Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης 03 Μαρτίου 2015

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :
 
 
~ Απολυτίκια 1ο  μέρος Μαρτίου : http://youtu.be/x5HvGJXF9uc ,
3 Μαρτίου  
Προφήτου Ιωήλ. Μαρτύρων Θεοδωρήτου πρεσβυτέρου Αντιοχείας (1), Βασιλίσκου, Ευτροπίου και Κλεονίκου. Οσίων Πιαμούν της παρθένου (2), Ζήνωνος και Ζωΐλου.

(1) O άγιος Θεοδώρητος, ήταν πρεσβύτερος της εκκλησίας της Αντιόχειας στα δύσκολα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει την θρησκεία των ειδώλων. Οι διωγμοί των Χριστιανών επί Ιουλιανού έφθασαν ως την Αντιόχεια. Μεταξύ των κληρικών που παρέμειναν ακλόνητοι στην πίστη τους ήταν και ο Θεοδώρητος, γι` αυτό και συνελήφθη από τον έπαρχο της πόλης, ο οποίος στην αρχή τον κολάκευσε επαινώντας την παιδεία του και τις αρετές του. Όταν όμως απέτυχε να τον πείσει να θυσιάσει και να προσκυνήσει τα είδωλα, διέταξε τον αποκεφαλισμό του, κατατάσσοντάς τον έτσι στην ιερώνυμη φάλαγγα των Μαρτύρων της Εκκλησίας.
(2) Η οσία Πιαμούν, καταγόταν από την Αίγυπτο όπου έζησε τον 4ο αιώνα. Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανή από τον πατέρα της, αλλά η χριστιανή μητέρα της την ανέθρεψε με παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Όταν δε μεγάλωσε, επιδόθηκε μαζί με τη μητέρα της σε έργα ελεημοσύνης και ευσπλαχνίας. Δεν ήταν βέβαια πλούσιες, αλλά από το φτωχικό τους εισόδημα, συνέδραμαν τους πτωχούς και τους αδύνατους αδελφούς τους. Όταν η μητέρα της εκοιμήθη, η οσία μόνη της πλέον, επιδόθηκε στη διακονία των πασχόντων αδελφών της. Επισκεπτόταν τα σπίτια τους, τους παρηγορούσε και τους στήριζε στην πίστη. Τόση φήμη απέκτησε η Πιαμούν, ώστε όταν οι εχθροί πολιορκούσαν την γενέτειρά της, ακούγοντας το όνομα της έλυσαν την πολιορκία και έφυγαν. Εκοιμήθη οσιακά και κηδεύτηκε μέσα σε γενικό πένθος.

***  03/03 Απολυτίκιο Αγ. Ευτροπίου, Κλεονίκου και Βασιλίσκου - 3 ΜΑΡΤΙΟΥ: http://youtu.be/kuTpCDWJ79A ,


***  Αποφυλακίζονται οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χ. Παππάς και Γ. Λαγός         
     
Λήγουν τα 18μηνα της προσωρινής τους κράτησης πριν ξεκινήσει η μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον προσδιορισμό της δίκης της Χρυσής Αυγής η οποία αναμένεται εντός του Απριλίου.
Η αντίστροφη μέτρηση, όμως, έχει ξεκινήσει  και για την αποφυλάκιση των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, που αντιμετωπίζουν βαρύτατα αδικήματα, καθώς λήγουν τα 18μηνα της προφυλάκισης τους.
Πρόκειται για το ανώτατο επιτρεπτό διάστημα προσωρινής κράτησης που προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Έτσι, ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος θα πηγαίνει στο δικαστήριο χωρίς... χειροπέδες αφού αποφυλακίζεται στις 27 Μαρτίου μαζί με τους βουλευτές  Χρήστο Παππά και Ιωάννη Λαγό .
Ωστόσο, Μιχαλολιάκος και Λαγός, μετά την αποφυλάκιση τους, θα υποχρεωθούν σε κατ οίκον περιορισμό καθώς τους έχει επιβληθεί ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος για το αδίκημα της οπλοκατοχής.
Μόνο ο Χρήστος Παππάς θα μπορεί να κυκλοφορεί πραγματικά ελεύθερος κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα κρίνει την τύχη σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής που είχε εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του Ιουνίου του 2012 .
Στις φυλακές θα παραμείνουν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Γιώργος Γερμενής καθώς τα 18μηνα της προσωρινής τους κράτησης λήγουν αργότερα.
Πάντως, νομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο  με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι κατηγορούμενοι να υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης ώστε να μπορούν , όπως φέρονται ότι θα πουν, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ισότιμα, δηλαδή  με την ίδια άνεση που θα το κάνουν οι ελεύθεροι συγκατηγορούμενοι τους.
Σε κάθε περίπτωση, η δίκη αναμένεται πολύμηνη και το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι θα αποφυλακιστούν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Μάλιστα, αναμένεται σύντομα, εκτός από τους βουλευτές, να αποφυλακιστούν πάνω από 20 μέλη της Χρυσής Αυγής που κρατήθηκαν προσωρινά  για συμμετοχή σε έκνομες πράξεις της οργάνωσης.
Έτσι, παρά τον αγώνα δρόμου που έκαναν οι δικαστικές αρχές για να προλάβουν την εκπνοή  των 18μηνων, τελικά, δεν τα κατάφεραν.
 www.news.gr  .-

*** Η αναψυχή πάει Ιστορικό Κέντρο, Ιατροπούλου και Βαλαωρίτου         
     
Σημαντικά αυξημένο είναι την τελευταία διετία το ενδιαφέρον επιχειρηματιών για τη λειτουργία καταστημάτων εστίασης και αναψυχής στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, με την οδό Ιατροπούλου και την περιοχή της Βαλαωρίτου να ακολουθούν, όπως παρουσιάζουν τα σχετικά στοιχεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την περιοχή του Ιστορικού Κέντρου, ακόμα και σε μία ημέρα, κατατέθηκαν στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας 5 φάκελοι για λειτουργία τέτοιων καταστημάτων.
Το ίδιο αποκαλύπτουν και τα στοιχεία για τις άδειες ίδρυσης και μεταβίβασης καταστημάτων εστίασης και αναψυχής που εγκρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία του  Δήμου Καλαμάτας.
  Τρίγωνο
Τα στοιχεία από τις υπηρεσίες αποκαλύπτουν ότι η έκδοση αδειών καταστημάτων σε όλη την έκταση του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας έχει σχεδόν διπλασιασθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Τα προηγούμενα, εκδίδονταν κατά μέσο όσο 140 άδειες, ενώ τα δύο τελευταία αγγίζουν ή και ξεπερνούν τις 200 κάθε έτος.
Το 2013, από το Δήμο Καλαμάτας, χορηγήθηκαν 100 άδειες για νεοϊδρυόμενα καταστήματα εστίασης και αναψυχής σε όλη την έκτασή του και 56 άδειες αντικατάστασης, λόγω μεταβίβασης της επιχείρησης.
Το 2014 χορηγήθηκαν 95 άδειες για νεοϊδρυόμενα καταστήματα εστίασης και αναψυχής και 54 άδειες αντικατάστασης λόγω μεταβίβασης.
Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Ιστορικού Κέντρου, την τελευταία 5ετία, στην καρδιά του, στην πλατεία Αμφείας (Παπλωματάδικα) και την οδό Αμφείας, εκδόθηκαν 25 άδειες εστίασης και αναψυχής. Στην οδό Ιθώμης 3, στην οδό Αιπύτου 3, στην πλατεία 23ης Μαρτίου 4 και στην πλατεία Όθωνος 7.
Αντίστοιχα, την τελευταία 5ετία στην περιοχή του πεζόδρομου της Ιατροπούλου, εκδόθηκαν 21 άδειες καταστημάτων και στην οδό Βαλαωρίτου, το ίδιο διάστημα, χορηγήθηκαν 8.
  Αναβαθμισμένα
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτές τις περιοχές έχει καταγραφεί και από τη Διεύθυνση Υγείας, η οποία, επίσης, υποδέχεται φακέλους για αδειοδότηση καταστημάτων.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, ενώ στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου υπήρξε μία «έκρηξη» ενδιαφέροντος για τη λειτουργία τέτοιων καταστημάτων, πλέον αυτό έχει καταλαγιάσει. Αντίθετα, παραμένει αυξημένο το ενδιαφέρον επιχειρηματιών για την περιοχή του Ιστορικού Κέντρου.
Μάλιστα, όπως μας επισήμαναν, την τελευταία διετία οι αιτήσεις για την περιοχή του Ιστορικού Κέντρου συνεχώς αυξάνονται.
Επίσης ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που έχει παρατηρηθεί από τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Υγείας κατά τους ελέγχους των νέων καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, είναι ότι, παρά την οικονομική κρίση, έχουν υψηλότερο ποιοτικό επίπεδο και στις εγκαταστάσεις και στα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και οι πελάτες πιο απαιτητικοί.
Τέλος, έχει παρατηρηθεί ότι εγκαταλείπονται πλέον οι μεγάλοι χώροι και επιλέγονται χώροι πιο ζεστοί και με προσωπικότητα για τη λειτουργία καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Της Βίκυς Βετουλάκη  

*** Οι ...αμαρτίες της Μαρίνας – Χωρίς άδεια λειτουργίας και καθορισμό χερσαίας ζώνης για 17 χρόνια 

Ο Άγιος Ευθύμιος και οι… αμαρτίες στη Μαρίνα Καλαμάτας Του Αντώνη Πετρόγιαννη Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Πέμπτη, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας στα ερωτήματα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της μαρίνας, αφού διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει ο χώρος να βάλει τουρκικό φέσι, είπε ότι πολύ σύντομα θα περάσει και πάλι στο Δήμο Καλαμάτας. Εκεί, με αυτόν τον αόριστο τρόπο, ολοκλήρωσε και την ενημέρωσή του για το θέμα. Οι... αμαρτίες της μαρίνας Πριν από τρία χρόνια περίπου ένας δημότης, περνώντας από καρνάγιο της μαρίνας, είδε ένα διαλυμένο σχεδόν σκάφος. Οι γνώσεις και η εμπειρία του προείδαν ότι το σκαρί ήταν μικρασιατικό, σπάνιο είδος, και το αγόρασε. Κι έτσι το μετέτρεψε σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, το μοναδικό εν πλω στην Ελλάδα τέτοιας μορφής. Το όνομά του είναι «Άγιος Ευθύμιος». Επόμενη κίνησή του ήταν να πάει στους ανθρώπους που διαχειρίζονται το χώρο για να υπογράψει την απαραίτητη σύμβαση, ώστε να έχει το δικαίωμα ελλιμενισμού του. Αφού υπέγραψε, από την πλευρά του ζήτησε κι ένα αντίγραφο της σύμβασης, ως είθισται. Οι άνθρωποι της μαρίνας του το αρνήθηκαν. Ζήτησε το Γενικό Κανονισμό Λιμένα και τον τιμοκατάλογο, ώστε να διαπιστώσει αν τον συμφέρει να χρησιμοποιεί τη μαρίνα. Η απάντηση ήταν ότι «δε χρειάζεται να σου δώσουμε όλα αυτά τα χαρτιά». Αφού, λοιπόν, δεν είχε κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια του, αποφάσισε να μην πληρώνει τα προβλεπόμενα. Η εταιρεία διαχείρισης υπέβαλε μήνυση εναντίον του, ζητώντας του 1.200 ευρώ, συν τα δικαστικά έξοδα. Η υπόθεση έφτασε στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, όπου και εξετάσθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014. Το ερώτημα του δημότη εύλογο: αφού δε μου δίνουν επίσημο χαρτί, πρέπει να πληρώσω; Η απόφαση ακόμα δεν έχει εκδοθεί. Από τότε, όμως, άρχισε να ψάχνει επισταμένως το θέμα, απευθυνόμενος προς κάθε δημόσια υπηρεσία. Η σύμβαση και οι όροι της Παρεμπιπτόντως, η σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας μεταξύ της ΔΕΤΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας) και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Μαρίνα Καλαμάτας Τουριστική Α.Ε.» υπεγράφη στις 2 Σεπτεμβρίου του 1998. Στο άρθρο 9 της σύμβασης, με τον τίτλο «άδειες», αναφέρεται: «Πέραν των ανωτέρω προβλεπόμενων αδειών (εργασιών, λειτουργίας) ο ανάδοχος - μισθωτής οφείλει εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος, να υποβάλει για έγκριση στον ΕΟΤ (Διεύθυνση Θαλάσσιου Τουρισμού) όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένου του κανονισμού λειτουργίας και του προτεινομένου τιμολογίου των παρεχομένων υπηρεσιών, για την έκδοση άδειας λειτουργίας της μαρίνας». Στο άρθρο 11 και με τίτλο «Συνέπειες παράβασης όρου της σύμβασης», αναφέρεται και πάλι: «Όλοι οι όροι της παρούσας σύμβασης συμφωνούνται ως βασικοί κι η παράβαση οποιουδήποτε από αυτούς αποτελεί σπουδαίο λόγο καταγγελίας της σύμβασης. Η ΔΕΤΑΚ δύναται, αντί της καταγγελίας της σύμβασης και κατά την απόλυτη κρίση της, να επιβάλει στο μισθωτή χρηματικό πρόστιμο... Η επιβολή τριών προστίμων, για οποιαδήποτε παράβαση, μέσα στο ίδιο 12μηνο αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική αιτία καταγγελία της σύμβασης». Ο «Άγιος Ευθύμιος» Επανερχόμενοι στη βασική μας ιστορία, μάθαμε ότι το Μάρτιο του 1999, αρκετούς μήνες μετά τη σύμβαση, οι Σύλλογοι Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμάτας και Παράκτιας Αλιείας προχωρούν σε αγωγή κατά του μισθωτή. Η απάντηση που παίρνουν από το υπουργείο Ανάπτυξης, Γραμματεία Στήριξης Τουριστικών Λιμένων, ήταν ότι «από το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει εγκριθεί Κανονισμός Λειτουργίας και Τιμολογίων της Μαρίνας Καλαμάτας, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της χρήσης». Στις 31 Ιανουαρίου 2014 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας αναφέρει σε σχετική ερώτηση του πρωταγωνιστή της ιστορίας μας, ότι «υφίσταται πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο και βρίσκεται στη διαδικασία προς νομιμοποίηση με φορέα κατασκευής του έργου το Δήμο Καλαμάτας, ενώ η διαχείριση του έργου ανήκει στη Μαρίνα Καλαμάτας Τουριστική Α.Ε.». Δηλαδή, για 16 χρόνια ο μισθωτής δεν τηρούσε ένα βασικό όρο της σύμβασης, χωρίς να συμβαίνει τίποτα! Έπειτα υπάρχει απόφαση της δημοτικής επιχείρησης που εμπλέκεται με τη μαρίνα και συγκεκριμένα του διοικητικού της συμβουλίου για καταγγελία της σύμβασης, η οποία, όμως, δεν υλοποιήθηκε ποτέ! Στις 4 Μαρτίου 2014 το υπουργείο Τουρισμού αποφαίνεται ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία μας Ειδικός Κανονισμός Λειτουργίας για τον τουριστικό λιμένα Καλαμάτας λόγω συγκεκριμένων ελλείψεων σε δικαιολογητικά». Στις 12 Φεβρουαρίου 2014 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας υποστηρίζει σε άλλο αίτημα ότι «δεν είναι αρμόδιο για οποιαδήποτε έκδοση άδειας για τη Μαρίνα Καλαμάτας. Υπεύθυνος για τη διαχείριση είναι ο εκάστοτε ΟΤΑ και για την οποιαδήποτε έκδοση άδειας το υπουργείο Ανάπτυξης. Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας δεν έχει την ευθύνη αστυνόμευσης στην εν λόγω περιοχή, καθότι δεν έχει οριστεί η Χερσαία Ζώνη Λιμένος (ΧΖΛ)».ΦΕΚ αριθμός 118, 19 Ιουλίου 1993 «Σε κάθε τουριστικό λιμένα καθορίζεται, τμήμα ξηράς (χερσαία ζώνη) και θαλάσσης (θαλάσσια ζώνη)... Εάν η έκταση της χερσαίας ζώνης δεν επαρκεί για τις ανάγκες του τουριστικού λιμένα, δύναται να επεκταθεί με τροποποίηση του τυχόν υφιστάμενου σχεδίου. Οι αποζημιώσεις από την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, που κατά τις κείμενες διατάξεις βαρύνουν το Δήμο, καταβάλλονται από το φορέα διαχείρισης τουριστικού λιμένα». Με όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι για 17 χρόνια δεν τηρήθηκαν όροι της σύμβασης, όμως ο Δήμος εισέπραττε ενοίκια, ο μισθωτής χρησιμοποιούσε τη μαρίνα και δε συνέβαινε τίποτα. Και μια τελευταία ερώτηση: Για την επισκευαστική μονάδα (κτήριο και περιβάλλων χώρος) έχει διεξαχθεί από το 2000 και εντεύθεν κάποιος διαγωνισμός; - 

*** Αστυνομία: Πιο οργανωμένο το έγκλημα στη Μεσσηνία

 
 Ένα   κόβει τα κεφάλια του οργανωμένου εγκλήματος η Ασφάλεια στη Μεσσηνία Της Βίκυς Βετουλάκη Πιο οργανωμένο εμφανίζεται το έγκλημα στη Μεσσηνία, ακόμα κι αν πρόκειται για τη λεγόμενη «μικροεγκληματικότητα» και αφορά διαρρήξεις και κλοπές. Τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, από υποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί και εξιχνιασθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, αποδεικνύουν ότι πλέον υπάρχει ομαδική δράση, η οποία εστιάζεται σε αθίγγανους και αλλοδαπούς. Μεμονωμένα πια τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές παρουσιάζονται από χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Ιδιαίτερο, πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία της βαριάς εγκληματικότητας στην περιοχή μας, με τη δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας να είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματική, καθώς την τελευταία πενταετία δεν έχει μείνει ανεξιχνίαστη καμία ανθρωποκτονία, όταν μάλιστα όλες διακρίνονται από πολύ «ιδιαίτερα» χαρακτηριστικά, που έχουν σοκάρει την κοινωνία. Σημαντικά αποτελέσματα έχουμε δει και σε άλλους τομείς, όπως η εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που κατηγορούνται για εκβιασμούς κ.ά., με τη τεχνολογία να βοηθά τα μέγιστα και τον «κοριό» της ΓΑΔΑ να καταγράφει ακατάπαυστα ύποπτα τηλέφωνα. Οι δείκτες κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή τους τελευταίους μήνες παρουσιάζουν μια θετική πτώση και εκτιμάται πως σε αυτό έχει συντελέσει σημαντικά και η Εισαγγελία Καλαμάτας, που έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε πολλές προφυλακίσεις συλληφθέντων. Κλοπές – διαρρήξεις - ληστείες Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια έχουν εξαρθρωθεί ουκ ολίγες ομάδες τσιγγάνων και αλλοδαπών που με συνέπεια, ιεραρχία και δομή διέπρατταν κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις. Χαρακτηριστική η τελευταία περίπτωση των αλλοδαπών που «μπούκαραν» σε τουριστικά καταλύματα της Μάνης και άδειαζαν τα δωμάτια τουριστών. Όπως και η εξάρθρωση της ομάδας τσιγγάνων που έκλεβε χρυσαφικά και κοσμήματα από σπίτια και ομόφυλός τους τα προωθούσε στη μαύρη αγορά. Οι συλλήψεις αυτές δείχνουν πως και επιχειρησιακά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κινούνται πλέον σε άλλο επίπεδο. Επιλέγουν να πλήξουν «ηγετικά» πρόσωπα των εγκληματικών – παραβατικών αυτών ομάδων, ακολουθώντας τη μέθοδο του «κόβω το κεφάλι της Λερναίας Ύδρας». Επιλέγουν, λοιπόν, την αποδόμηση μιας τέτοιας ομάδας, συλλαμβάνοντας το πρόσωπο-κλειδί. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά αξιωματικού της Αστυνομίας, πως στην περίπτωση της ομάδας τσιγγάνων που έκλεβε χρυσαφικά, η επιλογή να συλληφθεί ο τσιγγάνος που παραλάμβανε και προωθούσε προς πώληση τα κλεμμένα έχει αποδώσει τα μέγιστα, καθώς αμέσως μετά οι κλοπές σε σπίτια μειώθηκαν κατακόρυφα. Σημαντικά μειωμένες είναι πλέον και οι ληστείες σε τράπεζες, ενώ έχουν εξιχνιασθεί όλες όσες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, πλην αυτής το 2011 στην ΑΤΕ Δωρίου. Άγριες δολοφονίες Από τα πιο αρνητικά στοιχεία για τη Μεσσηνία, την τελευταία 5ετία, είναι οι βίαιες δολοφονίες που έχουν σημειωθεί. Σχεδόν όλες έχουν συνταράξει το πανελλήνιο, ωστόσο όλες έχουν εξιχνιασθεί και οι δράστες έχουν οδηγηθεί ή θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Χειρότερη χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το 2011, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο με τη δολοφονία ενός 82χρονου στους Κάτω Αμπελόκηπους Πυλίας από ζευγάρι αλλοδαπών. Τον επόμενο μήνα αποκαλύφθηκε μία από τις πιο άγριες δολοφονίες που έχουν γίνει. Του 46χρονου επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του στα «Αγριώματα» της Βέργας. Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου η κοινωνία σοκάρεται διπλά, όταν σε αρδευτικό κανάλι βρίσκεται πυροβολημένος ο 35χρονος Φελίμ Μεσάι και σφαγμένος ο 2,5 ετών γιος του Κέρι. Η επόμενη «σκληρή» χρονιά για τη Μεσσηνία ήταν η περσινή. Το 2014 ξεκίνησε το Φεβρουάριο με τη φρικτή δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φ. Ζαχαρόπουλου στη Χώρα και τον Αύγουστο, για άλλη μια φορά, η κοινωνία σοκάρεται διπλά, από την απίστευτη δολοφονία των Κ. Σγούρου και Γ. Κομμάτη από δύο 18χρονους στα Αλτομυρά της Μάνης. Άσχημα ξεκίνησε και το 2015, με την άγρια δολοφονία πριν από λίγες ημέρες της Ελίνας Βαχαβιόλου από αλλοδαπό, ο οποίος αμέσως μετά την πράξη του αυτοκτόνησε. Όλες οι δολοφονίες έχουν εξιχνιασθεί σε σχετικά μικρό διάστημα, με τις χειροπέδες στους δράστες να έχουν μπει από το πρώτο 48ωρο. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης, για τις υποθέσεις που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, είναι ελάχιστο. - 

***  Κουρέλι το πανό         
     
Κουρέλι έχει γίνει το πανό που είχε αναρτηθεί για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στον πεζόδρομο της Αριστομένους, λίγα μέτρα από το Δημαρχείο.
Ας το κατεβάσει πλέον κάποιος, διότι και καμία χρησιμότητα δεν έχει και αντιαισθητικό είναι.  Β.Β.

***  H «πραγματική τραγωδία»

  Όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC στο site του, η «πραγματική τραγωδία» για την Ελλάδα είναι πως «οι μισοί από τους 160.000 με 180.000 αποφοίτους πανεπιστημίων που έχουν φύγει από τη χώρα, τα τελευταία χρόνια, είναι κάτοχοι διδακτορικού», επικαλούμενο έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα, Λόη Λαμπριανίδη. Ακόμη, όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, το 46% των Ελλήνων σκοπεύει να μεταναστεύσει... Δ.Γ. - 

***  Ο καιρός αύριο-σήμερα  Τρίτη στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 3/3/2015 προβλέπεται αρχικά άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Στο διάστημα αυτό υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ .  - 

***   Απείκασμα σοφίας…         

  1.-   «Μόνο με παραμύθια κατακτώνται οι άνθρωποι»
Γιάννης Τσαρούχης
(1910 – 1989, ζωγράφος)

2.-   «Ποτέ μην εξιδανικεύεις τους άλλους. Δεν θα ανταποκριθούν ποτέ στις προσδοκίες σου»
Λεό Μπουσκάλια
(1924 – 1998, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας)  - 

3.-   «Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δε θέλει να αλλάξει τον εαυτό του» Λέων Τολστόι (1828 – 1920, Ρώσος συγγραφέας) - 

***  Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από το Δήμο Καλαμάτας για τις οσμές από πυρηνελαιουργεία

Την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τις οσμές και τη λοιπή επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα πυρηνελαιουργεία, ανακοίνωσε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας. Όπως γνωστοποίησε, το θέμα θα συζητηθεί σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Επίσης, χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη, σημειώνοντας: «Δεν αδιαφορούμε για τις εκκλήσεις των συμπολιτών μας όσον αφορά στη δυσοσμία η οποία κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή μας μέρες τώρα. Δεν είναι δυνατόν μια πόλη που θέλει να λέγεται τουριστική, με γεμάτα ξενοδοχεία, αλλά και με συνανθρώπους που έχουν ειδικά προβλήματα υγείας, να υφίσταται αυτή τη βάσανο, επειδή κάποιοι δε λαμβάνουν τα μέτρα τα οποία πρέπει να λάβουν και προβλέπονται από τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ας μη μας κοροϊδεύουν: η απληστία οδηγεί σε αυτό το φαινόμενο. Δεν πρέπει να συσσωρεύεται πυρήνας μεγαλύτερης ποσότητας από αυτήν που μπορούν να επεξεργαστούν τα εργοστάσια. Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων προβλέπουν συγκεκριμένα πράγματα με τα φίλτρα και υπάρχουν και υπηρεσίες ελέγχου». Η μήνυση, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θα στρέφεται «κατά παντός υπευθύνου, είτε ιδιώτη, που για λόγους απληστίας οδηγεί τα πράγματα σ’ αυτή την κατάσταση, είτε υπηρεσιακού παράγοντα, που δε φροντίζει για την τήρηση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων». - 

*** Σημαντική μείωση ποινής για ληστρική κλοπή σε σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας 

Σε δεύτερο βαθμό καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας Καλαματιανός για τη ληστρική κλοπή που έκανε στο σούπερ μάρκετ Lidl το Μάιο του 2012. Συγκατηγορούμενοι ήταν ο αδελφός του και ένας φίλος τους, οι οποίοι περίμεναν στο αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, το Μάιο του 2012 ο νεαρός πήγε στο σούπερ μάρκετ στα Γιαννιτσάνικα και αφαίρεσε μια φιάλη ουίσκι. Μάλιστα, για να τη βγάλει από το κατάστημα χωρίς να τον δουν, την έκρυψε στο πίσω μέρος του παντελονιού του. Κινούμενος, όμως, προς την έξοδο, έγινε αντιληπτός από μια υπάλληλο, η οποία τον ακολούθησε και προσπάθησε να τον συγκρατήσει από την μπλούζα. Αυτός, όμως, προκειμένου να διαφύγει, την έσπρωξε και έτρεξε για να βγει από το σούπερ μάρκετ. Τότε μια δεύτερη υπάλληλος προσπάθησε να τον ακολουθήσει, αλλά αυτός επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητο, όπου τον περίμεναν οι άλλοι δύο. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, το ίδιο είχαν κάνει τουλάχιστον άλλες 5 φορές στο ίδιο σούπερ μάρκετ. Ο νεαρός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 7 ετών και χθες η ποινή του μειώθηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ. Ο αδελφός του είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 3 ετών και η ποινή του χθες μειώθηκε σε ένα χρόνο, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ. Τέλος, ο φίλος τους που είχε καταδικασθεί σε 3 χρόνια φυλάκισης, χθες αθωώθηκε. - 

***  Δύο ώρες πριν από την παράσταση θα διανεμηθούν τα εισιτήρια για την «Κάρμεν» 

Την όπερα «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ θα παρουσιάσει το Σάββατο στις 8.00 το βράδυ στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα η Εθνική Λυρική Σκηνή, μέσα από την Όπερα της Βαλίτσας, που θα ταξιδέψει σε 22 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το οποίο πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την «Κάρμεν» θα αποδώσουν 6 λυρικοί καλλιτέχνες, συνοδεία πιάνου, σε σκηνοθεσία Αγγέλας - Κλεοπάτρας Σαρόγλου. Αναφερόμενος στην παράσταση, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας ανέφερε πως «ο Δήμος φιλοξενεί, υποστηρίζει και θα βοηθήσει την εκδήλωση», που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όμως, η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει ευθύνη για τη διάθεση των δελτίων προτεραιότητας». Η διανομή των δελτίων προτεραιότητας θα γίνει από την Εθνική Λυρική Σκηνή, δύο ώρες πριν από την παράσταση, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, με σειρά προτεραιότητας (ένα εισιτήριο στον καθέναν). - 

*** Αυτοψία Π. Τατούλη σε Μαντίνεια, Παλιόχωρα και αεροδρόμιο         
      
 
Αυτοψία στη Μικρή Μαντίνεια για τα προβλήματα διάβρωσης που έχουν εμφανισθεί έκανε το μεσημέρι της Κυριακής ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλή Μαντά, τους εντεταλμένους συμβούλους Αντωνία Μπούζα και Απόστολο Γκούνη, καθώς και το διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννακέα.
Εκεί, είδε όλα τα σημεία στα οποία έχει παρουσιασθεί διάβρωση και είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας Μικράς Μαντίνειας και τον πρόεδρο Στέλιο Λιακέα.
Επίσης, μίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής και καταγράφηκαν οι απόψεις τους για το πρόβλημα με τη διάβρωση στη συγκεκριμένη ακτογραμμή. Κάτοικοι και καταστηματάρχες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την καλύτερη μέθοδο αντιδιαβρωτικής προστασίας που πρέπει να ακολουθηθεί. Ο κ. Τατούλης τούς ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει νέα συνάντηση στην Τρίπολη, ώστε να βρεθεί η καλύτερη μέθοδος.
Στη συνέχεια, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους συμβούλους, επισκέφθηκε την περιοχή της Παλιόχωρας, όπου επίσης έγινε αυτοψία σε κατοικίες οι οποίες έχουν πληγεί από τη διάβρωση.
Τέλος, ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε το έργο κατασκευής του κόμβου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.
Υπενθυμίζεται ότι για τα προβλήματα διάβρωσης στη Μικρή Μαντίνεια, από την Περιφέρεια, θα διατεθούν 120.000 ευρώ για τη σύσταση νέας εργολαβίας, προκειμένου να γίνουν συντεταγμένες παρεμβάσεις.
 
***  Με τη λάμψη του Μιχάλη Ζαμπίδη η εκδήλωση της κοπής πίτας του Βυζαντινού (φωτογραφίες)
 
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΕ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ» ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΒΕΡΝΤΙΑΝ: «ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Του Νίκου Μπαλόπουλου Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ιταλικό εστιατόριο «Mangiona” στη Μαρίνα της Καλαμάτας, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Verdian Athletic Academy (Βυζαντινός Σύλλογος Καλαμάτας), που ήρθε να συνδυαστεί με τη συμπλήρωση 10 ετών δράσης και λειτουργίας της και την οποία λάμπρυνε με την παρουσία του ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του Kick Boxing Μιχάλης Ζαμπίδης. Πολλές δεκάδες μελών και φίλων του Συλλόγου έδωσαν το παρών στο Κυριακάτικο ραντεβού, ακολουθώντας τη διαδρομή που είχαν σχηματίσει οι άνθρωποι του Βυζαντινού, που περιελάμβανε την προσωπική επαφή με τον «Iron Mike” και μια σειρά εκπλήξεων. Χαμογελαστός και προσιτός ο παγκόσμιος πρωταθλητής υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα, φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους φίλους και συνομίλησε με τον Άρη Βερντιάν, τους υπόλοιπους προπονητές και αθλητές/τριες του Συλλόγου, μεταφέροντας γνώσεις, εμπειρίες και τις παραστάσεις από τους τελευταίους του αγώνες. Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης – προπονητής της Ακαδημίας Άρης Βερντιάν, μιλώντας στο «Θάρρος» μετέφερε τις εντυπώσεις της 10ετούς δράσης, φανέρωσε το βασικό στόχο και υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στη συνέχεια… «Πριν από περίπου 10 χρόνια δημιουργήσαμε το Σύλλογο, με σκοπό να βγάλουμε καλούς αθλητές, αλλά πρώτα απ’ όλα καλούς ανθρώπους στην κοινωνία. Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη οικογένεια, που ν’ απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Αυτό είμαστε σήμερα, μια μεγάλη οικογένεια. Καταφέραμε ταυτόχρονα πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο. Σημαντικές επιτυχίες, όμως να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε περισσότερα στο μέλλον. Δεν σταματάμε εδώ, έχουμε βάλει τις βάσεις, αλλά είμαστε στη μέση της διαδρομής…», δήλωσε ο κ. Βερντιάν, που αναφέρθηκε και στην παρουσία του Μιχάλη Ζαμπίδη στην εκδήλωση… «Ο Μιχάλης αποτελεί πρότυπο αθλητή και ανθρώπου. Τέτοια πρότυπα οφείλουμε να δίνουμε στη νεολαία και δεν θα μπορούσε να λείψει από τη γιορτή μας. Τον ευχαριστούμε που ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμά μας, είναι μέρος της πορείας μας όλα αυτά τα χρόνια», είπε κλείνοντας ο υπεύθυνος του προπονητικού προγράμματος της Ακαδημίας, η οποία μετρά μέχρι τώρα πάρα πολλές επιτυχίες, ανάδειξη πρωταθλητών και κυρίως καλό πρόσωπο στην αθλητική και όχι μόνο κοινωνία. Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το σεμινάριο πυγμαχίας Λίγες ώρες νωρίτερα, συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής, επί της οδού Αθηνών, το σεμινάριο πυγμαχίας, με τη διάλεξη του καθηγητή των ΤΕΦΑΑ και προπονητή της Εθνικής ομάδας πυγμαχίας Στέφανο Κωνσταντινίδη. Δεκάδες αθλητές του Συλλόγου και αρκετοί ακόμη από γύρω περιοχές, πήραν μια μικρή αλλά σημαντική γεύση γύρω από τα μυστικά της πυγμαχίας. - 
 
*** Αυτοκίνητο στο δημοτικό πάρκο σιδηροδρόμων

 Κι εκεί που νομίζουμε ότι τα «έχουμε δει όλα», φροντίζουν άνθρωποι να μας διαψεύσουν. Υποθέτω πως κανείς μας δε θα περίμενε να δει αυτοκίνητο σταθμευμένο στο δημοτικό πάρκο σιδηροδρόμων, αλλά, όπως βλέπετε στη φωτογραφία που μας έστειλε ηλεκτρονικά αναγνώστης, κι αυτό συνέβη… Χ.Χ. - 

*** Η Παναγιώτα Κοζομπόλη Αμανατίδη τράβηξε τους κλήρους για τα βουλευτικά γραφεία για τους βουλευτές επαρχίας

 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κλήρωση των βουλευτικών γραφείων για τους βουλευτές επαρχίας. Η κλήρωση ήταν δημόσια, έλαβε χώρα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, παρουσία των βουλευτών και συνεργατών τους. Οι κλήροι για τους βουλευτές ήταν κίτρινοι και για τα γραφεία άσπροι. Τους κλήρους τράβηξε η νεοεκλεγείσα βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη Αμανατίδη. Συνολικά 116 βουλευτές επαρχίας θα πάρουν γραφείο. Γραφείο κοινό έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ γραφείο αρνήθηκαν και δύο βουλευτές της ΝΔ.  

***   Ελληνοαμερικανός καταδικάσθηκε για πώληση ηρωίνης         
     
Για πώληση και κατοχή ηρωίνης καταδικάσθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας 69χρονος Εληνοαμερικανός από το Γύθειο.
Πρωτοβάθμια του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών και χρηματική ποινή 3.400 ευρώ, ενώ χθες η ποινή μειώθηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό, τον Αύγουστο του 2001 υπήρχαν πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος πωλούσε ναρκωτικά. Άρχισαν να τον παρακολουθούν, όπως και έναν τοξικομανή της περιοχής. Κάποια στιγμή συναντήθηκαν, ο τοξικομανής μπήκε για λίγο στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου και έφυγε. Όταν τους συνέλαβαν, ο τοξικομανής κατείχε 4 «φιξάκια» ηρωίνης, καθαρού βάρους 4,2 γραμμαρίων, λέγοντας ότι τα προμηθεύτηκε από τον 69χρονο. Στο αυτοκίνητο ο 69χρονος δεν είχε τίποτα, εκτός του ότι κρατούσε 200 ευρώ, ποσό το οποίο οι αστυνομικοί έκριναν ότι προέρχεται από την πώληση των ναρκωτικών. Στο σπίτι του, όμως, βρήκαν 2,5 γραμμάρια ηρωίνης, 1,9 γραμμάρια χασίς, 2 ζυγαριές, 1 ξίφος, 21 σπρέι πιπεριού και 1 μαχαίρι.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι ήταν φίλοι με τον τοξικομανή και «κερνούσαν» ο ένας στον άλλον ναρκωτικά όταν δεν είχαν. 

*** Πάρτυ έκνομων αναθέσεων στο Δήμο Τριφυλίας, σωρηδόν αγωγές και ο δημότης πληρώνει

Σε ένα ιδιότυπο και ξέφρενο πάρτυ έκνομων απευθείας αναθέσεων φαίνεται πως είχε επιδοθεί ο Δήμος Τριφυλίας τα προηγούμενα χρόνια (αλλά και οι πρώην καποδιστριακοί Δήμοι που συνενωθέντες απαρτίζουν και συγκροτούν το Δήμο Τριφυλίας από το 2011) και τα «σπασμένα» καλείται να πληρώσει τώρα, με σωρηδόν αγωγές σε βάρος του Δήμου, ο φορολογούμενος δημότης! Σε μια ακόμη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, χθες το μεσημέρι, αναδείχθηκε ο στρεβλός τρόπος διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας τα προηγούμενα χρόνια, όπως βεβαίως το ίδιο αναδεικνύεται για πρώην Δήμους της περιοχής, με τη μάχη αγωγών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Εργολάβοι και προμηθευτές σέρνουν τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας στα δικαστήρια για εργασίες, έργα και προμήθειες που ισχυρίζονται πως έχουν κάνει, αλλά ο Δήμος δεν τους πληρώνει, από εποχής ακόμη και των πρώην καποδιστριακών Δήμων, επειδή αυτές έγιναν χωρίς να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, αλλά, όπως αναφέρεται στο σύνολο – σχεδόν – των αγωγών, έπειτα από προφορικές συμφωνίες με το Δήμο ή ακόμη και αναφέροντας ονομαστικά τους παράγοντες του Δήμου που έδιναν εντολές και προέβαιναν σε προφορικές συμφωνίες. Ο Δήμος, ωστόσο, με τις υπηρεσίες του, επειδή ακριβώς δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες αναθέσεων, δεν μπορεί να πληρώσει εργολάβους και προμηθευτές και αυτοί από την πλευρά τους (σ.σ. πολλοί από τους οποίους έχουν κόψει τιμολόγια και έχουν πληρώσει και τον ΦΠΑ στο κράτος) καταθέτουν αγωγές για να πληρωθούν! Στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ως θέμα ο ορισμός δικηγόρων για τρεις αγωγές σε βάρος του Δήμου. Συγκεκριμένα, ο ορισμός δικηγόρου επί της αριθ. 128/2014 αγωγής του Δημητρόπουλου Γεωργίου κατά του Δήμου Τριφυλίας, υπόθεση για την οποία η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, είπε ότι εκδικάζεται σήμερα και ορίζεται δικηγόρος η Ερασμία Λυμπεροπούλου. Είχε προφορική συμφωνία, είχε δουλέψει το 2012 και διεκδικεί 10.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Αφορά «Εκσκαφή και σφύρα στην Τοπική Κοινότητα Αετού». Παρεμβαίνοντας ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Αετού, Γιάννη Μερκούρη, λέγοντάς του: «Γιατί, Γιάννη, με προφορική συμφωνία;» και ο κ. Μερκούρης απάντησε: «Εκείνοι που του δώσανε εντολή, άντε ρώτησέ τους να σου πουν, δεν ξέρω!». Άλλο θέμα ορισμού δικηγόρου ήταν η υπ’ αριθ. 138/2014 αγωγή του Αντωνόπουλου Δημητρίου του Θεοδώρου κατά του Δήμου Τριφυλίας, η οποία εκδικάζεται στις 18 Μαρτίου και ορίστηκε δικηγόρος η Σοφία Σταθοπούλου. Αφορά ποσό 24.600 ευρώ με ΦΠΑ, για συντήρηση δημοτικού φωτισμού στη Δ.Ε. Αυλώνος το 2012, με τον κ. Κουκούμη να λέει «να πάει ο κ. Φιλντίσης (σ.σ. τότε αντιδήμαρχος Αυλώνος) στο δικαστήριο να πει τι έγινε» και την κα Πανουσιοπούλου να λέει «να πάει και ο κ. Κόλλιας και ο κ. Φιλντίσης…». Το τρίτο θέμα αφορούσε στην υπ’ αριθ. 81/2014 αγωγή του Πανταζόπουλου Γεωργίου του Ευσταθίου κατά του Δήμου Τριφυλίας, που εκδικάζεται στις 24 Μαρτίου και δικηγόρος ορίστηκε η Διακουμοπούλου Ανδριάνα. Αφορά προμήθεια του Δήμου από το κατάστημα του κ. Πανταζόπουλου, ποσού 8.146,21 ευρώ, από το 2011. Υπάρχουν δελτία αποστολής, έχουν κοπεί τιμολόγια, έχει πληρώσει ο επαγγελματίας τον ΦΠΑ, αλλά ο Δήμος δεν τον έχει πληρώσει ακόμα, με τον κ. Κουκούμη να ρωτά: «Εδώ τι τον θέλουμε το δικηγόρο, αφού πράγματι ο Δήμος τού χρωστάει;» και την κα Πανουσιοπούλου να απαντά: «Στα αρχεία του λογιστηρίου δεν έχουν προσκομιστεί τα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά προκειμένου για την έκδοση του χρηματικού εντάλματος… Ο άνθρωπος, όμως, πρέπει να πληρωθεί, έχει παραστατικά, τα έφερνε με δελτία αποστολής». Του Ηλία Γιαννόπουλου - 

***  Η Ψωροκώσταινα ζει και βασιλεύει
Λαός της ξενιτιάς ήταν πάντα οι Έλληνες. Από τον πρώτο ελληνικό αποικισμό (μέσα του 11ου π.Χ. αιώνα έως τα τέλη του 9ου π.Χ. αιώνα) φθάσαμε στους Έλληνες μετανάστες των αρχών του προηγούμενου αιώνα στην Αμερική και κατόπιν στη μαζική μετανάστευση των δεκαετιών του ’50, ’60 προς όλα τα σημεία του ορίζοντα. Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει από συγγενείς μέχρι φίλους στο εξωτερικό. Γι’ αυτό γράφτηκαν και εκατοντάδες τραγούδια, δημοτικά, αμανέδες, ρεμπέτικα, λαϊκά, ως και έντεχνα, που μιλάνε για την ξενιτιά και τον πόνο της. Δυστυχώς, φαίνεται πως είναι στο ριζικό του Έλληνα, σύμφυτο της φυλής, καθώς βλέπουμε και στις μέρες μας τους νέους να εγκαταλείπουν τη χώρα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, ως απότοκο της κρίσης, αυτή τη φορά με μια ειδοποιό διαφορά, ωστόσο, σε σχέση με το παρελθόν. Τώρα δεν εξάγουμε φθηνά εργατικά χέρια, αλλά τα καλύτερα μυαλά του τόπου. Κι όπως έγραψε στην ιστοσελίδα του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, αυτή είναι η «πραγματική τραγωδία» για την Ελλάδα, καθώς οι μισοί από τους περίπου 180.000 αποφοίτους Πανεπιστημίων που έφυγαν από τη χώρα είναι κάτοχοι διδακτορικού! Μ’ άλλα λόγια, η μητέρα-πατρίδα θα στερηθεί των ικανοτήτων τους, προκειμένου να αναπτυχθεί σε μια από τις κρισιμότερες καμπές της σύγχρονης ιστορίας της. Την ίδια στιγμή προσφέροντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στο εξωτερικό θα αυξάνουν ακόμη περισσότερο την απόσταση που μας χωρίζει με τις ήδη αναπτυγμένες χώρες όπου δραστηριοποιούνται. Εξ ου και ο πολύ εύστοχος χαρακτηρισμός του CNBC «πραγματική τραγωδία». Με τη θηλιά του χρέους στο λαιμό και τα πολιτικά κόμματα να μην ομονοούν, αλλά να τρώνε τις σάρκες τους, για να αντιμετωπιστεί πανεθνικά η κρίση, το κύμα φυγής θα συνεχιστεί στο διηνεκές και η Ελλαδίτσα θα αποκαλείται-κοντός ψαλμός αλληλούια-και πάλι Ψωροκώσταινα. Τόπος διακοπών θα είναι εσαεί και αυτό υπό αίρεση, γιατί ως χώρα λαμογίων, ερασιτεχνικά και δόλια, πλην φωτεινών εξαιρέσεων, βλέπουμε τη δουλειά. Της αρπαχτής. Δος ημίν σήμερον. Έχει κι αλλού, όμως, πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Κι είναι εδώ, δίπλα μας... Του Δημήτρη Γιατράκου - 

***  Καμίνης: Μελετώνται τοποθεσίες για το αποτεφρωτήριο Αττικής          
Συνάντηση με τον υπουργό ΕσωτερικώνΚαμίνης: Μελετώνται τοποθεσίες για το αποτεφρωτήριο Αττικής
Από τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με το δήμαρχο Αθηναίων 
 ~ Ήδη μελετούνται κάποιες τοποθεσίες για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αττική, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έπειτα από την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης και ο διοικητικός εξορθολογισμός στην άσκηση αρμοδιοτήτων, ώστε να εκλείψουν οι επικαλύψεις.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, στη συνάντηση κυριάρχησε το κοινωνικό ζήτημα και οι προεκτάσεις του, η ανασυγκρότηση και μελλοντική μητροπολιτική διαχείριση μείζονων θεμάτων. Οι δυο πλευρές συζήτησαν θεσμικά θέματα, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συνέργειες και συζήτησαν τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στα προγράμματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σημείωσε ότι ο δήμος στηρίζει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και δήλωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων θέτει στη διάθεση της κυβέρνησης την τεχνογνωσία και τις υποδομές που έχει δημιουργήσει στη σίτιση, τη στέγαση κ.α.. «Με απλές και αποφασιστικές κινήσεις μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά» σημείωσε ο κ. Καμίνης.
Σε ό,τι αφορά τον διοικητικό εξορθολογισμό στην άσκηση αρμοδιοτήτων, σημείωσε ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ υπουργείου, περιφέρειας και δήμων ώστε να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις και να αντιμετωπισθεί η γραφειοκρατία.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Χιλή: Εξερράγη το ηφαίστειο Βιγιαρίκα, απομακρύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι
Έχουν αποκλειστεί κύριοι οδικοί άξονες Χιλή: Εξερράγη το ηφαίστειο Βιγιαρίκα, απομακρύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι
Το ηφαίστειο Βιγιαρίκα στη Χιλή 
~  Το ηφαίστειο Βιγιαρίκα, το οποίο βρίσκεται στη νότια Χιλή, εξερράγη το πρωί της Τρίτης, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν περίπου 3.000 άνθρωποι από τις γύρω περιοχές, ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Εκτάκτων Αναγκών (Onemi) της Χιλής.
Μετά την έναρξη της έκρηξης του ηφαιστείου, το οποίο είναι ένα από τα πιο ενεργά της χώρας, οι αρχές κήρυξαν γύρω στις 03:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) κόκκινο συναγερμό και διέταξαν την απομάκρυνση περίπου 3.000 ανθρώπων.
 ~  Τα μαθήματα στα σχολεία διακόπηκαν.
Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη χιλιανή τηλεόραση, οι τοπικές αρχές σήμαναν τις σειρήνες λίγο πριν η λάβα αρχίσει να κυλάει από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Τεμούκο, περίπου 800 χλμ. νότια του Σαντιάγο.
Πολλές ώρες αφότου άρχισε η έκρηξη, η ροή της λάβας έμοιαζε να έχει σταματήσει, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδονταν απ' ευθείας.
Η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, κάλεσε τον πληθυσμό να επιδείξει «ηρεμία».
«Παρακολουθούμε την κατάσταση λεπτό προς λεπτό», δήλωσε από το προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγο, διευκρινίζοντας ότι θα μεταβεί στο σημείο μέσα στις επόμενες ώρες.
Το Onemi ανακοίνωσε από την πλευρά του πως ο κόκκινος συναγερμός θα παραμείνει σε ισχύ ως τις 09:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας) και πως τα μαθήματα διακόπηκαν στα σχολεία των κοινοτήτων Βιγιαρίκα, Πουκόν, Κουραρεούε και Κοναρίπε.
Οι κύριοι οδικοί άξονες πρόσβασης στην περιοχή έχουν αποκλειστεί εξαιτίας του κινδύνου να σημειωθούν πλημμύρες λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων σε πολλούς ποταμούς γύρω από το ηφαίστειο Βιγιαρίκα, το ύψος του οποίου είναι 2.800 μέτρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Χάθηκε το τρένο της ανόδου στην Ελευσίνα          
      
Την πρώτη εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής γνώρισε η ομάδα της Καλαμάτας στο μεγάλο παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό στο Θριάσιο Πεδίο, αποτέλεσμα το οποίο ψαλιδίζει τις ελπίδες της Μαύρης Θύελλας για διεκδίκηση της ανόδου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μολονότι στάθηκε αρκετά καλά, ειδικότερα στο 1ο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς, που τόσο πολύ χρειαζόταν για να παραμείνει ζωντανό στο κυνήγι της πρωτιάς, στον 3ο όμιλο. Ακόμη και στα σημεία που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν μπόρεσε να καταστεί ιδιαίτερα απειλητικό για την εστία του Πουρή, όμως ακόμη και τις λίγες φορές που το έκανε έλειψε από τους ποδοσφαιριστές του η ηρεμία και η συγκέντρωση. Μιλάμε κυρίως για τη φάση του 59΄, όταν ο Σαλαπάτας έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει μπροστά την ομάδα. Και αφού δεν το πέτυχε ο Αρκάς επιθετικός, το έκανε ο Φλίγκος, 15 περίπου λεπτά αργότερα, δίνοντας στον σύλλογο της Ελευσίνας το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο τον διατηρεί στην πρώτη θέση μαζί με τον Παναργειακό.
Σ’ ένα βαθμό θα λέγαμε ότι στοίχησε και η απώλεια του Νιφορόπουλου, που αποχώρησε τραυματίας στο 20΄, αλλά σε μεγαλύτερο στοίχησε η δυστοκία της Καλαμάτας να πάρει αποτέλεσμα, σ’ ένα ματς στο οποίο η μπάλα «έκαιγε».
Το φιλμ του αγώνα
9’ Νέο σουτ από τον Καλαντζή από το ύψος της περιοχής, μπλοκάρει ο Πουρής
11’ Ο Κουσκουνάς πλασάρει τον Πάππο και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν υπάρχει γκολ μιας και ο βοηθός έχει σηκώσει νωρίτερα την σημαία για οφσάιντ
13’ Ο Πάππος με υπερένταση διώχνει την μπάλα σε σουτ του Φλίγκου και ενώ η μπάλα άλλαξε πορεία καθώς βρήκε στον Γκεμίση
20’ Αναγκαστική αλλαγή για την Καλαμάτα με τον Σκάρο να παίρνει τη θέση του Νιφορόπουλου ο οποίος χτύπησε στα πλευρά. Δεξί μπακ πέρασε ο Ζαχαρόπουλος και ο Σκάρος πήρε θέση στην μεσαία γραμμή
38’ Ο Σαλαπάτας λίγο έλειψε να σημειώσει το γκολ της χρονιάς. Μετά από σέντρα στην περιοχή έπιασε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι αναγκάζοντας τον Πουρή σε δύσκολη επέμβαση στην δεξιά του γωνία
59’ Υποδειγματική ανάπτυξη για την Καλαμάτα που οδήγησε στην ευκαιρία του ματς. Ο Καλαντζής από δεξιά γύρισε στον αμαρκάριστο Σαλαπάτα που αντί να προχωρήσει προτίμησε το απευθείας σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ
74’ Μετά από κόντρες στην περιοχή της «Μαύρης Θύελλας», η μπάλα στρώθηκε στον Φλίγκο ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0) για τους γηπεδούχους το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
83’ Σουτ του Στουρνάρα από πλάγια αριστερά, η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι και απομακρύνεται
87’ Ο Πουρής προλαβαίνει με διώξει με το κεφάλι εκτός περιοχής πριν ο Καλαντζής γίνει αποδέκτης της μπαλιάς του Τσάτσου
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Πουρής, Παπαπαναγιώτου, Στουρνάρας, Κουμπαρούλης (66' λ. τ. Γεωργούλης), Μαρής, Ευθυμιάδης (46’ Κωνσταντινίδης), Δουκάκης, Μακρίδης, Κουσκουνάς, Γκεμίσης (78' λ. τ. Εβερετ), Φλίγκος
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος (λ. τ. 21’ Σκάρος), Μαρτίνος (77’ Δημητριάδης), Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (65’ Χαρίτος), Τσάτσος, Καλαντζής.
  «Πέσιμο» στους φιλάθλους από «εύσωμους» και… συζήτηση με Ράλλη
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στο γήπεδο της Ελευσίνας βρέθηκαν περίπου 80-100 φίλοι της Μαύρης Θύελλας, που συμπαραστάθηκαν έντονα, ανάμεσα σε πολυάριθμους φιλάθλους του Πανελευσινιακού, κερδίζοντας και πάλι τις εντυπώσεις. Η προσπάθειά τους έκρυβε πάντως δυσκολίες, αφού στο δρόμο για το πέρασμα στην κερκίδα, συνάντησαν κάμποσους «εύσωμους» κυρίους, που θέλησαν να εξωτερικεύσουν την άλλη άποψη. Κάπου εκεί τα πνεύματα άναψαν, με την αστυνομική δύναμη να αποτελεί σύμφωνα με καταγγελίες φιλάθλων της Καλαμάτας, θεατή, ωστόσο ύστερα από παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και κάποιων παραγόντων της γηπεδούχου ομάδας, η ένταση απομακρύνθηκε.
Υπήρξαν κάποιες ανάλογες, χαλαρές θα λέγαμε στιγμές έντασης στην κερκίδα, με ρίψη μπουκαλιών και 2-3 καθισμάτων από την πλευρά των γηπεδούχων, προκλήσεις στις οποίες οι φίλοι της Θύελλας έμειναν απαθείς.
Μετά το τέλος του αγώνα, και ενώ στα αποδυτήρια υπήρχε έντονη απογοήτευση, κάποιοι λιγοστοί φίλαθλοι άνοιξαν συζήτηση με τον Γιώργο Ράλλη – στην Ελευσίνα βρέθηκαν σχεδόν όλα τα μέλη της διοίκησης και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ Νίκος Νίκας – μεταφέροντάς του τον προβληματισμό και τη δυσαρέσκεια για την πορεία της ομάδας.
Απογοητευμένος ο Σταματίου δείχνει έτοιμος
Επειδή μετά την ήττα στην Ελευσίνα βιάστηκαν κάποιοι να κατηγορήσουν και να ρίξουν τις ευθύνες στον Κώστα Σταματίου, λέμε πολύ απλά, γνωρίζοντας τα πράγματα, έστω κι αν όλο αυτό τον καιρό κρατούσαμε χαμηλούς τόνους, ότι είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για την πορεία της ομάδας της Καλαμάτας. Η μεγαλύτερη ευθύνη αναλογεί στη διοίκηση του Γιώργου Ράλλη, που δυστυχώς και φέτος δεν τα κατάφερε και το κυριότερο δεν έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος, ακολουθεί η ευθύνη του ανθρώπου που έκτισε αγωνιστικά τη φετινή Μαύρη Θύελλα, δηλαδή του Νίκου Κουρμπανά, εν συνεχεία των ποδοσφαιριστών που αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να οδηγήσουν την Καλαμάτα σε μονοπάτια πρωταθλητισμού και τελευταίος από τη σχετική λίστα έρχεται ο Βολιώτης τεχνικός. Πώς άλλωστε μπορείς να καταλογίσεις τέτοιες ευθύνες σ’ έναν προπονητή που ανέλαβε την ομάδα πριν από τέσσερις περίπου εβδομάδες και που στο διάστημα αυτό έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε αγωνιστικά και όχι μονάχα, για να μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές σημάδια αισιοδοξίας που είχαν χαθεί μετά την αποχώρηση του Κουρμπανά.
Ωστόσο και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Θάρρους» ο Κώστας Σταματίου δείχνει να λυγίζει από την άδικη επίθεση που δέχεται, από διάφορα μέτωπα, σε τέτοιο σημείο που να σκέπτεται πολύ σοβαρά την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Μαύρης Θύελλας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Βολιώτης τεχνικός θα είχε συνάντηση αργά χθες το βράδυ με τον Γιώργο Ράλλη, προκειμένου να του μεταφέρει τις σκέψεις του, ίσως και τις αποφάσεις του. Εάν ο πρόεδρος της Καλαμάτας θέλει να τον διατηρήσει στο τιμόνι της ομάδας τότε θα κάνει αυτό που οφείλει. Σε αντίθετη περίπτωση ίσως η σημερινή μέρα να είναι και η τελευταία στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τον Σταματίου.

***  Παρελθόν και ο Σταματίου από τον πάγκο της Καλαμάτας!         
       
Σε επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του “Θάρρους” για τη δυσαρέσκεια σε διάφορα ζητήματα του Κώστα Σταματίου και τη χθεσινοβραδυνή με τον Γιώργο Ράλλη, ο Βολιώτης τεχνικός ανακοίνωσε στον πρόεδρο της ομάδας την παραίτηση του, καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει κάτω υπό αυτές τις συνθήκες αλλά και την άδικη επίθεση που δέχεται από διάφορα μέτωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μείνει στην Καλαμάτα για τις επόμενες 2-3 ημέρες ενώ υπάρχει η σκέψη να δώσει αύριο Τετάρτη συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου θα εξηγήσει ο ίδιος τους λόγους της παραίτησης του.  Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του “Θάρρους” 
 
***  Παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού ο Νικοπολίδης
Με δική του πρωτοβουλίαΠαρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού ο Νικοπολίδης
~ Το τέλος της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν ο Αντώνης Νικοπολίδης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς όπως έγινε γνωστό, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και μέχρι πρότινος, βοηθός του Βίτορ Περέιρα, αποφάσισε να αποχωρήσει από το προπονητικό τιμ των «ερυθρολεύκων».
Θυμίζουμε πως ο Νικοπολίδης ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του ως βοηθός του Λεονάρντο Ζαρντίμ, παρέμεινε στον Ολυμπιακό ως πρώτος προπονητής για περίπου ένα μήνα, μέχρι την έλευση του Μίτσελ, όπου στη συνέχεια έγινε βοηθός του Ισπανού.
Στο τέλος της σεζόν αποχώρησε και πάλι με δική του απόφαση, ώσπου, ο Μίτσελ ζήτησε από τη διοίκηση την επιστροφή του στον πάγκο ως άμεσο συνεργάτη του.
Ο Νικοπολίδης γύρισε και πάλι για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Μίτσελ, και αφότου ο τελευταίος απομακρύνθηκε πριν από μερικούς μήνες, ο Έλληνας παλαίμαχος τερματοφύλακας, έμεινε στο πόστο του μέχρι να προσαρμοστεί ο Βίτορ Περέιρα. Την Τρίτη, έπειτα από επαφή με τη διοίκηση, συμφωνήθηκε η λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει.
Από την πειραϊκή ΠΑΕ τονίζουν πως ήθελαν να συνεχίσει, αλλά σεβάστηκαν την απόφασή του και άφησαν ανοιχτή την πόρτα για το μέλλον.
«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα είναι πάντα ένα επίλεκτο μέλος της Ερυθρόλευκης Οικογένειας», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.   Newsroom ΔΟΛ

 

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4086   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2372    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 374   video.- 
Σύνολον                                                    8832  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3584.-
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 372. - ~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 ~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    904/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   305 .- 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-  
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης Δαγρές , 69/130 .-
~ ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.- 
~ http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr  ,

  *** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :                                        
~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-                                                                            
~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-

 * **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   06  Φεβρουαρίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 07 και 08 Φεβρουαρίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/07-08-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07   Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/07-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/08-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09-02-2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/09-02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  10  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/10-2015.html .-
~Ημερήσια εκδρομή-διαδρομή προσκύνημα στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρά 9-2-2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/9-2-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11 Φεβρουαρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/11-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη)  12  Φεβρουαρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  13  Φεβρουαρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/13-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  14 Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/14-15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  15  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  16  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/16-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  17  Φεβρουαρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/17-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/19-2015.html .-
~ Αθλητικές  σελίδες  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/19-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  20  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/20-2015.html .-
~  Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  21  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/21-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .-
  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .-
Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .- 

 ~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :                                             
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .-

2 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΛΟΓΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ....!!!
~ Η φιλία κρατάει μονάχα μια μέρα. Κάθε μέρα πρέπει να της αλλάζεις βρακί. Μενέλαος Λουντέμης, 1912-1977, Έλληνας συγγραφέας
~ Η απώλεια ενός φίλου είναι σαν την απώλεια ενός μέλους του σώματος: Ο χρόνος μπορεί να απαλύνει τον πόνο της πληγής, αλλά η απώλεια δεν μπορεί να αποκατασταθεί. Robert Southey, 1774-1843, Άγγλος ποιητής
~ Να αντιμετωπίζεις τους φίλους σου σαν να πρόκειται να γίνουν εχθροί σου και τους εχθρούς σου σαν να μπορούσαν να γίνουν φίλοι σου. Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδας
~ Ένα μοναδικό τριαντάφυλλο μπορεί να είναι ο κήπος μου… ένας μοναδικός φίλος, ο κόσμος μου. Leo Buscaglia, 1924-1998, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
~ Για να βρεις ένα φίλο πρέπει να κλείσεις το ένα μάτι. Για να τον κρατήσεις, πρέπει να τα κλείσεις και τα δύο. Norman Douglas, 1868-1952, Βρετανός συγγραφέας
~ Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Henry David Thoreau, 1817-1862, Αμερικανός συγγραφέας
~ Ένας πραγματικός φίλος ποτέ δεν μπαίνει στο δρόμο σου εκτός και αν πηγαίνεις προς τα κάτω. Arnold H. Glasow, 1905-1998, Αμερικανός γνωμικογράφος
~ Μην τρέφεις αυταπάτες ότι η φιλία σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι δυσάρεστος σ’ αυτούς που είναι κοντά σου. Όσο πιο στενή είναι η σχέση σου με κάποιον, τόσο πιο απαραίτητο είναι να είσαι διακριτικός και ευγενικός. Oliver W. Holmes, 1809-1894, Αμερικανός συγγραφέας
~ Ότι η φιλία και το φιλί είναι της αυτής ρίζης, το λέγει το λεξικόν, αλλά το υποστηρίζει και η ιστορία με το φίλημα του Ιούδα. Δημήτριος Καμπούρογλου, 1852-1942, Έλληνας γνωμικογράφος
~ Φιλία είναι η συμφωνία δύο ανθρώπων να μην προχωρήσουν η σχέση τους σε βάθος, αλλά να μείνουν στην επιφάνεια. Γιάννης Τσαρούχης, 1910-1989, Ζωγράφος
~ Διέκοψα τη φιλία μου με δύο ανθρώπους. Με τον ένα γιατί ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό του. Και με τον άλλο, επειδή ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό μου. Nicolas Chamfort, 1740-1794, Γάλλος συγγραφέας
~ Η φιλοφροσύνη κάνει φίλους, η ειλικρίνεια γεννάει το μίσος. Τερέντιος, περ185-159 π.Χ., Ρωμαίος κωμωδιογράφος
~ Σκέψου αν θα αισθανόσουν άνετα να δώσεις το κλειδί του σπιτιού σου στους δυο καλύτερούς σου φίλους. Αν όχι, βρες άλλους καλύτερους φίλους. H. Jackson Brown, Jr., 1940-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
~ Υποθέτω ότι δεν έχεις πολλούς φίλους. Ούτε κι εγώ. Δεν εμπιστεύομαι αυτούς που λένε ότι έχουν πολλούς φίλους. Είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι δεν ξέρουν πραγματικά κανέναν. Carlos Ruiz Zafón, 1964 -, Ισπανός συγγραφέας
~ Υπάρχει πολύ περισσότερο έρωτας στη φιλία παρά φιλία στον έρωτα. Paul Lefevre Geraldy, 1885-1983, Γάλλος συγγραφέας
~ Αν ψάχνεις για ένα φίλο, θα ανακαλύψεις ότι είναι δυσεύρετοι. Αν είσαι διατεθειμένος να είσαι φίλος, θα τους βρεις παντού. Zig Ziglar, 1926-2012, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας