Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 13  Ιουλίου  2012 :
Το ποντικάκι κοντά μας για την ενημέρωση ! :


~**  Η  αγάπη  δεν χρειάζεται  να είναι τέλεια , απλά να είναι  αληθινή .
** Όμορφες   κουβεντούλες ….Όμορφα  λογάκια  …. Σοφά  λογάκια … !!!! : για όλους μας !! Μαθαίνω και εφαρμόζω !
~** Αυτοί που ζουν με την Λογική  επιβιώνουν . Αυτοί που ζουν με την καρδιά  ξεχωρίζουν .
~** Με μαγνητίζει  το βλέμμα … Με κερδίζει το μυαλό .  Με κεντρίζει η ειλικρίνεια  . Με  κρατάει η εμπιστοσύνη ..!!!
~** « Όσοι είναι σε θέση  να δουν πέρα από τις σκιές  και τα ψέματά του πολιτισμού τους , ποτέ δεν θα κατανοηθούν και περισσότερο  δεν  θα γίνουν πιστευτοί  από τις μάζες  {Πλάτωνας} .
~** Η πιο θανατηφόρα  μορφή βίας είναι  η φτώχεια {Μ. Γκάντι}.
~** Όσους  δασκάλους κι αν συναντήσεις  στην ζωή σου ,,ένας είναι ο πραγματικός …Ο ΙΔΙΟΣ ΣΟΥ  Ο ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ..!!
~** Δεν μπορώ να διδάξω σε κανέναν τίποτα …. Μπορώ  μόνο  να τους  κάνω  να σκεφτούν {Σωκράτης}.
~**      Μαγκιά δεν είναι  να πας με διαφορετική γυναίκα  κάθε μέρα .  Μαγκιά είναι  να κάνεις  την ίδια γυναίκα  να νιώθει  διαφορετική …κάθε μέρα …κάθε φορά . ..
~** Μη δίνεις προτεραιότητα σε άτομα  που  γι΄αυτά είσαι δεύτερη  επιλογή !
~** Τιμιότητα  σημαίνει : Αλήθεια στις Σκέψεις , Αλήθεια στα Λόγια , Αλήθεια στις Πράξεις …!
~**  Η  Λογική πρέπει πάντα να προηγείται του συναισθήματος …
~** Ο ανόητος  ούτε συγχωρεί , ούτε  ξεχνά .  Ο αφελής και συγχωρεί  και  ξεχνά .- Ο  έξυπνος  συγχωρεί αλλά δεν ξεχνά ….
~*(*( Αν δεν κάνεις θυσίες για τις ιδέες σου , ή  εσύ δεν αξίζεις  ή  ιδέες σου .-
~** Άσε την καρδία σου να χτυπά , μόνο γι΄ αυτούς  που μπορούν να ακούσουν
~** Ή  θα είστε  ελεύθεροι , ή θα είστε  ήσυχοι   (Θουκυδίδης ).-
~** Στην κοπριά  όση ζάχαρη ή μέλι και αν βάλεις  λουκουμάδες δεν γίνονται …
~** Μητρός τε και πατρός και άλλων  προγόνων  , απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς  και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά  θεοίς και παρ΄ ανθρώποις τοις ΝΟΥΝ  ΕΧΟΥΣΙ !  ( Σωκράτης ) .-
~** Αλήθεια  φοβάσαι τα μεγάλα λόγια …   Όχι  … δεν φοβάμαι  καθόλου τα μεγάλα λόγια …. Φοβάμαι   τους Ανθρώπους  που λένε  εύκολα  Μεγάλα Λόγια …..
~** Αν  ένα παιδί ΖΕΙ   ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ :
ΕΧΘΡΑ ,  μαθαίνει  να καυγαδίζει .
Στην ΕΙΡΩΝΙΑ , μαθαίνει  να είναι ντροπαλό .
Στην ΚΡΙΤΙΚΗ ,  μαθαίνει να κριτικάρει .
Στην  ΝΤΡΟΠΗ ,   μαθαίνει να  είναι  ένοχο .
Στην ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ , μαθαίνει να είναι υπομονετικό .-
Στον  ΕΠΑΙΝΙ , μαθαίνει  να  εκτιμά .
Στην ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ , μαθαίνει  να είναι δίκαιο .
Στην  ΑΣΦΑΛΕΙΑ , μαθαίνει να πιστεύει .
Στην ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ  , μαθαίνει να έχει αυτοεκτίμηση .
Στην ΠΑΡΑΔΟΧΗ Και  ΦΙΛΙΑ  ,μαθαίνει να βρίσκει την Αγάπη μέσα στον κόσμο !.-
~** ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι όπως  φαίνεται , γιατί όλη η ζωή που ζούμε , είναι ένα μεγάλο ΤΡΙΠΟΤΑ !
~** Δεν μπορεί  να είναι σίγουρος  κανείς για κανέναν και για το τίποτα !
~** Δεν φοβάμαι τίποτα  . Δεν ελπίζω  τίποτα . Είμαι  παντρεμένος .
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :

~** Δεν υπάρχει ελονοσία και ιός του Δυτ. Νείλου
Imageστη Μεσσηνία
* «Εμείς στις παγίδες μας δεν έχουμε εντοπίσει το κουνούπι Anopheles που μεταδίδει την ελονοσία, γιατί είναι άλλο η ελονοσία και άλλο ο ιός του Δυτικού Νείλου».
Αυτό σημείωσε χθες στο «Θ» ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με αυτή, η Μεσσηνία εντάσσεται στις περιοχές που εμφανίζουν επικινδυνότητα, αλλά στο χαμηλότερο επίπεδο, δηλαδή στο νούμερο 3 με υψηλότερο το 1.
Αναφερόμενος, δε, στο Ασπρόχωμα και τα Φιλιατρά που εξακολουθούσαν να παρουσιάζουν κάποια προβλήματα, πρόσθεσε ότι και αυτά αντιμετωπίστηκαν με επιπλέον ψεκασμούς, ενώ το θέμα παρακολουθείται συνεχώς και η κατάσταση ελέγχεται πλήρως.
Το ίδιο ειπώθηκε χθες σε σχετική ενημέρωση στο Δημαρχείο Καλαμάτας: η Μεσσηνία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τα κουνούπια και δεν έχει κρούσματα ελονοσίας, ούτε και της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου.

Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι ο Δήμος Ευρώτα του γειτονικού μας Νομού Λακωνίας βρίσκεται στο νούμερο 1, καθώς εκεί πέρυσι διαγνώστηκαν 34 κρούσματα ελονοσίας, τα περισσότερα σε επίπεδο χώρας.
~ Ικανοποιητικά αποτελέσματα,
αλλά θέλει επαγρύπνηση
«Έχουμε κάνει μία προγραμματική σύμβαση με τους Δήμους και, με φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Εταιρεία, ξεκινήσαμε από πολύ νωρίς, επεμβαίνουμε και τοπικά αν χρειαστεί, ενώ τα αποτελέσματα είναι αρκετά ικανοποιητικά σε όλο το νομό» μας είπε ο κ. Αλευράς.
Αναφερόμενος σε δύο περιοχές που εξακολουθούσαν να παρουσιάζουν κάποια προβλήματα, και συγκεκριμένα το Ασπρόχωμα και τα Φιλιατρά, πρόσθεσε ότι και αυτά αντιμετωπίστηκαν με επιπλέον ψεκασμούς, ενώ το θέμα παρακολουθείται συνεχώς και η κατάσταση ελέγχεται πλήρως. * «Όσον αφορά στην ελονοσία, εμείς δεν έχουμε εντοπίσει στις παγίδες μας το κουνούπι Anopheles, δηλαδή αυτό που τη μεταδίδει, γιατί είναι άλλο η ελονοσία και άλλο ο Ιός του Δυτικού Νείλου. Άρα, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία στο νομό. Γενικά, η καταπολέμηση των κωνωποειδών στη Μεσσηνία είναι ικανοποιητική».
Σε σχέση με το Δήμο Ευρώτα της γειτονικής Λακωνίας: «Νομίζω ότι οι αποστάσεις είναι μεγάλες, ενώ υπάρχει και ο Ταΰγετος που αποτελεί εμπόδιο. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται επαγρύπνηση και από όλους τους κατοίκους, γενικά να λαμβάνουν τα μέτρα προστασίας που έχουμε εξαγγείλει επανειλημμένως».
~ Υπό έλεγχο και η Γιάλοβα
Για τη Γιάλοβα της Πύλου, που έχει και τη λιμνοθάλασσα, ο κ. Αλευράς χαρακτήρισε άριστα τα αποτελέσματα, όσον αφορά στην καταπολέμηση των κουνουπιών. «Στη Γιάλοβα έχουμε άριστα αποτελέσματα για πρώτη φορά, μετά από μια δεκαετία. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα αποστραγγιστικά έργα που έχουμε κάνει από την άνοιξη ως Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας».
Και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ήταν το ίδιο καθησυχαστικός: «Έχουμε ελάχιστα κουνούπια, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την Αναπτυξιακή Εταιρεία και τα συνεργεία που έχει επιλέξει για το έργο, αλλά και από το δικό μας σύμβουλο, τον κ. Γιαννούτσο, που ασχολείται με το θέμα, και φυσικά μεγάλη προσπάθεια γίνεται από το Δήμο και τους γεωπόνους μας. Έχουμε πολύ χαμηλή όχληση φέτος και πάμε πάρα πολύ καλά μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει κάτι που να ανησυχήσει τον κόσμο».Ο κ. Καφαντάρης σημείωσε ακόμη ότι ο Δήμος έχει επικοινωνία σε καθημερινή βάση με την Περιφέρεια και την Αναπτυξιακή, ενώ πραγματοποιεί ενημερώσεις στα χωριά του, με συγκεντρώσεις στα καφενεία και συζητήσεις για τα λύματα, τα νερά κ.λπ., ώστε να μειωθούν όσο περισσότερο γίνεται οι εστίες. «Ζητούμε από τον κόσμο να μην αφήνει καθόλου στάσιμο νερό, γιατί αποτελεί εν δυνάμει πηγή, όπου μπορούν άμεσα να αναπτυχθούν κωνωποειδή».
Της Μαρίας Νίκα
 
~**   Βαθαίνει η κρίση
ImageΔυσκολεύει η κατάσταση για τον κόσμο
* Καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας, ενώ αλλάζει και η μορφή της οικονομικής πίεσης που υφίστανται.
Παλαιότερα, ορισμένοι συνάνθρωποί μας μπορεί να αντιμετώπιζαν πρόβλημα εξόφλησης των λογαριασμών τους. Τώρα, όμως, το πρόβλημα αυτό έχει μεταφερθεί σε πιο βασικές ανάγκες, όπως είναι η σίτιση.
Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου, Μαρία Οικονομάκου, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για τους ανθρώπους που ζούσαν με το επίδομα της Πρόνοιας. Το δε Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται συνεχώς καινούργιες αιτήσεις, ενώ καθημερινά μοιράζονται 25-30 μερίδες φαγητού.

~ Επιδεινώνεται η κατάσταση
Σύμφωνα με την κα Οικονομάκου, η κατάσταση έχει δυσκολέψει πολύ τους τελευταίους μήνες: «Από πέρυσι είχαμε παρατηρήσει αλλαγές. Όσο περνάει ο καιρός, το πρόβλημα γίνεται πολύ πιο έντονο. Οι άνθρωποι που είχαν μάθει και ζούσαν με το επίδομα της Πρόνοιας ή με κάποιο πενιχρό εισόδημα, είχαν προσαρμόσει και τις ανάγκες τους σε αυτά τα δεδομένα. Μπορούσαν, όμως, και “περνούσαν” αξιοπρεπέστατα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν φτάσει αυτή τη στιγμή σχεδόν να ζητιανεύουν να πληρώσουν το νερό τους, το ρεύμα τους. Βλέπουμε λογαριασμούς 1.500 ευρώ για ρεύμα και 800 ευρώ για νερό. Φανταστείτε πόσο καιρό είναι απλήρωτα. Υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν με το να πληρώνουν ακόμα και λογαριασμούς. Όταν είναι μικροί οι λογαριασμοί, μπορούμε να βοηθήσουμε. Δεδομένου ότι στο ρεύμα υπάρχει ακόμα το χαράτσι, η ΔΕΗ δε δέχεται διακανονισμό και πρέπει να εξοφλήσουμε το λογαριασμό. 1.500 ευρώ δεν μπορείς να τa εξοφλήσεις. Κι αυτές πλέον είναι πολλές περιπτώσεις. Έρχονται ηλικιωμένες κυρίες που φροντίζουν τα εγγόνια τους και δεν μπορούν να τους προσφέρουν. Όσο μπορούμε με τις δομές του Δήμου, βοηθάμε».
Μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε πλήγμα την κατάργηση λειτουργίας του Τμήματος Επιμελητών Ανηλίκων στην Καλαμάτα, τονίζοντας ότι οι επιμελήτριες έκαναν εξαιρετική δουλειά στον τομέα αυτό.
~ Νέες αιτήσεις
Σε ό,τι αφορά τα συσσίτια που μοιράζει ο Δήμος, η κα Οικονομάκου είπε ότι κάθε μήνα ανανεώνεται η λίστα των δικαιούχων, με ανθρώπους που μπορεί αυτή την περίοδο να έχουν ανάγκη ή επειδή κάποιοι άλλοι βρήκαν δουλειά και δε χρειάζονται πλέον αυτή την παροχή, είτε εντάχθηκαν στη λίστα του Παντοπωλείου. Καθημερινά από το χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ μοιράζονται 25-30 μερίδες φαγητού.
Όσον αφορά στο Παντοπωλείο, αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται σε μόνιμη βάση 350 οικογένειες, καθώς και 100 οικογένειες περιστασιακά. Χθες ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας του για τη θερινή περίοδο, ενώ θα ανοίξει και πάλι αρχές Σεπτεμβρίου.
«Αυτό τον 1,5 μήνα το Παντοπωλείο κλείνει, γιατί πρέπει να ξεκουραστούν και οι εθελοντές. Έχουμε φροντίσει γι’ αυτό το χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι να πάρουν τις ποσότητες που χρειάζονται. Ακόμα κι αν συντρέξει λόγος, όλοι ξέρουν ότι υπάρχει μια κοινωνική δομή και ξέρουν πού θα μας βρουν. Δουλεύει καλά αυτό το κομμάτι του Δήμου. Προσπαθούμε να καλύψουμε ό,τι γίνεται περισσότερο. Η αρωγή από τον κόσμο είναι συνεχής» εξήγησε.Πάντως, από τις νέες αιτήσεις που κατατίθενται στο Παντοπωλείο φαίνεται ότι η κατάσταση για τους ανθρώπους με πολύ χαμηλά εισοδήματα χειροτερεύει συνεχώς. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 50 αιτήσεις, οι οποίες θα εξετασθούν το Σεπτέμβριο, που θα ανοίξει και πάλι το Παντοπωλείο.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
~**  Πλατεία Καλαμάτας  
ImageΚαταστρέφεται η op art από τα έργα της ανάπλασης
* «Τελειωμένη υπόθεση» θα πρέπει να θεωρείται το θέμα του επιδαπέδιου έργου τέχνης, ίσως και του μοναδικού σε όλη την Ελλάδα, που έχει κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε προχθές απαντώντας σε επισημάνσεις των Θόδ. Μπρεδήμα και Σταμ. Μπεχράκη ο αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «η μελέτη ανάπλασης έχει περάσει όλα τα στάδια των εγκρίσεων και των προβλεπόμενων διαδικασιών και ουδέποτε είχε διατυπωθεί ότι δε θα καταστρεφόταν. Το έργο είναι κατεστραμμένο και ολισθηρό και δεν μπορεί να δοθεί σε χρήση. Για να αναπαραχθεί, πρέπει να ταπεινωθεί (να μειωθεί το ύψος του)».

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως υπήρξαν αντιρρήσεις από τη Διαχειριστική Αρχή, επειδή θα αυξανόταν ο προϋπολογισμός του έργου και τη διαφορά θα έπρεπε να καλύψει ο Δήμος Καλαμάτας.
Νωρίτερα, ο δημότης Ι. Σημαντηράκης είχε διανείμει φωτογραφίες που απεικόνιζαν το έργο τεχνοτροπίας op art, ενέργεια που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ριζά, ο οποίος είπε πως «δεν μπορεί να πετάμε στην άκρη τους μελετητές, όταν κάποιος πολίτης κάνει μία πρόταση».
Συνακόλουθα, στο κενό έπεσαν οι επισημάνσεις που έγιναν από τους Θόδ.  Μπρεδήμα, Σταμ. Μπεχράκη και Νικ. Διασάκο, πως πρόκειται για σημαντικό έργο, όπως έχει χαρακτηριστεί ως τέτοιο από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών.
~ Κακοτεχνίες στην Αριστομένους  
Κατά τη συνεδρίαση έγινε και αναφορά σε κακοτεχνίες στο ασφαλτοστρωμένο τμήμα της Αριστομένους, που παραδόθηκε μόλις προ ημερών στην κυκλοφορία. Ο Θ. Μπρεδήμας παρατήρησε πως το πλάτος του δρόμου μειώθηκε κατά 85 εκ., με αποτέλεσμα το αστικό λεωφορείο ίσα που χωρά να περάσει από τα σταθμευμένα οχήματα, ενώ ο Σταμ. Μπεχράκης μίλησε για έργο που θυμίζει γραβιέρα, καθώς υπάρχουν αρκετές λακκούβες και ανωμαλίες στον ασφαλτοτάπητα.Σε όλα αυτά ο κ. Ριζάς απάντησε πως η μείωση του πλάτους του δρόμου είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ ο δρόμος έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τους νόμους της τέχνης και της επιστήμης. Απέδωσε δε τις κακοτεχνίες στον καύσωνα, λέγοντας πως αν σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία, θα βελτιωθεί η κατάσταση. Πρόσθεσε, πάντως, πως έχουν ληφθεί δείγματα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.      
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

~**  Φεστιβάλ Χορού  στην Καλαμάτα  
ImageΔεύτερη βραδιά για το «Panorama» στο Κάστρο
Μία ακόμη παράσταση με το «Panorama» του Φιλίπ Ντεκουφλέ δίνει απόψε η ομάδα DCA, στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Πρόκειται για αναδρομή στο 30χρονο έργο του Γάλλου χορογράφου, ενώ οι 28 «ιστορίες» που παρελαύνουν είναι το απόσταγμα της μέχρι σήμερα χορογραφικής διαδρομής του. Για έναν καλλιτέχνη που σαγηνεύει, με το φαντασμαγορικό, παιχνιδιάρικο και πολυσύνθετο σύμπαν του, κάνει λόγο στον κατάλογο του Φεστιβάλ η Σοφία Αναστασοπούλου. Χρώματα, παραμυθένια κοστούμια, σώματα που δεν τυραννιούνται από τη μοναδικότητά τους ή τη βαρύτητα, απρόβλεπτα αντικείμενα, αναπάντεχοι γεωμετρικοί σχηματισμοί, αλλόκοτες μορφές και, φυσικά, αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων, «πλασμάτων άγνωστης προέλευσης», ζωυφίων, μηχανών, σκιών, ήχων, βίντεο, ακροβατικών, σε μια μαγική αναίρεση των αναπόδραστων «εδώ - τώρα».
Αμφιθέατρο Κάστρου, απόψε στις 10.00.
Εισιτήριο: 20 ευρώ και 12 ευρώ (φοιτητικό/μειωμένο και β΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας στο αμφιθέατρο).

~*  ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Χιπ - χοπ στην παραλία
Με παράσταση χιπ - χοπ ξεκινούν σήμερα οι παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Η παραλία της Καλαμάτας, σημείο αναφοράς της πόλης, ζωντανεύει με μια χορευτική βραδιά χιπ-χοπ από τους B-Twins. Το φοβερό δίδυμο, τα αδέλφια Άντυ και Άρντυ, με τις πιο σημαντικές διακρίσεις στα πρωταθλήματα μπρέικντανς, επανέρχονται στην Καλαμάτα για τρεις συναντήσεις με το κοινό της. Καθώς θα δείχνουν φιγούρες χιπ-χοπ και μπρέικ, θα προσκαλούν θεατές και περαστικούς να μάθουν κι εκείνοι ορισμένες κινήσεις και να χορέψουν μαζί τους!
Σήμερα, αύριο και στις 16/7, ώρα 8.00 μ.μ., Λιμάνι Καλαμάτας - Προκυμαία.
Είσοδος ελεύθερη.
 
~**   Σύσκεψη χθες στην αντιπεριφέρεια
ImageΚατάθεση φακέλου για ΠΟΠ πατάτας Καλαμάτας - Μεσσήνης
* Η πορεία του φακέλου για την Προστασία Ονομασίας Προέλευσης της πατάτας Καλαμάτας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης χθες στην Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και με τη συμμετοχή του προέδρου του Κηπευτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλου και παραγωγών του Μπουρνιά.
Συζητήθηκε, επίσης, η αναγκαιότητα στήριξης ενός δυναμικού συνεταιριστικού φορέα ή ομάδας παραγωγών του προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή.
~
Κατάθεση φακέλου
Σύμφωνα με τον κ. Αλευρά, έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος, έχουν γίνει χημικές αναλύσεις οργανοληπτικών στοιχείων, όπως είναι το άμυλο, τα ζάχαρα κ.λπ., ενώ η γεωγραφική περιοχή αφορά στην περιοχή Καλαμάτας και Μεσσήνης μέχρι το ποτάμι Τζάνε. Και συνέχισε: «Θα προχωρήσει η διαδικασία κατάθεσης του φακέλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δηλώσαμε ότι και οι υπηρεσίες μάς βοήθησαν στη σύνταξη το φακέλου με συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ θα παρακολουθούμε την πορεία εξέλιξης του φακέλου σε όλη τη διαδικασία αναγνώρισης. Θεωρούμε ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να δώσουμε ταυτότητα σε ένα προϊόν το οποίο έχει αναγνωρισμένη ποιότητα σε όλη την Ευρώπη και για την πρωιμότητά του και για τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, λόγω των κλιματικών συνθηκών, αλλά και των ποικιλιών που καλλιεργούνται στην περιοχή για πολλές δεκαετίες».
~ Συνεταιρισμός
Με αυτό τον τρόπο, όπως είπε στη συνέχεια, η Μεσσηνία θα ανταποκριθεί στον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στη διεθνή αγορά, λόγω της κατάργησης των εμπορικών συνόρων και των ειδικών καθεστώτων που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτες χώρες, σε συνάρτηση με τη βελτίωση των καλλιεργητικών συνθηκών. «Τονίστηκε ιδιαιτέρα η αναγκαιότητα στήριξης ενός δυναμικού συνεταιριστικού φορέα ή ομάδας παραγωγών στην ευρύτερη περιοχή και σε συνδυασμό με το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων το οποίο θα ολοκληρωθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να μειώσουμε την οικονομική ψαλίδα παραγωγού – καταναλωτή», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.
Της Βίκυς Βετουλάκη

~**  Τριφυλία
Image5 χλμ. καλωδίου δημοτικού φωτισμού ξήλωσαν άγνωστοι
* Πέντε χιλιόμετρα καλωδίου στον εθνικό δρόμο στην Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά ξήλωσαν άγνωστοι τις προηγούμενες μέρες, βυθίζοντας την περιοχή στο σκοτάδι, με τη ζημιά να υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ!
Αυτό έγινε γνωστό στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας μετά την απάντηση του αντιδημάρχου Γιώργου Σαμπαζιώτη σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, Σωτήρη Μακούρου, για τα σβησμένα φώτα στην εθνική οδό από Κυπαρισσία προς Φιλιατρά.
* Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας ανέφερε ότι τα καλώδια έχουν λεηλατηθεί από αγνώστους, ενώ λεπτομέρειες έδωσε ο κ. Σαμπαζιώτης, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων. Όπως διαπιστώθηκε, άγνωστοι, αφού έσπασαν τα φρεάτια φωτισμού, ξήλωσαν και πήραν τα καλώδια του δημοτικού φωτισμού σε τρία σημεία της εθνικής οδού, δύο στην Κυπαρισσία (από τη διασταύρωση του Καρτελά μέχρι το LΙDL και στη διασταύρωση της Φαρακλάδας) και ένα στα Φιλιατρά (μπαίνοντας στα Φιλιατρά και μέχρι την είσοδο της πόλης)… Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, τη Δευτέρα πήγαν μαζί με άνδρες της Αστυνομίας να ελέγξουν και διαπίστωσαν πως, εκτός από αυτά τα περίπου 2 χλμ. καλώδια στα τρία σημεία, άγνωστοι δράστες είχαν αποπειραθεί να σπάσουν ακόμα τρία φρεάτια στα Φιλιατρά, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν.
Στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, σε αυτά τα φρεάτια, βρήκαν και πήραν αποτυπώματα και μία καδένα, που εστάλη στα εργαστήρια για έλεγχο DNA, με τα αποτελέσματα του οποίου εκτιμάται πως θα οδηγηθούν οι αστυνομικές αρχές στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Μάλιστα, σημείωσε πως θα γίνουν σχετικές παρεμβάσεις και στην Ασφάλεια της Καλαμάτας. Πρόσθεσε, δε, πως οι δράστες, που προφανώς είναι οι ίδιοι που ξήλωσαν τα καλώδια και στα τρία σημεία της εθνικής οδού, έσπασαν το βράδυ της Κυριακής άλλα φρεάτια και ξήλωσαν τα καλώδια στην Κυπαρισσία και στα Φιλιατρά, περίπου 3 χλμ. Συνολικά, είπε, ξήλωσαν 5 χιλιόμετρα καλωδίου, κόστους 8 ευρώ το μέτρο, δηλαδή 40.000 ευρώ μόνο τα καλώδια!
Ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως, εκτός από αυτά τα συμβάντα, την προηγούμενη εβδομάδα, με τον ίδιο τρόπο, έκλεψαν το καλώδιο από το αντλιοστάσιο του Κοπανακίου, με συνέπεια να υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης. 
Του Ηλία Γιαννόπουλου , ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .

~**  Μεσσήνη
ImageΠροβλήματα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, στον υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο, στον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη, στο διοικητή της 6ης Δ.Υ.ΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσικόπουλο και στο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Μπέζο, σχετικά με τα προβλήματα στην εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ιδιαίτερα σε ένα Δήμο αγροτικό, όπως η Μεσσήνη, ο οποίος αποτελείται από 114 οικισμούς.
 
Σε δηλώσεις του, μάλιστα, ο δήμαρχος ανέφερε το ιστορικό των ενεργειών του Δήμου για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος: «Όπως γνωρίζουμε όλοι, προκειμένου να εφαρμοστεί το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη διαδικτυακής σύνδεσης, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εκτυπωτής και αναλώσιμα. Η αρμοδιότητα εξοπλισμού όλων των ιατρείων με τα ανωτέρω ανήκει αποκλειστικά στο υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τοπικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος Μεσσήνης, αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, προέβη στις κάτωθι ενέργειες:
Κατόπιν συμφωνίας με το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Μπέζο, ζητήθηκε από το Δήμο Μεσσήνης, από τα 14 Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου, να εξοπλίσει τα 5 με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές, αίτημα στο οποίο ο Δήμος έχει ήδη ανταποκριθεί (Αριστομένη, Αβραμιού, Πλατανόβρυσης, Εύας, Ανδρούσας). Στη συνέχεια, διαπιστώσαμε ότι παραμένουν ακόμα 4 Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου μας χωρίς εξοπλισμό (Μάνεση, Μηλίτσα, Πελεκανάδα, Τρίκορφο) και, παρ’ όλο που υπήρξε δέσμευση από τον κ. Μπέζο για την τακτοποίηση του συγκεκριμένου προβλήματος, δυστυχώς ακόμα δεν έχει επιλυθεί.
Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει αναφορικά με την διαδικτυακή σύνδεση (internet), ιδιαίτερα στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, ως Δήμος Μεσσήνης προχωρήσαμε στην ενεργοποίηση 26 συνδέσεων internet σε αγροτικά ιατρεία και το Περιφερειακό Ιατρείο του Μάνεση, τα κτήρια των οποίων ανήκαν στην ιδιοκτησία του Δήμου, διέθεταν τηλεφωνική γραμμή και υπήρχε η δυνατότητα ενεργοποίησης ADSL γραμμών από τον ΟΤΕ. Τα αγροτικά αυτά ιατρεία είναι τα παρακάτω: Μαυρομμάτι Παμίσου, Πιλαλίστρα, Καρτερόλι, Πιπερίτσα, Ανάληψη, Λυκότραφο, Διόδια, Κουτίφαρη, Βελίκα, Στρέφι, Νεοχώρι, Ανδριανή, Στέρνα, Κουρτάκι, Αριστοδήμειο, Καλαμαρά, Αμφιθέα, Τρίοδο, Αγριλιά, Πολύλοφος, Σπιτάλι, Καλογερόρραχη, Ελληνοεκκλησιά, Πετρίτσι, Λάμπαινα.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Ιθώμης και το Αγροτικό Ιατρείο Αρσινόης θα εξυπηρετηθούν μέσω του ασύρματου δικτύου του Δήμου.
Σε όλα τα παραπάνω, λοιπόν, Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία θα είναι εφικτή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, εφόσον ο ιατρός διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Με την επιστολή μας προς το υπουργείο Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς ζητάμε την άμεση παρέμβασή τους, προκειμένου οι γιατροί που επισκέπτονται τα αγροτικά ιατρεία να μπορούν να συνταγογραφούν με ηλεκτρονικό τρόπο. Αναφερόμαστε, όχι μόνο στα ανωτέρω 26 αγροτικά ιατρεία που ο Δήμος ανέλαβε το κόστος της σύνδεσης με το internet, αλλά και στα υπόλοιπα 41 αγροτικά ιατρεία του Δήμου μας στα οποία δεν υπάρχει καμία υποδομή.
Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη αποδείξει, σύμφωνα με τα ανωτέρω, ότι προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις, ακόμα και σε θέματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά μας, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση του δημότη. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να πράττουμε πάντα προς όφελός του, εξαντλώντας τις δυνατότητές μας. Εφιστούμε την προσοχή στην κεντρική πολιτεία, ως κατεξοχήν αγροτικός Δήμος με πολλά χωριά, ότι πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τη ζωή στην ύπαιθρο, παρέχοντας καλές και αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας».
  ~**  Κυπαρισσία
ImageΈγκριση με αντιδράσεις του ΓΠΣ επειδή αγνοήθηκε το Τ.Σ.
* Την έγκριση της, τελικής, Β2΄ Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κυπαρισσίας αποφάσισε ομόφωνα προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας.
Στο εγκριθέν κείμενο της Β2 Φάσης περιλαμβάνονται και ενσωματώνεται τροποποιήσεις που, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, είχε αποφασίσει παλαιότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας και οι οποίες μέχρι τώρα, λόγω οικονομικής αδυναμίας του Δήμου να πληρώσει το μελετητή, δεν είχαν γίνει!
 
Το γεγονός, ωστόσο, ότι το θέμα εισήχθη στην ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης χωρίς προηγουμένως να έχει ζητηθεί η γνώμη και οι όποιες ενδεχόμενες προτάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, που αυτή αφορά κατά βάση το ΓΠΣ, προκάλεσε την αντίδραση του συμβούλου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σωτήρη Γιαννόπουλου. Σε παρέμβασή του σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που αγνοείται η Δημοτική Κοινότητα και απαξιώνεται το Τοπικό Συμβούλιο, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για αυτή την πρακτική της Δημοτικής Αρχής, συγκεκριμένα απέναντι στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας!
Με την αντίδραση του κ. Γιαννόπουλου συμφώνησαν δημοτικοί σύμβουλοι και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Σε γενικότερες τοποθετήσεις τους, δημοτικοί σύμβουλοι επισήμαναν την ανάγκη ενιαίου πολεοδομικού και όχι μόνο σχεδιασμού της Τριφυλίας, με ενοποίηση και ενιαιοποίηση των Σχεδίων!
Μετά τη θετική απόφαση του Σώματος, πλέον το ΓΠΣ θα οδεύσει για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από εκεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ.
 
~**  Οι θεσμοί νοσούν
Με προβλημάτισε πρώτα και μετά με παρακίνησε να γράψω το σημερινό κείμενο το σθένος του μπάρμπα Γιώργου, ο οποίος μου εξομολογήθηκε τις σκέψεις του. Όπως είπε, «οι θεσμοί νοσούν και πρέπει να εξυγιανθούν, να βάλουμε τις βάσεις που θα μας δώσουν προοπτική για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και τα παιδιά μας.
Τολμήστε το εσείς που λέτε ότι αγαπάτε το λαό και είστε εδώ να βοηθήσετε τον τόπο. Ζητάμε να κάνετε αυτά που λεν οι λέξεις σας, γιατί με τα χρόνια έχουν αντιστραφεί τα νοήματά τους και φθάσαμε σε αυτή την κατάσταση με τα ψέματα που μας σερβίρατε προεκλογικά.
Δε θέλουμε μπαλώματα στο παντελόνι του Καραγκιόζη. Θέλουμε ν’ αλλάξει φορεσιά, να πάψει να ’ναι Καραγκιόζης.
Απευθύνεστε σε νοήμονες και αρκετά έξυπνους ανθρώπους, που ξέρουν να ξεχωρίζουν το ψέμα από την αλήθεια.
Εδώ και τώρα, τολμήστε να δώσετε αξιοπρέπεια στον τόπο μας. Έχετε υποχρέωση να κυβερνήσετε σωστά, επιτέλους, αυτό τον τόπο.
Δώστε λύσεις σε χιλιάδες ανέργους που σέρνονται ταπεινωμένοι στις λαϊκές αγορές για λίγα δωρεάν λαχανικά και στους νέους μας, που είναι άνεργοι και ζουν από το χαρτζιλίκι των γονιών τους.
Δώστε φτερά στα όνειρά τους να σηκώσουν ψηλά την Ελλάδα μας, να κερδίσουν το χαμένο χαμόγελο για να αποκτήσουν αισιοδοξία για το μέλλον τους με οικογένεια και παιδιά και ο τόπος μας να πάει μπροστά.
Αλλάξτε την πορεία, σε λάθος δρόμο πάτε.
Με τέτοια ξεχωριστά μυαλά που έχει η Ελλάδα, να ζει στην ταπείνωση και με δανεικά. Πληγώνετε την ιστορία μας».
Νομίζω ότι έχει δίκιο και μιλά σωστά. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά προτείνει να διεκδικηθεί το αυτονόητο. Κάτι, δηλαδή, που θα έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια και εμείς καταφέραμε να πανηγυρίζουμε, όποτε το επιτυγχάνουμε.
Και μέχρι εκεί. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι από μετέωρο έως άγνωστο και να μας φοβίζει. Το μεγάλο ερώτημα είναι, γιατί μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά. Είναι ζήτημα ατολμίας, είναι θέμα φόβου να γίνει η μεγάλη δρασκελιά που θα δώσει ώθηση; Τι είναι αυτό που μας φρενάρει και χάσαμε τη δύναμή μας ως κράτος; Μήπως φταίει ότι καλομάθαμε; 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   , harhar@tharrosnews.gr 

~**    Έρκος οδόντων
Κρίση τεμπελιάς και ανυποταγής;

Σε μια συνομιλία που είχα πρόσφατα με οικογενειάρχη «Καθιστικό» (κατά το Περιπατητικό) φιλόσοφο, μου εξηγούσε γιατί δεν πρέπει να δουλεύουμε, μιας και πλέον, το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων δεν τα βγάζουν πέρα.
«Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα», μου εξιστορούσε «δεν υπάρχει δίευρω στην τσέπη. Είμαι ταπί και ψύχραιμος. Οπότε για τις υπόλοιπες δεκαπέντε υπάρχει πρόβλημα. Είμαι μες τη μανούρα, την γκρίνια, τη μιζέρια. Εργάζομαι για ολόκληρο το μήνα και πληρώνομαι με τις περικοπές που έχουν γίνει, ουσιαστικά για ένα δεκαπενθήμερο.
Να το κόψω καλύτερα, να πάρω μια καρέκλα και να κάαααθομαι… αφού σε λίγο καιρό, με τις νέες περικοπές, τα χρήματα θα φτάνουν μόνο για μια εβδομάδα. Έχει, λοιπόν, νόημα να εργάζεσαι;». Έχει;
Για όποιον έχει διαβάσει το βιβλίο του αείμνηστου Βασίλη Ραφαηλίδη, «Μνημόσυνο για ένα ημιτελή θάνατο», δεν έχει. Γιατί, όπως πολύ εύστοχα περιγράφεται στις σελίδες του, «το δικαίωμα στην τεμπελιά είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Παραδόξως, δε συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, παρά το γεγονός πως όλοι οι κοινωνικοί αγώνες γίνονται για να έχει ο άνθρωπος στη διάθεσή του περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Δηλαδή, να μπορεί να είναι περισσότερο τεμπέλης.
Επιπροσθέτως, το δικαίωμα στην τεμπελιά είναι ουσιώδες μαρξιστικό δόγμα. Έγινα φανατικός μαρξιστής από τότε που διάβασα το “Δικαίωμα στην τεμπελιά” του Πωλ Λαφάργκ, γαμπρού του Μαρξ. Άλλωστε, η δουλειά διαφέρει απ’ τη δουλεία μόνο κατά τον τόνο. Το σύνθημα, λοιπόν, “χαρά και εργασία” είναι είτε για προσκόπους είτε για ηλιθίους. Εκτός και αν αναφερόμαστε στην εργασία που κάνει κανείς ελεύθερα και αβίαστα, σε χρόνο που επιλέγει αυτός, χωρίς την επιτήρηση του ξυπνητηριού που κρέμεται πάνω απ’ το κεφάλι σαν δαμόκλειος σπάθη, που μας αποκεφαλίζει κάθε μέρα πλην Κυριακών και εορτών.
Προσωπικά, προτιμώ την πείνα απ’ το ξυπνητήρι (που λέει ο λόγος)».
Την ίδια στιγμή, σε πάνω από 1,1 εκατομμύρια άτομα χωρίς δουλειά μεταφράζεται το 22,5% που κατέγραψε η ανεργία τον Απρίλιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Μήπως μέσα σ’ αυτό το 22,5% υπάρχουν και κρυφοτεμπέληδες, που έχουν πάρει χαμπάρι πώς λειτουργεί το σύστημα και ανεβάζουν το ποσοστό;
Γιατί, σύμφωνα με τον Άγγλο στοχαστή Τζον Χόλλογουεϊ, «η κρίση στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρα κρίση ανυποταγής. Οι καπιταλιστές δηλώνουν πως οι Έλληνες δεν υποκύπτουν, δεν εργάζονται αρκετά σκληρά, τους αρέσει να κοιμούνται το και να βγαίνουν το βράδυ και τώρα πρέπει να πάρουν ένα μάθημα, πρέπει να μάθουν τι σημαίνει αληθινός καπιταλιστικός εργάτης, δίνοντας ένα μάθημα σε όλους τους υπόλοιπους ανυπότακτους του κόσμου…».   Του Δημήτρη Γιατράκου

 ~** Έβγαλαν το "η", "υ", "ω"!!!! Από την γραμματική της Ε' και ΣΤ' δημοτικού!
~ Τα φωνήεντα και τα σύμφωνα στη Νέα Ελληνική Γραμματική της Ε και ΣΤ δημοτικού
~ Αναστάτωση και σύγχυση έχει προκληθεί με τη "Νέα Ελληνική Γραμματική" της Ε' και ΣΤ' δημοτικού αναφορικά με τα φωνήεντα, τα σύμφωνα και τους φθόγγους
~ Αναστάτωση και σύγχυση έχει προκληθεί με τη "Νέα Ελληνική Γραμματική" της Ε' και ΣΤ' δημοτικού αναφορικά με τα φωνήεντα, τα σύμφωνα και τους φθόγγους
Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και ου.
Οι αλλαγές επεκτείνονται και στα σύμφωνα, καθώς ούτε αυτά έμειναν ανέπαφα, με τα "ντ", "μπ" και "γκ" να συγκαταλέγονται σε αυτά τη στιγμή που απουσιάζουν τα "ξ" και "ψ". 
"Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πρόσφατα (Νοέμβριος 2011) διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων. 
Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως: 
τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!! Τα: α, ε, ι, ο, και το ου. Καθώς και ότι τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!! 
Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν πλέον!!!", σημειώνεται σε άρθρο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Αλέξανδρος Δελμούζος". 
Ο Σύλλογος από την πλευρά του κρατά αποστάσεις, σημειώνονται πως ο υπογράφων του άρθρου είναι υπεύθυνος για τα όσα γράφει και σε καμιά περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα άρθρα εκφράζουν τις θέσεις του Συλλόγου.   Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η Ειρήνη Φιλιππάκη - Warburton, που συμμετείχε στη σύνταξη της καινούριας γραμματικής, και πώς αιτιολογεί το "λανθασμένο συμπέρασμα" πως η ελληνική γλώσσα έχει επτά φωνήεντα. 
"Είναι ξεκάθαρο εδώ, λοιπόν, ότι η λέξη γράµµατα σηµαίνει γενικά την παιδεία. Χαρακτηριστικό είναι και το τραγούδι. 
'Εγώ γράµµατα δεν έµαθα και στο σχολειό δεν πήγα αλλά ξέρω πως 2+2 κάνουν 4 και πως τα φωνήεντα είναι εφτά..' 
Ο απλός αυτός στίχος τα λέει όλα. Το γεγονός ότι ο τραγουδιστής πιστεύει πως τα φωνήεντα της Ελληνικής είναι εφτά, δείχνει ότι λειτουργεί µέσα στον γραπτό λόγο όπου έχουµε όντως 7 γραφήµατα ι, η, υ, ε, α, ο, ω, που προφέρονται ως φωνήεντα, ενώ στον προφορικό έχουµε µόνο τέσσερα (πέντε αν προσθέσουµε το δίψηφο ‘ου’ που συµβολίζει το φωνήεν /υ/). Ας το πούµε και λίγο διαφορετικά. Με την όραση, µέσα σε γραπτά κείµενα, διαφοροποιούµε και αναγνωρίζουµε 7 γραφήµατα και αυτό µας οδηγεί στο λανθασµένο συµπέρασµα ότι η ελληνική γλώσσα έχει 7 φωνήεντα. 
Το συµπέρασµα αυτό απορέει από το γεγονός ότι κατά τους ελληνιστικούς χρόνους που αναπτύχθηκε η γραµµατική, η γλώσσα που αποτελούσε το αντικείµενο της γραµµατικής, ήταν η γραπτή γλώσσα. Αυτή η ιδέα οδήγησε στη υπόθεση ότι η γραπτή γλώσσα αποτελεί την αυθεντική ελληνική ενώ ο προφορικός λογος θεωρήθηκε, και ακόµα θεωρείται, λανθασµένος, ατελής και ‘εκφραση της γλώσσας των αµόρφωτων. Η έµφαση που είχε δοθεί για πολλά χρόνια και ακόµα υπάρχει, σε κάποιο βαθµό, στον γραπτό λόγο είχε ως αποτέλεσµα να θεωρηθεί ο προφορικός λόγος ανάξιος µελέτης", σημειώνει σε κάποιο σημείο η Ειρήνη Φιλιππάκη - Warburton. 
Με τη συζήτηση στο διαδίκτυο να έχει πάρει φωτιά, σε απάντηση του εκπαιδευτικού που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο υποστηρίζεται ότι τα η, υ και ω δεν καταργήθηκαν. 
"Αν κάνετε τον κόπο να πάτε στην επίμαχη γραμματική, θα δείτε ότι στη σελ. 35 δεν λέει ότι η ελληνική γλώσσα έχει 23 γράμματα αλλά ότι έχει 23 φθόγγους.  
Φθόγγους, όχι γράμματα! Γι’ αυτό άλλωστε και γράφονται μέσα σε αγκύλες, [α], [ι] κτλ. όπως πληροφορεί η υποσημείωση στη σελ. 34.  
Και στη σελίδα 39 δηλώνεται ολοκάθαρα ότι τα ελληνικά έχουν 24 γράμματα, όπως ξέρουν βέβαια όλα τα παιδιά που θα χρησιμοποιήσουν το βιβλίο αφού, μην ξεχνάμε, διδάσκεται στην 5η δημοτικού, σε μαθητές που έχουν μάθει ανάγνωση και γραφή προ πολλού! Και στη σελ. 40 υπάρχει αντιστοίχιση φθόγγων και γραμμάτων του αλφαβήτου, ενώ στη σελ. 41 υπάρχει άσκηση όπου τα παιδιά καλούνται να βρουν πόσους φθόγγους έχουν διάφορες λέξεις, π.χ. παίζουμε: 8 γράμματα αλλά έξι φθόγγοι. 
Μπορεί η εκ Ραφήνας συντάκτρια να πέφτει από τα σύννεφα, και να επικαλείται τη γραμματική Τριανταφυλλίδη, αλλά το ότι η γλώσσα μας έχει πέντε φωνήεντα δεν είναι καθόλου καινοφανές. 
Το λέει, ακριβώς έτσι, η γραμματική Τριανταφυλλίδη την οποία επικαλείται (χωρίς προφανώς να την έχει ανοίξει), στη σελ. 13 (μιλάω για την ανατύπωση του 2002, ιδού το σχετικό απόσπασμα): 
Φωνήεντα έχομε στη γλώσσα μας πέντε, τ’ ακόλουθα (ο λόγος είναι πάντοτε για φθόγγους και όχι για γράμματα): α, ε, ι, ο, ου. 
Ό,τι λέει ο Τριανταφυλλίδης λέει και η νέα Γραμματική -με μια διαφορά που θα πούμε παρακάτω. Την επισήμανση ότι μιλάμε για φθόγγους και όχι για γράμματα η νέα Γραμματική την έχει στις σελ. 34 και 39. Οπότε, δεν χρειάζεται πανικός. Η νέα Γραμματική δεν καταργεί κανένα γράμμα του αλφαβήτου, και άλλωστε πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, όταν διδάσκεται σε παιδιά που ήδη επί πέντε χρόνια έχουν κοπιάσει για να μάθουν το αλφάβητο των 24 γραμμάτων; Θα το ξεμάθουν και θα μάθουν καινούργιο; 
Και μόνο για δυο χρονιές, αφού στο γυμνάσιο διδάσκεται άλλη γραμματική; Απίθανα πράγματα -όχι, δεν συμβαίνει τίποτε τέτοιο", σημειώνεται σε απάντηση της καταγγελίας του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής.
~*** Ελληνική Γλώσσα | Ελληνικός Πολιτισμός:
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/96Dq8CdRhos" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
~***Η Χρυσή Αυγή ΞΕΥΤΙΛΙΣΕ το ΚΚΕ Μετά το χαστούκι του Κασιδιάρη και δεύτερο χαστούκι από τη Χρυσή Αυγή στο ΚΚΕ :
~ Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων της Χρυσής Αυγής στο Ίλιον στην Αθήνα και γίνεται το έλα να δείς!!! Χιλιάδες συμπολίτες μας άνεργοι ή πολύτεκνοι σπεύδουν από το πρωί να προμηθευτούν πακέτα δωρεάν τροφίμων, επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας τους ή βεβαίωση ότι είναι πολύτεκνοι. 
Το σημαντικότερο:
τα τρόφιμα αγοράστηκαν από την κρατική επιχορήγηση (χρήματα που παίρνει το κάθε κόμμα ανάλογα με τα ποσοστά του στις εκλογές) που έλαβε η Χρυσή Αυγή και είναι ΟΛΑ από Έλληνες παραγωγούς και ελληνικές εταιρίες!!

Repeat: “αγοραστήκαν από την κρατική επιχορήγηση που πήρε η Χρυσή Αυγή»!!!

Αλήθεια…

Που είναι το ΚΚΕ? Το ανθρωπιστικό κόμμα του Περισσού που«μάχεται» για τα δικαιώματα της εργατιάς και της λαϊκής τάξης..;

Από τα 30 και πλέον χρόνια που εισέρχεται στη βουλή και από όλες τις επιδοτήσεις που μάζεψε δεν περίσσεψε ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ, ΕΝΑ ΕΥΡΩ βρε αδερφέ για τη λαϊκή τάξη;

Που είναι η κυρία Κανέλλη που έδινε παραστάσεις από το βήμα της βουλής με ένα γάλα και ένα καρβέλι για την ακρίβεια και την εξαθλίωση της λαϊκής τάξης?? Αλλά θα μου πείς που να κατεβαίνει τώρα από τα ΒΠ στο Ίλιον να μοιράσει τρόφιμα!

Άσχετα αν συμμεριζόμαστε ή όχι τις απόψεις της Χρυσής Αυγής η σημερινή ενέργεια τους αποτελεί ένα γερό χαστούκι στο επί χρόνια σάπιο &στείρο λαϊκισμό της υποτιθέμενης αριστεράς.

~*** Περικοπές στα κόμματα κι όχι στο Λαό
~ Μόνο η Χρυσή Αυγή ειναι πραγματικό φιλολαικό κόμμα.Το''κόμμα του λαού''το ΚΚΕ τι εχει να πει για τις επιχορηγήσεις;Μια χαρά τα τσεπώνει τόσα χρόνια και δεν μιλάει.Φυσικά ούτε δίνει φαγητό στους Έλληνες και το μόνο που κάνει είναι απεργίες ενώ απαγορεύει τον συνδικαλισμό στις δικές του επιχειρήσεις
~ Οι συριακές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο βάρκες που χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες για τη μεταφορά όπλων στην πόλη Χόμς.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης οι συριακές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τρομοκράτες κοντά στη λίμνη Κιτίνα στην επαρχία Χομς, οι οποίοι μετέφεραν με δύο βάρκες οπλισμό και πυρομαχικά σε τρομοκρατικές ομάδες στο χωριό αλ Κσεΐρ.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τρομοκράτες στην περιοχή Ντάραα και στα Λατάκια
προκαλώντας μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.
Στην επαρχία Λατάκια, οι αρχές βρήκαν μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα στην περιοχή της άλ Ράμπια, συγκρούστηκαν μαζί της και προξένησαν μεγάλες απώλειες στους τρομοκράτες. echedoros-a.gr
Επίσημη πηγή της επαρχίας ανέφερε σε δημοσιογράφο του πρακτορείου, ότι αριθμός τρομοκρατών κατέφυγε στα τουρκικά σύνορα, επισημαίνοντας ότι οι αρχές κατέσχεσαν ποσότητες όπλων και πυρομαχικών των τρομοκρατών.
Μηχανοκίνητες μονάδες του στρατού διέλυσαν την Πέμπτη τρεις βόμβες που φυτεύτηκαν επί της εθνικής οδού Idleb-Ariha , και ζύγιζαν η κάθε μία 100 χιλιόγραμμα.  
stoxos.
*** Προχωρά η διαδικασία για ΠΟΠ πατάτα Καλαμάτας
* Προχωρά η διαδικασία για ΠΟΠ πατάτα Καλαμάτας

* Προχωρούν οι διαδικασίες κατάρτισης και υποβολής του φακέλου για ΠΟΠ πατάτα Καλαμάτας, που θα καλύπτει όλη την περιοχή από τον Κορδία και τον Μπουρνιά μέχρι τη Μεσσήνη και το Τζάνε.
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά με τη συμμετοχή του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλου, του ταμία Γιώργου Δούβα, παραγωγών του Μπουρνιά και υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο κ. Αλευράς ενημέρωσε ότι έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος από το μελετητή, έχουν γίνει οι χημικές αναλύσεις των οργανοληπτικών στοιχείων (άμυλο, σάκχαρα κλπ.) και θα προχωρήσει η διαδικασία της κατάθεσης φακέλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δήλωσε ότι «οι υπηρεσίες μας βοήθησαν στη σύνταξη του φακέλου με συγκεκριμένα στοιχεία και θα παρακολουθούμε την πορεία εξέλιξης του φακέλου σ’ όλη τη διαδικασία αναγνώρισης».
Παρατήρησε ότι «είναι ένα πρώτο βήμα, για να δώσουμε ταυτότητα σ’ ένα προϊόν που έχει αναγνωρισμένη ποιότητα σ’ όλη την Ευρώπη και για την πρωιμότητα και για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και των ποικιλιών που καλλιεργούνται».
Ο κ. Αλευράς πληροφόρησε ότι «στη σύσκεψη τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης ενός δυναμικού συνεταιριστικού φορέα ή Ομάδας Παραγωγών στην ευρύτερη περιοχή. Σε συνδυασμό με το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων που θα ολοκληρωθεί στην Περιφέρεια, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να μειώσουμε την ψαλίδα των τιμών παραγωγού - καταναλωτή».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχ. Αντωνόπουλος, αφού παρατήρησε ότι η φετινή πατάτα δέχθηκε πολλές πιέσεις και ήταν από τις χειρότερες χρονιές , σημείωσε: «Το ΠΟΠ είναι ένα βασικό εργαλείο για να μπορέσουμε να διαθέσουμε την πατάτα με μεγαλύτερη ευκολία και σε καλύτερες τιμές. Η πατάτα είναι στρατηγικό κι εξαγώγιμο προϊόν και αποτελεί σημαντική διέξοδο για πολλούς αγρότες της περιοχής». Γ.Σ.


 ***  Νέα αναβολή στην παράδοση του Θουρία - Αλλαγή - Πάει για τις 23 Ιουλίου
 Νέα αναβολή στην παράδοση του Θουρία - Αλλαγή - Πάει για τις 23 Ιουλίου

 *
Νέα αναβολή μίας εβδομάδας για την παράδοση του τμήματος Θουρία – Αλλαγή, αφού σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το υπουργείο Υποδομών θα δοθεί στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 23 Ιουλίου. Οπως έγινε γνωστό ήδη, ομάδα τεχνικών υπαλλήλων του Υπουργείου Υποδομών, με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή της ΕΥΔΕ Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου Γιάννη Καρνέση Γιάννη εξετάζει όλες τις τεχνικές παραμέτρους του συγκεκριμένου τμήματος. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει παραδοθεί και ο κλάδος προς Μεσσήνη, ενώ θολό παραμένει ακόμα το τοπίο για το Παραδείσια – Τσακώνα. Ολα τα παραπάνω δημοσιεύονται προς το παρόν με κάθε επιφύλαξη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αναβολή στην παράδοση κάποιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου.

 **  Κάμπινγκ τσιγγάνων σε πάρκα - παραλίες
 Κάμπινγκ τσιγγάνων σε πάρκα - παραλίες
 *
Κατάληψη σε πάρκα και παραλίες της Καλαμάτας κάνουν τσιγγάνοι και περιφερόμενοι αλλοδαποί τα μεσημέρια, απολαμβάνοντας τη σιέστα, το φαγητό, το μπάνιο τους αλλά και… κάθε ανάγκη τους, με συνέπεια να εξοργίζουν τους περιοίκους που αναγκάζονται να μαζεύουν τα σκουπίδια τους.
Η κατάσταση έχει παραγίνει ακόμα και μέσα στο κέντρο της Καλαμάτας.
Για παράδειγμα μια οικογένεια τσιγγάνων έχει βρει κατάλυμα στη σκιά του δέντρου στη συμβολή της Αριστομένους με την οδό Ξενοφώντος, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Ο πατέρας κοιμάται σε ένα σεντόνι και η μάνα παίζει με το παιδί, έχοντας δίπλα της μια κατσαρόλα με φαγητό, ένα καρβέλι ψωμί και κρύο νερό. Και όσο και αν η συγκεκριμένη οικογένεια δεν ενοχλεί, πολλά είναι τα παράπονα από το λιμάνι, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Αίολου και του ΝΟΚ, όπου πολλοί περιφερόμενοι στρώνουν… τραπέζι για να φάνε και σεντόνια για να κοιμηθούν κάτω από τ΄ αρμυρίκια. Εκεί περνούν όλο το μεσημέρι και όπως είναι φυσικό η παρατεταμένη παραμονή τους σημαίνει και συνέπειες για την περιοχή, αφού δεν είναι μόνο τα αποφάγια και τα σκουπίδια, αλλά και οι… ανθρώπινες ακαθαρσίες μικρών και μεγάλων. Μας περιγράφουν μάλιστα εξοργισμένοι από τις γειτονικές εγκαταστάσεις πως δεν είναι λίγες οι φορές που τα τσιγγανόπαιδα παίζουν με τον αθλητικό εξοπλισμό και τις υποδομές, με κίνδυνο να προκαλέσουν κάποια ζημιά ή ατύχημα. Χαμός επικρατεί και στο πάρκινγκ πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου παρκάρουν κάθε μεσημέρι πολλά φορτηγάκια από διάφορες περιοχές.
Τα δέντρα στις εκβολές του Νέδοντα προσφέρουν κατάλυμα σε αρκετές οικογένειες τσιγγάνων από νωρίς το μεσημέρι. Είναι μάλιστα καλά εξοπλισμένοι, με ξαπλώστρες και καρεκλίτσες για τους μεγάλους που ξεκουράζονται, όσο οι μικροί κολυμπούν στη θάλασσα.
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο γήπεδο του Κορδία. Κάθε μεσημέρι βανάκια παρκάρουν στο δυτικό τμήμα των εγκαταστάσεων για να ξαποστάσουν οι επιβάτες του. Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που στρώνουν τραπέζι για να φάνε και χρησιμοποιούν για αποχωρητήριο το δρομάκι που περνά νότια από το γήπεδο, κοντά στα βράχια.
Κάτω από τις εγκαταστάσεις καυσίμων δυτικά του Κορδία η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί ανεξέλεγκτη. Στρώνουν κρεβάτια στη σκιά, ενώ πολλοί κοιμούνται στις καρότσες των φορτηγών τους με… θέα το μεσσηνιακό. Και στη συγκεκριμένη περιοχή τα πιτσιρίκια απολαμβάνουν τη θάλασσα όσο οι μεγάλοι ξαποσταίνουν...
***  Διαμαρτυρία για τα σκουπίδια στην Περιφέρεια
 Διαμαρτυρία για τα σκουπίδια στην Περιφέρεια
*
Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Λακωνίας
*  



Εξιχνιάστηκαν 21 διαρρήξεις και κλοπές στη Λακωνία

*


























Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη, 21 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος, 6 ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 15, 21, 15, 24, 29 και 15 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, κατά συναυτουργία. Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα, από τα τέλη Αυγούστου 2011, έως και τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, αφού διέρρηξαν συνολικά είκοσι μία (21) οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -74.000- ευρώ. Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Συνελήφθη, σήμερα (12-7-2012) το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 56χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 56χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 269.817,29 ευρώ. Ο 56χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

** ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
* Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποίησαν χθες αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας, συμπαραστεκόμενοι στον παραιτηθέντα δήμαρχό τους Δημήτρη Καμιζή, για την τραγική κατάσταση με τα δεματοποιημένα σκουπίδια. Οι αιρετοί - μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. δήλωσαν υπό παραίτηση και οι ίδιοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε συνάντησή τους με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη πήραν την υπόσχεση ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη μεταφορά των δεματοποιημένων σκουπιδιών με 200.000 ευρώ, στην Αττική, πιθανότατα στα Λιόσια.
*** Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Λακωνίας
* *** Σύλληψη 56χρονου για οφειλές 269.000 ευρώ προς το Δημόσιο στην Κορινθία

*** Εξιχνιάστηκαν 21 διαρρήξεις και κλοπές στη Λακωνία
Συνελήφθησαν 9 άτομα και προσήχθησαν 45. Εξιχνιάστηκε 1 υπόθεση κλοπής σε οικία στην Σπάρτη Λακωνίας.
 Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (12-7-2012), από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν συνολικά σαράντα πέντε (45) άτομα και συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Δύο (2) ημεδαποί, γιατί παρείχαν καταλύματα, με σκοπό το κέρδος, σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Χώρα. 
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην Χώρα.  
  • Δύο (2) ημεδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις. 
  • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.   
  • Επιπλέον, βεβαιώθηκαν πενήντα δύο 52 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 1 παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.  
  •  Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία στην Σπάρτη Λακωνίας, που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2011, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.  
  •  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών Σπάρτης και Γυθείου. 
  •  Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας.

 *** ANΑΡΤΗΣΕΙΣΙΟΥΝΙΟΥ2012:

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-

 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
~** ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~**  http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
~**
ANARTHSEIS  - ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~ **  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-

~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-

~**      http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02  Ιουλίου  2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012  .-
~** ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
  ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο   07   Ιουλίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012


~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-

~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012


~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html  l Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~**
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html ,
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 13  Ιουλίου  2012.-
~**

 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =1733 video.-~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =189 video.-
~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 226 video.-
***  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ....ΟΛΗ  Η ΖΩΗ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ... ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ...ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ... Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ...ΕΙΝΑΙ  Η ΑΙΩΝΙΩΤΗΤΑ ..!!! ΓΙ ΄ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΊΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ ΜΑΣ .... !! stamos01 sns arfara 2012 whithe Love for all... !!



*** ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ για σήμερα :
~*** 099. Χριστοφιλαίϊκα Τσουκαλαίϊκα Μεσσηνίας διαδρομή 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=xf9b4WWn_G8  ,



~** 100. ΒΙΠΕ Μελιγαλα Μεσσηνίας  2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=FlmiaSvTvek



~** 101.   Διαδρομή SKALA MESSHNIAS 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=AgAlrVWwQ4w  ,



~** 102. Διαδρομή  MELIGALA MESSINIAS 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=xiI75GicbSY  ,



~** 103.    Διαδρομή Σκάλα Ν. Μεσσηνίας 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=8-wczshT9sw  ,



~** 104.   Διαδρομή Μελιγαλά Ν. Μεσσηνίας 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=UODAmynBRXc  ,



~** 105.   foto almbum stamatis - 01 - 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=oxJsse7EFaY  ,


~** 106.    foto-stamatios -02- 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=PfKfUyriYRc  ,



~** 107.   Φώτο -Σταμάτης -03-  2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=1cmU77PHgss  ,



~*** 108.   Φωτο-άλμπουμ Σταμάτιος -04- 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=-MqQzIVUkZY  ,



~** 109.  φώτο-Αρφαρά Μεσσηνίας Σταμάτιος  -05- 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=1St9qQepn-U  ,



~** 110.   foto - Arfara Messinias -01- 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=apTSVb0eLQk  ,

~**001. stamatakos 1 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=jg1m7AU-oRU  ,



~** 002. stamatakos 2 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=VeNNbARRBoU  ,



**

Δεν υπάρχουν σχόλια: