Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  ...
~
ΒΕΡΟΙΑ  
Βέροια 
 
 Το να βιάζουμε σε όλα τον εαυτό μας (για να κατορθώσουμε την αρετή), αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο Θεό.Γεροντικόν



1 ~* Ξεκινώντας τη ζωή   2010-2011 Σταματάκος Β Σκούλικας Αρφαρά Καλαμάτα Τρίκαλα το 1ο μας εγγόνι –παιδί ο Σταμάτιος : https://youtu.be/rS8dG8zBKQ8  .-

~** Διαδρομή ζωής Σταμάτης Δέσποινα Β.  Σκούλικα 2012-2015 από το πρώτα χρόνια της ζωής  : https://youtu.be/38Ua5fetXIM  .-
~**  Η Ζωή μας 2012-2015 Σταματάκος και Δεσαποινούλα Β.  Σκούλικα : https://youtu.be/PYAgOesvpMQ  .-
~** Η πορεία της  ζωής μας Σταμάτης -Δέσποινα- ΦΩΤΕΙΝΉ Β. Σκούλικα  2013 2017: https://youtu.be/hqvDBKNvPWI .-
5 ~**Παρουσίαση Στις αρχές της ζωής Σταματάκος  Β. Σ.  2011:
https://youtu.be/oyEmgffaLYI  .-

~   12 Σεπτεμβρίου
Απόδοσις της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου. Ιερομαρτύρων Αυτονόμου (1) (†313) και Κουρνούτου επισκόπου Ικονίου (†γ΄αι.). Μαρτύρων Θεοδούλου, Θεοδώρου επισκόπου Αλεξανδρείας, Ιουλιανού, Μακεδονίου, Τατιανού και Ωκεανού. Οσίων Ανδρόνικου του εν Ατρώα και Δανιήλ του εν Θάσω.
(1) Ο Άγιος Αυτόνομος ήταν επίσκοπος στην Ιταλία και είχε στην επισκοπή του πλούσια χριστιανική δράση. Όταν άρχισε ο διωγμός του Διοκλητιανού εγκατέλειψε τη θέση του, και πήγε στους Σώρεους της Μ. Ασίας. Εκεί εγκαταστάθηκε στο σπίτι ενός χριστιανού, του Κορνήλιου και συνέχιζε να διδάσκει το Ευαγγέλιο. Στη συνέχεια μετέβη στην Λυκαονία και στην Ισαυρία για να συνεχίσει το έργο του. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι του χειροτόνησε διάκονο τον Κορνήλιο. Ύστερα από καιρό όταν επέστρεψε στους Σωρεούς, και είδε το εξαιρετικό ποιμαντικό έργο που είχε κάνει να ασπαστούν τον χριστιανισμό πολλοί άνθρωποι, τον χειροτόνησε ιερέα. Αφού επισκέφτηκε πολλές περιοχές στον Εύξεινο Πόντο επέστρεψε πάλι κοντά στον Κορνήλιο και τον χειροτόνησε επίσκοπο. Το θεάρεστο έργο πού έχει κάνει ο άγιος Αυτόνομος εξόργισε τους ειδωλολάτρες, οι οποίοι τον σκότωσαν με λιθοβολισμό την ώρα πού λειτουργούσε μέσα στο ναό. ~
Στις 12/09/2017 εορτάζουν:
Άγιος Αυτόνομος, Άγιος Κουρνούτος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος Ικονίου, Άγιος Ιουλιανός ο πρεσβύτερος Αγκύρας από τη Γαλατία
 ~   Ἦχος α'. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~    Ἐκ Δυσμῶν ἀνατείλας ὡς ἀστὴρ οὐρανόφωτος, καὶ πρὸς τὴν Ἐώαν ἐκλάμψας, ταὶς ἀκτίσι τῶν τρόπων σου, τὸν Ἥλιον τῆς δόξης Ἰησοῦν, ἐδόξασας ἀθλήσει σου στερρῆ· διὰ τοῦτο ἐδοξάσθης θεουργικῶς, Αὐτόνομε Πατὴρ ἠμῶν. Δόξα τῷ δεδωκότι σοὶ ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σου, πάσιν Ἰάματα.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Αυτονόμου - 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/iyrUP07VtpU  .-
~
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
 
 ~** Η ΗΠΕΙΡΟΣ περιμένει! Σε λίγες μέρες η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα την επισκεφθεί...

~  Μετά την καλοκαιρινή ξεκούραση ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ξεκινά νέο μαραθώνιο ενημέρωσης των πολιτών, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/09 στα Ιωάννινα στις 12,00 στο HOTEL DU LAC (Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ & ΙΚΚΟΥ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/09 στο Περιστέρι στις 18,30 στην Αίθουσα ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1)
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/09 στην Καλαμάτα στις 18,30 στην Αίθουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ (Ψαρρών 15)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/9 στα Καλύβια Αττικής στις 18,30 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σαρωνικού (Αθηνών και Ρήγα Φεραίου Καλύβια)

***  Απέδρασε από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας τσιγγάνος με τις χειροπέδες στα χέρια 
Με τις χειροπέδες στα χέρια κατάφερε να ξεφύγει από τους δύο αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, ένας 25χρονος τσιγγάνος, που μόλις είχε διαταχθεί η προφυλάκισή του για σωρεία κλοπών, όταν δέχθηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από 10 περίπου ομοφύλους του.
Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα  της Δευτέρας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, μετά την απολογία του 25χρονου στην Ανακρίτρια Καλαμάτας, στην οποία είχε παρουσιασθεί λίγο νωρίτερα με τον δικηγόρο του από την Αθήνα. Λίγο πριν την διαφυγή του, οι συγγενείς του είχαν προπηλακίσει τον δικηγόρο του, τον οποίο κατηγορούσαν ότι είχε υποσχεθεί πως  δεν θα πάει φυλακή.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο "Θάρρος"

***  "Βαλτζής": Η εταιρεία από τη Μεσσηνία που έκανε τα Ελληνικά σύκα παγκοσμίως γνωστά 
Κιλό – κιλό μαζεύουν τα «σύκα» τη φετινή χρονιά για να εξυπηρετήσουν την τεράστια ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μενέλαος Γερονικολός μιλά στο «Θάρρος»
Η εταιρεία «Μενέλαος Βαλτζής ΒΕΚΑΠ Ε.Π.Ε.» είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο έμπειρα κονσερβοποιεία στην Ελλάδα, αλλά και ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων.
Ιδρύθηκε το 1910 από τον Μενέλαο Βαλτζή ο οποίος προερχόμενος από την εύφορη γη του Αϊδινίου της Μικράς Ασίας, πολυταξιδεμένος, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του αγρόκτημα με σύκα στη Μεσσηνία και την ίδια χρονιά έκανε τις πρώτες εξαγωγές…
Ουσιαστικά ήταν ο πρώτος παραγωγός και εξαγωγέας Ελληνικών σύκων και ο άνθρωπος που έκανε τα πράσινα σύκα παγκοσμίως γνωστά.
Σήμερα, το όνομα  «Βαλτζής» είναι παγκοσμίως γνωστό και τα καλαίσθητα και ποιοτικά προϊόντα της εταιρείας, που προέρχονται αποκλειστικά από τον πλούτο της Μεσσηνιακής γης, σερβίρονται σε κάθε τραπέζι, σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στο «τιμόνι» της εταιρείας βρίσκεται ο δισέγγονος, Μενέλαος Γερονικολός, 4η γενιά της οικογένειας Βαλτζή, αποφασισμένος να συνεχίσει την υπεραιωνόβια πορεία της εταιρείας.
Το «Θάρρος» τον συνάντησε, την ώρα που οι «μηχανές» της εταιρείας δούλευαν στο «φουλ» για τη φετινή… αρκετά δύσκολη παραγωγή και μας μίλησε για την εταιρεία, τις δυσκολίες των εξαγωγικών εταιρειών σήμερα στη χώρα μας, για τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί «μονόδρομο» για να ορθοποδήσει η χώρα μας, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, ψάχνοντας συνεχώς για νέες ιδέες για νέα καινοτόμα προϊόντα, πάντα με βάση την ανεκτίμητη προσφορά της Μεσσηνιακής γης…
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη φετινή παραγωγή;
Η φετινή παραγωγή ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, αφού οι καιρικές συνθήκες δε βοήθησαν καθόλου, ειδικότερα ο καύσωνας του Ιουλίου αλλά και ότι όλο το καλοκαίρι δεν έβρεξε.
Η Μεσσηνία πλέον έχει αρκετούς συκεώνες ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας;
Σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια η παραγωγή είναι πολύ μειωμένη, αφού πλέον δεν υπάρχουν αρκετοί συκεώνες.
Στο παρελθόν η Μεσσηνία παρήγαγε πάνω από 5.000 τόνους σύκα, ενώ πλέον αυτό το νούμερο, στην καλύτερη δυνατή χρονιά, δε μπορεί να ξεπεράσει τους 3.000 τόνους.
Δυστυχώς οι παραγωγοί και με την αδιαφορία του κράτους γύρισαν την πλάτη στη συγκεκριμένη καλλιέργεια, κάτι που θεωρούμε ολέθριο σφάλμα.
Πρόκειται για μια καλλιέργεια που προσφέρει ένα φρούτο που έχει μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει το κράτος και οι παραγωγοί να ξαναεξετάσουν το θέμα αυτό, ώστε η Μεσσηνία να στραφεί ξανά στη συκοκαλλιέργεια.

Μιλάτε για νέες καλλιέργειες, όμως πόσο δύσκολη είναι η συγκεκριμένη;
Βλέπετε τους νέους να σκέφτονται να ασχοληθούν με αυτή και γενικότερα με τον πρωτογενή τομέα;

Είναι μια εύκολη καλλιέργεια, αφού σαν δέντρο η συκιά δεν έχει πολλές απαιτήσεις αρκεί βέβαια να βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες.
Πρόκειται για ένα δέντρο που δεν χρειάζεται πολλά λιπάσματα, η φροντίδα που θέλει είναι πολύ μικρή.
Τέλος, το πολύ σημαντικό για έναν καλλιεργητή είναι ότι η συκιά αποδίδει καρπούς κάθε χρόνο, δηλαδή δεν είναι σαν την ελιά που κάθε χρόνο δεν έχει σταθερή ποσότητα παραγωγής.
Ακόμα, το δέντρο ξεκινά να δίνει σύκα από νωρίς, ειδικότερα, περίπου από τα τρία χρόνια, ενώ μετά τα έξι δίνει πολύ καλές ποσότητες.
Σχετικά με τη στροφή των νέων στις καλλιέργειες, βλέπουμε νέους να έρχονται στο εργοστάσιο και να ρωτούν πράγματα για την καλλιέργεια της συκιάς, κάτι που το θεωρούμε αισιόδοξο.
Γενικότερα, θεωρούμε ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να πείσουμε τους νέους να στραφούν στον πρωτογενή τομέα, ένα τομέα με ευκαιρίες και πολύ λιγότερο ρίσκο από το να πάει ένας νέος να ανοίξει μια καφετέρια ή άλλο κατάστημα.
Ο πρωτογενής τομέας έχει μέλλον, όπως άλλωστε όλοι γνωρίζουμε, η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει από δύο πράγματα, από τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.
Πέρα από τη Μεσσηνία που άλλου καλλιεργούνται σύκα;
Τσαπελόσυκα, σαν αυτά δηλαδή που επεξεργαζόμαστε εμείς σαν εταιρεία, υπάρχουν και στη Λακωνία.
Από εκεί και πέρα συκιές σε μεγάλη έκταση  υπάρχουν στην Εύβοια, που αξίζει να σημειωθεί ότι πριν 10 χρόνια στην περιοχή δε γινόταν παραγωγή άνω των 1.000 τόνων ενώ πλέον κάνει 3,500 τόνους, αφού οι παραγωγοί στράφηκαν στις συκιές παρ’ ότι οι καιρικές συνθήκες σε αυτή την περιοχή δεν είναι οι ιδανικότερες για την καλλιέργεια αυτή. Επίσης, σύκα παράγονται στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Στη Μεσσηνία παρατηρείται το φαινόμενο οι περισσότεροι να έχουν στραφεί στα ελαιόδεντρα;
Αυτό συμβαίνει και είναι λάθος, αφού με τη μονοκαλλιέργεια  παρατηρείται έλλειψη σε άλλα προϊόντα.
Ακόμα, η καλλιέργεια της ελιάς έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την παραγωγή, όπως π.χ. το δάκο και άλλες αρρώστιες που είχαμε την περυσινή χρονιά, που ήταν για την ελαιοκαλλιέργεια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών.
Κάποια στιγμή θεωρούμε ότι πρέπει να δοθούν κατευθύνσεις οργανωμένα και να μην υπάρχει μονοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Ζήτηση για το συγκεκριμένο φρούτο υπάρχει;
Η ζήτηση για τα σύκα είναι πραγματικά φοβερή, μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε στα χέρια μας τη διπλή ποσότητα, αφού θα μπορούσαμε να την πουλήσουμε με το ενδιαφέρον που υπάρχει.
Γενικότερα, υπάρχει μια στροφή των καταναλωτών στα λεγόμενα σούπερ φούντς και γι’ αυτό και η μεγάλη ζήτηση.
Είστε μια παλιά επιχείρηση της Μεσσηνίας, μιλήστε μας για το παρελθόν
Η επιχείρηση ξεκινά από τον προπάππου το 1910, ο οποίος ήταν από τη Μικρά Ασία. Τότε η Τουρκία είχε πολλά σύκα. Ο ίδιος είχε ταξιδέψει και στην Καλιφόρνια,  που σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν και είναι πολύ σημαντικός παραγωγός σύκων.
Όταν επέστρεψε από την Καλιφόρνια όπου γνώρισε την αποξήρανση των σύκων,  έτυχε να βρεθεί στην Καλαμάτα,  είδε αυτό που έβλεπε στο σπίτι του στη Μικρά Ασία, δηλαδή ατελείωτους συκεώνες,
Τα παραπάνω ήταν αρκετά για να αποφασίσει να δημιουργήσει στην Καλαμάτα ένα τυποποιητήριο, στην αρχή ξεκίνησε με τα αποξηραμένα σύκα και στη συνέχεια προχώρησε στην κονσερβοποίηση των νωπών σύκων.
Μάλιστα, ήταν το πρώτο κονσερβοποιείο στη Μεσσηνία, αλλά και από τα πρώτα στην Πελοπόννησο.
Μια ακόμα πρωτιά τότε ήταν η εξαγωγή σύκων Καλαμάτας και γι’ αυτό δόθηκε και το brand name “Kalamata figs”, που υπάρχει μέχρι και σήμερα.
Τί άλλα προϊόντα παράγει η εταιρεία σας και σε ποιες χώρες έχει φτάσει;
Εμείς σαν εταιρεία κάνουμε φρέσκα σύκα, καθώς και φρέσκα σε ελαφρύ σιρόπι, ακόμα κάνουμε αποξηραμένα απλά αλλά και σε σιρόπι.
Επίσης, ασχολούμαστε με αγκινάρες, που πρέπει να επισημάνουμε ότι επίσης είναι ένα προϊόν που έχει μεγάλη ζήτηση, αλλά και αυτό πλέον είναι δυσεύρετο σε παραγωγή, ενώ ακόμα η εταιρεία μας ασχολείται με επιτραπέζιες ελιές και ελαιόλαδο.
Σχετικά με τις εξαγωγές που κάνουμε, οι κυριότερες αγορές μας είναι στην Αμερική, την Αγγλία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, τη Νότια Αφρική και την Ισπανία.

Έχετε μπει σε πολλές αγορές, πόσο δύσκολο είναι  αυτό και πως μπορεί μια επιχείρηση να το πετύχει;
Για να καταφέρουμε να μπούμε σε αυτές τις αγορές έχει παίξει μεγάλη σημασία η συμμετοχή μας σε εκθέσεις, ακόμα μετρά η οργάνωση που υπάρχει, καθώς και τα πιστοποιητικά ποιότητας που έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε.
Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι, αφού ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος κυρίως από το εξωτερικό, όπως με χώρες σαν την Τουρκία, την Ισπανία αλλά και άλλες.
Έτσι, καθημερινά δίνεται μια μάχη τιμών που αυτές τελικά καθορίζουν το παιχνίδι των εξαγωγών, παρ’ όλα αυτά όμως, πιστεύουμε ότι τα Ελληνικά προϊόντα έχουν μεγάλη ζήτηση.
Εσείς είστε ο Βενιαμίν και συνεχιστής της εταιρείας, ήταν μια εύκολη απόφαση;
Η αλήθεια είναι πως όχι, όταν γύρισα από τις σπουδές μου στο εξωτερικό είχα αποφασίσει να στραφώ σε άλλο κλάδο κάτι που έκανα αρχικά, αλλά τελικά αποφάσισα, μετά από παρότρυνση του αδελφού μου που ζει στην Αγγλία, να συνεχίσω την εταιρεία.
Όπως μου είπε τότε, ότι και να γίνει τα τρόφιμα δεν θα πεθάνουν ποτέ. Έτσι λοιπόν εγώ μπήκα στην εταιρεία.
Τα σχέδιά σας;
Σχέδια και όνειρα υπάρχουν, όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επιχειρηματίες στη χώρα μας.
Έχουμε ένα κράτος που δε βοηθά τις εξαγωγές και ο κάθε επαγγελματίας προσπαθεί μόνος του να προχωρήσει.
Πέραν όμως αυτού, υπάρχει και το άλλο πρόβλημα που είναι της υψηλής φορολογίας, που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις, είτε ασχολούνται με τις εξαγωγές είτε όχι.
Επίσης, το τραπεζικό σύστημα δεν χορηγεί στις επιχειρήσεις σχεδόν καθόλου ή τους χορηγεί ανεπαρκείς χρηματοδοτήσεις για πάγιες εγκαταστάσεις και κεφάλαια κίνησης, με όλα τα δυσμενή για αυτές επακόλουθα.
Παρά τα παραπάνω προβλήματα όμως, εμείς δε σταματάμε και καθημερινά αναζητούμε νέα προϊόντα. Έτσι, κάθε χρόνο δημιουργούμε πάνω από πέντε νέα προϊόντα, τα οποία τεστάρουμε με ανθρώπους του εργοστασίου  αρχικά και στη συνέχεια τα δοκιμάζουν πελάτες μας στο εξωτερικό.
  Των Παναγιώτη Μπαμπαρούτση- Κώστα Γαζούλη
***  Θανατηφόρο τροχαίο στη Βάλτα Μεσσηνίας 
Μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε 43χρονος, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη χθες στη Βάλτα Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 71χρονου συνεπιβάτη και πατέρα του οδηγού. Ο 71χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο όπου και κατέληξε λόγω των σοβαρών τραυμάτων που έφερε από τη σύγκρουση.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο:
Χθες (10.9.2017) το πρωί, στο 2ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Γαργαλιάνων – Βάλτας Τριφυλλίας Μεσσηνίας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 43χρονος ημεδαπός και στην οποία επέβαινε 71χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 71χρονου. Ο 71χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

***  Πυρκαγιά στη Βουτσαρά Μεγαλόπολης- Από το Μεσσηνιακό ανεφοδιάζονται τα Canadair 
Εδώ και ώρα αεροπλάνα Canadair ανεφοδιάζονται από το Μεσσηνιακό κόλπο και πολλοί είναι αυτοί που επικοινώνησαν με το "Θάρρος", σύμφωνα λοιπόν με το Πυροσβεστικό Σώμα η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Βουτσαράς Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία και καίει δάσος.
Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες και 12 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα.
Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

***  Με τον Κωστή Μαραβέγια ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές συναυλίες για το 2017 στην Καλαμάτα 
 
 
 
 
 
Η εκδήλωση αυτή ήταν η τελευταία στο αμφιθέατρο του Κάστρου (;)
  Κατάμεστο από κόσμο ήταν χθες το βράδυ το αμφιθέατρο του Κάστρου όπου εκατοντάδες Καλαματιανοί βρέθηκαν στο χώρο για να ακούσουν τον Κωστή Μαραβέγια.
Ανεβαίνοντας στη σκηνή ο γνωστός τραγουδιστής ανέφερε ότι κανονικά η περιοδεία του είχε ολοκληρωθεί αλλά δε θα μπορούσε να μην περάσει και από την πόλη μας και έτσι η χθεσινή συναυλία κανονίστηκε την τελευταία στιγμή.
Τελευταία βέβαια ήταν και η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του Κάστρου, αφού αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τις δηλώσεις, το καλοκαίρι του 2018 θα είναι έτοιμο το ανοιχτό θέατρο της πόλης και πλέον στο Κάστρο δε θα γίνονται εκδηλώσεις.
Video: Κωστής Μαραβέγιας Καλαμάτα 2017 , https://youtu.be/dGCENBbTEyA .-

*** Local Moods: «Μια Καλαματιανή ιστοσελίδα… γεμάτη ιδέες»
H νέα πρόταση για δημιουργικό τουρισμό στην Πελοπόννησο
 Ο Τάσος και η Ίνγκα γνωρίστηκαν πριν από 8 χρόνια σε μια οικολογική φάρμα στην Κένυα. Σήμερα, έχοντας επιστρέψει από τη Βαρκελώνη, είναι οι ιδρυτές του Local Μoods, μια σελίδα που σου προσφέρεις δημιουργικές προτάσεις ως προς τις δραστηριότητές σου κατά τη διάρκεια των διακοπών σου στην Πελοπόννησο.
Ο Τάσος, μας μίλησε για τη ζωή τους στη Βαρκελώνη, γιατί έφυγαν, πώς προέκυψε η ιδέα του Localmoods, για ποιον λόγο επέλεξαν την Καλαμάτα για το νέο τους αυτό project αλλά και πώς μπορεί ο τουρισμός να οφελήσει τόσο τον επισκέπτη, όσο και τον ντόπιο.
  Πώς προέκυψε η ιδέα του localmoods.com; Ποιος είναι ο σκοπός του;
  Η ιδέα του Local Moods γεννήθηκε όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα, μετά από μια δεκαετία που ζήσαμε στο εξωτερικό. Αποφασίσαμε να φύγουμε από την Βαρκελώνη το 2015 για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων ήταν ο ανεξέλεγκτος μαζικός τουρισμός της περιοχής. Τα ενοίκια φτάνουν σε πολύ υψηλές τιμές, παραδοσιακά αναψυκτήρια αντικαθιστώνται από trendy καφέ, μικρά εμπορικά καταστήματα δυσκολεύονται να συναγωνιστούν τις μεγάλες πολυεθνικές που έχουν κατακλύσει την αγορά της πόλης.
Όλο αυτό δημιουργεί μια δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία η οποία πλέον όπως ίσως θα έχετε διαβάσει, εκφράζεται καθημερινά με πορείες, γκράφιτι, συζητήσεις. Σε γενικές γραμμές έχει δημιουργηθεί ένα δυνατό κίνημα ενάντια στον ανεξέλεγκτο μαζικό τουρισμό της περιοχής.
Παρατηρώντας όλα αυτά ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε τρόπους μέσα από τους οποίους ο τουρισμός θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο την τοπική κοινωνία όσο και να διευκολύνει στην περιήγησή του τον επισκέπτη. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι προκειμένου ο τουρισμός να είναι υγιής πρέπει να παρέχει μια αλληλεπίδραση μεταξύ του επισκέπτη και του μόνιμου κατοίκου, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση όπου και οι δύο αποκομίζουν οφέλη (win – win).
Όταν ήρθαμε να μείνουμε στην Καλαμάτα, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες που προσφέρουν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της Πελοποννήσου αλλά ταυτόχρονα παρατηρήσαμε έλλειψη συνεργασίας, οργάνωσης και ψηφιακής παρουσίας.
Για έναν επισκέπτη που έρχεται στην Πελοπόννησο, είναι δύσκολο να ενημερωθεί για αυτές τις δραστηριότητες πριν την άφιξή του. Αυτό μας οδήγησε στην ιδέα της δημιουργίας της ιστοσελίδας μας, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί αλλά και να κλείσει θέση για ποιοτικές, δημιουργικές και οικολογικές δραστηριότητες σε όλη την Πελοπόννησο.
Στο κοντινό μέλλον θα επεκταθούμε προσθέτοντας καταλύματα, δίνοντας έμφαση στις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις και στα οικολογικά αγροκτήματα.
Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο δημιουργικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής και ταυτόχρονα να προωθήσουμε την Πελοπόννησο ως δημιουργικό προορισμό. Ταυτόχρονα σκοπεύουμε να προωθήσουμε το έργο καλλιτεχνών και δημιουργών που κατοικούν στην περιοχή (είτε είναι Έλληνες είτε από αλλού) μέσω της ιστοσελίδας και μέσω του φυσικού χώρου μας στην Καλαμάτα.
  Έχετε ασχοληθεί ξανά με τον τουρισμό; 
  Όχι, κανένας από εμάς δεν είχε ασχοληθεί άμεσα με τον τουρισμό, πράγμα το οποίο μάς έκανε να το σκεφτούμε αρκετές φορές πριν το αποφασίσουμε. Τελικά, η θέληση και το όραμά μας για μια καλύτερη τουριστική υπηρεσία επικράτησαν και αποφασίσαμε να το τολμήσουμε.
Είμαι Έλληνας αλλά ζούσα στο εξωτερικό (Σκωτία, Καταλονία) από το 2000 μέχρι το 2015 και η Ίνγκα είναι από την Γερμανία. Είμαστε μαζί τα τελευταία 8 χρόνια και γνωριστήκαμε σε ένα πρότζεκτ εθελοντισμού σε μια οικολογική φάρμα, στο νησί Ρουσίνγκα που βρίσκεται στην Λίμνη Βικτόρια στην Κένυα.
Από τότε ζήσαμε μαζί στην Βαρκελώνη. Εγώ μόλις είχα τελειώσει ένα μεταπτυχιακό στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Art Therapy) και ξεκίνησα να εργάζομαι σε έναν οργανισμό με άτομα με ψυχικά προβλήματα και η Ινγκα έκανε αίτηση να ξεκινήσει στο τμήμα Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης όπου και την δέχτηκαν.
  Ποια είναι η σχέση σας με την Πελοπόννησο;
  Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη αλλά από τα πέντε μου χρόνια έμεινα στην Σπάρτη μέχρι που μεγάλωσα και τελείωσα το σχολείο. Μετά σπούδασα στην Αθήνα και αργότερα στο εξωτερικό για να αλλάξω παραστάσεις. Όταν αποφασίσαμε να ζήσουμε στην Ελλάδα, η Πελοπόννησος ήταν η προτεραιότητα αλλά δεν είχαμε αποφασίσει το ακριβές μέρος. Τελικά διαλέξαμε την Καλαμάτα γιατί θεωρούμε ότι προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωής και έχει σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης. Ταυτόχρονα το γεγονός ότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα και πως είναι εύκολα προσβάσιμη από στεριά, αέρα και θάλασσα, έπαιξε σημαντικό ρόλο.
  Με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή των περιοχών της Πελοποννήσου ως ταξιδιωτικοί προορισμοί;
  Η Πελοπόννησος είναι μια περιοχή που έχει πολλά πράγματα που ένας επισκέπτης μπορεί να δει: Πανέμορφη φύση, πολιτισμό, ιστορία, αξιοθέατα, γαστρονομία, ενδημική χλωρίδα και πανίδα. Πιστεύουμε ότι είναι ένας προορισμός που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους διάσημους ανά τον κόσμο. Επιπλέον, το γεγονός ότι νέοι αυτοκινητόδρομοι και υποδομές μεταφοράς δίνονται στην δημόσια χρήση, κάνουν την περιοχή μας ακόμα πιο άμεσα προσβάσιμη από την Αθήνα.
Ένας από τους στόχους μας είναι να γίνει η Πελοπόννησος ταξιδιωτικός προορισμός αλλά την ίδια στιγμή θέλουμε να «εκπαιδεύσουμε» και να μεταφέρουμε στους φορείς, στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες, ότι πρέπει να είναι ένας βιώσιμος προορισμός. Ένας προορισμός που σέβεται τις τοπικές κοινωνίες, τις αξίες και εν τέλει το φυσικό περιβάλλον και την φύση γενικότερα. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο καταστρεπτικές συνέπειες μπορεί να έχει η ανεξέλεγκτη αύξηση της επισκεψιμότητας και γι΄αυτό θέλουμε να προσπαθήσουμε έτσι ώστε η Πελοπόννησος να προσελκύσει νέους επισκέπτες χωρίς να χάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.
  Ποιο είναι το κριτήριο για να εντάξετε στη λίστα εμπειριών μια δραστηριότητα;
  Ψάχνουμε ανθρώπους που πραγματικά αγαπάνε αυτό που κάνουν και θέλουν να μοιραστούν το πάθος και την γνώση τους με άλλους. Αυτή είναι η βασική ιδέα του Local Moods.
Κατηγοριοποιούμε τις δραστηριότητες σε Creative Mood, όπου περιλαμβάνονται όλες οι δημιουργικές δραστηριότητες. Σε Active Mood με δραστηριότητες που λαμβάνουν μέρος σε εξωτερικούς χώρους όπως αναρρίχηση, πεζοπορία. Σε Eco Mood με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής όπως μελισσοκομία ή παρακολούθηση πουλιών. Αν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει μια δραστηριότητα που είναι φιλική προς το περιβάλλον, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας και να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας. Είμαστε η πρώτη εταιρεία που προσφέρει Δημιουργικό Τουρισμό στην Πελοπόννησο και για αυτό ενδιαφερόμαστε να αναπτύξουμε το δίκτυο των συνεργατών μας.
  Ποια είναι η πιο αγαπημένη σας δραστηριότητα;
  Καθότι ακόμα είμαστε στην αρχή του εγχειρήματός μας, δεν μπορούμε να πούμε ποια δραστηριότητα είναι η αγαπημένη μας. Θεωρούμε ως καλύτερη ένα μείγμα όλων. Μπορείς να ξεκινήσεις την μέρα σου με μια επίσκεψη σε τοπική αγορά και delicatessen καταστήματα όπου θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα μάθημα τοπικών συνταγών και γευσιγνωσίας.
Το απόγευμα μπορείς να συνεχίσεις την γαστρονομική εμπειρία πηγαίνοντας σε ένα τοπικό οινοποιείο και να περιηγηθείς από τον ίδιο τον οινοποιό στα μυστικά της διαδικασίας παραγωγής και των αρωμάτων.
 Μια άλλη μέρα μπορείς να επισκεφτείς ένα εργαστήριο ξυλοκοπτικής και να δημιουργήσεις με την καθοδήγηση του τεχνίτη, το δικό σου ξύλινο αντικείμενο. Μπορείς να τελειώσεις την μέρα σου συμμετέχοντας σε μάθημα παραδοσιακών χορών, πριν πας σε μια τοπική γιορτή με ζωντανή μουσική όπου θα έχεις την ευκαιρία να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες στο μάθημα.  Από τον Γιώργο Κελέφη, Photo by: Inga Nier

*** Στους λογαριασμούς αύριο 12 Σεπτεμβρίου τα προνοιακά επιδόματα 
2.166 δικαιούχοι στη Μεσσηνία
 Την ερχόμενη Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα που αντιστοιχούν στα προνοιακά επιδόματα Ιουλίου – Αυγούστου 2017.
 Το συνολικό ποσόν ανέρχεται σε 1.632.214,39 ευρώ και αφορά 2.166 δικαιούχους απ’ όλη τη Μεσσηνία, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας, εξυπηρετεί όλο το Νομό.

***  Το τείχος των δακρύων… 
Ο Εμφύλιος πόλεμος σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με τη συμπαγή εθνοτική ομοιογένεια είναι παντελώς ακατανόητος. Το δίκιο έχει περιορισμένη σημασία. Δεν το κερδίζεις καταστρέφοντας την πατρίδα σου. Υπάρχει μόνο η οδός του συμβιβασμού. Εξαντλητική, συμβιβαστική, άδικη, ταπεινωτική αλλά αναίμακτη. Κι ας αφήσουν τα ψόφια περί ξενοκίνητων και οι μεν και οι δε. Δεν σηκώνει όπλο Έλληνας στον Έλληνα, όποιος κι αν του το δώσει. Υπήρξαν και τέτοιοι Έλληνες. Όπως οι αεροπόροι που αρνήθηκαν να «δοκιμάσουν» τις νέες αμερικάνικες εμπρηστικές βόμβες Ναπάλμ στα βουνά της Μακεδονίας και να κατακάψουν τα δάση που φώλιαζαν αντάρτες. (Είδαμε τι έγινε αργότερα στο Βιετνάμ).
 Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είχαμε 12-15.000 νεκρούς. Στον Εμφύλιο είχαμε σχεδόν δεκαπλάσιους, στρατιώτες, αντάρτες, άοπλους, γυναίκες και παιδιά. Δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος περήφανος γι’ αυτή τη σφαγή στον τόπο του. Εντάξει ήταν ήρωας ο πολεμιστής παππούς για την οικογένεια αλλά στην πραγματικότητα, είτε επέζησε είτε όχι, ήταν ακόμα ένα θύμα.
Έτσι κι αλλιώς οι πολλοί δεν επέλεξαν πλευρά. Τους πήρε η Ιστορία και τους πέταξε όπου οι συγκυρίες, η τύχη ή ο καταναγκασμός υπαγόρευαν. Σχεδόν συμπτωματικά οι πολλοί βρέθηκαν με τα όπλα του ενός ή του άλλου. Μειοψηφίες οι φανατισμένοι των δύο παρατάξεων. Τι καταλάβαιναν αμούστακα χωριατόπαιδα από ιδεολογίες; Η Ιστορία είναι οδοδείκτης που δείχνει μπροστά, όχι πίσω. Τα Δεκεμβριανά και ο Γράμμος είναι μαθήματα ένθεν και ένθεν. Δεν είναι εύσημα για κανέναν. Πολύ περισσότερο δεν είναι αφετηρίες για επανάληψη. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε τρόπους συμβίωσης.
 Αυτοί που σήμερα μιλάνε εμφυλιοπολεμικά, απλώς αποκαλύπτουν το μέγεθος της ανοησίας τους. Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για τον Εμφύλιο πρώτα προσευχόμαστε, νηστεύουμε, μεταλαμβάνουμε και μετά πιάνουμε στο στόμα μας τους νεκρούς μας. Ή στήνουμε ένα δικό μας «τείχος των δακρύων». Εκεί χτυπάμε το κεφάλι μας και ζητάμε εξιλέωση δεξιοί κι αριστεροί. Από κοινού βλάψαμε την πατρίδα. (Από τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ).

***  Οι μνηστήρες άρχισαν να "ερωτοτροπούν" με τη Μεσσηνία
Για το καινούργιο κόμμα που θα «κληρονομήσει» τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» 
 Στους δέκα σταμάτησαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τη "Δημοκρατική Συμπαράταξη". Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου κόμματος είναι οι: Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Ραγκούσης, Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Καμίνης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Απόστολος Πόντας, Δημήτρης Τζιώτης. Οι υποψήφιοι θα πρέπει μέχρι την 23η Σεπτεμβρίου να έχουν συγκεντρώσει 1.000 υπογραφές, διαφορετικά θα διαγραφούν από την λίστα των επίδοξων «αρχηγών».
 Πολλοί είναι πάντως αυτοί που εκτιμούν πως δεν θα καταφέρουν όλοι οι υποψήφιοι να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση από σήμερα και οι δέκα ρίχνονται στην πρώτη προεκλογική κούρσα για να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές
 Τι γίνεται στη Μεσσηνία
 Με το που έπεσε η αυλαία των υποψηφίων ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος, αν και ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη αρχίσει να στήνουν εδώ και καιρό τα επιτελεία τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Θ" από τους διάφορους πολιτικούς χώρους, που ενυπάρχουν κάτω υπό τη σκέπη της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης", το μηχανισμό της Φώφης Γεννηματά  «τρέχουν» οι πρώην βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Δημήτρης Κουσελάς, μαζί με το μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Τσέκερη. Η Φ. Γεννηματά ελπίζει για πρωτιά στη Μεσσηνία, στηριζόμενη πολύ και στο γεγονός της σχέση της με την περιοχή και το όνομα του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά.
Έντονη κινητικότητα φαίνεται να παρουσιάζει και η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος στηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία της μέχρι σήμερα Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και από μια σημαντική ομάδα φίλα κείμενων πολιτών στο κόμμα της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης".
Μάλιστα, όπως μας τόνισαν, η υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη έχει "μετρηθεί" στη Μεσσηνία, στις τελευταίες ευρωεκλογές, όπου και συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.
 Από κει και πέρα, έτοιμος μηχανισμός υπάρχει και για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Στα "συν" του είναι ότι με την υποψηφιότητά του υπάρχει ένα δυνατό άνοιγμα στην κοινωνία, ενώ, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα προτιμηθεί από τα στελέχη και φίλους της ΔΗΜΑΡ, της "Κίνησης Πολιτών", αλλά και στελεχών που κινούνται γύρω από τον κύκλο του πρώην υπουργού και δημάρχου Καλαμάτας Σταύρου Μπένου.
Πέρα, όμως, από τις παραπάνω ομαδοποιήσεις, σε μια πρώτη λίστα που έχει διαμορφωθεί φαίνεται να έχει την προτίμηση των: Στάθη Μακρή, Γρηγόρη Μασούρα, Νίκου Γεωργακόπουλου, Σωτήρη Μπακούρου, Κώστα Αγγελόπουλου και άλλων.
Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Καμίνη ποντάρουν πολύ και στο γεγονός ότι οι πολίτες που δεν ανήκουν σε κανένα στρατόπεδο, αλλά θα προσέλθουν στις κάλπες, θα τον προτιμήσουν, με τη δικαιολογία του πλέον "άφθαρτου" πολιτικού.
Από την πλευρά του ΚΙΔΗΣΟ υπάρχει η απόφαση της εξουσιοδότησης του προέδρου του Γ. Παπανδρέου να μιλήσει με όλους τους υποψηφίους και μετά να προχωρήσει, εάν το θελήσει, σε επίσημη στήριξη. Τα μέλη του, όμως, στη Μεσσηνία εκτιμούν, ότι οι υποστηρικτές του θα κινηθούν στο δίπολο Φώφη Γεννηματά- Νίκος Ανδρουλάκης.
Η υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη θα στηριχθεί, σε μεγάλο βαθμό, στο μηχανισμό που είχε στηθεί για το "Ποτάμι".
  Η άλλη πλευρά
 Εν τω μεταξύ, εκτός από τους υποψήφιους αρχηγούς, όλα τα άλλα γύρω από το νέο κόμμα παραμένουν στον «αέρα». Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η διαδικασία εκλογής του επικεφαλής, αν θα γίνει ηλεκτρονικά ή όχι. Δεν έχει επίσης αποφασιστεί πως θα διεξαχθεί η προεκλογική εκστρατεία μεταξύ των υποψηφίων, αν θα υπάρξουν κοινές εμφανίσεις κλπ.
Και το κυριότερο δεν έχει αποφασιστεί σε ποιο κόμμα διεκδικούν την προεδρία. Αυτό αποτελεί και ένα από τα πλέον παράδοξα της διαδικασίας, για το οποίο πολλοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες και τις διαφωνίες τους.
Αντιπαραθέσεις υπάρχουν τόσο για τη μορφή του κόμματος, αν δηλαδή θα πρόκειται για συνασπισμό κομμάτων ή θα πρέπει τα κόμματα να διαλυθούν και να δημιουργηθεί ένας νέος ενιαίος πολιτικός φορέας, όσο και για την πολιτική ταυτότητα, με κάποιους να σημειώνουν πως θα πρέπει να είναι ένα κόμμα του Κέντρου και άλλους να τονίζουν πως θα πρέπει να ανήκει στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος τελικά αποφάσισε να μην κατέβει στο στίβο της διεκδίκησης της αρχηγίας, προειδοποίησε γι’ αυτά τα ζητήματα. Θα «έπρεπε να προηγηθεί η δημιουργία του νέου φορέα της εκλογής επικεφαλής, ενώ τώρα ακολουθείται η αντίστροφη διαδικασία», είπε και τόνισε πως δεν έγινε δεκτή ούτε η εναλλακτική πρόταση διπλής κάλπης «για να αποφασίσει η βάση της Κεντροαριστεράς αν θα είναι ο πολιτικός φορέας ενιαίος ή Πολυκομματικός». Μάλιστα, εκτίμησε ότι επειδή δεν έχει αποσαφηνιστεί η μορφή του φορέα «θα υπάρξουν φυγόκεντρες τάσεις αντί για την απαραίτητη συσπείρωση».
  Δήλωση Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου
 Με αφορμή τη δημοσκόπηση που είδε, χθες, το φως της δημοσιότητας στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και διενεργήθηκε από την ProRata A.E. Εταιρεία Ερευνών Κοινής Γνώμης, ο εκ των υποψηφίων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προχώρησε στην εξής δήλωση: "Πληροφορούμαι και διαβάζω δημοσκοπήσεις που αφορούν στην επιρροή υποψηφίων για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ενιαίου φορέα.
Έρευνες που μετρούν ονόματα πριν ανακοινωθούν υποψηφιότητες, καθώς και πρόσωπα τα οποία έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν στη διαδικασία.
Οι παραπάνω ενέργειες είναι πολιτικά ανήθικες, επιστημονικά αβάσιμες και επαγγελματικά αντιδεοντολογικές.
Πρόκειται για συνειδητή απόπειρα αλλοίωσης και παραμόρφωσης των δεδομένων στην αφετηρία ακριβώς αυτού του εγχειρήματος. Σημειώνω ότι η απόπειρα αυτή με αφήνει παγερά αδιάφορο σε προσωπικό επίπεδο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι προσηλωμένος σε αυτά που σταθερά πιστεύω.
Καλώ την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον Καθ. κ. Ν.Αλιβιζάτο να διασφαλίσει την επιβαλλόμενη ισοτιμία στην παρουσία και τον λόγο μεταξύ όλων των υποψηφίων, ώστε να προστατευθεί η σοβαρότητα της διαδικασίας.
Το στοιχείο αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεμελίωση μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας.
Συνεχίζω αταλάντευτα πάνω σε αρχές και αξίες για τη νέα, μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό το όραμα υπηρετώ, με αυτή την πίστη θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για τους πολίτες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη".  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Πολύπαθος δρόμος… 
 
Η οδός ίλαρχου Κουρκουτά έχει τη δική της, μοναδική, ιστορία. Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής, μεγάλα κομμάτια από ευκαλύπτους βρίσκονται ξεχασμένα στο δρόμο, κάποια άλλα είναι έτοιμα να "σκεπάσουν" κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο ή πεζό, το νερό που βρίσκεται στο πάρκο τρέχει εδώ και τρεις περίπου μήνες, χωρίς κάποιος να ενδιαφέρεται για τη σπατάλη, τα σκουπίδια για να μαζευτούν πρέπει να ξεχειλίσουν οι κάδοι, αλλά και ο δρόμος είναι γεμάτος βρώμα. Τέλος, τμήμα του πεζοδρομίου είναι ανοικτή παγίδα για κάθε αφηρημένο ή απρόσεκτο. Με όλα αυτά δεν πρέπει να γίνει κάτι;  Α.Π. 

***  Ένα «θα» για το θέμα των πυρηνελαιουργείων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά - Τα έψαλε ο περιφερειάρχης στον Δήμαρχο Οιχαλίας για τη χωματερή 
Να έχει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ζήτησε χθες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από το Δήμαρχο Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλου, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Δημαρχείο.
Οι δύο άντρες συζήτησαν για  αρκετά θέματα της περιοχής, ενώ ο κ. Τατούλης τα… έψαλε στο Δήμαρχο για το ΧΑΔΑ στο Μελιγαλά. Σε ότι αφορά τα πυρηνελαιουργεία, ο κ. Τατούλης είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο.
  «Αθλιότητα ΧΑΔΑ»
«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και αληθινοί απέναντι στους πολίτες, που μας τίμησαν με την ψήφο τους», τόνισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο να συνεχίζεται η αθλιότητα του παράνομου ΧΑΔΑ του Μελιγαλά, ο οποίος βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και δέχεται σκουπίδια, ακόμα και βιομηχανικά, από τις όμορες περιοχές».
Ο κ. Τατούλης, αφού επισκέφθηκε το χώρο του ΧΑΔΑ, κάλεσε το Δήμαρχο να βρεθεί γρήγορα λύση για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια σύντομα θα αποκαταστήσει το ΧΑΔΑ, παρόλο που δεν προβλεπόταν αρχικά.
Σε ότι αφορά το θέμα της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι επίκειται σύντομα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο, ώστε να εξεταστεί συνολικά το θέμα και να βρεθούν βιώσιμες λύσεις. Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν προκρίνει τη λύση να κλείσουν τα πυρηνελαιουργεία, καθώς θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής, αλλά να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές των μονάδων και να υπάρχει η απαραίτητη προσαρμογή της λειτουργίας τους στις καιρικές συνθήκες.
  Έργα
«Ο Δήμος Οιχαλίας θα πρέπει γρήγορα να διαμορφώσει το όραμά του σε συνάρτηση με τους σπουδαίους χώρους ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος που διαθέτει, ώστε να τους εντάξει στην οικονομία του» συνέχισε ο κ. Τατούλης και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στα μεγάλα διεθνή γεγονότα που παρουσιάζεται η Πελοπόννησος, προκειμένου «να βγει από την απομόνωση και να παρουσιάσει το δικό της πακέτο τουριστικού ενδιαφέροντος».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο έργο της αστικής ανάπλασης του Μελιγαλά, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 1,6 εκατομμύρια ευρώ, χαρακτηρίζοντάς το ως κομβικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής και τη λειτουργικότητα της πόλης, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες παρεμβάσεις στο μέλλον.
Ζήτησε επίσης από το Δήμαρχο να ωριμάσει το συντομότερο τη μελέτη για την υδροδότηση του Μελιγαλά, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής.
Εξέφρασε επίσης τη συμφωνία του στο αίτημα του Δημάρχου για τη χρηματοδότηση τόσο την ολοκλήρωση του Δημαρχείου με 70.000 ευρώ, όσο και του γηπέδου του Μελιγαλά με 50.000 ευρώ.
Επίσης, ζήτησε να προχωρήσει γρήγορα η μελέτη για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη, της ιστορικής Μητρόπολης του Μελιγαλά, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα ενταχθεί.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Δήμο Οιχαλίας και το Μελιγαλά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμμετείχε στον εορτασμό του Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου και ξεναγήθηκε στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Μελιγαλά. 

***  «Πρώτο κουδούνι» για εκατοντάδες μαθητές και στην Καλαμάτα! (φωτογραφίες)  
 
 
Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χτύπησε  σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις 8 το πρωί για χιλιάδες μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας καθώς πραγματοποιείται ο καθιερωμένος αγιασμός.
  Και στην Καλαμάτα εκατοντάδες μαθητές «πλημμύρισαν» από το πρωί τους δρόμους, «επιστρέφοντας» στο σχολείο ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές.
Ιδιαίτερης σημασίας και πάντα ξεχωρίστή είναι η σημερινή ημέρα για τους μαθητές της Πρώτης Δημοτικού καθώς θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του «μεγάλου σχολείου».
  *Αναλυτικό φωτορεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θάρρους»

***  Μια «Ασπίδα» για τα μνημεία και της Μεσσηνίας – Μέτρα αντισεισμικότητας για μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους 
  «Από τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε καθημερινά από πολίτες, αρκετοί είναι αυτοί που ρωτούν πότε θα μπορέσουμε να προβλέψουμε έναν σεισμό», λέει χαμογελώντας, σε ρεπορτάζ της "Καθημερινής", ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Βασίλης Καραστάθης. Το γραφείο του στον Λόφο των Νυμφών είναι καλυμμένο από οθόνες υπολογιστών, καλώδια, πληκτρολόγια και λάπτοπ για τον συντονισμό της ερευνητικής του ομάδας.
Oι ερευνητικές προσπάθειες που πραγματοποιούνται, αν και ελπιδοφόρες, δεν είναι σε θέση μέχρι σήμερα να οδηγήσουν σε ακριβείς προβλέψεις ως προς το πού και πότε θα χτυπήσει ο Εγκέλαδος.
Ωστόσο, συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντισεισμική προστασία της χώρας μας και σε αυτό το πλαίσιο οι ερευνητές του Ινστιτούτου ανέπτυξαν πρόσφατα ένα νέο ψηφιακό εργαλείο για την αντισεισμική θωράκιση των μνημείων, ναών, κτισμάτων και μουσείων που βασίζεται, όχι σε προβλέψεις, αλλά σε πραγματικά δεδομένα. «Οι πολιτιστικοί οργανισμοί και τα μνημεία της χώρας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ερευνητικό πρόγραμμα 'Ασπίδα', για να βοηθηθούν στη λήψη των κατάλληλων μέτρων με στόχο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου σε περίπτωση σεισμού», λέει στην «Κ» ο κ. Καραστάθης, εξηγώντας μας τον σχεδιασμό και τα αποτελέσματα του προγράμματος.
Η μεγάλη επιστημονική ομάδα της «Ασπίδας», αποτελούμενη από ερευνητές σεισμολόγους, μηχανικούς και γεωλόγους, κινήθηκε σε δύο άξονες: αρχικά εντόπισε και ταξινόμησε τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην ελληνική επικράτεια και έπειτα διερεύνησε και μοντελοποίησε τα ενεργά σεισμικά ρήγματα, ώστε να μπορεί να υπολογίσει την «σεισμική επιτάχυνση», που πρακτικά δείχνει τη δύναμη που θα δεχθούν τα κτίρια σε περίπτωση σεισμού από την ενεργοποίηση κάποιου ρήγματος.
  Η καινοτομία
 
Η καινοτομία όμως της «Ασπίδας» δεν είναι μόνο η σύνδεση μνημείων και ρηγμάτων. Με βάση τα σεισμικά δεδομένα που παρέχει το πρόγραμμα, οι επιστήμονες και οι μηχανικοί μπορούν να τεστάρουν ένα μνημείο ψηφιακά για να δουν την αντοχή του σε ενδεχόμενο σεισμό και αν τα υλικά του το προδώσουν, να προχωρήσουν σε βελτιώσεις και ενισχύσεις.
  Ο τρόπος λειτουργίας και ο εντοπισμός των τρωτών σημείων
 • Ψηφιακός σεισμός: Για να καταλάβουμε καλύτερα πώς εφαρμόζεται το πρόγραμμα σε πραγματικά μνημεία ανοίγουμε με τον κ. Καραστάθη τα δεδομένα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Πλατάνι της Αχαΐας που χρονολογείται στον 12ο αιώνα. Πρόκειται για έναν μονόχωρο τρίκογχο ναό με τρούλο και τριμερή νάρθηκα και είναι ένας από τους μόλις πέντε ναούς αυτής της μορφής που σώζονται στην Ελλάδα.
«Ο ναός είναι ανοιχτός στο κοινό, τελείται η θεία λειτουργία, έχει σποραδικές βλάβες και ήταν ενδιαφέρον να διερευνήσουμε πώς θα επηρεαστεί το κτίσμα και τι συμπεριφορά θα έχει σε έναν σεισμό».
 Στον χάρτη της «Ασπίδας» φαίνεται καθαρά ότι ο ναός βρίσκεται κοντά σε ενεργό ρήγμα. Αυτό σημαίνει ότι το ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό σύντομα; «Όχι, δεν βασιζόμαστε στο κατά πόσον πιθανό είναι να γίνει άμεσα ένας σεισμός στην περιοχή», τονίζει ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου, «αλλά λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας το δυσμενέστερο σενάριο με βάση το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του ρήγματος και της περιοχής θεμελίωσης του μνημείου, διότι η αξία των μνημείων δεν περιορίζεται στα επόμενα χρόνια, αλλά εκτείνεται στο βάθος των αιώνων».
• Στοχευμένη συντήρηση: Οι επιστήμονες αποτύπωσαν με σύγχρονες μεθόδους το εσωτερικό και το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου, συνέταξαν την αρχιτεκτονική κάτοψη, τις τομές, τις οικοδομικές φάσεις του κτιρίου, ανέλυσαν τα δομικά του στοιχεία και στο τέλος σχεδίασαν ένα ψηφιακό τρισδιάστατο ομοίωμα για την πειραματική εφαρμογή της «Ασπίδας».
 «Σε αυτό το ομοίωμα προκαλέσαμε τεχνητά έναν ψηφιακό σεισμό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το δυσμενέστερο σενάριο σε σχέση φυσικά με το ρήγμα της περιοχής, δηλαδή 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είδαμε ποια είναι τα αδύναμα σημεία του ναού», μας λέει ο κ. Καραστάθης.
Η ομάδα του συνέκρινε τα αποτελέσματα του πειράματος με την υφιστάμενη κατάσταση του κτιρίου και είδαν ότι υπάρχουν ζημιές, προφανώς από παλαιότερους σεισμούς, σε ορισμένα από τα σημεία του ψηφιακού ομοιώματος που υποδείχθηκαν ως ιδιαίτερα τρωτά. Με βάση τα αποτελέσματα της «Ασπίδας» η συντήρηση του ναού μπορεί να γίνει πιο στοχευμένη.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ερευνητική ομάδα έκανε παρόμοιες μετρήσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στον κάμπο Αβίας, ένα μνημείο που η κατασκευή του τοποθετείται την περίοδο της οθωμανικής κατοχής και στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά και της Παντάνασσας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

***   Ο Λαβρόφ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ τις ΗΠΑ! Αποκάλυψε την ΑΛΗΘΕΙΑ

~  Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχολίασε  τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ξένων δυνάμεων στη Συρία, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
«Όλοι όσοι λειτουργούν στο έδαφος της Συρίας ή στον εναέριο χώρο χωρίς την έγκριση των νόμιμων αρχών της χώρας, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Την Κυριακή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Συρίας, Faisal Mekdad, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποχωρήσουν από την επικράτεια της χώρας, επειδή η παρουσία τους είναι παράνομη.
«Το έχουμε πει επανειλημμένα. Ο καθένας που βρίσκεται είτε στο συριακό έδαφος είτε στον συριακό εναέριο χώρο χωρίς συγκατάθεση και χωρίς πρόσκληση της συριακής κυβέρνησης, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Η Ρωσία λειτουργεί εδώ με άμεση πρόσκληση των νόμιμων συριακών αρχών, καθώς και των εκπροσώπων του Ιράν, καθώς και των εκπροσώπων του κινήματος της Χεζμπολάχ», σημείωσε ο Λαβρόφ.

***  ALERT! Κάτι συμβαίνει στον Λευκό Οίκο…

~   Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που έριχνε αντικείμενα μέσα από το φράχτη του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η New York Daily News.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνδρας έριξε κάτι που έμοιαζε με τάμπλετ και ένα σημειωματάριο.
Το σημείο είχε αποκλειστεί, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ απουσίαζε τη στιγμή εκείνη σε τελετή αφιερωμένη στην επέτειο των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου 2011, στο Πεντάγωνο.

*** ΤΩΡΑ! Συμφώνησαν ΠΟΥΤΙΝ-ΜΕΡΚΕΛ

 ~ Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία, , κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.
«Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για τη σημερινή κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο στο πλαίσιο των τελευταίων προκλητικών ενεργειών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν και η Άνγκελα Μέρκελ καταδικάζουν έντονα την παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από την Πιονγιάνγκ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Όπως σημειώθηκε, τα δυο μέρη συμφώνησαν ότι «η επίλυση αυτής της οξείας κρίσης είναι δυνατή μόνο με πολιτικά και διπλωματικά μέσα, επαναλαμβάνοντας τις διαπραγματεύσεις όλων των εμπλεκομένων μερών».
Eπιπλέον, η Ρωσία είναι σύμφωνη να αποσταλούν κυανόκρανοι του ΟΗΕ στην ανατολική Ουκρανία, και όχι μόνο κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής αλλά και σε περιοχές εκτός αυτής.
«Ο Ρώσος ηγέτης λαμβάνοντας υπ' όψιν τις προτάσεις που διατύπωσε η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι  είναι έτοιμος να συμπληρώσει τις προτεινόμενες στο ρωσικό σχέδιο απόφασης (του ΟΗΕ-σ.σ.) τις αρμοδιότητες της αποστολής του ΟΗΕ» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι «έχει υπ' όψιν ότι η προστασία των παρατηρητών του ΟΑΣΕ από τους κυανόκρανους μπορεί να επεκταθεί και εκτός της διαχωριστικής γραμμής, μετά την απόσυρση δυνάμεων και εξοπλισμού και από τις δύο πλευρές, και σε αλλά σημεία, όπου η ειδική αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ πραγματοποιεί τις επιθεωρήσεις της με βάση τις συμφωνίες του Μίνσκ».

***  Μας περνάει για χαζούς! Απίστευτες δικαιολογίες από Μπαλτά

~
Σε φτηνές δικαιολογίες σχετικά με το σκάνδαλο που αφορά τη γυναίκα του και τη θέση που πήρε ως διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές προχώρησε ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στον Real fm.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά η σύζυγός του ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της το 2003 και το ολοκλήρωσε το 2009. Από τότε εκκρεμούσε η αναγνώρισή του, που κατά τον κ. Μπαλτά, έτυχε να γίνει το 2017. «Αργεί αυτή η εταιρεία» υποστήριξε απλά ο κ. Μπαλτάς.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τη σύζυγό του «απλή υπάλληλο» χωρίς να δίνει καμία εξήγηση για το πώς - όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Καθημερινής που έφερε στη δημοσιότητα την υπόθεση - αυτή η «απλή υπάλληλος» αρχικά διορίστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Χανίων από τον οποίο πήρε απόσπαση στη ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρείες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων.
Συνεχίζοντας τα μισόλογα, με δύο ημέρες καθυστέρηση, ο Αριστείδης Μπαλτάς υποστήριξε ότι η εταιρεία αυτή, οι «Κτιριακές Υποδομές», στην οποία συγχώνευθηκε η ΔΕΠΑΝΟΜ μαζί με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων και την Θέμις Κατασκευαστική που κατασκεύαζε φυλακές, «σύμφωνα με τα δικά της χαρακτηριστικά δεν εξετάζει συνάφιες μεταπτυχιακών και οι θέσεις δίνονται ανεξαρτήτως τυπικών πρόσόντων».
«Καθάρισε», δε, τη συζήτηση αυτή με το επιχείρημα ότι «σε διοικητικές θέσεις δεν χρειάζεται αυτή η σχέση με το αντικίμενο της εταιρείας».
Κατά τον ίδιο «όσοι σπουδάζουν και έχουν μεταπτυχιακό τίτλο στην ιστορία της τεχνολογίας είναι περιζητήτοι σε διοικητικές θέσεις σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο».
Ούτε λέξη, φυσικά, δεν βρήκε ο κ. Μπαλτάς για τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε η σύζυγός του προκειμένου να παραμείνει στην ΚΤΥΠ αλλά και την... αμέλεια της συγκεκριμένης εταιρείας να προσβάλει - ως όφειλε - την προσωρινή δικαίωσή της.
Όσο για τις αυξήσεις που διεκδίκησε και φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έλαβε η σύζυγός του, ο Αριστείδης Μπαλτάς «προσπέρασε» με χαρακτηριστική ευκολία όλα όσα προηγήθηκαν προκειμένου αυτή να φτάσει σε αυτό το σημείο, βάζοντας ως νέα γραμμή άμυνας ότι «είναι εσωτερικά της εταιρείας και της νομοθεσίας ότι θα πάρει αυξήσεις και αν θα τα πάρει αναδρομικά».
Αφού, λοιπόν, ο κ. Μπαλτάς παρέδωσε ως «λευκή περιστερά» τη σύζυγό του στη συνέχεια έκανε λόγο για προσωπική του στοχοποίηση με «στρεβλά» επιχειρήματα και για εκτέλεση συμβολαίων.
Δεν δίστασε, μάλιστα, με την ίδια λογική να αθωώσει και τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ η οποία, όπως αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, καταγγελία για την οποία είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.
Κατά τον ίδιο όλα αυτά γίνονται προκειμένου να γίνει «μια τεράστια φασαρία όπου θίγεται η μεσαία διαπλοκή.
Ακούστε τη συνέντευξη του Αριστείδη Μπαλτά στον ραδιοφωνικό σταθμό Real για το σκάνδαλο με τη γυναίκα του που διορίστηκε και πήρε αύξηση με παράνομο τρόπο:
~ video : Μπαλτάς , https://youtu.be/WEbXJg8dX8U  .-
Εναλλακτικά ΕΔΩ  ,    protothema.gr

***  Μαζί με την νέα σχολική χρονιά, ξεκινάνε και οι έλεγχοι σε κυλικεία και απαγόρευση καπνίσματος 
Άμεσα θα ξεκινήσουν μαζί με τη νέα σχολική χρονιά και οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη σωστή και ασφαλή για την υγεία μαθητών, λειτουργία των σχολικών κυλικείων του νομού.
Ο έλεγχος, ιδιαίτερα από τους επόπτες της Διεύθυνσης Υγείας, θα επικεντρωθεί σε ζητήματα καθαριότητας, στα είδη που πωλούν τα κυλικεία και την ποιότητά τους, στο τρόπο συντήρησης και διατήρησης των προϊόντων που έχουν προς διάθεση.
Τα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται, προβλέπονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση Υγείας και Παιδείας και δεν έχει τροποποιηθεί σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, θα γίνεται έλεγχος και ως προς τις τιμές που πωλούνται τα προϊόντα, καθώς και αυτές καθορίζονται από τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση.
Παράλληλα, οι έλεγχοι από την Διεύθυνση Υγείας, θα αφορούν και την καθολική απαγόρευση καπνίσματος στους χώρους των σχολείων.
Από τη Διεύθυνση Υγείας επισημαίνεται ότι το κάπνισμα στο σχολείο απαγορεύεται απ’ όλους και σε όλους τους χώρους και σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εξωτερικοί χώροι, όπως τα προαύλια.
Τέλος, θα πρέπει να έχουν αναρτηθεί οι ταμπέλες για απαγόρευση του καπνίσματος και να γίνει η σχετική ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών.  Β.Β.

***  Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων 
Η σημερινή -προγραμματισμένη- συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια έχει προκαλέσει την κινητοποίηση και των δύο "αντίπαλων στρατοπέδων”. Οι πρώτοι είναι αυτοί που προτείνουν την ολοκλήρωση υπογραφής της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ, ώστε να προχωρήσει η κεντρική διαχείριση. Οι δεύτεροι, είναι αυτοί που επιμένουν να προτάσσουν διάφορες δικαιολογίες για να μην προχωρήσει η σύμβαση, με πρωτεύοντες τις περιβαλλοντικές και οικονομικές παραμέτρους.
Επί του θέματος υπήρξε και παρέμβαση από το Σύλλογο των Απανταχού Κωνσταντιναίων, τόσο προς τα μέλη του ΦΟΔΣΑ, τα οποία εκπροσωπούν το δήμο Οιχαλίας όσο και τους προς τα υπόλοιπα. Όπως σημειώνουν, " 1.Όπως όλοι σας, όλοι μας και όλη η τοπική κοινωνία του Δήμου Οιχαλίας γνωρίζετε, γνωρίζουμε και γνωρίζουν, σχετικά με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  με την οποία ο Δήμος Οιχαλίας στηρίζει και τάσσεται υπέρ της αποκεντρωμένης και κατά της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Μετά από αυτή την απόφαση και μετά από πρόσφατη σχετική συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Οιχαλίας:
 Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρξει διαφορετική θέση από τους εκπροσώπους του Δήμου Οιχαλίας στην προσεχή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ σχετικά με το θέμα αυτό και θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή τους, σε περίπτωση συζήτησης ή ψηφοφορίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, να ψηφίσουν θετικά υπέρ της αποκεντρωμένης και κατά της ολοκληρωμένης διαχείρισης .
2. Για άλλη μια φορά τοποθετούμαστε και θεωρούμε αυτονόητο ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου σε συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ μεταφέρουν, εκφράζουν και ψηφίζουν σύμφωνα με τις εντολές που έχουν λάβει βάσει των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτές αποκλειστικά  εκφράζουν και μόνο αυτές στηρίζουν. Οι προσωπικές απόψεις παραμένουν προσωπικές και παραμένουν εκτός αιθούσης συνεδρίασης.
Μετά από τα παραπάνω και επειδή:  1. Τις τελευταίες μέρες οργιάζει η φημολογία και η παραχολογία σε περίπτωση θετικής ψήφου για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων.
2. Θεωρούμε ότι η υποστήριξη θέσεων, απόψεων που έχουν να  κάνουν με το μέλλον του τόπου μας, την υγεία και το οικονομικό συμφέρον των πολιτών του Δήμου μας είναι υποχρέωση όλων μας, πολύ δε περισσότερο των εκλεγμένων εκπροσώπων μας  και
3.Επειδή η συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ της 12ης Σεπτεμβρίου 2017 μπορεί να αποβεί καθοριστική  για το μέλλον ολόκληρης της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας, γι αυτό  καλούμε τους εκπροσώπους του Δήμου Οιχαλίας στο ΦΟΔΣΑ να σεβασθούν τις μέχρι σήμερα αποφάσεις και στη συνεδρίαση να ενεργήσουν σύμφωνα με αυτές".
Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν ασκηθεί από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΠΕΔ), τους Δήμους Κορινθίων, Άργους-Μυκηνών, Τριπόλεως Σπάρτης και Βόρειας Κυνουρίας, τα Σωματεία "ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΙΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ", "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ– Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ", "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ –ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗΣ –Η ΑΝΑΛΗΨΗ" και από δυο (2)πολίτες: αίτηση ακύρωσης της απόφασης για τη ΣΔΙΤ και αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής με την οποία προσβάλλονται όλες οι αποφάσεις για την κεντρική διαχείριση"  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Οργανική ύλη του βυθού η περίεργη «ρύπανση» στη θάλασσα την Κυριακή 
Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ανησυχία από το περίεργο φαινόμενο που εμφανίσθηκε σχεδόν σε όλο το μήκος της ακτογραμμής της Καλαμάτας και ανησύχησε τους λουόμενους την Κυριακή το πρωί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Βεργόπουλο, ο οποίος όταν ειδοποιήθηκε την Κυριακή πήγε στην παραλία και ζήτησε να ληφθεί δείγμα, πρόκειται για νεκρική οργανική ύλη, η οποία υπάρχει στο βυθό της θάλασσας και εξαιτίας της αλλαγής της θερμοκρασίας και του αέρα, βγαίνει στην επιφάνεια.
Το φαινόμενο αρχικά παρουσιάσθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής ανατολικά της οδού Αύρας και στην κεντρική παραλία και σιγά σιγά επεκτάθηκε έως και την Παλιόχωρα. Αυτό έκανε τον κόσμο να ανησυχήσει και να αποφεύγει να μπει στη θάλασσα.
Ειδοποιήθηκε και από κόσμο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το οποίο, όμως, ως αρμοδιότητα έχει, σε περίπτωση που πρόκειται για ρύπανση, να επιληφθεί επί του αστυνομικού μέρους και του εντοπισμού της πηγής της ρύπανσης, είτε από τη θάλασσα, είπε από τη στεριά. Κάτι τέτοιο δεν εντοπίσθηκε.
Αντίθετα, ενημερώθηκε η ΔΕΥΑΚ, η οποία έχει την αρμοδιότητα ανάλυσης για νερά κολύμβησης,  αλλά κανείς δεν ενημέρωσε τη Διεύθυνση Υγείας της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, η οποία επίσης μπορεί να προχωρήσει σε λήψη δείγματος και να γίνουν οι ανάλογες εξετάσεις.
Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας
Καμία ανησυχία για το φυτοπλαγκτόν
Στα θαλάσσια ύδατα της Καλαμάτας εμφανίσθηκε φυτοπλαγκτόν, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017. Πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, που δεν εμπνέει ανησυχία για ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή 10/9/2017, στις 12.30 μ.μ., η ΔΕΥΑΚ πραγματοποίησε δειγματοληψία λόγω του φαινομένου. Τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων δείχνουν ότι οι παραμετρικές τιμές είναι μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος.  Β.Β.

***  Μεσσηνία: Με πληρότητα και χαμόγελο χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία 
Τα πρωτάκια για ακόμα μια χρονιά έκλεψαν τις εντυπώσεις
 Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε χθες και στα σχολεία της Μεσσηνίας η νέα σχολική χρονιά, που σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πάνο Πετρόπουλο, υπάρχει πληρότητα σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Στα σχολεία της Καλαμάτας το πρώτο κουδούνι χτύπησε λίγο μετά τις 8, με τους μαθητές της πρώτης τάξης των δημοτικών να κλέβουν τις εντυπώσεις, αφού αυτή η μετάβαση είναι σημαντική για τη ζωή τους.
Σε σχολεία της πόλης μεταξύ άλλων, βρέθηκαν η Βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφερή καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πάνος Πετρόπουλος.
Ελένη Αλειφέρη
Ημέρα χαράς χαρακτήρισε τη χθεσινή η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, η οποία παραβρέθηκε  στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, καθώς και στο 1ο& 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, ενώ ευχήθηκε να είναι η χρονιά καλή για τους μαθητές τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς.
Διαβεβαίωσε ότι πάντα η Περιφέρεια θα συνδράμει και θα υποστηρίζει τις όποιες προσπάθειες γίνονται από τις σχολικές μονάδες, με στόχο να αναβαθμιστούν.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους μαθητές των ΕΠΑΛ τους οποίους συνεχάρη και ενεθάρρυνε γιατί όπως είπε: «Είναι παιδιά που αγωνίζονται  και αναπτύσσουν το καθένα τις ιδιαίτερες δεξιότητές του με στόχο να διεκδικήσουν, έχοντας την κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση, μια θέση στην αγορά εργασίας και στην επιτυχία στη ζωή».
Μιλώντας τέλος για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μεταφορά των μαθητών, η κα Αλειφέρη δήλωσε ότι ήδη παρατάθηκαν οι προηγούμενες συμβάσεις και άμεσα θα εξετάσουν ποια νέα δρομολόγια μπορούν να εξυπηρετηθούν με τις συμβάσεις που θα παραταθούν. Μιλώντας με νούμερα είπε ότι το 80% των μαθητών θα μεταφερθούν με τις προηγούμενες συμβάσεις, ελπίζει δε και το υπόλοιπο 20% να εξυπηρετηθεί από τις παραπάνω.
Πάνος Πετρόπουλος
Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου δήλωσε ότι στην Περιφέρεια άνοιξαν όλα τα σχολεία, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε σαν στοίχημα που κερδήθηκε.
Σχετικά με τις κενές θέσεις σε δασκάλους και καθηγητές, ανέφερε ότι υπάρχει πληρότητα που αγγίζει το 100% και ότι από σήμερα τα σχολεία ξεκινούν το κανονικό τους πρόγραμμα.
Ακόμα εξέφρασε την ελπίδα ότι η φετινή κανονικότητα στις σχολικές μονάδες θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Τέλος, μιλώντας για τους εκπαιδευτικούς, εξέφρασε τη σιγουριά ότι αυτοί δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους, ώστε να υπάρχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.
Παναγιώτης Νίκας
Ανάμεσα στα σχολεία που παραβρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας, ήταν και το 6ο Ενιαίο Λύκειο που στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της οδού Αθηνών, ενός συγκροτήματος με γνωστά κτιριακά προβλήματα.
Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, διαβεβαίωσε και υποσχέθηκε στους μαθητές ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, με χρήματα του Δήμου, θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στο σχολικό συγκρότημα.
Ακόμα, αναφερόμενος στη δική του γενιά είπε στους μαθητές, ότι δεν ξέρει αν θα πρέπει να δίνει συμβουλές, αφού και η γενιά του έχει ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη χώρα και το πληρώνουν και θα το πληρώνουν οι νέες γενιές.
Γιώτα Κοζομπόλη
Στο 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας βρέθηκε χθες η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη. Μιλώντας στους μαθητές, δήλωσε χαρούμενη που η νέα σχολική χρονιά αρχίζει καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, αφού όπως είπε, η πληρότητα σε προσωπικό αγγίζει το 100% ενώ τα βιβλία βρίσκονται ήδη πάνω στα θρανία.
Ακόμα δήλωσε ότι θα είναι περισσότερο χαρούμενη στο μέλλον, αν σταματήσουμε να μνημονεύουμε τα αυτονόητα, δηλαδή το να ξεκινούν τα σχολεία χωρίς προβλήματα.
Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή δύναμη στους μαθητές, τους γονείς, αλλά και τους καθηγητές.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα και αισιοδοξία
Πρώτο κουδούνι χθες και στα σχολεία της Τριφυλίας με διάχυτη την αισιοδοξία για τη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Στα σχολεία υπήρχαν και δάσκαλοι και καθηγητές και βιβλία, τα δε χαμόγελα των μαθητριών και των μαθητών και τα λαμπερά τους πρόσωπα, έδιναν το δικό τους ξεχωριστό και έντονο χρώμα, διώχνοντας από το σχολικό περιβάλλον το γκρίζο της εποχής της κρίσης και τη μαυρίλα της κοινωνικής δυστυχίας, στέλνοντας μηνύματα δύναμης κι ελπίδας για το αύριο με τη νέα γένια να πρωταγωνιστεί.
 Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί, υποδέχονταν τα παιδιά, μικρά και μεγαλύτερα, με μια ανοιχτή αγκαλιά κι αγάπη καθιστώντας το σχολείο, για ολόκληρη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, χώρο οικείο, πραγματικό δεύτερο σπίτι τους.
 Στις σχολικές μονάδες της περιοχής τελέστηκε, από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, ο αγιασμός, με το Μητροπολίτη Τ & Ο κ.κ. Χρυσόστομο, στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας, να μεταφέρει στις μαθήτριες και τους μαθητές τα συγχαρητήρια και τις ευχές του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, τονίζοντας στους μαθητές πως «όχι μόνο στα μαθήματα έχετε την πρωτιά έναντι των υπολοίπων Λυκείων, αλλά κυρίως και προπάντων διότι η αγωγή σας είναι εκείνη η οποία προβάλει  και δεν προσβάλει την τόπο μας, τον τιμά και δεν τον ατιμάζει…».
Τις ευχές του έδωσε και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, που επισκέφθηκε σχολικές μονάδες. Βεβαίως, η χθεσινή πρώτη μέρα στο σχολείο, ήταν ιδιαίτερη, μοναδική και συγκινητική για τα «πρωτάκια» των Δημοτικών Σχολείων, που με  λαμπερά πρόσωπα και μάτια φλογερά, είχαν μια αγωνία για το σχολείο και το σχολικό περιβάλλον, αλλά συνάμα είχαν τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό για το καινούργιο.
 Το ταξίδι της σχολικής χρονιάς ξεκίνησε και για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που λαχταρούν να βιώσουν την εμπειρία του ταξιδιού μα και των Πανελληνίων εξετάσεων, με συνταξιδιώτες τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.
Όλες και όλοι, πάντως, με δύναμη ψυχής και θέληση, ξεκίνησαν με ευχές για τα καλύτερα, μαζί μπροστά!  Του Ηλία Γιαννόπουλου


ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, δίνοντας τις ευχές τους στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Καλή σχολική χρονιά, γεμάτη δημιουργία και κάθε επιτυχία ευχήθηκε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος με όσα μέσα διαθέτει συνεχίζει να υποστηρίζει και φέτος τις σχολικές υποδομές και στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές, έμπνευση, δύναμη, και κάθε επιτυχία στους εκπαιδευτικούς στόχους τους. Προσωπικά και από τη θέση μου ως Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος αλλά και γονιός, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι θα κάνω κάθε τι δυνατό και θα είμαι αρωγός στους στόχους της εκπαιδευτικής κοινότητας μας. Η μαθητιώσα νεολαία, τα νιάτα του τόπου μας είναι το παρόν και το μέλλον της χώρας μας και γι αυτό θα είμαστε δίπλα τους».

***  Ξεκινά σήμερα η δίκη των 14 «συνεργατών» της οργάνωσης διακίνησης κοκαΐνης - χασίς 
Βαριές κατηγορίες για ορισμένους, αλλά όχι για εγκληματική
 Σήμερα ξεκινά επί της ουσίας, η εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, του δεύτερου μέρους της υπόθεσης διακίνησης κοκαΐνης και χασίς, όπου κατηγορούμενα είναι άλλα 14 άτομα.
Το πρώτο μέρος της υπόθεσης εκδικάσθηκε τον Ιούλιο, όπου κατηγορούμενοι ήταν 20 άτομα και ορισμένοι κρίθηκαν ένοχοι και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η υψηλότερη δε ποινή που επιβλήθηκε ήταν κάθειρξη 19 ετών στον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, έναν 37χρονο από τον Ανεμόμυλο.
Η υπόθεση που ξεκινά σήμερα αφορά 13 άντρες και μια γυναίκα που αντιμετωπίζουν και αυτοί βαριές κατηγορίες, οι οποίες επισείουν μεγάλες ποινές, αλλά δεν κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
Ο ρόλος που τους αποδίδεται είναι περισσότερο στα πλαίσια συνεργασίας με την εγκληματική οργάνωση, και κατηγορούνται είτε για φύλαξη ναρκωτικών, είτε για αγορά ναρκωτικών από μέλη της οργάνωσης και εν συνεχεία πώληση σε τοξικομανείς.
  Βαριές κατηγορίες
Οι 14 κατηγορούμενοι που θα καθήσουν σήμερα στο εδώλιο του δικαστηρίου, είναι όλοι Μεσσήνιοι, εκτός από έναν 45χρονο από την Τρίπολη, ενώ 5 από αυτούς είναι προφυλακισμένοι.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακίνηση χασίς υπό την έννοια της καλλιέργειας των φυτών της καννάβεως και της συγκομιδής καννάβεως, αλλά και κοκαΐνης υπό την έννοια της αγοράς, πώλησης, κατοχής, μεταφοράς, μεσολάβησης, παράδοσης, αποθήκευσης ή παρακατάθεσης, τελεσθείσας κατά συναυτουργία και μη και κατ’ εξακολούθηση. Για κάποιους μάλιστα από τους κατηγορούμενους έχει αποδοθεί αυτή η κατηγορία με την επιβαρυντική περίσταση ότι επιδίωκαν, κατ’ επάγγελμα να αποκομίσουν όφελος,  που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ, και για ορισμένους ως υποτρόπους.
Ορισμένοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απλής συνέργειας από κοινού και μη σε διακίνηση – μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, (καννάβεως και κοκαΐνης), τελεσθείσα, κατ’ εξακολούθηση.
  Συνεργάτες
Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2015, όταν άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, καταγγέλλοντας ότι μετά τη σύλληψη δύο αδελφών στη Μεσσήνη, έχουν ξεκινήσει άλλοι τη διακίνηση των ναρκωτικών. Μάλιστα δεν είχε δώσει ονόματα, αλλά αριθμούς κινητών τηλεφώνων, τα οποία στη συνέχεια επισυνδέθηκαν και τους επόμενους μήνες γινόταν καταγραφή όλων των συνομιλιών.
Από το καλοκαίρι του 2016 ξεκίνησαν οι συλλήψεις. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία από την έρευνά της και από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, τους αποδίδεται ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 προμηθεύτηκαν και διακίνησαν 3.029 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ έγιναν και 11 μεταφορές κοκαΐνης χωρίς να γνωρίζουν τι ποσότητες ήταν. Επίσης, 19.610 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 5 προμήθειες – μεταφορές άγνωστης ποσότητας χασίς
Οι 14 κατηγορούμενοι που παραπέμπονται σήμερα, κατηγορούνται ότι ήταν συστηματική η ενασχόλησή τους με την εμπορία ναρκωτικών, στα πλαίσια της διακίνησης. Είχαν αναπτύξει δε οργανωμένη και διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, με τα δύο άτομα που έχουν κατηγορηθεί ως ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης που δικάσθηκαν το Ιούλιο, με σκοπό την πώληση ναρκωτικών και ιδίως μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.
Για παράδειγμα, η γυναίκα κατηγορείται ότι ήταν αυτή που αποθήκευε στο σπίτι της και φυλούσε ποσότητες ναρκωτικών που της έδινε ο 37χρονος από τον Ανεμόμυλο.   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Ο αγωγός TAP είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ...

~ Στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 σας γράφαμε το άρθρο με το τίτλο Είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ και... ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ! Αποκάλυψε τη σχέση ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ με τη CIA...(ΕΔΩ).
Σε αυτό σας αναφέραμε πως βουλγάρα δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει με έγγραφα πως πολλά ευρωπαϊκά κράτη (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) είχε δώσει επίσημη έγκριση ώστε να δεχτούν ως «διπλωματικές πτήσεις», αερομεταφορές οπλικών συστημάτων προς τρομοκράτες.
Αξίζει να θυμίσουμε πως την κρατική αεροπορική εταιρία «Silk Way Airlines» του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούσαν –με διπλωματικά χαρτιά- προκειμένου να αποστέλλονται όπλα στους τζιχαντιστές στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Κογκό.
Τουλάχιστον 350 πτήσεις με διπλωματικό -δήθεν- περιεχόμενο πραγματοποίησε η «Silk Way Airlines» , μεταφέροντας δεκάδες τόνους όπλα και πολεμοφόδια σε εμπόλεμες ζώνες, τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με πλήθος απόρρητων εγγράφων που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Βουλγάρα δημοσιογράφος Gaytandzhieva, με την κάλυψη των «διπλωματικών πτήσεων», ανεφοδιάζονταν τρομοκράτες.
Η δημοσιογράφος, είπε στους ανταποκριτές που την ρώτησαν σχετικά, πως μόλις έλαβε τα απόρρητα έγγραφα, επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν. Από εκεί πήρε την επιβεβαίωση πως τα έγγραφα ήταν όντως έγκυρα.
Οι αποκαλύψεις της δημοσιογράφου τίναξαν, τις φήμες που κόχλαζαν καιρό στον αέρα, αποκαλύπτοντας το απόρρητο πρόγραμμα αποστολής όπλων στους τρομοκράτες στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς και στους μαχόμενους εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.
Από τα έγγραφα που τελικά δημοσιεύτηκαν (τα παραθέτουμε παρακάτω) φαίνεται πως κατασκευάστριες εταιρίες όπλων από τις ΗΠΑ (μέσω του προγράμματος ειδικών επιχειρήσεων -U.S. Special Ops -USSOCOM), το Ισραήλ και τα Βαλκάνια, με χρηματοδότηση από την Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την μεταφορά των όπλων, με την κάλυψη της CIA και τη βοήθεια της SILK WAY AIRLINES. Όλα αυτά με την ανάμειξη και στρατιωτικών δυνάμεων από την Γερμανία, Δανία (στο Αφγανιστάν) και την Σουηδία στο Ιράκ.
Υπάρχει έγγραφο του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών που χορηγεί την εξαίρεση για «διπλωματικούς λόγους». Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν είχε κάνει αίτημα προς τα υπουργεία Εξωτερικών «να κλείσουν τα μάτια» για τις επικίνδυνες αυτές πτήσεις. Αιτήματα είχαν γίνει προς Σερβία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία. Πολωνία, Τουρκία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΕΛΛΑΔΑ κλπ. VIDEO : Ислямистите в Сирия убиват с оръжие от България , https://youtu.be/DDQOWQMfDlM  .-
~ H δημοσιογράφος Gaytandzhieva με επιτόπιο ρεπορτάζ αποκάλυψε τον οπλισμό που είχε αποσταλεί με διπλωματικές πτήσεις και είχε πέσει πλέον στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, αφού καταλήφθηκε το Χαλέπι.

 
Τα απόρρητα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ακόμη πως αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν μετέφεραν 282 τόνους «φορτία» (κυρίως βομβίδες PG-7VL), με δέκα «διπλωματικές πτήσεις» από Μπακού στη Ριέκα της Κροατίας για χάρη της Culmen International LLC, USA.
Άλλη μία απόδειξη του ότι ο αγωγός TAP είναι ανθελληνικός...

***  ΕΚΤΑΚΤΟ!Πήραν τα ΟΠΛΑ οι ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ στην ΤΟΥΡΚΙΑ...

~ Πραγματικά εντυπωσιάζει η είδηση και προκαλεί ανατριχίλα.
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Τουρκία στις πρόσφατες μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού και των αναρτών του ΡΚΚ, μεταξύ των θυμάτων  των αναρτών βρέθηκαν και νεκροί που φορούσαν στο στήθος τους… χριστιανικό σταυρό.

Πιο αναλυτικά σε συγκρούσεις που έγιναν μεταξύ της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και των ανταρτών στην περιοχή Beytüşşebap, στην επαρχία Şırnak, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, σκοτωθήκαν 8 Τούρκοι στρατοχωροφύλακες και 2 αξιωματικοί ενώ οι αντάρτες είχαν 34 νεκρούς.
Όταν οι Τούρκοι πλησίασαν και εξέτασαν τα πτώματα των ανταρτών πρόσεξαν με έκπληξη πως κάποιοι φορούσαν στο στήθος τους ένα μεγάλο σταυρό που πρόδιδε την θρησκευτική τους ταυτότητα.
Το γεγονός όπως ήταν ευνόητο προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στους Τούρκους, καθώς ήταν η πρώτη φορά που διαπιστώνονταν ότι στις τάξεις των ανταρτών βρίσκονται και χριστιανοί που πολεμούν τον τουρκικό στρατό.
Όσον αφορά την καταγωγή αυτών των χριστιανών, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες αλλά οι πληροφορίες λένε πως τα πτώματα αυτά μεταφερθήκαν για νεκροτομή σε ειδικό νοσοκομείο

***  BOMBA!Ξεφτιλίζουν τον ΙΗΣΟΥ, τα ζώα...

~  Απίστευτο κι όμως αληθινό. Στο βωμό του χρήματος δεν υπάρχουν ούτε ιερά, ούτε όσια.
Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η απόφαση στο νέο βιντεοπαιγνίδι «Fight of Gods» (η μάχη των θεών), να βάλουν ως χαρακτήρα τον Ιησού Χριστό.

Στο «Fight of Gods» που μόλις κυκλοφόρησε, ο Ιησούς κατεβαίνει από τον Σταυρό παίρνοντας μαζί του και μεγάλα κομμάτια Τίμιου Ξύλου για να «ξυλοκοπήσει» αντιπάλους όπως ο Βούδας, ο Ανούβις, ο Δίας, ο Όντιν, η Αθηνά, η Σιφ, ο Γκουάν Γκονγκ, η Αματεράσου και άλλοι.
Όπως μάλιστα φαίνεται από το παραπάνω τρέιλερ του παιχνιδιού, εκτός από τις γροθιές και το Τίμιο Ξύλο χρησιμοποιεί και υπερφυσικές δυνάμεις, καθώς υψώνεται στον αέρα μέσα σε ακτίνες φωτός.
Ανελέητη βία που καμία σχέση δεν έχει με το μήνυμα αγάπης του Ιησού Χριστού.  Video :  Fight Of Gods - Launch Trailer , https://youtu.be/gZcQkbbCw1Q .-


*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Το Champions League ανοίγει αυλαία για να λάμψουν τ' αστέρια

Σέντρα με Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ
~ Οι 32 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκονται στην αφετηρία για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη.
Η φάση των ομίλων του Champions League, αρχίζει την Τρίτημ, με πολλές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, σε μία «περιπέτεια» που θα διαρκέσει συνολικά 11 μήνες: από τις 26 Ιουνίου 2017 όταν διεξήχθησαν αναμετρήσεις της Α΄ προκριματικής φάσης, έως τον τελικό της 25ης Μαϊου 2018 στο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου.
Παρών μετά από απουσία ενός έτους, ο πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός, που κληρώθηκε σε έναν από τους δύο ομίλους-φωτιά της διοργάνωσης.
Στο πρώτο ματς, οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο «Καραϊσκάκης» την Τρίτη (21:45, Cosmotesports). Την ίδια ώρα, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους συγκρούονται στο σπουδαίο ματς του 4ου ομίλου.
Η δεύτερη... άτυχη ομάδα είναι ο ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη, που ξεκινά με αντίπαλο τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, ένα ματς όπου επιστρέφει ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την γνωστή ποινή που τού έχει επιβληθεί στην Ισπανία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας (21:45):

ΤΡΙΤΗ 12/09/2017 :
1ος όμιλος

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Βασιλεία (Ελβετία)
2ος όμιλος
Μπάγερν (Γερμανία)-Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Σέλτικ (Σκωτία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
3ος όμιλος
Τσέλσι (Αγγλία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)
Ρόμα (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
4ος όμιλος
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Γιουβέντους (Ιταλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)

ΤΕΤΑΡΤΗ  13/09/2017:
5ος όμιλος

Μάριμπορ (Σλοβενία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Σεβίλη (Ισπανία)
6ος όμιλος
Φέγενορντ (Ολλανδία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Νάπολι (Ιταλία)
7ος όμιλος
Λειψία (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία)
Πόρτο (Πορτογαλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)
8ος όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Τότεναμ (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** SUPER LEAGUE στην Ελλάδα 3η αγωνιστική  :

ΗΜ/ΝΙΑΩΡΑΟΜΑΔΕΣΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
09/09/1716:00ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. - ΛΑΜΙΑ1 - 3
09/09/1718:15ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ0 - 0
09/09/1720:30ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ1 - 1
10/09/1716:00ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ1 - 1
10/09/1718:15ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ1-1
10/09/1718:15Α.Ε.Κ. - ΑΕΛ 4-0
10/09/1720:30ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ1-0
11/09/1719:30ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - Π.Α.Ο.Κ.

  *** ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των προημιτελικών στο Ευρωμπάσκετ :
Τρίτη 12-09-2017 :
 Α.-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ
Β.- ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ
Τετάρτη 13-09-2017 :
Γ .- ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ
Δ .-ΙΤΑΛΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ
*** ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ :
Πέμπτη 14-09-2017:
ΝΙΚΗΤΗΣ Α-ΝΙΚΗΤΗΣ Β
Παρασκευή 15-09-2017 :
ΝΙΚΗΤΗΣ Γ -ΝΙΚΗΤΗΣ Δ

~**  Δευτέρα , 11-09-2017  ώρα 19.30 :
*** ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΠΑΟΚ    0-0 .-^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 32΄ Χουάρες
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χουάρες, Κοντοές, Τσόβιτς - Πέλκας, Ελ Καντουρί, Κρέσπο, Κάτσε, Μαουρίσιο
 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Ντάσιος, Κονέ (90΄+2 Μενδρινός), Σιατραβάνης (90΄+2 Ελί Ελμπάζ), Αλμπάνης (78΄ Μάατσεν), Καστιγέχος, Μπίτζιμιν, Βαλλιάνος, Χουάρες.
ΠΑΟΚ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ (72΄ Μακ), Πέλκας (46΄ Μαουρίσιο), Κάνιας (63΄ Κάτσε).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3αγ.)ΑΕΚ 7
Ολυμπιακός 7
Πανιώνιος 7
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Ξάνθη 5
ΠΑΟΚ 5
Λαμία 4
Ατρόμητος 3
Λεβαδειακός 3
Κέρκυρα 3
Παναιτωλικός 2
Πλατανιάς 2
Απόλλων Σμύρνης 2
Αστέρας Τρίπολης 1
Λάρισα 1
Παναθηναϊκός 0
 * Ο Παναθηναϊκός έχει -2 βαθμούς.
***   Στη Football League χωρίς μπαράζ Δόξα Δράμας και Α.Ε. Καραϊσκάκης
Λόγω αποχώρησης του Ηρακλή
~  Η αποχώρηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ από το προσεχές πρωτάθλημα της Football League άφησε προς πλήρωση δύο θέσεις στο οικείο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να ματαιώσει τον αγώνα μπαράζ ανάμεσα στη Δόξα Δράμας και την Α.Ε. Καραϊσκάκης, καθώς στη Β΄ Εθνική κατηγορία προήχθησαν και οι δύο σύλλογοι.
Η ανακοίνωση:
«Ματαιώνεται ο αγώνας μπαράζ που είχε ορισθεί να διεξαχθεί στις 13-09-2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 στο Α’ Δ.Α.Κ. Κατερίνης στην Πιερία μεταξύ των ομάδων Γ.Σ. Δόξα Δράμας και Α.Ε. Καραϊσκάκης, διότι πλέον καθίσταται άνευ αντικειμένου, αφού και οι δύο ανωτέρω ομάδες προβιβάζονται στην Β΄ Επαγγελματική Κατηγορία (Football League) για την αναπλήρωση των δύο (2) κενών θέσεων που προέκυψαν».

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

****

~ *** ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Σεπτεμβρίου 2017: Αθλητική εφημερίδα με ενημέρωση για όλα όσα συνέβησαν τη βδομάδα που πέρασε  ..http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/09-10-2017.html .-
 ~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-11-2017.html .-  

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-12-2017.html .- 

~**

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5804   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.216   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-

https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-

https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: