Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 :
Στο αγιάζι της  ενημέρωσης ... από το 2008  ...
~

~* Βίντεο από  πρώτους Χαιρετισμούς στην ΠΑΝΑΓΙΑ  μας στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 01-08-2017 :
~*1οι χαιρετισμοί Αρφαρά Ι .Ευαγγέλιον  01/08/2017  :
~* Ι. Ν.  Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρά   01/08/2017 εσπερινός και 1οι χαιρετισμοί :  https://youtu.be/qRqej9ZU0p0   .-
~*ΑΡΦΑΡΑ Άγιοι Θεόδωροι 1οι χαιρετισμοί 01/08/2017  :
 ~*Χαιρετισμοί Παναγία  μας Αρφαρά 01/08/2017:
https://youtu.be/ws3p3S5upBc  .-
~*Αοι χαιρετισμοί Αρφαρά 01/08/2017 :
 https://youtu.be/gg0MqJ3PaSY .-

Ο Χριστός θα βρίσκει οργωμένο χωράφι
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, σήμερα ο Διάβολος οργώνει όλη τη γη και τα φέρνει όλα άνω κάτω. τι θα γίνει;
- Μην ανησυχείς, βρε λεβέντη. Ο Χριστός θα βρίσκει έτοιμο οργωμένο χωράφι και θα σπέρνει χωρίς κόπο.

 ~  2 Αυγούστου
Εύρεσις και ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του αγίου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου (428). Μάρτυρος Φωκά. Νεομάρτυρος Θεοδώρου, του εν Δαρδανελλίοις (†1690). Οσίων Ιουστινιανού Β` του ευσεβούς βασιλέως και Βασιλείου του δια Χριστόν σαλού. Οσίας Φωτεινής, της εν Κύπρω.~
Σήμερα 02/08/2017 εορτάζουν:
Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, Άγιος Θεόδωρος ο Νεομάρτυρας που μαρτύρησε στα Δαρδανέλια
 
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Βασίλειον διάδημα, ἐστέφθη σὴ κορυφή, ἐξ ἄθλων ὧν ὑπέμεινας, ὑπὲρ Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, μαρτύρων Πρωτόαθλε, σὺ γὰρ τὴν Ἰουδαίων ἀπελέγξας μανίαν, εἶδές σου τὸν Σωτῆρα, τοῦ Πατρὸς δεξιόθεν. Αὐτόν οὖν ἐκδυσώπει ἀεί, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
Απολυτίκιο Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων Αγ. Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος - 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/qbai_Y7SMgU .-

~
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Άγιος Στέφανος, Nικόλαος, Iωάννης ο Θεολόγος - 16ος και 18ος αι. μ.Χ. - Πρωτάτο, Άγιον Όρος Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας - Καζακίδου Μαρία© (byzantineartkazakidou. blogspot.com)
~ Το γεγονός αυτό συνέβη στα χρόνια που οι μεγάλοι διωγμοί των πρώτων χριστιανών είχαν κοπάσει και αυτοκράτωρ ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος.
Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας - Ι. Ν. Οσίων Παρθενίου και Ευμενίου των εν Κουδουμά, δια χειρός Παναγιώτη Μόσχου (2006 μ.Χ.) Άγιοι Στέφανος και Παύλος ο Ξηροποταμινός - μέσα του 18 αι. μ.Χ., Nέα Σκήτη Άγιον Όρος
Τότε, ο Άγιος Στέφανος (βλέπε 27 Δεκεμβρίου) φανερώθηκε τρεις φορές σε κάποιον ευσεβή γέροντα ιερέα, το Λουκιανό, και του αποκάλυψε τον τόπο, όπου ήταν κρυμμένο το λείψανο του. Αυτός αμέσως το ανέφερε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ιωάννη, που με τη σειρά του πήγε στον υποδεικνυόμενο τόπο και πράγματι βρήκε το Ιερό λείψανο του Αγίου Στεφάνου.
Κατά την εύρεση έγινε μεγάλος σεισμός, και το λείψανο του Αγίου πλημμύρισε ευωδιά τους παρευρισκόμενους στον τόπο εκείνο. Λέγεται ότι από τον ουρανό ακούστηκαν αγγελικές φωνές, που έλεγαν «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῶ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία». Δηλαδή, δόξα ας είναι στο Θεό, στα ύψιστα μέρη του ουρανού και στην ταραγμένη από την αμαρτία γη ας βασιλεύσει η θεία ειρήνη, διότι ο Θεός φανέρωσε την ευαρέσκεια Του στους ανθρώπους, με την ενανθρώπιση του Υιού Του. Φανέρωναν, έτσι, οι άγγελοι περίτρανα ότι ο πρωτομάρτυρας Στέφανος μαρτύρησε για την αγάπη και τη δόξα του Θεού.
Αργότερα, τα λείψανα του Αγίου μεταφέρθηκαν από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη και εναποτέθησαν στον – επ’ ονόματι αυτού – ανεγερθέντα Ναό υπό του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
*** Σε ύφεση η φωτιά στο Σουληνάρι
Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στο Σουληνάρι Πυλίας, σε δύσβατη περιοχή. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, στο Σουληνάρι Μεσσηνίας. Αυτή τη στιγμή στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα προσωπικό από την Π.Υ. Καλαμάτας, Γαργαλιάνων Πύλου και Κυπαρισσίας. Παράλληλα, στην ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή επιχειρούν αναέρια μέσα, PZL από Καλαμάτα και Τρίπολη καθώς και Canadair. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Διοικητής της Καλαμάτας ενώ έχουν ζητηθεί ενισχύσεις και από γειτονικούς νομούς. 

*** Παγίδα θανάτου ο μόλος στα «βραχάκια» (φωτογραφίες) 
Παιδί 8 χρόνων κινδύνευσε στα «βραχάκια» στην παραλία της Καλαμάτας! 
 
 -Σε τραγική κατάσταση ο μόλος που καθημερινά κατακλύζεται από εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους
 Η συμβολή ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας χρειάστηκε χθες το μεσημέρι για τον απεγκλωβισμό ενός παιδιού από το μόλο στην περιοχή μπροστά στην οδό Ηρώων, που είναι γνωστή ως «βραχάκια».
Λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι ένα 8χρονο παιδί, που έκανε αμέριμνο το μπάνιο του, καθώς περπατούσε πάνω στο μόλο έπεσε σε τρύπα που έχει ανοίξει από διάβρωση, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί το πόδι του. Άμεσα ζητήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο έφθασαν 2 οχήματα με 8 άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ ύστερα από πολύ προσεκτική επιχείρηση κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το παιδί χωρίς να τραυματιστεί.
P (1).jpg
Όπως δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Καλαμάτας, πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, η όλη επιχείρηση είχε διάρκεια περίπου 20 λεπτών, ενώ το παιδί ήταν καλά στην υγεία του και δε χρειάστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο. Επίσης, επισήμανε την επικινδυνότητα του χώρου, κάτι που πρόκειται να γνωστοποιήσει στις αρμόδιες Αρχές και εγγράφως.
Να σημειωθεί ότι ο μόλος στα «βράχακια» έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την εποχή των σεισμών του ’86, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχουν σημαντικές παρεμβάσεις από τότε.
Σε μια σύντομη αυτοψία που κάναμε με το «φακό» του «Θάρρους» αμέσως μετά το περιστατικό, μπορείτε να δείτε ότι είναι πολλά τα επικίνδυνα σημεία και υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες ρωγμές και τρύπες απ’ αυτή που εγκλωβίστηκε χθες το μεσημέρι ο 8χρονος.
Αν, δε, αναλογιστεί κανείς ότι καθημερινά το σημείο κατακλύζεται από μικρά παιδιά με ποδήλατα, που κάνουν μπάνιο, αλλά και από αρκετούς μεγάλους που κάνουν βόλτα ή ψαρεύουν, γίνεται αντιληπτό ότι από «θαύμα» μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποιο δυσάρεστο συμβάν…
Θα πρέπει οι αρμόδιες Αρχές να κάνουν κάτι άμεσα στο σημείο ή και να αποκλείσουν την πρόσβαση, για να μην υπάρχει ακόμα χειρότερο περιστατικό.
  Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Ανδρέα Καραγιάννη, μας δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι επισκέψιμος. Παλαιότερα, δε, είχε τοποθετηθεί και ειδική απαγορευτική μπάρα, η οποία όμως καταστράφηκε από αγνώστους. Σχολιάζοντας, τέλος, το όλο συμβάν, παρατήρησε ότι το «ατύχημα» έγινε υπό ειδικές συνθήκες και δε θα πρέπει να επιδοθούν ορισμένοι σε κυνήγι μαγισσών και ευθυνών.
  Του Κώστα Γαζούλη Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** Ο καιρός  σήμερα  Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Τετάρτη 2/8/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  «Ξεκλειδώνουν» έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλη τη χώρα 
Με τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Παιδεία, τροποποιείται άρθρο του σχετικού νόμου για τις ΔΕΥΑ και δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ύδρευσης και αποχέτευσης από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έως και 100%, καταργώντας τον περιορισμό που προέβλεπε χρηματοδότηση τέτοιων έργων μόνο μέχρι ποσοστό 35%.
Με την άρση του περιορισμού χρηματοδότησης από το Εθνικό ΠΔΕ, όπου οι ΔΕΥΑ καλούνταν να συμμετάσχουν με 65% ίδια συμμετοχή στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, «ξεκλειδώνει» η χρηματοδότηση σημαντικών έργων, απαραίτητων για την εξασφάλιση υδροδότησης, την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού και την κατασκευή και αναβάθμιση δικτύων αποχέτευσης, αποσκοπώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.
  40 χρόνια δίκτυο
Στο πρόβλημα της υδροδότησης οικισμών με ανεπαρκείς ποσότητες και επιβαρυμένης ποιότητας νερό, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις, δεν πληροί τα όρια της Οδηγίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συνυπολογιστεί ότι οι ανάγκες υδρευτικών έργων έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς οι υφιστάμενες υποδομές ύδρευσης έχουν ήδη ολοκληρώσει την 40ετία που αποτελεί τον κύκλο ζωής και την περίοδο σχεδιασμού ενός υδρευτικού έργου στη χώρα μας.
Προκειμένου να δοθεί διέξοδος στις ΔΕΥΑ να εκτελέσουν τα σημαντικά και απαραίτητα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στις περιοχές ευθύνης τους, κατατέθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, η τροπολογία.
  Δήλωση του Αλέξη Χαρίτση
Όπως δήλωσε ο κ. Χαρίτσης: «Με τη ρύθμιση αυτή ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των Δήμων και εξασφαλίζουμε στις τοπικές κοινωνίες την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών στην ύδρευση και αποχέτευση. Υποδομές που προστατεύουν την υγεία των πολιτών και διασφαλίζουν την περιβαλλοντική ισορροπία.
Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών αίρουμε τον περιορισμό του 35% στη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης που ίσχυε από το 1980 και ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιηθούν μεγάλα έργα υποδομών στους συγκεκριμένους τομείς λόγω έλλειψης πόρων, ιδίως στην περιφέρεια. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν, τη χρηματοδότηση αυτών των έργων, με τρόπο αντίστοιχο με αυτό του ΕΣΠΑ.
Τα έργα αυτά θα μπορούν πλέον να χρηματοδοτούνται έως και 100% από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων δίνοντας τη δυνατότητα στους Δήμους να αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης ή να κατασκευάσουν νέα σύγχρονα, ικανοποιώντας τις τοπικές ανάγκες και προστατεύοντας το περιβάλλον».

*** Φοβήθηκε και έφυγε η 23χρονη που παρέσυρε πεζή με το μηχανάκι της στην οδό Ακρίτα 
Ελεύθερη αφέθηκε τελικά με προφορική εντολή εισαγγελέα η 23χρονη που το βράδυ της Δευτέρας παρέσυρε με μηχανάκι μια γυναίκα και δεν περίμενε στο σημείο την άφιξη της Αστυνομίας. Η τραυματισμένη γυναίκα διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα και είναι καλά στην υγεία της.
Η Τροχαία εντόπισε την 23χρονη λίγες ώρες μετά το συμβάν, ελαφρά τραυματισμένη και την ίδια, να κατευθύνεται προς το νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
  Στην Ακρίτα
Το περιστατικό συνέβη, λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ, στην οδό Ακρίτα, περίπου στο ύψος του πρατηρίου καυσίμων. Μία 65χρονη γυναίκα επιχειρούσε εκείνη τη στιγμή να περάσει το δρόμο για να πάει να πετάξει τα σκουπίδια. Η 23χρονη, οδηγώντας μηχανάκι, κατευθυνόταν από την παραλία στο κέντρο την ώρα που χτύπησε τη γυναίκα. Μάλιστα, έπεσε από το μηχανάκι και σύρθηκε στο οδόστρωμα,  με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά.
Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και Αστυνομία, όμως μάρτυρες κατέθεσαν ότι η κοπέλα έφυγε χωρίς να αφήσει τα στοιχεία της την ώρα που έφταναν το περιπολικό και το ασθενοφόρο.
  Φοβήθηκε
Όπως εξήγησε η ίδια αργότερα στους αστυνομικούς, ενώ ήταν στο σημείο και περίμενε, όταν είδε το περιπολικό φοβήθηκε και έφυγε. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας αναζήτησαν στην περιοχή την οδηγό ή το μηχανάκι και περίπου στις 4.00 το πρωί εντόπισαν την κοπέλα και τη συνέλαβαν.
Όπως διαπίστωσαν στη συνέχεια, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ενώ και αυτή οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε τραυματισθεί ελαφρά.
Η 65χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το μηχανάκι τραυματίσθηκε στο πόδι.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  ΑΔΕΔΥ εναντίον Παν. Νίκα 
Συνέχεια στο θέμα με την απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα να περιορίσει τις άδειες των δημοτικών υπαλλήλων τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δίνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Όπως αναφέρεται σχετικά, «το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας ομόφωνα καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του δημάρχου Καλαμάτας σχετικά με τις άδειες των δημοτικών υπαλλήλων κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Οι άδειες των εργαζομένων είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, το οποίο ο δήμαρχος καταστρατηγεί με την απόφασή του.
Επιπλέον, αγνοεί επιδεικτικά και παραγκωνίζει τους προϊσταμένους και διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου, δηλώνοντας μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν τους έχει εμπιστοσύνη, αν και αυτοί όλα τα προηγούμενα χρόνια ενέκριναν τις άδειες των εργαζομένων εξασφαλίζοντας ομολογουμένως την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Οι άδειες των δημοτικών υπαλλήλων δεν εξαρτώνται από τις διαθέσεις του εκάστοτε δημάρχου, αλλά υπόκεινται στις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
Αντίστοιχη αυταρχική συμπεριφορά έχει επιδείξει ο δήμαρχος και στην περίπτωση υπαλλήλου της ΔΕΥΑΚ, την οποία αρνείται να τοποθετήσει σε θέση ανάλογη των προσόντων της, ως οφείλει. Μάλιστα, με περίσσιο θράσος δήλωσε ότι θα την τοποθετήσει όπου αυτός θέλει (!).
Απαιτούμε, λοιπόν, από το δήμαρχο Καλαμάτας, αφενός, να συμμορφωθεί προς τις διατάξεις του νόμου και να ανακαλέσει την απόφασή του σχετικά με τις άδειες των δημοτικών υπαλλήλων και, αφετέρου, να άρει την αδικία εις βάρος της συναδέλφου και να την τοποθετήσει σε θέση που δικαιούται».  Α.Π. 

*** Επιστρέφεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος για διορθώσεις το σχέδιο ΠΔ του Κυπαρισσιακού 
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιστρέφεται για διορθώσεις το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία και διαχείριση του Κυπαρισσιακού κόλπου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το ΣτΕ δεν απέρριψε το προταθέν ΠΔ και η απόφασή του έχει «αναβλητικό» χαρακτήρα, καθώς το δικαστήριο ανέβαλε τη λήψη και έκδοση απόφασης, ζητώντας από το υπουργείο να προβεί σε διορθώσεις, τροποποιήσεις και συμπληρώσεις των άρθρων του. Επίσης, δεν μπήκε στην ουσία των ρυθμίσεων και μέτρων που περιλαμβάνονται στα άρθρα του προταθέντος ΠΔ με τίτλο «Χαρακτηρισμός των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των “GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος”, “GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο – Κυπαρισσία” και “GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι – Κυπαρισσία)” και της ευρύτερης περιοχής τους, ως “Περιοχή Προστασίας της Φύσης”, καθορισμός ζωνών προστασίας, καθορισμός χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης και σύσταση αρμόδιου οργάνου διαχείρισης και διοίκησής του».
Η απόφαση αναβολής του ΣτΕ φέρεται πως «βγήκε» τη Δευτέρα, αλλά μέχρι χθες δεν ήταν υπογεγραμμένη από τους δικαστές και δεν είχε συνταχθεί το Πρακτικό Επεξεργασίας. Ωστόσο, από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστή (πώς άραγε;), κάνοντας για το θέμα αυτό δηλώσεις αυτοδιοικητικοί παράγοντες από την Ηλεία και τη Μεσσηνία. Μάλιστα, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας και σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, γράφοντας με πανηγυρική διάθεση: «Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Το ΣτΕ με την απόφασή του απορρίπτει το ΠΔ της κυβέρνησης με πολύ σοβαρές παρατηρήσεις επί της ΣΜΠΕ πάνω στην οποία στηρίχθηκε το ΠΔ, αλλά και η ένσταση των Δήμων. Δώσαμε έναν αγώνα με όλη μας την ψυχή που λίγοι πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε. Η προσπάθεια συνεχίζεται». Τη Δευτέρα, σε σχετικές του δηλώσεις, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, το ΣτΕ θεωρεί ότι υπάρχει έλλειψη νομιμότητας του ΠΔ, καθότι δεν έχει προϋπάρξει εγκεκριμένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων- ΣΜΠΕ- και ανέβαλε την απόφασή του, ζητώντας από το υπουργείο Περιβάλλοντος να  αιτιολογήσει την έλλειψη αυτή και να καλύψει την απουσία ουσιαστικών και διαδικαστικών προϋποθέσεων από την Περιβαλλοντική Μελέτη του 2012.
Θεωρώ περιορισμένη τη δυνατότητα του υπουργείου να αιτιολογήσει επαρκώς την απουσία ΣΜΠΕ. Με λίγα λόγια, σε αυτή τη φάση με το αναβλητικό αυτό πρακτικό του ΣτΕ έχει αναχαιτιστεί η εξέλιξη έγκρισης του ΠΔ…».
Σε χθεσινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της ΕΡΤ Πύργου (www.erapirgou.gr) αναφέρεται σχετικά: «Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό επιστρέφει στο υπουργείο για διορθώσεις, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που στηρίζεται στο γεγονός ότι η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν ήταν άκρως εμπεριστατωμένη. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις τα στοιχεία που κατατέθηκαν δεν επαρκούν για την τεκμηρίωση των απαγορεύσεων που προέβλεπε για την περιοχή. “Είχαμε τονίσει εξ αρχής ότι το Προεδρικό Διάταγμα που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και το τωρινό, βασίζονται σε λάθος στοιχεία και παραδοχές. Ελπίζουμε ότι μετά τη νέα απόφαση του ΣτΕ θα υπάρξει διόρθωση αυτών των λαθών προς όφελος της τοπικής οικονομίας, του πολιτισμού του τόπου μας και της προστασίας του περιβάλλοντος”, τόνισε μιλώντας σήμερα (σ.σ. χθες) στην ΕΡΤ Πύργου ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος».
Τελικά, υπήρχε ή δεν υπήρχε στο σχέδιο ΠΔ Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ); Για προστατευόμενες περιοχές απαιτείται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία ΣΜΠΕ ή αρκεί η εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ); Πάντως, ό,τι κι αν συμβαίνει περί ΣΜΠΕ, γεγονός είναι ότι μέχρι και τη Δευτέρα κανένας πολιτικός ή αυτοδιοικητικός παράγοντας, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν είχε αναφερθεί σε ΣΜΠΕ, παρά τις δηλώσεις επί δηλώσεων που έχουν γίνει σχετικά με το σχέδιο ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό κόλπο.
Σημειώνεται πως στο σχέδιο ΠΔ ρητά αναφέρεται πως για τη σύνταξή του, μεταξύ άλλων, ελήφθησαν υπόψη η από το 2011 επιστημονική μελέτη με τίτλο «Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Περιοχών: α) GR2330005 “Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά, Κακόβατος” και β) GR2330008 “Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο – Κυπαρισσία”», όπως εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. οικ. 160956/1258/6.6.2012 απόφαση γενικού γραμματέα υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η από το 2014 επιστημονική μελέτη με τίτλο «Συμπλήρωση της εγκεκριμένης Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης “Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά, Κακόβατος” και “Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο – Κυπαρισσία”», με την προσθήκη στην περιοχή μελέτης των εκτός αυτής απομεινάντων τμημάτων: A) της ΕΖΔ (GR2550005) «Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι – Κυπαρισσία)» και Β) της ΕΖΔ (GR2330008) «Θαλάσσια περιοχή κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο – Κυπαρισσία», όπως εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. Οικ. 48730/2236/15.10.2014 απόφαση γενικού γραμματέα υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Δηλαδή, ΕΠΜ και επιστημονική μελέτη συμπλήρωσης της ΕΠΜ που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και έλαβε υπόψη η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως πονήματα επιστημονικής αξίας και, μάλιστα, ειδικής σημασίας μελέτες.
Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρέφεται σχέδιο ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό, καθώς το ίδιο έγινε και με το προταθέν ΠΔ της προηγούμενης συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ του 2014. με το οποίο προτεινόταν να χαρακτηριστεί η περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου ως "Περιφερειακό Πάρκο", το οποίο το ΣτΕ επέστρεψε στο υπουργείο το 2015!
Τις επόμενες μέρες που θα γίνει γνωστό το Πρακτικό Επεξεργασίας καθώς και το σκεπτικό του ΣτΕ, θα γίνει αντιληπτό ακριβώς τι συμβαίνει και τι το ΣτΕ αναφέρει, τι κάνει δεκτό και τι απορρίπτει. Οι όποιες ερμηνείες γίνονται χωρίς πλήρη γνώση όσων αναφέρονται στο Πρακτικό Επεξεργασίες είναι εν πολλοίς αυθαίρετες και κατά το δοκούν.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την προωθούμενη από το 2011 επιχειρηματική – εμπορική δραστηριότητα ανέγερσης παραθεριστικών κατοικιών (για real estate όπως έχει ειπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας) στην περιοχή Ελαίας – Αγιαννάκη, θυμίζεται πως η μία και μοναδική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας (που είναι σε ισχύ ακόμη και σήμερα), με 19 θετικές ψήφους, 2 λευκά και απολύτως καμία αρνητική, σε έκτακτη συνεδρίαση το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης του 2013, είναι ότι αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως φέρεται προς υλοποίηση στο φάκελο που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας και παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους της εταιρείας, δε συνάδει με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής!
Οι ίδιοι, σχεδόν, άνθρωποι είναι και σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας και οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν και είναι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης του Δήμου. Βέβαια, μετά τη λήψη της απόφασης και τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, στα λόγια, σχεδόν όλοι κάνουν κυβιστήσεις, ωστόσο τα γραπτά μένουν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας είναι συγκεκριμένη και σφόδρα αντίθετη με την επιχειρηματική δραστηριότητα, την οποία μάλιστα, στο Δ.Σ. χαρακτήριζαν «εμπορική δραστηριότητα, για το κέρδος και μόνο»!
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Νέο αντλητικό συγκρότημα στο Πήδημα 
Με μέριμνα του Συνδέσμου Ύδρευσης, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρός του Δημήτρης Μπούχαλης, εγκαταστάθηκε νέο αντλητικό συγκρότημα, ισχύος 100 PS, στο παλιό αντλιοστάσιο του Πηδήματος. Αυτό θα λειτουργήσει σε αντικατάσταση τριών παλιών αντλιών, των οποίων η επισκευή κρίθηκε ασύμφορη, ενώ ήταν και ενεργοβόρες.
Η εγκατάσταση του νέου συγκροτήματος, μαζί με την τοποθέτηση συστήματος ομαλής εκκίνησης (soft start), που μειώνει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση ενέργειας, έγινε κατόπιν συνταχθείσας μελέτης, στο πλαίσιο της νέας ενεργειακής πολιτικής του Συνδέσμου Ύδρευσης, που έχει ως στόχο όχι μόνο την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Συνδέσμου, ώστε αυτός να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες.
Επίσης, ολοκληρώνονται από το Δήμο Καλαμάτας και οι διαδικασίες τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων στη γέφυρα του Μπελογιανναίικου ρέματος στο Πήδημα και η πλήρης αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας.
Επιπρόσθετα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάθεσης έργου αποκατάστασης ζημιών από την πλημμύρα και εντός των ημερών αρχίζουν οι σχετικές εργασίες.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έδωσε εντολή και δεύτερης ανάθεσης εργασιών για τον ίδιο λόγο.

*** Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση κουκουλοφόρων σε κλαμπ της παραλιακής 
Ενώ ακόμα εκκρεμεί το πόρισμα της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο χειμερινό κατάστημα
 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών της Μεσσηνίας για το περίεργο περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην παραλιακή της Καλαμάτας, όταν κουκουλοφόροι προκάλεσαν περιορισμένες φθορές με ρόπαλα σε νυχτερινό κατάστημα.
Ιδιαίτερα τους ανησυχεί το γεγονός ότι ένα περίεργο περιστατικό είχε συμβεί και στο χειμερινό μαγαζί του νυχτερινού καταστήματος στο κέντρο της Καλαμάτας, όταν τον Ιανουάριο, λίγες ημέρες μετά τα Θεοφάνεια, πυρκαγιά το κατέστρεψε ολοσχερώς.
  Μικρές ζημιές
Το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν από την επίσημη καλοκαιρινή έναρξη του καταστήματος και ενώ το προσωπικό βρισκόταν εντός και ετοίμαζε, περίπου 7 άτομα, φορώντας μαύρες κουκούλες, εισέβαλαν στο εσωτερικό και με ρόπαλα έσπασαν ποτήρια και έναν καθρέπτη. Το επεισόδιο κράτησε ελάχιστα λεπτά και οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν το ίδιο γρήγορα, όπως έφτασαν, από την παραλιακή, επιλέγοντας να μην κάνουν μεγαλύτερες ζημιές ή να χτυπήσουν σοβαρά κάποιον.
Τις έρευνες χειρίζεται το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από άτομα που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην περίεργη αυτή υπόθεση.
Οι έρευνες κινούνται σε όλα τα επίπεδα και, κυρίως, σε προσωπικές διαφορές.
  Ολοσχερής καταστροφή
Ενισχυτικό στοιχείο αυτού του ενδεχόμενου είναι η πυρκαγιά τον Ιανουάριο, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το χειμερινό κατάστημα στο κέντρο της πόλης και με τις ζημιές που προκλήθηκαν να ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ.
Το περίεργο, μάλιστα, είναι ότι  ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα για το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο χειρίζεται το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.
Επίσημα, δηλαδή, δεν έχει γίνει γνωστό αν ήταν εμπρησμός, όπως από την ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς ακουγόταν.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία γι’ αυτό το περιστατικό αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τη λήψη και κάποιων ακόμα καταθέσεων που εκκρεμούν.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Να μπει τέλος στο… «γκέτο» της Αγίας Τριάδας ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής
Στα όρια της ανοχής της έχει φθάσει, όπως όλα δείχνουν, η τοπική κοινωνία στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα με την κατάσταση που επικρατεί στον παράνομο καταυλισμό των αθίγγανων
«Η συγκεκριμένη κατάσταση, που κρατά χρόνια τώρα, γίνεται οργανωμένα και απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες ανοχής και αποσιώπησης για να ευημερήσει, πράγμα που συμβαίνει», μας είπαν πολίτες που επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας.
Αποκορύφωμα ήταν ένας ακόμα… γάμος, την περασμένη Κυριακή, ο οποίος κράτησε μέχρι τις 7.30 την άλλη ημέρα, εν μέσω μουσικής στη διαπασών, βεγγαλικών και πυροβολισμών (;). Τέτοια γεγονότα, όμως, δεν είναι το μοναδικά, αφού συνέχεια καταγράφονται στην περιοχή ανάλογα σοβαρά περιστατικά.
Για όλη αυτή τη γνωστή κατάσταση είναι ενημερωμένη τόσο η Αστυνομία όσο και η αρμόδια Εισαγγελία, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό. Η ιδιόμορφη ανοχή έχει φτάσει τους πολίτες που διαμένουν εκεί στα όριά τους, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν τι θα πρέπει να κάνουν. Να σηκωθούν να φύγουν από τα σπίτια τους ή να φτάσουν σε πράξεις που θα τους οδηγήσουν στη φυλακή;
Βέβαια, με παρέμβασή του από το 2015 ο Συνήγορος του Πολίτη είχε επισημάνει ότι «με σωστές παρεμβάσεις, με τη διασφάλιση του μη αποκλεισμού της, η κοινότητα αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μια ξεχωριστή γειτονιά της πόλης της Καλαμάτας, όπως π.χ. είναι σήμερα η συνοικία Νέα Σμύρνη της Λάρισας.
Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει ότι οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας θα θεωρούνται, ανεξάρτητα από τα οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω των υφιστάμενων μέχρι σήμερα δομικών πρακτικών αποκλεισμού τους, ως αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας της Καλαμάτας.
Επιπρόσθετα η λύση αυτή απαιτεί να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις και παραχωρήσεις ώστε να παραμείνουν στην περιοχή Αγ. Τριάδα, στο χώρο στον οποίο είναι εγκατεστημένοι από τριακονταετίας, εφόσον βεβαίως διασφαλιστεί ότι αυτό είναι εφικτό και εφαρμόσιμο.
Ο σχεδιασμός της γειτονιάς θα μπορούσε να προβληθεί και τουριστικά ως “τσιγγάνικη”, αλλά και ως παράδειγμα αποδοχής από την ελληνική κοινωνία διαφορετικών πολιτισμικών/εθνοτικών ομάδων που την αποτελούν στον κύριο κοινωνικό της ιστό, αντί της εκ νέου απώθησής τους, επίσημα, στο περιθώριο».
Σε κάθε περίπτωση, το χρονίζον πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα τόσο για τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής των αθιγγάνων όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των υπολοίπων κατοίκων. Επιτέλους, οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους κι ας προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα και πρακτικές που θα βάλουν ένα τέλος στην κατάσταση που επικρατεί.   Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Ζητούν έλεγχο του πληθυσμού του αγριόχοιρου οι περιφερειάρχες! 
Καθώς προκαλούνται μεγάλα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή 
 Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τον έλεγχο του πληθυσμού του αγριόχοιρου ζητεί από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
Μεταξύ άλλων, προτείνουν διεύρυνση της κυνηγετικής περιόδου και εφαρμογή νέων μεθόδων ελέγχου ανάπτυξης του πληθυσμού. Επίσης, να αποζημιώνονται όλοι οι παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προξενούν οι αγριόχοιροι.
Σε επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ε. Αποστόλου, καθώς και στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, αναδεικνύει τα προβλήματα που δημιουργεί ιδίως στην αγροτική παραγωγή ο υπερπληθυσμός του αγριόχοιρου και κρίνει επιβεβλημένη την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων στην κατεύθυνση ελέγχου του πληθυσμού του αγριόχοιρου.
Ως ενδεικτικά μέτρα η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας προτείνει: τη διεύρυνση της κυνηγετικής περιόδου και την αύξηση της δυνατότητας κάρπωσης του αγριόχοιρου, την αυστηροποίηση του καθεστώτος εκτροφής των χοίρων ελευθέρας βοσκής, και την έρευνα και πιλοτική εφαρμογή νέων μεθόδων ελέγχου ανάπτυξης του πληθυσμού του αγριόχοιρου.
Παράλληλα, θεωρεί επιβεβλημένο να αποζημιώνονται όλοι οι παραγωγοί για τις ζημιές που προξενούν οι αγριόχοιροι στις καλλιέργειές τους καθώς, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο αγριόχοιρος δεν αποτελεί ζημιογόνο αίτιο προς ασφάλιση παρά μόνο σε Περιοχές Προστασίας της Φύσης.

***  Την Πέμπτη απολογείται για τις φωτογραφίες με σεξουαλική κακοποίηση μωρού ο 65χρονος Καλαματιανός 
Βαριές κατηγορίες για τον 65χρονο που συνελήφθη με την βοήθεια αμερικάνικων αρχών 
 Με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω ίντερνετ, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας ένας 65χρονος Καλαματιανός συνταξιούχος και την Πέμπτη θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή Καλαμάτας.
Μέσω αμερικάνικης υπηρεσίας ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα, αστυνομικοί της οποίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας το πρωί της Δευτέρας προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του και ακολούθως τον συνέλαβαν.
  Από την Αμερική
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται από στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), ο οποίος εδρεύει στις ΗΠΑ.
Αρχικά, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη του 65χρονου χρήστη, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου στην Αμερική και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρυσι τον Ιούλιο χρήστης της συγκεκριμένης  ιστοσελίδας «κατέβασε» από το ίντερνετ και στη συνέχεια «ανέβασε» φωτογραφία που απεικόνιζε σεξουαλική κακοποίηση πολύ μικρού παιδιού, κάτω των 10 ετών.
  Στην Καλαμάτα
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την ψηφιακή και διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 65χρονου ημεδαπού, στο κέντρο της Καλαμάτας.
Έτσι, οργανώθηκε επιχείρηση και τη Δευτέρα, νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 65χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Εκεί  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και 2 φορητά μέσα αποθήκευσης (USB), ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.
  Βαριές κατηγορίες
O 65χρονος χθες το μεσημέρι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος του άσκησε δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου και συγκεκριμένα προμήθεια, απόκτηση, κατοχή τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Με τις επιβαρυντικές περιστάσεις ότι ο δράστης ενεργούσε «κατά συνήθεια» και ότι η παραγωγή του υλικού της παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με την ανάγκη που εκμεταλλεύτηκε ο δράστης της παραγωγής σε βάρος ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, τελεσθείσα με ηλεκτρονικό υπολογιστή με τη χρήση του διαδικτύου.
Ό,τι κατασχέθηκε από το σπίτι του έχει ήδη σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Κατά την έρευνά τους οι αστυνομικοί εντόπισαν την επίμαχη φωτογραφία που απεικόνιζε ασελγείς πράξεις σε ένα μωρό, αλλά και ορισμένες άλλες που απεικόνιζαν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188, στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD και μέσω twitter: @CyberAlertGR. Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Άμεσες λύσεις και όχι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με Κύθηρα και Κρήτη 
Επιστολή για την «Ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτα – Κύθηρα – Καστέλι Κρήτης» προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, απέστειλε ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτριος Μανιάτης, ζητώντας άμεσες λύσεις μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τη βλάβη του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Αναλυτικά αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε υπουργέ, είναι γνωστό ότι εξαιτίας της βλάβης του πλοίου “Βιτσεντζος Κορνάρος” τίθεται ένα τεράστιο πρόβλημα για τις περιοχές που εξυπηρετούσε και, μάλιστα, σε περίοδο τουριστικής αιχμής, με αποτέλεσμα να πλήττονται άμεσα οι επιχειρήσεις από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, εις βάρος της τοπικής και, κατ’ επέκταση, της εθνικής οικονομίας.
Κύριε υπουργέ, θεωρούμε απαράδεκτο ότι δεν έχει υπάρξει ένα “σχέδιο β” από το υπουργείο σας (και σε συνεννόηση με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λ.Α.Ν.Ε.), ώστε να αποφευχθεί το μείζονος σημασίας πρόβλημα που δημιουργείται.
Απαιτούνται άμεσες λύσεις και όχι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η λογική του παραλόγου της γραφειοκρατίας “μηδενίζει” τις πιθανότητες να βρεθεί λύση στη φετινή τουριστική περίοδο και οι συνέπειες θα είναι σίγουρα δραματικές για τις επιχειρήσεις.
Η ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας έχει συμβάλει σημαντικά, ώστε το λιμάνι της Καλαμάτας να έχει εξαιρετική προοπτική ως “νότια πύλη εξόδου” και ειδικότερα η σύνδεση με Κύθηρα και Καστέλι Κρήτης είναι σημαντική για την περαιτέρω ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών». 

***  Με τη… βούλα στην «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.» η διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας 
Για 2 + 1 έτη με προϋπολογισμό άνω των 6εκ. ευρώ
 Η διαχείριση των απορριμμάτων κυριαρχεί ως θέμα στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας. Ως γνωστόν, μειοδότρια για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο διεθνή διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας και μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης - ΣΔΙΤ, ανεδείχθη η Ηλέκτωρ Ανώνυμος Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών, της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Η τιμή μονάδας, την οποία προσέφερε η Ηλέκτωρ, είναι 59,1 ευρώ ανά μετρικό τόνο προ ΦΠΑ, με τιμή μονάδας στον προϋπολογισμό μελέτης 60 ευρώ ανά τόνο.
Για τη σημερινή συνεδρίαση η αρμόδια Επιτροπή εισηγείται την έγκριση και του 3ου Πρακτικού του διαγωνισμού, μετά τη διαπίστωση πληρότητας και ορθότητας των δικαιολογητικών, σύμφωνα με τα οριζόμενα σε σχετικό άρθρο της διακήρυξης. Σημειώνουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για δυο έτη είναι 4.103.904,00 ευρώ με δικαίωμα παράτασης για ένα ακόμα έτος, με προϋπολογισμό 2.051.952,00 ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι στον «πόλεμο» δηλώσεων μεταξύ του δημάρχου Άργους- Μυκηνών, Δ. Καμπόσου και του δημάρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα, για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, ο τελευταίος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:
"[…] Δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στην τοπική διαχείριση των απορριμμάτων παρά τα 11 εκατομμύρια ευρώ που μοιράσθηκαν σε Δήμους το 2015 (πλην Δήμου Καλαμάτας) γι' αυτό το σκοπό. Υπάρχουν μόνο λόγια, λαϊκισμός και συκοφαντίες για όσους διαφωνούν ή προσπαθούν.
[…] Ο τρόπος οριστικής επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων για όλη την Ελλάδα είναι γνωστός και δοκιμασμένος: ΣΔΙΤ - κεντρική διαχείριση. Γνωστό επίσης είναι και το τιμολόγιο (40-45 ευρώ οι Δήμοι της Αττικής τώρα για τη χωματερή των Λιοσίων, 90 περίπου ευρώ η Δυτική Μακεδονία, 60-65 ευρώ η Ήπειρος κ.λπ. με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής).
[…] Ο διεθνής διαγωνισμός προσωρινής διαχείρισης του Δήμου Καλαμάτας έδωσε μειοδότη, στον οποίο κατακυρώθηκε και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η τιμή ανάθεσης είναι 59,1 ευρώ και θα μειωθεί προοπτικά, αφού ο Δήμος μας άρχισε να παραλαμβάνει τα δικά του μηχανήματα διαχείρισης των απορριμμάτων.
[…] Η θέση του Δήμου μας είναι υπέρ της Κεντρικής Διαχείρισης, υπέρ της συνεργασίας Δήμου, Περιφέρειας και κυβέρνησης και υπέρ της συνεχούς βελτίωσης του υπάρχοντος εγκεκριμένου και νόμιμου διαγωνισμού ως της μοναδικής αξιοπρεπούς λύσης, χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι ο διαγωνισμός δεν έχει ζητήματα ή ότι δε θα μπορούσε να εμπεριέχει καλύτερους όρους.
[…] Τελικά, τη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων θα τη δώσει ΜΟΝΟ η συνεργασία Δήμων, Περιφέρειας και κυβέρνησης, στηριγμένη στη λογική και τη νομιμότητα και σε καμία περίπτωση ο λαϊκισμός, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η συκοφαντία και ο θόρυβος.
[…] Η Καλαμάτα προσπαθεί, είναι πρωτοπόρος στην ανακύκλωση, δεν έχει χωματερή, κάνει προσωρινή διαχείριση, δεν αποτελεί αιτία για τα πρόστιμα που λαμβάνει η χώρα λόγω των χωματερών. Δε λύσαμε το πρόβλημα, ούτε μπορούμε μόνοι μας. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ, όμως, με πράξεις».
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** «Σαφάρι» από το Δήμο Καλαμάτας για χρέη 13 εκατομμυρίων 
Η αποπληρωμή των χρεών θα μπορεί να γίνει μέχρι και σε 100 δόσεις
 «Ραβασάκια» σε πολίτες και επιχειρήσεις στέλνει ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να εισπράξει τα περίπου 13.000.000 ευρώ που τους χρωστούν από κλήσεις, πρόστιμα και τέλη.
Το δημοτικό «σαφάρι» θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες με την αποστολή ειδοποιητηρίων και η αποπληρωμή των χρεών θα μπορεί να γίνει μέχρι και σε 100 δόσεις.
Στις ρυθμίσεις μπορούν να υπαχθούν και οφειλές που θα βεβαιωθούν εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του νόμου. Όσοι «μπουν» στη ρύθμιση, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους.
Ειδικότερα, προβλέπεται με την εφάπαξ καταβολή απαλλαγή 100%, μέχρι 80% απαλλαγή στις 24 δόσεις, από 25 έως 48 δόσεις απαλλαγή κατά 50%, από 49 έως 72 δόσεις απαλλαγή 30% και από 73 έως 100 δόσεις απαλλαγή 10%.
Για όσους δεν ενταχθούν στη ρύθμιση, ο Δήμος έχει το δικαίωμα να τους μπλοκάρει τον ΑΦΜ, να κάνει κατάσχεση λογαριασμού, μέχρι και κατάσχεση ακίνητης περιουσίας.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4483/2017, που είναι το πολυνομοσχέδιο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου χθες, ανέφερε ότι - μεταξύ άλλων - στο άρθρο 52 ο νόμος αυτός προβλέπει τη δυνατότητα να αντιμετωπισθούν ζητήματα οφειλών από πλευράς των πολιτών προς τους Δήμους.
Μετά από πολλά χρόνια από την προηγούμενη ρύθμιση, είναι δυνατή η ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους, με καταβολή από τους οφειλέτες του κεφαλαίου, που θα συνεπάγεται πλήρη διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων. Εάν κανείς αδυνατεί να καταβάλει εφάπαξ το κεφάλαιο, μπορεί να το καταβάλει σε 2 έως 100 δόσεις.
Όσο λιγότερες δόσεις επιλέξει, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαγραφή των προστίμων και προσαυξήσεων. Εάν επιλέξει από 2 έως 24 δόσεις, έχει απαλλαγή στο 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων. Εάν επιλέξει 73 έως 100 δόσεις, έχει απαλλαγή στο 50% των προστίμων και των προσαυξήσεων.
  Μέχρι 30 Νοεμβρίου
Η ρύθμιση άρχισε να εφαρμόζεται από χθες και έχει ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017, δηλαδή δίδεται περίοδος 4 μηνών στους πολίτες για να την αξιοποιήσουν. Εφόσον ζητήσει κάποιος πληρωμή σε δόσεις, θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη εντός τριών εργασίμων ημερών. Όποιος καταβάλλει την πρώτη δόση, θα τύχει απαλλαγής από τυχόν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που του έχουν επιβληθεί (δέσμευση ΑΦΜ, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.). Εάν κάποιος αντιμετωπίσει αδυναμία πληρωμής, χάνει τη ρύθμιση εφόσον δεν καταβάλλει 3 συνεχόμενες δόσεις.
  Η αίτηση
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση προς το Δήμο Καλαμάτας και πληροφορίες δίδονται από την Υπηρεσία Ταμείου. Επίσης, μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση από το διαδίκτυο και να την αποστείλουν στο mail: ofeiles@kalamata.gr, ενώ η αρμόδια Υπηρεσία θα επικοινωνήσει μαζί τους.
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος έχει στείλει ειδοποιητήρια προς τους οφειλέτες και έχει γίνει κατάσχεση σε 70 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Οι πολίτες και τα νομικά πρόσωπα που οφείλουν ποσά στο Δήμο Καλαμάτας, καλούνται να χρησιμοποιήσουν το ευεργέτημα της ρύθμισης.
  Προσκόμιση βεβαίωσης ΤΑΠ
Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε, επίσης, ότι για τη σύνταξη συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων απαιτείται και πάλι η προσκόμιση βεβαίωσης στο συμβολαιογράφο από τον οικείο Δήμο ότι δεν οφείλεται Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ)».  Του Αντώνη Πετρόγιανννη

***  Πράξεις «βίας» και δημόσιος χώρος 
Συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, προέβησαν σε απάλειψη γκραφίτι σε διάφορα σημεία της πόλης, χρησιμοποιώντας ουδέτερο χρώμα. Η προσπάθεια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα συνεχισθεί.
Τα έχουμε πει επανειλημμένως για το σεβασμό του δημόσιου χώρου. Ο δημόσιος αστικός χώρος είναι δημιούργημα της ίδιας της κοινωνίας, που τον διαμόρφωσε και τον χρησιμοποιεί, αντικατοπτρίζοντας ταυτόχρονα την ίδια, τις ανάγκες, τις αντιλήψεις, τα οράματα, αλλά και τον πολιτισμό της.
Οι δημόσιοι χώροι συγκροτούν τον αστικό ιστό, είναι ένα πλέγμα που δομεί την ίδια την πόλη, την ιεραρχεί δίνοντάς της μορφή, ζωή, διαφορετικότητα και νόημα. Μέσα από αυτό το πλέγμα, εξάλλου, βιώνεται και αναγνωρίζεται η ίδια η πόλη.
Οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα, οι κήποι με τη μορφή τους, τις αναλογίες τους, τα γλυπτά τους, σε συνδυασμό πάντα με τα κτήρια που τα περιβάλλουν, συνθέτουν την εικόνα της ίδιας της πόλης που ο καθένας προσλαμβάνει.
Δεν αμφιβάλλουμε ότι υπάρχουν κάποια «αποτυπώματα» που ομορφαίνουν μοναδικά το δημόσιο  χώρο της Καλαμάτας. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία, όμως, είναι πράξεις βίας… Α.Π. 

***  Σε ιδιώτη οι χώροι στάθμευσης στο Νέδοντα 
Η εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Διαγωνισμού, όσον αφορά στην εργασία «Διαχείριση και λειτουργία των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων (parking), βόρειο και κεντρικό, επί του ποταμού Νέδοντα», θα συζητηθεί- μεταξύ άλλων- στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, υπάρχει ανακήρυξη προσωρινής αναδόχου με συνολική τιμή 465.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ24%. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία των parking στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, δυναμικότητας το μεν βόρειο 103 θέσεων στάθμευσης, το δε κεντρικό 328 θέσεων, για 5 χρόνια. Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τη διακήρυξη, ήταν 495.000 ευρώ με το ΦΠΑ και κριτήριο κατακύρωσης αποτελούσε η χαμηλότερη προσφορά.
Ο ανάδοχος θα λαμβάνει ως αντάλλαγμα το ποσόν της οικονομικής του προσφοράς και εγγυάται στον κύριο του έργου ελάχιστες ετήσιες εισπράξεις 350.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η συντήρηση των σταθμών θα γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία του αναδόχου.
Ο έλεγχος εισόδου – εξόδου, υπολογισμού της αξίας στάθμευσης και η πληρωμή των τελών θα πραγματοποιούνται μέσω αυτόματου ηλεκτρονικού συστήματος. Κάθε οδηγός θα κατευθύνει ο ίδιος το όχημά του στη θέση στάθμευσης και θα το παραλαμβάνει επίσης ο ίδιος από τη θέση όπου το είχε σταθμεύσει, κατά την αναχώρησή του.  Α.Π.
 
*** Πάνος Μουζουράκης and the Mouzicians στο Κάστρο της Καλαμάτας 
Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης and the MOuZiCiANs θα δώσουν συναυλία στο Κάστρο Καλαμάτας την προσεχή Τετάρτη, 9 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ.
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός με τη χαρακτηριστική ζεστή φωνή και την ξεχωριστή, γοητευτική σκηνική παρουσία, θα σαγηνεύσει το κοινό ακόμη μια φορά, παρασύροντάς το σε μια βόλτα γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από την ξένη μουσική σκηνή, αλλά και τραγούδια καλλιτεχνών που σέβεται και αγαπάει.
Θα παρουσιάσει ακόμα τα καινούργια του τραγούδια από το δίσκο του «Μονόλογος για δύο», όπου συνεργάζεται αποκλειστικά με το Μανώλη Φάμελλο. Τις εμφανίσεις αυτές πραγματοποιεί με τη συμμετοχή των αξιόλογων μουσικών που αποτελούν την μπάντα του και είναι οι εξής: Δημήτρης Φροσύνης - μπάσο, Παύλος Καλτουρουμίδης – πλήκτρα / ενορχήστρωση, Βαγγέλης Κοτζάμπασης – τύμπανα,Σπύρος Λιβάνης – κιθάρα και προστίθεται πλέον ένα εξαιρετικό ντουέτο πνευστών: ο Δημήτρης Καραγιάννης, σαξόφωνο-κλαρινέτο και ο Γιώργος Ζαρέας, τρομπόνι.
Στη σκηνή τον πλαισιώνουν δυο αέρινες τραγουδίστριες, η Μυρτώ Ναούμ που συμμετείχε στο Voice και η Δήμητρα Μπουλούζου, την οποία θα απολαύσουμε και στο βιολί. Ο Φίλιππος Τρέπας υπόσχεται ένα φωτιστικό υπερθέαμα, ο Ηλίας Καρούμπαλης και ο Νίκος Λαγός είναι υπεύθυνοι για την ηχητική πανδαισία.
Η προπώληση εισιτηρίων της συναυλίας του Πάνου Μουζουράκη γίνεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ως εξής: 10:00-13:00 & 18:30-21:00. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 13 ευρώ & Ταμείο: 15 ευρώ.

***  Τσιγγάνος γρονθοκόπησε και λήστεψε ηλικιωμένο ομόφυλό του 
Έναν ηλικιωμένο τσιγγάνο λήστεψε χθες το πρωί 36χρονος ομόφυλός του στον Άγιο Κωνσταντίνο, παίρνοντας τα χρήματα που είχε πάνω του.
Συγκεκριμένα, ο 36χρονος επιτέθηκε στον ηλικιωμένο τσιγγάνο και, αφού τον πέταξε στο έδαφος, τον γρονθοκόπησε. Του πήρε δε από την τσέπη του παντελονιού 320 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.
Η Αστυνομία τον αναζήτησε άμεσα και τον εντόπισε λίγο αργότερα. Πάνω του, όταν συνελήφθη, βρέθηκαν 135 ευρώ, ποσό το οποίο επιστράφηκε στον παθόντα.

***  H 5η Γιορτή Ρυζιού στη Σπερχογεία 
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 5η Γιορτή Ρυζιού, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, το περασμένο Σάββατο.
Όσοι πήγαν στη Γιορτή, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Σπερχογείας, είχαν την ευκαιρία να γευθούν γεμιστά, ρυζόπιτες και άλλα πεντανόστιμα φαγητά, καθώς και γλυκό, όλα φτιαγμένα από ρύζι τοπικής παραγωγής.
Από πλευράς Συλλόγου δόθηκε η υπόσχεση ότι του χρόνου η Γιορτή θα έχει μεγαλύτερη ποικιλία και αναφορές στην παράδοσή μας.
Επίσης, δεν έλειψε η διασκέδαση, καθώς την εκδήλωση κάλυψε μουσικά ορχήστρα και το γλέντι κράτησε μέχρι αργά. 

***  «Τρεις χιλιετίες ελληνική μουσική» στο προαύλιο χώρο του ναού Επικούριου Απόλλωνος 
H μουσικοθεατρική παράσταση «Τρεις χιλιετίες ελληνική μουσική» θα δοθεί στον προαύλιο χώρο του ναού Επικούριου Απόλλωνος, με τη συμμετοχή του καλλιτεχνικού συνόλου ΛύρΑυλος, τη Δευτέρα, 7 Αυγούστου (Νύχτα Πανσέληνου), στις 8.00 το βράδυ,
από το Δήμο Οιχαλίας, σε συνδιοργάνωση με το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά όργανα, μία ολόκληρη ζωντανή κινητή έκθεση, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα. Είναι ένα θέαμα και παράλληλα ένα άκουσμα που ξεπερνά τις συμβατικές μουσικές φόρμες, και γυρνά τη «μηχανή» του χρόνου στη μουσική που γέννησε ο ελληνικός πολιτισμός 3.000 χρόνια πριν.
Τα αρχαιοελληνικά μουσικά κομμάτια ζωντανεύουν ξανά χάρη στα εκπληκτικά ανακατασκευασμένα όργανα, οι αρχαίοι ρυθμοί αναβιώνουν δίπλα σε καινούργιες μελοποιήσεις αρχαίων και νεότερων ποιητών, στήνοντας ένα εκπληκτικό μουσικό ταξίδι στον πλούτο της Ελληνικής Μουσικής.
Οι ακροατές - θεατές θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία. Θα ακούσουν σωζόμενα αρχαιοελληνικά μουσικά κομμάτια που έχουν βρεθεί γραμμένα σε αρχαίους παπύρους και χαραγμένα σε μάρμαρα, μεταξύ των οποίων και ένα απόσπασμα από το 1ο Στάσιμο της τραγωδίας «Ορέστης» του Ευριπίδη, καθώς και καινούργιες συνθέσεις του Λύραυλου πάνω σε κείμενα και ποιήματα προσωπικοτήτων  που έχουν επισκεφτεί και έχουν γράψει για το ναό του Επικούριου Απόλλωνος, όπως ο Ν. Καζαντζάκης, ένα μελοποιημένο ποίημα του Κ. Καβάφη με συνοδεία αρχαίας κιθάρας κ.λπ. Επίσης, μία σειρά επιλεγμένων τραγουδιών από την παραδοσιακή μας μουσική (τσακώνικο, ριζίτικο, θρακιώτικο κ.λπ.), στα οποία επιβιώνουν ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία της αρχαιότητας, ερμηνεύονται με ιδιαίτερο τρόπο από αρχαιοελληνικά αλλά και παραδοσιακά όργανα, όπως ζουρνάς, γκάιντα, τσαμπούνα, (ο αρχαίος άσκαυλος), αρχαία λύρα, βάρβιτος, κίθαρις, φόρμιγγα, πανδούρα, δίαυλος, σύριγγα του Πανός, οστέινοι αυλοί, σείστρα, κρόταλα, κύμβαλα, κογχύλια, κέρας, σάλπιγγα κ.λπ. και επιβεβαιώσουν τη συνέχεια της μουσικής μας παράδοσης.
Είσοδος ελεύθερη.

*** Αν γίνει αυτό... Ελλάδα ΤΕΛΟΣ! Έρχεται κάτι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ...

~ Ανακοίνωση για πιθανή ενεργειακή συμφωνία κατεχομένων-Τουρκίας-Ισραήλ εξέδωσε ο αρμόδιος ψευδο-υπουργός της κατοχικής κυβερνήσεως της Τουρκίας.
Πρόκειται για μια συμφωνία για μεταφορά του φυσικού αερίου από το το Ισραήλ στην Ευρώπη, μέσω της Κυπριαακής ΑΟΖ και της Τουρκίας, ενώ επιπλέον η Τουρκία σχεδιάζει και την μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία προς το κατοχικό καθεστώς μέσω υποβρύχιων καλωδίων.
«Η ε/κ πλευρά ενεργεί σαν να είναι μόνη στην περιοχή της Μεσογείου. Δεν δέχεται να διαμοιραστεί το φυσικό αέριο με τους Τουρκοκύπριους. Λένε «θα σας δώσουμε το μερίδιό σας μετά τη λύση», αλλά δεν λένε πόσο θα είναι. [...]» υποστηρίζει η κατοχική κυβέρνηση.
Φυσικά πρόκειται για δύο σχεδιασμούς των Τούρκων, οι οποίοι εάν προχωρήσουν θα μιλάμε για ένα τεράστιο πλήγμα στα εθνικά μας θέματα. Εάν θέλουμε να επιβιώσουμε, θα πρέπει να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την υλοποίηση των δύο αυτών σχεδίων...

***  Θερμό χειροκρότημα για τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης με το «Άξιον Εστί» 
Ενώπιον περίπου 3.000 ατόμων, των οποίων απέσπασε το θερμό χειροκρότημα, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας έδωσε συναυλία με το «Άξιον Εστί», σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης, προχθές, τελευταία ημέρα του Ιουλίου.
Στην εκδήλωση αυτή, διάρκειας περί τις δύο ώρες, που είχε ελεύθερη είσοδο, συνέπραξαν ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος Απανταχού Νησιωτών «Ο Πάμισος», ενώ είχε την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Ερμήνευσαν: Λαϊκός Τραγουδιστής: Γιάννης Θωμόπουλος. Ψάλτης: Κώστας Σιάχος. Αφηγητής: Γιώργος Τσαπόγας και τριακονταμελής χορωδία. Τα μουσικά σύνολα διηύθυνε ο μαέστρος Κώστας Νικολέας, ενώ την προετοιμασία της χορωδίας είχε κάνει η Σοφία Τσόγκα.

*** ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

~ Στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας ο υδράργυρος θα πάρει «φωτιά» με πολύ υψηλές θερμοκρασίες - Πέμπτη και Παρασκευή το αποκόρυφωμα του καύσωνα
 Νέο Αυγουστιάτικο «κύμα» καύσωνα προ των πυλών! Η ερχόμενη εβδομάδα μας έρχεται με ανεβασμένες θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα, Πέμπτη και Παρασκευή ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
 Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ερχόμενη εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται από αρκετή έως πολλή ζέστη. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά θα επικρατήσουν συνθήκες ήπιου καύσωνα, ενώ προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα έχει την τάση να ανέβει λίγο παραπάνω.  
Αυτό σημαίνει ότι οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αγγίξουν σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
   Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, περαιτέρω εξασθένηση του μελτεμιού, από το Σάββατο, θα σημάνει την γενικευμένη άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες κατά τόπους θερμοκρασίες:
 - Ανατ. Μακ/νία - Θράκη : 40-41°C
- Κεντρική Μακ/νία : 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)
- Δυτική Μακ/νία : 38°C
- Θεσσαλία : 40-41°C
- Ήπειρος : 40-41°C
- Δυτική Στερεά : 40-41°C
- Δυτική Πελ/νησος : 40-41°C
- Επτάνησα : 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C)
       Ενώ στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, αυτά της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.
 Επίσης στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το βορειοανατολικό Αιγαίο που και εκεί θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 37°C κατά μέσο όρο.
«Φούρνος» η Ιταλία και οι Βαλκανικές χώρες
 Τις ίδιες ώρες (Σαββατοκύριακο) θα φλέγεται στους 43-44°C και πιθανώς στους 45°C μεγάλο μέρος της Ιταλίας αλλά και των Βαλκανικών χωρών (εκεί ίσως μικρότερες οι μέγιστες). Ευτυχώς δεν θα έρθει σε εμάς αυτό, έτσι τουλάχιστον φαίνεται με τα νεότερα στοιχεία.  protothema 

***  Δε θέλουν την απλή αναλογική οι δήμαρχοι 
Διάσταση απόψεων μεταξύ δημάρχων και πολιτών στα θέματα της απλής αναλογικής και της επαναφοράς της θητείας από πενταετία σε τετραετία διαπιστώνει έρευνα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων OPINION POLL.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, από τη (δεύτερη) έρευνα που, όπως τονίζεται στο συνοδευτικό σημείωμα, «ανταποκρίθηκε ένας στους τρεις δημάρχους της χώρας» (σ.σ. χωρίς, πάντως, να αναφέρεται συγκεκριμένα πόσοι από τους 325 δημάρχους απάντησαν στο ερωτηματολόγιο), προκύπτουν τα εξής:
–Διαφορετική είναι η κυρίαρχη άποψη στους δημάρχους για τη θέσπιση της απλής αναλογικής και στην Αυτοδιοίκηση σε σχέση μ’ αυτή που είχαν οι πολίτες στην έρευνα του Μαρτίου του 2017. Οι δήμαρχοι κατά συντριπτική πλειοψηφία (60.53%) θεωρούν ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση των Δήμων, ενώ οι πολίτες κατά 50.18% τάσσονταν υπέρ, προφανώς θεωρώντας ότι χρειάζεται ιδιαίτερα στην Αυτοδιοίκηση να διασφαλίζονται οι μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει αυτή τη στιγμή, αφού το 59.21% των δημάρχων θεωρεί ότι τα Δημοτικά Συμβούλια δε λειτουργούν με συναινετικές διαδικασίες και ουσιαστικό διάλογο.
–Διάσταση απόψεων φαίνεται ότι υπάρχει και στα χρόνια θητείας των δημάρχων. Το 76.32% των δημάρχων θεωρεί ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η πενταετία που ισχύει σήμερα, ενώ το 53.81% των πολιτών τάσσονταν υπέρ της επιστροφής της τετραετίας.
–Δήμαρχοι και πολίτες φαίνεται να συμφωνούν ότι οι ενώσεις Δήμων με τον «Καλλικράτη» ήταν αρνητικές ή μάλλον αρνητικές. Οι πρώτοι με ποσοστό 52.25% και οι δεύτεροι με 59.01%. Ζητούν μάλιστα κατά πλειοψηφία (67.11% των δημάρχων και 61.26% των πολιτών) να επανεξεταστεί το χωροταξικό των Δήμων με το νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
  Προβλήματα
Η ανεργία, η κατάσταση του οδικού δικτύου και η καθαριότητα προκρίνονται από τους δημάρχους ως η τριάδα των πιο σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, με ποσοστά 54.55%, 46.75% και 40.26% αντίστοιχα. Ακολουθούν η τόνωση της τοπικής αγοράς, η κατάσταση των παιδικών ζαρών και η κατάσταση που επικρατεί στις δομές Υγείας και στα Νοσοκομεία, με ποσοστά 33,77%, 32,47% και 24,68%.
Είναι φανερό ότι το κύριο πρόβλημα για τους δημάρχους είναι η Ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Εδώ ακριβώς αναζητούνται κινήσεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες.

***  ΜΕ ΑΥΤA ΤΑ ΟΠΛΑ ΘΑ ΜΑΣ XΤΥΠHΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚIΑ....

~ Τη νέα θανατηφόρα απειλή της Τουρκίας  αποτελούν τα 500 (!!!) stealth UAVαυτόνομης πλοήγησης τα οποία έχει ήδη αρχίσει να εντάσσει στο στρατιωτικό εξοπλισμό της.
Η Τουρκία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να εξοπλίζει το οπλοστάσιό της με τα πλέον υπερσύγχρονα μέσα, τονίζουμε πως στην πλειονότητά τους είναι τουρκικής κατασκευής, αυτήν την φορά όμως με μία “αόρατη” απειλή που στόχο έχει να πλήξει κύριας σημασίας στόχους στην Ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα τα ελληνικά ραντάρ τόσο της αεροπορίας, όσο και του στρατού ξηράς και των φρεγατών προκειμένου να προκαλέσουν το απόλυτο χάος.
Όπως γίνεται αντιληπτό οι ισορροπίες στο Αιγαίο έχουν αλλάξει δραματικά, η Ελλάδα έχει αφεθεί έρμαιο της ανικανότητας της πολιτικής ηγεσίας να ανταπεξέλθει και να απαντήσει στις τουρκικές απειλές αλλά και της οικονομικής λιτότητας που επιβάλλουν και θα επιβάλλουν για πολύ ακόμη οι ευρωπαίοι και τα ξένα κέντρα εξουσίας.
Σημειώνεται πως η... φιλήσυχη Τουρκία έχει ήδη προβεί σε εκτεταμένες δοκιμές με άφεση βλήματος Mizrak (L-Umtas) από UAV το οποίο έφερε πολεμική κεφαλή κεφαλή καταστρέφοντας στόχο. Κάθε αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να πετάει τουλάχιστον 27 ώρες και να πλήξει πλειάδα στόχων, έως και τεθωρακισμένων οχημάτων.
Στο Συνεδρίου για τις δυνατότητες της αεροδιαστημικής τεχνολογίας ο Oğuz ÖZBAL, Δευθυντής του Τομέα ανάπτυξης προγραμμάτων κατασκευής Μη επανδρωμένων συστημάτων του Τουρκικού Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (Savunma Sanayii Müsteşarlığı-SSM), παρουσίασε αναλυτικά τα επιτεύγματα της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας στον τομέα της κατασκευής Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ/ Unmanned Aerial Vehicle-UAV), όπως επίσης και τον σχεδιασμό για την κατασκευή νέων UAV μέχρι και το έτος 2030.
Αναμφίβολα τα νέα δεδομένα είναι πολύ ανησυχητικά, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς την ράθυμη αντιμετώπιση της ελληνικής πλευράς απέναντι στη νέα αυτή απειλή.
 
***  ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ το ΦΕΚ της ΝΤΡΟΠΗΣ! Τέλος η ΑΡΙΣΤΕΙΑ με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ...

~  Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πλέον οι σημαιοφόροι των δημοτικών σχολείων θα ορίζονται μετά από κλήρωση.
Τέλος οι... αριστούχοι σημαιοφόροι στα δημοτικά Με βάσει το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ 79/2017) ”Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.
Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.”

με ζουμ

newsit

***  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ!  Όλα για την ΚΑΡΕΚΛΑ...

~  Επτά μέλη του Κοινοβουλίου, τα οποία το 2011 είχαν ψηφίσει τον νόμο «4009/2011» για την Ανώτατη Εκπαίδευση, σήμερα ψήφισαν... την κατάργησή του
   Μπορεί το 2011 ο νόμος «4009/2011», ή διαφορετικά, όπως ονομάστηκε «ο νόμος  Διαμαντοπούλου» για την Ανώτατη Εκπαίδευση, να έγραφε ιστορία, καθώς ψηφίστηκε από την Βουλή με ευρεία πλειοψηφία και 255 ψήφους, σήμερα ωστόσο στην ουσία καταργείται!
   Για την ιστορία το 2011 «ναι» είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ «όχι» είχαν ψηφίσει τα κόμματα της Αριστεράς, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά.
   Σήμερα η Βουλή με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, ψήφισε στην ουσία το «ξήλωμα» του νόμου της Άννας Διαμαντοπούλου.
 Αυτό που έχει ωστόσο ενδιαφέρον, είναι το γεγονός, ότι επτά μέλη του Κοινοβουλίου, τα οποία το 2011 είχαν ψηφίσει τον νόμο «4009/2011» για την Ανώτατη Εκπαίδευση, σήμερα ψήφισαν την κατάργησή του!
   Συγκεκριμένα η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η Έλενα Κουντουρά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, άνηκαν στους 255 βουλευτές που είχαν ψηφίσει τον νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου. Σημειώνεται ότι ο Πάνος Καμμένος, σήμερα απουσίαζε από την συνεδρίαση.
  Αυτό συνέβη καθώς το 2011 οι βουλευτές  αυτοί άνηκαν στις κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Σήμερα, οι πέντε από αυτούς είναι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ τρεις είναι και υπουργοί στο κυβερνητικό σχήμα.
protothema

***  ΕIΔΗΣΗ σεισμός για ΝΔ και Μητσοτάκη...

~   Την παράδοση της διαφθοράς και της διαπλοκής που δεκαετίες τώρα μας έχει διδάξει η ΝΔ κρατά ζωντανή μέχρι και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτήν την φορά ο αρχηγός του κόμματος φρόντισε να εξασφαλίσει το μέλλον μιας... 79 χρονης, διορίζοντάς την μάλιστα στη Βουλή.
Πρόκειται για θέση μετακλητού υπαλλήλου με αρκετά παχυλό μισθό, το ερώτημα όμως μέχρι πότε θα συνεχίζεται η κομματοκρατία που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της και βολεύει τα υπαλλήλους, μέλη, στελέχοι με μισθούς που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος ;


*** Δήλωση ΒΟΜΒΑ από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ! ΠΡΟΩΘΟΥΝ τη Μεγάλη Αλβανία μέσω του ΝΑΤΟ...

~ Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα βοηθήσουν το μη αναγνωρισμένο κράτος του Κοσσυφοπεδίου να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πεντς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Αδριατικής Χάρτας στην Ποντγκόριτσα.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν για να άρουν τα εμπόδια για να γίνει το Κοσσυφοπέδιο πλήρες μέλος της Αδριατικής Χάρτας και ένα μελλοντικό μέλος του ΝΑΤΟ", μετέδωσαν τα ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου.
Όπως επεσήμανε ο Pence, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να υποστηρίζει διάλογο μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας για την εξομάλυνση και την εγκαθίδρυση σχέσεων καλής γειτονίας. Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε την Πρίστινα για τις προσπάθειές της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Προηγουμένως, ο Pence επαίνεσε το Μαυροβούνιο για "αποφασιστικότητα" στις αποτυχημένες "προσπάθειες" της Ρωσίας να το εμποδίσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν πλήρως το Δυτικό κομμάτι των Βαλκανίων, και με το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο στο πλευρό τους θα έχουν πάνω χέρι, ενώ η εκμετάλλευση και η προώθηση της Μεγάλης Αλβανίας θα μπορέσει πιθανώς να τους δώσει την τελική νίκη, κάτι που η Ελλάδα θα πρέπει να πολεμήσει με κάθε κόστος...

***  Σε πλήρη ΔΙΑΛΥΣΗ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας! Νέες παράλογες ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ...

~  Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε σήμερα να αντικαταστήσει τους διοικητές του στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του στόλου της χώρας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ρεπορτάζ της Daily Sabah.
Η συνάντηση του συμβουλίου με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό της χώρας, Μπινάλι Γιλντερίμ, διήρκεσε τέσσερις ώρες, κάτι που δείχνει το σημαντικό της αποφάσεως.
Τώρα η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από τον Τούρκο ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν σταματάει με τίποτα τις εκκαθαρίσεις στον Τουρκικό στρατό, και δείχνει ότι ούτε και αυτοί που ο ίδιος έχει επιλέξει να στελεχώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι ασφαλείς...

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Μόσχα! ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΚΕ η Ρωσική Πρεσβεία στη Συρία...

~  Το κτήριο της Ρωσικής πρεσβείας στη Δαμασκό τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από λίγο, σήμερα, από πυρά των τρομοκρατών, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
"Δύο βόμβες έπεσαν στην  Ρωσική πρεσβεία, και άλλες δύο στην εξωτερική περίμετρο του κτηρίου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, παρά υπάρχουν ασήμαντες υλικές ζημιές", αναφέρει η έκθεση.
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα για τον κίνδυνο για βομβαρδισμό της Ρωσικής πρεσβείας στη Δαμασκό...

***  Νέα ΝΙΚΗ για τον Τραμπ! Έσπασε κάθε ΡΕΚΟΡ στην πτώση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

~  Δεν σταματάνε τα ρεκόρ για την Αμερική την περίοδο που κυβερνάει ο Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τον Ιούλιο στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν 178.000 νέες θέσεις εργασίας, τη στιγμή που άλλες 191.000 θέσεις είχαν δημιουργηθεί τον Ιούνιο.
Η επίτευξη της ανάπτυξης δεν είναι τυχαία στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πήγε στοχευμένα και βοήθησε την εργασία στις ηπειρωτικές περιοχές, και σε Πολιτείες όπου ο Μπάρακ Ομπάμα δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου.
Φαίνεται ότι στις ΗΠΑ, επιτέλους, εξελέγη ένας άνθρωπος που παρά τα καλά και τα στραβά του, τουλάχιστον τηρεί τα όσα λέει...


*** Αθλητική ενημέρωση :

***  «Σφραγίζει» πρόκριση ο Ολυμπιακός, για το... θαύμα η ΑΕΚ
Προκριματικά Champions League
«Σφραγίζει» πρόκριση ο Ολυμπιακός, για το... θαύμα η ΑΕΚ
~  Με τις δεύτερες αναμετρήσεις ολοκληρώνεται το προσεχές διήμερο ο Γ΄ προκριματικό γύρος του Champions League. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Παρτιζάν Βελιγραδίου με στόχο να «σφραγίσει» και τυπικά την πρόκριση, καθώς, μετά την νίκη με 3-1 στην Σερβία, η ρεβάνς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.
Την ίδια ημέρα, η ΑΕΚ, θα φιλοξενηθεί στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ που νίκησε 2-0 στο ΟΑΚΑ και ψάχνει ένα... θαύμα για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Παράλληλα, ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχθεί την Βιτορούλ Κονστάντσα, με στόχο να ανατρέψει την ήττα που γνώρισε στην Ρουμανία με 1-0.
Τέλος, από τα υπόλοιπα «ζευγάρια» ξεχωρίζει η αναμέτρηση Αγιαξ-Νις, με τις δύο ομάδες να έχουν «ανοικτούς λογαριασμούς» μετά το 1-1 στην Νότια Γαλλία, ενώ το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τρίτη 1η Αυγούστου
Σερίφ (Μολδαβία) -Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) (0-0) 1-2
Τετάρτη 2 Αυγούστου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) - Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) (3-1)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) (2-0)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία) (0-1)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Στέαουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) (2-2)
Κοπεγχάγη (Δανία) - Βαρντάρ Σκοπίων (ΠΓΔΜ) (0-1)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Αστάνα (Καζακστάν) (1-3)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) (1-3)
Ριέκα (Κροατία) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) (1-1)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) - Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) (0-2)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Βιτορούλ (Ρουμανία) (0-1)
Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) (0-1)
Άγιαξ (Ολλανδία) - Νις (Γαλλία) (1-1)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - Σέλτικ (Σκωτία) (0-0)
Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Μπριζ (Βέλγιο) (3-3)     Newsroom ΔΟΛ

***   Η εθνική χάντμπολ νεανίδων αποχώρησε λόγω πρόκλησης της ΠΓΔΜ
 Δεν άλλαξαν το όνομα...Η εθνική χάντμπολ νεανίδων αποχώρησε λόγω πρόκλησης της ΠΓΔΜ
~  Ο προγραμματισμένος για τις 18:00 σήμερα (Τρίτη, 1/8) αγώνας της εθνικής χάντμπολ των νεανίδων με την αντίστοιχη της ΠΓΔΜ, στα Σκόπια, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν διεξήχθη, καθώς η ελληνική ομάδα αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για αθέτηση των προβλεπόμενων σχετικά με την επίσημη ονομασία της διοργανώτριας χώρας.
Η ΟΧΕ εξηγεί τις κινήσεις που έκανε η ελληνική αποστολή και τις διαβεβαιώσεις που πήρε από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά δεν τήρησε η ΠΓΔΜ. Παράλληλα θα στείλει άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία η ΟΧΕ θα ζητάει την απόσυρση του προκλητικού λογοτύπου από όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, την κατακύρωση του αγώνα με 10-0 υπέρ της Ελλάδας, την τιμωρία της ΠΓΔΜ, αλλά και του παρατηρητή Βίκτορ Κονοπλιάστι για ελλιπή άσκηση καθηκόντων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«H Εθνική Γυναικών Κ17 αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τον αγώνα κόντρα στην ΠΓΔΜ για το EURO 2017
Η Ομοσπονδία εδώ και πολλούς μήνες προετοίμαζε την παρουσία της Εθνικής Γυναικών στα Σκόπια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17, έχοντας συνεχείς επαφές με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ και την πρεσβεία μας στα Σκόπια, ώστε να «θωρακίσει» την αποστολή μας απέναντι σε οποιαδήποτε πιθανή πρόκληση.
Ειδικά τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το προκλητικό λογότυπο της διοργάνωσης, ανταλλάχτηκαν επιστολές ανάμεσα στην ΟΧΕ και την EHF με αποτέλεσμα αυτό να τροποποιηθεί για το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ.
Τα επιχειρήματα των διοργανωτών και της EHF, ότι το λογότυπο δεν ταυτίζεται με την ονομασία της χώρας, αποδείχθηκαν ότι ήταν και η αιτία που οι διοργανωτές αποθρασύνθηκαν.
Με έγγραφο της η ΕHF έδωσε εντολή στους διοργανωτές να τροποποιηθεί το λογότυπο, όπως και να καλυφθούν όλες οι προκλητικές πινακίδες, σημαίες, αλλά και συνθήματα στο γήπεδο.
Επίσης επισημάνθηκε στον δημοσιογράφο που θα έκανε την περιγραφή του αγώνα στο live streaming, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, ως προς την αναφορά του στις παίκτριες και την ομάδα της ΠΓΔΜ, ειδικότερα μετά από τις καταγγελίες της ΟΧΕ για τα όσα συνέβησαν στο final-4 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Παρόλα αυτά ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και ενώ η Εθνική της ΠΓΔΜ τήρησε τα συμφωνηθέντα αναφορικά με τις εμφανίσεις των αθλητριών, οι προπονητές και οι συνοδοί της, εμφανίστηκαν στον πάγκο με μπλούζες που έγραφαν «Macedonia».
Η ελληνική αποστολή διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Ουκρανό παρατηρητή Βίκτορ Κονοπλιάστι, ο οποίος τους ζήτησε να τις αλλάξουν προκειμένου να ξεκινήσει το παιχνίδι, κάτι το οποίο δεν έγινε.
Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, ο αρχηγός αποστολής Δημήτρης Χασεκίδης -σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή- ζήτησε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Μενέλαο Δανήλο να καλέσει τάιμ άουτ.
Στην διάρκεια του τάιμ άουτ ζητήθηκε και πάλι από τους Σκοπιανούς να αλλάξουν τις μπλούζες τους. Προπονητές και συνοδοί της ΠΓΔΜ αρνήθηκαν και έτσι η ελληνική ομάδα αποχώρησε από τον αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Η ελληνική αποστολή κατέθεσε ένσταση στο φύλλο αγώνα ότι η ΠΓΔΜ δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα της τεχνικής σύσκεψης, ούτε και τις αποφάσεις της EHF, σχετικά με την διεθνή ονομασία των Εθνικών ομάδων της χώρας.
Επειδή η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέδειξε αργά αντανακλάστηκα στην επιβολή των συμφωνηθέντων και στην εφαρμογή των αποφάσεων της, θα σταλεί άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία η ΟΧΕ θα ζητάει την απόσυρση του προκλητικού λογοτύπου από όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, την κατακύρωση του αγώνα με 10-0 υπέρ της Ελλάδας, την τιμωρία της ΠΓΔΜ, αλλά και του παρατηρητή Βίκτορ Κονοπλιάστι για ελλιπή άσκηση καθηκόντων.
Είναι λυπηρό να στερούμε το δικαίωμα από ανήλικες αθλήτριες να αγωνιστούν σε επίσημες διοργανώσεις, όμως σημαντικότερο είναι να μάθουν να αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα της πατρίδα μας.
Και επειδή η υπερηφάνεια δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος, όπως ίσως νομίζει η ΠΓΔΜ, εμείς θα τους συμπεριφερόμαστε με όρους καλής γειτονίας, μόνο όταν και αυτοί θα σέβονται την Ελλάδα».  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Ο Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποστολή για Μπακού
Εν όψει... ΓκαμπάλαΟ Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποστολή για Μπακού

~  Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League και την Πέμπτη θα επιδιώξει να πάρει τη δεύτερη νίκη του απέναντι στη Γκαμπάλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι διατεθειμένος να ρισκάρει.
Ο Ελληνας τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον Γιώργο Κουτρουμπή, ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος, μιας και τη Δευτέρα επέστρεψε στις προπονήσεις. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και την Τετάρτη θα ταξιδέψουν για το Μπακού.
Ο Ουζουνίδης συμπεριέλαβε στην αποστολή 21 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι οι: Βλαχοδήμος, Στιλ, Κότσαρης, Ευαγγέλου, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις, Λουντ, Ζέκα, Στάικος, Δώνης, Άλτμαν, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μολίνς, Πίσπας, Λουτσιάνο, Καμπέσας. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~* ΚΤΕΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  02/08/2017:
https://youtu.be/vtJgZe7UFtw .-

***  Με βλέψεις ανόδου ξεκίνησε η προετοιμασία της «Μαύρης Θύελλας»! 
Με 20 ποδοσφαιριστές ξεκίνησε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η προετοιμασία της Καλαμάτας για τη νέα αγωνιστική περίοδο που θα τη βρει και πάλι στη Γ’ Εθνική. Επικεφαλής του τεχνικού τιμ είναι ο Νίκος Ζαλίκας που είχε στο πλευρό τους, τους Έλβιο Μάνα, Ιωσήφ Λουκά και Γιώργο Κατσούλη, ενώ τις υπηρεσίες του θα προσφέρει και ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος ως προπονητής τερματοφυλάκων. Νέα πρόσωπα ήταν οι Φελίπε Γκόμεζ (28 ετών, τερματοφύλακας, από Πανελευσινιακό), Ορέστης Νικολόπουλος (26 ετών, αμυντικός, Ομόνοια Αραδίππου-Κύπρος), Μιχάλης Ζαχαρόπουλος (22 ετών, αμυντικός, Τσικλητήρας Πύλου), Άρης Μουστάκας (23 ετών, μεσοεπιθετικός, Πανθουριακός), καθώς και οι νεαροί Βαγγέλης Χελάς που αγωνιζόταν στον Τσικλητήρα και Νίκος Δημητρίου από τον συνεργαζόμενο Μεσσηνιακό. Επίσης, στην πρώτη προπόνηση έλαβαν μέρος οι: Γιώργος Κυριακόπουλος, Παναγιώτης Μπεσσής, Σταύρος Τσουλάκος, Άγγελος Μπαστακός, Σωτήρης Κουκούτσης, Ηλίας Μερκούρης, Τάσος Καντούτσης, Νίκος Λιόλιος, Άρις Σταματελόπουλος, Διονύσης Γεωργιόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος και οι «μικροί» Ανδρέας Ζώτος και Παρασκευάς Τσιγαρίδης. Απουσίαζαν οι Ηλίας Κουντάνης (θα ενσωματωθεί σήμερα), Άγγελος Σαραντόπουλος (συμμετέχει στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ενόπλων) και Νίκος Βασιλόπουλος.
Το «παρών» στο γήπεδο έδωσαν μέλη της διοίκησης και λίγοι φίλαθλοι της Μαύρης Θύελλας, ενώ απουσιάζει στη Βραζιλία, ο πρόεδρος Σταύρος Παπαδόπουλος, όμως αναμένεται σύντομα να επισκεφθεί και πάλι την Καλαμάτα, οπότε και θα έχει μια πρώτη εικόνα της ομάδας.
Οι «μελανόλευκοι» θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους σε Στάδιο (πρωινές) και γήπεδο Μεσσηνιακού, την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται αιματολογικές εξετάσεις, ενώ το προσεχές Σάββατο θα δώσουν το πρώτο φιλικό της χρονιάς, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Μια εβδομάδα μετά, ή ενδιάμεσα την Τετάρτη, θα αντιμετωπίσουν τον Πανθουριακό.
Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Ζαλίκας, αφού ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία για όλους, τόνισε: «Η πρώτη μέρα ξεκινάει με πολλές προσδοκίες τόσο από εμάς, όσο και από τον κόσμο και θα ήθελα να τον διαβεβαιώσω ότι σίγουρα θα ευοδωθούν οι στόχοι και η άνοδος.
Δεν είμαι άνθρωπος που αρέσκεται στα ευχολόγια η στις υποσχέσεις, αλλά με σκληρή δουλειά, προσπάθεια και συγκέντρωση θα κάνουμε όλοι όσα πρέπει για να αλλάξει η ομάδα κατηγορία.
Αποκτήθηκαν κάποιοι παίκτες με ιδιαίτερη ποιότητα, τόσο αγωνιστικά, όσο και σε χαρακτήρα, ενώ θα γίνουν οι προσθήκες που πρέπει. Έχουν …γνώσιν οι φύλακες, είμαστε σε καλό δρόμο και σε αρκετές περιπτώσεις απομένουν τα τυπικά για να υπάρξουν ανακοινώσεις.
Θα ξεκινήσουμε το Σάββατο τα φιλικά, ενώ προοδευτικά θα γίνουν και τεστ με ομάδες της κατηγορίας, αλλά και μεγαλύτερων κατηγοριών.
Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, καθώς όλες οι ομάδες θα είναι ενισχυμένες, ακόμα περισσότερο και από την Football League, απ’ όπου λόγω των πολλών προβλημάτων αναμένεται να αποδεσμευθούν παίκτες» καταλήγει ο κ. Ζαλίκας. Χ.Ε.

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 01  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για όλους μας  !  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017_48.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 :
Στο αγιάζι της  ενημέρωσης ... από το 2008 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-02-2017.html .- 
~*


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-23-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/news-24-2017.html .-  
  ~  * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-25-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  27 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 ...::  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-27-2017.html .-
~ *   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή  28 Ιουλίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής ....από  το  2008 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-28-2017.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-29-2017.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Ιουλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....από το  2008 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-30-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 31 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ... από το .....2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-31-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Διαδρομές -2- Ιουλίου  2017 : Δευτέρα 31 /07 /2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2-2017-31-07-2017.html .- 
~*
~  http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5771   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3668   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.084  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: