Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11 Ιουλίου  2014  :

Στο  Ιερό Βήμα  του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών


*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

*** Νέα τραγωδία στο Αιγαίο - Ναυάγιο με 2 νεκρούς μετανάστες!

 Δυο μετανάστες -ένας άντρας και μια γυναίκα- έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή όταν το σκάφος τους βυθίστηκε δέκα ναυτικά μίλια από το Καρλόβασι Σάμου. Στην ευρεία επιχείρηση του λιμενικού διασώθηκαν 13 άτομα, 12 άντρες και μια γυναίκα. Το Λιμενικό ενημερώθηκε για το ναυάγιο από το πλήρωμα ιστιοφόρου που εντόπισε και περισυνέλεξε δύο μετανάστες. Στην περιοχή έχουν φτάσει τρία σκάφη και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ναυαγοσωστικό και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν και παραπλέοντα πλοία. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλήρωμα του ιστιοφόρου ανέφερε πως στο σημείο που εντοπίστηκαν οι μετανάστες δεν βρέθηκε βάρκα. Οι διασωθέντες δίνουν συγκεχυμένες πληροφορίες για περίπου 30 άτομα που επέβαιναν σε λέμβο η οποία είχε ξεκινήσει από Τουρκία. Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων. Οι μετανάστες που έχουν εντοπιστεί μεταφέρονται με πλωτά σκάφη του Λιμενικού και με το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα στο λιμάνι της Χίου και στο Βαθύ Σάμου. Επίσης τα ξημερώματα, λιμενικοί διέσωσαν 47 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου και κοντά στο Φαρμακονήσι. Επίσκεψη Βαρβιτσιώτη σε Σύμη και Τήλο Επίσκεψη στα νησιά της Σύμης και Τήλου θα πραγματοποιήσει σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, Σάββατο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας. Ο κ. Βαρβιτσιώτης θα επισκεφτεί τις λιμενικές Αρχές των δύο νησιών, ενώ θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου. Πηγή: in.gr, Newsroom ΔΟΛ - 

*** Έκανε πίσω ο Δήμος Καλαμάτας στην λειτουργία θαλάσσιου πάρκου στην παραλία της Ανάστασης (φωτογραφίες)         
     
 
 
Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας , που συνεδρίασε εκτάκτως στη 1 το μεσημέρι , ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας θαλάσσιου πάρκου για μικρά παιδιά , στην παραλία της Καλαμάτας μπροστά στην Εκκλησία της Ανάστασης. Η απόφαση θα εκτελεστεί άμεσα.
Νωρίτερα το πρωί , για ακόμα μια μέρα περίπου 100 πολίτες της Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στο συγκεκριμένο σημείο. Απο χθες ο ιδιώτης είχε ξεκινήσει με δύτες την κατασκευή του θαλάσσιου πάρκου και μάλιστα είχε ολοκληρώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του. Οι πολίτες περίμεναν το Δήμαρχο Καλαμάτας που τους είχε υποσχεθεί από χθες το βράδυ στο Δημοτικο Συμβούλιο , ότι θα βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο κατασκευής του πάρκου στις 11 το πρωί. Στην παραλία της Ανάστασης βρέθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι και η εισαγγελέας Καλαμάτας η οποία ενημέρωσε τους πολίτες ότι μπορούν να καταφύγουν σε μήνυση για ασφαλιστικά μέτρα. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έφτασε στην παραλία και ο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ,συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής επιτροπής Παύλο Μπουζιάνη. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους πολίτες ότι στη 1 θα συνεδρίαζε εκτάκτως η οικονομική επιτροπή με θέμα την ανάκληση της άδειας λειτουργείας του συγκεκριμένου πάρκου(όπως και τελικά έγινε).
Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μπορεί μια παραλία με "Μπλέ" σημαία με ναυαγοσώστη και με ράμπα ειδική για ΑΜΕΑ, που τόνισε οτι δεν ειναι ολοκληρωμένη , να δίνεται για χρήση σε ιδιώτη. Μάλιστα υποσχέθηκε σύντομα να λυθεί και το θέμα της πρόσβασης των ατόμων ΑμεΑ στην παραλία της Καλαμάτας. Τέλος άφησε ανοιχτό το θέμα ο ιδιώτης να χρησιμοποιήσει άλλο κομμάτι στην παραλία της Καλαμάτα κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα των πολιτών που ήταν συγκεντρωμένοι .

Και σήμερα το πρωί κάτω από την Ανάσταση υπάρχουν πολίτες που διαφωνούν στη δημιουργία θαλασσίου πάρκου, μάλιστα χθες βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο (δείτε εδώ) και ζητούσαν από το Δήμο να κάνει ανάκληση αδείας στον ιδιώτη.
Σήμερα το πρωί ο ιδιώτης φούσκωσε τα παιχνίδια, κάτι που προκάλεσε την οργή των πολιτών που για μια ακόμα μέρα είναι στο σημείο, έχει φθάσει και ομάδα ΔΙ.ΑΣ, δείτε εδώ τι έγινε χθες το πρωί.

*** Το επιβλητικό “Thomson Majesty” ήλθε στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
 
 
 
Με 1.502 επιβάτες Το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο “Thomson Majesty”, νηολογίου Μάλτας, κατέπλευσε χθες στο λιμένα Καλαμάτας, με 1.502 επιβάτες, στην πλειονότητά τους Βρετανούς. Το σκάφος έφθασε περί τις 8.00 το πρωί, προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά και απέπλευσε στη 1.30 μετά το μεσημέρι με προορισμό το λιμάνι της Κέρκυρας. Τους επισκέπτες που αποβιβάσθηκαν από το “Thomson Majesty” υποδέχθηκαν υπάλληλοι του Τομέα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, προσφέροντάς τους τοπικά προϊόντα (σύκα και ελαιόλαδο), χάρτες της πόλης και δίδοντάς τους πληροφορίες. Επίσης, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού έδιδαν στους τουρίστες χάρτες και πληροφορίες για τα μουσεία. Επισημαίνεται πως εκατοντάδες τουρίστες επέλεξαν την αναπλασθείσα οδό Φαρών και το άνετο δυτικό της πεζοδρόμιο, προκειμένου να φθάσουν στο κέντρο της Καλαμάτας και να περιηγηθούν την πόλη. Άλλοι διάλεξαν για τον περίπατό τους τη Ναυαρίνου και την Παραλία. Επίσης, ορισμένοι επισκέπτες πήγαν εκδρομή με τουριστικά λεωφορεία στην Πύλο και τη Μεθώνη, καθώς και στην Αρχαία Μεσσήνη. Σημειώνεται πως ο κυβερνήτης του σκάφους είναι Έλληνας και συντοπίτης μας, ο Λεωνίδας Πανόπουλος, που κατάγεται από τη Μεσσήνη, ο οποίος και υποδέχθηκε για μια μικρή ξενάγηση στο πλοίο τους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας που εξυπηρετούσαν τους τουρίστες. Το “Thomson Majesty” αναμένεται να ξαναδέσει στην Καλαμάτα στις 24 Ιουλίου. - 

***  Δίδεται η χρηματοδότηση από το υπουργείο για το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 

 Τη χορήγηση χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη διενέργεια του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, γνωστοποίησε προχθές στο δήμαρχο Π. Νίκα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας θετικά σε σχετικό αίτημα του Δήμου Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας επισκέφθηκε προχθές τον κ. Δένδια, καθώς και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργο Γιαννούση, αφενός για το θέμα αυτό και αφετέρου σχετικά με την παροχή εντολής υπογραφής συμφωνητικών για έργα του ΕΣΠΑ που είναι τουλάχιστον ενταγμένα και δημοπρατημένα. Υπενθυμίζεται πως η εμπλοκή σχετικά με τα έργα αυτά έχει προκύψει λόγω υπερεντάξεων έργων (overbooking). Για την προώθηση θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας, ο δήμαρχος επισκέφθηκε επίσης τον υφυπουργό Παιδείας, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, σχετικά με ζητήματα σχολικής στέγης, καθώς και για την ίδρυση και λειτουργία Πειραματικού Σχολείου στην Καλαμάτα, όπως και τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, για θέματα αρμοδιότητάς του. - 

***  VIDEO  εκδρομής  7, 8, και  9  Ιουλίου  2014 :

~**  ΒΙΝΤΕΟ  από τριήμερη  εκδρομή διαδρομών άρωμα  Ελλάδας από Μελιγαλά –Πύργος – Πάτρα – ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ –Μεσσολόγγι –Αμφιλοχία –ΜΕΝΙΔΙ – ΑΡΤΑ –διαδρομή στα χωριά των ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ Πράμαντα ….κ.α. ..Άρτα –Πρέβεζα Αρχαία ΝΙΚΟΠΟΛΗ – Λευκάδα από ΑΚΤΙΟ –ΚΑΙ  Επιστροφή από Άγιο Νικόλαο – ΜΥΤΙΚΑ –ΑΣΤΑΚΟ –ΑΙΤΟΛΙΚΟ –Μεσσολόγγι –Πάτρα  Μελιγαλα  7, 8  και9  ΙΟΥΛΙΟΥ  2014  :

  Δημαρχείο  στα  Πράμαντα Τζουμέρκων

1 ~**  Τραγούδι με Χρήστος   ΔΑΒΙΛΑΣ  9-7-2014 : http://youtu.be/pybRvF9jrVI ,

~**ΑΡΤΑ   αφήγηση 8/7/2014 : http://youtu.be/LCWlHoNsl84  ,

~**Λίμνη Οδερού στην Αιτωλοακαρνανία  7/7/2014 : http://youtu.be/awxsuEFGu9U  ,
~**Τραγουδάει ο Χ. Δαβίλας 9-7-2014 : http://youtu.be/mEm8TxMq9Fc ,
~** Βουλγαρέλι  Μουσείο  8/7/2014  : http://youtu.be/hYAl86zheZU ,
** ΡΟΔΑΥΓΗ Τζουμέρκα 7-7-2014 : http://youtu.be/x-aq6ZRhE40 ,

~** Στην Κόκκινη εκκλησιά  στο Βουλγαρέλι 8/7/2014 : http://youtu.be/Lb2SBt4Mr_0 ,
~** Σπήλαιο ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ  8/7/2014 Τζουμέρκα : http://youtu.be/DsE6J9EbII4 ,
~**Λίμνη  Αμβρακίας Αμφιλοχία  7/7/2014 : http://youtu.be/ht9navlHG-w ,
10 ~** ΝΥΔΡΙ  Λευκάδας 9/7/2014 : http://youtu.be/bJJlNXlZF_8 ,
~**ΣΠΗΛΑΙΟ στην Πράμαντα Τζουμέρκων 8/7/2014 : http://youtu.be/nTAbeoyCPDo ,
~** Σπήλαιο Ανεμότρυπας Πράμαντα 8/7/2014 : http://youtu.be/PG2UEaVHpzE ,
~** ΠΡΑΜΑΝΤΑ  Τζουμέρκα 7/7/2014 : http://youtu.be/HCVnVyWIg9Q ,

**Βουλγαρέλι  Δρακότρυπα 8/7/2014 : http://youtu.be/Rk7dJH6JfUY  ,
~** ΠΕΤΑ Άρτας  8/7/2014 : http://youtu.be/euEGlVoccFM ,
~**  Λευκάδα Φρούριο Αγίας Αμαύρας  9/7/2014 : http://youtu.be/WGvAsuvBJuY
~** Αμβρακία λίμνη 7-7-2014 : http://youtu.be/pvupqP3ju0M
~** Αγία Παρασκευή  Πράμαντας  7/7/2014 : http://youtu.be/XYaoC09mTMo
~** ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ Ιωαννίνων 7/7/2014 : http://youtu.be/FXSHDw7XPXY 
20 ~** Άγιος Νικόλαος Τραγούδι Χ. Δαβίλας   9/7/2014 : http://youtu.be/RBoo0qSLsjY
~**  Ροδαυγή Σκούπα  Τζουμέρκα  7/7/2014 : http://youtu.be/14dTSryX5oo
~** Γέφυρα  ΠΛΑΚΑΣ  7/7/2014 : http://youtu.be/xg423lWspnQ
  23 ~**ΑΣΤΑΚΟΣ  διαδρομή  9/7/2014 : http://youtu.be/KgvLKwCMsIU  ,

24 ~**ΑΓΝΑΤΑ διαδρομή  από Πράμαντα 8/7/2014  : http://youtu.be/Ok5Exk_uqEI ,


25 ~** ΛΕΥΚΑΔΑ  9/7/2014 διαδρομή :http://youtu.be/uK226bztCX0 ,
26 ~** Βουλγαρέλι  Κόκκινη Εκκλησιά  διαδρομή 8/7/2014 : http://youtu.be/GNRXPd73BUE ,
27~**ΑΡΑΧΘΟΣ  ΠΕΤΡΑ γέφυρα  7/7/2014 : http://youtu.be/niAGk_RSIek  ,
28 ~** Μενίδι Αμφιλοχίας Άρτας   7/7/2014 : http://youtu.be/W2pkv1iDTKA  ,
28 ~**Σπήλαιο Ανεμότρυπας  εντός  8/7/2014 : http://youtu.be/ylnVzphbSe8 ,
30 ~** Ι.  Ν.  Αγίας Παρασκευής  στην Ροδαυγή  7/7/2014 : http://youtu.be/AagHZVHXUwY ,

31 ~** Άγνατα Καταρράκτης  Τζουμέρκα 8/7/2014 : http://youtu.be/FioZcz6LOgE ,
32 ~**Λευκάδα   Παναγία Φανερωμένη  αφήγηση  9/7/2014 : http://youtu.be/nSMFwJ2aW9o ,


 33 ~**Διαδρομή προς  Καταρράκτες  Τζουμέρκα  8/7/2014 : http://youtu.be/sTPaBTC57fg ,
34 ~**Άγνατα  Καταρράκτες  διαδρομή 8/7/2014 : http://youtu.be/1ELXFtfHC8w ,

35 ~**Μελισσουργοί Τσόπελα Καταρράκτης  διαδρομή 8/7/2914 : http://youtu.be/9eNkwlhNbnQ ,



    
Η  κόκκινη  εκκλησία  στο Βουλγαρέλι 2014.

 *** ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ

Της Βίκυς Βετουλάκη Αυτεπάγγελτες διορθώσεις, καθώς έχουν παρατηρηθεί πολλά λάθη, θα γίνουν από το Πρωτοδικείο Τρίπολης στην απόφαση ανακήρυξης των αποτελεσμάτων των εκλογών του Μαΐου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης αναρτήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, όμως διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη, όπως, για παράδειγμα, ότι δεν εκλέγεται κανένας επικεφαλής από τις μικρές παρατάξεις, ενώ έχουν γίνει λάθη και στην κατανομή των εδρών και εκλέγονται σύμβουλοι υποψήφιοι που ξέρουν ήδη πως δεν έχουν εκλεγεί. Από το Πρωτοδικείο έχουν αναγνωρισθεί τα λάθη αυτά και έχει ξεκινήσει την αυτεπάγγελτη διόρθωση. Εκτός απροόπτου, αναμένεται ανάρτηση της νέας – διορθωμένης- ανακήρυξης τη Δευτέρα στην Τρίπολη. Καθώς κάποια λάθη μπορεί να μην έχουν γίνει αντιληπτά, δημοσιεύουμε την απόφαση όπως εκδόθηκε, με τα λάθη που έχουν γίνει, ως προς τους επιτυχόντες, ώστε να ζητηθούν οι ανάλογες διορθώσεις.Αποτελέσματα Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση αυτή, στις εκλογές της 18ης Μαΐου από τους 697.784 εγγεγραμμένους εκλογείς, ψήφισαν 391.992 και βρέθηκαν 365.247 έγκυρα ψηφοδέλτια, 14.284 άκυρα και 12.461 λευκά
Την Α΄ Κυριακή τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: -
 ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: 157.647 ψηφοδέλτια (ποσοστό 43,16%) (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας 36.156 ψήφους). -
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: 57.563 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 15,76%) (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας 17.349 ψήφους) -
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: 55.957 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 15,32%) (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας 12.447 ψήφους) -
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ –ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΛΤΣΙΝΙΑΔΗΣ: 32.856 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 9,00%) (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας 9.761 ψήφους) -
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ: 23.690 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 6,49%) (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας 8.646 ψήφους) -
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ: 18.882 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 5,17%) (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας 6.909 ψήφους) -
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ: 10.691 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 2,93%) (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας 3.883 ψήφους) -
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: έλαβε 7.961 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 2,18%) (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας 2.635 ψήφους).
Κατά τη Β΄ Κυριακή των εκλογών ψήφισαν 355.342 εκλογείς και βρέθηκαν 306.726 έγκυρα ψηφοδέλτια, 25.097 άκυρα και 23.519 λευκά. Έλαβαν:
 -«ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ»: 181.635 ψηφοδέλτια, ποσοστό 59,22% -«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ» - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: 125.091 ψηφοδέλτια, ποσοστό 40,78%.Εκλέγονται Βάσει της απόφασης αυτής, η οποία όπως προαναφέραμε θα διορθωθεί, καθώς ως έχει δεν εκλέγονται ούτε οι επικεφαλής των συνδυασμών Γιώργος Δέδες, Νίκος Γόντικας, Γιάννης Μανώλης, ενώ λάθη έχουν γίνει και με συμβούλους, ως νέο Περιφερειακό Συμβούλιο εμφανίζεται το εξής:
 -Από το συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»: 1) ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Αρκαδίας) 9.444 2) ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Αργολίδας) 8.977 3) ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ (Μεσσηνίας) 8.492 4) ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ (Λακωνίας) 7.027 5) ΜΠΟΥΖΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ (Μεσσηνίας) 6.368 6) ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Αρκαδίας) 6.350 7) ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Αρκαδίας) 6.183 8) ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) (Μεσσηνίας) 5.681 9) ΣΚΟΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Λακωνίας) 5.498 10)ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ–ΚΟΡΩΝΗ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ (ΚΛΕΙΩ) (Αρκαδίας) 5.447 11) ΛΕΓΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Κορινθίας) 5.246 12)ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Αρκαδίας) 5.080 13) ΧΡΟΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Μεσσηνίας) 5.069 14) ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Λακωνίας) 4.956 15) ΜΠΕΛΕΓΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ (ΜΑΤΟΥΛΑ) (Λακωνίας) 4.782 16) ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) (Αργολίδας) 4.770 17) ΓΚΙΑΤΑΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ (Κορινθίας) 4.768 18) ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Μεσσηνίας) 4.648 19) ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Κορινθίας) 4.623 20) ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Λακωνίας) 4.588 21) ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Κορινθίας) 4.501 22) ΓΚΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Κορινθίας) 4.331 23) ΚΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) (Λακωνίας) 4.239 24) ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Κορινθίας) 4.184 25) ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Μεσσηνίας) 4.116 26) ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Κορινθίας) 4.085 27) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ (Αργολίδας) 3.967 28) ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ (Κορινθίας) 3.875 29) ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Μεσσηνίας) 3.811 30) ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Αργολίδας) 3.604 31)ΣΑΡΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Αργολίδας) 3.240
-Από το συνδυασμό «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ»: 1) ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ-ΝΙΚΟΣ 2) ΓΑΒΡΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας 3) ΓΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ), υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας 4) ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας 5) ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας 6) ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας 7) ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Μεσσηνίας) 2.356 8) ΣΩΦΡΟΝΑ-ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΣΤΕΛΛΑ (Μεσσηνίας) 2.297 9) ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Μεσσηνίας) 2.163 10) ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Κορινθίας) 2.098 11) ΓΑΒΡΗΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Αργολίδας) 1.734 12) ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ (Κορινθίας) 1.496 13) ΓΚΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Αρκαδίας) 1.458 14) ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ (Αρκαδίας) 1.398 15) ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Λακωνίας) 1.276
-Από το συνδυασμό «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»: 1) ΡΟΤΖΙΩΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Κορινθίας) 4.443 2) ΓΕΩΡΓΑΚΗ-ΠΑΤΣΙΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ (ΤΙΝΑ) (Κορινθίας) 3.900 3) ΑΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (Μεσσηνίας) 2.904 4) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) (Αργολίδας) 2.119
 -Από το συνδυασμό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»: 1) ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ (Μεσσηνίας) 3.794 2) ΟΡΦΑΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Λακωνίας) 1.793 3) ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (Κορινθίας) 1.540
 -Από το συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»: 1) ΜΠΡΟΥΣΚΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Αρκαδίας) 599 2) ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Μεσσηνίας) 130
-Από το συνδυασμό «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ»: 1) ΦΩΤΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Μεσσηνίας) 1.755 2) ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Αργολίδας) 1.215 - 

***  Νίκας για τα απόρρίμματα: “Ένα θετικό βήμα, πολλά τα ερωτήματα…”                                             

  «Ένα θετικό βήμα» χαρακτήρισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, την υπογραφή της ΜΠΕ για το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ. Τόνισε, όμως, ότι στο ζήτημα αυτό υπάρχουν πολλά κενά, που δεν έχουν διευκρινισθεί, όπως: Το ζήτημα του κόστους ανά τόνο, που τελικά θα επιβαρύνει τις τοπικές κοινωνίες. Το ζήτημα της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας, σε συνάρτηση με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Το ζήτημα του επιμερισμού της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας ανά Δήμο. Ο Π. Νίκας επισήμανε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας έχει ανάγκη να πηγαίνει μόνο το υπόλειμμα, καθώς είναι πρώτος πανελλαδικά στην ανακύκλωση, εφαρμόζει κομποστοποίηση και σε λίγες ημέρες θα δείτε τους πρώτους καφέ κάδους στην πόλη για την επεξεργασία του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων». Ο Δήμος Καλαμάτας προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα μόνος του σε συνεργασία με τους πολίτες, καθώς «οι συμφωνίες με την πολιτική ηγεσία στο παρελθόν έμειναν γράμμα κενό», σχολίασε. Ο Π. Νίκας, και με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου, υπογράμμισε το γεγονός ότι «κανείς δεν κάλεσε τους δημάρχους για συνεργασία, συνεννόηση και συζήτηση» και ευχήθηκε αυτά να υπάρξουν από εδώ και πέρα, στην κατεύθυνση να διασωθεί ο διαγωνισμός και να πραγματοποιηθεί το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, με τρόπο όμως που να συμφέρει τους πολίτες. Επίσης, κάλεσε τους δημάρχους να εκφράσουν άποψη όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, διότι οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες θα πληρώσουν. Α.Π. - 

***  Κάποιοι διψούν και άλλοι ποτίζουν κήπους από το δίκτυο ύδρευσης στο Δήμο Μεσσήνης

Το νερό – νεράκι λένε κάτοικοι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μεσσήνης, σε Δάρα, Ριζόμυλο, Καρποφόρας, Μαθία και άλλα σημεία, ενώ την ίδια ώρα κάτοικοι άλλων κοινοτήτων χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, να πλύνουν τα αυτοκίνητά τους ή να κάνουν άλλες εργασίες, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες. Το περιστατικό ανέφερε χθες ο αντιδήμαρχος Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως τους καλοκαιρινούς μήνες, με την αύξηση του πληθυσμού και με δεδομένο ότι το δίκτυο ύδρευσης είναι μόνο για πόσιμο νερό, κάποιοι το στερούν από τους άλλους, αφού το χρησιμοποιούν για οποιαδήποτε άλλη χρήση, εκτός της προβλεπόμενης. Έτσι, συνέχισε, το στερούν από τους καταναλωτές. Ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος ζήτησε από τους επαγγελματίες να συμβάλουν στο διάστημα του καλοκαιριού, ώστε να μην εμφανίζονται ζητήματα λειψυδρίας. Υπάρχουν Τοπικές Κοινότητες, σχολίασε, με προβλήματα επάρκειας νερού, λόγω του ποτίσματος κήπων και άλλων εργασιών και το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ. Διευκρίνισε πως αδειάζουν με τις όποιες άλλες χρήσεις γίνονται οι δεξαμενές ύδρευσης, που αργούν να γεμίσουν, και για το λόγο αυτό παρατηρούνται οι διακοπές στην παροχή του νερού.Χ.Χ.δημος μεσσηνης - 

***  Κάποιος να φροντίσει την παραλία…         

   
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά η Δημοτική Αρχή, εκτός από το να βγάζει διθυραμβικές ανακοινώσεις για την αύξηση του τουρισμού στην περιοχή μας (σ.σ. λες και τους φέρνει η ίδια), δε φροντίζει για τον ευπρεπισμό της παραλίας. Μία βόλτα αν κάνει κάποιος, θα δει από διάφορα αντικείμενα ατάκτως ερριμμένα μέχρι απλωμένες μπουγάδες.
Και επειδή αναφερόμαστε στα προβλήματα της παραλίας, έχει περάσει κάποιος από τη Δημοτική Αρχή ή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από την περιοχή του αναψυκτηρίου του Ναυτικού Ομίλου; Γιατί αν το έκανε, σίγουρα θα καταλάβαινε ότι ο χώρος πίσω από το κτήριο και προς το Πανελλήνιο έχει γίνει από αφοδευτήριο μέχρι τόπος συνάντησης και διαμονής διαφόρων ανθρώπων... Α.Π.
 
 
***  Κουνήθηκε η Αθήνα από τους 2 σεισμούς στη Χαλκίδα
 
~ Αισθητές και στην πρωτεύουσα οι δύο δονήσεις - Περιμέναμε τέτοια δόνηση, η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας, δηλώνει στο protothema.gr ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας Αισθητές και στην Αθήνα έγιναν οι δύο δονήσεις που ταρακούνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τη Χαλκίδα. Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:46, ήταν μεγέθους 4,3 Ρίχτερ και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε επίκεντρο τη Χαλκίδα και εστιακό βάθος 5 χλμ. Η δεύτερη δόνηση σημειώθηκε μια ώρα αργότερα, στις 13:47 και ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, πάλι με επίκεντρο τη Χαλκίδα και με το ίδιο εστιακό βάθος. «Πρόκειται για περιοχή υψηλής σεισμικότητας που κατά καιρούς δίνει τέτοιου μεγέθους δονήσης» δήλωσε στο protothema.gr ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθητηγής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας. «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι κοντά στα ρήγματα της Αταλάντης και των Καμένων Βούρλων» πρόσθεσε αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενεργοποιήσής τους από τη δόνηση των 4,3 Ρίχτερ. «Το δυναμικό του συγκεκριμένου ρήγματος μπορεί να δώσει σεισμούς μεγέθους έως και 5,5 Ρίχτερ» κατέληξε ο κ. Λέκκας, σύμφωνα με τον οποίων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή άλλου είδους προβλήματα από το σεισμό. πηγή : protothema.gr - 
*** Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι στην οδό Κρήτης (φωτογραφίες)         
     
Ακόμα ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στους δρόμους της Καλαμάτας. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι , στην οδό Κρήτης έξω από το Λύκειο Παραλίας. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ,ευτυχώς , ελαφρά η νεαρή οδηγός της μηχανής

*** Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης         

   
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τη συμπληρωματική απολογία του ενώπιον των ειδικών ανακριτριών για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.  skai.gr
 
***    Στήνουν παγίδες για να πιάσουν τον «Μανωλιό»         
   
Σε ειδικό κλουβί θα επιχειρήσουν να παγιδέψουν τον «Μανωλιό» του φράγματος Ποταμών Αμαρίου, μιας και ο κυνηγός κροκοδείλων, ο διάσημος «κροκοδειλάκιας», δεν είναι πλέον στη ζωή. Μάλιστα, υπάρχει πρόθεση ο κροκόδειλος να μην απομακρυνθεί από την Κρήτη, αλλά να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης ή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ακριβής θέση στην οποία θα τοποθετηθεί ο κλωβός θα καθοριστεί ύστερα από αυτοψία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στον χώρο του φράγματος.
Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο υπό τη γενική εποπτεία του ειδικού ερπετολόγου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Πέτρου Λυμπεράκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι μόλις οριστικοποιηθεί το ακριβές σημείο, ο χώρος αυτός θα αποκλειστεί και θα απαγορευθεί η οποιαδήποτε προσέγγιση πολιτών. «Πρέπει να επικρατήσουν συνθήκες κατά τις οποίες ο κροκόδειλος θα νιώθει ασφαλής, ώστε να πετύχουμε τον σκοπό μας, που είναι ο εγκλωβισμός του ερπετού», είπε ο κ. Λυμπεράκης. Κι αυτό θα γίνει με την τοποθέτηση στο ειδικό κλουβί των δολωμάτων που θα τραβήξουν την προσοχή του «Μανωλιού». Αυτό που απαιτείται στη συνέχεια είναι υπομονή και συνεχής διακριτική παρακολούθηση, ώστε να έχει ευτυχές τέλος αυτό το κυνήγι του κροκοδείλου.
Την όλη επιχείρηση, που ναι μεν δεν είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά δεν αποκλείεται να είναι πολύ χρονοβόρος, στηρίζει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, συνεπικουρούμενος από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τη Διεύθυνση Δασών, την ΕΜΑΚ και άλλους φορείς.
Βέβαια, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο στα νερά της τεχνητής λίμνης να κολυμπάει και δεύτερος κροκόδειλος, καθώς υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που κάνουν λόγο για ζευγάρι κροκοδείλων. Ομως είναι κάτι που δεν έχει φανεί στις κάμερες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στο φράγμα για να καταγράψουν τις συνήθειες και τις κινήσεις του «Μανωλιού». Αν όμως αποδειχθεί ότι υπάρχει ζευγάρι, τότε ενισχύεται η πιθανότητα να υπάρχει και τρίτο μικρότερο ερπετό, γόνος του ζευγαριού, στην περίπτωση, βεβαίως, που θηλυκό και αρσενικό είναι σε αναπαραγωγική ηλικία. Αλλά και αυτό ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, γιατί όπως είπε ο διευθυντής διαχείρισης συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων του ΟΑΚ κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης, ειδικός ερπετολόγος ενημέρωσε τον Οργανισμό «ότι βλέποντας στα video τις κινήσεις που κάνει ο κροκόδειλος, συμπεραίνει ότι είναι νεαρός και οι κροκόδειλοι για να τεκνοποιήσουν πρέπει να είναι πάνω από δέκα χρόνων. Ο συγκεκριμένος δεν είναι πάνω από δέκα χρόνων, άρα δεν μπορεί να τεκνοποιήσει, σε περίπτωση που υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος.
Ετσι, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ο «Μανωλιός» δεν είναι επικίνδυνος. Θα γίνει, όμως, γιατί είναι ένα ζώο ξένο προς τον υδροβιότοπο και μάλιστα θηρευτής, που για να επιβιώσει πρέπει να φάει άλλα ζώα. Αλλωστε, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής που κάνουν λόγο για απώλειες ζώων από τα κοπάδια τους ή εξαφάνιση μεγάλου αριθμού από πάπιες που ενδημούσαν στη λίμνη.
Από τους αρμόδιους φορείς γίνεται έκκληση για μία ακόμη φορά σε όποιον εγκατέλειψε τον κροκόδειλο στη λίμνη να επικοινωνήσει ώστε να ενημερωθούν οι ειδικοί για την ηλικία του, το είδος και πότε τον άφησε στο συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, μέχρι και χθες ουδείς είχε δώσει την παραμικρή πληροφορία. Ετσι, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την επιθυμία να βοηθήσουν στις έρευνες για τον κροκόδειλο που βρίσκεται στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών έχουν εκφράσει ειδικοί από πολλές χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τον κ. Μαμαγκάκη.
Όπως δήλωσε, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ειδικών οφείλεται στο ότι πρόκειται για τον πρώτο κροκόδειλο που ζει σε ανοιχτό χώρο και όχι σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με μαρτυρίες και εκτιμήσεις, το τροπικό ζώο μπορεί να βρίσκεται στο φράγμα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.kathimerini.gr 
***  Κάτω από τα 11 εκατ. μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας         

           
Ο πληθυσμός της Ελλάδας από 11.062 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 μειώθηκε στα 10,992 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη  δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 94.100, οι θάνατοι σε 112.100, δηλαδή η καθαρή μείωση του πληθυσμού ήταν 17.900, ενώ και η μετανάστευση προς την Ελλάδα μειώθηκε κατά 52.000 πολίτες.
Παράλληλα, η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία εμφανίζουν από τα πιο χαμηλά ποσοστά σε γεννήσεις στους «28» (από 8,5%ο) με πρώτη τη Ρουμανία (8,8%ο) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Ιρλανδία (15%ο) και η Γαλλία (12,3%ο.)
Στην ΕΕ τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων παρατηρούνται στη Βουλγαρία (14,4%ο) και τη Λετονία (14,3%ο) και τα χαμηλότερα στην Κύπρο (6,%) και την Ιρλανδία (6,5%ο).
O πληθυσμός της ΕΕ από 505,6 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 αυξήθηκε στα 507,4 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014 καθώς οι γεννήσεις ανήλθαν σε 5.075.000 και θάνατοι σε 4.999.200, ενώ η μετανάστευση αυξήθηκε κατά 653.100 πολίτες. ΑΠΕ

*** Διευκρινίσεις για τα δάνεια από προέδρους Επιμελητηρίων πυρόπληκτων νομών

 Διευκρινίσεις για το θέμα της πρώτης δόσης του 2013 και την ένταξη των νέων δανείων κεφάλαιων κίνησης με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου στη ρύθμιση, απέστειλαν στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταικούρα οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων Νομών Αρκαδίας Ι. Μπουντρούκας, Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Ευβοίας Παν. Σίμωσης, Ηλείας Κων. Νικολούτσος, Λακωνίας Κων. Πανδής και Μεσσηνίας Δ. Μανιάτης. Είχε προηγηθεί άλλη μία επιστολή και η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου από τις τράπεζες προς τα καταστήματά τους για την εφαρμογή της υπ’αριθ. 2/38310/0025 απόφασης και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων αναφέρουν πως παρά τις επισημάνσεις τους σχετικά με την πρώτη δόση του 2013, δεν υπήρξε η σχετική διόρθωση, προκειμένου να περιλαμβάνει ολόκληρο το έτος 2013. Συνεπώς, η αναστολή καταβολής των χρεολυσίων των οφειλομένων δόσεων ξεκινά από τις 31 Δεκεμβρίου 2013, δηλαδή δεν περιλαμβάνει την πρώτη δόση του έτους 2013 που έληγε στις 30 Ιουνίου 2013. Ζητούν δε από τον κ. Σταϊκούρα να εξετάσει άμεσα τη δυνατότητα άμεσης τροποποίησης της απόφασης στο σημείο αυτό, προκειμένου να συμπεριλάβει και τις δύο δόσεις του έτους 2013. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τη σχετική υπηρεσιακή εγκύκλιο των τραπεζών, η δυνατότητα αναστολής δίνεται για τα δάνεια που αφορούν ρύθμιση υφισταμένων μέχρι την 25 Αυγούστου 2007 οφειλών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών των πυρόπληκτων νομών, αποκλείοντας έτσι τα νέα δάνεια, κεφάλαια κίνησης με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που δόθηκαν σε επιχειρήσεις μετά την ημερομηνία αυτή. Ζητούν, λοιπόν, να εξεταστεί η ένταξη και αυτών των δανείων στη ρύθμιση, με αντίστοιχη παράταση της λήξης τους στις 31 Δεκεμβρίου 2016. - 

*** Πως και που θα τοποθετούν 791 αδιόριστοι του ΑΣΕΠ

  Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να προσληφθούν στο δημόσιο 791 παλαιοί επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Τη διαδικασία της πρόσληψής του κίνησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αδιορίστων ΑΣΕΠ, Δημήτρη Χαρίτο. Οι 791 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα προσληφθούν σταδιακά το 2014, με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει τα υπουργεία, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014. Οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες αδιόριστοι υπάλληλοι από παλαιούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, θα στελεχώσουν υπηρεσίες αιχμής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του πολίτη, σύμφωνα με το υπουργείο. Οι 791 επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, βάσει της διάταξης του άρθρου 51 του Νόμου 4250/2014, κατανέμονται ανά υπουργείο ως εξής: - Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 14 - Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (κεντρική υπηρεσία): 15 - Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (εποπτευόμενοι φορείς): 477 - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία): 98 - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εποπτευόμενοι φορείς): 32 - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (εποπτευόμενοι φορείς): 2 - Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενικές Γραμματείες και εποπτευόμενοι φορείς): 61 - Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου: 1 - Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: 24 - Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: 67 Επιπλέον, 203 επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ήδη, έχουν κατανεμηθεί στα εξής υπουργεία: - Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (κεντρική υπηρεσία): 4 - Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (εποπτευόμενοι φορείς): 21 - Υπουρεγίο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: 49 - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία): 13 - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (εποπτευόμενοι φορείς): 2 - Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 39 newsit.gr - 

*** Τέσσερις ευκαιρίες απασχόλησης για 117.000 ανέργους         
           
Τέσσερα νέα προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης, αλλά και επαγγελματικής κατάρτισης, που θα βοηθήσουν 117.000 ανέργους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, θέτει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ, ενώ τα τρία από αυτά θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ και το ένα από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.
Στόχος των νέων προγραμμάτων είναι να δοθούν ευκαιρίες απασχόλησης σε ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και η ανακοπή της εξέλιξης του προβλήματος, καθώς είναι σαφές ότι η λύση μπορεί να δοθεί μόνο με την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας.
Το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΟΑΕΔ πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες έναρξης της υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερομένους να ενταχθούν στα νέα προγράμματα. Πρόκειται για τις εξής δράσεις:
1. Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ως 29 ετών», γνωστό και ως Voucher, το οποίο απευθύνεται σε νέους ως 29 ετών και θα δώσει ευκαιρίες σε 50.000 ανέργους αυτής της ηλικίας να βρουν απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Θα υλοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, από την εφαρμογή ανάλογων προγραμμάτων τα προηγούμενα χρόνια ο ένας στους τρεις εργαζομένους που βρήκε εργασία προσλήφθηκε στη συνέχεια από την επιχείρηση στην οποία εκπαιδεύτηκε.
2. Ένα μεικτό πρόγραμμα που αφορά 16.000 ανέργους με χαμηλά προσόντα και δεξιότητες, το οποίο περιλαμβάνει κατάρτιση, πρακτική άσκηση, πιστοποίηση προσόντων και ένα διάστημα εγγυημένης απασχόλησης. Υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.
3. Επαναπροκήρυξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για επιπλέον 50.000 ανέργους που θα απασχοληθούν σε  Δήμους και υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ και άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.
4. Πρόγραμμα επιδότησης 1.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων με καινοτόμες δραστηριότητες. Η επιδότηση του ΟΑΕΔ φθάνει τα 10.000 ευρώ. Από τα συγκεκριμένα προγράμματα, μόνο για το πρόγραμμα των 16.000 ανέργων έχει υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.
 
***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
 
*** Έκτη στην Ολλανδία η Μπάκα και χρυσή στις καρδιές μας…
 Την 6η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων-νεανίδων που συνεχίζεται στην πόλη Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας κατέκτησε η Βασιλική Μπάκα. Η Καλαματιανή κολυμβήτρια του ΝΟΚ, ξεχώρισε ανάμεσα σε 45 επίλεκτα «δελφίνια» 15-16 ετών, κερδίζοντας αρχικά την είσοδό της στην 16άδα, και εν συνεχεία στην 8άδα, ενώ χθες το απόγευμα, στον τελικό των 100 μ. ελεύθερο, βελτίωσε ακόμη περισσότερο το ατομικό της ρεκόρ και «υπερασπίστηκε» την 6η θέση αφήνοντας πίσω της τις αθλήτριες από την Ουγγαρία και την Ουκρανία. Η 6η θέση στην Ευρώπη αποτελεί τεράστια επιτυχία για την Καλαματιανή κολύμβηση, με τη Βασιλική Μπάκα να αποτελεί χρυσή ελπίδα για το μέλλον, καθώς συνεχίζει σταθερά σε κορυφαίο επίπεδο. Η νεαρή κολυμβήτρια του ΝΟΚ «κοιτάζει στα μάτια» τις ξένες πρωταθλήτριες, πολλές από τις οποίες προέρχονται από χώρες με μεγάλη παράδοση και ζηλευτές συνθήκες προετοιμασίας, ενώ η ίδια με ταλέντο, αγάπη για το υγρό στοιχείο, «ψυχή», όρεξη για δουλειά και «δίψα» για διακρίσεις, ξεπερνά μέχρι τώρα όλα τα εμπόδια και τις υποτυπώδεις υποδομές που υπάρχουν στη χώρα μας και ειδικά τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε επίπεδο αθλητισμού. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, αλλά και η καλύτερη δυνατή στήριξη απ’ όλους! Η Βασιλική Μπάκα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, συμμετέχοντας με την εθνική μας ομάδας στις σκυταλοδρομίες 4x100 ελεύθερο κοριτσιών και μικτών ομάδων (2 κολυμβητές και 2 κολυμβήτριες).
Ιστορικό χαρακτήρα για την καλαματιανή κολύμβηση αποτελούν τα αποτελέσματα στα 100 μ. ελεύθερο κοριτσιών 15-16 ετών του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2014 της Ολλανδίας που έχουν ως εξής:
1. OPENYSHEVA Arina 1999 Russia 54.78
2. USTINOVA Daria S 1998 Russia 55.30
3. CERACCHI Rachele 1998 Italy 56.12
4. MISENDOVA Barbora 1998 Slovakia 56.51
5. DAVIES Mari 1998 Great Britain 56.68
6. BAKA Vasiliki-Stayroula 1998 Greece 57.06
7. MOLNAR Flora 1998 Hungary 57.08
8. YAKUBA Oryna 1998 Ukraine 57.41 -
Στην ίδια διοργάνωση χρυσός ευρωπαίος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο 16χρονος Απόστολος Χρήστου, ο οποίος με χρόνο 54.03 ήταν ο νικητής στα 100 μ. ύπτιο εφήβων, βελτιώνοντας, όπως και στα ημιτελικά, το παγκόσμιο ρεκόρ. - 
 

 *** ΟΛΑ    ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ   -  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  2014  ΑΠΟ ΤΟ Α  ΕΩΣ  ΤΟ   Ω  :


  *** ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ    2014 …Αποτελέσματα  αγώνων … στη  φάση  των  οκτώ  8  Ομίλων :


~*   Τα  γκρουπ  -όμιλοι  στο  Μουντιάλ  Βραζιλίας  2014  :
1ος ΌΜΙΛΟΣ -γκρουπ  : ΒΡΑΖΙΛΙΑ , ΜΕΞΙΚΟ , ΚΑΜΕΡΟΥΝ  , ΚΡΟΑΤΙΑ  .-
Βαθμολογία : Βραζιλία  7 β. , Μεξικό 7 β . , Κροατία 3 β  , Καμερούν 0 βαθμούς .-
2ος ΟΜΙΛΟΣ -γκρουπ : ΙΣΠΑΝΙΑ , ΟΛΛΑΝΔΙΑ , ΧΙΛΗ ,  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  .-

Βαθμολογία : Ολλανδία  9 β. , Χιλή 6 β. , Ισπανία 3 β. , Αυστραλία  0 βαθμοί .-
3ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΚΟΛΟΜΒΙΑ , ΙΑΠΩΝΙΑ , ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ  , ΕΛΛΑΔΑ .-

Βαθμολογία : Κολομβία 9 β. , Ελλάδα 4  β . , Ακτή Ελεφαντοστού  3 β. , Ιαπωνία  1 βΑΘΜΌς .-
4ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΙΤΑΛΙΑ , ΑΓΓΛΙΑ ,  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ  , ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ  .-

Βαθμολογία : Κόστα Ρίκα  7 β . , Ουραγουάη  6 β. , Ιταλία  3 β. , Αγγλία  2 βαθμοί .-
5ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΓΑΛΛΙΑ , ΕΛΒΕΤΙΑ , ΟΝΔΟΥΡΑ  , ΕΚΟΥΑΔΟΡ  .-

Βαθμολογία : Γαλλία 7 β , Ελβετία 6 β . , Εκουαδόρ 3 β. , Ονδούρα  0  βαθμοί .-
6ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ , ΒΟΣΝΙΑ  , ΝΙΓΗΡΙΑ ,  ΙΡΑΝ  .-
Βαθμολογία : Αργεντινή 9 β . , Νιγηρία 4 β. , Βοσνία 4 β. , Ιράν 1  βαθμός .-
7ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ , ΓΚΑΝΑ  , Η.Π.Α. .-

Βαθμολογία : Γερμανία  7 β. , Η.Π.Α. 4 β. , Πορτογαλία  4 β . , Γκάνα  1  βαθμός .-
8ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΒΕΛΓΙΟ  , ΡΩΣΙΑ  , ΑΛΓΕΡΙΑ , ΝΟΤΙΑ  ΚΟΡΕΑ  . -
 Βαθμολογία : Βέλγιο  9 β. , Αλγερία  4 β. , Ρωσία  2 β. , Νότια  Κορέα  1  βαθμός  .-



 ~ Πρώτη  1η  αγωνιστική  στους  Ομίλους στο  Μουντιάλ  Βραζιλίας :
1.- 12/06/2014 : ΒΡΑΖΙΛΙΑ – Ν. ΚΟΡΕΑ  3-1 .-
2.- 13/06            : ΜΕΞΙΚΟ – ΚΑΜΕΡΟΥΝ  1-0 .-
3.- 13/06            : ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ  1-5 .-
4.- 14/06           : ΧΙΛΗ –ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 3-1  .-
5.- 14/06           : ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  3-0 .-
6.- 15/06  : ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ- ΙΑΠΩΝΙΑ 2-1
7.- 14/06           : ΙΤΑΛΙΑ –ΑΓΓΛΙΑ  2-1 .-
8.- 15/06  : ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ – ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ  3-1 .-
9.- 15/06           :  ΓΑΛΛΙΑ – ΟΝΔΟΥΡΑ    3-0 .-
10.- 15/06       : ΕΛΒΕΤΙΑ –ΕΚΟΥΑΔΟΡ  2-1 .-
11.- 16/06        : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΒΟΣΝΙΑ  2-1 .-
12.-  16/06        :  ΙΡΑΝ – ΝΙΓΗΡΙΑ  0-0 .-
13.-  16/06     : ΓΕΡΜΑΝΙΑ –ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  4-0 .-
14.-  17/06        :  ΓΚΑΝΑ – Η.Π.Α.      1-2  .-
15.-  17/06       : ΒΕΛΓΙΟ – ΑΛΓΕΡΙΑ     2-1 .-
16.-  18/06      :  ΡΩΣΙΑ  - Ν.  ΚΟΡΕΑ       1-1 .-
*  Σύνολον  τερμάτων 1ης αγωνιστικής  49  γκόλ .-


~ Δεύτερη  2η  αγωνιστική  Ομίλων  Μουντιάλ  Βραζιλίας  2014  :
17.-  ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ   0-0 .-  { 17/06    } .
18.- ΚΑΜΕΡΟΥΝ – ΚΡΟΑΤΙΑ   0-4  .- { 18/06   } .
19.-  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ  2-3  .-  { 18/06   } .
20 .-  ΙΣΠΑΝΙΑ – ΧΙΛΗ   0-2  .-  {19/06/2014  } .
21.-  ΚΟΛΟΜΒΙΑ- ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ   2-1 .- {19/06/2014  }  .
22.- ΙΑΠΩΝΙΑ –ΕΛΛΑΔΑ  0-0 .-   { 20/06   } .
23 .- ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ – ΑΓΓΛΙΑ  2-1 .-  { 19/06   } .
24 .- ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ – ΙΤΑΛΙΑ   1-0  .-  { 20/06   } .
25.- ΕΛΒΕΤΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ  2-5 .-   { 20/06   } .
26.- ΟΝΔΟΥΡΑ – ΕΚΟΥΑΔΟΡ  1-2 .-   {21/06    } .
27.- ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΙΡΑΝ  1-0.-   {21/06   } .
28.- ΝΙΓΗΡΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ   1-0 .-   {22/06   } .
29 .- ΓΕΡΜΑΝΙΑ –ΓΚΑΝΑ  2-2 .-   {22/06/2014 }.
30.- Η.Π.Α. –ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  2-2.-  {22/06  }.
31.- ΒΕΛΓΙΟ – ΡΩΣΙΑ  1-0 .-   (23/06    }.
32.- Ν. ΚΟΡΕΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ  2-4 .-  {22/06    } .
*  Σύνολον τερμάτων 2ης  αγωνιστικής  45  γκολ .-
~ ΣΥΝΟΛΟ των δύο (2) πρώτων  αγωνιστικών :94 τέρματα .-


 ~**** 3η  Αγωνιστική  στους  οκτώ  (8) Ομίλους :
Δευτέρα  23η   Ιουνίου  2014 : ( Ώρα  Ελλάδας 19.00)
33 ~  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ -  ΙΣΠΑΝΙΑ  0-3
34 ~ ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΧΙΛΗ  2-0
Δευτέρα  23  Ιουνίου  2014 :  ( ώρα  Ελλάδας  23 .00 )
35 ~ ΚΑΜΕΡΟΥΝ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ  1-4
36 ~ ΚΡΟΑΤΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ 1-3
Τρίτη  24η  Ιουνίου  2014 : ( Ώρα Ελλάδας  19.00 )
37 ~ ΙΤΑΛΙΑ – ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ   0-1  .-
38 ~ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ – ΑΓΓΛΙΑ  0-0 .-
Τρίτη 24  Ιουνίου  2014 : ( Ώρα Ελλάδας 23.00 )
39 ~ ΙΑΠΩΝΙΑ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ   1-4 .-
40 ~ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ  2-1 .-
Τετάρτη  25η Ιουνίου  2014  : ( Ώρα Ελλάδας 19.00 )
41 ~ ΝΙΓΗΡΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ  2-3 .-
42 ~ ΒΟΣΝΙΑ – ΙΡΑΝ  3-1 .-
Τετάρτη  25  Ιουνίου  2014 : (ώρα  Ελλάδας 23.00 )
43 ~ ΕΚΟΥΑΔΟΡ – ΓΑΛΛΙΑ  0-0 .-
44 ~  ΟΝΔΟΥΡΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ  0-3 .-
Πέμπτη  26η  Ιουνίου  2014 : (Ώρα Ελλάδας 19.00 )
45 ~ Η.Π.Α. – ΓΕΡΜΑΝΙΑ   0-1 .-
46 ~ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  - ΓΚΑΝΑ 2-1 .-
Πέμπτη  26  Ιουνίου  2014 : ( Ώρα Ελλάδας 23.00 )
47 ~ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ – ΒΕΛΓΙΟ  0-1 .-
48  ~ ΑΛΓΕΡΙΑ – ΡΩΣΙΑ  1-1 .-
ΣΥΝΟΛΟΝ τερμάτων  3ης  αγωνιστικής  42  γκολ
ΣΥΝΟΛΟΝ Φάσης Ομίλων :  136  τέρματα .-

ΣΤΗ ΦΑΣΗ  ΤΩΝ  16  ΣΕ   ΝΟΚ-ΑΟΥΤ  ΑΓΩΝΕΣ  :
1.- ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΧΙΛΗ    1-1 , (1-1) .- Στα  πέν.  3-2 .- {Σάββατο 28/06/2014 , ώρα  19.0 }
2.-ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ  2-1   {Σάββατο 28/06/2014 , ώρα 23.00 } .-
3.-ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ 2-0 {Κυριακή 29/06/2014  ώρα 19.00 } .-
4.-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ –ΕΛΛΑΔΑ  1-1  πεν.  5-3   (Κυρ. 29/06/2014 ώρα 23.00 )
5.-   ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΕΛΒΕΤΙΑ  0-0 Παράταση  1-0   { Δευτέρα 30/06/2014, ώρα 23.00 }
6.-     ΓΑΛΛΙΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ   2-0     {  Δευτέρα 30/06//2014 ,ώρα 19.00}
7.- ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ  0-0 παρατ.  2-1  {Τρίτη 01/07/2014 , ώρα 19.00 }
8.-  ΒΕΛΓΙΟ –Η.ΠΑ.  0-0 , παράταση   2-1      {Τρίτη 01/07/2014 , ώρα 23.00 } .-
Σύνολον  τερμάτων στην Φάση    των 16  …. 18  γκολ .-


Στα  προημητελικα :
1.-Παρασακευή 4/7/2014 ,  ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ  2-1
2.- 4/7/2014 , ΓΕΡΜΑΝΙΑ –ΓΑΛΛΙΑ  1-0
3.-Σάββατο 5/7/2014  , ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ –ΒΕΛΓΙΟ  1-0 
4.- 5-7-2014 , ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΚΟΣΤΑ  ΡΙΚΑ 0-0  πεν.  4-3
Σύνολον τερμάτων των 4σσάρων αγώνων : 5  γκολ .-
ΣΥΝΟΛΟΝ  τερμάτων μέχρι τούδε  : 159  γκολ .-


Στα  Ημιτελικά :
1.-Τρίτη  8-7-2014 , Γερμανια – Βραζιλία  7-1
2.-Τετάρτη 9-7-2014 ,   Αργεντινή –Ολλανδία ,.α, και παρατ. 0-0  στα πεναλτι  4-2  .-
Σύνολον  τερμάτων  : 167  .-
Το  υπάρχων Ρεκόρ τερμάτων σε  μουντιάλ  είναι  171  τέρματα  το 1968  .-


 Μικρός  Τελικός : Σάββατο  12  Ιουλίου  2014

΅Ολλανδία – Βραζιλία

 


 Στα  τελικά : Κυριακή 13-07-2014

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 



***  Ο Μεσσηνιακός 5-4 τον Κυπριακό Όμιλο Βετεράνων «Μεσόγειος» (φωτογραφίες)         
     
 
 
 
ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ «ΣΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1974 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
 Ο Μεσσηνιακός 5-4 τον Κυπριακό Όμιλο Βετεράνων «Μεσόγειος»
 Του Βαγγέλη Χουντάλου
 Σκορ και θέαμα στον φιλικό αγώνα μεταξύ των Παλαιμάχων Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου και της ομάδας του Κυπριακού Ομίλου Βετεράνων «Μεσόγειος», που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος» και έληξε με το εντυπωσιακό 5-4 υπέρ των πρασίνων.
Ο Μεσσηνιακός αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, 3-1, και 4-2, έκανε την ανατροπή και με πρωταγωνιστή τον Αριστείδη Παπαγιαννόπουλο, που σημείωσε 3 γκολ, πήρε τη νίκη.
Ο φιλικός αγώνας έγινε προς τιμήν των Μεσσήνιων αγωνιστών που πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο κατά την εισβολή του Αττίλα στη Μεγαλόνησο, όπου φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή.
Στο σκορ προηγήθηκε η ομάδα του Κυπριακού Ομίλου Βετεράνων «Μεσόγειος», Κώστας Βαρσαμής (17΄ με πλασέ), ενώ ο Γιάννης Αθανασόπουλος (20΄ με σουτ) διαμόρφωσε το 0-2.
Ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος (29΄ με πλασέ) έκανε το 1-2. Ο Γιάννης Αθανασόπουλος (34΄ με σουτ) πέτυχε το 1-3. Ο Αριστείδης Παπαγιαννόπουλος (45΄ με πλασέ) έκανε το 2-3. Ο Γιάννης Φουράκης (55΄ με πλασέ) ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-4. Ο Αριστείδης Παπαγιαννόπουλος (58΄ με ωραίο πλασέ η μπάλα κτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι) πέτυχε το 3-4.
Ο Αριστείδης Παπαγιαννόπουλος (64΄ με πλασέ) διαμόρφωσε  το 4-4. Υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς της ομάδας του Κυπριακού Ομίλου Βετεράνων «Μεσόγειος» για οφσάιντ. Ο Σταύρος Γεωργόπουλος (66΄ με σουτ έκανε το 5-4).
Δοκάρι για τον Μεσσηνιακό είχε ο Αριστείδης Παπαγιαννόπουλος (44΄με διαγώνιο σουτ), ενώ για την ομάδα του Κυπριακού ομίλου Βετεράνων «Μεσόγειος» ο Στέλιος Κολούκας (70΄ σε κεφαλιά).
Το φιλικό αγώνα «σφύριξε» ο Γιάννης Παχτίτης που είχε βοηθούς τους Λεωνίδα Σπάλα, Δημήτρη Πατικόπουλο.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σπαντιδέας, Γρηγόρης Ζησιμάτος): Δ. Αθανασόπουλος, Σολωμάκος, Κολοκάθης, Μουστάκας, Χατζηαγγελής, Σακελλαρόπουλος, Γυφτοχρήστος, Πετρόγιαννης, Χριστόπουλος, Κουτσαντώνης, Κυριακόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Καλαντζής, Παπαγιαννόπουλος, Γεωργόπουλος, Μισέρος, Αλαγάς, Μούργος, Κελαράκος, Κατσίποδας, Νινιός.
Στον πάγκο ήταν οι Σπαντιδέας, Ζησιμάτος, Ζερίτης, Μπρεζεράκος, Γεωργουλάκος.
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» (Κώστας Μαστροδήμος): Χατζηαναγνώστου, Βαρσαμής, Κοκκινίδης, Σκόδρας, Γκουλαξής, Κώστα, Στεργίου, Ζήσης, Γραμματικός, Ι. Αθανασόπουλος, Κούρσος, Σπετσαρίας, Παπαδόπουλος, Κολουκάς, Γεωργακή, Χουλιάρας, Π. Αθανασόπουλος, Δράκος, Φουράκης.
Την αποστολή συνόδευσε και ο πρόεδρος του Κυπριακού Ομίλου Βετεράνων «Μεσόγειος» Γιώργος Παπαμωυσέως.
Στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος» βρέθηκαν και μέλη της ομάδας Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.
Με την ομάδα του Κυπριακού Ομίλου Βετεράνων «Μεσόγειος» αγωνίστηκαν οι Μεσσήνιοι Γιώργος Ζήσης, Γιάννης και Τάκης Αθανασόπουλος.
Αρχηγός του Μεσσηνιακού ήταν ο Δημήτρης Πετρόγιαννης, ενώ της ομάδα του Κυπριακού Ομίλου Βετεράνων «Μεσόγειος» ο Γιώργος Ζήσης.
    Οι εκδηλώσεις μνήμης
Το τελετουργικό ξεκίνησε με την παράταξη των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια ο συντονιστής της εκδήλωσης και παλαίμαχος του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, Χρήστος Ζερίγης, αφού καλωσόρισε την αποστολή του Κυπριακού Ομίλου Βετεράνων «Μεσόγειος», έδωσε το λόγο στον εκπρόσωπό τους Ανδρέα Κουκουλή, ο οποίος τόνισε ότι είναι συγκινημένος. Αναφέρθηκε στον μαύρο Ιούλιο του 1974, ενώ  εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη Μεσσηνία, έναν ιστορικό τόπο.
Ακολούθως ο κ. Ζερίτης ανάγνωσε τα ονόματα  των Μεσσήνιων νεκρών, αγνοουμένων και επιζήσαντων, κατά την τουρκική εισβολή.
AΛΦΑ ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ
Νεκρός
Γιαννόπουλος ΠαναγιώτηςΕπιζήσαντες
Ρούκας Δημοσθένης (στρατηγός Ε.Α.)
Καταδρομείς
Αφάλης Παναγιώτης, Δελλής Νικόλαος, Μάλαμας Δημήτριος, Σινάνης Δημήτριος
 ΕΛΔΥΚ – Ε/Φ
Νεκροί
Κουρούπης Παύλος, Πουλουπάτης Παναγιώτης, Μασούρας Θεόδωρος, Γκούρος Δημήτριος, Νικητόπουλος Λάμπρος
Αγνοούμενοι
Κατούντας Νικόλαος, Σταύρου Σωτήριος, Ζαχαρέας Ευάγγελος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Ξυδιάς Ιωάννης, Σκουρλής Δημήτριος, Σταθόπουλος Ανδρέας
 ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ
Μπόσινας Παναγιώτης, Αβδίκος Δημήτριος, Αθανασόπουλος Νικόλαος, Ανατολίτης Ανδρέας, Γαλάνης Σωτήριος, Γεωργακόπουλος Μάρκος, Γεωργόπουλος Ιωάννης, Γεωργουλέας Χρήστος, Γιάνναρος Δημήτριος, Γιαννόπουλος Διονύσιος, Γυφτάκης Αναστάσιος, Δηλές Νικόλαος, Δημητρακόπουλος Αθανάσιος, Διπλάρης Γεώργιος, Δωδέκατος Δημήτριος, Ηλιόπουλος Βασίλειος, Ηλιόπουλος Ιωάννης, Ηλιόπουλος Ι. Παναγιώτης, Θανόπουλος Νικόλαος, Θεοδωρέλος Θεόδωρος, Κάβδας Νικόλαος, Καπερνέκας Ιωάννης, Καραγιάννης Βασίλειος, Καρκατζούλης Ιωάννης, Κατσαφάδος Γεώργιος, Κεσαρέας Δημήτριος, Κοκκινάκης Δημήτριος, Κολλάτος Αριστομένης, Κολοβός Θεόδωρος, Κομνηνός Γεώργιος, Κότσης Σταύρος, Κουκής Κων/νος, Κούμπλας Χρήστος, Κουρής Κώστας, Κουφόγιωργας Άγγελος, Κρητικός Δημήτριος, Κυριακόπουλος Χαράλαμπος, Κωνσταντόπουλος Δημήτριος, Κωνσταντόπουλος Κων/νος, Λυκισσιώτης Κώστας, Μάραντος Χρήστος, Μαυρέας Γεώργιος, Μητρόπουλος Γεώργιος, Μητσέας Αθανάσιος, Μιχάλακας Ιωάννης, Μοντάλδος Μιχαήλ, Μπατσικούρας Γεώργιος, Μπιρμπίλης Αλέξανδρος, Μπουμπόπουλος Ανδρέας, Μπούρας Ιωάννης, Μπούρας – Σουλιμάς Ιωάννης, Μπρούμας Κων/νος, Οικονομόπουλος Ανδρέας, Παναγιωτακόπουλος Αργύριος, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Παναγόπουλος Ευστάθιος, Πανταζής Βασίλειος, Πόπορης Απόστολος, Πουρνάρας Ευάγγελος, Σπανογιάννης Δημήτριος, Σωτηρόπουλος Αλέξανδρος, Στιαμαντάς Σωτήριος, Τσόκας Ηλίας, Φουρτούνης Ανδρέας, Ψαρρέας Κων/νος.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Παράλληλα τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των Μεσσήνιων που αγωνίστηκαν το 1974 στη Μεγαλόνησο.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Καλαμάτας, ενώ από τον αθλητικό χώρο μεταξύ άλλων  διακρίναμε τον πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Αδαμόπουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Δημήτρη Μπούχαλη, Σαράντο Μαρινάκη, τον νεοεκλεγέντα από την τοπική Κοινότητα Άριος, Γιώργο Φάββα, τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Τάκη Στασινόπουλο, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» Μανώλη Θεοδώρου, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Άγγελο Σκαφιδά, τον  α΄αντιπρόεδρο και πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Λεωνίδα Οικονομίδη, παράγοντες και προπονητές τοπικών ομάδων.
  
Αδελφοποιήθηκαν Σύνδεσμος Παλαιμάχων
Μεσσηνιακού -Κυπριακός Όμιλος Βετεράνων «Μεσόγειος»
 Του Βαγγέλη Χουντάλου
 Μετά το σπουδαίο φιλικό αγώνα μεταξύ της ομάδας του Συνδέσμου Παλαιμάχων «Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου 1888» και της ομάδας του Κυπριακού Ομίλου Βετεράνων «Μεσόγειος», ο οποίος διεξήχθη τη Δευτέρα στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος», ο πρώτος παρέθεσε δεξίωση στο κέντρο «Πράσινο Αστέρι» στην κυπριακή αποστολή.
Ήταν μια πολύ συγκινητική εκδήλωση, στην οποία έγινε και η μεταξύ τους αδελφοποίηση, όπου οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων, Σταύρος Χριστόπουλος και Γιώργος Παπαμωυσέως αντίστοιχα, υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο.
Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Παλαιμάχων Μεσσηνιακού, Χρήστος Ζερίτης, κάλεσε κοντά του τους Μεσσήνιους αγωνιστές που πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο κατά την εισβολή του Αττίλα. Ακολούθησαν συγκινητικές αφηγήσεις των Δημητρίου Μάλαμα (από τη Μοίρα Καταδρομών, ο οποίος είναι και μέλος του Συλλόγου «Κομάντος»), Ανδρέα Ανατολίτη (από την ΕΛΔΥΚ) και Χρήστου Κούμπλα (από την Εθνική Φουρά) από την παρουσία τους στην πρώτη σειρά του μετώπου τον Ιούλιο του 1974 στη Μεγαλόνησο.
Από τον κ. Παπαμωυσέως δόθηκαν μετάλλια στους αγωνιστές σ’ ένδειξη αναγνώρισης της συμμετοχής τους στον πόλεμο του 1974 στην Κύπρο.
Ο κ. Ανατολίτης πρόσφερε και τρία βιβλία που  αναφέρονται στα γεγονότα της εποχής εκείνης στον Κυπριακό Όμιλο Βετεράνων «Μεσόγειος».
Ακόμη, ο αρχηγός της κυπριακής αποστολής, Ανδρέας Κακουλής, πρόσφερε ένα βιβλίο και CD στον κ. Γρηγόρη Μασούρα, που έχασε τον αδελφό του στον πόλεμο του 1974.
Ο κ. Παπαμωυσέως, ιδιαίτερα συγκινημένος, μίλησε με θερμά λόγια για την άριστη φιλοξενία που τους επεφύλαξε ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Μεσσηνιακού και τους κάλεσε να επισκεφθούν την Κύπρο. Σημείωσε δε πως ο Όμιλος από το 1995 που ιδρύθηκε (στην αρχή συμμετείχαν ποδοσφαιριστές από Κύπρο, Κρήτη, Ρόδο και τώρα πλέον από 200 Συλλόγους) επισκέπτεται κάθε Ιούλιο την Ελλάδα για φιλικούς αγώνες, ώστε να τιμηθούν οι αγωνιστές του 1974 (τελευταία έγιναν και επισκέψεις σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα). Έκανε, μάλιστα, ειδική μνεία στον παλαίμαχο της Καλαμάτας, Γιώργο Ζήση, που έφερε σ’ επαφή τους δύο Συλλόγους και, τελικά, «κλείστηκε» ο φιλικός αγώνας.
Επίσης, ευχαρίστησε θερμά και τους Μεσσήνιους αγωνιστές που πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο.
Στη συνέχεια έδωσε μετάλλιο στον κ. Χριστόπουλο, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Ομίλου, όπως και έγγραφο που αναφερόταν στη διεξαγωγή του αγώνα.
Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόπουλος έδωσε πλακέτα στον κ. Παπαμωυσέως και πάπυρο με την ιστορία του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, του αρχαιότερου στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερα συγκινημένος στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Κυπριακό Όμιλο Βετεράνων «Μεσόγειος» για την έλευσή του στην Καλαμάτα, καθώς και για την αδελφοποίηση. Απευθυνόμενος στους Μεσσήνιους αγωνιστές που πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο, τους ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή τους στον πόλεμο και ζήτησε απ’ όλους να καθίσουν προσοχή σ’ ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των αγωνιστών.
Ο διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας, Ευάγγελος Ντίλλιος, αφού συνεχάρη το Σύνδεσμο Παλαιμάχων Μεσσηνιακού, του οποίου είναι επίτιμο μέλος, ανέφερε ότι και Κύπριοι έχουν αγωνιστεί για την Ελλάδα.
Με τη σειρά του, ο κ. Κακουλής μίλησε με θερμά λόγια για τη Μεσσηνία, για το Σύνδεσμο  Παλαιμάχων Μεσσηνιακού και τους Μεσσήνιους αγωνιστές του 1974 στην Κύπρο.
Η εκδήλωση περιλάμβανε χορευτικά από το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, πολύ χορό και τραγούδι (ακόμη και από τον κ. Χριστόπουλο, που καταχειροκροτήθηκε, όταν είπε ένα πασίγνωστο τραγούδι του αξέχαστου Γρηγόρη Μπιθικώτση).
Τέλος, ο παλαίμαχος του Μεσσηνιακού, Τάκης Κυριακόπουλος, έδωσε ένα ξεχωριστό δώρο στον κ. Παπαμωυσέως.
 
***
 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2014 :
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Άρωμα Ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-

~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014 .-

~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014.-
  ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/04-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιουλίου 2014 .-
~ . http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014  .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html , Επιλογές Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/07/10-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης 10 Ιουλίου 2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/78-9-2014.html , Τριήμερη  εκδρομή  στα  Τσουμέρκα 7.8.και 9  Ιουλίου  2014  , Πέμπτη  10  Ιουλίου  2014 .-  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/07/10-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/07/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11 Ιουλίου  2014 .-
~
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3501     video.-         http://www.youtube.com/stamatios01 , =  1949    video .-  http://www.youtube.com/vlasiskal , =       1890  video.- 
Σύνολον                                                      7340  βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2577  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    598.–
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   196 .-
~* http://www.twitter.com/stamos01/
***
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-              
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-
 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-    
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014  ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 16 Ιουνίου 2014 .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/28-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ - Η  Ιστορία Κυπέλλου Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου  Σάββατο 28 Ιουλίου  2014 .-

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/30-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσής Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 .-

*** ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...:  
 
 




~** 17  και  18  Αυγούστου  στον  ΑΓΙΟ  ΦΛΩΡΟ  ΑΡΦΑΡΩΝ πανήγυρι !!
 και

 
 **

Δεν υπάρχουν σχόλια: