Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   .....
Πατώντας με αριστερό κλικ ποντικιού επάνω στις εικόνες Αρφαρά; βλέπεται μια σειρά από φωτογραφίες  των Αρφαρών     ..:
~Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες 


Τόνιζε ακόμη ο π. Γεώργιος ότι οι ανάδοχοι δεν πρέπει να μαλώνουν και ότι ο κάθε χριστιανός πρέπει να βαφτίσει το λιγώτερο τρία παιδιά. Το καθήκον του νουνού, έλεγε, είναι να μαθαίνει στα βαφτιστικά του από μικρά να πηγαίνουν Εκκλησία, να κοινωνούν τακτικά, να ακολουθούν το σωστό δρόμο, να γίνουν καλοί άνθρωποι και χριστιανοί.


~ Σαν σήμερα....
  1. 1941 μ.Χ.
    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος αρνείται να ορκίσει την δωσίλογη κυβέρνηση του Γεωργίου Τσολάκογλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να ορκίσω Κυβέρνηση προβληθείσα από τον εχθρό, εμείς γνωρίζουμε ότι τις Κυβερνήσεις τις ορίζει ο λαός ή ο Βασιλεύς».
Σήμερα 02/06/2017 εορτάζουν:

Άγιος Νικηφόρος ο Ομολογητής Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Άγιος Κωνσταντίνος ο εξ Αγαρηνών

 *** 2 Ιουνίου
Νικηφόρου πατριάρχου (1) Κων /πόλεως, του ομολογητού (†828). Ιερομάρτυρος Εράσμου, του εν Αχρίδι, και των δι` αυτού 20.000 πιστευσάντων Μαρτύρων. Λεάνδρου μάρτυρος, του Ηπειρώτου. Μεγαλομάρτυρος Ιωάννου, του Ρώσου. Νεομαρτύρων Ιωάννου του Τραπεζουντίου (†1492), Δημητρίου του Φιλαδελφέως (†1679) και Κωνσταντίνου του εξ Αγαρηνών (†1819).Οσίου Μαρίνου, του κατά κόσμον Βαάνη.
(1) Ο άγιος Νικηφόρος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον 8ο αι. Οι γονείς του Θεόδωρος και Ευδοκία άνηκαν σε αρχοντική και επίσημη κοινωνική τάξη και ήταν ευσεβείς και ενάρετοι άνθρωποι οι οποίοι γαλούχησαν τον γιο τους στον Χριστιανισμό. Η προσήλωση μάλιστα του πατέρα του στην ορθή πίστη, έγινε αιτία να διωχθεί και να εξορισθεί από τον εικονομάχο και δυσεβή αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Ε`, τον Κοπρώνυμο. Προικισμένος με ιδιαίτερες πνευματικές ικανότητες, απέκτησε μεγάλη θεολογική και θύραθεν παιδεία. Γρήγορα όμως αποσύρθηκε σε ένα κτήμα του στον Βόσπορο, όπου αφοσιώθηκε στην άσκηση και τη μελέτη των Θείων Γραφών. Όμως ο αυτοκράτορας τον υποχρέωσε να αναλάβει τη διεύθυνση του μεγάλου πτωχοκομείου της Κωνσταντινουπόλεως. Όταν εκοιμήθη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ταράσιος, ο αυτοκράτορας Νικηφόρος Α`, υπέδειξε ως άξιο διάδοχό του τον Νικηφόρο. Όντως την Κυριακή του Πάσχα του 806 ανήλθε στον Πατριαρχικό Θρόνο. Θρόνος όμως που εκείνη την εποχή ισοδυναμούσε με Γολγοθά. Έδωσε σκληρούς αγώνες για την τιμή και την προσκύνηση των ιερών Εικόνων. Όταν όμως το 813 ανέβηκε στο θρόνο της Βασιλεύουσας, ο ασεβής Λέων Ε`, ο Αρμένιος, ξέσπασε μεγάλος και απηνής διωγμός κατά των εικονολατρών. Η αγέρωχη στάση και εμμονή του Νικηφόρου στην προστασία της Ορθοδοξίας, προκάλεσε την οργή του αυτοκράτορα, ο οποίος τον απομάκρυνε από τον πατριαρχικό θρόνο. Υπέστη πολλές ταλαιπωρίες και τελικά, ταλαιπωρημένος παρέδωσε στο δίκαιο μισθαποδότη Θεό το πνεύμα του στις 2 Ιουνίου 822.
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
-  Νίκην ἤνεγκε, τὴ Ἐκκλησία, ἡ σὴ ἔνθεος, ὁμολογία, Νικηφόρε Ἱεράρχα θεόληπτε• τὴν γὰρ Εἰκόνα τοῦ Λόγου σεβόμενος, ὑπερορία ἀδίκως ὠμίλησας. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Νικηφόρου - 2 ΙΟΥΝΙΟΥ  :
https://youtu.be/jLv_8FnaazY  .-


***  Στον Νικήτα Αλιπράντη το βραβείο Παναγιώτη Φωτέα 
Η επιτροπή απονομής βραβείου δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα συνεδρίασε σε ολομέλεια, χθες, στην Αθήνα.
Την επιτροπή αποτελούν οι:
•Μαριάνος Καράσης, συγγραφέας, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος και συντονιστής της επιτροπής
•Διονύσιος Μαγκλιβέρας, συγγραφέας, νομικός
•Νικόλαος Μηλιώνης, συγγραφέας, επίκουρος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου
• Γεώργιος Ανδρειωμένος, συγγραφέας, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
•Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας.
Για το φετινό βραβείο Φωτέα η επιτροπή επέλεξε το βιβλίο «Ανελεύθερος ο 21ος αιώνας; - Ανατρεπτικές κοινωνιολογικές εξελίξεις με ιστορικές παραμέτρους», που έγραψε ο Νικήτας Αλιπράντης.
  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Νικήτας Αλιπράντης γεννήθηκε το 1941 στη Σπάρτη. Φοίτησε στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία στο τΤμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ανωτέρων Ευρωπαϊκών Σπουδών του Στρασβούργου και στη συνέχεια (1967-1970) στα Πανεπιστήμια της Κολωνίας και της Τυβίγγης. Είναι αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, στο οποίο το 1988 εξελέγη τακτικός καθηγητής. Από το 2000 είναι ομότιμος καθηγητής του ίδιου Πανεπιστημίου. Παραμένει όμως μέλος του Εργαστηρίου Κοινωνικού Δικαίου και εξακολουθεί να διευθύνει διδακτορικές διατριβές.
Ο Νικήτας Αλιπράντης εξελέγη το 1982 καθηγητής και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο οποίο δίδαξε Εργασιακό Δίκαιο (Ελληνικό και Διεθνές), Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλειας και Κοινωνιολογία του Δικαίου. Με πρωτοβουλία του ιδρύθηκε στο πανεπιστήμιο αυτό το Εργαστήριο Συγκριτικού και Ευρωπαϊκού Εργασιακού Δικαίου.
 Από το 1996 μέχρι το 2008 ήταν ανεξάρτητος εμπειρογνώμων, μέλος (αντιπρόεδρος 2001-2006) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με την ιδιότητα αυτή έχει μετάσχει σε διάφορες αποστολές σε ευρωπαϊκά κράτη οι οποίες απέβλεπαν στην επίλυση ζητημάτων συνδεομένων με την μη κύρωση ή την μη (ή ελλιπή) εφαρμογή διατάξεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.
Έχει συγγράψει πλήθος μελετών σχετικών με την κλιμακωτή δομή του δικαίου, την κοινωνιολογική εξέταση των εξελίξεων στο χώρο των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, την εμπειρική έρευνα του φαινομένου της κατ' οίκον εργασίας και του βαθμού προστασίας αυτής και, γενικότερα, τη θεωρητική κοινωνιολογία και τη θεωρία του δικαίου. Έχει, επίσης, συγγράψει μελέτες για τις ατομικές και συλλογικές σχέσεις εργασίας, καθώς και τα ευρύτερα κοινωνικά δικαιώματα.

 *** ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ :
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  Βιογραφία του  ....
1918 – 2017
~  Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν έλληνας πολιτικός από την Κρήτη, που δέσποσε στα πολιτικά πράγματα της χώρας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 11 Απριλίου 1990 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993.
Γεννήθηκε στα Χανιά στις 18 Οκτωβρίου 1918. Ήταν ο δευτερότοκος γιος του δημοσιογράφου και πολιτικού Κυριάκου Μητσοτάκη (1883-1944) και της Σταυρούλας Πλουμιδάκη, γόνου πολιτικής οικογένειας των Χανίων και μικρανιψιάς του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα Χανιά, όπου ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές τον Ιούνιο του 1935 από το Πρακτικό Λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε νομικά, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), από το οποίο αποφοίτησε τις παραμονές του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940.
Το προσκλητήριο του πολέμου τον βρήκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών στη Σύρο και σύντομα βρέθηκε στο Μακεδονικό Μέτωπο. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής πρωτοστάτησε στη δημιουργία αντιστασιακών οργανώσεων στην Κρήτη, συνελήφθη από τους Γερμανούς και καταδικάστηκε δύο φορές σε θάνατο. Την ίδια περίοδο ανέλαβε πολιτικές πρωτοβουλίες για την από κοινού δράση των αντιστασιακών οργανώσεων στην Κρήτη και την αποφυγή αλληλοσφαγής, όπως συνέβη σε πολλές περιπτώσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στις 7 Νοεμβρίου ως εκπρόσωπος της ΕΟΚ (Εθνική Οργάνωση Κρήτης) συνυπέγραψε με τον ομόλογό του του ΕΑΜ Μιλτιάδη Πορφυρογέννη τη Συμφωνία του Θερίσου.
~  Αμέσως μετά την απελευθέρωση, δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική και επανεξέδωσε την εφημερίδα τού Ελευθερίου Βενιζέλου «Κήρυξ» Χανίων. Σε ηλικία 28 ετών εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με το Κόμμα των Φιλελευθέρων το 1946 και επανεξελέγη με τη σημαία του ίδιου κόμματος από το 1950 έως το 1958. Το 1951 έγινε υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Σοφοκλή Βενιζέλου (1 Φεβρουαρίου - 27 Οκτωβρίου), ενώ εκτελούσε και καθήκοντα υπουργού Οικονομικών και Δημοσίων Έργων (12 Σεπτεμβρίου - 27 Οκτωβρίου). Μετά τη νίκη του Ελληνικού Συναγερμού του Αλεξάνδρου Παπάγου το 1952, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναδείχθηκε από τους σημαντικότερους και μαχητικότερους κοινοβουλευτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης.
Τον επόμενο χρόνο (6 Ιουνίου 1953) νυμφεύθηκε τη Μαρίκα Γιαννούκου (1930 - 2012), κόρη πλούσιας οικογένειας των Αθηνών, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά: τη Θεοδώρα (Ντόρα) (γ. 1954), την Αλεξάνδρα (γ. 1955), την Αικατερίνη (γ.1959), και τον Κυριάκο (γ. 1968), νυν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.
~  Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμμετείχε ενεργά στις διεργασίες για την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης στο χώρο του κέντρου. Το 1961 συνέβαλε αποφασιστικά στη συγκρότηση της Ένωσης Κέντρου κι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εσωκομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις του κόμματος. Υπήρξε στενός συνεργάτης και υποστηρικτής του Γεωργίου Παπανδρέου, ιδιαίτερα στις συγκρούσεις του τελευταίου με τον Σοφοκλή Βενιζέλο.
Την περίοδο 1961 - 1963, μετά τις εκλογές «της βίας και νοθείας» (29 Οκτωβρίου 1961) , υποστήριξε μαχητικά τις θέσεις της ΕΚ εναντίον της ΕΡΕ και της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Δόβα, στο πλαίσιο του «ανένδοτου αγώνα». Μετά το θάνατο του Γεωργίου Καρτάλη το 1957, υπήρξε ο πολιτικός που στήριξε και προώθησε η δημοκρατική εφημερίδα «Ελευθερία» του στενού φίλου του Πάνου Κόκκα.
Το 1963, μετά τη νίκη της ΕΚ, ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών (8 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου), το οποίο διατήρησε και στη νέα κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το 1964 (19 Φεβρουαρίου 1964 - 15 Ιουλίου 1965). Τον Ιούλιο του 1965 διαφώνησε με το Γεώργιο Παπανδρέου για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης στις σχέσεις πρωθυπουργού - βασιλιά («Ιουλιανά») και πρωταγωνίστησε στο σχηματισμό των βασιλικών κυβερνήσεων 1965 - 1966 (κυβερνήσεις της Αποστασίας). Στις κυβερνήσεις του Γεωργίου Αθανασιάδη - Νόβα (15 Ιουλίου - 20 Αυγούστου 1965) και Στέφανου Στεφανόπουλου (17 Σεπτεμβρίου 1965 - 22 Δεκεμβρίου 1966) συμμετείχε ως Υπουργός Συντονισμού.
Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η περίοδος των «Ιουλιανών» θα αποτελέσει μόνιμη πηγή επιθέσεων από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν θέλησε να ανατρέψει τον Γεώργιο Παπανδρέου, αλλά αντίθετα προσπάθησε ως την τελευταία στιγμή να τον αποτρέψει από τη σύγκρουση με τον βασιλιά και την παραίτηση. Μία σύγκρουση που κινδύνευε να φέρει αντιμέτωπη την κυβέρνηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες έλεγχε απόλυτα ο βασιλιάς με ευθύνη και του Γεωργίου Παπανδρέου, όπως έχει δηλώσει. Από την ώρα, όμως, της παραίτησης Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης στήριξε τις κυβερνήσεις των «Αποστατών», σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης. «Ήταν μια δύσκολη πολιτική απόφαση, με προβλεπόμενο μεγάλο προσωπικό κόστος. Έκανα, όμως, εκείνο που μου υπαγόρευε η συνείδησή μου».
~  Μετά την επιβολή της δικτατορίας (21 Απριλίου 1967), ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνελήφθη μαζί με τους άλλους πολιτικούς, για να αφεθεί, αργότερα, ελεύθερος με τη γενική αμνηστία και να φύγει στο εξωτερικό. Εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 1973, μετά την άρση του στρατιωτικού νόμου, συνελήφθη και πάλι, από τη χούντα του Ιωαννίδη, και αποφυλακίστηκε με τη μεταπολίτευση.
Στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές του 1974 κατέβηκε ως ανεξάρτητος στο Νομό Χανίων και δεν εξελέγη, παρά τον σημαντικό αριθμό ψήφων που έλαβε, λόγω του ισχύοντος εκλογικού νόμου. Το 1977 ίδρυσε το Κόμμα των Νεοφιλελευθέρων, με το οποίο εξελέγη βουλευτής Χανίων στις εκλογές του 1977.
Το 1978 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, μετά το άνοιγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον κεντρώο χώρο, και ανέλαβε υπουργός Συντονισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή (10 Μαΐου 1978 - 10 Μαΐου 1980) και υπουργός Εξωτερικών (10 Μαΐου 1980 - 17 Σεπτεμβρίου 1981) στην κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη.
~  Μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (18 Οκτωβρίου 1981), διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έως την 1η Σεπτεμβρίου 1984, οπότε εξελέγη πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερισχύοντας του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου. Λόγω του αρνητικού αποτελέσματος στις εκλογές του Ιουνίου του 1985, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις 24 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Πέντε μέρες αργότερα επανεκλέγεται στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κωστής Στεφανόπουλος διαφωνεί με τη διαδικασία και αποχωρεί από το κόμμα για να ιδρύσει τη ΔΗΑΝΑ, το κόμμα της Δημοκρατικής Ανανέωσης.
Στις εκλογές του 1989, η Ν.Δ. δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, λόγω του εκλογικού συστήματος. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαπραγματεύεται με την ηγεσία του Συνασπισμού της Αριστεράς τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Τζανή Τζανετάκη, με πρωταρχικό στόχο την «κάθαρση», δηλαδή τη μη παραγραφή των σκανδάλων που έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ (κατ’ άλλους «Βρώμικο ’89»).
Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989, στις οποίες η ΝΔ και πάλι δεν εξασφάλισε κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποστήριξε οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό των Ξενοφώντα Ζολώτα. Τον Απρίλιο του 1990 η Νέα Δημοκρατία πέτυχε την πολυπόθητη αυτοδυναμία με τη συνδρομή του ενός βουλευτή της ΔΗΑΝΑ και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός στις 11 Απριλίου 1990, σε ηλικία 72 ετών.
- Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία μετριοπαθής προσπάθεια εφαρμογής μιας φιλελεύθερης πολιτικής, σε μια εποχή που ο κομμουνισμός γκρεμιζόταν και ο νεοφιλευθερισμός άρχισε να γίνεται το κυρίαρχο οικονομικό δόγμα. Η επίδοσή της πιθανόν θα ήταν πιο επιτυχής, εάν δεν είχε να αντιμετωπίσει σοβαρές εσωτερικές αντιθέσεις και διαφωνίες («Καραμανλικοί», Αντώνης Σαμαράς), οι οποίες συνέβαλαν τελικά στην πτώση της, όταν απέσυρε την υποστήριξή του από την κυβέρνηση ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Σιμπιλίδης.
Η κυβέρνηση απώλεσε τη δεδηλωμένη και προκήρυξε εκλογές για τις 10 Οκτωβρίου 1993, τις οποίες έχασε από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος και έκτοτε παρέμεινε βουλευτής (και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ) έως τις 11 Φεβρουαρίου 2004, οπότε αποχώρησε από την ενεργό πολιτική, ύστερα από παρουσία 58 χρόνων.
Η πολιτική αντίληψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μπορεί να συνοψιστεί στο τρίπτυχο: Σεβασμός στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα, εμπιστοσύνη στην ατομική πρωτοβουλία, σταθερός προσανατολισμός προς την Ευρώπη και συμμετοχή στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Προσπάθησε να την εκφράσει έμπρακτα, τόσο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, όσο και ως πρωθυπουργός.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε στις 29 Μαΐου 2017 στην Αθήνα, σε ηλικία 98 ετών.
~***  «Ιουλιανά» και «Αποστασία» 
Ο δρόμος προς τα «Ιουλιανά» και την «Αποστασία»
Στις 15 Ιουλίου 1965 ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον νεαρό βασιλιά Κωνσταντίνο, επειδή θέλησε να αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντί του Πέτρου Γαρουφαλιά, εκλεκτού του Παλατιού. Την ίδια ημέρα ορκίστηκε κυβέρνηση από αποσχισθέντα στελέχη του κόμματός του, της Ένωσης Κέντρου, που έμειναν στην ιστορία ως «Αποστάτες». Ακολούθησε μία περίοδος έντονης πολιτικής ανωμαλίας, που οδήγησε τελικά στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Σε αυτό το χρονολόγιο παρακολουθούμε τα γεγονότα από το Φεβρουάριο του 1964, όταν η Ένωση Κέντρου απέσπασε το 52,8% των ψήφων, έως την έκρηξη του πραξικοπήματος των Συνταγματαρχών.

Κουίντος Οράτιος Φλάκος~*  Όποιος κακολογεί φίλο του που δεν είναι παρών ή δεν τον υπερασπίζεται όταν άλλοι τον κακολογούν ή επιδιώκει το ανόητο γέλιο των παρόντων κι έτσι ν' αποκτήσει φήμη ευφυολόγου ή δεν κρατάει το μυστικό που του εμπιστεύτηκε ο φίλος του, είναι φαύλος.   Κουίντος Οράτιος Φλάκος   γνωστότερος ως Οράτιος, ρωμαίος λυρικός ποιητής.
~ VIDEO ...Έφυγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 99 ετών  :
1~* Προκόπης  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ επικήδειος Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας 31/05/2017:
https://youtu.be/aBa2HtEQxA0    .-
2~ Νίκου  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ  επικήδειος Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας 31/05/2017:
 https://youtu.be/iG8dxe01kX4  .-
3~ Κωνσταντίνου    Μητσοτάκης  έφυγε  καλοτάξιδος 01/06/2017 :
https://youtu.be/NBA9S7SgYz0   .-
4~ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ιστορική ομιλία του  30/05/2017:                                                           https://youtu.be/jHLmLHC5EUA  .-
Κ.  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  γενέθλια γη  ΧΑΝΙΑ   31/05/2017:
https://youtu.be/WsGLAK5EmUQ   .-
5~Κων  Μητσοτάκης Ύστατο χαίρε  31/05/2017:
https://youtu.be/90dJy-DxSqc   .-`
6~Αγία Μαγδαληνή Κρήτης 31/05/2017:
https://youtu.be/sWJkzYqa4fs .-
7~  Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης στην τελευταία κατοικία τάφος  01/06/2017:
https://youtu.be/aAtzk2Ij_zU   .-

8~Επικήδειος Ντόρας Μητσοτάκη Μπακογιάννη  01/06/2017:
https://youtu.be/fWnPFuxmlr8     .- 
 9.-~ Κυρ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  επικήδειος  31/05/2017:
https://youtu.be/jqsh4Smm9MA  .-
10 ~Η Παρακαταθήκη του Κωνσταντίνος  Μητσοτάκη συνέντευξη  01/06/2017: https://youtu.be/VHPL8ZPFTO0 .-
11- 15~ Από Αθήνα στα Χανιά μετά εξώδιο Κων/νου   Μητσοτάκη  01/06/2017: https://youtu.be/4L5P0NIl6mg .-
12~ Αργουλίδες Χανίων ενταφιασμός Κων/νου  Μητσοτάκη 01/06/2017: https://youtu.be/xRumsc8Ido0 .-
13 ~ΡΙΖΙΤΙΚΟ για Κωνσταντίνος  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 01- 06-2017:
https://youtu.be/vHSWYgGYDcA .-
14- ~Αγία Μαγδαληνή Χανιά ο Κ  Μητσοτάκης 31/05/2017:
https://youtu.be/8Vb0pDUAezc  .-
 15 ~ Επιμνημόσυνη πριν ενταφιασμού Κων/νου   Μητσοτάκη 01/06/2017: https://youtu.be/fQGsRF8RSHQ  .-
  ***  Κατρούγκαλος – Νεφελούδης: «Τέλος στην πολιτική ομηρία κατόχων Εργατικών Κατοικιών» 
 
 
 
Παραχωρητήρια και ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή τους
 «Τέλος στην πολιτική ομηρία κατόχων Εργατικών Κατοικιών», όπως επισήμαναν χθες το μεσημέρι στην Κυπαρισσία ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, θέτει το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης για ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Μάλιστα, σε ενημερωτική συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας ο κ. Νεφελούδης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα, καθώς και τη διαδικασία για την οριστική παραχώρηση των Εργατικών Κατοικιών, τις ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών των δικαιούχων Ε.Κ. των οικισμών του τέως ΟΕΚ, καθώς και τη νέα και μειωμένη ενιαία τιμή της παραχωρούμενης κατοικίας – η οποία εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν οι κάτοχοι να αποπληρώσουν τις κατοικίες τους.
Μάλιστα, στους οικισμούς Ε.Κ., όπως της Κυπαρισσίας, που είναι προ του 1996, οι δικαιούχοι θα πληρώσουν αρκετά λιγότερα χρήματα μετά τον καθορισμό στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (από τα 450 ευρώ ή και πολύ περισσότερο που ήταν ο μ.ο., περί τα 735 ευρώ) της ενιαίας τιμής, η οποία ισχύει μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση επί υπουργίας του Γιώργου Κατρούγκαλου και συνέχισε η πολιτική ηγεσία που τον διαδέχθηκε στο υπουργείο.
Ο κ. Νεφελούδης επισκέφθηκε το πρωί τις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας, στο Ροντάκι, όπου είδε από κοντά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της εγκατάλειψης από την Πολιτεία, αλλά και τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, όπως του τόνισαν κάτοικοι – κάτοχοι Ε.Κ.
Στη συνέχεια, στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας, ενημερώνοντας ο ίδιος είπε ότι όσοι από τους κατόχους έχουν τυχόν αποπληρώσει το σπίτι τους και δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα οριστικό παραχωρητήριο, θα έχουν επιστροφή χρημάτων. Για τους υπόλοιπους προβλέπεται συμψηφισμός, καθώς και αναπροσαρμογή των μηνιαίων δόσεων με βάση τη νέα τιμή που καθορίστηκε. Εκτός, δε, από την ονομαστική μείωση, οι δόσεις φθάνουν στις 360, από 240, ενώ υπάρχουν και ειδικές ρυθμίσεις (εκπτώσεις) σε συνταξιούχους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες με προστατευόμενα μέλη, οικογένειες με ΑμεΑ, χήρους-χήρες, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες κ.ά.
Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας επισήμανε ότι έχουν αναλάβει μία μεγάλη πρωτοβουλία, με τον κ. Κατρούγκαλο, όταν ήταν εκείνος υπουργός Εργασίας, για τη ρύθμιση των οφειλών των οικιστών των Εργατικών Κατοικιών του τέως ΟΕΚ. «Μια μεγάλη πρωτοβουλία, διότι διαπιστώσαμε ότι υπήρχε καθεστώς έντονης πολιτικής ομηρίας των ανθρώπων. Δεν είχαν καθοριστεί οι τελικές τιμές ή όσες είχαν καθοριστεί ήταν πάρα πολύ υψηλές, παραπάνω απ’ τις τιμές της ελεύθερης αγοράς. Υπήρχε ένα καθεστώς ομηρίας, διότι επί είκοσι και παραπάνω χρόνια αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει οριστικά παραχωρητήρια. Εδώ, η Κυπαρισσία, είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν προβλήματα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία συνέπειας μεταξύ των εργολαβιών που είχαν αναληφθεί και του τι παρέδωσαν. Κι εδώ, επίσης, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν προβλήματα πάρα πολύ μεγάλα. Τα είδαμε κι εδώ με το πώς χρησιμοποιήθηκαν, αν χρησιμοποιήθηκαν, και είδαμε ότι παραμένουν και άδεια, κατεστραμμένα, τα καταστήματα που έπρεπε να δοθούν για κοινωνικές χρήσεις».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μείωση της τιμής «θεαματικά», όπως είπε, καθώς «η Κυπαρισσία είχε μία τιμή γύρω στα 450 ευρώ ανά τ.μ. Αυτή η τιμή κατεβαίνει κατά 150 ευρώ αρχικά, διότι υπεισέρχονται κι διάφορες άλλες εκπτώσεις στην τιμή που ανακοινώσαμε. Αφορά όλη την Ελλάδα και είναι 304,41 ευρώ, αντί μιας μέσης τιμής που ίσχυε για όλους τους οικισμούς και ήταν γύρω στα 735 ευρώ ανά τ.μ.».
Επίσης, αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική διαδικασία που θα γίνει για τις ρυθμίσεις.
Παρούσα στην ενημέρωση ήταν και η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, στελέχη του υπουργείου και η επικεφαλής της ΡΑΚΙ Δήμου Τριφυλίας, Ιωάννα Μαραβελή.

***  Βάπτιση 100 παιδιών στην Καρποφόρα 
Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά "ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ", στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών της, στηρίζει την ομαδική βάπτιση 100 παιδιών καταγωγής Ρομά, που θα γίνει στην Καρποφόρα, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Πνεύματος και ώρα 11.00 το πρωί.
Στα νεοφώτιστα θα μοιρασθούν συμβολικά δώρα και θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα, κατά το γεύμα, με το Βασίλη Παϊτέρη.
Στόχος είναι, εκ μέρους της Συνομοσπονδίας, η περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση των παιδιών αυτών, στη δύσκολη πορεία ένταξής τους στην ελληνική και την ευρωπαϊκή κοινωνία.
Η Συνομοσπονδία γνωστοποίησε τη βάπτιση αυτή με επιστολή της προς το δήμαρχο Καλαμάτας, με την οποία, επίσης, τον ενημερώνει ότι η ίδρυση της Συνομοσπονδίας αποτελεί «μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στη μακρά πορεία για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, δεδομένου ότι η κοινότητα των Ελλήνων Ρομά, μέσα από πρωτόγνωρες συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες, έχει αποκτήσει αξιόπιστη εκπροσώπηση και έχει πλέον όλες τις νομικές, πολιτικές, αλλά και ηθικές προϋποθέσεις να αποτελέσει τον επίσημο συνομιλητή της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας μας, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών ένταξης των Ρομά», όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλειος Πάντζος.
Η Συνομοσπονδία τους, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνουν για την Τρίτη, 6 Ιουνίου, διευρυμένη σύσκεψη και επισκέψεις σε τσιγγάνικους καταυλισμούς στη Μεσσήνη, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.
Σε ό,τι αφορά τη διευρυμένη σύσκεψη της ερχόμενης Τρίτης, αυτή θα ξεκινήσει στις τρεις μετά το μεσημέρι στο Δημαρχείο του πεζόδρομου της Αριστομένους. Η σύσκεψη διοργανώνεται από τη Συνομοσπονδία σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με τη συμμετοχή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Πολιτεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Έχουν προσκληθεί βουλευτές του νομού, δήμαρχοι, οι επιχώριοι μητροπολίτες και άλλοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.

*** Ανακύκλωση με σύνθημα «πληρώνω όσο πετάω»
Μειωμένα τέλη καθαριότητας στη λογική της εφαρμογής συστημάτων «πληρώνω όσο πετάω» θα πληρώνουν οι δημότες των Δήμων οι οποίοι θα έχουν προχωρήσει σε έργα ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή.
Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, με τη νέα διάταξη θα δοθεί ένα κίνητρο και στους ίδιους τους δημότες να ανακυκλώνουν περισσότερο.
Η διάταξη, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για την ανακύκλωση, που θα είναι έτοιμο έως τα μέσα Ιουνίου, θα ορίζει ότι η τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόζει κάθε Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τα τέλη διάθεσης σε ταφή ή επεξεργασίας θα εξαρτώνται άμεσα από την απόδοση του Δήμου σε ζητήματα ανακύκλωσης, κάτι το οποίο θα έχει άμεση επίπτωση στο δημότη, που θα πληρώνει και μειωμένα τέλη.
Όπως επισήμανε σε προχθεσινή του ομιλία ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, με τον τρόπο αυτό θα δοθεί ένα κίνητρο και στους ίδιους τους δημότες, προκειμένου να ανακυκλώνουν περισσότερο, δεδομένου ότι έως τώρα τα δημοτικά τέλη υπολογίζονταν μόνο με βάση τα τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών, ανεξαρτήτως του εάν ο δημότης ανακυκλώνει ή όχι.
Όπως επισήμανε ο κ. Φάμελλος, στις επόμενες θεσμικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος συμπεριλαμβάνονται:
•Η τροποποίηση του πλαισίου της ανακύκλωσης με σειρά παρεμβάσεων βελτιστοποίησης του έργου της ανακύκλωσης. Στόχος του νέου νόμου θα είναι ο διπλασιασμός της ανακύκλωσης
•Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ενθάρρυνση χωριστής συλλογής και επεξεργασίας βιοαποβλήτων (οργανικών), καθώς και για διαδικασία και μηχανισμό πιστοποίησης κόμποστ και διαδικασίας κομποστοποίησης
•Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου αρμοδιοτήτων των Δήμων με ανάδειξη του νέου τους ρόλου και των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ώστε να ξεπεραστούν αδυναμίες και επικαλύψεις, να αναδειχθεί ο ρόλος των Δήμων, να ενδυναμωθεί η τεχνογνωσία τους και να καταστούν ικανοί να λειτουργήσουν βιώσιμες μονάδες
•Η διάθεση των ανακυκλώσιμων στην αγορά και η δυνατότητα πωλήσεών τους από τους ΟΤΑ
•Εφαρμογή από αρχές 2018 του τέλους ταφής ανεπεξέργαστων ΑΣΑ, σε σύνδεση με τη λειτουργία υποδομών επεξεργασίας αποβλήτων
•Η σύνταξη ενιαίου κανονισμού καθαριότητας για όλους τους Δήμους της χώρας και Κανονισμού για τους μεγάλους παραγωγούς. Θα υπάρξει υποχρέωση έως το τέλος του χρόνου να έχουν εφοδιαστεί με ειδικούς καφέ κάδους οι μεγάλοι παραγωγοί (ξενοδοχεία, χώροι εστίασης, λέσχες, αγορές κ.λπ.), με στόχο να επεκταθεί και στους δημότες.

*** Από φθινόπωρο ο εκλογικός νόμος για Αυτοδιοίκηση 
Οριστική επίλυση του θέματος των συμβασιούχων, εξήγγειλε ο Τσίπρας 
 Στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου για το θεσμικό εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση της κοινωνίας ο ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών είναι καθοριστικός, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο αντιπαραγωγικό, αδιαφανές και ευάλωτο σε κάθε είδους πελατειακές πρακτικές.
Στη συνέχεια, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων, νομοθετική πρωτοβουλία την απλοποίηση και επίσπευση της διαδικασίας απόδοσης της ιθαγένειας, αλλαγές στον «Καλλικράτη», αλλά και οριστική επίλυση του θέματος των συμβασιούχων.
  Για τους συμβασιούχους
«Ερευνούμε τη δυνατότητα οριστικής επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων στη βάση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ξεκινώντας με μια διερεύνηση για το ποιοι από αυτούς τους ανθρώπους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα των συμβασιούχων «μία από τις πιο βαριές αμαρτίες του πολιτικού κατεστημένου». «Πρόκειται για μια βιομηχανία η οποία στήθηκε ως πελατειακό εργαλείο και είχε ως αποτέλεσμα την εργασιακή ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων», πρόσθεσε.
Τόνισε δε ότι η αξιολόγηση των συμβασιούχων θα γίνει από το ΑΣΕΠ ή άλλη ανεξάρτητη αρχή, στη βάση οριζόντιων αντικειμενικών κριτηρίων, έπειτα από διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους φορείς.
  Για τον «Καλλικράτη»
Αναφερόμενος ειδικότερα στην αυτοδιοίκηση σημείωσε: «Ύστερα από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μια νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες λειτουργίας στους ΟΤΑ. Ανοίγουμε τη συζήτηση για να εισαχθούν οι αρχές της συνεννόησης και της συνεργασίας».
Επίσης, αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», «που στοχεύει στη ριζική αναμόρφωση του νομοθετικού, με στόχευση να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να αποτελέσει η αυτοδιοίκηση έναν από βασικούς πυλώνες για την ανασυγκρότηση της χώρας».
«Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο εκκίνησης της διαδικασίας της διαβούλευσης έτσι έως το πολύ στις αρχές φθινοπώρου να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη», σημείωσε.
Επισημαίνοντας ότι η έννοια μεταρρύθμιση, ο όρος εκσυγχρονισμός, «έχει τραυματιστεί την εποχή των χρηματιστηρίων, της Siemens, της Ολυμπιάδας», ο πρωθυπουργός τόνισε: «Το μεγάλο ζητούμενο είναι το κοινωνικό πρόσημο, ποιος πραγματικά ωφελείται, αν παράγεται κοινωνικό όφελος αν ενισχύεται η δημοκρατία, στηρίζονται οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να δουλέψουν και όχι αν θα παραχθεί όφελος για κάποιους λίγους».
Και πρόσθεσε: «Με αυτή τη λογική προχωράμε σε κάθε τομέα της κυβερνητικής δουλειάς προσανατολισμένοι στην απόλυτη διαφάνεια και στον κοινωνικό διάλογο, ακόμη και αν αυτό το πληρώνουμε με πολιτικό κόστος».
Με τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» προωθείται ο αναπροσδιορισμός των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ και της σχέσης τους με το κράτος, ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει, επίσης, το ριζικό εκδημοκρατισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σύστημα εκλογής και τη θέσπιση κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου. Ακόμη, την επανεξέταση των οικονομικών των ΟΤΑ και την ένταξή τους στην αναπτυξιακή πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Ύστερα από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μία νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες λειτουργίας στους ΟΤΑ», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

***  Στρατηγικά βήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα 
Η υγιής ανταγωνιστικότητα και το κοινωνικά δίκαιο μοντέλο ανάπτυξης δε θα μπορέσουν να επιτευχθούν, εάν δεν επικεντρωθούν στο ανθρώπινο κεφάλαιο, ως μέσο για τη μετάβαση της χώρας μας σε μια οικονομία που θα παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Ο στόχος της αύξησης της απασχόλησης, μέσω της αξιοποίησης του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, θα προσφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία, μειώνοντας ταυτόχρονα τη μεταναστευτική εκροή και περιορίζοντας την πληθυσμιακή μείωση. Ο στρατηγικός σχεδιασμός επιβάλλει τη στόχευση σε Ξένες Άμεσες Επενδύσεις (ΞΑΕ), την προώθηση της εγγυημένης εργασίας, την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσω της καθιέρωσης ισχυρών κανόνων διαφάνειας, και της βέλτιστης αξιοποίησης του εργαλείου των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Επιπλέον, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, είτε μέσω των ιδιωτικοποιήσεων είτε μέσω των αναδιοργανώσεων των δημοσίων υπηρεσιών, θα βάλει τάξη στο άναρχο και σπάταλο παζλ που επικρατεί στη δημόσια περιουσία. Ο συντονισμός των παραπάνω διαδικασιών θα επιφέρει μια ποιοτική μετατόπιση του παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, προς την κατεύθυνση της παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, ανταγωνιστικού χαρακτήρα, πάντοτε εντός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Η μετάβαση σε ένα βιώσιμο υπόδειγμα ανάπτυξης προϋποθέτει μια ισορροπία μεταξύ τριών βασικών πυλώνων, οι οποίοι αποτελούν το οικονομικό βάθρο της παρούσας κυβέρνησης.
Οι πυλώνες είναι:
-η οικονομική ανάπτυξη μέσω εφικτών στόχων
-η κοινωνική ευημερία και η δικαιοσύνη χωρίς αποκλεισμούς
- η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του φυσικού κεφαλαίου της χώρας.
Αναλογιζόμενοι τα δομικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κρίσης, η προοπτική αύξησης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), με βάση το υφιστάμενο μοντέλο ανάπτυξης, ακόμα και αν ήταν εφικτή, δε θα ήταν ικανή για την πολυπόθητη υπέρβαση και για τη «φυγή προς τα εμπρός», διότι οι επιπτώσεις της κρίσης ανέδειξαν μια σειρά ισχυρών κοινωνικών, οικολογικών και πολιτικών αποσταθεροποιήσεων.
Είναι επιβεβλημένο, όσο ποτέ άλλοτε, να εργαστούμε σκληρά, πρωτίστως στο εσωτερικό, μετασχηματίζοντας τις μη ορθολογικές, οικονομικά μη αποδοτικές και κοινωνικά άδικες εγχώριες δομές. Ιδιαίτερη βαρύτητα όμως, πρέπει να δείξουμε και σε θέματα εξωστρέφειας, αναπτύσσοντας εμπορικές, και όχι μόνο, σχέσεις με τους στρατηγικούς μας εταίρους.
Η κυβέρνηση, λοιπόν, έχοντας πλήρη επίγνωση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας (γεωπολιτική θέση, πολιτισμός, κλιματολογικές συνθήκες, υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό), αλλά και των μεγάλων προβλημάτων που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της κοινωνικής συνοχής και των θεσμικών υπολειτουργιών, αναλαμβάνει την υλοποίηση πολιτικών που θα έχουν ως κεντρικούς αναπτυξιακούς στόχους:
-τη δραστική μείωση της ανεργίας και την αποκατάσταση των συνθηκών πλήρους απασχόλησης
-την αναστροφή της πληθυσμιακής γήρανσης και της μείωσης του πληθυσμού
-την αντιμετώπιση του φαινομένου της εκροής των υψηλής κατάρτισης εργαζομένων (brain drain)
-την πραγματική μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων
-τον οικολογικό επανασχεδιασμό της οικονομίας
-την ενεργή πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων, αναβάθμισης επιχειρήσεων και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του προγράμματος 2015-2018, το οποίο δημιούργησε ιδεολογικούς κραδασμούς από τη μία και ρεαλιστικούς στόχους από την άλλη. Η επίτευξη θετικών ρυθμών μεγέθυνσης του ΑΕΠ δεν αποτελεί από μόνη της υπόδειγμα σταθεροποίησης. Πρακτικές μακιαβελικού χαρακτήρα για την επίτευξη επίπλαστων στόχων δεν ταιριάζουν σε αυτή την κυβέρνηση και για αυτό δεν πορευόμαστε με το μότο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Τις επιπτώσεις τέτοιων πρακτικών τις βιώσαμε με άσχημα αποτελέσματα. Για να υπάρξει πραγματική οικονομική και κοινωνική σταθεροποίηση πρέπει να επιτευχθούν ρυθμοί ανάπτυξης, οι οποίοι μετά την αφαίρεση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, να επιτρέπουν την αύξηση του ΑΕΠ σε κατά κεφαλήν όρους. Δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας που θα πυροδοτούσαν την περαιτέρω αύξηση μεταναστευτικών εκροών και την επιδείνωση του φαύλου κύκλου της κρίσης.
Το αποτύπωμα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι διακριτό στο τέλος της θητείας της. Αυτό θα αποτελέσει και το εναρκτήριο λάκτισμα της επόμενής της θητείας. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει όραμα, υπάρχει θέληση.
Του Πέτρου Ν. Κωνσταντινέα




*** Μπορεί να άργησαν, αλλά τουλάχιστον ξεκίνησαν 
Πριν από μια εβδομάδα γράψαμε για την απαράδεκτη κατάσταση στην οδό 9ου Συντάγματος Πεζικού, όπου- σύμφωνα με τις περσινές ανακοινώσεις- θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί κράσπεδα, καθώς και να έχει γίνει διάστρωση με ΑΑΑ.
Αυτό μπορεί να μην είχε υλοποιηθεί τόσο καιρό, αλλά τουλάχιστον προχθές είδαμε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες, έστω και έπειτα από λίγο «σπρώξιμο».
Π.Μπ.

***  «Μπούχτησαν» από λόγια θέλουν αντιπλημμυρικά έργα 
Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα απαιτούν οι κάτοικοι της ΒΔ γειτονιάς της Καλαμάτας 
 Κόψτε τα λόγια και τις υποσχέσεις…
 Δε δέχονται να προχωρήσει η Πράξη Εφαρμογής στην οδό Δράκου χωρίς δεσμεύσεις
 Οι πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες το Σεπτέμβριο του 2016 κάτοικοι της Βορειοδυτικής Γειτονιάς στην Καλαμάτα είναι αποφασισμένοι να πιέσουν τους υπευθύνους με όποιο μέσο διαθέτουν, έτσι ώστε ο ερχόμενος χειμώνας να μην τους βρει ξανά απροστάτευτους.
Έτσι χθες, όταν κλήθηκαν οι κάτοικοι της οδού Δράκου στο Δημαρχείο προκειμένου να συζητήσουν την υλοποίηση της πράξης εφαρμογής στην περιοχή, υπογράφοντας την ανάλογη εισφορά σε γη, έθεσαν και πάλι επιτακτικά το θέμα. Δεν αρνήθηκαν την πολεοδόμηση, αλλά ζήτησαν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Ξεκαθάρισαν, δε, σε όλους τους τόνους ότι χωρίς δεσμεύσεις από την πλευρά των αρμοδίων δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία πράξη εφαρμογής.
Βέβαια, από το Δήμο Καλαμάτας δεν μπορούσαν να δώσουν κάτι… χειροπιαστό, αρκούμενοι να σημειώσουν ότι αυτά τα θέματα θα αντιμετωπιστούν  στη σύσκεψη με το Μορέα και το υπουργείο Υποδομών.
Οι κάτοικοι από τη στιγμή που δεν πήραν συγκεκριμένη απάντηση, ανέβαλαν τη συνάντηση για το προσεχές μέλλον, υπό την αίρεση να λάβουν ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι σε επιστολή που έχουν ήδη δώσει στη δημοσιότητα οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν: «Όλοι οι συντοπίτες μας θεωρούν, προς αποφυγή παρομοίων γεγονότων, αναγκαίο να εξασφαλιστούν άμεσα μελέτες και χρηματοδοτήσεις για τα ακόλουθα έργα:
•Δημιουργία λεκάνης καθίζησης μήκους 100 μ. αμέσως νότια του εθνικού δρόμου με τσιμεντόστρωση και τσιμεντένια πρανή, με δυνατότητα άμεσης πρόσβασης καθαρισμού των φερτών υλικών βασικά από τις νέες κλίσεις του εθνικού δρόμου
•Ίδια με την ανωτέρω λεκάνη καθίζησης πρέπει να γίνει στο σημείο εισόδου των ομβρίων από το ρέμα προς τους διδύμους αγωγούς της Β. Δράκου
•Δημιουργία τρίτου αγωγού στη Β. Δράκου ικανού για την απορρόφηση των ομβρίων υδάτων, ικανού για την απορροή των ομβρίων υδάτων, με τα νέα δεδομένα του ρέματος Αγίων Αναργύρων σε πρόβλεψη πεντηκονταετίας και όχι βέβαια δεκαετίας, όπως ανεγράφη και ακούστηκε
•Καθαρισμός του ρέματος βορείως του εθνικού δρόμου με δυνατότητα διαμόρφωσης χώρων εισόδου στο ρέμα (καθαριστικά μηχανήματα κ.λπ.), αφού πρώτα οριοθετηθεί το ρέμα Αγίων Αναργύρων, τουλάχιστον νότια του εθνικού δρόμου, όπου και αγγίζει ή καλύπτεται από το σχέδιο πόλης.
Είμαστε βέβαιοι, όλοι οι συντοπίτες, ότι το ελληνικό κράτος (υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι οι υπόχρεοι να μελετήσουν ορθώς τα νέα δεδομένα που τους υπέδειξαν οι πλημμύρες 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016, που, όπως απεδείχθη, δεν είχαν μελετηθεί ορθά. Ομοίως γνωρίζουν ποιοι είναι υπεύθυνοι να οδηγήσουν τα όμβρια μετά τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν με την κατασκευή και λειτουργία του εθνικού δρόμου νοτίως αυτού, μέχρι τον τελικό αποδέκτη, που θεωρούμε ότι είναι ο μεγάλος αποχετευτικός αγωγός της οδού Λεΐκων. Γνωρίζουν, επίσης, ποιοι είναι υπεύθυνοι καθορισμού των θεμάτων και να τους το επιβάλλουν.
Τέλος, θεωρούμε ότι οι χρηματοδοτήσεις των αντιπλημμυρικών έργων πρέπει να ιεραρχηθούν με βάση την επικινδυνότητα και ευαισθησία των περιοχών και όχι επιλεκτικά, ως επίσης οι χρηματοδοτήσεις αυτές να προταχθούν όλων των υπολοίπων έργων της περιοχής από τα διάφορα υπουργεία, για να μη θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα».
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Ξεκίνησαν οι καθημερινές πτήσεις της “Olympic air” από την Καλαμάτα για την Αθήνα 
Λίγο μετά τις 11.00 χθες το πρωί προσγειώθηκε στο διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» το αεροσκάφος που εκτέλεσε την πρώτη πτήση της “Olympic air” από Αθήνα για Καλαμάτα.
To 48 θέσεων αεροσκάφος, τύπου ATR42600, που εντάχθηκε πέρυσι στο στόλο της εταιρείας, με κυβερνήτη τον κ. Ευστράτιο Φωτούδη, έφθασε στην Καλαμάτα με πληρότητα στο 50%.
Ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας κ. Μανδηλάρης εκτίμησε ότι καθώς θα προχωρά το καλοκαίρι η πληρότητα θα αυξάνεται. Οι τιμές ξεκινούν από τα 70 ευρώ και διακυμαίνονται ανάλογα με την πληρότητα των πτήσεων.
Να σημειωθεί ότι ύστερα από αρκετά χρόνια η Καλαμάτα αποκτά καθημερινή αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα. Τα δρομολόγια είναι δύο κάθε μέρα, ένα πρωί που θα φθάνει στην Καλαμάτα γύρω στις 11.15 π.μ. και θα αναχωρεί 25 λεπτά αργότερα και ένα κάθε βράδυ, εκτός Παρασκευής και Κυριακής, που θα προσγειώνεται γύρω στις 8.20 μ.μ.
Στόχος των πτήσεων είναι να εξυπηρετήσουν κυρίως γκρουπ που θέλουν να έρθουν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά και πολίτες από την περιοχή να χρησιμοποιήσουν την πτήση ως «σύνδεση» για άλλους προορισμούς.  Του Κώστα Γαζούλη

***  Penny Marathon για τα αδέσποτα στην Καλαμάτα 
Ο πορτοκαλί γατούλης της 11χρονης Φανής Παπαδοπούλου από τη Σαλαμίνα κέρδισε την 1η θέση στο διαγωνισμό για το λογότυπο του φετινού Penny Marathon, που θα γίνει στην Καλαμάτα και σε άλλες ελληνικές πόλεις, καθώς και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 16 Ιουλίου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  του κόσμου για τα αδέσποτα. Η γνωστή φιλόζωη ηθοποιός Τζόυς Ευείδη είχε το δύσκολο έργο της επιλογής από 240 εξαιρετικές παιδικές ζωγραφιές, με τη σύνθεση της Κατερίνας Μαυρίδης, επίσης 11 ετών από τη Σαλαμίνα και το προσφυγόπουλο Φαουδί να είναι στην τελική 3άδα.

*** Κάλεσμα για συμμετοχή στη γιορτή της αυριανής 4ης Λευκής Νύχτας Κυπαρισσίας
Κάλεσμα για συμμετοχή στη γιορτή της αυριανής 4ης Λευκής Νύχτας Κυπαρισσίας απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και οι προετοιμασίες του συλλόγου, των εμπόρων και καταστηματαρχών της πόλης κορυφώνονται, ώστε το Σάββατο η νύχτα να γίνει μέρα! Μια νύχτα γιορτής, απλωμένη σε κάθε γωνιά της πόλης, σε συνδυασμό με τον τριήμερο εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, επίσημη εορτή της Κυπαρισσίας, και την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου!
Μια νύχτα που θα γίνει μέρα, θέλοντας ο Εμπορικός Σύλλογος να αναδείξει την τοπική αγορά, τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις, την ομορφιά της πόλης, να περάσει μηνύματα αισιοδοξίας, να ψυχαγωγήσει τους επισκέπτες και να επιβραβεύσει το αγοραστικό κοινό με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις!
Αύριο τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ. Η γιορτινή ατμόσφαιρα θα εμπλουτιστεί από τους ήχους και τις μουσικές της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, που θα σημάνουν την έναρξη της βραδιάς. Τοπικά μουσικά σχήματα τοποθετημένα σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης θα επενδύσουν με ευχάριστες μουσικές νότες τη βραδιά, δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές, που πυρετωδώς ετοιμάζουν οι καταστηματάρχες για να υποδεχθούν το αγοραστικό κοινό. Μια γιορτή πολιτισμού με διάσπαρτες εκδηλώσεις, οι οποίες θα αναμορφώσουν για ένα ακόμα καλοκαίρι την εικόνα του εμπορικού κέντρου της Κυπαρισσίας.
Φέτος, ακόμα μια έκπληξη περιμένει το αγοραστικό κοινό, με το σύνθημα «ψωνίΖΩ κερδίΖΩ συμμετέχω»: όσοι πραγματοποιήσουν αγορές από τα καταστήματα εκείνη τη νύχτα, θα συμμετέχουν στην κλήρωση μεγάλων δώρων.
 Επίσης, για πρώτη φορά φέτος οι επισκέπτες θα ψηφίσουν την καλύτερη βιτρίνα της βραδιάς. Ο «Διαγωνισμός της Καλύτερης Βιτρίνας» θα έχει κριτές όλους τους επισκέπτες, ενώ ανάλογα με τις ψήφους που θα συγκεντρωθούν στην κάλπη, η οποία θα στηθεί στο κέντρο της αγοράς, θα ανακηρυχθούν οι τρεις ομορφότερες βιτρίνες.
Όλοι δε οι επαγγελματίες, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και συνεργαζόμενοι, ανά γειτονιές, ετοιμάζουν τα δικά τους happenings για να προσελκύσουν και να ευχαριστήσουν όλους τους επισκέπτες.
«Η 4η Λευκή Νύχτα είναι η αφορμή να αναδείξουμε την πόλη μας, να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν και να περπατήσουν στη στολισμένη αγορά μας.
Κηρύσσοντας την έναρξη της τουριστικής περιόδου, υποδέχεται τους πρώτους καλοκαιρινούς επισκέπτες, υποσχόμενη να τους διασκεδάσει, να φωτίσει τις ομορφιές της πόλης μας, να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης, με μεγάλες εκπτώσεις, προσφορές και ευκαιρίες. Περπατώντας στα σοκάκια της Άνω Πόλης, ανακαλύπτει τις ομορφιές της. Ανεβαίνοντας στο Κάστρο των Γιγάντων, μπορεί να θαυμάσει την απέραντη θέα προς τις δαντελωτές παραλίες μας, οι οποίες τον περιμένουν να απολαύσει τα πρώτα του καλοκαιρινά μπάνια», τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος.
Μάλιστα, χθες, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο περιφερειακός σύμβουλος, Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Δημήτρης Αβδάλας και το μέλος του Συλλόγου, Σπύρος Χηνόπουλος, αναφέρθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου στην Κυπαρισσία και τη γιορτή της 4ης Λευκής Νύχτας, καλώντας όλο τον κόσμο της Μεσσηνίας και των γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων να συμμετάσχουν και να περάσουν όλοι μαζί όμορφα τη νύχτα που θα γίνει μέρα!   Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Ο καιρός σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 2/6/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός θα είναι καθαρός, θα βρίσκεται στο 8.9 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Ράμπα (;) για ΑμεΑ 
Θεωρούμε ότι κανείς σώφρων άνθρωπος, βλέποντας τις φωτογραφίες από την κατασκευή της ράμπας για τα ΑμεΑ στο "Φιλοξένια", δε θα πιστεύει πως μπορεί να γίνει λειτουργική, αν δεν υπάρξει νέα παρέμβαση.
Απορούμε, όμως, με αυτούς που την τοποθέτησαν. Δεν κατάλαβαν μόλις είδαν το αποτέλεσμα ότι κάτι δεν πάει καλά;  Α.Π. 

***  Τρόφιμα στο Ειδικό Σχολείο πρόσφεραν οι εργαζόμενοι και οι πελάτες της «ΕΝΑ» 
Η αγάπη και τα χαμόγελα των παιδιών του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας ήταν η ανεκτίμητη «ανταμοιβή» για τους εργαζομένους και τους πελάτες του καλαματιανού υποκαταστήματος της αλυσίδας χονδρικής «ΕΝΑ Food Cash & Carry» για την προσφορά σχολικών και άλλων ειδών.
Πρόκειται για τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν στο χώρο του σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο της ημέρας εθελοντισμού που έχει καθιερώσει στις 28 Μαΐου την τελευταία 7ετία η μητρική εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος» και παραδόθηκαν χθες μέσα σε κλίμα έντονων συναισθημάτων.  Χ.Ε.

***  Το «Κλουβί και η φωλιά» που πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί… 
 
 
Μέχρι σήμερα έχουμε μπει σε δεκάδες εγκαταλελειμμένα κτήρια, ώστε να αναδείξουμε προβλήματα που υπάρχουν εντός τους και χρειάζονται παρέμβαση από τους αρμοδίους.
Η αλήθεια είναι ότι στο κτήριο που στεγαζόταν τελευταία το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, καθώς και το 10ο Δημοτικό, δεν είχαμε μπει, αν και να σημειωθεί ότι η πρόσβαση ήταν και παραμένει εύκολη, αφού στην περίφραξη της οδού Εθνικού Σταδίου υπάρχουν αρκετές τρύπες.
Ο λόγος ήταν γιατί, όταν περνούσε κανείς από την κεντρική του πλευρά, έβλεπε ένα κτήριο κλειστό, χωρίς ιδιαίτερες φθορές. Τελικά, μπήκαμε εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο συγκεκριμένο κτήριο το βράδυ της Δευτέρας, ένα κτήριο γνωστό και ως ορφανοτροφείο, καθώς εκεί στεγαζόταν το Ορφανοτροφείο Αρρένων από τις αρχές της δεκαετίας του 1900. Ένα κτήριο γεμάτο αναμνήσεις, καλές και κακές. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίος ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2012 από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Το κλουβί και η φωλιά: το Εθνικό Ορφανοτροφείο Αρρένων Καλαμάτας», το οποίο αναφέρεται σε αυτό το κτήριο.
Όταν κάποιος, λοιπόν, μπει σε αυτό και ειδικά από την πίσω πλευρά, αντικρίζει «τον ορισμό» της εγκατάλειψης και της λεηλασίας. Δύσκολα, δε, μπορεί να περιηγηθεί κανείς στο εσωτερικό, αφού είναι ένα κτήριο χαμένο στο σκοτάδι, ενώ αποτελείται από δεκάδες μικρά δωμάτια. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με άτομα που εισχωρούν σε αυτό, είναι κάτι σαν «απαγορευμένη ζώνη».
Οι γείτονες, όπως μας ενημέρωσαν, δεκάδες φορές έχουν ενημερώσει τους αρμοδίους για το κτήριο, αλλά κανείς δεν έκανε ποτέ κάτι.
Έτσι, λοιπόν, φθάσαμε στη φωτιά της Πέμπτης, που ευτυχώς δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, φωτιά που ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι ή, καλύτερα, χέρια, αφού - όπως μάθαμε - δεκάδες είναι τα άτομα που βρίσκουν καταφύγιο εκεί, μέρα και νύχτα.
Μάλιστα, τη στιγμή που βγήκαν οι πρώτοι καπνοί από το κτήριο την Πέμπτη, οι κάτοικοι είδαν άτομα να «πηδούν» τη νότια μάντρα.
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, αυτή η φλόγα να επισπεύσει τις συζητήσεις που αθόρυβα έχουν ξεκινήσει και έχουμε αναφέρει στο «Θ». Αρχικά, πάντως, πρέπει να γίνει αποκλεισμός για τους «θαμώνες» του και στη συνέχεια να δουν την επόμενη ημέρα. Επόμενη ημέρα που μόνο ως θετική και ελπιδοφόρα μπορεί να χαρακτηριστεί, αν τελικά δημιουργηθεί εκεί η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου.
Οι, δε, πληροφορίες του «Θάρρους» επιβεβαιώνουν παλιότερο ρεπορτάζ, ότι δηλαδή υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων της Μητρόπολης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ώστε να γίνει παραχώρηση στο ΑΕΙ της πόλης και να δημιουργηθεί εκεί η Φοιτητική Εστία.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

*** Διαθέσιμη και ηλεκτρονικά η επικαιροποιημένη μελέτη για τη Βέργα
Ο Δήμος Καλαμάτας έχει αναρτήσει την επικαιροποιημένη, από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας πολεοδομική μελέτη Παραλίας Βέργας, στο ισόγειο του Δημαρχείου (επίπεδο 0), Αθηνών 99, ενώ στους πολίτες παρέχονται πληροφορίες από εξειδικευμένο προσωπικό.
Η πολεοδομική μελέτη είναι, πλέον, διαθέσιμη και ηλεκτρονικά. Μπορείτε πατώντας στους σχετικού συνδέσμους να δείτε μία ή περισσότερες πινακίδες, που αντιστοιχούν σε τμήματα της μελέτης, σε μορφή pdf. Μπορείτε, επίσης, να κατεβάσετε και εκτυπώσετε τη δήλωση ιδιοκτησίας, που υποβάλλεται στο πλαίσιο ανάρτησης της πολεοδομικής μελέτης.
Η μελέτη θα παραμείνει ανηρτημένη έως 14 Ιουνίου 2017.

***  Συνάντηση γνωριμίας με το νέο λιμενάρχη Καλαμάτας Αντώνη Δουμάνη 
Συνάντηση γνωριμίας με τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης είχε χθες το πρωί ο νέος κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας, αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Αντώνης Δουμάνης.
Ο νέος λιμενάρχης Καλαμάτας τόνισε  ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθειά ώστε να διευκολυνθούν οι δημοσιογράφοι στην αποστολή τους, όπως ορίζει και το Σύνταγμα, για την ενημέρωση των πολιτών, στο πλαίσιο όμως των κανόνων του Λιμενικού  Σώματος.
Ο νέος κεντρικός λιμενάρχης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, ενώ η καταγωγή του είναι από τα Βάτικα Λακωνίας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, τάξη ‘99, ενώ έχει φοιτήσει στη Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Παράλληλα, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και στη διεθνή ασφάλεια (Γερμανία και Αμερική).
Κατά το παρελθόν έχει υπηρετήσει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ως κυβερνήτης σε περιπολικά σκάφη, στο Λιμεναρχείο της Νεάπολης Λακωνίας, στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ενώ για τρία χρόνια, μέχρι τον Ιούλιο του 2016, ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας, στο Λονδίνο.   Του Κώστα Γαζούλη

*** ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Ο Πούτιν αδειάζει Τουρκία! ΣΤΗΝΕΙ ΠΑΓΙΔΑ

~  Δυστυχώς για την Ελλάδα είναι εμφανές πως η γεωστρατηγική σκακιέρα αλλάζει κι εμείς παραμένουμε αποκλεισμένοι από το Παγκόσμιο Παιγνίδι.
Η δήλωση του Πούτιν «συζητήσαμε το ενδεχόμενο της πώλησης (στην Τουρκία) των συστημάτων S-400. Είμαστε έτοιμοι γι αυτό» προκαλεί αναστάτωση στην Ελλάδα. Το δεύτερο όμως σκέλος φέρνει την ανατροπή στο γεγονός και δείχνει ότι μπορεί η Ρωσία να προχωρά σε αυτή την κίνηση, αλλά στην ουσία, πρόκειται για μια απαγόρευση και μια παγίδα που στήνει στη γείτονα χώρα, καθώς δεν θα επιτρέπεται η παραγωγή τους εκεί.
«Όσον αφορά τη συνεργασία στην κατασκευή των συστημάτων αυτών στην Τουρκία, αυτό είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα, το οποίο έχει σχέση με το πόσο έτοιμη είναι γι αυτό η τουρκική βιομηχανία. Τέτοια τεχνολογία προς το παρόν δεν παράγουμε πουθενά στο εξωτερικό».
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ως παράδειγμα τους πυραύλους BrahMos,τους οποίους κατασκευάζει η Ρωσία σε συνεργασία με την Ινδία. «Αυτό συμβαίνει δεκαετίες και είναι κάτι που θέλει μεγάλη προετοιμασία και τεχνολογική κατάρτιση στελεχών» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην ρωσο-ινδική συνεργασία στον τομέα αυτό, για να προσθέσει τα εξής: «Βεβαίως στην ουσία δεν υπάρχει κάτι που να είναι αδύνατο. Είμαστε μάλιστα έτοιμοι να πουλήσουμε τα πλέον σύγχρονα και εξελιγμένα συστήματα».
Πέραν από τη.. δυσάρεστη έκπληξη που επιφύλαξε ο Ρώσος πρόεδρος στην Τουρκία, το θέμα πρέπει να το προσεγγίσουμε και ως Ελλάδα.
Βλέπουμε λοιπόν οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν έχουν πρόβλημα να συνεργάζονται με μικρότερες όταν το συμφέρον είναι αμοιβαίο. Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κι όχι να τα έχουμε για ξεπούλημα. Θέσεις εργασίας θα είχαμε, γεωστρατηγική ασφάλεια και το βασικό... θα είχαμε βαριά βιομηχανία.
Όμως όχι. Όλα να τα δώσουμε να παραμείνουμε δέσμιοι των Μνημονίων και οι αντίπαλοί μας να κερδίζουν τα οφέλη...

*** Υπογράφηκε αιφνιδιαστικά! SOUTH STREAM 2 από Ρωσία, Ελλάδα και Ιταλία...

~ Στην Αγία Πετρούπολη υπογράφθηκε συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στις εταιρείες ΔΕΠΑ, EDISON και GAZPROM, για την κατασκευή του Southeast European Pipeline, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, μέσω της Μαύρης Θάλασσας και της Ελλάδας, προς την Ιταλία.
«Ενδεχόμενη κατασκευή του προωθούμενου νέου αγωγού North Stream II στο βορρά αλλάζει τα δεδομένα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας για τον απλό λόγο ότι μεγαλώνει ο κίνδυνος διακοπής διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου από χώρες transit», σημείωσε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας ΔΟΣ του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, και συμπλήρωσε λέγοντας: «Η σημερινή σύμπραξη των τριών εταιρειών, που περνά από το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί το 2016 στη Ρώμη, σε συμφωνία συνεργασίας, δεν υπολείπεται -το αντίθετο μάλιστα- της σύμπραξης του North Stream II, από την άποψη των προϋποθέσεων του πλαισίου της ΕΕ».
Σε μία πρώτη εκτίμηση, το γεγονός αναμένεται να έχει θετικές εξελίξεις για τη χώρα μας. Ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες, οι οποίες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αλλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

***  BOMBA από το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ! Η Ελλάδα είναι ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ...

~  Επιτέλους ο γερμανικός τύπος αρχίζει και δικαιώνει όλους εμάς, όπως και τον Κ. Βελόπουλο που κάνουν λόγο για την πάμπλουτη Ελλάδα και φυσικά για το γερμανικό σχέδιο υφαρπαγής του.
Η οικονομική ιστοσελίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten υποστηρίζει πως η διάσωση της Ελλάδας «δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ». Αντίθετα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει να κάνει με το φυσικό αέριο και την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεσμευτεί από την εξάρτησή της από τη Ρωσία, μέσω του αγωγού ΤΑΡ, ο οποίος θα περνά από την Ελλάδα. «Προκειμένου να μη διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.
Παράλληλα, η γερμανική ιστοσελίδα υποστηρίζει πως, παρόλο που οι εταιρείες που θα εκμεταλλευτούν τον TAP υπόσχονται νέες θέσεις εργασίες στην Ελλάδα, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική. «Για τους περισσότερους Έλληνες δε θα επιφέρει καμία πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται με προγράμματα λιτότητας».
Αντιθέτως, όπως αναφέρει το Deutsche Wirtschafts Nachrichten, αυτοί που θα επωφεληθούν από την κατάσταση, όπως πάντα, θα είναι μόνο κάποιοι ολιγάρχες.
Τι βλέπουμε λοιπόν; Μία διπλή επιβεβαίωση του VoiceNews και του Κ. Βελόπουλου. Αφενός μεν η Ελλάδα έχει γίνει δέσμια λόγω του πλούτου της. Αφετέρου δε επιθυμούν οι Δυτικοί να γίνει ενεργειακός κόμβος, χωρίς όμως να έχει κανένα όφελος η ίδια.
Αν αυτό δεν είναι αποικία τότε τι είναι...

*** ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ-ΤΡΟΜΟΣ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ! Η Ορθοδοξία χάνεται από την Ελλάδα...

~  Ο Πούτιν είναι Ορθόδοξος. Το ξέρουμε όλοι. Το δείχνει σε κάθε του δημόσια εμφάνιση.  Με αφορμή λοιπόν την εορτή του Αγίου Πνεύματος, θέλουμε να κάνουμε μία σύγκριση μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού πολιτικού συστήματος και του πώς χειρίζονται το Δόγμα μας.
Η Ελλάδα έχει τη μεγάλη τιμή, την παγκόσμια τιμή, να έχει τη γλώσσα στην οποία γράφτηκαν τα Ευαγγέλια. Η Ελλάδα μας έχει πυλώνες και αυτούς τους δύο πυλώνες τους έχει ματαλαμπαδεύσει και στην Ευρώπη.
Αφενός μεν ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός που μέσω της Αναγέννησης οδήγησε στο Διαφωτισμό και τον Ορθό Λόγο, αφετέρου δε ο χριστιανισμός. Μπορεί το Σχίσμα των δύο Εκκλησιών να χώρισε το Χριστιανισμό ωστόσο η βάση είναι ο Κύριος μας.
Είναι γνωστό πως η θρησκεία εκτός από την πνευματική της διάσταση έχει και την κοινωνική. Δημιουργεί συνθήκες, κουλτούρα, τέχνη, αντίληψη πραγμάτων, Παιδεία, πολιτισμό. Δημιουργεί σχέσεις ανθρώπινες διαφορετικές από χώρες άλλου θρησκεύματος ή άλλου Δόγματος. Μία απλή σύγκριση η Ελλάδα και το Ιράν. Είναι προφανές πως δεν υπάρχει σημείο επαφής.
Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια (πριν ακόμα από την οικονομική κρίση) η Ελλάδα άρχισε να απομακρύνεται από το Ελληνορθόδοξο παρελθόν της. Μάλιστα με μία μανία που θα έλεγε κανείς πως δείχνει απέχθεια και μίσος.
Το δυστυχέστερο δε είναι πως το πολιτικό μας σύστημα είχε και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό. Ειδικότερα η τωρινή κυβέρνηση που περίτρανα δηλώνει πως είναι άθεη. Φυσικά και δεν αντιστρατεύεται κανείς το δικαίωμα του θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού. Από την άλλη όμως και ο άθεος δεν μπορεί να ξεκινά εκστρατεία εξοβελισμού της θρησκείας από την κοινωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα θρησκευτικά στα σχολεία που απετέλεσαν casus belli του Κράτους προς την Εκκλησία.
Η Εκκλησία είναι Θεσμός. Ο αγώνας του κλήρου κατά τη Διάρκεια της Τουρκοκρατίας της έδωσε αυτή τη θέση στην καρδιά του Ελληνισμού.
Είναι κρίμα το ελληνικό κράτος να γυρνά την πλάτη στο Θεσμό αυτό. Ουδείς μίλησε ποτέ για Θεοκρατία. Ουδείς μίλησε κατά της ανεξιθρησκίας. Άλλωστε  το « Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν» (Μάρκ. η 34-θ 1) βρίσκεται στο κέντρο της Ορθοδοξίας.
Έχουμε λοιπόν από τη μία τον Έλληνα Πρωθυπουργό που επισκέπτεται τον Πανάγιο Τάφο με την ιδιότητα του μηχανικού(!) και από την άλλη το Ρώσο Πρόεδρο που ασπάζεται τα λείψανα του Αγίου Νικολάου ως γνήσιος Πιστός.
Η ελληνική κοινωνία δε θα ήθελε ο δεύτερος στην πολιτειακή ιεραρχία (ο ΠτΔ ο πρώτος) να εκφράζει το σύνολο του λαού;
Ελπίζουμε φέτος οι πολιτικοί μας να δεχτούν τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος και να δράσουν με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον, την ιστορία μας, την Ορθοδοξία μας.
του Κυριάκου Βελόπουλου
 -  Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε εκτάκτως την Παρασκευή 02/06/2017

***«ΚΥΡΙΑΚΟ ΕΛΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ»!  Ο Γ.Αυτιάς υποδέχεται ΑΥΡΙΟ τον Κ. Βελόπουλο...

~  Ορυμαγδός εμφανίσεων από τον Κ. Βελόπουλο σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Μετά από απαίτηση των ακροατών ο Τ.Χατζής προσκάλεσε λοιπόν τον Κ.Βελόπουλο για ραδιοφωνική εμφάνιση.
Φυσικά και η τηλεόραση δε θα μπορούσε να λείψει. Γι αυτό το λόγο και ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ, Κ. Βελόπουλος θα εμφανιστεί το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στην τηλεόραση του Σκάι και τη Δευτέρα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ στον ΑΝΤΕΝΝΑ.
 Μην χάσετε τις αποκαλύψεις που ετοιμάζει...

*** ΣΕ 'ΑΦΑΣΙΑ'  Τσίπρας-Τσακαλώτος!  Βλέπουν το ΒΑΤΕΡΛΩ να έρχεται και 'χασκογελάνε'...

~  Ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, θα εκταμιευθεί μόνο η δόση για να πληρωθεί στη συνέχεια η ΕΚΤ - Απίστευτες κωλοτούμπες από το Μαξίμου που δηλώνει ότι το ναυάγιο του επικείμενου Eurogroup «βοηθά» την ελληνική κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. δέχεται πολλαπλά ραπίσματα από Βρυξέλλες και ΔΝΤ και όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά αντίθετα γυρίζει και το άλλο μάγουλο.
Οι τελευταίες πληροφορίες που καταφθάνουν από τις Βρυξέλλες για το επικείμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου είναι εξόχως απογοητευτικές για τη χώρα μας, αφού όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δέσμευση, ούτε για το χρέος, ούτε για την ποσοστική χαλάρωση (QE).
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εκταμιευθεί μόνο η δόση που απαιτείται για να πληρωθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζει για το επικείμενο Βατερλώ στο Eurogroup, υποστηρίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη βοηθά τη χώρα, καθώς ανοίγει ο δρόμος για Σύνοδο Κορυφής...
Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε δημοσιογράφους υποβάθμισε όλες τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης για το επικείμενο Eurogroup και τόνισε ότι η τεχνική αξιολόγηση έχει ουσιαστικά κλείσει και ότι είναι ελάχιστα αυτά που έμειναν και θα τελειώσουν ως τις 15 του μηνός.
Για το ρόλο του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι αναμένεται η συμμετοχή του στο πρόγραμμα αλλά χωρίς δάνειο με βάση το μοντέλο του stand-by-arrangement. Aυτό σημαίνει ότι δεν θα εκταμιεύονται χρήματα αν το χρέος δεν κριθεί ότι είναι βιώσιμο.
Ο αξιωματούχος εμφανίστηκε απαισιόδοξος (έως κάθετος) για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Εκτίμησε ότι δεδομένων των συνθηκών η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε δική της Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA) που θα μπορούσε να ξεκλείδωνε το QE.
«Τεχνικά θα μπορούσε, αλλά δεν θα ήταν καλό το ΔΝΤ να λέει ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος και η ΕΚΤ να λέει ότι είναι» σχολίασε προσθέτοντας ότι «αυτό δεν θα έδινε μήνυμα στις αγορές»...
Ο ίδιος χαρακτήρισε «εντυπωσιακές» τις μεταρρυθμίσεις που έχει νομοθετήσει η ελληνική πλευρά αλλά διευκρίνισε ότι η δόση που θα δοθεί αναμένεται να είναι στην περιοχή των 7 δισ. ευρώ και ότι το ποσό για την εξυπηρέτηση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα (arrears) «μπορεί να σπάσει και στα δύο. Έχει ξαναγίνει» είπε.
Για την ανάπτυξη το 1,8% του ΑΕΠ της αναθεωρημένης προς τα κάτω πρόβλεψης από το αρχικό 2,7% που προέβλεπε η Κομισιόν για το 2017 φαίνεται πως κι αυτό είναι πια αβέβαιο. Ωστόσο, «ακόμη και χωρίς χρέος, αν κλείσει η αξιολόγηση το κλίμα θα βελτιωθεί» τόνισε ο αξιωματούχος προσθέτοντας μια νότα αισιοδοξίας.
Με off the record ενημέρωση, αργά το βράδυ της Πέμπτης το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε λίγο ούτε πολύ, πανηγυρίζει για αυτή την εξέλιξη, κάνοντας το άσπρο... μαύρο.
Σε σχέση με τις διαρροές Ευρωπαίου αξιωματούχου που είδαν το φως της δημοσιότητας περί μη ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν στο ΑΠΕ τα εξής:
«Τέτοιες διαρροές από Ευρωπαίους αξιωματούχους -αν και δεν είναι στην πρόθεσή τους- μας βοηθάνε τα μάλα. Διότι μας βγάζουν από το δίλημμα, αν θα δεχθούμε ή θα απορρίψουμε εκ νέου τις προτεινόμενες λύσεις στο Eurogroup, που αποτελεί εξάλλου και μη θεσμικό όργανο, ώστε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής».  newsbomb

***  ΒΟΜΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ μετά θάνατον !  «Έπρεπε να απολύσεις 7.500 ανθρώπους...»

~   Μια εκ βαθέων εξομολόγηση είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν δέκα χρόνια, με τον όρο να προβληθεί μόνο μετά τον θάνατό του.
Όπως αναφέρει το cnn.gr, στη συνέντευξή του αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει μια αναλυτική αναδρομή στα πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, από τη δεκαετία του ’60 και μετά, περιγράφοντάς τα, όπως τα έζησε ο ίδιος.
Ένα μικρό μέρος αυτής της συνέντευξης, που παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά, προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον ΣΚΑΙ και σε αυτό ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για τις σχέσεις του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε όταν είχε στα χέρια του τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, ενώ αναφέρεται και στην πτώση της κυβέρνησής του.
«Δεν υπολόγισα σε καμία στιγμή το πολιτικό κόστος»
«Εγώ τουλάχιστον καμία στιγμή δεν υπολόγισα το λεγόμενο πολιτικό κόστος διότι είχα την άνεση την πολιτική και αν θέλετε και την ηθική άνεση, γιατί ποτέ δεν είχα υποσχεθεί τίποτα στον λαό. Αντίθετα, προεκλογικά είχα πει ότι θα βελτιώσω το επίπεδο του ελληνικού λαού, όσο μπορώ, αλλά θα τους ζητήσω περισσότερη δουλειά», τονίζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην περίοδο της διακυβέρνησής του και προσθέτει: «Είχα ρίξει το σύνθημα οι Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο και υπήρχε μια προετοιμασία της κοινής γνώμης και ταυτόχρονα το γεγονός ότι είχαμε μια τόσο ισχυρή πλειοψηφία, ασυνήθιστη, μας έδινε πολιτικές δυνατότητες πολύ μεγαλύτερες από την πλειοψηφία που είχαμε στη Βουλή, που ήταν οριακή. Γι΄ αυτό η κυβέρνηση άρχισε από την πρώτη ώρα, αποφασιστικά να κάνει μεταρρυθμίσεις και τομές».
«Διηύθυνα σαν τον μαέστρο της ορχήστρας»
«Η κυβέρνηση αυτή ήμουνα εγώ», λέει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «οι υπουργοί δεν λειτουργούσαν μόνοι τους. Οι πρωτοβουλίες ήταν 100% δικές μου. Εγώ τουλάχιστον κυβερνούσα διαφορετικά από ό,τι κυβερνάται σήμερα ο τόπος. Το πρωί είχα ήδη μια εικόνα, τη γενική του τόπου και έπαιρνα στο τηλέφωνο όσους χρειαζόταν υπουργούς για να τους πω τι να κάνουν. Διηύθυνα σαν τον μαέστρο της ορχήστρας και τον υπουργό και τον υφυπουργό και πολλές φορές κατέβαινα και παρακάτω σε προέδρους ή σε γενικούς διευθυντές ή συγκαλούσα συσκέψεις ή πήγαινα στα υπουργεία. Η πολιτική ήταν πολιτική κυβερνητική, δεν ήταν πολιτική προσώπου».
Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που επιχείρησε να κάνει στο διάστημα που ήταν πρωθυπουργός σημειώνει πως «το γεγονός ότι φτάσαμε στην ολοκλήρωση σχεδόν της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, τον τέταρτο χρόνο, με τον Στέφανο Μάνο οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι ωρίμασαν οι συνθήκες. Είχαμε πάρα πολύ δύσκολες τομές να κάνουμε. Δυσκολότερη τομή από την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα δεν υπήρχε. Έπρεπε να απολύσεις 7.500 ανθρώπους οι οποίοι είχαν συνδικαλιστικά στηρίγματα και οι οποίοι ενθυμίστε τι προβλήματα είχαν δημιουργήσει».
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης περιγράφει και τα εσωκομματικά ζητήματα που είχε να αντιμετωπίσει εκείνη την περίοδο λέγοντας: «Είχα πρόβλημα τότε, διότι στην κυβέρνηση αυτή δεν συμφωνούσαν όλοι στην δική μου τακτική. Υπήρχε πάντοτε η πτέρυγα η μια, η οποία ήταν ουσιαστικά η παλιά καραμανλική πτέρυγα, η παλιά ελληνική δεξιά η οποία δεν συμφωνούσε τουλάχιστον στην έκταση και τους ρυθμούς που εγώ ήθελα».
Κάνοντας μια αναδρομή στις στιγμές λίγο πριν την πτώση της κυβέρνησής του, θυμάται: «Στην τελική φάση, εκεί που πέσαμε, στο θέμα του ΟΤΕ… Το θέμα του ΟΤΕ δεν ήταν μείζον θέμα. Το θέμα του ΟΤΕ ήταν μείζον και κατέληξε να είναι μείζον, διότι ενεπλέκοντο τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνηση…»
«Εμείς ήμαστε μία κυβέρνηση οποία δεν συμβιβάστηκε καθόλου και η οποία είχε το θάρρος να παίρνει τις αποφάσεις που ωφελούσαν τον τόπο, κατά την δική μας κρίση βέβαια, αλάθητοι δεν ήμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάναμε κανέναν συμβιβασμό ούτε για συναισθηματικούς λόγους, φιλικούς και πολύ περισσότερο διότι τυχόν είχαμε επηρεαστεί από αντιπαροχές», σημειώνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Οι σχέσεις με Καραμανλή και Παπανδρέου
Στην συνέντευξή του, την οποία παραχώρησε προ δεκαετίας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλά και για τις σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
 - «Ο Καραμανλής δε μου συγχωρούσε τον ανένδοτο αγώνα και δε μου τον συγχώρησε και μέχρι τέλους», λέει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως «με τον Ανδρέα δεν είχα πολλές επαφές, αλλά σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού μας βίου εγώ δεν δίστασα να αποκτήσω επαφή μαζί του».  tilegrafima

***  Όχι EΝΑΝ, ούτε ΔΥΟ !  ΔΕΚΑΔΕΣ λογαριασμούς ο Γιάννος Παπαντωνίου με ΔΙΣ ΕΥΡΩ...

~   46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε υποκαταστήματα των 5 ελληνικών τραπεζών έχουν στο όνομά τους, σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του. Το σύνολο των καταθέσεων αυτών, που αφορά στην περίοδο 2000-2010, αυτή δηλαδή που εξετάζεται από την προανακριτική επιτροπή, υπολογίσθηκε σε 2,3 εκατ. ευρώ.
Από τις σημερινές εργασίες της προανακριτικής επιτροπής πάντως δεν έγινε γνωστό εάν οι λογαριασμοί αυτοί είχαν ή όχι δηλωθεί στο πόθεν έσχες του Γιάννου Παπαντωνίου. Αυτό άλλωστε είναι και το επίμαχο, εάν δηλαδή είχε τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε αποκρύψει. Αντιθέτως ο αριθμός των τραπεζικών καταθέσεων από μόνος του δεν προσφέρει νομικά κάτι περισσότερο.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός από τους προγενέστερους ελέγχους που είχαν γίνει, είχε αποκαλυφθεί ότι το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στο όνομά του και ένα άλλο ποσό ύψους 900.000 ευρώ δεν δικαιολογείτο με βάση τα παράστεκα που κατέθεσε και γι’ αυτό παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.
Η προανακριτική της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε για την ύπαρξη 46 τραπεζικών λογαριασμών από τις έρευνες που έγιναν πρόσφατα από το ΣΔΟΕ στο σπίτι του πρώην υπουργού.
Οι εργασίες της προανακριτικής για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου πάντως μπαίνει σε τελική ευθεία για την σύνταξη του πορίσματός της που θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου στην Ολομέλεια. Οι εισηγητές πλην ΚΚΕ και ΧΑ – που ζήτησαν να συνεχιστεί το έργο της Επιτροπής- συμφώνησαν να προχωρήσουν στη σύνταξη προσχεδίου του πορίσματος.  newsit.gr


*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Καλαμάτα-Ν. Ιωνία σε ένα ακόμη ιστορικό φιλικό παλαιμάχων αύριο στο «Π. Μπαχράμης»
 
Ο σύλλογος των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Π.Σ. Η Καλαμάτα προσκαλεί τους φιλάθλους το Σάββατο 03/06/2017 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης», όπου θα διεξαχθεί ο θεσμοθετημένος από το 2002 αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των ομάδων του Π.Σ Η Καλαμάτα του Ίκαρος Νέας Ιωνίας.
Ο παραπάνω αγώνας διεξάγεται στο πλαίσιο των άριστων φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο σωματείων από το 1973 που είχαν συναντηθεί στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφιας σε ένα ιστορικό παιχνίδι, στο οποίο σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων για παιχνίδι Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Υπολογίζεται ότι 40.000 κόσμου βρέθηκε στις κερκίδες και άγνωστος αριθμός φιλάθλων έξω από αυτό, με την Καλαμάτα να παίρνει εκείνη τη χρονιά την άνοδο για την Α Εθνική Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ο σύλλογος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Π.Σ. Η Καλαμάτα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τους παρακάτω χορηγούς: Δημήτριος Κατσαρός (Υγραεριοκίνηση Coral Gas Shell-Κρήτης 301 & Αθηνών 200, Καλαμάτα), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (τζάμια-κρύσταλλα, Ασπρόχωμα), Γεώργιος Σπίνος (καφεκοπτείο), Θεόδωρος Παπαθεοδωρίδης (Super Market υποδημάτων), Γεώργιος Γκότσης (Παγωτά Kρι-Kρι), Κονταργύρης Ιωάννης (Βιβλιοπωλείο), Δημήτριος Καπουλέας (κοσμήματα-ασημικά, Πλατεία 23ης Μαρτίου), Παναγιώτης Νινιός (κρασιά, Άμμος Μεσσηνίας), Χρήστος Οδεμισιώτης (κρεοπωλείο). Επίσης ευχαριστεί: τον επίτιμο πρόεδρο της Μαύρης Θύελλας Λυκούργο Γαϊτανάρο, το μέλος των παλαιμάχων ΠΣ Η Καλαμάτα Φάβα Γεώργιο, τον πρόεδρο του αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας κ. Μπασακίδη για την παραχώρηση του γηπέδου και το Σύνδεσμο Διαιτητών Μεσσηνίας.
Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αδικοχαμένου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Μαύρης Θύελλας Παναγιώτη Μπαχράμη.
Την αποστολή της Ν. Ιωνίας θα συνοδεύει ο Μεσσήνιος στην καταγωγή δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης.
Από τους προπονητές της ομάδος των παλαιμάχων της Μαύρης Θύελλας Νικήτα Παπανικολόπουλο και Νικόλαο Μουλατσιώτη καλούνται όλοι οι παλαίμαχοι να παραβρεθούν στο Δημοτικό Στάδιο «Παναγιώτης Μπαχράμης» στις 17:00.
Πριν την έναρξη του αγώνα θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Ηλίας Λαγογιάννης από τους παλαιμάχους του ΠΣ Η Καλαμάτα και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Μουλατσιώτης από την ομάδα παλαιμάχων του Ίκαρου.



 
*** Αλαφούζος: «Ο ΠΑΟΚ μας έκλεψε το κύπελλο και την θέση στο πρωτάθλημα»     Αιχμηρή απάντηση
Για «κλοπή» του Κυπέλλου και καλύτερης θέσης στο πρωτάθλημα από την πλευρά του ΠΑΟΚ έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού της NOVA.
- Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ εξέφρασε την απορία του για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη μετά τον αγώνα της Τούμπας και την ήττα του «δικεφάλου του Βορρά» με 2-3 από τους «πράσινους», τονίζοντας χαρακτηριστικά:
- «Πραγματικά εκπλήσσομαι με τους υπαινιγμούς του κ. Σαββίδη περί ασφάλειας. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα σχετικά με τη θέση που θα μπορούσε να έχει τερματίσει ο Παναθηναϊκός. Είδαμε όλοι ότι ο κ. Ίβιτς έπαιξε "θέατρο" για τον τραυματισμό του, μιλήσαμε με τους γιατρούς του Ευαγγελισμού», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αλαφούζος και πρόσθεσε: «Άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ασκήσει βία για να πάρουν αποτελέσματα, υπάρχουν δικογραφίες για όλα αυτά».
-  «Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι πιστεύει στους νόμους και ακολουθεί πάντα τις προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε φέτος το Κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα, πήρε την θέση που θα έπρεπε να έχουμε πάρει εμείς», είπε ακόμη ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ και συνέχισε:
-  «Εκπλήσσομαι με τις δηλώσεις Σαββίδη, γι΄ αυτό ζήτησα να παρέμβω. Ασφαλώς και είναι καταδικαστέο το κουτάκι που πετάχτηκε στον Ίβιτς, για αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τον ένοχο, αλλά η Αθλητική Δικαιοσύνη μας τιμώρησε τελικά με τη μέγιστη δυνατή ποινή». ewsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
***  ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-3  (1-1).- ^
Τα  γκολ : 20΄Μπισεσβαρ , 28΄    Κλωναρίδης , 68΄Ενρίκε , 79΄Λούντ , 93΄Μόλινς ,
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ενρίκε (77’ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (67’ Κουλούρης).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (44’ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μαρινάκης, Ρέις (48’ Χατζηγιοβάνης), Λουντ, Βιγιαφάνιες (88’ Πίσπας), Κλωναρίδης, Μολίνς.
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθήνας)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
Τέταρτος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
 
***  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ  1-2  , (1-1) .- ^
Τα  γκολ  :  Οι «κυανέρυθροι», που τερμάτισαν στην 4η θέση, προηγήθηκαν με τον Μασούρα στο 26΄, ωστόσο, στο 34΄ ο Μάνταλος έφερε το ματς στα ίσια και στο 81΄ ο Αραούχο έστειλε την Ένωση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.
 Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Μπεν, Λάμπρου - Τσιγκρίνσκι, Αραούχο
Κόκκινες: 57΄ (δεύτερη κίτρινη) Μπεν - 64΄ Χριστοδουλόπουλος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78΄ Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85΄ Μαχμούτοβιτς), Σοτζαεϊ, Μπεν, Γεσίλ (61΄ Λάμπρου).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (85΄ Βινίσιους), Αλμέιδα (17΄ Μπακασέτας), Αραούχο.

***

*** Τα  Βίντεο  μας ...για σήμερα  ...:
1~Αλέξης Τσίπρας αποδοκιμασίες 05/2017:
2~Αγία Μαγδαληνή Χανιά ο Κ  Μητσοτάκης 31/05/2017:
3~Αλέξης  Τσίπρας  καθαρή λύση  30/05/2017:
4~ Ανεργία στην Ελλάδα  31/05/2017 :
5~Μεγαλειώδη πομπή για Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ  31/05/2017:
6~ Γαλλία πανηγύρια Μουσουλμάνων  31/05/2017:
7.-~ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 31-05-2017 X003 :
https://youtu.be/LiD3yzYKsD8  .- ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 31-05-2017 X003ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 31-05-2017 X003
8.-~Η αρχαιότερη πυραμίδα στην Ελλάδα :
 https://youtu.be/QCr4OnHlCQQ   .-
9.-~ΤΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣ ΙΣΛΑΜ  2017:
 https://youtu.be/b3OCqiSr8Vc .-
10.-~ Ο Αλέξης   ΤΣΙΠΡΑΣ βόλεψε την σύζυγό του στο ΔΗΜ  1/6/2017:
https://youtu.be/uqi6cOkzOV4  .-
11.-~Επίθεση ΣΟΪΜΠΛΕΡ  σε Αλέξη Τσίπρα  1- 6- 2017:
 https://youtu.be/8DxO6HXUdPE .-
12~ΡΙΖΙΤΙΚΟ για Κων  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ την κηδεία του 01- 06-2017:
https://youtu.be/vHSWYgGYDcA   .-
13~ΣΤΟ MEGA  TV  ΜΕΓΑ ΤΒ  1/6/2017:
https://youtu.be/rKVZB3-IqWg   .-
14~Η Παρακαταθήκη του Κων  Μητσοτάκη συνέντευξη  01/06/2017: https://youtu.be/VHPL8ZPFTO0 .-
15~ Από Αθήνα στα Χανιά μετά εξώδιο Κων  Μητσοτάκη  01/06/2017: https://youtu.be/4L5P0NIl6mg .-
16 -~ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ  στη θάλασσα από Μουσουλμάνους  1-6-2017: https://youtu.be/IDYXxuNCiYc .-
17.-~ Αργουλίδες Χανίων ενταφιασμός Κωνσταντίνου   Μητσοτάκη 01/06/2017: https://youtu.be/xRumsc8Ido0  .-
18.- ~ Επιμνημόσυνη πριν ενταφιασμού Κων   Μητσοτάκη 01/06/2017: https://youtu.be/fQGsRF8RSHQ  .-
19.-
~****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5604   video.  -    Σταματης Σκουλικας  

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3624   video.     σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

Σύνολον                                  12.853  βίντεο   .-  
~  
The YOUTUBE:

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-  Stamatios Skoulikas

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-27-2017.html  .-   
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών
Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017
  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  : ~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
~* 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
 ~*

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: