. Αργότερα και σε ηλικία είκοσι ετών, με κοινή ψήφο κλήρου και λαού έγινε επίσκοπος Ιλλυρικού, σημερινής Αλβανίας με έδρα την Αυλώνα.
Μα χειροτονήθηκε τόσο μικρός; Στο ερώτημα δίνει απάντηση ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης…. Γράφει σε υποσημείωση του Συναξαριστού του: «Ας μη θαυμάζει κανείς ότι αυτός ο άγιος χειροτονήθηκε σε ηλικία αντίθετη με τους ιερούς κανόνες της 6ης Οικ. Συνόδου και της τοπικής Συνόδου της Νεοκαισαρείας, οι οποίοι ορίζουν ότι ο διάκονος χειροτονείται στη ηλικία των 25 χρόνων, ο πρεσβύτερος στα 30 και ο επίσκοπος πάνω από 30. Αυτό έγινε γιατί ο άγιος Ελευθέριος έζησε πριν ακόμη γίνουν οι παραπάνω κανόνες, οι οποίοι έγιναν αργότερα».
Η χειροτονία του αγίου Ελευθερίου, όπως γράφει κάποιος βιογράφος του, έγινε «κατ’ οικονομίαν» Θεού, λόγω των μεγάλων αρετών και της σοφίας του με την οποία προσείλκυε στον Χριστό τους ειδωλολάτρες. Η γλυκύτητα του λόγου του, που επιβεβαιωνόταν με τα πολλά θαύματα του, έκανε αυτούς που βρίσκονταν στην πλάνη να ασπαστούν την χριστιανική αλήθεια.
Η φήμη της αρετής του Αγίου Ελευθερίου ήταν τόσο μεγάλη που έφτασε μέχρι τη Βρεττανία. Έτσι, ο βασιλιάς της, Λούκιος, έγραψε επιστολή στον Ελευθέριο και του δήλωνε ότι αυτός και ο λαός του επιθυμούσαν να γίνουν χριστιανοί. Ο Ελευθέριος αμέσως ανταποκρίθηκε, στέλνοντας δύο εκπαιδευμένους στην πίστη άνδρες, που κατήχησαν και βάπτισαν χριστιανούς τον Λούκιο με το λαό του.
Όταν ο Σεπτίμιος Σεβήρος πληροφορήθηκε την χριστιανική δράση του Ελευθερίου διέταξε την σύλληψή του. Έπειτα από πολλά βασανιστήρια ο Ελευθέριος οδηγήθηκε από τους ειδωλολάτρες στην αρένα της Ρώμης. Τα άγρια ζώα όμως δεν τον άγγιξαν, γι’ αυτό και αποκεφαλίσθηκε μαζί με την μητέρα του.
Έτσι ο Άγιος Ελευθέριος πέρασε «εἰς τὴν ἐλευθερίαν τῆς δόξης τῶν τέκνων τοῦ Θεοῦ» (Προς Ρωμαίους, η’ 21). Δηλαδή στην ελευθερία της ένδοξης κατάστασης των παιδιών του Θεού.
Η Σύναξή του τελείται στο μαρτύριο αυτού, πλησίον του Ξηρολόφου.
Ο Άγιος Ελευθέριος θεωρείται βοηθός των εγκύων γυναικών. Τους δίνει «καλή λευτεριά». Πολλές γυναίκες επικαλούνται τη βοήθεια του και ακουμπούν το εικονισματάκι του αγίου πάνω τους. Η αντίληψη αυτή αναφέρεται και σ’ ένα προσόμοιο στιχηρό της εορτής. «Τῶν ἐπιτόκων γυναίων Πάτερ κηδόμενος, ἐλευθερίαν δίδως, τῷ Ναῷ σου φοιτώσαις….», δηλαδή, Φροντίζεις Πάτερ τις έγκυες γυναίκες που καταφεύγουν στο ναό σου δίνοντας του ελευθερία….
Απολυτίκιον
Ηχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον λόγον.
Φερωνύμῳ σου κλήσει καλλωπιζόμενος, ἐλευθερίαν παρέχεις καὶ ἀπολύτρωσιν, τοῖς προσκάμνουσι δεινῶς, ποικίλας θλίψεσιν, Ἐλευθέριε σοφέ, ἱερῶν καλλονή, Μαρτύρων ἡ ὡραιότης· διὸ μὴ παύσῃ βραβεύων, ἀναψυχὴν τοῖς σὲ γαιρέρουσι.
Βίντεο :  Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἐλευθερίου   , https://youtu.be/MlVny0Ha2tI .-
{ Ἱερέων ποδήρει κατακοσμούμενος, καὶ αἱμάτων τοῖς ῥείθροις ἐπισταζόμενος, τῷ Δεσπότῃ σου Χριστῷ μάκαρ ἀνέδραμες, Ἐλευθέριε σοφέ, καθαιρέτα τοῦ Σατᾶν. Διὸ μὴ παύσῃ πρεσβεύων, ὑπὲρ τῶν πίστει τιμώντων, τὴν μακαρίαν σου ἄθλησιν. } .-
~*
Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος, ο Πρωτόκλητος

Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος, ο Πρωτόκλητος
 
Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη
 
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής

Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής

*** ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ την ΙΣΤΟΡΙΑ του Αγ. Όρους! Διαβάστε και Διαδώστε...

~  Η αρχή της μοναστικής ζωής ξεκινάει με την άφιξη δύο σπουδαίων προσωπικοτήτων αλλά και από τους πρώτες ησυχαστές, ο Πέτρος ο Αθωνίτης και ο Ευθύμιος ο Νέος. Και οι δύο συνέβαλαν σημαντικά στην πρώτη οργάνωση της μοναχικής ζωής και άλλαξαν τα μέχρι τότε δεδομένα.
 Το 985, ο αυτοκράτορας Βασίλειος Β’ Βουλγαροκτόνος με χρυσόβουλο απάλλαξε τους μοναχούς από τις ενοχλήσεις που προκαλούσαν οι κοσμικοί και έτσι αφιερώθηκαν με περισσότερο ζήλο στον μοναχισμό.
 Ο Αθανάσιος Αθωνίτης ήταν αυτός που έφερε τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ιερή χερσόνησο, με ανοικοδομήσεις μεγάλων μοναστηριών, έχοντας την εύνοια και την υποστήριξη του Ιωάννη Τσιμισκή, ο οποίος με το Τυπικό Α’, γραμμένο πάνω σε δέρμα τράγου, υποστηρίζει κάθε κίνηση του Αγίου Αθανασίου.
 Κατά την Βυζαντινή Περίοδο, το Άγιο Όρος γνώρισε μεγάλη ακμή, ο ησυχασμός υποστηρίχτηκε από τους βυζαντινούς αυτοκράτορες και ο αριθμός των μοναχών αυξήθηκε κατά πολύ , ενώ απαγορεύεται πια η είσοδος των γυναικών στην μοναστική πολιτεία, κάτι που τηρείται μέχρι και σήμερα.
 Κατά την Οθωμανική κυριαρχία η οικονομική κατάσταση των μονών χειροτέρεψε λόγω της βαριάς φορολογίας που επιβλήθηκε από τους Οθωμανούς. Έτσι λοιπόν τα μοναστήρια αδειάζουν και οι μοναχοί αποχωρούν.
 Παρόλα αυτά, η ιδέα για την διάδοση της παιδείας χτίζει την Αθωνιάδα Ακαδημία, στην οποία διδάσκονται θεολογία, φιλοσοφία και λογική. Εκεί δίδαξαν μεγάλοι διδάσκαλοι όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κοσμάς Αιτωλός και πολλοί άλλοι.
 Η Επανάσταση της Χαλκιδικής ήταν πραγματικά μία μεγάλη καταστροφή για το Άγιο Όρος. Γυναίκες και παιδιά βρήκαν καταφύγιο στο Άγιο Όρος, όμως τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις σφαγίασαν μοναχούς, γυναικόπαιδα και καταστρέψανε πολύτιμους θησαυρούς.
 Στις 2 Νοεμβρίου 1912, το Ελληνικό Ναυτικό απελευθερώνει το Άγιο Όρος με το θωρηκτό «Αβέρωφ» και εντάσσεται πάλι στο ελληνικό κράτος.
 Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιερά Επιστασία ζήτησε από τον Χίτλερ να λάβει το Άγιο Όρος υπό την προστασία του και έτσι οι Γερμανοί κατακτητές δεν ενόχλησαν τις μονές.
 Από την δεκαετία του 1970 και μετά παρατηρήθηκε μία νέα αναγέννηση στην χερσόνησο. Πολλοί μοναχοί αναζητούν την ασκητική ζωή στο μοναδικό ζωντανό μνημείο του κόσμου.  mountathosinfo

*** Σε αυτή τη Μονή του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ υπάρχει Θαυματουργή Εικόνα ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ...

~  Ιδρύθηκε τον 10ο αι. από τον Όσιο Φιλόθεο. Η μονή παλιότερα λεγόταν Μονή Φτέρης. Το Καθολικό χτίστηκε το 1746 πάνω στο παλιό που είχε πέσει και τιμάται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η τοιχογράφηση του αποπερατώθηκε το 1752 και του εξωνάρθηκα το 1765.
 Σε αυτήν την μονή υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑΣ, που την ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ. Μέσα στην μονή υπάρχουν 6 παρεκκλήσια και έχει ως εξαρτήματα 12 κελλιά.
Στην βιβλιοθήκη της μονής υπάρχουν 250 χειρόγραφοι κώδικες (οι 54 είναι περγαμηνοί), 2 περγαμηνά ειλητάρια που περιέχουν τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου κ.α. εδώ μόνασε το 1728- 1760 ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

mountathosinfo

*** Ξεκίνησε η εκδίκαση της έφεσης της πρώην προϊσταμένης του ΙΚΑ που κολλούσε ένσημα στα παιδιά της 
Μία δεύτερη ευκαιρία να αποδείξει ότι δε διέπραξε τα αδικήματα της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και της απάτης κατ’ εξακολούθηση, για τα οποία έχει κριθεί ένοχη πρωτόδικα, έχει από χθες πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομών του ΙΚΑ Καλαμάτας.
Η εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρώτης καταδικαστικής απόφασης άρχισε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας με καταθέσεις επιθεωρητών και στελεχών του ιδρύματος, ενώ λόγω του προχωρημένου της ώρας η δίκη διεκόπη νωρίς το απόγευμα για να συνεχισθεί αύριο το πρωί.
Τα ποσά για τα οποία κατηγορείται είναι σχετικά μικρά και αφορούν ένσημα των παιδιών της και το επίδομα παιδιών στη σύνταξή της, αλλά τίθενται ηθικά ζητήματα λόγω της θέσης της στον ασφαλιστικό οργανισμό, όπως και της ενεργούς συμμετοχής της στα δρώμενα της περιοχής.
Πέρυσι, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, έπειτα από συνεδρίαση τριών ημερών, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος.
  Κατηγορίες
Η μία κατηγορία που τη βαρύνει είναι ότι ανέγραφε σε καταστάσεις εργοδοτών τα ονόματα των παιδιών της και τους κολλούσε οικοδομικά ένσημα. Ότι ανέγραφε ένσημα εν αγνοία των εργοδοτών, με σκοπό να παραπλανήσει τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλαμάτας, ότι τα τέκνα της δικαιούνταν να λαμβάνουν επιδόματα λόγω ασθενείας, να ασφαλίζονται ως κύριοι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, ότι είχαν το δικαίωμα να λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, να λαμβάνουν δωρόσημο Χριστουγέννων και Πάσχα και να έχουν ένσημα για συνταξιοδότηση.
Επίσης, κατηγορείται πως απέκρυψε ότι τα δύο της παιδιά έπαιρναν επίδομα από τον ΟΑΕΔ και το τρίτο δούλευε, με αποτέλεσμα να εισπράττει μετέπειτα στη σύνταξή της το επίδομα τέκνων, που ανερχόταν σε 390,27 ευρώ το μήνα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πειθαρχικό έλεγχο από τον ασφαλιστικό οργανισμό και εν συνεχεία τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
  Έλεγχος
Την ΕΔΕ διενήργησε ο τότε διευθυντής του ΙΚΑ Πύργου και όπως τόνισε και χθες στην κατάθεσή του, διαπιστώθηκε ο καταλογισμός από την κατηγορούμενη κάποιων οικοδομικών ενσήμων στα παιδιά της, είτε χωρίς να τα δικαιούνται είτε χωρίς να έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες. Τόνισε, δε, ότι κάποιες ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) ήταν ψευδείς.
Σε μία περίπτωση, ένα από τα παιδιά της για τις ίδιες ημέρες είχε κολλήσει ένσημα ότι είχε εργασθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα και στην Καλαμάτα.
Επίσης, όταν συνταξιοδοτήθηκε το 2012 δήλωσε ψευδώς ότι κάποια από τα παιδιά της δεν εργάζονται, ούτε λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ και ως προστατευόμενα εισέπραττε το ανάλογο επίδομα.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ακόμα, όπως είπε ο επιθεωρητής, ότι λόγω της θέσης της υπάλληλοι της παραχωρούσαν τον υπολογιστή τους και έτσι έμπαινε στο σύστημα του ασφαλιστικού οργανισμού με την ηλεκτρονική τους υπογραφή. Αυτό, όπως είπε, έχει ως συνέπεια να έχουν βρεθεί και αυτοί μπλεγμένοι.
  Ένσημα των παιδιών της
Ως δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε η αναπληρώτρια διευθύντρια του ΙΚΑ Καλαμάτας, η οποία ανέφερε ότι ο πειθαρχικός έλεγχος για τη συγκεκριμένη υπάλληλο ξεκίνησε το 2011, ενώ τον Απρίλιο του 2011 αυτή κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης και έπειτα από 2 μήνες έλαβε κανονικά και τη σύνταξή της και τα αναδρομικά.
Ακολούθως σημείωσε ότι για ένα χρονικό διάστημα είχε χαθεί το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και ενδιάμεσα η κατηγορούμενη βγήκε σε σύνταξη. Το 2013, όμως, διατάχθηκε ΕΔΕ.
Επίσης, ότι το ποσό που της είχε καταλογισθεί ήταν περίπου 3.000 ευρώ και το έχει επιστρέψει.
Αναφερόμενη, αλλά και ερωτώμενη αναλυτικά για τα επίμαχα ένσημα, είπε ότι οι ΑΠΔ που βρέθηκαν αποδείχτηκε ότι δεν είχαν συνταχθεί από τους εργοδότες, αλλά από την ίδια την κατηγορουμένη.
Υπάλληλος του Τμήματος Οικοδομών κατέθεσε ότι είχαν παραληφθεί ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) χωρίς στοιχεία εργαζομένων (ονοματεπώνυμο) και στη συνέχεια βρέθηκαν συμπληρωμένες με το όνομα του παιδιού της κατηγορουμένης.
Επίσης, ότι διαπιστώθηκε μεταφορά ενσήμων, τα οποία μετά την ΕΔΕ ακυρώθηκαν.
Να σημειωθεί ότι από την πλευρά της κατηγορουμένης υπάρχει άρνηση των κατηγοριών.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** “Jazz και Blues stories” το Σάββατο στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη 
Δύο σπουδαίους μουσικούς της jazz, τον Βασίλη Τζαβάρα στο πιάνο και τον Μάκη Αναστασόπουλο στο σαξόφωνο, παρουσιάζουν oι Φίλοι του Μουσείου Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη στη Μεσσήνη το προσεχές Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο ομώνυμο μουσείο. Μαζί τους θα είναι η σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου σε μια πρωτότυπη μουσική συνάντηση.
Jazz αυτοσχεδιασμοί από τη Ν. Ορλεάνη συναντούν τη θρυλική Καζαμπλάνκα (As time goes by) και το Moon river του Χένρυ Ματσίνι. Το Autynm leaves που τραγούδησε ο Υβ Μοντάν και ο Νάτ Κινγκ Κόλ, καθώς και το Fly me to the moon, όπως μας το γνώρισε ο Σινάτρα. What a wonderful world του Λούις Άρμστρογκ και το πασίγνωστο Summertime του Γκέρσουιν.

*** Προκλητικά… παρατημένα φανάρια 
 
 
Εδώ και μέρες έχει προκύψει το ζήτημα με την εύρεση λύσης για τους πεζούς στο Ασπρόχωμα και ειδικότερα στο ύψος του ΟΑΕΔ.
Αφορμή για αυτή την κινητοποίηση ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της σπουδάστριας της Σχολής, Βασιλικής Λυμπεροπούλου, η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι (όπως πολλάκις και στο παρελθόν) αρκετές, με τους υπευθύνους να επιζητούν λύση, άγνωστο όμως πότε και αν θα βρεθεί.
Λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκεται το ΤΕΙ Πελοποννήσου, του οποίου η είσοδος έχει μετατοπιστεί μετά τη δημιουργία των νέων κτηρίων στο Ίδρυμα.
Το οξύμωρο σε αυτή την περίπτωση, το οποίο μάλιστα έχουμε ξαναγράψει αλλά κανείς δε θέλησε να ασχοληθεί, είναι ότι στην παλιά είσοδο υπήρχαν φανάρια.
Φανάρια που έχουν παραμείνει στο σημείο χωρίς να λειτουργούν.
Άραγε, πόσο δύσκολο είναι να μεταφερθούν αυτά στη νέα είσοδο του ΤΕΙ;
Καθημερινά φτάνουν στο σημείο εκατοντάδες φοιτητές, καθώς και αυτοκίνητα, ενώ κι εκεί είχε υπάρξει τραυματισμός φοιτητή.
Αν τώρα θεωρούν οι υπεύθυνοι ότι το ΤΕΙ δε χρειάζεται φανάρια (!), ας τα μεταφέρουν στον ΟΑΕΔ, όπου αποδεδειγμένα χρειάζονται.
Κάντε κάτι, κύριοι, λύσεις υπάρχουν και ας μη ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλον!  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί πολίτες»: Δημιουργία θεματικών ομάδων δράσης 
Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί πολίτες» εκτιμά με τελείως διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα, τη συζήτηση που οργάνωσε με τα μέλη και τους φίλους της, η οποία αφορούσε στον προγραμματισμό δράσης της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, αφού έγινε εκτενής απολογισμός του έργου από τον επικεφαλής και τοποθέτηση των μελών και των φίλων της παράταξης, αποφασίστηκε η συγκρότηση θεματικών ομάδων εργασίας  για την εκπόνηση ενός προγράμματος δράσης για το Δήμο της Καλαμάτας.
Oι ομάδες έργου στις οποίες καλείται ο κάθε ενεργός πολίτης να συμμετέχει και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες συμπολίτες μας (δήλωση συμμετοχής στο manolismakaris@gmail.com)είναι οι ακόλουθες:
1. Πολιτισμός (Προστασία και Ανάδειξη Πολιτισμικού Περιβάλλοντος - Πολιτιστικές Δραστηριότητες, Σχολές της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις»)
2. Αθλητισμός (υποδομές, σχολικός αθλητισμός, προγράμματα μαζικού αθλητισμού)
3. Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος (διαχείριση αποβλήτων, βιολογικός καθαρισμός, πράσινο, ύδρευση, ρύπανση, περιοχή natura κ.λπ.)
4. Πολιτική προστασία (πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών)
5. Σχέδιο πόλης, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, Πολεοδομικές μελέτες, χωροταξία
6. Τεχνικά έργα (παρακολούθηση καλής εκτέλεσης, προτάσεις για νέα έργα)
7. Δημόσιοι Δομημένοι Χώροι (Πλατείες, πεζοδρόμια, δημόσια κτήρια, διατηρητέα κτήρια, εγκαταλελειμμένα κτήρια κτίρια, οδικό δίκτυο)
8. Κυκλοφοριακά θέματα, συγκοινωνίες, οδική ασφάλεια, τροχαία
9. Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή- Citybranding
10. Νεολαία, Προώθηση και Υποστήριξη της Τοπικής Απασχόλησης-Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας-Κοινωνική Οικονομία-Γυναικεία Επιχειρηματικότητα-Εθελοντισμός
11. Κοινωνικές Πολιτική (υγεία, προγράμματα πρόληψης, κοινωνικά προγράμματα, ΚΑΠΗ,  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κ.λπ.)
12. Παιδεία (βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία υποδομές, προγράμματα επιμόρφωσης δημοτών)
13. Εξυπηρέτηση Πολιτών-Διοικητική Ικανότητα Υπηρεσιών και Δομών του Δήμου
14. Οικονομική πολιτική (προϋπολογισμός Δήμου και νομικών προσώπων, δάνεια, δημοτικά τέλη, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δήμου, προγράμματα ΕΣΠΑ κ.λπ. επιχορηγήσεις)
15. Πρωτογενής παραγωγή, άρδευση, περιφέρεια του Δήμου και χωριά
16. Γραφείο τύπου, Εφημερίδες, Ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνία με τα μέλη , site της παράταξης
17. Ασφάλεια του πολίτη (παραβατικότητα στην πόλη και τα χωριά)
18. Προσβασιμότητα και προγράμματα για ΑμεΑ
19. Περιοχή του Δήμου που μπορώ να καλύψω αναδεικνύοντας τα τοπικά θέματα.

*** Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Φιλιατρών στο Cinelux για την ταινία “Πάντινγκτον 2”
Την ταινία «Πάντινγκτον 2» παρακολούθησαν δωρεάν την Τρίτη και χάρηκαν οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, μαζί με τις δασκάλες και το προσωπικό του σχολείου τους, στο Cinelux στα Φιλιατρά!
Σε σχετική ανάρτηση του Cinelux, στη σελίδα του στο facebook, αναφέρεται: «Με ιδιαίτερη χαρά διαθέσαμε την αίθουσά μας για την προβολή της ταινίας “Πάντινγκτον 2” στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Φιλιατρών. Μια ειδική προβολή που δεν αλλάζουμε με καμία κατάμεστη. Ένα μεγάλο μπράβο στους συνοδούς των παιδιών που στα πρόσωπά τους φαίνεται η αγάπη για αυτό που κάνουν! Και η συμβολή όλων μας τους δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να το κάνουν ακόμα καλύτερα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Odeon και ιδιαίτερα την κα Μαρία Βερνίκου, που προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν την ταινία χωρίς κόστος, αλλά και το προσωπικό του κινηματογράφου, που με δικιά τους πρωτοβουλία προσέφεραν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου».
Και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την όμορφη πρωτοβουλία και προσφορά, που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της ευαισθησίας, της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Φιλιατρά: Σήμερα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην πλατεία Δημαρχείου 
Τα τρία προηγούμενα χρόνια μια πρωτότυπη ιδέα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα Φιλιατρά! Χριστουγεννιάτικα δέντρα κατασκευασμένα με τις πιο ευφάνταστες ιδέες, από φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά, στήθηκαν στην πλατεία του Δημαρχείου. Φωτίστηκαν δε συγχρόνως με την παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και πολύ κόσμου. Τα δέντρα είχαν κατασκευαστεί ένα από κάθε σχολείο, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και συλλόγων γονέων.
Σε μια περίοδο γιορτής και χαράς οι μαθητές συμμετείχαν με τη δική τους εικαστική παρέμβαση στο στολισμό της πόλης τους. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη.
Στη συνέχεια όλες τις μέρες των εορτών αρκετοί επισκέφθηκαν την πλατεία για να θαυμάσουν τις δημιουργίες των παιδιών.
Αυτή η εκδήλωση θα επαναληφθεί και φέτος. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με ένα δέντρο. Το δέντρο και τα στολίδια του μπορεί να είναι κατασκευασμένα από οποιοδήποτε υλικό, φυσικό ή ανακυκλώσιμο. Μπορεί να είναι ένα απλό χριστουγεννιάτικο δέντρο ή ένα δέντρο που θα εκπέμπει ένα μήνυμα που επιθυμούν οι μαθητές. Τα δέντρα θα αρχίσουν να στήνονται στο Πάρκο μπροστά από το Δημαρχείο σήμερα Παρασκευή από τις 4.30 το απόγευμα. Θα φωτιστούν όλα μαζί στις 6.00 μ.μ. Θα παραμείνουν εκεί όλη την περίοδο των εορτών και θα μπορεί να τα επισκέπτεται οποιοσδήποτε.
Την κατασκευή των δέντρων θα αναλάβουν αποκλειστικά τα σχολεία και οι σύλλογοι γονέων. Τα υλικά μπορεί να είναι απλά από την καθημερινότητα χωρίς να απαιτείται κόστος για να προμηθευτούν. Η κατασκευή των στολιδιών καλό είναι να γίνει από τους μαθητές την ώρα των εικαστικών ή σε κάποια άλλη ώρα στην οποία θα υπάρχει και η συνεργασία του συλλόγου γονέων. Επίσης, μπορούν να δουλέψουν και στο σπίτι πάνω σε μια συγκεκριμένη ιδέα.
Έτσι κι αλλιώς τα παιδιά φτιάχνουν πολλά στολίδια την περίοδο αυτή. Μόνο ότι τα υλικά πρέπει να αντέχουν στις καιρικές συνθήκες. Τον ήλιο, τη βροχή και τον αέρα.
Ο Δήμος Τριφυλίας θα βοηθήσει στο στήσιμο και στη φωταγώγηση των δέντρων.
Οι δε διοργανωτές καλούν όλους τους Φιλιατρινούς, τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων να λάβουν μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα, που είναι πρωτότυπη και δημιουργική.
Την όλη δράση έχει αναλάβει να συντονίσει η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων, Παντελάκη Βιβή, στην οποία ανήκει και η ιδέα της κατασκευής των χριστουγεννιάτικων δέντρων. Για οποιαδήποτε πληροφορία θελήσετε, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο τηλέφωνο 6972297936.

*** Ένταξη αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης σε Βέργα, Μ. Μαντίνεια, Σπερχογεία & Ασπρόχωμα 
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, το έργο «Αντικατάσταση  αγωγών ύδρευσης στις Τοπικές & Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας».
Η πράξη αφορά στην αντικατάσταση τμημάτων υπαρχόντων αγωγών ύδρευσης στις Δημοτικές Κοινότητες Βέργας, Μικρής Μαντίνειας, Σπερχογείας και Ασπροχώματος, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι  διαρροές σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της ΔΕΥΑΚ. 

*** Ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα 
Δεύτερος γύρος πραγματοποιείται για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζει την απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία θα δίνεται το «πράσινο φως» για να τεθεί εκ νέου η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, για ειδικές κατηγορίες πολιτών.
Η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr., σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα ανοίξει από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου. Σκοπός της παράτασης είναι να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες στη διαδικασία και να διορθωθούν άμεσα ώστε να λάβουν το μέρισμα όσοι «κόπηκαν» κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία Έτσι, δεύτερη ευκαιρία έχουν οι ακόλουθες περιπτώσεις:
* Μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων για τις οποίες προωθείται η θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμισης με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων απ’ αυτήν την κατηγορία. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες που ήδη η αίτησή τους έχει εγκριθεί η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και τυχόν διαφορά στο ύψος του ποσού που έχει εγκριθεί θα πιστωθεί αυτόματα σε δεύτερη πληρωμή στο λογαριασμό που έχει δηλωθεί.
  • Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.
  • Μονοπρόσωπα νοικοκυριά στα οποία δικαιούχος είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω για τα οποία επίσης, δεν θα ισχύσει το παραπάνω κριτήριο.
  • Νοικοκυριά που από σφάλμα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δήλωσαν δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων.
  • Νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν ή ακυρώθηκαν.
Εκτιμάται ότι στο νέο γύρο θα προκύψουν τουλάχιστον άλλες 50.000 – 55.000 αιτήσεις που θα εγκριθούν και για τις οποίες θα απαιτηθεί πρόσθετη καταβολή, πέραν αυτής που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά εγκρίθηκαν 1.313.148 αιτήσεις νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 3.249.000 δικαιούχους, δηλαδή στο 30% του πληθυσμού της χώρας. Το ύψος του υπό διανομή ποσού ανέρχεται σε 727 εκατ. ευρώ με μέσο ποσό καταβολής ανά εγκεκριμένη αίτηση 554 ευρώ.  in.gr

*** «Σαρωτικές» αλλαγές θα ανακοινώσει στις 27 Δεκεμβρίου στη Μεσσήνη ο Γιώργος Τσώνης 
Στα χέρια του οι παραιτήσεις των αντιδημάρχων – Δεκτή η παραίτηση του Χρήστου Χριστόπουλου που επικαλείται λόγους αξιοπρέπειας 
Τις παραιτήσεις όλων των ειδικών συνεργατών και των αντιδημάρχων του Δήμου Μεσσήνης ζήτησε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης σε πρόσφατη συνεδρίαση της «εικοσάδας» της δημοτικής του ομάδας. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στο «Θάρρος» έχει δεσμευτεί απέναντι στο λαό της Μεσσήνης ότι θα δοκιμάσει και θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη του.
Για το λόγο αυτό ζήτησε τις παραιτήσεις τόσο των αντιδημάρχων όσο και των ειδικών συνεργατών του δήμου. Μάλιστα πρόσθεσε, ότι τις είχε στα χέρια του όλες από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ο Χρήστος Χριστόπουλος πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας και αθλητισμού, του παρέδωσε γραπτώς την παραίτηση του χθες Τετάρτη , την οποία και έκανε δεκτή.
Ο κ. Τσώνης επίσης σημείωσε, ότι δεν έχει αποφασίσει ποιες θα κάνει δεκτές αλλά στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσεις τις αποφάσεις του καθώς και τους νέους αντιδημάρχους και ειδικούς συνεργάτες, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του προς τους πολίτες της Μεσσήνης.
Διέψευσε πάντως κατηγορηματικά ότι υπάρχει πρόβλημα στη δημοτική του ομάδα.
Ερωτώμενος για το γεγονός ότι ο κ. Χριστόπουλος επικαλείται λόγους αξιοπρέπειας, ο κ. Τσώνης σχολίασε ότι σε κάθε συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας ο καθένας είναι ελεύθερος δημοκρατικά να εκφέρει τις απόψεις του και οι αποφάσεις όλων είναι σεβαστές.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε και με τον κ. Χριστόπουλο ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε την παραίτηση του γραπτώς χθες Τετάρτη για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας, ωστόσο δε θέλησε να προσθέσει για την ώρα τίποτα παραπάνω.
Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του Χρήστου Χριστόπουλου και του Γιώργου Τσώνης είχαν «δοκιμαστεί» από την περίοδο που ο πρώτος βρισκόταν στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν εντάσεις μεταξύ τους. Κατά τις περυσινές «δημαιρεσίες» ο κ. Χριστόπουλος αντικαταστάθηκε στο προεδρείο του Δ.Σ. από τον κ. Κοτταρίδη και ανέλαβε την αντιδημαρχία για θέματα παιδείας και αθλητισμού.
Όπως φαίνεται όμως το «ραγισμένο γυαλί» στις σχέσεις των δυο ανδρών δεν κόλλησε ποτέ.
Αναφορικά με φήμες περί διαφωνίας του κ. Ξαρχάκου, που αποτελεί και άμεσο συνεργάτη του Δημάρχου επωμισμένος με σημαντικές αρμοδιότητες του Δήμου, ο κ. Ξαρχάκος τόνισε στο «Θάρρος» ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ζήτημα στις σχέσεις του με τον Δήμαρχο, ο οποίος τον τιμά με την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο του.
Πρόσθεσε δε, πως έθεσε και ο ίδιος την παραίτηση του στη διάθεση του Δημάρχου όπως ζητήθηκε απ’ όλους τους αντιδημάρχους για να τον διευκολύνουν στο έργο του, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι όλη η δημοτική ομάδα και ο ίδιος ο επικεφαλής και δήμαρχος Γ. Τσώνης είναι ενήμεροι εδώ και καιρό για την πρόθεση του μετά το πέρας της τετραετίας να αποχωρήσει, όχι γιατί υπάρχει θέμα διαφωνίας, αλλά γιατί δεν σκοπεύει να «πεθάνει» στην αυτοδιοίκηση και πρέπει να δοκιμάζονται και πιο νέα στελέχη.
Με όλα τα παραπάνω αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον ο «ανασχηματισμός» και οι «σαρωτικές» αλλαγές που θα ανακοινώσει ο Γιώργος Τσώνης στις 27 Δεκεμβρίου όπου και θα διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι διαφωνούντες εκτός του Χρήστου Χριστόπουλου.
Του Κώστα Γαζούλη 

*** ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥΤΙΝ! Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ της σταθερότητας και της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...  
~ Ως μοναδικός εγγυητής της σταθερότητας, απέναντι σε μια περιθωριοποιήμενη αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι θέλει να βυθίσει τη Ρωσία στο χάος, εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην καθιερωμένη, ετήσια συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε την Πέμπτη σε περισσότερους από 1.600 δημοσιογράφους. Σε μία συνέντευξη που κράτησε επί 3 ώρες και 40 λεπτά απάντησε σε 73 ερωτήσεις που αφορούσαν τη ρωσική καθημερινότητα, την οικονομία ή ακόμη και τα μεγάλα διεθνή ζητήματα.
 Η συνέντευξη δόθηκε μία εβδομάδα αφότου επισημοποίησε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, για μια τέταρτη θητεία, στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο. Εφόσον κερδίσει θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2024.
 Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Levada, ο Πούτιν προηγείται με συντριπτική διαφορά, συγκεντρώνοντας ποσοστό 75% στην πρόθεση ψήφου.
Αφού εξήγησε ότι ο ίδιος επιθυμεί ένα "ανταγωνιστικό" πολιτικό σύστημα και αρνήθηκε ότι έχει απομονώσει την αντιπολίτευση, κλήθηκε να απαντήσει σε μια ερώτηση που του έθεσε η συνυποψήφιά του στις εκλογές Ξένια Σαμπτσάκ, η οποία μετείχε στη συνέντευξη Τύπου ως διαπιστευμένη δημοσιογράφος του ανεξάρτητου τηλεοπτικού καναλιού "Ντοζντ".
 Η Σαμπτσάκ τον ρώτησε για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο Αλεξέι Ναβάλντι, ο κυριότερος εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στον οποίο απαγορεύτηκε να θέσει υποψηφιότητα λόγω μιας πρόσφατης καταδίκης του, αλλά και για τις δολοφονίες προσώπων που έχουν επικρίνει την εξουσία.
«Η εξουσία δεν φοβάται κανέναν», απάντησε ο Πούτιν.
 Στη συνέχεια έφερε ως παράδειγμα την Ουκρανία, η οποία το 2014, μετά το κίνημα της πλατείας Μαϊντάν βίωσε μια στροφή προς τη Δύση και σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της και με το πολιτικό κίνημα του αντιπολιτευόμενου στην Ουκρανία , πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι.
 «Θέλετε να έχετε χιλιάδες Σαακασβίλι να τρέχουν στις πλατείες σας; (...) Αυτοί οι Σαακασβίλι να αποσταθεροποιούν την κατάσταση στη χώρα; (...) Θέλετε να βιώνουμε τη μια Μαϊντάν πάνω στην άλλη; Θέλετε να έχουμε απόπειρες πραξικοπήματος; (...) Είμαι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών δεν το θέλει και δεν θα το επιτρέψει», τόνισε.
Θα κατέβει ως ανεξάρτητος στις εκλογές
Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι θα κατέβει στις εκλογές ως «ανεξάρτητος» και όχι ως υποψήφιος του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας και ελπίζει να έχει «την ευρεία υποστήριξη των συμπολιτών του». Η κυριότερη πρόκληση για τον πρόεδρο θα είναι να πείσει τους Ρώσους ότι θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές: μόνο το 28% των ψηφοφόρων δήλωσαν ότι είναι «βέβαιο» ότι θα ψηφίσουν τον Μάρτιο, σύμφωνα πάντα με το ινστιτούτο Levada.
 Στη συνέντευξή του ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι βασική προτεραιότητα της επόμενης θητείας του θα είναι να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων. Τόνισε ότι η χώρα κατάφερε «να ξεπεράσει τα σοκ», όπως την πτώση της τιμής του πετρελαίου και της κυρώσεις της Δύσης που μείωσαν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.
 Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, εμφανίστηκε πιο επιθετικός, ενώ αρνήθηκε για πολλοστή φορά ότι η Μόσχα αναμίχθηκε με οποιοδήποτε τρόπο στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το 2016. «Όλα αυτά είναι επινοήσεις των ανθρώπων που αντιπολιτεύονται τον (Ντόναλντ) Τραμπ για να απονομιμοποιήσουν το έργο του», επέμεινε.
 Η Ρωσία, που θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο το Μουντιάλ, βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο ενός σκανδάλου ντόπινγκ που της έχει στοιχίσει τον αποκλεισμό της από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα επιτραπεί πάντως σε ορισμένους Ρώσους αθλητές να αγωνιστούν. Αναγνωρίζοντας ότι η Ρωσία είναι εν μέρει «ένοχη», ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα υπερασπιστεί τους αθλητές της στα δικαστήρια. Κατηγόρησε επίσης τον Γκιγκόρι Ροντσένκοφ, τον πρώην διευθυντή του εργαστηρίου ελέγχου ντόπινγκ στη Μόσχα που αποκάλυψε την υπόθεση ότι εργάζεται για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.  in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Κάτι Ετοιμάζουν Οι ΗΠΑ: Οι «Αδιάψευστες Αποδείξεις» Για Το Ιράν...

~ Η αμερικανίδα πρεσβης στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι θα παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον προκειμένου να παρουσιάσει «αδιάψευστες αποδείξεις» για την παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας από το Ιράν, κυρίως στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της την Τετάρτη.
 Η αμερικανίδα διπλωμάτης σκοπεύει να «φέρει στο φως τα πρόσφατα συμπεράσματα» μιας έκθεσης ειδικών των Ηνωμένων Εθνών για τους βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν τον Νοέμβριο από τους σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία.
 Σε μια εμπιστευτική αναφορά του προς το ΣΑ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, αναφέρεται στη δουλειά των ειδικών του οργανισμού, οι οποίοι μπόρεσαν να επιθεωρήσουν από τη 17η ως την 21η Νοεμβρίου συντρίμμια των πυραύλων κι επισήμαναν την ενδεχόμενη ιρανική προέλευση τμημάτων τους.
 «Το σχέδιο, τα χαρακτηριστικά και οι διαστάσεις των τμημάτων που εξετάστηκαν από τους ειδικούς συμπίπτουν με τα στοιχεία (…) του (ιρανικού) πυραύλου Qiam-1», ανέφεραν οι ειδικοί, σύμφωνα με τον Γκουτέρες. Στην αναφορά του ΓΓ υπενθυμίζεται ότι συνεχίζουν να τελούν σε ισχύ τόσο το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί τον Απρίλιο του 2015 στην Υεμένη, όσο και η απαγόρευση εξαγωγής ιρανικών όπλων. «Καμιά απόδειξη» δεν έχει ωστόσο βρεθεί ακόμη για «την ταυτότητα του ενδιάμεσου, ή του προμηθευτή» υλικών για την κατασκευή τέτοιου είδους πυραύλων από τους Χούθι, σύμφωνα με τους ειδικούς των Ηνωμένων Εθνών.
 «Η γραμματεία του ΟΗΕ συνεχίζει να αναλύει τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει και θα ενημερώσει το Συμβούλιο εν ευθέτω χρόνω», ανέφερε ο Γκουτέρες στο έγγραφό του.
 Στην αρχή της εβδομάδας, το περιοδικό Foreign Policy αποκάλυψε πως παρότι οι ειδικοί εκτιμούν πως ορισμένα από τα τμήματα των πυραύλων αυτών πιθανόν έχουν κατασκευαστεί στο Ιράν, τονίζουν επίσης στην εμπιστευτική αναφορά τους ότι ανακάλυψαν επίσης στους πυραύλους αυτούς στοιχεία αμερικανικής προέλευσης.
 Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της, η Νίκι Χέιλι σκοπεύει να «αναδείξει τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του Ιράν στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές του κόσμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση των υπηρεσιών της. Θα «αποκαλύψει αδιάψευστες αποδείξεις για τις εσκεμμένες παραβιάσεις από το Ιράν των διεθνών του υποχρεώσεων και για τις μάταιες προσπάθειές του να τις συγκαλύψει», προστίθεται στην ανακοίνωση της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
 Στις αρχές του Νοεμβρίου η Χέιλι—το αξίωμα της οποίας είναι ισόβαθμο με αυτό του υπουργού στις ΗΠΑ—είχε ήδη στρέψει το δάχτυλο προς το Ιράν, το οποίο κατηγόρησε ότι προμηθεύει, κατά παραβίαση του εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών, με πυραύλους τους Χούθι, που πολεμούν εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης και μιας συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.
 Η Τεχεράνη τονίζει ότι υποστηρίζει τους Χούθι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι τους παρέχει στρατιωτική υποστήριξη.
 crashonline

*** ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Τεράστια ήττα της Ελλάδας…

~   Θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπου που εκλέγεται ο μούφτης στη  Θράκη, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει πως αυτό δεν γίνεται λόγω … Ερντογάν. Στην ουσία, όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας και ακούγοντας τις δηλώσεις του Έλληναα πρωθυπουργού, ο κος Τσίπρας ξεκινάει να κάνει τα χατιράκια του «σουλτάνου», όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο: 
«Δεν αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η συζήτηση για το πώς οι θρησκευτικοί ηγέτες που αναγνωρίζει η ελληνική Πολιτεία για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη να μην αμφισβητούνται από τη μειονότητα ή μέρος της μειονότητας», επισήμανε και πρόσθεσε: «Η συζήτηση πρέπει να γίνει με τη μουσουλμανική μειονότητα, να καταλήξει το συντομότερο δυνατό και να υπάρξει και η αντίστοιχη νομοθέτηση, ώστε σε ένα βάθος χρόνου να δημιουργηθούν οι εξελίξεις για να ξεπεράσουμε τα σημερινά εμπόδια.
Η συζήτηση που αφορά πώς θα μπορέσουμε να αμβλύνουμε υπαρκτές αντιθέσεις στο χώρο της μειονότητας που έχουν να κάνουν με το ότι μεγάλο τμήμα της δεν αναγνωρίζει τον επίσημο θρησκευτικό ηγέτη που αναγνωρίζει η ελληνική πολιτεία. Αυτό είναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνουμε.
Πρέπει να την κάνουμε γιατί ούτε την ελληνική πολιτεία τιμά αυτό, ούτε την μειονότητα την κάνει να αισθάνεται άνετα μια τέτοια πραγματικότητα. Θα θέλαμε λοιπόν να φτάσουμε στο σημείο εκείνο όπου αυτός που -δεν θα γίνει αύριο αυτό αλλά σε βάθος χρόνου- που θα αναγνωρίζει ως θρησκευτικούς ηγέτες η ελληνική πολιτεία δεν θα τους αμφισβητεί και η μειονότητα ή μέρος αυτής.
Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει με τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής πίστης και να καταλήξει το συντομότερο δυνατό και να καταλήξει σε μια νομοθέτηση σε βάθος χρόνου».
Οι δηλώσεις Τσίπρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής  :
https://youtu.be/FAzRFO-VUVE  .-

***  Έκκληση Τίλερσον σε Πούτιν: Πρέπει να σταματήσουμε τον Κιμ...

~  Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάλεσε τη Ρωσία και την Κίνα να αυξήσουν την πίεση στη Β. Κορέα.
«Προτρέπουμε ξεχωριστά τη Ρωσία και την Κίνα να αυξήσουν την πίεση. Αν συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στους εργαζόμενους της Βόρειας Κορέας να εργάζονται στη Ρωσία και στη συνέχεια να στέλνουν κεφάλαια στη ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας) για τη χρηματοδότηση του πυρηνικού προγράμματος, αυτό θα θέσει υπό αμφισβήτηση την επιθυμία της Ρωσίας να στηρίξει την ειρήνη, το ίδιο ισχύει και για την Κίνα», υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός. 
Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, António Guterres, δήλωσε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ότι ανησυχεί για τον κίνδυνο στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην κορεατική χερσόνησο.

*** Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ περιμένει τις δικές σας ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ! Απόψε θα δοθούν όλες οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...

~   Την ευκαιρία να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις στον ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ θα έχουν οι τηλεθεατές του Kontra, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 15/12/2017.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα φιλοξενηθεί στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου σε μια αποκλειστική συνέντευξη, όπου θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα των Ελλήνων πολιτών.
Ο κος ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα αναπτύξει το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα. Τόνισε πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πιστεύει ότι η μόνη διέξοδος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η «πραγματική παραγωγή». Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιδιώκει τη δημιουργία μιας ισχυρής και οικονομικά εύρωστης Ελλάδας και πιστεύει ότι η βάση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι πρωτίστως η ενίσχυση της αγροτικής / κτηνοτροφικής παραγωγής και της αλιείας.  Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων είναι υποχρέωση και εθνικό καθήκον, γιατί αποτελούν τη βάση της εθνικής οικονομίας και κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια.
Θα αναπτύξει επίσης την άποψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ η οποία έχουσα ΠΛΗΡΗ επίγνωση της ΑΞΙΑΣ του Κοινοβουλευτισμού και της ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ της χρονικής περιόδου, προτείνει μέτρα που θα αναβαθμίσουν το θεσμό αυτό, αλλά και θα κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ότι, όλοι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο ΝΟΜΟ, δίχως ΚΑΜΙΑ Εξαίρεση.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Voicenews.gr στο facebook.

***  Τα «έχωσε» ο Άδωνις σε Κοτζιά και Βούτση! Χαμός…

~ Μύδρους κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με αφορμή τα όσα είπε για την επίσκεψη Ερντογάν την Πέμπτη εξαπέλυσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνοντας λόγος για «αποχρώσεις γελοιότητας» προκειμένου να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για το φιάσκο της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα.
«Η προσπάθειά του να φορτώσει το φιάσκο της επίσκεψης Ερντογάν στο ΣΚΑΙ έχει αποχρώσεις γελοιότητος και δείχνει πώς οι άνθρωποι αυτοί είναι έτοιμοι να ρίξουν στην αρένα τον οποιονδήποτε για να αποσείσουν τις ευθύνες τους» είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναρωτώμενος: «καταλαβαίνει σε πόσο μεγάλο κίνδυνο θέτει τον Παπαχελά όταν τον κατηγορεί για την πρόκληση εθνικού ζητήματος. Αν βρεθεί ένας τρελός στα 11 εκατ. τι θα γίνει;». 
Όπως παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης ο υπουργός Εξωτερικών «αρέσκεται στις θεωρίες συνωμοσίας και γι' αυτό τον έχω εντάξει στις κατηγορίες των συνωμοσιολόγων».
Κατά την εκτίμησή του, δε, «το "θερμόμετρο" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την επίσκεψη Ερντογάν ανέβηκε δεν κατέβηκε».
Είναι υπερήφανος ο Βούτσης για την ομολογία του ότι είναι όργανο της Τρόικας;
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επανήλθε και στο ζήτημα των δηλώσεων του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση «ότι Θεσμοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα μας στηρίζουν για τους δικούς τους λόγους...» τονίζοντας ότι «είναι αδύνατον να μην γίνει κεντρική συζήτηση για τη συγκλονιστική αυτή δήλωση».
«Ουσιαστικά ο κ. Βούτσης ομολόγησε ότι ο πράκτορας, για να το καταλαβαίνει καλύτερα ο κόσμος, με το οποίο η Τρόικα πέτυχε τον πολιτικό της στόχο ήταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό επιτείνεται από το δεύτερο μέρος του συλλογισμού ότι η Τρόικα στηρίζει τον Τσίπρα για τους δικούς της σκοπούς» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.
«Το ότι το καταλαβαίνει τώρα ότι είναι όργανο της Τρόικας, γιατί με καλή πίστη να δεχθώ ότι δεν γνώριζε αλλά στο κόλπο ήταν ο Τσίπρας και ο Καμμένος, τον κάνει υπερήφανο;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.
Μιλώντας τέλος για το συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξεκινά το Σάββατο ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το κυβερνητικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι κοστολογημένο, φιλελεύθερο και δεν έχει την έννοια των τσαμπουκάδων γιατί αυτή η τακτική γίνεται για εσωτερική κατανάλωση» υπενθυμίζοντας ότι «επί Τρόικας ο Σαμαράς κατέβασε το ΦΠΑ κατά 10 μονάδες, μείωσε το φόρο στα καύσιμα κατά 30% και στην εισφορά αλληεγγύης κατά 30% κ.α. Η Τρόικα ξέρει ότι εμείς νοικοκυρεύουμε το κράτος και έτσι θα έχουμε μείωση φόρων». protothema.gr

***  ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ τι είναι το ΜΚ-ULTRA!Σχέδιο ΕΛΕΓΧΟΥ του μυαλού από τη CIA...

~ Η δεκαετία του 1950 ήταν η εποχή του αμερικανικού ονείρου. Οι ταινίες θύμιζαν στις αμερικανικές οικογένειες ότι αποτελούν πρότυπο ευτυχίας σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας. Σε αυτό το σκηνικό, τον Απρίλιο του 1953, πίσω απ’ το αμερικανικό όνειρο και τις ταινίες του Hollywood, η CIA θέτει σε εφαρμογή τα μυστικά προγράμματα Mind Control (Έλεγχος μυαλού) με πειράματα σε ανυποψίαστους πολίτες.
 Σε αυτά τα πειράματα, που αποκάλυψε στα τέλη της δεκαετίας του '70 ο πρώην πράκτορας της CIA Τζον Μαρκς, χρησιμοποιήθηκαν σε πειράματα ουσίες για την προώθηση της παράλογης σκέψης, ουσίες που μεταβάλλουν τη δομή της προσωπικότητας του ατόμου με σκοπό να εξαρτάται από άλλο άτομο, μέθοδοι που προκαλούν σοκ και σύγχυση για εκτεταμένες χρονικές περιόδους, μέθοδοι και ουσίες που επιφέρουν φυσική αναπηρία, όπως η παράλυση των κάτω άκρων, οξεία αναιμία και πολλά άλλα ακόμη. Γιατί όλα αυτά; Είναι η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου.
 Επρόκειτο για πολεμική προετοιμασία ώστε οι ΗΠΑ να είναι έτοιμες σε κάθε ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν τη σοβιετική και κινεζική απειλή θεωρώντας πως η KGB και αντίστοιχες κινεζικές μυστικές υπηρεσίες κατείχαν μεθόδους πλύσης εγκεφάλου και ελέγχου του ανθρώπινου ψυχισμού ή ο σχεδιασμός ήταν πιο μεγαλόπνοος; Μάλλον αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Όλα υποτίθεται πως ξεκίνησαν ως αντίδραση στα επιτεύγματα των κομουνιστών πάνω στις τεχνικές «πλύσης εγκεφάλου».
 Το 1953, στις 13 Απριλίου, ο αρχηγός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Allen Dulles ενέκρινε το πρόγραμμα MK-ULTRA. Επρόκειτο για ένα παράνομο πρόγραμμα, στο οποίο ενεπλάκησαν πράκτορες και ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό της CIA και χρησιμοποιήθηκαν Καναδοί και Αμερικανοί πολίτες ως πειραματόζωα. Υπόκειντο σε χρήση ναρκωτικών ουσιών (όπως LSD) και άλλων μεθόδων για το χειρισμό μεμονωμένων νοητικών καταστάσεων καθώς και για την αλλαγή της εγκεφαλικής λειτουργίας. Διεξάγονταν σε πάνω από 30 πανεπιστήμια και ιδρύματα.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΕΔΙΟ ΜΚ ULTRA
Μέχρι το 1963 το πρόγραμμα ΜΚ-ULTRA διενεργούσε πειράματα χορηγώντας κυρίως LSD σε στρατιώτες και πολίτες των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα αυτό βοηθήθηκε σημαντικά με την ανακάλυψη νέων χημικών ουσιών, οι οποίες καθιστούσαν πολύ ελκυστική την προοπτική να «καθαριστεί» το μυαλό του θύματος και να επαναπρογραμματιστεί στη συνέχεια. Επιπλέον, η CIA νοίκιαζε πολυτελή διαμερισματα διακοσμημένα σαν οίκους ανοχής κι εφοδιασμένα με ψεύτικους “διπλούς” καθρέφτες, κάμερες και μικρόφωνο. Ο στόχος των επιχειρήσεων ήταν να καταφέρουν να δίνουν ναρκωτικά στους ανύποπτους πελάτες. Τα αποτελέσματα καταγράφονταν πίσω απ τους καθρέφτες ενώ οι ανύποπτοι επισκέπτες δεν γνώριζαν τίποτα. Η δεκαετία του 1950 ήταν εποχή του αμερικανικού ονείρου.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΕΔΙΟ ΜΚ ULTRA
Η υπόθεση είδε το φως τις δημοσιότητας με τις αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της CIA Τζον Μαρκς το 1977. Το σχέδιο MK ULTRA είχε ήδη σταματήσει το 1973 μετά από διαταγή του τότε αρχηγού της CIA, Ρίτσαρντ Χελμς, ο οποίος έδωσε εντολή ώστε τα έγγραφα που αναφέρονταν στο σχέδιο αυτό να καταστραφούν. Παρ’ όλ’ αυτά ο Μαρκς κατόρθωσε να βρει ντοκουμέντα.
tvxs
* Πληροφορίες από το βιβλίο του Γιώργου Στάμκου «Mind Control».

***  ΒΟΜΒΑ ΣΥΡΙΖΑ στη ΘΡΑΚΗ!Εκλογή μουφτή από την μουσουλμανική μειονότητα...

~ Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί θα προβληθεί απόψε από το κανάλι της Βουλής. Εκεί, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ανοίγει θέμα εκλογής μουφτή υπο προϋποθέσεις. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απόψε, Παρασκευή, στις 21:00.
Μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή, ο υπουργός Παιδείας δηλώνει μεταξύ άλλων:
«Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί -και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις- είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος. Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην Πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».
*  Γαβρόγλου για εκλογή μουφτή : https://youtu.be/mPxaAf7lPF8  .-
~ Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει ακόμη ότι μετά την ψήφιση του νόμου που κάνει προαιρετική την εφαρμογή της σαρία, με προεδρικό διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του ισλαμικού δικαίου.  newsit

*** Αλλάζουν όλα με τους στρατιώτες το 2018! Δωρεάν μετακινήσεις...

~  Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς Βίτσα για τους στρατιώτες που το 2018 θα μετακινούνται δωρέαν με τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ΟΑΣΑ, από τον υπουργό, Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής αρμοδιότητας του οργανισμού, αφορά στους
Οπλίτες Θητείας,
Δόκιμους Εφέδρους Αξιωματικούς (ΔΕΑ),
Ανάπηρους Αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ και συνοδών τους
Επιπλέον προβλέπεται  μειωμένο κόμιστρο για τους σπουδαστές στις Παραγωγικές Σχολές.
Σημειώνεται πως για πρώτη φορά, δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, έχουν όλοι οι στρατιώτες ανεξάρτητα από τον  τόπο που υπηρετούν. Όσον αφορά στους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών, αξιωματικών και υπαξιωματικών, που βρίσκονται στην Αττική, παρέχεται σε όλους, όπως σε όλους τους σπουδαστές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η δυνατότητα μετακίνησης με την καταβολή του 50% του προβλεπόμενου κομίστρου είτε είναι απλό εισιτήριο είτε είναι πολλαπλό είτε είναι κάρτα διαρκείας, αφού πρώτα εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα.
Θα ακολουθήσουν ανάλογες συμβάσεις με τους τοπικούς συγκοινωνιακούς φορείς σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα.   onalert.gr

*** Ιστορία τρέλας
Ιστορία τρέλας
~ Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λάβαμε το εξής σχόλιο: “Ζω και εργάζομαι στο εξωτερικό, διατηρώ διαμέρισμα στην Καλαμάτα όπου έρχομαι για διακοπές.
Λαμβάνω πρόσφατα λογαριασμό ΔΕΗ €725,00 για το διάστημα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου όπου υπήρχε μηδέν κατανάλωση, καθώς το διαμέρισμα είναι κλειστό και ο ηλεκτρικός πίνακας του διαμερίσματος επίσης κλειστός. Εστειλα λοιπόν δικό μου άνθρωπο στον ΑΔΜΗΕ και τους έδωσε την πραγματική ένδειξη και υπέγραψε ένα έντυπο που του έδωσαν. Παρόλα αυτά ήθελαν να κάνουν οι ίδιοι αυτοψία για να βεβαιωθούν. Ετσι ο πληρεξούσιός μου πήρε έναν υπάλληλο με το αυτοκίνητό του και πήγανε στο σπίτι για να δει ότι η ένδειξη είναι όντως έτσι. Φυσικά τον μετέφερε πάλι πίσω στο γραφείο του. Μετά από όλα αυτά τον διαβεβαίωσαν ότι μετά από ένα μήνα περίπου θα εκδοθεί και θα σταλεί διορθωτικός λογαριασμός. Ετσι έλαβε τέλος και αυτή η περιπέτεια καθημερινής ελληνικής τρέλας!”.

***  K. Μπακογιάννης: Οι Περιφέρειες μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην επιχειρηματικότητα
K. Μπακογιάννης: Οι Περιφέρειες μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην επιχειρηματικότητα
~ «Οι Περιφέρειες μπορούν να παίξουν ένα καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην επιχειρηματικότητα, γιατί έχουν ένα βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μπορούν να δουλέψουν από κάτω προς τα πάνω».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), λίγο πριν ολοκληρωθεί το διεθνές συνέδριο για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, που οργανώνεται στην Πάτρα, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Όπως εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης, «οι Περιφέρειες μπορούν να δώσουν πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα και μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία».
Αυτό όμως απαιτεί, σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, «να γίνει επιτέλους στην Ελλάδα μία πραγματική θεσμική επανάσταση και να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης».
«Να μπορέσουμε δηλαδή» συνέχισε ο Κώστας Μπακογιάννης, «να στοχεύσουμε σε ισχυρούς δήμους και σε ισχυρές περιφέρειες, που απελευθερωμένες από τα δεσμά του κεντρικού κράτους, να πετύχουν το σκοπό όλων μας, που είναι η περιβόητη ανάπτυξη, η οποία κατά τα λοιπά έχει τόσο πολύ κακοποιηθεί τα τελευταία χρόνια».

***  Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών στην Ινδονησία
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών στην Ινδονησία
~  Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Παρασκευή το πολυπληθέστερο νησί της Ινδονησίας, την Ιάβα.
Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για καταρρεύσεις κτιρίων και άγνωστο αριθμό θυμάτων, ενώ εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο το πρακτορείο Reuters, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 Ρίχτερ.

***


*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Σήμερα  Παρασκευή 15-12-2017  στο Ευρωμπάσκετ :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ  80-72 ,(39-41) .-
Τα δεκάλεπτα : 14-23 , 25-18 ,25-1616-15 .-^
Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-41, 64-57, 80-72
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρόκα (Ιταλία), Κορτές (Ισπανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7 (2), Ρίβερς 20 (6), Παππάς 8 (1), Γκιστ 11 (7 ριμπάουντ), Βουγιούκας 1, Λεκαβίτσιους 2, Γκάμπριελ 5 (1), Όγκαστ, Λοτζέσκι 14 (3), Καλάθης 9 (12 ασίστ), Αντετοκούνμπο 3.
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Γκάουντλοκ 7 (1/5 τρίποντα), Μίτσοφ 13, Καλνιέτις 7 (1), Ταρτσέφσκ 9, Τσιντσαρίνι 7, Εμπαγιέ 2, Θίοντορ 9 (1), Τζέφερσον 2, Μπερτάνς, Τζέρελς 5 (1), Γκουντάιτις 11.
~  Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας βρίσκονται οι «πράσινοι» έπειτα από τη νίκη τους επί της Αρμάνι Μιλάνο με 80-72 για την 12η αγωνιστική. -
~** Γλίτωσε τα χειρότερα ο Καλάθης!
Ανακούφιση στον Παναθηναϊκό σχετικά με την κατάσταση του Νικ Καλάθη! Ο ηγέτης του τριφυλλιού απέφυγε τα χειρότερα, καθώς υπέστη κάκωση στον ώμο.           
~ Επέστρεψαν στη θέση τους οι καρδιές των ανθρώπων του Παναθηναϊκού σχετικά με τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη!
Τα αποτελέσματα της ακτινογραφίας που υποβλήθηκε ο ηγέτης του Εξάστερου έδειξαν πως υπέστη κάκωση πρώτου βαθμού στον δεξιό ώμο, κάτι που σημαίνει πως απέφυγε κάποιο κάταγμα, που θα μπορούσε να τον αφήσει για πολύ καιρό εκτός παρκέ.
Τη Δευτέρα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του ομογενούς γκαρντ, αλλά πλέον δεν κινδυνεύει με μακρά απουσία από τη δράση και ίσως απλώς να χάσει κάποιο ή κάποια από τα προσεχή ματς των πρασίνων.


Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, με την ελληνική ομάδα να παίζει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ εντός και τον Ερυθρό Αστέρα εκτός, για τα οποία, θέλοντας και μη, ο Καλάθης είναι αμφίβολος.
Περισσότερα, λοιπόν, προσεχώς, όταν θα ξεκαθαρίσει οριστικά το πόσες μέρες θα μείνει off ο διεθνής άσος. Δεδομένα, πάντως, απέφυγε τον μεγάλο κίνδυνο και πλέον ξεκινά θεραπείες για την επάνοδό του στα γήπεδα.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ
«Σε ιατρικές εξετάσεις υποβλήθηκε ο Νικ Καλάθης στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά το τέλος του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο. Αυτές έδειξαν πως υπέστη κάκωση πρώτου βαθμού ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης του δεξιού ώμου. Ο αθλητής θα ξεκινήσει από αύριο να ακολουθεί ειδική θεραπευτική αγωγή και θα επανεξεταστεί τη Δεύτερα».

 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΜΑΚΜΠΙ Τ. Α.  101-86 , (49-34) .- ^
 Τα δεκάλεπτα21-20 , 26-14 , 23-23 , 29-29 .- ^
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  81-82 ,(42-45) .-^
Τα δεκάλεπτα :19-24 , 23-21 , 26-20 , 13-17  .-^
 ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  82-86 , (38-45) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 22-3116-14 , 25-16 , 19-30  .- ^

***   Χθες Πέμπτη 14-12-2017 :
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς 67-65, (32-40)  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-14  , 17-26 , 18-18 , 17-7  .- ^
~* Ο Ολυμπιακός «αυτοκτόνησε» στη Γερμανία και ηττήθηκε από τη Μπάμπεργκ με 67-65, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΖΑΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  89-90(42-41) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-16  , 18-25 , 22-22 , 25-27 .- ^
ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ-ΚΙΜΚΙ ΜΟΣΧΑΣ 93-84  , (47-48) .-^
Τα δεκάλεπτα : 27-26 , 20-2220-18 , 26-18 .- ^
ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  87-75 , (40-38) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-15 , 25-23 , 28-14 , 19-23 .- ^
 ~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε  12  αγωνιστικές       
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-2   
Ολυμπιακός        9-3            
 Φενέρμπαχτσε   8-4          
Παναθηναϊκός    8-4      
--------------------
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-5   
Κίμκι                        7-5                    
Ζαλγκίρις Κάουνας 7-5    
Μπάμπεργκ        6-6            
 ---------------------
Ρεάλ Μαδρίτης  6-6       
Μπασκόνια         6-6  
Ερυθρός Αστέρας 5-7    
Μπαρτσελόνα         4-8      
~~~~~~~~~~~
Ουνικάχα  Μάλαγα    4-8   
Βαλένθια             3-9                
Αναντολού Εφές 3-9        
Αρμάνι Μιλάνο   3-9        

***  Στο  Ευρωμπάσκετ
αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:

  Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 , ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.       εντός
14.- 21-12-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ    εκτός
15.- 28-12-2017 , ΒΑΛΕΝΘΙΑ               εκτός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ παρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός
11.-08-12-2017 , ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας           εντός
14.- 22-12-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ     εκτός
15.- 28-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ   εκτός

  ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

*** Οι  τρεις (3) επόμενες  αγωνιστικές  στο  Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 13

19.12. 19:45ΦενερμπαχτσέΕρυθρός Αστέρας
 

19.12. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπάμπεργκ
 

19.12. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 

19.12. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΒαλένθια
 

20.12. 19:00ΚίμκιΑναντολού Εφές
 

20.12. 21:00ΟλυμπιακόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 

20.12. 21:45ΜιλάνοΜπασκόνια
 

20.12. 22:00ΜπαρτσελόναΟυνικάχα
 
Αγωνιστική ημέρα: 14

21.12. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΠαναθηναϊκός
 

21.12. 21:00ΜπάμπεργκΡεάλ Μαδρίτης
 

21.12. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΦενερμπαχτσέ
 

21.12. 21:45ΒαλένθιαΖαλγκίρις Κάουνας
 

22.12. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΚίμκι
 

22.12. 19:30Αναντολού ΕφέςΟλυμπιακός
 

22.12. 21:30ΜπασκόνιαΜπαρτσελόνα
 

22.12. 21:45ΟυνικάχαΜιλάνο
 
Αγωνιστική ημέρα: 15
28.12. 19:45ΦενερμπαχτσέΡεάλ Μαδρίτης
 
28.12. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΟλυμπιακός
 
28.12. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΟυνικάχα
 
28.12. 22:00ΒαλένθιαΠαναθηναϊκός
 
29.12. 19:00ΚίμκιΜπαρτσελόνα
 
29.12. 19:30Αναντολού ΕφέςΜπάμπεργκ
 
29.12. 21:30ΜπασκόνιαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
29.12. 21:45Μιλάνο - Ερυθρός Αστέρας
~
*** Αύριο  Σάββατο 16-12-2017  15η  αγωνιστική για την Super League  το Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών
ΑΕΚ Αθηνών -ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης
ΠΛΑΤΑΝΙΣ -ΠΑΟΚ

 *** Για τη Football League Β΄εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο στην 8η αγωνιστική : Σάββατο 16-12-2017 :
Α.Ε. Καραϊσκάκης-Τρίκαλα 1963
Α.Ε. Σπάρτης - Πανσερραϊκός
Δόξα Δράμας -Χανιά/Κισσαμικός
Αχαρναϊκός - Αιγινιακός Φ.Σ.   0-3 α.α.  .-^

*** Γ΄ Εθνική 5ος όμιλος στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Κυριακή 17-12-2017 :
ΠΑΝΗΛΛΙΑΚΟΣ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου
Π.Σ.  ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΑΣΤΕΡΑΣ  Αμαλιάδας/Πανόπουλο
ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ-Α.Ε. Αστέρας Βλαχιώτη
ΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ Βραχναίϊκων

*** Για την  U20  στο ποδόσφαιρο της  Super League
Σάββατο 16-12-2017 :
ΑΟΚ Κέρκυρα-Ατρόμητος Α.
ΑΣΤΈΡΑΣ Τρίπολης-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΛΑΜΙΑ 1964 -Α.Ε. ΛΑΡΙΣΣΑ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ/ΧΑΝΙΑ-ΠΑΟΚ

***  Για τη Super League το γυναικείο ελληνικό ποδόσφαιρο , στην 7η  αγωνιστική :
Κυριακή 17-12-2017 :
Φαίδων Άργους-Άρης Θεσσαλονίκης
Ατρόμητος Αθηνών-Τρίκαλα 2011
ΟΦΗ-Αμαζώνες Δράμας
Μεσολόγγι -Βόλος 2004
Οδυσσέας Γλυφάδας-Α.Ε. Λάρισσα
ΠΑΟΚ -Ελπίδες Καρδίτσας 94

***Στην Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ στην 9η  αγωνιστική :
 Σάββατο 116-12-2017 :
ΠΑΟΚ -ΑΕΚ Α.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΚΥΜΗ-ΑΡΗΣ Θεσσαλ.
Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΣΑ ΦΑΡΟΣ- ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Κυριακή 17-12-2017 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑΥΡΙΟ
ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας-ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου

*** Για  την Α2  στο Ελληνικό μπάσκετ για την 10η αγωνιστική :
Κυριακή 17-12-2017 :
Δόξα Λευκάδας-Μαρούσι
Ψυχικό-Αρκαδικός Τρίπολης
Α.Σ. Καστοριάς-Α.Σ. Καρδίτσας
Χολαργός-Περιστέρι
Απόλλων Πάτρας-Α.Σ. Παπάγου
ΑΣΕ Δούκας-Ηρακλής Θεσσαλον.
Εθνικός Πειραιώς-ΑΕ. Λάρισσα
Αμύντας-Σ.Σ. Ερμής Αγιάς

*** Για την Α1 στο Γυναικείο Ελληνικό μπάσκετ , στην 9η αγωνιστική :
Κυριακή 17-12-2017 :
Ολυμπιακός Βόλου -Πανιώνιος Γ.Σ.
Νίκη Λευκάδας- ΑΕΟ Πρωτέας Αθηνών
Παναθηναϊκός-Παναθλητικός Σ.Φ. Συκεών
Εσπερίδες Καλλιθέας-Φάρος Κερατσινίου
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης-Α.Ο. Δάφνη Αγίου Δημητρίου
Ολυμπιακός Πειραιώς-Αθηναϊκός

*** Για το Βόλεϊ Α1  Ανδρών
Α.Ο. Κηφισιάς- Παναχαϊκή Γ.Ε.
Νίκη Αιγινίου-Εθνικός Πειραιώς
Ηρακλής Θεσσαλον.- Πανβοχαϊκος

*** Στο βόλεϊ για τη Α1  Γυναικών
Άρης Θεσσαλον.- Ηλιούπολη Γ.Σ.
Ηρακλής -Κηφισιάς -Ολυμπιακός
Α.Ο. Μαρκόπουλο -Αίας Ευόσμου
ΑΟΝ Πανναχιακός-ΑΟΦ Πορφύρας
Α.Ο. Θήβας-ΑΣΠ Κόρινθος

*** Στο Χάντμπολ στην Α1 στο ελληνικό πρωτάθλημα :
ΑΣ ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης-Γ.Σ.Δράμας 86
Πανελλήνιος-ΑεροπόςΕδεσσας
Ξάνθη-Φίλιππος Βέροιας

***

 ~ ~ Από τελευταίες αναρτήσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
 ~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:   Τρίτη  28 - Νοεμβρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post_28.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 29  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-30-2017.html .-

~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 01  Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
: http://snsarfara.blogspot.com/2017/12/arfara-news-01-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....  από το  2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-02-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  .... ~ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστουγέννων .... !!! από το Αρφαρά Καλαμάτας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-04-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/news-05-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 06  Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-06-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-07-2017.html .-
~* AΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03 και 04 Δεκεμβρίου 2017 :
Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας  που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/03-03-2017.html .- 
 ~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-08-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 09  Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-09-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το  2008 :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-10-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας (2)- ARFARA NEWS  -2- Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/12/2-news-2-10-2017.html .-
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 και 10  Δεκεμβρίου 2017 :Μια επισκόπηση -ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/09-10-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  11 Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από  το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-11-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 12 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  13 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-13-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-14-2017.html .-
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  2017  , 
Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας    : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News  (2) Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το  2008 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-2-14-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008    : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-15-2017.html .- 
~*

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5942   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3799   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3802  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 563   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ~


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: