Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Γράφουν και σας γράφουμε Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Γράφουν και σας γράφουμε Τρίτη 17 Ιουλίου  2012 :
Το ποντικάκι ακούει διαβάζει και σας τα γράφει ! :


***
~** Μέσα στο καλοκαίρι "καίγονται" μισθοί και συντάξεις

~ Η εβδομάδα που μπήκε, θα κρίνει τα πάντα και αυτό φαίνεται πως το γνωρίζουν καλά στο υπουργείο Εργασίας, που καλούνται να εξειδικεύσουν μέτρα ύψους σχεδόν 3,5 με 4 δισ. ευρώ, δηλαδή το 1/3 του συνολικού πακέτου των 11,7 δισ. ευρώ.
* Την ώρα που στο εργασιακό πεδίο, ο πόλεμος φαίνεται πως δεν τελειώνει ποτέ, ανοίγει άμεσα και το ασφαλιστικό. Παρ’ ό,τι στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση υπάρχει δέσμευση να μην μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις, το δρόμο των περικοπών έδειξε πρώτος, από τις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Αλλά και το μνημόνιο που, βάσει των δεσμεύσεων θα εφαρμοστεί, προβλέπει περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις.
~  Πλαφόν σε κύριες και επικουρικές
* Αναλυτικά, ο υπουργός Εργασίας έχει ανακοινώσει την εφαρμογή πλαφόν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Δεν ξεκαθάρισε το ύψος, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι αυτό θα κατέβει στο πλαφόν που σήμερα ισχύει για το σύνολο των κύριων συντάξεων, κοντά δηλαδή στα 2.700 ευρώ.
~ Κόβονται οι διπλές συντάξεις
* Στο τραπέζι με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στρουρνάρα, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Βρούτση, τέθηκε και η πρόταση του ΚΕΠΕ, για αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων η όποια, όπως αναφέρεται, «πρέπει να γίνει αθροιστικά και καθ’ ύψος».
* Να σημειωθεί ότι, τα στοιχεία αναμένεται να βρεθούν μέσω του ΚΕΠΥΟ και υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 150.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν διπλές συντάξεις, ο οποίες θα κοπούν, ή θα μειωθούν προκειμένου το συνολικό ποσό να μην ξεπερνά το πλαφόν. Ζητούμενο παραμένει εάν το μέτρο θα αφορά και στις συντάξεις χηρείας.
* Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των δανειστών, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, δεν κρύβουν την πεποίθηση τους, ότι η περαιτέρω μείωση των μισθών θα κάνουν ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία...
* Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε πως "το υπουργείο Εργασίας είναι ο αρσιβαρίστας της εθνικής προσπάθειας" ενώ συμπλήρωσε πως "όλα θα γίνουν με δίκαιο τρόπο". Παραδέχθηκε με άλλα λόγια το πολύ μεγάλο βάρος από τις περικοπές θα σηκώσει ο ίδιος και άφησε να εννοηθεί ότι αυτές δεν θα γίνουν με οριζόντιο τρόπο, αλλά με όσο το δυνατόν δικαιότερο.

~ Και νέα μείωση στις επικουρικές
* Η κατάσταση στα ταμεία είναι δραματική και προκειμένου να εξασφαλιστεί η καταβολή των συντάξεων μετά τον Αύγουστο, γίνονται πυρετώδεις διεργασίες. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύο επιπλέον προκλήσεις. Αφενός τη μείωση των εφάπαξ, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, ώστε να υπάρχει εξισορρόπηση καταβαλλόμενων εισφορών και παροχών, αφετέρου την περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, τουλάχιστον για τους νέους ασφαλισμένους. Άλλωστε, ο ίδιος ο νόμος που έχει ψηφιστεί και αποφάσισε να εφαρμόσει ο κ. Βρούτσης χωρίς καθυστέρηση, για το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης (ΕΤΕΑ) οδηγεί σε ένα νέο, κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα σύστημα, όπου οι παροχές δεν είναι καθορισμένες, σε αντίθεση με τις εισφορές. Μάλιστα, μέσω ενός συγκεκριμένου μηχανισμού, προβλέπεται ήδη, η αναπροσαρμογή των συντάξεων κάθε τρίμηνο.
~ Καταργείται (;) το εφάπαξ στο δημόσιο
* Όσο για το εφάπαξ, οι περικοπές έχουν ήδη προδιαγραφεί, από τις μελέτες του υπουργείου που δείχνουν ποια ταμεία δίνουν παροχές που είναι πολύ υψηλότερες από το ποσό που αντιστοιχεί στις καταβαλλόμενες εισφορές.
* Η μεγάλη "σφαγή" αναμένεται στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στο υπουργείο Εργασίας υπάρχει κατατεθειμένη, λίγο πριν από τις εκλογές του Μαΐου, αναλογιστική μελέτη που δείχνει ότι το ταμείο παρουσιάζει έλλειμμα ύψους 4 δισ. ευρώ, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Η Διοίκηση του ταμείου, έχει καταθέσει μάλιστα, μέσα στον Ιούνιο, στο υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας, τότε, Αντώνη Ρουπακιώτη, πρόταση για πρακτική κατάργηση του εφάπαξ, για όσους έχουν κάτω από 25 χρόνια ασφάλισης.
* Συγκεκριμένα, πρότεινε ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν από 25 χρόνια προϋπηρεσίας και άνω, θα πάρουν κανονικά το εφάπαξ που τους αναλογεί (με τις όποιες μειώσεις αποφασιστούν σε κεντρικό επίπεδο). Όσοι έχουν 12 με 24 χρόνια προϋπηρεσίας θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους έντοκα. Όσοι έχουν 6 με 12 χρόνια προϋπηρεσίας, θα πάρουν πίσω το ποσό άτοκα ή μόνο το 70% του συνόλου του ποσού έντοκα. Όσοι δε, έχουν προϋπηρεσία από ένα έως έξι έτη, δεν θα λάβουν τίποτα...
~ Κοινωνικά επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια
* Το Capital.gr έχει αποκαλύψει την έκθεση του ΟΟΣΑ βάσει της οποίας θα γίνει η περικοπή τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ, στα κοινωνικά επιδόματα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σύνολο των επιδομάτων θα συνδεθεί με εισοδηματικά κριτήρια και περιουσιακά στοιχεία. Και σε αυτό τον τομέα, η διασταύρωση στοιχείων με το ΚΕΠΥΟ θα παίξει καθοριστικό ρόλο.
~ Και στο βάθος, οι μισθοί...
* Παρά τις καλές προθέσεις που φαίνεται να είναι στρωμένος ο δρόμος για την διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων, με βασική διακύβευση το ύψος του κατώτατου μισθού, αλλά και τον τρόπο που αυτός θα καθορίζεται, το θέμα δεν φαίνεται να κλείνει άμεσα.
* Η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά αποτελεί θέμα κεντρικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την Τρόικα, και όχι του υπουργού Εργασίας, ή πολύ περισσότερο, των κοινωνικών εταίρων, όπως φάνηκε από τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας.
* Αυτή την εβδομάδα, ο κ. Βρούτσης θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει μια ακόμη συνάντηση, αυτή τη φορά με όλους τους εταίρους, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση.
* Αλλά και η δυνατότητα των εταίρων να καταλήξουν, από μόνοι τους σε μια συμφωνία για νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, ώστε στη συνέχεια να κληθεί η κυβέρνηση να αναλάβει τις όποιες ευθύνες της, φαίνεται πως αμφισβητείται στην πράξη.
* Το ραντεβού των κοινωνικών εταίρων που βάσει της πρόσκλησης του ΣΕΒ, έχει οριστεί για αύριο Τρίτη, δεν ξεκινάει με καλούς οιωνούς. Η ΓΣΕΕ δεν δέχεται να συμμετάσχουν στη συζήτηση οι εκπρόσωποι των Λιανέμπορων (ΣΕΛΠΕ) και των Τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενώ ενστάσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό των εργοδοτικών οργανώσεων.

~** Xιλιάδες νέα προϊόντα ελληνικών επιχειρήσεων κυκλοφόρησαν το α΄ 6μηνο


~ Xιλιάδες νέα προϊόντα ελληνικών επιχειρήσεων κυκλοφόρησαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της GS1 Ελλάς A.E.- 520 Barcode Hellas. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της εταιρείας, περισσότεροι από 4.500 νέοι κωδικοί barcode με το πρόθεμα 520 δημιουργήθηκαν μέσα από την ιστοσελίδα www.520barcodehellas.com, το πρώτο εξάμηνο του 2012.
* Η πλειονότητα των νέων κωδικών, που δημιουργήθηκαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αφορά στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, με ποσοστό 45% επί του συνόλου. Πρόκειται για τον κλάδο που παρουσιάζει την υψηλότερη κινητικότητα στην παραγωγή νέων προϊόντων, δίνοντας πνοή στην οικονομία της χώρας μέσα στο δυσχερές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί. Ακολουθεί ο κλάδος καλλυντικών και ειδών υγιεινής, με ποσοστό 18%. Ο μεγαλύτερος όγκος των νέων κωδικών δημιουργήθηκε στην Αττική και ακολουθούν η Πελοπόννησος και το Νότιο Αιγαίο.
* Η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι έχει εκδώσει το σύνολο των κωδικών barcode με πρόθεμα 520 για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρήσεων, παρέχοντας εγγύηση για τη μοναδικότητά τους. Μέσα από την ιστοσελίδα www.520barcodehellas.com, οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους barcode με πρόθεμα 520, γρήγορα και αξιόπιστα. Ήδη, με αυτήν την υπηρεσία έχουν δημιουργηθεί συνολικά περισσότεροι από 13.500 κωδικοί barcode, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τις εξαγωγές των προϊόντων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

~** ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ : "Τί ήταν τα αναθέματα της Εκκλησίας";;;

 ~ Αφού ο καθείς μελετήσει τους φιλοσόφους της αρχαιότητας μπορεί να είναι έτοιμος για την απομάκρυνση των βολών του καπνογόνου προπετάσματος που δέχεται η Ελληνο-Ορθόδοξη εκκλησία από τους «αρχαιολάτρες» αδελφούς Ελληνο-Εθνικούς, που διακηρύττουν ότι η πρώτη αναθεμάτισε τους Έλληνες, άπασα τα αρχαία Ελληνικά γράμματα, φιλοσοφία και παιδεία απογυμνώνοντάς τους από την πολιτιστική τους κληρονομιά. Σε γενικές γραμμές όμως, η Ορθόδοξη ελληνική θρησκευτική στάση έναντι στην φιλοσοφία είναι «ανώτερη» πνευματικά από την στάση που το αρχαίο κράτος διατήρησε ορισμένες φορές απέναντι στους φιλοσόφους αλλά και από αυτή που διάφοροι αρχαίοι φιλόσοφοι ή φιλοσοφικές σχολές αρκετές φορές διατηρούσαν μεταξύ τους (βλ. Ένοπλους χορούς.)
~ "Έξω από την Ορθοδοξία έμεινε ο Παγανιστικός (νόθος) ελληνισμός, ως πτώση αμαρτίας, η ζήτηση όμως της επιστημονικής αλήθειας (παιδεία), η αγάπη προς το ωραίο (φιλοκαλία), η πολιτική (ως διευθέτηση του κοινωνικού χώρου) δεν απορρίφθηκαν από την Ορθοδοξία παρά μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις που αναιρείται η ισορροπία και παραμένουν αυτόνομες και απολυτοποιημένες επιδιώξεις."
~ Οι νεοπαγανιστές θεωρούν ανάρμοστο να αναθεματίζονται (εξοβελίζονται) κάποιες θρησκευτικές ιδέες μερικών προγόνων από την Χριστιανική Εκκλησία. Η αιτιολογία τους είναι απλή. Τις θεωρίες αυτές τις διατύπωσαν Έλληνες. Άρα πρέπει να γίνονται σεβαστές και πιστευτές από όλους. Τίποτα δεν απορρίπτεται.
Έτσι λοιπόν, θα έπρεπε η διεθνής επιστημονική κοινότητα να δεχτεί και την ιδέα του Αριστοτέλη περί γεωκεντρισμού, επειδή αυτός που την έκφερε ήταν και Έλληνας και αρχαίος. Όμως εκεί οι νεοπαγανιστές σιωπούν. Δεν τολμούν να κατηγορήσουν την επιστήμη για «ανθελληνισμό» και τα τοιαύτα.
~ Οι θεολογικές αντιφάσεις των φιλοσόφων και των ποιητών, έγιναν εύκολα αντιληπτές όχι μόνο από τους αρχαλιους μας προγόνους, εφόσον τα δόγματά των διέφεραν αναμεταξύ των, αλλά έγιναν αντιληπτά και από τους πρώιμους απολογητές του Χριστιανισμού, οι οποίοι αποστασιοποίησαν εαυτούς από πλειάδα Ελληνικών δογμάτων και σκέψεων αλλά όχι βεβαίως όλων π.χ. χρησιμοποίησαν αρκετά από τις γνώμες του Πλάτωνα περί ψυχής ενώ άλλες γνώμες του φιλοσόφου αυτού απορρίφθηκαν όπως π.χ. η κοινή κατοχή των γυναικών κ.α.
Για τις αντιφάσεις των φιλοσόφων αναμεταξύ τους υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων και θα χρειαζόμασταν ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες για να τα αναλύσουμε.
~ Ίσως σε μερικούς να φαίνεται υπερβολική η καταδίκη απόψεων των αρχαίων σοφών από μερικούς Χριστιανούς. Όμως πριν ακόμη και από τους Χριστιανούς, εξέφερε περί των σοφών του προχριστιανικού κόσμου αυστηρότατη κρίση κάποιος, ο οποίος μπορεί να συγκαταλεχθεί μαζί με αυτούς και ο οποίος θεωρείται από τους μεγαλύτερους ρήτορες της ειδωλολατρικής δύσεως. Πρόκειται για τον Κικέρωνα, ο οποίος δεν δίστασε να διακηρύξει ότι «δεν υπάρχει παραλογισμός, οσονδήποτε χονδροειδής, ο οποίος να μη εγένετο παραδεκτός και να μη εδιδάχθη υπό τινός φολοσόφου» De divin. II 58, «Sed nescio quo tam absurde dici potest quod non dicatur ab aliquo philosophorum»
~
Σε τέτοιο σημείο είχε φτάσει η φιλοσοφία (αυτό βέβαια το "αγνοούν" οι λεγόμενοι "αρχαιολάτρες"), ώστε τον Δ’ αιώνα μ.Χ. υπήρχε φανατισμός στις Αθηναϊκές σχολές. Κάθε διδάσκαλος είχε περί αυτών ιδιαίτερο όμιλο μαθητών που οπλισμένοι έχοντας τους αρχηγούς τους «προστάτες». Πολλές φορές γίνονταν συγκρούσεις μεταξύ αυτών ώστε ο ένας χορός να προσελκύει τους νέους μαθητές. Οι αυτομολίες αυτές των μαθητών (εκούσιες ή αναγκαστικές) μετατρέπονταν εις διενέξεις όταν συναντιόνταν οι χοροί στα θέατρα και στις στοές. Πολλές φορές επενέβηκε ο ανθύπατος της Αχαΐας και καλούσε τους επετείους στην Κόρινθο ενώπιόν του.
~ Ας προχωρήσουμε όμως, να δούμε τί πραγματικά είναι το λεγόμενο ανάθεμα και γιατί και πώς κάποιοι (μάλλον ηθελημένα ή και από άγνοια) ερμήνευσαν με δικό τους τρόπο τα γεγονότα και προσπάθησαν (και προσπαθούν) να διαστρεβλώσουν την αλήθεια.
~* ΑΝΑΘΕΜΑ
~ «.. 4. ΕΚΚΛΗΣ. Ειδική βαριά ποινή που ισοδυναμεί με τον αποκλεισμό ενός προσώπου από το σώμα της Εκκλησίας: ρίχνω το ανάθεμα σε κάποιον || παραδίδω κάποιον στο ανάθεμα || απαγγέλλω το ανάθεμα εναντίον κάποιου..»
ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΩ. Γενικά, συνώνυμο του καταριέμαι, όμως..
«.. 2. ΕΚΚΛΗΣ. Αποβάλω (κάποιον) από το σώμα της Εκκλησίας ΣΥΝ. αφορίζω, αποκηρύσσω, αποκόπτω..»
ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ. Γενικά, σημαίνει κατάρα, αλλά..
«.. 2. η αποκήρυξη ενός ατόμου από την κοινότητα στην οποίαν ανήκει και ειδικότ. από το σώμα της Εκκλησίας ΣΥΝ. Αφορισμός, αποβολή, αποκοπή.»
(Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, του Κέντρου Λεξικολογίας υπό του Καθηγητού Γ. Δ. Μπαμπινιώτη)
~
Συνεπώς, το ανάθεμα δεν είναι κατάρα αλλά η αποβολή προστασίας του Τριαδικού Θεού (Ανάθεμα Τρις), από όποιον πρώην «Χριστιανό» εμπίπτει εκτός διδασκαλίας του Χριστού όντας μέσα στην Εκκλησία (πλήρωμα πιστών ή ιερέων).
Η Εκκλησία δεν χρησιμοποιεί τον όρο ανάθεμα με την έννοια που νομίζουν κάποιοι αλλά με δική της σημασία. Όπως είναι γνωστό κάθε επιστήμη, κάθε επάγγελμα και κάθε οργανισμός προκειμένου να περιγράψει λεπτομερώς το αντικείμενο του ενδιαφέροντός του είτε δημιουργεί νέες λέξεις, είτε χρησιμοποιεί ήδη υπάρχουσες που τους προσδίδει όμως νέα εξειδικευμένη σημασία. Όταν π.χ. ο γιατρός μιλά για κυκλοφορία δεν εννοεί τα αυτοκίνητα στους δρόμους αλλά το αίμα στης φλέβες και τις αρτηρίες. Το αυτό εκκλησιαστικά συμβαίνει και με την περίπτωση του όρου «Έλλην»
~ Τα επτά αναθέματα από το «Τριώδιον», τα οποία περιέχονται στο «Συνοδικό της Αγίας Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου υπέρ της Ορθοδοξίας» δημιουργήθησαν το 787 μ.Χ. και αναγιγνώσκονται κάθε Κυριακή της Ορθοδοξίας.
~
ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ; (σχέση Ορθοδοξίας -Ελληνισμού)
~
Διότι ήταν πασιφανής η σχέση των κληρικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας με την Ελληνική παιδεία και την ελληνική και γενικότερα θύραθεν (εκτός Χριστιανισμού) φιλοσοφία,
~ με συνέπεια η Εκκλησία να επιθυμεί να διασφαλίσει τα εσωτερικά της δόγματα από παρεκτροπές και εισαγωγές φιλοσοφικές ή μυθολογικές που θα επέφεραν οι ίδιοι οι πιστοί ή οι κληρικοί της. Διότι η εκκλησία είναι το πλήρωμα (σύνολο των πιστών) και όχι οι κληρικοί μονάχα ως κακώς πιστεύεται ή τα κτίσματα και οι ναοί. Ακριβώς λοιπόν, το ότι ένα ανάθεμα ή δύο, αναφέρονται στις «ιδέες» (θεοί) του Πλάτωνα ή στην θεωρία της μετεμψύχωσης, δεικνύουν την άμεση σχέση του Βυζαντινού κλήρου και με την ελληνική μυθολογία και την ελληνική παιδεία και φιλοσοφία. Αν οι Ορθόδοξοι κληρικοί ή πιστοί είχαν σχέση με την Κινέζικη παιδεία, τότε είναι βέβαιο πως οι αναθεματισμοί αυτοί θα εστρέφοντο ενάντια στους πιστούς της Εκκλησίας που εισήγαγαν στους κόλπους της την κινέζικη πανθεϊστική φιλοσοφία ή μυθολογία. (Ας το έχουν λοιπόν αυτό υπ’ όψιν τους, εκείνοι που διαδίδουν πως οι Χριστιανοί κατάργησαν τα ελληνικά ή θύραθεν γράμματα στο Βυζάντιο.)
~ Σκοπός, η διαφύλαξη των δογμάτων και ο αποκαθαρμός του πληρώματος από τυχόν μυθολογικές εισόδους. Υπάρχουν πασιφανείς αποδείξεις πως οι Χριστιανοί μοναχοί στις μονές τους καταγινόταν και με την Ελληνική μυθολογία, οπότε δεν είναι καθόλου παράλογο που η Ορθόδοξη Εκκλησία, δια μέσω των αναθεματισμών, απέβαλλε από το φιλόΧριστο πλήρωμά της τους παρεκτρεπόμενους προσπαθώντας να κρατήσει ένα θρησκευτικό θεσμό ενότητας του έθνους.
Ερώτηση: Δεν είναι εντελώς παράλογο μια θρησκεία, να αναθεματίζει τους μυθολόγους και τους θύραθεν φιλοσόφους και ταυτόχρονα να διατηρεί σε βιβλία της τους αρχαίους μύθους και να μελετά την θύραθεν φιλοσοφία;
Απάντηση: Αυτή είναι και η τρανταχτή απόδειξη πως τα αναθέματα είχαν σκοπό προστατευτικό της διδασκαλίας και όχι μισαλλόδοξο.
~*  ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
~
Ήδη 406 χρόνια νωρίτερα από τα αναθέματα (787 μ.Χ.) στην Β΄ Οικουμενική σύνοδος 381 μ.Χ. Ζ΄ υπάρχει κανόνας για του ποιοι είναι οι «Έλληνες» σύμφωνα με το πλήρωμα των πιστών της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας : «Αρειανούς μεν και Μακεδονιανούς και Σαββατιανούς και Ναυατιανούς τους λέγοντας Καθαρούς και Αριστερούς...Πάντας ως Έλληνας δεχόμεθα». Δηλαδή ακόμη και χριστιανικές αιρέσεις αποκαλούνται και θεωρούνται «Έλληνες» Εκκλησιαστικά.
~ Επιβεβαίωση: Αυτό το επιβεβαιώνει και ο νεοΕθνικός Παναγιώτης Μαρίνης λέγει «Σήμερα λέγεται Έλλην ο κάτοικος της Ελλάδος, όμως στο Βυζάντιο και κατά την Τουρκοκρατία, Έλλην λέγεται ο πιστός της Ελληνικής Θρησκείας, και γι’ αυτό τα κατά της θρησκείας κείμενα των Πατέρων επιγράφονται «κατά Ελλήνων», και μ’ αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούμε την λέξη».
(Πηγή: Περιοδικό «Τρίτο Μάτι», τεύχος 95, άρθρο «Τι πιστεύει η Ελληνική μας Θρησκεία», Παναγιώτης Μαρίνης, Μέλος της επιτροπής για την αναγνώριση της Ελληνικής Θρησκείας του Δωδεκαθέου, σελίδα 26)
~ Συνεπώς αν και τα αναθέματα αναφέρονται σε Έλληνες που αποβάλλονται για αυτές τις ελληνικές τους ιδέες από το πλήρωμα της Εκκλησίας, δεν εννούνται εκείνοι κατά το γένος αλλά εκείνοι που χαρακτηρίζονται έτσι σύμφωνα με ορισμένες θεωρίες.
~ Οι νεοΕθνικοί «αρχαιολάτρες» ουδεμία γερή γνώση έχουν της αρχαίας ιστορίας και της αρχαίας Ελλάδας. Διαρκώς διαλέγουν - επιλέγουν από την αρχαία θρησκεία, ό,τι τους συμφέρει και εξυπηρετεί προς την λατρεία των ειδώλων, και τα λοιπά τα παραβλέπουν. Έτσι κατηγορούν άδικα την Ορθοδοξία για αναθεματισμούς και παραβλέπουν λ.χ. όσα δίδαξε η ελληνική αρχαιότητα στους συνεχιστές Βυζαντινούς. Αυτή η διαρκής χρήση 2 μέτρων και 2 σταθμών είναι η τρανταχτή απόδειξη πως οι αρχαιολάτρες είναι ΨΕΥΔΟ-αρχαιολάτρες και σε ουδεμία περίπτωση φιλέλληνες εφόσον α) δεν γνωρίζουν καλά τα της αρχαιότητας 2) κατηγορούν την Ορθοδοξία για όσα εφαρμόστηκαν στην αρχαιότητα και δηλαδή καθυβρίζουν διαρκώς την αρχαιότητα, τόσο με την αμάθειά τους όσο και με τις πλάγιες βολές τους.
~* Κάποιοι επίσης, ξεχνάνε πολύ εύκολα πως στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχε πληθώρα αναθεματισμών και ακόμα χειρότερα (πολύ χειρότερα) πληθώρα από κατάρες αναμεταξύ των Ελλήνων..Αλλά για αυτά, οι..επιλεκτικοί συνΈλληνες σωπαίνουν.Για συντομία του κειμένου θα αναφέρουμε μόνο την παρακάτω.
~ Κατάρα κατά των παραβατών του όρκου των αμφικτιονιών (Δελφοί)
~
« γ των ν μν παράγ καρπούς, α γυνακές των ν γεννσι τέρατα, ν ξαφανισθσιν ατοί τε, πόλις των κα φυλή των κα α πρς τος θεος θυσίαι των ν μν γίνωνται δεκτα»
(Πηγή: Γ.Δ. Καψάλης, Εκπαιδευτικός σύμβουλος, Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, τόμος Δ, σελ. 406)
~
Η επισήμανση της εν λόγω κατάρας δεν έχει σκοπό να χλευάσει τον άλλωστε πολύ αξιόλογο από πλευράς πολιτισμού θεσμό των αμφικτιονιών, αλλά να καταδείξει ότι οι αρχαία ελληνική θρησκεία δεν μπορεί σήμερα να παρουσιάζεται σε σύγκριση με την Ορθοδοξία από τους νεοΕθνικούς ως άγγελος παντογνώστης με επιστημονική χροιά. Επιπροσθέτως θέλει να αποδείξει ότι Χριστιανικά αναθέματα φαντάζουν πράγματι πολύ ήπια μπροστά σε αυτά που οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν με την μορφή κατάρων εναντίων των Ελλήνων που καταπατούσαν τους όρκους τους προς το 12θεο. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ενώ οι νεοΕθνικοί δείχνουν μια υπερευαισθησία προς κάθε Χριστιανικό ανάθεμα το οποίο βασικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ, όχι μόνο δεν δείχνουν ευαισθησία προς τις αρχαίες κατάρες αλλά δείχνουν κιόλας να τις αγνοούν είτε εσκεμμένα είτε από άγνοια. Αλλά καμιά και από τις 2 περιπτώσεις δεν τους τιμά είτε ως φιλαλήθεις είτε ως ιστορικούς.
Ο ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ (ΑΠΟΒΟΛΗ) ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΩΝ
~ Στην σχολή των Πυθαγορείων αρκούσε κάποιος να διακηρύξει τις εσωτερικές αντιλήψεις προς τα έξω για να «αναθεματιστεί» (αποβληθεί εξ αυτής) και να θεωρηθεί ΝΕΚΡΟΣ, πόσο μάλλον να φέρει αντιρρήσεις προς τα «αυτός έφα» του Πυθαγόρα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ίππαρχος, που έζησε στα τέλη του Ε΄ μέχρι τα μέσα του Δ΄ π.Χ. αιώνα. Ήταν Πυθαγόρειος φιλόσοφος που άκμασε το 380 π.Χ. Στον Ιάμβλιχο (Πυθαγορ. Βίος 75, 79) διασώζεται επιστολή (όχι γνήσια) του Λύσιδου προς αυτόν, όπου τον μέμφεται δια το «δημοσία φιλοσοφεν» εξαιτίας δηλαδή τούτου και διότι έγραψε τα μόνο δια προφορικής παραδόσεως εν τη σχολή παραδιδόμενα «ατίαν χονται γράψασθαι τ το Πυθαγόρου σαφς» και εξεβλήθηκε της σχολής ενώ οι φιλοσοφούντες του έγειραν στήλη ως νεκρό. (Fragm. D. Vorsokr 55 C7)
(Πηγή: Λαμπρίδη Έλλη, Δρ. Φιλοσοφίας, τόμος, ΙΓ΄, σελ. 134)
~ *
ΚΑΤΑΡΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΙΕΡΕΩΝ
~
Λόγω της τηρήσεως των πατροπαράδοτων τύπων και όρων κατά την λατρεία, και των αρχαιότροπων ενδυμάτων και παλαιότερων ηθών και εθίμων, οι ιερείς ως πολίτες γίνονταν συντηρητικοί στο φρόνημα και ενάντια σε κάθε καινοτομία στο πολίτευμα, και αποτελούσαν δε την επικινδυνότερη εξουσία στην πολιτική. Αν και έρχονταν πολλές φορές σε σύγκρουση με καινοτόμους πολιτικούς, πολλές φορές όμως ενίσχυαν την εξουσία με επικύρωση των ψηφισμένων νόμων αυτής, και οι πολίτες είχαν μεγάλη ευλάβεια προς αυτούς λόγω και των εν ονόματι των θεών κατάρων κατά των κηρυγμένων εχθρών της πολιτείας.
(Καψάλης Γερ. Δ. Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Συμβουλίου, Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, τόμος ΙΒ΄ σελίδα 872)
~ Για συντομία του χώρου και καθ΄ότι το κείμενο είναι ήδη μακροσκελές, δεν θα αναφερθούμε άλλο στις πάμπολλες αρχαιοελληνικές κατάρες Ελλήνων κατά Ελλήνων, ίσως σε άλλη ανάρτησή μας.Ευχαριστούμμε.
~ Έτσι λοιπόν, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ας σημειωθεί ότι δεν αρνείται κανείς ότι οι προ Χριστού φιλόσοφοι ανέβηκαν σε αλήθειες λιγότερο ή περισσότερο υψηλές.
~ Αλλά όμως οι αλήθειες αυτές, εκτός του ότι βρίσκονταν εγκατεσπαρμένες εδώ και εκεί ανάμεσα στις συγγραφές και τις φιλοσοφικές θεωρίες τους, ήταν αρκετά συχνά ανακατεμένες με ζοφερές πλάνες, με τέτοιον τρόπο, ώστε να παρουσιάζεται το πρόβλημα του ποιός θα πετύχαινε το κατόρθωμα να ξεδιαλύνει και να μαζέψει τις τόσο σκορπισμένες αυτές ακτίνες τις αλήθειας και αφού τις απαλλάξει από την σκουριά του ψεύδους να τις ταιριάξει σε ήλιο φωτεινό, απαραίτητο για καρποφόρα και υγιή θρησκευτική ζωή.
~ Η Εκκλησία λοιπόν δεν αντιτίθεται στους αρχαίους φιλοσόφους και συγγραφείς, απλά διατυπώνει και αυτή τις επιφυλάξεις της όπως πριν απ’ αυτήν τις διατύπωσαν ο Κικέρωνας, ο Ξενοφάνης, ο Παρμενίδης, ο Ηράκλειτος, ο Αναξαγόρας και τόσοι άλλοι. Άλλωστε όλοι οι επιφανείς ιεράρχες τις και μεγάλοι Πατέρες, είχαν βαθιά γνώση της Ελληνικής Γραμματείας. Ο Μέγας Βασίλειος για παράδειγμα σπούδασε στις σχολές τις Αθήνας κάθε διδασκόμενη την εποχή αυτή επιστήμη. Ο ίδιος συμβουλεύει τα πνευματικά του παιδιά να μελετάνε τα συγγράμματα των προγόνων τους φροντίζοντας βέβαια όπως οι μέλισσες να παίρνουν ότι χρήσιμο και αληθές και να πετάνε ότι άχρηστο ψευδές και επιβλαβές. Όπως σίγουρα οι μεγάλοι σοφοί της αρχαιότητας απέρριψαν επιδεικτικά την αρχαιοελληνική θρησκεία, την οποία χαρακτήρισαν απαράδεκτη, παράλογη και εν πολλοίς επικίνδυνη για την ανθρώπινη κοινωνία! Όλα σχεδόν τα μεγάλα πνεύματα της αρχαιότητας άσκησαν κριτική και αρνήθηκαν την αρχαιοελληνική ειδωλολατρία.
~ «Κατά τους έξι π.Χ. αιώνας προσπάθησαν να υπερβούν την πολυθεΐα, να διαμορφώσουν μίαν υψηλότερα ιδέαν περί πνευματικού Θεού, να καθάρουν την έννοια του θείου από όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία είχαν επισωρεύσει η μυθολογία, η δεισιδαιμονία και η πρωτόγονος μαγική σκέψης των μαζών» (Πηγή: Κ. Σπετσιέρη, «Εικόνες Ελλήνων Φιλοσόφων», Αθήνα 1964, σελ.75).
~ «Οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι αντιτάχθησαν στην ειδωλολατρική πολυθεΐα και ηγωνίσθησαν, ώστε να καθαρθεί η έννοια του θείου από το μη θεοπρεπές στοιχείον» (Πηγή: Ν. Βασιλειάδη « Ο ανθρωπισμός του Χριστιανισμού» Αθήναι 1986, σελ. 48).
~ * Σύμφωνα με όσα ελέχθησαν ανωτέρω:
~
Η Ορθοδοξία δεν κατάργησε την ελληνική φιλοσοφία αλλά την δέχεται ως παιδεία κι ανάπτυξη του πνεύματος. Από εκεί και έπειτα αναθεματίζει ΜΟΝΟ εις την περίπτωση που κάποιοι την καταστήσουν αντικείμενο θρησκευτικής πίστεως μέσα στους κόλπους της και σαφώς όχι εκτός αυτής. Αυτό τις αμφιβάλει ότι είναι ορθό μέσα στα χριστιανική πλαίσια της εκκλησίας του Χριστού;
~
1. Διότι η Ορθόδοξος πίστης είναι πίστη εις τον Χριστό, Υιό του Θεού
2. Τα δε λοιπά είναι θεμιτά προς ανάπτυξη της σκέψης και της έκφρασης αλλά σε ουδεμία περίπτωση ένας χριστιανός μπορεί να ανήκει εις την Εκκλησία του Χριστού, που είναι το Σώμα Του, όταν δέχεται όλα τα αντιφατικά ή ασεβή φιλοσοφήματα εκτός της εκκλησίας δογματικά και δη θρησκευτικώς.
3. Αλίμονο αν η Ορθόδοξος θρησκεία ήταν ανοιχτή εις άπαντα τα φιλοσοφικά ρεύματα και εις τις άλλες θρησκείες. Τότε ποιο το νόημα να αποτελούν οι Χριστιανοί την Εκκλησία του Χριστού και όχι του Κρίσνα φέρει ειπείν; Διότι οι φιλόσοφοι αναζητούσαν αλλά η Εκκλησία μας δεν αναζητά. Της αποκαλύφθηκε η Αλήθεια και ως προς αυτή την Αλήθεια (του Χριστού) έχει τεράστια διδασκαλική υποχρέωση.
~ Απολογητής
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.
~* Κέντρο Πληροφόρησης ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ
~ Σχόλιο Πελασγού : Αν υπάρξουν αντιφάσεις, ερωτήσεις ή θέλει το αναγνωστικό κοινό, το θέμα με τα αναθέματα εν γένει θα συνεχισθεί για την πλήρη διάγνωση της ιστορικής αλήθειας (την οποία δεν μπορούμε να αφήνουμε μόνιμα έρμαιο ημιμαθών - όχι πως κατέχουμε πλήρη γνώση βέβαια, αναζητούμε όμως..)
~ Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς

~** Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!!!!!
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ !!!!!!!!
ΒΕΒΑΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΑΚΑΡΙΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΟ !!!
!!!!

~** Βουτιά θανάτου από γιατρό στη Λαμία

Τέλος στη ζωή του, για άγνωστους ακόμα λόγους, έδωσε σήμερα το πρωί ένας συνταξιούχος γιατρός. Ο ίδιος είχε προειδοποιήσει για την πράξη του πριν ανέβει στον πέμπτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου της Λαμίας από όπου έπεσε στο κενό.
~ Τέλος στη ζωή του, για άγνωστους ακόμα λόγους, έδωσε σήμερα το πρωί ένας συνταξιούχος γιατρός.
Ο ίδιος είχε προειδοποιήσει για την πράξη του πριν ανέβει στον πέμπτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου της Λαμίας από όπου έπεσε στο κενό.
Ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρέθηκε στο σημείο, άνοιξε στρώμα ασφαλείας κάτω από το κτίριο και παρά τις εκκλήσεις ο 64χρονος άνδρας προχώρησε σε βουτιά θανάτου.
Ο αυτόχειρας, πρώην διευθυντής κλινικής, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πάρει σύνταξη πριν από έξι μήνες και δεν είχε εκφράσει ποτέ σε φίλους ή συναδέλφους του κάποιον προβληματισμό ή ανησυχία του. Πρόκειται δηλαδή για μια αιφνιδιαστική πράξη, που σόκαρε την κοινωνία της Λαμίας.
Πριν πέσει στο κενό φώναζε από ψηλά στους πυροσβέστες να μην ανοίξουν το ειδικό στρώμα για να μην σωθεί, ενώ δεν ήθελε να βλέπει ένστολους κοντά του, ούτε όμως και τηλεοπτικά συνεργεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.


~**
Έρκος οδόντων

Δόσεις και τρελόχαρτα
Στα τέλη του μήνα θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους θα περιλαμβάνεται και το ειδικό τέλος (χαράτσι) ακινήτων, το οποίο για το 2012 θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.
Η τρόικα απέρριψε την πρόταση για έκδοση ξεχωριστών ειδοποιητηρίων από τη ΔΕΗ, με το αιτιολογικό ότι έτσι θα ετίθετο σε κίνδυνο η είσπραξη του τέλους και το υπουργείο Οικονομικών δε θα πετύχαινε τον προσδοκώμενο στόχο εσόδων, που για το 2012 ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ.
Όσοι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν το χαράτσι, δεν κινδυνεύουν με διακοπή του ρεύματος, καθώς το μέτρο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ωστόσο, για τις οφειλές θα ενημερώνονται οι Εφορίες, οι οποίες θα μπορούν να τις διεκδικήσουν μέσω κατασχέσεων σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία!
Αυτά… Παστρικές δουλειές. Οπότε, ναι μεν το σπίτι θα έχει ρεύμα, μπορεί και φωταγωγημένο να είναι, αλλά δε θα είναι πια δικό σου! Αντί για το ρεύμα, θα σου κόβουν τη ζωή…
Κι αν δεν τα καταφέρουν με το χαράτσι, από πίσω έρχεται, μέσα στον Αύγουστο, το εκκαθαριστικό της Εφορίας, που πρέπει με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα να πληρωθεί σε τρεις δόσεις. Πού σε πονεί και πού σε σφάζει, μ’ άλλα λόγια…
Στο μεταξύ, την ώρα που η Ελλάδα αναστενάζει, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσέφυγε η Βίκυ Σταμάτη, ζητώντας να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση με στόχο την άρση της κράτησής της. Όπως, παλιά, στο Στρατό που παίρνανε τρελόχαρτα για να μην υπηρετήσουν….
Η κα Τσοχατζόπουλου έλαβε πριν από λίγες ημέρες αρνητική απάντηση από τον ανακριτή για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και έτσι τώρα καταφεύγει στο αρμόδιο Συμβούλιο, προσδοκώντας το «ναι» των δικαστών στο αίτημά της.
Στην αίτησή της προς τον ανακριτή, η κα Σταμάτη προσκόμισε ψυχιατρική γνωμάτευση καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής, ο οποίος αναφέρεται σε έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία της προσωπικότητάς της και ότι, επίσης, η κρατούμενη πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή!
Δε γνωρίζω, αν η εν λόγω κυρία κρατείται δικαίως ή αδίκως, αλλά αν είχε επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω της, όχι στη φυλακή αλλά στην κοινωνία, θα το βούλωνε.
Άντε στην αίτηση αποφυλάκισής της να ανέφερε ότι είναι μάνα και μπλα-μπλα-μπλα… Μπορεί να δημιουργούσε και μια συμπάθεια. Αλλά πού! Εκείνο που την ενδιαφέρει είναι το τρελόχαρτο μαϊμού, ενώ ο κοσμάκης έξω δεν έχει, όχι στο τρελογιατρό να πάει, αλλά ούτε τα τρελόχαπά του ν’ αγοράσει για να στανιάρει…
Του Δημήτρη Γιατράκου


***

                                 ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :

~ ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .- ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
  ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-   
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-
   ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html ,
~** Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 Μεσσηνιακά και Άλλα .-
   ~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012_17.html , Γράφουν και σας γράφουμε Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
**
 ** ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
 ~** 062. Τέσσερες (4) φίλες 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=TSrL5YK7rmU ,
~** 033. Ι.Ν. Τιμόθεου και Μαύρας Μαχαιράδος 2012 αφήγηση Νο  1 :
 http://www.youtube.com/watch?v=b2IgK32J-BM  ,
~** 061. Ζάκυνθος από το πλοίο ..... και το Αργάσι 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=76pjCA_Uumk  ,
**~** 034. Ι.Ν. Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Μαχαιράδος Ζακύνθου 2012 αφήγηση 2:
http://www.youtube.com/watch?v=KZKXPqfK2fA  ,

** ~** 021. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2012 αφήγηση :
http://www.youtube.com/watch?v=bs0Xr-3cYjw  ,
~** 023. Ι.Ν. Αγίων Τιμοθέου Μαύρας Μαχαιράδος Ζακύνθου 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=Ro6dBZSpTT4  ,
~** 025 εντός Ι.Ν. Αγ. Μαύρας Μαχαιράδος 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=gvvwM2cV6kQ  ,
~** 015. Στο Λιμάνι Ζακύνθου 15/07/2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=UFayi1nvp5g  ,

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: