Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακάτικη ενημέρωση 29 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακάτικη  ενημέρωση  29  Δεκεμβρίου  2013   :
~ http://www.kairos.gr ,  Ο   ΚΑΙΡΟΣ  ΣΗΜΕΡΑ .....
~ http://www.seismoi.gr  , ΣΕΙΣΜΟΙ  ΣΤΟΝ  ΕΛΛΑΔΙΚΟ  ΧΩΡΟ ΣΗΜΕΡΑ...
~ www.sansimera.gr  , ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ  ΕΓΙΝΑΝ ......
,  http://www.sportstonoto.gr/  ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ..... 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
*** Το σκάφος βυθιζόταν και οι δουλέμποροι τους είχαν κλειδωμένους στα αμπάρια!         
Χάρη στα παραπλέοντα πλοια και το λιμεναρχείο Πύλου δεν πνίγηκαν 97 άνθρωποι ...
Της Βίκυς Βετουλάκη 
Για την Αθήνα, με χαρτιά προειδοποίησης σε 6 μήνες να έχουν φύγει από την Ελλάδα, αναχωρούν σήμερα από την Πύλο οι 94 Αφγανοί και Σύροι που έγιναν εμπόρευμα στα χέρια τριών Ουκρανών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι απολογήθηκαν στον ανακριτή Καλαμάτας.
Το «εμπόρευμα», με 49 παιδιά ανάμεσά τους, φιλοξενήθηκε από το Δήμο Πύλου – Νέστορος στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, με το Στρατό και την Αεροπορία να φροντίζουν για τη σίτισή τους και τους φορείς και τους κατοίκους να προσφέρουν ρούχα και άλλα χρήσιμα είδη.
Όσο για τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως, δείχνουν ότι στο παρά πέντε αποφεύχθηκε μια τραγωδία, αφού το πλοιάριο τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων ήταν έτοιμο να βυθισθεί και οι δουλέμποροι είχαν τους επιβαίνοντες κλειδωμένους στα αμπάρια, ενώ τα διαμερίσματα του πλοίου είχαν αρχίσει ήδη να γεμίζουν πετρέλαιο από τις δεξαμενές. Σώθηκαν δε, χάρη στα παραπλέοντα σκάφη και το Λιμεναρχείο Πύλου!
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύλου –Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, δηλώνει πως δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο αυτή η κατάσταση, παρατηρώντας πως πρέπει να ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία.
Από θαύμα σώθηκαν
Η ιστορία άρχισε την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Βενέτικο 11 παραπλέοντα εμπορικά πλοία διαπίστωσαν πως ένα μικρό πλοιάριο έπλεε ακυβέρνητο και σε αυτό επέβαιναν λαθρομετανάστες. Το πλοιάριο κινδύνευε άμεσα να βυθισθεί, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και επικρατούσε σφοδρή θαλασσοταραχή. Στο σημείο έφτασε το σκάφος του Λιμενικού και μετά από πολύωρες προσπάθειες και μάχη με τα κύματα, επιτεύχθηκε η προσέγγιση και η ρυμούλκησή του.
Το μεσημέρι των Χριστουγέννων με ασφάλεια το πλοιάριο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Πύλου.
Εκεί, οι άντρες του Λιμεναρχείου Πύλου διαπίστωσαν πως στο πλοίο επέβαιναν 23 Σύροι (14 ενήλικες και 9 παιδιά) και 71 Αφγανοί, εκ των οποίων τα 40 ήταν παιδιά. Ανάμεσά τους και δύο έγκυες. Μαζί ήταν και τρεις Ουκρανοί, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων, αποτελούσαν το πλήρωμα και ήταν αυτοί που μαζί με άλλους τους είχαν επιβιβάσει στο πλοίο από απόμερες ακτές της Τουρκίας. Προορισμός, όπως όλα δείχνουν, ήταν οι ακτές της Ιταλίας.
Με κουκούλες
Από θαύμα αποφεύχθηκε μια μεγάλη τραγωδία, καθώς το πλοιάριο λίγο έλειψε να βυθισθεί αύτανδρο, ενώ ακόμα και τις ώρες της μεγάλης θαλασσοταραχής οι απάνθρωποι δουλέμποροι είχαν τους ανθρώπους που μετέφεραν, μαζί με τα ανήλικα παιδιά, κλειδωμένους στα αμπάρια. Τα δε διαμερίσματα του πλοίου είχαν κατακλυσθεί από το πετρέλαιο που είχε διαφύγει από τις δεξαμενές.
Μαρτυρίες αναφέρουν πως από τις ακτές της Τουρκίας απ’ όπου τους παραλάμβαναν, οι «μεταφορείς» τούς φορούσαν κουκούλες και αμέσως τους έβαζαν στα αμπάρια και τους κλείδωναν.
Οι δουλέμποροι εισέπραξαν για τον κάθε μεταφερόμενο αλλοδαπό 4-5.000 ευρώ.
Οι τρεις Ουκρανοί, 29, 30 και 24 ετών, το απόγευμα της Πέμπτης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράνομης μεταφοράς από κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα που μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για τις ζωές ανθρώπων. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η αποχή ποινικής δίωξης για τους 94 Αφγανούς και Σύρους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Μόνο ένα κοριτσάκι 4 ετών χρειάσθηκε να νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς υπέφερε από ουρολοίμωξη.
Χθες το μεσημέρι οι τρεις Ουκρανοί οδηγήθηκαν στον ανακριτή, ώστε να απολογηθούν, όμως ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν τελικά τη Δευτέρα.
Διαμαρτυρίες δημάρχου
Μιλώντας σχετικά ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, τόνισε πως από την ώρα που ειδοποιήθηκαν στο Δήμο σήμανε συναγερμός, προκειμένου να περιθάλψουν και να φιλοξενήσουν τους μετανάστες. Παραχωρήθηκε ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου για την προσωρινή τους διαμονή, όμως ο κ Καφαντάρης τονίζει πως πρέπει να ληφθούν μέτρα.
Όπως εξήγησε, ακόμα και η μεταφορά τους τώρα με λεωφορεία από την Πύλο στην Αθήνα αποτελεί πρόβλημα, καθώς σε κανέναν δε ανήκει μια τέτοια αρμοδιότητα και, κατά συνέπεια, κανείς φορέας δεν μπορεί να δικαιολογήσει στα έξοδά του τη δαπάνη.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δεν πάει άλλο. Κάθε μήνα έχουμε και από ένα περιστατικό που καταλήγει στο λιμάνι της Πύλου. Πρέπει κάτι να γίνει. Είτε να μην επιτρέπουν στα πλοία αυτά να μπαίνουν καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα είτε να λάβουν άλλα μέτρα. Ας δώσουν χρηματοδοτήσεις στους Δήμους που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις να μπορούν να ανταποκριθούν. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν στην Αθήνα. Αυτό δεν είναι αρμοδιότητα ούτε δική μας ούτε της Αστυνομίας. Πώς θα πληρωθεί η δαπάνη μεταφοράς τους και από ποιόν;», αναρωτήθηκε ο κ. Καφαντάρης.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

***  Ξεπέρασαν τις 100 οι επανασυνδέσεις ρεύματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου         
          
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Έχουν ξεπεράσει τις 100 οι επανασυνδέσεις ρεύματος σε σπίτια οικονομικά αδύνατων συνανθρώπων μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ενώ η διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει αναλάβει το χειρισμό του όλου θέματος εστιάζει πλέον σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, όπου πιθανότατα δεν έχει υπάρξει μέριμνα και υπάρχουν οικογένειες χωρίς ρεύμα.
  Συνδέσεις ρεύματος
Όπως σημείωσε σχετικά η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ήταν καθοριστική η συνεργασία από τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής και γρήγορα συγκεντρώθηκαν στοιχεία από Δήμους, κοινωνικές υπηρεσίες και Εκκλησία.
Από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, εξήγησε, κάθε μέλος ανέλαβε έναν τομέα, σχετικά με επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς, τη ΔΕΗ, τους υπευθύνους των Δημοτικών Αρχών, τις κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων και Περιφέρειας και, φυσικά, τις Μητροπόλεις.
Και συμπλήρωσε: «Αφού ολοκληρώθηκαν αυτές οι επαφές και διαπιστώσαμε ότι υπήρχε βούληση να βοηθήσουν όλοι και να συγκεντρωθούν στοιχεία, ενημερώσαμε τη ΔΕΗ και επικοινωνήσαμε με την ειδική υπηρεσία του υπουργείου που είχε εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο. Οι Δημοτικές Αρχές είχαν συγκροτήσει ομάδες εργασίες και είχαν στείλει τα νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Τώρα πλέον μπορούμε να πούμε ότι σε όλους τους Δήμους έχουν γίνει οι συνδέσεις ρεύματος που έπρεπε και έχει αντιμετωπισθεί το πρόβλημα σε ευπαθείς ομάδες στις αστικές περιοχές».
Κατά την κα Νικολάκου, επειδή μπορεί να υπάρχουν και οικογένειες που δεν έχουν εντοπισθεί, οι ίδιοι ή κάποιοι που γνωρίζουν μια τέτοια οικογένεια, μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφέρεια και να ενημερώνουν την διαπαραταξιακή επιτροπή.
  Στα ορεινά
Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί άλλη μια συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής, προκειμένου να εξετασθεί αν πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα ή δράσεις: «Είμαστε σε καλό σημείο. Πιστεύουμε ότι έγινε ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα στην Περιφέρειά μας. Η σύσταση και η συγκρότηση της διαπαραταξιακής επιτροπής κοινωνικών προβλημάτων και θεμάτων ήταν απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να έχουμε διαχρονικά μια επιτροπή η οποία θα ασχολείται με τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα της Περιφέρειας και θα εισηγείται στο Περιφερειακό για την αντιμετώπισή τους».
Καταλήγοντας η κα Νικολάκου είπε πως και η ίδια η ΔΕΗ προσπαθεί να εντοπίσει περιστατικά οικογενειών που δεν έχουν ρεύμα, λόγω οικονομικής ανέχειας, ενώ οι προσπάθειές τους πλέον στρέφονται σε ορεινούς Δήμους και χωριά για τον εντοπισμό περιπτώσεων που δεν έχουν δηλωθεί.
Τέλος, ανέφερε ότι από την Περιφέρεια γίνεται προσπάθεια, ώστε μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές δομές, καθώς στον τομέα της αλληλεγγύης για την επόμενη προγραμματική υπάρχουν αρκετά κονδύλια για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

***  Κάθε πέρυσι και καλύτερα για τους εμπόρους της Καλαμάτας         
           
Μειωμένος ο εορταστικός τζίρος…
 Σε παύση πληρωμών οδηγούνται οι μικρομεσαίοι μετά την εξαετή ύφεση
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο λαός. Η ρήση του επιβεβαιώθηκε με απόλυτο- σχεδόν - τρόπο, όταν οι έμποροι της Καλαμάτας έκαναν το χριστουγεννιάτικο ταμείο. Αν αφαιρέσει κάποιος τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχαν κίνηση, οι υπόλοιποι επαγγελματίες είπαν για μία ακόμη φορά... «κάθε πέρυσι και καλύτερα».
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Θάρρος» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λ. Ψηλάκη, «η φετινή χρονιά ήταν η φτωχότερη από άποψη τζίρου των τελευταίων χρόνων. Κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Από τη στιγμή που οι καταναλωτές έχουν όλο και πιο λίγα χρήματα στη διάθεσή τους, θα αγοράσουν μόνο τα αυστηρώς απαραίτητα. Αν δεν αλλάξει κάτι, οι τράπεζες δεν ανοίξουν τα ταμεία τους για να ρίξουν χρήματα στην αγορά, το 2014 θα είναι περισσότερο εφιαλτικό. Από την αρχή της περιόδου της κρίσης μέχρι σήμερα ο τζίρος των καταστημάτων παρουσιάζει μείωση πάνω από 50%.
Με τέτοια δεδομένα, ούτε το διευρυμένο ωράριο μας σώζει, όπως πιστεύουν οι υπουργοί από τα γραφεία τους, ούτε κάτι άλλο. Οι περισσότεροι από τους εμπόρους χρωστούν στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, σε μισθώματα, αλλά και στους υπαλλήλους τους. Αρκεί μόνο να σας πω ότι το 80% περίπου από τον κλάδο μας χρωστά στους υπαλλήλους μισθούς μηνών!».
Γενικότερα, βάσει των εκτιμήσεων των εμπόρων, ο τζίρος της εορταστικής περιόδου -συμπεριλαμβανομένου του κύκλου εργασιών των καταστημάτων τροφίμων- αναμένεται να κυμανθεί κάτω από τα 7 δισ. ευρώ, στα 6,8 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 0,8 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2012. Εάν οι εκτιμήσεις αποδειχθούν σωστές, αυτό θα σημαίνει ότι ο εορταστικός τζίρος θα διαμορφωθεί στο 1/3 του τζίρου του 2008, ο οποίος είχε ανέλθει στα 21,9 δισ. ευρώ. Μέσα, λοιπόν, σε μια πενταετία ο τζίρος του λιανεμπορίου έχει υποχωρήσει κατά περίπου 70%.
Όπως επισημαίνει ο εμπορικός κόσμος, καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω μείωση του τζίρου, ακόμη και σε σύγκριση με την επίσης άσχημη από πλευράς κύκλου εργασιών αντίστοιχη περσινή περίοδο, διαδραματίζει η πλήρης κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων για τους μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου τομέα. Δεν είναι λίγοι, εξάλλου, εκείνοι που αναμένουν τις χειμερινές εκπτώσεις για να προβούν σε περισσότερες αγορές.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς, οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου (στις 13 Ιανουαρίου 2014) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου.
Στο μεταξύ, σε προσωρινή, ακόμα και οριστική, παύση πληρωμών οδηγεί η βαθιά, εξαετής, ύφεση τους μικρομεσαίους, όπως αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης.
Όμως, όπως συμπληρώνει, «το 2014 θα φανερώσει τις προοπτικές για την έξοδο της οικονομίας μας από την κρίση και θα αποφασιστεί πώς επιτέλους θα καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος. Τα περιθώρια για την ελληνική αγορά είναι πλέον πολύ στενά και οι αντοχές των περισσότερων επιχειρήσεων έχουν εξαντληθεί».

*** Θύμα… του ΟΟΣΑ και το μεσσηνιακό ελαιόλαδο         
         
Ως το «πιο πρόσφατο θύμα της κρίσης» στην Ελλάδα χαρακτηρίζει το ελαιόλαδο το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες σε ανταπόκριση που μετέδωσε. Σε αυτή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην υπόδειξη του ΟΟΣΑ να επιτραπεί η κυκλοφορία μειγμάτων ελαιολάδου και σπορέλαιων.
Αναλυτικότερα στην ανταπόκριση του Ασοσιέιτεντ Πρες αναφέρονται τα εξής: «Το χρησιμοποιούσαν για περιποίηση οι αθλητές των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και παραμένει σήμερα βασικό συστατικό της σύγχρονης ελληνικής διατροφής. Κι όμως, το ελαιόλαδο μπορεί να αποτελέσει το πιο πρόσφατο θύμα της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης στη χώρα.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης συμβουλεύει την Ελλάδα να επιτρέψει την πώληση ελαιολάδου αναμειγμένου με φθηνότερα φυτικά έλαια, ώστε να διευκολυνθεί η αγορά του. Η σύσταση αυτή αποτελεί μέρος μόνο από σειρά υποδείξεων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ώστε να βγει η Ελλάδα από την ύφεση μέσα στο 2014.
Κι αν οι περισσότεροι εστιάζουν στο θέμα της επιμήκυνσης στη διάρκεια ζωής του γάλακτος, το οποίο είναι απτό και… καθημερινό, ξεσηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων από υπουργούς, κτηνοτρόφους, φορείς, κόμματα, συνεταιρισμούς και πολλές άλλες πλευρές, παρατηρώντας κανείς τις οδηγίες από τον ΟΟΣΑ βλέπει πως κι άλλα προϊόντα μπαίνουν στο στόχαστρο, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Ένα από αυτά είναι και το κατά καιρούς χαρακτηρισμένο ως εθνικό προϊόν, το ελαιόλαδο, το οποίο, αν ισχύσουν οι προσταγές του ΟΟΣΑ, θα μπορεί ελεύθερα να αναμειγνύεται με άλλα έλαια και να πωλείται εν συνεχεία στο εμπόριο. Έτσι, πιστεύουν στον ΟΟΣΑ, ο καταναλωτής θα τρώει φτηνό λάδι, χωρίς φυσικά να γίνεται λόγος για ποιότητα. Μια ποιότητα για την οποία μάχονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, αλλά και οι οργανώσεις τους, και την οποία χρυσοπληρώνουν στο εξωτερικό οι καταναλωτές. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τις ιδιόμορφες όσο και όμορφες συσκευασίες ελαιολάδου που κυκλοφορούν σε αγορές της Κίνας, της Αγγλίας, της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης και οι οποίες διαφημίζουν τη χώρα μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Προβάλλοντας την ποιότητα. Αυτό δεν είναι, άλλωστε, το βασικό σλόγκαν και το βασικό concept στις πιο πολλές διαφημίσεις αγροτικών προϊόντων; Έχουν αναρωτηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, άραγε, τι θα “πουλά” η χώρα μας στο εξωτερικό, εφόσον περάσουν οι δυσμενείς και για τον ίδιο τον παραγωγό αυτές ρυθμίσεις;».
  Το παράδειγμα του ελαιολάδου
Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Η μεγαλύτερη τιμή που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην ελληνική αγορά ελαιολάδου δεν είναι άλλη από αυτή που απολαμβάνουν οι ελαιοπαραγωγοί του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ελαιώνα” στους Γαργαλιάνους.
Η επιτυχία έγκειται στο ότι οι πιστοποιημένοι ελαιοπαραγωγοί έχουν καταφέρει μέσα από την ποιότητα να βάζουν στην τσέπη τους 2,85 ευρώ το κιλό! Η διαφορά αυτή των 0,35 και 0,50 λεπτών σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα δεν είναι τυχαία, αφού από την αρχή της περυσινής ελαιοκομικής περιόδου κατάφεραν να πωλούν από 2,80 έως 2,90 ευρώ/κιλό, δηλαδή 20 λεπτά πάνω από τις μέσες τιμές που διαμορφώθηκαν σε άλλες ελαιοκομικές περιοχές την περίοδο εκείνη.
Οι υψηλές τιμές που έχουν καταφέρει οφείλονται στην ποιότητα του ελαιολάδου με βάση τα φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, με την οξύτητα να κυμαίνεται από 0,22 έως 0,33 βαθμούς, στηριζόμενοι στην εφαρμογή του Συστήματος Ορθής Καλλιεργητικής Πρακτικής και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.
Οι διακόσιοι αγρότες των Γαργαλιάνων, μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις της νέας εποχής και στηριζόμενοι στην εφαρμογή του Συστήματος Ορθής Καλλιεργητικής Πρακτικής και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, έχουν δημιουργήσει ένα νέο πρωτοποριακό συνεταιρισμό, Πιστοποιημένα Αγροτικά Προϊόντα ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ Α.Σ. “Ελαιώνας”, καταφέρνοντας - από το 2004 που ίδρυσαν το συνεταιρισμό τους- να πετυχαίνουν την παραγωγή ενός επιλεγμένου εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ανώτερης ποιότητας και ασφάλειας!
Αν η ιστορία αυτή των συνεταιρισμένων αγροτών δε λέει και πολλά σε όσους δεν ασχολούνται με τα αγροτικά καθημερινά, στους ίδιους τους αγρότες λέει πολλά για τη σημασία της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων».
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
*Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ

***  Πεζοδρόμιο για κάδους! (φωτογραφία)          
   
Σε δύο σημεία της οδού Αναγνωσταρά συμβαίνει το εξής παράδοξο: οι κάδοι καταλαμβάνουν όλο το πεζοδρόμιο. Έτσι, κάποιος που θέλει να το διασχίσει είναι αναγκασμένος να βγει στο δρόμο ή «να καβαλήσει» τους κάδους.
Είναι τόσο παράλογο οι κάδοι, στο πρώτο σημείο, να μπουν στην εσοχή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου είναι κάποια παγκάκια, στα οποία ποτέ δεν έχω δει κάποιον να κάθεται;   Π.Μπ

*** Κάλαντα στον πρωθυπουργό
 
Ως Μεσσήνιος θα ήθελα να έβλεπα μουσικά και χορευτικά σχήματα παραδοσιακού χαρακτήρα να τραγουδούν τα κάλαντα στο Μεσσήνιο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο Δήμος Καλαμάτας ή ο Δήμος Πύλου – για παράδειγμα – θα μπορούσαν να οργανώσουν αυτή την παρουσία στο γραφείο του κ. πρωθυπουργού. Εξάλλου, υπάρχουν σημαντικά σχήματα με εξαιρετικούς καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να αποδώσουν με ξεχωριστό τρόπο τις τοπικές μας παραδόσεις. Βεβαίως και πιστεύουμε στην οικουμενικότητα της μουσικής, αλλά μην υποτιμούμε και τα δικά μας ήθη και έθιμα. Παρεμπιπτόντως, ύστερα από έρευνα, υπάρχουν κάλαντα που έχουν αναφορά στη Μεσσηνία. Παναγιώτης Τσιμόγιαννης - 

***  Τραγικές στιγμές

 Μετανάστες να βγαίνουν στη στεριά έχουμε ξαναδεί, αλλά οι 97 της Πύλου δεν έχουν προηγούμενο. Ετοιμόγεννες γυναίκες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά πάλεψαν πραγματικά με τα 7 μποφόρ και κατάφεραν να επιβιώσουν. Π.Μπ. -

***Σύσσωμη η συμπολίτευση ενέκρινε τον προϋπολογισμό!

 Του Ηλία Γιαννόπουλου Παρά τις όποιες «ενστάσεις» ή «παρατηρήσεις», όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, ενέκριναν τη σύνταξη του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014, ύψους 19.528.186,68 ευρώ! Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν εκδηλωθεί αντιθέσεις και διαφοροποιήσεις, ο δήμαρχος Τριφυλίας βγήκε αλώβητος από τη διαδικασία συζήτησης του προϋπολογισμού, ενώ αναδείχθηκε πως ήταν και παραμένει «απόλυτος κυρίαρχος» στο Δήμο! Αυτό, βεβαίως, έχει τα θετικά του: και για τον ίδιο προσωπικά και για τη δημοτική του ομάδα, με την οποία, ανανεωμένη και ενισχυμένη με νέα πρόσωπα, θα κατέλθει εκ νέου στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου, αλλά και για το Δήμο γενικότερα, αφού συντάχθηκε και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, που δεν είναι μόνο ένα λογιστικό χαρτί, αλλά η αποτύπωση του παρόντος και του σχεδιασμού και προγραμματισμού του μέλλοντος. Έχει, ωστόσο, και τα αρνητικά του - εάν μπορούν να θεωρηθούν ως τέτοια - όπως, για παράδειγμα, προσωπικά για το δήμαρχο. Με την απόλυτη εμπιστοσύνη που του έδειξαν στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, καθίσταται πια ο νούμερο ένα υπεύθυνος και υπόλογος για τη διοίκηση, την οικονομική διαχείριση και λειτουργία του Δήμου (και) για το νέο έτος και αναλαμβάνει την ευθύνη πραγμάτωσης του σχεδιασμού που αποτυπώνεται τόσο στο τεχνικό πρόγραμμα όσο και στον προϋπολογισμό, με μια σειρά ζητήματα- έργα να παραμένουν ανοιχτά και σε εκκρεμότητα. Παράλληλα, έστω με αστερισμούς και διαφορετικές προσεγγίσεις για ήσσονος, όμως, σημασίας ζητήματα, δηλώνει την «προσήλωση» και εν πολλοίς την «τυφλή υποταγή» δημοτικών συμβούλων στο δήμαρχο και τη διοίκησή του, την ίδια ώρα που οι ίδιοι άνθρωποι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και εκτός δημοτικού μεγάρου άλλα ψιθυρίζουν και άλλα λένε! Πλέον, κανένας δεν μπορεί να κρύβεται και να παίζει προσωπικά παιχνίδια λαϊκισμού για να είναι αρεστός στους πολίτες με σκοπό και στόχο την ψηφοθηρία, αφού όλοι ψήφισαν και ενέκριναν και το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό! Η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, καταψήφισε τον προϋπολογισμό, όπως είχε κάνει και στο τεχνικό πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο με συγκροτημένο πολιτικό λόγο να αποδομήσει τη σύνταξή του (σ.σ. του προϋπολογισμού), δίχως τεκμηριωμένα επιχειρήματα επί των στοιχείων του να τον αμφισβητήσει και χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, θέσεις και προτάσεις να εκπέμψει πολιτικό λόγο για καλύτερη διοίκηση και βέλτιστη οικονομική διαχείριση. Βεβαίως, δεν έλειψε η κριτική της και οι βολές προς το δήμαρχο, με τον Γιάννη Κατσαργύρη να τονίζει ότι «φαίνεται πως με όσα είπαν στις εισηγήσεις δήμαρχος και αντιδήμαρχος, οι Δήμοι πηγαίνουν με τον αυτόματο πιλότο». Επίσης, καυτηρίασε τις κατατμήσεις έργων και προμηθειών για να δίνονται με απευθείας αναθέσεις, και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό φτωχό, χωρίς προοπτική, χωρίς να φαίνεται προσπάθεια για την καλυτέρευση. «Δυστυχώς, θα είναι μια χρονιά νεκρή, όπως και οι προηγούμενες. Ευτυχώς που πιστεύω ότι για το δήμαρχο και εσάς είναι η τελευταία σας στο Δήμο! Δυστυχώς, αποτύχατε», τόνισε. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σαράντος Κουκούμης, ούτε λίγο- ούτε πολύ, «έβγαλε λάδι» το δήμαρχο, αφού ευθέως κατηγόρησε πως για όλα φταίνε τα Μνημόνια, η τρόικα, η κυβέρνηση και ο «Καλλικράτης»! Πρόσθεσε, δε, πως θα μπορούσε να είχε γίνει ένα νοικοκύρεμα και επέκρινε το Δήμο, γιατί έστειλε τον προϋπολογισμό στο Παρατηρητήριο. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός είναι λιτός, ρεαλιστικός και περιλαμβάνει πραγματικά στοιχεία. Αιχμηρός για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν πληρωθεί από το Σύμφωνο που έχει υπογράψει ο Δήμος με το ΥΠΕΣ ήταν ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ρωτώντας γιατί έχει συμβεί αυτό και μήπως είναι ανίκανοι (ποίοι άραγε;)! Ο Γιάννης Βασιλόπουλος ρώτησε για έργα στη Δ.Ε. Τριπύλης που δε βλέπει μέσα, ενώ προφανώς τα είχε δει στο τεχνικό πρόγραμμα που υπερψήφισε, δίδοντας συγχαρητήρια στο δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο έργων τότε! Διευκρίνιση για τα έσοδα των 7μήνων του 2012 και 2013 ζήτησε η Μαρία Πανουσιοπούλου. Απαντώντας ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχουν στείλει τα στοιχεία για να πληρωθεί το ποσό του 1.066.000 ευρώ περίπου και έχει δοθεί δίμηνη παράταση που αφορά συμπληρωματικές καταστάσεις, ενώ θα πληρωθεί επιπλέον άλλο 1 εκατ. ευρώ! Ο Γιάννης Μερκούρης ρώτησε ποιες συγκεκριμένα ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι μέσα στο 1.066.000 ευρώ και ο Θοδωρής Δεληγιάννης, εάν είναι μέσα και οι μισθοί – αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων. Ο δήμαρχος Τριφυλίας είπε πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού έχει ψηφιστεί ομόφωνα στην Οικονομική Επιτροπή και από την αντιπολίτευση και ενώ έχει χαρακτηριστεί ειλικρινής, γιατι περιέχει πραγματικά οικονομικά δεδομένα, εν τοις πράγμασι είναι «πλασματικός», επειδή αποτυπώνει τα οικονομικά δεδομένα του Ιουλίου. Γι’ αυτό, όπως είπε, τον Ιανουάριο, με βάση τα νέα δεδομένα από όλη τη χρονιά, θα γίνει τροποποίηση, όπως γίνεται και θα γίνει σε όλους τους Δήμους! Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Κόλλια ότι οι φανερές οφειλές που κληροδότησαν οι προηγούμενοι Δήμοι ήταν 11 εκατ. ευρώ, «γιατί στην πορεία βγήκαν κι άλλες…», όπως χαρακτηριστικά είπε, αφήνοντας σαφέστατες μομφές για πρώην δημάρχους και την οικονομική τους διαχείριση. Τόνισε πως με βάση τους τύπους του υπουργείου, ο Δήμος είναι μείον 43 υπαλλήλους και ζήτησε από τους συμβούλους να μην πυροβολούν το προσωπικό. «Προβληματικοί είμαστε», είπε ο κ. Κόλλιας, «αλλά μέσα στον προβληματισμό μας πορευόμαστε. Οι υπηρεσίες, οι υπάλληλοι, όλοι μας, δίνουμε τα πάντα για το Δήμο». Επίσης, άφησε αιχμές για λαϊκισμούς και ευχολόγια, ενώ η κατάσταση είναι συγκεκριμένη και δεδομένη! Ο Γιάννης Καλκαβούρας αναρωτήθηκε: «Πού είμαστε, πού πάμε; Θα γίνει κάτι που θα πρέπει να φανεί ότι εξυπηρετούμε ως Δ.Σ. και Δημοτική Αρχή τα συμφέροντα των πολιτών; Όχι, δεν υπηρετούνται τα συμφέροντα όλων των πολιτών. Δεν υπάρχει ισότητα», είπε και τόνισε πως «ο Δήμος δεν έχει κάνει κάτι για να εισπράξει από επιχειρήσεις και καταστήματα τις οφειλές, αλλά απειλεί τους απλούς πολίτες, συνταξιούχους, αγρότες, ότι θα τους κόψει το νερό, γιατί δεν είναι βούληση του δημάρχου και της Δ.Α. να εισπράξει από αυτούς που χρωστάνε πολύ μεγάλα ποσά, τους μεγαλοοφειλέτες». Ρώτησε ακόμη τι έχει γίνει με τους δικηγόρους που τους έχουν αναθέσει εδώ και πολύ καιρό τις υποθέσεις αυτές. Ο Κώστας Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στα ανείσπρακτα που οφείλονται στο Δήμο, καυτηρίασε τις αναθέσεις και επισήμανε πως το Παρατηρητήριο λέει ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι ρεαλιστικός, αλλά ισοσκελισμένος! «Πλέον, οι προϋπολογισμοί δεν μπορεί να είναι ευχολόγια», τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας και επισήμανε πως «είναι νόμιμος, είναι ισοσκελισμένος, είναι αληθινός… Μη μας αδικείτε… Δεν έχουμε χαρίσει ούτε ένα πενταράκι σε μεγαλοοφειλέτες! Τα χρέη έχουν βεβαιωθεί!». Σε έντονο ύφος τόνισε, απευθυνόμενος, κυρίως, προς την αντιπολίτευση αλλά και τη συμπολίτευση: «Κατηγορήστε μας για διοικητική ανεπάρκεια, κατηγορήστε μας για οργανωτικά ελλείμματα με μείον 43 υπαλλήλους, κατηγορήστε μας για ό,τι άλλο θέλετε, εκείνο που δε δέχομαι είναι το “άθελα ή ηθελημένα”! Εάν κάποιος βρεθεί σ’ αυτό το Δήμο να έρθει και να πει ότι “ο δήμαρχος ηθελημένα, δηλαδή με δόλο ή συνειδητά, έκανε κάτι”, θα πάω να πνιγώ στο σιντριβανάκι, όχι των Φιλιατρών, που είναι μεγάλο και μπορεί να σωθώ, σ’ αυτό εδώ! Ας προσέχουμε λίγο τα λόγια μας, όσοι τα χρησιμοποιούμε! Και στο καφενείο, δε γυρίζετε μόνο εσείς, σας το έχω ξαναπεί, γυρίζω κι εγώ!». Στη ψηφοφορία που ακολούθησε όλοι οι παρόντες σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου, δηλαδή 18, ενέκριναν τον προϋπολογισμό, ενώ τον καταψήφισαν 7 σύμβουλοι (6 της αντιπολίτευσης και ο 1 ανεξάρτητος). - 

*** Κάμερες για την προστασία του Πάρκου των Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα

 Αποφασισμένος να προστατεύσει με κάθε τρόπο το σιδηροδρομικό πλούτο που εκτίθεται στο δημοτικό πάρκο φαίνεται ότι είναι ο Δήμος Καλαμάτας. Έτσι, μετά από σχετική απόφαση θα τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι περαιτέρω κλοπές εξαρτημάτων αξίας από τα βαγόνια και τις μηχανές του μοναδικού υπαίθριου μουσείου σιδηροδρόμων της χώρας. Ωστόσο, την παρακολούθηση μέσω των καμερών δε θα την κάνει ο Δήμος, αλλά ο ιδιώτης στον οποίο ανατέθηκε η εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος! Ως γνωστόν, πρόσφατα διαπιστώθηκε, με σχετική καθυστέρηση όμως, ότι διάφορα εξαρτήματα έχουν κλαπεί. Πρόκειται είτε για εξαρτήματα μουσειακής αξίας είτε για μεταλλικά είδη που μεταπωλούνται παρανόμως. Με τις κλοπές αυτές χάνεται η μουσειακή αξία των εκθεμάτων, ενώ αυτά περιέρχονται σε δυσχερή κατάσταση λόγω των σοβαρών φθορών που προκαλούνται. Ο Δήμος άμεσα κατάθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ από τότε η Αστυνομία εποπτεύει όσο μπορεί το χώρο. Επιπλέον, αποφασίστηκε να εγκατασταθεί σύστημα παρακολούθησης, συνολικού κόστους 3.600 ευρώ. Στη σχετική σύμβαση σημειώνεται σχετικά με το ρόλο που ανατίθεται στον ιδιώτη: «Η εγκατάσταση του καταγραφικού και των υπολοίπων εξαρτημάτων θα γίνει στον πρώτο όροφο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ. Επίσης, ο ανάδοχος αναλαμβάνει, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση του Δήμου, να παρακολουθεί και να καταγράφει όποιες κινήσεις στον έξω χώρο του κτηρίου, εντός πέντε εργασίμων ημερών». Α.Π. -

*** Η κακοκαιρία δεν προκάλεσε ζημιές στη Μεσσηνία

  Ισχυρές βροχοπτώσεις, με χαλαζόπτωση κατά περιοχές, έπληξαν τη Μεσσηνία από το βράδυ της Πέμπτης, ευτυχώς όμως χωρίς μέχρι χθες το μεσημέρι να καταγραφούν ζημιές. Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, δε δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα με υποδομές ή καλλιέργειες. Από σήμερα τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας θα αρχίσουν να εξασθενούν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 17 βαθμών Κελσίου. Ο καιρός στην περιοχή της Μεσσηνίας αναμένεται να χαλάσει πάλι τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. - 

***  14χρόνος έκλεψε αυτοκίνητο στην Καλαμάτα         
           
Συνελήφθησαν, προχθές  το βράδυ, στην Καλαμάτα , από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 20 και 14 ετών, γιατί όπως προέκυψε, οι ανωτέρω μαζί με ακόμα ένα  άτομο που αναζητείται, το χρονικό διάστημα από 26.12.2013 το βράδυ έως προχθές  το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
 
***  Για το πόκερ στα κρατητήρια          
           
Στο πλαίσιο των ελέγχων, που διενεργούν οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για την  καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δέκα  άτομα, για τη διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
  Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα – καφενείο, ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού, όπου  διαπιστώθηκε να έχει επιτρέψει, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με τσόχα, τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «TEXAS POKER HOLD’EM», σε εννέα άτομα.
  Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·      Πέντε  ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια.
·      -2.810- μάρκες, διαφόρων χρωμάτων.
·      Μεγάλος αριθμός τραπουλόχαρτων.
·      Το χρηματικό ποσό των -6.325- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.
  Επιπρόσθετα, στον προθάλαμο του καταστήματος είχε εγκατασταθεί σύστημα καταγραφής με κάμερα, για να υπάρχει η σχετική επιτήρηση και να αποφεύγονται οι έλεγχοι από τις αστυνομικές Αρχές, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.
  Την αστυνομική έρευνα και προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
  Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν αμείωτα σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
 
***  Διέρρηξαν οικία με λεία χρήματα και χρυσαφικά!
  Θύμα διάρρηξης και κλοπής έπεσε μία οικογένεια το βράδυ της Παρασκευής, στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών, όταν λίγα λεπτά μετά τις 9.30 ο ιδιοκτήτης διαπίστωσε ότι είχαν παραβιάσει την οικία του και είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, ο δράστης ή οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού, αφού παραβίασαν την πίσω πόρτα το διάστημα μεταξύ 8.00 και 9.30 το βράδυ. Οι δράστες, που ανακάτωσαν ντουλάπια και συρτάρια, έκλεψαν χρυσαφικά αξίας περίπου 2.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. - 

*** Νέο 5 αστέρων Ξενοδοχείο “Beach Club” ανοίγει στη Μεσσήνη

 Το πέμπτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με τη μορφή Beach Club προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό του από την τουριστική σεζόν του 2014 ο ταξιδιωτικός οργανισμός Neilson Active Holidays, που έχει έδρα στην Αγγλία. Πρόκειται για τη μονάδα 5 αστέρων Messini Beach Club, η οποία βρίσκεται στη Μεσσήνη. Ο ταξιδιωτικός οργανισμός ελέγχει άλλες τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών κατηγοριών ως Beach Clubs στη χώρα μας και συγκεκριμένα το Aeolian Village Beach Club στη Λέσβο, το Porto Myrina Palace Beach Club στη Λήμνο, το Retreat Beach Club στα Σύβοτα και το Cosmos Beach Club στη Λευκάδα. Εκτός από τον ελληνικό προορισμό, ο Οργανισμός έχει παρουσία και στη γειτονική Τουρκία, λειτουργώντας επίσης με τη μορφή Beach Clubs ξενοδοχειακές μονάδες. Παράλληλα, έχοντας 37 χρόνια παρουσίας στη βρετανική ταξιδιωτική αγορά, εξειδικεύεται σε πωλήσεις πακέτων διακοπών με σκάφη, σκι κ.ά. Συνολικά, σε ετήσια βάση ο ταξιδιωτικός οργανισμός διακινεί περί τους 90.000 τουρίστες. Πρόσφατα, ο Neilson Active Holidays πωλήθηκε από τον tour operator Thomas Cook -τον κατείχε από το 1999- στον επενδυτικό οργανισμό Risk Capital Partners, ο οποίος επενδύει, κυρίως, σε κερδοφόρες εταιρείες με έδρα στη Βρετανία. H νέα ιδιοκτησία του Οργανισμού, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, δήλωσε ότι επιθυμεί να επικεντρωθεί, κυρίως, στην ανάπτυξη των Beach Clubs. Να σημειωθεί ότι το μοντέλο διακοπών με τη μορφή Club προωθούν και άλλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί με έδρα σε Γαλλία, Γερμανία κ.α. - 

*** Μιχάλης Λιάπης: Ήθελα να ησυχάσω από το δράμα μου και να ηρεμήσω από τα φώτα της δημοσιότητας         
           
«Δεν ήταν ταξίδι αναψυχής, ήταν ένα ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης. Ήθελα να ησυχάσω από το δράμα μου και να ηρεμήσω από τα φώτα της δημοσιότητας» δήλωσε ο Μιχάλης Λιάπης, κατά την άφιξή του στο Ελ.Βενιζέλος, δίνοντας τέλος στο σήριαλ για το πού βρίσκεται και για το εάν διέκοψε τις διακοπές του στη Μαλαισία.
«Τα έχω πληρώσει όλα, έχω πληρώσει και τα τέλη, καλύπτω και τα τεκμήρια μου, όλα» τόνισε ακόμη ο πρώην υπουργός, που πιθανότατα θα παραστεί τη Δευτέρα στο Δικαστήριο.
Ωστόσο, πιο προκλητική ήταν η δήλωση του Μ.Λιάπη λίγο πριν αναχωρήσει με αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο, λέγοντας στους δημοσιογράφους που επέμεναν με ερωτήσεις, ότι «πήγα να ησυχάσω και εσείς δεν με αφήσατε».  Newsroom ΔΟΛ

*** Σιγά μην τους πιστέψουν…
 «Για κορόιδα περνάνε τον κόσμο», έλεγε ο ένας σε χριστουγεννιάτικη παρέα. «Πόσα άλλα παραμύθια θα μας πουλήσουν;», συμπλήρωνε ένας δεύτερος. Η συζήτηση φούντωνε, όπως και το τζάκι του σπιτιού που είχε συγκεντρωθεί η παρέα. Η κουβέντα είχε ξεκινήσει από τις ειδήσεις στα κανάλια περί παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς συνανθρώπους μας, για να μην ανάβουν τζάκια και σόμπες λόγω της αιθαλομίχλης. -«Κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι θα του μειώσουν το ρεύμα, αλλά δε λένε πώς θα ξεχωρίσουν τις ημέρες αυτές από το λογαριασμό του; Πώς θα αφαιρεθούν οι ημέρες αυτές που λένε;», συνεχίσθηκε η ανταλλαγή απόψεων με ειρωνικά χαμόγελα. - «Φαντάσου πώς μας βλέπουν και μας θεωρούν, όταν θεωρούσαν έξυπνο τον Λιάπη και τον έκαναν και υπουργό. Κουτορνίθια νομίζουν ότι είμαστε», πετάχτηκε άλλος που έχει κολλήσει με τον Λιάπη και τα κατορθώματά του. -Γι’ αυτό ο κόσμος δεν τους πιστεύει και φουντώνει ακόμα περισσότερο τζάκια και σόμπες. -Κάτσε, έρχονται εκλογές σε λίγους μήνες. Θα δεις τι έχουν να πάθουν όλοι τους. -Μη δω υποψήφιο να με ενοχλεί, θα χειροδικήσω… -Εσύ δεν έλεγες ότι θα είσαι υποψήφιος στο Δήμο σου… -Είσαι τρελός; Ποιος θέλει πια να τον συγκρίνουν με τέτοια λαμόγια. Όλοι τους ίδιοι είναι. Κι όταν κάποιος χαλάσει «τη σούπα» στους άλλους, του βγάζουν τα άπλυτα στη φόρα, κι αν δεν έχει, του φτιάχνουν. Άσ’ τους να τρώγονται μόνοι τους. - Δεν έχεις και άδικο, συνεχίσθηκε η κουβέντα. Εμένα, με έχουν πάρει 3 για να είμαι υποψήφιος μαζί τους. Ψάχνουν, λέει, για νέα πρόσωπα, γιατί ο κόσμος έχει βαρεθεί τους ίδιους και τους ίδιους. -Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς σοβαρός και αξιόλογος άνθρωπος δεν ασχολείται πλέον με την πολιτική… Η συζήτηση κράτησε αρκετή ώρα, με ανάλυση στη συνέχεια για το τι θα ψηφίσει ο καθένας. Κανένας δεν ήταν ευχαριστημένος με ό,τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές και κανείς δε θα ψήφιζε το ίδιο στις επόμενες. Οι ηλικίες των συνδαιτυμόνων ήταν διαφορετικές και κάλυπταν μεγάλο ηλικιακό φάσμα. Πού κατέληξαν; Σε αδιέξοδο! Κανείς δεν ήθελε κανέναν. -

***  Διάλεξε το θάνατό σου         
          Νέα προειδοποίηση για τις ολέθριες συνέπειες της αιθαλομίχλης, κυρίως στις μεγαλουπόλεις, έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι το οικονομικό κόστος για τη Δημόσια Υγεία είναι μεγαλύτερο από το οικονομικό κόστος που θα είχαμε, αν απλά μειωνόταν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
Ο Ιατρικός Σύλλογος, ως ο καθ' ύλην αρμόδιος επιστημονικός Σύλλογος, μιλά, αλλά σε ώτα μη ακουόντων. Κι αυτό έχει να κάνει με δύο πλευρές. Απ’ τη μια, στους πολίτες και, από την άλλη, στην κυβέρνηση.
Οι πολίτες μπροστά στον κίνδυνο να παγώσουν απ’ το κρύο δεν ακούν καν τις πολύ σοβαρές συνέπειες που έχει στη δημόσια υγεία η αιθαλομίχλη, ενώ, από την άλλη, η κυβέρνηση, έχοντας το μαχαίρι στο λαιμό από την τρόικα - χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία-, δε διανοείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, λοιπόν.
Όποιος ανήκει σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά ή σε ομάδες με καρδιαγγειακά ή νοσήματα του αναπνευστικού, άντε γεια. Μπορεί να μην πάει με τη μία, αν δεν ξεπαγιάσει ή δεν καεί, αλλά επειδή αυτά τα προβλήματα αθροίζονται, σε κάποια στιγμή... κόκαλο. Θες από έμφραγμα, θες από  δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα που σχηματίζεται από την ατελή καύση των προϊόντων του άνθρακα προκαλώντας υποξία στους ιστούς και δυσλειτουργία και ανεπάρκεια πολλών οργάνων ταυτόχρονα; Έτσι ή αλλιώς, ο Χάρος περιμένει να τον κατεβάσει στον Άδη.
«Παράξενος χειμώνας μπήκε, παράξενη εποχή, κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει, δεν ξέρει πού θα βγει»…
Η κρίση, προϊόντος του χρόνου, έχει βγάλει πια τη μάσκα και δείχνει το φρικαλέο πρόσωπό της. Όσο κι αν καθημερινά ακούμε ότι όπου να ’ναι βγαίνουμε απ’ το τούνελ, όσοι πολιτικοί έχουν πραγματική επαφή με την κοινωνία και δεν εννοώ εκείνους που ονειρεύονται την εξουσία, γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως αυτά που λένε οι υπουργοί είναι όνειρα θερινής νυκτός και τώρα είμαστε στην καρδιά του χειμώνα.
Στην Ιταλία, που την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε επίσημα από την ύφεση, ο Σύνδεσμος Ιταλών Βιομηχάνων ανακοίνωσε πως οι συνέπειες που βιώνει η γειτονική χώρα είναι ίδιες με εκείνες ενός πολέμου... Η  Ιταλία, που βρίσκεται στις 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Κάντε μια αναγωγή και αναλογιστείτε τι θα γίνει στη χώρα μας... 
 
*** Όλοι εμείς οι αφρούρητοι…
  Όλοι εμείς οι ακροβάτες πάνω στο τεντωμένο σκοινί… Όλοι εμείς οι αφρούρητοι απέναντι στις ξελογιασμένες ελπίδες, παρακολουθούμε σιωπηλοί θεατές το έργο επί σκηνής σ’ ένα θέατρο λαβωμένο σαν αυτό του Λονδίνου. Σάλος, μας λένε, προκλήθηκε από βουλευτές της συγκυβέρνησης για τα υπέρογκα «καπέλα» της εφορίας, πάνω από τους τόκους υπερημερίας, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρων. Ούτε καν ψελλίζουμε το αυτονόητο: «Μας συγχωρείτε, δεν έχουμε άλλα…». Με μάτι θολό ατενίζουν το μέλλον τους οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ κάτω των 65 χρόνων, το οποίο κόβεται. Σαν πεταλούδες παγιδευμένες στο φως της δημόσιας λάμπας, αναρωτιούνται αν θα καταφέρουν να φθάσουν τα… 65! Ένα πλήθος Ελλήνων πορεύεται τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να χωρέσει ολόκληρη τη ζωή του πάνω στο μικρό αχνάρι της παιδικής του πατούσας. Κι όλο πέφτει και ξανασηκώνεται. Πώς να ισορροπήσεις τη σημερινή καθημερινότητα μέσα σ’ έναν τοσοδούλη χώρο! Μη ζητάς πολλά… Πόσο πιο λίγα, όμως, να ζητήσεις; Μήπως, τελικά, ο Μιχάλης Λιάπης είχε δίκιο; Για τις χαλκευμένες πινακίδες του πολυτελέστατου τζιπ… Για το ότι προτίμησε τις διακοπές σε μέρη εξωτικά από το εδώλιο του κατηγορουμένου… Όταν εμπεδώσεις την απέραντη μοναξιά σου απέναντι στο κράτος, ίσως και να τα καταφέρεις… Κι ας ανάβει συνεχώς η φωτεινή επιγραφή «Προσδεθείτε», προμηνύοντας κλυδωνισμούς… Τα δύσκολα είναι όταν δεν έχεις μάθει να «προσδένεσαι», με αποτέλεσμα να σπας το κεφάλι σου στην οροφή. Το θέμα είναι να διαθέτουμε την απαραίτητη νηφαλιότητα για να κρίνουμε με σοφία ποιος, πότε και γιατί μας πέταξε έξω από τη ζωή… Εμάς τους αφρούρητους… Άντα Αποστολάκη - 

***  Χίλια παιδιά από τη Ρωσία στην Καλαμάτα!          
  
Από τη Μόσχα με αγάπη …
 Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τα παιδιά του ήλιου», που θα διοργανώσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Άμπωτις», περίπου 1.000 παιδιά από τη Ρωσία, ενήλικες συνοδοί, καθώς και πολλοί VIP εκ μέρους των μεγάλων χορηγών, θα επισκεφθούν τον προσεχή Ιούνιο την Καλαμάτα.
Στο Δήμο Καλαμάτας έφθασε σχετική επιστολή από το υπουργείο Παιδείας της Μόσχας, που υποστηρίζει τη διενέργεια αυτού του Φεστιβάλ. Ο δε δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, με επιστολή του δήλωσε πως ο Δήμος θα παράσχει την αναγκαία υποστήριξη για την προετοιμασία και την επιτυχή διενέργεια αυτής της διοργάνωσης.
Τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας, γεγονός ευεργετικό για την τουριστική κίνηση στην περιοχή, αλλά και για τη διαφήμισή της στη Ρωσία.
Οι διοργανωτές σχεδιάζουν να ετοιμάσουν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, ενώ τα παιδιά από τη Ρωσία – πέρα από τις διακοπές στη θάλασσα – θα επιδοθούν στην εξάσκηση σε πνευματικά παιχνίδια, όπως σκάκι, ντάμα, γκο, μπριτζ και ηλεκτρονικά παιχνίδια, καθώς οι Ρώσοι ιθύνοντες δίνουν μεγάλη σημασία στα πνευματικά αθλήματα.

***Με μία τεράστια "βασιλόπιτα" και αρκετό τρέξιμο ξεκίνησε το Καλαματιανό Καρναβάλι (φωτογραφίες & βίντεο)         
  
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη εκδήλωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού που ήταν ένας αγώνας ανθρωπιάς ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα δοθούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας.
Ο αγώνας ξεκίνησε στις 2 από την πλατεία Όθωνος και μέσα από την Αριστομένους και    κεντρικούς δρόμους κατέληξε στην κεντρική πλατεία.
Εκεί είχε στηθεί ένα μια τεράστια "Βασιλόπιτα" που τελικά ξεπέρασε τα 70 μέτρα και δημιουργήθηκε από μαθητές της σχολής ΣΕΦ του ΙΕΚ Ορίζων  αλλά και από τη λέσχη αρχιμαγείρων στην Καλαμάτα.
Την βασιλόπιτα...που δεν είχε φλουρί , έκοψε ο  Δήμαρχος της Καλαμάτας  ο οποίος κάλεσε όλο το κόσμο να συμμετέχει στο 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι.
Αυτή ήταν ουσιαστικά και η πρώτη εκδήλωση του φετινού καρναβαλιού ενώ η επίσημη έναρξη για το Καλαματιανό Καρναβάλι "2014" θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φερβουαρίου.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας   Video:  
***ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
***  «Πάντα προσπαθώ, απλά κάποιες φορές δεν μου βγαίνει»
 Διαμαντίδης «reloaded»«Πάντα προσπαθώ, απλά κάποιες φορές δεν μου βγαίνει»   (Φωτογραφία: ) Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημήτρη Διαμαντίδη παρουσίασε το ΑΡΤ, όπου ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, ακόμα και εκείνη, όταν πριν από περίπου 10 χρόνια, βρέθηκε στο δίλημμα Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός.
Ο διεθνής πλέι μέικερ τόνισε ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ σταρ, μίλησε για όλους και για όλα δίνοντας απαντήσεις τόσο για την προσωπική του απόδοση, αλλά και της ομάδας του στη τρέχουσα σεζόν.
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΡΤ TV:
Για το αν αισθάνεται σταρ: «Δεν αισθάνομαι καθόλου σταρ. Κάνω αυτό που αγαπάω, αυτό που μου αρέσει, μου έχει δώσει μεγάλες χάρες. Δεν αισθάνομαι όμως σε καμία περίπτωση ροκ σταρ ή κάτι τέτοιο».
Για την εφετινή πορεία του Παναθηναϊκού: «Σίγουρα δεν έχουμε ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Η απόδοσή μας δεν είναι στο σημείο που θα θέλαμε να είναι. Η ομάδα προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθεί, υπήρξαν κάποια πράγματα, όπως οι τραυματισμοί, που μας πήγαν πίσω. Ακόμα έχουμε παιδιά που είναι έξω.
Μακάρι να μπορούσαμε να παίζουμε καλά πάντα. Θέλουμε να παίζουμε στο 100%, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, προσπαθούμε να βγάζουμε πράγματα στο παιχνίδι. Δεν είναι τόσο εύκολο, η προσπάθεια είναι μεγάλη από προπονητές και παίκτες, θα κάνουμε ότι κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, θα δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε».
Για την κριτική που έχει δεχθεί φέτος: «Μην φανταστείτε ότι είμαι ο μεγαλύτερος φαν της τεχνολογίας. Εγώ δεν προσπαθώ να κάνω κάτι λιγότερο από αυτό που έκανα. Πείτε μου έναν παίκτη που μπαίνει στο παρκέ και δεν προσπαθεί να κάνει όσα μπορεί. Το άθλημα είναι ομαδικό, παίζουν και οι άλλοι, οπότε είναι δύσκολο. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου, κάποια στιγμή μπορεί να μην βγαίνει. Πάντα όμως θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Τώρα όσοι λένε ότι δεν μου βγαίνει ή ότι κάνω λάθη, σέβομαι την άποψή τους, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου».
Για το πως επέλεξε τον Παναθηναϊκό αντί του Ολυμπιακού: «Έχουν περάσει και δέκα χρόνια πια. Υπήρξε μια συζήτηση. Όμως, μόλις παρουσιάστηκε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, προτίμησα να έρθω εδώ γιατί φάνταζε πιο ιδανικός για εμένα εκείνη την περίοδο και δόξα τω Θεώ είμαι χαρούμενος που έκανα αυτή την επιλογή».
Για το Final Four και για το αν ο Παναθηναϊκός φέτος είναι ικανός να φτάσει σε αυτό: «Δεν θα απαντήσω αν θα πάμε στο Μιλάνο, είπα και πριν πως η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη, έχει πάρα πολύ καλές ομάδες. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πρέπει να μετράμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν κοιτάμε μακριά, γιατί δεν παίζουμε το μπάσκετ που θα θέλαμε και θέλουμε να βελτιωθούμε. Τώρα έχουμε περάσει στην επόμενη φάση, πάντα θέλουμε να πάμε ψηλότερα αλλά δεν είναι εύκολο. Σαφώς ο στόχος μας είναι να πάμε καλά. Θέλουμε όμως δουλειά, το ξέρουμε, το καταλαβαίνουμε και κοιτάμε να προσπαθούμε όσο πιο πολύ μπορούμε για αυτό. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο, στις προπονήσεις και τους αγώνες. Για αυτό δουλεύουμε, για να πετύχουμε το καλύτερο»..
Για τη σχέση του με την οικογένεια Γιαννακόπουλου: «Σε αυτά τα δέκα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό, οι σχέσεις μου με τον κ. Παύλο, τον κ. Θανάση και τον κ. Δημήτρη είναι καταπληκτικές. Εξαιρετικές! Είναι πάντα δίπλα σε εμένα και σε όλους τους αθλητές. Είναι χαρά για τον αθλητισμό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι».
Για το κεφάλαιο Εθνική Ομάδα: «Ήμουν σε αυτή την ομάδα, έζησα όμορφες στιγμές. Είχα την τιμή γιατί είναι τιμή, αλλά κάποια στιγμή τελειώνει είτε μας αρέσει, είτε όχι. Κάποια στιγμή τελειώνει. Στα λόγια, όλα είναι ωραία, να λέμε πως θα είχαμε υπερομάδα κλπ., αλλά στο γήπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο στόχος είναι το μέλλον πάντα. Έχουμε πολλά παιδιά, ευχή όλων μας είναι να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο η Εθνική».
Για την κόρη του η οποία είναι 8 μηνών: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθε στη ζωή μου. Πραγματικά χαίρομαι την κάθε στιγμή που περνάω μαζί της».  Newsroom ΔΟΛ

***  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ   11ης  αγωνιστικής την Α1   στο  Ελληνικό  Μπάσκετ :

11η Αγωνιστική
28/12/2013 Αρης Ικαρος Χαλκίδας 84 - 67
28/12/2013 Τρίκαλα Πανελευσινιακός 70 - 59
28/12/2013 Νέα Κηφισιά Απόλλων Πατρών 72 - 54
28/12/2013 Πανιώνιος ΑΓΟΡ 74 - 66
29/12/2013ΚΑΟ ΔράμαςΟλυμπιακός75-69
29/12/2013 Ηλυσιακός Κολοσσός 74-62
29/12/2013 Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ 81-61

ΚΑΟΔ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς  75-69 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-36, 58-55, 75-69.
Διαιτητές: Αφεντουλίδης-Ταβουλαρέας-Νικολούλης
ΚΑΟΔ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 4, Τζόουνς 4, Στίγκερς 6, Μπράουν 25 (2), Βον 9, Μάρκοβιτς 7 (1), Σπυριδωνίδης 1, Μπάβτσιτς 19 (2), Ζάρας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Λο, Ντάνστον 6, Περπέρογλου 12, Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 10, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 3 (1), Μάντζαρης 10 (2), Κατσίβελης 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΟΚ  81-61 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 42-33, 63-53, 81-61
Διαιτητές: Καρακατσούνης - Καλδίρης - Πουρσανίδης Κ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Κάρι 9 (1), Μπατίστ 5, Φώτσης 7 (1), Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 16 (1), Παππάς 4 (1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 6, Αποστολίδης.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 11 (1), Κούπερ 13 (3), Χαραλαμπίδης 2, Τσόχλας, Βουτσίτσεβιτς, Τσαιρέλης 15 (1), Δέδας 3 (1), Καλλές 2, Μπόγρης 8, Κασελάκης 5 (1), Λιάπης, Κόνιαρης.


ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ -ΚΟΛΟΣΣΟΣ  ΡΟΔΟΥ  74-62 .- ^
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Παναγιώτου-Τζαφλέρης
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Λιόγας): Καφκής 2, Αντωνάκης 4, Σμιθ, Χατζής 2, Ζούμπος, Δορκοφίκης 11 (2), Στέφενς 9, Ιωάννου 8, Τζουγκαράκης 2, Μποντί 7, Αντερσον 29 (6).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Δημήτρης Πρίφτης): 6, Γεωργαλής, Κόμματος 6 (2), Τ. Σμιθ 13, Στεφανίδης 9 (1), Σίμπσον 6 (1), Τσάμης 8 (2), Οσμπι 9, Νάτζφεϊ 5 (1).


***  Θρήνος στη Ρωσία για τον Ολυμπιονίκη της πάλης, Κουντούκοφ
Θρήνος στη Ρωσία για τον Ολυμπιονίκη της πάλης, Κουντούκοφ
Μόσχα, Ρωσία  ,   Μόλις 27 ετών, «έφυγε» σε τροχαίο
Θρήνος στον αθλητισμό της Ρωσίας και την «οικογένεια» της πάλης, καθώς ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και δύο φορές Ολυμπιονίκης της ελευθέρας, Μπεσίκ Κουντούκοφ, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, μετά από τροχαίο, σε ηλικία μόλις 27 ετών.
Ο Κουντούκοφ οδηγούσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής από το Βλαντικαφκάζ σε αυτοκινητόδρομο της πόλης Αρμαβίρ και ενώ ταξίδευε νότια με προορισμό το Κράσνονταρ, το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με φορτηγό, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του μοιραίου δυστυχήματος.
Η Ομοσπονδία πάλης της Ρωσίας ανακοίνωσε το θλιβερό γεγονός χωρίς να αναφέρει τα αίτια, που οδήγησαν στο θάνατο τον αθλητή της ή αν υπήρξαν τραυματίες ή άλλα θύματα.
Ο Κουντούκοφ υπήρξε από τους κορυφαίους αθλητές της ελευθέρας πάλης, έχοντας κατακτήσει δύο ολυμπιακά μετάλλια, το ασημένιο στο Λονδίνο (2012) και το χάλκινο στο Πεκίνο (2008). Πανηγύρισε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους το 2007, 2009, 2010 και το 2011, αναδείχθηκε μία φορά πρωταθλητής Ευρώπης και πέντε στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας του, ενώ είχε τιμηθεί πολλάκις από τη ρωσική κυβέρνηση για τις διακρίσεις του.Newsroom ΔΟΛ

*** Ο Τσίκινης ξανά στον Πάμισο         

Στον πάγκο των πράσινων της Μεσσήνης θα κάτσει ο Σπύρος Τσίκινης όπως έγινε γνωστό πριν λίγα λεπτά. -

***

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  351  φίλοι .-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3005    video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1399 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1409 video.-
                                             ** Σύνολον   :  5809 βίντεο αναρτημένα .-


~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2427
 ~** http://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 246  φίλοι .-
*** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
http://www.twitter.com/stamos01/ ,
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,
Arfara-Messinias 2  ,
 stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
vlasios  ,

*** ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/29-11-2013.html , Ελλάδα   Διαδρομές Ημερήσια στην Αχαΐα 29-11-2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~ https://www.facebook.com/groups/61086363753/10152048688813754/?notif_t=group_activity ,
****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  : ARFARA - KALAMATAS ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Δεκεμβρίου  2013  , .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/10-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Ενημέρωση Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/14-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  14  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/15-2013.html , Κυριακάτικη  Ενημέρωση  15  Δεκεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html?showComment=1387194481019#c5416169522699252196 , Ενημέρωση  της  Δευτέρας 16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/12/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης 19  Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/22-2013.html  , Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 22 Δεκεμβρίου  2013  .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/23-2013.html  ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/12/2013-24-2013.html?showComment=1387879739925#c3222986144395544186  , Ενημέρωση παραμονή Χριστουγένων 2013 24 Δεκεμβρίου 2013 .-
 ~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/12/25-2013.html ,  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013 Ενημέρωση.-
 ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/26-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/27-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/28-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  28  Δεκεμβρίου  2013 .-
  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  29  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ ** Γάμος Νίκος -Παναγιώτα  ΔΙΑΣΚΈΔΑΣΗ  9 - 11 – 2013 : http://youtu.be/HbxoNUkoNB4 ,
 
~** Γάμος  Νίκου- Γιώτας  9 - 11 - 2013 Χορεύει πατέρας γαμπρού : http://youtu.be/hZtIFxEFnSA ,
 
~**Φωτογράφηση  sns Arfara Stamos01 ...  Γάμος  Νίκος - Γιώτα  9 -11 - 2013 ,,... διασκέδαση  χορός  στο  κέντρο  "Ρόδον"  Μεσσήνης : http://youtu.be/p9b838SincU ,


~ Video φωτογραφίες  τραγούδι  2012 – 13: http://youtu.be/op26awzkvXs ,
 
~ Video  ΦΩΤΟ τραγούδι  2013: http://youtu.be/l96dGYNQK3I ,
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: