Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Εφημερίδα μας Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016

Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 :

 
  

 
~** ΑΓΑΠΗ σημαίνει να δίνεις....Όποιος δίνει γεμίζει την ψυχή του ..

~** Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό.- Κ.Παπούλιας .-
** Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-

** «Τα όρια ενός ανθρώπου καθορίζονται από τα όρια της γλώσσας του» Ludwig Wittgenstein .-
~** Οτιδήποτε μοιράζεις στην ζωή σου, επιστρέφεται. Γι’ αυτό πρόσεξε τι μοιράζεις! Άγνωστος

~** Πιθανόν το μεγαλύτερο από όλα τα λάθη σου, είναι να μην γνωρίζεις κανένα! Άγνωστος
~** Η ευτυχία δημιουργεί φίλους. Η δυστυχία τους δοκιμάζει Άγνωστος!
 
*** Φυλάκιση ενός έτους στον αντιδήμαρχο Πύλου-Νέστορος για τη φωτιά στη χωματερή
Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Ιωάννης Σαρδέλης, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, ενώ του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό ότι με πράξεις του προσπάθησε να άρει τις συνέπειες.
Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, την επιστροφή της δικογραφίας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του εργολάβου που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στον «Άγ. Νικόλαο» Πύλου.
Πάντως, μετά την έκδοση της απόφασης και αφού κατατέθηκε έφεση, ο δήμαρχος  Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, μιλώντας στο «Θάρρος», είπε ότι είναι σεβαστή, αλλά οι ευθύνες δεν ανήκουν στο Δήμο, ενώ ως άμεσο υπεύθυνο υπέδειξε τον εργολάβο, ο οποίος, όπως τόνισε, εγκατέλειψε το έργο στο ΧΑΔΑ χωρίς να λάβει μέτρα.
«Ο Δήμος, με τεράστια ευθύνη για τους πολίτες του, έλαβε όλα τα μέτρα και προχώρησε ο ίδιος στην αποκατάσταση, κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Όμως, το θέμα με τα σκουπίδια πρέπει να λυθεί άμεσα. Για εμάς εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συμβούλιο η σύμβαση με τον ανάδοχο, που σημαίνει ότι εντός ολίγων ημερών θα έχουμε την υπογραφή της σύμβασης, για να ξεκινήσουμε την προσωρινή διαχείριση», υπογράμμισε ο κ. Καφαντάρης.
  Περιβάλλον
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο επικεφαλής της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας, Ηλίας Κανάκης, κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής, μαζί με το δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ενώ και από τις δύο πλευρές ζητήθηκε αναβολή για την ανασύνταξη του κατηγορητηρίου, καθώς κατατέθηκαν ισχυρισμοί ότι ευθύνες υπάρχουν και στην Περιφέρεια και στον εργολάβο για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.
Τονίστηκε δε από τη δικηγόρο υπεράσπισης κα Βισβίκη, ότι ο χώρος του ΧΑΔΑ ιδιοκτησιακά και μόνο ανήκει στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και διαχειριστικά και λειτουργικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει και την ευθύνη.
Το αίτημα, ωστόσο, απορρίφθηκε από το δικαστήριο, όπως απορρίφθηκε και το αίτημα να κληθούν οι παραπάνω να καταθέσουν ως μάρτυρες.
Ο αρμόδιος υπάλληλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας κατέθεσε για την αυτοψία που διενήργησαν στο ΧΑΔΑ έπειτα από καταγγελίες την Τρίτη. Διαπίστωσαν, όπως είπε, εστίες ανάφλεξης σε όλο το ΧΑΔΑ, ενώ υπήρχε πολύς καπνός και έντονη οσμή, γι’ αυτό και οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν πολύ. Διαπίστωσαν, δε, από αυτά τα γεγονότα ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος. Σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι υπήρχαν ενδείξεις και όχι στοιχεία, ότι δεματοποιημένα σκουπίδια είχαν μεταφερθεί στο χώρο του ΧΑΔΑ. Επίσης, ότι είχε πραγματοποιηθεί άλλη μια αυτοψία το 2014, οπότε πάλι είχαν διαπιστωθεί προβλήματα και είχαν εισηγηθεί την επιβολή προστίμου, χωρίς να γνωρίζει αν τελικά αυτό επιβλήθηκε από την Περιφέρεια. Ακόμη, ότι η αυτανάφλεξη στα σκουπίδια είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά και ότι μέχρι να γίνει η αποκατάσταση ενός ΧΑΔΑ υπεύθυνος γι’ αυτόν συνεχίζει να είναι ο κάθε Δήμος.
  Κατά του εργολάβου
Ακολούθως κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στέλεχος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Πύλου- Νέστορος, ο οποίος ανέφερε ότι κάθε χρόνο ο Δήμος με εργολαβίες που βγάζει λαμβάνει μέτρα στο ΧΑΔΑ, όπως καθαρισμός αντιπυρικών δρόμων κ.λπ. Η προηγούμενη εργολαβία είχε ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και η νέα θα ξεκινούσε το Σεπτέμβριο, αλλά τους πρόλαβε η πυρκαγιά στο ΧΑΔΑ.
Επίσης, κατέθεσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου, σημειώνοντας ότι από το Δήμο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα, ενώ ο εργολάβος που εγκαταστάθηκε από την Περιφέρεια, ύστερα από δύο εβδομάδες έφυγε χωρίς να τους ενημερώσει και δίχως να λάβει μέτρα προστασίας του χώρου. Εκτίμησε δε, ότι η αυτανάφλεξη στα σκουπίδια έγινε από την αναμόχλευση των παλιών απορριμμάτων που έκανε ο εργολάβος και κατέληξε ότι ο κατηγορούμενος αντιδήμαρχος, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του, κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να περιορίσει τις συνέπειες.
Ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης τόνισε ότι ο ΧΑΔΑ είναι περιφραγμένος, υπάρχει 24ωρη φύλαξη και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας. Επέρριψε κι αυτός ευθύνες στον εργολάβο, λέγοντας ότι η φωτιά προκλήθηκε από το ανακάτεμα των σκουπιδιών και τον οποίο περίμεναν να επιστρέψει, αλλά δε γύρισε ποτέ.
Τέλος, είπε ότι ο αντιδήμαρχός του κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ ενημέρωσε ότι πλέον πάνω από το 80% του χώρου έχει επιχωματωθεί με ενέργειες του Δήμου, ενώ δεν υπάρχει πλέον καμία εστία φωτιάς.
Στον ίδιο μήκος κινήθηκε και η απολογία του κατηγορούμενου αντιδημάρχου, εκτιμώντας κι αυτός ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από την αναμόχλευση των σκουπιδιών. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο εργολάβος τού είχε πει ότι θα γυρνούσε να συνεχίσει το έργο από μέρα σε μέρα, αλλά δεν εμφανίστηκε.
Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του αντιδημάρχου, τονίζοντας ότι δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να προστατεύσει το ΧΑΔΑ όταν εγκατέλειψε το έργο ο εργολάβος, και πρότεινε την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελία για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και τυχόν ευθύνες Περιφέρειας και εργολάβου.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***      Δέντρο παράγει 40 διαφορετικούς τύπους καρπών


Ένας καλλιτέχνης και καθηγητής του Πανεπιστημίου Σίρακιουζ των ΗΠΑ δημιούργησε ένα δέντρο που ανθίζει σε πολλαπλά χρώματα και παράγει 40 διαφορετικά είδη φρούτων.
Ο Σαμ βαν Έικεν δημιούργησε το υβριδοποιημένο οπωροφόρο δέντρο, το οποίο παράγει πάνω από 40 διαφορετικά είδη φρούτων με κουκούτσι, από κεράσια και δαμάσκηνα ως ροδάκινα, βερίκοκα, αλλά και αμύγδαλα.
Ο βαν Έικεν μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα και αγόρασε ένα περιβόλι-φάρμα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης που κινδύνευε να κλείσει. Κατά τη διαδικασία έσωσε πολλές ποικιλίες φρούτων και άρχισε να πειραματίζεται με την υβριδοποίηση των δέντρων, ώστε να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί ως «Δέντρο των 40 Φρούτων».
Το δέντρο δημιουργήθηκε με τον εμβολιασμό («μπόλιασμα») πολλών κομματιών από διαφορετικά είδη οπωροφόρων δένδρων πάνω σε ένα δέντρο. Τα εμβολιασμένα κλαδιά αναπτύχθηκαν για να γίνουν μέρος του κυρίου δέντρου, αλλά παράγουν διαφορετικά φρούτα, καθώς και ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό από πολύχρωμα άνθη την άνοιξη.
«Πρώτα από όλα βλέπω το δέντρο ως ένα έργο τέχνης», δήλωσε ο βαν Έικεν. «Θέλω το δέντρο να διακόπτει και να μετατρέπει την καθημερινή ζωή. Όταν το δέντρο ανθίζει απρόσμενα σε διάφορα χρώματα, ή όταν βλέπει κάποιος όλα αυτά τα διαφορετικά είδη φρούτων να κρέμονται από τα κλαδιά του, δεν αλλάζει μόνο τον τρόπο που κοιτάει το δέντρο, αλλά αλλάζει και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα εν γένει», πρόσθεσε ο καλλιτέχνης.
Μέχρι στιγμής ο βαν Έικεν έχει δημιουργήσει 16 από αυτά τα εντυπωσιακά δέντρα, που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μουσεία, κοινοτικά κέντρα και ιδιωτικές συλλογές τέχνης. 

***  Κόλαφος για τα προβλήματα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας η έκθεση της Γερμανικής εταιρείας 
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή τη μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας χαρακτηρίζει και την πορεία της μέχρι σήμερα στα δημοτικά πράγματα. Απαξίωση όσων δε συμφωνούν μαζί της, εμμονές και «κλειστά παράθυρα», αντίθετα με όσα διαβεβαίωνε από το 2007 ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος», Μανώλης Μάκαρης, κατέθεσε αίτηση στις 27 Ιουλίου προς τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της εταιρείας ελέγχου και πιστοποίησης TUV SUD που επιβεβαιώνει τις κακοτεχνίες και τα προβλήματα ασφάλειας της σκηνής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Όταν έφτασε το σχετικό αίτημα στο γραφείο του δημάρχου από την Τεχνική Υπηρεσία, η απάντηση ήταν ότι η έκθεση θα δοθεί με το δέοντα τρόπο. Υποβολή αίτησης-μέχρι και το ΑΦΜ του κ. Μάκαρη ζητήθηκε-και παράδοση έπειτα από 50 ημέρες (!).
Αλήθεια, τι φοβήθηκε η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος και αποφάσισαν να εξαντλήσουν τη… νομιμότητα; Αυτό που είναι να φανεί, θα φανεί. Και ποιο είναι αυτό; Ότι η έκθεση της γερμανικής εταιρείας είναι πολύ πιο αυστηρή απέναντι στον ανάδοχο του έργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για να παραλάβει ο Δήμος Καλαμάτας το κτήριο απαιτούνται, επιπλέον, εργασίες ύψους 450.000 ευρώ περίπου, οι οποίες αφορούν στη σκηνή και το γενικότερο μηχανισμό ελέγχου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και 300.000 ευρώ περίπου για άλλες παρεμβάσεις. Αυτά προβλέπονται από τη σύμβαση και είναι εργασίες που πρέπει να πληρωθούν από τον ανάδοχο.
Βέβαια, για τη Δημοτική Αρχή, έπειτα από σχετική της ανακοίνωση, υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδειχθεί…του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Τριάντα θέσεις κενές μέσω ΕΣΠΑ στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Καλαμάτας 
Τριάντα θέσεις κενές υπάρχουν, για την περίοδο 2016 – 2017, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας. Καλούνται, λοιπόν, οι κάτοχοι voucher, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε κάποιον από τους 7 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, Άννα Παπασαραντοπούλου, γραφείο 125 στον 1ο όροφο του Διοικητηρίου, τηλ. 27213 61799, μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.
Για τη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κατά την προσεχή περίοδο πραγματοποιήθηκε, χθες, σύσκεψη, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος έδωσε σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις.

*** Μπάχαλο, ξανά, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας
Ένα απίστευτο μπάχαλο επικράτησε, ξανά, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με την εμμονή του προέδρου του Σώματος να αφαιρεθεί το δικαίωμα των ερωτήσεων προ ημερήσιας διάταξης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία αποχώρησε διαμαρτυρόμενη και καταγγέλλοντάς τον για παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας και παράβαση καθήκοντος.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ζητήθηκε και παρασχέθηκε η σύμφωνη γνώμη του Σώματος να προηγηθούν το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στην παρουσίαση Ενεργειακού Προγράμματος Δήμου Τριφυλίας, ώστε να μην περιμένουν επί ώρες οι μελετητές, και το θέμα, από τη Δ.Ε. Φιλιατρών, για τα αστυνομικά τμήματα. Στη συνέχεια, όπως είχε από την αρχή ξεκαθαριστεί, θα ακολουθούνταν κανονικά η διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό με ενημέρωση, ερωτήσεις και προ ημερήσιας διάταξης θέματα.
Τα δύο θέματα είχαν διάρκεια περί τις τρεισήμισι ώρες και όταν έφτασε, πια, η ώρα για την κανονική διαδικασία, ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Καλκαβούρας, είπε ότι έχει κάθε δικαίωμα να υποβάλει στο Σώμα μία πρόταση. Η δε πρότασή του ήταν να συνεχιστεί η διαδικασία της ημερήσιας διάταξης, αφαιρώντας το δικαίωμα των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων να θέσουν ερωτήσεις και θέματα προ ημερήσιας διάταξης. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και «μπάχαλο» στη συνεδρίαση, με κόντρες, εντάσεις, καταγγελίες και, τελικά, την αποχώρηση της τελευταίας.
Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος κάνει κάτι τέτοιο, με τη σύμφωνη γνώμη της συμπολίτευσης, που σήκωσε τα χέρια για να αφαιρεθεί το δικαίωμα ερωτήσεων και θεμάτων προ ημερήσιας διάταξης, χωρίς όμως πουθενά ο Κανονισμός Λειτουργίας να προβλέπει κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό από την αντιπολίτευση κατήγγειλαν τον πρόεδρο του Σώματος για παραβίαση του κανονισμού και παράβαση καθήκοντος και αποχώρησαν.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης κάθε δικαιώματος που τους παρέχει ο Κανονισμός, ο Κώδικας Δήμων και η νομοθεσία σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, την τήρηση των πρακτικών, τις αποφάσεις κ.τ.λ.
Όπως λένε από την αντιπολίτευση, το άρθρο 4 του Κανονισμού ρητά ορίζει: «Μετά το δήμαρχο, εκφράζουν τις απόψεις τους κατά προτεραιότητα έναντι των λοιπών δημοτικών συμβούλων οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, σύμφωνα με τη σειρά του αριθμού των εδρών που διαθέτει κάθε παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο και για χρόνο που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε λεπτά. Στη συνέχεια λαμβάνουν το λόγο οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι και οι συμμετέχοντες πρόεδροι των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων ή εκπρόσωποι Τοπικής Κοινότητας (όταν συζητούνται θέματα της αντίστοιχης Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας), προκειμένου να προβούν σε ανακοινώσεις ή προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο ή να απευθύνουν ερωτήσεις ή να ζητήσουν συγκεκριμένα στοιχεία, χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων τους, από το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Οικονομική Επιτροπή ή την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής…».
Θεωρούν, δε, πως η επίκληση του προέδρου του Σώματος, αφότου είχαν αποχωρήσει, όπως πληροφορήθηκαν, στην πρόβλεψη του Κανονισμού για παρεμπίπτοντα ζητήματα, είναι εντελώς άσχετη, καθώς δεν είναι ποτέ δυνατόν να ανακύψουν παρεμπίπτοντα ζητήματα χωρίς προηγουμένως να έχουν μιλήσει!
Τονίζουν, δε, ότι στον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ. αναφέρεται: «Ο δήμαρχος, ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και οι κατά το νόμο συμμετέχοντες στις συζητήσεις, μπορούν να επικαλεστούν παρεμπίπτοντα ζητήματα που αφορούν ιδίως στην τήρηση του παρόντος κανονισμού, τη σειρά της ημερήσιας διάταξης και την πρόταση για αναβολή της συζήτησης οποιουδήποτε θέματος», που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία, πολύ δε περισσότερο για να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα που τους δίνει ο Κανονισμός και δίχως να έχουν καν μιλήσει. 

*** Η κλοπή… και η δύναμη των «μέσων κοινωνικής δικτύωσης» 
Τέσσερις καρέκλες με αρκετά μεγάλη αξία έκαναν «φτερά» τα ξημερώματα της Πέμπτης από «καφετέρια» της οδού Βαλαωρίτου. Οι κάμερες ασφαλείας, όμως, είδαν μια «κυρία» γύρω στις 3.30 να πηγαίνει προσεκτικά να παίρνει την πρώτη καρέκλα, αφού κοιτούσε γύρω γύρω μην τη δει κάποιος, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε για τις υπόλοιπες…
Δεν είχε υπολογίσει, όμως, τις κάμερες ασφαλείας. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, μόλις αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ανέβασαν το βίντεο στο «Facebook»… Πέντε λεπτά μετά την ανάρτηση είχαν ήδη την πληροφορία για το ποια είναι αυτή που πήρε τις καρέκλες… και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την είχαν εντοπίσει…
Οι καρέκλες επέστρεψαν στη θέση τους, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες του «καφέ» αποφάσισαν να μη στραφούν δικαστικά εναντίον της «κυρίας»…
Το όλο περιστατικό, πάντως, αν μη τι άλλο, δείχνει και τη δύναμη που έχουν στις μέρες μας τα «Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».  Κ. Γαζ.  

*** Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να ασχοληθεί με τις υποδομές της Καλαμάτας 
Μελέτη για αντιπλημμυρική παρέμβαση σε Φαρών και Κρήτης
 Τα απαιτούμενα έργα υποδομής, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά, αποτελούσαν ζητούμενο για τη Δημοτική Αρχή. Στην πολυετή θητεία της δεν είχε βρει έναν τρόπο - πρόγραμμα ή χρηματοδότηση-για να εντάξει τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Όσο αυτές εξέλιπαν, τόσο αυξάνονταν οι κάθε είδους μικρές και μεγάλες αναπλάσεις. Τελικά, χάρις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και στο υπουργείο Υποδομών, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν δύο πολύ σοβαρές παρεμβάσεις.
Ο λόγος για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Είσοδο και στην εθνική οδό από το Ασπρόχωμα μέχρι τη Θουρία, που αναμένεται  να ξεκινήσουν σύντομα και θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στις περιοχές αυτές.
Το έργο στη Νέα Είσοδο θα γίνει ύστερα από διάθεση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 800.000 ευρώ, ενώ το έργο στην εθνική οδό και στις περιοχές του νοσοκομείου και του ΤΕΙ με χρηματοδότηση 3.000.000 ευρώ περίπου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2016, ο πρόεδρος και αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης σχολίασε ότι πρόκειται για δύσκολο έργο και, μάλιστα, παρατήρησε ότι η κατάσταση έχει γίνει ακόμη δυσκολότερη, λόγω, αφενός, της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου και, αφετέρου, της εγκατάλειψης της σιδηροδρομικής γραμμής, τα τεχνικά έργα της οποίας για την απορροή των υδάτων έχουν φράξει από την πολυετή έλλειψη συντήρησης.
Εκτός, όμως από τα παραπάνω, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να ασχοληθεί και με το φαινόμενο των πλημμυρών στις οδούς Φαρών και Κρήτης, ακόμα και από μία μέτριας έντασης νεροποντή. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ΔΕΥΑΚ έχει έτοιμη μελέτη, αλλά επειδή δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για τέτοιου είδους έργα μέσω ΕΣΠΑ, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να πετύχει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το δε κόστος ανέρχεται σε 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως, θα ήταν ευχής έργον να έπαιρνε το «πράσινο φως» για το συγκεκριμένο, αν και υπό τις παρούσες συνθήκες φαίνεται αρκετά δύσκολο.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** «Σοβαρά άρρωστο» το Νοσοκομείο Καλαμάτας σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
  Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υλικών, κλειστά χειρουργεία, εργαστήρια που υπολειτουργούν, χαλασμένα μηχανήματα, γιατροί και νοσηλευτές χωρίς ρεπό και άδειες που λειτουργούν στα όρια… Έτσι περιγράφει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία την κατάσταση της δημόσιας Υγείας, δίνοντας στοιχεία με τις ελλείψεις και τα προβλήματα σε 50 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.
Μεταξύ αυτών και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου στη σχετική ανακοίνωση η κατάστασή του περιγράφεται ως εξής: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 75 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 30 κενές οργανικές θέσεις παραϊατρικού. Υπολειτουργεί ο μοναδικός Μαγνητικός Τομογράφος που υπάρχει στο νομό προς όφελος των ιδιωτών.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε με το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, ζητώντας του να σχολιάσει την ανακοίνωση, αλλά αρκέστηκε σε μια σύντομη απάντηση, ότι τα στοιχεία είναι… αναληθή.
Πάντως, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση των δομών του ΕΣΥ. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για επικέντρωση στο «φαίνεσθαι». «Κάνει όμως μία τρύπα στο νερό», γράφει δηκτικά η ανακοίνωση. "Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ είναι υπό διάλυση, και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για την καταστροφή του ΕΣΥ", υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι τα διάφορα μηνύματα των υπουργών Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα του ΕΣΥ.
«Οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο καλούνται να αγοράζουν τα υλικά που θα καταναλώσουν. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ συντηρούνται με εράνους, δωρεές- προσφορές τοπικών φορέων, καθότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ. Οι υπουργοί Υγείας λιγόστεψαν το προσωπικό του ΕΣΥ κατά 4.000. Οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία είναι 35.000. Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη διαλύθηκε. Οι πολίτες από την τσέπη τους πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δε χρησιμεύει σε τίποτα πια το βιβλιάριο ασθενείας, αν και πληρώνουμε αδρά για υγειονομική περίθαλψη. Τα Κέντρα Υγείας μαζεύουν τα συντρίμμια τους και το προσωπικό μετακινείται για να καλύψει τα τεράστια κενά σε άλλες Πρωτοβάθμιες Μονάδες ή τα Νοσοκομεία. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία βαίνουν προς κατάργηση και η Δημόσια Ψυχική Υγεία παραδίδεται σε ιδιώτες επιχειρηματίες» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία, ενώ παραθέτει αναλυτικό κατάλογο με προβλήματα που καταγράφονται σε δομές υγείας σε όλη τη χώρα. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Απεργία των δασκάλων με το που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι 
«Θερμά» φαίνεται να ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή
Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων. Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ. Εξάλλου, σχετική συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η Ομοσπονδία στα γραφεία της την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου.   dikaiologitika.gr

*** 14ήμερη αστυνομική επιχείρηση με 11 συλλήψεις στη Μεσσηνία
Έντεκα άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, σε ευρεία και πολυήμερη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Η επιχείρηση ξεκίνησε σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 18 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη.
Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι και στους 5 νομούς σε 834 άτομα, εκ των οποίων 614 ήταν ημεδαποί και 220 αλλοδαποί, καθώς και σε 542 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 115 άτομα, από τα οποία 75 ήταν ημεδαποί και 40 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 52 άτομα.
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-Τέσσερις ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας ημεδαπός στην Κυπαρισσία για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή. Συγκεκριμένα, παραβίασε τη σφράγιση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε επιβάλει ο Δήμος της περιοχής
-Τρεις ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Δύο ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Επίσης, βεβαιώθηκαν 256 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 19 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 4 παραβάσεις για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

***  Πρόσκληση του KALAMATA:21 σε Διεθνές Γεύμα από τη Συλλογική Κουζίνα
Ένα ιδιαίτερο κάλεσμα κάνει η Ομάδα Έργου Δραστηριοποίησης Πολιτών του KALAMATA:21 σε όσους κατάγονται από άλλες χώρες και ζουν στην πόλη, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στην πραγματοποίηση της 2ης «Συλλογικής Κουζίνας».
Αυτή τη φορά η διοργάνωση, με σκοπό να φέρει σε επαφή τους πολιτισμούς που συνυπάρχουν στην περιοχή, προσκαλεί τους αλλοεθνείς που ζουν στην Καλαμάτα και στις γύρω περιοχές να έρθουν και να δώσουν μια κυριολεκτική γεύση της γαστρονομικής κουλτούρας της χώρας τους, έχοντας μαγειρέψει ένα φαγητό για το τραπέζι της "Κουζίνας".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη γειτονιά του Άγιου Σίδερη, στον προαύλιο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου, στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ. Παράλληλα, εθελοντές του KALAMATA:21 θα απαντούν σε ερωτήσεις για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με την Ομάδα Έργου Δραστηριοποίησης Πολιτών είτε τηλεφωνικά μέσω του γραφείου του KALAMATA:21 είτε ηλεκτρονικά στο partnerships@kalamata21.eu.
Θυμίζουμε ότι η 1η «Συλλογική Κουζίνα» πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα Καλαμάτας το βράδυ της 13ης Ιουλίου, σε κλίμα ενθουσιασμού, με στόχο την κινητοποίηση και γενικότερη συμμετοχικότητα των πολιτών. 

 *** Δύο άνθρωποι χάθηκαν στη θάλασσα προσπαθώντας να σώσουν ένα σκύλο στη Θεσσαλονίκη
Νεκρός ανασύρθηκε ένας 18χρονος άνδρας - Σκάφος του Λιμενικού αναζητά έναν ακόμη αγνοούμενο - Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο
Μία πρωτοφανής τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη από τις εννέα το βράδυ, όταν δύο άνθρωποι και ένας σκύλος έπεσαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη τους.
Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ανασύρθηκε ένας νεαρός άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Όπως έγινε γνωστό, η ταυτότητά του παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας 18-19 ετών, με ύψος 1,70 έως 1,75 μ., ενώ το βάρος του εκτιμάται περίπου στα 60 κιλά.
Το ιστορικό της τραγωδίας
Για άγνωστους λόγους ένα σκυλάκι έπεσε στη θάλασσα, στην παραλία της Θεσσαλονίκης,σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τον Λευκό Πύργο. Ο ιδιοκτήτης του βούτηξε στη θάλασσα για να το σώσει, όμως στη συνέχεια, χάθηκαν τα ίχνη του. Το συγκλονιστικό είναι ότι λίγο αργότερα εξαφανίστηκε και ένα δεύτερο πρόσωπο που επίσης έπεσε στη θάλασσα για να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη του σκύλου να βγει στην επιφάνεια και να σώσει το κατοικίδιό του.
Στην περιοχή βρίσκεται ένα σκάφος του Λιμενικού που προσπαθεί να εντοπίσει ίχνη του άλλου αγνοούμενου αλλά και δύο ασθενοφόρα με διασώστες του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, το σκάφος του Λιμενικού διαθέτει έναν πολύ μικρό φακό ο οποίος δεν μπορεί να φωτίσει επαρκώς το χώρο ώστε να εντοπιστούν τα ίχνη του.
Στο σημείο που βρίσκεται στην λεωφόρο Νίκης, περίπου 150 μέτρα από τον Λευκό Πύργο, βρίσκονται και εκατοντάδες Θεσσαλονικείς που προσπαθούν να βοηθήσουν τους άνδρες του Λιμενικού μήπως και εντοπίσουν τον αγνοούμενο.
protothema.gr

*** Οι τέσσερις καναλάρχες με 246 εκατ. ευρώ- Τα Ονόματα και οι προσφορές 
Τις πρώτες πρωινές ώρες ανακοινώθηκαν οι πλειοδότες της δημοπρασίας που έγινε για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
Οι τέσσερις νικητές με σειρά πλειοδοσίας είναι:
1- Ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου με 43,6 εκατ. ευρώ
2- Το σχήμα του Ιωάννη-Βλαδήμιρου Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ
3- Ο όμιλος ΑΝΤ1 του Μ. Κυριακού με 75,9 εκατ. ευρώ
4- Το σχήμα ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη με 73,9 εκατ. ευρώ
 Η δημοπρασία έκλεισε συνολικά στα 246 εκατ. ευρώ, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες ακόμη και των πλέον αισιόδοξων κυβερνητικών στελεχών.
Δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια οι εν λειτουργία σταθμοί, με συνολικά χιλιάδες εργαζόμενους, STAR (συμφερόντων Βαρδινογιάννη, προσέφερε 13 εκατ. ευρώ) και ALPHA (συμφερόντων Κοντομηνά, προσέφερε 61 εκατ. ευρώ), όπως και το MEGA και το Ε που δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Δεν πήραν επίσης άδεια ο Γιάννης Σαββίδης (πρώτος επιλαχών, ανέβασε την προσφορά του στα 61,5 εκατ. ευρώ) και το κυπριακό σχήμα του επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη (έδωσε 18 εκατ. ευρώ).
Οι υποψήφιοι καναλάρχες και τα μέλη της επιτροπής παρέμειναν έγκλειστοι στο κτίριο της ΓΓΕΕ από το πρωί της Τρίτης έως περίπου τις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής που τελείωσε η διαδικασία.Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής 8 υποψήφιοι:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) – STAR
ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED –Ιωάννης Σαββίδης
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) –Γιάννης Βαρδινογιάννης
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) Βαγγέλης Μαρινάκης
 Δήλωση της κυβέρνησης
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας:
«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου –και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας– μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον».
Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι «η κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας» και τονίζει ότι: «Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας».
Κιμπουρόπουλος: Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος, μετά το πέρας της δημοπρασίας, ανέφερε ότι ο ΣΚΑΪ πήρε την πρώτη τηλεοπτική άδεια.
«Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική. Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε στη χώρα» τόνισε ο κ.Κιμπουρόπουλος ο οποίος συμπλήρωσε «Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες» είπε ο κ. Κιμπουρόπουλος. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως «οι πιο χρονοβόρες ήταν η 3η και η 4η περίπου στις 14 ώρες».
Σαββίδης: Θύμιζε λίγο φυλακή
«Είμαι χαρούμενος για τα έσοδα των αδειών στον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές. Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους» είπε ο κ.Σαββίδης εξερχόμενος από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ ρωτήθηκε για αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια αναφέροντας «Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των media».Για την διαδικασία και όσα έζησε εντός του κτιρίου, ο κ. Σαββόδης απάντησε: «Ηταν πρωτότυπη, θύμιζε λίγο φυλακή. Ακόμη και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό».
   Στην ανεργία οι εργαζόμενοι των σταθμών που κλείνουν
Αντιμέτωποι με το φάσμα ανεργίας βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στους ήδη λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς που μένουν εκτός τηλεοπτικού πεδίου, καθώς θα πρέπει να πέσει «μαύρο» στις εκπομπές τους, τουλάχιστον μέσω της Digea, εντός 90 ημερών, όπως διαμήνυσε η κυβέρνηση.
Πριν από ένα εικοσιτετράωρο η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «αποκατάσταση της νομιμότητας» το κλείσιμο σε 90 ημέρες όσων καναλιών δεν καταφέρουν να πάρουν τηλεοπτική άδεια.
Διαχωρίζοντας τα ιδιωτικά κανάλια που θα σταματήσουν να λειτουργούν από την περίπτωση της ΕΡΤ, η κ. Γεροβασίλη είχε σημειώσει ότι «μαύρο» έπεσε τότε στη δημόσια τηλεόραση και ότι σήμερα οι εποχές αυτές έχουν περάσει.
«Σήμερα πρόκειται περί αποκατάστασης νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους διαφανείς» είπε η κ. Γεροβασίλη επαναλαμβάνοντας ότι η Digea έχει υποχρέωση να μην μεταφέρει το σήμα όποιου δεν έχει την άδεια, σε 90 ημέρες από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
«Οι 90 ημέρες είναι αποτυπωμένο γραπτώς και είναι γνωστό σε όλους» είτε για τους νέους καναλάρχες είτε για κάποιον που έχει ήδη τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.
Τι θα ακολουθήσει
Ξημέρωσε για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες μετά τον 48ωρο α λα Big Brother εγκλεισμό των υποψήφιων καναλαρχών και των συνεργατών τους στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Tώρα και σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως τυπικά αποκαλούνται οι νέοι καναλάρχες. Ο έλεγχος δηλαδή της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες.
Tα τελευταία 24ωρα ξεκίνησε νέα κυβερνητική πολυγνωμία με αφορμή την προσεχή αδειοδοτική διαδικασία. Πρόσφορο έδαφος, αυτή τη φορά, οι κατηγορίες αδειών για «πάροχο περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας» αλλά και για «πάροχο περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας». Από την πολυγνωμία αυτή  είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποκρυσταλλωμένη εικόνα ούτε πότε θα ανοίξει το θέμα των νέων αδειών ούτε έστω ως προς τη σειρά προτεραιότητας.
   Και τώρα το ΣτΕ
Η επιχείρηση «τηλεοπτική ευταξία» της κυβέρνησης, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2017, υπό την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα έχει οριστεί νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την ολομέλεια των προέδρων της Βουλής. Το ΕΣΡ, με τη σειρά του, θα προκηρύξει και θα διενεργήσει τους επόμενους αδειοδοτικούς διαγωνισμούς και, βεβαίως, θα έχει στο μεταξύ αποφανθεί το ΣτΕ για τις προσφυγές των τηλεοπτικών επιχειρήσεων ως προς τη συνταγματικότητα της αδειοδοτικής νομοθεσίας. 
Newsroom ΔΟΛ

*** Σε λίγο θα κάνουμε δημοπρασία για τον καφέ! 5 μισθούς το χρόνο θα πληρώνουν οι πιο αδύναμοι
Ας κάνουμε τον εξής απλό υπολογισμό.
Ένας νέος εργαζόμενος (ο οποίος έχει την ιδιαίτερη τύχη να μην είναι άνεργος) παίρνει λιγότερα από 400 ευρώ καθαρά το μήνα. Κατά μέσο όρο καταναλώνει τρεις καφέδες την ημέρα. Σήμερα πληρώνει περίπου 2 ευρώ τον κάθε καφέ.
Μετά την επιβολή του νέου φόρου από 1/1/2017,  αυτός ο μέσος όρος θα φτάσει με σχετική ευκολία έως και τα 2,50 ευρώ.
Συνολικά 7,5 ευρώ την ημέρα. Επί 240 εργάσιμες ημέρες το χρόνο μας κάνει 1800 ευρώ. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι καφέδες του Σαββατοκύριακου!
Με λίγα λόγια, χρειάζεται σχεδόν πέντε μισθούς του το χρόνο για τον καφέ του στη δουλειά!
Σας φαίνεται λογική, λοιπόν, η επικείμενη επιβολή του νέου φόρου που επιφέρει αύξηση στο κόστος του καφέ που φτάνει τον έναν έξτρα μισθό το χρόνο για τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα;

***  Τσίπρας: Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες
«Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον»
 Τσίπρας: Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες
~  Από το Κιάτο, όπου παραδίδει στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού (Κορίνθου - Πάτρας), ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τονίζοντας πως τα έσοδα για το δημόσιο είναι περισσότερα από ό,τι είχε προϋπολογιστεί και δεσμεύτηκε ότι θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.
Το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν απροσδόκητα υψηλό, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και δεσμεύτηκε ότι έως και το τελευταίο ευρώ -και συγκεκριμένα τα 2/3 του τιμήματος έως το τέλος του 2016, καθώς και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017- «θα κατευθυνθεί για έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, για τη στήριξη της κοινωνίας που έχει ανάγκη». Όπως είπε, αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη ΔΕΘ.
Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον και έτσι θα συνεχίσει, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ για την στάση της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως μπαίνει τέλος στην ανομία και την ασυδοσία που επικρατούσε επί 27 χρόνια στον τηλεοπτικό χώρο και μπαίνουν πια κανόνες.
Η κυβέρνηση εξέπεμψε το σήμα ότι πλέον οι νόμοι ισχύουν για όλους και πως οι διαγωνισμοί είναι αδιάβλητοι και οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πολιτικά παιχνίδια. «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον μέχρι τέλους» υπογράμμισε.
Οι πολίτες που τόσο έχουν υποφέρει τα έξι χρόνια της κρίσης θα πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι επικρατεί το δίκαιο και η ισονομία, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν υψηλή φορολογία και άλλοι να παίρνουν δάνεια με αέρα. Τέρμα οι αεριτζήδες, ξεπερνάμε τις παθογένειες του παρελθόντος, στέλνουμε το μήνυμα και προς τα έξω ότι υπάρχει μια νέα Ελλάδα, τόνισε.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι υπερασπίστηκε ιδιωτικά συμφέροντα, και χαρακτήρισε αυτοκαταστροφική τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα. «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πίστεψε ότι θα πάμε κόντρα στο ρεύμα και στο κατεστημένο των ΜΜΕ που δεν ήθελαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη» σημείωσε.
Παρατήρησε ότι αν δίνονταν 10 άδειες προς 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια, όπως πρότειναν κάποιοι, τα έσοδα για το δημόσιο θα ήταν μόλις 30 εκατ. ευρώ, πολύ λιγότερα από τα 246 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα Ταμεία του δημοσίου τώρα.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τη ΝΔ να αλλάξει στάση και να συναινέσει προκειμένου να τελειώσει η εκκρεμότητα με το ΕΣΡ.
Η Ολυμπία Οδός και άλλα έργα για την ανάπτυξη
Σε ό,τι αφορά καθαυτό το τμήμα της Ολυμπίας Οδού που παραδίδεται στην κυκλοφορία, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να σταθεί ξανά η χώρα στα πόδια της, αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα που στέλνουμε σήμερα.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τη δυτική Ελλάδα, την πιο αδικημένη πλευρά της χώρας, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι τα τμήματα της Ολυμπίας οδού που παραδίδονται στην κυκλοφορία, είναι οι πρώτοι καρποί μιας δύσκολης προσπάθειας, που ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο.
Αναφερόμενος στα έργα των οδικών αξόνων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι από την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, εξοικονομήθηκαν 172 εκατ. ευρώ από την Ολυμπία οδό, 230 από την Ιονία οδό και 225 από τον Μωρέα. Ενώ έως τον Μάρτιο του 2017, πέραν των τριών αυτών οδικών αξόνων, ολοκληρώνονται και οι άλλοι δύο, ο Ε65 και τμήμα Μαλιακού-Κλειδίου.
Τόνισε ότι είναι έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και συμβάλλουν πάρα πολύ, στην αναπτυξιακή προοπτική της δυτικής Ελλάδας, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις από προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε η χρήση των οδικών αξόνων να μην έχει απαγορευτικό κόστος για τους πολίτες. Συμπλήρωσε ότι σταδιακά θα μπούμε στη λογική των αναλογικών διοδίων.
Κάνοντας λόγο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ο πρωθυπουργός είπε πως σημασία έχει ότι παράγουμε πλούτο σε υποβαθμισμένες περιοχές, προσθέτοντας ότι παρά τις «Κασσάνδρες» το 2016 δεν θα έχει αρνητικό πρόσημο, ενώ το 2017 αναμένονται υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Μίλησε, επίσης, για σταδιακή υλοποίηση αναπτυξιακού προγράμματος με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, καθώς έχουν επανεκκινήσει έργα που είχαν βαλτώσει, υπάρχει απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, υπάρχει αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων μετά από 7 χρόνια συνεχούς μείωσης, η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ισχυρότερη, ενώ έχουν εγγραφεί και έργα υποδομών στην πλατφόρμα του πακέτου Γιούνκερ.
Τελος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ε65, που ολοκληρώνεται το 2020 και, μεταξύ άλλων, θα έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη της διαδρομής Αθήνα-Τρίκαλα, σε λιγότερο από 3 ώρες, στον αυτοκινητόδρομο Πύργου-Πατρών που θα ολοκληρωθεί το 2021, στα σιδηροδρομικά έργα του προγράμματος 2018-2022 Αθηνών-Θεσσαλονίκης και Αθηνών-Πατρών, καθώς και στο μετρό Θεσσαλονίκης, στην 4η γραμμή του μετρό της Αθήνας, στην κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης και την επέκταση του τραμ προς Κερατσίνι και Πέραμα.
ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας, όσες κορδέλες και αν κόψει, παραμένει αναξιόπιστος«Σήμερα ο κ. Τσίπρας έκοψε μία ακόμη κορδέλα ενός έργου που ξεκίνησε επί Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και συνεχίστηκε επί Κυβέρνησης Α. Σαμαρά. Τότε, βέβαια, κατήγγειλε το έργο και αντιδρούσε, πρωτοστατώντας στο “Δεν πληρώνω” στα διόδια» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.
«Όσες μεταλλάξεις κι αν κάνει, ένα ήταν και παραμένει ο κ. Τσίπρας: αναξιόπιστος» καταλήγει η ανακοίνωση. Newsroom ΔΟΛ
~   Διαδικασία πρότυπο, όσον αφορά τη διαχείριση της ελληνικής περιουσίας, χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερώνοντας σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως ότι ήταν δύσκολη για τους διαγωνιζόμενους αλλά αποδείχθηκε ότι έτσι έπρεπε να γίνει για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου, τόνισε.
Επίσης έκανε λόγο για ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αξίζει ο ελληνικός λαός, ένα τοπίο που θα βασίζεται στην ισορροπία πείρας και φρεσκάδας. Είναι μια πρωτοβουλία, όπως σημείωσε, που είχε καθυστερήσει αλλά σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε είναι ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις από κοινού να συμβάλουν στη συγκρότηση μιας ισχυρής ρυθμιστικής αρχής, η οποία θα είναι άγρυπνος φρουρός του επιπέδου και της ποιότητας που οφείλουμε, ως Πολιτεία, να διασφαλίσουμε για τους Έλληνες.
Όσον αφορά το ζήτημα του τιμήματος, τόνισε ότι «όλους μας εξέπληξε θετικά». Τέλος, τόνισε ότι το ζήτημα της τηλεόρασης δεν είναι στενά επιχειρηματικό αλλά από αυτή τη δραστηριότητα απορρέουν πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες, ενώ κατέληξε εκτιμώντας ότι και οι καινούργιοι σταθμοί θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την ενημέρωση, υπογράμμισε ότι -παρότι το θέμα της αδειοδότησης δεν εμπίπτει στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Προέδρου ανήκει στην αρμοδιότητά του να υπενθυμίσει ποια είναι η αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, τώρα, πλέον, που υπάρχουν οι οριστικές άδειες.
Όπως υπενθύμισε ο κ. Παυλόπουλος, το Σύνταγμα στο άρθρο 15 παρ. 2 κάνει λόγο για αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων λόγου και τέχνης.
Υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, όπως απαιτεί η κοινωνική αποστολή των ΜΜΕ.
Επίσης έκανε λόγο για το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Αυτοί είναι οι κανόνες που ορίζει το Σύνταγμα, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όσοι αναλαμβάνουν αυτήν τη μεγάλη αποστολή-λειτουργία τέτοιων ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται απλά για μία επιχείρηση αλλά για μία μεγάλη αποστολή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Δόθηκε το "πράσινο φως" για ανασκαφή εύρεσης θησαυρού στην πλατεία της Τρίπολης 
Θετική απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης για να γίνει ανασκαφή προκειμένου να βρεθεί θησαυρός, στο χώρο του Πάρκου της Πλατείας Άρεως.
Την αίτηση κατάθεσε στο δήμο Τρίπολης ο κ. Βασίλειος Παπαλαμπρακόπουλος και το θέμα ήρθε την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η συναίνεση του Δήμου είναι απαραίτητη καθώς είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, ενώ πλέον –μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα φεύγει για την Πάτρα, αφού την οριστική άδεια ανασκαφής την εκδίδει ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης, εξήγησε ότι η περιοχή της ανασκαφής είναι ανάμεσα σε Προφήτη Ηλία και Grand Chalet ενώ δεν αφορά το χώρο της Πλατείας Άρεως. Το ακριβές σημείο ανασκαφής είναι απόρρητο και δεν θα ανακοινωθεί, για ευνόητους λόγους.
Εφόσον βρεθεί … θησαυρός, ο Δήμος θα είναι δικαιούχος στο 50% και το άλλο 50% θα πάει σε αυτούς που έκαναν το αίτημα.
Να σημειωθεί ότι εφόσον δοθεί οριστική άδεια, στην ανασκαφή «παρών» θα δώσουν η Τράπεζα της Ελλάδας, ένας αιρετός και ένας υπηρεσιακός παράγοντας του δήμου (Κότσινας και Αλεξοπούλου), η αστυνομία και η επιτροπή της αποκεντρωμένης.
Αυτοί που θα κάνουν την ανασκαφή θα αποκαταστήσουν μετά το χώρο, ενώ στις επισημάνσεις που έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάζαρης και Μπισιούλης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι το σκάψιμο θα είναι 3Χ3 και δεν υπάρχει φόβος για τα δένδρα.
Για την απόφαση, «παρών» ψήφισαν Σμυρνιώτης και Τζιούμης, ενώ «όχι» είπε η Μαντινειακή Συμπολιτεία. Από την ψηφοφορία, απουσίαζαν οι παρατάξεις Τσιαμούλου και Νικολάου.
Το θέμα εγκρίθηκε με τις ψήφους της παράταξης Παυλή. -
kalimera-arkadia.gr

***  ΤΩΡΑ! Ο ηγέτης Πούτιν επεμβαίνει στη Συρία και όλοι τρέμουν...

~ Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε διάλογο με όλες τις πλευρές, ακόμη και ΗΠΑ, που εμπλέκονται  στις διαμάχες στην μέση Ανατολή.
Έχει σχέδιο σε εφαρμογή ο Πούτιν, και φαίνεται πιο αποφασισμένος και συγκεντρωμένος από ποτέ, σε αντίθεση με ΗΠΑ και Ε.Ε., που έχουν αποδειχθεί αναποφάσιστοι με την κατάσταση στην Συρία. Η Ρωσία έχει φτάσει σε σημείο να αποκτάει ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή.
Η γερμανική εφημερίδα γράφει στο θέμα, «Η Μόσχα θέλει και πάλι να μιλήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ίσο προς ίσο. Γι αυτό το σκοπό, ο Πούτιν χτίζει σχέσεις με τις χώρες της περιοχής. Κατ ‘αρχήν, δείχνει ότι είναι έτοιμος να μιλήσει με όλους. Την ίδια στιγμή, ξέρει πότε ακριβώς είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποδείξει τη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας και να δημιουργήσει καταστάσεις »
Η Die Welt από την αρχή τον συγκρούσεων υποστήριζε τον Πούτιν αφού , ένα χρόνο πριν είχε γράψει σε άρθρο της: «Η Συρία έγινε αμέσως μια χώρα που η επίλυση των συγκρούσεων δεν μπορούσε να περιμένει άλλο, και ο Πούτιν ήρθε για να δώσει τη λύση».
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, και ο Πούτιν σχεδόν σίγουρα ο νικητής. Με το που τελειώσουν οι συγκρούσεις, η Ρωσία θα έχει κερδίσει πολλά περισσότερα από τις άλλες χώρες.

***  Πρόβλεψη ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ από Πούτιν για το μέλλον της Ευρωζώνης...

~  Σε συνέντευξη του ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η ευρωζώνη στο μέλλον θα συρρικνωθεί, καθώς " μπορεί να ληφθούν κάποιες αποφάσεις που θα ένωναν μια ομάδα χωρών με ίσα επίπεδα ανάπτυξης και κατά τη γνώμη μου, θα ενίσχυαν το ευρώ" .
Όπως υπογράμμισε, μια ευρωζώνη μικρότερου βεληνεκούς που θα επικεντρωνόταν στην ευρωστία της οικονομίας, θα βοηθούσε να ενισχυθεί το ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι στη Ρωσία θα διατηρηθεί το 40% συναλλαγματικών της αποθεμάτων σε ευρώ, αφού, διευκρίνισε, δεν υπάρχει συμφέρον να διαλυθεί η ένωση .

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για το χρέος...

~  Μια μεγάλη απόκλιση πολλών δισεκατομμυρίων εμφανίζεται στα στοιχεία που έχει δώσει ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ΕSM, ο EFSF  και ο οργανισμός διαχείρισης δημόσιου χρέους (ΟΔΔΗΧ), απόκλιση που αγγίζει τα 17,7 δις ευρώ.
Σύμφωνα με δελτίου Τύπου που έβγαλε ο ESM στις 17 Ιουνίου 2016, το  ποσό της εκταμίευσης προς το ελληνικό δημόσιο είναι 7,5 δις ευρώ και η συνολική εκταμίευση από τον ESFF και τον ESM είναι 170,1 δις ευρώ.

*** Είδηση ΒΟΜΒΑ για τον Σώρρα και τα 600 δις...

~ Γράφει ο Λευτέρης Ρήνος
Τα ωραία λόγια τα αγάπησαν πολλοί. Το ίδιο και τις μεγάλες υποσχέσεις. Αν μια μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας δεν «γούσταρε» να πέφτει θύμα της ίδιας ρητορικής, πολύ φοβάμαι δεν θα είχαμε για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, αφού με αυτά που υποσχέθηκε θα έπρεπε να ντύνεται Άγιος Βασίλης κάθε πρώτη και δεκαπέντε του μήνα. Η διαφορά της πολιτικής αερολογίας από την απάτη του κοινού ποινικού κώδικα είναι τεράστια, όσο κι αν ο θυμόσοφος λαός μας συνέκρινε τελευταία τον Αλέξη με τον Αρτέμη, με εκφράσεις του τύπου «ο Αλέξης υπόσχεται 380 ευρώ και ο Αρτέμης 75100 ευρώ, ψηφίζω Αρτέμη»…
Ο Αρτέμης λοιπόν έγινε «household name», όπως λένε οι αμερικανοί. Το όνομα του μπήκε σε κάθε σπίτι. Δεν έχει σημασία αν μπήκε με αρνητικό τρόπο, η διαφήμισή του συνεχίζεται και δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από την αρνητική. Πάλι όπως λένε οι απέναντι από τον Ατλαντικό, αν είσαι ικανός να επικοινωνήσεις με χίλιους ανθρώπους, θα καταφέρεις να βρεις και έναν βλάκα – θύμα. Αυτό ακριβώς κάνει και το στρατόπεδο των φανατικών οπαδών του Σώρρα, που λόγω της κρίσης γίνονται όλο και πιο επικίνδυνο, μια και στις τελευταίες ομιλίες του ο Σώρρας υπόσχεται απλά «ξύλο» σε όποιον διαφωνεί μαζί του!
Η αναφορά μου στην αμερική δεν είναι τυχαία. Ό,τι κάνει ο Αρτέμης, ακολουθεί μια αμερικανική μέθοδο προσέγγισης. Ακόμη και η είσοδός από πίσω σε χώρους με θεατές, ανάμεσα σε φουσκωτούς και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εν μέσω μουσικής είναι οργανωμένη. Θέλει να κάνει τους θεατές να γυρίσουν και να παρακολουθήσουν την εμφάνισή του, σαν να είναι κάποιος σημαντικός. Κανονικό «θέατρο», εμπνευσμένο από συγκεντρώσεις πολιτικών, «γκουρού» και «θεραπευτών» εκεί στο «Αμέρικα».
Βίντεο :O κ. Λαμπράκης εξηγεί που βρήκε ο κ. Σώρρας τα Oμόλογα   ,  https://youtu.be/tNTu8v3tHL8  , .-
(Eναλλακτικά ΕΔΩ)
Βίντεο: Συγκέντρωση στη Λακωνική Αγωγή, στην οποία ο πρώην συνεργάτης του Σώρρα, Εμμανουήλ Λαμπράκης εξηγεί που βρέθηκαν τα τρις. Ας ελπίσουμε ο πρωθυπουργός της χώρας να μη ζητήσει την πατέντα…
Με τη διαφορά ότι ο Σώρρας δεν είναι ομογενής. Είναι ένας «φτωχοδιάβολος» από την Πάτρα, πρώην ιδιοκτήτης μάντρας, στην οποία ο δικηγόρος, κουμπάρος του (ο άνθρωπος που τον πάντρεψε) τον κυνηγάει ακόμα για το αυτοκίνητο του, το οποίο ο Αρτέμης ανέλαβε να πουλήσει και ακόμα ο κουμπάρος του το ψάχνει. Το πούλησε με προκαταβολή σε τρεις διαφορετικούς και ο κουμπάρος δεν είδε ούτε ευρώ, όπως μεταφέρουν επώνυμοι μάρτυρες δημόσια.
Βίντεο :Ο Σώρρας διώκεται για ΑΠΑΤΕΣ και έχει φάει λεφτά από πολλούς (πρώην συνεργάτης Σώρρα από την Πάτρα) https://youtu.be/plLE0Y5jNkw .-  {Μακελειό 3 - 4-10-2012: Ο πρώην συνεργάτης του Αρτέμιου Σώρρα, κ Γρηγόρης Δόσης, ενημερώνει ότι ο επενδυτής - ευεργέτης από την Πάτρα έχει αναμιχθεί σε δεκάδες κομπίνες και έχουν ασκηθεί διώξεις ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος. Σε αποστροφή του λόγου του αναφέρει πως στην Πάτρα υπάρχουν τόσοι που τους έχει φάει λεφτά ο Σώρρας που κοντεύουν να κάνουν "Σύλλογο Απατημένων Φίλων" του Αρτέμη Σώρρα. } .-         
(Eναλλακτικά ΕΔΩ)
Βίντεο: Πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Σώρρα εξιστορεί διάφορες ομορφιές για ζάμπλουτους.
Ο Αρτέμης είχε πάντα αγάπη για το εύκολο κέρδος. Είτε ήταν στη μορφή τροχόσπιτου, για το οποίο κατάφερε να βάλει τον περιπτερά απέναντι να του φορτώσει στον «κοτσαδόρο», βρίζοντας τον και λέγοντας του ότι η μάνα του περιπτερά θα έπρεπε να ντρέπεται που τον έχει γιο, γιατί δεν τον ενημέρωσε που οι «γυφταίοι έκαναν ζημιές στο τροχόσπιτο του». Βέβαια, το τροχόσπιτο δεν ήταν του Αρτέμη, αν και μέχρι την εκδίκαση το πίστεψε ότι ήταν δικό του και ένοιωθε και θιγμένος, όπως μου έχουν περιγράψει εδώ και χρόνια οι άνθρωποι που τον έζησαν από πολύ κοντά.
Τα χρόνια που αυτός και η σύζυγός του είχαν τον παιδότοπο «Παιδοστρόβιλος» στην Πάτρα (Βερμίου και Παπανδρέου γωνία) και ο ίδιος έκανε εμπόριο παιδικών παιχνιδιών, έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό πολλών ανθρώπων. Είναι οι προμηθευτές που έφαγαν αμάσητο το «σανό» που πουλούσε ο Αρτέμης και ακόμη περιμένουν να πληρωθούν, όπως λένε σε γραπτές επικοινωνίες τους μαζί μου.
Τα ποινικά του «Μάκη», όπως αποκαλούν τον Αρτέμη στην πιάτσα, είναι μικρά και έξυπνα. Προσωπικά δεν θα ένοιωθα και πολύ ασφαλής όταν είναι κοντά σε αρχαία και δεν θα το συνεχίσω, γιατί στόχος μου δεν είναι η προσωπική επίθεση στο Σώρρα. Αυτά είναι συνήθειες εγκληματιών όταν προσπαθούν να αμυνθούν στην κριτική και τέτοιες προσωπικές επιθέσεις έχω δεχτεί πολλές και από διάφορους οπαδούς του.
Βίντεο : Οι πιστοί του Σώρρα στην Αρχαία Ολυμπία | Patrisnews  , https://youtu.be/MPBNzsBnw78  .-
(Eναλλακτικά ΕΔΩ)
Βίντεο: Στιγμιότυπα από την Ολυμπία, γιατί ο Σώρρας δεν έχει κόμμα, δόγμα και χρώμα. Έφτιαξε κόμμα, έφτιαξε δόγμα, για το χρώμα ακόμα δεν γνωρίζω.
Σκιαγραφώντας το χαρακτήρα του Αρτέμη, δεν θα μπορούσα να μην τον συγχαρώ. Όχι για την κομπίνα με τα «ομόλογα των 600δις» που κατέθεσε στο όνομα της «Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας» (όχι φυσικά στο Ελληνικό Δημόσιο). Αυτά είναι απάτες προηγούμενων δεκαετιών και δεν επανέρχομαι για κάτι τόσο ξεκάθαρο, που κατάφερε μέχρι και η «Τράπεζα της Ελλάδος», σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές, να αποσαφηνίσει με πολύχρονη καθυστέρηση και να στείλει το φάκελο στον εισαγγελέα.
Ούτε τον συγχαίρω για την απάτη από τον ειρηνικό ωκεανό με τα «παγκόσμια καταπιστεύματα», στα οποία ο πλανήτης χρωστάει μερικές εκατοντάδες τετράκις εκατομμύρια στους πάντες και ειδικά στους Φιλιππινέζους («επενδυτομάνα» οι Φιλιππίνες). Σε αυτά και σε λογαριασμούς στο όνομα του «ουράνιου παιδιού», έχουν κυκλοφορήσει στιγμιότυπα από καταθέσεις μέσω web banking, λες και δεν μπορώ να κάνω διεθνή μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό με έδρα τη «ζούγκλα» και απλά να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω. Δεν έχει την παραμικρή σημασία.
Οι φανατικοί να στάζουν τα ταληράκια, τα δεκάρικα έως και πενηντάρικα, με κοινωνική διαστρωμάτωση και πρόβλεψη για το οικονομικό status των γειτόνων του γραφείου της κάθε «Ελλήνων Συνέλευσις». Όσο πιο πλούσια η γειτονιά, τόσο μεγαλύτερες οι εισφορές. Στόχος πλέον η δημιουργία πολιτικού κινήματος (sic) και η δημιουργία κομματικού στρατού.
Βίντεο : Σώρρας (ΑΝΤ1): Αν σας πω θα σας επιτεθούν οι Αμερικάνοι  , https://youtu.be/Yab7bPNAEj0  .-
(Eναλλακτικά ΕΔΩ)
Βιντεο: Ο Σώρρας στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη (ΑΝΤ1): «Αν σας πω θα σας επιτεθούν οι αμερικάνοι».
Σε αυτό που πρέπει να συγχαρώ τον Αρτέμη είναι ότι έχει καταφέρει να ρεζιλέψει ένα αποδυναμωμένο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος μετά τις συνεχόμενες διεθνείς «κωλοτούπες», κατάφερε να γίνει θύμα χαζών ερωτήσεων για τα καταπιστεύματα και να μπει στο κάδρο της πιο χαζής απάτης όλων των εποχών. Μια απλή ανάγνωση στο ΦΕΚ που κραδαίνουν οι οπαδοί του Σώρρα αρκεί για να καταλάβει και ο πλέον αδαής, που θα κάνει τον κόπο να το διαβάσει όμως, ότι όλα αυτά είναι παραμύθια και ότι η συνθήκη του Bretton Woods δεν έχει μερικές εκατοντάδες τρισεκατομμύρια ως υπόλοιπο προς τη χώρα μας.
Η μεγάλη ευθύνη όμως ανήκει στους εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση αυτή και τα παρακλάδια της. Όταν κάποιος με το ποινικό μητρώου του Αρτέμη, δέχεται πολλαπλές καταγγελίες, εξαπατά απλούς πολίτες, εξαπατά επιχειρηματίες, η ίδια η «Τράπεζα της Ελλάδος» έχει προωθήσει φάκελο με ψεύτικο χρεόγραφο το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα κακουργηματικής απάτης κατά του Ελληνικού Δημοσίου στο ποσό των 100 δις, υπάρχουν δεκάδες αποκαλυπτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, έχει αποφανθεί ήδη η Εισαγγελία ότι οι κατηγορίες για απάτη του Έθνους και της Τράπεζας της Ελλάδος κατά Σώρρα ευσταθούν, τι άλλο πρέπει να συμβεί;
Βίντεο  : Οπαδός Σώρρα εναντίον Τσίπρα  , https://youtu.be/snrc1eVHzCk  .-
(Eναλλακτικά ΕΔΩ)
Βίντεο: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο κάδρο της πιο ηλίθιας απάτης όλων των εποχών…
 Όταν κατά συνέπεια υπάρχουν τόσα θύματα, τόσοι συμπολίτες μας που έχουν υποστεί περιουσιακή ζημία, με το «τυράκι» ότι θα λάβουν 20.000 ευρώ για την κάθε ψήφο τους από τα «ομόλογα των 600 δις», γιατί οι αρμόδιες αρχές δεν επιτελούν το έργο τους; Ποιόν προστατεύουν και γιατί; Για ποιο λόγο ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας δεν ακουμπάει το Σώρρα με τέτοιου επιπέδου σαχλαμάρες; Αν η απάτη ήταν πιο έξυπνη, θα έπρεπε να πέφταμε όλοι θύματα, μέχρι να αντιδράσουν οι αρχές;
Επειδή λοιπόν χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν στείλει εξώδικα στην εφορία, στους δήμους, στους ασφαλιστικούς φορείς και αλλού και ζητούν τα χρέη τους να εισπραχθούν από τα δισεκατομμύρια και τα τρισεκατομμύρια του Αρτέμη, δεν έχει καμία σημασία που τα βρήκε. Ας κλείσουμε όλοι μαζί τα μάτια και ας τα αποδεχθούμε ότι υπάρχουν, νομιμοποιώντας τα χρέη τόσο των πολιτών προς τις τράπεζες με τις επαχθείς συμβάσεις του παρελθόντος, όσο και το δημόσιο εξωτερικό χρέος μας. Δηλαδή τι κάναμε διαφορετικό τα τελευταία 30 χρόνια; Γιατί να μας αξίζει κάτι σωστό, τίμιο και διαφορετικό; Γιατί μας αξίζει να ζούμε σε μια ευνομούμενη δυτική κοινωνία και όχι στο «μπαχαλιστάν»;
Για αυτό αξίζει συγχαρητήρια ο Αρτέμης. Γιατί μας δείχνει απλόχερα στον καθρέπτη όλων μας, ότι αυτό που νομίζουν οι πολλοί για την πρόοδο του συνόλου ελληνικής κοινωνίας και το αξιόμαχο των ελληνικών διωκτικών αρχών είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Ευχολόγια των πολιτών ενός κράτους, που αποδεικνύει στην πράξη ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Ήταν και είναι βαθύτατα.
ΠΗΓΗ: mignatiou.com

***  Καυτή ΔΗΛΩΣΗ Λεβέντη! "Δεν έχω εντολή...

~ Νέες δηλώσεις  για να «μπαλώσει» την κατάσταση για την πιθανή συνεργασία του με τον Τσίπρα έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, και είπε πως, «δεν έχω εντολή από τους ψηφοφόρους του κόμματος να κάνω συνεργασία με κανένα κόμμα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «όταν μιλάς με ένα πολιτικό αρχηγό και με τον πρωθυπουργό αυτομάτως δεν σημαίνει ότι θα συνεργαστείς  κιόλας. Εγώ πάντως και στο σπίτι μου να έρθει και να κοιμηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, εγώ δεν πρόκειται να συνεργαστώ μαζί του».
Τέλος, δήλωσε ότι, ««ο χρόνος θα δείξει αν είμαι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλοι θα πιαστούν στη φάκα».

*** ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Προκλητική ρύθμιση! Έρχονται εκλογές...

~ Άλλο ένα παιχνιδάκι της κυβέρνηση διαδραματίζεται με σκοπό τη συλλογή ψήφων. σε περίπτωση που υπάρξουν πρόωρες εκλογές.
Με μια ξαφνική διάταξη, 2000 άτομα που είναι μέλη Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΔΙΠ) των Πανεπιστημίων, εν μια νυκτί γίνονται διδάσκοντες, δηλαδή εισάγωνται σε βαθμίδες Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού.
Ο τομεάρχης παιδείας του Ποταμιού, Γ. Μαυρωτάς , με δηλώσεις του επισημαίνει τα εξής: "Με πονηρό τρόπο, δηλαδή με εμβόλιμη «νομοτεχνική βελτίωση» (25 γραμμών!) σε άσχετο άρθρο ήδη κατατεθείσας εκπρόθεσμης τροπολογίας, πέρασε από τη Βουλή στο χθεσινό νομοσχέδιο για τις «Ρυθμίσεις για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση και διαπολιτισμική εκπαίδευση κι άλλες διατάξεις» μια διάταξη που είχαμε «αποκρούσει» τον περασμένο Μάιο.
Αφορούσε στην ένταξη σε προσωποπαγείς θέσεις μελών Δ.Ε.Π. (χωρίς ανοικτή πρόσκληση) των υπηρετούντων ως Ε.Ε.Π. και Ε.Δ.Ι.Π. στα Α.Ε.Ι. Μάλιστα τότε, η Αναπληρώτρια Υπουργός κα. Αναγνωστοπούλου είχε συμφωνήσει και απέσυρε τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία θα ανέτρεπε πλήρως τον προγραμματισμό των Πανεπιστημίων. Ένα θέμα που ασφαλώς χρειάζεται διάλογο και συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων και όχι να περνάει εν κρυπτώ και παραβύστω"

***  Οδηγοί και οδός Γεωργίου Καρέλια
Σε συνέχεια της επιστολής των κατοίκων της οδού Γεωργίου Καρέλια προς το Τμήμα Τροχαίας και το δήμαρχο Καλαμάτας, ο κ. Πέτρος-Ιωάννης Σπεντζούρης καταγράφει την προσωπική του εμπειρία:
«Σε συνέχεια της επιστολής των κατοίκων της οδού Γεωργίου Καρέλια, συμπεριλαμβανόμενου και εμού του ιδίου, επισυνάπτω και άρθρο της εφημερίδας “Θαρρος”, ώστε να θυμηθείτε ποιος ακριβώς είμαι.
Όπως βλέπετε, παρόλο που ήμουν πρόξενος της Βρετανίας στη Ρόδο, τώρα τυγχάνω συνταξιούχος του ΙΚΑ με 95% βαριά αναπηρία λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Ήθελα να συμπληρώσω μία πολύ κακή προσωπική εμπειρία που έζησα ως κάτοικος της Γεωργίου Καρέλια και, μάλιστα, από γείτονες.
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, γύρω στις 19.30, ο σύντροφός μου, ο Φίλιππος και εγώ, πήγαμε τη μητέρα μου σε εστιατόριο, καθώς γιόρταζε τα 83α γενέθλιά της. Επιστρέφοντας στο σπίτι γύρω στις 21.30, εγώ έμεινα έξω για να περπατήσω με το σκυλάκι μου. Όπως προχωρούσα στη Γεωργίου Καρέλια, ένα λευκό Fiat Punto Sport, που ανήκει σε γείτονα, ανέβαινε ανάποδα τη Γεωργίου Καρέλια με αρκετή ταχύτητα. Τον πλησίασα και επειδή ήταν με τη γυναίκα του, τους ρώτησα: “Γιατί, ρε παιδιά; Γιατί το κάνετε αυτό; Εγώ που έχω 95% αναπηρία και ανεβαίνω την Αύρας και περιμένω στο φανάρι για να κατέβω νόμιμα τη Γεωργίου Καρέλια, κορόιδο είμαι; Δεν πρέπει εμείς που είμαστε κάτοικοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα;».
Ο εν λόγω κύριος και η σύζυγός του, όμως, είχαν πολλή αναίδεια και απάντησαν ότι θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, γιατί έτσι τους αρέσει. Πρόσθεσαν δε ότι, επειδή κάποιος νέος που μετακόμισε πρόσφατα στη Γεωργίου Καρέλια έχει μέσον και τον βολεύει, ο Δήμος και η Αστυνομία μονοδρόμησαν το δρόμο για χάρη του. Όσο να προσπαθούσα να εξηγήσω ότι η μονοδρόμηση έγινε για την ασφάλεια των παιδιών στο Μουσικό Σχολείο, άλλο τόσο το ζευγάρι εκνευριζόταν, σε σημείο που ο άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητό του και μου έριξε δυνατή κουτουλιά στο μέτωπο.
Από τη φασαρία βγήκε από το σπίτι και ο πεθερός του άνδρα μαζί με ακόμα 8 περίπου άτομα και κινηθήκαν προς το μέρος απειλητικά. Δηλαδή, 5-6 άνδρες εναντίον ενός βαριά ανάπηρου. Ο πεθερός του άνδρα, δε, μου είπε: "Εσύ αύριο το πρωί δε θα ζεις, θα κανονίσω να πεθάνεις"!
Ευτυχώς ο Φίλιππος που είναι μεγαλόσωμος με είχε τραβήξει μέσα και είχε κλειδώσει την καγκελόπορτα.
Συγγνώμη αν σας κούρασα. Απλά επειδή ο Φίλιππος, η μητέρα μου και εγώ είμαστε ήσυχοι και νομοταγείς άνθρωποι, χρειαζόμαστε κάποια προστασία από άτομα με άγριες διαθέσεις που παραβιάζουν συνεχώς τους νόμους.
Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας».

***  Θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Eucrasia Μessinia” η Costa Navarino 
Τη συνεργασία της με το Διεθνές Κέντρο Eucrasia για ευεξία και προληπτικές θεραπείες (βραβευμένο στα 2015 Spa Awards του Conde Nast Traveler ως "Most Progressive Detox") ανακοίνωσε η Costa Navarino, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα “Eucrasia Messinia”.
Το εν λόγω βασίζεται στην ολιστική θεωρία του Ιπποκράτη για τη ρύθμιση του μεταβολισμού με φυσικό τρόπο. Το πρόγραμμα ελέγχει και ρυθμίζει σε βάθος τη μεταβολική και ψυχοσυναισθηματική ισορροπία, στοχεύοντας στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού, την εξουδετέρωση του άγχους, την αύξηση της αντοχής, την ενίσχυση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος, καθώς και την απώλεια βάρους.
Τα εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα που θα παρέχονται στην Costa Navarino θα αποτελούνται από ιατρικές εξετάσεις, διατροφικά προγράμματα, θεραπείες χαλάρωσης, φυσικής αποκατάστασης και άσκησης, ενώ θα υπάρχει σταθερή παρακολούθηση μετά την ολοκλήρωσή τους.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από ειδικευμένα ελληνικά κέντρα για μεταβολική ιατρική, άσκηση και διατροφή και τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων ερευνητών, ακαδημαϊκών και επιστημόνων από τον κλάδο της προληπτικής ιατρικής, ενώ οι ιατρικές εξετάσεις γίνονται σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα “Eucrasia Messinia” εντάσσεται αρμονικά στο βραβευμένο Anazoe Spa. Η φιλοσοφία του Anazoe Spa, που βασίζεται στο συνδυασμό αρχαίων πρακτικών φυσιοθεραπείας, αρχαίας ελληνικής μουσικής και προϊόντων που παράγονται με φυσικό τρόπο, ταυτίζεται και συμπληρώνει την προσέγγιση του προγράμματος “Eucrasia Messinia”, διάρκειας 7 ή 14 ημερών, με στόχο την ενίσχυση της αναζωογόνησης των κυττάρων (ίασης) μέσω θεραπευτικής διατροφής που βασίζεται στη μεσογειακή κουζίνα της Μεσσηνίας.
Eφαρμόζεται από μια ομάδα 3 ειδικευμένων γιατρών, διατροφολόγων, εργοθεραπευτών και προπονητών, ύστερα από επιστημονική έρευνα 20 ετών, με επικεφαλής τον Γιώργο Λέοντα, ειδικό στη Φυσική και Διατροφική Βιοχημεία και στη Μοριακή Διατροφή (μεταβολισμός), επιστημονικό συνεργάτη αθλητικών ενώσεων και συλλόγων διεθνώς, ως προς τη διατροφή και την απόδοση των αθλητών.
Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Καθώς ζούμε σε μια περίοδο περιβαλλοντικής, συναισθηματικής, φυσικής και πνευματικής πίεσης, το κλειδί για να διατηρήσουμε την ισορροπία στη ζωή και την υγεία μας είναι να ανατρέξουμε στους αρχαίους προγόνους μας, να ρυθμίσουμε εκ νέου το βιολογικό μας ρολόι και να εξαλείψουμε αυτή την πίεση μέσω μοναδικών θεραπευτικών εργαλείων και του συνδυασμού φαγητού – άσκησης – χαλάρωσης – ύπνου».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., Στέφανος Θεοδωρίδης, επισήμανε: «Το πρόγραμμα Εucrasia Messinia αποτελεί μια καινοτόμα πρόταση. Ο Γιώργος Λέων και η επιστημονική του ομάδα, έπειτα από πολύχρονη έρευνα, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό για την Ευρώπη πρόγραμμα, που συνδυάζει τη σύγχρονη επιστημονική γνώση με την αρχαία σοφία. Είμαστε σίγουροι ότι τα οφέλη αυτού του προγράμματος στο νου και στο σώμα θα το κάνουν σημείο αναφοράς σε θέματα ευεξίας».

***  «Περίπατο» η ενότητα, κομματική αντιπαράθεση για τα Α.Τ. στην Τριφυλία 
«Καραγκιόζη» αποκάλεσε το βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα ο αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων, Γιάννης Αδρακτάς…
 Σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης μετατράπηκε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, κατά τη συζήτηση- προ ημερήσιας διάταξης-για τα αστυνομικά τμήματα, γεγονός που, αν μη τι άλλο, έδειξε πως πήγε «περίπατο» η όποια ενότητα φαινόταν να έχει κατακτηθεί.
Έτσι, η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα απολύτως ουσιαστικό αποτέλεσμα για δραστικά μέτρα αντίδρασης! Κατά τη διάρκειά της δε, διεφάνη ότι προτάσσεται – από τους περισσότερους – το κομματικό συμφέρον, πώς θα βγει «λάδι» η προηγούμενη κυβέρνηση και πώς κάθε ένας θα απέδιδε ευθύνες σε άλλα κόμματα από αυτά που ψηφίζει!
Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι κομματικό και δεν μπορεί να είναι κομματικό, καθώς, όπως τονίστηκε από δημοτικούς συμβούλους, ευθύνες έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η κατάργηση αστυνομικών τμημάτων σε Φιλιατρά και Κοπανάκι που προωθείται με σχέδιο Π.Δ., όπως είναι γνωστό και επισημάνθηκε, έχει ως βάση νόμο του 2014 επί Δένδια και τροπολογία του 2014 επί Κικίλια, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Σε μια ακόμα συνεδρίαση εξαπολύθηκαν αιχμές και βολές σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, και μάλιστα ο αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων, Γιάννης Αδρακτάς - εκτός μικροφώνου, αλλά ακούστηκε στην αίθουσα - παρενέβη με προσβλητικές αναφορές σε βάρος του , κάνοντας λόγο, όπως χαρακτηριστικά είπε, για «τον κάθε καραγκιόζη».
Από την αντιπολίτευση υπήρξε έντονη αντίδραση, με τον Γιώργο Ασημακόπουλο να ζητά να ανακαλέσει ο κ. Αδρακτάς, τον κ. Αδρακτά να μην ανακαλεί και να απαντά ειρωνικά «καλά, εντάξει…» και τον πρόεδρο του Σώματος να επιπλήττει τον κ. Ασημακόπουλο, αναφέροντας: «Προκαλείτε…».
Και όλη αυτή η λεκτική αντιπαράθεση και ο προσβλητικός χαρακτηρισμός σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον αντιδήμαρχο κ. Αδρακτά ενόσω μιλούσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας!
Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος και σχεδόν όλη η συμπολίτευση έκαναν πως δεν άκουσαν καν την πρόταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Κουτσούλης, για παραίτηση δημάρχου και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, ως μέτρο πολιτικής πίεσης, μήπως και καταφέρουν κάτι αποτρέποντας τα «λουκέτα» στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου. Πρόταση με την οποία συμφώνησαν αμέσως ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, Αναστάσιος Πούλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, Αλέκος Κουτρουμπής και Γιώργος Ασημακόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΚΙ, Μπάμπης Καλογερόπουλος.
Παρά την ψύχραιμη και ενωτική θέση που εξέφρασε κατά την ενημέρωση – εισήγηση που έκανε ο άτυπος συντονιστής της επιτροπής του Δήμου για τα Α.Τ., Δημήτρης Σαρμαντζής, κυριάρχησαν οι κομματικές «κορώνες», οι αναλήθειες ή μισές αλήθειες, η πολιτική σπέκουλα και ο λαϊκισμός, που είχαν ως συνέπεια να προκληθούν σκληρές κόντρες με αιχμές, βολές και μομφές για τη στάση και συμπεριφορά δημάρχου και δημοτικών συμβούλων απ’ όλες τις παρατάξεις.
Αναφορές έγιναν και σε όσα έχουν προηγηθεί και εξαιτίας των οποίων χάθηκε πολύτιμος χρόνος, από τις 25 Νοέμβρη που έγινε η παρουσίαση της πρότασης του σχεδίου.
Ο δε κ. Σαρμαντζής κάλεσε τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας «να μην παίζουν στην πλάτη των Φιλιατρών παιχνίδια», προσθέτοντας: «Καλούμε, λοιπόν, τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ να μας δεχτεί και να μας ακούσει και θα πάμε και στη ΝΟΔΕ, όπου θα εκθέσουμε τις απόψεις μας, γιατί θεωρούμε ότι και η Νέα Δημοκρατία έχει κάποιες ευθύνες όσον αφορά στην πιθανή κατάργηση. Θα ζητήσουμε συγκεκριμένα πράγματα απ’ όλα τα κόμματα».
Ο ίδιος προηγουμένως είχε τονίσει πως πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα των Φιλιατρινών και όλων των Τριφύλιων, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν να διεκδικήσουν, ενώ είχε αναφερθεί στην πρωτοβουλία που πήραν, ως Φιλιατρινοί, και ήταν σε γνώση του δημάρχου, να συναντήσουν όλα τα κόμματα, σημειώνοντας πως συναντήθηκαν με τον κ. Κωνσταντινέα και είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Κοζομπόλη, αποσπώντας «μια πιθανή αόριστη παρέμβασή τους στον υπουργό, τον κ. Τόσκα».
Για μια ακόμη φορά, ενώπιον του Σώματος, τέθηκε το ερώτημα προς το δήμαρχο, εάν ο κ. Κωνσταντινέας λέει αλήθεια ή ψέματα ότι με ενέργειες και του κ. Κατσίβελα «κρατήθηκε» το Α.Τ. Γαργαλιάνων, χωρίς ωστόσο αυτό να απαντηθεί από το δήμαρχο, παρότι προκλήθηκε κατ’ επανάληψη από το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Γιώργο Ασημακόπουλο.
Ο δήμαρχος επανέλαβε τις θέσεις του Δήμου για τη διατήρηση και των τεσσάρων Α.Τ. στην Τριφυλία, ενώ σημείωσε πως δε θα αφήσει κανέναν να ασελγήσει στο άτομο και την προσωπικότητά του.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, πρότεινε να λάβουν απόφαση για συγκεκριμένα μέτρα αντίδρασης, ο Μπάμπης Καλογερόπουλος συμφώνησε με κάθε αντίδραση, τονίζοντας πως «σε όποια απόφαση βγει πρέπει να αναφέρεται ότι ο σχεδιασμός προϋπήρχε και ξεκίνησε επί κυβέρνησης Ν.Δ. και συνεχίζεται από τη σημερινή» και ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, επέρριψε ευθύνες και στη σημερινή και στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και σ’ όσους έχουν ψηφίσει μνημόνια, γιατί οι πολιτικές που υλοποιούνται είναι συνέπειες των μνημονίων και του «Καλλικράτη».
Στην αποκάλυψη σφοδρής αντιπαράθεσης που είχε με τον κ. Κατσίβελα, προ ημερών, προχώρησε ο Αναστάσιος Πούλος, ενώ, μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Κουτρουμπής τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ενιαίο μέτωπο του Δήμου για όλα τα Α.Τ.
Ο δε Γιώργος Ασημακόπουλος ζήτησε από αύριο το πρωί να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις και να κάνουν δυναμικές κινητοποιήσεις και ό,τι χρειαστεί, ενώ με κινητοποιήσεις συμφώνησε ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και για κοινό αγώνα μίλησε ο Γιάννης Μερκούρης.
Τελικά, κατά πλειοψηφία, έγινε δεκτή η εισήγηση του δημάρχου για επαναβεβαίωση της θέσης του Δήμου για τα Α.Τ. και κινητοποιήσεις, παρουσία και δημοσιεύσεις, ώστε το θέμα να παίζει «ψηλά» και να κρατιέται στην επικαιρότητα, λέγοντας: «Διεκδικούμε και τα τέσσερα τμήματα και εντατικοποιούμε την προσπάθεια και τον αγώνα σ’ αυτή την κατεύθυνση».

***  Κίτρινες γραμμές και στη Μεσσήνη 
Τα καλά της Καλαμάτας με τις κίτρινες γραμμές και τις οριοθετήσεις των τραπεζοκαθισμάτων ετοιμάζονται να επιβάλλουν και στη Μεσσήνη. Η διαγράμμιση ζητείται να γίνει από τη Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης, επειδή καταστήματα «απλώνονται» σε χώρους γειτονικών καταστημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη και διαπληκτισμοί.  Α.Π. 

***  Το καλοκαίρι συνεχίζεται για την Καλαμάτα
Στους δημοφιλείς προορισμούς του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό Trivago
  Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τους προορισμούς που θα προτιμηθούν κατά το φετινό Σεπτέμβριο από τους Έλληνες, καθώς και τη μέση διάρκεια διαμονής σε καθέναν εξ αυτών. Οι 15 δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Σεπτέμβριο αφορούν νησιά αλλά και παραθαλάσσιες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.
Ο κατάλογος του ταξιδιωτικού οδηγού περιλαμβάνει και την πόλη της Καλαμάτας, την οποία, μάλιστα, κατατάσσει μέσα στις δέκα πρώτες. Ασφαλώς, το γεγονός είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, αφού θα συνεχιστεί η τόνωση της τοπικής αγοράς.
Βέβαια, θα επαναλάβουμε ότι το μεγάλο ζητούμενο για τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα εστίασης, τα καφέ, αλλά και τα άλλα καταστήματα της πόλης, είναι να προσφέρουν τέτοια ποιότητα υπηρεσιών, η οποία θα αναγκάσει τον επισκέπτη να έρθει και πάλι.
Αναλυτικά, πρωτιά σημειώνει η Σαντορίνη, με τους επισκέπτες της να επιδιώκουν να την απολαύσουν κατά μέσο όρο για 4 ημέρες. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα Χανιά, ο προορισμός που βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με μέση διάρκεια διαμονής για τον τρέχοντα μήνα τις 4,5 ημέρες. Τρίτη εμφανίζεται η Χαλκιδική, με τη διάρκεια διαμονής να διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στις 4 ημέρες, ενώ το Ναύπλιο έρχεται τέταρτο, με τη διαμονή στις 2,5 ημέρες. Η Πάργα, επίσης αγαπημένος προορισμός του φετινού καλοκαιριού, καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, με τους ταξιδιώτες να την επισκέπτονται περίπου για 3 ημέρες. Μύκονος, Πάρος, Θάσος, Καλαμάτα και Τολό συμπληρώνουν τη 10άδα και ακολουθούν Μήλος, Τήνος, Ρόδος, Αγκίστρι και Λευκάδα.
Σημειωτέον ότι η ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1η Μαρτίου και 31ης Αυγούστου 2016, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβρη.
Η trivago είναι το μεγαλύτερο site αναζήτησης ξενοδοχείων, το οποίο συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 200 διαφορετικά sites κρατήσεων για περισσότερα από 1.000.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον, προσφέρει πάνω από 180 εκατομμύρια ratings για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες.
Πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago, που ιδρύθηκε το 2005, έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία και αυτή τη στιγμή διαθέτει 52 διεθνείς πλατφόρμες.
  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

***  Βελτιώνεται ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 3/9/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.1 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Αυτοκίνητο "απογειώθηκε" και κατέληξε σε κτήμα στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης (φωτογραφίες)
 
 
Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ένα αυτοκίνητο κατέληξε μέσα σε ένα κτήμα στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης λίγα μόνο μέτρα από το στρατόπεδο της πόλης.
Το ατύχημα συνέβη όταν για άγνωστο λόγο ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο αυτού και αφού παρέσυρε την περίφραξη του κτήματος κατέληξε σε δέντρα που υπήρχαν μέσα σε αυτό.
Ο οδηγός κατάφερε να βγει μόνος του από το όχημα χωρίς κανένα τραυματισμό. 

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Με Νάτση η χθεσινή προπόνηση της Καλαμάτας 
Αίσιο τέλος είχαν οι επαφές της Καλαμάτας με τον Ευθύμη Νάτση, με τον έμπειρο μέσο να υπογράφει και να δίνει το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση των «μελανόλευκων» στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Αν και ο Πατρινός ποδοσφαιριστής δεν προλαβαίνει τον αυριανό αγώνα κυπέλλου με τον Τέλο Άγρα, ο ερχομός του προσθέτει μεγάλη ποιότητα στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι και είναι ικανός να κάνει τη διαφορά στις δύσκολες μάχες που περιμένουν τη Μαύρη Θύελλα, κυρίως στο πρωτάθλημα και το δρόμο προς την άνοδο.
Ωστόσο, για λίγο ακόμα η Α’ Τοπική μπορεί να περιμένει, καθώς προέχει ο αυριανός αγώνας με τον Τέλο Άγρα που θα ξεκινήσει στις 5.15 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και θα κρίνει το εισιτήριο για την γ’ φάση του θεσμού. Το 2-2 στους Γαργαλιάνους έχει αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς και σίγουρα το έργο των παικτών της Καλαμάτας δεν θα είναι ούτε αυτή τη φορά εύκολο. Αυτή τη φορά όμως θα έχουν σύμμαχο την έδρα την έδρα τους, κάτι που μεταφράζεται τόσο στις γνώριμες συνθήκες του φυσικού χλοοτάπητα, αντί του συνθετικού που αντιμετώπισαν στην Τριφυλία, όσο και στην έντονη παρουσία του κόσμου, που στην συντριπτική του πλειοψηφία θα είναι στο πλευρό των «μελανόλευκων».
Θα είναι το πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι και οι κερκίδες στο γήπεδο του ΜΓΣ αναμένεται να γεμίσουν σε μεγάλο βαθμό.
Τον αγώνα θα παρακολουθήσει από κοντά και ο πρόεδρος της Καλαμάτας, Σταύρος Παπαδόπουλος, όχι φυσικά χωρίς συναισθηματική φόρτιση, αλλά και πεπεισμένος για την θετική αγωνιστική εικόνα και το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα σημάνει πρόκριση, την οποία οι παίκτες από την πλευρά τους θα κάνουν το παν για να του τη χαρίσουν…Χ.Ε.
  Κάλεσμα για τις ακαδημίες της Μαύρης Θύελλας 
Ακόμα μεγαλύτερο βάρος στις ακαδημίες θα δώσει φέτος η Καλαμάτα, με σημαντικό «χαρτί» τη δημιουργία του γκρουπ 13-15 ετών, αλλά και με εκπροσώπηση σε όλα τα «μικρά» πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ, ξεκινώντας από τα προτζούνιορ. Οι εγγραφές που θα γίνουν το Σάββατο, 10 π.μ.-12 μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, αφορούν παιδιά από 4 έως 15 ετών, ενώ υπάρχει τριάδα πτυχιούχων προπονητών που αποτελείται από τους Τάκη Δρούγα, Γιώργο Μηλίτση και Παντελή Τσιγαρίδη.

 *** ΟΛΛΑΝΔΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ   1-2  .-   ^
 Μεγάλη νίκη με 2-1 για την Ελλάδα μέσα στην Ολλανδία ακόμα κι αν πρόκειται για φιλική αναμέτρηση! Σκόρερ οι Μήτρογλου και Γιαννιώτας που ανέτρεψαν το γκολ του Βαϊνάλντουμ
Τα  γκόλ : 14΄ Βαϊναλντουμ   , 29΄  Κ.  Μήτρογλου , 74΄ Γιαννιώτας ,
Η ενδεκάδα της Ολλανδίας: Τσόετ, Βίλεμς, Μπλιντ, Μπρούμα, Φέλτμαν, Σνάιντερ, Στρούτμαν, Βαϊνάλντουμ, Προμές, Μπερχάους, Γιάνσεν
Στον πάγκο της Ολλανδίας: Γιάνμαατ, Φλάαρ, Φαν Ντάικ, Φαν Άανχολτ, Χέντριη, Μπατσόερ, Πρέπερ, Λουκ Ντε Γιονγκ, Κλάασεν, Νάρσινγκ, Ντοστ, Στεκέλενμπουργκ, Σίλεσεν.
Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Τοροσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος, Φορτούνης, Χολέμπας, Μήτρογλου.
Στον πάγκο: Καπίνο, Γλύκος, Μπακασέτας, Διαμαντάκος, Γιαννιώτας, Καρέλης, Οικονόμου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πέτσος, Σταφυλίδης, Τζιόλης, Βέλλιος
46' Αλλαγές για την Ελλάδα. Μέσα οι Καπίνο, Σταφυλίδης, Παπαδόπουλος και Μπακασέτας. Εκτός οι Καρνέζης, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης ,
56' Αλλαγή για την Ελλάδα. Μέσα ο Γιαννιώτας, έξω ο τραυματίας Φορτούνης.
83' Αλλαγή για την Ελλάδα. Εκτός ο Μάνταλος, μέσα ο Καρέλης

~* Το πρόγραμμα των σημαντικότερων από τις φιλικές αναμετρήσεις:Ολλανδία-Ελλάδα 1/9  1-2 .- ^
Βέλγιο-Ισπανία 1/9  0-2.-^
Ιταλία-Γαλλία 1/9    1-3 .-
Πορτογαλία -Γιβραλτάρ  5-0 .- ^

~ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ 0-1 .- ^ προκριματικά Ελπίδων
Το φάουλ του Κατελάρη χάρισε τη νίκη στους Κύπριους ,.
* Σε αρένα μετατράπηκε ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο «Osmanli», μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης των εθνικών ελπίδων της Κύπρου κόντρα στην Τουρκία.

*** Στην Λατινική Αμερική προκριματικά :
~* Βολιβία-Περού  1-0 .-
~* Κολομβία-Βενεζουέλα  0-0 .-
~* Ισημερινός-Βραζιλία
~* Αργεντινή-Ουρουγουάη
~* Χιλή- Παραγουάη

*** Σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου ζητεί και η FIFA
Το μπαλάκι στον Κοντονή...Σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου ζητεί και η FIFA
~ Η FIFA ζητά να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League στις 10 Σεπτεμβρίου.
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία απέστειλε μέσω του Κωστάκη Κουτσοκούμνη επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, αφού ανακλήθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η μετακίνηση δικαστών μεταξύ των οργάνων, θα πρέπει να «ανάψει το πράσινο φως» για την έναρξη του πρωταθλήματος.
Πλέον αναμένεται η απόφαση της Κυβέρνησης και του κ.Κοντονή για να μάθουμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Από... ένα ημίχρονο είχαν ΠΑΟΚ και Βέροια σε φιλική ισοπαλία      ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ 2-2 .-
 Μοιράστηκαν γκολ και θέαμαΑπό... ένα ημίχρονο είχαν ΠΑΟΚ και Βέροια σε φιλική ισοπαλία
~ Διαιτητής: Καραντώνης Δ.
Τα γκόλ : στο 26'  με τον Κάνιας , Στο 32' με κεφαλιά του Αθανασιάδη,
Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου τερματοφύλακα της ομάδας της Ημαθίας, Στέλιου Μαρκούση. Στο 53' με τον Καπετάνο , Στο 57' ο Γιάννης Παπαδόπουλος .-
Βέροια: Λόπεθ, Χαροντάκης, Μαλόν (80¨ Ασίγκμπα), Σισοκό (28' Μελίσσης), Μαραγκός, Μπαλάφας (46' Παπαστεριανός), Παπαδόπουλος (80¨Λινάρδος), Σαρπόνγκ (60' Μίλιεβιτς), Αρτσε (46' Σισίνιο), Κάλβο (72' Μαυρίας), Καπετάνος (60' Βίτι)
ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Μάτος (46' Λέοβατς), Μπίσεσβαρ (76' Τζοβάρας), Κάνιας, Πέλκας (76' Δημητριάδης), Περέιρα (61' Κοροβέσης), Κάμπος (76' Δεληγιαννίδης) και Αθανασιάδης.
Υπενθυμίζεται πως τo Σάββατο 3/9 ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στη Δράμα για φιλικό παιχνίδι με την τοπική Δόξα.

***  Η λίστα του Παναθηναϊκού για το Europa League
Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τους εκλεκτούς του Αντρέα Στραματσόνι για τα ματς των ομίλων του Europa League. Μέσα οι «νέοι» Σάμπα, Εμποκού, Κουλιμπαλί, έξω οι Μπουμάλ, Ρέις, Τελάντερ.               Τους εκλεκτούς του Αντρέα Στραματσόνι για τα ματς των ομίλων του Europa League, ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Ο Ιταλός τεχνικός δεν συμπεριέλαβε στη λίστα τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο αλλά ούτε και τον αδερφό του, Οδυσσέα, ενώ εκτός είναι και οι Νούνο Ρέις, Ολιβιέ Μπουμάλ και Ράσμους Τελάντερ.
Η αναλυτικά
Ο Παναθηναϊκός υπέβαλλε στην UEFA τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει στο Europa League.
Τους ποδοσφαιριστές που θα είναι στη διάθεσή του για τους αγώνες της φάσης των ομίλων του Europa League επέλεξε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, ενώ η σχετική λίστα υποβλήθηκε στην UEFA.
Οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν τη λίστα Α είναι οι: Στιλ, Κοτσόλης, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Σάμπα, Μαρινάκης, Χουλτ, Μέστο, Μολέντο, Ευαγγέλου, Ιβανόφ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Λεντέσμα, Στάικος, Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Λέτο, Ρινάλντι και Εμποκού. 
Επίσης, στη λίστα Β συμπεριλαμβάνονται οι: Ξενόπουλος, Αγγελόπουλος, Μίγγος, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Παπανικολάου, Τριανταφυλλόπουλος, Σερβιλάκης και Ξηρός.


***  Η λίστα του ΠΑΟΚ για το Europa League
Τη λίστα με τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι για το Europa League ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ίβιτς να μην προχωρά σε εκπλήξεις στις επιλογές, αφήνοντας εκτός όσους δεν υπολογίζονται.               Τη λίστα με τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του για τα ματς των ομίλων του Europa League ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ίβιτς να μην έχει επιφυλάξει εκπλήξεις, «κόβοντας» όσους ποδοσφαιριστές έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπολογίζονται.
Συγκεκριμένα, εκτός έμειναν οι Σκόνδρας, Τζιόλης και Χατζηισαΐας που είναι γνωστό ότι βρίσκονται με το... ενάμιση πόδι εκτός Τούμπας.
Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει στην διάθεσή του ο Βλάνταν Ίβιτς είναι οι εξής:
1.Μάρκος Βελλίδης, 3. Λέο Μάτος, 4. Μάριν Λέοβατς, 7. Μάμε Τιάμ, 8. Χάρης Χαρίσης, 10. Τζάλμα Κάμπος, 13. Στέλιος Μαλεζάς, 14. Φακούντο Περέιρα, 15. Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, 16. Γκόικο Τσίμιροτ, 18. Δημήτρης Γιαννούλης, 20. Ευθύμης Κουλούρης, 21. Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, 23. Ζέλικο Μπρκιτς, 24. Γκάρι Ροντρίγκες, 27. Γιάννης Μυστακίδης, 28. Εβγέν Σάκχοφ, 31. Γιώργος Τζαβέλλας, 33. Στέφανος Αθανασιάδης, 34. Νίκος Κοροβέσης, 43. Φερνάντο Βαρέλα, 70. Στέλιος Κίτσιου, 71. Παναγιώτης Γλύκος, 77. Δημήτρης Πέλκας, 87. Χοσέ Κάνιας 
Λίστα Β
41. Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, 44. Αχιλλέας Πούγγουρας, 80. Τάσος Δημητριάδης, 99. Μάριος Σιαμπάνης

***  Ανακοίνωση με αιχμές από την ΠΑΕ Ξάνθη
Για το τρόπο διοίκησηςΑνακοίνωση με αιχμές από την ΠΑΕ Ξάνθη
~  Μια αιχμηρή ανακοίνωση με υπαινιγμούς ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΠΑΕ Ξάνθη, κάνοντας αναφορά στον τρόπο διοίκησης της Super League.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Επειδή μετά από έρευνες που έγιναν σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, η Ξάνθη είναι τελικά "διαπλεκόμενη" με πολυεθνικές εταιρείες, αποσύρει την πρόταση που έκανε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, ώστε η γενική διεύθυνση αυτής να ανατεθεί για χίλιους λόγους σε πολυεθνική εταιρεία.
Εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων, όπως θέλει μπορεί να το πάρει κανείς, ζητάμε συγνώμη από τους συνομιλητές μας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Κύπελλο Ερασιτεχνών ΕΠΣ Μεσσηνίας 
Β΄ Φάση : Σαββατοκύριακο  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016 :
Σάββατο  03/09 /2016 ,:
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Τ. ΑΓΡΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - Νέος ΑΡΙΣ
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Κυριακή 04/09/2016 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.-Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά -ΠΑΜΟΣΟΣ  Μεσσήνης
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης - ΑΚΡΙΤΑΣ  Κορώνης
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ

** Η 1η  αγωνιστική στο Α΄ Τοπικό της  ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ  Σ/Κ 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016 ,1η αγωνιστικής
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
 ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας -Π.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ
Α.Ε.ΑΒΙΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 9ο  Κεφάλαιο Παναγιές της Ελλάδας  μας Τρίτη 23  Αυγούστου 2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/9-23-2016.html .-
 ~   Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-24-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  24 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-24-2016.html .-
~ ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25  Αυγούστου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-28-2016.html .-  
ΤΗΝΟΣ Το  νησί της Παναγίας 26   και 27  Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/26-27-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html  .- 
   ~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .- 

~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .-  
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~
~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  : 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .- 

~ Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
 ~  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4932 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3069 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3068  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.0 69          βίντεο   .-  
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -


https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί


~ ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  : http://www.twitter.com/stamos01/                                    
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011                                                   
 
Arfara-Messinias 2  ,                                              
stamos-dynami                                            
 Arfara-Messinias 
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS 
vlasios Stamos Arfara Messinias GREECE
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html  , =Εμπεριέχει Ιστορία  Αρφαρών  και Α.Π.Σ. Αστέρα .-
~~ ~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .- *  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  95.- 
 ~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10- Απριλίου  2014 .-  
~* 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: