Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016 :
~
 ` ~ Καλό και Ευλογημένο μήνα  ! Όμορφο χαρούμενο Σ/Κ !


Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν ΧίωΗ προσευχή θα φέρη την διόρθωσιν, την ειρήνην, τον αγιασμόν. Διά της προσευχής θα έλθη η θεία χάρις να βοηθήση την ψυχήν, η οποία κινδυνεύει από τας αιτίας των παθών.
~ 1 Οκτωβρίου
Η εορτή της αγίας Σκέπης της Θεοτόκου. Σύναξις Παναγίας της «Γοργοϋπηκόου» (Ι. Μ. Ιβήρων). Ρωμανού του Μελωδού (1) († ς΄αι.). Αγίου Ανανίου, επισκόπου Δαμασκού. Οσιομάρτυρος Μιχαήλ, του αγίου Μάρτυρος Δομνίνου, του εκ Θεσσαλονίκης. Οσίων Ιωάννου πρωτοψάλτου του Κουκουζέλη, Γρηγορίου δομεστίκου, του μελωδού και Σάβα του Ρώσου.
(1) Οι πληροφορίες για τον βίο του οσίου Ρωμανού δυστυχώς είναι λίγες. Έζησε τον 6ο αιώνα επί βασιλείας Αναστασίου του Α`. Αρχικά είχε χρηματίσει διάκονος στην εκκλησία της Βηρυτού. Κατόπιν μετέβη στην Κωνσταντινούπολη και έμεινε στα κελιά τού Ναού της Θεοτόκου. Ο Ρωμανός είχε μέτρια παιδεία και το ποιητικό ταλέντο του ήταν ακόμα άγνωστο. Διεκατέχετο όμως από μία βαθιά πίστη στην σεπτή μνήμη της Παναγίας της Παρθένου και τακτικά παρακολουθούσε στον Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών τις κατανυκτικές ολονυκτίες. Σε μία τέτοια, στην γιορτή των Χριστουγέννων, η ψυχή του γέμισε με κατάνυξη, έτσι που όταν γύρισε στο κελί του είδε όνειρο την Παναγία να του προσφέρει ένα βιβλίο. Ο Ρωμανός από τήν επίδραση τού ονείρου συνέθεσε για την γέννηση του Χριστού το τροπάριο «Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει». Από την στιγμή εκείνη η ποιητική επιφοίτηση του οσίου Ρωμανού έμεινε άσβεστη και αναδείχτηκε ο εξωχότερος και μεγαλύτερος μελωδός της Εκκλησίας μας.~
Σήμερα 01/10/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ανανίας ο Απόστολος, Όσιος Ρωμανός ο Μελωδός, Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ, Όσιος Ιωάννης ο ψάλτης ο καλούμενος Κουκουζέλης, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοεπηκόου
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ὡς σάλπιγξ θεόληπτος, τῶν οὐρανίων ᾠδῶν, ἐνθέως ἐφαίδρυνας, τὴν Ἐκκλησίαν Χριστοῦ, τοὶς θείοις σου ἄσμασι, σὺ γὰρ τῆς Θεοτόκου, ἐμπνευσθεῖς τὴ ἑλλάμψει, ἔνθεος ὑμνηπόλος, ἐγνωρίσθης ἐν κόσμῳ, διὸ σὲ πόθω τιμῶμεν, Ρωμανὲ Ὅσιε.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ρωμανού του Μελωδού - 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: https://youtu.be/yMJOdWvHYjY  .-
~
Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος της Μεγάλης Αρμενίας

Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος....
 
Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής

Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής
 
Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής

Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής
 
Άγιος Καλλίστρατος και οι μαζί μ' αυτόν Σαράντα εννέα Μάρτυρες

Άγιος Καλλίστρατος και οι μαζί μ' αυτόν ....
 
Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (Μετάσταση)

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (Μετάσταση)
 
Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος

Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος
 
Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος και Βαπτιστής (Σύλληψη)

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος και Βαπτιστής (Σ....
 
Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός

Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος
~Άγιος Ανανίας ο Απόστολος Αγία Σκέπη της Υπεραγίας ΘεοτόκουΣύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοεπηκόου Όσιος Ιωάννης ο ψάλτης ο καλούμενος ΚουκουζέληςΑγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου
~
*** Ξεκινά τη Δευτέρα η πτήση για Θεσσαλονίκη με την Olympic Air - Στα 19,30 ευρώ το εισιτήριο 
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εκμετάλλευσης  τακτικών αεροπορικών γραμμών παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε όλη τη χώρα ανακοινώσε επίσημα χθες η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με τη γραμμή Θεσσαλονίκη- Καλαμάτα- Θεσσαλονίκη να κατακυρώνεται στην Olympic Air και, μάλιστα, το πρώτο δρομολόγιο θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου.
Όπως μας ενημέρωσε ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης, το αεροσκάφος που θα πραγματοποιεί τα δρομολόγια θα είναι ένα Dash 8 Q400, 78 θέσεων, ενώ η σύμβαση με την εταιρεία είναι για 4 χρόνια. Ο δε αριθμός της πτήσης, όταν φθάνει στην Καλαμάτα, είναι 084, ενώ όταν αναχωρεί 085.
Γενικότερα, θεωρεί αυτή την εξέλιξη πολύ καλή, για μια βασική γραμμή εσωτερικού, και ελπίζει ότι θα φέρει άνοδο, αν παραμείνουν οι χαμηλές τιμές.
  Τα δρομολόγια και οι τιμές τους
Δρομολόγια μέχρι την αλλαγή της ώρας θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το πρωί, με το αεροσκάφος να φτάνει από τη Θεσσαλονίκη στις 11.00 και στις 11.30 να αναχωρεί από την Καλαμάτα.
Όταν αλλάξει η ώρα, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται στο σταθερό τους χειμερινό πρόγραμμα: Δευτέρα και Σάββατο με άφιξη στην Καλαμάτα στις 18.30 και αναχώρηση στις 19.00. Επίσης, θα υπάρχει πτήση την Πέμπτη, με το αεροπλάνο να φτάνει στις 10.30 το πρωί και να αναχωρεί στις 11.00.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα οικονομικές, προφανώς λόγω προσφοράς για την αρχή. Έτσι, επιχειρώντας χθες κράτηση για την εν λόγω πτήση, η τιμή που βρήκαμε ήταν 19,30 ευρώ η κάθε διαδρομή.
Σχολιάζοντας την τιμή, ο αερολιμενάρχης είπε ότι είναι πάρα πολύ καλή, ενώ η πρώτη εικόνα στις κρατήσεις άκρως ικανοποιητική.

  Οι πτήσεις εξωτερικού και μια γρήγορη ανασκόπηση
Μιλώντας για τις εναπομείνασες πτήσεις εξωτερικού, ο κ. Μανδηλάρης δήλωσε ότι σταδιακά λήγει η σεζόν, αλλά δε θα υπάρξει μείωση τον Οκτώβριο, αφού υπάρχουν αρκετά συνέδρια στην περιοχή.
Ωστόσο, κάποιες αγορές, όπως οι πτήσεις charter της Αγγλίας, σταματούν, με την τακτική γραμμή να συνεχίζεται, ενώ σταδιακά σταματούν κι άλλες πτήσεις, με τελευταία ημερομηνία στις 20 Νοεμβρίου.
Επισήμανε δε, ότι μετά τις 20 Οκτωβρίου θα συνεχίσουν οι πτήσεις για τη Βιέννη, τη Στοκχόλμη, το Μόναχο και το Ντίσελφορντ.
Τέλος, σχετικά με τη φετινή κίνηση, δήλωσε ότι η σεζόν πήγε καλά, με την αύξηση αυτή τη στιγμή να κινείται γύρω στο 27%. Αν, μάλιστα, παραμείνει για 1-2 χρονιές, θα υπάρξει θετική εξέλιξη για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ο "ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ" ΡΟΤΣΙΛΝΤ & Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Στην επίσκεψη στις ΗΠΑ προ ημερών, ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ εκτός των άλλων, είχε συνάντηση και σύσκεψη με την ηγεσία της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβερνήσεως-Δικτατορίας των κ.κ. ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ. (Ρεπορτάζ και φωτογραφίες δημοσίευσε ο τύπος).
Επανερχόμενος στη Τουρκία ο Σουλτάνος ΕΡΝΤΟΓΑΝ ζήτησε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης , και το μισό Αιγαίο με τα νησιά και τη Δυτική Θράκη.
Δηλαδή ζήτησε τη μισή Ελλάδα. Την άλλη μισή τη ζητούν οι Σκοπιανοί και Αλβανοί!!!
Φως φανάρι ότι έλαβε εντολές από τον Παντοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, να προχωρήσει για το εν λόγω θέμα. (Περίπτωση Κύπρου & Ιμίων).
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ έχοντας στην τσέπη του την άδεια του Παντοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ προκαλεί και εκβιάζει.
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ συμμάχησε με τους ανατροπείς του, δηλαδή τον ΡΟΤΣΙΛΝΤ της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Πούλησε τον ΠΟΥΤΙΝ. Τόσο «Μπέσα» έχει…………….
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ προωθεί τα σχέδια της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, για αποκλεισμό της ΡΩΣΙΑΣ από τις θερμές θάλασσες, Αιγαίο και Μεσόγειο.
Σε περίπτωση εισβολής στην Ελλάδα, θα κλείσει τα στενά, Βόσπορο & Δαρδανέλια, για τους ΡΩΣΟΥΣ!!!
Στην πολιτική ηγεσία της πατρίδας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, Ο Παντοκράτορας ΡΟΤΣΙΛΝΤ και μαφία του της Παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, είναι εχθροί της Ελλάδος, ως εκ τούτου συνιστώ να κάνετε Γεωπολιτικό παιχνίδι με τη ΡΩΣΙΑ.
Κατεβάστε τη ΡΩΣΙΑ κάτω, και δώστε βάσεις στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, (Ναυστάθμους & Αεροδρόμια), εάν θέλετε να σώσουμε το Αιγαίο με τα νησιά και τη Θράκη.
ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ!!!!!!!!!!!!!!
Το εχθρικό Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, είναι ο στρατός της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, και κατόπιν εντολής ΡΟΤΣΙΛΝΤ, θα βοηθήσει την Τουρκία να καταλάβει τα νησιά-Θράκη, όπως έπραξε στη Κύπρο & Ίμια.
Κατόπιν αυτού η Τουρκία αποκτά Α.Ο.Ζ. μέσα στην Ελληνική Α.Ο.Ζ.
Το Γεωπολιτικό παιχνίδι είναι ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ, και ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ θα κερδίσει τα Ελληνικά Πετρέλαια με το Φυσικό Αέριο, και θα τα πουλήσει στους Γερμανούς.
Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι εχθρός της Ελλάδος, απόδειξη ο δόλιος τρόπος με τον οποίον χρεοκόπησε την Πατρίδα μας.
Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι εχθρός της Πατρίδος, απόδειξη η δόλια επιχείρηση με την οποίαν γέμισε την Ελλάδα με Ισλαμιστές Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, μέσω Τουρκίας & ΟΗΕ.
Το εχθρικό ΝΑΤΟ είναι στο Αιγαίο, για να βοηθήσει τους Τούρκους εισβολείς, αλλά και τους λαθρομετανάστες!!!
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ποντάρει πάρα πολύ στους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, για να καταλάβει τη μισή Ελλάδα.
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ κίνησε το ενδιαφέρον του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, λόγω της στροφής που έκανε προς ΡΩΣΙΑ, μετά το αποτυχημένο Πραξικόπημα του ΡΟΤΣΙΛΝΤ της Ν.Τ.Π. εναντίον του!!!
Οι αφελείς και επιπόλαιοι «Έλληνες» πολιτικοί, πούλησαν τα αεροδρόμια των νήσων του Αιγαίου στους Γερμανούς, χωρίς να σκεφθούν ότι οι Γερμανοί είναι ορντινάτσες του Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ & μαφίας αυτού της Ν.Τ.Π.
Αυτό που έκαναν οι «Έλληνες» πολιτικοί είναι πράξη Εθνικής Προδοσίας.
Απευθυνόμενος στους αφελείς και επιπόλαιους πολιτικούς τους λέγω, πάρτε πίσω από τη FRAPORT τα 14 αεροδρόμια των νησιών του Αιγαίου, που πουλήσατε.
Είναι θέμα Εθνικής Ασφαλείας.
Η FRAPORT θα παραχωρήσει τα Ελληνικά αεροδρόμια στο εχθρικό ΝΑΤΟ, και σε περίπτωση εισβολής των Τούρκων στο Αιγαίο, αυτά τα Ελληνικά Αεροδρόμια, θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τόσο απλά!
Στους εφιάλτες πολιτικούς λέγω, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ!!!!!!!!!!
Μόνον αφελείς και επιπόλαιοι πολιτικοί σαν τους σημερινούς επιμένουν να μένουμε μέσα στην Ε.Ε. & ΝΑΤΟ, ενώ οι «εταίροι» και «σύμμαχοι» βοηθούν τους Τούρκους να καταλάβουν την Ελλάδα, μέσω του Παντοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Μόνον αφελείς & επιπόλαιοι πολιτικοί σαν τους σημερινούς, επιμένουν να διατηρούν το παράνομο και τεχνητό ΧΡΕΟΣ, το οποίο μας επέβαλλεν ο Παντοκράτορας ΡΟΤΣΙΛΝΤ, μέσω Ε.Ε. & ΔΝΤ, αντί μονομερώς να το διαγράψουν, και να γλυτώσουμε από τα Μνημόνια, και τα τοκοχρεολύσια του Παντοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Οι προδότες πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για τα δεινά που υφίσταται σήμερα η Πατρίδα μας.
Τους εφιάλτες πολιτικούς τους καθιστούμε υπεύθυνους για ότι ήθελε συμβεί στη πατρίδα……….
Αυτοί οι πολιτικοί είναι δούλοι του Επικυρίαρχου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Αυτοί οι πολιτικοί ΔΕΝ είναι Έλληνες. Είναι οι σύγχρονοι εφιάλτες της Ελλάδος.
Οι αφελείς και επιπόλαιοι πολιτικοί μας, ας μιμηθούν τη διπλωματία του πονηρού Σουλτάνου ΕΡΝΤΟΓΑΝ!
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος ΜΜΕ

*** Καιρός για παραλία  σήμερα- Η πρόγνωση για την Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 1/10/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Προειδοποίηση στα πυρηνελαιουργεία για βελτίωση των συστημάτων προ της φετινής περιόδου 
Πλησιάζει η ελαιοκομική περίοδος στη Μεσσηνία και από τώρα έχει αρχίζει να… τρομάζει, κυρίως η περιοχή του Μελιγαλά και των γύρω χωριών, από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, μετά τα όσα έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια.
Ύστερα από τις μετρήσεις που έγιναν πέρυσι από τους επιστήμονες του «Δημόκριτου», η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ενημέρωσε στα μέσα καλοκαιρού τους τέσσερις πυρηνελαιουργούς πως υπήρξαν υπερβάσεις στις μετρήσεις που έγιναν στις καμινάδες τους, καλώντας τους με την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου να προχωρήσει ο καθένας σε όποιες τροποποιήσεις ή βελτιώσεις απαιτούνται, ώστε να βελτιωθούν.
Παράλληλα, πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είναι να επαναλάβει αυτής της μορφής τις μετρήσεις και όχι πλέον στο πλαίσιο σύνταξης μιας μελέτης, αλλά στο πλαίσιο κανονικών ελέγχων.
Στο μεταξύ, εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος ο «Δημόκριτος» θα παραδώσει τις τελικές του προτάσεις για το θέμα αυτό, βάσει της προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει με την Περιφέρεια.
  Υψηλές τιμές
Τον Ιούλιο, στελέχη του «Δημόκριτου» κατέθεσαν στην Περιφερειακή Ενότητα και παρουσίασαν τα στοιχεία από τις μετρήσεις που είχαν κάνει σε διάστημα 4 μηνών, διαπιστώνοντας υπερβάσεις. Ειδικότερα, όπως είχε παρουσιάσει ο ερευνητής του Κέντρου κ. Βασιλάκος, μετρήσεις στην ατμόσφαιρα γίνονταν καθημερινά σε τρία σημεία (Μελιγαλάς, Σκάλα και Μεσσήνη), ενώ με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου διμήνου έγιναν μετρήσεις σε δύο εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής Μελιγαλά.
«Για 4 μήνες που μετρούσαμε τον αέρα στην ευρύτερη περιοχή, από το Νοέμβριο έως τα τέλη Μαρτίου, υπήρξαν κάποιες υπερβάσεις στα αιωρούμενα σωματίδια στα τρία σημεία που είχαν τοποθετηθεί τα μηχανήματά μας. Σε άλλες μικρότερα, σε άλλες μεγαλύτερα. Είχαμε υπερβάσεις στο 28% των μετρήσεων. Με βάση τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, επιλέξαμε να προχωρήσουμε τις μετρήσεις σε δύο καμινάδες που εστιάσθηκαν στην περιοχή Μελιγαλά και διαπιστώθηκε, και σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα που είχαμε, ότι το πρόβλημα που όλοι σας ζείτε, τόσο της οπτικής όχλησης όσο και των οσμών, όντως υφίσταται. Είδαμε ότι υπάρχουν κάποιες μεγάλες υπερβάσεις, πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ορίζουν οι περιβαλλοντικοί όροι. Είδαμε πολύ μεγάλες ποσότητες υγρασίας που δικαιολογούν την οπτική όχληση, ενώ και του ολικού οργανικού άνθρακα είδαμε υψηλές τιμές, οι οποίες ξεφεύγουν κατά πολύ. Όσον αφορά στα καμιναέρια, οι τιμές είναι περίπου 9 φορές επάνω», είχε επισημάνει ο κ. Βασιλάκος.
  Νέοι έλεγχοι
Μετά τα δεδομένα αυτά, η Περιφερειακή Ενότητα ενημέρωσε τα πυρηνελαιουργεία ότι πρέπει να προβούν στις απαραίτητες βελτιώσεις και διορθώσεις των μηχανολογικών τους συστημάτων που μπορεί να ευθύνονται για τις αυξημένες εκπομπές, καθώς οι μετρήσεις έδειξαν υπερβάσεις και υψηλές τιμές.
Παράλληλα, εξετάζεται από την Αντιπεριφέρεια η συνεργασία με το ΚΕΠΕ, ώστε να γίνουν άμεσα και νέες μετρήσεις, στο πλαίσιο πλέον ελέγχων για να διαπιστωθεί αν εξακολουθούν να υπάρχουν αυτές οι υπερβάσεις καμιναερίων ή έγιναν βελτιώσεις.
Πρόκειται για καινούργιο δεδομένο, καθώς μέχρι τώρα η δυνατότητα που υπήρχε από την Αντιπεριφέρεια ήταν μετρήσεις στην ατμόσφαιρα και όχι στις καμινάδες των εργοστασίων.
Τέλος, ερωτώμενη η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, απάντησε ότι συνεχώς αναζητούνται νέοι τρόποι επεξεργασίας αποβλήτων ελαιοτριβείων και ελαιοπυρήνα που να μη δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα.
Πάντως, τις επόμενες ημέρες αναμένεται από το «Δημόκριτο» να καταθέσει τις τελικές του προτάσεις, καθώς πλέον έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά μέρη της πρότασης και απομένει το νομικό μέρος.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  EKTAKTO: Ραγδαίες πολεμικές εξελίξεις: Πυρηνοκίνητη αρμάδα στέλνει η Ρωσία στη Μεσόγειο μαζί με τον «Ναύαρχο Κουζνέτσοφ»«Τα ψέμματα τελείωσαν, θα μιλήσουν τα όπλα» (βίντεο)
Του Βασίλη Καπούλα
Ραγδαίες πολεμικές εξελίξεις: Σύμφωνα με πληροφορίες η Μόσχα θεωρεί ότι τα ψέμματα τελείωσαν στην Συρία και ήρθε η ώρα να μιλήσουν τα όπλα. Για το λόγο αυτό αποστέλλει πυρηνοκίνητη αρμάδα στην Μεσόγειο αποτελούμενη εκτός από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», από το 252 μέτρων μήκους πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό κλάσεως Κίρωφ, ο «Μέγας Πέτρος», το πυραυλοφόρο καταδρομικό «Moskva», δύο υποβρύχια Kilo της Μαύρης Θάλασσας, το Severodvinsk κλάσης yasen το οποίο είναι το νεώτερο επιθετικό υποβρύχιο της Ρωσίας, και ένα πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο κλάσης Akula. Όλα με δυνατότητα εκτοξεύσεως πυραύλων cruise Kalibr.Ταυτόχρονα στη Συρία προσγειώνονται Su-24 ,Su-34, Su-25 και Su-30.
Πολύ πιθανό είναι να ακολουθήσει και η φρεγάτα «Admiral Grigorovich» που όπως έχουμε πει στο άρθρο μας Πάει πόλεμο η Ρωσία: Η ρωσική υπερ-φρεγάτα «Admiral Grigorovich» στο Ιόνιο Πέλαγος με τελικό προορισμό…Συρία – Εκπληκτικές εικόνες και βίντεο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο.
To πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μοσκβά» που είναι η Ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει τον εξής οπλισμό:O oπλισμός τουκαταδρομικού «Μέγας Πέτρος» «απλά δεν υπάρχει»: Λαμβάνει δεδομένα από δορυφορικό σύστημα και διαθέτει:
20 P-700 Granit (SS-N-19 Shipwreck) αντιπλοικούς πυραύλους
16 × 8 (128) 3K95 «Kinzhal» (SA-N-9) επιφανείας-αέρος
12 × 8 (96) S-300FM Fort-M επιφανείας-αέρος
44 OSA-MA (SA-N-4 Gecko) PD SAM
2 × RBU-1000 (Smerch-3) 305 mm ανθυποβρυχιακοί εκτοξευτές ρουκετών
2 × RBU-12000 (Udav-1) 254 mm ανθυποβρυχιακοί εκτοξευτές ρουκετών
1 twin AK-130 130 mm/L70 διπλά κανόνια των 130 χλστ
10 533 mm ASW/ASuW τορπιλοσωλήνες Type 53 ή SS-N-15 ανθυποβρυχιακοί πύραυλοι
6 × Kashtan (CADS-N-1) ναυτική έκδοση Pantsir
16 × P-500 Bazalt or P-1000 Vulkan αντιπλοικοί πύραυλοι
8 × 8 (64) S-300F Fort (SA-N-6 Grumble) μεγάλης εμβέλειας επιφάνειας-αέρος
2 × 20 (40) OSA-MA (SA-N-4 Gecko) SR SAM
1 × twin AK-130 130mm/L70 διπλής χρήσης πυροβόλο όπλο
6 × AK-630 CIWS
2 × RBU-6000 ανθυπροβρυχιακές ρουκέτες
10 × (2 quin) 533mm τορπιλοσωλήνες
Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τις ΗΠΑ «να πάρουν ανάσα» στη Συρία και να αποτρέψουν το PLAN B στο Β.Συρία. H πυρηνοκίνητη αρμάδα μαζί με το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» και τα υποβρύχια προσδίδουν απίστευτη δύναμη πυρός και αυτή θα είναι η απάντηση της Μόσχας στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων.
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες τελείωσαν και δεν πρόκειται να ξανασυνεχίσουν γιατί η Μόσχα σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση πιστεύει ότι η CIA, το Πεντάγωνο και το State Department έχουν δικιά τους ατζέντα και δικούς τους στόχους. Άρα συνεννόηση μαζί τους δεν πρόκειται να υπάρξει
Ο συριακός Στρατός δεν μπορεί να ανακαταλάβει τα εδάφη του οπότε….
Η Μόσχα αναλαμβάνει από δω και πέρα.
Video 1  , Russia to Send Admiral Kuznetsov Cruiser to Mediterranean Sea   , https://youtu.be/iT2ukq5Dst8  .-
Video 2 : Russian battlecruiser Petr Velikiy  ,  https://youtu.be/CSgKSOBE8k8?t=31  .-

 *** Ξεκινά η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου 
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ενώ σύντομα αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του.
Η δε κατασκευή του είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013.
Ολοκληρώθηκε
Το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου είναι το τρίτο κατά σειρά που κατασκευάζεται στη Μεσσηνία, μετά τα Περιφερειακά Ιατρεία Πεταλιδίου και Μεθώνης, για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Έχει ακόμη προηγηθεί η ηλεκτρομηχανολογική και κτηριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Πύλου, Μεσσήνης και Αγίου Νικολάου.
Χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και τον εργολάβο Παναγιώτη Χριστοδουλάκη, επισκέφθηκε το νέο Π.Ι. στο Βλαχόπουλο. Μάλιστα, χθες στο Ιατρείο έγινε η τοποθέτηση του νέου ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και η διαδικασία της ηλεκτροδότησης και ξεκινά τη λειτουργία του.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέζος τόνισε ότι δικαιώνεται μία μεγάλη, συλλογική προσπάθεια.

***  Έκτακτο: Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας ΜαρινόπουλοςΜετά από αίτημα της δικηγορικής εταιρείας Νίκος Αγαπηνός, χορηγήθηκε την Παρασκευή από τον πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών προσωρινή διαταγή με αντικείμενο τη μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των κ.κ. Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.
Η ανωτέρω απόφαση του Δικαστηρίου, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της δικηγορικής εταιρείας Νίκος Αγαπηνός, είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της της οικογενείας Μαρινόπουλος με την ατομική τους περιουσία με την ιδιότητα των μετόχων που άσκησαν κυριαρχική επιρροή στην εταιρία για τις ακάλυπτες επιταγές που εξέδωσαν τα μέλη του ΔΣ κατ’ εντολή τους.
Σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία Νίκος Αγαπηνός πρόκειται για τέσσερις αποφάσεις «σταθμό» και ήδη η δικηγορική εταιρία προχωράει άμεσα στις νόμιμες διαδικασίες για την υλοποίηση του περιεχομένου των ανωτέρω Προσωρινών Διαταγών.
Ολη η ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Νίκος Αγαπηνός:
Μετά από αίτημα της Δικηγορικής Εταιρίας Νίκος Αγαπηνός, χορηγήθηκε σήμερα Προσωρινή Διαταγή από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών με αντικείμενο την μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.
Η ανωτέρω απόφαση του Δικαστηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της της οικογενείας Μαρινόπουλος με την ατομική τους περιουσία με την ιδιότητα των μετόχων που άσκησαν κυριαρχική επιρροή στην εταιρία για τις ακάλυπτες επιταγές που εξέδωσαν τα μέλη του ΔΣ κατ’ εντολή τους
Η απόφαση διέσπασε το καταρχήν ανεύθυνο του μετόχου με την ατομική του περιουσία για τα εταιρικά χρέη με την νομική βάση της αδικοπρακτικής ευθύνης των μετόχων στην οποία στηρίχθηκαν οι αιτήσεις μας.
Πρόκειται για τέσσερις αποφάσεις «σταθμό» και ήδη η εταιρία μας προχωράει άμεσα στις νόμιμες διαδικασίες για την υλοποίηση του περιεχομένου των ανωτέρω Προσωρινών Διαταγών.
*** Νέος αρχηγός στο Πυροσβεστικό Σώμα ο Μεσσήνιος Βασίλειος Καπέλιος 
Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ο αντιστράτηγος Π.Σ., Βασίλειος Καπέλιος αναλαμβάνει νέος αρχηγός στο Πυροσβεστικό Σώμα, αντικαθιστώντας τον προσφάτως παραιτηθέντα Ιωάννη Καρατζιά.
Ο νέος αρχηγός γεννήθηκε στο Κοπανάκι Μεσσηνίας το 1961. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987, ενώ το 1992 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Επιμόρφωσης του Π.Σ.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του έως σήμερα, υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες ανά τη Ελλάδα όπως ως Διοικητής των Π.Υ. Μεγαλόπολης, Γαργαλιάνων και Καλαμάτας. Επίσης υπηρέτησε στην Π.Υ. Χίου, Τριπόλεως και στο Π.Κ. Μελιγαλά ως Προϊστάμενος Κλιμακίου. Το 2012 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Προϊσταμένου Κλάδου Επιχειρήσεων στο Α.Π.Σ. ενώ το 2014 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΣΚΕ-199 ΣΕΚΥΠΣ). Επιπλέον είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΙΝ.ΕΠ. – Τομέα Χωρ. & Περιβάλλοντος Σχεδιασμού «Προστασία Δασών» και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. «Νέες Βασικές Δεξιότητες με Ψηφιακή Τεχνολογία» Παράλληλα έχει λάβει Πιστοποιήσεις από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. στις κατηγορίες Οικονομολόγων, Διοικητικών Στελεχών Δημοσίου Τομέα και Επιθεωρητών κτιρίων πυρασφαλείας, ενώ έχει διδακτική δραστηριότητα ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, αλλά και ως Εκπαιδευτικός Συνεργάτης σε Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από το βαθμό του.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Πολεμικές ιαχές από την Τουρκία: «Εμείς θα κερδίσουμε τον πόλεμο – Αυτός θα είναι ο Τελευταίος Πόλεμος Ανεξαρτησίας μας»


 Του Βασίλη Καπούλα
«Έχουν εξαπολύσει την δεύτερη επίθεση μετά την Συνθήκη της Λωζάνης τότε θα προβάλλουμε τις αξιώσεις μας και θα τους καλέσουμε να αποκτήσουμε όσα μας στέρησαν. Μόλις τώρα ξεκίνησε ο αγώνας μας. Εμείς αναστρέφουμε την ιστορία και σχεδιάζουμε τον νέο χάρτη της περιοχής. Εμείς θα κερδίσουμε τον πόλεμο. Θα το δείτε τις επόμενες ημέρες η πραγματική μεγάλη κρίση θα ξεσπάσει μέσα στη Δύση και εκεί θα ξεσπάσει ο πραγματικός εμφύλιος. Αυτός θα είναι ο Τελευταίος Πόλεμος Ανεξαρτησίας μας και αμείλικτης αντίστασης».
Αυτό είναι το πολεμικό μανιφέστο του συμβούλου του Ρ.Τ.Ερντογάν, İbrahim Karagül, και πλέον όλοι στην Ελλάδα πρέπει να είναι σε μέγιστο συναγερμό. O συγκεκριμένος σύμβουλος απηχεί τις θέσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν.
Aς δούμε τι αναφέρει στο πολεμικό μανιφέστο του.
«O πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν επιτέλους ξεκίνησε την συζήτηση περί της Συνθήκης της Λωζάνης. Έκανε την δήλωση που ξεσήκωσε συζητήσεις του πως μια αυτοκρατορία λεηλατήθηκε και διαμελίστηκε σε κομμάτια-κράτη, πως εγκλωβίστηκε στην Ανατολία, πως ο σκοπός είναι να πιέσουμε το τελευταίο φρούριο στην Ανατολία μέσω πίεσης και με τη δύναμη ισχύος πως είχε κρατηθεί το όλο θέμα καθόλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα και πως σήμερα παίζουν σενάρια ανακατάληψης της Ανατολίας και περαιτέρω διαχωρισμού της.
Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ξανά πολιτικός ηγέτης που να εκφράσει τους λόγους που να υπογραμμίζουν τα προβλήματα της Τουρκία, τις αλήθειες και πως οι επιθέσεις των Σταυροφόρων είχαν ως στόχο την περιοχή με τόσο καθαρές δηλώσεις.
Αυτό είναι αυτό που θέλαμε να εκφράσουμε τα τελευταία δύο χρόνια όταν λέγαμε:
«Ο τελευταίος πόλεμος Ανεξαρτησίας», «εκατονταετής επίδειξη δύναμης», «Aπελευθέρωση από την «διδασκαλία» του 20ου αιώνα» και «ατελείωτη αντίσταση».
Γι αυτό προσπαθούν να θέσουν την γεωγραφία μας έξω από την εξίσωση σε όλες τις συγκρούσεις και επιδείξεις δύναμης που αφορούν την δημιουργία μιας νέα μεταπολεμικής παγκόσμιας τάξης. Γι αυτό διαμέλισαν το Ιράκ και αυτός είναι ο λόγος πίσω από τον συριακό πόλεμο.
Αυτός είναι ο λόγος πίσω από τα σχέδια αναδιάταξης του χάρτη της Μέσης Ανατολής. Αυτός είναι ο λόγος που επιτίθενται στην Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της εδώ και έναν αιώνα. Αυτός είναι ο λόγος πίσω από την προσπάθεια εξόντωσης των ηγετών της Τουρκίας μέσω των παρεμβάσεων του Δεκ. 17 και Δεκ. 25 και της εισβολής και προσπάθειας εμφυλίου πολέμου στις 15 Ιουλίου..
Η επιχείρηση μεγάλης εισβολής – Ποιος θα παραμείνει όρθιος;
Όλα στη γεωγραφία ξεκινούν με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι αδύνατον να καταλάβουμε τι συμβαίνει αν δεν ξεκινήσουμε από κει. Η διαμόρφωση της Τουρκίας, ο χάρτης της γεωγραφίας, το status quo της Μέσης Ανατολής, η σύνθεση των εθνών, η σεχταριστική διαμέλιση και ένας κηδεμονικός έλεγχος ότι δεν μπορούν να αντισταθούν.
Βλέπετε ότι το status quo έχει διαλυθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα γεωγραφία. Μια πλήρη εισβολή εφαρμόζεται για να καταληφθεί η μέση ζώνη της γης από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι τον Ειρηνικό, έχουν εισβάλλει πολλές χώρες και διαμελίζουν τα κράτη μέσω εμφυλίων πολέμων, δημιουργούν νέα κράτη-φρουρούς και διαβεβαιώνουν ότι η γεωγραφία είναι υπό πλήρη έλεγχο για τον επόμενο αιώνα.
Πως θα είναι το νέο status quo; Ποια κράτη θα παραμείνουν όρθια; Ποια θα διαχωριστούν και ποια θα μεγαλώσουν περαιτέρω; Ποιος θα είναι ικανός να αντισταθεί απέναντι σε αυτό το μεγάλο σχέδιο ασφαλείας, απέναντι σε μια νέα επιχείρηση εισβολής, η οποία έχει μετασχηματιστεί με πολιτική ρητορική όπως «ισλαμική απειλή» και «καταπολέμηση τρομοκρατίας».
Οι σύμμαχοι μας επιτίθενται μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων
Οι υπέρμαχοι του Ατλαντικού κέντρου οι οποίοι ξεκίνησαν το σχέδιο εισβολής το 1990 με τις επιθέσεις τις 11 Σεπτ, τώρα χτυπούν την Τουρκία. Έχουν αναπτύξει ένα ορισμό της γεωγραφίας ως χάος και καταδίκασαν όλους στην περιοχή μας σε αυτή την «συνομιλία». Τώρα προσπαθούν να προωθήσουν το χάος που δημιούργησαν στην Μέση Ανατολή μέσα στην Τουρκία. Η σύγκρουση ξεκινά επειδή η Τουρκία διάλεξε τον δικό της δρόμο αρνούμενη να έχει μονόπλευρη ανεξαρτησία, να κάνει ειρήνη με την γεωγραφία και την ιστορία και αποφάσισε να απευθυνθεί στην περιοχή και τον κόσμο με μια νέα πολιτική γλώσσα.
Όποια τρομοκρατική οργάνωση χρηματοδότησαν, εκπαίδευσαν και όρισαν τους στόχους αποτελεί στοιχείο αυτού του σχεδίου. PKK, ISIS, PYD, YPG ανήκουν σε αυτό το σχέδιο. Εισβολή συνιστούν οι επιθέσεις στην ΝΑ Τουρκία και περιοχές. Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που ξεκίνησε με τις εκλογές της 7ης Ιουνίου είναι στην ουσία αγώνας εναντίον της προσπάθειας εισβολής.
Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είναι η πιο αιματηρή προσπάθεια εισβολής!
Σχεδίασαν σχέδια επιθέσεων σε σχέση με κάθε χώρα… Υπάρχουν χάρτες και σχέδια για Ιράκ, Υεμένη, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Πακιστάν, Συρία και Τουρκία.
Καμία σχέση με τα κέντρα του Ατλαντικού δεν προστατεύει αυτά τα κράτη από τις απειλές…
Υπάρχουν παντού προδότες βέβαια….
Περνάμε μια περίοδο που είναι τόσο εύθραυστη όπως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο αγώνας σε αυτή την περίοδο είναι τόσο μεγάλος όσο ο Πόλεμος Ανεξαρτησίας. Γι αυτό τον ονομάζουμε Τελευταίο Πόλεμο Ανεξαρτησίας. Βλέπουμε όλη την αλήθεια….
Σε αυτό τον αγώνα το PKK/PYD, FETÖ ή Daesh δεν είναι μόνο εχθροί της ιστορίας και της γεωγραφίας ή προδότες. Είναι οι επεκτάσεις των υπηρεσιών πληροφοριών των χωρών αυτών στην περιοχή. Είναι εχθροί αυτής της γεωγραφίας.
Αυτοί έχουν τον δικό τους χάρτη και μεις τον δικό μας!
Προσπαθούν να μας συρρικνώσουν αλλά θα μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο και θα αναστρέψουμε τον άνεμο του διαβόλου. Σχεδιάζουμε τον δικό μας χάρτη. Θα χτίσουμε σταθερές γέφυρες στην περιοχή και θα έχουμε μεγάλη σταθερή ισχύ. Δεν θα παραδώσουμε την χώρα, το έθνος, την επικράτεια, τις αξίες και το μέλλον μας στα σχέδια τους.
Δείτε τα φριχτά σχέδια των ΗΠΑ να σαμποτάρουν την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη. ΗΠΑ και Γερμανία είναι το ίδιο. Κάνουν σχέδια να χτυπήσουν την Τουρκία στην περιοχή και από μέσα. Η απειλή έρχεται από τους συμμάχους μας, διεξάγουν πόλεμο από τις στρατιωτικές βάσεις στην γη μας και οργανώνουν τρομοκρατικές ομάδες από αυτές τις στρατιωτικές βάσεις.
Εξόπλισαν τρομοκρατικές οργανώσεις και τις απελευθέρωσαν στην Τουρκία. Έχουν εξαπολύσει λουτρό αίματος στη χώρα. Αυτοί προσωπικά σχεδίασαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Σχεδιάζουν να λεηλατήσουν τα σαουδαραβικά χρήματα με το σχέδιο νόμου για την 11η Σεπτ.
Θέλουν να διαμελίσουν την χώρα σε κομμάτια:
Θέλουν ανεξάρτητη την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης .

*** Αποκαλυπτήρια μνημείου Μικρασίας και εγκαίνια συλλογής ελληνικών ενδυμασιών
 ~ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Μικρασίας και Μικρασιατών, στο προαύλιο της εκκλησίας της Ανάληψης στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, σήμερα στις 6.15 το απόγευμα.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 7 μ.μ., αναμένεται να εγκαινιάσει τη μόνιμη έκθεση της συλλογής ελληνικών ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια", στον εκθεσιακό χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας (Σταδίου 64).
Ειδικότερα, στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου Μικρασίας και Μικρασιατών, το πρόγραμμα προβλέπει:
Τρισάγιο, χαιρετισμό του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και ομιλία από την Ελένη Βολονάκη, επίκουρη καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το μνημείο τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο χώρο, γιατί στη Δυτική Παραλία αναπτύχθηκε ο οικισμός των προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Το μνημείο αποτελείται από δύο μέρη: Το ένα περιγράφει τον τόπο και αναπαριστά χάρτη της Μικράς Ασίας, με μερικές μόνο από τις πολλές εκατοντάδες πόλεις που αναπτύχθηκαν εκεί. Το δεύτερο τμήμα περιγράφει Μικρασιάτες, οι οποίοι απομακρύνονται από τον τόπο τους.
Το μνημείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Παναγιώτης Λαμπρινίδης, διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου της "Φάρις" - και είναι χορηγία της "Μαρίνα Καλαμάτας Τουριστική Α.Ε.".
Στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων το πρόγραμμα προβλέπει: Αγιασμό, χαιρετισμούς της προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας Βίκυς Καρέλια και του δημάρχου, και ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο.

***  Συνελήφθη ο πρώην ταμίας του Νοσοκομείου για υπεξαίρεση 462.375 ευρώ
Συνελήφθη το πρωί, από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ο πρώην ταμίας του Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, 55 χρονών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή για υπεξαίρεση μεγάλου ποσού και απιστία σε βάρος της υπηρεσίας.
Ο πρώην ταμίας κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και τη Δευτέρα θα παραπεμφθεί στον ανακριτή.
Σύμφωνα και με στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, στις 8 Σεπτεμβρίου, δίνοντας απαντήσεις σε δημοσίευμα του "Βήματος" που αναδημοσιεύτηκε και στον τοπικό Τύπο, ο πρώην ταμίας κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσά μεγαλύτερα των 462 χιλιάδων ευρώ, το διάστημα από το 1995 έως το 2010.
Αναφερόμενος στη λειτουργία του Ταμείου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά την 17ετία 1995-2012, ο κ. Μπέζος είχε πει ότι το ποσό της υπεξαίρεσης των 462.375,83 ευρώ από τον τότε ταμία
προέρχεται κατά 425.726 ευρώ από νοσήλια που απέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, εισπράχθηκαν από τον ταμία, αλλά ποτέ δεν τα κατέθεσε στο ταμείο του νοσοκομείου και δεν εξέδωσε γραμμάτια είσπραξης. Το υπόλοιπο ποσό των 36.589,41 ευρώ αφορά ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις υπαλλήλων, από δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν, αλλά τα χρήματα δεν αποδόθηκαν ποτέ από την πλευρά του ταμία στα ασφαλιστικά ταμεία.

*** Παππάς: Πραγματικότητα σε λίγες ημέρες το νέο τηλεοπτικό τοπίο
«Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς, επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν ότι η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχίζονταν για πάντα» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
«Είναι επίσης ντροπή, είναι αίσχος», συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας, «για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν δημόσιους λειτουργούς για να διαφυλάξουν τα ειδικά και ιδιαίτερα συμφέροντά τους». «Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν πως κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι για την ενημέρωσή τους. Είναι δελτία για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συγκεκριμένων ιδιοκτησιών» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.
«Η λάσπη όμως, επιστρέφει πάρα πολύ γρήγορα, πίσω σε αυτούς που την εκτοξεύουν», πρόσθεσε.
«Μια μεγάλη τομή, μια μεγάλη μεταρρύθμιση ολοκληρώνεται, ας το καταλάβουν, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, το νέο τηλεοπτικό τοπίο σε λίγες ημέρες θα είναι πραγματικότητα» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Αίγυπτος: Σάλος με βουλευτή που προτείνει οι φοιτήτριες να υποβάλλονται σε τεστ παρθενίας!
Ένας κοινοβουλευτικός προκάλεσε την οργή των χρηστών του Διαδικτύου στην Αίγυπτο αφού πρότεινε τα πανεπιστήμια της χώρας του να υποβάλλουν τις φοιτήτριες σε τεστ παρθενίας προτού τις αποδεχθούν.
«Κάθε κορίτσι που μπαίνει στο πανεπιστήμιο πρέπει να εξετάζεται προκειμένου να αποδείξει ότι είναι παρθένα» δήλωσε χθες ο βουλευτής Ιλχάμι Αγκίνα στην εφημερίδα Youm 7.
Η πρότασή του σύντομα πυροδότησε την οργή αλλά κι απαξιωτικά σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
«Δεν σας είχα πει (ότι απέχουμε) ακόμα πολύ να φθάσουμε στον πάτο και ότι τα χειρότερα έρχονται;» έγραψε στο Twitter ο Γκάμαλ Αΐντ, διάσημος δικηγόρος που διευθύνει το Αραβικό Δίκτυο Ενημέρωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
«Έχουμε ένα μέλος του Κοινοβουλίου που έχει εμμονή με το φύλο» επισήμανε ο δημοσιογράφος Χάλεντ Νταούντ.
Ο Ιλχάμι Αγκίνα είχε ήδη προβεί σε αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις υπέρ του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων της γυναίκας, μιας πρακτικής που απαγορεύεται στην Αίγυπτο αλλά είναι ευρέως διαδεδομένη σε άλλες χώρες.
Ο βουλευτής είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι θέσεις του παρερμηνεύτηκαν και αποφάσισε να μην κάνει δηλώσεις στις μέσα μαζικής ενημέρωσης.
«Οι άνθρωποι μου επιτίθενται και είναι αναστατωμένοι (…). Αποφάσισα να μην διαλεχθώ με τα μμε» πρόσθεσε ο ίδιος.
«Δεν διατύπωσα ένα αίτημα. Έκανα μια πρόταση. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός αιτήματος και μιας πρότασης».
Σύμφωνα με τον ίδιο ο δημοσιογράφος του Youm 7 του έθεσε το ερώτημα σχετικά με τον ρόλο της κυβέρνησης προκειμένου να μπει τέλος στην πρακτική του εθιμικού γάμου – της ανεπίσημης θρησκευτικής ένωσης των μουσουλμάνων – και εκείνη ακριβώς τη στιγμή πρότεινε τα τεστ παρθενίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Η 23ης Μαρτίου πριν από μερικές δεκαετίες
Η 23ης Μαρτίου τη δεκαετία του 1950, όταν ακόμη ήταν... πλατεία. Το τραμ έχει ξηλωθεί, οι πολίτες απολαμβάνουν την... άπλα, στο βάθος φαίνεται η πεζογέφυρα του Νέδοντα.
Και τα κτήρια, όπως έρχονται από τις αρχές του 20ού αιώνα.
[Φωτογραφία από τη σελίδα στο FB "Μεσσηνία: Διαδρομές στο χρόνο"]

***  Το κλιμάκιο της ΝΔ στο μητροπολίτη Μεσσηνίας 
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τασούλας και Γεώργιος Γεωργαντάς, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στο Νομό Μεσσηνίας.
Οι βουλευτές συνοδευόμενοι από τον μητροπολίτη επισκέφθηκαν φιλανθρωπικές και κοινωνικές δομές της τοπικής Εκκλησίας, όπως το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και τον Παπαδοπούλειο Παιδικό Σταθμό.
Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τα στελέχη της ΝΔ για την επίσκεψη, αλλά και για το ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, τονίζοντας: «Η Εκκλησία διαχρονικά έρχεται να υποκαταστήσει το κράτος πρόνοιας και να προσφέρει ελπίδα και προσδοκία στον συνάνθρωπο». Απευθυνόμενος δε στους βουλευτές παρατήρησε: «Οταν ο πολιτικός κόσμος έρχεται να αναγνωρίσει το έργο της Εκκλησίας, εκείνη παίρνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει».
Ταυτόχρονα ο κ. Χρυσόστομος συνέστησε ενότητα και σύμπνοια για τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε. Τέλος, ζήτησε να μεταφέρουν τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει, αλλά και για την επιλογή της Μεσσηνίας ανάμεσα στις πρώτες περιοχές για την παρουσίαση του προγράμματος "Συμφωνία Αλήθειας". 

*** ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας: "Στον αέρα" οι μαθητές της Πληροφορικής
Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στη σχολική κοινότητα του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει το Τμήμα Πληροφορικής του σχολείου, με το σκεπτικό ότι είναι ολιγομελής.
Αυτό σημαίνει πως οι μαθητές που παρακολουθούσαν το τμήμα αυτό μένουν κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς ενώ είχαν ξεκινήσει κανονικά τα μαθήματα τους, μετά τη μη έγκριση, από Δευτέρα σταματούν. Οπως είναι φυσικό αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση αφού πρώτη φορά στα τόσα χρόνια λειτουργίας του σχολείου συμβαίνει να μην εγκριθεί τμήμα - και ειδικά τέτοιας ειδικότητας.
Αξίζει να σημειώσουμε τις ιδιαιτερότητες που έχει το ΕΠΑΛ, για το οποίο οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται μόνο με την ψυχρή λογική των αριθμών, κι όταν οριακά δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός ένα τμήμα να καταργείται: Το Επσγγελματικό Λύκειο Κυπαρισσίας καλύπτει μια ευρύτατη περιοχή μεγάλης ακτίνας, όλης της Δυτικής Μεσσηνίας αλλά και ένα τμήμα της ενδοχώρας, καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις προς την Καλαμάτα είναι απαγορευτικές για την καθημερινή μετακίνηση των μαθητών. Επίσης διαθέτει πλήρη εργαστηριακό εξοπλισμό, ο οποίος πλέον μένει αδρανής, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
Ενα από τα ευτράπελα του γραφειοκρατικού συστήματος μάλιστα είναι ότι, μπορεί οι 8 εγγραφές που υπάρχουν στον τομέα της Πληροφορικής να μην θεωρούνται επαρκείς, όμως για την ειδικότητα της Γ τάξης είναι επαρκείς.
Ηδη στη σχολική κοινότητα υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και περιμένουν από την πλευρά του υπουργείου να επανεξεταστεί το θέμα και να υπάρξει τελικά έγκριση του τμήματος.  Κ.Μπ.

*** Παρουσίαση βιβλίων του Σταύρου Λυγερού στη "Μπουκαδούρα"
Εκδήλωση με θέμα ''Προσφυγικό - μεταναστευτικό και Ισλάμ'' θα γίνει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στην ''Μπουκαδούρα'' (Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας), από το πολιτιστικό στέκι ''Μπουκαδούρα'' και το ''Βοοk Store Koνταργύρη'' με αφορμή την παρουσίαση των βιβλίων ''Η ισλαμική τρομοκρατία'' και ''Η εισβολή των αμάχων'' του Σταύρου Λυγερού (από τις Εκδόσεις Πατάκη). Για το θέμα θα μιλήσουν ο συγγραφέας και ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης. Θα συντονίσει ο Βασίλης Χάντζος, την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών: "Η πολιτική ''ρευστοποίηση'' της Μέσης Ανατολής άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την ''εκδίκηση του Ισλάμ''. Ο πρώτος ''άνεμος'' είναι η ισλαμική τρομοκρατία και ο δεύτερος η διόγκωση των προσφυγικών -μεταναστευτικών ροών. Το ναυάγιο της στρατηγικής των ΗΠΑ τις υποχρέωσε να εγκαταλείψουν το ''αυτοκρατορικό'' όνειρο και να προσαρμοστούν στο αναδυόμενο πολυπολικό διεθνές σύστημα. Αφενός ο ανταγωνισμός των μεγάλων - περιφερειακών δυνάμεων, αφετέρου η νεοψυχροπολεμική στάση της Δύσης, άφησαν χώρο για το Ισλαμικό Κράτος. Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός είναι ασύμβατος με τις ανοικτές δυτικές κοινωνίες, γεγονός που παρακάμπτουν με δογματισμό τόσο οι αριστεροί όσο και οι μεταμοντέρνοι φιλελεύθεροι. Λόγω της θρησκευτικής - πολιτισμικής ταυτότητάς τους, οι μουσουλμάνοι μετανάστες ενσωματώνονται δύσκολα. Εχουν την τάση να αναπαράγουν τον τρόπο που ζούσαν στις χώρες τους και δημιουργούν γκέτο. Στην Ελλάδα, η ανθρώπινη ''χωματερή'' τροφοδότησε το έγκλημα. Οι αντιρατσιστικές κορόνες των ''επαγγελματιών αλληλέγγυων'' φουσκώνουν τα πανιά της Χρυσής Αυγής. Η άνοδος των δικαιωματιστών στην εξουσία με την εφαρμοζόμενη πολιτική ''ανοικτών συνόρων'' και η πρόσκληση της Μέρκελ δημιούργησαν τις σημερινές επιπτώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να διολισθήσει η ΕΕ στην πολιτική Ορμπάν, με την Αυστρία να κάνει τη βρόμικη δουλειά για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου και τη μετατόπιση του ευρωπαϊκού συνόρου από το Αιγαίο στην Ειδομένη. Το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Προκαλεί κοινωνικές παρενέργειες και προβλήματα δημόσιας ασφάλειας".

***  Πρώην προϊσταμένη του ΙΚΑ Καλαμάτας κατηγορείται ότι κολλούσε ένσημα στα παιδιά της 
Με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας (νόθευση) κατ’ εξακολούθηση, απιστίας σχετικής με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και απάτης κατ’ εξακολούθηση κάθισε από χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομών του ΙΚΑ Καλαμάτας.
Η δίκη ξεκίνησε με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και ορίσθηκε να συνεχισθεί την προσεχή Τετάρτη.
Αν και τα ποσά για τα οποία κατηγορείται είναι μικρά και αφορούν ένσημα των παιδιών της και το επίδομα παιδιών στη σύνταξή της, η υπόθεση εγείρει ηθικά ζητήματα, λόγω της θέσης της στον ασφαλιστικό οργανισμό, αλλά και της ενεργής δράσης της στα πολιτικά, αυτοδιοικητικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας. Έχει διατελέσει σημαντικό στέλεχος της Ν.Δ. στο νομό και ήταν υποψήφια σε δημοτικό ψηφοδέλτιο.
  Ένσημα
Η υπόθεση προχώρησε έπειτα από πειθαρχικό έλεγχο που έγινε από τον ασφαλιστικό οργανισμό και εν συνεχεία τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης. Την ΕΔΕ διενήργησε ο τότε διευθυντής του ΙΚΑ Πύργου και, όπως τόνισε χθες στην κατάθεσή του, διαπιστώθηκε ο καταλογισμός από την κατηγορούμενη κάποιων οικοδομικών ενσήμων στα παιδιά της, είτε χωρίς να τα δικαιούνται είτε χωρίς να έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες. Τόνισε δε ότι κάποιες ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) ήταν ψευδείς. Τα αμφισβητούμενα ημερομίσθια είναι περίπου 500. Σε μία περίπτωση, ένα από τα παιδιά της, ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα, τις ίδιες ημέρες, είχε κολλήσει ένσημα ότι είχε εργασθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα και στην Καλαμάτα.
Επίσης, όταν συνταξιοδοτήθηκε το 2012 δήλωσε ψευδώς ότι τα παιδιά της δεν εργάζονται, ούτε λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ, και ως προστατευόμενα έπαιρνε το ανάλογο επίδομα.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ακόμα ότι λόγω της θέσης της κάποιοι υπάλληλοι της παραχώρησαν τον υπολογιστή τους και έμπαινε στο σύστημα του ασφαλιστικού οργανισμού με την ηλεκτρονική τους υπογραφή.
  Άρνηση κατηγοριών
Από την πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορουμένης έχουν αναπτυχθεί ισχυρισμοί άρνησης των κατηγοριών. Για τα ένσημα και το συγκεκριμένο περιστατικό, επισημάνθηκε ότι το παιδί της βρισκόταν σε άδεια από την εργασία του στην Αθήνα και έκανε κάποια μεροκάματα στην Καλαμάτα, ενώ για το επίδομα στη σύνταξη, ότι τα χαρτιά στο φάκελο ήταν απλές φωτοτυπίες και θα μπορούσαν να έχουν τοποθετηθεί από οποιονδήποτε. Επίσης, ο δικηγόρος της Βασίλης Δημαρέσης κατέθεσε αίτημα διακοπής της δίκης, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν οι εργοδότες που φαίνονται στα επίδικα ένσημα, αλλά το δικαστήριο το απέρριψε.
Στοιχεία και γεγονότα κατέθεσε στο δικαστήριο και η τωρινή αναπληρώτρια διευθύντρια του ΙΚΑ Καλαμάτας, η οποία είπε ότι ο πειθαρχικός έλεγχος για τη συγκεκριμένη υπάλληλο ξεκίνησε το 2011, ενώ τον Απρίλιο του 2011 κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης και έπειτα από 2 μήνες έλαβε κανονικά τη σύνταξή της και τα αναδρομικά. Μάλιστα, η μάρτυρας κατέθεσε την έκπληξή της για τους χρόνους ρεκόρ καταβολής της σύνταξης και των αναδρομικών. Το δικαιολόγησε, όμως, λέγοντας ότι είχε γνωριμίες στη διοίκηση.
Ακολούθως είπε ότι από το 2011 έως το 2013 είχε χαθεί το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και ενδιάμεσα η κατηγορούμενη βγήκε σε σύνταξη. Το 2013 διατάχθηκε ΕΔΕ.
Επίσης, ανέφερε ότι το ποσό που της είχε καταλογισθεί ήταν περίπου 3.000 ευρώ και το έχει επιστρέψει, ωστόσο παρατήρησε ότι υπήρξε μεγάλη δυσφήμηση του ΙΚΑ.
Τέλος, αναφέρθηκε σε καταθέσεις των εργοδοτών από τους οποίους είναι τα επίμαχα ένσημα, ότι αυτοί δεν είχαν συντάξει ΑΠΔ και αυτό το έκανε η κατηγορουμένη.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  «Συμφωνία Αλήθειας» χωρίς υποσχέσεις από το κλιμάκιο της Ν.Δ. 
 
 
 
 
Βαδίζοντας απόλυτα πάνω στην πολιτική γραμμή του νέου τους προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, το σύνθημα της οποίας «Συμφωνία Αλήθειας» έδωσε με την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Τασούλας και ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, περιόδευσαν χθες στη Μεσσηνία, αποφεύγοντας να δώσουν υποσχέσεις.
Το μόνο που διευκρίνισαν ήταν ότι κρίνουν ως άδικες τις καταργήσεις των Αστυνομικών Τμημάτων Φιλιατρών, Κοπανακίου και της Τροχαίας Κυπαρισσίας, και η Ν.Δ. θα διορθώσει αυτά τα λάθη, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό δεν ισχύει για όλα όσα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την οποία ωστόσο χαρακτήρισαν «πρωταθλήτρια ψεύδους».
  Περιοδεία
Το κλιμάκιο της Ν.Δ. συνόδευσαν η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νατάσσα Κυριακοπούλου, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης και ο αντιπεριφερειάρχης και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Περικλής Μαντάς.
Επισκέφθηκαν αρχικά την περιοχή της Τριφυλίας, όπου συναντήθηκαν με το δήμαρχο, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ενώ είχαν συνάντηση με το διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο.
Επίσης, συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας, τον κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ επισκέφθηκαν δύο επιχειρήσεις, την «Οινοπηγή» στο Αριοχώρι και την «Άγαν» στη Μεσσήνη.
Τέλος, επισκέφθηκαν το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο, το Παπαδοπούλειο Βρεφοκομείο, το μητροπολίτη Μεσσηνίας και το δήμαρχο Καλαμάτας.
Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στη «Συμφωνία Αλήθειας» του Κυρ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι οι επισκέψεις που πραγματοποίησαν τους βοήθησαν να βγάλουν συμπεράσματα για την περιοχή.
Πρόσθεσε, δε, ότι πριν από την επίσκεψή τους είχαν μιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για τα ζητήματα του νομού και συμπλήρωσε ότι η Μεσσηνία είναι ένας νομός με πολλά προβλήματα, αλλά και πολλές προοπτικές.
Για μεγάλη δημιουργικότητα μίλησε όσον αφορά στην περιοχή της Τριφυλίας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τη δράση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας και τη διαφορετική αντίληψη που διακατέχει τους παραγωγούς, ενώ ειδική αναφορά έκανε στο Φιλιατρινό φράγμα, λέγοντας ότι υπάρχει αδράνεια της κυβέρνησης για την ολοκλήρωσή του.
Ακολούθως, αναφέρθηκε σε υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, το οποίο όμως είπε ότι έχει δυναμισμό, παρατηρώντας ότι η Ν.Δ. με τον Αντ. Σαμαρά είχε ετοιμάσει 4.000 θέσεις για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.
  Χωρίς υποσχέσεις
Ο κ. Τασούλας μίλησε για τα προβλήματα των επιχειρήσεων, αλλά και για τις ζημιές από τις πλημμύρες, τονίζοντας ότι έχουν περάσει 3 εβδομάδες και τα νοικοκυριά που επλήγησαν δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε την έκτακτη οικονομική βοήθεια.
Για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις περιοχές που επλήγησαν, υπογράμμισε ότι δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ σημείωσε ότι η κατανομή πρέπει να είναι αναλογική των ζημιών που υπέστη η κάθε περιοχή.
Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως εντυπωσιάσθηκε από το υψηλό επίπεδο του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο Τμήμα Λογοθεραπείας, τονίζοντας πως είναι δίκαιο αίτημα η συνέχιση λειτουργίας του. Επίσης, δήλωσε χαρούμενος για τη λειτουργία ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού τμήματος στο Πανεπιστήμιο, ενώ χαρακτήρισε σπάνιο φαινόμενο ανά την Ελλάδα την τόσο μεγάλη δράση της Μητρόπολης.
Σε ερώτηση για τις αστυνομικές υπηρεσίες που καταργούνται στην Τριφυλία, ο κ. Τασούλας υπερθεμάτισε των εξαγγελιών Κυριάκου Μητσοτάκη να μη δίνονται υποσχέσεις. «Δε θα σας πούμε την εύκολη κουβέντα, εμείς θα τα ανοίξουμε. Είδαμε, όμως, ότι αυτά που κλείνουν είναι σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό και ανάγκες. Πρόκειται για άστοχη λύση που υποβαθμίζει και αδικεί μεγάλες περιοχές. Εμείς αυτό θα το διορθώσουμε στην Τριφυλία. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως ό,τι κάνει η κυβέρνηση είναι λάθος. Υπάρχουν αποφάσεις για άλλες περιοχές που είναι σωστές», τόνισε.
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν στις σχέσεις του κ. Σαμαρά με τον πρώην βουλευτή Ι. Λαμπρόπουλο και τις κατηγορίες από το δεύτερο πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν υπερασπίζεται τα θέματα της Μεσσηνίας, ο κ. Τασούλας είπε ότι το θέμα δεν είναι πολιτικό και πως «ο κ. Σαμαράς βρίσκεται πίσω από κάθε δράση και θέμα της Μεσσηνίας».
Της Βίκυς Βετουλάκη

«Η προοπτική της Μεσσηνίας είναι καλύτερη με κράτος και κεντρική εξουσία πιο κοντά τους»
Η προοπτική της Μεσσηνίας και της Τριφυλίας είναι καλύτερη με ένα κράτος και μια κεντρική εξουσία πιο κοντά τους, επισήμανε χθες το πρωί από την Κυπαρισσία ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ., Κώστας Τασούλας, ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του από το Κιλκίς, Γιώργο Γεωργαντά, επισκέφθηκαν την περιοχή στο πλαίσιο του «οδοιπορικού» στην Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα που κάνουν βουλευτές της Ν.Δ., με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας» της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο ίδιος επισήμανε πως η Ν.Δ. καταγράφει ζητήματα και προβλήματα και, συντομότερα απ’ ό,τι κάποιοι νομίζουν, οι πολιτικές εξελίξεις θα δώσουν μια διαφορετική κυβέρνηση στη χώρα, με αναπτυξιακή νοοτροπία και χωρίς τις αριστερές ιδεοληψίες των τελευταίων 20 μηνών!
Στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, συζήτησε με τους βουλευτές της Ν.Δ. για τα προβλήματα του Δήμου, τις ανάγκες, αλλά και τις προοπτικές, ενώ τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του, τις δράσεις και τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, καθώς και το σχεδιασμό της για το Δήμο.
Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, όπως η κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων, με ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό των Φιλιατρών, η λειτουργία της Costa Navarino, καθώς και άλλων επενδύσεων που προωθούνταν να γίνουν, όπως στην περιοχή της Ελαίας.
Από τη συζήτηση, πάντως, δεν έλειψαν και οι αναφορές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Τασούλας σημείωσε: «Ο δήμαρχος Τριφυλίας και οι συνεργάτες του, το Δημοτικό Συμβούλιο, μας υποδέχτηκαν και μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Δήμου. Έχει πολλές δυνατότητες ο Δήμος Τριφυλίας, έχει νοικοκυρευτεί, η Δημοτική Αρχή τον έχει νοικοκυρεύσει, έχει μεγάλο αγροτικό και τουριστικό ενδιαφέρον η περιοχή. Θα μπορούσε, να το πω ήπια, ευγενικά και διπλωματικά, θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη από την κεντρική κυβέρνηση σε ένα σωρό θέματα, τα οποία, ωστόσο, ο Δήμος με τον νοικοκυρεμένο και συνετό τρόπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά του, θα έλεγα ότι τα καταφέρνει. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι το ενδιαφέρον του κεντρικού κράτους, το ενδιαφέρον της Πολιτείας, πρέπει να συνεχίζεται να είναι μειωμένο. Εμείς αντιληφθήκαμε εδώ ότι είναι η καρδιά της αγροτικής Μεσσηνίας, εδώ είναι η περιοχή όπου έχουν γίνει σημαντικότατες, πρωτοποριακές επενδύσεις τουριστικές, οι οποίες δεν ευνοούν την Τριφυλία απλώς, ευνοούν την ευρύτερη περιοχή, ούτε καν μόνο τη Μεσσηνία. Κι αυτό νομίζω θα πρέπει να αξιολογηθεί και με βάση την εμπειρία αυτής της τουριστικής επιδόσεως λόγω της σημαντικής επένδυσης απ’ την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, η κυβέρνηση ν’ αντιμετωπίσει και μελλοντικές μικρότερες παρόμοιες επενδύσεις με την ίδια θετική λογική κι όχι με την αρνητική λογική που αντιμετωπίζει μία κυβέρνηση αριστερών ιδεοληψίων τον ιδιωτικό τομέα και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Η Τριφυλία αξίζει να βοηθηθεί…
[…] Η Ν.Δ., η οποία βρίσκεται σήμερα σε όλη την Πελοπόννησο,  καταγράφει ζητήματα, καταγράφει προβλήματα και να είστε βέβαιοι ότι συντομότερα απ’ ό,τι κάποιοι νομίζουν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα θα δώσουν μία διαφορετική κυβέρνηση με αναπτυξιακή νοοτροπία, μία κυβέρνηση η οποία θα σταθεί στο πλευρό της Μεσσηνίας, όχι με τον τρόπο που στέκεται η σημερινή κυβέρνηση τους τελευταίους είκοσι μήνες, αλλά πολύ πιο αποφασιστικά, πολύ πιο δυναμικά, γιατί η προοπτική της Μεσσηνίας, η προοπτική της Τριφυλίας είναι σαφώς καλύτερη, αλλά με ένα κράτος και μια κεντρική εξουσία πιο κοντά τους». Από την πλευρά του, ο κ. Κατσίβελας ευχαρίστησε πάρα πολύ τους δύο βουλευτές της Ν.Δ. που επισκέφθηκαν το Δήμο, τονίζοντας ότι «είναι και το πρώτο ενδιαφέρον πολιτικών παραγόντων, πέρα βέβαια από τον πρώην πρωθυπουργό, που ενδιαφέρεται πάντα για τις εξελίξεις στην Τριφυλία, που εκδηλώνεται σε κεντρικό επίπεδο όσον αφορά στις δραστηριότητες και την προοπτική του Δήμου Τριφυλίας».
Το κλιμάκιο της Ν.Δ. επισκέφτηκε ακολούθως το Π.Κ. Κυπαρισσίας, το νοσοκομείο, το Α.Τ. Κυπαρισσίας και τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, όπου ενημερώθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη διοίκησης για προβλήματα, αναγκαιότητες και προοπτικές.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Δημαρχείο
Με την επίσκεψη στο Δημαρχείο ολοκληρώθηκε χθες το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Μεσσηνία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα και Γεώργιου Γεωργαντά.
Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τους βουλευτές και τα μέλη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας και ενημέρωσε τους κ.κ. Τασούλα και Γεωργαντά για τη γενική κατάσταση στο Δήμο Καλαμάτας και τις προοπτικές του.
Αναφέρθηκε, επίσης, στα προβλήματα που προκάλεσε το πλημμυρικό φαινόμενο της 7ης Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας τα ζητήματα στην πραγματική τους διάσταση και μέσα από την αντικειμενική καταγραφή της κατάστασης στην οποία προέβη ο Δήμος Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος έκανε λόγο για τις ζημιές σε νοικοκυριά, που ανέρχονται σε 408, επισημαίνοντας πως οι Υπηρεσίες του Δήμου έχουν ολοκληρώσει την καταγραφή και έχουν αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο σχετικούς καταλόγους δικαιούχων για το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών (586 ευρώ).
Είπε ακόμη ότι έχουν πληγεί και οι δημοτικές υποδομές σε πολλές περιοχές του Δήμου, επισημαίνοντας πως το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας, καθώς δεν κατεστράφη απλώς η παραγωγή, αλλά διαλύθηκαν οι υποδομές και ζημιώθηκε σοβαρά το πάγιο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο.
Δυστυχώς, 23 ημέρες μετά την πλημμύρα δεν υπάρχει κάποια πρόνοια από πλευράς κράτους, ενώ τα 5,5 εκατ. ευρώ από τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών, διεκδικούν 62 Δήμοι. Οι ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών ανέρχονται σε 2 εκατ. ευρώ.
Ο δήμαρχος ζήτησε από τους βουλευτές τη συνδρομή της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθεια αποκατάστασης των προβλημάτων που προκάλεσε η πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου.

*** Βιωματικές δράσεις στην πλατεία για το Wheeling2help φέρνουν τη ζωή των ΑμΕΑ στο προσκήνιο 
Η πόλη της Καλαμάτας γίνεται σήμερα σταθμός του «wheeling2help», ενός μεγάλου ταξιδιού ποδηλατών, το οποίο ξεκίνησε στις 07/09/16 παράλληλα με την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων και υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής και θα ολοκληρωθεί μετά από 32 ημέρες και 1700 χιλιόμετρα, στις 9/10 στο Ηράκλειο.
Η τοπική οργανωτική ομάδα: προσκαλεί όλους τους ποδηλάτες της πόλης, μικρούς και μεγάλους, στις 17:30, στη γέφυρα Μακεδονίας και Νέδοντος, στο ποτάμι, για να συνοδεύσουμε τους ποδηλάτες του «wheeling2help» μέχρι την κεντρική πλατεία.
Εκεί, ακριβώς μπροστά από το άγαλμα της Ελευθερίας στις 6 το απόγευμα θα σχηματίσουμε με τα σώματά μας μια μεγάλη καρδιά.
Στη συνέχεια στο χώρο της πλατείας μέχρι τις 9 το βράδυ θα λάβουν χώρα 20 δράσεις, πολλές από αυτές βιωματικού χαρακτήρα, οργανωμένες από Συλλόγους και Φορείς της πόλης.
Μαζί μας θα είναι και ο Πέτρος Καλούπης, εμπνευστής και δημιουργός μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας διευκόλυνσης των ατόμων με αναπηρία ο οποίος φέρνει και ένα ξεχωριστό δώρο για τον Δήμο Καλαμάτας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παραδοθούν και τα αναπηρικά αμαξίδια που εξασφαλίστηκαν μέσω χορηγιών στο πλαίσιο του «wheeling2help», στους Συλλόγους που τα έχουν ανάγκη.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στο στέκι πολιτισμού Μπουκαδούρα στο λιμάνι της Καλαμάτας σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «AfriQuest» με πρωταγωνιστές του εμπνευστές του «wheeling2help», Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη και Δώρα Μπήτση, για την σημαντική εθελοντική δράση τους.
Σας περιμένουμε, γιατί… Ξέρεις πως είναι να αθλείσαι πάνω σε αμαξίδιο; να  περπατάς χωρίς να βλέπεις; να χορεύεις χωρίς να ακούς μουσική;
Σήμερα θα μάθεις!
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση της Καλαμάτας θα συνδυαστεί με στήριξη των πλημμυροπαθών οικογενειών από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Website: http://www.wheeling2help.com/
FB Page: wheeling2helpkalamata
  Οι Δραστηριότητες που θα γίνουν στην πλατεία
 1) mini τένις-Αγώνας επίδειξης από μέλη του Α.Σ. ΑμεΑ ΔιαφοροΖΩ
2) πινγκ-πονγκ - Α.Σ. ΑμεΑ ΔιαφοροΖΩ
3) μπάσκετ με αμαξίδιο - Α.Σ. ΑμεΑ Διαφοροζω & Α.Ο. Καλαμάτα 1980
4) βόλεϊ καθιστών - Α.Ο. Ακριτας & Καλαμάτα Βόλλευ
Τουρνουά επίδειξης από ομάδες των Ακαδημιών των ομάδων Καλαμάτα Volley και A.O. Ακρίτα
5) αγώνισμα στίβου υπερπήδησης εμποδίων - Ολυμπιάδα Καλαμάτας
6) ριπτικό αγώνισμα-Μεσσηνιακός Γ.Σ.
7) αγώνισμα δρόμου ταχύτητας για τυφλούς αθλητές - Μεσσηνιακός Γ.Σ.
8) αγώνισμα άλματος σε μήκος για τυφλούς αθλητές - Μεσσηνιακός  Γ.Σ
9) χορός Tango “στα σκοτεινά” - χοροθεατρική ομάδα “Tango Ideal”
Tango ζευγαριών με τυφλές ντάμες
10) μουσική παράσταση, μουσικό σχήμα “Ήχος του Νότου”
11) παρουσίαση προγράμματος του Ecomobility - Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Καλαμάτας
11.1 Παρουσίαση προγράμματος Freemobility στα πλαίσια της εκστρατείας Ecomobility
11.2 Θεατρικό δρώμενο: «Το δέντρο που έδινε»
11.3 Τραγούδι στη νοηματική
12) ενημέρωση/επίδειξη διαδρομής με σκυλιά οδηγούς - Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας  & Σύλλογος  Τυφλών
12.1 Επίδειξη από μέλη του Συλλόγου Τυφλών Καλαμάτας
13) ενημέρωση/επίδειξη διαδρομής με μπαστούνι τυφλών - Σύλλογος  Τυφλών Καλαμάτας
13.1 Επίδειξη από μέλη του Συλλόγου Τυφλών Καλαμάτας
14) ενημέρωση/επίδειξη σχετικά με τη χρήση της γραφομηχανής braille - Σύλλογος Τυφλών Καλαμάτας
14.1 Επίδειξη/ενημέρωση από μέλη του Συλλόγου Τυφλών Καλαμάτας
15) ενημέρωση/επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών - Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας
16) ενημέρωση/παρουσίαση του Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας “Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος”
17) παιδική δραστηριότητα παιχνιδιών αφής - Σύλλογος  Τυφλών Καλαμάτας
17.1 Δραστηριότητες για παιδιά
18) παιδική δραστηριότητα κατασκευής κούκλων για κουκλοθέατρο - Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχ. Μεσσήνης - Τάμι Ρόρη & Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας
18.1 Δραστηριότητες για παιδιά
19) συγκέντρωση τροφίμων  για τους πλημμυροπαθείς - Παρέα Άνεμος
20) χορός χωρίς μουσική, Παυλίνα Αθανασοπούλου & Σπύρος Αθανασόπουλος
-Σχεδόν σε όλες τις δράσεις καλείται το κοινό να συμμετάσχει βιωματικά.

***  Τα σκουπίδια, η άρνηση του δημάρχου να μιλήσει και η παραπληροφόρηση του «Θάρρους»… 
Στη χθεσινή συνάντηση της ΚΕΔΕ στη Μεσσήνη μεταξύ των δημάρχων που παρευρέθησαν ήταν κι εκείνος του Δήμου Δυτικής Μάνης, Ιωάννης Μαραμπέας. Θεωρήσαμε σωστό, λοιπόν, να τον πλησιάσουμε, προκειμένου να μας κάνει μια δήλωση σχετικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών που απασχολεί εδώ και καιρό το Δήμο του.
Ο κ. Μαραμπέας τότε, όχι μόνο αρνήθηκε να μας κάνει δήλωση, αλλά ρώτησε από ποιο Μέσο είμαστε. Όταν του απαντήσαμε από το «Θάρρος», μας είπε επιτιθέμενος να μην τον πλησιάζουμε και ότι παραπληροφορούμε τον κόσμο.
Αφού, κύριε Μαραμπέα, έχετε αυτή την άποψη για εμάς, θα ήταν πιο σωστό και φυσιολογικό να μας στείλετε, έστω μια φορά, απάντηση για το θέμα των σκουπιδιών και όχι να αρνείστε να κάνετε δηλώσεις.
Είστε δήμαρχος και ο κόσμος θέλει απαντήσεις. Όσο για το αν παραπληροφορούμε, μπορείτε να πάτε μια βόλτα μόνος σας από το Αρχοντικό μέχρι τις Κιτριές για να μιλήσετε με δημότες σας… εκτός κι αν όλοι μας βλέπουμε γεμάτους κάδους ενώ είναι άδειοι!
Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο και αναγνωρίζουμε ότι κάνετε προσπάθειες να λυθεί. Μάλιστα, ζητήσατε να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αυτό έγινε. Τι άλλαξε από τότε;
Κύριε δήμαρχε, με εκφράσεις του τύπου «να μείνετε μακριά μου» και «παραπληροφορείτε τον κόσμο», μόνο το δίκιο σας χάνετε.
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 Υ.Γ.: Αν αποφασίσετε να πάρετε θέση γι’ αυτό το σοβαρό θέμα που απασχολεί το Δήμο σας, το email της εφημερίδας είναι news@tharrosnews.gr, το τηλέφωνο 2721022355 και η διεύθυνσή μας Σταδίου 45.

***  Επιτάχυνση διαδικασιών για αποζημίωση πλημμυροπαθών ζητά ο Δήμος Καλαμάτας 
Με έγγραφά του προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, ο δήμαρχος Καλαμάτας ζητεί να αποζημιωθούν οι πληγέντες από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου  και για οχήματα, καταστραφέντα εξοπλισμό σε υπόγεια, μάντρες που διαλύθηκαν, καταστραφείσες υποδομές σε αγροκτήματα κ.λπ.
  Πλημμύρα και αποζημιώσεις
Παράλληλα, από το Δήμο Καλαμάτας ολοκληρώθηκε η καταγραφή των πλημμυροπαθών στις περιοχές Καλαμάτας, Θουρίας, Αρφαρών κ.λπ., οι οποίοι δικαιούνται της πρώτης συνδρομής των 586 ευρώ για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 408.
Σημειώνεται ότι η αποστολή των καταλόγων με τους δικαιούχους προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έγινε σταδιακά, ξεκινώντας την τρίτη ημέρα μετά την πλημμύρα και έχει ήδη ολοκληρωθεί.
  Η αποζημίωση οικοσκευής
Για τις 408 περιπτώσεις ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και για την αποζημίωση λόγω απώλειας οικοσκευής, που φθάνει μέχρι 5.860 ευρώ, ανάλογα με το επίπεδο ζημιάς.
Για τις αποζημιώσεις σχετικά με την επιδιόρθωση σοβαρών ζημιών σε κτήρια, αρμόδιος είναι ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Νομού Μεσσηνίας.
  Αιτήματα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Σε συνέχεια επισκέψεως του υπουργού στο Δημαρχείο και διερευνήσεως των δυνατοτήτων να υποστηριχθεί ο Δήμος Καλαμάτας με κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου στην αγροτική οδοποιΐα, ο δήμαρχος απέστειλε έγγραφο και πολυσέλιδο υπόμνημα, με φωτογραφική τεκμηρίωση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου.
Πέραν της χρηματοδότησης για καθαρισμό και αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, ο Π. Νίκας ζητεί χρηματοδότηση και για την απομάκρυνση των φερτών υλικών που έχουν κατακλύσει πολλά ελαιοπερίβολα, καθιστώντας αδύνατη την επικείμενη συγκομιδή του ελαιοκάρπου.
Τέλος, ζητεί την πλήρη αποζημίωση των γεωργών και κτηνοτρόφων, των οποίων δεν καταστράφηκε μόνο η παραγωγή, αλλά και το φυτικό κεφάλαιο και οι υποδομές και το ζωικό κεφάλαιο.

***  Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ στη Μεσσήνη 
Στο Δημαρχείο Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Γ. Πατούλη.
Στόχος ήταν να δοθεί η δυνατότητα στην Επιτροπή να ρίξει το κύριο βάρος, επιστημονικό και πολιτικό, στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή οι πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και να προωθήσει στη συνέχεια, μέσω της ΚΕΔΕ, τις διεκδικήσεις της στη λήψη των μέτρων αποκατάστασης.
Όπως ήταν λογικό, στη συζήτηση κυριάρχησαν τα πρόσφατα πλημμυρικά γεγονότα σε Μεσσηνία και Λακωνία, ενώ οι εκπρόσωποι των Δήμων της Μεσσηνίας ενημέρωσαν την επιτροπή για τις ζημιές που υπέστη ο κάθε Δήμος, καθώς και τις ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, προκειμένου να υπάρξει βοήθεια από την κεντρική διοίκηση.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν όλοι οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας, πλην εκείνου της Καλαμάτας, τον οποίο εκπροσωπούσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, ενώ στην αίθουσα ήταν ακόμα δήμαρχοι από άλλες πόλεις, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αεροπορίας, του Στρατού και μέλη εθελοντικών οργανώσεων.
Αυτό που τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ήταν ότι υπάρχει ανάγκη ενός επιχειρησιακού σχεδίου πολιτικής προστασίας σε κάθε Δήμο ξεχωριστά, αλλά και διασφάλισης τόσο των αναγκαίων πόρων όσο και του προσωπικού για την πρόληψη και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων.
Αναφέρθηκε ακόμα στην αξία που έχει η Πολιτική Προστασία, λέγοντας πως πρέπει να οργανωθεί σωστά, ώστε να μπορεί άμεσα και οργανωμένα να παρεμβαίνει σε έκτακτα γεγονότα σαν αυτά που έπληξαν τη Μεσσηνία.
Επίσης, επισήμανε την ανάγκη να κυριαρχεί ομόνοια μεταξύ των Δήμων και αλληλοβοήθεια όταν αυτή χρειαστεί.
Αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα σε θεσμικό επίπεδο, ο κ. Πατούλης τόνισε πως η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ έχει επισημάνει εδώ και καιρό, μεταξύ άλλων, την ανάγκη σύνταξης επιχειρησιακού σχεδίου πολιτικής προστασίας σε κάθε Δήμο ξεχωριστά, με οριζόντια υποστήριξη μέσω της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ. Την επανεξέταση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου σε ό,τι αφορά το ρόλο των ΟΤΑ στη διαχείριση φυσικών καταστροφών. Τη μετατροπή της ΣΑΤΑ πυροπροστασίας σε ΣΑΤΑ Πολιτικής Προστασίας, με ταυτόχρονη αύξηση των πόρων, ώστε να καλύψει και τις υπόλοιπες ανάγκες πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο (πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις κ.τ.λ.). Την ενίσχυση και αξιοποίηση του εθελοντικού κινήματος σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με τις απαιτούμενες θεσμικές καλύψεις, με κίνητρα επιβράβευσης, με σωστή οργάνωση και εκπαίδευση.
Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, μίλησε για ανάγκη διασφάλισης των απαιτούμενων πόρων για τους Δήμους και τους Συνδέσμους Περιβαλλοντικής Προστασίας.
Εστιαζόμενος στο από πού μπορούν να βρεθούν πρόσθετοι φόροι, ως λύση πρότεινε το Πράσινο Ταμείο, αλλά και το ΕΣΠΑ 2014-2020. Μέσω αυτών, λοιπόν, θα πρέπει να υπάρξουν προτεραιότητες που σχετίζονται με την οργάνωση της πολιτικής προστασίας στους Δήμους της χώρας.
Παράλληλα, σημείωσε τη σημασία ενίσχυσης των δομών Πολιτικής Προστασίας που προβλέπονται στους ΟΕΥ των Δήμων της χώρας, αλλά και την ανάγκη για καλύτερη και ταχύτερη δυνατή καταγραφή των ζημιών, όπως και άμεση δρομολόγηση των έργων και δράσεων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.
Καταλήγοντας, ανακοίνωσε πως η ΚΕΔΕ δρομολόγησε, με την επιστημονική συνδρομή του ΙΤΑ, τη σε βάθος προσέγγιση και ανάλυση όλων αυτών των θεμάτων μέσα από μία επιστημονική ομάδα, η οποία επεξεργάζεται όλα τα καίρια ζητήματα πολιτικής προστασίας, παραδίδοντας προτάσεις πολιτικής με την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση.
Σε αυτή την κατεύθυνση ζήτησε την ενεργό συμμετοχή όλων των συναρμόδιων επιστημονικών και θεσμικών φορέων της χώρας.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης απένειμε τιμητικό βραβείο στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Σώματος Ερυθρού Σταυρού για την προσφορά και το έργο του, ενώ ακολούθησε επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Μεσσήνης.
Στη συνεδρίαση, εκτός από τον κ. Πατούλη, συμμετείχαν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Τσώνης.
Εκτός από τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων Γ. Ψαθά και τον αντιπρόεδρο, δημοτικό σύμβουλο Γρεβενών Δ. Κουπτσίδη, στις εργασίες έλαβε μέρος και ο γνωστός καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης
Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα που αφορούν στις καταστροφές.
Όπως είπε, οι καταστροφές είναι κάτι που απασχολεί όλες τις χώρες και πρέπει να μάθουμε να τις αντιμετωπίζουμε. Μάλιστα, ανέφερε ότι σχολείο για αυτόν και τους συνεργάτες τους ήταν ο σεισμός της Καλαμάτας το 1986.
Έπειτα περιέγραψε με τη βοήθεια φωτογραφιών και γραφημάτων τι συνέβη σε Μεσσηνία και Λακωνία μέσα σε δύο ημέρες και, όπως τόνισε, τέτοια φαινόμενα δεν είναι πρωτόγνωρα γι’ αυτές τις περιοχές. Ενδεικτικά ανέφερε την πλημμύρα της Καλαμάτας το 1924, αλλά και αργότερα του Παμίσου.   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Προσπαθούσαν να πουλήσουν απομιμήσεις αρωμάτων και κατέληξαν στα κρατητήρια της Καλαμάτας 
Συνελήφθησαν, χθες  το βράδυ, στη Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ημεδαπές, ηλικίας 31 και 38 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν προϊόντα απομίμησης (-11- αρώματα και διάφορα καλλυντικά προϊόντα), που έφεραν εμπορικά σήματα επώνυμων εταιριών, τα οποία κατασχέθηκαν.

***  Το παλιό που συστήθηκε ως νέο 
Αν υπάρχουν ακόμη-έστω και-λίγοι που πιστεύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Τσίπρα αντιπροσωπεύει το νέο, είναι γιατί αρνούνται πεισματικά να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Όταν αναγκαστούν να δουν κι αυτοί την αλήθεια κατάματα, θα δυσκολευτούν να παραδεχθούν το λάθος τους περισσότερο από τον καθένα.
Το Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίναξε τα εκλογικά του ποσοστά λειτουργώντας ως αντίθετος πόλος στη μνημονιακή πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων, ήταν φανερό πως, συνεχίζοντας στο ίδιο λαϊκίστικο τέμπο, συνδυαστικά με τη δυσφορία που θα έφερναν τα επώδυνα μέτρα των κυβερνώντων, σύντομα θα αναδεικνυόταν σε βασικό διεκδικητή της εξουσίας με μεγάλες αξιώσεις.
Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τις επόμενες εκλογές, το κόμμα που έγινε εν μία νυκτί αξιωματική αντιπολίτευση, από την ασφάλεια του απυρόβλητου, έδωσε ρεσιτάλ λαϊκισμού προσβάλλοντας αβάσιμα και αυθαίρετα, κατ’ επανάληψη, πρόσωπα και καταστάσεις.
Το Δεκέμβρη του ’14 δε στήριξαν την υποψηφιότητα Δήμα, αποσταθεροποιώντας την πορεία της χώρας, για να πέσει η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση που αποκαλούσαν «χούντα» και να πάμε σε εκλογές το Γενάρη του ‘15. Προεκλογικά αράδιασαν ένα σωρό ψέματα στον κόσμο και έταξαν συνειδητά στους πάντες τα πάντα.
Εξελέγησαν και όταν η υπομονή των Εταίρων εξαντλήθηκε, έσυραν τη χώρα σε ένα διχαστικό άνευ αντικειμένου δημοψήφισμα, που ξύπνησε εφιάλτες στους μεγαλύτερους και δίχασε τους νεότερους. Ζήτησαν από τον κόσμο να στηρίξει το ΟΧΙ, νομιμοποιώντας τη ρήξη με την Ευρώπη, κι όταν αυτό υπερίσχυσε με διαφορά και δεν τους βόλεψε γιατί είχαν ποντάρει σε οριακή διαφορά υπέρ του ΝΑΙ, έκαναν τούμπα, υπογράφοντας το πιο σκληρό μνημόνιο.
Το Σεπτέμβρη του ’15, με αφήγημα εμφυλιακού χαρακτήρα «Ή εμείς ή αυτοί», πλάσαραν εκ νέου τον εαυτό τους ως το νέο που δίνει ακόμη τη μάχη με το παλιό. Τις κέρδισαν συνεχίζοντας να διορίζουν συγγενείς και φίλους, χωρίς να αφήνουν σκάνδαλο που να μην εμπλέκονται.
Τι σχέση, λοιπόν, μπορούν να έχουν με το νέο που ευαγγελίζονται κοντά 5 χρόνια τώρα; Είναι σύγχρονο να αντιπολιτεύεσαι με ύβρεις, προσβολές και λαϊκισμό; Είναι θεμιτό να δίνεις ένα κάρο υποσχέσεις ενώ γνωρίζεις πως δεν πρόκειται να τηρήσεις καμία; Είναι ανανεωτικό να σπέρνεις τη διχόνοια ως κυβέρνηση στη νέα γενιά με ένα δημοψήφισμα φιάσκο; Είναι αξιοκρατικό να διορίζεις τον κομματικό σου στρατό στο Δημόσιο, την ώρα που η ανεργία μαστίζει νέους με πτυχία και μεταπτυχιακά;
Μα, θα πει κάποιος, «και οι άλλοι τα ίδια δεν έκαναν;». Με ελάχιστες εξαιρέσεις, ναι. Κανένας, όμως, δεν επέφερε τόσο μεγάλη καταστροφή, σε τόσο σύντομο διάστημα διακυβέρνησης. Στο κάτω κάτω, τους ψήφισαν για να μην κάνουν τα ίδια με τους περισσότερους από τους προηγούμενους και έκαναν χειρότερα.
Το «νέο» που αποδείχθηκε παλιότερο και από το «παλιό» που κατέκρινε, κερδίζει πίστωση χρόνου επειδή έχει κυβερνήσει λιγότερο. Τα εκδικητικά αντανακλαστικά που ξυπνούν στην κοινωνία οι φιγούρες του δικομματισμού παρατείνουν την παραμονή του στην εξουσία. Το πρόβλημα είναι πως μέχρι να παλιώσει στη συνείδηση των πολιτών και να κριθεί ως τέτοιο, θα έχει πληγεί αφάνταστα στα μάτια της κοινής γνώμης η έννοια του πραγματικά νέου, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.
 Του Ηλία Γεωργουλάκου

*** ΤΩΡΑ!Ξεσηκώθηκαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ στα ΝΗΣΙΑ!Αγριεύουν τα πράγματα...

~ Οι Έλληνες ξεσηκώνονται! Δεν αντέχουν άλλο τα νησιά και το φωνάζουν. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, στη Χίο είχαμε το πρώτο επίσημο ΣΤΟΠ από τους πολίτες.

Το συμβούλιο θα συνεδρίαζε με σκοπό τη συζήτηση για την παραχώρηση των ξενώνων του Ιωνικού Κολυμβητηρίου για τις ανάγκες στέγασης προσφυγόπουλων, ωστόσο 30 εξαγριωμένοι πολίτες, θιγόμενοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Φραγκοβουνίου, εμφανίστηκαν για να διαμαρτυρηθούν.
Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 30 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία είχαν προσέλθει οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, ενώ μετά από έντονη λογομαχία ο πρόεδρος του δ.σ. Παντελής Καμπούρης έκανε γνωστό ότι το θέμα έχει αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη.
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα είχε υποβάλει στο Νομικό Πρόσωπο η μη κυβερνητική οργάνωση «Save the children» και αφορούσε την μίσθωση των 15 ξενώνων του κολυμβητηρίου για περίοδο εννέα μηνών.

***  Βίντεο-ΣΟΚ!Έτσι θα ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ οι ΤΟΥΡΚΟΙ το ΑΙΓΑΙΟ...Δείτε...

~ Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει το αλλότριο σχέδιο το οποίο έχει σκοπό να εξαφανίσει την Ελλάδα μας. Δυστυχώς είναι τόσο απλά τα πράγματα και συνάμα τόσο τραγικά για τη χώρα μας.
Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Οι καιροί είναι χαλεποί και επικίνδυνοι.
 Βίντεο  : Hellenic Special Forces - Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις (2015) ᴴᴰ , https://youtu.be/p6_IzEV3pV8  .-

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

16:00 (Κέρκυρα) Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα
18:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός - ΑΕΛ
20:30 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής - Πανιώνιος

ΚΥΡΙΑΚΗ
16:00 (Βέροια) Βέροια-ΠΑΟΚ
18:15 (Α. Νικολαίδης) Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης
18: 15 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Παναιτωλικός
20:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός - ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Ξάνθη) Ξάνθη - Ατρόμητος

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. Παναθηναϊκός 3 2-1-0 1-0-0 1-1-0 7-0 7
2. ΑΕΚ 3 3-0-0 1-1-0 1-0-0 6-1 7
3. Πλατανιάς 3 2-1-0 1-0-0 1-1-0 4-2 7
4. Ολυμπιακός 3 2-0-1 1-0-0 1-0-1 8-3 6
5. Πανιώνιος 3 2-0-1 1-0-1 1-0-0 6-2 6
6. ΠΑΟΚ 3 2-1-0 1-1-0 1-0-0 4-2 4
7. Παναιτωλικός 3 1-1-1 0-1-0 1-0-1 3-2 4
8. ΑΕΛ 3 1-1-1 1-1-0 0-0-1 3-4 4
. ΠΑΣ Γιάννινα 3 1-1-1 1-1-0 0-0-1 3-4 4
10. Λεβαδειακός 3 1-0-2 1-0-1 0-0-1 4-7 3
11. Κέρκυρα 3 1-0-2 1-0-1 0-0-1 3-3 3
12. Βέροια 3 1-0-2 0-0-1 1-0-1 3-9 3
13. Ατρόμητος 3 1-0-2 1-0-1 0-0-1 1-5 3
14. Ηρακλής 3 0-2-1 0-0-1 0-2-0 3-4 2
15. Ξάνθη 3 0-1-2 0-0-1 0-1-1 1-6 1
16. Αστέρας Τρίπολης 3 0-0-3 0-0-1 0-0-2 1-6 0
 * Ο ΠΑΟΚ μεταφέρει τιμωρία -3 βαθμών από την περασμένη περίοδο.
ΣΑΒΒΑΤΟ
«Απέδρασε» με το «διπλό» από την Κέρκυρα ο ΠΑΣ
 Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1  .- ^
(80΄ Βιντάλ)

Η ΑΕΛ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Λιβαδειά
Λεβαδειακός - ΑΕΛ 1-1  .- ^
(55΄ Σίλβα - 66΄ Ντοντό)
Να σημειωθεί ότι ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στο 24' στον Αναστασόπουλο και τον 91' στον Λαμπρόπουλο της ΑΕΛ και το 90΄στον 90' στον Μουλόπουλο του Λεβαδιακού
Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί (71΄Μπελγκαζουανί), Σίλβα, Ζεζίνιο, Γιακουμάκης (80΄ Καράμπουε), Μάντζιος.
Λάρισα (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Κόντορ, Φατιόν (80΄Λαμπρόπουλος), Γκόλιας, Ναζλίδης (88’ Ντέλετιτς) , Αναστασόπουλος, (61΄Βαρέλα) Αβραάμ, Ντοντό.

  Ο Πανιώνιος έκανε τον Ήρα... Ιράν με διπλό στο Καυτανζόγλειο
Ηρακλής - Πανιώνιος 1-2  .- ^
(85΄ Λεοζίνιο - 34΄ Μασούντ, 78΄ Ανσαριφάρντ)
Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου)
Κίτρινες: Ρούσσος, Σαραμαντάς, Περόνε, Λουκίνας, Πασάς - Γιαννιώτης, Γκιοατά, Μασούντ, Ανσαριφάρντ, Ρισβάνης, Οικονόμου, Μπεν
Κόκκινες: +90΄ Λουκίνας - +90΄ Μπεν
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Κούρος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (46΄ Καραγκούνης), Μοντέιρο (46΄ Λάμπρου), Ρούσσος, Ιντζόγλου (75΄ Λουκίνας), Λεοζίνιο, Πασάς, Περόνε.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλ.Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Γκιοατά, Σιώπης, Αντωνιάδης, Μασούντ, Μασούρας (70΄ Μπεν), Φούντας (88΄ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (82΄ Ενγκόγκ).
***  Αγώνες ποδοσφαίρου ΕΠΣ Μεσσηνίας Σ/Κ  :

 Το πρόγραμμα και οι διαιτητές
Σάββατο 01/10/2016
Ανδρούσα - Αβία   2-2 .- ^
Γήπεδο Ανδρούσας, 4.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Σερεμέτης, Ρέκκας
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Αναγέννηση Παραλίας  0-1 .- ^
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 4.30 μ.μ.
Καρβούνης, Σκόρδος, Βρυώνης
Κυριακή  02/10/2016
Κυπαρισσία - Καλαμάτα
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 4.30 μ.μ.
Μπλάνας, Ρέκκας, Γιαννέτσος
Τέλλος Άγρας - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 4.30 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Σ. Τσαούση, Παναγιωτόπουλος
Πανθουριακός - Διαβολίτσι
Γήπεδο Ασπροχώματος, 4.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Τσακόπουλος
Εθνικός Μελιγαλά - Α.Ο.  Φαραί
Γήπεδο Μελιγαλά, 4.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Ταβουλαρέας, Σταύρου
Εράνη - Πάμισος
Γήπεδο Φιλιατρών, 4.30 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Παλλαδινός
Αστέρας Αρφαρών - Μιλτιάδης
Γήπεδο Αρφαρών, 4.30 μ.μ.

***  Πρεμιέρα στην Α1 τοπική   Σ/Κ :
 
Σάββατο  01/10/2016
Σπερχογεία - Ηρακλής Καλαμάτας  1-0 .- ^
Γήπεδο "Πέτρος Γεωργανάς", 4.30 μ.μ.
Λάμιας, Τσίρμπας, Τσοπανάκης
Ασπρόχωμα  - Απόλλωνας Πεταλιδίου  5-1 .- ^
Γήπεδο Ασπροχώματος, 4.30 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Μπασιλάρης, Βοσνάκης
Μεσσηνιακός - Ολυμπιακός Ανάληψης   3-1 .- ^
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 4.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Τσακόπουλος
Αίαντας - Χανδριναϊκός   3-2 .- ^
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 4.30 μ.μ.
Κουτσαναστάσης, Γ. Μιχαλόπουλος, Ρηγόπουλου
Κυριακή  02/10/2016
Δώριο - Νέος Αρις
Γήπεδο Δωρίου, 4.30 μ.μ.
Τουρλομούσης, Καύκας, Γ. Μιχαλόπουλος
Ομόνοια - Αστέρας Μικρομάνης
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 4.30 μ.μ.
Σκόρδος, Βρυώνης, Νιάρχος
Ακρίτας Κορώνης - Παπαφλέσσας Χώρας
Γήπεδο Κορώνης, 4.30 μ.μ.

Κακή εμφάνιση και ήττα 3-0 σετ για την Εθνική στην Ισπανία
***  Ισπανία-Ελλάδα 3-0 σέτ .-^
Τα σετ: 25-16, 25-21, 25-17
Ισπανία (Mουνιόθ): Βιγιένα 19 (16/20επ., 2άσοι, 1 μπλοκ), Νοντά 11 (9/14 επ., 2 μπλολ, 74%υπ. - 58% άριστες), Ρουίθ Μπ. 9 (9/10 επ.), Ρουίθ Φ. 6 (5/8 επ., 1 άσο, 79%υπ. - 57% άριστες), Φερνάντεζ Β. 7 (3/4 επ., 4 μπλοκ), Ντε Άμο 2 (1/2 επ., 1 άσο), Φερνάντεζ Ρ. –λ (64% υπ. - 45% άριστες) / Ρενέ, Ροκαμόρα 1 (1/1 επ.).
Ελλάδα (Δρίκος): Τζούριτς 11 (11/26 επ.), Στιβαχτής, Πετρέας 5 (2/3 επ., 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 5 (3/3 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 5 (5/11 επ., 76% υπ. – 59% άριστες), Φράγκος 0 (0/5 επ., 75% υπ. - 50% άριστες), Στεφάνου –λ (67% υπ. – 33% άριστες) / Σουλτανόπουλος, Τερζής 1 (1/2 επ.), Πρωτοψάλτης 9 (9/11 επ., 55% υπ. – 45% άριστες),.

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 :
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24  και 25 Σεπτεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/24-25-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-27-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου  2016  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-28-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News, Πέμπτη  29 Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας:  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-30-2016.html .- 
~Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News,  Παρασκευή 30  Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-30-2016.html .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~   Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5020  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3123 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3117  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.260   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: