Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση της Πέμπτης 02 Ιανουαρίου 2014,

Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  :


***  Μεσσηνιακή  ενημέρωση  και  Άλλα  :
***   Διπλάσιος αριθμός πινακίδων κατατέθηκε στη ΔΟΥ Καλαμάτας         
            
Το αδιαχώρητο, όπως άλλωστε αναμενόταν, έγινε μέχρι το τελευταίο λεπτό λειτουργίας της, στη ΔΟΥ Καλαμάτας εξαιτίας της προσέλευσης εκατοντάδων πολιτών, προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και να γλυτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη της εφορίας κα Κούβελα, μόνο χθες κατατέθηκαν περισσότερες από 500, ενώ ήδη ο αριθμός όσων κατέθεσαν πινακίδες είναι διπλάσιος από πέρυσι.
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας, για να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.

Το αδιαχώρητο
Πολλοί ήταν χθες αυτοί που, αδυνατώντας πλέον να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα χρήματα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, έσπευσαν στην εφορία για να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου.
Στην εφορία σχηματίστηκαν ουρές, με ατελείωτη αναμονή, καθώς ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί άμεσα τόσος κόσμος, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεύρα, εντάσεις και φωνές.
Ευτυχώς που στην εφορία δεν καταλήγουν και όσοι αγοράζουν τα τέλη κυκλοφορίας, αφού η πληρωμή τους γίνεται μόνο στην τράπεζα.
Άλλωστε, όσοι θέλησαν να καταθέσουν πινακίδες, επέλεξαν να το πράξουν τις τελευταίες ημέρες, για να εκμεταλλευτούν και την τελευταία ημέρα κυκλοφορίας του οχήματός τους.
  Διπλάσιες
Όσο για τον αριθμό των πινακίδων που κατατέθηκαν φέτος, όχι απλώς έχει ξεπεράσει τον περσινό, αλλά είναι ήδη  διπλάσιος, χωρίς να υπολογισθεί η σημερινή τελευταία ημέρα κατάθεσης.
Πέρυσι κατατέθηκαν συνολικά 1.700 πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν κατατεθεί 3.400! Από αυτές που κατατέθηκαν στην εφορία του 2012, ελάχιστοι επέστρεψαν μέσα στο έτος για να τις ξαναπάρουν.
Άπαντες κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, καθώς, όπως τόνιζαν, το κόστος των τελών είναι πλέον δυσβάσταχτο. Η δε πλειοψηφία των φορολογουμένων κατέθετε πινακίδες για οχήματα παλιά και μικρού κυβισμού. Κυρίως οικογένειες με 2-3 αυτοκίνητα επιλέγουν να κρατήσουν ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες τους.
Πινακίδες από οχήματα μεγάλου κυβισμού κατατέθηκαν λίγες.
Στη ΔΟΥ Καλαμάτας πινακίδες κατέθεσαν και οι φορολογούμενοι από την περιοχή του Μελιγαλά, ενώ για την περιοχή της Μεσσήνης λειτούργησε ξεχωριστό γραφείο για την εξυπηρέτηση του κόσμου.
  Κλειστές οι εφορίες
Στα γκισέ των εφοριών, χθες και σήμερα, προσέρχονται και όσοι έχουν να πληρώσουν φόρους, που όμως έχουν ρυθμίσει από παλαιότερα στην εφορία, καθώς οι τελευταίες ρυθμίσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και πληρώνονται στις τράπεζες.
Πάντως, οι εφορίες 2 και 3 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές, καθώς θα γίνει ενημέρωση διευθυντών, προϊσταμένων και προσωπικού για τις μεγάλες φορολογικές αλλαγές που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τις 7 Ιανουαρίου.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Παράταση για τις μετεγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ         
           
Έως την Τρίτη 7 Ιανουαρίου έχουν προθεσμία να υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας οι δικαιούχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν αιτημάτων υποψηφίων, οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση μεταφοράς θέσης εντός της αρχικώς ορισθείσας προθεσμίας.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων μέσω της ιστοσελίδας http://solon.it.minedu.gov.gr .
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε:
α) με τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄και Ομάδας Β, Μαΐου-Ιουνίου των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013,
β) με τη χρήση της βεβαίωσης πρόσβασης των δύο προηγούμενων της εισαγωγής τους ετών, κατά τα σχολικά έτη 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ ή τις 18.000 ευρώ για Ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ. 1 του Ν. 4186/2013 (μονογονεϊκές οικογένειες, επιτυχόντες με σοβαρές παθήσεις ή δωρητές οργάνων ή μυελού των οστών σε συγγενείς α΄ή β΄βαθμού, επιτυχόντες με γονείς ή κηδεμόνες που ο ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει οκτώ (8) μήνες ανεργίας εντός του 2013)
Η Διαδικασία υποβολής της αίτησης μεταφοράς έχει ως εξής:
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά.
Για την ηλεκτρονική αίτηση, ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας/Διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας.
Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον 8-ψηφίο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του   ,  .ΠΑΙ.Θ. http://solon.it.minedu.gov.gr   ,    ethnos.gr

 *** Έκκληση δημάρχου Οιχαλίας στα δύο πυρηνελαιουργεία         
           
Έκκληση στα δύο πυρηνελαιουργεία που λειτουργούν στη Βιομηχανική Περιοχή του Μελιγαλά να εγκαταστήσουν ειδικά συστήματα που αποτρέπουν τη διασπορά οσμών και καπνού στην ατμόσφαιρα, έκανε  ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, σε επίσκεψή του στην περιοχή, αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε, κάνοντας απολογισμό του έργου του.
Για άλλη μια φορά η κατάσταση στην περιοχή ήταν τραγική και αυτό επισημάνθηκε από τον κ. Μπάμη, με την υπογράμμιση ότι οι κάτοικοι στα Τσουκαλέικα, τη Σκάλα, την Ανθούσα, του Κατσαρού και το Μελιγαλά δεν μπορούν να ανασάνουν.
Επίσης, αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη βελτίωση της κατάστασης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει εκπονήσει μελέτες με ειδικό επιστημονικό σύμβουλο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και έχει καλέσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου να λάβει μέτρα.
Διευκρίνισε, πάντως, ότι επιθυμία του δεν είναι να κλείσουν τα δύο εργοστάσια, αλλά να λειτουργήσουν σωστά και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους και την περιοχή.
  Έργα
Παράλληλα, ο κ. Μπάμης έκανε αναλυτικό απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, παρουσιάζοντας όλα τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Οιχαλίας, αλλά και τα μικρότερα, που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα των δημοτών του.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου περιλαμβάνει έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,7 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν δημοπρατηθεί έργα ύψους 6,6 εκατ. ευρώ, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τα υπόλοιπα.

*** Προφυλακίσθηκαν ως δουλέμποροι οι τρεις Ουκρανοί         
            
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι τρεις Ουκρανοί που συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι για τη μεταφορά των 94 λαθρομεταναστών που εντοπίσθηκαν παραμονή Χριστουγέννων.
Οι τρεις Ουκρανοί αρνήθηκαν τις βαριές κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί, ισχυριζόμενοι πως είναι θύματα άλλων, οι οποίοι πρόλαβαν να διαφύγουν. Στο πλευρό τους χθες βρέθηκε και εκπρόσωπος από την Πρεσβεία της Ουκρανίας.
Στο μεταξύ, οι 94 λαθρομετανάστες αναχώρησαν την Κυριακή από την Πύλο, όπου φιλοξενούνταν, με προορισμό την Αθήνα και με 6μηνη προθεσμία να εγκαταλείψουν τη χώρα.
  Βαριές κατηγορίες
Οι βαριές κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, που αντιμετωπίζουν οι τρεις νεαροί Ουκρανοί, ηλικίας 29, 30 και 24 ετών, είναι αυτές της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράνομης μεταφοράς από κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, που μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για τις ζωές ανθρώπων.
Την παραμονή των Χριστουγέννων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Βενέτικο, εντοπίσθηκε μικρό πλοιάριο που έπλεε ακυβέρνητο και σε αυτό επέβαιναν λαθρομετανάστες. Το πλοιάριο κινδύνευε άμεσα να βυθισθεί, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι και επικρατούσε σφοδρή θαλασσοταραχή. Μετά από πολύωρες προσπάθειες και μάχη με τα κύματα, το πλοιάριο ρυμουλκήθηκε στην Πύλο. Οι επιβαίνοντες σώθηκαν από θαύμα, καθώς οι περισσότεροι ήταν κλειδωμένοι στα αμπάρια, ενώ τα διαμερίσματα του πλοίου είχαν γεμίσει πετρέλαιο από τις δεξαμενές.
Στο πλοίο επέβαιναν 23 Σύροι (14 ενήλικες και 9 παιδιά) και 71 Αφγανοί, εκ των οποίων 40 παιδιά. Ανάμεσά τους και δύο έγκυες. Μαζί ήταν και τρεις Ουκρανοί, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων, αποτελούσαν το πλήρωμα και ήταν αυτοί που μαζί με άλλους τους είχαν επιβιβάσει στο πλοίο από απόμερες ακτές της Τουρκίας, με προορισμό την Ιταλία.
  Ήταν και άλλοι δύο
Σύμφωνα με το δικηγόρο τους Δημήτρη Καούνη, οι τρεις κατηγορούμενοι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι στο πλοίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα, τα οποία διέφυγαν με φουσκωτή βάρκα, όταν ξεκίνησε η θαλασσοταραχή. Υποστήριξαν ότι μέσω ίντερνετ ήρθαν σε επαφή με κάποια άτομα που τους υποσχέθηκαν δουλειά στην Ιταλία. Ταξίδεψαν από την Κριμαία στην Τουρκία, όπου επιβιβάσθηκαν σε πλοίο, συνέχισαν το ταξίδι, σταμάτησαν σε λιμάνι της Τουρκίας, όπου και επιβιβάσθηκαν στο πλοίο στο οποίο βρέθηκαν. Στη συνέχεια, όπως σημείωσαν, από ερημική παραλία της Τουρκίας παρέλαβαν τους 94 μετανάστες, για τους οποίους αυτοί δε γνώριζαν.
Επίσης, ισχυρίζονται πως δε γνωρίζουν πλοήγηση και ότι αναγκάσθηκαν να το κάνουν όταν το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο και οι άλλοι δύο το εγκατέλειψαν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.
Παρά ταύτα, η ιστορία τους δεν έγινε πιστευτή και προφυλακίσθηκαν. Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Διάλεξε το θάνατό σου         
            Νέα προειδοποίηση για τις ολέθριες συνέπειες της αιθαλομίχλης, κυρίως στις μεγαλουπόλεις, έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι το οικονομικό κόστος για τη Δημόσια Υγεία είναι μεγαλύτερο από το οικονομικό κόστος που θα είχαμε, αν απλά μειωνόταν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
Ο Ιατρικός Σύλλογος, ως ο καθ' ύλην αρμόδιος επιστημονικός Σύλλογος, μιλά, αλλά σε ώτα μη ακουόντων. Κι αυτό έχει να κάνει με δύο πλευρές. Απ’ τη μια, στους πολίτες και, από την άλλη, στην κυβέρνηση.
Οι πολίτες μπροστά στον κίνδυνο να παγώσουν απ’ το κρύο δεν ακούν καν τις πολύ σοβαρές συνέπειες που έχει στη δημόσια υγεία η αιθαλομίχλη, ενώ, από την άλλη, η κυβέρνηση, έχοντας το μαχαίρι στο λαιμό από την τρόικα - χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία-, δε διανοείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, λοιπόν.
Όποιος ανήκει σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά ή σε ομάδες με καρδιαγγειακά ή νοσήματα του αναπνευστικού, άντε γεια. Μπορεί να μην πάει με τη μία, αν δεν ξεπαγιάσει ή δεν καεί, αλλά επειδή αυτά τα προβλήματα αθροίζονται, σε κάποια στιγμή... κόκαλο. Θες από έμφραγμα, θες από  δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα που σχηματίζεται από την ατελή καύση των προϊόντων του άνθρακα προκαλώντας υποξία στους ιστούς και δυσλειτουργία και ανεπάρκεια πολλών οργάνων ταυτόχρονα; Έτσι ή αλλιώς, ο Χάρος περιμένει να τον κατεβάσει στον Άδη.
«Παράξενος χειμώνας μπήκε, παράξενη εποχή, κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει, δεν ξέρει πού θα βγει»…
Η κρίση, προϊόντος του χρόνου, έχει βγάλει πια τη μάσκα και δείχνει το φρικαλέο πρόσωπό της. Όσο κι αν καθημερινά ακούμε ότι όπου να ’ναι βγαίνουμε απ’ το τούνελ, όσοι πολιτικοί έχουν πραγματική επαφή με την κοινωνία και δεν εννοώ εκείνους που ονειρεύονται την εξουσία, γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως αυτά που λένε οι υπουργοί είναι όνειρα θερινής νυκτός και τώρα είμαστε στην καρδιά του χειμώνα.
Στην Ιταλία, που την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε επίσημα από την ύφεση, ο Σύνδεσμος Ιταλών Βιομηχάνων ανακοίνωσε πως οι συνέπειες που βιώνει η γειτονική χώρα είναι ίδιες με εκείνες ενός πολέμου... Η  Ιταλία, που βρίσκεται στις 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Κάντε μια αναγωγή και αναλογιστείτε τι θα γίνει στη χώρα μας...
 
*** ΜΙΖΕΣ  για  να  τα  λέμε !!!!!>>>

ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΗ ΑΡΒΑΛΑ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!
Όπως γνωρίζουμε το 1989 ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο τότε Συνασπισμός συνεργάστηκαν με τον Μητσοτάκη, τον αναβάθμισαν απο τις παλιές του αμ...αρτίες με αποτέλεσμα να γίνει πρωθυπουργός με τη βοήθεια της κλοπής βουλευτικών εδρών του ολιγαρχικού εκλογικού νόμου που εδραίωσε ο ολιγαρχικός Εθνάρχης και της εξαγοράς του βουλευτή Κατσίκη.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ούτε που είχαν την παραμικρή πολιτική ευαισθησία ή φιλότιμο έναντι των ψηφοφόρων τους να απαιτήσουν από το Μητσοτάκη, τότε το 1989, την απλή αναλογική.
Από τα παραπάνω κρατάμε μόνο το τερατώδες, ότι την απόφαση συνεργασίας την πήραν καμιά 20ριά στελέχη του τότε Συνασπισμού ερήμην των ψηφοφόρων (ένας εξ αυτών των ψηφοφόρων είμουν κι εγώ).
Και βεβαίως προεκλογικά ήταν αδιανόητο να μιλήσουν για ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ.
(παρατήρηση:
εδώ δεν εκφράζω άποψη για την ορθότητα ή μη της τότε ιστορικής συνεργασίας, γιατί εδώ εξετάζουμε τον τρόπο λήψης αποφάσεων).
Προφανώς με παρόμοιο τρόπο ελήφθη η απόφαση συνεργασίας και στη ΝΔ.
Αυτό σημαίνει ότι η υπάρχουσα κομματική «δημοκρατία» είναι χειρότερη από την υπάρχουσα κολοβή κοινοβουλευτική «δημοκρατία» (αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος).
ΜΕΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ
Μετά 12 χρόνια ο Νίκος Κωνσταντόπουλος όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που παρουσιάζεις, ξαναλειτούργησε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ αυτή τη φορά για το ΠΑΣΟΚ και για τον αρχικλέφτη Τσοχαντζόπουλο. Και εδώ λειτούργησε ξανα τερατωδώς ως κομματική ΕΛΙΤ πέρα από κάθε άποψη των ψηφοφόρων που εμπιστεύτηκαν τον Συνασπισμό (ένας εξ αυτών των ψηφοφόρων είμουν κι εγώ) .
(Τελευταία ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έγινε πρόεδρος της αποκαλούμενης επιτροπής σοφών του ΣΥΡΙΖΑ για το σύνταγμα).
ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Βέβαια η κοινωνία πρόσφατα έλυσε το ζήτημα της ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑΣ παραμένει όμως ανοιχτό σ όλα τα κόμματα, το ζήτημα της έλλειψης κομματικής δημοκρατίας στη λήψη των οποιονδήποτε κομματικών αποφάσεων του οποιουδήποτε κόμματος.
Σ όλα τα κόμματα η κομματική διάρθρωση με επαγγελματικά στελέχη, και ο τρόπος λήψης κομματικών αποφάσεων είναι παρόμοιος (εκσυγχρονισμένος Σταλινικός).
Και το τραγελαφικό είναι ότι όλοι κατηγορούν όλους για Σταλινικές μεθόδους στη λήψη των κομματικών αποφάσεων. 
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτή η έλλειψη κομματικής δημοκρατίας
και η απόλυτη κυριαρχία των κομματικών επαγγελματικών στελεχών
έχει πληρωθεί ακριβά κατά το παρελθόν,
και συνέχεια πληρώνεται και ξαναπληρώνεται ακριβά τις τελευταίες δεκαετίες από την κοινωνία..
ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ τις απόψεις μου τις ξέρεις:
Mπροστά στα εκατοντάδες ΔΙΣ ΕΥΡΩ των εξοπλισμών θεωρώ κωμικοτραγικό το ενδιαφέρον για τις μίζες 1% - 2% των παρατρεχάμενων.
Αυτό που με εξοργίζει είναι τι γίνεται με τα άλλα 98 ΔΙΣ των παρανοικών εξοπλισμών και κυρίως με ενδιαφέρει το εξής:
"Γιατί ο Χαρίλαος Φλωράκης ή ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκαν καν τουλάχιστον οι ίδιοι να μάθουν ποιές είναι αυτές οι πολυδιαφημισμένες Ελληνικές Ψευτοδιαφορές στο Αιγαίο?
Γιατί δεν ίδρυσαν τόσα χρόνια μια υπεύθυνη επιτροπή μελέτης και ενημέρωσης επι των Ελληνοτουρκικών διαφορών??
ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ!!!
Κι όμως θα μπορούσε η συμβολή της αριστεράς να ήταν Εθνοσωτήρια...
Νομίζω ότι πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα έγκυρη και σοβαρή επιτροπή Ελληνοτουρκικών Συνομιλιών με δημοσιοποίηση των Ελληνοτουρκικών διαφορών.
Μόνο μέσω τακτικών δημοσιοποιήσεων της πορείας των συνομιλιών, επι τέλους θα γίνει ξεκίνημα για να ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ οι ψευτοδιαφορές στο Αιγαίο..
Βαρεθήκαμε χρόνια τώρα να βλέπουμε τον κάθε υπουργό άμυνας κάθε πρωτοχρονιά με βαρύ μπουφάν στο Καστελόριζο να απειλεί τους Τούρκους!!
Και κάθε Πάσχα να τσουγκρίζει ο υπουργός αυγά με τους φαντάρους και να κάνει τον παλληκαρά!!
και να ρίχνει λάδι στη φωτιά για να δικαιολογεί τις τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες!!!
Έστω κι άν μηδενιστούν οι μίζες άν δεν λυθεί το θέμα των υπέρογκων στρατιωτικων δαπανών θα κάνουμε μια τρυπα στο νερό...
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ?
Εσύ προσωπικά φίλε Δημήτρη, μπορείς να μάθεις ποιες είναι οι συγκεκριμένες Ελληνοτουρκικές διαφορές επι των οποίων γίνονται οι συνομιλίες?
Γνωρίζει κανείς ποια είναι η εξελικτική πορεία των συνομιλιών από το 1974 έως σήμερα?
Μήπως μπορείς να μάθεις ποια υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη και ποιοι καθηγητές πανεπιστημίων, επανδρώνουν εδώ και χρόνια ως υψηλόμισθοι σύμβουλοι αυτές τις επιτροπές Ελληνοτουρκικών Συνομιλιών και τι αμοιβές παίρνουν? Πολύ αμφιβάλλω...
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Μήπως πρέπει να συγκεντρώσουμε υπογραφές και να απευθυνθούμε στην πρεσβεία της Τουρκίας για να μας ενημερώσει επι τέλους ποιες είναι αυτές οι Ελληνοτουρκικές διαφορές?
Ή να απευθυνθούμε στον Ερντογάν να μας ενημερώσει με ειδικό διάγγελμά του -με λεπτομέρειες- ποιές είναι τέλος πάντων αυτές οι Ελληνοτουρκικές διαφορές???
ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ
Σε λίγο, οι δικοί σου που κυβερνούν, οι οποίοι διατηρούν ως κόρη οφθαλμού τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες, και παράλληλα αποφεύγουν σαν το διάβολο το λιβάνι τις συνομιλίες με τους Τούρκους σε λίγο –όπως βλέπεις-, θα εκχωρήσουν το Αιγαίο στις πολυεθνικές και θα είναι αργά..
(εφευρέθηκε και η πρωτότυπη ονομασία «οικόπεδα Αιγαίου»)
Η δε ΤΡΟΙΚΑ ενω θα μπορούσε να συμβάλλει για λύση στο Αιγαίο, σφυρίζει για τους εξοπλισμούς «Κωλο..κοτρωναίικα»...
ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΗ ΑΡΒΑΛΑ
Το να δημιουργούμε βαρύγδουπη αρβάλα, να δείχνουμε χριστιανική στενοχώρια,και να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα για τις μίζες των ΔΥΟ ΔΙΣ και να τηρούμε σιγή ιχθύος για τις τρομακτικές στρατιωτικές δαπάνες ΤΩΝ 98 ΔΙΣ είναι σαν να νομιμοποιούμε την παράνοια της έντεχνης αποφυγής ειρηνευτικών συνομιλιών που επιβάλουν οι πολεμοκάπηλοι και οι πατριδοκάπηλοι...
ΚΑΤ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΙ Ο ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ
Κατ αναλογία με τα παραπάνω δημιουργούμε βαρύγδουπη αρβάλα, δείχνουμε χριστιανική στενοχώρια και χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα για τα 25.000€ της μίζας του Τομπούλογλου αλλά για τα 3.000.000€ που έχουν δοθεί σε αδίστακτους Πανεπιστημιακούς καθηγητές για το γκάλλοπ της παχυσαρκίας, τηρούμε σιγή ιχθύος...
Ανατριχιαστικό το να μη σιχτιρίζουμε αυτούς που αποφάσισαν και αυτούς που διαχειρίζονται αυτή την ανατριχιαστική δαπάνη της παχυσαρκίας και της παραφροσύνης... Προφανώς θα τα έχουν μοιραστεί με δικές τους εταιρείες....
Κατά τα άλλα ξεσηκώνουμε την κοινωνία στο παγωνόφτερο επειδή δυό τρία πεινασμένα τσιγγανάκια έκλεψαν δυό αυγά και δυό κότες...
(Τα παραπάνω γράφτηκαν με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα του εκλεκτού φίλου και συμμαθητή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ) .-

** Ο Δήμαρχος Τριφυλίας ,Κώστας Κόλλιας , ανοίγει τα χαρτιά του στο «Θάρρος»          

   
«Αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστεκαι ο αγώνας μας έχει συνέχεια!»
 Του Ηλία Γιαννόπουλου
 «Δεν ήρθαμε στο Δήμο ως νομείς και πολύ περισσότερο ως “λαφυραγωγοί” της εξουσίας, αλλά ως αγωνιστές. Είναι εύλογο, λοιπόν, ο αγώνας αυτός να έχει συνέχεια με τις απαιτούμενες στην εποχή που διανύουμε προσαρμογές!», τονίζει σε συνέντευξή του στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, δηλώνοντας ουσιαστικά τη βούλησή του να διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του Μαΐου!
Μιλώντας στο «Θ», με τη συμπλήρωση τριών χρόνων λειτουργίας του νέου Δήμου και της Δημοτικής του Αρχής, ο δήμαρχος Τριφυλίας ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για τα προβλήματα, τις δυσκολίες, τις προσπάθειες, το σχεδιασμό, αλλά και την προοπτική του Δήμου Τριφυλίας.
Η συνέντευξή του στο «Θ» αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς απαντά σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν και με την παράταξή του, αλλά και με την καθημερινότητα των πολιτών! Δε δηλώνει ικανοποιημένος, τονίζει πως αντιστέκονται και αγωνίζονται, ενώ αναφέρεται στο νοικοκύρεμα του Δήμου και τα μεγάλα έργα υποδομών που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται, και τα οποία χρόνιζαν. Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του σε Κασσάνδρες, που έλεγαν ότι ο Δήμος δεν είναι βιώσιμος και θα διαλυθεί – και που διαψεύστηκαν –, τονίζοντας: «Κρατήσαμε το Δήμο όρθιο και με τον αγώνα μας βάλαμε τις βάσεις για ένα καλύτερο βηματισμό στη συνέχεια!».
  -Το ’13 που φεύγει, ξεκίνησε, όπως θεωρείται, «άσχημα» για τη δημαρχοντία σας, καθώς προ της εκλογής νέου προεδρείου εκδηλώθηκαν από μερίδα δημοτικών συμβούλων της παράταξής σας «αντιδράσεις» για τις έμμισθες θέσεις αντιδημάρχων.
Η χρονιά «έκλεισε» με την παράταξή σας, σύσσωμη, να ψηφίζει τον προϋπολογισμό και από τη συζήτησή του να βγαίνετε ενισχυμένος! Πώς ήταν το ’13 για το δήμαρχο και το Δήμο, τόσο σε εσωπαραταξιακό επίπεδο όσο και στη λειτουργία του, την παραγωγή έργου και την καθημερινότητα;
  Κατ’ αρχήν, να θυμίσω ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν ανέλαβε το 2013, αλλά το 2011 και η ευθύνη διοίκησης του Δήμου συνοδεύθηκε από τη δήλωση ότι δεν ήρθαμε στο Δήμο ως νομείς, και πολύ περισσότερο ως «λαφυραγωγοί» της εξουσίας, αλλά ως αγωνιστές! Και με αυτό το γνώμονα πορευθήκαμε. Αντιλαμβάνομαι ότι ο χρόνος «αντίδρασης» κάποιων συμβούλων της παράταξής μας, που επισημαίνετε, έδωσε αφορμή ή και επιχειρήματα για το χαρακτήρα των αντιδράσεων αυτών, όπως προσδιορίζετε και στην ερώτησή σας. Προσωπικά, εξακολουθώ να μη θέλω να ευτελίσω προθέσεις και συμπεριφορές. Όντας ο ίδιος καλοπροαίρετος, αποδίδω κατά συνθήκη τον ίδιο προσδιορισμό και στους συνεργάτες μου. Σε κάθε περίπτωση, όλοι κρινόμαστε! Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί πράξη ευθύνης και δεν είναι προσωπική υπόθεση του δημάρχου, αλλά συνολικά της παράταξης, που μέσα από τη συνοχή της βγήκε συνολικά ενισχυμένη, όπως άλλωστε και ο Δήμος μας.
Κατά τα λοιπά, το 2013 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, όχι σε εσωπαραταξιακό επίπεδο, που λίγο απασχολεί τους συμπολίτες μας, αλλά στα ζητήματα που αφορούν στους συνδημότες μας. Η κρίση όλο και πιο βαθιά πληγώνει την Αυτοδιοίκηση, άρα και το Δήμο μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε!
  -Είστε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Δήμου και τις υπηρεσίες που παρέχετε στους πολίτες;
Εκ χαρακτήρος δεν αρέσκομαι σε εξωραϊσμούς. Δεν είμαι ικανοποιημένος, όχι τόσο για το πώς λειτουργεί ο Δήμος μας και τι υπηρεσίες παρέχει στους συμπολίτες μας, αλλά για το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί ένας Δήμος (και γενικότερα η Αυτοδιοίκηση) και τι υπηρεσίες θα έπρεπε να μπορεί να προσφέρει στους πολίτες. Όταν με διαρκείς περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων (που κατά τη συγκεκριμένη συγκυρία που βιώνει η κοινωνία μας δεν μπορούμε να αναπληρώσουμε με φοροεισπρακτικές «επιδρομές»), με ασφυκτικές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, με ελάχιστα μέσα και με μειωμένο προσωπικό (στο δικό μας Δήμο το έλλειμμα προσωπικού πλησιάζει τα 50 άτομα, παρά το γεγονός ότι καθημερινά οι Δήμοι αναλαμβάνουν και πρόσθετες αρμοδιότητες), όταν, λοιπόν, υπό αυτές τις συνθήκες το όραμά μας - όπως τουλάχιστον το είχαμε σχεδιάσει – υποβαθμίζεται, κατ' ανάγκη, σε όραμα διαχείρισης, δεν μπορώ να δηλώνω ικανοποιημένος. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, αυτό που είπα και στην προηγούμενη ερώτησή σας: αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε. Κι εκτιμώ ότι το ισοζύγιό μας δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά και δεν έχει αρνητικό πρόσημο. Το οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου, η ολοκλήρωση μεγάλων έργων, όπως, λ.χ., ο Βιολογικός της Κυπαρισσίας, η πραγματοποίηση νέων έργων υποδομών, όπως, λ.χ., η επέκταση του υδραγωγείου Φιλιατρών, η επικείμενη δημοπράτηση του δρόμου Γαργαλιάνων- Βάλτας, οδικοί άξονες και αναπλάσεις μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και ίδιους πόρους που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, ζητήματα κοινωνικής φροντίδας – εφέτος, για παράδειγμα, δεν έμεινε κανένα παιδάκι εκτός Παιδικών Σταθμών - και άλλα που θα αναδείξουμε στον απολογισμό μας, θα αποτυπώσουν την πραγματική κατάσταση του Δήμου.
  -Τρία χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, πώς θα κρίνατε την πορεία του και πώς βλέπετε την προοπτική του;
Το όραμά μας για το Δήμο Τριφυλίας, που έχει μεγάλες προοπτικές πολυδύναμης ανάπτυξης, το έχουμε διατυπώσει στη διακήρυξη και το πρόγραμμα της παράταξής μας. Εξακολουθεί να μας εμπνέει. Βεβαίως, μέσα στη συγκεκριμένη συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας χρειάζεται αναπροσαρμογές και ιεραρχήσεις, που θα κάνουμε με βάση τις νέες καταστάσεις και προοπτικές.
  -Η αντιπολίτευση αλλά και πολίτες, ακόμη και δημοτικοί σας σύμβουλοι, πολλές φορές κάνουν λόγο για προβλήματα διοίκησης και οργανωτικές δυσλειτουργίες, επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικά σε εσάς και τις επιλογές σας για μια σειρά από ζητήματα, με πρώτο τους αντιδημάρχους που ορίσατε. Δέχεστε αυτές τις ευθύνες; Εκτιμάτε πως έχετε κάνει λάθη; Αν ο χρόνος γύριζε πίσω, με δεδομένη την υφιστάμενη κατάσταση, θα κάνατε τις ίδιες επιλογές;
Πρώτον, η κριτική είναι καλοδεχούμενη, ακόμη κι αν είναι κακόπιστη, που όμως εύκολα αποκαλύπτεται! Σε μια συλλογική προσπάθεια δε χωρούν προσωπικές στρατηγικές και δικαιολογίες του τύπου «όχι εγώ, αλλά οι άλλοι». Η ευθύνη επιμερίζεται. Ο καθένας έχει τη δική του και ο επικεφαλής την πρώτη και μεγαλύτερη. Την αναδέχομαι. Και για ό,τι καλό και για ό,τι λανθασμένο έχει γίνει στο Δήμο. Γιατί ασφαλώς έχουν γίνει και λάθη. Ο αλάθητος πρώτος το λίθο βαλέτω! Από τα λάθη μας, όλοι μαθαίνουμε. Δια τα πάντα.
Δεύτερον, το μοντέλο διοίκησης του Δήμου, ως προς τη δομή του (αποκεντρωμένη λειτουργία – ανοικτά τα Δημαρχεία των πρώην Δήμων), ήταν μια συλλογική απόφαση της παράταξης. Βοήθησε στο να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις από τη συγκρότηση του νέου καλλικράτειου Δήμου. Όλοι θυμόσαστε ότι οι δύο από τις τρεις μεγάλες πόλεις – Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι – τον είχαν υποδεχθεί με μαύρες σημαίες. Βοήθησε πρωτίστως τους συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται στον τόπο τους χωρίς χρονοβόρες και κοστοβόρες μετακινήσεις. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι μέσα από τις έντονες τοπικές αντιπαραθέσεις, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών κοινωνιών, τις διαπροσωπικές σχέσεις, μεταξύ των μελών της παράταξης, καθώς κάποτε έλειπε και η απλή προσωπική γνωριμία, η συλλογικότητα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Την κατακτάμε βήμα βήμα!
  -Το ’14 είναι χρονιά εκλογών! Είστε ο πρώτος δήμαρχος του καλλικράτειου Δήμου Τριφυλίας και τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας σας συνέπεσαν με την πλέον δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους ΟΤΑ και την κοινωνία. Ποιοι είναι οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής για το 2014; Θα είστε εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος;
Οι διαπιστώσεις σας είναι ακριβείς. Όταν ξεκινήσαμε, η κατάσταση ήταν τέτοια που κάποιες Κασσάνδρες μάς λέγανε: «Πού πάτε; Ο Δήμος αυτός δεν είναι βιώσιμος. Σε δύο μήνες θα έχει διαλυθεί. Θα σας πάρουν με τις πέτρες». Ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο. Κρατήσαμε το Δήμο όρθιο και με τον αγώνα μας βάλαμε τις βάσεις για ένα καλύτερο βηματισμό στη συνέχεια! Και με τους συμπολίτες μας είμαστε σε συνεχή διαλεκτική σχέση, κατανοώντας τα προβλήματα, πολλά από τα οποία έρχονται από αρκετά χρόνια πίσω, αλλά και τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε και ως άτομα και ως φορείς. Είναι εύλογο, λοιπόν, ο αγώνας αυτός να έχει συνέχεια με τις απαιτούμενες στην εποχή που διανύουμε προσαρμογές! Τα λοιπά στον καιρό τον δέοντα.
 
*** Συμμορία τσιγγάνων «ρήμαξε» την Καλαμάτα         
          
25 κλοπές σε ένα μήνα στην Καλαμάτα από τρεις τσιγγάνους
 Συνελήφθη ένας, διέφυγαν μετά από μεγάλη καταδίωξη άλλοι δυο
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 25 διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα στην Καλαμάτα κατάφεραν να κάνουν τρεις τσιγγάνοι μέσα σε ένα μήνα, αφαιρώντας χρήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας 62.000 ευρώ.
Οι τρεις εντοπίσθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου, όπου και συνελήφθη ο ένας, ενώ οι άλλοι δύο, μετά από μεγάλη καταδίωξη, ξέφυγαν από τους αστυνομικούς. Η Αστυνομία αναζητά ένα 16χρονο ανήλικο, καθώς και έναν 36χρονο, για τον οποίο ήδη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
  Καταδίωξη
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Δίωξης Ναρκωτικών είδαν τρεις νεαρούς τσιγγάνους να κινούνται ύποπτα στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου. Τους ζήτησαν να σταματήσουν, αλλά αυτοί «το έβαλαν στα πόδια», ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν ένα 18χρονο.
Ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή και λίγη ώρα αργότερα οι άλλοι δύο εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο. Καθώς δε σταμάτησαν σε σήμα που τους έκαναν, άρχισε καταδίωξη, αλλά τελικά οι αστυνομικοί έχασαν τα ίχνη τους στην περιοχή της Βαλύρας.
Στο 18χρονο που συνελήφθη αποδόθηκαν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν είδη ένδυσης (κάλτσες), τα οποία χρησιμοποιούσε για να καλύπτει τα ίχνη του, καθώς και ένα διαρρηκτικό εργαλείο.
  Κάθε μέρα και κλοπή
Έχοντας συστήσει ομάδα, οι τρεις τσιγγάνοι διέπρατταν διαρρήξεις, τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου έως τώρα. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προέκυψε  ότι έχουν διαπράξει τις ακόλουθες διαρρήξεις, κλοπές και απόπειρες:
-Κατά το χρονικό διάστημα από 30.10.2013, έως και 3.11.2013, στο Ασπρόχωμα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο.
-Στις 28.11.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Στις 3.12.2013 το βράδυ, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
-Στις 4.12.2013 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία αλλοδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 7.12.2013 έως και 8.12.2013 το πρωί, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 6.12.2013 έως και 8.12.2013, το βράδυ, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Στις 11.12.2013 το πρωί, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 11.12.2013 έως και 12.12.2013 το πρωί, στην Καλαμάτα, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Στις 13.12.2013 το βράδυ, στην Καλαμάτα, μπήκαν σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
-Στις 13.12.2013 το βράδυ, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 14.12.2013 έως και 15.12.2013 το πρωί, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.
-Στις 16.12.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές.
-Στις 16.12.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Στις 16.12.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Στις 22.12.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 23.12.2013 έως και 24.12.2013 το πρωί, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν όχημα ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα.
-Στις 24.12.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές.
-Στις 24.12.2013, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 24.12.2013 έως και 25.12.2013 το πρωί, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
-Στις 25.12.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 25.12.2013 έως και 26.12.2013 το πρωί, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
-Στις 26.12.2013 πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν όχημα ημεδαπής και αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
-Στις 26.12.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Στις 26.12.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
-Στις 28.12.2013, λίγη ώρα πριν από τον εντοπισμό τους, είχαν διαρρήξει οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Συνολικά, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά-κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και προσωπικά αντικείμενα των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 62.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες. 
    
***  Έξι συλλήψεις και σαράντα προσαγωγές σε μεγάλη επιχείρηση στη Μεσσηνία         
           
Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία
 Συνελήφθησαν έξι  άτομα, προσήχθησαν σαράντα  και έγινε έλεγχος σε εκατόν δύο (

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι ογδόντα επτά  οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν είκοσι μία παραβάσεις
 Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
 Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα  από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Πύλου Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν δύο  άτομα, εκ των οποίων σαράντα οκτώ ήταν ημεδαποί και πενήντα τέσσερις ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε ογδόντα επτά οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα άτομα, από τα οποία δέκα εννέα ήταν ημεδαποί και είκοσι ένα  ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έξι άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
• Ένας για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Δύο  για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Τρείς  αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκατέσσερις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επτά παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου

*** 3η ημέρα χωρίς φανάρια κεντρικοί δρόμοι της Καλαμάτας          
          
«Σβηστά» είναι τα φανάρια σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας από το πρωί της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Στην οδό Φαρών δεν λειτουργεί κανένα σε όλο της το μήκος ,ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε και την αυξημένη κίνηση των ημερών λόγω των επισκεπτών της πόλης. Καλό είναι οι οδηγοί να είναι αρκετά προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα ατυχήματα. 
 
***  Πρόσκληση για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»         
   
Να συμμετάσχουν στο Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «ΠΑΑ» 2007-2013 (2η Περίοδος) καλεί τους ενδιαφερόμενους η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης-φακέλων υποψηφιότητας θα γίνεται από 18/3 έως 16/5/2014.
Δικαιούχοι είναι:
α. Νέες και νέοι ηλικίας 18 έως 40 ετών
β. Όσοι εγκαθίσταται για πρώτη φορά ως αρχηγοί Γεωργικής Εκμετάλλευσης έως και 14 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης
γ. Όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του Μέτρου (ορεινών ή μειονεκτικών περιοχών, κανονικών περιοχών με πληθυσμό έως 100.000 κατοίκων).
δ. Μέγεθος Γεωργικής Εκμετάλλευσης απαιτήσεων σε εργασία μισή (0,5) Μ.Α.Ε..
ε. Όσοι διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αποκτούν εντός 36 μηνών.
στ. Όσοι υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο υπογεγραμμένο από γεωτεχνικό ή τεχνολόγο γεωπονίας.
ζ. Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση ΟΣΔΕ.
η. Όσοι αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις.
θ. Όσοι δεν εμπίπτουν στις μη επιλέξιμες κατηγορίες του Μέτρου.
Οι υποψήφιοι Νέοι Γεωργοί θα πρέπει να υποβάλουν το φάκελο υποψηφιότητας συμπληρωμένο πλήρως σε δύο αντίγραφα (πρωτότυπο-αντίγραφο) και σε ηλεκτρονική μορφή στις Διευθύνσεις Αγροτικής Oικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας και Τριφυλίας.
Όσον αφορά στις επιλέξιμες Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις:
1. Η γεωργική εκμετάλλευση πρέπει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του.
2. Τα αγροτεμάχια εκμετάλλευσης πρέπει να είναι ιδιόκτητα ή μισθωμένα ή συνδυασμός τους και μεγαλύτερα ή ίσα της ελάχιστης έκτασης κατά τύπο αγροτεμαχίου και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλύτερα ή ίσα των 1000 τ.μ. (1 στρέμμα).
3. Το ζωικό και μελισσοκομικό κεφάλαιο της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι ιδιόκτητο και καταγεγραμμένο στα μητρώα και βιβλιάρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
4. Το σύνολο της εκμετάλλευσης πρέπει να έχει περιληφθεί για πρώτη φορά σε Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά το έτος υποβολής της αίτησης ή και κατά το προηγούμενο έτος.
5. Στο πλαίσιο της οικογένειας δεν απαιτούνται μισθώσεις μεταξύ των συζύγων και μόνο ένας μπορεί να θεωρηθεί ως αρχηγός της οικογενειακής εκμετάλλευσης.
Η δε οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται σε τρεις δόσεις και το ύψος της διαφοροποιείται:
-Ορεινές περιοχές από 15.000 έως 20.000 ευρώ
-Μειονεκτικές περιοχές από 12.500 έως 17.500 ευρώ
-Λοιπές περιοχές από 10.000 έως 15.000 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας, 2721361224 begin_of_the_skype_highlighting 2721361224 ΔΩΡΕΑΝ  end_of_the_skype_highlighting και Τριφυλίας 27610 22958, καθώς και από την ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr.
 
***  Φ. Γεννηματά «Ψάχνουμε προγράμματα για την ένταξη των έργων του αεροδρομίου Καλαμάτας»         
 
Την ένταξη των έργων υποδομής του αεροδρομίου Καλαμάτας σε ευρωπαϊκά προγράμματα θα επιδιώξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η κα Φώφη Γεννηματά σε απάντησή της ως αναπληρώτρια υπουργός στο βουλευτή Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκο, μετά από σχετική του ερώτηση.
Σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής, η κα Γεννηματά σημειώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ενίσχυσης του διαδρόμου και του παραλλήλου τροχοδρόμου, η δε μελέτη κατασκευής νέου πύργου ελέγχου είναι υπό εκπόνηση.
Ως προς την παραχώρηση εκτάσεων, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ζητήσει την παραχώρηση:
-έκτασης που βρίσκεται δυτικά του δαπέδου στάθμευσης πολιτικών αεροσκαφών και νότια του λοξού τροχοδρόμου που συνδέει τον παράλληλο τροχόδρομο με το δάπεδο στάθμευσης.
-του δαπέδου στάθμευσης των πυροσβεστικών αεροσκαφών PZL και περιοχής γειτνιάζουσας νότια, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για μακρά παραμονή αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας, με αποδέσμευση αντιστοίχων χώρων από το υπάρχον δάπεδο στάθμευσης πολιτικών αεροσκαφών.
Επίσης, αναφέρει ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει ήδη απαντήσει στην ΥΠΑ ότι τμήμα της περιοχής δυτικά του δαπέδου στάθμευσης βρίσκεται εντός της επιφάνειας περιορισμού εμποδίων. Λόγω, μάλιστα, της αναμονής πλήρους ανακατασκευής του διαδρόμου, ο παράλληλος τροχόδρομος θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ως διάδρομος και, επομένως, οι περιορισμοί στον εν λόγω χώρο θα είναι αυστηρότεροι. Πέραν τούτου, το θέμα παραμένει μέχρι σήμερα εκκρεμές και υπό διευθέτηση μεταξύ Πολεμικής Αεροπορίας και ΥΠΑ.
Τέλος, η Πολεμική Αεροπορία δεν επέτρεψε την παραχώρηση  της περιοχής του δαπέδου PZL και της γειτνιάζουσας έκτασης, επειδή, αφενός, βρίσκεται εντός επιφανείας περιορισμού εμποδίων και, αφετέρου, γειτνιάζει με στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τίθενται ζητήματα ασφαλείας.
 
***  Του αρέσει να πετά τα σκουπίδια του στο δρόμο
 Αγανακτισμένος κάτοικος της Καλλιθέας μάς ενημέρωσε ότι κάτοικος της περιοχής εδώ και 5 μήνες περίπου, για άγνωστο λόγο, συνηθίζει τις πρωινές ώρες να πετά τα σκουπίδια του στο δρόμο Καλαμάτας- Σπάρτης. Είναι θέμα βαρεμάρας, είναι απλά ένα παιχνίδι, είναι, είναι; Για όποιον λόγο και να το κάνει, αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει, γιατί οι κάτοικοι πλέον δηλώνουν εξαγριωμένοι και ζητούν λύση. Π.Μπ. - 
 
***   Στη δημοσιότητα στοιχεία 16 κατηγορουμένων για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)           
   
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των κατηγορουμένων για σύσταση οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:   Συνελήφθη στις 16-12-2013 στο Μενίδι μία 26χρονη, μέλος της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον άλλοι δεκαπέντε συνεργοί της. Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με το Τ.Α. Νέας Σμύρνης και το Τ.Α. Συντάγματος, από τις αρχές του 2010 τουλάχιστον, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν από κοινού εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, του Αγρινίου, της Μεσσηνίας, της Νάξου, του Ηρακλείου Κρήτης, της Τρίπολης, της Αχαΐας, της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και της Αργολίδας. Οι δράστες ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εντόπιζαν υπέργηρα κυρίως, άτομα, τα προσέγγιζαν και παριστάνοντας ψευδώς ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικών τους προσώπων, κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους και αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι με την ίδια μεθοδολογία είχαν διαπράξει σαράντα τέσσερις απάτες και έχουν αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 138.190 ευρώ. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών της. Μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δεκαέξι  ατόμων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΖΩΓΡΑΦΟΥ Χριστίνα του Παναγιώτη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.

Β) ΖΕΡΒΑ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1962 στη Βέροια Ημαθίας.

Γ) ΖΕΡΒΑ Γεώργιου του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.

Δ) ΖΕΡΒΑ Ιωάννη του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.

Ε) SCUTELNICU Simona - Gabrilla του Constantin και της Olga , που γεννήθηκε το 1987 στη Ρουμανία.
ΣΤ) ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ιωάννη του Παναγιώτη και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.

Ζ) ΜΑΡΚΟΥ Θωμά του Νικολάου και της Σουλτάνας, που γεννήθηκε το 1969 στην Θεσσαλονίκη.

Η) ΜΟΥΚΑΝΗ Θεοχάρη του Αλεξάνδρου και της Αναστασίας, που γεννήθηκε το 1975 στο Καρδιοχώρι Αρκαδίας.

Θ) ΜΑΡΚΟΥ Μαρία του Αποστόλου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1978 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ι) ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο του Αθανασίου και της Ζωής, που γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα.

ΙΑ) ΖΩΓΡΑΦΟΥ Χρυσούλα του Βασιλείου και της Ασπασίας, που γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.

ΙΒ) ΖΕΡΒΑ Ευθύμιο του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1981 στην Θεσσαλονίκη.
Γ) ΖΩΓΡΑΦΟΥ Όλγα του Βασιλείου.

ΙΔ) ΣΤΡΑΤΗ Νικόλαο του Ευθυμίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.

ΙΕ) ΤΑΡΑΠΟΣΟ Χαράλαμπο του Παναγιώτη και της Φρειδερίκης, που γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.

ΣΤ) ΣΙΣΚΟ Ευστράτιο του Ελευθερίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8695533, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.  
 
***  Μπαλώματα με συμβασιούχους στο Δήμο Καλαμάτας …         
   
Ανέλαβαν εργασία 76 υπάλληλοι για πεντάμηνη υπηρεσία
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Εβδομήντα έξι υπαλλήλους που θα εργασθούν επί 5 μήνες στο Δήμο Καλαμάτας υποδέχθηκε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας στο Δημαρχείο, μεταξύ 9.00 και 10.00 το πρωί.
Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ενταχθεί σε Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, διαφόρων ειδικοτήτων εκπαίδευσης, που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, με μέριμνα του οποίου επελέγησαν.
Οι υπάλληλοι αυτοί ανήκουν στις εξής κατηγορίες: ΠΕ Διοικητικού, ΠΕ Οικονομικού, ΤΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΔΕ Διοικητικού, ΠΕ Νοσηλευτικής, ΠΕ Ψυχολόγων, ΠΕ Κοινωνιολόγων, ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Νοσηλευτών και ΔΕ Βρεφοκόμων.
Ο δήμαρχος τόνισε προς τους προσληφθέντες ότι ο Δήμος θα τους αντιμετωπίσει ισότιμα με τους μόνιμους υπαλλήλους και τους ζήτησε να εργασθούν με ζήλο. Οι δε υπάλληλοι κατανεμήθηκαν στις Υπηρεσίες ανάλογα με τα προσόντα και τις δεξιότητες που διαθέτουν και ανέλαβαν εργασία από χθες.
Το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», όπως το ονομάζουν οι φορείς της εξουσίας, είναι μνημονικής έμπνευσης πράξη-σχέδιο για να αντιμετωπίσει, υποτίθεται, τον εφιάλτη της ανεργίας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.
Αυτοί που επιβάλλουν μια βάρβαρη πολιτική, συγκυβερνήσεις, τρόικα, ΔΝΤ, Ε.Ε., ψηφίζουν νόμους σύμφωνα με τις εντολές του Μνημονίου και καταργούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου, επεξεργάστηκαν ένα πρόγραμμα, όπου οι όροι και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα εργαστεί για πέντε μήνες ο άνεργος μοιάζουν με καθεστώς Μεσαίωνα και γαλέρας.
Με το πρόγραμμα αυτό επιδιώκουν να παραβιάσουν-ξεπεράσουν βασικούς κανόνες εργατικού δικαίου και αστικού δικαίου, υποχρεωτικών εφαρμοστικών νόμων εργατικής νομοθεσίας.
Το ονομάζουν πρόγραμμα εκτάκτων αναγκών, ειδικών συνθηκών και ειδικών διαδικασιών, για να ξεφύγουν από την πάγια εργατική νομοθεσία, τη λογική του Δημοσίου και των πάγιων εργατικών δικαιωμάτων που βάζει εμπόδια στην απασχόληση στην εποχή του Μνημονίου, όπως λένε παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ.
Αυτή τη μισθωτή εξαρτημένη εργασία των 420 ευρώ για όποιον είναι μέχρι 25 χρόνων και 490 για όποιον είναι πάνω από 26 χρόνων την ονομάζουν κοινωφελή εργασία και τον άνεργο που θα προσληφθεί τον ονομάζουν ωφελούμενο και όχι εργαζόμενο.
 
***   Η διαστημική πύλη της Καλαμάτας στο «Πρώτο Πλάνο» του Αντ1          
   
Σε 2-3 χρόνια, σύμφωνα και με τον καθηγητή Αεροδιαστημικής της NASA, Π. Παπαδόπουλο, αλλά και το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η διαστημική πύλη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπως τουλάχιστον είπαν αμφότεροι στην εκπομπή «Πρώτο Πλάνο» του Αντ1 την Κυριακή το βράδυ.
Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε πως είναι απόλυτα εφικτό το έργο και η Καλαμάτα είναι το ιδανικότερο σημείο για τουριστικές διαστημικές πτήσεις.
Η εκπομπή της Κατερίνας Αντωνοπούλου ασχολήθηκε στο πρώτο μέρος με το φιλόδοξο σχέδιο ολλανδικής εταιρείας να στείλει το 2014 ομάδα ανθρώπων στον Άρη, όπου θα εγκατασταθούν μόνιμα και θα αποτελέσουν τη πρώτη αποικία. Μάλιστα, υποψηφιότητα σε αυτό το ταξίδι χωρίς επιστροφή έχουν δηλώσει και 9 Έλληνες.
Στο δεύτερο μέρος η εκπομπή ασχολήθηκε με το διαστημικό τουρισμό και τη διαστημική πύλη στην Καλαμάτα.    Β.Β. 
 
*** 
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  :

***  Ευρωλίγκα   στο  Ευρωμπάσκετ στους  ομίλους  των  16 για  σήμερα  :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΑΡΜΑΝΙ  ΜΙΛΑΝΟΥ Ιταλίας   -
Προαναγγελία Παναθηναϊκός - Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο
Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο πριν λίγο καιρό, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση έχει ανατραπεί. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον "αιώνιο" ημιτελικό, εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Α1 μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Δράμα και πλέον μπαίνει με πολύ καλή ψυχολογία στον... μαραθώνιο του TOP 16.-
~ Πρώτη αντίπαλος η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έχει ως μεγάλο στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος, ωστόσο μόνο αδιάφορη δεν παρουσιάζεται στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα, πρόσφατα απέκτησε τον ηγέτη της Σιένα, Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος θα αγωνιστεί κανονικά απόψε στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, εκτός είναι ο Σαμάντρο Σάμουελς, ενώ πρόβλημα έχει και το Ντέιβιντ Μος. Παρελθόν αποτελεί ο Μαρκίζ Χέινς, που δεν είχε την απόδοση που περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας...
Από την άλλη, στο "πράσινο" στρατόπεδο απουσίες δεν υπάρχουν. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δεν αγωνίστηκε κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, όλα δείχνουν όμως πως θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Έτοιμοι είναι οι Παππάς - Ματσιούλις που πρόσφατα αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών.
~ "Όλες οι ομάδες έχουν φιλοδοξίες, είναι ένας όμιλος δυνατός και σκληρός. Αρχίζει η δεύτερη φάση κι οι ομάδες θα 'ναι πιο συγκεντρωμένες. Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο, ιδίως στην περιφέρεια, ενώ τώρα με τον Χάκετ ακόμη περισσότερο. Τους αρέσει να ανοίγουν το ρυθμό, να παίζουν "1 εναντίον 1", γιατί έχουν προσωπικό ταλέντο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτά και να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αργύρης Πεδουλάκης.
"Αντιμετωπίζουμε μία απ' τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση στο Final Four. Έχουμε επίγνωση του ρόλου μας ως αουτσάιντερ, αλλά την ίδια ώρα είμαστε αισιόδοξοι πως μπορούμε να κοντράρουμε οποιονδήποτε κι αυτή είναι η επιθυμία μας, αρχής γενομένης απ' την αναμέτρηση στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα μας βοηθήσει να μετρήσουμε τις πιθανότητες μας στον όμιλο. Διαθέτει σπουδαίο ρόστερ με παίκτη-σύμβολο σαν τον Μπατίστ, αλλά η ταυτότητά του αντιπροσωπεύεται απ' τον Διαμαντίδη. Επίσης διαθέτει παίκτες ικανούς να βγουν μπροστά οποιαδήποτε φορά, ιδίως ψηλούς: Οι Λάσμε και Γκιστ είναι πολύ καλοί στο να επιβάλλουν το παιχνίδι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση", δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι. 

~*  Το πρόγραμμα της ημέρας :
 * Γαλατάσαραϊ - Μακάμπι Τελ Αβίβ  84-90  , (44-39) .-^ διαφορά 6  πόντων .
  Παρτιζάν - Ρεάλ Μαδρίτης   64-80 , (39-44)  .- ^ διαφορά  16 πόντων.
 *Παναθηναϊκός - EA7 Αρμάνι Μιλάνο    73-57 , (38-31) .- ^  διαφορά 16 πόντων .
Τα  δεκάλεπτα  : 20-14, 38-31 , 52-40 , 73-57 .- ^
  * Μπαρτσελόνα - Αναντολού Εφές  84-65  , (52-29) .- ^ διαφορά 19 πόντων .
* Μάλαγα - Λαμποράλ   73-79 , (35-33) .-^  διαφορά 6 πόντων .
(*) = είναι Ομάδες στον όμιλο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ -και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο  ΤΟΠ των 16  .-^

*** Συγκίνηση για το «αντίο» του Παυλή από τα γήπεδα ,«Το ωραιότερο παραμύθι της ζωής μου»...  
Συγκίνηση για το «αντίο» του Παυλή από τα γήπεδα
Ο Μιχάλης Παυλής σε ηλικία μόλις 24 ετών υποχρεώνεται να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, που ο ίδιος είχε αποκαλύψει τη μάχη του με την σκλήρυνση κατά πλάκας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε ένα συγκινητικό μήνυμα δηλώνει πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα και εύχεται να τη δει πολύ γρήγορα στο σπίτι της και στην κορυφή.
Αναλυτικά το συγκινητικό του μήνυμα:
«Αντίο»
Το ωραιότερο παραμύθι της ζωής μου, δυστυχώς τελειώνει εδώ. Με μεγάλη μου λύπη, ανακοινώνω την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ενεργό δράση.
Δυστυχώς το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω, δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα που λάτρεψα από μικρό παιδί και με την οποία είχα, έχω και θα έχω συμβόλαιο καρδιάς. Υπερέβαλλα εαυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάνοντας αρκετές θυσίες για να καταπολεμήσω το πρόβλημά μου. Όμως όπως όλοι γνωρίζετε, το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή, απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση, συνεχή πίεση, καταπόνηση του οργανισμού και ένταση δουλειάς στο μάξιμουμ. Όλα αυτά ωστόσο δεν μου επέτρεπαν να είμαι καλά στην υγεία μου.
Θέλω να ευχαριστήσω αρχικά την οικογένειά μου και όσους στάθηκαν δίπλα μου για τη στήριξη που μου παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο της ΑΕΚ ο οποίος με αγκάλιασε από παιδί και σε κάθε μου συμμετοχή με έκανε να αισθάνομαι ευλογημένος που φοράω τη φανέλα του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΚ για τις ευκαιρίες που μου έδωσε και κυρίως την κατανόηση και τη στήριξη που μου παρείχε στο πρόβλημά μου.
Aπό εδώ και στο εξής δε θα έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω την αγαπημένη μου ομάδα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, όμως θα είμαι πάντα «υπηρέτης» του εμβλήματος και των ιδανικών που πρεσβεύει ο σύλλογος, από οποιοδήποτε πόστο. Είμαι βέβαιος ότι η περιπέτεια και η περιπλάνηση της ΑΕΚ στα μονοπάτια των μικρών κατηγοριών θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό.
Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να επιστρέψει άμεσα και εκεί που της αξίζει. Στο «σπίτι» της και στην κορυφή.
Μετά τιμής
Μιχάλης Παυλής»
Όταν τον ανακάλυψε ο Σαβέφσκι
Ο Μιχάλης Παυλής εντοπίστηκε, έφηβος ακόμη, από τον Τόνι Σαβέφσκι όταν έπαιζε στον Αετό Λουτρών. Εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, όπου διέπρεψε με την ομάδα Νέων και το 2007 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα στην «Ένωση» με εξαίρεση ένα πέρασμα ως δανεικός σε Εθνικό Αστέρα, αλλά και δύο σύντομες θητείες σε Ελπιδοφόρο και Καβάλα. Υπήρξε μέλος και των Εθνικών ομάδων Νέων (17 συμμετοχές-10 γκολ) και Ελπίδων (2 συμμετοχές).
Η καριέρα του με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ)
2007/08-ΑΕΚ: 8-1
2008/09-ΑΕΚ: 14-2
2009/10-ΑΕΚ: 10-0
2010/11-Εθνικός Αστέρας: 10-0
2012/13-ΑΕΚ: 15-2
Newsroom ΔΟΛ

*** Αύριο  Παρασκευή  03 -01 -2014 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΑΧΤΣΕ   -
 Στην πρώτη μάχη του Τop16

«Προσοχή στη Φενέρ, στόχος οι πρώτες θέσεις», είπε ο Μπαρτζώκας
  (Φωτογραφία): «Προσοχή στη Φενέρ, στόχος οι πρώτες θέσεις», είπε ο Μπαρτζώκας
~  Παραμονή της εκκίνησης του «Τop 16» της Ευρωλίγκα, με τη Φενέρμπαχτσε (3/1, 21:30, ΔΤ), ο Γιώργος Μπαρτζώκας, παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου διευκρινίζοντας πως στόχος του Ολυμπιακού είναι να τερματίσει σε μια από τις δυο πρώτες θέσεις του Ε' ομίλου. «Η Φενέρ έχει χτιστεί για το Final Four», ήταν μια από τις ατάκες του Έλληνα τεχνικού, θέλοντας να διατηρήσει σε εγρήγορση και τους παίκτες του. Μάλιστα, ο ίδιος, δεν έκρυψε ότι μετά τις δύο σερί ήττες σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, οι Πειραιώτες έχουν μπει σε καθεστώς πίεσης.
«Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Πρώτη συνάντηση μας για τη νέα χρονιά με αφορμή το ματς με τη Φενέρμπαχτσε. Ξεκινάει μία επίπονη και μακρά προσπάθεια, με στόχο μία από τις τέσσερις θέσεις του ομίλου. Αρχίζει Χριστούγεννα και τελειώνει Πάσχα. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό απέναντι σε ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στα πλέι οφ. Δεν υπάρχει φαβορί. Θα δούμε τι θα γίνει στην πορεία, στο τέλος δηλαδή που θα περάσει το Top-16. Εκτός από την πρόκριση δεύτερος στόχος είναι και μία από τις δύο πρώτες θέσεις στην κορυφή. Αυτό βέβαια χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια».
Ερωτηθείς για τον Μάρντι Κόλινς, είπε: «Αυτό που θέλαμε ήταν να έχουμε υγεία. Δυστυχώς έχουμε χτυπηθεί από αυτό, αλλά και με τα επεισόδια με τη Γαλατάσαραϊ, παίξαμε χωρίς 3 ψηλούς μας. Ταυτόχρονα, ο Πέτγουεϊ από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει ταλαιπωρηθεί από τη μέση και τον ώμο του. Τώρα για την αντικατάσταση του Λο και το διάστημα που θα μείνει έξω υπογράψαμε τον Κόλινς γιατί είχαμε πρόβλημα τόσο στα ματς, όσο και στην προπόνηση. Ο Λο παρότι δεν είχε την περυσινή απόδοση είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης για εμάς.
Ψάξαμε παίκτες από την δεξαμενή της Ευρωλίγκα από ομάδες που αποκλείστηκαν, αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί κανείς δεν έδινε τον παίκτη του. Αυτοί που μπορούσαμε να πάρουμε ήταν ο Χοτζ της Λαμποράλ και ο Κόλινς. Τον Κόλινς τον είχαμε δει και στο τουρνουά της Πάτρας και με είχε εντυπωσιάσει με την απόδοση του. Είναι ένας παίκτης που ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι. Υπάρχει ερωτηματικό, όσον αφορά την προσαρμογή του, αλλά επαναλαμβάνω είχαμε περιορισμένες επιλογές και αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή. Τα τελευταία χρόνια παίζει στο 2-3. Είναι ένα στοίχημα, όπως όλοι οι παίκτες που έρχονται στα μέσα της χρονιάς. Είχε 4-5 προτάσεις από τότε που η ομάδα του η Μοντεγκρανάρο είχε οικονομικά προβλήματα. Τρεις από το Ισραήλ και από τη Βαρέζε και προτίμησε να έρθει σε εμάς με λιγότερα χρήματα γιατί ήθελε να αποδείξει πράγματα στο υψηλότερο επίπεδο».
Για τις δυο διαδοχικές ήττες, από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ, ο κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης εξήγησε: «Υπάρχει μία πτώση της απόδοσης. Οι αιματολογικές εξετάσεις που κάναμε πρόσφατα δείχνουν ότι η ομάδα μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό δεν φαίνεται, όμως αγωνιστικά γιατί χάσαμε από τον Παναθηναϊκό και από τη Δράμα. Το αποτέλεσμα του πρώτου ματς μας επηρέασε, αλλά και οι απουσίες για την δεύτερη ήττα. Μία ομάδα που κερδίζει συνέχεια, όταν κάνει την πρώτη ήττα δημιουργείται ένα πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Αυτό αλλάζει. Μίλησα στα παιδιά και τους είπα τα παραδείγματα της Φενέρμπαχτσε ή της ΤΣΣΚΑ που έχουν κάνει ήττες. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο Τop 16. Για το ότι έχουμε μπει σε καθεστώς πίεσης το καταλαβαίνουν όλοι. Έτσι, είναι το καταλαβαίνουν όλοι. Έχουμε επιλεγεί για να αντέχουμε αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα».
Αναφερόμενος στην πρώτη αντίπαλο για το Τop 16, την Φενέρμπαχτσε, είχε: «Αυτή η ομάδα έχει χτιστεί για να πάει Final Four. Απέδειξε και στην πρώτη φάση ότι είναι μία ομάδα που έχει πολλές δυνατότητες, αλλά και αδυναμίες. Απόδειξη ότι έχει κάνει τέσσερις ήττες στο τουρκικό πρωτάθλημα. Όποιος την κερδίσει πρέπει να καταλάβει καλά τι μπορεί να κάνει και τι όχι αυτή η ομάδα. Ο Πρέλντζιτς είναι ο καλύτερος δημιουργός της ομάδας, ο Μπογκντάνοβιτς μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Θα δείτε ότι ο κύριος Ομπράντοβιτς κάνει αρκετά τρικ για να πάρει τη νίκη».
Για το τι πρέπει να κάνουν πρωτίστως οι «ερυθρόλευκοι»: «Χρειάζεται η μία ομάδα να προσπαθήσει να παλέψει με τις δυνατότητες της άλλης. Είναι μία κατάσταση που ελέγχεται φάση - φάση. Αυτό που μετράει είναι ότι θα πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε κατοχή. Να διεκδικούμε κάθε μπάλα. Αυτό νομίζω θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο».
Τέλος, για το διάστημα που θα πρέπει να αποκατασταθεί η λειτουργία των ψηλών: «Ξαφνικά αποκτήσαμε τεράστιο πρόβλημα στη θέση 4. Ο Πέτγουεϊ παίζει με ένεση, ενώ και ο Πρίντεζης μετά το επεισόδιο βγήκε εκτός ρυθμού. Είμαι σίγουρος ότι και ο Γιώργος, όπως και ο Μπρεντ θα αποκαταστήσουν γρήγορα το πρόβλημα που έχουμε εκεί».   Newsroom ΔΟΛ
και
Λοκομοτίβ  - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  -
Ζαλκίρις - Μπάγερν   -
*Ολυμπιακός - Φενέρ Mπαχτσέ   -

***  

***   https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  351  φίλοι .-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3005    video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1418 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1422 video.-
                                             ** Σύνολον   :  5845 βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2427
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 246  φίλοι .-
 ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
 http://www.twitter.com/stamos01/ ,
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,
Arfara-Messinias 2  ,
 stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
vlasios  ,
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS  


 
***   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/30-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013-31-2013.html  ,  Τελευταία  μέρα  του  2013 στην ενημέρωση Τρίτη  31 Δεκεμβρίου  2013  
~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~
***  * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- 

  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-         
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
 ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~

*** Σταματάκος Χριστουγεννιάτικα    κάλαντα  2013 : http://youtu.be/s87lGRGhiH0 ,
Κάλαντα Σταματάκος  2013 :
http://youtu.be/n2ppU5ms_FU
 ,
  
Ο  Σταματάκος και  οι  κουραμπιέδες  2 - 1 – 2014  : http://youtu.be/NtKB-qYY0QU ,
    Ο  Σταματάκος  χορεύει  01 - 01 – 2014  3ων  ετών  και  3  μηνών : http://youtu.be/AVZdRk6rWEE ,
O Σταματάκος  ο  μασίστας 2 - 1 – 2014  : http://youtu.be/bXFJwsstnWY ,
Ο  Σταματάκος  χορεύει  1 - 1 – 2014  :  http://youtu.be/pViZJDypLwI ,
Φώτο - κάλαντα  2013  : http://youtu.be/PO0T3lVwkes ,
Φώτο - Π . Θαλασσινός  2013 : http://youtu.be/JKVCtoheNi4 ,
Φώτο Θαλασσινός  2013  : http://youtu.be/kUcxeCjXC6Q ,
~ Video φωτογραφίες Π Θαλασσινός 2012 – 13: http://youtu.be/xIv9GYW6sTU ,
~ Video φωτογραφίες  τραγούδι  2012 – 13: http://youtu.be/op26awzkvXs ,
~ Video  ΦΩΤΟ τραγούδι  2013: http://youtu.be/l96dGYNQK3I ,
~** Γάμος Ν-Π  ΔΙΑΣΚΈΔΑΣΗ  9 - 11 – 2013 : http://youtu.be/HbxoNUkoNB4 ,
~** Γάμος  Νίκου- Γιώτας  9 - 11 - 2013 Χορεύει πατέρας γαμπρού : http://youtu.be/hZtIFxEFnSA ,
~** Γάμος  Νίκος  Γιώτα  9 -11 - 2013  διασκέδαση  χορός  στο  κέντρο  "Ρόδον"  Μεσσήνης : http://youtu.be/p9b838SincU ,
~ Γάμος Νίκος Γιώτα  φωτογραφίες  εκκλησία 9/ 11/ 2013  : http://youtu.be/k5OqhM49ysM ,
~ Γάμος Νίκος  Γιώτας   βίντεο   γαμπρός  9- 11- 2013 : http://youtu.be/ZPPPZXgIBvE
~ Γάμος Νίκος  Γιώτα  φωτογραφίες  9 -11 -2013 : http://youtu.be/OodFKfCRvjg ,
~ Γάμος Νίκος Γιώτα μετά  εκκλησία  φωτογραφίες  9- 11- 2013 : http://youtu.be/2OhuBFyaZ2k ,
~ Γάμος Ν- Γ ετοιμασίες γαμπρού  9/ 11/ 2013 : http://youtu.be/Y825xCTNYaQ ,
~ Γάμος Ν Γ  διασκέδαση χορός 9 - 11 – 2013 : http://youtu.be/PJ4Egf7kGrw ,
~ Γάμος Ν Γ διασκέδαση  φωτογραφίες   9 /11 /2013 : http://youtu.be/XMTaFQoQBxw ,
~ Γάμος  Νίκου  Γιώτας  μυστήριο  εκκλησία  φωτογραφίες 9 - 11 – 2013 : http://youtu.be/VJH92wCAKco  ,
~ Γάμος  9 -11 - 2013 ετοιμασίες  νύφης : http://youtu.be/NT1e5Eu ,
~***   Μυστήριο γάμου Νίκος- Γιώτα   9 - 11 – 2013 http://youtu.be/T7xlgjhLzOE    
~**  Ευαγγέλιο  Γάμος  εκκλησία  Ανάστασης   Νίκος   Γιώτα  9 - 11 – 2013 : http://youtu.be/enmC9J-sstA ,
~** ΓΑΜΟΣ Ν - Π   διασκέδαση 9 - 11 – 2013: http://youtu.be/oguVnFpBLRQ  ,
~** Διασκέδαση γάμος κέντρο Ρόδον 9 - 11 – 2013: http://youtu.be/R-NZc7nuOfY ,
~**  Χορός  γάμου  Νίκος Γιώτα  9 /11 /2013  : http://youtu.be/8tEERMZnVUs  ,
~**   Γάμος Νίκος - Γιώτα   μέλωμα  9 - 11 – 2013  : http://youtu.be/RvLm1QeUjXc  ,
~** Χορός νύφη  γαμπρός  γάμος  9 - 11 – 2013  : http://youtu.be/yoMDUw0bjDs ,
~**  Ευχές  ιερέα γάμου  9 - 11 – 2013   : http://youtu.be/yFrDyf-6gwE  ,
~** Γάμος ο λόγος  στη νύφη πέταγμα  λουλουδιών   9 /11/ 2013  : http://youtu.be/yWuZ1GbszSw 
~** Γάμος  προσευχή  δείπνου  κέντρο  «ΡΟΔΟΝ» Μεσσήνη  χορός  9 - 11 – 2013  :., http://youtu.be/BteDHAdLLEg ,  ,
***
 ~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :

~*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.express.gr   , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr,http://www.spirospero.gr, http://www.kairos.gr  http://www.seismoi.gr , www.mamakouzina.tv,http://www.newsbeast.gr, www.sansimera.grhttp://www.sportstonoto.gr/  , http://www.epsmes.gr/ , www.in.gr , www.epsmes.gr  ,    www.pospert.gr,www.iatro.gr,www.news.gr, www.planetgreece.gr, www.piazzadelpo.gr  , www.anexartiti.gr,www.aixmi.gr,www.lifo.gr, www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr ,  www.apela.gr,www.koutipandoras.gr, www.sintagespareas.gr,  http://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, www.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr, www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr,~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr ,  http://www.twitter.com/stamos01/ ,   ., ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,

***

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο έρωτας προς το Χριστό είναι κάτι άλλο . Δεν έχει τέλος ,δεν έχει χορτασμό . Δίνει ζωή , δίνει σθένος , δίνει υγεία . δίνει , δίνει , δίνει , …..Κι όσο δίνει , τόσο πιο πολύ ο άνθρωπος θέλει να ερωτεύεται .- Ενώ ο ανθρώπινος έρωτας , μπορεί να φθείρει τον άνθρωπο , να τον τρελάνει .- Όταν αγαπήσουμε το Χριστό , όλες οι άλλες αγάπες υποχωρούν .- Οι άλλες αγάπες έχουν κορεσμό .- Η αγάπη του Χριστού δεν έχει κορεσμό .- Η σαρκική αγάπη έχει κορεσμό .- Μετά μπορεί ν΄ αρχίσει η ζήλια , η γκρίνια , μέχρι και ο φόνος .- Μπορεί να μεταβληθεί σε μίσος .- Η εν Χριστώ Αγάπη δεν αλλοιώνεται.- Η κοσμική αγάπη λίγο διατηρείται και σιγά- σιγά σβήνει , ενώ η θεία αγάπη ολοένα μεγαλώνει και βαθαίνει .- Κάθε άλλος έρωτας μπορεί να φέρει τον άνθρωπο σε απελπισία .- Ο θείος έρωτας όμως μας ανεβάζει στη σφαίρα του Θεού , μας χαρίζει γαλήνη , χαρά, πληρότητα .- Είναι μια ηδονή ακόρεστος , που δεν την βαριέται κανείς ποτέ . Είναι το άκρον αγαθόν .- ( Γέροντας Πορφύριος).-

Unknown είπε...

Η αιμοσφαιρίνη του αίματος αυξάνει αισθητά όταν σε αγγίζουν , σε αγκαλιάζουν και σε χαϊδεύουν .- Αν θέλουμε να παραμείνουμε υγιείς , πρέπει να αγγίζουμε ο ένας τον άλλο, να αγαπιόμαστε και να αγκαλιαζόμαστε .- Δεν πρέπει να χάνουμε , να σπαταλάμε την τρυφερότητα , και τη ζεστασιά , υπερτονίζοντας δυσανάλογα τη σεξουαλική πτυχή των σχέσεων .- Το φιλί όταν δεν το περιμένεις , το άγγιγμα ,στον ώμο τη στιγμή που χρειάζεται – αυτές είναι οι αισθητικές ικανοποιήσεις .- (Έλεν Κόλτον ) .-

Unknown είπε...

Η ζωή δεν είναι ούτε ένα ταξίδι , ούτε ένας σκοπός , είναι μια διαδικασία , που την περνάμε βήμα – βήμα , κι αν το κάθε βήμα είναι υπέροχο , είναι μαγικό , έτσι θα είναι στα σίγουρα και η ζωή μας .- Τότε δεν θα είσαστε ποτέ από εκείνους τους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο του θανάτου χωρίς να έχουν ζήσει τίποτε .- Γιατί δεν θα έχετε χάσει τίποτε .(Λεο Μπουσκαλία ).

Unknown είπε...

~~ Είναι πολύ δύσκολο να είσαι πατέρας από το να είσαι ηγέτης ενός κόμματος .- ~Πάνω από τους γιατρούς και τα φάρμακα είναι η αγάπη του θεού.- ~ Η ζωή έχει δοκιμασίες , δοκιμαζόμαστε κάθε στιγμή , η αγάπη όμως δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλες τις ανθρώπινες δυσκολίες της ζωής μας .-( Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος + .).-