Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ....
~
Η απλή ζωή του Γέροντα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ ζωή σας πρέπει να είναι απλή. Να μην έχει απαιτήσεις. Να μη ζητάτε όλο ευκολίες. Κάποτε μου είχε φέρει εδώ ένας Γερμανός κάποιο μηχάνημα που έκοβε το ψωμί φέτες. Μου το δώρισε για ευκολία μου. Του είπα: Μα τι είναι αυτό; Εγώ δεν το χρειάζομαι. Ύστερα δεν έχω και πάντα ψωμί.

~*Φώτο βίντεο Εύβοια Σκιάθος Σκόπελος Αλόννησος 1,2/10/2017: https://youtu.be/5W9hPfzxdlU .-
~*2Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑΣ και ΠΕΤΙΜΕΖΙΟΥ στο Αρφαρά 30/09/2017: https://youtu.be/DyPHrtOQ48A .-
~
Από 7α  γενέθλια Σταματάκου Β Σ  20,29/09/2017 ΑΡΦΑΡΑ: https://youtu.be/thdTJSeqeS4 .-
Γενέθλια Σταματάκου  Αρφαρά 7α  20, 29-09-2017:
Γενέθλια 7α Σταματάκου Β. Σ. 29/09/2017 ΑΡΦΑΡΑ:
https://youtu.be/BjkIfaOwjBw  .-

~** Είναι επίσημο! «Σκότωσαν» τις αξίες μας…

~ Με 171 «ναι» και 114 «όχι» πέρασε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, βάζοντας μια «ταφόπλακα» στις ηθικές αξίες της κοινωνίας, ενώ, με 148 «ναι», 124 «όχι» και 13 «παρών» πέρασε  το άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου στα 15. Τα υπόλοιπα άρθρα από το 1 έως το 7 του νομοσχεδίου ψηφίσθηκαν από 165 βουλευτές, έναντι 119 κατά και 1 «παρών».
~*Βίντεο , Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή: https://youtu.be/NJ3SsMS5K1Q  .-
~ Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 285 βουλευτές. Το ν/σ «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», υπερψηφίστηκε επί της αρχής από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, ενώ καταψηφίστηκε από  114  (ΝΔ, ΧΑ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων).
Να σημειωθεί ότι οι ΑΝΕΛ «κατέβηκαν» με πολλές διαφορετικές γραμμές:
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος λείπει στη Βραζιλία ψήφισε με επιστολική ψήφο «όχι» στο άρθρο 3, «παρών» στα υπόλοιπα.
Η Έλενα Κουντουρά, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για τουρκική ένωση Ξάνθης, όχι στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου.
Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις ψήφισε σε όλα ναι. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης ψήφισε όχι στο άρθρο 3 και ναι στην τροπολογία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος σε άλλη ρότα ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3 και «ναι» σε όλα τα άλλα.
Ο Δημήτρης Καμμένος καταψήφισε το άρθρο 3 αλλά ψήφισε τελικά την τροπολογία. Ο Κώστας Κατσίκης ψήφισε ναι στην τροπολογία, όχι στο άρθρο 3. Ο Γιώργος Λαζαρίδης είπε ναι στην τροπολογία αλλά όχι σε όλα τα άρθρα που αφορούν την διόρθωση φύλου.

~**  Τις δικές μας αμαρτίες πρέπει να προσέχουμε και όχι του πλησίον μας
 ~ Άγιος Λουκάς ο Ιατρός
Μεγάλη και φοβερή είναι αυτή η εντολή του Χριστού.
Όλοι μας, αρχίζοντας από μένα, συνεχώς κρίνουμε και κατακρίνουμε ο ένας τον άλλον και γι’ αυτό θα δώσουμε λόγο στη Φοβερά Κρίση του Κυρίου και Θεούμας Ιησού Χριστού.

 ~  Θα μας κρίνει Αυτός διότι και εμείς κρίνουμε τους άλλους, ψάχνουμε να βρούμε στον πλησίον μας το παραμικρό σφάλμα ενώ τις δικές μας αμαρτίες δεν τις βλέπουμε και ούτε θέλουμε να τις σκεφτόμαστε. Ο Άγιος απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του λέει το εξής: «Διό αναπολόγητος ει, ω άνθρωπε πας ο κρίνων εν ω γαρ κρίνεις τον έτερον, σεαυτόν κατακρίνεις· τα γαρ αυτά πράσσεις ο κρίνων, οίδαμεν δε ότι το κρίμα του Θεού έστι κατά αλήθειαν επί τους τα τοιαύτα πράσσοντας. Λογίζη δε τούτο, ω άνθρωπε ο κρίνων τους τα τοιαύτα πράσσοντας και ποιών αυτά, ότι συ εκφεύξη το κρίμα του Θεού» (Ρωμ. 2, 1-3).
Μεγάλη αλήθεια βρίσκεται σ’ αυτά τα λόγια του αποστόλου Παύλου. Δεν προσέχουμε τα δικά μας ελαττώματα και τις αμαρτίες, ενώ στους άλλους βρίσκουμε πολλά σφάλματα. Ψάχνουμε να τα βρούμε και όταν τα βρίσκουμε, πάμε και τα διαλαλούμε σε όλον τον κόσμο. Έγινε πλέον κακή συνήθεια, μόλις μαθαίνουμε κάτι για τον πλησίον μας, να πηγαίνουμε και να το διαλαλούμε παντού. Η γλώσσα μας καίει και σπεύδουμε να πούμε στους άλλους αυτό που είδαμε και ακούσαμε.
Ξεχνάμε ότι αν εμείς κρίνουμε τους άλλους θα μας κρίνει και εμάς ο Θεός. Ξεχνάμε ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε τον πλησίον διότι αυτό δεν είναι δική μας υπόθεση αλλά του Θεού, ο οποίος είναι Υπέρτατος Κριτής, ο οποίος μόνος γνωρίζει την καρδιά του ανθρώπου και μπορεί να αποδώσει δικαία κρίση. Εμείς όμως κατακρίνουμε τον πλησίον και πολλές φορές με πολύ βαριά λόγια. Δεν σκεφτόμαστε ότι ο αδελφός μας μπορεί να μετανόησε ήδη και να του αφέθηκε η αμαρτία του, επειδή μετανόησε βαθιά.
«Ώστε μη προ καιρού τι κρίνετε, έως αν έλθη ο Κύριος, ος και φωτίσει τα κρυπτά του σκότους και φανερώσει τας βουλάς των καρδιών, και τότε ο έπαινος γενήσεται εκάστω από του Θεού» (Α’ Κορ. 4, 5). Εμείς, όμως, πάντοτε βιαζόμαστε να κρίνουμε τους άλλους και δεν περιμένουμε την κρίση του Χριστού. Είμαστε κριτές του πλησίον και όχι του εαυτού μας.Ένας σοφός του Ισραήλ, ο υιός του Σειράχ είπε: «ακήκοας λόγον; συναποθανέτω σου θάρσει, ου μη σε ρήξει» (Σειρ. 19, 10). Πολύ σπουδαία είναι αυτά τα λόγια του. Εμείς ξεχνάμε ποτέ τα σφάλματα του αδελφού μας; Πεθαίνει μαζί μας ο κακός λόγος; Όχι, ποτέ. Εμείς τον διαδίδουμε και μ’ αυτόν τον τρόπο γινόμαστε σαν τις μύγες οι οποίες κυκλοφορούν παντού και παντού μεταδίδουν την μόλυνση. Πρέπει να είμαστε όχι σαν τις μύγες αλλά σαν τις μέλισσες οι οποίες πετάνε από το ένα λουλούδι στο άλλο μαζεύοντας το μέλι.
Και εμείς πρέπει να μαζεύουμε το μέλι δίνοντας σημασία μόνο στο καλό που υπάρχει στον αδελφό μας.Γι’ αυτούς που κακολογούν και κατακρίνουν τον αδελφό τους ο ψαλμωδός και προφήτης Δαβίδ είπε: «τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών» (Ψαλ. 5, 10). Ανοίξτε έναν τάφο και θα δείτε τι ακαθαρσίες υπάρχουν μέσα του και τι δυσοσμία. Η ίδια δυσοσμία, πνευματική δυσοσμία, βγαίνει από το στόμα μας όταν κατακρίνουμε τον πλησίον. Στον ίδιο ψαλμό που διαβάζεται στην πρώτη Ώρα ο προφήτης λέει: «απολείς πάντας τους λαλούντας το ψευδός» (Ψαλ. 5, 7). Εμείς όμως διώχνουμε αυτούς που κακολογούν μπροστά μας τον πλησίον; Όχι, δεν τους διώχνουμε αν και έπρεπε να το κάνουμε.
Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να δαμάσουμε τη γλώσσα μας. Όλοι είμαστε ένοχοι ενώπιον του Θεού και όλοι έχουμε πολλές αμαρτίες. Τις δικές μας αμαρτίες πρέπει να προσέχουμε και όχι του πλησίον μας. Είπε ο ψαλμωδός: «ου δικαιωθήσεται ενώπιόν σου πας ζων» (Ψαλ. 142, 3). Κανείς δεν είναι δίκαιος ενώπιον του Θεού, όλοι είμαστε ένοχοι. Αυτοί που κατακρίνουν τους άλλους, πολλές φορές, γίνονται και συκοφάντες επειδή τους κατηγορούν για κάτι αβάσιμο.
 ~  Ο άγιος Ιωάννης ο Ελεήμονας, Πατριάρχης Αλεξανδρείας, για να διδάξει αυτούς, που τους άρεσε να κατακρίνουν τους άλλους, διηγήθηκε μια φορά την εξής ιστορία. Σε μία πολύ μεγάλη πόλη, στην Τύρο, ζούσε κάποτε ένας μοναχός, ζούσε εκεί και μία πόρνη ονόματι Πορφυρία. Μια μέρα όταν ο μοναχός αυτός περπατούσε στο δρόμο τον πλησίασε η Πορφυρία και του είπε: «πάτερ άγιε, σώσε με όπως και ο Χριστός έσωσε κάποτε μία πόρνη». Ο άγιος εκείνος μοναχός την πήρε από το χέρι και την πήγε έξω από την πόλη. Την οδήγησε σ’ ένα γυναικείο μοναστήρι για να καθαρθεί εκεί η ψυχή της με τα δάκρυα της μετανοίας. Στο δρόμο βρήκαν ένα μωρό που οι γονείς του το είχαν αφήσει και η Πορφυρία το πήρε για να το μεγαλώσει.
Όταν αυτό έγινε γνωστό μερικοί άνθρωποι που τους άρεσε πολύ να κατακρίνουν τον πλησίον τους άρχισαν να κακολογούν την Πορφυρία, λέγοντάς της: «Μπράβο, Πορφυρία, ωραίο παιδάκι κάνατε με τον μοναχό». Και τον μοναχό τον περιφρονούσαν και τον κακολογούσαν. Ο μοναχός όμως προσευχόταν αδιαλείπτως και για την Πορφυρία και για τον εαυτό του. Ήρθε η ώρα του να πάει σε άλλο κόσμο και όταν βρισκόταν στην επιθανάτια κλίνη παρακάλεσε να του φέρουν ένα θυμιατό με αναμμένα κάρβουνα. Πήρε τα κάρβουνα και τα έβαλε πάνω στο στήθος του. Η φωτιά δεν άγγιξε ούτε το σώμα του αλλά ούτε ακόμα και τα ρούχα. Τότε είπε ο μοναχός: «Να ξέρετε εσείς που κατακρίνατε την Πορφυρία και εμένα ότι είμαι αθώος. Η σαρκική αμαρτία δεν με έχει αγγίξει όπως δεν με άγγιξε τώρα η φωτιά αυτή».
Δεν αρκεί αυτό το παράδειγμα σ’ εκείνους που τους αρέσει να κατακρίνουν τους άλλους. Δε σταματάνε τις κακολογίες τους. Αλλοίμονό τους, όπως κρίνουν αυτοί τον πλησίον τους έτσι θα κριθούν από τον Θεό. Ο δικός μας μεγάλος άγιος, ο άγιος Δημήτριος, μητροπολίτης Ροστόβ, λέει το εξής, όταν αναφέρεται στην κατάκριση: «Μη κοιτάς τις αμαρτίες των άλλων αλλά πρόσεχε τη δική σου κακία. Διότι δεν θα δώσεις λόγο για τους άλλους αλλά μόνο για τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει ανάγκη να προσέχεις τους άλλους, πως ζει ο καθένας και ποιές αμαρτίες κάνει. Εσύ πρόσεχε τον εαυτό σου, Ευαρεστείς τον Θεό; Μοιάζει η ζωή σου με την ζωή των αγίων; Ακολουθείς και εσύ την οδό που ακολούθησαν αυτοί στη ζωή τους; Είναι ευχάριστο μπροστά στον Θεό το έργο σου;
Ο άνθρωπος που κατακρίνει τους άλλους μοιάζει με έναν πονηρό καθρέφτη, ο οποίος ενώ αντανακλά τους άλλους, τον εαυτό του δεν τον βλέπει. Μοιάζει επίσης και με ένα ακάθαρτο λουτρό το οποίο τους άλλους τους πλένει ενώ το ίδιο μένει άπλυτο.Το ίδιο και αυτός που κρίνει τους άλλους. Βλέπει τι τρώει, τι πίνει και ποιές αμαρτίες κάνει ο καθένας, τον εαυτό του όμως δεν τον βλέπει. Στον πλησίον του βλέπει ακόμα και την παραμικρή αμαρτία. Η δική του όμως η αμαρτία, όσο μεγάλη και να είναι, γι’ αυτόν είναι σαν να μην υπάρχει. Θέλει να μην ξέρει κανείς την αμαρτία του και να μην λέει τίποτα γι’ αυτή. Ενώ ο ίδιος τους άλλους τους συκοφαντεί, τους κρίνει και τους κατακρίνει». Δεν είναι δική μας η εικόνα που δίνει ο άγιος Δημήτριος; Ασφαλώς για μας μιλάει εδώ ο άγιος και ιδιαίτερα γι’ αυτούς που η κατάκριση και η συκοφαντία έγινε πλέον η ζωή τους και που βρίσκονται πολύ μακριά απ’ αυτό που λέει ο Ιησούς. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν το σκουπιδάκι από το μάτι του αδελφού τους ενώ οι ίδιοι έχουν στο δικό τους το μάτι ολόκληρο δοκάρι. Να μην τους μοιάζουμε.
Να προσέχουμε τον εαυτό μας και να ζητάμε τη βοήθεια του Θεού σ’ αυτό τον δύσκολο αγώνα κατά του πάθους της κατακρίσεως. Να μην κρίνουμε για να μην κριθούμε και εμείς από τον Έναν Μοναδικό και Αιώνιο Κριτή, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, του οποίου η τιμή και το κράτος μετά του Ανάρχου Αυτού Πατρός και του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος. Αμήν.
~ 10 Οκτωβρίου
Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας. Οσίων Βασσιανού (1), Θεοφίλου (2) (†η΄αι.) και Λογγίνου.
(1) Ο Άγιος Βασιανός καταγόταν από τη Συρία και έζησε στα χρόνια που βασιλέας ήταν ο Μαρκιανός. Από τα παιδικά του χρόνια διακρινόταν για τις χριστιανικές του αρχές. Αναδείχθηκε ικανότατος ερμηνευτής των Χριστιανικών αληθειών και του Ευαγγελίου. Μετέβη στην Κωνσταντινούπολη όπου και συνέχισε την διδασκαλία του με μεγάλη απήχηση. Τον ακολουθούσαν όχι μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες. Μία από τις πολλές μαθήτριες του ήταν και η Αγία Ματρώνα. Ο Βασιανός απεβίωσε σε μεγάλη ηλικία και μέχρι τις τελευταίες του στιγμές κήρυττε το λόγο του Κυρίου.
(2) Ο Άγιος Θεόφιλος ο ομολογητής καταγόταν από ένα χωριό κοντά στην Τιβεριούπολη. Ανατράφηκε με τις αρχές της χριστιανικής πίστεως. Σε νεαρή ηλικία επισκέφτηκε τον μοναχό Στέφανο, ο οποίος του διεύρυνε τους πνευματικούς και γνωστικούς του ορίζοντες. Με την βοήθεια των γονέων του, που ήταν ευσεβείς άνθρωποι, έκτισε ένα μοναστήρι στο όρος Σελεντίου, όπου και μόνασε. Επί βασιλείας Λέοντος του Ισαύρου, ο οποίος πολέμησε την ορθοδοξία, ο Θεόφιλος έκρινε ότι έπρεπε να βρεθεί στο κέντρο της μάχης. Έτσι αφήνοντας την σκήτη του άρχισε να κηρύττει υπέρ της Ορθοδοξίας. Γι αυτό το έργο του φυλακίσθηκε στη Νίκαια και εκβιάστηκε με ραβδισμούς και αλλά βασανιστήρια για να αρνηθεί την πίστη του. Ο Άγιος διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα της πίστης υποβλήθηκε στο μαρτύριο του ραβδισμού. Φέροντας τα τίμια στίγματα του μαρτυρίου επέστρεψε στη μονή του, όπου και τον δέχθηκαν με τιμές. Ο Άγιος όμως αποσύρθηκε στην σκήτη του όπου και παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.
Άγιοι Ευλάμπιος και Ευλαμπία τα αδέλφια
~
* Ἦχος α’. Τὸν τάφον σου Σωτὴρ.
*  Τῆς φύσεως θεσμῶ, συνημμένοι ἐνθέως, ὁμόψυχοι στερρῶς, ὡς ὀμαίμονες θεῖοι, αὐτάδελφοι Μάρτυρες, ἐν ἀθλήσει ὠράθητε, ὦ Εὐλάμπιε, σὺν τὴ σεμνὴ Εὐλαμπία, ὅθεν στέφανον, νικητικὸν δεδεγμένοι, ἠμᾶς διασῴζετε.
* Απολυτίκιο Αγ. Ευλαμπίου και Ευλαμπίας - 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  : https://youtu.be/3pPEpp0uGGA  .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
~ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !! για όλα  ,  όσα εξέφρασε και είπε ο κ.κ. Νικόλαος , Μητροπολίτης Μεσογαίας  στους Αταίριαστους  13.00 ώρα στο ΣΚΑΪ την Τρίτη 10-10-2017 ..!! Αυτή είναι η  Ελληνική μας Χ.Ο. Εκκλησία μας ! Σ΄ αυτήν βρίσκομαι και αυτή εκφράζει "ΠΑΤΡΙΔΑ -ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -ΘΡΗΣΚΕΙΑ " που και το Ελληνικό μας Σύνταγμα πρεσβεύει και ΟΧΙ η κουλτούρα με τους κουλτουριάρηδες , για μένα ..(ανθέλληνες και Πατριδοκάπηλους) ,,,!
~** Πειραιώς Σεραφείμ: «Να μην ξαναέρθουν στην εκκλησία, όσοι ψηφίσουν την αλλαγή φύλου» .... συμφωνώ  sns  οι  165 βουλευτές-βολευτάκιδες να μην πατήσουν στους Ιερούς Ναούς  και ιδιέτερα οι 148 εξ αυτών , θα μας απαλάξουν από τους κουλτουριάριδες Αντίχριστους και Άθεους !!

***  Live: Δύσκολα βγαίνουν τα «κουκιά» για την ταυτότητα φύλου
Το μεσημέρι η ψηφοφορία {όσοι ψηφίσουν για μένα είναι ΝΕΝΕΚΟΙ..}
~ Φωτιά έχουν πάρει τα κομπιουτεράκια στα κυβερνητικά έδρανα, καθώς δύσκολα βγαίνει η πολυπόθητη πλειοψηφία των 151 για να περάσει το άρθρο 3 στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου. Δεν είναι μόνο βουλευτές των ΑΝΕΛ που προτίθενται να καταψηφίσουν, αλλά και μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, στα «όχι» της ΝΔ, της Ένωσης Κεντρώων, του ΚΚΕ και της ΧΑ, προστέθηκαν λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφοριές, η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφάσισε να πει «ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο, ωστόσο θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο 3.
Έτσι, με δεδομένη την αρνητική στάση και από ΝΔ, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ και ΧΑ, τα βλέμματα πλέον στρέφονται στους ανεξάρτητους βουλευτές.
Η δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής άρχισε στις 09:15 και στις 13:00 έχει προγραμματιστεί η ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει η Χρυσή Αυγή. Έως εκείνη την ώρα, πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει, ωστόσο προς το παρόν η αριθμητική «βγαίνει» δύσκολα.
Συγκεκριμένα, εκτός από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ αρνητικοί είναι: οι τέσσερις (4) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Γενιά, Γ.Μιχελογιαννάκης, Μ.Μπόλαρης και Δ.Γάκης (αν και βραδινές δηλώσεις του δείχνουν αλλαγή στάσης), οι 76 βουλευτές της ΝΔ, οι 16 βουλευτές της ΧΑ, οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ και οι επτά (7) βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων.
Μόνο το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από συγκεκριμένους βουλευτές της επανεξέτασε τη στάση της και θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασώσει τα προσχήματα, αναζητώντας στήριξη από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ωστόσο και εκεί τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, καθώς από τους οκτώ (8) λίγοι είναι εκείνοι που αναμένεται να υπερψηφίσουν το άρθρο 3 στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση για διόρθωση ταυτότητας φύλου στα 15 έτη.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι οι: Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Καρράς, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Στάθης Παναγούλης, Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης. Εξ αυτών, περίπου τρείς ή τέσσερις έχουν το ιδεολογικό υπόβαθρο που ενδεχομένως οδηγήσει σε θετική ψήφο στο επίμαχο άρθρο.
Η εναλλακτική λύση για την κυβέρνηση είναι η τροποποίηση του άρθρου 3 -όπως ζητούν οι περισσότεροι- ή έστω το «σπάσιμό» του, ώστε να διασωθεί η βασική ρύθμιση για την ταυτότητα φύλου και να καταψηφιστεί μόνο το όριο ηλικίας. Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να είναι αποφασισμένος να αφήσει το άρθρο ως έχει, κάτι που φάνηκε και χθες, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης.
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε επικοινωνιακό πόλεμο με την ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι εάν το άρθρο 3 δεν ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία τότε η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την ΝΔ ότι από τη μία προσπαθεί να φιλοτεχνήσει φιλελεύθερο προφίλ, από την άλλη όμως σύρεται στο δεξιό άκρο της που εκφράζεται από τον Αδωνι Γεωργιάδη.
Απαντήσεις αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με την τοποθέτησή του περίπου στις 12:00.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στο στόχαστρο την Δημοκρατική Συμπαράταξη, τονίζοντας ότι τηρεί μια μάλλον περίεργη στάση, καθώς -σε αντίθεση με το Ποτάμι, όπως υπογραμμίζεται- φαίνεται να «ξεχνά» τις προοδευτικές καταβολές της, υιοθετώντας μια μικροπολιτική στάση που την οδηγεί σε καταψήφιση ή άρνηση ψήφου σε ένα νομοσχέδιο που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.
Σε κάθε περίπτωση, οι διεργασίες έως την ψηφοφορία θα είναι πυρετώδεις και μένει να φανεί εάν τελικά το άρθρο 3 θα περάσει αλώβητο από τις συμπληγάδες των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ηλένα Κρητικού  in.gr

*** ΔΙΚΑΙΩΣΗ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΝΑΤΟική ΒΑΣΗ...(ΒΙΝΤΕΟ)

~ Καλά διαβάσατε στην Ελλάδα έχουμε πυρηνικά όπλα. Μπορεί στις  20 Ιουνίου 2001 να ανεστάλη επισήμως η λειτουργία της ελληνοαμερικανικής μονάδας στον Άραξο και οι τότε πυρηνικές βόμβεςνα  μεταφέρθηκαν με κάθε μυστικότητα στην ιταλική βάση του Αviano και από εκεί στη βάση Ramstein της Γερμανία, ωστόσο η ατομική ισχύς επανέρχεται.
Φαίνεται πως η απόφαση να μεταφερθούν τα πυρηνικά όπλα της βάσης του Ιντσιρλίκ στον Άραξο έχει παρθεί και μέρος αυτών έχει ήδη μεταφερθεί.
Μάλιστα ο γγ του ΚΚΕ κος Δ. Κουτσούμπας , τόσο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ το Σεπτέμβριο, όσο και στην ομιλία του στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη μια μέρα μετά δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμα βαθύτερη, πιο επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας, ειδικά τώρα που συζητιέται η μεταφορά υποδομών από τη βάση του Ιντσιρλίκ. Και στρατιωτικό δυναμικό και οπλικά συστήματα θα πάνε, λέει, στη βάση της Σούδας, αλλά και πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Αραξου. Μάλιστα, θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να καταγγείλουμε, ταυτόχρονα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αραξου, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες».
Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΚΕ,  η συζήτηση είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, συγκεκριμένα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα και τις καταγγελίες του καθεστώτος Ερντογάν για εμπλοκή σε αυτήν των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βάση του Ιντσιρλίκ. Επιπλέον, πληροφορίες από αρμόδια επιτελεία στην Αθήνα που επικαλείται ο Δ.Κουτσούμπας, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνδράμει με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και στρατιωτικές συμφωνίες τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, «φιλοξενώντας» π.χ. Αμερικανούς πεζοναύτες από το Ιντσιρλίκ ή πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σούδα.
Ο κος Κουτσούμπας ανέφερε πως Αμερικανοί αξιωματούχοι επιθεωρούσαν τη βάση εδώ και καιρό, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει ξεκινήσει η μεταφορά.
Δείτε το σχόλιο του Κ. Βελόπουλου και το βίντεο στο οποίο έλεγε εδώ και μήνες τι μας έρχεται.


~ Βίντεο : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - (ALERT 23.5.2017) , https://youtu.be/MklM9s7OH_s  .-

*** ΣΕΙΕΤΑΙ η ΕΥΡΩΠΗ από τον ΣΟΡΟΣ! Όλο το ΣΧΕΔΙΟ του...

~ Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θεωρεί το Τζωρτζ Σόρος υπεύθυνο για την μεταναστευτική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό οι Ούγγροι πολίτες θα λάβουν προειδοποίηση από την κυβέρνηση που θα εξηγεί για ποιο λόγο το πιστεύει αυτό.
Σύμφωνα με την Ουγγαρία έχουμε τα εξής δεδομένα.
1) Ο Τζωρτζ Σόρος επιθυμεί να πείσει τις Βρυξέλλες να εγκαταστήσουν 1 εκατ μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή στο έδαφος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας.
2) Ο Τζωρτζ Σόρος μαζί με τους αξιωματούχους των Βρυξελλών επιθυμεί την κατάργηση των κλειστών συνόρων.
3) Οι Βρυξέλλες, υπό την πίεση του Σόρος, επιδιώκουν την μετεγκατάσταση μεταναστών από τη Δυτική Ευρώπη στην Ανατολική, φυσικά και στην Ουγγαρία.
4) Όπως υποστηρίζει η Ουγγαρία ο Σόρος πιέζει τις Βρυξέλλες να εξαναγκάσουν τις εθνικές κυβερνήσεις να δώσουν 15,000 ευρώ ανά μετανάστη.
5) Η Ουγγαρία υποστηρίζει πως σχέδιο του Σόρος είναι οι μειωμένες ποινές των μεταναστών όταν διαπράττουν ποινικά εγκλήματα, σε σχέση ε τους γηγενείς.
6) Η Ουγγαρία υποστηρίζει, πως ο Σόρος επιδιώκει την αλλοίωση των εθνικών γλωσσών, της θρησκείας, των ηθών και των εθίμων ώστε η αφομοίωση των μεταναστών να γίνει ταχύτερα.
7) Τέλος η Ουγγαρία υποστηρίζει πως όσες κυβερνήσεις αντιστέκονται δέχονται πόλεμο από το Σόρος σε πολιτικό-οικονομικό επίπεδο.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ πριν από ΛΙΓΟ! Αποφάσισε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για το Άρθρο 3...

~  «Ναι» επί της αρχής στο συζητούμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης και «όχι» στο άρθρο 3 που προβλέπει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15, θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.
Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες στην εν εξελίξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τη στάση που θα ακολουθήσουν οι βουλευτές του κόμματος στην ψήφιση του σχεδίου νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.  PROTOTHEMA....  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ  !!!!

***  ΤΕΛΙΚΑ τι ΘΕΛΕΙ η ΝΔ για την Ταυτότητα του Φύλου; Δείτε την πρότασή της...

~ Πρόταση νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση και πρόκειται να ψηφιστεί αύριο, Τρίτη, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόταση νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει ότι σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ ταυτότητας φύλου, νοούμενη ως την αντίληψη ενός ανθρώπου για το φύλο του και του καταχωρισμένου στα οικεία μητρώα φύλου, το πρόσωπο μπορεί, μια μόνο φορά, να ζητήσει τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στην προσωπική του επιθυμία και αίσθηση του σώματός του, καθώς και στην εξωτερική του εικόνα.
Η διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου γίνεται με δικαστική απόφαση, η οποία εκδίδεται με τη διαδικασία των άρθρων 782 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Η δικαστική απόφαση εκδίδεται μετά από 2 αυτοπρόσωπες δηλώσεις του αιτούντος ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου, σε ιδιαίτερο γραφείο χωρίς δημοσιότητα, οι οποίες απέχουν μεταξύ τους 4 μήνες.
Με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τίθενται μια σειρά προϋποθέσεις, μια εκ των οποίων είναι το πρόσωπο που αιτείται τη διόρθωση να είναι ενήλικο.
Επίσης, θα πρέπει να μην είναι έγγαμο, να υπάρχει ιατρική βεβαίωση ότι η δήλωση του προσώπου που αιτείται τη διόρθωση είναι ενσυνείδητη και ότι προηγουμένως έχει λάβει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με τις επιπτώσεις της αποδοχής της αίτησης του για διόρθωση.
Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση του γιατρού, ότι από τη διόρθωση δεν επάγονται αρνητικές συνέπειες για ανήλικα τέκνα του αιτούντος, εφόσον υπάρχουν. Ακόμα προβλέπεται, ότι μεταξύ της πρώτης και δεύτερης συζήτησης ενώπιον του δικαστηρίου, θα πρέπει να παρακολουθεί τον αιτούντα γιατρός και να βεβαιώνει ότι εξακολουθούν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την διόρθωση. Πηγή: ΑΠΕ
ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ...ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ  !!

***  «Εξάψαλμος» Φίλη!ΕΠΙΘΕΣΗ σε ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ με το ΚΡΑΤΟΣ...

~
Συνέχεια στην ανοιχτή κόντρα του με την Εκκλησία έδωσε ο Νίκος Φίλης, με αφορμή την απαίτηση της Ιεράς Συνόδου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου. Είπε ότι η Εκκλησία διεκδικεί πολιτικό ρόλο.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σχολίασε από το βήμα της Βουλής την απαίτηση της Ιεράς Συνόδου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Μίλησε για συμβολική αντιπαράθεση με την Εκκλησία.
«Σε αυτή τη συμβολική αντιπαράθεση που αφορά εξαιρετικά λίγους συμπολίτες, η Ιεραρχία, δηλαδή η διοίκηση, και όχι το Σώμα της Εκκλησίας που το αποτελούν τα εκατομμύρια πιστών στη χώρα μας, ξαναμπαίνει πολιτικά μπροστά, διεκδικεί πολιτικό ρόλο», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ν. Φίλης έθεσε το ερώτημα αν έχει η Ιεραρχία το δικαίωμα αυτό για να απαντήσει λέγοντας πως «το έχει επειδή το διεκδικεί» και να σχολιάσει: «Όταν διεκδικείς πολιτικό ρόλο όμως, θα αντιμετωπιστείς πολιτικά. Δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά από την μια ένα θείον καθίδρυμα και από την άλλη μια εγκόσμια πολιτική. Αυτά είναι πλαστές διατυπώσεις».
Όπως προσέθεσε «όταν κατεβαίνει κανείς στο στίβο της πολιτικής, όταν επανέρχεται η γνωστή ευλογία υπέρ της «Δεξιάς του Κυρίου», τότε είναι προφανές ότι σε αυτήν την πολιτική επιδίωξη της ιεραρχίας, τους ίδιους τους πιστούς που ανήκουν σε πολλά κόμματα, σε πολλές ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις, τους ενώνει μόνο η πίστη τους στον Χριστό».

Διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας
Ο Νίκος Φίλης τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος.
«Όλοι οι πολίτες, εντός και εκτός της Εκκλησίας, προφανώς και διεκδικούν να υπάρξει και μια λύση δημοκρατικού χαρακτήρα, και αυτή η λύση κατά τη γνώμη μου είναι η συνταγματική αναθεώρηση που θα καθιστά σαφείς τους ρόλους της Εκκλησίας και της Πολιτείας» τόνισε ο κ. Φίλης.
Διευκρίνισε ότι δεν χρησιμοποιεί την ορολογία «διαχωρισμός» ή «χωρισμός», διότι δημιουργούνται παρεξηγήσεις εκ μέρους της Εκκλησίας. «Για χωρισμό πρόκειται όμως. Άλλο η Εκκλησία, άλλο η Ιεραρχία, άλλο η Εκκλησία ως θεσμός και άλλο η κοινωνία, η πολιτική και οι άλλοι κοσμικοί θεσμοί» προσέθεσε.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας, επισήμανε εξάλλου «μια σύμπτωση» κατά την τελευταία συνεδρίαση της ιεραρχίας, όπου «βγήκε το μανιφέστο για τους διεμφυλικούς συμπολίτες μας και για την κυβέρνηση».
«Υπάρχει και ένα δεύτερο με αξιώσεις της εκκλησίας για την θέση της στο πολιτικό σύστημα: Ανοίγει δηλαδή η Εκκλησία με τους δικούς της όρους, πως εννοεί τη σχέση της με το κράτος. Έχει ενδιαφέρον, γιατί έχουμε ένα δείγμα με την παρέμβαση της στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Φίλης.  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ ....ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΤΕ  ...!

*** ΟΡΓΗ και ΘΛΙΨΗ! Οι Τούρκοι ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ιστορικό Βυζαντινό νεκροταφείο...

~  Οι Τούρκοι, πιστοί στην απολίτιστη ιστορία τους, συνεχίζουν να καταστρέφουν και να δείχνουν ασέβεια στα Ελληνικά και Ρωμαϊκά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.
Όπως αποκαλύφθηκε στα Τουρκικά ΜΜΕ ένα από τα πιο ιστορικά βυζαντινά νεκροταφεία της Κωνσταντινούπολης στο προάστιο της Τσατάλτζα, (Çatalca), με ιστορία 1200 ετών, καταστράφηκε ολοσχερώς καθώς πολλοί αρχαιοκάπηλοι έσκαβαν ανενόχλητοι επί μέρες για να βρουν κάποιο πολύτιμο αρχαιολογικής αξίας αντικείμενο.
Μάλιστα τα διάφορα οστά είναι πεταμένα σε διάφορα σημεία, καθώς οι διάφοροι τυχοδιώκτες δεν είχαν έστω την τσίπα να σεβαστούν τους νεκρούς.
Το εν λόγω νεκροταφείο είναι πάρα πολύ γνωστό λόγω ενός προστατευτικού τείχους που ανήγειρε ο αυτοκράτορας Αναστάσιος για να το προστατεύσει την Κωνσταντινούπολη από τις επιδρομές των Ούννων και των Βουλγάρων που είχαν εμφανιστεί τότε στην νότιο Βαλκανική χερσόνησο.
Είναι μια πολύ θλιβερή ιστορία. Δείτε και μια σοκαριστική φωτογραφία από το συλλημένο νεκροταφείο σε Τουρκικό δημοσίσευμα για το θέμα:

*** ΑΠΕΙΛΕΣ της Ουγγαρίας κατά της Ουκρανίας: "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ αλλιώς ΤΕΛΟΣ οι σχέσεις με Ε.Ε."...

~ Η Βουδαπέστη απείλησε ότι θα αρχίσει να επανεξετάζει τη συμφωνία για τη σύνδεση της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω του σκανδαλώδους νόμου «για την εκπαίδευση», που εγκρίθηκε από το Κίεβο που παραβιάζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).
Την προειδοποίηση έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Siyarjato. Κατά τη γνώμη του, μόνο με την αύξηση της διεθνούς πίεσης, μπορεί κανείς να επηρεάσει την κατάσταση και να αλλάξει την απαράδεκτη στάση της Ουκρανικής κυβερνήσεως.
Εξάλλου, όπως επεσήμανε ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών, η νέα μεταρρύθμιση παραβιάζει το δικαίωμα των εθνικών μειονοτήτων στην Ουκρανία να μαθαίνουν στη μητρική τους γλώσσα κάτι που θα δημιουργήσει ούτως ή άλλως προβλήματα σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση...  Με πληροφορίες από RT

*** Από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί στο Κοπανάκι 
Ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν οι κάτοικοι στο Κοπανάκι τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στο ουζερί του χωριού, καθώς από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί. Επτά άτομα κατέληξαν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και Τρίπολης, ανάμεσά τους και τα δύο αδέλφια τσιγγάνοι, που είναι και οι δράστες του περιστατικού.
Χθες στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας οδηγήθηκε, και του ασκήθηκαν διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία, ο 29χρονος τσιγγάνος που ξεκίνησε το επεισόδιο. Ο δε 32χρονος αδελφός του, που επίσης έχει συλληφθεί για τα όσα συνέβησαν, νοσηλεύεται από χθες στο Νοσοκομείο Τρίπολης τραυματισμένος, καθώς τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό του αδελφός του, όταν επιχείρησε να αποχωρήσει από το σημείο του επεισοδίου.
  Τους πυροβόλησαν
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5.00 το απόγευμα, όταν ο 29χρονος τσιγγάνος που βρισκόταν στο ουζερί «Ιστορικό» στο Κοπανάκι διαπληκτίσθηκε φραστικά με υπαλλήλους του καταστήματος. Έφυγε από το κατάστημα, όμως γύρισε γρήγορα κρατώντας μια καραμπίνα.
Αρχικά πυροβόλησε μια φορά στον αέρα έξω από το μαγαζί και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσπάθησε να κλείσει την πόρτα για να μην μπορέσει να μπει. Όμως, αυτός κατάφερε να τον απωθήσει και να εισέλθει. Τότε έστρεψε την καραμπίνα προς τους θαμώνες του καταστήματος και πυροβόλησε εναντίον τους μια φορά.
Από τα σκάγια τραυματίσθηκε ένας 44χρονος από το Κοπανάκι, ένας 63χρονος από τον Αετό και ένας 33χρονος Αλβανός που μένει στο Δώριο. Οι υπόλοιποι πελάτες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, όμως εκείνη τη στιγμή εμφανίσθηκε στο μαγαζί ο 32χρονος αδελφός του, κρατώντας κι αυτός μια καραμπίνα.
Πριν προλάβουν να αντιδράσουν πυροβόλησε 2-3 φορές προς τους θαμώνες, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν 62χρονο από το Κοπανάκι και έναν 33χρονο Αλβανό που κατοικεί στο Σιδηρόκαστρο. Και πάλι οι θαμώνες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν, όμως δεν μπόρεσαν να τους κρατήσουν.
  7 τραυματίες
Τα δύο αδέλφια τσιγγάνοι βγήκαν από το μαγαζί και κινήθηκαν προς τα αυτοκίνητά τους για να φύγουν. Τότε ο 29χρονος τσιγγάνος στην προσπάθειά του να φύγει κάνοντας όπισθεν τραυμάτισε τον 32χρονο αδελφό του. Αντιλαμβανόμενος τι έχει γίνει, ο 29χρονος κατέβηκε, πήρε τον αδελφό του και έφυγαν με το δικό του αυτοκίνητο. Μάλιστα, τον μετέφερε στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς ο 29χρονος ήταν τραυματισμένος από τη συμπλοκή με τους θαμώνες, όταν προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν, και ο 32χρονος επειδή παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του αδελφού του. Ο 29χρονος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια, ενώ ο αδελφός του, τραυματισμένος πιο σοβαρά, νοσηλεύθηκε φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Χθες διακομίσθηκε για περαιτέρω νοσηλεία στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Επίσης στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένοι αλλά σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου ο 33χρονος Αλβανός από το Σιδηρόκαστρο και ο 62χρονος από το Κοπανάκι. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύεται ο 33χρονος Αλβανός από το Δώριο, ενώ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας διακομίσθηκαν ο 44χρονος από το Κοπανάκι, ο οποίος πήρε εξιτήριο χθες, και ο 63χρονος από τον Αετό.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των δύο τσιγγάνων τα δύο κυνηγητικά όπλα που χρησιμοποίησαν και πέντε κενά φυσίγγια.
Την υπόθεση έχει αναλάβει και χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Χρυσό Βραβείο Best City 2017 για το Δήμο Καλαμάτας 
Το Χρυσό Βραβείο Best City 2017 για τη μετασκευή του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας σε νέο Δημαρχείο παρέλαβε την περασμένη Πέμπτη ο δήμαρχος Καλαμάτας στην Τεχνόπολι του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο τελετής που συνδιοργάνωσαν το περιοδικό Plant και το Netweek της Boussias Communications.
Βραβεία δόθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμους δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και, τελικά, καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.
Την αξιολόγηση πραγματοποίησε ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, πρόεδρο ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο, που αποτελεί την τρίτη «πρωτιά» για το Δήμο Καλαμάτας σε πανελλαδικές διακρίσεις, μετά το πρώτο βραβείο από τη WWF για το αστικό πράσινο και το πρώτο βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για το νέο Δημαρχείο, ο κ. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες για τη βράβευση, καθώς και για την εμπειρία που άντλησε από τις πρωτοποριακές ενέργειες άλλων Δήμων, που είναι άξιες μίμησης.
Αναφερόμενος στο παλιό νοσοκομείο, τόνισε ότι «κατορθώσαμε και πήραμε, εδώ και κάποια χρόνια, απαξιωμένα ή διαλυμένα κτήρια, όπως αυτό όπου στεγαζόταν το νοσοκομείο, χώρος όπου δρούσαν διάφορα αντικοινωνικά στοιχεία, σε μία φτωχή περιοχή της Καλαμάτας», τα οποία μετατράπηκαν σε κόσμημα.
Πολλά, δε, οφείλονται στη μελέτη της μετασκευής, δωρεά στο Δήμο από την ΤΕΜΕΣ – Costa Navarino και τον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.
Ο Π. Νίκας επισήμανε ότι το νέο Δημαρχείο είναι πράγματι ένα πρωτότυπο κτήριο, το οποίο θερμαίνεται και ψύχεται με την αξιοποίηση της γεωθερμίας, επιτυγχάνοντας οικονομία στην ενέργεια κατά 70%.
Τόνισε ακόμη ότι «είναι πράγματι ένα εκπληκτικό κτήριο, που χαίρονται όχι μόνο οι Καλαματιανοί, αλλά και οι Ευρωπαίοι που μας επισκέπτονται συχνά - πυκνά».

***  Η Leroy Merlin ανοίγει κατάστημα στην Καλαμάτα 
Ο…χορός της καθόδου πολυεθνικών εταιριών στην Καλαμάτα καλά κρατεί. Εν αναμονή των πρώτων σε λειτουργία, τους επόμενους μήνες, στο κέντρο της πόλης και στην παραλία, σύμφωνα με πληροφορίες του "Θ", στη λίστα θα πρέπει να προστεθεί ακόμα μία.
Πρόκειται για τη Leroy Merlin, γαλλικών συμφερόντων, η οποία θα στεγαστεί στη Νέα Είσοδο στον πρώην κτήριο της "Ηλεκτρονικής".
  Ποια είναι
Η Leroy Merlin είναι μια γαλλική εταιρεία για τη βελτίωση της κατοικίας. Διαθέτει υποκαταστήματα σε 13 χώρες. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2005 και είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Groupe Adeo (στην Ελλάδα και στη Κύπρο: συμμετοχή 60% Groupe Adeo, 40% Παύλος Φουρλής).
 Μετά από μια μελέτη σε βάθος της κατοικίας και των συνηθειών των κατοίκων, η Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου άνοιξε το πρώτο της κατάστημα τον Μάρτιο 2007 στο εμπορικό πάρκο του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας.
 Τον Οκτώβριο 2008 άνοιξε ένα δεύτερο κατάστημα Leroy Merlin στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό πάρκο του Florida Park. Το Μάρτιο του 2009 ένα τρίτο κατάστημα εγκαινιάστηκε στην Αθήνα, στην οδό Πειραιώς, το 1ο διώροφο κατάστημα. Το τέταρτο κατάστημα Leroy Merlin άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στη Λάρισα το Νοεμβρίου 2009. Το πρώτο κατάστημα Leroy Merlin στη Κύπρο άνοιξε τις πύλες του στη Λευκωσία τον Σεπτέμβριο του 2011)
Η Leroy Merlin προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες γκάμες προϊόντων για τα μαστορέματα, τις κατασκευές, τον κήπο και τη διακόσμηση. Η Leroy Merlin συμμετέχει ενεργά εντάσσοντας δυναμικά στην κουλτούρα της την Βιώσιμη Ανάπτυξη.
 Στόχος, η συνολική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών, και την υποστήριξη της ελληνικής και κυπριακής οικονομίας (πάνω από 70% των προμηθευτών είναι Έλληνες και Κύπριοι). Τα προϊόντα που επιτρέπουν εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον έχουν σηματοδοτηθεί αντίστοιχα.
Οι άνθρωποι της Leroy Merlin δραστηριοποιούνται ενεργά κάνοντας τοπικές ενέργειες με συγκεκριμένα προγράμματα για το περιβάλλον και για πληθυσμούς με ειδικές ανάγκες και συνθήκες διαβίωσης. Η ανακύκλωση στα καταστήματα και τα γραφεία γίνεται συστηματικά. Οι πλαστικές σακούλες στα καταστήματα έχουν καταργηθεί και αντικατασταθεί με εναλλακτικές λύσεις.
   Ιστορία
Tο 1923, ο Αντόλφ Λερουά και η Ροζ Μερλέν, σύντροφοι στη προσωπική ζωή και συνεργάτες, εμπορεύονταν στη βόρεια Γαλλία υλικά που άφησαν πίσω τους οι συμμαχικές δυνάμεις μετά το Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύντομα παρατήρησαν μεγάλη ζήτηση σε προϊόντα για το σπίτι και τις κατασκευές και άρχισαν το εμπόριο επίπλων και προϊόντων για τα μαστορέματα και τις κατασκευές. Έτσι γεννήθηκαν τα μαστορέματα και το DIY.
Το 1960, η εταιρεία πήρε το όνομα Leroy Merlin, επινόησε τη δωρεάν μεταφορά των προϊόντων στο σπίτι και άνοιξε το πρώτο μεγάλο κατάστημα πώλησης προϊόντων μαστορέματος. Από το 1979, η Association Mulliez είναι ο κύριος μέτοχος του Groupe Adeo, της μητρικής εταιρείας στην οποία ανήκει πλέον η Leroy Merlin.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Ένα χρόνο ρήμαζαν σκάφη στο λιμάνι της Καλαμάτας οι ανήλικοι «ποντικοί» 
Ελεύθεροι με την υποχρέωση επιτήρησής τους από επιμελήτρια ανηλίκων αφέθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, οι δύο ανήλικοι, 16 και 17 χρόνων, που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για κλοπές σε σκάφη.
Ελεύθερος αφέθηκε και ο ενήλικας που υποδείχθηκε από τους ανηλίκους ως ηθικός αυτουργός, με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του.
  Προτεραιότητα στα καύσιμα
Συνολικά κατηγορούνται για 14 κλοπές δεξαμενών βενζίνης και μπαταριών από σκάφη που ελλιμενίζονταν στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Από πέρυσι τον Οκτώβριο, τόσο στις προβλήτες του λιμανιού στην περιοχή του «Πανελληνίου» όσο και στο «χιλιόμετρο», σημειώνονταν κατά τις νυχτερινές ώρες και από συγκεκριμένους τύπους σκαφών κλοπές, κυρίως ντεπόζιτων με βενζίνη, αλλά και μπαταριών.
Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκαλούσαν και φθορές στα σκάφη, ενώ προτεραιότητα έδιναν στην κλοπή καυσίμων.
Από τότε και καθώς οι λιμενικοί κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με κάτι οργανωμένο, ξεκίνησαν εντατικές περιπολίες.
  Στη «φάκα» οι «ποντικοί»
Ξημερώματα την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας εντόπισαν τους δύο ανήλικους στην περιοχή του λιμανιού να έχουν στην κατοχή τους μια μπαταρία από βάρκα. Τους προσήγαγαν στο Λιμεναρχείο και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχαν αφαιρέσει την μπαταρία από σκάφος που ήταν ελλιμενισμένο στη θέση «χιλιόμετρο».
Από την προανάκριση του Λιμεναρχείου προέκυψε ότι οι δύο ανήλικοι ήταν οι από κοινού δράστες των κλοπών- που συνέβαιναν εδώ και περίπου ένα χρόνο -δεξαμενών καυσίμων και μπαταριών από σκάφη. Μάλιστα, υπέδειξαν ως ηθικό αυτουργό των πράξεών τους τον ενήλικα που συνελήφθη στη συνέχεια.
Χθες όλοι οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας, όπου απολογήθηκαν.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Πρόταση για ανοιχτά καταστήματα αύριο το απόγευμα από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας 
Στο πλαίσιο συνάντησης χορωδιών από όλο τον κόσμο στην Καλαμάτα ο Εμπορικός Σύλλογος «Ο Ερμής» προτείνει τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στις οδούς Υπαπαντής – πλ.23ης Μαρτίου και Αριστομένους, έως τη διασταύρωση με την οδό Φραντζή, να είναι ανοικτά από τις 5.00 το απόγευμα αύριο Τετάρτη, ημέρα έναρξης της συνάντησης και της μεγάλης παρέλασης.
«Είναι φανερό», όπως αναφέρεται σχετικά, «ότι οι συμμετέχοντες χορωδοί και οι επισκέπτες της πόλης περιμένουν να περπατήσουν σε μια πόλη λαμπερή και φιλόξενη, με το εμπορικό της κέντρο έτοιμο να υποδεχθεί τον κόσμο, που θα συρρεύσει σε αυτή τη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στον τόπο μας.
Προτεινόμενη ώρα κλεισίματος των καταστημάτων: 8.00 μ.μ.».
Στη συνέχεια, με το ίδιο δελτίο Τύπου, απευθύνονται ευχαριστίες εκ των προτέρων στους συναδέλφους εμπόρους για την υποστήριξή τους.

*** Συνεχίζεται η έλλειψη εμβολίων για την ιλαρά στη Μεσσηνία 
Εντείνεται το πρόβλημα έλλειψης εμβολίων για την ιλαρά από τα φαρμακεία της Μεσσηνίας, καθώς οι εταιρείες που τα διακινούν αδυνατούν να προμηθεύσουν τις φαρμακαποθήκες με ποσότητες που θα καλύψουν τη ζήτηση.
Η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται και οι συνταγογραφήσεις ιδιαίτερα για παιδιά αυξάνουν καθημερινά. Ωστόσο, τα εμβόλια αρχίζουν να γίνονται δυσεύρετα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες κατέφυγαν στο Τμήμα Εμβολίων της Διεύθυνσης Υγείας 30 άτομα με συνταγογραφημένα εμβόλια, αλλά το πολύ πέντε κατάφεραν να βρουν το εμβόλιο και να το κάνουν.
Και η ζήτηση δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί, αλλά συνεχώς θα αυξάνεται, αφού τα κρούσματα ανά την Ελλάδα πληθαίνουν. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν καταγραφεί 215 και, σύμφωνα με τις προβλέψεις του, θα αυξηθούν.
Πάντως, φαίνεται πως οι εταιρείες δεν έχουν δυνατότητα άμεσης προμήθειας των φαρμακείων με εμβόλια για να καλύψουν όλη τη ζήτηση.
Β.Β.

*** Επιπλέον 600.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας 
Με επιπλέον 600.000 ευρώ ενισχύθηκε χθες το Νοσοκομείο Μεσσηνίας (500.000 ευρώ για τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας και 100.000 ευρώ για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας) από πιστώσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, πέρα από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού 2017.
Αυτό  κοινοποιήθηκε χθες με απόφαση της 6ης ΥΠΕ.
Με αυτά, δε, τα χρήματα θα αντιμετωπιστούν βασικές ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου.

*** Οικογένεια Τούρκων προσπάθησε να πετάξει με πλαστές ταυτότητες από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας 
Ένα ζευγάρι Τούρκων με τα ανήλικα παιδιά τους συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων ενός 38χρονου Τούρκου και της 32χρονης γυναίκας του, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Φρανκφούρτη Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά. Μαζί τους είχαν και τα δυο τους παιδιά, έναν κοριτσάκι 2 μηνών και ένα αγοράκι 2 χρόνων. Πάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 Δελτία Ταυτότητας Αρχών Γερμανίας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Σταύρος Αγγελόπουλος, ένας Καλαματιανός που λόγω επαγγέλματος έφυγε για την Ολλανδία 
Το «Θάρρος» συνεχίζει το ταξίδι του στους Καλαματιανούς του εξωτερικού, αλλά αυτή την Κυριακή παραμένει στην Ολλανδία. Εκεί μας υποδέχεται ο Σταύρος Αγγελόπουλος, ένας Καλαματιανός που σπούδασε στο ΤΕΙ Λάρισας, στη Σχολή Μηχανικών Έργων Υποδομής. Βλέποντας, όμως, τη ζήτηση στον τουρισμό, αποφάσισε να στραφεί σε αυτόν και να σπουδάσει το αντικείμενο.
Ο Σταύρος ξεκίνησε να εργάζεται στο ξενοδοχείο «Pharae», ενώ μέσω υποτροφίας άρχισε σπουδές και στο ΙΙΕΚ Ορίζων. Επόμενος σταθμός ήταν η Costa Navarino για δύο σεζόν και πλέον το Park Plaza, στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.
  Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Εργάζομαι στην Ολλανδία ήδη 10 μήνες. Ομολογώ πως η απόφαση πάρθηκε σχετικά εύκολα, δεδομένων των συνθηκών, αλλά και της κατάστασης στην οπoία βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή.
Εν έτει 2017 και με τον τουρισμό να στηρίζει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την ελληνική οικονομία, το επάγγελμα του ξενοδόχου, δυστυχώς, παραμένει εποχικό.
  Δυσκολεύτηκες στην ανεύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Ναι, δε θα το κρύψω. Τίποτε δεν έρχεται εύκολα, χρειάζεται συνεχή προσπάθεια, υπομονή και επιμονή, και όπως ξέρουμε, ο επιμένων νικά. Από τις αποτυχίες μας μαθαίνουμε, γινόμαστε καλύτεροι και στο τέλος όλης αυτής της προσπάθειας έρχεται η επιβράβευση.
  Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Ολλανδία. Η αντιμετώπιση προς εμάς είναι θετική, κυρίως διότι μέσα από την εργασία και τη συμπεριφορά μας αποδεικνύουμε πως είμαστε ένας σκληρά εργαζόμενος λαός, που προσπαθεί για το καλύτερο.
  Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα;
Το σεβασμό των ανθρώπων προς τους νόμους και τα κοινά. Όταν ο καθένας ατομικά σέβεται και τηρεί τα παραπάνω, τότε μόνο θα πετύχουμε ως σύνολο την «αλλαγή» για την οποία μιλάμε και θέλουμε τα τελευταία χρόνια.
  Τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να δει, αν επισκεφτεί την πόλη που βρίσκεσαι…
Η Ουτρέχτη κυριολεκτικά είναι παραμυθένια πόλη. Σίγουρα θα πρέπει κάποιος να επισκεφτεί το καθεδρικό ναό της πόλης με τον πύργο (Domtoren),το σπίτι του Rietveld Schroder, ενός από τους πιο σημαντικούς Ολλανδούς αρχιτέκτονες, καθώς και να κάνει μια βόλτα με βάρκα στο κεντρικό κανάλι της πόλης (Oudegracht).
  Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Οι άνθρωποί μου. Οικογένεια, φίλοι, καθώς και η θάλασσα.
  Σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Πάντοτε. Σαν την Ελλάδα πουθενά.
Κλείνοντας ο Σταύρος θέλησε να πει τα εξής: «Θα ήθελα με την ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με στήριξαν, τις επιχειρήσεις όπου ανδρώθηκα επαγγελματικά, καθώς και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, διότι χωρίς αυτούς δε θα ήμουν ο άνθρωπος αλλά και ο επαγγελματίας που είμαι σήμερα»
Των Κώστα Γαζούλη- Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  ΚΑΝΕΝΑΣ Έλληνας Χριστιανός να μην πάει JUMBO! Δείτε γιατί... (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

~  Εξοργιστικές είναι οι νέες διαφημίσεις της γνωστής εταιρίας Jumbo που προσπαθούν να περάσουν μηνύματα της παγκοσμιοποίησης.
Πριν λίγο καιρό έβγαλε μια «αντι-ρατσιστική» διαφήμιση, ενώ χθες δημοσίευσε μια νέα «αντι-ομοφοβική» διαφήμιση.
Φυσικά αυτά τα χτυπήματα μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς αυτές τις ημέρες ψηφίζεται και νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στα 15 έτη.
Δείτε την εμετική αυτή διαφήμιση που προσπαθεί να περάσει τα gay ζευγάρια ως κάτι το νέο και φυσιολογικό:
~  Βίντεο : JUMBO ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ / Η Δημοκρατίας της Χαράς / Ζευγάρι Νέο & Ζευγάρι Παλιό , https://youtu.be/1Ds3GoOZ-gE  .-

***  ΒΟΜΒΑ! Ο Πάνος Καμμένος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ...

~ Μια πρόβλεψη βόμβα έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κόμματος Ποτάμι, ο οποίος θα κατέβει υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστερής παρατάξεως.
Μιλώντας με τον Μάκη Προβατά και το Χρήστο Χωμενίδη στο κεντρικό βιβλιοπωλείο Public υποστήριξε ότι πλέον δεν πρέπει να βλέπουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σαν δύο κόμματα που συγκυβερνούν αλλά ως έναν ενιαίο φορέα.
Μάλιστα, έκανε την πρόβλεψη ότι στις επόμενες εκλογές ο Πάνος Καμμένος θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού ο ίδιος βλέποντας το κόμμα του στα τάρταρα πήδηξε στην «βάρκα» του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

***  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Θρίλερ στη Βουλή...

~  Σε εξέλιξη βρίσκεται η ονομαστική ψηφοφορία – θρίλερ του νομοσχεδίου (ΔΕΙΤΕ LIVE EΔΩ) για την αλλαγή φύλου καθώς, πιθανή καταψήφιση του άρθρου 3 για την «φυλομετάβαση» ενήλικων και ανήλικων που συγκεντρώνει σχεδόν αποκλειστικά το σύνολο των διαφωνιών θα προκαλέσει και την ακύρωση του συνόλου του σχεδίου νόμου.
Η κυβέρνηση ελπίζει να υπάρξουν αρκετές απουσίες βουλευτών ώστε να πέσει το όριο της πλειοψηφίας κάτω από τους 151 (σ.σ. απαιτείται πλειοψηφία επι των παρόντων) ή σε στήριξη από την «δεξαμενή» των ανεξάρτητων βουλευτών, η οποία όμως στερεύει. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι θα ψηφίσει επι της αρχής το νομοσχέδιο και τα άρθρα του εκτός από το άρθρο 3 καθώς διαφωνεί με την αλλαγή φύλου 15χρονων. Επίσης, οι Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης αναμένεται να καταψηφίσουν.
Με τα έως τώρα δεδομένα το νομοσχέδιο αναζητά 4 επιπλέον θετικές ψήφους για να «κλειδώσει» την πλειοψηφία των 151 καθώς στο «ναι» κατευθύνονται οι 140 – από συνολικά 144 – βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 6 βουλευτές του Ποταμιού και ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την ΔΗΣΥ που δήλωσε ότι διαφοροποιείται από την κεντρική απόφαση του κόμματος.
Υπενθυμίζεται πως από το στρατόπεδο των 153 βουλευτών της συμπολίτευσης έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν το άρθρο για την αλλαγή φύλου ανηλίκων, οι 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ ενώ με διαφοροποίηση «απειλούν» και τουλάχιστον 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Γεννιά, Γ. Μιχελογιαννάκης, Μ. Μπόλαρης και Ν. Κασιμάτη). Στην συγκεκριμένη ομάδα είχε ενταχθεί και ο κ. Δημήτρης Γάκης ο οποίος μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας είπε τελικά πως θα ψηφίσει αν τόνισε πως «θα ήμουν ευτυχής να μην υπήρχε η διάταξη για τους ανήλικους».
Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο φέρνοντας παράλληλα στην Βουλή δική της πρόταση νόμου που προβλέπει μεταξύ άλλων δικαίωμα διόρθωσης φύλου μόνο για άτομα άνω των 18 ετών υπό προϋποθέσεις.  Επίσης, αναμένεται να καταψηφίσουν οι, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων.
Η ΔΗΣΥ αποφάσισε να ψηφίσει «ναι» επι της αρχής και «παρών» στο άρθρο 3 λόγω των ενστάσεων με την «φυλομετάβαση» ανηλίκων.
Υπο αυτά τα δεδομένα «ρυθμιστικό» ρόλο αναλαμβάνει η δεξαμενή των 8 ανεξάρτητων βουλευτών. Πρόκειται για τους Νίκο Νικολόπουλο, Νίκο Μίχο και Δημήτρη Κουκούτση που πιθανότατα θα καταψηφίσουν. Τον κ. Χάρη Θεοχάρη που θα καταψηφίσει το άρθρο 3 καθώς δηλώνει ότι διαφωνεί με την φυλομετάβαση ανηλίκων και τους Στάθη Παναγούλη, Κατερίνα Μάρκου, Δημήτρη Καρρά, και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου
Να σημειωθεί ότι η ονομαστική ψηφοφορία θα γίνει για τα άρθρα 1 έως και 7 που συγκροτούν το πρώτο κεφάλαιο του νομοσχέδιου και αφορούν την διόρθωση ταυτότητας φύλου.
Η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζουν το σύνολο των άρθρων
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψηφίζει τα άρθρα εκτός από το 3ο που θα δηλώσει «παρών». Το Ποτάμι ψηφίζει το σύνολο των άρθρων όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών».
Επίσης, ονομαστική έχει ζητηθεί και για την τροπολογία που αφορά την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης».
Υπερ της τροπολογίας ψηφίζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτός της κυρίας Νίνας Κασιμάτη. Οι ΑΝΕΛ μετατοπίστηκαν από τις αρχικές τους θέσεις και δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν. Επίσης η ΝΔ θα καταψηφίσει.
Στο φινάλε της συζήτησης ο κ. Κοντονής επιχείρησε  να κάνει εν μέρει δεκτή την πρόταση της ΔΗΣΥ προκειμένου να άρει τις ενστάσεις των βουλευτών της και να ψηφίσουν το άρθρο 3 χωρίς όμως επιτυχία.
 protothema.gr

*** Για άλλη μια φορά ΨΕΥΤΕΣ! Ξεκίνησαν οι ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ακόμη και ΠΡΩΤΗΣ κατοικίας... (ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

~ Δεν έχουν περάσει ούτε έξι ημέρες από τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι θα υπάρξει «προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια» και η σκληρή πραγματικότητα τον διαψεύδει. Αντί για κατασχέσεις των «ακριβών και πολυτελών κατοικιών πλούσιων μπαταχτσήδων», όπως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, τελικά κατάσχονται και εκπλειστηριάζονται ακόμα και πρώτες κατοικίες σε υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της άνεργης 32χρονης Δ.Β. από τη Θεσσαλονίκη, την οποία αναγκάζουν όχι απλά να παραδώσει την πρώτη και κύρια κατοικία της λόγω αδυναμίας να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες, καθώς είχε δάνειο συνδεδεμένο με ελβετικό φράγκο, αλλά και να υποβάλλεται σε μια διαδικασία απάνθρωπη. Είναι υποχρεωμένη να δέχεται στο σπίτι της τους μελλοντικούς πλειοδότες και να τους το δείχνει...
Το «ΘΕΜΑ» φέρνει στο φως την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης που αφορά στο συγκεκριμένο ακίνητο  με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2017,  μια υπόθεση που αναδεικνύει η δικηγόρος εξειδικευμένη σε θέματα κόκκινων δανείων και προστασίας της στέγης Αριάδνη Νούκα. Η υπόθεση αφορά κατοικία στη λαϊκή περιοχή Γιαννιτσά της δυτικής Θεσσαλονίκης και όχι σε κάποιο ακριβό προάστιο της συμπρωτεύουσας, όπως π.χ. το Πανόραμα. Η ιστορία ξεκινά το 2006, όταν η νεαρή τότε δανειολήπτρια έλαβε στεγαστικό δάνειο ύψους 90.000 ευρώ από την Τράπεζα Millennium για την αγορά ενός σπιτιού επιφανείας μόλις 48,08 τ.μ. στη δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα την πρώτη κατοικία της, με τη σημερινή αξία του να φτάνει τα 58.000 ευρώ. Νεαρή εργαζόμενη τότε και κάτω από διαφορετικές οικονομικές συνθήκες, η οφειλέτρια, όπως πολλοί άλλοι άλλωστε, αποφάσισε να επενδύσει τα λιγοστά χρήματά της στην εξασφάλιση στέγης, με την αποπληρωμή του δανείου να την έχει εγγυηθεί ο πατέρας της.
Μέχρι το 2013 και ενώ η οικονομική κρίση στη χώρα μετρούσε ήδη τρία χρόνια, το επίμαχο δάνειο αποπληρωνόταν κανονικά με τη βοήθεια των γονέων της. Στη συνέχεια, όμως, και υπό το βάρος της απώλειας της εργασίας της Δ.Β., αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικογένειά της, η εξυπηρέτηση του δανείου από πλευράς της κατέστη αδύνατη λόγω, πρώτον, της οικονομικής κρίσης και, δεύτερον, της υπέρογκης αύξησης της δόσης κατά 40% με την αιτιολογία ότι το δάνειο συνήφθη με ρήτρα ελβετικού φράγκου.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Αλέξη Τσίπρα, η συγκεκριμένη ομάδα δανειοληπτών μέχρι και σήμερα παραμένει ανοχύρωτη, αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα, με αποτέλεσμα να χάνονται πλέον ολόκληρες περιουσίες. Η σύμβαση της 32χρονης σήμερα άνεργης καταγγέλθηκε και εκδόθηκε διαταγή πληρωμής το έτος 2013.
Λόγω οριζόντιας προστασίας της πρώτης κατοικίας, μέχρι και την 31-12-2014 η κατοικία δεν μπορούσε να κατασχεθεί. Οπως τονίζει μάλιστα η κυρία Νούκα, «η γνωστή οριζόντια προστασία που ανανεωνόταν κάθε έτος από το 2008 σταμάτησε με την εκλογή τον Ιανουάριο του 2015 της νέας κυβέρνησης και δεν ανανεώθηκε ποτέ».
Κάπως έτσι και βάσει του κατασχετηρίου που παρουσιάζουμε, τον Σεπτέμβριο του 2017 κατασχέθηκε η πρώτη κατοικία και ήδη ο πλειστηριασμός ορίστηκε πολύ σύντομα, για τις 2 Μαΐου του 2018. Οι αρμόδιες αρχές δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους το γεγονός ότι η γυναίκα για μεγάλα χρονικά διαστήματα παρέμενε άνεργη και σήμερα είναι περιστασιακά εργαζόμενη, ούτε ότι δεν διαθέτει κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο για να έχει κάποιο εισόδημα.
«Σαφώς και το προφίλ της δεν αφορά κάποιον στρατηγικό μπαταχτσή όπως διατείνονται οι κυβερνώντες, ούτε φυσικά διαμένει σε κάποιο ακριβό προάστιο ή εντός μιας μεγάλης αξίας βίλα», ξεκαθαρίζει η δικηγόρος κυρία Νούκα και συμπληρώνει: «Πρόκειται για μια γυναίκα που τα φέρνει πολύ δύσκολα πέρα, η οποία δεν είχε καν την οικονομική δυνατότητα να κάνει ανακοπή».
«Ετσι, παρά το γεγονός ότι η αποπληρωμή του δανείου γινόταν κανονικά για επτά ολόκληρα χρόνια και κατόπιν οι οικονομικές συνθήκες και εξωγενείς παράγοντες επέβαλαν στην ουσία τη μη αποπληρωμή του και όχι η βούληση της δανειολήπτριας και του εγγυητή, η γυναίκα θα χάσει το σπίτι της. Και η περιπέτεια δεν σταματά σ’ αυτό το σημείο, διότι η ίδια θα εξακολουθεί να οφείλει λόγω του ότι η αξία του ακινήτου που ανέρχεται σε 58.000 ευρώ σαφώς και δεν καλύπτει την οφειλή, που εκτινάχθηκε στα 148.251,27 ευρώ», αναφέρει η νομικός.

Ωράριο επισκέψεων
Το πλέον απάνθρωπο, όμως, που δημιουργεί εύλογες απορίες και φόβους για κοινωνικές εκρήξεις είναι ότι, όπως αναφέρεται στην κατασχετήρια έκθεση, δύο ημέρες μέσα στον Δεκέμβριο που έρχεται, και συγκεκριμένα στις 7 και 8 του μήνα και από ώρα 14.00 έως 14.30, η οφειλέτρια υποχρεούται να δεχτεί επίσκεψη μέσα στην οικία της από τους υποψήφιους πλειοδότες, αυτούς δηλαδή που θα θελήσουν να πάρουν μέρος στον πλειστηριασμό προκειμένου να αποκτήσουν το σπίτι.
Πρόκειται για διάταξη που ψηφίστηκε με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (Ν. 4335/2015), βάσει του οποίου ο οφειλέτης υποχρεούται να δείχνει το σπίτι σε αυτόν ή σε αυτούς που θέλουν να το αποκτήσουν μέσω του πλειστηριασμού.
Θα πρέπει δε να σημειώσουμε ότι η κατασχετήρια έκθεση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων πλειστηριασμών και έτσι ο καθένας μπορεί να γνωρίζει τις ώρες και ημέρες επίσκεψης.
«Εδώ, όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τίθενται σοβαρότατα θέματα αξιοπρέπειας των κόκκινων δανειοληπτών, τους οποίους υποχρεώνουν σε μια διαδικασία εξευτελιστική, την ίδια στιγμή που έχουν τον πόνο της απώλειας της στέγης τους. Πρόκειται για μια επικίνδυνη κοινωνικά συνθήκη που προκαλεί θλίψη και οργή», αναφέρει η κυρία Νούκα και συμπληρώνει:
«Για ακόμη μία φορά αποκαλύπτεται πλήρως η απουσία της Πολιτείας σε ένα θέμα μείζονος σημασίας όπως είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι εξαγγελίες προστασίας των δανειοληπτών δεν υλοποιήθηκαν με το άκρως υποκριτικό επιχείρημα της δήθεν και ενδεχόμενης προστασίας και των στρατηγικών κακοπληρωτών.
Είμαστε ένα βήμα πριν από τους μαζικούς πλειστηριασμούς κατοικιών και, δυστυχώς, διαφαίνεται ότι δεν υπάρχει ίχνος αντίληψης για το τι θα επακολουθήσει. Μέσα σε συνθήκες σφοδρής και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης οι πολίτες, που ανυπαίτια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους, όχι μόνο έχουν αφεθεί απροστάτευτοι, αλλά υποχρεώνονται με ρητή διάταξη να δέχονται επίσκεψη σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες από όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το σπίτι τους.
Πέραν του ότι αυτό από μόνο του είναι δυνατόν να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και βίαια φαινόμενα ανάμεσα σε δανειολήπτες και υποψήφιους πλειοδότες, εγείρονται σοβαρότατα θέματα ασφάλειας από επίδοξους ληστές, βιαστές, κλέφτες κ.λπ., τα οποία δεν περιφρουρήθηκαν νομοθετικά. Είναι αδήριτη ανάγκη η διάταξη αυτή να απαλειφθεί από το νομοθέτημα και σαφώς πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας να προστατέψει οριζόντια την πρώτη κατοικία του ανυπαίτιου στην αποπληρωμή των δανειακών του υποχρεώσεων Ελληνα πολίτη».
 protothema.gr

*** Προκλητική ανάρτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αδάμ και την Εύα

~  Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, που με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρεται στον Αδάμ και την Εύα και επιτίθεται στην Εκκλησία.
* Συγκεκριμένα έγραψε:
«Το επιχείρημα «Αδάμ κι Εύα» και όχι «Αδάμ και Μήτσος» ας μην το επικαλείται η Εκκλησία, διότι πρώτον είναι άσχετο με το θέμα, δεύτερον διότι οδηγεί στο ερώτημα, με ποιους τεκνοποίησαν τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας, μεταξύ τους ή με τους γονείς τους;».
~* ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ρε Ανθέλληνα !  και χριστιανόφοβο  ανθρωπάκι που σε βάλλαμε στη βουλή ..για να γίνεις διαλυτικό στοιχείο στο ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  (προσωπική μου άποψη ,που πιστεύω ...Κυρίτση . βολευτή ).-

*** Όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ συντονίζονται! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα αποκαλύψει πολλά στον Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ...

~  Ο Κυριάκος Βελόπουλος μεταφέρει το μήνυμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης.
Μη χάσετε την εμφάνιση του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», στον ANT1, την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα μιλήσει για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ενώ, από τη θεματολογία δεν θα λείψουν τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα. 
Επιπλέον, ο κος Βελόπουλος θα φιλοξενηθεί τα μεσάνυχτα της ΠΕΜΠΤΗΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στον Αιμίλιο Λιάτσο στο Kontra Channel.
Συντονιστείτε ΟΛΟΙ…

***  ΑΗΤΤΗΤΟΣ ο Πούτιν! Κερδίζει στις εκλογές…

~ Λίγους μήνες πριν τις εκλογές στη Ρωσία και ήδη οι Ρώσοι ψηφίζουν Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Levada-Centr, με θέμα τί θα ψήφιζαν οι πολίτες, το 55% δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάποιος πιθανός υποψήφιος που θα μπορούσε να αναγνωσθεί τον Ρώσο πρόεδρο.
Τα δύο τρίτα των Ρώσων θα ψηφίσουν τον Πούτιν, ενώ, σε ερώτηση αν ο ηγέτης της χώρας αποσύρει την υποψηφιότητα του, ποιος θα θέλανε να διεκδικήσει την προεδρία, το όνομα που επικράτησε ήταν εκείνο του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μενβέντιεφ.

***  Σε λίγη ώρα κρίνονται ΟΛΑ! «Εμφύλιος» στην Ισπανία;..

~  Στις 19:00 ώρα Ελλάδας έχει προγραμματιστεί η ομιλία του Καταλανού προέδρου, Κάρλες Πουτζντεμόντ, ο οποίος έχει έχει απειλήσει ότι θα κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιοχής.
Έξω από το καταλανικό Κοινοβούλιο, έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας και περιμένει από τον πρόεδρο να το δηλώσει και επίσημα.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης έστειλε ένα μήνυμα στον Πουτζντεμόντ, το οποίο έλεγε να μην «προχωρήσει σε τίποτε το μη αναστρέψιμο»: «Θέλω να ζητήσω από τον κ. Πουτζντεμόντ να μην προχωρήσει σε τίποτε το μη αναστρέψιμο. Να μην πάρει κανέναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Να μην κάνει καμιά μονομερή δήλωση ανεξαρτησίας και να επανέλθει στη νομιμότητα». Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο.
Με την Μαδρίτη να απειλεί ότι αν ο Πουτζντεμόντ δηλώσει την ανεξαρτησία τως περιοχής, θα συλληφθεί αμέσως, η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως ανησυχητική.

***  ΠΡΟΣΟΧΗ: Βρέθηκε ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ στην ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ της Ελλάδος...το ΡΟΥΘΈΝΙΟΝ 106  ....

~ Όπως σας ενημερώσαμε χθες πρώτοι στο VoiceNews.gr οι Γερμανοί ανακάλυψαν ότι τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη αυξήθηκαν τα επίπεδα ραδιενέργειας (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).
Σήμερα, μετά την Γερμανική Επιτροπή, ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας.
Διαβάστε τι αναφέρει το protothema.gr σε ρεπορτάζ του:
 Ποσότητες ραδιενέργειας ανιχνεύθηκαν στην ατμόσφαιρα της χώρας μας, όπως ανακοίνωσσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).
Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ποσότητες θεωρούνται εξαιρετικά μικρές και ανιχνεύθηκαν το χρονικό διάστημα από 27 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ισότοπο, ρουθήνιο-106 (Ru-106) και η πηγή του είναι άγνωστη.
Παρόμοια ευρήματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Σλοβενία.
Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ, πρόκειται για μη αναμενόμενα ευρήματα, τα οποία, αν και δεν έχουν καμία ραδιολογική σημασία, πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω για να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσής τους.
Οι μετρήσεις της ΕΕΑΕ και του εθνικού δικτύου των συνεργαζομένων με αυτήν εργαστηρίων ανίχνευσαν στην ατμόσφαιρα ίχνη ρουθηνίου-106 σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, κάτω των πέντε χιλιοστών του μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο αέρα (mBq/m3).
Πρόκειται για τιμές συγκεντρώσεων, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας,
«οι οποίες δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή για το περιβάλλον. Κατά συνέπεια, δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας».
Η ΕΕΑΕ διαβίβασε τα ευρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), ενώ οι μετρήσεις στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας συνεχίζονται.
Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (www.eeae.gr) όπου επίσης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το ευρωπαϊκό δίκτυο EURDEP για τον έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*** Αθλητική ενημέρωση :

~**  Σήμερα Τρίτη :  Ελλάδα - Γιβραλτάρ

***  ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Άρης-Ολυμπιακός στα ημιτελικά
«Ανοιχτός» ο τελικός των δύο «αιωνίων»
~  Στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ανδρών, με τους δύο αιώνιους αντιπάλους να «δίνουν» ραντεβού για τον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο κλειστό «Δύο Αοράκια» της Κρήτης. 
Η κληρωτίδα ανέδειξε αντίπαλους την ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, με τυπικά γηπεδούχο την Ένωση, ενώ στο άλλο ζευγάρι ο Άρης θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. 
Οι αγώνες θα είναι νοκ-άουτ και θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο έδρες των αναμετρήσεων έχουν πλέον κοινή ονομασία, καθώς το μεν ΟΑΚΑ έχει μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης», ενώ η έδρα του Άρη λέγεται εδώ και καιρό «Nick Galis Hall» προς τιμήν του «γκάνγκστερ» του Άρη.  in.gr

*** Ο Ολυμπιακός έπαθε... μπλακ άουτ και έχασε από τον Παναθηναϊκό
Νίκη των Πρασίνων με 71-68 στο ΣΕΦ
~  Με τεράστια ανατροπή στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ και άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στη φετινή Α1 Ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 71-68 των «ερυθρόλευκων», στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με τους Πειραιώτες να «αυτοκτονούν» στον... επίλογο της αναμέτρησης και να χάνουν ένα δικό τους ματς.
Παρά τις απουσίες των τραυματιών του (Σπανούλης, Ρόμπερτς) και την αποχώρηση του Παπανικολάου για τα αποδυτήρια στο 29', μετά από εντολή Σφαιρόπουλου για λόγους πειθαρχίας (διαμαρτυρήθηκε για απόφαση των διαιτητών, ο Έλληνας τεχνικός του ζήτησε να σταματήσει και εκείνος δεν συμμορφώθηκε), ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 36΄ με +9 (65-56) και κρατούσε την τύχη του αγώνα στα χέρια του.
Ωστόσο, τα διαδοχικά λάθη και τα τρία διαδοχικά τρίποντα του Παναθηναϊκού (1 Σίνγκλετον, 2 κολλητά Ρίβερς) βοήθησαν τους «πράσινους» να τρέξουν επιμέρους σκορ 1-11 και να προηγηθούν με 66-67 στο 38΄. Τα «ερυθρόλευκα» λάθη δεν περιορίστηκαν, με τον Γκιστ να «σφραγίζει» το «διπλό» και να δίνει τέλος στο σερί 9-0 που κρατούσε ο Ολυμπιακός στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Καλάθης με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι πολύτιμοι Ρίβερς (13π.) και Γκιστ (13π.). Από τον Ολυμπιακό διακρίθηκαν ΜακΛίν (18π.) και Τόμπσον (13π.).
Μετά το... αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο (16-15 στο 10΄), ο Ολυμπιακός επιστράτευσε τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο παιχνίδι του και δικαιώθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι κάλυψαν αποτελεσματικά το κενό των Σπανούλη-Ρόμπερτς στις θέσεις «1 και 2» με λύσεις ανάγκης, όπως ο χρόνος συμμετοχής του Τολιόπουλου και το «κατέβασμα» του Τόμπσον στο «2», «χτύπησαν» μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, τη στιγμή που η άμυνα είχε αρχίσει τη σωστή λειτουργία της...
Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» μπορεί να είχαν τον έλεγχο των επιθετικών ριμπάουντ (10 έναντι 5), αλλά δεν τα αξιοποίησαν, λόγω των χειρότερων ποσοστών ευστοχίας (13/34 σουτ εντός πεδιάς, 3/12 τρίποντα, 7/10 βολές). Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός από το εις βάρος του 33-34 στο 18΄ να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 7-2 και να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +4 (40-36).
Στην τρίτη περίοδο, η επίθεση του Ολυμπιακού δεν ήταν αποτελεσματική, η άμυνα έχασε τη συνοχή της και ο Παναθηναϊκός με επιμέρους σκορ 11-5 προηγήθηκε και πάλι στο παιχνίδι με 47-45 στο 26΄, δείχνοντας να ελέγχει τον αγώνα.
Ωστόσο, το προσωπικό σερί του ΜακΛίν (7-0) απέναντι στους ψηλούς του Παναθηναϊκού, βοήθησε τον Ολυμπιακό να κλείσει την περίοδο στο +2 (54-52), ενώ στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +9 (61-52 στο 32΄), διαφορά που κράτησαν μέχρι το 36΄ (65-56).
Ο καθησυχασμός, όμως, στο «στρατόπεδο» των Πειραιωτών και τα διαδοχικά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να αντιδράσει από το... πουθενά και με τα τρίποντα των Σίνγκλετον (1), Ρίβερς (2) να τρέξει επιμέρους σκορ 11-1 και να πετύχει στο 38΄ την ανατροπή (67-66), για να «σφραγίσει» στα 21΄΄ ο Γκιστ το «διπλό» (69-66), μετά από ασίστ του Καλάθη.
Φωνάζει σωστά ο Ολυμπιακός για φάουλ του Σίνγκλεντον στο τελευταίο καλάθι του ΜακΛιν ότι υπήρχε και φάουλ που δεν έδωσαν οι διαιτητές και στέρησαν στους Ερυθρόλευκους την ισοφάριση.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοϊδης-Αναστόπουλος-Τζαφλέρης
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 40-36, 54-52, 68-71
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοβ 8, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 8 (2), Τόμπσον 13 (1), Πρίντεζης 8, Μακλίν 18, Τολιόπουλος 1, Παπαπέτρου 5 (1), Στρέλνιεκς 2, Τιλι.
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Γκιστ 13, Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 14, Αντετοκούνμπο 5 (1), Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 13 (3), Παππάς 7 (1), Ντένμον, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ, Βουγιούκας 1.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας 
 
  
  
 
Γιορτή αθλητισμού και τρεξίματος την Κυριακή στην Καλαμάτα, με αφορμή τον 2ο Ημιμαραθώνιο που διοργάνωσε ο Δήμος, προσελκύοντας περίπου 400 δρομείς της πόλης, της Μεσσηνίας, αλλά και από άλλες περιοχές. Την εκκίνηση τόσο στα 21 χλμ. όσο και τον «μικρό» αγώνα των 5 χλμ. έδωσε το πρωί στο λιμάνι ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα, Νίκος Μπασακίδης, με το… κύμα των αθλητών και αθλητριών κάθε ηλικίας (οι αγώνες απευθύνονταν σε ενήλικες) να καλύπτει όλη την παραλιακή ζώνη, από το Φιλοξένια, έως τα καρτ.
Αποτελέσματα
Ημιμαραθώνιος

Άνδρες: 1. Νίκος Σκουτάρης, 2. Δημήτρης Κολυβάς, 3. Νίκος Λακαφούσης.
Γυναίκες: 1. Μάτα Κλείσαρη, 2. Αγγελική Τασούλα, 3. Γεωργία Πουλοπούλου.
Ηλικιακές κατηγορίες ανδρών
18-29 ετών: 1. Αλέξανδρος Γεωργούλιας,
2. Γαβριήλ Μακρυδάκης, 3. Στέλιος Γερακίτης
30-39 ετών: 1. Τάσος Καραμπάτος, 2. Παναγιώτης Κοντομηνάς, 3. Γιώργος Μπαρμπαγιάννης
40-49 ετών: 1. Τανούς Αμπντάλα, 2. Ηλίας Καπόγλης 3. Σταύρος Σταυρόπουλος.
50-59 ετών: 1. Θανάσης Κλάδης, 2. Βασίλης Μπάρας, 3. Τρύφων Βίγκος.
60+: 1. Γιάννης Παπαδόπουλος, 2. Γιώργος Πανοβράκος, 3. Χάρης Καλύβας
 Γυναίκες
18-39 ετών: 1. Κατερίνα Πιρσακάρου, 2. Ιουλία Μωραΐτη, 3. Μ. Δημητροπούλου
40-49 ετών: 1. Σταυρούλα Μπάκα, 2. Παναγιώτα Κατσόρχη, 3. Αντωνία Κολοβού
50+: 1. Διονυσία Παπαχρήστου, 2. Ελένη Κορόλη
3. Γεωργία Δημοπούλου.
5 χλμ.
Άνδρες

1. Εμιλιάνο Κανό, 2. Ηλίας Νικολόπουλος, 3. Βασίλη Τάνεβ.
Γυναίκες
1.Ελένη Θεοδωρακοπούλου, 2. Αλεξάνδρα Μακρυγιάννη, 3. Γεωργία Φασουλοπούλου.
Εκτός από τους νικητές, ειδικές βραβεύσεις έγιναν στον Γιώργο Σπυρόπουλο και στον Βαγγέλη Μπάκα.
Να σημειωθεί ότι όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν εδώ  

*** Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 10ης αγωνιστικής:3ος όμιλος
Τσεχία-Σαν Μαρίνο 5-0
(8',23΄ Κμέρντσικ, 27' Κόπιτς, 71' Νοβάκ, 83' Κάντλετς)

Γερμανία-Αζερμπαϊτζάν 5-1
(8’,66’ Γκορέτσκα, 54’Βάγκνερ, 64’Ρούντιγκερ, 81’Τσαν – 34’ Σεϊντάγεφ)

Νορβηγία-Β.Ιρλανδία 1-0
(71' Μπρουντ αυτ.)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Γερμανία 10 10-0-0 43-4 30
Β. Ιρλανδία 10 6-1-3 17-6 19
Τσεχία 10 4-3-3 17-10 15
Νορβηγία 10 4-1-5 17-16 13
Αζερμπαϊτζάν10 3-1-6 10-19 10
Σαν Μαρίνο 10 0-0-10 2-51 0

5ος όμιλος
Πολωνία-Μαυροβούνιο 4-2
(6΄ Ματζίνσκι, 16΄ Γκροσίτσκι, 85΄ Λεβααντόφσκι, 87΄αυτ. Στοίκοβιτς - 78΄ Μουγκόσα, 73΄ Τομάσεβιτς)

Δανία-Ρουμανία 1-1
(59΄πεν. Έρικσεν - 88΄ Ντεακ)

Καζακστάν-Αρμενία 1-1
(62΄ Τούρισμπεκ - 26΄ Μχιταριάν)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Πολωνία 10 8-1-1 28-14 25
Δανία 10 6-2-2 20-8 20
Μαυροβούνιο 10 5-1-4 19-12 16
Ρουμανία 10 3-4-3 12-10 13
Αρμενία 10 2-1-7 10-26 7
Καζακστάν 10 0-3-7 6-26 3

6ος όμιλος

Λιθουανία-Αγγλία 0-1
(27΄πεν. Κέιν)

Σλοβακία-Μάλτα 3-0
(33΄,62΄ Νέμετς, 69΄ Ντούντα)

Σλοβενία-Σκωτία 2-2
(52΄,72΄ Μπέζιακ - 32΄ Γκρίφιθς, 89΄ Σνόντγκρας)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Αγγλία 10 8-2-0 18-3 26
Σλοβακία 10 5-1-4 17-7 18
Σκωτία 10 5-3-2 17-12 18
Σλοβενία 10 4-3-3 12-7 15
Λιθουανία 10 1-3-6 7-20 6
Μάλτα 10 0-1-9 3-23 1
-Οι εννέα ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση (Ρωσία, 14/6-15/7/2018)
-Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ το Νοέμβριο (9-14)   in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ   για σήμερα :
08:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters Shanghai Masters
14:15 Eurosport 2 Ισπανία - Νιγηρία Παγκόσμιο πρωτάθλημα U-17
15:00 Eurosport 1 Γύρος της Τουρκίας 1ο ετάπ
17:15 Eurosport 1 Γερμανία - Ιράν Παγκόσμιο πρωτάθλημα U-17
19:30 ΕΡΤ3 ΑΕΚ - Εστουδιάντες Basketball Champions League
21:00 Novasports 2HD Λούντβιγκσμπουργκ - ΠΑΟΚ Basketball Champions League
21:30 Novasports 4HD Βενέτσια - Μπάνβιτ Basketball Champions League
21:30 Novasports 3HD Μονακό - Γιουβέντους Basketball Champions League
21:45 ΣΚΑΪ Ελλάδα - Γιβραλτάρ Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 8 HD Ολλανδία - Σουηδία Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 7 HD Γαλλία - Λευκορωσία Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 5 HD Πορτογαλία - Ελβετία Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 3 HD Βέλγιο - Κύπρος Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Εσθονία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Ελλάδα - Γιβραλτάρ
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου









ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 







~* ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5864   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3731   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3737  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.332   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**



Δεν υπάρχουν σχόλια: