Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 ,
~~ 28 Φεβρουαρίου
Οσίου Βασιλείου ομολογητού (1) (†750), ιερομάρτυρος Προτερίου, αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας (†457). Μαρτύρων Αβερκίου, Νέστορος. Οσιομάρτυρος Κυράννης της εκ Βυσσώκας Θεσ/νίκης (†1751). Οσίων Ευβούλου και Νυμφά, των «αποστόλων». Βάρσου - (Βαριησοϋ) επισκόπου Δαμασκού. Κυράς και Μαράννας, των οσίων και «ευγενών ασκητριών».
(1) Ο όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής, έζησε και έδρασε επί αυτοκρατορίας Λέοντα Γ` του Ισαύρου του εικονομάχου. Από μικρή ηλικία ο Βασίλειος εγκατέλειψε τη κοσμική ζωή για να αφιερωθεί στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και την άσκηση. Αρχικά ζούσε σε κάποιο ερημητήριο τρέφοντας το πνεύμα του και την ψυχή του με τα δώρα της πίστεως και της αγάπης. Όταν όμως οι περιστάσεις τον κάλεσαν, ανταποκρίθηκε με θαυμαστή προθυμία και υπερασπίσθηκε την Ορθοδοξία με θάρρος και παρρησία. Διώχθηκε σκληρά για την άκαμπτη αντίστασή του και τη θαρραλέα συνηγορία υπέρ της ορθοδοξίας. Φυλακίστηκε και υπέστη πολλά βασανιστήρια. Όταν πέθανε ο τύραννος Λέων, ο Βασίλειος αφέθηκε ελεύθερος και επανήλθε στο ασκητήριό του για να συνεχίσει τους μοναχικούς τους αγώνες. Μέγας αγωνιστής της Εκκλησίας, στρατευόταν συνεχώς για την ενίσχυση της ορθόδοξης πίστης, για τη διαφώτιση των αιρετικών , για τη στερέωση των πιστών και τη μετάνοια των αμαρτωλών. Έτσι οσιακά αγωνιζόμενος εκοιμήθη εν ειρήνη.
~  **  Παναγία Τήνου: Ιστορική εξέλιξη -Αλλάζουνε το καθεστώς διοίκησης της Ευαγγελίστριας!
~ Νέα εστία «τριβής» μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας ανοίγει μετά την ενέργεια του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να κάνει αποδεκτή βουλευτική τροπολογία που αλλάζει το καθεστώς διοίκησης του «.
*   Η αποδοχή της ρύθμισης από τον υπουργό έρχεται λίγες ώρες μετά την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τον κ. Γαβρόγλου με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος «Τα ζητήματα που θέτει η βουλευτική τροπολογία έχουν απαντηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος με προγενέστερη επιστολή (έτους 2015) προς τον τότε Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη και τους κκ. Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, την οποία σας κοινοποιούμε. Οι απόψεις της Ιεράς Συνόδου έγιναν τότε κατανοητές και αποσοβήθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία, που σήμερα επαναφέρεται από τους ανωτέρω κκ. Βουλευτές».
Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση υπογράφεται από πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Κώστα Ζουράρι και τον κ. Σπύρο Δανέλλη.
Αναλυτικά η επιστολή Ιερώνυμου έχει ως εξής:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Συνοδική Αποφάσει, ληφθείση εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 26ης μηνός Φεβρουαρίου ε.ε., γνωρίζομεν υμίν, ότι η Ιερά Συνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Αυτής, απεφάσισεν όπως αποστείλη την παρούσα επιστολή, καθ’ όσον ενημερωθήκαμε ότι στις 22.2.2018 κατατέθηκε η βουλευτική τροπολογία με γενικό αριθμό καταθέσεως 1488 και ειδικό αριθμό καταθέσεως 152, η οποία υπογράφεται από επτά (7) Βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Το Ποτάμι). Με την τροπολογία αυτή επιδιώκεται τόσο η τροποποίηση διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμου 590/1977) όσο και η κατάργηση διατάξεων του νόμου 4301/2014 (26 παρ. 1, 50, 51 παρ. 6), που όλες αφορούν στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος του Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου («Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου», Π.Ι.Ι.Ε.Τ. πρόκειται για το κρατικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που διοικεί τον πανελλήνιας λατρευτικής σημασίας Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου και την περιουσία του).
Τα ζητήματα που θέτει η βουλευτική τροπολογία έχουν απαντηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος με προγενέστερη επιστολή (έτους 2015) προς τον τότε Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη και τους κκ. Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, την οποία σας κοινοποιούμε. Οι απόψεις της Ιεράς Συνόδου έγιναν τότε κατανοητές και αποσοβήθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία, που σήμερα επαναφέρεται από τους ανωτέρω κκ. βουλευτές.
Δυστυχώς ελάχιστοι τοπικοί παράγοντες της Τήνου συνεχίζουν να παραπληροφορούν, δεν εννοούν να καταλάβουν ότι αφ’ ενός το Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας Τήνου είναι «Πανελλήνιο» και «Ιερό Ίδρυμα», επειδή διοικεί Ιερό Ναό με την περιουσία του, και όχι «δημοτική επιχείρηση», και ότι αφ’ ετέρου η περιουσία του συγκεντρώθηκε από την ευλάβεια του Ελληνικού Λαού στην Παναγία Θεοτόκο και τον Ιερό Ναό της. Αρνούνται ακόμη να αποδεχθούν το γεγονός ότι όσα ψευδώς καταμαρτυρούσαν το 2014 κατά του τότε νέου νόμου 4301/2014 περί δήθεν αυτοδίκαιης υπαγωγής του Ιδρύματος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου στην Εκκλησία της Ελλάδος, περί δήθεν καταργήσεως του «αυτοδιοικήτου χαρακτήρα» του Ιερού Ιδρύματος και περί δήθεν παύσεως της εποπτείας της Πολιτείας στο Ιερό Ίδρυμα, πανηγυρικώς κατερρίφθησαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (3631/2015). Τέλος, αρνούνται να αποδεχθούν το γεγονός ότι και μετά από τον νόμο 4301/2014 το Ίδρυμα συνεχίζει να εποπτεύεται από την Πολιτεία (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), όπως και πριν από τον νόμο 4301/2014, και ότι οι τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής στις 10.12.1017 έγιναν με απολύτως ομαλό τρόπο κατά τον ν. 349/1976 και με συμμετοχή των νομίμων εκλεκτόρων, πολλοί από τους οποίους (μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και όχι μόνον) απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές του Δεκεμβρίου 2014, επειδή είχαν πεισθεί από αβάσιμες κατηγορίες κατά του ν. 4301/2014.
Ανακύπτει επομένως η εύλογη απορία: πώς είναι δυνατόν βουλευτές, και μάλιστα από πολιτικούς χώρους, που τάσσονται υπέρ των «διακριτών ρόλων» η υπέρ του «χωρισμού Κράτους Εκκλησίας» και της απόλυτης «θρησκευτικής ουδετερότητας» του Κράτους, να εισηγούνται μεταβολές στην Καταστατική Νομοθεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος υποκαθιστώντας την Ιερά Σύνοδο Αυτής ή να εισηγούνται τροπολογίες για τη διοίκηση και διαχείριση Ιερών Ιδρυμάτων Ναών χωρίς γνώση της Εκκλησίας; Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε την Κομματική Οργάνωση Βάσης (Κ.Ο.Β.) Τήνου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.). για τη στάση ιδεολογικής συνέπειας, επειδή -αν και εκκινώντας από αντίθετη προς την Εκκλησία αφετηρία σε επίπεδο ορολογίας και ουσίας (του χωρισμού Κράτους Εκκλησίας)- είχε ανακοινώσει σε σχέση με το Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας Τήνου: «Ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. και οι βουλευτές του τοποθετούνται πάντοτε με βάση τό πλαίσιο του διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, την πάγια δηλαδή θέση του κόμματος για τίς σχέσεις Κράτους Εκκλησίας. Θέση του ΚΚΕ είναι ότι ο έλεγχος του κράτους πρέπει να περιοριστεί στη διακρίβωση των τυπικών προϋποθέσεων, χωρίς να παρεμβαίνει στην εσωτερική οργάνωση των θρησκευτικών ενώσεων, των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων κ.λπ.».
Η συγκεκριμένη τροπολογία (1488/152/22.2.2018) βρίθει ψευδών και παραπλανητικών διαδόσεων στην αιτιολογική της έκθεση. Τολμά μάλιστα να επικαλείται υπέρ της ανάγκης καταργήσεως των άρθρων 26 παρ. 1, 50 και 51 παρ. 6 του ν. 4301/2014 την απορριπτική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) 3631/2015, η οποία απέρριψε (και μάλιστα ομοφώνως) την αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Τήνου κατά της συνταγματικότητας των ως άνω διατάξεων του νόμου 4301/2014. Επιπλέον η ανωτέρω δικαστική απόφαση απέρριψε τον ψευδή ισχυρισμό, τον οποίο αναπαράγει η τροπολογία, ότι, επειδή με τον νόμο 4301/2014 το Π.Ι.Ε.Ε.Τ. έπαυσε να εξαιρείται από τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (ν. 590/1977), δήθεν υπήχθη αυτοδικαίως στην εποπτεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι μετατράπηκε σε «εκκλησιαστικό ίδρυμα» και ότι έπαυσε η εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επί του Ιδρύματος. Ειδικότερα, με τις διατάξεις της επίμαχης τροπολογίας:
~   α) Επιχειρείται να τροποποιηθεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος και να επαναφερθεί σε ισχύ το καταργηθέν (με το άρθρο 51 παρ. 6 του ν. 4301/2014) άρθρο 66 παρ. 1 του νόμου 590/1977 (το τελευταίο άρθρο που εξαιρούσε το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. από τον ν. 590/1977 είχε εισαχθεί στη Βουλή το 1977 με παρέμβαση τότε βουλευτών και χωρίς γνώση και συναίνεση της Ιεράς Συνόδου). Επιδιώκεται επομένως το Ιερό Ίδρυμα του Ναού της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Τήνου να εξαιρείται από τις διατάξεις του νόμου 590/1977. Προσπαθούν δηλαδή να παρέμβουν μονομερώς στον ισχύοντα Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος χωρίς γνώση και συναίνεση του διοικητικού οργάνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Συνόδου. Πρόκειται για ωμή παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και της αρχής της αυτοδιοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος (3 παρ. 1, 12, 13 παρ. 1 Συντάγματος, 9, 11 ΕΣΔΑ). Σημειώνεται πάντως ότι η ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ (3631/2015) νομολόγησε ότι ουδεμία εξομοίωση του Ιερού Ιδρύματος με τα εκκλησιαστικά ιδρύματα συνέβη λόγω του νόμου 4301/2014, όπως αναληθώς αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας. Αντιθέτως, το άρθρο 51 παρ. 6 του νόμου 4301/2014 προβλέπει ρητώς τη διατήρηση του καθεστώτος λειτουργίας του Ιδρύματος (νόμος 349/1976) : «Η παρ. 1 του άρθρου 66 του ν. 590/1977 (Α 146) καταργείται. Το προηγούμενο εδάφιο δεν καταργεί τον ισχύοντα ν. 349/1976 (Α 149), όπως έχει τροποποιηθεί μέχρι και τη δημοσίευση του παρόντος νόμου».
β) Προτείνεται η κατάργηση της δυνατότητας ψηφοφορίας του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κατά την πρώτη συνεδρία της νεοεκλεγείσας Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (άρθρα 26 παρ. 1, 50 ν. 4301/2014). Ειδικότερα, μετά από την εκλογή των μελών της Δ.Ε. ανά τριετία και κατά την πρώτη συνεδρία της νέας Διοικούσας Επιτροπής, προβλέπεται ότι τα νέα μέλη της Δ.Ε. ψηφίζουν μεταξύ τους και επιλέγουν τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής. Η επίμαχη τροπολογία απαγορεύει το δικαίωμα ψήφου κατά την συγκεκριμένη ψηφοφορία στον επιχώριο Μητροπολίτη Σύρου, Πρόεδρο της Επιτροπής, ο οποίος είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος της Εκκλησίας στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος. Αναρωτάται κανείς γιατί πρέπει να απαγορεύεται στον Πρόεδρο του Ιδρύματος να ψηφίσει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τον Μητροπολίτη Πρόεδρο του Ιερού Ιδρύματος τον καθιστά διακοσμητικό στοιχείο, αφού του απαγορεύεται να παρίσταται σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση και να ψηφίζει, παρ’ ότι κατά την απόφαση 3631/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ «το Ίδρυμα έχει από ιδρύσεώς του προεχόντως θρησκευτικούς σκοπούς, οι οποίοι σχετίζονται με την διοίκηση και διαχείριση της περιουσίας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελιστρίας) Τήνου, που αποτελεί ιερό προσκύνημα» (σκέψη 15). Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας Τήνου έχει αποδοθεί εξ αρχής στη δημόσια λατρεία και δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση κανενός.
γ) Καθαιρείται πραξικοπηματικώς η εκλεγείσα στις 10.12.2017 Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος και ορίζεται ημερομηνία εκλογής νέας Διοικούσας Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η τελευταία εκλογή στις 10.12.2017 διενεργήθηκε με τις ίδιες διατάξεις του νόμου 349/1976, τον οποίον σέβεται απολύτως η Ιερά Σύνοδος, όπως και οι προγενέστερες εκλογές, καθώς οι διατάξεις του νόμου 349/1976 δεν έχουν τροποποιηθεί από τον νόμο 4301/2014, ως προς την εκλογή των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, και παραμένουν σε πλήρη ισχύ. Συνεπώς, η γενομένη εκλογή της Διοικούσας Επιτροπής στις 10.12.2017, η οποία αυθαιρέτως καταργείται με την τροπολογία, δεν έχει καμία συνάφεια και αιτιώδη σχέση με την εφαρμογή των άρθρων 26 παρ. 1 και 51 παρ. 6 νόμου 4301/2014, τα οποία η τροπολογία επίσης προτείνει να καταργηθούν. Αναρωτάται κανείς γιατί καθαιρείται η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, αφού τα μέλη της δεν εξελέγησαν βάσει των διατάξεων του νόμου 4301/2014, ο οποίος δεν ρυθμίζει το ζήτημα αυτό. Η απάντηση είναι απλή: επειδή στις τελευταίες εκλογές (10.12.2017) δεν εξελέγησαν τα μέλη που μερικοί τοπικοί παράγοντες επιθυμούσαν να εκλεγούν. Και προσέτι διότι, μετά από την εκλογή τους, τα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής δεν εξέλεξαν τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα που οι ανωτέρω παράγοντες θα επιθυμούσαν. Επειδή λοιπόν κατόπιν μιας νόμιμης εκλογικής διαδικασίας εξελέγησαν μη αρεστά -σε ελάχιστους- μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, καθαιρείται δια νόμου η Επιτροπή. Είναι προφανές ότι νομοθετικές πρωτοβουλίες, που αποβλέπουν στην ανατροπή νομίμως εκλεγμένων διοικήσεων σε Ιδρύματα και Ν.Π.Δ.Δ., δεν σέβονται τη δημοκρατική αρχή ούτε την αρχή της αυτοδιοικήσεώς τους, περί των οποίων υποτίθεται ότι περικήδονται.
Εν τέλει, επειδή η μεθοδολογία και η πολιτική θεολογία, οι οποίες προάγονται με την τροπολογία (με αρ. 1488/152/22.2.2018), αποτελούν δημοκρατικό ατόπημα και αναιρούν κατά συνταγματικώς απαράδεκτο τρόπο τις θρησκευτικές ελευθερίες της Εκκλησίας της Ελλάδος, σας καλούμε να την καταψηφίσετε. Η προτεινόμενη τροπολογία αναμιγνύεται ανεπίτρεπτα στη διοίκηση Ιερού Ναού και της περιουσίας του, που η Πολιτεία κατέστησε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου για λόγους αυξημένης νομικής προστασίας του. Δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία της Ελλάδος να μην γνωρίζει και να μην συναινεί σε τροποποίηση του Καταστατικού Της Χάρτη, η οποία προκαλείται από την τροποποίηση του καθεστώτος του Ιερού Ιδρύματος, που διοικεί Ιερό Ναό τεθειμένο σε δημόσια, και μάλιστα πανελλήνια, λατρεία, καθώς δεν πρόκειται για ιδιωτικό Ιερό Ναό. Οι μονομερείς αυτές νομοθετικές πρωτοβουλίες επιστρέφουν την πολιτική και θρησκευτική ζωή της Πατρίδας σε παλαιές και επώδυνες περιόδους πραξικοπηματικών επεμβάσεων της Πολιτείας σε εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επί δε τούτοις, ευελπιστούντες ότι θέλετε κατανοήσει την σημασία των ως άνω εκτεθέντων και ότι θα λάβετε υπ’ όψιν τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, επικαλούμεθα εφ’ υμάς πλουσία την Χάρη του Θεού και διατελούμε μετ’ ευχών και τιμής.

*** Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Τετάρτη 28/2/2018 προβλέπεται αρχικά άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα με υψηλές ραγδαιότητες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Όλοι πάμε ΙΛΙΟΝ! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ έχει να μας πει κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
 ~ Έτοιμος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, να ενημερώσει τους πολίτες, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
~  Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
-ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 στις 18:00 στο Ίλιον, στο Δημαρχείο (Χρυσηίδος και Αίαντος)
-ΚΥΡΙΑΚΗ 11/3 στις 12.00 στην Κοζάνη, ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ (ΧΑΡΙΣΙΟΥ ΜΟΥΚΑ 7 ΚΑΙ ΚΟΒΕΝΤΑΡΩΝ )
-TETAΡΤΗ 21/3 στις 18:00 στη Σαλαμίνα, στο cafe Antico (κέντρο Σαλαμίνας-Άγιος Νικολαος)

*** Κίνημα Αλλαγής: Πολιτική εκδήλωση σήμερα στην Καλαμάτα με Χρυσοχοΐδη 
Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, η Επιτροπή Προσυνεδριακού Διαλόγου και το Προσωρινό Συντονιστικό Μεσσηνίας διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, στις 7.00 ο απόγευμα, στο ξενοδοχείο Rex (έναντι παλιού Δημαρχείου Καλαμάτας), με ομιλητές τους:
-Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πρώην υπουργό ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου
-Μενέλαο Γερονικολό, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου
-Γεώργιο Μπουλμπασάκο, γραμματέα ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπή Συνεδρίου.
  Διαδικαστικά συνεδρίου
Στο μεταξύ, o πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Αντώνης Βγόντζας και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, συντονιστής του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που θα διεξαχθεί στις 16, 17, 18 Μαρτίου, λόγω:
-των πολλών προσυνεδριακών εκδηλώσεων που ζητείται να οργανωθούν σε όλη την Ελλάδα
-του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για συμμετοχή στις διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων: α) από όσους συμμετείχαν στις εκλογές ανάδειξης επικεφαλής αλλά δε γράφτηκαν ως μέλη β) από πολίτες που τώρα επιθυμούν να ενταχθούν στο Κίνημα Αλλαγής και
-για λόγους αρτιότερης προετοιμασίας της διαδικασίας και σε συνεννόηση με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ανακοινώνουν ότι:
1. Για την εγγραφή μελών, μέσω της ιστοσελίδας kinimaallagis.gr, ως καταληκτική προθεσμία καθορίζεται η Πέμπτη 1η Μαρτίου και μέχρι 12.00 το βράδυ, με δυνατότητα καταβολής της οικονομικής εισφοράς και ως κατά την ημέρα εκλογής. Ταυτόχρονα, θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο που θα ειδοποιήσει όλα τα μέλη για τις διαδικασίες.
2. Για υποβολή υποψηφιοτήτων ανάδειξης συνέδρων, καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Παρασκευή 2 Μαρτίου έως τις 12.00 το μεσημέρι.
3. Απόσυρση υποψηφιότητας μπορεί να γίνει έως 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Μαρτίου.
4. Την Κυριακή 4 Μαρτίου θα διεξαχθεί προσομοίωση της διαδικασίας σε όλα τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν
5. Η εκλογική διαδικασία ανάδειξης συνέδρων θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου με δικαίωμα ψήφου μόνο από όσους έχουν εγγραφεί ως μέλη και περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους.

*** Μέσα μιλούσαν για ανάπτυξη και έξω γινόταν μάχη… (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
«Κλεφτοπόλεμος» στα στενά της Τρίπολης
Μπορεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μιλούσε για ανάπτυξη και έργα στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου, αλλά λίγα μέτρα μακρύτερα επικρατούσε μιαν άλλη εικόνα. Εικόνα αντιφατική, αφού το κτήριο ήταν αποκλεισμένο από δυνάμεις της Αστυνομίας, που σκοπό είχαν να μην επιτρέψουν στους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν, καθώς αγρότες, εργαζόμενοι της ΔΕΗ, μέλη του ΠΑΜΕ, όπως και άλλοι φορείς, έφθασαν στην Τρίπολη, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια.
Οι συγκεντρώσεις, που είχαν ανακοινωθεί εδώ και μέρες με κάλεσμα από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών και από τη Μεσσηνία, ξεκίνησαν από δύο διαφορετικές πλατείες και κατευθύνθηκαν προς το «Αποστολοπούλειο». Όμως, οι δρόμοι της Τρίπολης ήταν αδιάβατοι, καθώς παντού υπήρχαν φράγματα από αστυνομικούς και κλούβες. Έτσι ξεκίνησε ένας «κλεφτοπόλεμος» στα στενά της αρκαδικής πρωτεύουσας, προκειμένου οι διαδηλωτές να μπορέσουν να φθάσουν στο χώρο που θα μιλούσε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, η άρνηση των αστυνομικών να επιτρέψουν τη διέλευση, οδήγησε σε συγκρούσεις και ρίψη δακρυγόνων. Η κατάσταση όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο αποπνικτική, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους απάντησαν με πέτρες και επιχείρησαν να αναποδογυρίσουν τις κλούβες.
Τελικά, έπειτα από αρκετή ώρα, η κατάσταση εκτονώθηκε και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Video: Τρίπολη Τσίπρας κόσμος , https://youtu.be/q9HgL5eLcpY .-
Βίντεο 2 : Διαδηλώσεις Τρίπολη Αναπτυξιακό συνέδριο , https://youtu.be/Kmd1e7eSJIc  .-
Βίντεο 3 : Τρίπολη Συγκεντρώσεις , https://youtu.be/pUTQnq05w5o .-
Βίντεο 4 : Τρίπολη- Κλούβα , https://youtu.be/tJCrilxsC5k .-
~* Υν : Μετά από τόσες αναλήθειες και ψέματα , είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς τα λεγόμενα "θα" του Α. Τσίπρα ; .-

***  Καρναβαλικός απολογισμός 
Κι αφού οι τόνοι έπεσαν και το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι πέρασε στην ιστορία, καλό θα είναι να δοθεί μια συνέντευξη Τύπου, ώστε να μάθουν και οι Καλαματιανοί επίσημα τι ακριβώς πήγε πού, γιατί εκεί και όχι κάπου αλλού. Η παραπάνω ανάλυση θα διευκολύνει και τους ανθρώπους της διοργάνωσης, ώστε να μη χρεώνονται κάποια ζητήματα για τα οποία δε φέρουν ευθύνη, όπως, για παράδειγμα, ποιος πλήρωσε τον Χρήστο Φερεντίνο.  Όπως λένε, δε, στο Δήμο, πληρώθηκε από χορηγία.
Μέχρι τότε… θα περιμένουμε.  Π.Μπ. 

*** Ομιλία του καθηγητή Πέτρου Θέμελη απόψε στην Καλαμάτα 
Σήμερα στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης θα μιλήσει για το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Μεσσήνη.
Ο τίτλος της παρουσίασης είναι: «Αρχαία Μεσσήνη 1986-2018».
Τον ομιλητή θα προλογίσει ο Νίκος Ζαχαριάς, αναπληρωτής καθηγητής Αρχαιομετρίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

***   Ρύθμιση-«ανάσα» για τα αγροτικά δάνεια της πρώην ΑΤΕ 
Τη δυνατότητα διευθέτησης των οφειλών χιλιάδων αγροτών δανειοληπτών της πρώην ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος) με ευνοϊκούς όρους, βάσει των τρεχουσών προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και της εισοδηματικής ικανότητάς τους, προωθεί η κυβέρνηση.
Η πρωτοβουλία προωθήθηκε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη, και θα στηριχθεί στην εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τα πανωτόκια (Ν.3259/2004) επί του οφειλομένου ποσού, ώστε η ρύθμιση να αφορά στο εναπομείναν καθαρό λογιστικό υπόλοιπο.
Το νέο πρόγραμμα – το οποίο υπογράφηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας την περασμένη Παρασκευή - θα εφαρμοστεί για έξι μήνες από 1η Μαΐου 2018 και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Η νέα πρωτοβουλία, όπως αναφέρει στο «Βήμα» ο κ. Κόκκαλης, θα αποτελέσει «μπούσουλα» και για αντίστοιχα προγράμματα ρύθμισης αγροτικών χρεών σε άλλες τράπεζες.
Συγκεκριμένα, για τη διαμόρφωση του οφειλομένου ποσού από τον εκάστοτε δανειολήπτη θα λαμβάνονται υπόψη, αφενός, το ύψος της οφειλής και η εξασφάλιση του χρέους του, μέσω ιδίως των εμπραγμάτων ασφαλειών και, αφετέρου, η τρέχουσα ατομική περιουσιακή κατάσταση του κάθε δανειολήπτη. «Θα ακολουθηθεί η αρχή της βιώσιμης οφειλής, δηλαδή τι μπορεί να δώσει σήμερα ο οφειλέτης και όχι τι χρωστούσε προ δεκαετίες. Είχαμε οκτώ μήνες συσκέψεις για να καταλήξουμε στο νέο πρόγραμμα», τονίζει ο κ. Κόκκαλης.
Έτσι, για παράδειγμα (στο πλαίσιο της ρύθμισης), οφειλέτης με ύψος δανείου 100.000 ευρώ, ο οποίος οφείλει ακόμη 85.000 ευρώ στο πιστωτικό ίδρυμα και ταυτόχρονα έχει εξασφαλίσει την οφειλή του αυτή μερικώς (ήτοι πάνω από 70% και έως 140% του ληφθέντος κεφαλαίου), μπορεί να οδηγηθεί σε έκπτωση έως και 15% επί του λογιστικού υπολοίπου.
Ενώ ο συμβιβασμός με την ίδια εμπράγματη εξασφάλιση και για οφειλή έως 20.000 ευρώ, μπορεί να οδηγήσει τον οφειλέτη σε έκπτωση έως και του 40% του λογιστικού υπολοίπου του, ήτοι ποσού 8.000 ευρώ. Αναφορικά δε με οφειλή ίση ή πάνω των 20.000 ευρώ, με εμπράγματη εξασφάλιση πάνω από το 70% έως και 140% του ληφθέντος ποσού, ο οφειλέτης δύναται να συμβιβαστεί και να πετύχει έκπτωση έως και του 30% του λογιστικού υπολοίπου.
  Χωρίς εμπράγματη εξασφάλιση
Η ρύθμιση αφορά και σε οφειλές ανεπαρκώς εξασφαλισμένες ή και χωρίς εμπράγματη εξασφάλιση, των οποίων η εξόφληση θα αφορά μόνο στο 60% του λογιστικού υπολοίπου και έκπτωση του 40%, εφόσον ο συγκεκριμένος οφειλέτης αδυνατεί να παράσχει κάποια εξασφάλιση και ταυτόχρονα από τα οικονομικά του δεδομένα δεν παρέχονται εχέγγυα βιώσιμης λύσης μιας ενδεχόμενης ρύθμισης.
Εάν δε ο ίδιος οφειλέτης προχωρήσει σε συμβιβασμό θα επωφεληθεί της έκπτωσης, η οποία δύναται να φτάσει έως και στο 60% του οφειλομένου λογιστικού υπολοίπου για οφειλή έως 20.000 ευρώ και σε έκπτωση έως και 60%, για οφειλές άνω των 20.000 ευρώ εφόσον έχουν εξαντληθεί περιθώρια πρόσθετης εξασφάλισης και δεν τεκμαίρεται από τα οικονομικά του στοιχεία βιώσιμη λύση της ρύθμισης. Άρα οφειλέτης που χρωστάει καθαρό υπόλοιπο 100.000 ευρώ χωρίς ή με ανεπαρκή εξασφάλιση, θα επωφεληθεί της έκπτωσης μέχρι και του ποσού των 60.000 ευρώ. «Αν η περιουσία ενός αγρότη είναι 30.000 ευρώ και χρωστάει 100.000 ευρώ, είναι αδύνατο να πληρώσει πάνω από 25.000 ευρώ. Αν, μάλιστα, δηλώσει ότι σε τρεις μήνες μπορεί να καταβάλλει 20.000, τότε θα του διαγραφούν και άλλα 5.000 ευρώ», εξηγεί ο υφυπουργός.
Είναι αξιοσημείωτο ότι, τόσο στο πλαίσιο της ρύθμισης όσο και του συμβιβασμού, επέρχεται πλήρης διαγραφή των εξωλογιστικών τόκων. «Σήμερα είναι μία καλή ημέρα για τον αγροτικό κόσμο της χώρας, καθώς οι συγκεκριμένες νέες ρυθμίσεις για τις οφειλές αγροτών και κτηνοτρόφων στην πρώην Αγροτική Τράπεζα, έρχονται να λύσουν με ρεαλιστικό τρόπο ένα μείζον πρόβλημα που ταλάνιζε χιλιάδες αγροτικές οικογένειες, αλλά και τον ίδιο τον πρωτογενή τομέα εν γένει», αναφέρει ο κ. Κόκκαλης.
Οι ρυθμίσεις, όπως σημειώνει ο ίδιος, ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες αγρότες και φέρουν την έγκριση και της Τράπεζας της Ελλάδας. Και καταλήγει: «Δυστυχώς, με την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, βρέθηκαν σε μία μακροχρόνια και ιδιότυπη ομηρεία άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι όμως από σήμερα μπορούν να κάνουν ένα νέο παραγωγικό ξεκίνημα, με την ευνοϊκή διευθέτηση των οφειλών τους. Σήμερα μπορούν να ρυθμίσουν το δάνειό τους στο μέτρο των δυνατοτήτων τους κι εφόσον η οικονομική τους κατάσταση δεν είναι καλή, να τύχουν ακόμη και διαγραφής χρέους».

*** Σενάριο για… αναβάθμιση του Α. Χαρίτση στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης 
Σε διαδικασία «αναδόμησης» της κυβέρνησής του έχει ήδη εισέλθει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά και την καρατόμηση της Ουρανίας (Ράνιας) Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και την παραίτηση τα ξημερώματα της Τρίτης του συζύγου της, υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο «Βήμα» ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τις αμέσως επόμενες ημέρες και η ορκωμοσία (ή διαβεβαίωση) των νέων υπουργών πιθανόν την ίδια ημέρα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου.
Αν και οι προθέσεις του πρωθυπουργού δεν έχουν γίνει ούτε στους συνεργάτες του γνωστές, θεωρείται βέβαιον ότι ο ανασχηματισμός θα είναι περιορισμένος σε έκταση, θα διορθωθούν αστοχίες του παρελθόντος, θα συμπληρωθούν τα κενά που δημιούργησαν οι παραιτήσεις (ή καρατομήσεις των Ζουράρη, Αντωνοπούλου και Παπαδημητρίου) και θα προωθηθούν νέα πρόσωπα, πιθανότατα και εξωκοινοβουλευτικά.
Συγκεκριμένα, μετά την επιστροφή του από την Τρίπολη (Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συμβούλιο), ο κ. Τσίπρας θα πάρει χαρτί και μολύβι για να τοποθετήσει τα νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το Υπουργικό Συμβούλιο.
Φαίνεται πως τρίζει η καρέκλα του Παν. Κουρουμπλή (ρύπανση στον Σαρωνικό, Novartis), της κυρίας Λυδίας Κονιόρδου (Πολιτισμού), του Γιάννη Μουζάλα, του Γ. Κατρούγκαλου και των Ι. Αμανατίδη (υφυπουργός Εξωτερικών), Παν. Σκουρλέτη (Εσωτερικών), πιθανότητα του Κ. Γαβρόγλου (Παιδείας) και ίσως ακόμα δύο ή τριών υφυπουργών.
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν: το οικονομικό επιτελείο (Τσακαλώτος- Χουλιαράκης) οι υπουργοί Εξωτερικών (λόγω του Σκοπιανού, Αλβανικού, ελληνοτουρκικών και Κυπριακού), Άμυνας (λόγω συγκυβέρνησης) Υγείας, Μεταφορών και πιθανότατα Δικαιοσύνης. Αναβάθμιση αναμένεται να έχει ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος πιθανότατα θα καταλάβει τη θέση του κ. Παπαδημητρίου.
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε πολύ προσεκτικές κινήσεις, ώστε ο μίνι ανασχηματισμός να μη δημιουργήσει περισσότερα  εσωκομματικά προβλήματα απ' αυτά που καλείται να λύσει, με δεδομένο ότι έχει αρχίσει η τέταρτη αξιολόγηση, βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική επιτροπή για τη Novartis και έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο.

*** Το Marketing του πολέμου: Ποιους συμφέρει να υπάρχουν εντάσεις στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο

~ Οι γειτονικές μας χώρες δεν είναι και πολύ φιλικά προσκείμενες προς την Ελλάδα. Οι περισσότεροι άνθρωποι εξηγούν αυτή την κατάσταση από την εθνική οπτική των πραγμάτων. Οι περισσότεροι πολίτες νομίζουν ότι οι γείτονες μας θέλουν να αρπάξουν κομμάτια Ελληνικής Γης γιατί πιστεύουν ότι τους ανήκουν ιστορικά. Αυτή η οπτική όμως είναι μόνο η μια πλευρά του νομίσματος.
Η άλλη πλευρά του νομίσματος
Όλες οι χώρες διοικούνται από τους πολιτικούς και οι πολιτικοί λαμβάνουν εντολές από τους συμβούλους τους και οι σύμβουλοι τους παίρνουν εντολές από τους εκπροσώπους τους. Οι εκπρόσωποι των συμβούλων σε κάποιες περιπτώσεις είναι εκείνα τα άτομα που εκπροσωπούν την Νέα Τάξη και τους διάφορους ολιγάρχες (Ρότσιλντ, Ρόκφελερ,Σόρος κλπ) και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις αυτά τα άτομα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των διαφόρων πολυεθνικών και των βιομηχανιών όπλων.
Ποιοι βγάζουν λεφτά από τα «θερμά» επεισόδια
Η Ελλάδα αλλά και η Τουρκία δίνουν εξαιρετικά πολλά χρήματα για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού αλλά και για την συντήρηση ή για την αναβάθμιση αυτού. Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια και όχι για ψίχουλα. Για αυτό τον λόγο τα θερμά επεισόδια μεταξύ των δύο χωρών…συμφέρουν. Οι περισσότεροι πολίτες των δύο χωρών σαφώς και έχουν ιστορικά προηγούμενα αλλά οι πολιτικοί και οι σύμβουλοι των δύο χωρών, εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.Αν δεν υπήρχε καμία ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ή μεταξύ της Ελλάδας με την Αλβανία και με τα Σκόπια, πως οι πωλητές θα έβρισκαν χώρο να πουλήσουν όπλα; Όλα είναι θέμα marketing!!!!
~  Το χρήμα είναι αυτό που «κινεί την Γη»
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτού του είδους τις διαμάχες, φροντίζουν να τις συντηρούν πολύ έξυπνα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία βρίσκονται πάντα πρώτα στα «θέατρα των προκλήσεων». Αν το καλοσκεφτεί κανείς θα καταλάβει ότι οι λεγόμενες παραβιάσεις δεν γίνονται απλά για να αμφισβητήσει η Τουρκία την Ελληνική κυριαρχία αλλά και για να φανεί ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίζει την κούρσα των εξοπλισμών.
Η Ελλάδα αγοράζει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ρωσία(κάποτε),από την Γαλλία και και και………Το ίδιο κάνει και η Τουρκία, επομένως κάποιοι βγάζουν πολλά πολλά χρήματα και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι οι απλοί πολίτες θεωρούν ότι υπάρχει διαμάχη ιστορικού περιεχομένου και μόνο αλλά τα πράγματα φυσικά δεν είναι έτσι.
Όπως πάντα οι απλοί πολίτες είναι απλά θεατές και στην ουσία θύματα.
Ο μεγάλος κίνδυνος
Ναι μεν οι πολιτικοί και οι σύμβουλοί τους στέλνουν τους στρατούς να κάνουν προκλήσεις (τεχνητές) αλλά τι θα γίνει αν κάποιος στρατιώτης «πατήσει» το κουμπί χωρίς να πάρει εντολή;
Με μια λέξη: θα γίνει ΠΟΛΕΜΟΣ! Του Γιώργου Φαρμάκη για το el

***  Απίστευτες κατηγορίες των ΗΠΑ κατά Άσαντ! Φτιάχνει ΧΗΜΙΚΑ όπλα με τη Β. Κορέα;…

~ Ωστόσο, τα υλικά που περιέχονταν στα φορτία ήταν διπλής χρήσης, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τόσο για πολιτικούς, όσο και στρατιωτικούς σκοπούς.
Η Συρία και η Βόρεια Κορέα διατηρούν μια ιδιαίτερα θερμή σχέση που διαρκεί δεκαετίες. Το 2015, η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ είχε μετονομάσει ένα πάρκο στη Δαμασκό δίνοντάς του το όνομα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας. Βόρεια Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν
Άγνοια ο γγ του ΟΗΕ
Ο Στεφάν Ντουζαρίτς, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι δεν έχει διαβάσει την έκθεση των ειδικών που είναι αρμόδιοι να ερευνούν τις παραβιάσεις των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας. Αλλά «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε στη Συρία είναι περισσότερα όπλα και, θεός φυλάξοι, χημικά όπλα», τόνισε ο Ντουζαρίτς σε δημοσιογράφους.
Η Συρία συμφώνησε το 2013 να καταστρέψει το χημικό οπλοστάσιό της, αντιμέτωπη με έντονες διεθνείς πιέσεις, έπειτα από μια επίθεση με αέριο σαρίν σε περιοχή που έλεγχαν αντάρτες κοντά στη Δαμασκό. Μεγάλο μέρος του καταστράφηκε.
Όμως η κυβέρνηση του προέδρου Άσαντ κατηγορήθηκε έκτοτε επανειλημμένα ότι διέπραξε επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον αμάχων από ειδικούς του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), όπως αυτή που καταγγέλθηκε στο χωριό Χαν Σεϊχούν τον Απρίλιο του 2017.
Αντάρτες και ακτιβιστές κατηγόρησαν εξάλλου την κυβέρνηση του Άσαντ ότι εξαπέλυσε επίθεση αυτή την εβδομάδα με χλώριο στην Ανατολική Γούτα.  ΑΠΕ – ΜΠΕ

***  ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ!Ο Ζάεφ βάζει «φωτιά» για την ονομασία και οι εθνικιστές καίνε ελληνικές σημαίες

Τα «είπα-ξείπα» του πρωθυπουργού των Σκοπίων για τα τέσσερα ονόματα στα οποία αναφέρθηκε προκαλούν εκνευρισμό στην ελληνική πλευράΗ Αθήνα δεν μπορεί πλέον να κρύψει τη δυσφορία της. Έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πίσω από το μειλίχιο ύφος και τις φιλικές διακηρύξεις του Ζόραν Ζάεφ για το Σκοπιανό κρύβεται μία σκιώδης στρατηγική.
Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει επιδείξει μία στάση «είπα ξείπα» που εύλογα δημιουργεί ανησυχία. Ενώ στη συνέντευξή του στο Reuters ανέφερε ότι η τα Σκόπια είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε κάποια αλλαγή του Συντάγματός τους, αμέσως μετά διέψευσε κατηγορηματικά τον εαυτό του. Ισχυρίστηκε ότι η χώρα «είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα». Επιπλέον, σαν να μην έφτανε η πρώτη κωλοτούμπα, έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για το ονοματολογικό, μόνο και μόνο για να τις πάρει πίσω. Το επιτελείο του διέψευσε πως είπε κάτι τέτοιο και υποστήριξε ότι πρόκειται για προτάσεις του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Οι τέσσερις προτάσεις για ονομασία είναι ως γνωστόν: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και
Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα δεχόταν κάποια απ’ αυτές τις επιλογές, ο Ζάεφ πρόσθεσε: «Ναι… Έχουν επιλογές που προτιμούν περισσότερο και μερικές που δεν προτιμούν και τόσο». Είναι εμφανές ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός θέτοντας τα τέσσερα ονόματα επισήμως επιχειρεί να διαχωρίσει το ονοματολογικό από την υπόλοιπη συμφωνία και να κονιορτοποιήσει τις διαπραγματεύσεις. Ουσιαστικά προσπαθεί να παγιδέψει την Ελλάδα στη μέγγενη των Ευρωπαίων και του NATO για την άμεση επίτευξη συμβιβαστικής λύσης. Εξάλλου, προβληματισμό προκαλεί για την επόμενη ημέρα η παραδοχή του κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη James Pardew μετά από συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ. Ο Pardew επισήμανε ότι αν δεν επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων, η Ελλάδα ενδέχεται να απομονωθεί, ρίχνοντας έτσι την καυτή πατάτα, αλλά και την ευθύνη ενός πιθανού ναυαγίου αποκλειστικά και μόνο στην Αθήνα. «Ο Πρωθυπουργός Ζάεφ προσφέρθηκε και έκανε κάποιες παραχωρήσεις, αλλά η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί τι θα συμβεί αν δεν βρεθεί λύση με τα Σκόπια. Θέλει πραγματικά να προκαλέσει εχθρότητα και να αυξήσει τις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια; Πιστεύω ότι θα απομονωθεί η Αθήνα» τόνισε χαρακτηριστικά.
~ Την ίδια στιγμή, ταιριάζει γάντι η παροιμία «ήταν που ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος». Περίπου 5000 άτομα συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο των Σκοπίων, με κύριο αίτημα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην ονομασία της χώρας και να μην αποδεχτούν καμία τροποποίηση του Συντάγματος. Η συγκέντρωση ξεκίνησε μπροστά από τα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια και κατέληξε μπροστά από την Βουλή της ΠΓΔΜ. Αρκετοί από τους διαδηλωτές έφεραν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ ορισμένοι από αυτούς έκαψαν και μία ελληνική σημαία.

Με τούτα και με κείνα συνεχίζεται το διπλωματικό παρασκήνιο για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών φρόντισε να στείλει αυστηρό μήνυμα στον Σκοπιανό Πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του, παρότι ετοιμάζεται για την επίσκεψή του στα Σκόπια, όπως είχε δεσμευτεί μετά το κατέβασμα των πινακίδων στο αεροδρόμιο και τις λεωφόρους της ΠΓΔΜ. Παρ’όλα αυτά μοιάζει ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει διάθεση για κανέναν έντιμο συμβιβασμό. Ουσιαστικά, το μόνο που φαίνεται να δέχεται η άλλη πλευρά είναι σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό της λέξης Μακεδονία, μόνο για διεθνή χρήση. Και μάλιστα διατηρώντας το σημερινό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στο εσωτερικό τής χώρας, αποκλείοντας όλα τα ακανθώδη ζητήματα. Το χειρότερο είναι ότι αν και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συμφωνίας, ο Ζάεφ έχει ήδη διαμορφώσει ένα πλαίσιο, από το οποίο δύσκολα θα βγει. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι καλλιεργήθηκαν υψηλές προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας, με αποτέλεσμα αν δεν ευοδωθούν να βρεθεί η Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο.  protothema

***  Η ΡΩΣΙΑ θα ‘ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ’ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! Τι θα κάνουν Κίνα, ΗΠΑ, Τουρκία κι Ε.Ε στα Βαλκάνια

~ «O B’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει αλλά όχι και ο Α’ Παγκόσμιος». Αυτά ήταν τα λόγια που άκουσε από ανώτατο αξιωματούχο της Τουρκίας τον οποίο συνάντησε στην Άγκυρα ο Ivan Krastev, επικεφαλής του Κέντρου Φιλελεύθερων Στρατηγικών με έδρα τη Σόφια, που αρθρογραφεί στον Guardian.
Ο Krastev στο άρθρο του στον Guardian εξηγεί γιατί η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια πιθανή κρίση στα Βαλκάνια και γιατί πρέπει να δράσει άμεσα.
Όπως συνεχίζει, ο Τούρκος αξιωματούχος μιλούσε για τη Μέση Ανατολή, αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι το ίδιο σχόλιο θα μπορούσε να είχε γίνει αντίστοιχα από κάποιον αξιωματούχο στη Μόσχα, το Κίεβο ή στα Βαλκάνια για τη σημερινή κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
«Το μόνο μέρος που δεν θα μπορούσα να ακούσω κάτι ανάλογο είναι στις Βρυξέλλες. Και αυτό γιατί η ΕΕ είναι ακόμα ανέτοιμη να ζήσει σε έναν κόσμο, που η σημασία της γεωπολιτικής έχει επιστρέψει -όπου οι κυβερνήσεις, αλλά και η κοινή γνώμη έχουν εμμονή με τα σύνορα και τα εδάφη και τείνουν να καθορίζουν την επιτυχία λιγότερο με την οικονομική ανάπτυξη από ότι με την εθνική υπερηφάνεια.
Αυτό συμβαίνει σήμερα στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου δοκιμάζεται σοβαρά η ικανότητα της ΕΕ να λειτουργήσει ως “γεωπολιτικός παίκτης”. Νωρίτερα μέσα στον μήνα η ΕΕ παρουσίασε τη νέα της στρατηγική για τα Δυτικά Βαλκάνια. Ο καταγεγραμμένος στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις μεταρρυθμίσεις σε Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, πΓΔΜ (σ.σ. “Μακεδονία” την αποκαλεί ο συγγραφέας) και Αλβανία, και να ανανεωθεί η προοπτική ένταξης τους. Το ότι ευρωπαϊκοί θεσμοί, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την άνοδο του λαϊκισμού στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, εμφανίζονται τώρα υποσχόμενοι μια νέα προοπτική για τις χώρες αυτές, είναι ένα θαύμα.
Ένα αστείο που λένε στα Βαλκάνια περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο πως σκέφτονται οι άνθρωποι αυτοί που νιώθουν ότι έχουν αφεθεί να περιμένουν πολύ: σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ένταξη η διαφορά μεταξύ απαισιόδοξων και αισιόδοξων είναι ότι οι αισιόδοξοι πιστεύουν ότι η Τουρκία θα γίνει μέλος της ΕΕ στη διάρκεια της Αλβανικής προεδρίας της ΕΕ, ενώ οι απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι η Αλβανία θα γίνει μέλος της ΕΕ στη διάρκεια της Τουρκικής προεδρίας της ΕΕ. Τι σημαίνει αυτό: Ποτέ.
Οι Βρυξέλλες έχουν δίκιο να ξεκαθαρίζουν ότι το σημερινό status quo δεν είναι βιώσιμο. Όμως, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις τέτοιες ανακοινώσεις παράγουν μόνο αστάθεια στην περιοχή. Αυτό που θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο την ΕΕ είναι μια επανάληψη του σεναρίου της Ουκρανίας, όπου η στήριξη της κυβέρνησης στις ευρωπαϊκές προοπτικές της χώρας προκάλεσε την άμεση αντίδραση των πολέμιων της διεύρυνσης (βλέπε Ρωσία), αντί να συσπειρώνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γύρω από το εγχείρημα.
Αρκετοί παράγοντες έχουν ρίξει τους προβολείς και πάλι στα Βαλκάνια, όπως η πρόσφατη προσφυγική κρίση, η οποία έχει προκαλέσει βαθιές ρωγμές στην περιοχή. Τώρα υπάρχει ένα αυξανόμενο momentum για μεγαλύτερη ενσωμάτωση, μετά από μια περίοδο όπου η ΕΕ έγινε γνωστή ως ένας οργανισμός που έδινε λίγα χρήματα και είχε πολλές απαιτήσεις.
Μια ενθαρρυντική εξέλιξη, που λίγοι όμως έδωσαν σημασία, είναι η πρόσφατη επικύρωση της συνθήκης ”φιλίας” μεταξύ Βουλγαρίας και πΓΔΜ, δύο χωρών που οι σχέσεις είχαν διαρραγεί κυρίως λόγω ζητημάτων με τις μειονότητες. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι δύο χώρες έστειλαν το μήνυμα ότι επιδιώκουν λύσεις στα δεινά της ευρύτερης περιοχής.
~ Αλλά για να πετύχει η ΕΕ τον στόχο της να αλλάξει εντελώς την περιοχή, πρέπει να λάβει υπόψη της τις γεωπολιτικές αλλαγές, που έχουν ήδη συμβεί. Το 2003, όταν η ΕΕ υποσχέθηκε για πρώτη φορά ενταξιακή προοπτική στις χώρες αυτές, δεν υπήρχαν αμφισβητήσεις ότι το μέλλον των Βαλκανίων θα ήταν ευρωπαϊκό. Η Ρωσία έβλεπε την περιοχή κυρίως ως μέσο για τη μεταφορά των φυσικών της πόρων στις δυτικές αγορές της Ευρώπης. Το ενδιαφέρον της Μόσχας τότε ήταν να διατηρήσει έναν βαθμό επιρροής στην περιοχή και όχι να συναγωνιστεί με τις Βρυξέλλες.
Πριν από 15 χρόνια, η Τουρκία εμφανιζόταν ενθουσιασμένη με τις προοπτικές ένταξης στην ΕΕ. Έτσι καθόρισε τις πολιτικές της στα Βαλκάνια με τρόπο που να δείχνει τη στρατηγική της σημασία στην Ευρώπη. Τότε, κανείς δεν μιλούσε για την Κίνα στα Βαλκάνια.
Σήμερα ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Η Κίνα γίνεται η πρώτη χώρα σε επενδύσεις στη Σερβία. Σχεδιάζει μα κατασκευάσει μια σιδηροδρομική γραμμή ταχείας διέλευσης από το λιμάνι του Πειραιά στη Βουδαπέστη, μέσω Βελιγραδίου.
Οι Κινέζοι ελπίζουν ότι τα Δυτικά Βαλκάνια κάποια στιγμή θα ενταχθούν στην ενιαία αγορά της ΕΕ, όμως η Κίνα δεν βιάζεται να συμμορφώσει τα σχέδια της με τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού.
Όλα αυτά προκαλούν πολλά ερωτηματικά. Πρέπει η ΕΕ να αρχίσει να πιέζει από τώρα τα Δυτικά Βαλκάνια να υιοθετούν τους κανόνες της από τώρα ή αργότερα; Είναι έτοιμη να προσφέρει αποζημιώσεις σε εκείνα τα κράτη που θα χάσουν τελικά κινεζικές επενδύσεις ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης;
Η ρωσική προσέγγιση έχει αλλάξει επίσης. Οι Βρυξέλλες δεν χρειάζεται να έχουν κατασκόπους στο Κρεμλίνο για να καταλάβουν ότι η Μόσχα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παρεμποδίσει την πΓΔΜ (“Μακεδονία”) από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, όχι τόσο για στρατηγικούς λόγους, όσο κυρίως για συμβολικούς.
Και οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά πως αν η χρόνια διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ (για το όνομα της δεύτερης) δεν επιλυθεί πριν από την επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με τα Δυτικά Βαλκάνια τον Μάιο, τότε θα υποστεί μια διπλή ήττα: οι φιλοδοξίες της πΓΔΜ θα έχουν “φρεναριστεί” και οι προσπάθειες των Βρυξελλών να παίξει ρόλο στην περιοχή, θα έχουν τερματιστεί εκεί.
Η περιοχή των Βαλκανίων είναι μια περιοχή όπου η Ρωσία μπορεί να εργαστεί για να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ, με πολύ μικρό προσωπικό κόστος, τόσοι από οικονομικής άποψης όσο με τον κίνδυνο μιας σύγκρουσης με τις ΗΠΑ. Επομένως είναι στο χέρι της ευρωπαϊκής διπλωματίας να πείσει τη Μόσχα ότι το να επιχειρεί κλιμάκωση της έντασης δεν τη συμφέρει. Είναι έτοιμη όμως η ΕΕ για κάτι τέτοιο;
Μετά υπάρχει και η Τουρκία, μια χώρα που οι σχέσεις της με την ΕΕ αγγίζουν ”ιστορικά χαμηλά”. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο πρόεδρος της, Ταγίπ Ερντογάν θα ”παίξει τα χαρτιά” του στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων. Ενώ η Άγκυρα επιχειρεί να χτίσει την επιρροή της στις μουσουλμανικές κοινότητες στα Βαλκάνια, η Μόσχα χρησιμοποιεί την επιρροή της στους χριστιανούς Ορθόδοξους. Μπορούν η Ρωσία και η Τουρκία να συντονίσουν τις κινήσεις τους, όπως προσπάθησαν να κάνουν στη Συρία;
Αν η ΕΕ δεν αντιληφθεί σύντομα τη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα στην περιοχή, τότε η στρατηγική της στα δυτικά Βαλκάνια θα ηττηθεί».
huffingtonpost

*** ΑΛΗΘΕΙΑ, γιατί είναι κάθε λίγο και λιγάκι ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ στην Πρεσβεία των ΗΠΑ;..

Ο Αλέξης Τσίπρας έζησε ένα δύσκολο τριήμερο. Από το Σάββατο, που έγινε γνωστή η υπόθεση της κ. Ράνιας Αναγνωστοπούλου, μέχρι και αργά το το βράδυ της Δευτέρας όταν έγινε γνωστή η παραίτηση και του συζύγου της από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, το Μέγαρο Μαξίμου… έκαιγε. Το ίδιο όμως συμβαίνει και στη βάση της Νέας Δημοκρατίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο λόγος;

***  «Υπουργοί του Τσίπρα δεν μπορούν προφανώς να λιγδώσουν το έντερό τους»! ΒΟΜΒΑ για το ΕΠΙΔΟΜΑ ενοικίου…

~ Αυστηρή κριτική ασκούν οι γερμανοί σχολιαστές με αφορμή το επίδομα ενοικίου που εισέπραξε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια ΑντωνοπούλουΤο ζήτημα της παραίτησης του υπουργικού ζεύγους Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου με αφορμή το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας σχολιάζεται εκτενώς από τον γερμανικό Τύπο.
Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η Handelsblatt παρατηρεί στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι «ενώ σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες ζει στο όριο της φτώχειας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποπέμψει δύο μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, τα οποία προφανώς δεν μπορούν να λιγδώσουν το έντερό τους».
Η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ σχολιάζει ότι «τα σκάνδαλα δεν έρχονται ποτέ τη σωστή ώρα, αλλά το συγκεκριμένο βρίσκει τον Αλέξη Τσίπρα σε μια εξόχως ακατάλληλη στιγμή: Εν μέσω της τελικής ευθείας του μεταρρυθμιστικού προγράμματος ο έλληνας πρωθυπουργός χάνει τον υπουργό Οικονομίας του. Στα τέλη Αυγούστου η Ελλάδα καλείται να αποδεσμευθεί από τη δανειακή βοήθεια και να αναχρηματοδοτείται ξανά αυτόνομα στις κεφαλαιαγορές. (…) Σε αυτήν ειδικά τη χρονική συγκυρία ο Τσίπρας πρέπει να στελεχώσει εκ νέου το σημαντικό υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.»
Ο γερμανός ανταποκριτής επισημαίνει την ταυτόχρονη παρουσία των δύο συζύγων στην κυβέρνηση. «Το να κάθονται σύζυγοι μαζί στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου παρεμπιπτόντως δεν θεωρείται στην Ελλάδα, με φόντο την εκτεταμένη οικογενειοκρατία, ούτε ασυνήθιστο ούτε ανάρμοστο. Και σε κυβέρνηση Τσίπρα υπήρξαν ήδη δύο περιπτώσεις» (σ.σ. παλαιότερα η περίπτωση Δρίτσα – Χριστοδουλοπούλου).
Το άρθρο αναφέρει ότι αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας του ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε από το κοινοβούλιο τη διάταξη για επίδομα ενοικίου. «Όπως πάντα, όταν πρόκειται για χρήματα προς όφελος πολιτικών, έτσι και τότε υπήρξε ευρεία πλειοψηφία υπέρ του νόμου.»
«Πολύ πλούσιοι για επίδομα ενοικίου;»
~ Η Handelsblatt σχολιάζει ότι «οι δύο (σ.σ. υπουργοί) θέλουν τώρα να επιστρέψουν το επίδομα ενοικίου. Την οικονομική δυνατότητα την έχουν. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που πρέπει να υποβάλλουν όλοι οι έλληνες πολιτικοί μια φορά τον χρόνο. Ο Παπαδημητρίου εμφάνισε στην τελευταία του δήλωση ετήσια εισοδήματα 453.429 δολαρίων και ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 2,7 εκ. δολαρίων. Η Αντωνοπούλου υπολόγισε το δικό της χαρτοφυλάκιο σε 340.000 δολάρια». Ο αρθρογράφος αναφέρεται ακόμη στις υψηλές καταθέσεις και την ακίνητη περιουσία του ζεύγους, την ώρα που «ένας στους δέκα εργαζόμενους αμείβεται με λιγότερα από 400 ευρώ μεικτά μηνιαίως». Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «για πολλούς Έλληνες αυτή η υπόθεση είναι μια ακόμη απόδειξη για την απληστία των πολιτικών τους».
«Πολύ πλούσιοι για επίδομα ενοικίου;» διερωτάται στον τίτλο σχετικού της δημοσιεύματος η ιστοσελίδα του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD (tagesschau.de). Το δημοσίευμα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι τα 23.000 ευρώ επιδόματος είναι «χρήματα που δικαιούται μεν το ζεύγος κατά την ελληνική νομοθεσία για μια ακριβή περιοχή κοντά στη βουλή. Ωστόσο η κριτική εναντίον τους γινόταν τις τελευταίες ημέρες ολοένα και πιο σφοδρή. Οι δυο τους θεωρούνται πλούσιο ζεύγος με περιουσία εκατομμυρίων».
Ο ανταποκριτής του ARD στην Αθήνα εκτιμά ότι η αποπομπή του ζεύγους υπουργών θα είναι μια «ανακούφιση» για τον Αλέξη Τσίπρα. «Σε καιρούς σκληρών προγραμμάτων λιτότητας, απολύσεων στο δημόσιο και σοβαρών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις ο έλληνας πρωθυπουργός δεν μπορεί να έχει υπουργούς που δεν δίνουν το καλό παράδειγμα», σχολιάζει το δημοσίευμα.
Για «ένα σκανδαλάκι με επιπτώσεις» κάνει λόγο η Tageszeitung. Η εφημερίδα του Βερολίνου γράφει μεταξύ άλλων ότι «ο αριστερός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χάνει άμεσα δύο υπουργούς λόγω παραίτησης. Μια πικρή γεύση μένει -ακόμη κι αν η συμπεριφορά των δύο εμπλεκομένων ήταν αυτή καθαυτή νόμιμη».
Σύντομη αναφορά στο θέμα κάνει και η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Με αφορμή την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου που ακολούθησε την αντίστοιχη της συζύγου του, η εφημερίδα της Φραγκφούρτης σχολιάζει ότι «το σκάνδαλο (…) διευρύνεται. Λίγο μετά την αποδέσμευση της (πρώην) αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, πήρε το καπελάκι του και ο σύζυγός της, ο (πρώην) υπουργός Οικονομίας Δημήτριος Παπαδημητρίου. (…) Παρατηρητές εκτιμούν ότι ο Τσίπρας θα προχωρήσει τώρα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του». Πηγή: Deutsche Welle

***  OMOΛΟΓΙΑ!Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Συμμετείχα και εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η Novartis

~ «Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη NOVARTIS και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών… Αυτή είναι η κατάσταση» είπε ο…
…Γιώργος Καΐσας.
Ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας, που ψήφισε υπέρ της εξεταστικής για τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς και τους 8 υπουργούς, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε και ο ίδιος ως γιατρός σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωσε η Novartis.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Καΐσας τόνισε: «Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η Novartis
αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης».
Στην ίδια συνέντευξη είπε επίσης ότι επανειλημμένα δέχθηκε στο ιατρείο του, προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να συνταγογραφεί φάρμακα της εταιρείας τους, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, αλλά ουδέποτε συμφώνησε και πολύ περισσότερο πήρε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.
~ «Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη Novartis
και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση».
Ακούστε τη συνέντευξη του Βουλευτή Γιώργου Καΐσα

Μιλωντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης ο κ. Καΐσας επανέλαβε ότι «έχω πάει σε συνέδρια και σεμνιάρια της Novartis και δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει γιατρός που δεν έχει πάει.
Όπως είπε «όλα αυτά τα χρόνια από το 1972 (σ.σ. τότε ξεκίνησε να ασκεί την ιατρική ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) τα συνέδρια,,το 90%, γινόταν με έξοδα εταιρειών, οι χορηγοί ήταν φαρμακοβιομηχανίες».
«Υπάρχει μια ανάγκη ο γιατρός να ενημερώνεται για νέα φάρμακα και τεχνολογίες» επιχείρησε να δικαιολογηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κάθε γιατρός που δέχεται φαρμακευτικό αντιπρόσωπο, δέχεται και προτάσεις. Επειδή από τη συμπεριφορά μου αν άφηναν και ένα μπρελόκ τους κοίταζα περίεργα, καταλάβαιναν ότι δεν θα τις έκανα δεκτές» κατέληξε ο κ. Καΐσας.   kaisas kalimera ellada : https://youtu.be/2SiZC5A5aOQ .-
 protothema

***  YΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ για τις ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έφτυσε ο Τσίπρας-Καμμένος τον Πούτιν

Σας είχαμε γράψει για τα γκρίζα σύννεφα στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας 
και ήρθε η ώρα για τις νεώτερες πληροφορίες.
Θυμίζουμε πως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ήταν η ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρωσία (Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας όπως είναι η ακριβής μετάφραση) και καλεσμένο ήταν καθώς και το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει κανείς δεν πήγε.
Τι έκαναν όμως οι Ρώσοι;
Απένειμαν μετάλλια σε τρεις Έλληνες πολίτες για την διαιώνιση της μνήμης των Ρώσων νεκρών υπερασπιστών. «Για την μεγάλη τους συνεισφορά» να διαιωνίσουν τη μνήμη των θυμάτων» βραβεύτηκαν, ο πρόεδρος της ένωσης ελληνο-ρωσικής φιλίας από την Κεφαλλονιά κ. Δημήτρης Ζαφειράτος, ο επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Κέρκυρα και τα Επτάνησα, κ. Νίκος Κανούλας και ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Κώστας Παντουβάς .
Στην τιμητική αυτή βράβευση προσήλθαν εκπρόσωποι και στρατιωτικοί ακόλουθοι από το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις ένοπλες δυνάμεις, το διπλωματικό σώμα αλλά κανένας υψηλόβαθμος. Πουθενά Υπουργός ή υφυπουργός πόσο μάλλον ανώτατος αξιωματικός.
Αξίζει να θυμίσουμε πως ο κ. Ζαφειράτος ξεκίνησε και χρηματοδότησε την κατασκευή το 2011 στο Αργοστόλι μνημείο για τους Ρώσους ναύτες, οι οποίοι, μαζί με τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής αγωνίστηκαν για την ελευθερία του νησιού της Κεφαλονιάς.
Ήταν επίσης ο εμπνευστής επίσης για την αναμνηστική πλάκα προς τιμήν του Ρώσου ναυάρχου Θεοδώρου Ουσακώφ.

Ο κ. Νίκος Κανούλας πήρε ενεργό μέρος στην κατασκευή του μνημείου για τον Ρώσο Ναύαρχο Θεόδωρο Ουσακώφ στα νησιά της Κέρκυρας, Ζακύνθου και Λευκάδας, ενώ συντέλεσε και στην ανέγερση μνημείου αφιερωμένου σε Ρώσους και Έλληνες , που έπεσαν για την ελευθερία και την ορθόδοξη πίστη των πατέρων τους, στο νησί Βίδος κοντά στην Κέρκυρα.

Κάθε χρόνο ο επίτιμος πρόξενος συντελεί με την μεγάλη συνεισφορά του στην επιτυχή διεξαγωγή του δημόσιου φόρουμ «Ρωσική Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά».
Ο κ. Κώστας Παντουβάς είναι συγγραφέας βιβλίου αφιερωμένου στους ρώσους στρατιώτες και ναύτες, οι οποίοι συνέβαλαν στην επανένωση της Κρήτης στην Ελλάδα και «στον απόηχο της ρωσικής παρουσίας στην Ελλάδα στην Κρήτη την χρονική περίοδο 1897-1909».
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόβ στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους τρεις Έλληνες πολίτες για την αξιοπρόσεκτη στάση τους απέναντι στα μνημεία της κοινής ιστορίας των δύο λαών.
Για ποιο λόγο αναφέρουμε τη βράβευση, με τόση έμφαση; Bλέπετε παρά το ‘φτύσιμο’ της ελληνικής πλευράς προς τη Ρωσία (στοιχειώδες τακτ αν θέλετε) οι Ρώσοι δείχνουν την αγάπη τους προς τη χώρα μας.
Ας το εκμεταλλευτούμε επιτέλους. Εκτός κι αν κάποιοι μας (Η)ΠΑΝ να πράξουμε έτσι.

***  ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!Όλα τα ονόματα

~ – Ο ανασχηματισμός έρχεται και μετατρέπεται στη… χαρά του ράφτη – Ήδη μια δεκάδα ράβει … κοστούμι και περιμένει το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα – Άλλη μια δεκάδα κάθεται αναγκαστικά στον… πάγκο λόγω Novartis – Πώς τα Σκόπια μπορεί να φέρουν… τράμπα σε δυο κορυφαία υπουργεία – Ένα… συναινετικό διαζύγιο και ένα πρόσωπο έκπληξη που μπορεί να κάνουν τη διαφορά
Πάντα ένας ανασχηματισμός, μέχρι να γίνει, είναι η χαρά του ράφτη και του δημοσιογράφου. Ο ράφτης παίρνει παραγγελιές για κοστούμια (πολλά μένουν αχρείαστα στο τέλος) και ο δημοσιογράφος έχει να… γράφει. Απ’ τον Σεπτέμβρη ο Ανασχηματισμός όλο και έρχεται, αλλά πλέον θεωρείται δεδομένος. Ως την ύστατη στιγμή όμως φαίνεται ότι στο Μαξίμου θα συνεχίζεται το… μπιλιάρδο, αφού οι πληροφορίες ( είπαμε είναι η χαρά του δημοσιογράφου) λένε πως τελικά δεν είναι μόνο τρία (λόγω των εξελίξεων) τα υπουργεία που βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά πέντε.

Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή. Στο υπουργείο Οικονομίας που αφήνει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, λέγεται ότι ο ράφτης πήρε ήδη παραγγελία από τον Αλέξη Χαρίτση. Εδώ μπαίνει στη μέση ο δημοσιογράφος (που έχει άλλη πληροφορία) και λέει ότι μάλλον το χαρτί του Α. Χαρίτση ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να το… κάψει, πριν μπει στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές και έτσι λέγεται ότι στην καρέκλα του Παπαδημητρίου θα κάτσει άλλο πρόσωπο, μάλιστα πρόσωπο έκπληξη, το οποίο καθώς θα είναι έκπληξη δεν θα προλάβει να πάει στον ράφτη, αλλά σε… ετοιματζίδικο, αφού το τηλεφώνημα θα έρθει λίγο πριν τον ανασχηματισμό…
Κάποιοι λένε μάλιστα ότι πρόκειται για πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία και έτσι μπορεί να έχει και το κοστούμι έτοιμο, από παλιότερο ανασχηματισμό…
Ας πάμε στο άλλο υπουργείο, αυτό που άφησε η Ράνια Αντωνοπούλου. Εδώ ο ράφτης γίνεται… μοδίστρα, καθώς πολλοί βλέπουν ως αντικαταστάτριά της μια άλλη κυρία, τη σημερινή διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη που γνωρίζει και το θέμα της Εργασίας.
~  Το τρίτο υπουργείο που… χήρεψε, αυτό του Παιδείας φάνηκε ότι δεν φόρεσε και… πλερέζα και έτσι μάλλον η αντικατάσταση του Κ. Ζουράρι θα παίξει ρόλο στις ισορροπίες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εάν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να διατηρήσει τις αναλογίες τότε μάλλον θα χτυπήσει το τηλέφωνο του Θανάση Παπαχριστόπουλου που είναι και ο μόνος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χωρίς καρέκλα σε υπουργείο ή στη Βουλή…
Από ‘κει και ύστερα έρχεται η ώρα για το προαναγγελθέν συναινετικό διαζύγιο με τον Γιάννη Μουζάλα. Στην περίπτωση αυτή μάλλον το υπουργείο δεν θα μείνει χωρίς… Γιάννη, αφού παίζει έντονα το όνομα του Γιάννη Μπαλάφα, καθώς κάποιοι λένε στους δημοσιογράφους πως μια πιθανή μετακίνηση του Δημήτρη Βίτσα από το υπουργείο Άμυνας θα άφηνε το Πεντάγωνο χωρίς… ΣΥΡΙΖΑ.
Μιας και πιάσαμε το Πεντάγωνο, μην το αφήσουμε… Το Άμυνας λένε κάποιοι άλλοι στους δημοσιογράφους μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη του Ανασχηματισμού καθώς στην περίπτωση που όπως ακούγεται πάμε σε συμφωνία με τα Σκόπια θα είναι πολύ δύσκολη η θέση του Πάνου Καμμένου εκεί στα μέσα Ιουλίου να βάλει την υπογραφή του στο ΝΑΤΟ για να μπουν οι γείτονες με όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Έτσι (εδώ ο ράφτης δεν έχει εμπλοκή, χαίρεται μόνο ο δημοσιογράφος) φαίνεται ότι θα υπάρξει… τράμπα και πιθανή καραμπόλα. Η τράμπα έχει να κάνει με τους κυρίους Τόσκα και Καμμένο που μπορεί να αλλάξουν θέσεις και η καραμπόλα με τον Δ. Βίτσα, ο οποίος αφού πλέον το Άμυνας θα έχει υπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να πάει στο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Μουζάλα…
Η χαρά του δημοσιογράφου συνεχίζεται με την περίπτωση του υπουργείου Πολιτισμού. Σε αυτή την περίπτωση ο ράφτης έχει και πάλι… κεσάτια, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής που θέλουν τη Λυδία Κονιόρδου να τα έχει βρει με το Μαξίμου και να μένει στη θέση της. Αν πάλι ο δημοσιογράφος διαψευστεί και ο ράφτης μάλλον δεν έχει να περιμένει παραγγελία, αφού ο φερόμενος ως αντικαταστάτης της, Νίκος Φίλης, έχει έτοιμο το κοστούμι από τον προηγούμενο Ανασχηματισμό.
Αυτοί που δεν έχουν να περιμένουν τίποτε πάντως είναι οι εμπλεκόμενοι με την επιτροπή για τη novartis, οι οποίοι ως μέλη της αποκλείονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και κάπως έτσι ο ράφτης χάνει δέκα πελάτες. Newsit

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Εν όψει Ολυμπιακού... 
Έτοιμοι Ρίβερς και Λοτζέσκι, ατομικό ο Γκάμπριελ
Έτοιμοι Ρίβερς και Λοτζέσκι, ατομικό ο Γκάμπριελ
~ Τρεις ημέρες πριν το δεύτερο εφετινό ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική της Euroleague, ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τους Κέι Σι Ρίβερς και Ματ Λοτζέσκι να βγάζουν κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης του Παναθηναϊκού, εν αντιθέσει με τον Κένι Γκάμπριελ που ακολούθησε και πάλι ατομικό.
Ο Αμερικανός φόργουορντ απείχε προληπτικά από την απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας, μετά από ένα «σφίξιμο» που αισθάνθηκε στον αυχένα στο πρωινό πρόγραμμα, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι ακολουθούσε από τις 14/01 ατομικό πρόγραμμα, λόγω του προβλήματος που είχε παρουσιάσει στο πέλμα.
Πλέον και οι δύο τέθηκαν στη διάθεση του Καταλανού τεχνικού, αντίθετα η συμμετοχή του Κένι Γκάμπριελ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στην επιγονατίδα.in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
*** Το φύλλο αγώνα 
Κανονικά δηλωμένος ο Γκαρθία
Κανονικά δηλωμένος ο Γκαρθία
O Ολυμπιακός είχε δηλώσει κανονικά τον προπονητή του και οποιαδήποτε άλλη εκδοχή, πολύ απλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
~ Ο τραυματισμός του Όσκαρ Γκαρθία από το ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής που πέταξε οπαδός του ΠΑΟΚ είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Η τηλεοπτική εικόνα τα λέει όλα όπως και η γνωμάτευση των γιατρών του Διαβαλκανικού νοσοκομείου και του ιατροδικαστή.
«Υπάρχει τραυματισμός του προπονητή του Ολυμπιακού» έχουν τονίσει χαρακτηριστικά οι πλέον αρμόδιοι, οι γιατροί που εξέτασαν τον 44χρονο τεχνικό. Αυτά σε ότι έχει να κάνει με τον τραυματισμό του τεχνικού των πρωταθλητών Ελλάδος γιατί κάποιοι προσπαθούν να κάνουν το μαύρο – άσπρο.
Ωστόσο υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να εστιάσει κάποιος κι έχει να κάνει με την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να παρουσιάσει τον Όσκαρ Γκαρθία ως άτομο που δεν έχει δηλωθεί κανονικά από τον Ολυμπιακό. Μια προσπάθεια από πλευράς Δικέφαλου που γίνεται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Μόνο που πρόκειται για «σκηνικό» που καλλιεργεί εικονική πραγματικότητα και δεν παρουσιάζει την αλήθεια.


Ποια είναι αυτή; Πολύ απλά στο φύλλο αγώνα (το οποίο ανήρτησε στο facebook ο διευθυντής επικοινωνίας των πειραιωτών, Κώστας Καραπαπάς) μπορεί εύκολα να διακρίνει κάποιος αν είναι δηλωμένος ο Όσκαρ Γκαρθία, ως προπονητής των Πειραιωτών.
Δεν υπάρχει λόγος να ακούσει κανέναν. Αρκεί μόνο μια ματιά στο φύλλο αγώνα για να διαπιστωθεί το αυτονόητο. Ότι ο Ολυμπιακός έχει δηλώσει κανονικά τον προπονητή του και οποιαδήποτε άλλη εκδοχή, πολύ απλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Σε ότι αφορά την σύνταξη του φύλλου αγώνα, ο διαιτητής Αρετόπουλος έχει γράψει πως έμαθε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, για τον τραυματισμό του Ισπανού τεχνικού και στη συνέχεια για την διακομιδή του Γκαρθία στο νοσοκομείο.
Αναφέρει επίσης ότι ενημερώθηκε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως χωρίς τον προπονητή και τον γιατρό τους, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να αγωνιστούν και τότε πήρε την απόφαση να μην διεξαχθεί ο αγώνας.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από τη στιγμή που ο Γκαρθία τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Παιχνίδι δεν μπορούσε να ξεκινήσει με τον τεχνικό των ερυθρόλευκων στο νοσοκομείο.  Χρ. Ευαγγελάτος        
in.gr

*** Νίκησε 3-0 την Σμας Πφέφιγκεν 
Ο Ολυμπιακός άνετα στα ημιτελικά του Challenge Cup
Ο Ολυμπιακός άνετα στα ημιτελικά του Challenge Cup
~  Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, στην ημιτελική φάση του Challenge Cup Γυναικών.
Η πρωταθλήτρια Ελλάδας επιβλήθηκε της Σμας Πφέφιγκεν με 3-0, στη ρεβάνς της νίκης της με 3-1 στην Ελβετία και με δύο νίκες βρέθηκε πανηγυρικά στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Εκεί όπου οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετωπίσουν το νικητή της σειράς Ντινάμο Κράσνονταρ-Οστράβα (1/3), με τις Ρωσίδες να έχουν νικήσει στην Τσεχία 3-1.
Έχοντας τη συμπαράσταση περίπου 1.000 οπαδών του, ο Ολυμπιακός έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και σε μόλις 39 λεπτά πήρε τα δυο πρώτα σετ, που αρκούσαν για να τον στείλουν στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μετά τις προκρίσεις σε βάρος της Λογρόνιο και της Ταργκοβίστε, η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς άφησε εκτός ακόμη έναν αντίπαλο και συνεχίζει να βλέπει ψηλά.
Η πειραϊκή ομάδα, που διέσυρε την αντίπαλό της στο πρώτο σετ παραχωρώντας μόλις 4 πόντους (!), ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 άσσους και 9 μπλοκ και είχε πρώτη σκόρερ τη Χίπε με 17 πόντους, ενώ ακολούθησε η Νιμέρ με 16, εκ των οποίων οι 6 ήταν άσοι.
«Στο πρώτο σετ πραγματοποιήσαμε μακράν την καλύτερη εμφάνιση όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα. Παίξαμε πραγματικά εκπληκτικά, ειδικά στο μπλοκ την υποδοχή και την άμυνα. Σίγουρα η αντίπαλός μας δεν είναι τόσο κακή όσο φάνηκε με το 25-4 του πρώτου σετ, αλλά νομίζω ότι αγχώθηκαν λίγο περισσότερο από το φυσιολογικό.
Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας γιατί δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Με τέτοιου είδους ατμόσφαιρα εδώ, δεν μπορούμε να χάσουμε κανένα ματς», σχολίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.
Από την πλευρά της, η εξαιρετική Σάσκια Χίπε υπογράμμισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που προκριθήκαμε στους ημιτελικούς. Είναι μεγάλη πρόκληση και κοιτάμε μπροστά για να είμαστε έχουμε το ίδιο επιτυχημένη χρονιά με την περσινή.
Σήμερα ξέραμε το στόχο μας και ήμασταν όλες πολύ συγκεντρωμένες. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήταν εκπληκτικοί σήμερα και μας ώθησαν στην επιτυχία, όπως κάνουν πάντα σε τέτοιου είδους παιχνίδια».
Τα σετ: 25-04, 25-18, 25-20.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 4 (2/5επ., 2 μπλοκ), Νιεμέρ 16 (8/21 επ., 6 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ. - 43% άριστες), Πολ 7 (4/14 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 62% υπ. - 25% άριστες), Λαμπρούση 6 (2/7 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 8 (4/7 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Χίπε 17 (14/30 επ., 3 άσσοι) Κονόμι (λ, 71% υπ. - 50% άριστες)/Κωνσταντινίδου, Νομικού.
ΠΦΕΦΙΝΓΚΕΝ (Βόλμερ): Βον Πίκαρτζ 3 (1/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Βαλτς 3 (3/23 επ.), Μάτερ 6 (6/11 επ.) , Ένοκ 4 (3/11 επ., 1 μπλοκ, 46% υπ. - 38% άριστες), Στορτσκ 5 (5/20 επ., 38%υπ.-8%αρ.), Γουάιτ 6 (6/15 επ.), Πόγκανι -λ (57% υπ. - 39% άριστες).  in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

*** Τρίτη θέση στον 1ο Πρωταθληματικό αγώνα στο Ύπατο Θήβας για τον Σκοπευτικό Όμιλο Καλαμάτας «Άρτεμις» 
Με σημαντική παρουσία αθλητών και κριτών ξεκίνησε η σκοπευτική χρονιά για τον ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΑΡΤΕΜΙΣ» στον 1ο Πρωταθληματικό αγώνα Πρακτικής Σκοποβολή (I.P.S.C.) στο Ύπατο Θήβας φιλοξενούμενοι στο σκοπευτήριο του Σκοπευτικού Ομίλου Θηβών (ΣΚ.Ο.Θ.).
Η επιβράβευση ήρθε με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο ομαδικό της κατηγορίας Production από τους Μανιάτη Χαράλαμπο, Γιαννακόπουλο Ιωάννη και Πετρόπουλο Ιωάννη. Η συμμετοχή του συλλόγου  συμπληρώθηκε με τη συμμετοχή δύο κριτών RO, της Λαμπροπούλου Γεωργία και Παπαδογιωργάκη Βασίλειο-Θεόδωρο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σκοπευτικού Ομίλου Καλαμάτας «Άρτεμις», εύχεται Καλή Σκοπευτική Χρονιά με περισσότερες επιτυχίες στους αθλητές του.

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .- 
 ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

 ~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-       
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-

~**   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 

 ~*** 
 
 Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου 2018 . ~ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/news-09-2018-08-02-2018-11.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο  10  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-10-2018-10-1-202.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-  
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11  Φεβρουαρίου 2018 , Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/10-11-2018-11-02-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσηςΔευτέρα 12 Φεβρουαρίου  2018 .- http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-12-2018.html .-
~** ~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-14-2018-14-1-470.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-15-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2918
 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-16-2918-16-307-1.html .- 

~**  H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της εφημερίδα μας ,
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/h-arfara-news-17-2018-17-1-307.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κ. Δευτέρα  19 Φεβρουαρίου  2018 ,
~
ΚΑΛΗ  ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ  !  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news_19.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  20 Φεβρουαρίου 2018
; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-20-2018.html  .-
~**
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17  και  18  Φεβρουαρίου 2018 ,Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/17-18-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~**
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 23  Φεβρουαρίου 2018 .
  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Σάββατο 24  Φεβρουαρίου 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/news-24-2018.html .- ~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου 2018
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-25-2018.html .- 
~**
    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .- 
~** *ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018
  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post_26.html .- 
~** 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 24  και 25  Φεβρουαρίου 2018 .Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/24-25-2018.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018
  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/news-27-2018-28-1-750-457.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 
~**

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6110   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3920   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3922  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 952   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-   
   
  
 ~
** Τα  βίντεο μας για σήμερα :
1~*ΤΣΙΠΡΑΣ  και  MOODY'S  2018 :
https://youtu.be/Xi2NeAsVYBM  .-
2~*Στέλιος Κούλογλου Ευρωβουλευτής 2018:
https://youtu.be/nCpcsFQV3vw .-
3~*ΣΚΟΠΙΑ ενέργειες  2018:
https://youtu.be/su6AnPwJwQM  .-
4~* Σκληρή αντιπαράθεση στη  Βουλή  2018:
https://youtu.be/Ypw1GtxAs2g  .-
5~*Πόρισμα  έκθεση ΜΕΛΙΝΑΣ  2018:
https://youtu.be/cAFvPZ1pEBU  .-
6~*Χιονιάς στην Β  Ελλάδας  2018:
https://youtu.be/I8F7B3iZzkQ   .-
7~* Χιονιάς και Ευρώπη  2018:
https://youtu.be/3kP8A-ovm44  .-
8~*Βόμβα πρέσβη ΠΑΪΑΤ   ΗΠΑ   2018:
https://youtu.be/MOHgfoCAdIA  .-  
9~*Δ  Αυτοκίνητα με το χειρόφρενο  2018:
https://youtu.be/Cv4u-0OeFtY  .-
10~*ΑΟΖ  Κύπρου και πλούτος  2018:
https://youtu.be/CMiT0JIYpY0  .-
11 ~* Σκόπια όχι στην αλλαγή συντάγματος 2018:
https://youtu.be/fvzeF-SMijU  .-
12~*Ράνια Αντωνοπούλου 2018:
https://youtu.be/5Hm7Zvnl8XU   .-  
13~* Ράνια δεν παραιτούμαι 2018:
14~*Προβλέψεις Ελλην-τουρκικού πολέμου  2018:
https://youtu.be/i3JgRz1_Crg .-
15~* ΟΛΑ  για τις καρέκλες  2018 :
https://youtu.be/bKCu1r7UbuY .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: