Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Tρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Tρίτη  10  Ιουλίου 2012
Το  ποντικάκι κοντά μας  για την καθημερότητα στην ενημέρωση ! :
΄΄Ολους σας Αγαπώ !!!!  μα πρώτα από όλα  το  Θεό μου που δοξάζω κι΄ ευχαριστώ !!!
**
Όμορφες   κουβεντούλες ….Όμορφα  λογάκια  …. Σοφά  λογάκια … !!!!

~** ΠΟΤΕ  ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΠΟΤΕ  και  ΠΟΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ !
~** Να λες όσα πρέπει και από όσα πρέπει , αυτά τα οποία πρέπει  , σε ότι πρέπει και όποτε πρέπει , πρέπει δεν πρέπει …
~** « Οι κοιμισμένοι  είναι  εργάτες  και συνεργοί  σ΄ αυτά που γίνονται  στον κόσμο ,.. »  {Ηράκλειτό} .
~** Ο  άνθρωπος είναι ισχυρός μόνο όταν «στέκεται.» επάνω  στην αλήθειά του και  ενεργεί από τις βαθύτερες  πεποιθήσεις  του …. !
~** Ας είμαστε ρεαλιστές ,.. Ας κυνηγήσουμε το  «ακατόρθωτο.» .
~** Μόνον ένας , ίσον κανένας ..
~**  Η  αγάπη  δεν χρειάζεται  να είναι τέλεια , απλά να είναι  αληθινή .
~** Αυτοί που ζουν με την Λογική  επιβιώνουν . Αυτοί που ζουν με την καρδιά  ξεχωρίζουν .
~** Με μαγνητίζει  το βλέμμα … Με κερδίζει το μυαλό .  Με κεντρίζει η ειλικρίνεια  . Με  κρατάει η εμπιστοσύνη ..!!!
~** « Όσοι είναι σε θέση  να δουν πέρα από τις σκιές  και τα ψέματά του πολιτισμού τους , ποτέ δεν θα κατανοηθούν και περισσότερο  δεν  θα γίνουν πιστευτοί  από τις μάζες  {Πλάτωνας} .
~** Η πιο θανατηφόρα  μορφή βίας είναι  η φτώχεια {Μ. Γκάντι}.
~** Όσους  δασκάλους κι αν συναντήσεις  στην ζωή σου ,,ένας είναι ο πραγματικός …Ο ΙΔΙΟΣ ΣΟΥ  Ο ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ..!!
~** Δεν μπορώ να διδάξω σε κανέναν τίποτα …. Μπορώ  μόνο  να τους  κάνω  να σκεφτούν {Σωκράτης}.
~**      Μαγκιά δεν είναι  να πας με διαφορετική γυναίκα  κάθε μέρα .  Μαγκιά είναι  να κάνεις  την ίδια γυναίκα  να νιώθει  διαφορετική …κάθε μέρα …κάθε φορά . ..
~** Μη δίνεις προτεραιότητα σε άτομα  που  γι΄αυτά είσαι δεύτερη  επιλογή !
~** Τιμιότητα  σημαίνει : Αλήθεια στις Σκέψεις , Αλήθεια στα Λόγια , Αλήθεια στις Πράξεις …!
~**  Η  Λογική πρέπει πάντα να προηγείται του συναισθήματος …
***  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ Σχοινοβάτης πέφτει από τα 200 μέτρα!
Σχοινοβάτης πέφτει από τα 200 μέτρα!
Το βίντεο που ακολουθεί κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Ένας νεαρός σχοινοβάτης στην Κίνα προσπαθεί να διασχίσει ένα σχοινί μήκους 2,3 χμ με δεμένα μάτια.
Ουσιαστικά επιχειρεί το αδιανόητο, να διασχίσει σχοινοβατώντας τον γκρεμό, όχι μόνο με δεμένα μάτια αλλά και με ανάποδο βηματισμό. Κάποια στιγμή παραπατάει και πέφτει στο κενό.
Όλοι πάγωσαν καθώς πίστεψαν ότι η πτώση ήταν μοιραία. Ο νεαρός που έπαιξε τη ζωή του κορώνα γράμματα στάθηκε τυχερός.
Προσγειώθηκε πάνω σε κλαδιά που του έσωσαν την ζωή.
http://youtu.be/0FPzt6aGVOg ,



~

** ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ !!!ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΑΔΑ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!




*** ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΡΑΝΤΖΑ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΡΕΒΑΤΙΑ!

* Το περιβόητο Αττικό νοσοκομείο το οποίο εμπιστεύονται οι περισσότεροι πολιτικοί (πρόσφατα όπως θα θυμάστε νοσηλεύτηκε και ο πρωθυπουργός) θεωρείται ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας.  Δεν το.....  αμφισβητούμε. Απλώς αναρωτιόμαστε με βάση καταγγελίες που έφτασαν στο Makeleio.gr:
Είναι αλήθεια πως, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια, από τα ξημερώματα χειρουργημένοι ασθενείς νοσηλεύονται στους διαδρόμους χωρίς κλιματιστικό; Έχουμε στη διάθεσή μας συγκεκριμένες καταγγελίες για το Χειρουργικό Τμήμα του 4ου ορόφου κι όποιος θέλει ας τις αμφισβητήσει.
Είναι αλήθεια πως αρνούνται να βάλουν σε κρεβάτια Έλληνες ασθενείς, όταν οι θάλαμοι είναι γεμάτοι από λαθρομετανάστες;
Ή μήπως όλοι οι πολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας ψεύδονται; Τι λέτε κι εσείς κ. Λαμπίρη που διοικείτε το νοσοκομείο;

*** Nα γιατί δεν έχουμε αστυνομία! Σε λίγο ούτε και στρατό ... Θα το ανεχτούμε ???


Εν αναμονή της απόφασης της κυβέρνησης για το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων ή καλύτερα των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα για το αν θα καταφέρει να τηρηθεί η υπόσχεση Σαμαρά για ακύρωση της μείωσης των μισθών τους μεσοσταθμικά κατά 12%, εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ήδη καλούνται να ζήσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, ενώ χιλιάδες είναι οι συνάδελφοί τους των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί μισθοδοσίας πιστώνονται με 500-600 ευρώ, μηνιαίως!   Τα ποσά αυτά προκύπτουν μετά την παρακράτηση δόσεων στεγαστικών δανείων μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.  Με τα χρήματα τα οποία τους μένουν οι ένστολοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την εφορία και τα πάσης φύσεως χαράτσια.   Α, επίσης να ζήσουν οι ίδιοι και – αν έχουν – και οι οικογένειές τους!
  Σύμφωνα με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, περί τα 500 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λαμβάνουν μετά την παρακράτηση δανείων ως 400 ευρώ μηνιαίως. Περίπου 1000 στρατιωτικοί βάζουν στην τσέπη τους 500 ευρώ, 2500 λαμβάνουν εκκαθάριση της τάξεως των 600 ευρώ το μήνα, ενώ στις 10 χιλιάδες ανέρχονται οι ένστολοι που μετά βίας φτάνουν τα 800 ευρώ. Όσοι δε λαμβάνουν μισθό έως 1200 ευρώ το μήνα αποτελούν το 1/3 του συνόλου των στελεχών. 
Οι απολαβές αυτές είναι χαμηλότερες από τις απολαβές στελεχών ΕΔ σε πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες, όσο για την Ρωσία που κάποτε έδινε μισθούς 600 ευρώ στους αξιωματικούς, ο χαμηλότερος μισθός αξιωματικού σήμερα είναι καθαρά 1500 ευρώ και του στρατηγού 5.000 ευρώ!

*** Ντρέπεσαι πού είσαι Έλληνας;
 
 * «Είμαι πλέον και επισήμως εξοργισμένος!
Απευθύνομαι σε όλους εκείνους που ζουν εδώ και “ντρέπονται που είναι Έλληνες” και σε εκείνους που ζουν έξω και “ντρέπονται που είναι Έλληνες”. Επίσης απευθύνομαι, από αυτόν τον ελεύθερο χώρο, σε εκείνους που φοβούνται για τα μελλούμενα. Μέχρις εδώ! Όποιος ντρέπεται που είναι Έλληνας, κατάθεση διαβατηρίου, ταυτότητας, ασφαλιστικών βιβλιαρίων και λοιπών εγγράφων της Ελληνικής Δημοκρατίας και να μας αδειάσει την γωνιά, πάραυτα. Υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης, ότι αποποιείται του “Ελληνισμού” του και όλα όσα έχουν να κάνουν με τον Άγιο τούτο τόπο και γρήγορα, έξω μαζί με τους ομοίους του. Καιρός να μετρηθούμε επιτέλους και να δούμε πόσοι δεν “ντρέπονται”. Μην συγχέετε τα χάλια του κράτους με την πατρίδα μου. Κατανοητόν;
Αν θέλετε για κάτι να ντρέπεστε, να ντρέπεστε για τα χάλια σας, κυρίες και κύριοι.
Εγώ ούτε ντρέπομαι, ούτε φοβάμαι. Κανέναν και τίποτα. Ούτε τον Θεό φοβάμαι.
Τον σέβομαι αλλά δεν τον φοβάμαι, γιατί χωρίς εμένα και την Αγία Γλώσσα μου, θα τον λάτρευαν ακόμα, σε σκηνές, στην έρημο, γιδοβοσκοί. Χωρίς να θέλω να γίνω βλάσφημος, ακόμα και Εκείνος μου χρωστάει. Πολλά…
Περνάμε δύσκολους καιρούς και πολλοί φοβούνται για τα μελλούμενα. Εμείς τα φέραμε σε αυτό το σημείο, εμείς και θα τα διορθώσουμε. Πάλι.
Ερώτηση: πότε ο Άγιος τούτος Τόπος, η πατρίδα μας, πέρασε εύκολους καιρούς; Μιά ζωή μέσα στην πίεση και στην θυσία ζούμε. Όσο υπάρχει ακόμα και ένας (1) Έλληνας, όσο ζει και αναπνέει ένας (1) Έλληνας, ακόμα και αν βρίσκεται στις εσχατιές του πλανήτη τούτου, εγώ δεν φοβάμαι. Ο χρόνος μας εδώ, στον γαλάζιο τόπο, στην μέση του πουθενά, δεν τελείωσε. Ποτέ δεν κατάφεραν να μας εξαφανίσουν και ποτέ δεν θα τα καταφέρουν! Προσπαθούν, αλλά την χάρη δεν θα τους την κάνουμε.
Και σίγουρα δεν θα τα καταφέρει ο “μικρός” και οι συνοδοιπόροι του…
Θα μας δυσκολέψουν, θα μας ταλαιπωρήσουν, θα αφήσουν συντρίμια στο διάβα τους, θα πονέσουμε, θα κλάψουμε, θα ματώσουμε, όπως κάνουμε από την αρχή των αιώνων, σε αυτά τα άγια χώματα, αλλά αυτοί θα φύγουν, αργά ή γρήγορα και εμείς θα είμαστε ακόμη εδώ!
Μιλάει το συνονθύλευμα λιπώδη ιστού, ότι πρέπει να φύγουμε από το “Δίκαιο του αίματος”. Θα του πω, ότι αυτό το Δίκαιο, είναι το μόνο που αναγνωρίζουμε! Το μόνο που έχει αξία για εμάς! Το Δίκαιο του αίματος, των παππούδων μας και των προπαππούδων μας. Των ωκεανών του αίματος, που έχουν ποτίσει, απ’ άκρη σ’ άκρη, τα άγια χώματα, που εκείνος και οι όμοιοι του σήμερα μολύνουν.
Εκείνοι πρέπει να μας φοβούνται. Μικρός ο χρόνος ζωής τους. Προδότες μας ταλαιπωρούσαν πάντα. Οι αγώνες, όμως των προγόνων μας και αν χρειαστεί και οι δικοί μας, τα μιάσματα τα ξέπλεναν. Με αίμα, κόπο, δάκρυα και ιδρώτα.
Δεν είμαστε έθνος ανάδελφον, είμαστε έθνος μόνον… Ατίθασοι, επαναστάτες, απρόβλεπτοι… Έχουμε σχέση με την Πατρίδα, παρόμοια με εκείνη που έχουμε με την Μάνα μας. Την ταλαιπωρούμε, την στεναχωρούμε με τις επιλογές των ανθρώπων που παίρνουμε κοντά μας, της ανοίγουμε το πορτοφόλι για χαρτζηλίκι, την βρίζουμε γιατί μας πιέζει και προσπαθεί να μας “βάλει μυαλό”, αλλά την αγαπάμε παθολογικά. Ρωτήστε, όποιον Έλληνα θέλετε, ποιο πράγμα είναι το πιο βαρύ να του βρίσεις και να του λοιδωρήσεις. Την μάνα του θα σας πει. Συγχωρούμε, γιατί είμαστε μεγάθυμοι, τα πάντα σε όλους. Αν κάποιος διανοηθεί να βρίσει ή αποπειραθεί να πειράξει μία τρίχα απ’τα μαλλιά της ΜΑΝΑΣ, θα του πιούμε το αίμα, κυριολεκτικά. Μαύρο φίδι που τον έφαγε. Θα τον ξετρυπώσουμε από την πιο βαθιά τρύπα που έχει κρυφτεί και ουαί και αλίμονο αν πέσει στα χέρια προσβεβλημένου γιου και κόρης…
Γι’αυτό λοιπόν καθάρματα προδότες, μακριά από την Μάνα…Μακριά από την Πατρίδα μας…
Αν σας βαστάει ελάτε. Έχουμε ξεσκίσει πολλούς πριν απο σας… Θα είστε απλώς οι επόμενοι.!» [Πηγή: Σχόλιο του ΒΡΑΧΟΥ, στο antinews. Αναδημοσίευση από εδώ]

***  Φορολογικός παράδεισος η Κρήτη για το ΝΑΤΟ;

*
Φορολογικός παράδεισος η Κρήτη για το ΝΑΤΟ – Αποκαλύπτουμε κατάπτυστη, μυστική συμφωνία Ελλάδας-ΝΑΤΟ.
Tου Κώστα Χαρδαβέλλα
Τέτοια εποχή πέρυσι, στις 26 Ιουλίου 2011, όταν η Ελλάδα πλέον άρχισε να σπαράζει από τα αμείλικτα μέτρα της τρόικα και μέσα στην καλοκαιρινή χαλαρότητα της Βουλής, ψηφίστηκε σχέδιο νόμου για την εγκαθίδρυση της προωθημένης βάσης διοικητικής μέριμνας του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά με τις υπογραφές των τότε αρμόδιων υπουργών Εθνικής Άμυνας, κ. Ε. Βενιζέλου, Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσα και Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδη.
Με το νομοσχέδιο αυτό, ουσιαστικά το λιμάνι της Σούδας παύει πλέον να ανήκει στην ελληνική επικράτεια και γίνεται «κρατίδιο του ΝΑΤΟ», με τους δικούς του νόμους, τις δικές του φοροαπαλλαγές και τα δικά του «άβατα» για τους Έλληνες πολίτες.
Με το κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο, που ξεκίνησε από μία συμφωνία ΝΑΤΟ και υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και φέρει τις υπογραφές του αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, Α’ υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ και του αμερικανού αντιστράτηγου Πίτερ Πίρσον, το λιμάνι της Σούδας μετατρέπεται σε έναν φορολογικό παράδεισο για το ΝΑΤΟ, κάτι δηλαδή σαν τα νησιά Καϊμάν, όπου δεν φορολογείται κανείς και τίποτα.
Στο τρίτο μέρος της «τεχνικής διευθέτησης» της συμφωνίας, περιλαμβάνονται οι εξής απίστευτες νομικές ρυθμίσεις:
«Φοροαπαλλαγή. Όλες οι δραστηριότητες του διεθνούς αρχηγείου, οι χώροι επιχειρήσεων, τα ιδιόκτητα ή και ναυλωμένα από το ΝΑΤΟ σκάφη, αεροσκάφη, οχήματα, το πετρέλαιο, λάδια μηχανής και λιπαντικά (POL) και οι δυνάμεις που παρέχονται στο ΝΑΤΟ θα απαλλάσσονται από όλους τους φόρους, δασμούς, κρατικά διόδια, τέλη και όλες τις παρόμοιες υποχρεώσεις».
Και οι κατάπτυστες αυτές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας-ΝΑΤΟ προχωρούν και στη νομιμοποίηση «λαθρεμπορίου» από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στην Κρήτη:
«Οι δυνάμεις μπορούν να εισάγουν και να επανεξάγουν χωρίς δασμούς, στρατιωτικό εξοπλισμό και περιουσιακά στοιχεία και εύλογες ποσότητες εφοδίων, προμηθειών και άλλων αγαθών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη «ζούλα» στη Βουλή.
Και το κερασάκι στην τούρτα σε αυτήν την προκλητική συμφωνία με το ΝΑΤΟ την εποχή που η Ελλάδα αιμορραγεί από τα δυσβάστακτα χρέη της περιλαμβάνεται στην ειδική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τη συμφωνία αυτή, όπου αναφέρεται με ποιον τρόπο οι τότε υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Άμυνας Ε. Βενιζέλος θα καλύψουν τη «χασούρα» από τον φορολογικό παράδεισο του ΝΑΤΟ στη Σούδα.
Η σχετική παράγραφος αναφέρει τα εξής:
«Η απώλεια εσόδων από την απαλλαγή από φόρους, δασμούς, κρατικά διόδια, τέλη και συναφείς χρεώσεις όλων των δραστηριοτήτων, η απαλλαγή από τελωνειακούς φόρους αεροδρομίων, λιμένων, διέλευσης, τέλη των αποστολών προσωπικού και του ταχυδρομικού φορτίου θα αντιμετωπιστεί από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού».
Δηλαδή, από την τσέπη μας πληρώνουμε και όποια ποσά απαλλάσσονται οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ για τις δραστηριότητές τους στην Κρήτη.
[www.newsbomb.gr]

*** Κύπρος: Στην πλευρά που σταμάτησε ο χρόνος

* http://youtu.be/2hAWmHeNLP4 <

*  Πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που έχει ως κύριο θέμα του την κατεχόμενη ΚΥΠΡΟ. Γίνεται λόγος για την ΚΥΡΗΝΕΙΑ, τη ΛΑΠΗΘΟ, το ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ, τη ΣΑΛΑΜΙΝΑ, την ΚΑΡΠΑΣΙΑ.-
~* Ο αφηγητής αναφέρεται στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτών των περιοχών, μιλώντας για διάφορα μνημεία ιστορικής αξίας. Ειδική αναφορά κάνει στο γοτθικό μνημείο της Ανατολικής Μεσογείου, ΜΠΕΛΑ ΠΑΪΣ, και στο κάστρο του ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΑ. Μιλά για το κάστρο της ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ, την εκκλησία του Αρχαγγέλου και για τις τρεις εκκλησίες της ΛΑΠΗΘΟΥ. [24gr.blogspot.com] .

* http://youtu.be/_qCuxLB3L1U  .


* http://youtu.be/OI8dAv0g1N4  ,
~

http://youtu.be/mrwt-0K2UcU ,


   

*** Oικογένεια Γλύσμπουργκ με τα παρελκόμενά τους σε μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα ...‏

* Σπίτι στην Ελλάδα φτιάχνει ο τέως βασιλιάς Κων/νος, για να περάσει προφανώς τα βαθιά του γεράματα. Μάλιστα ο Γλύκξμπουργκ επέλεξε να είναι στην επαρχία και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Κρανιδίου, στη θέση Γκιαλέζα.
Εκεί φαίνεται ότι θα
στεριώσουν για τα καλά ο Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία, φροντίζοντας παράλληλα για τη στέγαση και των υπόλοιπων μελών της πολυπληθούς οικογένειάς τους.
Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τις 8 οικοδομικές άδειες που, σύμφωνα που έχουν εκδοθεί από την τοπική πολεοδομία, προκειμένου να ανεγερθούν 8 κτίρια μέσα σε έκταση 207 στρεμμάτων.
Η θέση Γκιάλεζα είναι μια περιοχή που θεωρείται κόμβος, αφού βρίσκεται εξίσου κοντά σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη- τα αγαπημένα γαλαζοαίματα «στέκια» της πρώην βασιλικής οικογένειας, τα οποία φροντίζει να επισκέπτεται αδιαλείπτως...

Σε μια δύσκολη φάση του ελληνισμού και της ύπαρξης του Γένους ένεκα της βαθιάς οικονομικής κρίσης, τα τομάρια της πρώην βασιλικής κατάρας, εξεκολουθούν να προκαλούν τον ελληνικό λαό. Θα μπορέσει άραγε να τελειώσει ήρεμα τα εγκόσμια γηρατειά του εν Ελλάδι ο Γλύξμπουργκ ???

*** H Χειρουργική Επιστήμη στην Αρχαία Ελλάδα

Χειρουργικές επεμβάσεις των Αρχαίων Ελλήνων!
1-ΑΡΧΑΝΕΣ
Ένα εύρημα από τις Αρχάνες Κρήτης ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το επίπεδο της Ιατρικής στην αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για ένα Μινωικό κρανίο με επουλωμένα σημάδια εξόστωσης. Το γεγονός ότι τα σημάδια έχουν επουλωθεί αποδεικνύει ότι ο ασθενής επέζησε της εγχειρήσεως . Αυτό το εύρημα ήρθε να επιβεβαιώσει όσους πίστευαν ότι στην αρχαία Ελλάδα η Ιατρική και η χειρουργική επιστήμη ήταν ανεπτυγμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς ένα μεγάλο φάσμα παραγόντων (όπως οι λαθρανασκαφές, ή έλλειψη έρευνας και επισταμένης μελέτης στα ήδη υπάρχοντα ευρήματα , τα ελάχιστα διασωθέντα σχετικά κείμενα κλπ, ακόμα ο όρκος σιωπής που έδιναν οι ασθενείς που θεραπεύονταν από τα κατά τόπους Ασκληπιεία. έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην μέχρι πρότινος υποτίμηση του επιπέδου της αρχαίας Ιατρικής των προγόνων μας.

Μινωικό κρανίο από τις Αρχάνες της Κρήτης. Στα Βρεγματικά του οστά διακρίνονται (επουλωμένα)σημάδια Εξόστωσης, τα οποία οφείλονται σε αρχαία χειρουργική επέμβαση.(Φωτ. από το Μουσείο του Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής)

Πλάγια φωτογραφία όπου φαίνονται τα σημάδια της εξόστωσης. (Φωτ. από το Μουσείο του Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής)

Μεγέθυνση του σημείου που έγινε η εξόστωση (η αφαίρεση δηλαδή τμήματος από το βρεγματικό οστό του Μινωικού κρανίου) προκειμένου ο αρχαίος χειρουργός να αποκτήσει πρόσβαση στον εγκέφαλο του ασθενούς. (Φωτ. από το Μουσείο του Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής)
Η εγχείριση στο κρανίο πέτυχε, η ασθενής επέζησε… 28 αιώνες πριν.
2-ΑΒΔΗΡΑ
Η αρχαιότερη κρανιακή χειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα έχει ηλικία 28 αιώνων και πραγματοποιήθηκε στα αρχαία Άβδηρα της Θράκης. Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο πως η 20χρονη ασθενής, που χτυπήθηκε από εχθρικό βλήμα, έζησε μετά την επέμβαση για τουλάχιστον δύο ακόμη δεκαετίες, αλλά και το ότι ο γιατρός ακολούθησε με απόλυτη επιτυχία την πρακτική, που περιέγραψε ο Ιπποκράτης στα συγγράμματά του δύο αιώνες αργότερα!
Αυτά αποκαλύπτει η έρευνα του καθηγητή Φυσικής Ανθρωπολογίας και Αρχαιολογικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Adlephi της Νέας Υόρκης Αναγνώστη Αγελαράκη, που δημοσιεύεται στο καινούργιο τεύχος της έγκυρης επιστημονικής επιθεώρησης Archaeology και παρουσιάζουν Τα Νέα.
«Είναι σημαντικότατο εύρημα όχι μόνο για την αρχαιότητά του, για την ιατρική επιτυχία της ανάρρωσης από επέμβαση σε έναν πολύπλοκο κρανιακό χώρο, για την εκπληκτική χειρουργική εργασία που μας δείχνει, αλλά και για τις αδιάσειστες επιστημονικές αποδείξεις σχετικά με τις ρίζες της χειρουργικής» λέει ο κ. Αγελαράκης.
Η υπόθεση τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ., στα Άβδηρα, όπου οι κάτοικοι των Κλαζομενών (μια από τις ελληνικές πόλεις της Ιωνικής Αμφικτυονίας) έχουν ιδρύσει αποικία. Ένα βλήμα που εκτοξεύεται από τη σφενδόνη ντόπιου Θράκα -οι γηγενείς Θράκες επεδίωκαν επί μακρόν την καταστροφή της αποικίας- χτυπά μια 20 χρονη κοπέλα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Το βλήμα βρίσκει σε ένα σημείο που ενώνονται τα κόκαλα και σφηνώνεται σε μια κρανιακή συρραφή, σε ένα από τα πιο αδύναμα σημεία του κρανίου. Το εντυπωσιακό είναι πως ο γιατρός δεν ακολούθησε την πεπατημένη οδό για την επέμβαση, την επέμβαση με περιστρεφόμενο κυλινδρικό πριονοειδές τρυπάνι, αλλά τη μέθοδο της απόξυσης (με ειδικό ξύστρο), την πλέον κατάλληλη δηλαδή για τη συγκεκριμένη περιοχή του κρανίου που επιτρέπει την απομάκρυνση των θραυσμάτων και εξαλείφει τα σχισμοειδή κατάγματα -σύμφωνα και με το κλασικό ιπποκράτειο ιατρικό σύγγραμμα «Περί των εν κεφαλή τρωμάτων», που γράφηκε σύμφωνα με την επικρατούσα εκδοχή δύο αιώνες αργότερα.
Από τι πέθανε, τελικά, η ασθενής δυο δεκαετίες μετά την επιτυχημένη επέμβαση; «Δεν μπόρεσα να προσδιορίσω από τα οστά της» διευκρινίζει ο κ. Αγελαράκης. «Ωστόσο, πέρα από ορισμένες οδοντικές παθολογίες και αρθρίτιδα της σπονδυλικής στήλης και των άκρων, ήταν σχετικά υγιής και σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση»!
3- ΧΙΟΣ – (ΑΡΧΑΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ)

Το αρχαίο χειρουργημένο κρανίο.
Ο Ιπποκράτης μάς έχει αφήσει περιγραφές για εγχειρήσεις εγκεφάλου κατά την αρχαιότητα. Άλλο, όμως, είναι μια άυλη γραπτή περιγραφή και άλλο μια χειροπιαστή απόδειξη… Γι’ αυτό ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και πολύτιμη για την ιστορία και τη μελέτη της ιατρικής, η ανακάλυψη των αρχαιολόγων της Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ, οι οποίοι διενεργούν σωστική ανασκαφή σε οικόπεδο στην πόλη της Χίου, στην περιοχή Ατσικής, όπου εκτείνεται η ελληνιστική νεκρόπολη της αρχαίας πόλης της Χίου.
Συγκεκριμένα, ένας από τους αρχαίους κιβωτιόσχημους τάφους (δεύτερο μισό του 2ου π. Χ. αιώνα) που βρέθηκαν στο οικόπεδο, περιείχε τα οστά ενός άνδρα, ηλικίας περίπου 50 ετών, του οποίου το κρανίο είχε υποστεί τρυπανισμό. Η μακροσκοπική εξέταση της οπής (στο αριστερό βρεγματικό οστό του κρανίου), διαμέτρου 1,62 εκ., έδειξε ότι πρόκειται για χειρουργική επέμβαση και μάλιστα επιτυχημένη, αφού ο νεκρός έζησε επί μακρόν μετά από αυτήν. Η ταφή δεν περιέχει κτερίσματα και χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 2ου π.Χ αιώνα!
«Υπάρχει μία οπή δύο εκατοστών στο αριστερό πίσω μέρος του κρανίου, η οποία φαίνεται ότι επουλώθηκε με το χρόνο. Τούτο το γεγονός δείχνει ότι ο ασθενής έζησε μετά την επέμβαση, ενώ τα σημάδια μόλυνσης είναι ελάχιστα», τόνισε ο ανθρωπολόγος Αστέριος Αηδόνης και πρόσθεσε: «Οι πρώτες έρευνες του κρανίου μάς κάνουν να πιστεύουμε πως ο άνθρωπος αυτός έζησε πέντε ή έξι χρόνια μετά την επέμβαση και πέθανε σε ηλικία περίπου πενήντα ετών». [www.ellinikoarxeio.com]

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και Άλλα :

*** Επιστρέφουν τα χρήματα…         :
Image* …στους λογαριασμούς των πυροπλήκτων
Προς επίλυση οδεύει το ζήτημα που έχει προκύψει τελευταία με τα δάνεια των πυροπλήκτων, όπως δήλωσε χθες, μετά από ερώτηση του «Θάρρους», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, τον ενημέρωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα επιστραφούν τα χρήματα που αδικαιολογήτως αφαιρέθηκαν από λογαριασμούς πυροπλήκτων. Ως εκ τούτου, πολύ σύντομα το όλο θέμα θα οδεύσει προς λύση με ρύθμιση.
~** Οι Λάκωνες δείχνουν το δρόμο        
Image* «Έξυπνα κινητά» και «You Τube» στη μάχη για τον τουρισμό
* Συντονισμένες δράσεις για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος τρέχουν αυτή την περίοδο οι ξενοδόχοι της Λακωνίας, με την αρωγή του Δήμου Μονεμβασίας, προκειμένου αυτός ο προορισμός να καταστεί μια από τις επιλογές του Έλληνα, αλλά και ξένου ταξιδιώτη για τις καλοκαιρινές και μη αποδράσεις του.
Με όπλο τα εργαλεία του διαδικτύου, η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας «απαντά» στις προκλήσεις της εποχής, όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Δημήτρης Πολλάλης, και στα μέσα Αυγούστου θα είναι έτοιμη «εφαρμογή» για έξυπνα κινητά, που θα δίνει τουριστικές πληροφορίες για τη Λακωνία. Είναι η πρώτη φορά, όπως τόνισε ο Λάκωνας ξενοδόχος, που Ένωση Ξενοδόχων γενικότερα προχωράει σε τέτοιες κινήσεις προς όφελος όχι μόνο της περιοχής, αλλά και συνολικά της Περιφέρειας.
Παράλληλα, έχει αναθέσει σε επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον επικοινωνιολόγο Φώτη Παντόπουλο, την επικοινωνιακή πολιτική της. Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο κ. Παντόπουλος, η κρίση που βιώνει η Ελλάδα, αλλά και η περιοχή της Λακωνίας ειδικότερα, ανέδειξε την παντελή απουσία προβολής της περιοχής, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στην εικόνα των κρατήσεων.
Ήδη η Ένωση, δια χειρός κ. Παντόπουλου, εκμεταλλεύεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκτιμάται ότι εντός εξαμήνου θα υπάρχουν και μετρήσιμα αποτελέσματα των δράσεων που τώρα τρέχουν. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Παντόπουλο, παραμένει η προσπάθεια ανάδειξης της ταυτότητας της περιοχής της Λακωνίας σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Στο μεταξύ, η Ένωση θα είναι παρούσα σε όλα τουριστικά δρώμενα (εκθέσεις), ενώ για την εφετινή χρονιά, όπως τονίστηκε, ετοιμάζεται συνέδριο-ημερίδα για τη διάδοση του προορισμού.
Από την πλευρά του, ο Δήμος Μονεμβασίας με ίδια μέσα επιχειρεί να αναδείξει το «άλλο» πρόσωπο του προορισμού, ήτοι αυτό των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, Μπάμπη Λύρα, ο αναρριχητικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τη βάση για το «σκαρφάλωμα» του προορισμού σε υψηλότερες θέσεις. Η περιοχή Κυπαρίσσι, όπως τονίστηκε, διαθέτει τα φόντα να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Καλύμνου. Στα αναρριχητικά πεδία του Κυπαρισσίου υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 15 διαδρομές, οι οποίες έχουν ανοιχτεί αφιλοκερδώς από Έλληνες και Γάλλους αναρριχητές. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι δυνατότητες των πεδίων αριθμούν σε εκατοντάδες διαδρομές διαφόρων βαθμών δυσκολίας.
Παραμένοντας στην προβολή της περιοχής, ο κ. Λύρας υπογράμμισε στο ΑΜΠΕ ότι ετοιμάζονται βίντεο στα πρότυπα του You In Greece, που στόχο φυσικά θα έχουν την προβολή του προορισμού μέσω του You Tube. Τα πλοκάμια της οικονομικής κρίσης δεν έχουν αφήσει «ανέγγιχτη» και την περιοχή της Λακωνίας, αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα. Όπως ανάφερε ο κ. Πολλάλης, η πτώση στις κρατήσεις ξεπερνά το 50% σε σχέση με πέρυσι, τη στιγμή μάλιστα που οι τιμές είναι πιο χαμηλές από ποτέ.
Στην περιοχή λειτουργούν 164 επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, από τα οποία τα 38 είναι ξενοδοχεία και τα 126 ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατανέμονται ως εξής: Στο Δήμο Ζάρακα λειτουργούν 2 ξενοδοχεία και 9 ενοικιαζόμενα δωμάτια, στους Μολάους 3 ξενοδοχεία και 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια, στον Ασωπό 2 ξενοδοχεία και 19 ενοικιαζόμενα δωμάτια, στη Μονεμβασία 26 ξενοδοχεία και 65 ενοικιαζόμενα δωμάτια, και στα Βοία 5 ξενοδοχεία και 28 ενοικιαζόμενα δωμάτια. Κ. Χαλκιαδάκης  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


~** Μετά από αίτημα του Αγροτικού Γαργαλιάνων         :
Image* Προσφυγή Δικηγορικού για συμψηφισμό ΦΠΑ αγροτών
* Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου που προβαίνει σε συμψηφισμό οφειλών των αγροτών οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες, όπως και οφειλών η πληρωμή των οποίων έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση, με την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται, θα καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα καταθέσει την προσφυγή μετά από αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, χαρακτηρίζοντας τον εν λόγω συμψηφισμό αντισυνταγματικό και ανήθικο.
~ Προσφυγή
Χθες, σχετική συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης μαζί με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Λεωνίδα Παπαχριστοφίλου και το γραμματέα Ηλία Μπουντουβά.
Ο κ. Μαργέλης χαρακτήρισε σοβαρό το πρόβλημα των αγροτών ειδικού καθεστώτος οι οποίοι δεν τηρούν βιβλία και στοιχεία και δικαιούνται επιστροφή από το Δημόσιο του ΦΠΑ που έχουν καταβάλει για αγορά αγαθών και υπηρεσιών κατά την άσκηση της δραστηριότητάς τους: «Η κοινή λογική, αλλά και το κράτος Δικαίου, επιβάλλει το Δημόσιο να προβαίνει σε συμψηφισμό των βεβαιωμένων οφειλών οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Στην περίπτωση των αγροτών, που περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού να τους επιστραφεί τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία ο ΦΠΑ, το Ελληνικό Δημόσιο προβαίνει σε συμψηφισμό οφειλών οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες ή οφειλών που η πληρωμή τους έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση.
Αυτή η εξουσία του Δημοσίου να επιβάλλει αυτεπάγγελτα το συμψηφισμό επί μη ληξιπρόθεσμων χρεών και ειδικότερα επί μη ληξιπρόθεσμων δόσεων οφειλών που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, προσκρούει στο άρθρο 5 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την οικονομική ελευθερία και το δικαίωμα του κάθε πολίτη να προγραμματίζει την οικονομική δραστηριότητα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που λαμβάνει κάθε φορά η διοίκηση και τον αφορούν, οι οποίες δε δύνανται να ανατρέπονται μονομερώς από τη διοίκηση. Ο δε συμψηφισμός οφειλών, των οποίων η πληρωμή έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση, προσκρούει στο άρθρο 20 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την προσωρινή δικαστική προστασία, σε συνδυασμό με το άρθρο 26 του Συντάγματος που επιτάσσει την πλήρη συμμόρφωση της διοίκησης προς το ανασταλτικό αποτέλεσμα των αποφάσεων που εκδίδονται επί αιτήσεων αναστολών μέχρι την οριστική κρίση της υπόθεσης».
Ο κ. Μαργέλης υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ο συμψηφισμός, ειδικά για τους αγρότες, των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, καθώς και αυτών που έχουν ανασταλεί με δικαστική απόφαση, είναι αντισυνταγματικός και σε κάθε περίπτωση παράνομος.
~ Αγρότες
Ο κ. Παπαχριστοφίλου ευχαρίστησε το Δικηγορικό Σύλλογο που θα καταθέσει την προσφυγή και σημείωσε ότι στον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων έχουν φτάσει πάνω από 50 καταγγελίες μελών τους στους οποίους έχει γίνει παρακράτηση ΦΠΑ για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Αυτό, όπως είπε, μπορεί να είναι προάγγελος άλλων δεινών για τους αγρότες, αφού μπορεί το μέτρο να επεκταθεί σε παρακράτηση επιδοτήσεων ή σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών στην ΑΤΕ. Επίσης, το κράτος δεν τηρεί τις δικές του δεσμεύσεις, αφού φέτος έχει καθυστερήσει ήδη τρεις μήνες να επιστρέψει το ΦΠΑ, ενώ η νομοθεσία επιβάλλει να γίνεται ένα μήνα μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών. Μάλιστα, συνέχισε, αυτό μπορεί να γίνεται και σκόπιμα, προκειμένου να εκδοθούν πρώτα τα εκκαθαριστικά των αγροτών και να γίνει κι εκεί συμψηφισμός.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπουντουβάς μίλησε για κρατική αυθαιρεσία και παντελή έλλειψη κράτους δικαίου. Από αυτή την τακτική, είπε, δημιουργείται κι άλλο πρόβλημα στους αγρότες, αφού αρκετοί εκχωρούσαν την επιστροφή ΦΠΑ για να προμηθεύονται εφόδια και τώρα οι γεωπόνοι δεν το δέχονται, φοβούμενοι ότι κάποιοι αγρότες δε θα έχουν επιστροφή ΦΠΑ.
Κατέληξε δε, λέγοντας πως «όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον».Της Βίκυς Βετουλάκη 

~** Σύνδεσμος ύδρευσης    
Image
*Καταγγέλλει μεθοδεύσεις στην κοινωφελή εργασία
Με περιπετειώδη τρόπο ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Οι Δρόμοι της Ελιάς», που σχετίζεται με το Σύνδεσμο Ύδρευσης των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος επικαλείται «έντονες διαμαρτυρίες και σωρεία καταγγελιών» που δέχθηκε από υποψηφίους για πρόσληψη στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Οργανισμός. Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, γίνεται λόγος για περίεργες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για την αξιολόγηση των ενδιαφερομένων.
Κατόπιν όλων αυτών, συνεδρίασε εκτάκτως χθες το μεσημέρι το Δ.Σ. του Συνδέσμου και αποφάσισε να γνωστοποιήσει στον Οργανισμό ό,τι συμβαίνει.
Αποφάσισε, επίσης, να ανακοινώσει με έμφαση σε όλους τους υποψηφίους πως δεν είχε εμπλοκή με τη διαδικασία επιλογής του προσωπικού.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παρ’ ότι είχε οριστεί εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην ομάδα εργασίας παρακολούθησης της υλοποίησης του έργου, ποτέ δεν κλήθηκε από τα στελέχη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς», μολονότι η συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών προέβλεπε πως «τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής των ωφελουμένων αποτυπώνονται σε κατάλογο επιτυχόντων και επιλαχόντων ανά υποέργο και θέση εργασίας και επικυρώνονται από την επιτροπή παρακολούθησης του έργου, ώστε οι ανάδοχος να προβεί στη διαδικασία των προσλήψεων».
Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ι. Μπάκας, «η μη τήρηση των παραπάνω από μόνη της συνιστά σοβαρό λόγο καταγγελίας της συμφωνίας και αποχώρηση από το πρόγραμμα».  


~** Γιατροί ΕΟΠΠΥ του πρώην ΙΚΑ Καλαμάτας        
Image
* «Δε θα συνταγογραφούμε χειρόγραφα όσο υπάρχει απαγόρευση και ποινή 1 €»
~
Η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση μεταπολιτευτικά.

Η κοινωνία είναι σε απόγνωση.
Η φτώχεια, η ανεργία, έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να δοκιμάζονται και η οικονομική κρίση έχει ήδη μεταβληθεί σε ανθρωπιστική κρίση.
Μοναδικό δρόμος αντίστασης είναι η κοινή δράση, η συλλογικότητα και η κοινωνική αλληλεγγύη.
Η δήλωση του κ. υπουργού Υγείας ότι δε θα δοθούν νέοι πόροι στο σύστημα υγείας, σημαίνει επιδείνωση και επιτάχυνση της διάλυσης του κράτους πρόνοιας, του θνήσκοντος ΕΣΥ και του καταρρέοντος ΕΟΠΥΥ.
Οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ που εργάζονται με μισθωτές σχέσεις εργασίας στο υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ Καλαμάτας δηλώνουμε ότι επί μακρό χρονικό διάστημα και παρά τις δυσκολίες λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σταθήκαμε με υπευθυνότητα και ευαισθησία στις δυσκολίες των ασφαλισμένων (λόγω κινητοποίησης των φαρμακοποιών) να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακα και να υποβληθούν στις εξετάσεις που η κατάσταση της υγείας τους επέβαλε.

Φθάσαμε στο σημείο πολλοί συνάδελφοι να προμηθευτούν αναλώσιμο υλικό με δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η κατάσταση αυτή, αντί να ευαισθητοποιήσει τη Διοίκηση ώστε να λυθεί το πρόβλημα άμεσης χορήγησης αναλώσιμου υλικού, και η συνέχιση με τα γνωστά προβλήματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ο κ. υπουργός Υγείας, παρά τις υποσχέσεις του για άρση της ποινής 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή, δεν προέβη σε καμία κίνηση, ώστε να είναι εφικτή η συνταγογράφηση σε ενιαίο συνταγολόγιο χειρογράφως.
Ο υπηρ. υπουργός υγείας κ. Κίττας είχε αναστείλει τη συγκεκριμένη απόφαση έως 30-06-2012.
Κάνουμε γνωστό ότι, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και του Π.Ι.Σ., δε θα συνταγογραφούμε χειρόγραφες συνταγές όσο υπάρχει απαγόρευση και ποινή του 1 ευρώ. Καλούμε το διοικητή ΕΟΠΥΥ και τον υπουργό Υγείας για άμεσες ενέργειες για προμήθεια αναλώσιμου υλικού – καλύτερη οργάνωση – αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ώστε να πάψει, επιτέλους, η ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων για την εξεύρεση των φαρμάκων τους.
Για το Δ.Σ.  Η Πρόεδρος   Χρυσ. Γεωργακαράκου
Ο Γραμματέας   Χρ. Καπερνόπουλος


~** Γιατί κρύβονται η Καλαματιανή Ρούπα και ο Μαζιώτης
Image
~  Κεραυνός εν αιθρία, όχι μόνο για τις αστυνομικές αρχές, αλλά και για τους δικαστές, ήταν η εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της Καλαματιανής συντρόφου του Πόλας Ρούπα, αφού και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου είχαν εμφανιστεί στο δικαστήριο, όπου γίνεται η δίκη τους μαζί με άλλα οκτώ μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», και η παρουσία τους ήταν ενεργή όπως πάντα. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη ημέρα της δίκης, η οποία διεξάγεται εδώ και 10 μήνες στον Κορυδαλλό, οι δύο κατηγορούμενοι, που είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μήνου, παρέστησαν δηλώνοντας ότι εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους.
«Ισχύει και σήμερα η εκπροσώπησή μας στη δίκη» δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο συνήγορος του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, Σπύρος Φυτράκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι το ποινικό και δικαστικό μας σύστημα επιτρέπει τη μη εμφάνιση των κατηγορουμένων για κακουργήματα, όταν νομίμως εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους. Υπενθύμισε, επίσης, ότι η παράβαση των όρων από τους πελάτες του είναι «πλημμέλημα» και αμφισβήτησε ευθέως τη δυνατότητα έκδοσης εντάλματος σύλληψης εις βάρος τους.
Μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Φυτράκης δήλωσε ότι ουδεμία επαφή έχει με τους πελάτες του και ότι τους είδε για τελευταία φορά την ημέρα που παρέστησαν στο δικαστήριο. «Ισχύει, πάντως, η εντολή που μας έχει δοθεί και εμείς συνεχίζουμε κανονικά» είπε και πρόσθεσε ότι η δίκη διεξάγεται όπως ορίζει ο νόμος. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι την περασμένη Παρασκευή οι συνήγοροι έθεσαν πρώτοι τη μη εμφάνιση των πελατών τους και όχι οι ίδιοι οι δικαστές. Ο κ. Φυτράκης αμφισβητεί ευθέως και το θέμα της έκδοσης βουλεύματος και επιβολής όρων στους πελάτες του παραμονές της λήξης του 18μήνου, αναφέροντας ότι αυτό δε συνάδει προς τη συνταγματική ρύθμιση για τη μη υπέρβαση των 18 μηνών στους προφυλακισμένους κατηγορουμένους.
~ Από την ψυχραιμία στη σκληρή κριτική
Η αποφυλάκιση των Μαζιώτη - Ρούπα τον Οκτώβριο του 2011 αντιμετωπίστηκε από την ηγεσία της Δικαιοσύνης με ψυχραιμία, αφού ήταν κοινό μυστικό μεταξύ των δικαστών ότι δε θα προλάβαιναν να αρχίσουν τη δίκη εντός του 18μήνου με τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους, αλλά και την καθυστερημένη πρόταση του εισαγγελέα - πήρε τρεις μήνες για την έκδοση του βουλεύματος παραπομπής σε δίκη. Τότε και μετά την αποφυλάκισή του ο Ν. Μαζιώτης, μιλώντας αποκλειστικά στο «Βήμα», είχε πει για τη Δικαιοσύνη ότι «προστατεύει το οικονομικό κατεστημένο». Και όμως, λίγους μήνες μετά το σύστημα της Δικαιοσύνης δέχθηκε σκληρή κριτική για το γεγονός ότι δεν «κράτησε» για περισσότερο από 18 μήνες το ζεύγος των κατηγορουμένων, παρά τη συνταγματική επιταγή.
Το ζευγάρι ζούσε μετά την αποφυλάκισή του σε σπίτι στα Εξάρχεια και εκεί μεγάλωνε το μωρό του, που είχε γεννηθεί στη φυλακή. Πολλές εικασίες και υποθέσεις έγιναν σχετικά με το λόγο για τον οποίο οι κατηγορούμενοι αποφάσισαν να μην εμφανιστούν, παρ’ ότι τους προηγούμενους μήνες τηρούσε τους όρους που είχε θέσει το βούλευμα και εμφανίζονταν πέντε φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.
Η αλήθεια είναι ότι, όταν τον περασμένο Οκτώβριο συναντήσαμε τον 40χρονο Ν. Μαζιώτη, σχηματίσαμε από τις απαντήσεις του την εντύπωση ότι δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, παρ’ ότι μόλις είχε αποφυλακιστεί ακριβώς με απόφαση δικαστών.
Η συνάντηση είχε γίνει στο γραφείο των συνηγόρων του Φυτράκη και Βαγιανού και φαινόταν τότε ότι βρισκόταν στο στάδιο προσαρμογής και ένταξης εκτός φυλακών. Αργότερα, πάντως, στη δίκη του, έκανε κρίσιμες παρεμβάσεις, τόσο για την κλήση των μαρτύρων που αφορούσαν στην υπόθεση όσο και για τις διαδικασίες που τηρούνταν στο πλαίσιο της δίκης. Μιλώντας στο «Βήμα», τον περασμένο Οκτώβριο, είχε αρνηθεί ότι έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, αλλά μόνο εκείνος, η σύντροφός του και ο Γουρνάς, επίσης κατηγορούμενος, είχαν δεχθεί τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα».
~ Κάθε ώρα «έγκυρες πληροφορίες»
Η δίκη τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων και οδεύει μάλλον στην ολοκλήρωσή της. Είναι άγνωστο αν οι δύο αποφάσισαν να εξαφανιστούν φοβούμενοι την εκ νέου φυλάκισή τους έπειτα από έκδοση καταδικαστικής απόφασης. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι Αρχές είναι στο σκοτάδι σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται το ζευγάρι. Κάθε ώρα οι «έγκυρες πληροφορίες» αλλάζουν. Άλλοι επιμένουν ότι βρίσκονται στο εξωτερικό και άλλοι ορκίζονται ότι είναι στην Ελλάδα και συνεχίζουν κάπου μακριά να μεγαλώνουν το παιδί τους...
Οι φόβοι των αστυνομικών, πάντως, έχουν ως βάση και αυτό που είχε πει στη συνέντευξή του: «Η ένοπλη επαναστατική δράση δεν τελειώνει ποτέ».


~** Βιολογικά "όπλα" στον πόλεμο        :
  Image   Κόντρα σε μύγες, κουνούπια, κατσαρίδες
*
Μύγες, κουνούπια, κατσαρίδες, κάποια από τα πιο γνωστά, αλλά τουλάχιστον αντιδημοφιλή και συχνά επικίνδυνα έντομα, μιας και μπορεί να κουβαλούν μεταδοτικές ασθένειες, που μπορεί να «κατοικούν» μαζί με τους ανθρώπους στο σπίτι. Πλήθος τα εντομοκτόνα και τα διάφορα σκευάσματα που εφαρμόζονται για την καταπολέμησή τους, τα οποία όμως αποτελούν δηλητήρια τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.
Ο γεωπόνος Βασίλης Αναγνώστου μιλάει στο ΑΜΠΕ για φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των ενοχλητικών εντόμων, που έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα χημικά προϊόντα του εμπορίου, χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειές τους για την υγεία των ανθρώπων και των οικοσυστημάτων.
Τα θηλυκά κουνούπια, εξηγεί ο κ. Αναγνώστου, χρειάζονται αίμα για την ωρίμανση των αυγών τους και αυτά είναι που μας τσιμπούν. Προτιμούν τα θερμόαιμα ζώα, όπως τον άνθρωπο, γιατί προσελκύονται από τη σωματική θερμότητα και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται από την αναπνοή. Άλλοι παράγοντες που «τραβούν» τα κουνούπια είναι η κίνηση, η υγρασία και το φως.
Τα συχνά ντους απομακρύνουν τον ιδρώτα από το σώμα και προστατεύουν τους ανθρώπους από τα κουνούπια. «Μαγνήτης» για τα κουνούπια είναι και η κούραση με το λαχάνιασμα, καθώς αυξάνονται οι τιμές διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται. Οι ανεμιστήρες συμβάλλουν αρκετά στο να διαλύεται η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα κι έτσι τα απωθούν, μιας και τα κουνούπια εντοπίζουν από τα 20 μέτρα το αγαπητό τους διοξείδιο, ενώ ταυτόχρονα η χρήση των ανεμιστήρων χαρίζει δροσιά, μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματος.
Τα κουνούπια αφήνουν τα αυγά τους σε στάσιμα ύδατα, γι’ αυτό και πρέπει κανείς να μην αφήνει νερά από το πότισμα ή τη βροχή να λιμνάζουν, καθώς και να αλλάζει κάθε δεύτερη μέρα το νερό των κατοικιδίων.
Αρώματα, σπρέι, κρέμες και συναφή καλλυντικά ελκύουν τα κουνούπια, όπως και τα σκούρα και τα εμπριμέ ρούχα, γι’ αυτό θα πρέπει να προτιμούνται τα λευκά. Τα γλυκά, επίσης, προσελκύουν τα κουνούπια, ενώ το σκόρδο τα διώχνει. Επίσης, πρέπει να αποφεύγονται τροφές με κάλιο, όπως μπανάνες, γιατί το γαλακτικό οξύ που περιέχουν έλκει τα κουνούπια.
Τα κουνούπια φεύγουν, επίσης, αν υπάρχουν κοντά σε πόρτες και παράθυρα φυτά όπως σκόρδο, κρεμμύδια, μαϊντανός, φασκόμηλο, δάφνη, κανέλα, αρμπαρόριζα (ή αλλιώς σιτρονέλλα), γεράνι, κατιφές, βασιλικός, δεντρολίβανο, γαρίφαλα, μέντα, δυόσμος, μελισσόχορτο, θυμάρι, καλέντουλα και νυχτολούλουδο, αφού το άρωμά τους λειτουργεί αποτρεπτικά ως εντομοαπωθητικό. «Ομπρέλα» προστασίας παρέχουν, επίσης, οι ευκάλυπτοι και οι φλαμουριές.
Άλλοι τρόποι απώθησης των εντόμων είναι οι λάμπες με κίτρινο χρώμα που προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια από αυτές με άσπρο φωτισμό. Επίσης, το κάψιμο δεντρολίβανου είναι πιο αποτελεσματικό και υγιεινό από το «φιδάκι».
Ο κ. Αναγνώστου αναφέρει εύκολα και οικολογικά σκευάσματα που μπορεί κανείς να φτιάξει στην κουζίνα του σπιτιού του. «Τρίψτε βασιλικό και αναμείξτε τον με ξύδι σε ένα μπολ. Αφήστε το δίπλα σας ή κάντε επάλειψη στο δέρμα σας. Μπορούμε να φτιάξουμε λοσιόν προσθέτοντας ένα φλιτζάνι καυτό νερό σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε ρίξει μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και το αφήνουμε μία ώρα για να “δέσει”. Στη συνέχεια το βάζουμε σε έναν ψεκαστήρα. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε όποτε το χρειαζόμαστε». Ένα ακόμα σπρέι που προτείνει ο κ. Αναγνώστου είναι, 100 γραμμάρια νερό, 4 έως 6 σταγόνες αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, λεβάντας και σιτρονέλλας.
Για την ανακούφιση από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, μπορεί κανείς να τρίψει λίγη μαντζουράνα πάνω στο τσίμπημα ή να βάλει σόδα.
Οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν για μήνες χωρίς τροφή, χρειάζονται καθημερινά όμως νερό και προτιμούν μέρη με υγρασία. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μένουν νερά στο νεροχύτη της κουζίνας και στο μπάνιο. Επίσης, δεν πρέπει να μένουν υπολείμματα φαγητών εκτεθειμένα. Οι κατσαρίδες εμφανίζονται σε χώρους που έχουν ήδη ρυπανθεί με περιττώματα από άλλες κατσαρίδες, γι’ αυτό τα σκοτεινά μέρη, που προτιμούν οι κατσαρίδες, πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά.
Ο κ. Αναγνώστου επισημαίνει πως «ο συνδυασμός άχνη ζάχαρη και μαγειρική σόδα αποβαίνει θανατηφόρος για τις κατσαρίδες. Ανακατέψτε ίση ποσότητα των δυο υλικών και αφήστε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο». Ο βόρακας ή βορικό οξύ, ένα 100% φυσικό υλικό που μπορεί κανείς να προμηθευτεί στα φαρμακεία, δρα αποτελεσματικά τόσο για τις κατσαρίδες όσο και για τα μυρμήγκια. Μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα εντομοκτόνο ανακατεύοντας ζάχαρη με νερό και βόρακα ή μπορεί να λιώσει πατάτες με βόρακα, από το μείγμα να φτιάξει μπαλάκια που θα τοποθετηθούν κάτω από νεροχύτες, πίσω από το ψυγείο, την κουζίνα, το πλυντήριο και τα οποία διαρκούν περίπου έξι μήνες. Αν στο σπίτι υπάρχουν ζώα, τότε θα πρέπει να αποφευχθεί ο βόρακας, γιατί μπορεί να είναι φυσικό προϊόν, παραμένει όμως δηλητήριο.
Άλλος ένας τρόπος για να απαλλαγεί κανείς από τις κατσαρίδες είναι ο ψεκασμός με σαπουνόνερο ή φωτιστικό οινόπνευμα. Είτε άμεσα είτε αργότερα θα εξουδετερωθούν, όταν οι ουσίες θα επιδράσουν.
Τα φύλλα δάφνης, οι φέτες αγγουριού, το σκόρδο, η ναφθαλίνη δρουν επίσης εντομοαπωθητικά, γιατί οι κατσαρίδες απεχθάνονται τη μυρωδιά τους.
Ο κ. Αναγνώστου προσθέτει πως μία φυσική απωθητική ουσία για τις κατσαρίδες είναι η νεπέτα ή γατόχορτο, φυτό συγγενές με τη μέντα. Το ενεργό συστατικό νεπεταλακτόνη που περιέχει είναι μη τοξικό για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.
Για τις μύγες, δυστυχώς, δεν υπάρχουν συνταγές εξουδετέρωσης, ούτε με φυσικά, ούτε με χημικά σκευάσματα. Μία μυγοσκοτώστρα, όμως, είναι απαραίτητη. Στο εμπόριο κυκλοφορούν τα γνωστά από παλιά «βαρελάκια, μία κατασκευή με κολλώδη ουσία σε μία λωρίδα, για να εγκλωβίζονται πάνω οι μύγες. Ως απωθητικό για τις μύγες λειτουργεί ο ελληνικός καφές. Καθώς σιγοκαίει, ο καπνός του διώχνει τις μύγες, και όχι μόνο, αφού η μυρωδιά του είναι απωθητική για τις μέλισσες και τα κουνούπια. Επίσης, ένα ματσάκι φασκόμηλο κρεμασμένο στα παράθυρα και τις πόρτες θα διώξει τις μύγες, αλλά και τα άλλα έντομα.
Τέλος, στην αγορά κυκλοφορούν αρκετές ηλεκτρονικές συσκευές που βγάζουν υπερήχους και απομακρύνουν, εκτός από μύγες, κατσαρίδες, ψύλλους, σκόρους και ποντίκια.
Μαργαρίτα Κιάου   ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ  .


~** Έρκος Οδόντων
Απολείπειν ο θεός Ελλάδαν
Εν αρχή ην ο Ράπανος. Ακολούθησε ο Βερνίκος και το κακό τρίτωσε με την παραίτηση Νικολόπουλου. Τρεις παραιτήσεις σε τρεις εβδομάδες είναι πολλές. Αν συνεχίσει έτσι το πράγμα, θα είναι κάτι ανάλογο με εκείνο το παλιό, η ληστεία της ημέρας. Τώρα θα μιλάμε για την υπουργική παραίτηση της εβδομάδας.
Με αυτό το καθεστώς όλοι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν βάσιμες ελπίδες πως θα υπουργοποιηθούν μέχρι τη λήξη της θητείας της. Αλλιώς δε βγαίνει. Κυβέρνηση ρολόι, όπως στο μπάσκετ.
Από την άλλη, ο ποιητικός Αύγουστος του καλοκαιριού παραχώρησε εκτάκτως εφέτος τη θέση του στον Ιούλιο, όχι κάτω από τον έναστρο ουρανό, αλλά υπό το θόλο του Κοινοβουλίου, με τον Καβάφη να έχει την τιμητική του και από κοντά τον Βάρναλη. «Αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις», σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, για να του υπενθυμίσει ο τελευταίος πως αυτό το απόσπασμα προέρχεται από το «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον». Συνέχισε δε στο ίδιο κλίμα, παραπέμποντας στον Κώστα Βάρναλη και στον καταληκτικό στίχο των «Μοιραίων»: «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!».
Και σαν να μη μας έφθαναν οι παραιτήσεις και οι ποιητικοί διαγωνισμοί, ήλθε ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ να μας πει, εν μέσω καύσωνα και της όποιας τουριστικής κίνησης απέμεινε για εφέτος, ότι θα κατεβάσει τους διακόπτες και η χώρα θα πέσει σε black-out.
Κόπτεται ο πρώην Πασόκος αρχισυνδικαλιστής για το ξεπούλημα της πατρίδας και όχι των προνομίων του σιναφιού του. Εν ονόματι του έθνους, λέει, η απεργία αποτελεί ιερό δικαίωμα των εργαζομένων. Ρε ουστ… Αν είσαι σοβαρός, κοινωνικέ μου αγωνιστή, ναι η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι μείζον πολιτικό ζήτημα, αλλά τα δίκια σου δεν τα διεκδικείς στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η χώρα, απειλώντας πως θα τη ρίξεις στο χάος. Βρες άλλον τρόπο διεκδίκησης για να έχεις και την κοινωνία δίπλα σου. Άσε που εκθέτεις και τον Τσίπρα…
Με τούτα και με κείνα, δεν απολείπειν ο θεός Αντώνιον, αλλά Ελλάδαν…
Του Δημήτρη Γιατράκου



***  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ   2012  :
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη  27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
~** ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~**  http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
~**
ANARTHSEIS  - ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~ **  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-

~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-

~**      http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02  Ιουλίου  2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012  .-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
  ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο   07   Ιουλίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Tρίτη 10 Ιουλίου 2012 .-
~**
...“το δράμα της Ελλάδος έγκειται στο ότι όλοι την... θέλουν. Κι αν όχι όλη, τουλάχιστον κάποιο τμήμα της, κάποια σύμβολα, κάποια ονόματά της, που εκπλειστηριάζονται στο ενεχυροδανειστήριο των διεθνών σκοπιμοτήτων”... Σαράντος Καργάκος, Ιστορικός/Συγγραφέας


 ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ .... ΩΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ...... ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ .....ΔΗΜΟΚΡΑΥΙΚΑ  !!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ 2.500 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
** Ένας  δημοκράτης θυμάται και γράφει...
* Καταραμένε Παπαδόπουλε, 40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα!
Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι ...και κοντά σ' αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι.
Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;
Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες... Για να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο;
Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!
* Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.
Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία.. Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!
Τι κατάφερες ρε; Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη; Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο!
Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη; Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου!
Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν! Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους;
* Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες; Tα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα ή στους Φιλίππους που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες; Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο! Βρε μανία.
Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες;
Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο; Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι... Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;
* Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα όμορφο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι ευτυχισμένοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί των Ανατολικών χωρών που εισπράττουν τώρα τόσο συνάλλαγμα από τα εργαζόμενα κορίτσια τους στο εξωτερικό, ενώ οι δικοί μας επιστρέφοντας πήραν συντάξεις και τους κοροϊδεύουν. Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους Ισραηλίτες.
Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους για χάρη των Αράβων που μας παίρναν όλο το ελληνικό τσιμέντο για τα έργα τους σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες και το κράτος εδώ έκτιζαν και τα τσιμεντάδικά μας είχαν τρελαθεί στην δουλειά;
Ευτυχώς που μετά τα πούλησε η Νέα Δημοκρατία στους ξένους αφού το - ΠΑΣΟΚ πρώτα τα... κοινωνικοποίησε και τα έκανε ζημιογόνα - και τώρα επιτέλους έτσι ησυχάσαμε!
Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας;
* Μας στέρησες ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα να μην τραγουδάμε 14 τραγούδια του Θεοδωράκη; Ξέρεις τι ψυχολογικά τραύματα μας προκάλεσε εκείνη η απαγόρευση; Τραύματα βαθιά που δεν έχουν επουλωθεί ακόμη!
Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από τόσα χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον έξαλλο τον γείτονα μου, που μου τα πρήζει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!
Bαρέθηκα να ακούω συνέχεια «Πού είσαι Παπαδόπουλε...» όταν πέφτω στα μπλόκα της Εθνικής οδού όπου διάφορες κοινωνικές ομάδες αγροτών - ποδοσφαιρόφιλων και άλλων διαμαρτυρομένων ανθρώπων ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα - πάντοτε υπό την προστασία της αστυνομίας - να σταματούν την κυκλοφορία, καθώς και κάθε φορά όταν βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών όπου φιλήσυχοι πολίτες εκφράζουν πολιτισμένα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους για τις αδικίες σε βάρος τους, έχοντας επιπλέον παράλληλα την ευθύνη να προστατεύσουν τα καταστήματα, τους εργαζομένους και τους περαστικούς από τους προβοκάτορες φασίστες που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν τα πάντα.
Άσε και αυτούς τους ταξιτζήδες που είναι όλοι τους πρώην χαφιέδες της ασφάλειας. Ούστ Φασισταριά!
* Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας οικονομικός μετανάστης... αφού βέβαια ενημερωθώ πρώτα από την τηλεόραση για τις κλοπές, τις κομπίνες και τις μίζες τόσων και τόσων πρώην υπουργών - πράσινων και γαλάζιων - που οι άνθρωποι τι έκαναν τελικά;
Εξαργύρωσαν τους κόπους και τους αγώνες τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση!
Λίγο το έχεις αυτό; Είμαι Δημοκράτης ρέ! Τ' ακούς;

**  Πλούσια ανήλικα, με πατεράδες…”πάμφωχτους”..!
*
*
Φοροδιαφυγή που “καλύπτεται” από όλους!
Του ΝΙΚΟΥ ΦΛΑΟΥΝΑ
Ανήλικα με περιουσίες εκατομμυρίων Ευρώ που εμφανίζονται στα Ε9 και
στα υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας, αφου οι φοροκλέπτες …γονείς
κατάφεραν τόσα χρόνια να “επενδύουν” τα κλεμμένα (φόρους και
ασφαλιστικές εισφορές) σε ακίνητα και αυτοκίνητα πολυτελείας στο όνομα των παιδιών τους.
Επίσης πολλά …τέκνα φοροκλεπτών έχουν καταθέσεις σε τράπεζες,
ομόλογα και μετοχές, ενώ εξήγαγαν “ζεστό κλεμμένο” χρήμα στην Κύπρο
(μέσω τραπεζών) αλλά και σε άλλες χώρες, κυρίως τα τελευταία τρία
χρόνια!
Οι …πατεράδες αυτών των πλούσιων τέκνων, εμφανίζονται στις εφορίες,
ως αξιοθρήνητοι επιχειρηματίες, με ζημιές εκατομμυρίων όταν την ίδια
στιγμή τα “ανήλικα” παιδιά τους (ορισμένα στο μεταξύ έχουν
…ενηλικιωθεί) έκαναν αγορές ακινήτων, ενώ οι …ψωνάρες (απ´ αυτούς) αποκτούσαν και αυτοκίνητα 3000 και 5000 κυβικών!
Φυσικά πλήρωναν στην εφορία όσα τους “έβγαζε” ο έφορος βάση
…τεκμηρίων και είχε το “δωράκι” του, ώστε να μη το …ψάξει
περισσότερο.
Οι περιπτώσεις αυτές, δεν αποτελούσαν …φοροδιαφυγή, τόσα χρόνια για
το κράτος μας, αφού κανένας ΔΕΝ ΦΕΝΟΤΑΝ πουθενά.
Αντίθετα για το επίσημο κράτος, φοροφυγάς και φοροκλέπτης, είναι
αυτός που δηλώνει τα εισοδήματά του αλά δεν μπορεί να τα πληρώσει
καθώς και αυτός που του έγινε “έλεγχος” του επεβλήθη πρόστιμο
και…προσαύξηση και δεν λάδωσε τους…ελεγκτές!
Όλα τα παραπάνω φαινόμενα, έχουν γίνει αντιληπτά απο την Τροΐκα απο
την αρχή του ερχομού της στην Ελλάδα, αλλά δεν έχει δει αποτελέσματα,
επειδή όλοι οι “πατεράδες και τα πλούσια…ανήλικα”  είναι “φίλοι”
(ποικιλοτρόπως) των πολιτικών!
Όσοι έλεγχοι έχουν γίνει ως τώρα από τις υπηρεσίες, δηλαδή η σύγκριση
φορολογικών δηλώσεων και περιουσιακών στοιχείων, βρίσκονται στα
υπουργικά …συρτάρια, λες και είναι ο “φάκελος της Κύπρου” που κανείς δεν τον άγγιζε!
Ο νέος υπουργός, ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη ενημερωθεί και
αναμένονται συγκλονιστικές αποκαλύψεις, αφού οι περιπτώσεις που
αναφέρονται στους μέχρι τώρα ελέγχους, αποτελούν παγκόσμιο ρεκόρ
φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, μπροστά στο οποίο ωχριά η περίπτωση
του…Αλ Καπόνε!
Υ. Γ.  Είναι τρομερό να δείχνουν όλοι έκπληκτοι για τον… πλούσιο γιο του Ψωμιάδη και να κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για τις περίπου 1500 ίδιες περιπτώσεις που έχουν “παγώσει” στο υπουργείο Οικονομίας μετά τους πρώτους ελέγχους που έγιναν ….πρόπερσι!

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: