Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τ ο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Ιουλίου 2013

Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013  :
Όταν  η  φύση  αποφασίσει

**  ΤΙΠΟΤΑ   ΔΕΝ  ΕΧΕΙ  ΝΟΗΜΑ  ΜΑΚΡΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΧΡΙΣΤΟ !!!
ΑΡΦΑΡΑ

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** «Αντάρτικο» στην κυβερνητική πολιτική από «γαλάζιους» δημάρχους
           Οι απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βγάζουν εργαζόμενους και δημάρχους στα… κάγκελα
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 O μύθος υποστηρίζει ότι ο Τιτάνας, φοβούμενος ότι τα παιδιά του θα τον ανέτρεπαν παίρνοντας αυτά την εξουσία, τα έτρωγε αμέσως μετά τη γέννησή τους.
Χθες – καθ’ υπερβολήν -  θα λέγαμε ότι έγινε το ακριβώς αντίθετο. Δήμαρχοι οι οποίοι στήριζαν και στηρίζουν την κυβέρνηση, αναδείχθηκαν στα δημαρχιακά αξιώματα με κομματικά «γαλάζια χρίσματα», στράφηκαν εναντίον της κεντρικής πολιτικής, σε ό,τι αφορά το θέμα της κινητικότητας, διαθεσιμότητας και απολύσεων εργαζομένων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Έτσι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στους Δήμους, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παν. Νίκας, Τριφυλίας Κ. Κόλλιας και Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Πελοποννήσου, κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους.
«Χωρίς τη Δημοτική Αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν οι Δήμοι», επισήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παν. Νίκας.
Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή όσα έχουν δημοσιοποιηθεί σχετικά με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης κι άλλων δημοτικών υπηρεσιών.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι, προκειμένου να υπάρξει κεντρική έκφραση σε επίπεδο Πελοποννήσου και κεντρική συνεννόηση για τη συνέχεια, συγκαλείται εκτάκτως αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 20.00, στην Τρίπολη, το Δ.Σ. της ΠΕΔ, στο οποίο καλούνται να μετάσχουν όλοι οι δήμαρχοι, ενώ θα δοθεί ο λόγος και σε εκπροσώπους αυτοδιοικητικών κινήσεων που δεν εκπροσωπούνται, αλλά και σε εκπροσώπους κομμάτων και εργαζομένων. Η ημερήσια διάταξη έχει ως μόνο θέμα «Διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων».
  Πλήγμα στην Αυτοδιοίκηση
«Η Αυτοδιοίκηση συρρικνώνεται συνεχώς. Πέρα από τη μείωση πόρων κατά 65% περίπου, υπάρχει και μια επίθεση εδώ και 3 χρόνια με στόχο την απαξίωση του θεσμού», τόνισε ο Παν. Νίκας. «Και τούτο, παρότι οι Δήμοι έχουν αναλάβει πολύ μεγάλο βάρος για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών κατά την περίοδο της κρίσης».
Επίσης, επισήμανε πως, ενώ οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν το 10% του συνόλου των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, φαίνεται να καλύπτουν το 50% των μετακινήσεων και των απολύσεων. «Αναρωτιόμαστε γιατί, όταν καλύπτουμε την αδυναμία του κράτους, ιδιαίτερα στα προνοιακά θέματα», πρόσθεσε. Τόνισε, μάλιστα, το ιδιαίτερο πλήγμα που δέχεται ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς ήδη μετακινήθηκαν 14 υπάλληλοι με καθεστώς Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, 10 υπάλληλοι των Stage πρόκειται άμεσα να απολυθούν, ενώ - βάσει όσων έχουν γνωστοποιηθεί – θα αποχωρήσουν 29 σχολικοί φύλακες και 18 δημοτικοί αστυνομικοί.
Η δε Δημοτική Αστυνομία διαθέτει 28 πολύ σοβαρές αρμοδιότητες (μεταξύ άλλων, οι έλεγχοι δημοτικών χώρων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θέσεων στάθμευσης, οι επιδόσεις εγγράφων, η ευρυθμία στην κυκλοφορία), τις οποίες δεν είναι δυνατόν να ασκήσει η Ελληνική Αστυνομία με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Επίσης, οι σχολικοί φύλακες έχουν προσφέρει τα μέγιστα ως φρουροί των δημοτικών υποδομών εκπαίδευσης, φυλάσσοντας τα 75 κτήρια όπου στεγάζονται οι 92 σχολικές μονάδες του Δήμου. Αποτέλεσμα: έχουν εκλείψει οι βανδαλισμοί.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναρωτήθηκε αν το κέρδος από την απόλυση των φυλάκων θα είναι μεγαλύτερο από την απώλεια που θα προκληθεί λόγω βανδαλισμών οι οποίοι θα προκύψουν εξαιτίας της απουσίας του προσωπικού φύλαξης.
Ο Π. Νίκας δήλωσε πως οι δήμαρχοι είναι υπέρμαχοι της τακτοποίησης του δημόσιου τομέα με προγραμματισμό και αξιολόγηση, καθώς και με εκδίωξη των επίορκων, όχι όμως «αμελέτητα, με οριζόντιες περικοπές», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
Επισήμανε, δε, πως οι δήμαρχοι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τους υπαλλήλους μας, γιατί είναι απαραίτητοι παράγοντες για τη λειτουργία των Δήμων».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μεταξύ άλλων, τόνισε πως οι δήμαρχοι λένε όχι στα οριζόντια μέτρα, επισημαίνοντας πως «την αξιολόγηση δεν πρέπει να την επικαλούμεθα ως μπαμπούλα κατά των εργαζομένων», αλλά για τη βελτίωση της Διοίκησης. Υπογράμμισε ακόμη το γεγονός πως λόγω της συνεχούς μείωσης του προσωπικού «προκύπτουν στοιχειώδη ζητήματα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της κοινωνίας». «Η δουλειά δε βγαίνει, ο κόσμος διαμαρτύρεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας, φέρνοντας ως παράδειγμα τις άδειες χρήσης νερού, για την έκδοση των οποίων ο Δήμος Τριφυλίας διαθέτει μόνο 2 γεωπόνους.
Τέλος, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος επισήμανε πως «είναι πολύ μεγάλο το τίμημα που έχει πληρώσει μέχρι τώρα η Αυτοδιοίκηση», ιδίως ως προς την περικοπή πόρων, ενώ ελάχιστα υπουργεία έχουν συνεισφέρει. Τόνισε ακόμη πως η Αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη και δε θα πρέπει να πληρώσει τόσο.
Ο κ. Αναστασόπουλος στάθηκε και στο αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ενώ ζήτησε να γίνει άμεσα, με τρόπο συντεταγμένο και με αντικειμενικά κριτήρια, αξιολόγηση του προσωπικού.

*** Έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στην εμφάνιση της FYROM ως «Μακεδονία»
    Σε κοινή δήλωσή τους οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας με την αναφορά της γείτονος χώρας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με τη ψευδεπίγραφη και παράνομη ονομασία «Μακεδονία».
Την πρωτοβουλία για τη σύνταξη της κοινής δήλωσης έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 14ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος έθεσαν το ζήτημα των προβλημάτων που δημιουργεί στον τόπο η ανεξέλεγκτη είσοδος μεταναστών, ιδίως από την ασιατική ήπειρο, και προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση: «Η Εκκλησία της Ελλάδος σέβεται το ανθρώπινο πρόσωπο και προσφέρει τη βοήθειά Της προς κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας, από όπου κι αν προέρχεται. Δεν κοιτά χρώματα και εθνικότητες. Δεν μπορεί, όμως - τηρώντας κατά τα λοιπά τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη του Δουβλίνου- να μη θέσει το σημαντικό ζήτημα της προώθησης των μεταναστών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και της βαθιάς κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Για το όλο θέμα πρέπει να επιληφθεί πάραυτα η Ε.Ε. και ο αρμόδιος Επίτροπος».
Όλες οι Εκκλησίες συντάχθηκαν στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποδεχόμενες τη σχετική δήλωση.
  Λα.Ο.Σ. Μεσσηνίας
Στο μεταξύ, η Ν.Ε. του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού Μεσσηνίας εκφράζει τα συγχαρητήριά της στο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την έγκυρη και  πετυχημένη αντίδρασή του κατά τις εργασίες της 14ης Γενικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στην Πράγα.
Μετά την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και του Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου, ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου, αποσύρθηκε χάρτης που εμφάνιζε την Ευρώπη, από τον οποίο «απουσίαζε» η Κύπρος και εμφάνιζε τη FYROM ως «Μακεδονία».
«Ευχόμαστε η αντίδραση αυτή του μητροπολίτη μας να βρει μιμητές και άλλους Έλληνες αξιωματούχους, όποτε αυτό χρειαστεί» αναφέρεται σε σχετική δήλωση. 

*** Ταχυδρομικό περιστέρι έκανε στάση στην Κορώνη (Φωτογραφίες)
    Μια μοναδική εμπειρία έζησαν σήμερα οι κάτοικοι της Κορώνης όταν έφθασε στην περιοχή ένα ταχυδρομικό περιστέρι για να ξεκουραστεί λίγο.
Το περιστέρι  με αριθμό 312 dv περιποιήθηκαν στοργικά και αφού του πέρασαν ένα ακόμα δαχτυλίδι που έγραφε Κορώνη το άφησαν να συνεχίσει το ταξίδι του.
Το  μύνημα  έγραφε  : (...είσαι  η  μόνη Αλήθεια  στην ζωή μου .... ) ....

  Τι είναι το ταχυδρομικό περιστέρι
Το ταχυδρομικό περιστέρι αποτελεί μία ποικιλία του εξημερωμένου περιστεριού των βράχων (columba livia), που έχει αναπαραχθεί επιλεκτικά για να είναι σε θέση να βρει το σπίτι του σε εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις. Επειδή οποιοδήποτε περιστέρι επιστρέφει γενικά στη φωλιά του και το σύντροφό του, ήταν σχετικά εύκολο να αναπαραχθούν επιλεκτικά τα πουλιά που βρήκαν επανελημένα το σπίτι τους σε μακρινές αποστάσεις.
Πτήσεις 1689 μιλίων έχουν καταγραφεί από εξαιρετικά πουλιά σε αγώνες.
Η μέση ταχύτητα πετάγματός τους σε μέτριες αποστάσεις είναι περίπου 30 μίλια την ώρα, αλλά μπορούν να επιτύχουν «εκρίξεις» ταχύτητας πάνω από 60 μίλια την ώρα.

*** «Ναι», κατ’ αρχήν, σε υδατοδρόμιο αποφάσισε το Δ.Σ. Δυτικής Μάνης

           Να ιδρυθεί υδατοδρόμιο στην περιοχή της Δυτικής Μάνης αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία την εισήγηση του δημάρχου Δημ. Γιαννημάρα.  Όπως είπε ο ίδιος, η εταιρεία Hellenic Seaplanes S.A. ήλθε σε επαφή μαζί του προκειμένου να ιδρυθεί υδατοδρόμιο στην περιοχή.
«Θεωρώ ότι μια τέτοια περίπτωση υδατοδρομίου θα είναι μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή μας. Ζήτησα από την εταιρεία μερικές πληροφορίες και μου έδωσε μία πρόταση για περιφερειακό υδατοδρόμιο στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις: α) Να το κάνει ο Δήμος Δυτικής Μάνης, β) Να το κάνει η εταιρεία και γ) Να γίνει με συνεργασία και των δύο», είπε χαρακτηριστικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του εξουσιοδότησε, επίσης, τον κ. Γιαννημάρα να προβεί στις απαραίτητες διαβουλεύσεις και να ενημερώσει στην πορεία, εκ νέου, για τα αποτελέσματα των επαφών του.
Ο τέως δήμαρχος Ι. Μαραμπέας ανέφερε ως θετικό το γεγονός ότι θα γίνουν συζητήσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό του κατά πόσο θα είναι αναπτυξιακό ή θα δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή
Θετικός με την προϋπόθεση ότι θα τεθεί προς συζήτηση η μελέτη της προκαταρκτικής έρευνας που θα καταγράφει την περιοχή λειτουργίας και εκ νέου συζήτηση, δήλωσε ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Παν. Μπασάκος.
Επιφυλακτικός από την πλευρά του και για το λόγο αυτό ψήφισε λευκό, δήλωσε ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Κων. Λαμπρινέας.
Από την άλλη πλευρά, αναφανδόν υπέρ του υδατοδρομίου τάχθηκε ο Διακ. Κυβέλος, προτείνοντας να επιδοτηθεί από το Δήμο, αν χρειαστεί. Αναφερόμενος στη θέση λειτουργίας, είπε πως θα εξεταστεί, ενώ, όσον αφορά στις αδειοδοτήσεις, εξέφρασε την άποψη ότι σίγουρα θα υπάρχουν εγκρίσεις από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

*** Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο σε περιοχές της Καλαμάτας
           

Στις περιοχές της Καλαμάτας εκατέρωθεν και επί της οδού Ηρώων, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη, 9 Ιουλίου, από τις 8.00 έως τις 14.00.





*** Οργή δημοτών για το κολυμβητήριο, δεκάδες παράπονα για την κάταστασή του (φωτογραφίες)

     Τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπάρχει σχεδόν μέρα της εβδομάδας που να μη δεχόμαστε καταγγελία από οργισμένους γονείς για τις συνθήκες που επικρατούν στο δημοτικό κολυμβητήριο. Μόλις προχθές γονιός, που στέλνει και τα δυο του παιδιά εκεί, μας έλεγε ότι τις τελευταίες ημέρες εμφάνισαν σοβαρά εξανθήματα στο δέρμα.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατό σ’ ένα δημόσιο χώρο να μην υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες υγιεινής. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Δήμος και η Διεύθυνση Υγείας “παίζουν” με τα παιδιά μας. Αμφιβάλλω ότι η κατάσταση που επικρατεί στο κολυμβητήριο δεν είναι γνωστή στους αρμόδιους. Κι όμως, δεν κάνουν τίποτα. Έχει περάσει ποτέ κάποιος υπεύθυνος να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο συγκεκριμένος χώρος άθλησης εκατοντάδων παιδιών;”. Τα ερωτήματά του καταιγιστικά. Δύσκολο να απαντηθούν.
Από την πλευρά μας βρεθήκαμε χθες στο κολυμβητήριο. Εκείνο που είδαμε, είναι ένα χώρο που «φυτοζωεί», που συντηρείται με... τεχνική υποστήριξη και που, αν μη τι άλλο, χρειάζεται χρήματα για να βελτιωθούν οι υποδομές του.
Βεβαίως, το ερώτημα που μπαίνει είναι ποιος θα δώσει αυτά τα χρήματα. Το περασμένο χειμώνα βρέθηκε η οικογένεια «Καρέλια» και έτσι ο αθλητικός χώρος απέκτησε το απαραίτητο πετρέλαιο. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια.
Υπό τα δεδομένα που διαμορφώνουν οι ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές και οι επιλογές των τελευταίων κυβερνήσεων, όλες οι δράσεις και κατακτήσεις της κοινωνικής πρόνοιας, παιδείας, υγείας και αθλητισμού, συνθλίβονται. Σήμερα, πλέον, αντιμετωπίζουμε τον πλήρη εξοστρακισμό της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την ομπρέλα προστασίας της πολιτείας.

Η χρηματοδότηση με το σταγονόμετρο δεν επιτρέπει στο κολυμβητήριο Καλαμάτας να έχει ούτε φύλακα, ούτε καθαρίστριες, ούτε το απαραίτητο προσωπικό.
Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι ο Δήμος και οι ομάδες που το χρησιμοποιούν είναι άμοιρες ευθυνών. Υπάρχουν κολυμβητήρια ανά τη χώρα που, όχι μόνο δεν επιβαρύνουν τους Δήμους, αλλά έχουν τέτοια έσοδα, που στο τέλος της σεζόν υπάρχουν ακόμα και κέρδη. Η πολιτική των ανθρώπων αυτών των κολυμβητηρίων είναι τέτοια, που συνδυάζει το κοινό με τις ομάδες, και το κολυμβητήριο είναι γεμάτο από κόσμο πρωί - βράδυ. Υπάρχουν, φυσικά, κι άλλα κολυμβητήρια τα οποία λειτουργούν προγραμματισμένα, και είναι πολύ δύσκολο να κλείσουν. Ας ψάξουν οι αρμόδιοι να βρουν τις κατάλληλες και τις καλύτερες απαντήσεις.
Πάντως, η κρίση είναι αλήθεια ότι μας «βαράει» αλύπητα, και το θέμα της συντήρησης των μαζικών αθλητικών χώρων πλέον πρέπει να οργανωθεί πολύ καλύτερα, για να αντιμετωπιστεί η δυσμενή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη    Φωτό: Στασινός Μουτσούλας εφημερίδα Θάρρος  Καλαμάτας  2013 .-
 
***  Η μεγάλη συναυλία του Πασχάλη Τερζή πλησιάζει, κερδίστε προσκλήσεις
      Μέχρι τα μεσάνυχτα μπορείτε να διεκδικήσετε τις 10 προσκλήσεις ώστε να βρεθείτε και εσείς στο στάδιο της παραλία και να ακούσετε τον Πασχάλη Τερζή.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στον διαγωνισμό κάντε like στη σελίδα μας στο facebook εδώ και comment ή share στη σχετική φωτογραφία.
Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν αύριο το μεσημέρι.
Ο Πασχάλης Τερζής μετά από 4 χρόνια απουσίας, επιστρέφει σε μια βόλτα ανά την Ελλάδα για πρώτη φορά  με 7 καλοκαιρινές συναυλίες
 Είναι από τους δημοφιλέστερους και πιο αγαπητούς λαϊκούς ερμηνευτές όλων των εποχών. Κορυφαίος της σύγχρονης εποχής στέκεται ισάξια δίπλα στα διαχρονικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η χαρισματική φωνή του, η ποιότητα των τραγουδιών του και η αυθεντικότητα της προσωπικότητάς του τον έχουν καθιερώσει στην κορυφή του λαϊκού τραγουδιού.
Στα 35 χρόνια της πλούσιας καριέρας του στο ελληνικό τραγούδι, με 10 πλατινένιους και 6 χρυσούς δίσκους και με τις τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Πασχάλης Τερζής με τη γλυκιά μελαγχολία στο βλέμμα, αλλά και με τον καημό που κρύβουν τα τραγούδια του, αποθεώνεται σε κάθε του εμφάνιση και μας ξεσηκώνει να τραγουδάμε δυνατά και να διασκεδάζουμε.
Πέρα όμως από τις πωλήσεις των δίσκων του και την απήχηση των τραγουδιών του ο Πασχάλης Τερζής αγαπήθηκε από το κοινό για τη μεστή και επιβλητική παρουσία του επί σκηνής. Tέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει με τη χαρισματική φωνή του, σε μια βόλτα ανά την Ελλάδα,  για πρώτη φορά,  με 7 μοναδικές συναυλίες που θα χαρίσουν στο κοινό δυνατές συγκινήσεις!
  10 Ιουλίου – Δημοτικό Στάδιο, Καλαμάτα Τιμή εισιτηρίου:15 € Ώρα έναρξης: 21:30
  Προπώληση εισιτηρίων:
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Αριστομένους 33, Καλαμάτα
ΑΕΡΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ, Στοά Λόντου, Καλαμάτα
SANTE LINGERIE, Κανάρη 13, Καλαμάτα
MOVIES VIDEO CLUB, Φαρών & Ευριπίδου 23,
ΑΙΓΛΗ ΚΑΦΕ, Παραλία Καλαμάτας
ΚΡΙΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ, κ.πλατεία, Πύλος
ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ ΓΕΩΡΓ.ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, Μελιγαλά
KONG BEACH BAR, Παραλία Καλογριάς, Στούπα

*** Ξεκίνησε σήμερα το 1o Camp «Brent Petway&Friends» στην Costa Navarino (φωτογραφίες)       
    Την εκπληκτική εμπειρία να προπονηθούν, να λάβουν σημαντικές συμβουλές και να συζητήσουν τα πάντα γύρω για το μπάσκετ, με τον Brent Petway, είχαν σήμερα στο Navarino Dunes της Costa Navarino, τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που φέρει το όνομα του Αμερικανού άσου του Ολυμπιακού.
  Το 1ο Basketball camp της Costa Navarino, «Brent Petway & Friends» έκανε σήμερα Δευτέρα (8/7)... τζάμπολ και σκόρπισε τον ενθουσιασμό στα παιδιά που βρέθηκαν στο άρτιο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Navarino Dunes. Το προπονητικό καμπ, το οποίο θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 12 Ιουλίου, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όσους επέλεξαν τα ξενοδοχεία «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino» για τις διακοπές τους και λαμβάνουν μέρος.
  Σήμερα, πρώτη ημέρα του «Brent Petway & Friends», ο MVP και νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων του All Star Game, υποδέχτηκε τους εκκολαπτόμενους μπασκετμπολίστες που διαμένουν στα ξενοδοχεία και μαζί τους παιδιά από την Ακαδημία της ομάδας Καλαμάτα 80, τα οποία συνόδευε ο παλαίμαχος άσος του μπάσκετ, Δημήτρης Αβδάλας.
  «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Λατρεύω το μπάσκετ, αγαπώ την Ελλάδα και η ευκαιρία που έχω να μοιραστώ με όλους εσάς την αγάπη μου για το άθλημα και τις εμπειρίες μου, με γεμίζει ευτυχία» είπε ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, που δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων από τα παιδιά που παρακολούθησαν με ενθουσιασμό το πρόγραμμα.
  «Θα έρθει κάποια στιγμή ο χειμώνας, θα με κτυπήσει στην πλάτη και θα με ρωτήσει:  Μπρεντ, τι έκανες το καλοκαίρι; Για αυτό κι εγώ προπονούμαι σκληρά και τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο γυμναστήριο αλλά και στο μπάσκετ, ώστε να δυναμώσω το κορμί μου και να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς. Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω» είπε ο γεννημένος το 1985, Brent Petway.

Σε ερώτηση για τη νέα του ομάδα και τα συναισθήματα του είπε: «Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα. Θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μάλιστα με την καλύτερη ομάδα, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δεν θα μπορούσε να μου συμβεί κάτι καλύτερο».
  Για τους αγώνες του Ολυμπιακού στο φάιναλ-φορ και το πρωτάθλημα ο Brent Petway είπε: «Φυσικά και παρακολούθησα τους αγώνες. Ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός στο φάιναλ-φορ και πέτυχε μεγάλες νίκες, οι οποίες του έδωσαν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Ήταν η καλύτερη ομάδα. Στο πρωτάθλημα φάνηκε να μην έχει ενέργεια, να είναι άδειος ύστερα από το θρίαμβο στο Λονδίνο. Αυτός πιστεύω είναι ένας από τους λόγους που με επέλεξαν στον Ολυμπιακό. Γιατί είμαι παίκτης που βγάζω ενέργεια στο παιχνίδι μου. Έχω τεράστιο κίνητρο και θα παλέψω σκληρά για να το αποδείξω στο γήπεδο, βοηθώντας την ομάδα μου να κατακτήσει ξανά την Ευρωλίγκα και να πάρει πίσω το πρωτάθλημα Ελλάδας»

*** Σαν σήμερα ...στις 9 Ιουλίου                     
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΧΘΕΣ την πρωίαν εγένετο ο διαγωνισμός προς κατάληψιν θέσεων ακολούθων της Νομαρχίας Μεσσηηνίας. Μετέσχον αυτού 14 τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και 3 δεσποινίδες τελειόφοιτοι και αύται του Γυμνασίου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκδοθώσι σήμερον.
  -ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ χθες ενταύθα επί παρανόμω οπλοφορία ο Αθανάσιος Καλεκλάς.
  -Ο Στυλιανός Μαυρομμάτης εκ των ανωτέρων Τμηματαρχών της Εμπορικής Τραπέζης και η Δις Χρυσούλα Καστάνου ετέλεσαν χθες τους γάμους των εν στενώ οικογενειακώ κύκλω. Τους νυμφικούς στεφάνους αντήλλαξε ο Ηλίας Ισιδωρίδης, διευθυντής της Εμπορικής Τραπέζης. Εις το νεαρόν ζεύγος απερχόμενον σήμερον εις Άργος, όπου ο Μαυρομμάτης θέλει αναλάβει προσωρινώς την διεύθυνσιν του εκεί Υποκαταστήματος της Εμπορικής Τραπέζης, ευχόμεθα βίον ευτυχισμένον.
  -ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ανθρωποπλημμύρα ήτο χθες το εσπέρας εις τα ανδρείκελα του Κονιτσιώτου. Όλος εκείνος ο ευρύς χώρος του κήπου της «Αρτέμιδος» ήτο κατάμεστος από τας εκλεκτοτέρας οικογενείας της πόλεώς μας. Απόψε δε όπου θα παίξη την «Γυναίκα επί της Λαιμητόμου» θα γίνη χαλασμός κόσμου.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
1540: Ακυρώνεται ο γάμος του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου 8ου με την τέταρτη σύζυγό του Αν Ντε Κλεβ, επειδή πλανήθηκε για την ομορφιά της. Ο γάμος διήρκεσε μόλις 6 μήνες.
1595: Ο Γιόχαν Κέπλερ περιγράφει τη γεωμετρική σταθερά κατασκευή του σύμπαντος.
1651: Ο βενετικός στόλος συντρίβει τον τουρκικό, σε ναυμαχία μεταξύ Πάρου, Φολέγανδρου και Νάξου.
1816: Η Αργεντινή κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.
1821: Οι Τούρκοι προχωρούν σε σφαγές Κυπρίων. Απαγχονίζεται ο αρχιεπίσκοπος Κυπριανός και αποκεφαλίζονται τρεις αρχιερείς και οι πρόκριτοι του νησιού.
1832: Υπογράφεται ο Διακανονισμός της Κωνσταντινούπολης ή Συνθήκη του Καλεντέρ Κιόσκ, με την οποία ρυθμίζονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Γεννήσεις
1819: Ιλάιας Χάου, αμερικανός εφευρέτης, ο οποίος το 1846 έλαβε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για την ραπτομηχανή. (Θαν. 3/10/1867)
1894: Πιοτρ Καπίτσα, ρώσος φυσικός, ο πρώτος που κατόρθωσε να δημιουργήσει μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης. Τιμήθηκε με Νόμπελ Φυσικής το 1978 για την θεμελιακή συμβολή του σε θέματα που αφορούν την περιοχή των χαμηλών θερμοκρασιών (υπερευστότητα υγρού ηλίου).  (Θαν. 8/4/1984)
1935: Μερσέντες Σόσα, τραγουδίστρια από την Αργεντινή, γνωστή και με το προσωνύμιο La Negra (Η Νέγρα). (Θαν. 4/10/2009)
Θάνατοι
1771: Μιχαήλ Μπακνανάς, κηπουρός από την Αθήνα, που θανατώθηκε από τους Τούρκους κι έγινε νεομάρτυρας από την Εκκλησία. Δρόμος στον Νέο Κόσμο και στάση του τραμ στην ίδια περιοχή φέρουν το όνομά του. (Γεν. 1753)
1856: Αμεντέο Αβογκάντρο, ιταλός φυσικός, γνωστός για το φερεπώνυμο νόμο που διατύπωσε και αφορά στη φυσική των αερίων. (Γεν. 9/8/1776)
1932: Κινγκ Καμπ Ζιλέτ, αμερικανός εφευρέτης του ξυραφιού με λεπίδα ασφαλείας και ιδρυτής της βιομηχανίας ξυριστικών ειδών «Gillette». (Γεν. 5/1/1855)
πηγή: www.sansimera.gr

*** Δείτε  αυτές τις  ιστοσελίδες :
ΟΠΟΥ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΖΩΗ , ΥΠΑΡΧΕΙ  ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ  , ΠΟΝΟΣ  ΚΑΙ  ΧΑΡΑ  ΜΕ ΑΓΑΠΗ !!
είναι  ο δρόμος  με  τις  σελίδες της  Ζωής του κάθε  Ανθρώπου ...
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/02/25022011.html : AGIO OROS ATHOS!
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html :  ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ …!
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011_29.html , Σκήτες του Αγίου Όρους 2011 .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/08/2010.html : Καλοκαιρινές διαδρομές Αύγουστος 2010 , Κωνσταντινούπολη - Προύσσα - Άγιον Όρος  


***  Ελεύθερος για χρήση πάρκινγκ χώρος στο λιμάνι της Καλαμάτας         

            
Όπως έγινε γνωστό και ύστερα από συνεννόηση του Δήμου Καλαμάτας με τους αρμόδιους φορείς, από τις 19 Ιουλίου ο χώρος του λιμανιού της Καλαμάτας στο ύψος της οδού Φαρών , θα δοθεί στο κοινό για ελεύθερη χρήση πάρκινγκ για τους καλοκαιρινούς μήνες. 

 

*** Αντιδράσεις στην πρόταση Λαμπρόπουλου για το Ριζόμυλος - Καλαμάτα
           
Θα αποκλειστεί έτσι η συνοικία Μπουρνιά, που περιμένει να αναπτυχθεί  
  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να ακούμε παράπονα για την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος από την περιοχή της Μεσσήνης, καθώς, σύμφωνα με όσα προβλέπεται μέχρι στιγμής να γίνουν, θα αποκοπεί ολόκληρη η περιοχή από την πρόσβασή της στη θάλασσα, αφού θα τη χωρίζει ένα υψηλό επίχωμα.
Τώρα, όμως, υπάρχει και μια διαμαρτυρία από την περιοχή της Καλαμάτας και συγκεκριμένα από τον Μπουρνιά, όπου ο αγρότης, κάτοικος της περιοχής, Κων. Καρδάσης, αντιδρά στις απόψεις που διατύπωσε πρόσφατα ο βουλευτής Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος σχετικά με τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου κι όχι την υλοποίηση της παραλιακής χάραξης.
Όπως ανέφερε, «ο συλλογισμός του κ. Λαμπρόπουλου για το έργο δεν είναι σωστός, δεδομένου ότι ζημιώνει την Καλαμάτα και την πρόσβαση σε αυτή, ιδιαίτερα της συνοικίας Μπουρνιά, που περιμένει, μετά από πολύ καιρό, την αξιοποίησή της.
«Η πρόταση του βουλευτή, συνέχισε, δεν είναι σωστή. Προτείνει ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος να ξεκινήσει από την περιοχή του Ασπροχώματος. Προφανώς, αναφέρεται στο δρόμο της Καρυδιάς, που ανήκει στη Σπερχογεία, δεδομένου ότι εκεί υπάρχουν ιδιοκτησίες από τη Σπερχογεία. Μετά την Καλαμάτα είναι το Ασπρόχωμα, το Καλάμι, ο Αντικάλαμος, η Σπερχογεία. Οι Ασπροχωματαίοι δεν έχουν ιδιοκτησίες στο δρόμο που αναφέρει ο κ. Λαμπρόπουλος. Σε αυτή την περιοχή υπάρχει δρόμος άριστης ποιότητας που συνδέει την πίστα καρτ με τη Βιομηχανική Περιοχή».
  Γιατί διαμαρτύρεται
Βάσει της άποψης του κ. Καρδάση, η πρόταση του Μεσσήνιου βουλευτή, «στην περίπτωση που υλοποιηθεί, βγάζει έξω τον Μπουρνιά από τα αρχικά σχέδια, σχέδια που υπήρχαν από τον καιρό του αείμνηστου δημάρχου Μεσσήνης Παύλου Πτωχού. Εμείς εδώ έχουμε αντίθετη άποψη, αντίθετη στην εικόνα που έχει για τον Μπουρνιά ο βουλευτής. Έχουμε αντίθετη άποψη, βλέποντας τους τουρίστες που θέλουν να μετακινηθούν προς Πυλία να μην ξέρουν πώς να μεταβούν εκεί και να χρησιμοποιούν τον παραλιακό δρόμο προς τα καρτ. Έτσι, φθάνουν εκεί, για αυτούς που δε γνωρίζουν την περιοχή είναι αδιέξοδο, και αναζητούν τρόπο οι άνθρωποι να συνεχίσουν τη διαδρομή τους. Μόνη τους ελπίδα είναι να συναντήσουν κάποιον ντόπιο που θα τους καθοδηγήσει στο σημερινό δρόμο προς Πύλο.
Αν υπήρχε ή αν υπάρξει αυτός ο δρόμος (σ.σ. Καλαμάτα – Ριζόμυλος με τη μέχρι σήμερα ισχύουσα χάραξη), θα θέσει τέρμα στην ταλαιπωρία τους, ενώ θα καταστήσει ιδιαιτέρως ευχερέστερη και τη σύνδεση της Πυλίας με τη Μάνη, που είναι και οι δύο πόλοι έλξης τουριστών», είπε χαρακτηριστικά.
Κατέληξε λέγοντας πως μπορεί η πρόταση του κ. Λαμπρόπουλου να μην απομονώνει τη Μεσσήνη και την ευρύτερη περιοχή, αλλά απομονώνει την περιοχή του Μπουρνιά και, κατ’ επέκταση, τμήμα της Καλαμάτας.

***  Το Χάρο με τα μάτια του είδε ηλικιωμένος σήμερα το πρωί στα Φιλιατρά
            Το Χάρο με τα μάτια του είδε ηλικιωμένος το πρωί στα Φιλιατρά ηλικιωμένος όταν παραπάτησε προσπαθώντας να διασχίσει κεντρικό δρόμο της πόλης και έπεσε σε διερχόμενο όχημα. Ο 87χρονος κάτοικος Αγίας Κυριακής, για άγνωστο λόγο, παραπάτησε και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του στο παρμπρίζ διερχόμενου αυτοκινήτου. Ευτυχώς που η νεαρή οδηγός του αυτοκινήτου πήγαινε πολύ σιγά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Από το χτύπημα, ο ηλικιωμένος υπέστη τραύματα και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ενώ η οδηγός του οχήματος τα έχασε βλέποντας να πέφτει ο ηλικιωμένος στο όχημά της.


***  Από «κήπος της Εδέμ»… ζούγκλα (φωτογραφίες)
    Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκεί παίχτηκε το 1905 για πρώτη φορά αμερικάνικο φιλμ
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 Όποτε περνούσα με το Στασινό από την οδό Κανάρη, με αφορμή κάποιο ρεπορτάζ, δεν υπήρχε περίπτωση να μη σχολιάσουμε την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το πάλαι ποτέ κινηματοθέατρο «Ο κήπος της Εδέμ».
Πάντα μιλούσαμε για τις εποχές, για τις ταινίες που έχουμε δει εκεί. Σιγά σιγά, βέβαια, η κουβέντα έφτανε και στον αριθμό των θερινών κινηματογράφων που υπήρχαν κάποτε στην Καλαμάτα.

Φυσικά, «ο κήπος της Εδέμ» ήταν γνωστός και ως μαγαζί διασκέδασης, αφού λίγο πιο πάνω, επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου, υπήρχε ο κλειστός χώρος του, από τον οποίο πέρασαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Μέχρι και ο Στέλιος Καζαντζίδης με τη Μαρινέλα έπαιξαν εκεί για τρεις ολόκληρες βραδιές. Εκεί μεσουράνησε και ο Γιώργος Σεβαστέλης, ένα σπουδαίο ταλέντο του μπουζουκιού, που αργότερα η τύχη τον έστειλε στην Αμερική και στο Χόλιγουντ. Στον «κήπο της Εδέμ» έπαιξε μέχρι το 1961 περίπου βασικό μπουζούκι. Ιδιοκτήτης ήταν τότε ο Βασίλης Γαραντζιώτη. Εκεί μεσουράνησε με το όνομα Τζίμης.
Για να επανέλθουμε, όμως, στο θερινό σινεμά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, ήταν ο πιο παλιός από τους κινηματογράφους της πόλης, καθώς είναι καταγεγραμμένο πως είχε παίξει αμερικάνικο φιλμ το 1905.
Η Καλαμάτα ήταν από τις πρώτες πόλεις που είχαν σινεμά, καθώς είχε πολλούς ξένους κατοίκους εξαιτίας των εμπορικών δραστηριοτήτων που είχαν αναπτύξει στην περιοχή λόγω του λιμανιού.
Το επόμενο κτήριο που δημιουργήθηκε ήταν το «Σινέ Τριανόν» το 1933 και την ίδια χρονιά ο «Έσπερος», ενώ ακολούθησε η «Ηλέκτρα» το 1962, το «Σινέ Κάστρο» το 1963, η «Όαση» το 1965, ο «Απόλλων» το 1967 και το «Βακαλοπούλειο» το 1968.
Η επαφή του κόσμου με τον κινηματογράφο, άλλωστε, τις δεκαετίες του ’60, ’70, αλλά και ’80 (πριν από την εμφάνιση της ιδιωτικής τηλεόρασης δηλαδή), ήταν πολλαπλάσια σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα ή και με τα δεδομένα λίγων χρόνων πριν.
Επανερχόμενοι και πάλι στο θερινό κινηματογράφο, η κατάστασή του σήμερα δε θυμίζει σε τίποτα τις δόξες του παρελθόντος. Το κτήριο πλέον είναι παραδομένο στην τύχη του, ο εσωτερικός του χώρος που άλλοτε διασκέδαζε τους Καλαματιανούς έχει μετατραπεί σε μια μικρή... ζούγκλα και το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί ο αγοραστής, που θα «σηκώσει» μια ακόμα πολυκατοικία στην πόλη… 
***

ΑΙΓΥΠΤΟΣ - Το κίνημα REBEL
Λέγεται ότι στο τελευταίο μόνο διάστημα που περιλαμβάνει την προεδρία του Μοχάμεντ Μόρσι στην Αίγυπτο οι δυνάμεις καταστολής σκότωσαν περισσότερους πολίτες από όσους είχαν σκοτωθεί κατά την 29χρονη αυταρχική διακυ...βέρνηση του Χόσνι Μουμπάρακ!
Ο Μόρσι, όπως και κάθε τύραννος, έψαχνε την τελευταία στιγμή απεγνωσμένα κάποιον για να διαπραγματευτεί την διατήρηση της εξουσίας του. Το μόνο που δεν του είχε περάσει από το μυαλό ένα χρόνο τώρα ήταν το να διαπραγματευτεί με το λαό του που τον εξέλεξε.  A.X.Γ.



***

'ΤΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΓΟΝΑΤΟ" του Γιάννη Λαφαζάνου
.."Πάλεψα με τις ενοχές μου να μην γίνουν τύψεις και κατασκηνώσουν στο βυθό της ψυχής μου"...

Εξαίσιο και κορυφαίο! Συμπυκνωμένη αρχαία τραγωδία! Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω! τόσο σιωπηλο κείμενο να προκαλεί τέτοια εκκωφαντική ψυχοδιανοητική ανατροπή! Εδώ δικαιολογείται το γόνατο να υποκλιθεί!
Ξέρετε ποιά είναι η πλέον φημισμένη άρθρωση στην Ελλάδα?
Το γόνατο!
Γιατί?Ολα δεν γίνονται στο γόνατο?Με επιπολαιότητα,ψιλοαδιαφορία,ωχαδελφισμό,χωρίς λογική και μέτρο?
Θα σε σφάξω στο γόνατο σαν αρνί αν τον πάρεις , άκουγα παιδί στο χωριό μου να λένε οι πατεράδες στην <επαναστάτρια-ερωτευμένη > κόρη.
Με πονάνε τα <μαγκούφια τα γόνατα> έλεγε η γιαγιά... μου για τα δικά της και εγώ αναρωτιόμουν τι είχαν αφού με τα μακρυά ρούχα που φορούσε δεν τα έβλεπα ποτέ.
Αργότερα όταν άρχιζα να καταλαβαίνω τη δημόσια διοίκηση[μεταξύ μας ποτε δεν είχα σχέσεις αγάπης ούτε και αυτή με μένα] ενοιωθα ότι η άρθρωση του γόνατος είναι σημαντική για όλους αλλά ιδιαίτερα στη χώρα που ζώ.
Ακουγα για νομοσχέδια εξπρές, για υποσχέσεις που άλλαζαν τη Δευτέρα και έπιασα τον εαυτό μου να κάνει το ίδιο.Στην αρχή μου φάνηκε φυσικό αλλά στη συνέχεια ένα πρωί που σηκώθηκα δεν μου άρεσε η εικόνα που αντίκρυσα στο καθρέφτη.
Είπα τέρμα στην < greek machoulari company> εταιρεία που και εγώ είχα βοηθήσει να επικρατήσει και να γιγαντωθεί.Ως εδώ και μη παρέκει.Πάλεψα με τις ενοχές μου να μην γίνουν τύψεις και κατασκηνώσουν στο βυθό της ψυχής μου.
Κάθε πρωί τρομάζω με την ιδέα του καθρέφτη.Αυτό με κάνει να αγωνίζομαι όλη την υπόλοιπη μέρα να αλλάξω.Γιατί αλλάζοντας εγώ βοηθώ και μένα και τους άλλους.Οπλα μου η πίστη και το μέτρο.Το τελευταίο κληροδότημα του πατέρα μου ,του Αλέξανδρου.
<Μέτρο Γιάννη με μέτρο>.Μακάρι νάσουν εδώ πατέρα και εσύ και τόσοι αγαπημένοι που μας λείπουν τώρα που κοιτάζω το καθρέφτη.
 


*** Εξωφρενική τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα μικραίνει
τις ποινές για τους (παιδόφιλους;) παιδοβιαστές!!!

Οι ποινές που προβλέπονται για τους παιδόφιλους θα είναι μικρότερες 
από εκείνες που επιφυλάσσει ο νόμος για τους συκοφάντες!  
.
Χαλαρότερες ποινές για τους παιδόφιλους προβλέπει εξωφρενική τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Δείτε αποκλειστικά τις... ανατριχιαστικές αλλαγές. .Τη χαλάρωση των ποινών για αδικήματα που σχετίζονται με την παιδική πορνογραφία περιλαμβάνει τροποποίηση των σχετικών άρθρων του Ποινικού Κώδικα που αναμένεται να περάσει από τη Βουλή το προσεχές διάστημα. 
Ο αριθμός των αδικημάτων αυτού του τύπου έχει τα τελευταία χρόνια αυξηθεί σημαντικά αφού το διαδίκτυο ευνοεί την διακίνηση παρόμοιου υλικού, ενώ οι υπολογιστές διευκολύνουν την αποθήκευση και φύλαξή του. 
.
Οι ιθύνοντες της ελληνικής πολιτείας επιλέγουν αυτήν ακριβώς την εποχή που οι διωκτικές αρχές ανά τον κόσμο εντείνουν την προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στον όγκο των κρουσμάτων, για να βάλουν εμπόδια στις ελληνικές υπηρεσίες εντοπισμού και σύλληψης όσων καταστρέφουν την παιδική αθωότητα.
Αξίζει χαρακτηριστικά να σημειωθεί ότι με τις αλλαγές που προωθούνται, οι ποινές που προβλέπονται για τους παιδόφιλους θα είναι μικρότερες από εκείνες που επιφυλάσσει ο νόμος για τους συκοφάντες!  
Νομικοί κύκλοι παρατηρούν πως σε αρκετές από τις περιπτώσεις που ρυθμίζει το νέο άρθρο περί πορνογραφίας Ανηλίκων (265 Π.Κ.) εμφανίζει περισσότερες ομοιότητες με το παλαιότερο σχετικό άρθρο του 2002, παρά με το άρθρο 348Α με το οποίο η σχετική νομοθεσία εκσυγχρονίστηκε μερικώς το 2007- 2008. 
.Τι περιλαμβάνουν οι αλλαγές 
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μεταξύ των αλλαγών που σχεδιάζονται περιλαμβάνεται η μείωση της ποινής για κατοχή ή προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας, είτε προέρχεται από «την τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών» είτε όχι, σε ένα έτος και διαζευκτικά η επιβολή χρηματικής ποινής.
Η αντίστοιχη ποινή που ορίζει ο ισχύων Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 348Α, όπως τροποποιήθηκε το 2007- 2008, προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή 50.000 έως 300.000 ευρώ. Ενώ δηλαδή στο ισχύον σήμερα πλαίσιο ο διακινητής, ο αγοραστής και ο κάτοχος προϊόντος παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου έχουν την ίδια αντιμετώπιση, μετά τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση, ο προμηθευόμενος και κάτοχος τέτοιου υλικού αντιμετωπίζεται ευμενέστερα. 
Η υποχώρηση της ποινής στο ένα έτος ισοδυναμεί πρακτικά με τη μη φυλάκιση του δράστη, αφού, όπως είναι γνωστό στους νομικούς και όχι μόνο κύκλους, στις συντριπτικά περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις η ποινή εξαγοράζεται. 
.
Το «καθ΄έξιν» που εξαφανίστηκε 
Εξάλλου, οι διωκτικές αρχές έχουν, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο σημερινός κώδικας, τη δυνατότητα να παραπέμπουν όσους συλλαμβάνονται για τα συγκεκριμένα αδικήματα με την κατηγορία της καθ΄εξιν συμπεριφοράς, αφού σπάνια το υλικό που βρίσκεται στις έρευνες περιορίζεται σε μία μόνο φωτογραφία ή ένα μόνο video παιδικής πορνογραφίας. Ο λόγος είναι ότι οι παραβατικές πράξεις που τελούνται καθ΄εξιν τιμωρούνται αυστηρότερα.
Πράγματι, το σημερινό άρθρο του κώδικα ορίζει για τους καθ΄εξιν παραβάτες την κάθειρξη μέχρι 10 ετών σε συνδυασμό με χρηματική ποινή. 
Η ειδικότερη διάταξη για την καθ΄ εξιν τέλεση του αδικήματος λείπει από τη σχεδιαζόμενη τροποποίηση επιτρέποντας την ευμενέστερη μεταχείριση του κατηγορουμένου ασχέτως του αν αυτός παρέβη το νόμο μία ή χίλιες φορές. 
Μια ακόμη εξόφθαλμα στρεβλή αλλαγή, αφορά τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ανήλικος παρασύρθηκε ή εξωθήθηκε στην τέλεση πράξης σεξουαλικού χαρακτήρα που αποτελεί αντικείμενο πορνογραφικού υλικού και λόγω αυτού υπέστη βαριά σωματική βλάβη ή έχασε τη ζωή του. Ενώ στον ισχύοντα νόμο η ποινή που προβλεπόταν για τον δράστη ήταν ισόβια κάθειρξη, στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση ορίζεται ότι διαζευκτικά της ισόβιας κάθειρξης μπορεί να επιβληθεί και πρόσκαιρη διάρκειας 15 έως 20 ετών σε συνδυασμό με χρηματική ποινή. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές αυτές βρίσκονται σε αντίθεση με το πνεύμα των γνωμοδοτήσεων που έχουν κατά το παρελθόν υποβάλει οι Εισαγγελείς κ. Σανιδάς και κ. Τέντες περί της άρσης απορρήτου σε σχετικές περιπτώσεις διαδικτυακών συμπεριφορών, ενώ ακυρώνουν μεγάλο μέρος της προσπάθειας που καταβάλουν οι διωκτικές αρχές στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού.
.
ideopigi   Πηγή

***
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
Καλτέτζι  Άγιος Νικόλαος
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2565   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1031   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1034  video.-
                                                         Σύνολο  :  4630    βίντεο ανηρτημένα .-


*** Η  ΖΩΗ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΣΑΝ ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ , ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ , ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΘΑ  ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ  ΑΛΛΟΙ !!
Στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου στο  ιστορικό Καλτέτζι  Αρκαδίας
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/27-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  27  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/28-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Μένουμε  Ζούμε Μαθαίνουμε γιά  την Ελλάδα μας  , Παρασκευή 28/6/2013
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/30-2013.html , ΕΛΛΑΔΑ  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  30  Ιουνίου  2013 .-
Στο Καλτέτζι  Αρκαδίας \
~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 : ~  Ο  ΘΥΜΟΣ   ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ !!
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
 ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-  
~
Η  ΚΡΙΣΗ  ΣΙΓΟΥΡΑ  ΓΕΝΝΑ  ΚΑΙ  ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ !!!!
  ~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~
 

~* Η  ΖΩΗ  ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΕΡΜΑ , ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΤΟ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ  ΚΑΙ ΓΙΑ  ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ,  ΑΛΛΑ  ΜΟΝΟ  ΓΙΑ ΜΙΑ  ΦΟΡΑ ... !!!
** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΈς ΤΗς ΦΎΣΗς ...ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!

~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .- ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~* Ο  ΘΑΝΑΤΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟΣΟ  ΦΥΣΙΚΟ  , ΟΣΟ  ΚΑΙ  Η ΖΩΗ !! ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ  , ΕΙΝΑΙ  ΣΤΟ  ΘΑΝΑΤΟ , ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ !!

~  Το  ανέκδοτο ...!!


Ένας προϊστάμενος φθάνει το πρωί στο γραφείο με το φερμουάρ του παντελονιού του ανοιχτό...

Η γραμματέας του, δεν ξέρει πώς να του το πει , τελικά αποφασίζει να του το πει πλαγίως :

- Κύριε προϊστάμενε, σήμερα το πρωί, όταν φύγατε από το σπίτι, κλείσατε την πόρτα του γκαράζ ;
...
Ο προϊστάμενος, δεν κατάλαβε τι ήθελε να του πει και μπαίνει στο γραφείο του λίγο μπερδεμένος.

Κάθεται στο γραφείο, αρχίζει να δουλεύει και κάποια στιγμή βλέπει ότι το φερμουάρ του είναι ανοικτό .

Χαμογελάει , όταν θυμάται τι του είπε η γραμματέας του, και αποφασίζει να την πειράξει λίγο.

Την καλεί στο γραφείο για να του φέρει ένα καφέ και την ρωτάει πονηρά :

- Όταν είδες την πόρτα του γκαράζ μου ανοιχτό , είδες και την Jaguar μου ;

Η γραμματέας του, χαμογελώντας το ίδιο πονηρά του απαντάει αμέσως :

- Όχι, κύριε προϊστάμενε . Το μόνο που είδα ήταν ένα Mini Cooper με δύο ξεφούσκωτα ελαστικά …Κ.Μ.

 


***

Ρωτάει ο Τοτός τον πατέρα του:
- Μπαμπά τι είναι η πολιτική;
- Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβεις.
Εγώ που φέρνω τα λεφτά στο σπίτι είμαι το κεφάλαιο, η μητέρα σου που τα διαχειρίζεται είναι η κυβέρνηση, η οικιακή βοηθός μας είναι η εργατική τάξη, εσύ που ζητάς συνέχεια λεφτά για χαρτζιλίκι είσαι το συνδικάτο και η μικρή σου αδελφούλα είναι η νέα γενιά.
Το βράδυ ο Τοτός ξύπνησε από ...το κλάμα της αδελφής του που είχε χεστεί απάνω της. 'κουσε ένα θόρυβο που προερχόταν από το δωμάτιο της οικιακής βοηθού.
... Κοίταξε από την κλειδαρότρυπα και είδε τον πατέρα του να την πηδάει.
Τότε ως εκ θαύματος του ήρθε η φώτιση και κατάλαβε τι είναι η πολιτική:
- Τώρα κατάλαβα. Το κεφάλαιο γαμάει την εργατική τάξη, η κυβέρνηση κοιμάται του καλού καιρού, τα συνδικάτα κάθονται και κοιτάζουν και η νέα γενιά πνίγεται μέσα στα σκατά.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: