Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ARFARA NEWS

ARFARA NEWS , Πέμπτη  26  Μαρτίου  2015
Αρφαρά -Καλαμάτα -Μεσσηνία


n1287488600_30146291_2178717.jpg


*** 26 Μαρτίου 
Η Σύναξις του αρχαγγέλου Γαβριήλ και απόδοσις της Εορτής. Των εν Γοτθία Ιερομαρτύρων Βαθούση και Ουίρκα και των δύο αυτού υιών και τριών θυγατέρων και των συν αυτοίς 14 ανδρών: Αβίππα, Αγγία, Αγιά, Αρπύλα οσίου, Ηγάθρακος, Ησκόη, Θέρθα, Ρύακος, Ρυία, Σέιμβλα, Σίλα, Σιγητζά, Σουηρίλλα, Φίλγα καί 7 γυναικών: Αλλάς, Αννης Αννιμαΐδος, Βάρις, Μαμίκα, Μωίκα, Ουίρκα. Μαρτύρων Κοδράτου, Θεοδοσίου, Μανουήλ καί ετέρων Τεσσαράκοντα των εν τη Ανατολή.
~ 26/02 ~**Απολυτίκιο Αγ. Πορφυρίου - 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/WbPuECDZuMA ,









*** Β. Βαρελάς: «Δεν είμαι άγιος, αλλά με τις δολοφονίες δεν έχω σχέση»
       
Για τις 22 Απριλίου διεκόπη, ώστε να ξεκινήσει ουσιαστικά, η εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης για τη διπλή δολοφονία του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του, τη διακίνηση ναρκωτικών και την εκβίαση καταστηματαρχών με συνολικά 13 κατηγορουμένους.
Καθώς η υπόθεση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εκδικασθεί, χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε το μεσημέρι τη διακοπή της, ώστε να αρχίσει επί της ουσίας στις 22 Απριλίου. Το πρώτο δικαστήριο για να ολοκληρωθεί είχε χρειασθεί 14 συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου, οι οποίες χρονικά διήρκεσαν ένα μήνα.
Μεταφέροντας την επιθυμία του βασικού κατηγορούμενου Βασίλη Βαρελά, με δηλώσεις του στο «Θάρρος» χθες ο δικηγόρος του Γιώργος Ράλλης, τόνισε ότι «ποτέ δεν είπε ότι είναι άγιος, αλλά δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτές τις αποτρόπαιες δολοφονίες και έχει καταδικασθεί άδικα». Αυτός είναι και ο λόγος, όπως είπε ο κ. Ράλλης, που σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί από την έφεση που έχει κάνει.
  Δήλωση
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Ράλλη, στο «Θάρρος» έχει ως εξής: «Διεκόπη το δικαστήριο για τις 22 Απριλίου, για υπηρεσιακούς λόγους. Όσον αφορά στην ουσία της υποθέσεως, ο Βασίλης Βαρελάς εξακολουθεί να δηλώνει ότι είναι αθώος. Εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διπλή ανθρωποκτονία και αυτό αποδείχτηκε από παντού στη διαδικασία στο πρωτόδικο δικαστήριο. Γι’ αυτό και του προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι καταδικάσθηκε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.
Και μάλιστα, καταδικάσθηκε για εγκλήματα που οι δράστες έχουν ομολογήσει ποιοι είναι. Έχουν ομολογήσει πως το κάνανε και έχουν ομολογήσει ο καθένας τη συμμετοχή του. Ούτε από τους δράστες ούτε από πουθενά αλλού προκύπτει ότι αυτός έχει εμπλοκή στις συγκεκριμένες ανθρωποκτονίες.
Όσον αφορά στα ναρκωτικά και τα καταστήματα, είναι κάτι που πράγματι δεν ήταν ξένο προς τη διαδρομή του, ο ίδιος δε λέει πουθενά ότι είναι άγιος, αλλά μετά βδελυγμίας πιστεύει ότι τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα έχουν βρει τον ένοχό τους και πραγματικά η τιμωρία θα πρέπει να είναι παραδειγματική.
Θεωρεί άδικη την καταδίκη του και σκέφτεται να πάρει τη γενναία απόφαση να παραιτηθεί από την έφεση που έχει κάνει, όπως αναφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες.
Ο Βασίλης Βαρελάς χαίρει σεβασμού μέσα στις φυλακές και επιθυμεί να μεταφέρω ότι αυτή η καταδίκη είναι μια κηλίδα στη ζωή του, την οποία δεν μπορεί να αποδεχτεί, και μάλιστα με την ευκολία που του επιδικάσθηκε. Μέχρι να πεθάνει θα δηλώνει ότι είναι αθώος και έχει την απαίτηση και από τον κόσμο να τον πιστέψει, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει παραβατικό παρελθόν, αλλά ποτέ και σε καμία περίπτωση δε θα έφτανε σε αυτό το σημείο.
Ελπίζει ότι οι συγκατηγορούμενοί του θα δικασθούν δίκαια και θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που πρέπει, αλλά δε θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που δεν έχουν ευθύνες. Δε θα πρέπει να δικασθούν και να καταδικασθούν μόνο επειδή έχουν συγγένεια ή γνωριμία με τον Βασίλη Βαρελά, και δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ο ίδιος ως αξιοπερίεργο με μεταγωγές με πάνοπλους αστυνομικούς, φυλακές υψίστης ασφαλείας κ.λπ.».   Της Βίκυς Βετουλάκη






*** Η περίπτωση 24χρονου Καλαματιανού στις 7 περιπτώσεις bullying
      
Σε επτά άγνωστες περιπτώσεις bullying, εκ των οποίων η μία στην Καλαμάτα, κάνει αναφορά η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στην τελευταία της έκδοση.
Όπως σημειώνει, μόνο τα τέσσερα τελευταία χρόνια από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγράφηκαν 70 περιπτώσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια, εκ των οποίων έντεκα πήραν το δρόμο της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για περιπτώσεις bullying σε σχολεία και πανεπιστήμια, όπου χρησιμοποιήθηκε το διαδίκτυο προκειμένου οι δράστες να πιέσουν πρόσωπα και καταστάσεις, χρησιμοποιώντας είτε μονταρισμένα βίντεο και φωτογραφίες, είτε απειλές, είτε προσωπικές συνομιλίες στα λεγόμενα chat rooms. Παράλληλα, η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ξεκινήσει έναν κύκλο ενημέρωσης, προκειμένου να συμβουλεύει σχολεία και καθηγητές για το πώς θα λύσουν θέματα που έχουν να κάνουν με παρεξηγήσεις παιδιών, καθώς για κάποιους είναι προστάδιο του bullying.
  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Όπως εξηγούν ειδικά εκπαιδευμένοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, δεν είναι δυνατόν την παρεξήγηση των παιδιών να τη χαρακτηρίσουμε bullying. Αυτά, λένε, είναι τα φυσικά πειράγματα μεταξύ των παιδιών, ενώ στις περιπτώσεις που παρατηρούνται φαινόμενα με πειράγματα και διαπληκτισμούς, έρχονται σε επαφή με τα σχολεία και κάνουν τη διαχείριση εξ αποστάσεως. Καταγράφεται μία τέτοια περίπτωση το μήνα, κατά μέσο όρο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όπου, δηλαδή, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει μεσολαβήσει για να λυθεί η διαδικτυακή παρεξήγηση, οι μαθητές έχουν βρει φιλική στέγη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
«Πολλά παιδιά έρχονται στα γραφεία μας και άλλα επικοινωνούν με την υπηρεσία μας μέσω email και του αριθμού 11188. Τους ακούμε προσεκτικά, τους συμβουλεύουμε και στις σοβαρές περιπτώσεις παρεμβαίνουμε. Όμως, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν ποινικοποιεί το χαμόγελο. Δε συλλαμβάνουμε όποιο παιδάκι γελάει ή κάνει μια πλάκα, γιατί το χαμόγελο των παιδιών δεν ποινικοποιείται», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο προϊστάμενος της Δίωξης, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης.
  Η περίπτωση του ζαχαροπλάστη
Στο δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας γίνονται αναφορές σε διάφορα περιστατικά ανά την Ελλάδα και ανάμεσά τους ένα από την Καλαμάτα, για το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα: «Θύματα ενός διεστραμμένου ζαχαροπλάστη, ο οποίος τρύπωνε, ώρες σχολείου, στο δίκτυο όπου οι μαθητές κάνουν τσατ, έπεσαν μαθήτριες σχολείου της Καλαμάτας. Ο ζαχαροπλάστης με τις αρρωστημένες ορέξεις είχε βρει τον τρόπο και τα βράδια, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, χάκαρε λογαριασμούς μαθητριών που έβαζε στο μάτι. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσε κάμερα και, αφού κατέγραφε τις εικόνες κοριτσιών που συνομιλούσαν χωρίς να φορούν τα ρούχα τους, τους έδειχνε το υλικό που είχε υποκλέψει, απαιτώντας να συναντηθούν μαζί του, προκειμένου να μη βγάλει τις φωτογραφίες τους στη φόρα. Κάποια από τα θύματα, μην αντέχοντας το διασυρμό, υπέκυψαν στις ορέξεις του. Όμως, όταν ένα από αυτά “έσπασε” και ομολόγησε στους γονείς του τον εφιάλτη και τις πιέσεις που δεχόταν, την υπόθεση ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. O ζαχαροπλάστης συνελήφθη και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία. Το περίεργο, ωστόσο, όπως λένε αστυνομικοί, είναι ότι, παρόλο που ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε διάστημα επτά μηνών συνελήφθη δύο φορές για τις ίδιες βρώμικες δραστηριότητες, δεν τιμωρήθηκε και σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος».
Παρά το δημοσίευμα της εφημερίδας, να σημειωθεί ότι ο 24χρονος έχει καταδικασθεί σε 3 χρόνια φυλάκισης για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήθικες προτάσεις μέσω διαδικτύου και σε 2 μήνες για απειλή, όταν συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία μητέρας 14χρονης από την Αθήνα.
Επίσης, του έχει επιβληθεί ο όρος να μην επιχειρήσει οποιοδήποτε είδος τηλεφωνικής ή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ανήλικη, καθώς και να μην πλησιάσει τη 14χρονη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της σε απόσταση 500 μέτρων.  Β.Β.


*** Παραμένει κολλημένο το “Βιτσέντζος Κορνάρος” (φωτογραφίες και βίντεο)
      
 
Στον λιμενοβραχίονα της Κάσου προσάραξε κατά την διαδικασία του κατάπλου το βράδυ της Τετάρτης το επιβατηγό – οχηματαγωγό “Βιτσέντζος Κορνάρος” λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Στο πλοίο επιβαίνουν 227 άτομα τα οποία είναι καλά στην υγεία τους. Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό για να βοηθήσει στην αποκόλληση του πλοίου.
Ο καπετάνιος του πλοίου μίλησε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" και εξήγησε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό:
"Xθες το βράδυ στις 9.30 μπήκαμε στο λιμάνι της Κάσου με τον αέρα να είναι νοτιοανατολικός 25 κόμβοι και ξαφνικά βγάζει μια ριπή του ανέμου και τον πήγε στους 60-65 κόμβους (13-14 μποφόρ). Μας παρέσυρε ο αέρας και ακουμπήσαμε με τη δεξιά πλευρά στον κυματοθραύστη. Δεν υπάρχει διαρροή ούτε εισροή υδάτων".
Αυτήν την ώρα στο σημείο πνέουν άνεμοι εντάσεως 12 μποφόρ, όπως είπε, που δυσχεραίνουν την προσέγγιση άλλων πλοίων, ενώ λόγω των καιρικών συνθηκών θα καθυστερήσει και η άφιξη του ρυμουλκού.
Το "Βιτσέντζος Κορνάρος" εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Μήλος - Θήρα - Ανάφη - Σητεία - Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο και επιστροφή.
Video : Κάσος: Προσάραξε το «Βιτσέντζος Κορνάρος» , https://youtu.be/G_WwI8zeGbs  .-



***Από την Καλαμάτα στη Βουλγαρία το 3ο ΓΕΛ με το «Comenius»
     
Στη Βουλγαρία θα βρίσκονται για μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 13 έως τις 20 Απριλίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius – Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις με τίτλο “Υοungsters European Society”.
Στην αποστολή θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Γεωργία Σιψά (αρχηγός), Παναγιώτα Μπούρα (συνοδός), Ελένη Μαυρουδέα και Ηλίας Παπαδημητρίου (μέλη παιδαγωγικής ομάδας προγράμματος). Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι οι: Γ. Σταματόπουλος (αναπληρωτής αρχηγός), Κυριακή Θωμά, Νικ. Γαλανόπουλος και Θεόδ. Παπαζαφειρόπουλος, καθώς και οι μαθητές: Κων/να –Βασιλική Αρβανίτη, Ιωάννα Σταυροπούλου, Μαρία - Ελένη Παπαδάκου, Ελένη Παπουτσή, Ιωάννα Παπουτσή, Μαρία Πετροπούλου, Ελένη Μαργέλη, Ελένη Σαρδέλη, Αναστ. Κινινής, Παν. Καρμίρης και Νικ. Σπυρόπουλος.


*** Βρέθηκε ο χώρος που δοκίμαζαν βόμβες ο Ξηρός και οι Πυρήνες
     
Το μέρος στο οποίο έκαναν τις δοκιμές τους ο Χριστόδουλος Ξηρός με τους Πυρήνες για να ανατινάξουν τις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε από την αστυνομία. Συγκεκριμένα πρόκειται για κτίσμα στο 29,5 χλμ.  της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου μέσα στο οποίο Ξηρός και Πυρήνες έκαναν δοκιμές με βόμβες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν ήδη συλλέξει στοιχεία και έχουν εντοπίσει ίχνη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.   www.protothema.gr  .-

***  Λήστεψαν ηλικιωμένους για 27 ευρώ
     
Κι όμως, οι τρεις ληστές που μπήκαν ξημερώματα στο σπίτι ηλικιωμένων στη Χώρα του Δήμου Πύλου - Νέστορος δε δίστασαν να τους απειλήσουν και να τους εκφοβίσουν για το τρομερό ποσό των 27 ευρώ, το οποίο και τους έκλεψαν τελικά.
Όλα ξεκίνησαν 20 λεπτά πριν από τις 3.00 τα ξημερώματα. Οι τρεις ληστές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παραβίασαν το παράθυρο του υπνοδωματίου όπου κοιμούνταν ο 78χρονος με την 68χρονη σύζυγό του. Με την απειλή σωματικής βίας τούς αφαίρεσαν τα 27 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται. Επιπλέον, βρέθηκε στο χώρο και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.  Β.Β.




*** Εικαστικό οδοιπορικό στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας
      
«Εικαστικό οδοιπορικό στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας» είναι ο τίτλος μιας μοναδικής έκθεσης ζωγραφικής με έργα τα οποία επώνυμοι αλλά και ντόπιοι καλλιτέχνες εμπνεύσθηκαν από την ιστορική Παλιά Πόλη.
Ειδικότερα, οι 21 ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Γιώργος Σταθόπουλος, Θανάσης Μακρής, Γιάννης Στεφανάκις, Τάσος Αριδάς, Κώστας Αργύρης, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Μπουντανιώτης, Στάθης Ανδρουτσάκης, Κατερίνα Λαμπροπούλου και οι Κυπαρίσσιοι Ελένη Τζιώρτζη, Χρήστος Παζαΐτης, Πέρσα Παρίσου, Βασίλειος Δημητρακάκης, Άννα Διπλαράκη, Κατερίνα Χρονοπούλου, Διώνη Αριδά και Ευαγγελία Αντωνίου. Επίσης, συμμετέχουν 4 ζωγράφοι από την Πάτρα, οι Διονυσία Μπελεγρή, Καλλιρρόη Τσιλιμάγκου, Παναγιώτης Καρώνης και Φωτεινή Καλαβεσσίου.
Η όλη εκδήλωση αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια για την ανάδειξη και τη σωτηρία της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας. Εμπνευστής και διοργανωτής είναι το «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» που χρόνια τώρα, με προσωπικά χρήματα των ιδρυτών του, έχει ξεκινήσει μια διαρκή προσπάθεια μέσα από διαφορετικές και ποικίλες δράσεις για να προστατευθεί η Παλιά Πόλη, κηρυγμένη ως ιστορικός τόπος, αρχαιολογικός χώρος και διατηρητέος οικισμός.
«Για άλλη μια φορά στόχος μας είναι η πανελλαδική προβολή της Κυπαρισσίας και η ανάδειξη της αξίας της Παλιάς Πόλης», όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του καταλόγου των έργων που έχει εκδώσει το «Πρόγραμμα». «Να δουν και να διακρίνουν μια Παλιά Πόλη με διαχρονική αξία, ιστορία και ομορφιά, σε μια απίθανη σμίξη βουνού και θάλασσας, που πρέπει να προστατευθεί, να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί ήπια, με απόλυτο σεβασμό στο ιστορικό, στο δομημένο και στο φυσικό περιβάλλον. Μια Παλιά Πόλη, όπου φορείς, Αρχές και κάτοικοι με γνώση και αγάπη θα συμμετέχουν, ώστε να σφυρηλατηθεί η μοναδική, πολιτισμική της φυσιογνωμία».
«Στην υλοποίηση αυτής της έκθεσης και της εκδήλωσης θεωρούμε σημαντική την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, που με αίσθημα ευθύνης και διαχρονική συμβολή στη διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου στηρίζει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα» τονίζει σχετικά η Τζίμα Ιμιρζιάδη, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο τέχνης και πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ, Καστοριάς 34, Βοτανικός, το Σάββατο 4 Απριλίου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα με χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δήμαρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και θα συνεχίσει με ομιλήτριες τις κυρίες Χριστίνα Πιερροπούλου, αρχιτέκτονα μηχανικό και δρ. Κωνσταντίνα Γερολύμου, αρχαιολόγο, με θέμα «Αρχιτεκτονική παράδοση και σύγχρονη δόμηση στο πλαίσιο της προστασίας και ανάδειξης των μνημείων στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας».
Ομιλητής θα είναι, επίσης, ο κ. Κώστας Α. Καραδήμας, αρχιτέκτων, αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ, με θέμα «Η αναγνώριση της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ».
Τρίτος ομιλητής θα είναι ο κ. Νίκος Ιμιρζιάδης, συνιδρυτής του «Προγράμματος», με θέμα «Η Παλιά Πόλη, πυλώνας ανάπτυξης».
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν τα έργα που προέκυψαν από το χρωστήρα των ζωγράφων, καθώς και μια έκθεση με σύγχρονες και παλιές φωτογραφίες της Παλιάς Πόλης. Ακόμη, θα παρουσιασθούν στιγμιότυπα από τη φιλοξενία των ζωγράφων στην Κυπαρισσία και οι στιγμές δημιουργίας τους.
  Ιστορικό
Η συνολική δράση ολοκληρώθηκε σε δύο στάδια. Το δεύτερο είναι η εν λόγω έκθεση που οργανώνεται στις 4 και 5 Απρίλη. Το πρώτο αφορούσε στην πρόσκληση προς τους ζωγράφους να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανάδειξης και σωτηρίας της Παλιάς Πόλης.
Οι ζωγράφοι, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, φιλοξενήθηκαν από το «Πρόγραμμα» στην Κυπαρισσία, ώστε «να ζήσουν και να εμπνευσθούν από την Παλιά Πόλη». Στην υλοποίηση αυτής της πρόσκλησης πρωτοστάτησε ο Κυπαρίσσιος ζωγράφος, Τάσος Αριδάς, τον οποίο το «Πρόγραμμα» ευχαριστεί. Επίσης, οι ζωγράφοι ξεναγήθηκαν στην Παλιά Πόλη από την Τζίμα και τον Νίκο Ιμιρζιάδη, περπάτησαν στα καλντερίμια και στις γειτονιές, ανέβηκαν στο ενετικό κάστρο και ενημερώθηκαν για την ιστορία της. Η έμπνευση και η δημιουργικότητά τους απεικονίζεται στα 70 έργα ζωγραφικής και χαρακτικής που εκτίθενται στους χώρους της Αθηναΐδας και ενισχύουν το αίτημα να σωθεί η Παλιά Πόλη, πριν να είναι πολύ αργά. 

*** Πρόσληψη 20 εργατών για μεροκάματα στο Δήμο Μεσσήνης
     
Είκοσι άτομα, εργάτες γενικών καθηκόντων, πρόκειται να απασχολήσει ο Δήμος Μεσσήνης. Οι παραπάνω θα εκτελέσουν έως και 5 μεροκάματα ο καθένας.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, που χορηγείται από το Δήμο, και να την υποβάλουν στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Μισθοδοσίας.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και τις 30 Μαρτίου στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου. 

***  Μουσική βραδιά-αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία
     
Με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από το θάνατο του «αιώνιου ταξιδευτή της θάλασσας και του ονείρου» ποιητή, Νίκου Καββαδία, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά-αφιέρωμα μεθαύριο Παρασκευή, 27 Μαρτίου, στις 9.00, στο Καλλιτεχνικό Στέκι, Μπενάκη 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.
«Σταθμοί» της εκδήλωσης θα αποτελέσουν συνθέσεις των Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Σπανού, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Μαρίζας Κωχ και του συγκροτήματος "Ξέμπαρκοι", με μελοποιημένους στίχους του ποιητή.
Θα συμμετάσχουν οι μουσικοί: Αιμίλιος Κούμανης (μπουζούκι-μαντολίνο), Βασίλης Αναγνώστου (κιθάρα-φωνή), Γιώργος Κουφαλάκος (βιολί-φωνή), Ελένη Κατσούλη (ακορντεόν-φωνή), Πέτρος Κατσούλης (κιθάρα-ενορχήστρωση). Τη φιλολογική επιμέλεια και παρουσίαση της βραδιάς θα έχει η φιλόλογος και μουσικός, Αγγελική Χιώτη.







***  Κυπαρισσία: Η θέα του Ιονίου (φωτογραφίες)
       
 
 
Μια διαφορετική ματιά στο καμάρι του Ιονίου
Του Δημήτρη Σταθόπουλου,
Ταξιδιωτικού συντάκτη
 Με τη θέα του Ιονίου, με το φως της Πελοποννήσου, με το αναπόφευκτο βάρος της ιστορίας, βρεθήκαμε στις πλαγιές του όρους Ψυχρό. Χρειαστήκαμε δυόμισι ώρες, μέσω της νέας εθνικής οδού, για να φτάσουμε από την Αθήνα στην πανέμορφη Κυπαρισσία. Λιθόστρωτα φιδωτά καλντερίμια, περίτεχνα νεοκλασικά, πέτρινες κρήνες, λουλουδάτες αυλές, θέα στους ελαιώνες και τη θάλασσα. Η παλιά ή άνω πόλη της Κυπαρισσίας είναι ξελογιάστρα.
Ανεβαίνοντας τον κεντρικό δρόμο που ενώνει το νέο οικισμό με το διατηρητέο, ένα δρόμο που οι ντόπιοι αποκαλούν «κόντρα», το τοπίο αλλάζει. Οι πολυκατοικίες του σύγχρονου οικισμού και η αυστηρή ιπποδάμεια ρυμοτομία δίνουν τη θέση τους στα στενά φιδωτά δρομάκια και τα χαμηλά σπίτια. Πολλά από αυτά, πέτρινα με κεραμοσκεπές και μικρούς κήπους, γεμάτους με λουλουδιασμένους τενεκέδες, αποτελούν ιδανικό φόντο για ατελείωτες selfies. Ανάμεσά τους, νεοκλασικά, αλλά και πέτρινα αρχοντικά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με ξύλινα σαχνισιά, ψιθυρίζουν ιστορίες ευμάρειας, δημιουργίας και δύναμης.
Θα ακούσετε να την αποκαλούν και Αρκαδιά. Γιατί στην περίοδο των μεσαιωνικών χρόνων, η πόλη μετονομάστηκε, λόγω των πολλών Αρκάδων οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στην περιοχή, λόγω των σλαβικών επιδρομών που μαίνονταν στη βόρεια και κεντρική Πελοπόννησο.
Μία βόλτα στην ιστορία
Ανηφορίζοντας, ο δρόμος θα σας οδηγήσει από μόνος του. Στην είσοδο του κάστρου, εκεί «στης Αρκαδιάς τον πλάτανο», όπως είναι γνωστή η μικρή πλατεία, ο αιωνόβιος πλάτανος αποτελεί σημαντικό τοπόσημο της πόλης, με την πανέμορφη Ελένη Χαμέρη να αφήνει εκεί την τελευταία της πνοή, γιατί δε δέχτηκε να γίνει γυναίκα του αγά της Αρκαδιάς.
Το κάστρο είναι σφραγίδα της παλιάς πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με τη μυθολογία να το θέλει κτίσμα των γιγάντων. Διαθέτει κυκλώπεια τείχη και ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έχει υποστεί πολλές καταστροφές, αλλά και πλήθος ανακατασκευών από Τούρκους και Ενετούς. Μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον εμφανίζουν και τα ερείπια διαφόρων κτηρίων κοντά στο κάστρο. Ένα μικρό οθωμανικό λουτρό και το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν στην ανατολική πλευρά του κάστρου, υπενθυμίζουν τη μακραίωνη οθωμανική παρουσία.
Πολύτιμη πηγή πληροφοριών αλλά και ευχάριστη έκπληξη αποτελούν και οι σωζόμενες διάσπαρτες κρήνες της παλιάς πόλης. Από τις πιο γνωστές η παζαρόβρυση, γύρω από την οποία λάμβανε χώρα το περίφημο παζάρι της πόλης και η σταφιδόβρυση, σημείο όπου ολοκληρωνόταν οι αγοροπωλησίες της σταφίδας. Στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην είσοδο του κάστρου, ξεχωρίζει ένα εξαιρετικό δείγμα βαλκανικής αρχιτεκτονικής με το γνωστό σαχνισί και πολλά ξυλόγλυπτα διακοσμητικά στοιχεία. Δυστυχώς, το κτήριο είναι εγκαταλειμμένο και σε άσχημη κατάσταση. Θα το προλάβετε;
Οι ναοί
Η Αγία Τριάδα αποτελεί τον ιστορικό ναό, χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 19ου αι. και βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον κεντρικό δρόμο του οικισμού. Υπάρχουν στοιχεία που μαρτυρούν ότι χτίστηκε πάνω σε παλαιότερο κτίσμα το οποίο ανάγεται στον 15ο αι. Ιδανικό σημείο για προσευχή. Από την αυλή της εκκλησίας, η θέα προς τη θάλασσα αποτελεί ένα μικρό... θαύμα, με την απεραντοσύνη του Ιονίου μπροστά στα μάτια μας. Στην άλλη άκρη του οικισμού, στο νότιο τμήμα, ο κοιμητηριακός ναός της άνω πόλης, ο Άγιος Δημήτριος, αποτελεί δείγμα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής εκκλησιών του τέλους του 19ου αι. Πολύ κοντά στη σημερινή σώζεται τμήμα παλαιού ναού, ο οποίος καταστράφηκε από τον Ιμπραήμ το 1825.
Στη γύρα…
Και όταν έφτασε το απόγευμα, πήραμε ξανά το δρόμο προς το κάστρο, στο ομορφότερο μπαλκόνι της πόλης, το καφέ Αφ’ Υψηλού, για να δούμε το ηλιοβασίλεμα και να απολαύσουμε δροσερά κοκτέιλ. Η Ιστορία, όμως, μας τραβούσε από το μανίκι και καταλήξαμε στο νερόμυλο της παλιάς πόλης. Ένα πέτρινο κτίριο, δίπλα φυσικά σ' ένα ποτάμι, που μιλάει για τη γαστρονομική ιστορία της πόλης. Ο παλιός νερόμυλος, ένας από τους πολλούς που λειτουργούσαν στην Κυπαρισσία, έως το 1974, ασταμάτητα για δεκαετίες άλεθε το σιτάρι των ντόπιων. Προσφάτως ανακαινισμένος, σήμερα συνεχίζει να παράγει χρυσαφένιο αλεύρι, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε, αμέσως μετά την παραγωγή του. Εκτός από αλεύρι, ο Τάσος που εκτελεί χρέη μυλωνά, διαθέτει μία ποικιλία προϊόντων με πρώτες ύλες από την ύπαιθρο της Κυπαρισσίας. Λικέρ, ζυμαρικά, παξιμάδια, σαπούνι και τόσα άλλα... Στον πάνω όροφο του μύλου λειτουργεί παραδοσιακό καφέ, με τη χαρακτηριστική ξυλόσομπα να δίνει το στίγμα του χώρου.
Ένα πρωινό με τα καβαλέτα
Ήταν μία ηλιόλουστη ημέρα του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν η παλιά πόλη γέμισε κόσμο. Με πρωτοβουλία του ιδιωτικού φορέα «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» που στόχο έχει την ανάδειξη αλλά και τη σωτηρία της παλιάς πόλης, επισκέφθηκαν τον οικισμό 21 ζωγράφοι, οι οποίοι, αφού ξεναγήθηκαν στην πόλη, εμπνεύστηκαν από αυτή. Ελεύθερα επέλεξαν το σημείο που ήθελαν και ζωγράφισαν συνολικά 70 έργα τα οποία θα εκτεθούν το διήμερο 4 και 5 Απριλίου στον πολυχώρο Αθηναΐς, στην Αθήνα.
Στις παραλίες
Η περιοχή φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συνεχόμενη αμμώδης παραλία της χώρας, η οποία ξεκινάει βόρεια του οικισμού Καλό Νερό, και συνεχίζει βόρεια για 53 χλμ. Δε διακόπτεται πουθενά, παρά μόνο από τα ποτάμια που καταλήγουν στη θάλασσα. Κοντά στην Κυπαρισσία, ξεχωρίζουν εκείνες του Αγιαννάκη και της Ελαίας, με πεντακάθαρα νερά, όμορφο τοπίο και πολύ εύκολη πρόσβαση.
Η Μαριάννα η Nanart
Η Μαριάννα μεγάλωσε στην Κυπαρισσία. Έφυγε στην Αθήνα για σπουδές, αλλά επέστρεψε στην πατρίδα της και δημιούργησε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο, το nanart, (27614 00678), όπου κατασκευάζει και πουλάει αναμνηστικά της πόλης, όμορφα μικρά και μεγαλύτερα δώρα. Το κοινό τους σημείο είναι ότι όλα φτιάχνονται εδώ. «Δίνω ζωή σε μικρά αντικείμενα για το σπίτι, σε πίνακες, σε κοσμηματάκια, σε vintage αντικείμενα, σε μικρά έπιπλα και σε λογής μοναδικά δωράκια», μας είπε, όταν βρεθήκαμε στο χώρο της. Μερακλήδικες χειροποίητες δημιουργίες και ζωγραφιές από την ίδια αλλά και την οικογένεια της. Θα τη βρείτε στο δρόμο, μπροστά στην πλατεία του δημαρχείου.
Πηγή: HuffPost




*** “Ξεσήκωσαν” ξανά την Καλαμάτα οι 48 Ώρες (φωτογραφίες & βίντεο)
      
 
 
  Τις 48 'Ωρες οι περισσότεροι τις γνωρίσαμε από την εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου... Οι ίδιοι όμως μετράνε μια πορεία ήδη 12 χρόνων, από το 2003 όπου μια προθεσμία 2 ημερών ήταν και η αιτία να δημιουργηθεί αυτή η μπάντα.
Το playlist της μπάντας αποτελείται παραδοσιακά από disco 70's και 80's pop με χαρακτηριστικά ακούσματα από Michael Jackson, Madonna, James Brown, Prince, Boney M, Alphaville, Gloria Gaynor έως mainstream σημερινά κομμάτια που ακούγονται στο ραδιόφωνο.
Tην πρώτη τους γνωριμία με την Καλαμάτα την πραγματοποίησαν αρχές του 2015 στο “Yiamas Gastro Bar”, στο ξενοδοχείο Εlite City Resort. Οι εντυπώσεις που άφησαν ήταν εξαιρετικές και ενθουσίασαν όσους βρέθηκαν εκεί και έτσι είπαν να ξαναεπισκεφτούν την πόλη μας την Τρίτη που μας πέρασε στις 24 Μάρτιου. Για 3 και πλέον ώρες σήκωσαν κυριολεκτικά στον “αέρα” το φιλόξενο χώρο του “Yiamas Gastro Bar” και χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά με πολύ κέφι και χορό στο Καλαματιανό κοινό...
Ειδικά η γενιά του '70 που έδωσε το παρών, τα “έδωσε όλα” , ίσως και γιατί ο χώρος του Elite τους θύμισε τα εφηβικά τους χρόνια καθώς η “Θρυλική” του ντισκοτέκ, “μεγάλωσε” αρκετές γενιές Καλαματιανών...
Μαζί με τις 48 ώρες στην Καλαμάτα τραγούδησε η Λουκία. Οι 48 Ώρες αποτελούνται από τους Βαγγέλη Παναγόπουλο (φωνή) Πάνος Δημάκης (πλήκτρα) Βασίλης Καλιστρίδης (ντραμς) Jason Ιωαννίδης (μπάσο) και Φιλίπ Σκλαβενίτης (κιθάρα) 
Video: 48ores στην Καλαμάτα   ,  https://youtu.be/e2wP2GQh4gU .-







Video  : 48 Ώρες στην Καλαμάτα   , https://youtu.be/Xksmht9uoZE .-









***  Ο δοκιμαστικός σωλήνας και η… αλήθεια
      Έχει γίνει πλέον συνήθεια, έξις. Tα διαλείμματα ελευθερίας των κοινωνιών γίνονται όλο και πιο σύντομα. Κρέμονται βαρίδια στα πόδια των ανθρώπων, εμφανή, και σε τραβάνε στα βρόμικα νερά. Εγκλωβιστήκαμε.
Εννοώ πως ακόμη και όσοι είχαν θωρακίσει μια φιλοσοφία ζωής -ή έτσι νόμιζαν, τουλάχιστον- η οποία δεν είχε να κάνει ούτε με την κατανάλωση ούτε με τα χρήματα, τελικά ανακάλυψαν με το βίαιο τρόπο πως δεν ήταν τόσο ανεξάρτητοι όσο πίστευαν.
Τις είχαν ανοίξει κι εκείνοι τις παγίδες τους, αλλά δεν τις έβλεπαν. Και τώρα σκάνε λογαριασμοί και πέρα από την αδυναμία σου να τους πληρώσεις, σε λυγίζει και η «ανεπάρκειά» σου ως προς τη φιλοσοφία και την αντιμετώπιση της ζωής που πίστευες πως είχες πληρώσει το τίμημα για να τις δικαιώσεις, αλλά ήταν μόνο στο μυαλό σου.
Κάποτε λέγαμε πως αν τσακίσουμε για οικονομικούς λόγους, θα είμαστε όλοι εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα απέναντι σε όλα τα διαβάσματα και τα ακούσματά μας. Ηρωική ατάκα μού είχε φανεί. Μπαρούφα αποδείχτηκε, δυστυχώς. Δεν είχα συμπεριλάβει αρκετές παραμέτρους στην εξίσωσή μου. Κάτι μικρά παιδιά, κάτι οικονομικές θηλιές που δε γίνεται να τις βαφτίζεις φουλάρια, κάτι άρρωστους γονείς...
Τώρα πλέον δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι μόνο με χρέη, ανεργία και φόβο, αλλά και με όλα τα μεγάλα λόγια που έχουμε πει. Τα πιστεύαμε, αλλά δεν τα είχαμε δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες πολέμου, παρά μόνο μέσα στους δοκιμαστικούς σωλήνες των φιλολογικών μας συζητήσεων.
Και ακόμη κι αν αρκετοί θεωρούμε πως έχουμε ακόμη την ευκαιρία να τραβήξουμε ένα δρόμο δίχως οικονομικές εξαρτήσεις, δεν είναι εύκολο πια, έχουμε ανθρώπους γύρω μας, δίπλα μας, που δεν μπορούν να διανύσουν αυτό το δρόμο, τους ακούγεται τρελός.
Ο καθένας θα λύσει τον κόμπο του με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Λίγοι από αυτούς τους τρόπους είναι αναίμακτοι. Ελάχιστοι. Αυτοί είναι τρόποι που έχουν να κάνουν με την τύχη.
Αλλά δεν μπορείς να στηρίζεσαι σε αυτούς. Κρίνονται τα όμορφα λόγια και οι ανθρωπιστικές αξίες που μας «έκαψαν» το μυαλό, που τις πιστέψαμε -ορθώς- και πρέπει να τις κρατήσουμε με τα δόντια. Βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με την αλήθεια μας.
Επίσης κρίνονται πολλά, και κυρίως οι αντιστοιχίες των ωραίων εννοιών. Αλληλεγγύη, συντροφικότητα, νoιάξιμο. Ακόμη, επινοητικότητα στις παρηγοριές, προσαρμοσμένες κατά περίσταση, πυροδότηση αγωνιστικής διάθεσης, λίγο πριν πετάξει κάποιος λευκή πετσέτα, «υποδαύλιση» της λύσσας για ζωή, τη ζωή μας.
Τρόμος με πιάνει, όταν σκεφτώ πως θα καταθέσω τα όπλα ξεκαμωμένος και θα κάτσω δίπλα σε αυτούς που δεν τα πιάσανε ποτές και θα μου πούνε, «δε στα λέγαμε ρε;»…
Αλλά, δεν ξέρω για πόσο ακόμα, κρατιέμαι, όμως, ζωντανός. Γιατί υπάρχουν πράγματα που οφείλουμε να τα ανακατεύσουμε. Αν δεν καταρρεύσουν, τόσο το καλύτερο. Αν καταρρεύσουν, ας πάνε στο διάολο. Χρειαζόμαστε την αλήθεια...






***  Στιγμές αγωνίας για 53 Καλαματιανούς σε ξενοδοχείο που πήρε φωτιά στη Θεσσαλονίκη
      
Πανικός επικράτησε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα δωμάτιο.
Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού εκκενώθηκε σε χρόνο ρεκόρ προκειμένου να μην κινδυνέψουν οι πελάτες.
  Στο ξενοδοχείο έμεναν και 53 Καλαματιανοί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμάτας η “Αγία Τριάδα” και από το σύλλογο των Νεδουσαίων , όπου βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα για το 33ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσικής. 
  Το “Θάρρος” επικοινώνησε πριν λίγο με τον πρόεδρο του συλλόγου της “Αγίας Τριάδας” Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο και όπως μας ενημέρωσε όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Οι περισσότεροι από τους Καλαματιανούς  δεν βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, καθώς βρίσκονταν στο φεστιβάλ, αλλά και οι λίγοι που ήταν εκεί ειδοποιήθηκαν άμεσα και εγκατέλειψαν γρήγορα το κτίριο.  Η φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο Καλαματιανών χορευτών από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία (ίσως από βραχυκύκλωμα) , οι οποίοι, για καλή τους τύχη, εκείνη την ώρα απουσίαζαν από το δωμάτιο. 
  Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής  περιορίσε τη φωτιά  άμεσα μόνο σε ένα δωμάτιο του τέταρτου ορόφου και στη συνέχεια κατασβέστηκε.
 Η πυροσβεστική διερευνά τις συνθήκες από τις οποίες ξεκίνησε η φωτιά, ενώ κανείς άνθρωπος δεν κινδύνεψε.


***  Οι σειρήνες αναστάτωσαν την Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)
      
 Λίγα λεπτά πριν τις 12 σειρήνες κυρίως οχημάτων της Πυροσβεστικής έγιναν αντιληπτές και παραξένεψαν πολλούς στην Καλαμάτα.
Το συμβάν ήταν στο πλαίσιο άσκησης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο- Λύκειο της πόλης, το σενάριο ήταν ότι μετά από σεισμό έχει ξεσπάσει και φωτιά στο σχολείο.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο "Θάρρος"
Video : Άσκηση 2015  https://youtu.be/DowNwjqYI3M .-





Video  : Άσκηση πυροσβεστικής Καλαμάτας 2015  , https://youtu.be/RubGkjsjgBU .-









***  Άγαμοι θύται
      Όχι στις life style φωτογραφήσεις του κ. Βαρουφάκη και την εν γένει συμπεριφορά-προβολή του ως rock star, όχι στις προσυνεννοημένες αυξήσεις στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ μεταξύ Λαφαζάνη-Φωτόπουλου, όχι στο double fast κοστούμι του ΣΥΡΙΖΑ σε Ελλάδα και Ευρώπη, όχι στον ετσιθελισμό και τα νέα ήθη και έθιμα της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλής στο Κοινοβούλιο, όχι στην άκαιρη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, όχι στο «Κούγκι» του κ. Καμμένου, αλλά ΝΑΙ στα νομοσχέδια της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις που θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία.
Αν οι Ευρωπαίοι και μη δανειστές μας θέλουν να βλέπουν μια εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία και το κράτος να μην μπορεί να μαζέψει δραχμή ώστε να τους επιστρέψει τα οφειλόμενα, τότε ας πτωχεύσουμε και με τη βούλα. Είναι αδιανόητο σε ανθρωπιστικά ζητήματα να θέλουν την περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Δε χωράνε στο μυαλό υγιούς σκεπτόμενα ανθρώπου τέτοιες απαιτήσεις και πρακτικές. Γιατί, επί της ουσίας, η κοινωνική εξαθλίωση θα επιφέρει, πλην αυτοκτονιών και ψυχοσωματικών ασθενειών, ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας, που θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και θα οδηγήσει σε νέο κύμα προσφυγιάς. Ο οικονομικός πόλεμος αποτελεί τη χειρότερη μορφή βίας.
Όσοι, λοιπόν, εντός και εκτός Ελλάδας θεωρούν πως μ’ αυτό τον τρόπο θα πετύχουν το στόχο τους, ε, τότε ας κάνουμε βουτιά στο κενό. Αν είναι αυτή η Ευρώπη των λαών, τότε ας την κάνουμε μια ώρα αρχύτερα.
Η κυβέρνηση έχει, ναι, κάνει σοβαρά διαπραγματευτικά λάθη με τους εταίρους (;) μας, όσον αφορά στο χρέος προς αυτούς, στους περίπου δυο μήνες που βρίσκεται στην εξουσία, καθώς δεν έχει παρουσιάσει σαφείς θέσεις και προτάσεις, αλλά δεν μπορεί η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η ελάφρυνση των καθημαγμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, μέσα από περισσότερες δόσεις εξόφλησης, που θα αποφέρουν και χρήματα στα κρατικά ταμεία, να θεωρείται μονομερής ενέργεια και να χρειάζεται το ok του κ. Σόιμπλε και των πιονιών του.
Άγαμοι θύται είναι, κε Σόιμπλε, το όνομα του μουσικοθεατρικού γκρουπ που ανεβάζει την παράσταση «Με το κεφάλι ψηλά!», σε σκηνοθεσία του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου, σε συνεργασία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Πάνο Μουζουράκη, στο Anodos Live Stage.
Να έλθετε να τη δείτε, αλλά, κυρίως, να την «ακούσετε»…
του Δημήτρη Γιατράκου


*** Της… βίζιτας
   Κυρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βηματοδότη», σκάζει μύτη στη ΔΟΥ Χολαργού, με ύφος... χιλίων καρδιναλίων και super-duper μοδάτη, κατόπιν κλήσης της εφορίας, και κατευθύνεται στον έφορο. «Πού βρήκατε τα λεφτά και γιατί δεν τα δηλώσατε;», την ερωτά ο τελευταίος. Κι εκείνη με πολύ ήρεμο -αφοπλιστικό τρόπο του απαντά: «Από... βίζιτες, κύριε έφορε, από βίζιτες», κάνοντας μεταβολή και αφήνοντάς τον κάγκελο!
Η κυρία, σύζυξ μεγαλογιατρού, να σημειωθεί, δήλωσε πουτ@ν@ για να δικαιολογήσει το 1,5 εκατ. ευρώ που βρισκόταν στο λογαριασμό της, αλλά δεν εμφανιζόταν στις φορολογικές της δηλώσεις. «Μαύρο» χρήμα μ’ άλλα λόγια. Ωστόσο, μπράβο της που είχε το θάρρος να δηλώσει πόρνη, προκειμένου να τα δικαιολογήσει. Είτε έκανε βίζιτες είτε όχι, είναι πόρνη. Γιατί, όπως διάβασα πρόσφατα και σ’ ένα μότο, «οι μεγαλύτερες πουτάνες δεν πληρώνονται»! Προφανώς ήθελε να σώσει το μεγαλογιατρό άντρα της και πήρε πάνω της το θέμα.
Δυστυχώς  το δημοσίευμα δεν αναφέρει τη συνέχεια. Κανονικά ως πόρνη θα έπρεπε να έχει δηλωθεί στην Αστυνομία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από υγειονομικής πλευράς, αλλά και να έχει κάνει και έναρξη επαγγέλματος στην εφορία... Πολύ το μαύρο χρήμα από την πορνεία. Ο δε έφορος έπρεπε να την έχει κρατήσει και να έχει φωνάξει και το Ηθών, που λέγαμε παλιότερα, για τα περαιτέρω...
Το εν λόγω περιστατικό δείχνει πόσο δύσκολη υπόθεση είναι για το ελληνικό κράτος η πάταξη της φοροδιαφυγής, γιατί είναι κοινό μυστικό πως οι μεγαλογιατροί, και μη, όχι ευτυχώς στο σύνολό τους, δεν κόβουν αποδείξεις, ενώ το «φακελάκι» καλά κρατεί...
Δε δαιμονοποιούμε τους γιατρούς μόνο για τη φοροδιαφυγή. Παραδειγματική είναι η αναφορά, λόγω του περιστατικού. Το πάρτυ των μη δηλωμένων εισοδημάτων στα ελεύθερα επαγγέλματα καλά κρατεί. Συνένοχοι και οι πολίτες, που δεν απαιτούν απόδειξη.
Αυτή η νοοτροπία θέλει ριζοσπαστικό χτύπημα, γιατί διαφορετικά θα φταίνε συνέχεια οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι δανειστές μας... Έτσι είναι. Κι εδώ στο μικρόκοσμό μας, αν δανειστείς από τοκογλύφο, θα σου πιει το αίμα με το μπουρί της σόμπας. Οπότε, στον άκρατο καπιταλισμό, προς τι η έκπληξή μας; Όσο υπεραπλουστευμένο και αν ακούγεται ως επιχείρημα, δεν αποτελεί παρά την απόλυτη αλήθεια.
Ας αλλάξουμε τους εαυτούς μας στην καθημερινότητα και στη συνέχεια ας πάρουμε αμπάριζα να αλλάξουμε και τον κόσμο. Διαφορετικά, εμπρός στο δρόμο της... βίζιτας, όπως η κυρία γιατρού. Οι λίγοι θα καλοπερνάνε παντός καιρού και οι υπόλοιποι θα είμαστε με την ψυχή στο στόμα καθημερινά.

*** Οι Γερμανοί που ακύρωσαν την εξωτερική πολιτική της χώρας τους
  
Θα διαβάσατε, υποθέτω, την είδηση που δημοσιοποιήθηκε προ ημερών για την απρόσμενη κίνηση ενός ζευγαριού Γερμανών πολιτών, του Ludwig Zacaro και της Nina Lahge, οι οποίοι, επισκεπτόμενοι τη χώρα μας, βρέθηκαν στο Ναύπλιο, και έπειτα από απαραίτητες συνεννοήσεις έκαναν κάτι που πολλοί Γερμανοί πολίτες δε θα έκαναν. Κατέθεσαν στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου 875 ευρώ ο καθένας. Το ποσό αυτό προκύπτει από τον υπολογισμό των χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που διεκδικεί η χώρα μας σε 70 δισεκατομμύρια ευρώ και διαιρούμενο με τα 80 εκ. πληθυσμό της Γερμανίας, αντιστοιχεί σε κάθε ένα Γερμανό πολίτη.
Σίγουρα ήταν μία πράξη που αιφνιδίασε και αποδεικνύει ότι άλλες απόψεις μπορεί να έχει η κυβέρνηση της Γερμανίας και άλλες οι πολίτες της. Το ζευγάρι των Γερμανών πρωτοτύπησε και εκτιμώ ότι, αν ήμασταν εμείς στη θέση τους, ίσως και να μην το κάναμε. Εκείνοι όμως τόλμησαν, νιώθοντας ηθική υποχρέωση για αυτό που έκαναν οι πρόγονοί τους πριν από 65 χρόνια, αιματοκυλώντας την Ευρώπη, προκαλώντας ένα σωρό δεινά, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους στα κρεματόρια, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά χωριά όπως ο Αετός, το Δίστομο και τα Καλάβρυτα κ.λπ.
Δε γνωρίζω αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ψηφίζουν την κα Μέρκελ ή κάποιο άλλο γερμανικό πολιτικό κίνημα. Όμως, η πρωτοβουλία τους ανέτρεψε τα όποια σχέδια του επίσημου γερμανικού κράτους που ούτε να ακούει θέλει για τις περίφημες αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.
Δηλώνω πολύ περίεργος για το πώς μπορεί να αντιμετωπίστηκε αυτή τους η δραστηριότητα στην Ελλάδα από τα γερμανικά ΜΜΕ, και δε γνωρίζω αν αποσιωπήθηκε ή προβλήθηκε έστω και σε μονόστηλο, ή ακόμη και ποια ήταν η αντίδραση των συμπατριωτών τους.
Γνωρίζω, όμως, πως λειτούργησαν με την καρδιά τους και με μια αυξημένη ευαισθησία, ίσως ως εξιλέωση για τις ενέργειες των προγόνων τους.
Υπό τις συνθήκες που ζούμε σήμερα, με τη Γερμανία να έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη οικονομία στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να καθορίζει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό τις τύχες των υπολοίπων χωρών, ασκώντας τις απαιτούμενες πιέσεις της, οι δυο τους κατάργησαν, στην ουσία, την εξωτερική πολιτική της πατρίδας τους.
Κι επειδή συνήθως τα κάστρα πέφτουν από μέσα, φανταστείτε η ενέργειά τους αυτή να βρει μιμητές, ολοένα και περισσότερους…       
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  harhar@tharrosnews.gr


***Ασελγώντας σε μια παιδική ψυχή
       Δίχως καμία απολύτως αμφιβολία, κάθε γνωστοποίηση περιστατικών παιδικής κακοποίησης δημιουργεί ποικίλες αντιδράσεις στο σύνολο της κοινής γνώμης και επηρεάζει το θυμικό των περισσοτέρων, τόσο για τη σκληρότητα αυτής καθεαυτής της πράξης όσο και για τις επιπτώσεις στο θύμα.
Το θύμα, όμως, αυτή η παιδική ψυχή στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να μείνει μακριά απ’ όλα. Να συνεχίσει και να προχωρήσει όσο πιο αλώβητα γίνεται.
Καίρια η παρακάτω δημοσίευση που ανέβασε στο προφίλ της χθες το απόγευμα η κοινωνική λειτουργός Αγγελική Ρουμελιώτη: «Το χωριό που μεγαλώσαμε το διέσχιζε ένα ποτάμι. Έπρεπε να το περάσουμε για να πάμε σχολείο, για να πάμε βόλτα. Καμιά φορά θέλαμε να το περάσουμε για πλάκα, για να κερδίσουμε ένα στοίχημα, για να νιώσουμε αθάνατοι κι ό,τι άλλο μπορούσε να σκαρφιστεί ο αθώος και συνάμα πανούργος νους μας. Δώδεκα χρονών βλέπεις!
Θυμάμαι μια φορά τη Μαρία να φτάνει στη μέση, να πατά στη γλιστερή πέτρα και να σωριάζεται στο νερό, που είχε καμιά δεκαριά πόντους βάθος όλο κι όλο. Αρκετό, όμως, για να την κάνει λούτσα.
Έκλαιγε κανά μισάωρο ασταμάτητα. Όχι για το φόρεμα, όχι για τα παπούτσια. Ούτε καν για τα κοκαλάκια στα μαλλιά που χάθηκαν στη λάσπη, ούτε και για το γόνατο που έτρεχε αίμα. Τι αξία είχε ένα γόνατο, άλλωστε, μπροστά στην προειδοποίηση που μας συνόδευε «έτσι και πέσετε μέσα, βουή σας μαύρη». Το ξύλο που θα έτρωγε τη μαράζωνε τη Μαρία! Το ξύλο που περίμενε να φάει από τη θεια Λενιώ (στα νησιά όλοι είναι θείοι μας...).
Για φαντάσου, να έχεις γδαρμένο γόνατο, να πονάς, να είσαι μούσκεμα και να φοβάσαι να μιλήσεις σε κάποιον για το μαρτύριο που περνάς. Για φαντάσου πόσο φάρμακο είναι μια ανοικτή αγκαλιά ενός γονιού που λέει «Μην κλαις. Μίλα μου. Ό,τι και να σου συμβαίνει. Εγώ είμαι εδώ».
Για φαντάσου τι μπορεί να κάνει μια αγκαλιά, όταν το γδάρσιμο δεν είναι μόνο σε ένα γόνατο, αλλά σε μια παιδική ψυχή που βασανίζεται αλλά φοβάται να μιλήσει;
Αγκαλιά, λοιπόν! Μεγάλη Αγκαλιά στα παιδιά! Κυρίως όταν είναι μούσκεμα...».  Βίκυ Βετουλάκη


*** Οι σπηλιές στη Σελήνη «περιμένουν να κατοικηθούν»

Οι σπηλιές στη Σελήνη «περιμένουν να κατοικηθούν»
Υπόγειες σήραγγες που ενδέχεται να ανοίχτηκαν από αρχαία ποτάμια λάβας στο φεγγάρι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τις μελλοντικές ανθρώπινες αποικίες, προτείνουν αμερικανοί ερευνητές.
Η ύπαρξη αυτών των «σηράγγων λάβας» δεν έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, ωστόσο αρκετά στόμια σπηλαίων που έχουν εντοπιστεί στη Σελήνη θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι είσοδοι σε τέτοιες φυσικές στοές.
Σήραγγες λάβας υπάρχουν εξάλλου και στη Γη, είναι όμως μικρότερες από τις στοές που θα μπορούσαν να υπάρχουν στο φεγγάρι λόγω της ισχυρότερης βαρύτητας του πλανήτη.
Η ιδέα της δημιουργίας βάσεων σε σεληνιακές στοές προτάθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue της Ιντιάνα, οι οποίοι παρουσίασαν τη μελέτη τους στο 46ο Συνέδριο Σεληνιακής και Πλανητικής Επιστήμης που πραγματοποιείται στο Τέξας.
Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του BBC, η ερευνητική ομάδα υπολόγισε τη στατικότητα αυτών των υποθετικών στοών, και εκτιμά ότι τα τούνελ με μήκος 1 έως 5 χιλιόμετρα θα ήταν αρκετά σταθερά για να φιλοξενήσουν ανθρώπους.
Το πόστερ που παρουσιάστηκε στο συνέδριο έδειχνε την πόλη της Φιλαδέλφειας, από την οποία κατάγεται ο επικεφαλής της μελέτης Ντέιβιντ Μπλερ, να χωράει άνετα μέσα σε μια στοά μήκους 5 χιλιομέτρων.
Σήμερα, η Σελήνη είναι γεωλογικά νεκρή. Στα αρχικά στάδια της ζωής της όμως, ηφαίστεια απελευθέρωσαν μεγάλες ποσότητες λάβας. Όταν η επιφάνεια αυτού του ρευστού υλικού κρύωσε και στερεοποιήθηκε, ποτάμια λάβας δεν αποκλείεται να συνέχισαν να κυλούν στο υπέδαφος. Όταν τελικά στραγγίστηκαν, μπορεί να άφησαν πίσω τους άδειους σωλήνες.
Εφόσον υπάρχουν, οι σήραγγες λάβας θα μπορούσαν να προστατεύουν τις αποικίες από τις εχθρικές συνθήκες της σεληνιακής επιφάνειας. Λόγω της έλλειψης ατμόσφαιρας και μαγνητικού πεδίου, η Σελήνη εκτίθεται σε ακραίες διακυμάνσεις θερμοκρασίας και βομβαρδίζεται διαρκώς από σωματίδια υψηλής ενέργειας.
Οι υπόγειες στοές θα προσέφεραν πιο σταθερές και ασφαλείς συνθήκες.
Πηγή:tovima.gr





***  Αθλητική ενημέρωση :


*** Στο Top16 της Ευρωλίγκα
Πρόγραμμα:
Livescore: Ολυμπιακός - Εφές (6-2 3') στη... βραδιά του Ίβκοβιτς


Ε’ Όμιλος
Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα 72-83  .- ^
Άλμπα Βερολίνου-Ερυθρός Αστέρας  73-68 .- ^
Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός (27/3, 20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ (27/3, 21:45)
Βαθμολογία:
Ρεάλ 9-2,
Μπαρτσελόνα 9-3,
Μακάμπι 7-4,
Παναθηναϊκός 6-5,
Άλμπα 6-6,
Ζαλγκίρις 4-8,
Ερυθρός Αστέρα 3-9,
Γαλατάσαραϊ 2-9.

Στ’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μάλαγα  78-63 .- ^
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές  86-75 , (35-35).- ^
Τα δεκάλεπτα  : 17-16 , (35-35) , 53-57 , 86-75 .-
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Λαμποράλ Κούτσα 22:00
Νίζνι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (27/3, 18:30)
Βαθμολογία:
Φενέρ 10-2,
ΤΣΣΚΑ 9-2,
Ολυμπιακός 9-3,
Εφές 5-7,
 Λαμποράλ 5-6,
Νίζνι 3-8,
Μιλάνο 3-8,
Μάλαγα 2-10.


***   Η απάντηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό
Η απάντηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό
Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, στον Παναθηναϊκό δεν άφησαν αναπάντητη την ανακοίνωση του της ΚΑΕ Ολυμπιακός που αφορούσε την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ στον αγώνα του Παναθηναϊκού με το Ρέθυμνο.
Στην «πράσινη» ΚΑΕ κατηγορούν τον Ολυμπιακό, είτε για «επικίνδυνη άγνοια» σε βασικά θέματα, είτε
πως παριστάνουν την εν λόγω συμπεριφορά για δικούς τους λόγους. Επίσης χαρακτηρίζουν «ανακάλυψη» το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.
Τέλος ξεκαθαρίζουν πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από το από τις 5 Δεκεμβρίου δεν κατέχει κανένα αξίωμα της ΚΑΕ, αφού όλες οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στον Μάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης. Έτσι η είσοδος του Δημήτρης Γιαννακόπουλου στο γήπεδο, γίνεται με την ιδιότητα του πολίτη.


*** Τα  αποτελέσματα  της 21ης  αγωνιστικής στο Ελληνικό μπάσκετ :
 21η Αγωνιστική (21 & 23/3)

Άρης-Πανιώνιος 67-63
Απόλλων Πατρών-ΑΓΟ Ρεθύμνου 56-71
ΑΕ Νέας Κηφισιάς-Τρίκαλα 81-72
Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ 58-69
Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ 65-72
Παναθηναϊκός-Κόροιβος Αμαλιάδας 23/3,  79-64 .-^
Διαιτητές: Σώμος, Παγώνης, Κατραχούρας
 Τα δεκάλεπτα: 18-14, 39-29, 58-40, 79-64
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 8 (1), Σλότερ 10 (2), Μποχωρίδης 8 (1), Φώτσης, Νέλσον 6, Παππάς 12 (1), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 13 (1), Μπατίστα 1, Διαμαντάκος 5, Λούντζης 6, Λαγουάλ 6
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Μάγκετ 9 (1), Μάρσαλ 13, Γιαννακίδης 5 (1), Αγγελόπουλος, Παπαπέτρου 5, Μπάουερς 6, Βασίλιεβιτς, Κανονίδης 12 (2), Φιλιππάκος 2, Τέρνερ, Ρούμπιο 9 (1), Γαλιώτος 3.

Ολυμπιακός-ΚΑΟ Δράμας 23/3,  72-62 .-^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φούφης, Ταρενίδης, Αναστόπουλος Αντ.
Τα δεκάλεπτα: 19-14, 36-27, 51-41, 72-62
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 4, Ντάνστον 8, Ντάρντεν 9 (1), Παπαπέτρου, Λαφαγιέτ 11, Λοτζέσκι 13, Χριστοδούλου, Πρίντεζης 10 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 7 (2).
ΚΑΟΔ (Κώστας Μέξας): Τρότερ 3, Χάρις 4, Γεωργάκης, Άτκινς 11 (1), Όντομ 12 (2), Σπυριδωνίδης, Μισέλ 7, Ζάρας 11 (1), Λο 4, Χρυσικόπουλος 3 (1), Παπαμακάριος 7.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 21 αγώνες)
Ολυμπιακός 39 -20αγ.
Παναθηναϊκός 38 -20αγ.
Άρης 35
ΠΑΟΚ 35
ΑΕΚ 33
Ρέθυμνο 32
Κολοσσός Ρόδου 31
Απόλλων Πατρών 30
Τρίκαλα 29
ΑΕ Νέας Κηφισιάς 29
ΚΑΟ Δράμας 27 -20αγ.
Κόροιβος Αμαλιάδας 27 -20αγ.
Πανελευσινιακός 26
Πανιώνιος 24


***  Πειθαρχική δίωξη του αθλητικού εισαγγελέα σε Περέιρα και Κασάμι                                               
Για τον αγώνα με την ΑΕΚ
Πειθαρχική δίωξη του αθλητικού εισαγγελέα σε Περέιρα και ΚασάμιΠειθαρχική δίωξη στον προπονητή του Ολυμπιακού, Βίκτορ Περέιρα, αλλά και στον παίκτη, Παϊτίμ Κασάμι, άσκησε το απόγευμα της Πέμπτης ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόλουλος.
Ο λόγος είναι η συμπεριφορά των δύο ανδρών στον αγώνα του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα ο πανηγυρισμός τους στο 89ο λεπτό μετά το γκολ του Φράνκο Χάρα, όπου έδωσε τη νίκη και πρόκριση στον Ολυμπιακό.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά το γκολ του Ολυμπιακού και τους πανηγυρισμούς των «ερυθρόλευκων» μια ομάδα περίπου 20 οπαδών εισέβαλε στο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του προπονητή της De Oliveira Pereira Vitor Manuel και του ποδοσφαιριστή Kasami Pajtim για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 26 παρ. 1-4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014 (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ-Ολυμπιακός της 11/3/2015)»




***








~** Σύνδεσμοι


Google+ Διεύθυνση URL




YouTube
Stamos Skoulikas
  • Άλλα προφίλ
stamos-dynami
Buzz (τρέχων)
  • Σύνδεσμοι
STAMO-ARFARA-GREECE









***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4108   video.-     .- 4149.-                                             
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2417    video.-   .-  2479 .-                           
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 412   video.-  .-  2408.-
Σύνολον                                         8937  βίντεο   .-


https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3613.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 376. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    914/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   315 .-  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr ,                                  


































~**  ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ :
Συνεργάτης σε
Arfara-Messinias- asteras-arfaron ,
Stamos Arfara Messinias Greece ,
ARFARA - KALAMATAS ,
ASTERAS ARFARON 2011 ,
Arfara-Messinias 2 ,
stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
vlasios ,
Stamos Arfara Messinias Greece ,
https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013. - 351 φίλοι .-




~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2427
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 246 φίλοι .-
http://www.youtube.com/stamos01 ,
http://www.youtube.com/stamatios01 ,
http://www.youtube.com/vlasiskal ,
http://www.twitter.com/stamos01 ,






*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-
~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/…/14-15-2015.html 
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/15-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/16-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη  17  Μαρτίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/17-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/18-2015.html  .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  19  Μαρτίου   2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας  Παρασκευή  20  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  21  Μαρτίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/21-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο 21  και  22 Μαρτίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/21-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας Κυριακή  22  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/22-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  23  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ,  Τρίτη  24  Μαρτίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/24-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  25   Μαρτίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.ch/2015/03/25-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Αρφαρά-Καλαμάτας -Μεσσηνίας
Τετάρτη  25  Μαρτίου  2015  ,
  :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-
ARFARA NEWS
ARFARA NEWS , Πέμπτη  26  Μαρτίου  2015
Αρφαρά -Καλαμάτα -Μεσσηνία
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html  .-
~  



Δεν υπάρχουν σχόλια: