Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Messiniaka

Μεσσηνιακί  καί  Άλλα στ΄ αγιάζι  της  ενημνέρωσης :
Τετάρτη  03  Οκτωβρίου  2012 ,
Πέργαμος 10/09/2012

Στην Μυτιλήνη  2012

Το  ποντικάκι  καντά μας .


***  Σύλληψη Καλαματιανού καταστηματάρχη για χρέη :
 Σύλληψη Καλαματιανού καταστηματάρχη για χρέη
* Και τρίτη σύλληψη για χρέη προς το Δημόσιο έγινε μέσα σε ένα 24ωρο στην Καλαμάτα. Σήμερα το μεσημέρι συνελήφθη 65χρονος καταστηματάρχης με χρέη προς το Δημόσιο ύψους 42.390 ευρώ. Χθες είχαν γίνει ακόμα δύο συλλήψεις για χρέη άνω των 6 εκ. ευρώ, μετά από παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα.

*** Πρόταση Δαβάκη για συστέγαση Δ.Ο.Υ και Τελωνείων σε Γύθειο και Νεάπολη  :
Πρόταση Δαβάκη για συστέγαση Δ.Ο.Υ και Τελωνείων σε Γύθειο και Νεάπολη
* Την πρόταση του να συστεγασθούν οι Δ.Ο.Υ Γυθείου και Νεαπόλεως Βοιών με τα υπάρχοντα εκεί Τελωνεία, επαναφέρει με παρέμβαση του στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.
Το περιεχόμενο της Ερώτησης του κ.Δαβάκη προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα έχει ως εξής:
Η Νεάπολη Βοιών είναι η πιο απομακρυσμένη πόλη του Νομού Λακωνίας, ευρισκόμενη πλησίον του Κάβου-Μαλιά και υπάγεται στον Καλλικρατικό Δήμο Μονεμβασίας με έδρα τους Μολάους.
Μέχρι τις 31/10/2011 λειτουργούσε η Δ.Ο.Υ Νεαπόλεως, της οποίας η λειτουργία ανεστάλη από την 1/11/2011. Κατά συνέπεια η Δ.Ο.Υ αυτή, εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα, ως Δ.Ο.Υ Νεαπόλεως, αλλά συστεγάζεται στη Δ.Ο.Υ Μολάων που απέχει μια ώρα από τη Νεάπολη.
Ορισμένα χωριά της περιοχής, όπως τα Βελανίδια κοντά στον Κάβο Μαλιά, απέχουν μιάμιση περίπου ώρα από τους Μολάους. Το οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνο με πολλές στροφές και φυσικά όχι σε πεδινό έδαφος.
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει εξαγγείλει ότι από την 1/11/2012 θα ανασταλεί και η λειτουργία της Δ.Ο.Υ Μολάων. Κατά συνέπεια για να μεταβεί κάποιος στη Σπάρτη θα θέλει «πήγαινε-έλα» τέσσερις ώρες και από τα Βελανίδια πέντε ώρες, σε ένα άκρως επικίνδυνο δρόμο και πάντα με αυτοκίνητο, διότι το λεωφορείο της γραμμής για Σπάρτη, εάν περνάει μέσα από τα χωριά, κάνει τουλάχιστον τρεις ώρες από Νεάπολη, μόνο για να φθάσει και άλλες τρεις για την επιστροφή και αν κάποιος είναι από την Ελαφόνησο, έχει επιπλέον την ταλαιπωρία του ferry-boat.
Στη Νεάπολη που ευρίσκεται απέναντι ακριβώς από τα Κύθηρα λειτουργεί Τελωνείο, που όπως και η Δ.Ο.Υ, ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών.
Επειδή μέχρι σήμερα η Δ.Ο.Υ Νεαπόλεως λειτουργεί ανεξάρτητα από τη Δ.Ο.Υ Μολάων και απλά συστεγάζεται εκεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει άμεσα να εξετάσει την επαναλειτουργία της Δ.Ο.Υ Νεαπόλεως με ταυτόχρονη συστέγασή της με το Τελωνείο Νεαπόλεως. Η αγανάκτηση των πολιτών της περιοχής από το κλείσιμο των υπηρεσιών στη Νεάπολη, όπως η Δ.Ο.Υ, το ΙΚΑ, η ΔΕΗ είναι εύλογη.
Επίσης ο κόσμος διερωτάται -και εύλογα- με ποια κριτήρια και ποια ιεράρχηση παραμένουν κάποιες υπηρεσίες, που σε σύγκριση με κάποιες άλλες που κλείνουν εξυπηρετούν ελάχιστους συναλλασσόμενους π.χ. το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως. Το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως πρέπει να παραμείνει και σωστά παρέμεινε, αλλά δεν είναι δυνατόν όταν παραμένει το Ειρηνοδικείο να κλείνει το ΙΚΑ και ειδικά η Εφορία, υπηρεσίες με τις οποίες συναλλάσσονται οι συμπολίτες μας κατά δεκάδες σε καθημερινή βάση. Είναι ευτράπελο λόγου χάριν, για ένα Μεγαρόσημο ή για ένα Παράβολο να αναγκάζεται να μεταβεί κάποιος στους Μολάους.
Σε πολλές περιοχές έχει αποφασισθεί η αναστολή λειτουργιών Δ.Ο.Υ και Τελωνείων. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Δ.Ο.Υ σε σύγκριση με τα Τελωνεία εξυπηρετούν καθημερινά πολλούς συναλλασσόμενους και διεκπεραιώνουν μεγάλο όγκο συναλλαγών, άρα θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα σε περιοχές που έχει ανασταλεί ή πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία των Δ.Ο.Υ, και υπάρχει ταυτόχρονη λειτουργία Τελωνείων, όπως στη Νεάπολη Βοιών, στο Γύθειο, στο Πλωμάρι της Λέσβου, στη Στυλίδα Φθιώτιδας κλπ. ώστε να εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι Δ.Ο.Υ συστεγαζόμενες με τα υπάρχοντα Τελωνεία.
 Ερωτάται ο κ.Υπουργός:
Προτίθεται να επανεξετάσει η πολιτική ηγεσία την συστέγαση και επαναλειτουργία των Δ.O.Y, στα Τελωνεία περιοχών, όπως η Νεάπολη και το Γύθειο ; 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Π. Δαβάκης


*** Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την επέκταση της ΠΟΠ στις βρώσιμες ελιές Καλαμών  :
Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την επέκταση της ΠΟΠ στις βρώσιμες ελιές Καλαμών
* Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επέκταση της ΠΟΠ για τις βρώσιμες ελιές Καλαμών κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης:
 "Μετά από την συγκατάθεση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας , ως δικαιούχος της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Καλαμάτα για την βρώσιμη ελιά , η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου & Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) έχει αναθέσει , την εκπόνηση σχετικής μελέτης για την επέκταση της ζώνης ΠΟΠ πέραν της Μεσσηνίας , στις όμορες περιοχές της Λακωνίας της Ηλείας και της Αρκαδίας , δηλαδή της Νότιας Πελοποννήσου γενικότερα.
Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) όμως , με παρέμβασή της , ζητά την καθιέρωση Εθνικού ΠΟΠ για την βρώσιμη ελιά , που θα συμπεριλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την παραγωγή βρώσιμης ελιάς από τις περιοχές των Νομών Φθιώτιδας , Αιτωλοακαρνανίας και νοτιότερα και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει τότε να καταργηθεί !!! το ΠΟΠ Καλαμάτα.
Επειδή η ονομασία ΠΟΠ θα πρέπει να αναφέρεται σε περιορισμένη γεωγραφική έκταση και παραγωγή , προκειμένου αυτό να μπορεί να ελεγχθεί. Επειδή οι ονομασίες προέλευσης αποτελούν στοιχεία ταυτότητας ενός προϊόντος που προέρχεται από έναν δεδομένο εδαφικό χώρο.
 Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. κ. Υπουργός
1.] Ποια η θέση του Υπουργείου για την αιτούμενη από την ΕΔΟΕΕ επέκταση της ζώνης ΠΟΠ Καλαμάτα για την βρώσιμη ελιά , πέραν της Μεσσηνίας, στου όμορους Νομούς ;.
2.] Θα απορρίψει το Υπουργείο τις θέσεις της ΠΕΜΕΤΕ ; .
3.] Πως θα προστατευθεί η βρώσιμη ελιά Καλαμών , από τυποποιητές βρώσιμης ελιάς άλλων Χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που στις εξαγωγές τους χρησιμοποιούν το όνομα Kalamata olives ;. -
 Αθήνα 3 - 10 - 2012  
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


***  Οι 50 επιτυχόντες στο Μεταπτυχιακό
Οι 50 επιτυχόντες στο Μεταπτυχιακό
* Εως την Δευτέρα μπορούν να εγγραφούν οι 50 επιτυχόντες στο διακρατικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Ανάπτυξη δεξιοτήτων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση για την διαχείριση προβλημάτων σε μαθητές με σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες και στις οικογένειές τους».
Πρόκειται για τους: Κωνστάνταρος Εμμανουήλ , Μπαλή Αφροδίτη, Γεωργακοπούλου Αθανασία, Βαρθολομάτου Σοφία , Τζανετάκη Δήμητρα , Σαράκη Λαμπρινή , Τάκη Ευφροσύνη -Ναταλία , Μακρής Γεώργιος, Κουτή Παναγιώτα, Λάσκαρη Ελευθερία, Κονιδιτσιώτη Αναστασία - Μαρίνα , Μαρκαντώνη Στέλα, Καπόγιαννη Ευαγγελία , Ηλιοπούλου Μάρθα, Καλλιώρα Βάγια , Παναγιωτοπούλου Μάρθα, Βλαχοπούλου Χριστίνα , Τζώρτζη Ελένη, Οικονομοπούλου Τριαντάφυλλη, Μούτογλη Σταυρούλα , Μαλέζης Κωνσταντίνος , Κοκκώνη Βασιλική , Τατσώνα Βικτωρία , Παρασκευοπούλου Αικατερίνη, Τριανταφύλλου - Τάφου Ιωάννα, Ματούση Δήμητρα , Σκορδάκης Αλέξανδρος , Κανελλοπούλου Ελένη, Ζόμπολα Ελένη , Μπαρμπαγιάννη Αγγελική, Σμυρνή Ιφιγένεια , Γαλάνη Γεωργία , Κάτσου Ειρήνη , Λιάτσου Γεωργία , Μπαρμπαγιάννη Μαργαρίτα , Λιέα Αγγελική, Αντωνοπούλου Ρουμπίνη, Κολοκάθης Δημήτριος , Βουδούρη Σταυρούλα , Μαλλικούρτη Ιωάννα, Νανοπούλου Μαρία , Σύρμα Νίκη , Παπαμούλου Ελένη, Θεοφιλοπούλου Αθανασία , Λέκκα Ανδρονίκη, Νικολακοπούλου
Μαρία, Πανόπουλος Νικόλαος, Μαντά Νικολέτα , Σκρεπετού Γεωργία , Παναγιωτοπούλου Σταυρούλα .
Οι εγγραφές του Α’ εξαμήνου θα γίνουν από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη 9-1.30 το μεσημέρι, στο κτήριο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας.
Για να γίνει η εγγραφή πρέπει να έχει καταβληθεί έως και τη Δευτέρα το ποσό των 1.175 ευρώ για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ: GR94 0172 5030 0055 0305 0774 694, BIG : PIRBGRAA της Τράπεζας Πειραιώς.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή είναι η απόδειξη της καταβολής του ποσού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα στο Φιλοσοφικό Κέντρο «Ευάγγελος Μουτσόπουλος» στην Μεσσήνη. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα δημοσιευτεί άμεσα  .

***  Εξετάσεις για απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου στις 10 Οκτωβρίου στη Μεσσηνία :
Εξετάσεις για απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου στις 10 Οκτωβρίου στη Μεσσηνία
* Γίνεται γνωστό σε όλους, όσοι έχουν απολέσει τίτλο σπουδών ή έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και επιθυμούν να αποκτήσουν τίτλο σπουδών Δημοτικού Σχολείου, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 9 του Π.Δ. 201/98 (ΦΕΚ 161 τ.Α), ότι η εξεταστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10-10-2012 και ώρα 10:00 π.μ. κατά περιοχή ως εξής:
 στο 24ο Δημ. Σχολείο Καλαμάτας
στο 1ο Δημ. Σχολείο Κυπαρισσίας
στο 3ο Δημ. Σχολείο Μεσσήνης
στο 1ο Δημ. Σχολείο Πύλου
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στην Δ/νση Π.Ε Μεσσηνίας (Καλαμάτα, Διοικητήριο 6ος όροφος – τηλ. 27210-44555 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 27210-44555 end_of_the_skype_highlighting)
 Δικαιολογητικά που απαιτούνται: 
Υποβολή σχετικής αίτησης στη Δ/νση Π.Ε. Μεσσηνίας. 
Αποδεικτικό ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μόνιμης κατοικίας.
Επικυρωμένη φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
 Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης 
Νικόλαος Π. Κλάδης  

***  Παρουσιάζεται αύριο στην Πάτρα το νέο βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου :
Παρουσιάζεται αύριο στην Πάτρα το νέο βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου
* Παρουσιάζεται αύριο στις 7:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Discover στην Πάτρα (Πατρέως 30) το νέο βιβλίο του Μεσσήνιου συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο "Να φοβάσαι τον άνδρα...". Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δρ Πανεπιστημίου Σορβόνης  ιστορικός συγγραφέας - δημοσιογράφος Φοίβος Οικονομίδης, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ανδριάνα Χαλκίδη και Χρήστος Μπαϊρακτάρης. Το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου κυκλοφορέι από τις εκδόσεις "Αγκυρα"

*** Γρηγοράκος στον Fly 89,7: "Η παρέα Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου έκανε φοβερά λάθη" :
Γρηγοράκος στον Fly 89,7: "Η παρέα Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου έκανε φοβερά λάθη"
* Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, στην πρώτη για τη σεζόν εκπομπή Λακωνία Χωρίς Σύνορα με το Λεωνίδα Καρβουνιάρη, ο βουλευτής Λακωνίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος. Aρχικά, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να δώσει λύσεις, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε απαράδεκτες τις λίστες Στουρνάρα και Παπακωνσταντίνου για τις οικονομικές ... ατασθαλίες πολιτικών, καθώς ουδέποτε έφεραν τα ονόματα στο φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η παρέα (εννοώντας Παπακωνσταντίνου - Παπανδρέου) έκανε φοβερά λάθη για τον τόπο.

*** Στην Καλαμάτα και ο Σμυρινιώτης: "Μυρωδιά" από σκουπίδια στην επίσκεψη Αγγελάκα :
Στην Καλαμάτα και ο Σμυρινιώτης: "Μυρωδιά" από σκουπίδια στην επίσκεψη Αγγελάκα
* Η διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -μετά και τις αρνητικές εξελίξεις στην Αρκαδία- ήταν παραπάνω από εμφανές ότι απασχόλησε τη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ, στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τους δημάρχους της Μεσσηνίας, ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας.
Το πιο πάνω συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από την παρουσία και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, προέδρου του περιφερειακού ΦοΔΣΑ, στην πιο πάνω συνάντηση, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Η επίσκεψη του Μ. Αγγελάκα στην Καλαμάτα, πάντως, είχε αναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο αυτό που φαίνεται να έχει αλλάξει είναι η ατζέντα των προς συζήτηση θεμάτων, μετά και την πρόσφατη υπόθεση της παράνομης διάθεσης σε περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης, ποσοτήτων σύμμικτων σκουπιδιών -που φέρεται να προέρχονται από τον Δήμο Τρίπολης.
Στη χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο της Καλαμάτας μετείχαν επίσης, ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας -πρόεδρος της ΠΕΔ-, οι δήμαρχοι Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας που συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσίγγανο, ενώ τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας.
Β.Γ.Μ.

*** Aπάντηση Καρνέση σε δημοσίευμα της "Ε": "Ολα έγιναν νόμιμα στον κόμβο Νέδοντα" :
Aπάντηση Καρνέση σε δημοσίευμα της "Ε": "Ολα έγιναν νόμιμα στον κόμβο Νέδοντα"
* Ολα έγιναν νόμιμα με την αλλαγή του κόμβου του Νέδοντα στον κλάδο της Αγιάννας από την οδό Αρτέμιδος, υποστήριξε ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών Γιάννη Καρνέση, για το έργο του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου, απαντώντας στο δημοσίευμα της "Ε" τίτλο "Επικίνδυνη απόφαση για τον κόμβο του Νέδοντα".
Οπως μας είπε, η διαδικασία τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων έγινε σύννομα και καθυστέρησε γιατί έπρεπε να υπογραφεί από 5 υπουργούς. Ανέφερε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας ήταν γνώστης. αλλά παρέλειψε στην τροποποίηση του ΓΠΣ να περιλάβει την ορθη απεικόνιση του κόμβου της Αγιάννας».
Ο κ. Καρνέσης παρατήρησε ότι η διαδικασία που εφαρμόστηκε προβλέπεται από το νόμο και χαρακτήρισε παντελώς αβάσιμα τα αντίθετα που υποστηρίζονται.
Είπε ότι «τηρήθηκε ευλαβικά η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων» και διευκρίνισε πως «έγινε πρώτα η τροποποίηση και μετά έγινε η κήρυξη της απαλλοτρίωσης.
Δεν πάσχει η διαδικασία. Επρεπε να είναι συμβατή με την απεικόνιση στο ΓΠΣ».  Γ.Σ.

*** Μειώσεις μισθών στην Ενωση τουλάχιστον 20%  :

 Μειώσεις μισθών στην Ενωση τουλάχιστον 20%
* Την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με τους εργαζόμενους και την αναγγελία της στην Επιθεώρηση Εργασίας, αποφάσισε προχθές το Δ.Σ. της Ενωσης (πρώην ΕΑΣ) Μεσσηνίας. Μέσα σ’ ένα 10ήμερο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, το Δ.Σ. θα καλέσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν τη νέα σύμβαση. Το σίγουρο είναι πως η καινούργια σύμβαση θα προβλέπει μειωμένες αποδοχές. Από την πλευρά των εργαζομένων έχει υποβληθεί πρόταση για μείωση 20% και αυτό αναμένεται να αποτελέσει τη βάση της διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση των εργαζομένων στηρίζεται και στη μελέτη βιωσιμότητας της Ενωσης που εκπόνησε η ICAP. Ωστόσο, από την πλευρά της διοίκησης δεν αποκλείεται να αντιπροταθεί μεγαλύτερη μείωση, με βάση την τραγική οικονομική κατάσταση της οργάνωσης -9 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι- και τις σκληρές, τις γενναίες προϋποθέσεις που θέτει η μελέτη της ICAP, για να καταστεί βιώσιμη η Ενωση και να έχει προοπτική. Στέλεχος της διοίκησης επεσήμανε την ανάγκη των κερδοφόρων δράσεων που σήμερα δεν υπάρχουν, το "κούρεμα" των χρεών προς την Αγροτική Τράπεζα και τις μεγάλες οφειλές πελατών που πρέπει να εισπραχθούν. Γ.Σ.

***



***
~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση     Σάββατο  1   Σεπτεμβρίου   2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02  Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  Πέμπτη  13  Σεπτεμβρίου  2012  .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  Πέμπτη  13  Σεπτεμβρίου  2012 .- ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  , ΖΗΣΕ την Ελλάδα ,  Παρασκευή  14  Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ  Σάββατο  15 Σεπτεμβρίου   2012 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html   , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/09/17-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Δευτέρα  17  Σεπτεμβρίου  2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/18-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Τρίτη 18  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/19-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου   2012 ,  ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το  γάλα  είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα  είναι  η  αναπνοή μας !!!
~**  ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ΔΕΙΤΕ και ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ 20/09/2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/21-2012-2012-p1010746.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ   ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣΠαρασκευή  21 Σεπτεμβρίου  2012  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/21-2012.html Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/22-2012.html , Μένουμε  Και  Βλέπουμε  Ελλάδα  Σαββάτο 22 Σεπτεμβρίου  2012 .-     
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 .-
  ~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/23-2012-1.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/24-2012.html , Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 , Μένουμε  ζούμε και  βλέπουμε Ελλάδα.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/24-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Μεσηηνιακά  και  Άλλα  : Δευτέρα  24 Σεπτεμβρίου  2012 .-  
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/25-2012.html , Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  άλλα
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/26-2012-1092012-binteo.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ :Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου  2012 , ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!
~**  Διαβαίνοντας  στις χαμένες πατρίδες Πέμπτη  27  Σεπτεμβρίου  2012 (Video ) , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/09/27-2012-video-2012-p1010810.html ,.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/28-2012-2012.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα  Παρασκευή  28  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012.-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html  , Στο  αγιάζι  της  Κυριακάτικης  ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου  2012 .-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html  , Στο  αγιάζι  της  καθημερινότητας  Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html  , Ιστρορία  μας (μέρος της ) μέσα  από Βιντεοπαρουσιάσεις  2012 , Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ   , Τρίτη  02  Ο τωβρίου  2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , Στο  αγιάζι  της  Ενημέρωσης Τρίτη  02  Οκτωβρίου  2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα .-
~***


***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =2004  video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =320video.-
~
http://www.youtube.com/vlasiskal , = 350 video.-

* *
~**** ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ … ΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :


~*** Λίμνη Τριχονίδα  αφήγηση  2012 P1030074.MP4  :

 ~*** Γύρος Λ.  Τριχονίδας  αφήγηση 2012 P1030075.MP4  :

 ~*** ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΝ Αγρινίου 2012 P1030076.MP4 :

 ~** ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ  Αγρινίου  2012 P1030077.MP4 :

 ~** ΠΑΡΑΒΟΛΑ  Αγρινίου  2012 P1030078.MP4 :

 ~** Παντάνασσα  Τριχωνίδας  2012 P1030079.MP4 :


~** Δογρί  Τριχωνίδας   2012 P1030080.MP4 :


 ~*** Βαρειά  Τριχωνίδας P1030081.MP4 :


~*** ΜΥΡΤΙΑ  Τριχωνίδας P1030082.MP4 :


 ~***Εισόδια  Θεοτόκου Μυρτιώτισσα 2012 P1030083.MP4 :


~*** Ι.Μ. Παναγία της Μυρτιάς  αφήγηση 21012 P1030084.MP4 :


~** Ι.Μ. ΜΥΡΤΙΑΣ  αφήγηση  Ιερο-μοναχού  2012 P1030095.MP4 :


~*** ΜΥΡΤΙΑ Λίμνη Τριχωνίδα  2012 P1030100.MP4 :


~** ΒΑΡΕΙΑ - ΜΥΡΤΙΑ 2012  Τραγούδι P1030119.MP4 :


 ~*** ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ  Τριχωνίδας  τραγούδι P1030121.MP4 :


 ~*** Πουρνάρα  Τριχωνίδας  τραγούδι  2012 P1030122.MP4 :


 ~** Πηγές  Αγίας Σοφίας Τριχωνίδας  2012 P1030123.MP4 :


~**

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: