Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα 03 Μαρτίου 2014

Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  :

          ΚΑΛΗ    ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ   ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ   ΜΑΣ !!!




***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  άλλα  :

*** Το Καρναβάλι κέρδισε τον καιρό και τις εντυπώσεις, καρναβαλιστές πλημμύρισαν την Καλαμάτα (   φωτογραφίες και βίντεο)


 Τελικά και το φετινό στοίχημα κερδήθηκε και το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι κατάφερε να πραγματοποιηθεί παρά τις αρχικές δυσκολίες αλλά και τον καιρό που έστω την τελευταία στιγμή έκανε μια παύση και άφησε την καρναβαλική παρέλαση να πραγματοποιηθεί. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 2:30 το μεσημέρι με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου ο Θέμης Γεωργαντάς και οι Μέλισσες διασκέδασαν τους καρναβαλιστές αλλά και τους θεατές. Και του χρόνου λοιπόν. - 
1.-  http://youtu.be/s_MxFfDzkZw ,

2.-  http://youtu.be/aC3M5HxTDgY ,

3.-  http://youtu.be/kmNECtK_IAU  ,

4 .- http://youtu.be/294Qp0joubI ,

5 .- http://youtu.be/YUpwQyjSQtA  ,

6.- http://youtu.be/xzcnH2uqbZ0 ,


*** Καλά κούλουμα σε όλους, οι εκδηλώσεις για σήμερα Καθαρά Δευτέρα (φωτογραφίες και βίντεο)
       
 
 
 

Και σήμερα πολλές είναι η εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Καλαμάτα και κυρίως στις τοπικές κοινότητες του Δήμου, το πρόγραμμα είναι μεγάλο με επίκεντρο το Δρώμενο της Νέδουσας.
Ακολουθούν οι εκδηλώσεις
-Παραλία Καλαμάτας, Προλιμένας, ώρα 11.00 , Κούλουμα στην Παραλία, πέταγμα χαρταετού- Ακυρώνονται τα Κούλουμα στην παραλία της Καλαμάτας λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών.
  ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
-Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας Δρώμενο ευετηρίας
ώρα 10.30: Αγερμός / ώρα 12.00: Δρώμενα
-Mικρή Μαντίνεια Δ.Ε. Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11.00 Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα
-Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας, Κεντρική Πλατεία, ώρα 11.00
Κούλουμα
-Άρις Δ.Ε. Άριος, στο Ύψωμα Ρετσίνη, ώρα 11.00
Κούλουμα
-Αιθαία Δ.Ε. Θουρίας, Κεντρική Πλατεία, ώρα 11.00
Κούλουμα
-Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, Κεντρική Πλατεία, ώρα 11.00
Κούλουμα
-Πλατύ  Δ.Ε Αρφαρών, ώρα 11.00
Πέταγμα χαρταετού
-Βελανιδιά. Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 11.00
Κούλουμα
-Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας, ώρα 17.00
Διαγωνισμός αερόστατου
 Για ακόμα μια χρονιά η Νέδουσα ανέβασε τον κόσμο στον Ταΰγετο (Φωτογραφίες και βίντεο) 
http://youtu.be/7MomGr09KKE  ,

~ http://youtu.be/PFNPuAgIJ3Q  ,


***  35χρονος έσπασε φούρνο στην Καλαμάτα!

 Συνελήφθη, σήμερα (3.3.2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, ένας (1) 35χρονος ημεδαπός, γιατί προκάλεσε φθορές σε κατάστημα-αρτοποιείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού. - 

***  Η Μέρκελ χθες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

  
 
   Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες η Άντζελα Μέρκελ για το Καλαματιανό Καρναβάλι. Πιο συγκεκριμένα δεν βρέθηκε αλλά την έφεραν μέλη του γκρουπ back του 60, ενώ δεν έμεινε και ασχολίαστη η κατάσταση της χώρα μας αφού μέσα σε ένα φέρετρο υπήρχε ένας καρναβαλιστής που είχε το ρόλο του Ελληνικού λαού. - 

***  Προκαταρκτική εισαγγελέα για τις καταγγελίες μικροπωλητών της Αγίας Τριάδας που θέλουν και θέσεις κάθε Σάββατο στην Αγορά         
          
Προκαταρκτική έρευνα για το αίτημα των 17 αδειούχων μικροπωλητών ειδών ελαφράς βιοτεχνίας που συμμετέχουν στην αγορά της Πέμπτης στην Αγία Τριάδα, να τους ορισθεί από το Δήμο Καλαμάτας χώρος στην Κεντρική Αγορά κάθε Σάββατο, έχει διατάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, αλλά κυρίως για τους παράνομους πλανόδιους που δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή της Αγίας Τριάδας.
Η προκαταρκτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί.
  Για την ΚΑΚ
Οι 17 αδειούχοι μικροπωλητές, όπως τονίζουν,  είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και να κερδίσουν τη μάχη που δίνουν για την αρνητική στάση του Δήμου Καλαμάτας να ορίσει θέσεις στην ΚΑΚ.
Σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζουν, λειτουργούν ενιαία παραγωγοί και έμποροι στις αγορές και πως είναι καθαρά προσχηματική η δικαιολογία του Δήμου Καλαμάτας, εδώ και ένα χρόνο, πως δεν υπάρχει χώρος, εξ ου και δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημά τους.
Πάντως, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έστειλε τρία έγγραφα, μέχρι να ανταποκριθεί  ο Δήμος και να τους κοινοποιήσει σχεδιαγράμματα, οριοθέτηση, αριθμό θέσεων και αδειούχους τόσο για την αγορά στην ΚΑΚ όσο και γι’ αυτή στην Αγία Τριάδα.
  Παράνομοι
Στις αρχές Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία των μικροπωλητών είχε επισκεφθεί τον εισαγγελέα, προσκομίζοντάς του στοιχεία ότι στην αγορά της Αγίας Τριάδας κάθε Πέμπτη, όπου συμμετέχουν 33 αδειούχοι μικροπωλητές και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 35 θέσεις, παίρνουν μέρος κι άλλοι 20-30 που δεν έχουν άδειες, οι οποίοι όμως πληρώνουν στην ΔΙΟΚΛΗΣ και έχουν πάγκους.
Επίσης, είχαν ζητήσει από τον εισαγγελέα να ερευνήσει γιατί δεν εφαρμόζεται σχετικός νόμος, και να πληρώνουν για τη μια ημέρα που δουλεύουν, και όχι για όλο το μήνα, καθώς και το αντίτιμο που καταβάλλουν είναι πολύ υψηλό.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Χιλιάδες κόσμου ξεφάντωσαν στο μεγάλο Καρναβάλι των Φούληδων ! (Φωτογραφίες)         
   
 




Χιλιάδες κόσμου ξεφάντωσαν χθες το μεσημέρι στο μεγάλο, τρελό 12ο Καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά, που με τη στήριξη και τη συμμετοχή του κόσμου έχει, πλέον, γίνει θεσμός και κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερο και καλύτερο! Τα Φιλιατρά «βούλιαξαν» από κόσμο, κάθε ηλικίας, από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και όχι μόνο. Ο βροχερός καιρός δε στάθηκε ικανός να μειώσει την ένταση του κεφιού και τη συμμετοχή του κόσμου και αποδείχθηκε περίτρανα ότι, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ο κόσμος διψά για λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, μακριά από σκοτούρες και προβλήματα της καθημερινότητας που τον ταλανίζουν, και ψάχνει εναγωνίως τρόπους και χώρους δημιουργικής έκφρασης και ξεφαντώματος. Οι Φιλιατρινοί απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως διαθέτουν αστείρευτη δύναμη και ανεξάντλητο χιούμορ και με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, στο Καρναβάλι των Φούληδων, σατίρισαν την επικαιρότητα, καυτηρίασαν και στηλίτευσαν πρόσωπα και πολιτικές - οικονομικές καταστάσεις στη χώρα και, παράλληλα, έστειλαν μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας προς όλους! Αξίζει να τονισθεί πως, εκτός από συλλόγους, φορείς, σχολεία και κατοίκους των Φιλιατρών, στο Καρναβάλι των Φούληδων και την παρέλαση πήραν μέρος αρκετά γκρουπ από την Κυπαρισσία, με τον ΜΕΣΚ, τον ΔΙΩΝΑ και παρέες μαθητών και πολιτών να συμμετέχουν και να κατακτούν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Εκατοντάδες, δε, κάτοικοι της Κυπαρισσίας παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις! Φιλιατρά και Κυπαρισσία ήταν μαζί σ' αυτή τη γιορτή, στο 12ο μεγάλο, τρελό Καρναβάλι των Φούληδων στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για ενότητα, συνεργασία, συναντίληψη και αρμονική συνύπαρξη και συμπόρευση για να κερδηθεί μέλλον. Μόνο όλοι μαζί οι κάτοικοι της Τριφυλίας μπορούν να ανοίξουν προοπτική για τον τόπο! Μιζέριες και άκρατοι τοπικισμοί και εγωκεντρισμοί, αποτελούν αγκυλώσεις του παρελθόντος που δεν οδηγούν πουθενά, αλλά αντίθετα απομονώνουν και περιθωριοποιούν! Βεβαίως, στο Καρναβάλι την «τιμητική» τους είχαν και υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι σύμβουλοι, ενόψει των δημοτικών εκλογών, που τη «γλίτωσαν» όμως, επειδή δεν έγινε «κάψιμο του Καρνάβαλου», όπως έλεγαν αστειευόμενοι ασφαλώς πολίτες μέσα στο κλίμα των ημερών!
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

 ***  Παρουσίασε υποψήφιο Περιφερειάρχη η Χρυσή Αυγή         
           
Χθες βράδυ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, η Χρυσή Αυγή παρουσίασε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Δολτσινιάδη, που θα κατέβει με το συνδυασμό  «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο».
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Δημήτρης Κουκούτσης, το όνομα του τελευταίου είχε ακουστεί για τη θέση του υποψηφίου για την Περιφέρεια.
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας θα είναι ο Δημήτρης Δημούλης.
Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας θα είναι η Αθανασία Χρουσαλά.
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας θα είναι ο Νικήτας Μανδραβίλιας.
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας θα είναι ο Γιώργος Δημακόγιαννης.
Υποψήφιος Αντιπεριφρειάρχης Αρκαδίας θα είναι ο Νίκος Σκαντζός
Ενώ τέλος να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν μερικές μέρες έκανε γνωστό ότι δε θα κατεβάσει συνδυασμούς στη Μεσσηνία.- 

*** Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα κρίνουν το έργο προστασίας των ακτών          
           
Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε καταγγελίες ιδιώτη μηχανικού
Οι ενστάσεις, για το αν το έργο προστασίας των ακτών της Μικράς Μαντίνειας υλοποιήθηκε σύμφωνα με όσα προέβλεπαν η μελέτη περιβαλλοντικών όρων και η τεχνική μελέτη, από το μηχανικό κατασκευαστή και λατόμο-προμηθευτή αδρανών υλικών, Γιώργο Μαλλίρη, έγιναν αντικείμενο ερωτήσεων στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας τόσο από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρο Μπρεδήμα, όσο και από τον επικεφαλής της «Πρωτοπορίας», Νίκο Φωτέα.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Μαλλίρης ρωτούσε εάν έχουν γίνει οι προβλεπόμενοι περιβαλλοντικοί και ποιοτικοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, εάν τα λατομεία από τα οποία προμηθεύτηκε ο ανάδοχος του έργου τα αδρανή υλικά τηρούσαν τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους και εάν οι φυσικοί ογκόλιθοι που ενσωματώθηκαν στο έργο ανταποκρίνονται ποιοτικά σε όσα ορίζουν οι κανονισμοί και οι νόμοι.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας τόνισε ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δε θα πρέπει να υιοθετούν άκριτα οποιαδήποτε ένσταση κατατίθεται. Το συγκεκριμένο έργο μελετήθηκε από τον πρώην Δήμο Αβίας και εκτελέστηκε με κοινή επίβλεψη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και πρόσθεσε: «Για τυχόν ενέργειες που δεν είναι σύννομες υπάρχουν υπερκείμενες ελεγκτικές αρχές. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα πολιτικό όργανο. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω ότι υπάρχει ένας αριθμός δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που αποδειχτούν σφάλματα, ασφαλώς θα υπάρξουν και οι απαραίτητες κυρώσεις.
Ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη επιστολή, θεωρούμε ότι το έργο θα βοηθήσει τα μέγιστα τη συγκεκριμένη περιοχή. Βέβαια, έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα μπροστά από το “Τουριστικό”, αλλά θα αντιμετωπιστεί».
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η «Προστασία ακτών Μικρής Μαντίνειας» χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ – Ε.Π. Δ.Ε.Π.Ι.Ν. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων), με εγκεκριμένη πίστωση 1.004.672,27 ευρώ. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ήταν ύψους 1.395.378,15 ευρώ (με Φ.Π.Α), ενώ ανάδοχος του έργου, που αναδείχθηκε ύστερα από διενέργεια διαγωνισμού στις 3 Ιουλίου 2013, ήταν ο Βασιλικός Ιωάννης ΕΔΕ.
Τονίζεται πως το έργο ολοκληρώθηκε πολύ πριν το προβλεπόμενο, καθώς ως συμβατική προθεσμία περαίωσης είχε οριστεί η 25η Νοεμβρίου 2014, δηλαδή σχεδόν 10 μήνες αργότερα σε σχέση με σήμερα, ενώ οι εργασίες είχαν διακοπεί κατά το μήνα Αύγουστο εξαιτίας της έντονης τουριστικής κίνησης.
Το συγκεκριμένο έργο ήταν αναγκαίο για την επιβίωση του οικισμού, καθώς εδώ και χρόνια παρατηρούνταν διάβρωση των ακτών από τη θάλασσα που «χτύπαγε» την ακτή, με αποτέλεσμα τη μείωση του πλάτους της παραλίας, αλλά και τη συχνή καταστροφή του παραθαλάσσιου δρόμου, που αποτελεί το μοναδικό δρόμο πρόσβασης μέχρι τις Κιτριές.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

 ***  Στα όρια τους για ακόμα μια φορά Πάμισος και Άρις, ήδη πλημμύρισαν μεγάλες εκτάσεις
Φωτογραφία αρχείου
 Για άλλη μια φορά πλημμύρισαν οι ποταμοί Άρις και Πάμισος, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή μας και με αρκετά σημεία τους να είναι επικίνδυνα για την γύρω περιοχή. Την περιοχή στον Πάμισο επισκέφθηκαν πριν λίγη ώρα για να εκτιμήσουν την κατάσταση οι αντιπεριφερειάρχες Ντ. Νικολάκου και Παν. Αλευράς και ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Στον Άρι, τα νερά του ποταμού, πλημμύρισαν για άλλη μια φορά μεγάλες εκτάσεις με αγκινάρες στη Μικρομάνη.

*** Γέμισε χρώμα και φωτιά ο ουρανός της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)         
     
 
 
 
 
Τελικά ο καιρός έκανε και σήμερα το χατίρι στους Καλαματιανούς και μετά τη βροχόπτωση ωρών, στις 3 το μεσημέρι η βροχή και σταμάτησε  και εμφανίστηκε δειλά δειλά ο ήλιος,
Από εκείνη τη στιγμή μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν σε ανοιχτά μέρη και πέταξαν χαρταετούς αλλά και τα αερόστατα.
Το «Θάρρος» βρέθηκε σε περιοχή της Τέντας όπου κόσμος είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει το πέταμα αερόστατων και το θέαμα τους δικαίωσε.
Βέβαια ούτε και φέτος έλειψαν τα ευτράπελα με στουπί από αερόστατο να καταστρέφει ολοσχερώς τροχόσπιτο (δείτε εδώ).
Και του χρόνου λοιπόν και καλή Σαρακοστή.
Video: http://youtu.be/5HPeGMh0DaM ,
 
  ***  Τροχόσπιτο κάηκε ολοσχερώς (φωτογραφίες)
 

 Σήμερα το απόγευμα σε περιοχή της ανατολικής Καλαμάτας τροχόσπιτο καταστράφηκε ολοσχερώς όταν έπεσε πάνω σε αυτό στουπί από αερόστατο που πετούσε στον ουρανό. Στο σημείο έφθασε όχημα της Πυροσβεστικής όπου έσβησε την φωτιά και όχημα της Αστυνομίας. - 

***  Με μεγάλη επιτυχία και κόσμο το 154ο Καρναβάλι Μεσσήνης (φωτογραφίες)         
   
Με αρκετό κέφι και πολύ μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα το 154ο καρναβάλι της Μεσσήνης. Ο άστατος καιρός δεν στάθηκε ικανός για να πτοήσει τους "Νησιώτες" καθώς και τους κατοίκους των γύρω περιοχών που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Για ακόμα μια φορά εντυπωσίασαν τα άρματα τα οποία ήταν επίκαιρα και τα έφτιαξαν στα "Καρναβαλικά" εργαστήρια του Δήμου Μεσσήνης ενώ και φέτος την παράσταση έκλεψε ο λόγος του “Καρνάβαλου” που δεν χαρίζεται σε κανέναν Στο "Νησιώτικο" Καρναβάλι παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών και όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Μεσσήνης
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
  *** ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  2014 :
~* ^ Διασκέδαση πάρκο Μεσσήνης 2 - 3 – 2014: http://youtu.be/dsFfcc0WxdQ ,
~* ^ Διασκέδαση  στη Μεσσήνη  2/3/2014 : http://youtu.be/gfZVh6a-vOM  , ,
~* ^ Μαντολινάτα   Μεσσήνης  διασκέδαση 2-3-2014 : http://youtu.be/FqWIq6Pp0Zs ,
~ *^ Πάρκο Μεσσήνης   απόκριες  2/3/2014: http://youtu.be/j2zgzMDd2ug ,
~* ^ Καρναβάλι  απόκριες  Μεσσήνη  2/3/2014: http://youtu.be/iooGgOWNRkE ,
~* ^ Μεσσήνη  διασκέδαση  2/3/2014 : http://youtu.be/91UDyD-_xgw ,
~  Καρναβάλι  Μεσσήνης  2014   3/3/2014 : http://youtu.be/a_Sn6tEzL5Y ,


 
***   Έχουν τρελαθεί

Αν, λέει, μέσα σε δύο μήνες δεν αποκτήσουν όλοι email, το οποίο θα δηλώσουν στην εφορία, τότε θα τους επιβληθεί πρόστιμο τουλάχιστον 100 ευρώ. Οι άνθρωποι δεν πάνε καλά! Έχουν ξεφύγει τελείως. Άντε να πεις στη γιαγιά στη Πάνω Ραχούλα, που δεν έχει όχι ίντερνετ, αλλά ούτε τηλέφωνο, ότι χρειάζεται ηλεκτρονική διεύθυνση. Θα μου πείτε θα έχει κάποιον συγγενή ή σίγουρα ένα λογιστή που φτιάχνει τη δήλωση. Εντάξει, αλλά όχι και πρόστιμο 100 ευρώ. Β.Β. - 

* **  Καμία αντίδραση πριν το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»          
     Από την αρχή του 2014 έχουν ξεκινήσει έντονες διεργασίες για την περιβόητη αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα τα όσα εκτενώς αποκαλύψαμε με ρεπορτάζ μας για το τι θα γίνει στη Μεσσηνία, μόνο ενθαρρυντικά και αισιόδοξα δεν είναι για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την εργασιακή ασφάλεια των αστυνομικών.
Μέσα στο μήνα που χθες τελείωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας είχε δύο μεγάλες επιτυχίες: τη γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη στη Χώρα και την εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο νομό.
Νευραλγικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, όπως η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, λειτουργούν ήδη με πολύ λίγο προσωπικό, με καθημερινή αγωνία των επικεφαλής για το πώς θα καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες, καθώς η κρίση έχει φέρει αύξηση της εγκληματικότητας.
Πώς όλα αυτά θα βελτιωθούν, όταν στόχος σου είναι να μεταφέρεις τον επιτελικό σχεδιασμό στην Τρίπολη και να αφήσεις στη Μεσσηνία απλώς έναν τοποτηρητή, χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς πρωτοβουλίες; Πώς θα ενισχύσεις το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της υπαίθρου που αυτή τη στιγμή πλήττονται βάναυσα από τη μικροεγκληματικότητα; Πώς θα λειτουργήσουν καλύτερα οι αστυνομικές υπηρεσίες, όταν πλέον ο αστυνομικός της Μεσσηνίας «νόμιμα» θα μετακινείται καθημερινά στην Κόρινθο (μιας και θα θεωρείται ενιαίος χώρος η περιφέρεια) για τη φύλαξη του κέντρου μεταναστών;
Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν δοθεί και από το υπουργείο παραμένει θολό το τοπίο για τις ακριβείς αλλαγές που θα γίνουν.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία αντίδραση για όλα αυτά που σχεδιάζονται. Πλην μίας δήλωσης που έγινε από το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος δήλωσε αντίθετος, κανείς άλλος δεν έχει ενεργοποιηθεί, προκειμένου να αποτραπεί ένας σχεδιασμός που – όπως τουλάχιστον λέει το ίδιο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας – θα χειροτερέψει την κατάσταση.
Εκτός αν «φυλάμε» τις φωνές και τις αντάρες για όταν ληφθούν οι αποφάσεις, ώστε ο… πολιτικός λόγος να είναι πιο «δυνατός» και «αιχμηρός»! Τότε που όλα θα έχουν λήξει…
της Βίκυς Βετουλάκη 

 
***ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση Σ/Κ  , μέσα από βίντεο  :

~ ΞΑΝΘΗ -  Λεβαδειακός 4-1  1ο  γκολ  01/03/2014 : http://youtu.be/T5co9MDT_tQ  ,
~ Ξάνθη -  Λεβαδειακός   4 -1  2ο  γκολ  1/3/2014 : http://youtu.be/eNx02kY81QE ,
~ ΞΑΝΘΗ – Λεβαδειακός   4 - 1  3ο  γκολ  1/3/2014 : http://youtu.be/GBIYwCxvfx0 ,
~ Ξάνθη - Λεβαδειακός   4 - 1 4ο  γκολ  1/3/2014 : http://youtu.be/ey4ZH-5UoZ0  ,
~ Ξάνθη - Λεβαδειακός   4 -1  μείωση  σκορ  1/3/2014 : http://youtu.be/VwI-QdOaoaU ,
~** Βέροια -  Απόλλων  1ο  γκόλ 1/3/2014 : http://youtu.be/XkXoRV00BUY ,
~** ΒΕΡΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ   γκολ  ισοφάρισης  1/3/2014 : http://youtu.be/I062aAlGCOc ,
~ Παναιτωλικός - Ατρόμητος   ημίχρονο  0-1  γκολ  2/3/2014 : http://youtu.be/boWa7BPzOrQ  ,
~* Παναιτωλικός -  Ατρόμητος   γκολ ισοφάρισης  2/3/2014 : http://youtu.be/KVNetblYLgA ,
~* Παναιτωλικός -  Ατρόμητος   2ο  γκολ  1-2  2/3/2014 : http://youtu.be/bf6FaPk91jw ,
~* Παναιτωλικός - Ατρόμητος  3ο  γκολ  1-3   2/3/2014 : http://youtu.be/4mOdpHbzaFg :,  
~ Εργοτέλης - ΠΑΟΚ  1ο  γκολ  0-1  2/3/2014 : http://youtu.be/P5PTVRuv_G8  ,
~ Παναιτωλικός - Ατρόμητος  1-3  δηλώσεις  γκολ  2/3/2014 : http://youtu.be/fTVbdxs2v20  ,
~ Εργοτέλης - ΠΑΟΚ  2ο  γκολ   0-2  2/3/2014  : http://youtu.be/K1FkbSQtt7E ,
~ ASTERAS -  PANthRAKIKOS sto  1-0 gkol  2/3/2014 :   http://youtu.be/In1S0QjEEKU ,
~** ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΟΚ  2 - 2  γκολ  δηλώσεις   2/3/2014 : http://youtu.be/I0KzhWlO1ao ,
~** Παναιτωλικός - Ατρόμητος  1- 3  δηλώσεις  γκολ  2/3/2014 : http://youtu.be/4Ld0LqRb310 :
~** Πανιώνιος -  Καλονή  1-1  ισοφάριση  2/3/2014 : http://youtu.be/uSrX8ih_yq4 ,
~** Εργοτέλης - ΠΑΟΚ  2-2  μείωση  σκορ  2/3/2014:  http://youtu.be/FSSdu9ESwh4 ,
~** Εργοτέλης - ΠΑΟΚ  2 - 2  Ισοφάριση  2/3/2014: http://youtu.be/x6jnNKCvOPk  ,
~ ΟΣΦΠ -  ΠΑΟ  0-3  τα  γκολ  και  κρίσεις  2/3/2014: http://youtu.be/0qA3oklil3I  ,

~ ΟΣΦΠ - ΠΑΟ  0-3  δηλώσεις  ποδοσφαιριστών  2/3/2014: http://youtu.be/b1uUpq9xWtU  ,
~* ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 0-3  η αποθέωση  2/3/2014 : http://youtu.be/48xcQGuZWks  ,
~ ΟΣΦΠ - ΠΑΟ  0-3  δηλώσεις προπονητών 2/3/2014 : http://youtu.be/9yRNwUQ3Sgc  ,
~ ΟΣΦΠ- ΠΑΟ  0-3   χαμένο πεναλτι  2/3/2014: http://youtu.be/B_y-9386ZTI  ,
~ ΟΣΦΠ- ΠΑΟ  0-.3 δηλώσεις  γκολ  2/3/2014: http://youtu.be/mHPQCtwqyaw  ,
~ ΟΣΦΠ -  ΠΑΟ  0-3  τα  γκολ 2/3/2014 : http://youtu.be/sFFWoD3uae0 ,
 

*** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-2  (1-1).- , ^
 Τα  γκολ : 23΄Κατάϊ , 11΄Μπέριος  , 61΄ Κολοβέτσιος ,
Διαιτητές : Τριτσώνης , Ακρίβος , Κούλα .-
Κάρτες : Γιαχάγια , Αγκιλέρα , Νάσιος , Μιχαήλ , Τζιμόπουλος  , Ίλιτς ,
~Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Περιστερίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Ζαραδούκας, Γιαχία,(Μενδρινός)  Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης(Σιαλμάς) , Κατάι, Μπέλιτς(Βλαχοδήμος ), Τόρες
  ~ ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ (Τσιτού), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ακόστα, Γιάκος, Ίλιτς (Πίντο) .
Στον πάγκο για τον Πλατανιά: Κοκκαλάς, Ζουμπουλάκης, Δημήτρης, Θέρα, Μενδρινός, Βλαχοδήμος, Σιαλμάς ,
Στον πάγκο για τον ΠΑΣ Γιάννινα: Αμπάρης, Λεάντρο, Σκόνδρας, Τσάβες, Σόνγκο, Κίτσου, Χαρίσης
Βίντεο : ~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΣ Γιάννενα  1-2 δηλώσεις γκόλ   3/3/2014 : http://youtu.be/FhGPvtQyg54 ,


*** Επιστροφή στις νίκες για Καλαμάτα ’80, 3-1 το Μίλωνα (φωτογραφίες)
 
 

  Στις επιτυχίες επέστρεψε το Σάββατο το βράδυ η Καλαμάτα ’80 που για τη 18η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των ανδρών κέρδισε το Μίλωνα με 3-1 σετ. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο Κλειστό της Παραλίας, όπου έδωσαν το «παρών» περίπου 300 φίλοι του ΑΟΚ και του αθλήματος και …προθερμαίνονται για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις που θα φιλοξενήσει η Μεσσηνία το επόμενο διάστημα και είναι το final 4 κυπέλλου τόσο των ανδρών (στο Κλειστό) όσο και των γυναικών (στην Πύλο), όσο και ο προκριματικός Όμιλος για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων. H εικόνα του χθεσινού αγώνα έχει συνοπτικά ως εξής: AO Καλαμάτα 80 - ΑΟΝΣ Μίλων 3-1 (25-17, 25-17, 23-25, 25-18).Καλαμάτα 80 (Ντάκουρης): Μπουσoύνης, Μπλάουελ, Μάνα, Κακαλέτρης, Περπινάκης, Βραχνάς, Δημητρακόπουλος (λ), Αποστολόπουλος, Εξαρχέας, Μανιατέας, Γιατράκος Μίλων (Ντόζης): Αναστασόπουλος, Περγάμαλης Ευστ., Σαμπανάι, Σπυριούνης, Παπασταματάτος Ν., Κεχράς, Παπασταματάτος Γ. (λ), Αθανασόπουλος, Περγάμαλης Γ.Με απουσίες λύγισαν στο τάι μπρέικ οι παίδες Νωρίτερα οι παίδες της Καλαμάτας ’80 υποδέχθηκαν τον Παμβοχαϊκό, ο οποίος επέστρεψε στην Κορινθία με νίκη 2-3. Η τοπική μας ομάδα παρατάχθηκε χωρίς τους Νιάρχο, Σαμπάτη, Καψοκαβάδη και Σπ. Χανδρινό, ενώ αγωνίστηκαν στην αρχική 6άδα οι Διακουμέας, Π.Κ. Βλάσσης, Χρήστος Βλάσσης, Κωτσάκης, Δημ. Σκαρτσίλης, Μιχαλέας και οι Γρ. Σκαρτσίλης, Π.Ε. Βλάσσης. -   

***    Αποτελέσματα Α1 - Μπάσκετ  :
20η Αγωνιστική
01/03/2014Ικαρος ΧαλκίδαςΝέα Κηφισιά83 - 81
01/03/2014ΗλυσιακόςΠανιώνιος73 - 87
01/03/2014ΠΑΟΚΤρίκαλα82 - 77
01/03/2014ΑΓΟΡΠανελευσινιακός85 - 69
02/03/2014ΚολοσσόςΚΑΟ Δράμας70 - 76
02/03/2014ΠαναθηναϊκόςΑρης71 - 59
03/03/2014Απόλλων ΠατρώνΟλυμπιακός67 - 76


***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :

 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/01-02-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος .-
~
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/2014.html , Παρουσιάσεις  Αθλητικών  ερασιτεχνικών  βίντεο  Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου  2014 .-        ~   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/02022014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 02/02/2014 Φεβρουαρίου  ,-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 .-
~
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/04-2014.html , Ενημέρωση σήμερα Τρίτη 04 Φεβρουαρίου  2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/05-2014.html ,  Ενημέρωση Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/06-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014 , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/07-2014.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  07  Φεβρουαρίου  2014  .-
~
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/08-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Φεβρουαρίου  2014 .-                                                                                                
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/09-2014.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2014 .-  
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .~   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/10-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11  Φεβρουαρίου  2014  .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Ενημέρωση Τρίτη  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/12-2014.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Ιανουαρίου  2014  .-
~ 
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/17-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17 Φεβρουαρίου  2014 , .-
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/18-2014.html  , Ενημέρωση  της Τρίτης 18  Φεβρουαρίου  2014 .-
~    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/19-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/20-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) 20  Φεβρουαρίου  2014 .-
~http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/21-2014.html ,  Άρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/21-2014.html  , Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/22-2014.html  , Υγεία  πάνω απ ΄ όλα  ,  Σάββατο  22  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/22-2014.html , Άρωμα της ενημέρωσης Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/23-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/24-2014.html , Άρωμα  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  24  Φεβρουαρίου  2014 .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 25  Φεβρουαρίου  2014 .-
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Αθλητική ενημέρωση Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/26-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Φεβρουαρίου  2014
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 .-
   http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  , Το   αγιάζι   της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Φεβρουαρίου  2014  .-
~    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/28-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Φεβρουαρίου  2014  .-

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ   2014  :
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-


~    Φωτογραφίες  από  καρναβαλικές  εκδηλώσεις  στην Μεσσηνία  2014  Αποκριάτικες  εκδηλώσεις -  Μεσσηνιακές διασκεδάσεις !!!:


 
 
 
Το  πολύ  και  το  καθόλου  σκοτώνουν .-
Τρώμε  για  να  ζούμε , δεν ζούμε  για  να τρώμε !
Η σωστή  νηστεία  σημαίνει  υγεία  και  μακροζωία.-
Με  τα  δόντια  μας  ανοίγουμε  τον λάκκο (μνήμα) μας !
Τα φτερά  δόθηκαν στα πτηνά για να ξεφεύγουν τις παγίδες , και στους  ανθρώπους δόθηκε το λογικό  , για να αποφεύγουν την αμαρτία . μας έλέγε  ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος .-
 
 

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Η ψυχή πάσχει μαζί με το σώμα . - Το σώμα όμως δεν πάσχει μαζί με την ψυχή .-
(Μέγας Αντώνιος )

Unknown είπε...

Ο μεν κορεσμός (από τα φαγητά) περιορίζει την τέρψη στην κοιλιά , η δε νηστεία ανεβάζει το κέρδος στην ψυχή .-(Μέγας Βασίλειος)

Unknown είπε...

Ένας σκορπιός ή ένα φίδι που θα εγκατασταθεί στα σπλάχνα μας , δεν προξενεί τόσο κακό όσο η επιθυμία των υλικών απολαύσεων (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος) .