Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ΑRFARA NEWS Δευτέρα  30  Ιανουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
~

Πάσα καλή έννοια εμπίπτει στην καρδία του ανθρώπου εκ της θείας χάριτος και πάς κακός λογισμός πλησιάζει στην ψυχήν προς πειρασμό και δοκιμήν.
Όσιος Ισαάκ ο Σύρος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ :
1823 μ.Χ.Ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου.
~   Χθές Κυριακή 29/01/2017 στο Αρφαρά Μεσσηνίας  :
1 ~*Προσφώνηση παπά-Μιχάλη Ε.  Μπούρα 29/01/2017:
2 ~* Θεία Λειτουργία 29/01/2017  Κήρυγμα  ομιλία Μητροπολίτου Γαβριήλ  στο ΑΡΦΑΡΑ : https://youtu.be/Jo8R1b_JTz4 .-
~* ΑΡΦΑΡΑ Θεία Λειτουργία και Ι.  μνημόσυνο από Μητροπολίτη Γαβριήλ 29/01/2017: https://youtu.be/U-Dn6hDaneQ .-
4 ~*Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  29/01/2017 Μητροπολίτης Γαβριήλ: https://youtu.be/IfdtVXnsWY4 .-
5 ~*Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 29/01/ 2017 Θ Λ   Μητροπολίτη Γαβριήλ: https://youtu.be/fRCk1LahQCc  .-
6 ~*Μητροπολίτης Γαβριήλ στη Θεία Λειτουργία στο Αρφαρά 29/01/2017: https://youtu.be/uSKtugnd9bI  .-
7 ~*Μητροπολίτης Γαβριήλ στη Θ. Λειτουργία   Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 29/01/ 2017:
 https://youtu.be/0HjdlxFPj8k  .-

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ :
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία  77 ετών ο πυροσβέστης Άγγελος Γεωρ. Παπανικολός .- Η εξώδιος ακολουθεία από τους Άγιους Ταξιάρχες στην Καλαμάτα .- Καλό σου ταξίδι Άγγελε και ο Θεός να σε αναπαύσει .  Συλλυπητήρια στους οικίους του  ..-  Σ 

~ 30 Ιανουαρίου
Των Τριών Ιεραρχών (1) Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ιππολύτου αντίπαπα Ρώμης και των συν αυτώ Κυριακού επισκόπου, Μαξίμου και Μαξίμου πρεσβυτέρων, Αρχελάου διακόνου, Αμανδίνου, Χρυσής (Αΰρας), Βενερίου, Ερκουλίου, Ερμού, Ευσεβίου, Θεοδώρου του «τριβουνίου», Κενσουρίνου, Κομόδου, Κύπρου, Μαύρου, Μήνα, Μοναγρίου, Ολυμπίνου, Ρουστικίου, Σαβαΐνου, Στυρακίου και Φήλικος. Θεοφίλου του Νέου. Νεομάρτυρος Θεοδώρου Χατζή, του Μυτιληναίου (†1784). Ανάμνησις ευρέσεως εν Τήνω της ιεράς εικόνος της Ευαγγελιστρίας (1823).

(1)Στα χρόνια της βασιλείας του Αλέξιου Κομνηνού ξέσπασε μία έριδα, η οποία προς στιγμήν απείλησε την ενότητα της Χριστιανοσύνης. Η άρτια θεολογική κατάρτιση, οι αρετές, το ήθος, η μεγαλοφυΐα, τα ποιμαντικά και διοικητικά χαρίσματα, η βαθιά και ζέουσα πίστη καθώς και το πολύπλευρο και τεράστιο συγγραφικό έργο των Τριών Ιεραρχών, Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου, έγιναν η αιτία φιλονικίας των χριστιανών για το ποιος εκ των τριών αγίων είναι σημαντικότερος. Η διαμάχη έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ώστε τα πλήθη χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, τους Βασιλείτες, Γρηγορίτες και Ιωαννίτες. Οι ίδιοι οι άγιοι έδωσαν τέλος στη διαμάχη εμφανιζόμενοι στο θεοσεβή, ενάρετο και προικισμένο με πλούσια χαρίσματα ιεράρχη Ιωάννη Μαυρόποδα, επίσκοπο Ευχαϊτών, λέγοντάς του ότι μεταξύ τους δεν υπήρχε αντιδικία και να ενεργήσει τα δέοντα για να σταματήσει η επικίνδυνη για την ενότητα της Εκκλησίας διαμάχη. Ο Ιωάννης συνένωσε την μνήμη και των τριών Ιεραρχών σε μία κοινή εορτή στις 30 Ιανουαρίου και έγραψε γι αυτήν ειδική ακολουθία, η οποία ψάλλεται ως τις ημέρες μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο έληξε η φιλονικία.
 
Σήμερα 30/01/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες, Αγία Χρυσή
~  Ἦχος α’.
~ Τούς τρεῖς μεγίστους φωστῆρας τῆς Τρισηλίου θεότητος, τούς τήν οἰκουμένην ἀκτῖσι δογμάτων θείων πυρσεύσαντας, τούς μελιῤῥύτους ποταμούς τῆς σοφίας, τούς τήν κτίσιν πᾶσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας, Βασίλειον τόν μέγαν, καί τόν Θεολόγον Γρηγόριον, σύν τῷ κλεινῷ Ἰωάννη, τῷ τήν γλῶτταν χρυσοῤῥήμονι, πάντες οἱ τῶν λόγων αὐτῶν ἐρασταί, συνελθόντες ὕμνοις τιμήσωμεν· αὐτοί γάρ τῇ Τριάδι, ὑπέρ ὑμῶν ἀεί πρεσβεύουσιν.
~* Απολυτίκιο Τριών Ιεραρχών - 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/ofnfzt2Kb3I  .-


~
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....

 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων~Η αιτία για την εισαγωγή της εορτής των Τριών Ιεραρχών στην Εκκλησία είναι το εξής γεγονός:
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες Άγιοι Τρεις Ιεράρχες Άγιοι Τρεις Ιεράρχες Άγιοι Τρεις Ιεράρχες (Ο Βασίλειος αριστερά, ο Χρυσόστομος δεξιά, στο κέντρο ο Γρηγόριος)- Φανάρι, Κωνσταντινούπολη Αγίες Εμμελεία, Νόννα και Ανθούσα, οι μητέρες των Τριών Ιεραρχών
Κατά τους χρόνους της βασιλείας του Αλεξίου του Κομνηνού (1081 - 1118 μ.Χ.), ο οποίος διαδέχθηκε στη βασιλική εξουσία τον Νικηφόρο Γ’ τον Βοτενειάτη (1078 - 1081 μ.Χ.), έγινε στην Κωνσταντινούπολη φιλονικία ανάμεσα σε λόγιους και ενάρετους άνδρες. Άλλοι θεωρούσαν ανώτερο τον Μέγα Βασίλειο (βλέπε 1 Ιανουαρίου), χαρακτηρίζοντάς τον μεγαλοφυΐα και υπέροχη φυσιογνωμία. Άλλοι τοποθετούσαν ψηλά τον ιερό Χρυσόστομο (βλέπε 13 Νοεμβρίου) και τον θεωρούσαν ανώτερο από τον Μέγα Βασίλειο και τον Γρηγόριο και, τέλος, άλλοι, προσκείμενοι στον Γρηγόριο τον Θεολόγο (βλέπε 25 Ιανουαρίου), θεωρούσαν αυτόν ανώτερο από τους δύο άλλους, δηλαδή από τον Βασίλειο και τον Χρυσόστομο. Η φιλονικία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να διαιρεθούν τα πλήθη των Χριστιανών και άλλοι ονομάζονταν «Ιωαννίτες», άλλοι «Βασιλείτες» και άλλοι «Γρηγορίτες».
Στην έριδα αυτή έθεσε τέλος ο Μητροπολίτης Ευχαΐτων, Ιωάννης ο Μαυρόπους. Αυτός, κατά την διήγηση του Συναξαριστή, είδε σε οπτασία τους μέγιστους αυτούς Ιεράρχες, πρώτα καθένα χωριστά και στη συνέχεια και τους τρεις μαζί. Αυτοί του είπαν: «Εμείς, όπως βλέπεις, είμαστε ένα κοντά στον Θεό και τίποτε δεν υπάρχει που να μας χωρίζει ή να μας κάνει να αντιδικούμε. Όμως, κάτω από τις ιδιαίτερες χρονικές συγκυρίες και περιστάσεις που βρέθηκε ο καθένας μας, κινούμενοι και καθοδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα, γράψαμε σε συγγράμματα και με τον τρόπο του ο καθένας, διδασκαλίες που βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν τον δρόμο της σωτηρίας. Επίσης, τις βαθύτερες θείες αλήθειες, στις οποίες μπορέσαμε να διεισδύσουμε με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, τις συμπεριλάβαμε σε συγγράμματα που εκδώσαμε. Και ανάμεσά μας δεν υπάρχει ούτε πρώτος, ούτε δεύτερος, αλλά, αν πεις τον ένα, συμπορεύονται δίπλα του και οι δύο άλλοι. Σήκω, λοιπόν, και δώσε εντολή στους φιλονικούντες να σταματήσουν τις έριδες και να πάψουν να χωρίζονται για εμάς. Γιατί εμείς, και στην επίγεια ζωή που είμασταν και στην ουράνια που μεταβήκαμε, φροντίζαμε και φροντίζουμε να ειρηνεύουμε και να οδηγούμε σε ομόνοια τον κόσμο. Και όρισε μία ημέρα να εορτάζεται από κοινού η μνήμη μας και καθώς είναι χρέος σου, να ενεργήσεις να εισαχθεί η εορτή στην Εκκλησία και να συνταχθεί η ιερή ακολουθία. Ακόμη ένα χρέος σου, να παραδόσεις στις μελλοντικές γενιές ότι εμείς είμαστε ένα για τον Θεό. Βεβαίως και εμείς θα συμπράξουμε για τη σωτηρία εκείνων που θα εορτάζουν τη μνήμη μας, γιατί έχουμε και εμείς παρρησία ενώπιον του Θεού».
Έτσι ο Επίσκοπος Ευχαΐτων Ιωάννης ανέλαβε τη συμφιλίωση των διαμαχόμενων μερίδων, συνέστησε την εορτή της 30ης Ιανουαρίου και συνέγραψε και κοινή Ακολουθία, αντάξια των τριών Μεγάλων Πατέρων.
Η εορτή αυτής της Συνάξεως του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αποτελεί το ορατό σύμβολο της ισότητας και της ενότητας των Μεγάλων Διδασκάλων, οι οποίοι δίδαξαν με τον άγιο βίο τους το Ευαγγέλιο του Χριστού. Είναι εκείνοι, οι οποίοι εξ’ αιτίας της ταπεινώσεώς τους μπροστά στην αλήθεια, έχουν λάβει το χάρισμα να εκφράζουν την καθολική συνείδηση της Εκκλησίας και ότι διδάσκουν δεν είναι απλώς δική τους σκέψη ή προσωπική τους πεποίθηση, αλλά είναι επιπλέον η ίδια η μαρτυρία της Εκκλησίας, γιατί μιλούν από το βάθος της καθολικής της πληρότητας.
Περί τις αρχές του 14ου αιώνα μ.Χ. ανεγέρθη ναός των Τριών Ιεραρχών κοντά στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης, δίπλα σχεδόν στη μονή της Παναχράντου.
~ VIDEO   για σήμερα  : ΔΕΙΤΕ ΤΑ
1 ~ **  Κυριάκος Βελόπουλος: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Αλβανία-Ρωσία-ΗΠΑ-Κίνα-Τουρκία-Κύπρος - (ALERT 29.12.2016) :  
2 ~** Κυριάκος Βελόπουλος: Οι γεωπολιτικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή - (ALERT 28.12.2016): https://youtu.be/Xnz_DxczO7Y .-                                                              
3 ~** Κ.Βελόπουλος - Περί Ελλάδας/Τουρκίας/Σ.Αραβίας/Ισραήλ/Ρωσίας/Γερμανίας [Blog : ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ]:
https://youtu.be/Ydpsrvk7IoA .-                                                        
4 ~** Κ.Βελόπουλος - Περί Τρίτου Παγκοσμίου/Κουρδικού Κράτους/Τουρκίας (2/2016) [Blog : ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ]:

***  Άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο "Θάρρος" για την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής 
Μείωση φόρων και αύξηση χρηματοδότησης για την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής
 Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας είναι ο μόνος δρόμος για να τερματιστεί η υφεσιακή πορεία και να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία. Βασική προϋπόθεση είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας, της παραγωγής, του μόχθου, του ταλέντου και της γνώσης από όλα εκείνα που την κρατούν δέσμια και δεν της επιτρέπουν να μεγαλουργήσει.
Ο αγροτικός τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο του εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος μας είναι η παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, η ανάπτυξη της μεταποίησης και η εξωστρέφεια. Μόνο τότε ο ιδρώτας του αγρότη στο χωράφι θα «γεννά» νέες θέσεις εργασίας στα παιδιά του.
Οι εννέα συγκεκριμένες δεσμεύσεις μου για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα είναι οι εξής:
1. Ενθάρρυνση της σύστασης ομάδων και οργανώσεων παραγωγών ανά προϊόν, κάτι που άλλωστε προβλέπεται από το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και επιβάλλεται από τις συνθήκες της αγοράς.
2. Άμεση ενεργοποίηση όλων των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων.
3. Διασφάλιση εγγυητικών κεφαλαίων, δανειοδότησης και επαρκούς χρηματοδότησης του αγροτικού τομέα.
4. Προώθηση της παρουσίας του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα στην υπηρεσία του αγρότη για την κάλυψη των ζημιών στους παραγωγούς, παράλληλα με τον ΕΛΓΑ.
5. Επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού χρήσεων γης ανά περιοχή. Σαφής πρόβλεψη για αξιοποίηση των γεωργικών αποβλήτων και υπολειμμάτων, είτε για ενέργεια είτε για περαιτέρω αξιοποίηση.
6. Σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός και η εστίαση, η βιομηχανία καλλυντικών και φαρμακευτικών φυτών, η χημική βιομηχανία και η βιομηχανία τροφίμων.
7. Έμφαση στην ελληνική ορεινή κτηνοτροφία αιγοπροβάτων όπου έχουμε στρατηγικό πλεονέκτημα στο γάλα, στη φέτα και στο κρέας. Αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης πιστοποιημένων προϊόντων με βάση το αίγειο γάλα.
8. Καθιέρωση τακτικού, δομημένου διαλόγου της κυβέρνησης με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών κατά προϊόν, ώστε να δημιουργηθούν συνέργειες, συμφωνίες, κοινοί τρόποι εμπορίας και επιχειρηματικά - επενδυτικά σχήματα.
9. Δημιουργία Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου, κατά τα πρότυπα της Γαλλίας. Μεταξύ άλλων, το Επιμελητήριο θα αναλάβει το θεσμικό ρόλο της εκπροσώπησης των παραγωγών.
Προκειμένου να αναζωογονήσουμε την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στο πλαίσιο της «Συμφωνίας Αλήθειας», έχω προσωπικά δεσμευτεί για:
-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια
-Μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, άρα και των αγροτικών, από το 29% στο 20%
-Επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%
-Κατάργηση του φόρου στο κρασί.
Οι δυνατότητες των Ελλήνων είναι πολύ μεγάλες. Είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερες από τις δυνατότητες του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Σήμερα, κόντρα στη φοροεπιδρομή, την έλλειψη ρευστότητας, αλλά και την απαράδεκτα χαμηλή απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, υπάρχουν καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που επένδυσαν στον πρωτογενή τομέα και πέτυχαν μικρά θαύματα.
Η Ελλάδα, που σε αντίξοες συνθήκες δεν παραιτείται αλλά επιμένει και προσπαθεί, απέναντι στην κυβερνητική αδιαφορία, είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Είναι η Ελλάδα που πρέπει όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, να στηρίξουμε. Και θα το κάνουμε.
Δεσμεύομαι ότι θα προχωρήσουμε σε μείωση φόρων και αύξηση των επενδύσεων. Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη: Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στην αγροτική παραγωγή να μεγαλώσει, να αναπτυχθεί, να στραφεί σε νέες αγορές, να μπορέσει να παράγει ποιοτικά προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας.
  Του Κυριάκου Μητσοτάκη
Προέδρου Νέας Δημοκρατίας, αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης

*** Ψύχος αβεβαιότητας στην αγορά ελαιόλαδου 
Με σειρά ρεπορτάζ το "Θάρρος" ανέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα το πρόβλημα που υπάρχει στη Μεσσηνία με τη φετινή ελαιοπαραγωγή. Στο πλέον πρόσφατο ρεπορτάζ σημειώναμε ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία η φετινή παραγωγή δεν ξεπέρασε τους 40.000 τόνους, σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό, κοντά στους 65.000 τόνους της περσινής παραγωγής!
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Ζαμπούνης στην εφημερίδα "Ύπαιθρος Χώρα" περιγράφει με αρκετή σαφήνεια τη γενικότερη εικόνα που υπάρχει στις ελαιοπαραγωγικές χώρες.
Με την ιταλική παραγωγή να καταγράφει –ανεπισήμως μεν, ρεαλιστικά δε– ένα ακόμη χαμηλό, γύρω στους 150.000 τόνους, η εμπορική περίοδος προχωρά με πολλές αβεβαιότητες.
Οι ιταλικές ελλείψεις «σκούπισαν» την Ισπανία με χύμα αγορές, διατηρώντας έτσι τις τιμές σε υψηλά επίπεδα, που αναμένεται σιγά-σιγά, μετά τον Ιανουάριο, να ομαλοποιηθούν, καθώς η προσφορά θα εξισορροπεί με τη ζήτηση, εξέλιξη όμως που μέλλει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη.
Στο μεταξύ, η ισπανική εσοδεία εξελίσσεται και αυτή μέσα από πολλές άγνωστες παραμέτρους, έτσι ώστε δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς με σιγουριά το τελικό μέγεθος που θα φτάσει. Μετά από το κύμα της ξηρασίας και τις υπερβολικές ζέστες των αρχών του φθινοπώρου, ήδη παρατηρείται καθυστέρηση στην ωρίμανση του καρπού, άρα και στη συγκομιδή κατά 20 περίπου ημέρες, ενώ και οι αποδόσεις στα ελαιοτριβεία είναι χαμηλότερες κατά 2% σε σύγκριση με πέρυσι.
 Έτσι, στο τέλος Δεκεμβρίου 2016 η παραγωγή ανήλθε στους 547.000 τόνους, δηλαδή 340.000 λιγότερους σε σύγκριση με πέρυσι. Για να σταθεροποιηθεί η αγορά σε ένα επίπεδο τιμών 3,40 ευρώ με 3,50 ευρώ, θα πρέπει η παραγωγή του Ιανουαρίου στην Ισπανία να φτάνει τους 500.000 τόνους, αν επιπρόσθετα λάβουμε υπόψη και τις μειωμένες παραγωγές σε όλες τις υπόλοιπες χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Τυνησία).
Πρόσθετος παράγοντας ανησυχίας είναι το κύμα ψύχους, που μειώνει την παραγωγή του έξτρα παρθένου προς όφελος των βιομηχανικών, αν και το εύρος των τιμών παραμένει σε ένα πολύ στενό άνοιγμα, μεταξύ 3.576 ευρώ το έξτρα, 3.488 ευρώ το κοινό παρθένο και 3.395 ευρώ/τόνο το βιομηχανικό λαμπάντε. Οι τιμές, πάντως, κινούνται περί τα 30 σεντς ακριβότερες σε σύγκριση με πέρυσι.
Μία παράμετρος ομαλοποίησης της αγοράς είναι τα επαρκή αποθέματα που τηρούν οι μονάδες τυποποίησης στην Ισπανία και τα οποία υπολογίζονται στους 110.000 τόνους (31/12/2016), εκ των οποίων περίπου το ήμισυ βρίσκεται στα χέρια των τριών μεγάλων εταιριών, δηλαδή DEOLEO, SOVENA και MIGASA.
Σε ό,τι τέλος αφορά στην επερχόμενη εσοδεία 2017/18, ήδη εκφράζονται οι πρώτες ανησυχίες λόγω των ανεπαρκών βροχοπτώσεων.
   Προώθηση του εμφιαλωμένου στα εστιατόρια της… Ισπανίας 
Η Διεπαγγελματική Ελαιολάδου ξεκίνησε μεγάλη καμπάνια υπέρ των επώνυμων σφραγισμένων φιαλιδίων ελαιολάδου στους χώρους εστίασης. Στην Ισπανία, φυσικά!
Με το σλόγκαν «Συυυυγνώμη;», η ισπανική Διεπαγγελματική Ελαιολάδου ξεκίνησε μια μεγάλη καμπάνια διάδοσης των επώνυμων σφραγισμένων φιαλιδίων ελαιολάδου στους χώρους μαζικής εστίασης (HORECA ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ). Η χρήση αυτών των φιαλιδίων πάνω στα τραπέζια για τους πελάτες είναι υποχρεωτική, με Βασιλικό Διάταγμα, από το 2013 (895/2013). Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

***  «Απαγορευμένη ζώνη» η κεντρική πλατεία της Μεσσήνης 
Απανωτές επιθέσεις σε ηλικιωμένους και ανυποψίαστους πολίτες από τσιγγάνες!  - Σε απόγνωση οι κάτοικοι 
  Τις τελευταίες ημέρες, οι καταγγελίες και οι αναφορές για επιθέσεις  , μιας «συμμορίας» που αποτελείται από 6-7 τσιγγάνες, στο κέντρο της Μεσσήνης, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Το «Θάρρος» βρέθηκε χθες το πρωί στην περιοχή, συνομίλησε με πολίτες διαπιστώνοντας παράλληλα το μέγεθος της κατάστασης που έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους και ένα βήμα πριν πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
 
Περιοχή «γκέτο» το πάρκο της Μεσσήνης
plateiamessinisroma (2).jpg
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, που η εφημερίδα έχει στη διάθεση της τα στοιχεία τους,  η περιοχή στα πέριξ του πάρκου της Μεσσήνης έχει μετατραπεί σε «γκέτο» παραβατικότητας. Όπως γλαφυρά, δε, μας περιέγραψαν οι ίδιοι αγανακτισμένοι, μετά τις 7 το βράδυ κανείς δεν  τολμά να πλησιάσει στην περιοχή του πάρκινγκ δίπλα στο σιντριβάνι αλλά και στο ΚΤΕΛ. Ακόμα, όμως, και το «φως» της ημέρας, δεν πτοεί τη «συμμορία» των 6-7 γυναικών. Ο κ. Ηλίας, «θύμα» επίθεσης πριν από περίπου 10 ημέρες, μας περιέγραψε το σχέδιο. «Παρακολουθούν τις τράπεζες που βρίσκονται στην πλατεία. Μόλις δουν ότι βγαίνει κάποιος ηλικιωμένος ή γενικά ανυποψίαστος και αδύναμος τότε τον ακολουθούν.

Μόλις μπει στο πάρκο , τον μια πλησιάζει και του ζητάει τσιγάρο. Τότε οι άλλες ακινητοποιούν το θύμα, και παίρνουν ότι έχει επάνω του και στις τσέπες του. Πολλές φορές δε, δεν διστάζουν να ρίξουν και κάτω τα θύματα τους, με κίνδυνο σοβαρό τραυματισμού. Τα όσα μας είπε ο κ. Ηλίας επιβεβαιώνει και η κα Κανέλλα, που εργάζεται στο κέντρο της Μεσσήνης. Η ίδια υπήρξε θύμα πριν από περίπου δυο χρόνια, όταν με ανάλογο τρόπο και αφού της απόσπασαν την προσοχή, έκλεψαν περίπου 2.000 ευρώ από την επιχείρηση της, ενώ, σημειώνει ότι σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζει μικροκλοπές. Σημειώνει,  ωστόσο, με ανησυχία , ότι τις τελευταίες 10 ημέρες η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο καθώς οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται ενώ χαρακτήρισε την κεντρική πλατεία ως «απαγορευμένη ζώνη» μετά τις 7 το βράδυ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι στο ρεπορτάζ που κάναμε στο κέντρο της Μεσσήνης προχθές το πρωί,  ήταν αρκετοί  αυτοί που από μόνοι τους σταμάτησαν για να μας μιλήσουν για την κατάσταση ενώ όλοι είχαν να μας διηγηθούν και από ένα   γεγονός. Όπως σημείωσε επίσης άνδρας που η δουλειά του βρίσκεται καθημερινά δίπλα στο πάρκο, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα επιθέσεων μπορεί να φτάνουν τα 4 με 5 την ημέρα. Ανάλογος προβληματισμός επικρατεί και στα καταστήματα και τον εμπορικό κόσμο της Μεσσήνης που ζητά να γίνει κάτι άμεσα είτε από την πολιτεία είτε από την Αστυνομία.

Τελειώνοντας την κουβέντα με τους κατοίκους όλοι μα όλοι μας κάλεσαν να βρεθούμε το πρωί της Δευτέρας έξω από τις Τράπεζες, όπου ηλικιωμένοι θα πάνε για τη σύνταξη, για να διαπιστώσουμε και «ιδίοις όμμασιν» τα όσα μας περιέγραψαν. Αξίζει δε, να προσθέσουμε ότι και η τοπική κοινότητα της Μεσσήνης με έγγραφο της, προς τη Δημοτική Αρχή,   το προηγούμενο  διάστημα είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τα πολλά κρούσματα επιθέσεων  που έχουν μετατρέψει την πλατεία σε «άντρο» παραβατικότητας.

Η Αστυνομία γνωρίζει …αλλά είναι «ανήμπορη»
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η αστυνομία γνωρίζει «χαρτί και καλαμάρι» για τη δράση αυτής της «συμμορίας».  Όμως το γεγονός ότι το Αστυνομικό τμήμα Μεσσήνης, είναι   υποστελεχωμένο σε συνδυασμό με το εύρος του Δήμου, και τα αρκετά κρούσματα εγκληματικότητας και στις κοινότητες του Δήμου, έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρχει νυχθημερόν αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης.  Επίσης, ακόμα και αν πολλές φορές οι δράστες οδηγούνται στο αυτόφωρο ακόμα και στη φυλακή, η «νομοθεσία» τους επιτρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρίσκονται και πάλι στον «τόπο του εγκλήματος» . Παρ’ όλα αυτά οι αστυνομικές αρχές της περιοχής καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε να  υπάρχει παρουσία ανδρών της ΟΠΚΕ τις «επικίνδυνες» ημέρες τουλάχιστον, όπως π.χ.  αύριο  Δευτέρα που οι συνταξιούχοι θα σπεύσουν στις τράπεζες για να πάρουν τις συντάξεις τους.
  
Άμεσα συνάντηση με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή  ο δήμαρχος
Τελειώνοντας το «οδοιπορικό» μας στη Μεσσήνη, επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, θέτοντας σε γνώση του, τα όσα  ειπώθηκαν «καθολικά» από τους κατοίκους στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Τσώνης, αν και σημείωσε ότι η παραβατικότητα δεν παρατηρείται μόνο στη Μεσσήνη αλλά σε όλες  πόλεις της Μεσσηνίας ακόμα και στην Καλαμάτα  δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός, ότι ειδικά το τελευταίο 10ήμερο οι επιθέσεις έχουν ξεπεράσει τα όρια. Όπως μας ενημέρωσε στις άμεσες προτεραιότητες του είναι η συνάντηση του, με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή κ. Πούπουζα, ο οποίος κατάγεται   από τη Μεσσήνη και γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος. Πρόσθεσε δε, ότι έχει κάνει και άλλες ενέργειες, που δεν μπορούν να ανακοινωθούν αυτή τη στιγμή. Ο κ. Τσώνης σημείωσε επίσης, ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει συλλήψεις, θέτοντας τον προβληματισμό του για τους τρόπους αντιμετώπισης των Ρομά από την κεντρική πολιτεία. Από την πλευρά του Δήμου,  σημείωσε ότι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για καλή συνεργασία μαζί τους, τόσο με κοινωνικούς λειτουργούς  για τον καθαρισμό των περιοχών των καταυλισμών καθώς και άλλες ενέργειες…  Των Κώστα Γαζούλη & Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Μπαίνουν στην Καλαμάτα  σήμερα οι αγρότες 
Με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης κάνουν γνωστό ότι  σήμερα Δευτέρα  στις 10:30 θα φτάσουν στο Δασαρχείο Καλαμάτας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους δασικούς χάρτες.
Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις στη Μεσσήνη ξεκίνησαν τη Δευτέρα και τα μέλη του Συλλόγου αναφέρουν για αυτές τα εξής:
Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα ενεργοποίησαν άμεσα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, η οποία εντείνοντας την προπαγανδιστική επιχείρηση όλου του προηγούμενου διαστήματος, προσπάθησε, χρησιμοποιώντας «λυτούς και δεμένους», να βάλει εμπόδια στην επέκταση και στο δυνάμωμα των μπλόκων. Για να το πετύχει είπε κι άλλα ψέματα για την πολιτική της που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, έδωσε και νέες απατηλές υποσχέσεις, εκτόξευσε περισσότερες συκοφαντίες περί υποκίνησης του αγώνα κι άλλα παρόμοια. Δεν περνάει απαρατήρητο ότι απευθύνονται ιδιαίτερα σε μικρομεσαίους αγρότες που πήραν μέρος σε προηγούμενες κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, έχοντας επίγνωση ότι αν δεν αγωνιστούν, θα χαθούν και οι ίδιοι. Όλους αυτούς τους καλούν να εναποθέσουν τις ελπίδες τους ξανά στην κυβερνητική εναλλαγή, απ' την οποία κάηκε η γούνα τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού ο κάθε επόμενος συνέχιζε την πολιτική του προηγούμενου. Τους αποθαρρύνουν από το να πάνε στα μπλόκα, αναμασώντας τα περί «κομματικής υποκίνησης», υψώνοντας πλαστές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους μικρομεσαίους αγρότες. Απέναντι στην άγρια πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων της, απέναντι στην προσπάθεια υπονόμευσης από λυτούς και δεμένους, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα παρατάσσει το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να πρωτοστατήσει στον δίκαιο αγώνα, το πλαίσιο αιτημάτων του, τη δύναμη του πανελλαδικού συντονισμού, με στήριγμα τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και Επιτροπές των Μπλόκων, που παρά τις δυσκολίες καταγράφουν ενθαρρυντικά στοιχεία στη λειτουργία και στη συσπείρωση νέων δυνάμεων.

*** Διακοπή ρεύματος αύριο στη Μεσσήνη 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στο Δήμο Μεσσήνης και εκατέρωθεν της οδού Ελευθερίας, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.

***  Επίθεση Πέτρου Κωνσταντινέα σε Παναγιώτη Νίκα 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας με μια ανάρτηση που έκανε χθες στο Facebook κατηγόρησε ανοιχτά τον Δήμαρχο Καλαμάτας μεταξύ άλλων ότι εθελοτυφλεί, συντηρώντας σύγχρονες "φαβέλες".
Η ανάρτηση αυτή δημοσιεύτηκε μετά από επίσκεψη των βουλευτών Πέτρου Κωνσταντινέα και Γιώτας Κοζομπόλη στην οδό Ε. Δράκου, ένα δρόμο που οι κάτοικοι της υπέστησαν σοβαρές ζημίες από τις πλημύρες του Σεπτεμβρίου.

***  Θετικό στη δημιουργία Δασολογίου υπό προϋποθέσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας 
Στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και το πρόβλημα που δημιουργείται με την ανάρτηση του δασικού χάρτη στον Καλλικρατικό Δήμο. Από το διάλογο που υπήρξε δεν υπήρξε σύγκλυση απόψεων με αποτέλεσμα κάθε παράταξη να καταθέσει τη δική της πρόταση αποφάσεως. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εξής απόφαση:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στη συνεδρίασή του της 26 Ιανουαρίου 2017, αφού έλαβε υπόψη:
1. Τα οριζόμενα από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.
2. Τις αντιδράσεις των δημοτών και τα αντικειμενικά προβλήματα που δημιουργούνται.
  Ψ η φ ί ζ ε ι
1. Συμφωνεί για τη δημιουργία ΔΑΣΟΛΟΓΙΟΥ για λόγους περιβαλλοντικούς και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.
2. Ζητεί την αναστολή της σχετικής διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών, τουλάχιστον για 6 μήνες, επειδή αντικειμενικά έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα, που συνδέονται κυρίως με λάθη, παραλείψεις και προφανείς αδικίες.
3. Θεωρεί ότι στο διάστημα αυτό πρέπει να υπάρξει θεσμοθετημένη δημιουργική συνεργασία με τις κατά τόπους Πολεοδομίες, την υπηρεσία του Ελαιοκομικού Μητρώου, τις κατά τόπους Υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την Αυτοδιοίκηση, κ.λπ., με στόχο την ακριβή αποτύπωση της κατάστασης.
4. Έχει την άποψη πως η προσέγγιση πρέπει να είναι διαφορετική για τις ορεινές και μεσόγειες περιοχές, από τις παραθαλάσσιες, όπως και διαφορετική πρέπει να είναι η προσέγγιση για δημιουργία κτημάτων, από την ανοικοδόμηση και την οικοπεδοποίηση σε αμφισβητούμενες περιοχές.
5. Τέλος, απαιτεί να υπάρξει υποστήριξη προς τους πολίτες σε επίπεδο ενημέρωσης, ηλεκτρονικής συνδρομής και απαλλαγής από κάθε τέλος, ιδιαίτερα στην υποβολή αντιρρήσεων».
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Απαγορεύεται η εγκατάλειψη αυτοκινήτων 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε ότι για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης της Καλαμάτας και των Τοπικών Κοινοτήτων και την απελευθέρωση θέσεων στάθμευσης, υπενθυμίζονται στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Καλαμάτας τα κάτωθι:
1. Σύμφωνα με το Π.Δ. 116/2004 και τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, απαγορεύεται η εγκατάλειψη σε δημόσιους ή δημοτικούς δρόμους οχημάτων, μηχανημάτων και τμημάτων αυτών.
Τα οχήματα αυτά πρέπει να αποσυρθούν από τους ιδιοκτήτες τους, διότι σε διαφορετική περίπτωση, έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπεται στο Π.Δ. 116/2004, περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου και περισυλλέγονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο έως 400 ευρώ.
2. Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 34 του Ν. 3542/2007 (Κ.Ο.Κ.), στις κατοικημένες περιοχές απαγορεύεται η στάθμευση φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπομένου βάρους πάνω από 3,5 τόνους, λεωφορείων, μηχανημάτων έργων, αγροτικών μηχανημάτων, ρυμουλκούμενων, τροχόσπιτων και σκαφών, πέραν από 24 συνεχείς ώρες.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών θα πρέπει να τα απομακρύνουν από πεζοδρόμια, δημόσιους και δημοτικούς δρόμους, διότι σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο έως 40 ευρώ και απομακρύνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Σχετικές πληροφορίες παρέχονται από τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλ. 27213-60742).

*** Απάντηση του Δήμου Τρφυλίας σε δημοσιεύματα 
Ως άκρως αναληθή χαρακτηρίζονται από το Δήμο Τριφυλίας, τα δημοσιεύματα που θέλουν να κλείνει το ΚΑΠΗ Φιλιατρών. Για το θέμα αυτό αλλά και για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
«Τα δημοσιεύματα περί «κλεισίματος» του ΚΑΠΗ Φιλιατρών δεν μπορεί να αποτελούν τίποτα άλλο εκτός από μυθοπλασίες ευφάνταστου και νοσηρού νου. Πρόκειται για αναληθή δημοσιεύματα που στερούνται σοβαρότητας και επαφής με την πραγματικότητα.
Οι υπηρεσίες του Δήμου γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλο τις ανάγκες του σε προσωπικό.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, γίνεται γνωστό πως ο Δήμος υπέβαλε συνολικό αίτημα θέσεων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας,  για τις υπηρεσίες του και τα Νομικά Πρόσωπα .
Για το Φορέα Κοιν. Προστασίας Αλληλεγγύης  και Αθλητισμού αιτήθηκε 5 θέσεις, εκ των οποίων 1 θέση ΔΕ Νοσηλευτή. Η συγκεκριμένη ειδικότητα μεταβλήθηκε από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ  σε ΔΕ Κοινωνικού Επιμελητή και συμπεριλαμβάνεται στην προκήρυξη, με έργο την υποστήριξη του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φιλιατρών.
Στην ίδια προκήρυξη συμπεριλαμβάνεται θέση ΠΕ Κοινωνιολόγου καθώς και θέσεις ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας για την υποστήριξη και των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δομών  του Δήμου.
Στα πλαίσια του προγράμματος «Άθληση για όλους», το οποίο υλοποιεί ο Φορέας πραγματοποιείται  «Άσκηση για την Τρίτη Ηλικία» στο ΚΑΠΗ  Φιλιατρών και για το σκοπό αυτό η θέση ΠΕ  Γυμναστή πρόσφατα καλύφθηκε.
Κανείς δε μπορεί να προσάπτει μομφές περί φωτογραφικών θέσεων, όταν η επιλογή των προσληφθέντων γίνεται από τον ΟΑΕΔ, και με κριτήρια που ο ίδιος έχει ορίσει, χωρίς καμία ανάμειξη του Δήμου.
 Η πρόσληψη  επιπλέον προσωπικού άλλων ειδικοτήτων  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου  για το έτος 2017,  θα ολοκληρωθεί με τη λήψη σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων, περί προγραμματισμού των προσλήψεων 2017, εντός των προθεσμιών που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο.
Είναι προφανές λοιπόν πως κάθε άλλο παρά το «κλείσιμο» του ΚΑΠΗ είναι στις προθέσεις του Δήμου και η διασπορά τέτοιων αβάσιμων συμπερασμάτων ή ειδήσεων εξυπηρετούν μόνο σκοπιμότητες.
Αξίζει να τονιστεί πως τόσο η Κοινωνική Λειτουργός, που υπηρετεί σε μόνιμη θέση στο ΚΑΠΗ, όσο και το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (1 Κοινωνιολόγος, 3 οικ. βοηθοί και 3 νοσηλεύτριες) εξυπηρετούν κοινωνικά περιστατικά σε όλο το Δήμο, πέρα από το αυστηρό πλαίσιο των καθηκόντων τους.
Ο Δήμος Τριφυλίας δεν εξαντλεί την κοινωνική του προσφορά  σε γεύματα μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα δημοσιεύματα. Στηρίζει  με σεβασμό και συνδράμει τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας  καθ όλη τη διάρκεια του έτους με ποικίλους τρόπους, χωρίς τυμπανοκρουσίες και όπως αρμόζει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Tέλος η λειτουργία των περισσότερων Υπηρεσιών του Δήμου πέραν της διοικητικής υποστήριξης - Δ/νσης Τεχνικών Υπ/σιών, Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, Γραφείου Υποστήριξης Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος και Γραφείου ΟΑΕΔ  από τις αρχές 2016  - στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών καταρρίπτουν με τον πλέον προφανή τρόπο τις συκοφαντικές αναφορές περί αποδυνάμωσης της πόλης των Φιλιατρών από τον ίδιο το Δήμο.
Ο Δήμος Τριφυλίας θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υποστήριξη των κοινωνικών του δομών και την κοινωνική του δράση με ευαισθησία, αίσθημα υπευθυνότητας και αλληλεγγύης».

*** ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! ΑΥΡΙΟ στον Α.ΛΙΑΤΣΟ ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα απαντήσει στις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ερωτήσεις...

~  Όχι μόνο δια ζώσης αλλά και δια τηλεόρασης ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ συνεχίζει την ενημέρωση των Ελλήνων.
Αύριο στις 12 το βράδυ, 31/01/2017, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα φιλοξενηθεί στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel, όπου θα συζητήσει για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που προτείνει, ώστε να ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Mάλιστα ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα δεχτεί ερωτήσεις του κοινού, το οποίο μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 210 3489 000.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα αναπτύξει το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα. Τόνισε πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πιστεύει ότι η μόνη διέξοδος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η «πραγματική παραγωγή». Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιδιώκει τη δημιουργία μιας ισχυρής και οικονομικά εύρωστης Ελλάδας και πιστεύει ότι η βάση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι πρωτίστως η ενίσχυση της αγροτικής / κτηνοτροφικής παραγωγής και της αλιείας.  Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων είναι υποχρέωση και εθνικό καθήκον, γιατί αποτελούν τη βάση της εθνικής οικονομίας και κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια.
Θα αναπτύξει επίσης την άποψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ η οποία έχουσα ΠΛΗΡΗ επίγνωση της ΑΞΙΑΣ του Κοινοβουλευτισμού και της ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ της χρονικής περιόδου, προτείνει μέτρα που θα αναβαθμίσουν το θεσμό αυτό, αλλά και θα κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ότι, όλοι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο ΝΟΜΟ, δίχως ΚΑΜΙΑ Εξαίρεση.

*** ΔΕ 'ΜΑΣΗΣΕ' ο ΤΡΑΜΠ!Τα 'Έχωσε' σε Βουλευτές, ΜΜΕ, Ομπάμα και τους Αμερικανούς Αριστερούς...

~   Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε κατά βουλευτών (και Ρεπουμπλικάνων) για τις θέσεις τους στο προσφυγικό αλλά και το διάταγμά του που απαγορεύει την είσοδο σε Μουσουλμάνους από συγκεκριμένες χώρες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Συγκεκριμένα τα έβαλε με τον πρώην προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και έναν από τους μακροβιότερους Γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και τον επίσης Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, οι οποίοι τον επέκριναν για τις πολιτικές που ακολουθεί.

Τους κατηγόρησε πως συνεχώς ψάχνουν αφορμές να ξεκινήσουν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο! «Η κοινή δήλωση των δυο πρώην υποψηφίων για την προεδρία Τζον ΜακΚεϊν και Λίντσεϊ Γκράχαμ είναι λάθος – δυστυχώς είναι αδύναμοι όσον αφορά στη μετανάστευση. Οι δυο Γερουσιαστές θα πρέπει να επικεντρώσουν τις ενέργειές τους στον ISIS, την παράνομη μετανάστευση και τη συνοριακή ασφάλεια αντίθετα από το να προσπαθούν πάντα να ξεκινήσουν τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» έγραψε στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται κατά των ΜΜΕ, του Ομπάμα και τόνισε πως το διάταγμα δεν έχει στόχο ειδικά τους Μουσουλμάνους.
«Οι ΗΠΑ είναι περήφανο έθνος μεταναστών και θα συνεχίζουμε να δείχνουμε συμπόνοια σε εκείνους που ξεφεύγουν από την καταπίεση, αλλά θα το κάνουμε ενώ προστατεύουμε τους πολίτες μας και τα σύνορά μας. Οι ΗΠΑ ήταν πάντα η γη των ελεύθερων και των γενναίων.
Θα την κρατήσουμε ελεύθερη και θα την κρατήσουμε και ασφαλή, όπως τα media ξέρουν αλλά αρνούνται να πουν. Η πολιτική μου είναι παρόμοια με εκείνη του προέδρου Ομπάμα το 2011 όταν απαγόρευσε τη βίζα σε πρόσφυγες από το Ιράκ για έξι μήνες. Οι επτά χώρες που κατονόμασα στο διάταγμα είναι οι ίδιες χώρες που είχαν χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα ως πηγές τρομοκρατίας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν πρόκειται για απαγόρευση στους Μουσουλμάνους, όπως τα media λανθασμένα μεταδίδουν.
Δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία, έχει να κάνει με την τρομοκρατία και το να κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή. Υπάρχουν περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως που είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμανικές και δεν επηρεάζονται από το διάταγμα. Θα αρχίσουμε να δίνουμε ξανά βίζες σε όλες τις χώρες όταν θα είμαστε σίγουροι πως έχουμε αναθεωρήσει και εφαρμόσει τις πιο ασφαλείς πολιτικές μέσα στις επόμενες 90 μέρες.
Συμπονώ βαθύτατα τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην ανθρωπιστική κρίση στη Συρία. Η προτεραιότητά μου θα είναι πάντα να προστατεύω και να υπηρετώ τη χώρα μας, αλλά ως πρόεδρος θα βρώ τόπους να βοηθήσω όλους αυτούς που υποφέρουν», αναφέρει στη δήλωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

***  ΑΙΜΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ στον ΚΑΝΑΔΑ!Πήραν οι Χριστιανοί τα όπλα;..

~ Τρόμος και αίμα στο Κεμπέκ του Καναδά εχθές το απόγευμα (ώρα Καναδά). Σε τζαμί της πόλης ένοπλοι εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν κατά του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να προσευχηθεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι νεκροί είναι 6 και οι τραυματίες 8.
Σύμφωνα με μάρτυρα, ένοπλοι εισέβαλαν σε τέμενος με περίπου 40 άτομα και άρχισαν να πυροβολούν, γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα). Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες ήταν δυο. Η επίθεση κατά μουσουλμάνων στον Καναδά έρχεται την ώρα που το διάταγμα Τραμπ έχει προκαλέσει αίσθηση στον Πλανήτη.
Βίντεο :  Canada: Five dead after gunmen attack Quebec mosque  , https://youtu.be/fMxVsT_IPOQ  .-
~ Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο Radio Canada, δήλωσε πως τουλάχιστον ένας από τους δράστες φώναξε "Αλλαχού Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος)". "Ο ένας άρχισε να πυροβολεί. Μόλις άνοιξε πυρ, άρχισε να φωνάζει "Αλλαχού Αλμπάρ". Οι σφαίρες χτύπησαν ανθρώπους που προσεύχονταν. Μια σφαίρα πέρασε πάνω από το κεφάλι μου", είπε σημειώνοντας πως οι δράστες είχαν "πολύ καλή τοπική προφορά".
Σε ανακοίνωσή του ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανέφερε τα εξής: "Με θλίψη, θυμό και όταν σε σοκ έμαθα για την τραγική και πολύνεκρη επίθεση στο πολιτιστικό ισλαμικό κέντρο του Κεμπέκ στη γειτονιά Ste-Foy της Πόλης του Κεμπέκ. Καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική επίθεση στο μουσουλμανικό κέντρο θρησκευτικής λατρείας και καταφύγιο για πολλούς. Εκ μέρους όλων των Καναδών, η Σοφί κι εγώ εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους φίλους όλων όσων έχασαν τη ζωή τους και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε εκείνους που τραυματίστηκαν. Καθώς οι αρχές ερευνούν και οι πληροφορίες συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται, είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις τέτοια παράλογη βία. Η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας και η θρησκευτική ανεκτικότητα είναι μια αξία που εμείς, ως Καναδοί, υπερασπιζόμαστε. Οι Καναδοί Μουσουλμάνοι είναι σημαντικό μέρος του έθνους μας και τέτοιες παράλογες πράξεις δεν έχουν θέση στις κοινότητές μας, τις πόλεις μας, τη χώρα μας. Οι Καναδικές αρχές ασφαλείας θα προστατεύσουν τα δικαιώματα όλων των Καναδών και να κάνουν κάθε προσπάθεια να συλλάβουν τους δράστες αυτής της πράξης. Απόψε, πενθούμε με τους πολίτες του Ste-Foy και όλους τους Καναδούς".
Παραμένει άγνωστο το θρήσκευμα των ενόπλων δραστών.

*** ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ... 20 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ! ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ το ΜΑΞΙΜΟΥ μπροστά στην οργή του λαού...

~  Την Μεγάλη Έξοδο ετοιμάζουν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι να παραιτηθούν και να παραδώσουν την έδρα τους στο κόμμα. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές προεξοφλούν πως η Κυβέρνηση θα φέρει σκληρά μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή και δεν είναι διατεθειμένοι να τα υπερασπιστούν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συγκεκριμένοι βουλευτές πιστεύουν πως όταν εμφανισθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ξεσπάσει η οργή για τα καλά. Παράλληλα, οι πληροφορίες λένε πως έχουν οργιστεί με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα που εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από την κοινοβουλευτική ομάδα και κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, μακριά από τον κόσμο.
Φυσικά οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται και θα περιμένουμε να δούμε ο χρόνος τι θα δείξει.

*** ΟΡΓΗ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ! Η ΔΥΤΙΚΟΔΟΥΛΗ ελληνική ΣΤΑΣΗ μας αφήνει ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ...

~  Ξεμένει από συμμάχους η Ελλάδα. Η παντελής έλλειψη ελληνικής διπλωματίας με στόχευση ακόμα και βραχυπρόθεσμη αφήνει την Ελλάδα μόνη, μπροστά στη λαίλαπα του Ερντογάν.
Άρθρο του Russia Today (μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο ΕΔΩ) περιγράφει τα όσα διαδραματίστηκαν στα Ίμια το Σαββατοκύριακο και κάνει και μία μικρή ιστορική αναδρομή στο 1996. Το άρθρο του RT, του μεγαλύτερου κρατικού ΜΜΕ της Ρωσίας περιγράφει τα γεγονότα με απόλυτη ψυχρότητα και απόλυτη ουδετερότητα, κάτι που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε καταγραφεί.
Σύμφωνα με το Russia Today τα Ίμια (τα αναφέρει και Kardak) βρίσκονται μερικά μίλια από την τουρκική ακτή και τα διεκδικούν Άγκυρα και Αθήνα. Δεν κάνει λόγο για ελληνικό έδαφος που τα διεκδικούν παράνομα οι Τούρκοι. Αναφέρει επίσης πως «Οι Έλληνες το είδαν ως παραβίαση της εδαφικής τους επικράτειας» ενώ υπήρξε παραβίαση (είναι αντικειμενική η παραβίαση και όχι κάτι το υποκειμενικό).
Δυστυχώς βλέπουμε πως η Δυτικόδουλη στάση της Κυβέρνησης καταστρέφει τις παραδοσιακές συμμαχίες της Ελλάδας. Αξίζει να θυμίσουμε την απροκάλυπτη στάση της Κυβέρνησης υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, μίας πολιτικού που ευθύνεται για την ψυχροπολεμική κατάσταση μεταξύ Κρεμλίνου και Λευκού Οίκου. Ένα γεγονός που φαίνεται πως εξόργισε το Κρεμλίνο. Θυμίζουμε τη στάση της Ελλάδας στο θέμα των Ευρωπαϊκών Κυρώσεων κατά της Μόσχας. Όχι βέτο, ούτε μία ομιλία υπέρ της Μόσχας δεν ειπώθηκε από ελληνικά χείλη. Η Ελλάδα ‘έφτυσε’ κάθε χείρα βοηθείας από την πλευρά της Ρωσίας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η στάση του Κρεμλίνου στις Κυπριακές διαπραγματεύσεις.
Τώρα που υπήρξε και η εκλογή Τραμπ και η ελληνική διπλωματία υπέστη συντριπτική ήττα. Ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα ελληνικά ζητήματα και επίσης πως αφήνει de facto αφεντικό της περιοχής τον Πούτιν. Εξοργίσαμε τον Πούτιν και το μόνο που κάνουμε είναι να παρακαλάμε το Βερολίνο για ψήγματα βοηθείας.
Η ελληνική διπλωματία πρέπει άμεσα να αλλάξει στάση. Να κοιτάξει πιο είναι το συμφέρον της χώρας και να κινηθεί ανάλογα. Τώρα που ξαναμοιράζονται οι σφαίρες επιρροής σε Βαλκάνια και Μεσόγειο η Ελλάδα δε μπορεί να είναι απούσα.

***  ΕΠΙΣΗΜΟ από ΚΡΕΜΛΙΝΟ! «Είδαμε ότι είναι έτοιμοι οι Αμερικάνοι»! Τρόμος στο Ισλάμ...

~  Μίλησαν το Σάββατο οι Πρόεδροι Πούτιν και Τραμπ και σύμφωνα με όσα, επισήμως πια, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο η συζήτηση ήταν καλή.
Πιο αναλυτικά οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας ενδέχεται να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο της G20 στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Αφού χαρακτήρισε "καλή" τη συνομιλία των δυο ανδρών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε ότι «αρχικά θα πρέπει να ορίσουμε την ημέρα και την ώρα της συνάντησης μεταξύ των δύο προέδρων. Οι σύμβουλοί τους εργάζονται πάνω σε αυτό τώρα».
Πούτιν και Τραμπ δεν μίλησαν για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Δεν είναι δυνατό να μιλήσουμε για κάποια συμφωνία (σ.σ. για την άρση των κυρώσεων)», είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι Πούτιν – Τραμπ δεν αναφέρθηκαν στο θέμα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.
«Είδαμε ότι είναι έτοιμοι (οι Αμερικάνοι) να λύσουν δύσκολα προβλήματα μέσω του διαλόγου, κάτι το οποίο ζητεί εδώ και καιρό ο πρόεδρος Πούτιν και δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν βρήκε απάντηση», τόνισε ο Πεσκόφ.
Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η κοινή μάχη Ρωσίας και ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας ενδέχεται να αποτελέσει την αρχή για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών. Πάντως αναφορικά με το διάταγμα του Τραμπ να απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ πολιτών επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών, ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι δεν είναι κάτι που αφορά τη Ρωσία. «Δεν είναι δική μας δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

*** ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ! Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...

~«Εκλογές θα γίνουν το 2019, γιατί αυτή τη στιγμή οι εκλογές είναι καταστροφικές για την ελληνική οικονομία, την ώρα που η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει καινούρια μέτρα, εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε καινούρια μέτρα και πέρα από κει υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να φτάσουμε στον ελληνικό λαό και να ζητήσουμε την άποψη του, όπως το δημοψήφισμα. Είναι μια από τις λύσεις που συζητάμε»,δήλωσε σε συνέντευξη του ο Χρήστος Σιμορέλης,βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,αφήνοντας ανοιχτό το ενδέχομενο δημοψηφίσματος.Ειδικότερα όταν ρωτήθηκε για το αν  η κυβέρνηση θα δεχθεί καινούργια μέτρα που προτείνουν οι δανειστές για μετά το 2018 είπε πως υπάρχουν κ άλλοι τρόποι να φτάσεις στο λαό και να ρωτήσεις την άποψή του,όπως το δημοψήφισμα.

*** ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΦΩΤΙΑ!Ο Κ.Βελόπουλος ΕΞΗΓΕΙ, η Διπλωματία ΚΩΦΕΥΕΙ...(ΒΙΝΤΕΟ)

~  Οι σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας- ΗΠΑ βρίσκονται σε κομβικό σημείο. Η γεωστρατηγική σκακιέρα της περιοχής μας αλλάζει. Οι Κινέζοι βρίσκονται ήδη εδώ ενώ Τουρκία και Μέση Ανατολή βάζουν φωτιά στην πυριτιδαποθήκη που λέγεται Ανατολική Μεσόγειος.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ με τη διεισδυτική ματιά του, προειδοποιούσε πριν από ένα μήνα για όσα ζούμε τώρα. Δείτε το βίντεο. Αξίζει.  ΒΙΝΤΕΟ  : Κυριάκος Βελόπουλος: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Αλβανία-Ρωσία-ΗΠΑ-Κίνα-Τουρκία-Κύπρος - (ALERT 29.12.2016)  , https://youtu.be/RMPB_yJchX8  .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :


***  ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΙΩΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ! Όλα τα Δεδομένα...
~ Σήμερα (21:00, Novasports2HD). αγωνίζονται Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για το Πρωτάθλημα της Α1. Ας δούμε ποιες ομάδες ακολουθούν και τι λέει η παράδοση των τελευταίων ετών.
Παναθηναϊκός: Κόροιβος (εκτός), Κύμη (εκτός), Δόξα Λευκάδας (εντός), Κολοσσός (εκτός), Άρης (εντός), Απόλλων Πάτρας (εκτός), Λαύριο (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Τρίκαλα (εντός), Ρέθυμνο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός).
Ολυμπιακός: Δόξα Λευκάδας (εντός), Κολοσσός (εκτός), Άρης (εντός), Απόλλων Πάτρας (εκτός), Λαύριο (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Τρίκαλα (εντός), Ρέθυμνο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Προμηθέας Πατρών (εκτός), Κύμη (εντός).
23/01/1993: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 69-56
19/01/1997: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 62-55
14/01/2001: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 86-78
06/01/2002: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 52-62
12/01/2011: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 61-65
20/01/2014: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-48
25/01/2016: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 80-66
30-01-2017 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακος 72-59 .-
Τα δεκάλεπτα: 12-20, 31-28, 48-45, 72-59 .-
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Σχινάς, Ψαριανός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 20(2), Ρίβερς 26 (6), Τζέιμς 12 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος 2, Γκάμπριελ 2, Τζεντίλε, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 9 (1), Μπιρτς 2, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης, Ουότερς 4, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 2.
~* Η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, που μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και… τίποτα, είναι το μεγάλο διακύβευμα του αποψινού πέμπτου φετινού ντέρμπι αιωνίων στο ΟΑΚΑ.-
~*  Με κόσμο για το… μομέντουμ 
Ο Παναθηναϊκός Superfoods ολοκλήρωσε δίχως προβλήματα την προετοιμασία του και στόχος του είναι να «χτίσει» πάνω στη νίκη του στο ΣΕΦ πριν από δύο εβδομάδες. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία Τζέιμς Γκιστ, καθώς και στον Ντιμίτρις Νίκολς, που είναι εκτός ρόστερ για τις εγχώριες διοργανώσεις. Στο ΟΑΚΑ αναμένεται πολύς κόσμος, με τη διάθεση των εισιτηρίων να είναι αρκετά έντονη τις προηγούμενες μέρες. 
«Βουνό» τα προβλήματα 
Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με καλή ψυχολογία μετά τις τρεις σερί νίκες του εκεί, αλλά και με πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Οι Γιώργος Πρίντεζης (μυϊκός σπασμός στη μέση), Βαγγέλης Μάντζαρης (αιμάτωμα), Ματ Λοτζέσκι (μυϊκός σπασμός στους προσαγωγούς) και Πάτρικ Γιανγκ (ενοχλήσεις στο γόνατο) έμειναν χθες εκτός προπόνησης και είναι αμφίβολο αν θα είναι έτοιμοι, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ των δύο Ελλήνων.
~  Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Πηλοΐδης και Ψαριανός
VIDEO  από τον αγώνα :
   ~* ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  72-59 ,   31-28  2η περίοδος 30/1/2017  15η αγων: https://youtu.be/c0tbhWTk774 .-
~* ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  72-59     περίοδος 12-20  30/01/2017 15η  αγων  : https://youtu.be/16KuNkG7B_s .-

~*ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  72-59  3η περίοδος 48-45 30/01/2017:
 https://youtu.be/knZEqxKgYmo .-
~*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 72-59 30/1/2017:
https://youtu.be/hnrx01khvcU  .-
~*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  72-59  Ημίχρονο  31-28   30/1/2017: https://youtu.be/Tqm5IObgDoo  .-
***  Με ανατροπή η Πύλος 2-1 τη Θήβα 
Την 4η νίκη του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πέτυχε σήμερα στην Πύλο ο Τσικλητήρας επικρατώντας στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής με σκορ 2-1 σε βάρος του ΑΟ Θήβας.
Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη, που έχασε πέναλτι στο 12’ με τον Τσάτσο και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 25λεπτο, όταν ο Σπανός πετυχε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.
Στο 80’ ο Κυριαζόπουλος έφερε το ματς στα ίσια, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ρούσης χάρισε το πολύτιμο 3ποντο ουσίας, που διατηρεί τους Πυλιώτες μακριά από τα ζώνη του υποβιβασμού, αλλά και δίνει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια.

~** Αποτελέσματα  Γ΄ εθνικής σε όλους τους ομίλους :
3ος όμιλος – 17η αγωνιστική
Τσικλητήρας Πύλου – Θήβα 2-1
Δόξα Μεγαλόπολης – Ζευγολατιό 0-1
ΠΑΟ Βάρδας – Αχαϊκή 3-0
Χαλκίδα – Αστέρας Αμαλιάδας 2-0
Παναχαϊκή – Αιολικός 1-0
Ερμιονίδα – Παναρκαδικός 1-1
Λουτράκι – Παναργειακός 1-0 
~***   ΣΤΗΝ    Football League 13η αγωνιστική
Σάββατο  28-01-2017   :

~*  ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης -ΟΦΗ  1-0  .- ^ {το γκολ  στο 11ο λεπτό με τον Μιλούνοβιτς } .-
ΧΑΝΙΑ-ΚΑΛΛΟΝΗ    4-0 .- ^
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ -ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ     1-1 .-
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης- ΛΑΜΙΑ  1-0 .-
ΣΠΑΡΤΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  3-0 .-
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΑΝΑΙΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 4-0 .-
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ   ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ   2-0 .-
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας -ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  2-0 .-
Τετάρτη 0-1-02-2017 : ΧΑΝΙΑ-ΣΠΑΡΤΗ

***  Στην Σούπερ Λίγκα  :
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1/2017 :
  ~* Ηρακλής-ΑΕΛ 1-1 .-^
Ήρωας και... μοιραίος ο Ρέντζας στο «Χ» του Ηρακλή με την ΑΕΛ
(43΄αυτ. Ρέντζας - 10΄ Ρέντζας)
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Στάμου, Γροντής, Δώνης, / Φάρκας, Ικάουνιεξ, Θεοδωρόπουλος
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Κούρος (69’ Καραγκούνης), Δώνης, Γροντής (89’ Κυνηγόπουλος), Ιντζόγλου, Μοντέιρο (60’ Περόνε), Λεοζίνιο, Πασάς
 ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Τίκο, Φάρκας, Ρεντζάς, Λελογκονόλο, Αναστασόπουλος (84’ Φατιόν), Ναζλίδης, Ικαούνιεξ (46’ Γκαγιέχο), Τσακοπίνο (57’ Αβραάμ).
VIDEO από τον αγώνα :
~*ΗΡΑΚΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ  1-1  28/09/2017:
https://youtu.be/wAbVZPxkMOo .-
~* ΗΡΑΚΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ  1-1   28 01 2017:
https://youtu.be/C3S6j2Gx-o8 .- 

~Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος  1-1 .-
Η «πτήση» του Πανιωνίου συνεχίζεται βαθμό στην Τρίπολη
 (43΄πεν. Μάσα - 47΄ Ταπόκο)
Διαιτητής: ΚατσικογιάννηςΚάρτες: Τσουκαλάς, Φαρίνια, Μάσα - Μασούντ 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς (61΄ Καλτσάς), Μάσα, Φαρίνια (74΄ Ιωαννίδης), Μανιάς.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου (46΄ Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Φούντας (87΄ Καθάριος), Μασούρας (69΄ Μαχμούτοβιτς).
VIDEO από τον αγώνα :
~*ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1  28/01/2017:
https://youtu.be/cHXGm-QuLj8 .-
~*ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ- ΛΑΡΙΣΣΑ  1-1  28/01/2017:
 https://youtu.be/p4AJ9N8Qozk .-

~  Ξάνθη-ΑΕΚ  0-0 , (0-0) .-^
«Στεγνή» ισοπαλία μεταξύ Ξάνθης και ΑΕΚ στα Πηγάδια
 Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονία)
Κίτρινες: Μπαξεβανίδης Τριάδης/ Σιμόες, Βράνιες, Μάνταλος, Πέκχαρτ
Κοκκινη: 58’ Τριάδης (δεύτερη κίτρινη) / 6’ Γκάλο,
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Γουάλας, Λάζιτς, Λισγάρας, Καμαρά (55’ Σολτάνι).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (74’ Μπακασέτας), Πατίτο (11’ Μπακάκης), Μάνταλος (84’ Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ.
VIDEO  από τον αγώνα :
~*ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚ 0-0  28/01/2017:
 https://youtu.be/lEnr1o2ZOe0 .-
~*ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚ 0-0 28/01/2017:
https://youtu.be/quFq5EehhZc .-

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1/2017 :
 ~*    Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός  0-0  , (0-0) .- ^
 Νέα κάκιστη εμφάνιση από Παναθηναϊκός και απώλεια με Λεβαδειακό
Διαιτητής: ΖαχαριάδηςΚίτρινες: Καλτσάς, Μαχαίρας, ΝαμάσκοΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ (77΄ Ρέις), Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ (58΄ Ρινάλντι), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (65΄ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Μεντί, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (70΄ Καψάσκης), Γιακουμάκης (83΄ Τόπι), Καλτσάς, Καραχάλιος, Μάντζιος (90+3΄ Βασιλείου).
VIDEO  από τον αγώνα  :
~*ΠΑΟ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0  φάσεις  29/01/2017:
https://youtu.be/bXqMeRNv53o .-
~*ΠΑΟ-Λεβαδειακός  0-0  δηλώσεις 29/01/2017:
 https://youtu.be/5Z1UxtOihY4 .-

 ~*    Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 .-^  (0-0) .- ^
Ο Ατρόμητος... φρέναρε τον ΠΑΣ που «σώθηκε» στο 94'
(60΄ Λε Ταλέκ - 90+5΄ Κόντε)
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: Κυριακίδης, Λε Ταλέκ - Κούτρης, Λίλα, Τζημόπουλος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κοντοές, Φυτανίδης, Κατράνης, Κυριακίδης, Μπάγκα, Λημνιός (69' Μπρίτο), Πλατέλλας (87' Βασιλείου), Τόνσο (73' Ουμπίντες), Λε Ταλέκ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας Σκόνδρας (77' Βιντάλ), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κούτρης, Λίλα, Ακόστα, Γιάκος, Ζάιρο (69' Ναδάλες), Κόντε.
Βίντεο από αγώνα :
~*ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ  1-1 29/01/2017:
 https://youtu.be/GVaxkZXA6wg .- 

 ~*    Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ  0-1 , (0-0) .- ^
(62΄ Μυστακίδης)
Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε και την... ανοησία του Κλάους στο Αγρίνιο
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Χαντάκιας, Ρότσα, Μουνιός - Σακόφ, Πέλκας, Λέοβατς
Κόκκινη: Αθανασιάδης (32΄)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες (65΄ Ρόζα), Μύγας (40΄λ.τρ. Μύγας), Ρότσα, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Μουνιός (76΄ Λόπες), Μαρκόφσκι.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (63΄ Μαλεζάς), Κάμπος (40΄ Μυστακλιδης), Πέλκας (75΄ Κάνιας), Αθανασιάδης.
VIDEO από τον αγώνα :
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1  29/01/2017:
 https://youtu.be/jMyssmoakhQ  .- 

 ~*    Πλατανιάς -Κέρκυρα 2-1 , (0-1) .- ^
Ο Πλατανιάς... σκόνταψε την Κέρκυρα με αμφίβολο πέναλτι
(48΄ Βάντερσον, 84΄πεν. Μανούσος - 39΄ Τουράμ)
Διαιτητής: Σκουλάς
Κίτρινες: Γιακουμάκης, Μουνάφο, Κάργας - Επστάιν, Γκόμες
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Μπανανά, Πριντέτα, Καρυπίδης (70΄ Κάργας), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (46΄ Μενδρινός), Σίγκνεβιτς (84΄ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Μανούσος, Γιακουμάκης.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας (73΄ Ντιμιτρόφσκι), Ιωάννου, Βενέτης (86΄ Γεωργακόπουλος), Ντιόγκο, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (61΄ Νίκιτς), Γκόμες, Ζορμπας, Επστάιν, Τουράμ.
Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 2-1  29/01/2017:
https://youtu.be/NSpbh20hbeA .-

~*  Βέροια-Ολυμπιακός  1-2 .- ^
Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Βέροια, αλλά πάλι δεν έπεισε...
(24' Σαρπόνγκ - 11' Φορτούνης, 35' Μιλιβόγεβιτς)
ΔΙΑΙΤΗΤΣ: Τζήλος
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ασίγκμπα, Τόμας, Καλί - Ανδρούτσος, Ρέτσος
ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μελίσσης, Τόμας (78' Παπαδόπουλος), Καλί, Στόιτσεφ (72' Μπελάιντ), Ασίγκμπα (46' Αντονιάν), Κάλβο, Καπετάνος, Σαρπόνγκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Νικολάου, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν (61' Ελιουνούσι), Φορτούνης (92' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Ιντέγε (83' Καρντόσο).
VIDEO από τον αγώνα :
~*ΒΕΡΟΙΑ-ΟΣΦΠ 1-2  τα  γκολ  29/01/2017:
https://youtu.be/Pcw_a1tDv78 .-

~***TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Α΄, Α1 ΚΑΙ Β΄ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΣ Μεσσηνίας : Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 17ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 16ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής και της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της  ίδιας κατηγορίας είχαν ως εξής:
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο
Απόλλων Καλ. – Τ. Άγρας 1-0
ΑΕ Αβίας – Ανδρούσα 0-1
ΑΟ Διαβολιτσίου – Θουρία 1-5
Μιλτιάδης – Αρφαρά (χ.α.) 3-0
ΑΟ Φαραί – Εθνικός Μελ. 1-0
Αναγέννηση Παρ. – Ολυμπιακός Καλ. 0-0
Κυριακή
 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  4-0 .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ. – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛ.  1-0 .- ^

~**  Α’ ΤΟΠΙΚΗ όλα τα αποτελέσματα του Σ/Κ  :  Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής
Πάμισος-Εράνη  1-0
Καλαμάτα-Κυπαρισσία 4-0
Αναγέννηση-Ολυμπιακός 0-0
Φαραί-Εθνικός Μελιγαλά 1-0
Μιλτιάδης-Αστέρας Αρφαρών 3-0 χ.α.
Διαβολίτσι-Πανθουριακός 1-5
Αβία-Ανδρούσα  0-1
Απόλλων Καλαμάτας-Τέλος Άγρας 1-0
 

~Η επόμενη αγωνιστικήΣάββατο 4/2/2017 :
Απόλλων-Καλαμάτα
Ανδρούσα-Φαραί
Αρφαρά-Ολυμπιακός
Κυριακή 5/2/2017 :
Κυπαρισσία-Αβία
Τέλος Άγρας-Διαβολίτσι
Πάμισος-Πανθουριακός
Εθνικός Μελιγαλά-Αναγέννηση
Εράνη Φιλιατρών-Μιλτιάδης

***  Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣάββατο
 Ανάληψη – Αστέρας Μ. 2-3
Χανδριναϊκός – Ομόνοια 1-2
Χώρα – Σπερχογεία 3-2
Νέος Άρις – Ασπρόχωμα 0-3
Κυριακή
 
ΠΕΤΑΛΙΔΙ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ.  0-0 .- ^
ΚΟΡΩΝΗ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  4-3 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ. – ΔΩΡΙΟ   -

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο
 Βαλύρα – Καλό Νερό 0-0
Πλατύ – ΑΕΚ Καλ. 1-0
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Φυτειάς 1-0
ΑΟ Πατίστα – Καλλιθέα 0-2
Κυριακή
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Στενωσιάς    -
ΑΕ Μάνης – Πανευαϊκός  2-0 .- ^
Θύελλα Μερόπης – Κεραυνός Καλαμάτας  1-4 .- ^
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΕ Γαργαλιάνων   1-1 .- ^
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Πανιώνιος  2-1  .-^
ΑΕ Λογγάς – Θύελλα Χαρακοπιού  1-3 .- ^
Δόξα Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Άμφειας   -

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Κυριακή
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΟ Λεΐκων  1-2 .- ^
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Θησέας Καλαμάτας  0-3 .- ^
Δαναός – Θύελλα Παραλίας 3-1  .- ^
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – ΑΟ Βέργας  2-0  .- ^
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου  2017 :
Ερμής Καλαμάτας – ΑΟ Νέδουσα

 *** Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ  :
΄Σάββατο 28-01-2017 :
~*  ΛΑΥΡΙΟ-ΑΕΚ  84-87 .- ^

~*   ΚΟΛΟΣΣΟΣ -ΠΑΟΚ 73-68 .- ^
 ~* ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών -ΤΡΙΚΑΛΑ  68-73 .-^
~* ΑΡΗΣ- ΡΕΘΥΜΝΟ  23-10  .- ^
~*ΔΟΞΑ Λευκάδας- ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών 73-79 .- ^
~* ΚΟΡΥΒΟΣ Αμαλιάδας-ΚΥΜΗ   94-64 .- ^
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  72-59 .-^
~* ΔΕΥΤΕΡΑ 30-01-2017  :

 
~*  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   72-59 .- ^

Τα δεκάλεπτα : 12-20 ,(31-28) , 48-45 , 72-59 .- ^ 
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Σχινάς, ΨαριανόςΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 20(2), Ρίβερς 26 (6), Τζέιμς 12 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος 2, Γκάμπριελ 2, Τζεντίλε, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 9 (1), Μπιρτς 2, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης, Ουότερς 4, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 2.
~ (21:00, Novasports2HD). 
~ Τραυματίες για Ολυμπιακό  , Πάτρικ Γιάνκ , Λοντζέσκη, Πρίντεζης και Μάντζαρης ,..
 
VIDEO  από τον αγώνα :
   ~* ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  72-59 ,   31-28  2η περίοδος 30/1/2017  15η αγων: https://youtu.be/c0tbhWTk774 .-
~* ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  72-59     περίοδος 12-20  30/01/2017 15η  αγων  : https://youtu.be/16KuNkG7B_s .-
*** Το  Υπόλοιπο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετεχόντων ομάδων  στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ :

--------
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017  :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .-^
 Ολυμπιακός –Μπέμπεργκ 83-77 .-^
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός  
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες  
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν 
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός   
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :   
 Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
 Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
 Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
 Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
 29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
 Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 


***Σε αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

       Α΄ ΑΓΩΝΑΣ Β΄ ΑΓΩΝΑΣ
Ξάνθη-ΟΦΗ 1-0 31/01
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 1-0 1/02
Λαμία-Ατρόμητος 2-2 1/02
Αστέρας Τρίπολης-Τρίκαλα 2-0 1-0
Άρης-Ολυμπιακός 1-1 2/02
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-0 4-1
Κισσαμικός-Παναθηναϊκός 0-3 1/02
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 1/02
ΤΕΤΑΡΤΗ (01/02/2017)
15:00 Κισσαμικός-Παναθηναϊκός (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων) (0-3)


***  Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
(21:00, Novasports2HD).  15η  αγωνιστική  στην Α1   στο Ελληνικό μπάσκετ  :
~*  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  72-59 .- ^
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Σχινάς, ΨαριανόςΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 20(2), Ρίβερς 26 (6), Τζέιμς 12 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος 2, Γκάμπριελ 2, Τζεντίλε, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 9 (1), Μπιρτς 2, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης, Ουότερς 4, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 2.-

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017 
   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-21-2017.html  .-

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-22-2017-arfara-news-22-2017.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  21 και 22 Ιανουαρίου 2017
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/21-22-2017-k-17-21-01-2017-1-1-0-0.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 23  Ιανουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-23-2017.html . -
  ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας .....
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-24-2017.html .- 

 ~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-26-2017-26-1.html  .-   

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  27 Ιανουαρίου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-27-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/news-28-2017.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-29-2017.html .-

*** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  28  και  29  Ιανουαρίου  2017  :Μια  αθλητική ενημέρωση σε αθλητικά νέα-γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε  ...    :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/28-29-2017.html  .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ΑRFARA NEWS Δευτέρα  30  Ιανουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/rfara-news-30-2017.html

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5154   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3382   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.915  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  
 ~

Δεν υπάρχουν σχόλια: