Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

 Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι  της ενημέρωσής μας ......
~

Περί Προσευχής
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΗ προσευχή κάνει θαύματα. Δεν πρέπει η μητέρα να αρκείται στο αισθητό χάδι στο παιδί της, αλλά να ασκείται στο πνευματικό χάδι της προσευχής.

~ 26 Φεβρουαρίου
Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (1) μεγαλομάρτυρος και των συν αυτή Μαρτύρων: Ανατολής, Βίκτωρος του στρατηλάτου, Ιησή, Κυριακής, Παρασκευής, Φωτίδος, Φωτεινού, Φώτως και Θεοκλήτου του φαρμάκου. Σεβαστιανού δουκός και Χριστοδούλου. Ιωάννου του Κάλφα (†1575). Οσίων Πορφυρίου(2) επισκόπου Γάζης (†420) του Θεσσαλονικέως και Νικολάου του «Κατοπινού».
1) Η αγία Φωτεινή καταγόταν από την Σαμαρειτική πόλη Σιχάρ. Τις πρώτες πληροφορίες για την αγία τις βρίσκουμε στο Δ` κεφάλαιο του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου. Μετά τη συνάντησή της και τη συνομιλία της στο φρέαρ του Ιακώβ, βαπτίσθηκε χριστιανή, έλαβε το όνομα Φωτεινή και αφοσιώθηκε στη διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική και τη Ρώμη. Εκεί με τους δύο γιους της και τις πέντε αδελφές της υπέστη μαρτυρικό θάνατο κατά την διάρκεια των φοβερών διωγμών του αυτοκράτορα Νέρωνα.
(2) O άγιος Πορφύριος καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη από πλούσια και αρχοντική οικογένεια. Μετά τις λαμπρές του θεολογικές και φιλοσοφικές σπουδές, αρνήθηκε την πλούσια και κοσμική ζωή και αποσύρθηκε αρχικά στα περίφημα μοναστήρια της Αιγύπτου και εν συνεχεία στα Ιεροσόλυμα, όπου χειροτονήθηκε ιερέας και τέλος επίσκοπος Γάζας. Από τη θέση αυτή αποδόθηκε στον αγώνα καταπολέμησης των αιρετικών. Για να προστατεύσει το ποίμνιό του, δεν δίστασε να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και να ζητήσει την συνδρομή των αυτοκρατόρων Αρκαδίου και Ευδοξίας. Εκεί συνάντησε και τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο οποίος τον συνέστησε στους βασιλείς και στήριξε με θέρμη το αίτημα του. Παρά τις αρχικές του αντιδράσεις ο βασιλιάς επείσθη και χορήγησε στο Πορφύριο βασιλικό διάταγμα, με το οποίο περιόριζε την δράση των ειδωλολατρών και των λοιπών αιρετικών και με βασιλική χορηγία ανήγειρε εκκλησίες εκεί, όπου προηγουμένως βρισκόταν ειδωλολατρικοί ναοί. Μετά από εικοσιτέσσερα χρόνια επισκοπικών αγώνων, εκοιμήθη οσιακά. ~
Σήμερα 26/02/2017 εορτάζουν:
Κυριακή της Τυρινής, Όσιος Πορφύριος επίσκοπος Γάζης, Αγία Φωτεινή η Μεγαλομάρτυς η Σαμαρείτιδα
~  Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῳ.
~  Πορφυραυγέσιν ἀρετῶν λαμπηδόσι, καταλαμπρύνας σεαυτὸν Ἱεράρχα, καθάπερ φῶς ἐξέλαμψας Πορφύριε σοφέ, λόγοις γὰρ καὶ θαύμασιν, ἀληθῶς διαπρέψας, πάσιν ἐβεβαίωσας, εὐσέβειας τὴν χάριν καὶ νῦν Χριστῷ ἀΰλως λειτουργῶν, ὑπὲρ τοῦ κόσμου, μὴ παύση δεόμενος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Πορφυρίου - 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/WbPuECDZuMA  .-


Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
***  Δεν πέφτει ούτε … «καρφίτσα» το τριήμερο στην Καλαμάτα
Καρναβάλι & Ρυθμική έφεραν πληρότητα που αγγίζει το 100% 
  Αισιοδοξία για το καλοκαίρι, ενώ «προηγούνται» σχολικός τουρισμός & Πάσχα 
 
Με τη θερμοκρασία να «φλερτάρει» με τους 20 βαθμούς Κελσίου, τον αυτοκινητόδρομο, επιτέλους, ολοκληρωμένο αλλά και με πλούσιες καρναβαλικές εκδηλώσεις για «όλα τα γούστα» σ’ ολόκληρο το νομό… η Καλαμάτα «βουλιάζει» από κόσμο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Δωμάτιο στα ξενοδοχεία της περιοχής δεν υπάρχει ούτε για …δείγμα ενώ «μερίδιο», διεκδικεί φυσικά, και το φημισμένο πλέον, Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα. Η πληρότητα αυτή του τριημέρου, δίνει μεγάλη «ανάσα» στους ξενοδόχους αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία… Παράλληλα, όμως, δείχνει και την ανάγκη που παρουσιάζει η περιοχή μας για τη δημιουργία περισσότερων «κλινών» , ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τη ζήτηση που παρουσιάζεται και η οποία, χρόνο με το χρόνο, αυξάνεται. Η συνέχεια προμηνύεται ευοίωνη για την περιοχή μας , καθώς, το αμέσως προσεχές διάστημα, ξεκινά η περίοδος του  «Σχολικού Τουρισμού» ενώ και το Πάσχα φέτος που είναι στα μέσα Απρίλη, συμβάλει στην ομαλή μετάβαση προς το καλοκαίρι, όπου αναμένουμε για ακόμα μια χρονιά η Μεσσηνία να ακολουθήσει την ανοδική τάση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Το «Θάρρος» επικοινώνησε με ξενοδόχους της περιοχής και μας μετέφεραν τις απόψεις τους, τόσο για το τριήμερο όσο και τις προβλέψεις τους εν όψει καλοκαιριού.
KINISI KOSMOS 1.jpg
          Γιώργος Κουτίβας «Elite City Resort» 
 «Το ξενοδοχείο μας, αυτές τις ημέρες έχει πληρότητα 100%. Σίγουρα και το Διεθνές Τουρνουά της Ρυθμικής συνέβαλε   αλλά πολλοί είναι και αυτοί, κυρίως Αθηναίοι, που αποφάσισαν να περάσουν το τριήμερο στην Καλαμάτα. Ο καλός καιρός φέτος ήταν σύμμαχος σ’ αυτό. Εν όψει της συνέχειας, υπάρχει αισιοδοξία, καθώς μέσα στο Μάρτιο ξεκινούν οι σχολικές εκδρομές ενώ ήδη τα μηνύματα και για το Πάσχα είναι θετικά»
 Γιώργος Αντωνίου «Pharae Palace Hotel»
 «Όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής μας είναι γεμάτα το τριήμερο. Εκτός του Καρναβαλιού μεγάλο ρόλο έπαιξε αναμφίβολα και το διεθνές κύπελλο της Ρυθμικής Γυμναστικής. Επίσης και ο ανοιξιάτικος καιρός αλλά και το γεγονός ότι φέτος δεν είχαμε αγροτικές κινητοποιήσεις βοήθησαν αρκετά.  Οι επισκέπτες δεν ήρθαν μόνο για το «Καλαματιανό Καρναβάλι» καθώς υπάρχουν και αρκετοί μεγάλης ηλικίας που επέλεξαν την Καλαμάτα, ως  ένα όμορφο και κοντινό προορισμό για να περάσουν την αργία της Καθαράς Δευτέρας. Νομίζω, ότι το «Καλαματιανό Καρναβάλι» πρέπει να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του και στην παραλία της Καλαμάτας. Εδώ βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία, και δεν υπάρχει κάτι που να θυμίζει ότι στην πόλη υπάρχει ένα μεγάλο γεγονός. Πιστεύω, ότι υπάρχουν περιθώρια πολύ περισσότερα για να φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι οι επισκέπτες έρχονται για το «Καλαματιανό Καρναβάλι». Σχετικά με το μέλλον από εδώ και πέρα ; Τώρα το Μάρτιο ξεκινούν οι σχολικές εκδρομές που φέτος είναι σε δυο περιόδους, τόσο πριν όσο και μετά το Πάσχα, αλλά και για το Πάσχα τα μηνύματα των προκρατήσεων είναι αρκετά θετικά για ολόκληρη την περιοχή. Γενικά, το μέλλον είναι αισιόδοξο για τη Μεσσηνία αλλά χρειάζονται πολλά ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε…»
KINISI KOSMOS 2.jpg
 Νίκος Χάικος «Haikos Hotel»
 «Ο καλός καιρός αλλά και ο ολοκληρωμένος δρόμος βοήθησαν πολύ ώστε τουλάχιστον για το διήμερο Σάββατο & Κυριακή, να έχουν τα ξενοδοχεία της περιοχής μας πληρότητα στο 100%. Σημαντικό ρόλο φυσικά παίζουν και το «Καλαματιανό Καρναβάλι» αλλά και όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σ’ όλο το νομό. Η Καλαμάτα αποτελεί ένα εύκολο και φθηνό σχετικά τουριστικό προορισμό και χρόνο με το χρόνο αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική. Το  γεγονός ότι το Πάσχα είναι σχετικά κοντά φέτος νομίζω είναι θετικό και τα μηνύματα ενόψει της συνέχειας είναι πολύ θετικά για την περιοχή μας»
 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος «ELEKTRA HOTEL & SPA»
 «Σάββατο και Κυριακή, δωμάτιο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Το τριήμερο είναι πολύ καλύτερο του αναμενομένου. Φυσικά ρόλο παίζει και το τουρνουά της Ρυθμικής αλλά ίσως θα ήταν προτιμότερο να ήταν ένα Σαββατοκύριακο αργότερα. Έτσι, θα είχαμε δυο πολύ καλά Σαββατοκύριακα εν αντιθέσει που συνέπεσε με ένα τριήμερο και αρκετοί ίσως δεν κατάφεραν να βρουν δωμάτιο ή αναγκάστηκαν να το πληρώσουν πιο ακριβά. Το θέμα με τον καλύτερο συντονισμό στο «καλεντάρι» των εκδηλώσεων στην πόλη νομίζω ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πιο σοβαρά. Η συνέχεια είναι αισιόδοξη, καθώς ξεκινά ο σχολικός τουρισμός και φέτος ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από σχολεία της επαρχίας και όχι μόνο της Αθήνας, ενώ ακολουθεί και το Πάσχα που, παραδοσιακά, η Καλαμάτα γεμίζει και φέτος είναι πιο νωρίς. Πάντως, το «τριήμερο» απέδειξε για ακόμα μια φορά τη μεγάλη ανάγκη δημιουργία περισσότερων κλινών στην περιοχή μας, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τη ζήτηση που παρουσιάζει και η οποία αυξάνεται χρόνο με το χρόνο»
Χριστίνα Τσαπάκη «Horizon Blu»
 «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση καθώς από την Παρασκευή το ξενοδοχείο μας παρουσιάζει πληρότητα στο 100%. Αρκετός κόσμος είχε κάνει από νωρίς φέτος τις κρατήσεις του, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην περιοχή μας. Και το τουρνουά της Ρυθμικής Γυμναστικής συνέβαλε στη ζήτηση που ήταν πολύ μεγάλη, ξεπερνώντας ίσως ακόμα και τις δυνατότητες της περιοχής. Το μέλλον είναι αρκετά αισιόδοξο, καθώς εκτός της περιόδου του «Σχολικού Τουρισμού» που ξεκινά το Μάρτιο, ήδη οι πρώτες διεθνείς πτήσεις έφθασαν στο αεροδρόμιο της περιοχής μας και έχουν κάνει την εμφάνιση τους και οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες»
Του Κώστα Γαζούλη   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Κορυφώνεται με τη μεγάλη παρέλαση το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι!
Κορυφώνεται σήμερα το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, καθώς όλοι οι καρναβαλιστές προετοιμάζονται για τη μεγάλη παρέλαση, που θα αρχίσει το μεσημέρι και ώρα 14.30. Οι παρελαύνοντες θα ξεκινήσουν από τον αύλειο χώρο της Υπαπαντής και θα καταλήξουν, διασχίζοντας τον πεζόδρομο της Αριστομένους, στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου.
Τη μεγάλη παρέλαση του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα παρουσιάσει ο Χρήστος Φερεντίνος, ο οποίος θα υποδέχεται τα πληρώματα που θα φθάνουν στην Πλατεία. Μετά το πέρας της παρέλασης, θα ακολουθήσει συναυλία με το Μύρωνα Στρατή, τον Ησαΐα Ματιάμπα και την Ήβη Αδάμου.
Στο Καρναβάλι συμμετέχουν φέτος 33 πληρώματα και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ράβονταν στολές, προκειμένου να ικανοποιηθεί η επιθυμία όλο και περισσότερων ατόμων να συμμετάσχουν στα γκρουπ.
Mε τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται πως ο καιρός θα είναι σύμμαχος για τη διενέργεια της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης την προσεχή Κυριακή.
Επισημαίνεται ότι χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Elite και στο συνεδριακό του κέντρο, το μεγάλο πάρτι του Καρναβαλιού, με τίτλο: "Disco Party Barbarella".
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πραγματοποίηση της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης με ασφάλεια, έχουν ως εξής:
Από 13:30 έως 17:00: Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς: • Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Θέμελη • Μητροπολίτου Μελετίου από Φαρών έως Υπαπαντής • Υπαπαντής από Χρυσοστόμου Θέμελη έως 23ης Μαρτίου • 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου) • Αριστομένους από Κροντήρη έως και Β. Γεωργίου από 13:30 έως 19:00 • Κροντήρη • Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού. Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία και στάθμευση στους πεζοδρόμους Αριστομένους και Γερμανού απαγορεύεται.
Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς: • Σταδίου από Φαρών έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου) • Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αριστομένους • Γεωργούλη από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους • Παυσανίου • Αριστοδήμου από Παν. Καίσαρη έως Βασ. Γεωργίου • Βασ. Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους.
Μεταβολή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου: • Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς Παραλία, θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος • Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς Πλατεία, θα διέρχεται μέσω των οδών Φαρών– Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος - Αρτέμιδος • Η γραμμή 2 από Άσυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου - Φαρών - Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος - Αρτέμιδος. • Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Άσυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά - Αρτέμιδος - Νέδοντος – Σόλωνος – Β. Κωνσταντίνου - Φαρών - Βασ. Όλγας – Ακρίτα - Παλαιολόγου - Μαυρομιχάλη. Πέρα από το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Καλαμάτα και στις Κοινότητες του Δήμου.
 ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
   Αλαγονία Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.00: Πρωινό κάλεσμα με τούμπανα και φλογέρες, Πλατεία: Φωτιές, αερόστατα, αποκριάτικο γλέντι & δρώμενα μαζί με τις μπαρμπούτες.
Πηγές Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.00: Φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα
Λαίϊκα Δ.Ε. Καλαμάτας/ Πλατεία, ώρα 19.00: «Μπαχα λαίϊκα» Παράσταση με αποκριάτικους χορούς , αερόστατα και παραδοσιακή μακαρονάδα
Άρις Δ.Ε. Άριος/ Πλατεία, ώρα 18.00: Βλάχικος γάμος και παραδοσιακή μακαρονάδα
Άμμος Δ.Ε Άριος/ Πλατεία, ώρα 12.00: Αερόστατα, Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακή μακαρονάδα
Ασπροπουλιά Δ.Ε. Άριος/ Πλατεία, ώρα 20.00: Αποκριάτικο γλέντι και παραδοσιακή μακαρονάδα
Αλώνια Δ.Ε. Άριος, ώρα 19.00: Φωτιές, παραδοσιακά εδέσματα
Άνθεια Δ.Ε. Θουρίας, ώρα 20.00: Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας, ώρα 19.00: Παραδοσιακή μακαρονάδα
Πολιανή Δ.Ε. Θουρίας, ώρα 20.00: Αποκριάτικο γλέντι με μακαρονάδα με βακαλάο
Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00: Φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα
Άγιος Φλώρος Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 19.00: Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας, Δρώμενο ευετηρίας, ώρα 10.30: Αγερμός, ώρα 12.00: Δρώμενα
Άμμος Δ.Ε Άριος/ Πλατεία, ώρα 12.00 , Κούλουμα
Mικρή Μαντίνεια Δ.Ε. Καλαμάτας/Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11.00: Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα
Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας/ Πλατεία, ώρα 11.00, Κούλουμα
Θουρία Δ.Ε. Θουρίας/ Πλατεία, ώρα 12.00, Κούλουμα
Άρις Δ.Ε. Άριος /Πλατεία, ώρα 11.00, Κούλουμα
Αιθαία Δ.Ε. Θουρίας/ Πλατεία, ώρα 13.00, Κούλουμα
Πολιανή Δ.Ε. Θουρίας, Πλατεία, ώρα 11.00, Κούλουμα
Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών/ Πλατεία, ώρα 11.00,Κούλουμα
Καλαμάτα, Ράχη / Αγίας Λαύρας και Μετσόβου, ώρα 18.00, Κούλουμα, αερόστατα.

***  Ο Μάρτιος είναι «Γένος Θηλυκού» στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας 
«Γένος Θηλυκού» θα είναι ο Μάρτιος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.
Ο ανδροκρατούμενος κατά κανόνα κινηματογραφικός φακός απαθανάτισε τη γυναικεία ομορφιά, τη σαγηνευτική της φύση και τον ερωτισμό της, προβάλλοντας αναπόφευκτα πάνω στην εικόνα της όλες τις φοβίες, τις φαντασιώσεις και τις στερεότυπες ιδέες του για αυτή.
Εκτός, όμως, από ερωτικό αντικείμενο η γυναίκα, το θηλυκό, το ωραίο φύλο, το αδύναμο φύλο ή όπως αλλιώς χαρακτηρίζεται κατά καιρούς, δεν παύει να είναι ανθρώπινο ον, και όπως κάθε ανθρώπινο ον, είναι πολυσχιδές, πολυδιάστατο και μοναδικό.
Το αφιέρωμα αυτό επιχειρεί μια κάπως πιο διαφορετική προσέγγιση της γυναικείας υπόστασης, ξεγλιστράει από το «κλισέ» του ζευγαριού «θηλυκό - αρσενικό» και αποστασιοποιείται από την ερωτική της φύση, προβάλλοντας άλλες πτυχές της, πιο σκοτεινές, πιο τραγικές, πιο ανθρώπινες. Ξεκινώντας με το οσκαρικό ψυχογράφημα δύο γυναικών του Τζόσεφ Μάνκιεβιτς, το «Όλα για την Εύα» (2/3) αποκαλύπτει την αδίστακτη πλευρά του γυναικείου νου, που υποκινείται από την υπέρμετρη φιλοδοξία και τη ματαιοδοξία της αναγνώρισης.
Ένα άλλο δίδυμο, πιο μυστηριώδες και πιο δολοφονικό, μετουσιώνει τη γυναίκα θύμα σε γυναίκα θύτη, έχει μείνει στην ιστορία ως το φιλμ νουάρ που συναγωνίζεται και ίσως ξεπερνά τις ταινίες του Χίτσκοκ και δεν είναι άλλο από τις «Διαβολογυναίκες» (23/3) του Ανρί Ζορζ Κλουζό. Αντίθετα, η φαντασιόπληκτη Μπεατρίς και η εσωστρεφής Ντονατέλα, τρόφιμοι ψυχιατρικής κλινικής, ακροβατούν στα όρια της λογικής και της τρέλας στο ξέφρενο road movie του Πάολο Βίρτζι «H τρελή χαρά» (30/3).
Στο αφιέρωμα αυτό έχει επάξια θέση και η τετραπέρατη θηλυκή πεντάδα του Τζαφάρ Παναχί, μέσα από την γλυκόπικρη ταινία του Offside (16/3), όπου με χιούμορ, οργή και σπιρτάδα εκθέτει το πρόβλημα των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σημερινή ιρανική κοινωνία.
Τέλος, στο αποκορύφωμα του δράματος δεσπόζει η τραγική γυναίκα, μάνα, σύζυγος, αδερφή,  κόρη, η γυναίκα θύμα πολέμου, μέσα από τη βαθιά αντιπολεμική και διαχρονική τραγωδία του Ευριπίδη, ιδωμένη από την καθηλωτική ματιά του Μιχάλη Κακογιάννη και τις «Τρωάδες» του (9/3).
  ΠΕΜΠΤΗ 2/3
21.30  Όλα για την Εύα – All About Eve [1950]
Σκηνοθεσία: Joseph L. Mankiewicz
Παίζουν: Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders
Διάρκεια: 138 λεπτά
 ΠΕΜΠΤΗ 9/3
21.30 Τρωάδες - The Trojan Women [1971]
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης
Παίζουν: Katharine Hepburn, Vanessa Redgrave, Ειρήνη Παππά
Διάρκεια: 105 λεπτά
 ΠΕΜΠΤΗ 16/3
21.30  Offside [2006]
Σκηνοθεσία: Jafar Panahi
Παίζουν: Sima Mobarak-Shahi, Shayesteh Irani
Διάρκεια: 93 λεπτά
 ΠΕΜΠΤΗ 23/3
21.30   Οι Διαβολογυναίκες - Les diaboliques [1955]
Σκηνοθεσία: Henri-Georges Clouzot
Παίζουν: Simone Signoret, Véra Clouzot
Διάρκεια: 116 λεπτά
 ΠΕΜΠΤΗ 30/3
21.30 Η Τρελή Χαρά – La Pazza Gioia [2016]
Σκηνοθεσία: Paolo Virzì
Παίζουν: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti
Διάρκεια: 118 λεπτά
 Χώρος: Εργατικό Κέντρο/ ώρα: 21:30 / είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών

*** Ανακοίνωση για φόλες στο κέντρο της Καλαμάτας 
Ανακοίνωση στις κολώνες της περιοχής έχουν αναγκασθεί να βάλουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής στην οδό Ψαρών και Σόλωνος.
Πριν λίγο καιρό η μασκότ της περιοχής, η Έμμα, η  σκυλίτσα, που όλοι την αγαπούσαν και την φρόντιζαν, «έφυγε» από φόλα που κάποιος είχε φροντίσει να γεμίσει την περιοχή. Η Έμμα δεν είναι το μοναδικό θύμα, καθώς την έχουν «πληρώσει» κι άλλα ζώα εκεί κοντά.
Το δολοφονικό «χόμπι» όμως συνεχίζεται στην περιοχή και έτσι οι περίοικοι, τύπωσαν και κόλλησαν προειδοποιήσεις.   Β.Β.

***  Με επιτυχία ο χορός της Καλαμάτας ‘80 
 
Με πλήθος κόσμου -αθλητών, προπονητών, παραγόντων, μελών και φίλων- πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο κέντρο Αρχόντισσα στα Λέικα η αποκριάτικη χοροεσπερίδα του τμήματος μπάσκετ της Καλαμάτας ’80. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση, με πολύ κέφι, χορό και συλλογική συνείδηση κάτω από τη σημαία των «Λύκων». Ο πρόεδρος Αποστόλης Τσόπελας φρόντισε να τονίσει τους δεσμούς της αθλητικής οικογένειας του καλαματιανού σωματείου, κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή, αναφερόμενος στους κορυφαίες παίκτες που έχει αναδείξει διαχρονικά η Καλαμάτα ’80 και φτάνοντας στα τελευταία χρόνια και το «σήμερα», οπότε συνεχίζεται η καλή δουλειά στις ακαδημίες, με πολλές επιτυχίες σε περιφερειακό ακόμα και πανελλήνιο επίπεδο και φυσικά στην εκπληκτική πορεία της ανδρικής ομάδας η οποία είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚΚΕΝΟΠ και θα διεκδικήσει την επάνοδο στη Γ’ Εθνική.

***  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Κυπαρισσία! (φωτογραφίες) 
 
 
 
Στην Κυπαρισσία βρίσκεται από χθες το βράδυ η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου! Η κα Κωνσταντοπούλου βρισκόταν από τις προηγούμενες μέρες την Πάτρα και αφού παρακολούθησε χθες τη μεγάλη βραδινή παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, μετέβη στην Κυπαρισσία όπου συναντήθηκε με φίλους, χαλαρή και ευδιάθετη, για ένα ποτάκι στον «Αλγό-ρυθμο» στην Πάνω Πόλη! Μαζί της ήταν μέλη του Κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», μέλη – στελέχη της ΛΑ.Ε., μέλη συλλογικοτήτων, γνωστοί επαγγελματίες – επιχειρηματίες της πόλης καθώς και νεολαίοι!
Η.Γ.

***  Τι σημαίνει η ανακάλυψη των νέων πλανητών 
Αστρονόμοι της NASA ανακάλυψαν επτά νέους πλανήτες που ενδέχεται να έχουν νερό. Η ανακάλυψή αυτή επιβεβαιώνει κάτι που μέχρι τώρα ήταν απλώς υπόθεση: ότι μπορεί να υπάρχουν κι αλλού «αδέλφια» της Γης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αστρονόμοι έχουν εντοπίσει πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, οι οποίοι μοιάζουν με τη Γη. Είναι όμως η πρώτη φορά που ανακαλύπτουν τόσους πολλούς νέους πλανήτες εντός ενός μακρινού ηλιακού συστήματος. Η επιστημονική ομάδα της NASA ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες την ανακάλυψη επτά τέτοιων πλανητών, με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης. «Όλοι αυτοί οι πλανήτες θα μπορούσαν να έχουν νερό σε υγρή μορφή και πιθανώς ζωή στην επιφάνειά τους», ανέφερε ο Μισέλ Γκιγιόν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και ένας εκ των επιστημόνων που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες στο περιοδικό «Nature».
Οι νέοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από το αστέρι-νάνο TRAPPIST-1, το οποίο σε μέγεθος είναι μόλις το ένα δέκατο του δικού μας ήλιου. Με άλλα λόγια το μέγεθός του προσεγγιστικά είναι ίσο με αυτό του πλανήτη Δία. Το άστρο TRAPPIST-1 απέχει από τη Γη κατά 39 έτη φωτός. Οι νέοι πλανήτες έχουν τις απλές ονομασίες 1b, 1c, 1d κλπ. Βρίσκονται μάλιστα πολύ κοντά στο κεντρικό άστρο του πλανητικού συστήματός τους, πολύ πιο κοντά από ό,τι η Γη στον ήλιο.
Ωστόσο οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι συγκεκριμένοι πλανήτες θεωρητικά θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή στην επιφάνειά τους, μιας και όπως φαίνεται η απόσταση που τους χωρίζει από το κεντρικό άστρο δεν είναι απαγορευτική για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με τους ερευνητές απέχουν από το TRAPPIST-1 κατά μια τέτοια απόσταση, η οποία τους επιτρέπει να αναπτύξουν θερμοκρασίες ικανές να ευνοούν την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Το νερό είναι άλλωστε βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και ύπαρξη ζωής, όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
«Σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα»
Σύγκριση του δικού μας ηλιακού συστήματος με το TRAPPIST-1
«Πιστεύουμε ότι το φως που φτάνει στην επιφάνεια των πλανητών αυτών είναι λίγο, θα το παρομοίαζα με το φως του ήλιου λίγο πριν δύσει», λέει χαρακτηριστικά ο Έιμορι Τρίοντ από του Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ που μετείχε επίσης στην ρηξικέλευθη έρευνα, συμπληρώνοντας ότι TRAPPIST-1 είναι πάντως πιο φωτεινό από τη Σελήνη και σε κάθε περίπτωση αρκεί για να δημιουργήσει ήπιες κλιματικές συνθήκες στην επιφάνεια των πλανητών που περιστρέφονται γύρω του. Σύμφωνα με τον Τρίοντ το φως αυτό βρίσκεται στο υπέρυθρο φάσμα και δεν είναι ορατό. Επίσης ο ίδιος υποθέτει ότι ουρανός αυτών των πλανητών θα μπορούσε να έχει ροζ χρώμα. Ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σήμερα πώς μπορεί να είναι η επιφάνεια των πλανητών αυτών, αν υπάρχει όντως νερό ή ακόμη ζωή.
«Δεν ξέρω πώς προκύπτει αρχικά η ζωή. Εάν η ζωή προέρχεται από τους ωκεανούς και στους πλανήτες αυτούς υπάρχουν ωκεανοί, τότε υποθετικά θα μπορούσε να υπάρξει και εκεί ζωή. Εάν όμως η ζωή προέρχεται από αλλού, τότε η ύπαρξη ωκεανών σε άλλους πλανήτες δεν μπορεί να εγγυηθεί από μόνη της την ύπαρξη ζωής», εξηγεί ο ίδιος ερευνητής.
Επόμενο βήμα είναι η μελέτη της ατμόσφαιρας αυτών των πλανητών. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για τις ειδικότερες συνθήκες που επικρατούν στους επτά «μυστηριώδεις» πλανήτες. Η ίδια ερευνητική ομάδα αναμένεται να χρησιμοποιήσει για τις μελέτες της το τηλεσκόπιο James Webb Space Telescope, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία του χρόνου.  Πηγή: Deutsche Welle  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Θανατηφόρο τροχαίο στον κόμβο της Σπάρτης – Κάτι πρέπει να γίνει στο σημείο
Μία γυναίκα 51 ετών, έχασε τη ζωή της λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στον κόμβο της Σπάρτης, στον περιμετρικό δρόμο.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος σύζυγός της, κάτοικοι και οι δύο Αθηνών, άγνωστο για ποιο λόγο, 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, προσέκρουσε με σφοδρότητα επάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα του  κόμβου και ανετράπη.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, καθώς χρειάσθηκε η επέμβαση της τελευταίας για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών.
Το ζευγάρι διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Μαρία Σίμου στη μία περίπου τη νύχτα υπέκυψε στα τραύματά της.
Ο σύζυγός της εξακολουθεί να νοσηλεύεται, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου.

Το φωνάζουμε από την αρχή! 
Έχουμε γράψει αρκετές φορές από τα Χριστούγεννα που δόθηκε στην κυκλοφορία ο περιμετρικός δρόμος, ότι υπάρχουν σημεία του όπου πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα ασφάλειας όπως και προειδοποίησης των οδηγών.
Από τις πρώτες ημέρες, φάνηκε ότι ο κόμβος της Σπάρτης θα δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα. Και μέσα σε δύο μήνες, μετά από κάποια τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές, φτάσαμε προχθές το βράδυ να θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή.
Οι ίδιοι έχουμε διαπιστώσει μεγάλα φορτηγά να περνάνε από το σημείο, χωρίς καν να μειώνουν ταχύτητα.
Ο δρόμος σε ορισμένα σημεία είναι μέσα στο σκοτάδι, ενώ αν δεν ακολουθήσεις πιστά τη λωρίδα κατεύθυνσής σου, μπορείς να βρεθείς ξαφνικά έτοιμος να «καβαλήσεις» τη νησίδα!
Τα επαναλαμβανόμενα, τροχαία σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάτι «φωνάζουν» και πρέπει άμεσα να επιληφθούν οι αρμόδιοι.
Β.Β. 

Ας γίνει κάτι στο κόμβο της Σπάρτης…
Η οδηγική μας συμπεριφορά, η νοοτροπία  αλλά και η αδιαφορία μας για τα όρια ταχύτητας και τις σημάνσεις είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τα τροχαία ατυχήματα. Αυτό πρέπει να καταστεί σαφές. Μέχρι όμως να γίνουν κινήσεις προς την «οδηγική παιδεία» η «κουλτούρα» δυστυχώς δεν αλλάζει μ’ ένα κουμπί. Από τις πρώτες ημέρες παράδοσης του περιμετρικού της Καλαμάτας, άπαντες τόνιζαν την μεγάλη επικινδυνότητα που παρουσιάζει το σημείο της κατάληξης της οδού, που, μετά από στροφή και κατηφόρα, «βγαίνει» στον κυκλικό κόμβο της Σπάρτης, χωρίς ο οδηγός να αντιληφθεί ότι έχει τελειώσει ο αυτοκινητόδρομος. Το χθεσινό τραγικό δυστύχημα δεν είναι το πρώτο και δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν θα είναι και το τελευταίο, αν δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα σήμανσης και προειδοποίησης για την επικινδυνότητα του σημείου. Είχαν συμβεί κι άλλα σοβαρά τροχαία ατυχήματα χωρίς όμως την τραγική κατάληξη που είχε η άτυχη γυναίκα το βράδυ της Παρασκευής. Ας το δουν το γρηγορότερο οι αρμόδιοι, και εμείς από την πλευρά μας ας θυμόμαστε ότι ακολουθώντας αυστηρά τους κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς, κανένας δρόμος δεν είναι επικίνδυνος…
Κ. Γαζ.

***  ΤΡΟΜΟΣ στην ΑΓΚΥΡΑ! Οι Αρμένιοι χρησιμοποιούν τα ISKANDER...

~  «Οι Iskander ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας και μπορώ να το επιβεβαιώσω. Όλα τα υπόλοιπα είναι άκρως απόρρητα, όπως ο αριθμός τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκσιάν, προκαλώντας πανικό στην Τουρκία που βλέπει να μπαίνει σιγά σιγά σε εφαρμογή σχέδιο τριχοτόμησης της.
Άμεσα υπήρξε κλιμάκωση Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, με τους Αζέρους, καθοδηγούμενοι προφανώς από την Άγκυρα, να επιτίθενται το βορειοανατολικό Martuni και στο ανατολικό Akna, πριν οι δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ αντιστρέψουν την επίθεση. Ωστόσο, στην ουδέτερη ζώνη υπήρχαν πολλοί νεκροί.
Βίντεο : Xocavənd istiqamətində Azərbaycan Hərbi Qüvvələrinin təxribat qrupunun məhv edilməsi ,  https://youtu.be/QBZPgQCpVpM  .-
Ήδη το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας έχει ανακοινώσει ότι με την είσοδο των βαλλιστικών συστήματων Iskander στο μαχητικό δυναμικό, οι προκλήσεις των Αζέρων δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς οι Αρμένιοι έχουν τη βοήθεια των Ρώσων και οι Άζεροι τους Τούρκους.

***  Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΡΣ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ»! Τριχοτόμηση τώρα...

~   Στις 16/3/1921 υπεγράφη η σοβιετοτουρκική Συνθήκη Φιλίας και Αδελφότητος. Η συνθήκη αυτή είναι επίσης γνωστή και ως  Συνθήκη της Μόσχας ή Συνθήκη Καρς.

Σύμφωνα με αυτή τη συνθήκη η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε "χαρίσει" στην Τουρκία του Κεμάλ το 30%  (περίπου) του σημερινού εδάφους της. Την εποχή της νεοσυσταθείσας Σοβιετικής Ένωσις η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική και ο Λένιν ήρθε σε συνεννόηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ και προχώρησε η εκχώρηση από τη Σοβιετική Ένωση στην Τουρκία των κατεχόμενων εδαφών Καρς, Αρνταχάν και Αρτβίν, και υπογραφή στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας σε χρήμα και πολεμικό υλικό.
Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ρωσία θα την  παρατείνει γραπτώς  κάθε 25 χρόνια. Το 2021 πρέπει να υπογραφτεί ξανά και να ανανεωθεί. Σύμφωνα με τα όσα έχει διαρρεύσει κατά καιρούς το Κρεμλίνο, ο Πούτιν δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ανανέωση της Συνθήκης. Μάλιστα δε μιλάμε για παραβίαση των όρων, αλλά απλά για μη ανανέωση της συνθήκης.
Όταν σκεφτόμαστε την επεκτατικότητα του Ερντογάν, πρέπει να σκεφτόμαστε και αυτό το δεδομένο. Φυσικά μέχρι το 2021 πολλά μπορεί να αλλάξουν. Ο Τούρκος Πρόεδρος όμως βλέπει πως, η δημιουργία Κουρδιστάν είναι πιο κοντά από ποτέ. Μπορεί να χάσει επαρχίες από τη Ρωσία. Η Ελλάδα και η Κύπρος μπορεί (αν κινηθούν σωστά) να την αποκλείσουν ενεργειακά (ΑΟΖ ρόλος του Καστελόριζου).
Μήπως η επεκτατικότητα είναι σημάδι πανικού; ; ή είναι σημάδι οργανωμένου σχεδίου για επέκταση προς Δυσμάς σε περίπτωση απώλειας ανατολικών εδαφών;
Μάλλον το δεύτερο και απαιτείται εγρήγορση.

***  Μας κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ!Καμία ΝΤΡΟΠΗ...(ΒΙΝΤΕΟ)

~   Mας κοροιδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.O υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σήμερα στο Γιώργο Αυτιά,δήλωσε πως η κυβέρνηση θέλει να προσφέρει μέχρι και 14η σύνταξη,σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές.
Δηλαδή θα μας πλήξουν τα μέτρα,έχουν πετσοκόψει ήδη τις συντάξεις και τους μισθούς,αλλά ΑΝ υπάρξουν πλεονάσματα θα δώσουν 14η σύνταξη.
Πραγματικά μας κοροιδεύουν. 
Ο διάλογος της παράνοιας:
Γ. Αυτιάς: Αυτός του οποίου η σύνταξη θα κοπεί κατά 200-300 ευρώ, θα πάει ο Τσίπρας να του πει πάρε άλλα 300; Με ποιο τρόπο;
Χρ. Σπίρτζης: Με την 13η σύνταξη, με τη 14η σύνταξη, με όποιο τρόπο χρειάζεται εφόσον έχουμε πλεονάσματα.
Βίντεο :Σπίρτζης: Θα δώσουμε 13η, 14η σύνταξη  , https://youtu.be/4eeRxf2XInY  .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

  *** Ποδόσφαιρο Super League  ,  Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ  25/02/2017:

 Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης  3-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : Γιακουμάκης (2) , Μουνάφο .- (24΄,51΄ Γιακουμάκης, 63΄ Μουνάφο)
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Κίτρινες: Μουνάφο, Στάθης - Καλτσάς, Δημούτσος
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μπανανά, Κάργας (22΄ Γιορέντε), Βάντσερσον, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (79΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (64΄ Πριντέτα)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Γκάτντουτσικ (60΄ Ιωαννίδης), Σελίν, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (87΄ Μπαστιάνος), Καλτσάς, Μάσα (46΄ Φαρίνια), Μανιάς
Βίντεο :
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  Α΄ ημίχρονο 1-0  22η αγων  25/02/2017: https://youtu.be/553gPO-qc1k .-
~*Πλατανιάς-Αστέρας  3ο  γκολ  3-0  25/02/2017  22η αγων:
https://youtu.be/PD2ipaaNEVc .-
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπολ 3-0  22η  αγων  δηλώσεισ γκολ 25/02/2017: https://youtu.be/M_-IAsWOu4s .-

  Κέρκυρα-Παναιτωλικός  0-0  , (0-0) .- ^

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ντιμιτρόφσκι, Ντουαλά, Παμλίδης - Χαντάκιας, Μπράβο
 ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες (83΄ Γεωργίου), Ντιμιτρόφσκι, Ζαραδούκας, Σπίνουλας, Κεϊτά, Σιόντης, Ιωάννου, Κόντος (60΄ Παμλίδης), Ντιόγκο (68΄ Ντουαλά), Τουράμ
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (46΄ Ροντρίγκες), Μάκος, Μάρκος Πάουλο (46΄ Μπράβο), Ρέις, Τσοκάνης, Ρόσα (84΄ Μουνιός), Παπαδόπουλος, Λόπες
Τα  γκολ :
VIDEO :
~**Κέρκυρα-Παναιτωλικός Α΄ ημίχρ  0-0  χαμένο πέναλτι 22η αγων   25/02/2017: https://youtu.be/i5ncfbBJ5ZY .-

 Ξάνθη-Παναθηναϊκός  1-0, (0-0) .- ^
Τα γκολ :67 ΄ Βασιλακάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Γιουνές - Βιγιαφάνιες
ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (80΄ Τριάδης), Λουσέρο (56΄ Λάζιτς), Βασιλακάκης (82΄ Μεχία), Φλίσκας, Σίλα, Λισγάρας, Καμαρά.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μπουμάλ (63΄ Εμποκού), Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (75΄ Λουντ), Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης (71΄ Π. Βλαχοδήμος), Χουλτ, Μολέδο, Κουλιμπαλί.
VIDEO :
~**Ξάνθη-ΠΑΟ Α  ΄ ημίχρονο  0-0 22η  αγων  25/02/2017:
https://youtu.be/FU-tD1MnVVY .-
~**ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 1-0 22η  αγων   γκολ  25/02/2017:
https://youtu.be/AzgXtT2sYgo .-


ΚΥΡΙΑΚΗ  26/02/2017 :

  ΑΕΚ-ΑΕΛ  3-0, (1-0) .- ^

Τα  γκολ  : 24 ΄ Πέτχατ ,  81΄ Τσιγκρίσκι   90΄ Αλμέϊδα
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Κίτρινες: Κολοβέτσιος, Πέκχαρτ - Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ρέγες
 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης (50΄ Τσιγκρίνσκι), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62΄ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70΄ Αλμέιδα)
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ (57΄ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουνάντζε, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικάουνιεκς (73΄ Ρέγες)

  Ηρακλής-ΠΑΟΚ   1-1  .- ^

Τα  γκολ :από το γκολ-οφσάιντ του Πρίγιοβιτς στο 19΄ , ο  Μπαστακό στο 80΄  .-
Διαιτητής: Γκράνας
Κίτρινες: Τζανετόπουλος, Δώνης- Πέλκας, Τσίμιροτ
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ.Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης, Στάμου (69' Πασσάς), Κούρος, Γροντής (78' Μπαστακός), Τζανετόπουλος, Ζιαμπάρης, Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Λεοζίνιο (82' Ιντζόγλου), Περόνε.
ΠΑΟΚ (Βλ.Ίβιτς) :Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ουάρντα (85' Αθανασιάδης), Ενρίκε (44' Κάμπος), Μπίσεσβαρ (29' Πέλκας), Πρίγιοβιτς.
Βίντεο :
~**Ηρακλής- ΠΑΟΚ Α΄ ημίχρονο 0-1  γκολ 26/02/017  22η αγων:
~** ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ  1-1 δηλώσεις γκολ 22η  αγων   26/02/2017Α: https://youtu.be/ZYt_E9xuIq4 .-   Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα  2-1 .- ^

Τα  γκολ :Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν στο 23΄ με τον Κόντε, αλλά οι Βοιωτοί «απάντησαν» με τους Βασιλείου (39΄) και Μιλιάζες (57΄πεν.)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Καραχάλιος, Βούρος, Βασιλείου - Ναδάλες
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (64΄ Κουλιμπαλί), Μιλιάζες, Ουόν, Νιασέ, Καραχάλιος (89΄ Μεντί), Καλτσάς, Μαχαίρας, Καραμπουέ (9΄ Βασιλείου), Γιακουμάκης, Τόνι Σίλβα
 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Ζάιρο, Βιντάλ (32΄ Γιάκος), Κόντε, Ζησόπουλος, Ναδάλες (68΄ Κοζορώνης), Κούτρης, Μιχαήλ, Λίλα, Μπέριος, Ακόστα
Βίντεο :
~**Λεβαδειακός-Γιάννινα  Α΄ ημίχρ   1-1  γκολ 22η αγων  26/02/2017:
~*ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1 γκολ δηλώσεις 22η  αγων  26/02/2017: https://youtu.be/8E-JJkG50KQ .- 

  Ολυμπιακός-Πανιώνιος  0-1  .- ^

Τα γκολ : 1΄ Ο Μασούρας .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεμπά, Ανδρούτσος - Γκιοατά
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρομαό (75΄ Μπουχαλάκης), Ντα Κόστα, Φορτούνης, Καρντόσο, Ελιουνούσι (61΄ Ανσαριφάρντ), Ντε Λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Βιάνα, Παρέδες (68΄ Μανθάτης), Σεμπά.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιοατά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (88΄ Λάμπρου), Μασούρας, Σαββίδης (80΄ Καθάριος), Γεσίλ (61΄ Μαχμούτοβιτς).
VIDEO :
~*ΟΣΦΠ-Πανιώνιος  0-1 Α΄ ημίχρονο  0-1  γκολ 22η  αγων  26/02/2017: https://youtu.be/iPiPDeZwXsM .-
~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-1 δηλώσεις 22η  αγων  26/02/2017 : https://youtu.be/iZWEje7jVOQ   .-


ΔΕΥΤΕΡΑ 27/02/2017 :

19:30 (Βέροια) Βέροια-Ατρόμητος

***Αποτελέσματα Α1  στο ελληνικό μπάσκετ   :
Σάββατο  25-02-2017 :
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ   77-71 .- ^
ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης-ΚΟΡΟΙΒΟΣ  Αμαλιάδας  100-79 .- ^
Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ-ΔΟΞΑ Λευκάδας  97-65 .- ^
ΛΑΥΡΙΟ-ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών  74-77 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ -ΡΕΘΥΜΝΟ 76-67 .-
Δευτέρα 27 -02-2017 :
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Α΄ΠΟΛΛΩΝ Πατρών -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

***  Για  την Football League  18η  αγωνιστική  25  και 26 Φεβρουαρίου 2017 :
ΚΑΛΙΘΕΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης   1-2  .- ^
ΑΡΗΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  Καρδίτσας  3-0 .- ^
ΟΦΗ-ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  2-0 .- ^
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΗ  0-3  α.α.  .-^
ΧΑΝΙΑ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  1-0 .- ^
ΛΑΜΙΑ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
ΚΑΛΛΟΝΗ -ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ  2-1 .- ^
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  0-1 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  3-0 .- ^

*** Για  την Γ΄ Εθνική στον 3ο  Όμιλο στην 16η αγωνιστική ...25/02/2017: 
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  0-1  .- ^
ΑΧΑΪΚΗ-ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης  3-2 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας-ΦΩΣΤΗΡΑΣ  1-0 .- ^
ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ   1-2 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ  0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ   2-0 .- ^
ΕΡΜΙΩΝΙΔΑ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  4-2 .- ^

***  ΕΠΣ Μεσσηνίας τοπικό ποδόσφαιρο  :
Δευτέρα 20/02/2017 : Γ΄ Τοπικό
Α.Ο. ΛΕΪΚΩΝ-Α.Ο. ΒΕΡΓΑ  1-0  .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας-ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας 0-1 .- ^

*** Τελικός Κυπέλλου Μεσσηνίας 6η  Φάση :
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας-Π.Σ. Η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
Κυπελλούχος Μεσσηνίας  2016-17 : Η  Π.Σ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μαύρη Θύελλα ) .-

***  Σπουδαία νίκη για την Καλαμάτα ’80 με 3-1 τον Πανερυθραϊκό (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
Μεγάλη νίκη πέτυχε χθες το βράδυ στο Κλειστό της Παραλίας η Καλαμάτα ’80, επικρατώντας με 3-1 σε βάρους του Πανερυθραϊκού, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Η τοπική μας ομάδα απέδειξε την αξία της, παίρνοντας ένα 3ποντο που θα την απομακρύνει από τις περιπέτειες του υποβιβασμού, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι από τις πρωταγωνίστριες του Α’ Ομίλου-1ου Υποομίλου.
Το συγκρότημα των Κουλιέρη-Ζαχαρόπουλου μπήκε αποφασισμένο για τη νίκη, παίρνοντας προβάδισμα 2-0 στα σετ, ενώ δεν έχασε το στόχο της ούτε όταν οι Αθηναίοι μείωσαν σε 2-1 και επανερχόμενη στο 4ο «καθάρισε» το ματς.
Αναλυτικά τα σετ: 25-23, 25-20, 18-25, 25-20.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80: Μανιατέας, Εξαρχέας, Μπεσής, Αποστολόπουλος, Μάνα, Μπουσούνης, Π.Βλάσσης, Κωτσάκης, Χρ. Βλάσσης, Ζαχαρόπουλος, Λουκάς, Ντακουρης λ.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ: Παπακυριακού, Λιόντας, Σεβδαλής, Καραγιώργος, Φιλιππουπολίτης, Τοκανης, Μάρκου, Α. Κωστόπουλος, Κωστόπουλος Γ. Ζαγγανας λ., Γιαννόπουλος.

***  Τελευταία ημέρα στη γιορτή της Ρυθμικής στην Τέντα… (φωτογραφίες) 

 
 
 
 
 
 
 
  25ο Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής και 4ο Elegant Cup
  Με μεγάλο ενδιαφέρον και πλούσιο θέαμα συνεχίστηκε χθες η διπλή γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής στην Τέντα. Πλήθος φιλάθλων κατέκλυσε για δεύτερη μέρα τις κερκίδες απολαμβάνοντας τις προσπάθειες των μικρών αθλητριών που λαμβάνουν μέρος στο 4ο διασυλλογικό Elegant Cup και υψηλό θέαμα από τις πιο έμπειρες αθλήτριες στις κατηγορίες νεανίδων (ατομικό και ανσάμπλ) και των γυναικών από την Ελλάδα και έξι ακόμη χώρες του εξωτερικού που συμμετέχουν στο 25ο Κύπελλο Ρυθμικής. Συνολικά στις δύο διοργανώσεις αγωνίζονται 300 αθλήτριες, ενώ εκπροσωπούνται 45 σύλλογοι από την χώρα μας και το εξωτερικό.
Αγωνιστικά ξεχώρισε από μεσσηνιακής πλευράς η Ευτυχία Δωδεκάτου, η οποία κατέκτησε την 5η θέση στο σχοινάκι κορασίδων του Elegant Cup.
Στα αξιοσημείωτα είναι η παρουσία στην Τέντα και φέτος των Ολυμπιονικών μας Ειρήνης Αϊνδιλή και Χαράς Καρυάμης. Η πρώτη έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία είναι που προπονήτρια στην Ειρήνη Χαλκίδα που καταγράφει αρκετές επιτυχίες αυτό το 3ήμερο. Στο επίκεντρο ωστόσο βρέθηκαν χθες οι νεαρές αθλήτριες του ΦΟΚ, Μυρτώ Αθανασουλάκη και Ζωή Πουλοπούλου, οι οποίες αποτελούν τους τελευταίους μήνες μέλη της εθνικής ομάδας ρυθμικής στο ανσάμπλ γυναικών, με την τελική επιλογή να ανακοινώνεται μόλις λίγες μέρες πριν και φυσικά δεν σταμάτησαν να δέχονται συγχαρητήρια και ευχές για καλή επιτυχία, αποτελώντας το ζωντανό παράδειγμα για τα μικρότερα κορίτσια.
Η αυλαία της διπλής καταξιωμένης διοργάνωσης που διοργανώνει με μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας όλα αυτά τα χρόνια, με στήριξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και τοπικούς χορηγούς θα πέσει σήμερα. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν και πάλι από τις 9.30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν με το γκαλά και την τελετή λήξης και τις τελευταίες απονομές στις 4 το απόγευμα.
Kalamata cup
Αποτελέσματα
Νεάνιδες (γεν. 2004)
Σύνθετο ατομικό (σε 3 όργανα)
1. Σοφία Μιτακούδη (Εθνικός) 35.600, 2. Νικόλ Χρίστοβα Αθανάσοβα (Λέβσκι Βουλγαρίας) 34.550, 3. Αγγελικη Καραγιάννη (ΓΑΣ Χολαργός) 33.900, 4. Ζωή Λουκά (Ειρήνη Χαλκίδας) 32.450, 5. Aliaa Saleh (Gezira Αίγυπτος) 32.350, 6. Χαρίκλεια Μαρία Κεφαλά (ΓΑΣ Χολαργός) 32.150, 7. Μαρία Κουγιανού (Εθνικός) 32.050, 8. Maya Saba (Αίγυπτος) 30.950.
-Η Θεοδώρα Δημητρούλη συγκέντρωσε 25.900 βαθμούς, με 8.350 στο στεφανι, 10.500 στη μπάλα και 7.100 στις κορίνες.
Νεάνιδες (γεν. 2003)
1η Μιράντα Ψύκου (Εθνικός) 41.100, 2η Χριστίνα Ουρανία Ρήγα (Ολυμπιακός Ρυθμός) 36.600, 3η Μαρία Τοπαλίδη 36.000, 4η Θεοδώρα Φορτωμά (Εθνικός) 34.300, 5η Κατερίνα Παγουλάτου (ΓΑΣ Χολαργου)  33.950, 6η Άννα Κέλμαν (Τσάρ) 31.800, 7η Ιωάννα Συμεωνίδου (Αρίων Πανόραμα) 31.700, 8η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη (Αθληκίνηση) 31.450.
Νεάνιδες (γεν. 2002)
1.Μαρία Ντερβίση (Αρίων) 41.000. 2. Ευαγγελία Ντρίκου (Εθνικός) 40.150, 3. Ελένη Ιωάννα Δημοπούλου (Ολυμπιακός) 38.700, 4. Φωτεινή Ιωαννίδη (ΑΠΣ Ολυμπιακός) 36.100, 5. Βιολέτα Σιταριάδου (ΑΣΟΧ) 34.500, 6. Μαρία Σταματίνα Τζανετοπούλου (Ρυθμός και Κίνηση) 34.300, 7. Τανια Ιγκνάτοβα (Τσάρ) 33.200, 8. Σοφία Φιλίππου (ΑΠΣ Ολυμπιακός) 31.700. 
Το σημερινό πρόγραμμα
09:30 - 10:10      Γενικός αγώνας ατομικού Κορασίδων Γ΄  Όμιλος (1  όργανο)
10:10 - 10:50      Γενικός αγώνας ατομικού Κορασίδων δ΄  Όμιλος (1  όργανο)
10:50 – 11:00      Διάλειμμα
11:00 - 11:40      Γενικός αγώνας ατομικού Κορασίδων Α΄  Όμιλος (1  όργανο)
11:40 - 12:20      Γενικός αγώνας ατομικού Κορασίδων Β΄  Όμιλος (1  όργανο)
12:20 – 12:40      Διάλειμμα
12:40 – 13:15      Τελικός   ατομικού  νεανίδων  -γυναικών (Στεφάνι)
13:15 – 13:50      Τελικός   ατομικού  νεανίδων  -γυναικών (Μπάλα)
13:50 – 14:00      Διάλειμμα
14:00 – 14:35      Τελικός   ατομικού  νεανίδων  -γυναικών (Κορύνες)
14:35 – 15:10      Τελικός   ατομικού  νεανίδων  -γυναικών (Κορδέλα)
15:10 – 15:20      Διάλειμμα
15:20 – 15:30      Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων  (2η παρουσίαση)
15:30 – 15:50      Γκαλά
15:50                  Απονομές  -Τελετή λήξης
20:00                  Αποχαιρετιστήριο δείπνο
X.E.       Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html .-
~ *  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-19-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  και 19  Φεβρουαρίου  2017
:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/18-19-2017-18022017-17.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ......  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/news-20-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/02/news-21-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-23-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-24-2017.html  .-  
 ~*  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...υγεία το Α και το Ω  .. Παρασκευή 24  Φεβρουαρίου  2017:  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post_24.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  25 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-25-2017.html .-
~ *  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι  της ενημέρωσής μας ......: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-26-2017.html .- 
***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3452   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3451  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.147  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: